FI68968B - Stegloest laengdreglerbar krycka - Google Patents

Stegloest laengdreglerbar krycka Download PDF

Info

Publication number
FI68968B
FI68968B FI790059A FI790059A FI68968B FI 68968 B FI68968 B FI 68968B FI 790059 A FI790059 A FI 790059A FI 790059 A FI790059 A FI 790059A FI 68968 B FI68968 B FI 68968B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cylinder
piston
rod
piston rod
pressure medium
Prior art date
Application number
FI790059A
Other languages
English (en)
Other versions
FI68968C (fi
FI790059A (fi
Inventor
Fernand Abramino Cohen
Original Assignee
Stiftelsen Uppsala Laens Utvec
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Stiftelsen Uppsala Laens Utvec filed Critical Stiftelsen Uppsala Laens Utvec
Publication of FI790059A publication Critical patent/FI790059A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68968B publication Critical patent/FI68968B/fi
Publication of FI68968C publication Critical patent/FI68968C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61HPHYSICAL THERAPY APPARATUS, e.g. DEVICES FOR LOCATING OR STIMULATING REFLEX POINTS IN THE BODY; ARTIFICIAL RESPIRATION; MASSAGE; BATHING DEVICES FOR SPECIAL THERAPEUTIC OR HYGIENIC PURPOSES OR SPECIFIC PARTS OF THE BODY
    • A61H3/00Appliances for aiding patients or disabled persons to walk about
    • A61H3/02Crutches

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Pain & Pain Management (AREA)
  • Physical Education & Sports Medicine (AREA)
  • Rehabilitation Therapy (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Rehabilitation Tools (AREA)
  • Eye Examination Apparatus (AREA)
  • Fittings On The Vehicle Exterior For Carrying Loads, And Devices For Holding Or Mounting Articles (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)

