FI68868C - Foerfarande foer framstaellning av pappersmassa - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av pappersmassa Download PDF

Info

Publication number
FI68868C
FI68868C FI773661A FI773661A FI68868C FI 68868 C FI68868 C FI 68868C FI 773661 A FI773661 A FI 773661A FI 773661 A FI773661 A FI 773661A FI 68868 C FI68868 C FI 68868C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cooking
aid
cooking aid
weight
group
Prior art date
Application number
FI773661A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI773661A (fi
FI68868B (fi
Inventor
Masato Nakamura
Yoshika Nomura
Iwahiro Uchimoto
Original Assignee
Honshu Paper Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Honshu Paper Co Ltd filed Critical Honshu Paper Co Ltd
Publication of FI773661A publication Critical patent/FI773661A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68868B publication Critical patent/FI68868B/fi
Publication of FI68868C publication Critical patent/FI68868C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21CPRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
    • D21C3/00Pulping cellulose-containing materials
    • D21C3/22Other features of pulping processes
    • D21C3/222Use of compounds accelerating the pulping processes

Description

\ζΠ£τΆ ΓΒ1 «n KUULUTUSJULKAISU
«fSit B ^ UTLÄGGNlNGSSKRIFT OOOOO
C (45) ratcutf. I'yj 11 11 1985 (51) Kv.lk.>t.CI.« D 21 C 3/00 SUOMI-FINLAND (21) Patenttihakemus — Patentansöknlng 773661 (22) Hakemlspälvi — Ansöknlngsdag 02.12.77 (23) Alkupilvl — Giltlghetsdag 02.12.77 (41) Tullut Julkiseksi — Blivit offentllg 1 1.06.78
Patentti· ia rekisterihallitus , ...
1 /44} Nähtäväkslpanon Ja kuul.Jufkalsun pvm.— ,. 0c
Patent- oeh registerst/relsen v ' Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad >1 · u / ·°-> (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begird priorltet 10.12.76 Japani-Japan(JP) 148492/76 (71) Honshu Seishi Kabushiki Kaisha, 12-8, 5-chome. Ginza, Chuo-ku,
Tokyo, Japani-Japan(JP) (72) Masato Nakamura, Tokyo, Yoshika Nomura, Tokyo, Iwahiro Uchimoto,
Chiba-ken, Japani-Japan(JP) (74) Oy Kolster Ab (54) Paperimassan valmistusmenetelmä - Förfarande för framstälIninq av pappersmassa
Keksintö koskee paperimassan valmistusmenetelmää. Erityisesti on kysymyksessä lignoselluloosaa sisältävistä aineista tapahtuva paperin valmistusmenetelmä, jossa keittäminen suoritetaan pienen määrän kanssa uudentyyppistä keittämisen apuainetta, joka on valittu hydroksiantraseenien ja niiden johdannaisten muodostamasta ryhmästä. Keittämisen apuaine voidaan lisätä keittoliuokseen käytettäessä mitä tahansa tavanomaista, alkalista tai sulfiitti- yms. keittomenetelmää. Nimitys "alkalinen keittomenetelmä" tai yksinkertaisesti "alkalinen menetelmä", jota patentissa on käytetty, käsittää erilaisia aikalisiä keittomenetelmiä, kuten sulfaattisel-luloosamenetelmän, soodamenetelmän, natriumkarbonaattimenetelmän yms. Samoin nimitys "sulfiittikeittomenetelmä" tai yksinkertaisesti "sulfiittimenetelmä", joita keksinnössä on käytetty, tarkoittavat erilaisia sulfiittikeittomenetelmiä, kuten alkalista sulfiitti- i 2 68868 menetelmää, neutraalia sulfiittimenetelmää, bisulfiittimenetelmää yms.
Paperimassan tuotannon piirissä, tuotettaessa massaa ligno-selluloosaa sisältävästä aineesta, kuten puusta, bagassista, hampusta yms. on jo kauan toistetusti tehty lukuisia, erilaisia tutkimuksia keittosaannon, keiton nopeuden ja tuotetun puumassan laadun parantamiseksi pyrkien hyvälaatuisen puumassan taloudelliseen tuotantoon ja samalla raaka-aineen ja energian vähentyneeseen kulutukseen. Esim. tavallisten sulfaattiselluloosamenetelmien sijaan, joissa lignoselluloosaa sisältävä aine, kuten puu, käsitellään keittoliuoksella, joka on varsinaisesti natriumhydroksidia ja nat-riumsulfidia, nykyisin on yleisemmin käytetty yllä mainituista menetelmistä modifioitua menetelmää, jota tavallisesti nimitetään "polysulfidimenetelmäksi” ja jolle on luonteenomaista käsittely keittoliuoksella, joka sisältää natriumpolysulfidia. On myös ehdotettu ja kokeiltu useita muita muunnoksia esim. boorihydridin, hydratsiinin, hydroksyyliamiinin yms. lisäämistä. Useimpia sellaisista muunnelluista menetelmistä ei ole kuitenkaan sovellettu käytäntöön, koska useimmissa tapauksissa tarvitaan tuotantokoneiston kokonaan tai osittaista muuttamista, joissakin tapauksissa tapahtuu huomattavaa lisääntymistä tuotantokuluissa ja joissakin tapauksissa menetelmä ei sovellu pehmeälle tai kovalle puulle tai kummallekaan. Täten, lukuun ottamatta mainittua polysulfidimene-telmää, mikään yllä mainituista vanhemmista menetelmistä ei ole enempää kuin laboratoriomalli.
Niin ollen keksinnön tarkoituksena on tarjota uusi paperimassan valmistusmenetelmä, jolta täysin puuttuvat yllä mainitut haitat. Keksintöön sisältyvälle uudelle menetelmälle on luonteenomaista, että selektiivisesti käytetään keiton apuaineen spesifistä tyyppiä, joka käsittää ainakin yhden jäsenen, joka on valittu hydroksiantraseeneja ja niiden johdannaisia käsittävästä ryhmästä. Keksinnön eräs näkökohta on varsinkin se, että keksintö tarjoaa alkalisen puumassan tuotantomenetelmän suorittamalla lignoselluloo-sa-aineiden, kuten puun, bagassin, hampun yms. keittämisen alka-lisessa keittoliuoksessa siten, että läsnä on pieniä määriä hydr-oksiantraseenia tai sen johdannaista, joka on lisätty uuden tyyppisenä keiton apuaineena. Keksinnön toinen näkökanta on se, että 3 68868 keksintö tarjoaa menetelmän tuottaa sulfiittimassaa keittämällä mainitut lignoselluloosaa sisältävät aineet keittoliuoksessa, jossa on sulfiittia sekä pieni määrä yllä mainittua, samaa keittämisen apuainetta. Tuloksena yllä mainittujen lignoselluloosa-ainei-den keittämiseen kohdistuvasta vaikutuksesta keksinnön mukaisen, mainitun, keittämisen uuden apuaineen läsnäollessa, ligniinin liukenemisnopeus mainituista lignoselluloosa-aineista oleellisesti lisääntyy ja vuorostaan keittämisnopeus lisääntyy myös oleellisesti. Keittämisen saanto massan tuotossa paranee myös oleellisesti verrattuna aiempaan menetelmään, jossa käytetään samanasteista keittämistä. Tämä johtuu siitä, että hydroksiantraseeni tai sen johdannainen, joka on lisätty keittoliuokseen, toimii keittämisen apuaineena edistäen ligniinin liukenemista keittoliuokseen sekä estäen selluloosan ja hemiselluloosan pilkkoutumista keittokäsit-telyn aikana. Sellaisen uuden apuaineen lisäämisen tuloksena, keittämisen saanto ja myös tuloksena olevan massan laatu paranee, ja keittämisen nopeus lisääntyy. Keittämisnopeuden lisääntymisestä johtuen keittämiseen käytettyjen kemikaalien määrät ja kuumennukseen tarvittavan höyryn määrä vähenevät myös oleellisesti.
Tyypillisiin yhdisteisiin, joita voidaan edullisesti käyttää mainittuna keittämisen apuaineena keksinnön käytännön sovellutuksessa, kuuluvat hydroksiantraseenit ja niiden johdannaiset, jotka ovat seuraavan yleisen kaavan mukaisia:
Rm -(0A>n O) jossa R on vety, COOX, jossa X on H tai Na, tai SOgY, jossa Y on vety tai Na; A on H tai Na; m on 0, 1 tai 2; ja n on 1 tai 2. Yllä esitetyn kaavan mukaisessa tapauksessa, jossa R on H, on kysymys tilanteesta, jossa ainakin yksi antraseeniatomiryhmän hiili-atomi menettää kaksoissidoksensa ja kyseisessä asemassa tapahtuu muutos CH:sta Cf^een. Nimittäin yllä esitetyn kaavan (1) mukai- “ 68868 siin yhdisteisiin kuuluu yhdisteitä, jotka saadaan lisäämällä ainakin yksi vetyatomi antraseeniatomiryhmän hiiliatomiin, jolloin se menettää kaksoissidoksensa, ja samassa asemassa tapahtuu muutos CH:sta CH^^ksi, ja yhdisteisiin kuuluvat esim. seuraavien yleisten kaavojen mukaiset yhdisteet
Rm — (0A)n (2) ja ODGf > ^ M0A)n jossa R, A, m ja n merkitsevät samaa kuin edellä jo on määritelty.
Näistä yhdisteistä dihydroksiantraseenia, dihydroksidihyd-roantraseenia, karboksidihydroksiantraseenia sekä dihydroksiantra-seenisulfonihappoja sekä niiden natriumsuoloja voidaan parhaiten käyttää keksinnön käytännön sovellutuksessa.
Näitä keittämisen apuaineita käytetään mieluummin määrältään 0,005 - 3 paino-% täysuunikuivien raaka-ainelastujen tai lig-noselluloosaa sisältävien aineiden määrästä, joka lisätään keitto-liuokseen. Parhaat tulokset saadaan, jos yhdistettä käytetään määrältään samaan standardiin perustuen 0,01 - 0,1 paino-%.
Yleisten kaavojen (1)-(3) mukaisista yhdisteistä dihydrodi-hydroksiantraseeni voidaan helposti syntetisoida naftokinonista ja butadieenista käyttäen Diel-Alder -reaktiota. Esimerkiksi, jos naftokinoni ja butadieeni reagoivat toistensa kanssa hydrofobisessa liuottimessa, kuten kloorinaftaleenissa tunnetun Diels-Alder -reaktion mukaisesti, kuten on esitetty US-patentissa 2 938 913, 5 68868 saadaan tetrahydroantrakinoni alla esitetyn yhtälön mukaisesti. Tämä tuote muuttuu, kun se on liuotettu alkalin, kuten natriumhydr-oksidin vesiliuokseen, dihydrodihydroksiantraseenin alkalisuolak-si, joka voidaan käsitellä hapolla, kuten rikkihapolla, suolahapolla yms., jolloin dihydrodihydroksiantraseeni saostuu.
Vaihtoehtoisesti tetrahydroantrakinoni voidaan suoraan käsitellä hapon, esim. rikkihapon vesiliuoksella, jolloin saadaan dihydrodihydroksiantraseeni sakkana, kuten on esitetty US-patentissa 1 890 OHO, sivu 2, oikea palsta.
0
hydrofobisessa IL
H liuottimessa >< 0 0 N.Q. B.D. T.H.A.Q. (keto-tyyppi) liuotet.
NaOH:n vesiliuok- . S0^ Seen °.H ^ ONa < H2SOlt 0H ONa D.H.D.H.A.
(enoli-tyyppi)
Keksinnössä käytetty keittämisen apuaine liukenee helposti keittoliuokseen. Keksinnön mukaista menetelmää käytettäessä ei tar vita mitään erityistä muutosta keitto-olosuhteiden suhteen, paitsi 6 68868 että ainoastaan erikseen mainittu määrä keittämisen apuainetta lisätään tavalliseen keittoliuokseen. Seuraavat esimerkit valaisevat keksinnön ensisijaisia patentin suoritusmuotoja.
Esimerkki 1 600 g kasvupuun lastuja pantiin 4 litran vetoiseen autoklaaviin, johon lisättiin sulfaattimenetelmän keittoliuosta, jossa oli 17 % aktiivista alkalia ja 25 % sulfidia. Sitten dihydroksidihydro-antraseenia, joka oli valmistettu edellä esitetyn menetelmän mukaisesti, lisättiin samaan keittoliuokseen määrältään 0,05 % lastujen täysuunikuivasta painosta, ja keittäminen suoritettiin 165° C:ssa 75 minuutin aikana.
Vertailun vuoksi sama koe toistettiin, paitsi että dihydr-oksidihydroantraseeni jätettiin pois. Näiden kokeiden tulokset olivat alla esitetyn taulukon 1 mukaiset.
Taulukko 1
Sulfaattimenetelmäkeitto Sulfaattimenetelmäkeitto dihydroksidihydroantraseenin ilman dihydroksidihydro-läsnäollessa (tämä keksintö) antraseenia (aiempi menetelmä)
Keittosaanto (%) 48,6 46,5
Kappa-luku 42 51
Puhkaisu- indeksi* 6,9 6,2
Katkeamispi- tuus (km) 8,2 7,0