Description

rRl KUULUTUSJULKAISU 68968
J&sf9 (1 υ UTLÄGGN,NGSSKR|FT
c (45) Γη tentti n;--önr:.':,ty ID IS 1935 (51) Kv.ik.*/int.a.* A 61 H 3/02 SUOMI —FINLAND (21) Patenttihakemus — Patentansöknlng 790059 (22) Hakemispäivä — Ansttknlngsdag 09.01 .79 ' ’ (23) Alkupäivä — Giltighetsdag 09.01 . 79 (41) Tullut julkiseksi — Blivit off e nti ig 1^ gy yg
Patentti- ja rekisterihallitus Nähtäväksipanon |a kuul.julkalsun pvm.- ,n*08*8c
Patent-och registerstyrelsen ' ’ Ansökan utlagd och utl.skrlften publicerad ju.uo.op (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet 12.01 .78 Ruotsi-Sverige(SE) 7800341—5 (71) Stiftelsen Uppsala Läns Utvecklingsfond, Box 20A6, Sturegatan 1, S-750 02 Uppsala, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Fernand Abramino Cohen, Uppsala, Ruotsi-Sverige(SE) (7 k) Berggren Oy Ab (5^) Portaattomasti pituudeltaan säädettävä kainalosauva - Steglöst längd-reglerbar kryeka
Esillä olevan keksinnön kohteena on portaattomasti pituudeltaan säädettävä kainalosauva, johon kuuluu kaksi teleskooppista putki-osaa, toiseen putkiosaan kiinnitetty kädensija ja lukkomekanismi kahden putkiosan kiinnittämiseksi toistensa suhteen.
Nykyään markkinoilla olevat, pituudeltaan säädettävät kainalo-kepit muodostuvat pääasiassa kahdesta teleskooppisesta putkiosas-ta, jotka voidaan kiinnittää toistensa suhteen erilaisilla mekaanisilla lukkolaitteilla, jotka on sovitettu säännöllisin välein putkiosia pitkin. Lukkolaitteen tavallisessa rakenteessa molemmat putkiosat on varustettu diametraalisesti vastakkaisilla rei'illä, jotka voidaan sijoittaa keskenään samalle viivalle. Lukitus tapahtuu tällöin viemällä sokka tai sentapainen kahden putkiosan reikien läpi ja kiinnittämällä tämä tähän asentoon esim. lukko-mutterin tai vastaavan avulla. Pituussäädcn tarkoituksena en tässä tapauksessa 2 68968 ainoastaan mahdollistaa yhden ja saman kainalosauvan uudelleenkäyttö. Niinpä kutakin potilasta varten sovitetaan sopiva kainalo-sauvan pituus. Kun tämä pituus on kerran määrätty, se pidetään samana, kunnes uusi potilas ryhtyy käyttäjään keppiä. Vasta tällöin pituus säädetään uutta potilasta varten jne.
Näissä aiemmin tunnetuissa kainalosauvoissa tai -kepeissä on useita epäkohtia, jotka mm. liittyvät siihen, ettei potilaalla ole mahdollisuutta muuttaa kainalosauvan pituutta käytön aikana. Kiinteän kainalosauvapituuden takia kepistä on esim. hyvin vähän apua potilaalle hänen istuutuessaan tai noustessaan, ja potilaan on näissä tilanteissa tuettava itseään tuolien kädensijoihin ja istuimiin jne. Tämä on monelle potilaalle vaikea ja joskus mahdotonta ilman apua. Tunnettujen kainalokeppien toisena epäkohtana on, että ne ovat käytännöllisesti katsoen joustamattomia eivätkä siis lainkaan jousta kuormituksen alaisina.
Esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on poistaa nämä ja muut aiemmin tunnetuissa kainalokepeissä esiintyvät ongelmat, ja keksinnön toisena tarkoituksena on saada aikaan kainalosauva tai -keppi, jossa on hyvin yksinkertainen voimavarasto, joka ulkopuolista voimanlähdettä vaatimatta tarjoaa ylimääräistä voimaa auttaakseen käyttäjää nousemaan istuvasta asennosta , liikkumaan portaita ylös jne.
Tätä tarkoitusta varten ehdotetaan keksinnön mukaisesti kainalosauvaa tai -keppiä, jolle ovat tunnusomaisia ne ominaispiirteet, jotka esitetään seuraavissa patenttivaatimuksissa ja joita selitetään lähemmin seuraavassa.
Keksinnön eräänä perusajatuksena on siis mäntä/sylinterilaitteen hyväksikäyttö pituudeltaan säädettävän kainalosauvan tai -kepin kahden putkiosan yhdistämisessä. Kainalosauvaan kuuluu kaksi teles-kooppista putkiosaa, jolloin ylempään putkiosaan on kiinnitetty tukiosa, johon kuuluu kädensija ja edullisesti myös kyynärvarsi-tuki. Mäntäosa on kiinnitetty toiseen putkiosaan ja sylinteri toiseen putkiosaan. Mäntä/sylinterilaite sisältää paineväliainetta (pneumaattista, hydropneumaattista tai hydraulista), joka pyrkii siirtämään kahta putkiosaa erilleen jokaisessa asennossa ja niin ollen pidentämään kainalosauvaa. Mäntä/sylinterilaite on lisäksi 3 68968 varustettu sulkulaitteella, joka mahdollistaa mäntäosan lukitsemisen sylinteriosan suhteen - ja niin ollen myös ylemmän putkiosan lukitsemisen alemman putkiosan suhteen - mielivaltaiseen asentoon, niin että kainalokepin pituutta voidaan portaattomasti säätää. Sulkulaitetta ohjaavat elimet on edullisesti sovitettu ylemmän putkiosan kädensijaosan yhteyteen, niin että käyttäjä voi ohjata sulkulaitetta hetkellisesti ja kontrolloidusti irrottamatta otettaan kädensijasta.
Erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti mäntä/sylinterilaite muodostuu pääasiassa sylinteristä, jossa mäntä voi liikkua aksiaalisessa suunnassa sylinterin seinää vasten tiivistyen. Mäntä on vuorostaan yhdistetty männänvarteen, joka työntyy ulos sylinteristä. Mäntä jakaa sylinteritilan kahteen kammioon, jotka sisältävät pai-neväliainetta. Kaksi kammiota on yhteydessä keskenään yhdysjohdon välityksellä, joka on varustettu sulkuventtiilillä tai sentapaisella, joka toimii mainittuna sulkulaitteena. Venttiili on normaalisti kiinni, jolloin mäntä/männänvarsi pysyy määrätyssä asennossa sylinterin suhteen, lukuunottamatta tiettyä joustovaikutusta, jonka aiheuttaa paineväliaineen kokoonpuristuminen kuormituksen aikana.
Kun venttiili avautuu (eikä männänvarteen kohdistu ulkopuolista kuormitusta), männänvarsi työntyy ulos esijännitysvoiman vaikutuksesta, ts. paineväliaineen paineen vaikutuksesta. Paineväliaine virtaa tällöin toisesta sylinterikammiosta toiseen yhdysjohdon kautta, kunnes sulkuventtiili suljetaan tai mäntä saavuttaa pääte-asentonsa (tai männänvartta kuormittaa ulkoapäin vastaan vaikuttava voima, joka on suurempi kuin esijännitysvoima, esim. käyttäjän kehonpaino). Tämän ansiosta kainalokeppi pitenee. Jos käyttäjä haluaa lyhentää kainalokeppiä, ts. työntää raäntää/männänvartta syvemmälle sylinteriin, hän avaa venttiilin ja kuormittaa kehonpainollaan kainalosauvaa tai -keppiä - ja niin ollen männänvartta -voimalla, joka on suurempi kuin esijännitysvoima. Paineväliainetta virtaa tällöin vastakkaiseen suuntaan yhdysjohdon kautta. Kun haluttu kainalosauvan pituus on saavutettu, käyttäjä sulkee jälleen sulkuventtiilin lukitakseen putkiosat toistensa suhteen. Päinvastoin kuin tunnetuissa, pituudeltaan säädettävissä kainalosauvoissa potilas voi itse haluamallaan tavalla hetkellisesti muuttaa sauvan pituutta käytön aikana. Jos hän esim. haluaa istuutua, hän kuormittaa kainalosauvaa kehonpainollaan ja vapauttaa sulkulaitteen, jolloin sauvan pituus automaattisesti lyhenee ja vartalo laskeutuu 4 68968 mukavaan istuma-asentoon, jossa käyttäjä sulkee sulkulaitteen.
Kun hän sitten haluaa nousta, kainalosauvoilla on sopiva (lyhennetty) pituus, niin että hän voi mukavasti nousta ylös käyttämällä keppejä tukena ja samalla, tai sen jälkeen, jälleen pidentää keppiä vapauttamalla sulkulaitteen. Siirtämällä vuorotellen kehonpainoa toiselta kainalokepiltä toiselle käyttäjä voi käyttää hyväkseen mäntä/sylinterilaitteeseen varastoitua voimaa nostoapuna.
Tässä yhteydessä on erityisesti huomattava, ettei tähän voiman varastointiin tarvita ulkopuolista voimanlähdettä. Päinvastoin varastointi tapahtuu täysin automaattisesti potilaan painaessa kehonpainollaan männän sylinterin sisään, jolloin hän lyhentää kai-nalokeppiä.
Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti mäntä/sylinte-rilaite on tehty ns. kaasujouseksi, jossa siis käytetään pneumaattista tai hydropneumaattista paineväliainetta. Kaasujousien käytön eräänä etuna on, että niillä voi olla tasainen kulku/voimakäyrä ("jousivakio"). Tällaisilla kaasujousilla, jotka ovat sinänsä tunnettuja, on myös se etu, että ne antavat kuormituksen aikana kokoonpuristuessaan tietyn jousivaikutuksen, mikä on toivottavaa esillä olevassa yhteydessä.
Mäntä/sylinterilaitteen alkuesijännitysvoimaa, ts. esijännitystä männän ollessa kokonaan ulos työnnettynä, voidaan vaihdella melko laajoissa puitteissa. Kuka tahansa keskitason ammattimies voi vaikeuksitta valita sopivan alkuesijännityksen ottaen huomioon kulloisenkin tapauksen tarpeet ja toivomukset sekä todellisen jousivakion. Alkuesijännitys ja jousivakio on tietysti sovitettava siten, että käyttäjä pystyy painamaan männän sylinterin sisään koko pi-tuussäätöalueella. Tämän mukaisesti mäntä/sylinterilaitteeseen varastoitu enimmäisvoima ei saa olla suurempi kuin n. 25 kp eikä edullisesti suurempi kuin n. 15 kp. Kuten edellä mainittiin, on suurimman ja pienimmän esijännitysvoiman välisen eron sopivasti oltava mahdollisimman pieni. Sen määräävät ensisijaisesti iskun pituus, sylinterin halkaisijan ja männänvarren halkaisijan välinen suhde ja paineväliaineen valinta.
Keksinnön joitakin erityisiä suoritusmuotoja, joihin se ei kuitenkaan rajoitu, selitetään seuraavassa lähemmin viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa
II
68968 kuvio 1 on kaaviollinen osakuva pituusleikkauksena, joka esittää keksinnön mukaisen kainalokepin erästä edullista suoritusmuotoa, kuvio 2 on kaaviollinen kuva pituusleikkauksena, joka esittää kuvion 1 mukaisen kainalokepin mäntä/sylinterilaitteen erästä suoritusmuotoa, ja kuvio 3 on kaaviollinen leikkauskuva, joka esittää keksinnön mukaisen mäntä/sylinterilaitteen ohjauselimien vaihtoehtoista suoritusmuotoa .
Kuviossa 1 esitettyyn kainalokeppiin kuuluu tavanomaiseen tapaan kenkäin 1, joka on kiinnitetty alempaan putkeen 2. Putki 2 on teleskooppisesti siirrettävissä ylemmässä putkessa 3. Tukiosa 4, johon kuuluu kädensija 5 ja sankamainen kyynärvarsituki 6, on kiinnitetty putken 3 yläosaan. Tuen 6 yläreunat on edullisesti sovitettu samaan tasoon ja tehty sellaisiksi, että kainalokeppi voidaan, kun sitä ei käytetä, sijoittaa tasaiselle alustalle käyttäen näitä reunoja tukipintana. Keksinnön mukaisesti on pneumaattinen, hydropneumaattinen tai hydraulinen sylinteri 7 kiinnitetty ylempään putkeen 3 sopivalla tavalla. Sylinteri voi esim. olla hitsattu tai ruuvattu kiinni putkeen 3, kuten kohdassa 8 esitetään. Männänvarsi 9, joka työntyy ulos sylinteristä 7 ja johon vaikuttaa sylinterin paineväliaine, on kiinnitetty sopivalla tavalla alempaan putkeen 2, kuten kohdassa 10 esitetään. Kuten kuvion 2 yhteydessä yksityiskohtaisemmin selitetään, on sylinterissä 7 sijaitseva männänvarren 9 pää varustettu männällä 17, joka rajoittaa tiivistävästi sylinterin 7 ylemmän ja alemman kammion paineväliainetta varten. Nämä kaksi kammiota ovat yhteydessä toisiinsa normaalisti suljetun yh-dyskohdan välityksellä. Kuviossa 1 esitetty sylinteri on ylhäältä varustettu aksiaalisesti ulkonevalla nastalla 11. Kun nasta 11 painetaan sisään, sylinterin 7 kahden paineväliainekammion välinen, normaalisti suljettu yhteys avataan (katso kuvio 2). Kuvion 2 mukaisessa suoritusmuodossa nasta 11 painetaan sisään akselille 13 laakeroidun kaksivartisen vivun 12 toisen varren avulla. Jousi 14 antaa vivulle 12 määrätyn esijännityksen, niin että sen toinen pää tukeutuu nastaan 11, kuitenkaan painamatta sitä sisään niin että sylinterin 7 kahden paineväliainekammion välinen yhteys avautuisi. Vivun 12 vastakkainen varsi on sijoitettu siten, että siihen päästään helposti käsiksi kädensijan 5 alta (ja että se on esijännitetty kädensijaa vastaan), niin että käyttäjä voi ohjata tätä vartta sormiensa avulla irrottamatta otettaan kädensijasta 5. Käyttäjän siirtäessä tätä vartta kädensijaa 7 kohti vivun vastakkainen pää 68968 painaa siis nastan 11 sisään, jolloin mainittujen paineväliaine-kammioiden välinen yhteys avautuu. Vipuvarren 12 kuvattu aktiivinen asento, jossa sen toinen varsi siis tukeutuu nastaan 11 painamatta tätä sisään ja toinen varsi sijaitsee sopivan välimatkan päässä kädensijasta 5, esitetään ehjin viivoin kuviossa 1. Vipu 12 voidaan edullisesti myös siirtää täysin toimimattomaan asentoon, jossa nastan 11 tahatonta ohjausta ei voi tapahtua. Tässä asennossa, jota on kuviossa merkitty viitenumerolla 12' ja esitetty katkoviivoin, vipu 12 on sovitettu oleellisesti yhdensuuntaisesti putken 3 kanssa, johon se voi olla upotettuna. Vipu viedään tähän asentoon pyörittämällä sitä akselin 13 ympäri (jousen 14 vastustaessa tätä) ja sitä pidetään paikallaan sopivalla tavalla, esim. jousilukon avulla. Esitetyssä suoritusmuodossa nastan 11 kanssa yhdessä toimiva vivun varsi rajoittuu ohjaustankoon 15, joka ulottuu kädensijan 5 läpi. Ohjaustanko 15 on vastakkaisessa päässään varustettu päällä 16.
Kun käyttäjä haluaa siirtää vivun toimimattomasta asennosta 12' työasentoon 12, hän painaa ohjaustangon sisään pään 16 avulla, jolloin tanko 15 kääntyy akselin 13 ympäri ja irrottaa tämän jousi-lukosta. Vipu siirtyy tällöin työasentoon 12 jousen 14 vaikutuksesta.