Repäisyin- deksi 170 170 x Määritetty JIS P-8210:11a (paperimassan lujuuden koemenetelmä) Esimerkki 2 700 g lehtipuun lastuja pantiin 4 litran vetoiseen autoklaaviin, johon lisättiin soodamenetelmän keittoliuosta, jossa oli 15,5 % emäksistä soodaa (Na20:na) ja dihydroksiantraseenia määrältään 0,02 % täysuunikuivasta lastujen painosta ja keittäminen suoritettiin 155°C:ssa 75 minuutin aikana.
Heti sen jälkeen, vertailun vuoksi, sama koe toistettiin, 7 68868 paitsi, että dihydroksiantraseeni jätettiin pois. Näiden kokeiden tulokset on esitetty alla olevassa taulukossa 2.
Taulukko 2
Soodamenetelmän mukainen Soodamenetelmän mukainen keitto dihydroksiantrasee- keitto ilman dihydroksi- nin läsnäollessa (tämä kek- antraseenia (aiempi me- sintö) netelmä)
Keittosaanto (%) 5 3 ,9 53 ,0
Kappa-luku 50 78
Puhkaisuin- deksi* 4,3 3,0
Katkeamis- pituus (km) 5,1 4,5
Repäisyin- deksi 110 100 x Määritetty JIS P-8210:llä (paperimassan lujuuden koemenetelmä) Esimerkki 3 700 g lehtipuun lastuja pantiin 4 litran vetoiseen autoklaaviin, johon lisättiin natriumkarbonaattimenetelmän keittoliuosta, joka sisältää 10 % ja 0,1 paino-%, laskettuna lastujen täysuunikui-vasta painosta, natriumdihydroksiantraseenikarboksylaattia ja keittäminen suoritettiin 180°C:ssa 20 minuutin aikana. Sen jälkeen . . 3 keitetyt lastut jauhettiin levyjauhimella 450 cm :n jauhamxsastee-seen.
Vertailun vuoksi sama koe toistettiin, paitsi että natrium-dihydroksiantraseenikarboksylaatti jätettiin pois. Näiden kokeiden tulokset on esitetty alla olevassa taulukossa 3.
8 68868
Taulukko 3
Natriumkarbonaattimenetelmän Natriumkarbonaattimene- mukainen keitto natriumdi- telmän mukainen keitto hydroksiantraseenikarboksy- natriumdihydroksiantra- laatin läsnäollessa (tämä seenikarboksylaatin läs- keksintö) näollessa (aiempi mene telmä)
Keittosaanto ( %) 82,0 78,9
Puhkaisuin- deksi* 1,8 1,7
Katkeamis- pituus (km) 3,2 2,5
Kaksoistai- tot 20 14
Rengaslitis- tyslujuus 14,2 13,5 "Concora" litistyslu- j uus 19,5 19,0 x Määritetty JIS P-8210:llä (paperimassan lujuuden koemenetelmä)
Esimerkki 4 400 g pellavaa pantiin 4 litran vetoiseen autoklaaviin, johon lisättiin keittoliuosta, joka sisälsi natriumsulfiittia 18 % ja 3 % emäksistä soodaa, määrät laskettuina raaka-aineen painon perusteella, ja dihydroksiantraseenisulfonaattia 0,05 paino-% raaka-aineen täysuunikuivasta painosta, ja keittäminen suoritettiin 180°C:ssa neljän tunnin aikana. Erikseen, vertailun vuoksi, sama koe toistettiin, paitsi että natriumdihydroksiantraseenisulfonaat-ti jätettiin pois. Näiden kokeiden tulokset on esitetty alla olevassa taulukossa 4.
9 68868
Taulukko H
Sulfiittikeitto natrium- Sulfiittikeitto ilman nat- hydroksidiantraseenisul- riumdihydroksidiantrasee- fonaatin läsnäollessa nisulfonaattia (aiempi (tämä keksintö) menetelmä)
Keittosaanto (%) 62,5 58,5
Kappa-luku 8 12
Katkeamis-
pituus 8,9 7jS
Repäisyin- deksi 190 190
Esimerkki 5 Tämä esimerkki kuvaa esillä olevan keksinnön mukaisen dihydro-dihydroksiantraseenin edullisuutta keiton lisäaineena SE-patentti-hakemuksesta 7 511 293 tunnettuun hydroantrakinoniin verrattuna.
Raakaaine: havupuun lastuja.
Keittoliuos: sulfaattimenetelmän keittoliuos, 17% aktiivista alkalia, sulfidipitoisuus 30%.
Keiton lisäaine määrä: 0,3% lastujen täysuunikuivasta painosta. Keittoaina ja -lämpötila: 79 min, 175°C.
Tulokset:
Keiton lisäaine dihydrodihydroksi hydroantrakinoni ei mitään _antraseenit___
Keittosaanto % 52,9 51,4 47,9
Keittosaamon lisäys % 5,0 3,6
Rae-luku 5,5 6,1 9,0
Rae-luvun lasku 3,5 2,9
Puhkaisuindeksi 7,4 6,7 5,0
Puhkaisuindeksin paraneminen 2,4 1,7
Katkeamispituus 9,2 8,5 6,4
Vetolujuuden paraneminen 2,8 2,1