Kuvio 2 esittää kaaviollisesti keksinnön mukaisessa kainalosauvassa tai kainalokepissä käytettävän mäntä/sylinterilaitteen erästä edullista suoritusmuotoa. Kuten edellä mainittiin, männänvarsi 9 on yhdistetty mäntään 17, joka voi liikkua sylinterissä 7 sylinterin seinää vasten tiivistyen. Yhdessä sylinterin 7, ylemmän suljin-tulpan 18 ja alemman suljintulpan 19 kanssa mäntä 17 jakaa sylin-teritilan yläkammioon 20 ja alakammioon 21. Kammiot 20, 21 ovat yhteydessä keskenään normaalisti suljetun johdon välityksellä. Esitetyssä tapauksessa tämä yhdysjohto muodostuu siten, että sylinteri 7 on kaksiseinäinen ja siinä on sisäseinä 7a ja ulkoseinä 7b, jotka rajoittavat rengasmaisen kanavan 22. Yksi tai useat aukot 23 sylinteriseinän 7a alaosassa (vaihtoehtoisesti päätesulkimessa 19) yhdistävät alemman sylinterikammion 21 kanavaan 22, kun taas ylempi sylinterikammio 20 voidaan yhdistää kanavaan 22 päätesulkimen 18 yhden tai useiden kanavien 24 avulla. Nasta 11 ulottuu päätesulkimen 18 keskireiän läpi ja on sylinterikammiossa 20 sijaitsevassa päässä varustettu venttiililautasella 25, joka normaalisti rajoittuu tiivistävästi päätesulkimen 18 vastaavaan istukkaan kammiossa 20 vallitsevan paineen ansiosta. Kun nasta 11 painetaan sisään,
II
68968 venttiililautanen 25 poistuu istukaltaan ja avaa sylinterikammioi-den 20 ja 21 välisen yhteyden aukkojen 23, kanavien 22 ja 24 sekä rengasmaisen kanavan 26 kautta, joka on sovitettu päätesulkimen 18 nastan 11 ympärille kanavien 24 ja ylemmän sylinterikammion 20 väliin. Jos männänvartta 9 ei kuormiteta ulkoapäin (esim. käyttäjän kehonpainolla), painenestettä virtaa kammiosta 21 kammioon 22 ja neste työntää silloin mäntää 17/männänvartta 9 ulospäin, kunnes nastan 11 sisäänpainaminen lakkaa (tai männänvarsi 9 saavuttaa pääteasentonsa tai sitä kuormittaa vaihtoehtoisesti ulkoapäin voima, joka on suurempi kuin mäntä/sylinterilaitteeseen paineväliaineen vaikutuksesta kohdistuva esijännitysvoima). Tällä tavoin kainalo-sauvan pituus siis kasvaa (katso kuvio 1). Jos käyttäjä nastan 11 ollessa alas painettuna siirtää osan kehonpainostaan kainalosauvaan ja kuormittaa männänvartta 9 suuremmalla voimalla kuin paine-väliaineen kehittämä vastakkainen voima, paineväliainetta virtaa vastakkaiseen suuntaan eli sylinterin 7 kammiosta 20 kammioon 21. Kainalosauva lyhenee tällöin, jolloin kehonpainon aikaansaama kuormitus johtaa voiman varastointiin mäntä/sylinterilaitteessa. Käyttäjä voi myöhemmin käyttää varastoitua voimaa ylimääräisenä voima-lisänä kainalosauvan pidentämiseksi, esim. kun käyttäjä (joka normaalisti käyttää kainalosauvaparia) haluaa nousta ylös istuvasta asennosta. Tässä yhteydessä on huomattava, että sylinterikammioiden 20 ja 21 välisen yhteyden avaaminen ja sulkeminen voivat tapahtua hyvin nopeasti, kun taas pituussäätö tapahtuu suhteellisen hitaasti ja pehmeänä liikkeenä, niin että käyttäjä voi hyvin nopeasti ja varmasti säätää tarkalleen haluamansa kainalosauvan pituuden.
Kuvio 3 esittää nastan 11 sisäänpainamiseen käytettävän mekanismin vaihtoehtoista suoritusmuotoa. Tässä suoritusmuodossa nastan painaa sisään kaksi kuulaa 27 ja 28, jotka sijaitsevat tukiosan 9 sylinterireiässä 29, joka on sovitettu samankeskisesti nastan 11 kanssa. Painetanko 30 on asennettu toiseen reikään 31, joka ulottuu kädensijan 5 läpi oleellisesti suorakulmaisesta ensimmäistä reikää 29 vastaan. Tangossa 30 on kartiomainen pääteosa 30a, joka tukeutuu kahteen kuulaan 27, 28 kärjen sijaitessa näiden välissä. Tangon 30 vastakkainen pää on varustettu painonapilla 32, joka on kiinnitetty tankoon 30 sopivalla tavalla esim.ruuvilla 33 tai siten, että se on tehty yhdeksi kappaleeksi tangon 30 kanssa. Painonappi 32 on sijoitettu kädensijan 5 vastaavaan reikään 34, ja esittämättä jätetyt elimet on sovitettu pitämään painonappi 32 8 68968 reiässä 34. Kun käyttäjä painaa painonapin 32 sisään (esim. peukalollaan) , tanko-osa 30a työntyy kahden kuulan 27 ja 28 väliin, jolloin kuula 28 pakotetaan painamaan nasta 11 sisään venttiilin 25 avaamiseksi (katso kuvio 2). Kun painonappi 32 vapautetaan, sylinterin 7 paineväliaineen paine sulkee venttiilin 25, jolloin nasta 11 painaa kuulan 28 ja tangon 30 takaisin lähtöasentoon (ts. kuviossa 3 esitettyyn asentoon).
Keksintö ei tietysti rajoitu yllä selitettyihin ja piirustuksissa esitettyihin suoritusmuotoihin, vaan monet muunnelmat ja muunnokset ovat mahdollisia keksinnön yleisen ajatuksen puitteissa.
Il

Claims (9)

  1. 68968 9
  2. 1. Portaattomasti pituudeltaan säädettävä kainalosauva, johon kuuluu kaksi teleskooppista putkiosaa (2, 3), toiseen putkiosaan (3) kiinnitetty kädensija (5) ja lukkomekanismi kahden putkiosan kiinnittämiseksi toistensa suhteen, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu toisaalta mäntä/ sylinterilaite, joka sisältää paineväliainetta ja on varustettu männänvarrella (9), joka on kiinnitetty toiseen putkiosaan (2), sylinteriosalla (7), joka on kiinnitetty toiseen putkiosaan (3) , ja jonka alemman suljintulpan (19) läpi mainittu männän-varsi on tiiviisti ja liukuvasti viety ja männällä (17) , joka on yhdistetty männänvarteen (9) ja sovitettu liukuvasti sylinteriin sylinterin seinää vasten tiivistyen, jolloin mainittu mäntä jakaa ppineväliainetta sisältävän sylinteritilan kahteen kammioon (20 vast. 21), jotka ovat yhteydessä toisiinsa normaalisti suljetun yhdysjohdon (22, 23, 24, 26) välityksellä, jolloin männänvarsi (9) on lukittu sylinterin (7) suhteen yhdys-johdon (22, 23, 24, 26) ollessa suljettuna, kun taas paineväli-aine pyrkii työntämään mäntää (17) ja samalla männänvartta (9) ulos sylinteristä (7) jolloin kainalosauva pitenee yhdysjohdon (22, 23, 24, 26) ollessa auki, ja toisaalta ohjauselimet (12 -14, 28) mainitun yhdysjohdon (22-24, 26) avaamiseksi ja sulkemiseksi.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kainalosauva, tunnettu siitä, että mainittuun yhdysjohtoon (22-24, 26) kuuluu normaalisti suljettu paineväliaineen sulkema sulkuventtiili, joka on sovitettu avattavaksi mainittuja ohjauselimiä (12-14, 28) käyttämällä.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kainalosauva, tunnet-t u siitä, että sulkuventtiiliin kuuluu nasta (11), joka työntyy aksiaalisesti ulos sylinteristä (7), jolloin mainittu yhdys-johto (22, 23, 24, 26) avataan painamalla nasta sisään mainittujen ohjauselimien (12, 28) avulla. 10 68968
  5. 4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kainalosauva, tunnettu siitä, että ohjauselimet on sovitettu mainitun kädensijan (5) yhteyteen, jotta käyttäjä voi vaikuttaa ohjauselimiin säilyttämällä otteensa kädensijasta (5).
  6. 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kainalosauva, tunnet-t u siitä, että kädensijaan (5) kuuluu painonappi (32), joka sisään painettaessa avaa mainitun sulkuventtiilin.
  7. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen kainalosauva, tunnet-t u siitä, että painonappi (32) on kiinnitetty painetangon (30) toiseen päähän, jolloin tangon toinen pää (30a) toimii yhdessä kahden kuulan (27, 28) kanssa näiden erottamiseksi, kun painonappi (32) painetaan sisään, jolloin toinen kuula (28) painaa sisään nastan (11) sulkuventtiilin (25) avaamiseksi.
  8. 7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen kainalosauva, tunnettu siitä, että paineväliaineena on kaasu tai kaasu/öljyseos.
  9. 1. Steglöst längdreglerbar krycka innefattande tvä telesko-piska rörpartier (2, 3), ett handtag (5) fäst vid det ena rör-partiet (3), och en läsmekanism för fastgöring av de tvä rör-partierna relativt varandra, kännetecknad av att den vidare innefattar dels ett kolv/cylinderaggregat innehäl-lande ett tryckfluidum och försett med en kolvstäng (9), som är fäst vid en av de tvä rörpartiema (2) , en cylinderdel (7) fäst vid den andra rördelen (3), och genom vars nedre ändtill-slutning (19) kolvstängen är tätande och glidbart förd, och en kolv (17), som är kopplad tili kolvstängen (9) och är glidbart anordnad i cylindern under tätning mot cylinderväggen, varvid nämnda kolv uppdelar det tryckfluidum innehällande cylinderrum-met i tvä kamrar (20 resp. 21), vilka star i förbindelse med varandra via en normalt stängd förbindelseledning (22, 23, 24, 26), varvid kolvstängen (9) är läst relativt cylindern (7) när förbindelseledningen (22, 23, 24, 26) är stängd, medan tryck- li
FI790059A 1978-01-12 1979-01-09 Stegloest laengdreglerbar krycka FI68968C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7800341A SE410389B (sv) 1978-01-12 1978-01-12 Stegloest laengdreglerbar krycka
SE7800341 1978-01-12