Claims (8)

10 68868
1. Menetelmä lignoselluloosa-aineesta tapahtuvan paperimassan tuottamiseksi, tunnettu siitä, että lignoselluloo-saa sisältävät aineet keitetään keittämisen apuaineen kanssa, jossa on ainakin yksi jäsen, joka on valittu hydroksiantraseenien ja niiden johdannaisten muodostamasta ryhmästä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että siinä mainitussa keittämisen apuaineessa ainakin yksi jäsen on valittu ryhmästä, joka käsittää seuraavan yleisen kaavan mukaisia yhdisteitä: Rm —(0A)n jossa R on H, COOX, jossa X on H tai Na, tai SO^Y, jossa Y on H tai Na; A on H tai Na; m on 0, 1 tai 2; ja n on 1 tai 2; ja kun R on H, on kysymys tapauksesta, jossa hiiliatomilla antraseeni-atomiryhmässä on CH^-muoto CH:n sijasta, jolloin se menettää kek-soissidoksensa.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä mainitussa keittämisen apuaineessa on ainakin yksi jäsen valittu ryhmästä, joka käsittää dihydrok-siantraseenin, dihydroksidihydroantraseenin, karboksidihydroksi-antraseenin ja dihydroksiantraseenisulfonaatin.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä mainitussa keittämisen apuaineessa on dihydrodihydroksiantraseeni tai sen alkalisuola, jotka saadaan naftokinonista ja butadieenista Diels-Alder -reaktiolla.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä mainittua keittämisen apuainetta käytetään määrältään 0,005 - 3 paino-% laskettuna lignoselluloosa-ai-neen täysuunikuivan painon perusteella. 11 68868
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä mainittua keittämisen apuainetta käytetään määrältään 0,01 - 0,1 paino-% laskettuna lignoselluloosa-aineen täysuunikuivan painon perusteella.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä mainittu keittäminen suoritetaan al-kalisella keittomenetelmällä.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä mainittu keittäminen suoritetaan sul-fiittikeittomenetelmällä. 68868 12
FI773661A 1976-12-10 1977-12-02 Foerfarande foer framstaellning av pappersmassa FI68868C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP14849276A JPS5374101A (en) 1976-12-10 1976-12-10 Pulp making method
JP14849276 1976-12-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI773661A FI773661A (fi) 1978-06-11
FI68868B FI68868B (fi) 1985-07-31
FI68868C true FI68868C (fi) 1985-11-11