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI790059A FI790059A (fi) 1979-07-13
FI68968B true FI68968B (fi) 1985-08-30
FI68968C FI68968C (fi) 1985-12-10

Family

ID=20333650

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI790059A FI68968C (fi) 1978-01-12 1979-01-09 Stegloest laengdreglerbar krycka

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4252137A (fi)
JP (1) JPS54103292A (fi)
AT (1) AT378117B (fi)
AU (1) AU526604B2 (fi)
BE (1) BE873397A (fi)
CA (1) CA1104455A (fi)
CH (1) CH636005A5 (fi)
DE (1) DE2900335A1 (fi)
DK (1) DK146917C (fi)
FI (1) FI68968C (fi)
FR (1) FR2414330A1 (fi)
GB (1) GB2012591B (fi)
NL (1) NL184195C (fi)
NO (1) NO147438C (fi)
SE (1) SE410389B (fi)

Families Citing this family (38)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0123930A1 (de) * 1983-03-31 1984-11-07 Reinhard Schindler Stützstock
DK150232B (da) * 1984-07-18 1987-01-19 Kurt Allesoee Trinlaes, laengderegulerbar krykke, stok og lignende
GB8511370D0 (en) * 1985-05-03 1985-06-12 Robertson M S Garden/sun umbrellas
CH667201A5 (it) * 1986-04-18 1988-09-30 Jiri Giorgio Dr Kazda Stampella ortopedica permettente di caricare solo una parte controllata e regolabile del peso del corpo sull'arto inferiore leso, durante la deambulazione.
JPH0420070Y2 (fi) * 1986-10-24 1992-05-07
JPH0346938Y2 (fi) * 1986-11-11 1991-10-04
JPS6476856A (en) * 1987-09-18 1989-03-22 Kinugawa Rubber Ind Stick structure
JPH0414225Y2 (fi) * 1988-05-19 1992-03-31
AT393216B (de) * 1989-03-08 1991-09-10 Mackl Franz Gehstuetze
US6375741B2 (en) * 1991-03-06 2002-04-23 Timothy J. Reardon Semiconductor processing spray coating apparatus
US5036873A (en) * 1990-07-30 1991-08-06 Raul Clayton Adjustable crutch assembly
DE4137096A1 (de) * 1991-11-12 1993-05-13 Fuhs Rudolf Gehstuetze / gehstock
AU723756B2 (en) * 1995-09-15 2000-09-07 Alex Monaghan Collapsible crutch
US5996602A (en) * 1996-07-29 1999-12-07 Mobility Devices, Inc. Hiking pole
US5769104A (en) * 1997-05-30 1998-06-23 Crystal Industrial Co., Ltd. Stagelessly adjustable telescopic walking stick with a position retaining device
US5924434A (en) * 1997-06-02 1999-07-20 Mobility Devices, Inc. Crutch
EP1136053B1 (en) * 2000-03-20 2004-12-01 Yuji Sumida Extendable stick
GB2371484A (en) * 2001-01-24 2002-07-31 Neumann Benny William Telescopic stick containing pressure fluids
USH2138H1 (en) * 2001-02-08 2006-01-03 The United State Of America As Represented By The Secretary Of The Air Force Custom fit carbon fiber composite forearm crutch
FR2855748B1 (fr) * 2003-06-04 2006-11-10 Mathieu Francois Agnello Canne pour personne ayant un handicap moteur
DE10343845B4 (de) * 2003-09-23 2006-02-23 Marko Ludewig Gehhilfe mit Greifvorrichtung am Stockende
US20050103373A1 (en) * 2003-11-17 2005-05-19 Richard Heiss Standing assist cane
US20060011229A1 (en) * 2004-07-13 2006-01-19 Mei-Chuan Tseng Strength-conserving pneumatic walking stick
US7882847B2 (en) * 2005-07-06 2011-02-08 Thomas Edward Coe Adjustable crutch
US7350531B2 (en) * 2005-07-06 2008-04-01 Thomas Edward Coe Adjustable crutch
US20100282282A1 (en) * 2009-05-07 2010-11-11 Campbell Ronald B Walking stick with a handle that provides a user with improved grips
AU2010283974B2 (en) * 2009-08-21 2016-03-03 Nicholas Parry Walking stick
TWI396515B (zh) * 2009-11-13 2013-05-21 Inst Information Industry Pressure control to control the length of the crutch and its rod length control method
KR101056940B1 (ko) * 2011-03-04 2011-08-12 이명아 등산용 스틱
US8375967B1 (en) * 2011-08-25 2013-02-19 Shane Stratton Walking aid with irritant dispenser
US9226867B2 (en) * 2013-07-09 2016-01-05 John Threlfall External structural brace apparatus
TWM518487U (zh) * 2015-04-13 2016-03-11 Tai-Wang Guo 一種伸縮桿型具有手杖功能之防身噴霧傘
GB2537709B (en) * 2015-04-15 2018-08-15 Tai Wang Kuo Bolted telescopic rod-type defense spray apparatus
PH12017000260A1 (en) * 2017-09-13 2019-03-18 James Bryan B Camacho Foldable crutch system
DE102020007107A1 (de) 2020-01-17 2021-07-22 Jürgen Raak Mobiles Krückenständer-Modul mit stufenlos längenverstellbaren Eigenschaften
CN111685976B (zh) * 2020-06-22 2022-03-08 扬州工业职业技术学院 一种可辅助弯腰下蹲的拐杖及其操作方法
CN112294608A (zh) * 2020-10-29 2021-02-02 青岛市市北区蓝天心理研究所 一种骨科防摔倒康复治疗教练拐杖
IT202100007889A1 (it) * 2021-03-30 2022-09-30 Tompoma S R L Dispositivo di supporto alla deambulazione telescopico

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3157188A (en) * 1963-06-04 1964-11-17 Far Prit Associate Inc Hydraulically actuated crutch
FR1419625A (fr) * 1964-06-04 1965-12-03 Far Prit Associate Inc Béquille de longueur variable
US3416541A (en) * 1965-10-24 1968-12-17 Andrew C. Hoover Jr. Cigarette filter
US3416546A (en) * 1967-11-29 1968-12-17 William T. Carpenter Power-operated crutch
US3486515A (en) * 1968-06-03 1969-12-30 Stavro A Chrysostomides Shock absorbers for crutches

Also Published As

Publication number Publication date
FR2414330A1 (fr) 1979-08-10
GB2012591B (en) 1982-11-17
FI68968C (fi) 1985-12-10
DK146917C (da) 1984-07-30
DE2900335A1 (de) 1979-07-19
NO147438B (no) 1983-01-03
NL184195C (nl) 1989-05-16
NO790062L (no) 1979-07-13
CH636005A5 (de) 1983-05-13
JPS54103292A (en) 1979-08-14
BE873397A (fr) 1979-07-11
AU4322179A (en) 1979-07-19
DK12979A (da) 1979-07-13
AU526604B2 (en) 1983-01-20
FI790059A (fi) 1979-07-13
DK146917B (da) 1984-02-13
NL7900277A (nl) 1979-07-16
CA1104455A (en) 1981-07-07
DE2900335C2 (fi) 1989-04-20
NL184195B (nl) 1988-12-16
US4252137A (en) 1981-02-24
NO147438C (no) 1983-04-13
JPS6135869B2 (fi) 1986-08-15
FR2414330B1 (fi) 1985-04-26
GB2012591A (en) 1979-08-01
SE7800341L (sv) 1979-07-13
ATA24779A (de) 1984-11-15
SE410389B (sv) 1979-10-15
AT378117B (de) 1985-06-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI68968B (fi) Stegloest laengdreglerbar krycka
US4291787A (en) Exercising device with double acting hydraulic cylinder
US4448412A (en) Exercising device with double acting hydraulic cylinder
US3800815A (en) Invalid walker
US4097941A (en) Emergency cot with spring-biased retractable wheel carriage
US4251105A (en) Mobility aid
US7350531B2 (en) Adjustable crutch
US4777973A (en) Alternate walker having extensible/contractible front and rear legs
US4044784A (en) Walking aid cane
US5381813A (en) Adjustable hand grip for orthopedic crutch
US7882847B2 (en) Adjustable crutch
JPS6334332B2 (fi)
US2837335A (en) Stilt construction
WO1986000796A1 (en) Crutch, walking stick and the like with steplessly variable length
CH667201A5 (it) Stampella ortopedica permettente di caricare solo una parte controllata e regolabile del peso del corpo sull'arto inferiore leso, durante la deambulazione.
JPH0354588B2 (fi)
JP2000175716A (ja) 杖 類
CA1169444A (en) Exercising device with double acting hydraulic cylinder
US11464691B1 (en) Assisted standing and walking device with lateral gait control
GB2156229A (en) Device for performing exercises
KR100500510B1 (ko) 다용도 운동기구의 유압장치
JPH026542B2 (fi)
SU1417894A1 (ru) Нагружающее устройство спортивного тренажера
FR2350075A1 (fr) Systeme monte et baisse hydraulique automatique pour siege
CN116570886A (zh) 一种膝关节康复设备及其使用方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: STIFTELSEN UPPSALA LAENS UTVECKLINGSFOND