Family

ID=15453954

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI773661A FI68868C (fi) 1976-12-10 1977-12-02 Foerfarande foer framstaellning av pappersmassa

Country Status (11)

Country Link
US (1) USRE32943E (fi)
JP (1) JPS5374101A (fi)
AU (1) AU513517B2 (fi)
BR (1) BR7708218A (fi)
CA (1) CA1106557A (fi)
DE (1) DE2754991B2 (fi)
FI (1) FI68868C (fi)
FR (1) FR2373637A1 (fi)
NO (1) NO150087C (fi)
NZ (1) NZ185734A (fi)
SE (1) SE437171B (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS51112903A (en) * 1975-03-26 1976-10-05 Honshu Paper Co Ltd Process for digesting lignocellulose material with sulphites
US4036680A (en) * 1976-12-14 1977-07-19 Canadian Industries, Ltd. Delignification of lignocellulosic material with a soda pulping liquor containing a Diels Alder adduct of benzoquinone or naphthoquinone in admixture with a nitro aromatic compound
US4036681A (en) * 1976-12-14 1977-07-19 Canadian Industries, Ltd. Delignification of lignocellulosic material with an alkaline pulping liquor containing a Diels Alder adduct of benzoquinone or naphthoquinone
JPS6059356B2 (ja) * 1977-12-05 1985-12-24 川崎化成工業株式会社 パルプの製造方法
FR2435457A1 (fr) * 1978-06-29 1980-04-04 Ugine Kuhlmann Hexahydro-1,2,3,4,4a, 9a anthracene-dione-9,10, sa preparation et son application a la delignification des materiaux lignocellulosiques
JPS5512806A (en) * 1978-07-04 1980-01-29 Oji Paper Co Alkali pulp producing method
FR2442912A1 (fr) * 1978-07-27 1980-06-27 Ugine Kuhlmann Procede de cuisson de materiaux lignocellulosiques en vue de la production de pate a papier
JPS55128091A (en) * 1979-03-23 1980-10-03 Oji Paper Co Pulping of lignocellulose material
JPS58125737U (ja) * 1982-02-18 1983-08-26 株式会社シマノ キヤリパ−ブレ−キ

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE326705C (de) * 1919-10-17 1920-09-30 Richard Hartmuth Dr Verfahren zur Behandlung von Holz oder zellulosehaltigen Stoffen zwecks Gewinnung von Zellulose und kuenstlichem Harz, Lack, Asphalt u. dgl.
US1658213A (en) * 1924-09-30 1928-02-07 Otto C Strecker Process for the production of cellulose by decomposition of vegetable fibers
US1705424A (en) * 1924-09-30 1929-03-12 Strecker Otto Carl Process for the production of cellulose by decomposition of vegetable fibers
DE486533C (de) * 1926-12-24 1929-11-19 Otto C Strecker Fa Dr Verfahren zum Gewinnen von Zellstoff
US1890040A (en) * 1928-05-07 1932-12-06 Gen Aniline Works Inc Production of anthraquinone and derivatives thereof
BE370781A (fi) * 1929-06-07
DE569853C (de) * 1929-08-07 1933-02-09 E H Willi Schacht Dr Ing Verfahren zur Herstellung eines Halbzellstoffes aus Stroh und Graesern
US2883826A (en) * 1953-01-07 1959-04-28 Univ Minnesota Process for conditioning plant fibers for spinning
FR72957E (fi) * 1956-11-05
CA986662A (en) * 1973-05-01 1976-04-06 David L. Mccandless Pretreatment of lignocellulosic material with anthraquinone salts in alkaline pulping
JPS5143403A (en) * 1974-10-09 1976-04-14 Honshu Paper Co Ltd Arukariparupuno seizohoho
JPS51112903A (en) * 1975-03-26 1976-10-05 Honshu Paper Co Ltd Process for digesting lignocellulose material with sulphites
JPS51109303A (ja) * 1975-03-24 1976-09-28 Honshu Paper Co Ltd Arukariisansoshorinyoru rigunoseruroosubutsushitsuno datsuriguninho
CA1073161A (en) * 1975-09-05 1980-03-11 Canadian Industries Limited Delignification process
ZA773044B (en) * 1976-06-02 1978-04-26 Australian Paper Manufacturers Improvements in pulping processes
US4036681A (en) * 1976-12-14 1977-07-19 Canadian Industries, Ltd. Delignification of lignocellulosic material with an alkaline pulping liquor containing a Diels Alder adduct of benzoquinone or naphthoquinone

Also Published As

Publication number Publication date
DE2754991B2 (de) 1979-01-18
AU513517B2 (en) 1980-12-04
FR2373637A1 (fr) 1978-07-07
JPS5719239B2 (fi) 1982-04-21
SE437171B (sv) 1985-02-11
NO150087B (no) 1984-05-07
FI773661A (fi) 1978-06-11
NO774067L (no) 1978-06-13
FR2373637B1 (fi) 1979-04-27
FI68868B (fi) 1985-07-31
DE2754991C3 (fi) 1987-06-19
SE7713266L (sv) 1978-06-11
BR7708218A (pt) 1978-09-05
NZ185734A (en) 1980-11-28
USRE32943E (en) 1989-06-06
NO150087C (no) 1984-08-15
AU3087077A (en) 1979-05-31
JPS5374101A (en) 1978-07-01
DE2754991A1 (de) 1978-06-15
CA1106557A (en) 1981-08-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3719552A (en) Bleaching of lignocellulosic materials with oxygen in the presence of a peroxide
FI68868C (fi) Foerfarande foer framstaellning av pappersmassa
FI117632B (fi) Menetelmä massan valmistamiseksi
US20150122429A1 (en) Method for producing pulp having low lignin content from lignocellulosic material
JPH01104891A (ja) リグノセルロース含有物質のパルプ化法
CN106948207A (zh) 一种植物纤维的碱性盐溶液氧化体系蒸煮脱木素制浆方法
US1891337A (en) Process of producing cellulose
US4181565A (en) Process for cooking lignocellulosic material in the presence of hydroxyanthracenes and derivatives thereof
JPS6328157B2 (fi)
US2996540A (en) Preparation of para-hydroxybenzoic acid
JPS6128093A (ja) 急速フルフラ−ル分析による亜硫酸塩パルプ化および加水分解プロセスのコントロ−ル方法
US4162188A (en) Process for producing pulp
US3832278A (en) Prehydrolysis and digestion of bagasse fibers
FI71780B (fi) Kokningsfoerfarande foer lignocellulosamaterial i och foer framstaellning av pappersmassa
RU2773160C1 (ru) Способ получения целлюлозы
JPH11217783A (ja) 樹脂分の少ないパルプの製造方法
SU821610A1 (ru) Способ получени волокнистогопОлуфАбРиКАТА
GB771571A (en) Improvements in or relating to the pulping of wood chips
SU931874A1 (ru) Варочна жидкость дл получени целлюлозы
JPH0120276B2 (fi)
US1035086A (en) Method of producing alcohol from the waste sulfite-cellulose lyes.
SU1020469A1 (ru) Способ получени целлюлозы
SU447468A1 (ru) Способ получени волокнистого полуфабриката
US1730383A (en) of berlin
SU943359A1 (ru) Способ получени волокнистого полуфабриката

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired
MA Patent expired

Owner name: HONSHU SEISHI KABUSHIKI KAISHA