FI68790B - Transportfartyg - Google Patents

Transportfartyg Download PDF

Info

Publication number
FI68790B
FI68790B FI822134A FI822134A FI68790B FI 68790 B FI68790 B FI 68790B FI 822134 A FI822134 A FI 822134A FI 822134 A FI822134 A FI 822134A FI 68790 B FI68790 B FI 68790B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
ship
cargo
deck
stabilizers
floating
Prior art date
Application number
FI822134A
Other languages
English (en)
Other versions
FI68790C (fi
FI822134A0 (fi
FI822134L (fi
Inventor
Abraham Van Lambaart
Original Assignee
Vijsmuller B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Vijsmuller B V filed Critical Vijsmuller B V
Publication of FI822134A0 publication Critical patent/FI822134A0/fi
Publication of FI822134L publication Critical patent/FI822134L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68790B publication Critical patent/FI68790B/fi
Publication of FI68790C publication Critical patent/FI68790C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B25/00Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby
    • B63B25/002Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby for goods other than bulk goods
    • B63B25/006Load-accommodating arrangements, e.g. stowing, trimming; Vessels characterised thereby for goods other than bulk goods for floating containers, barges or other floating cargo

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Low-Molecular Organic Synthesis Reactions Using Catalysts (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)
  • Auxiliary Methods And Devices For Loading And Unloading (AREA)
  • Packaging Of Machine Parts And Wound Products (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)

Description

1 68790
Kuljetuslaiva
Keksintö liittyy kuljetuslaivaan, jossa on lastikansi kelluvien tai ei-kelluvien esineiden kuljettamista varten, 5 painolastitiloja laivan laskemiseksi alas ja vakaajia, jotka voidaan liittää laivan rakenteeseen laivan vakaamiseksi alas-lasketussa asennossa, tarkemmin sanoen kuljetuslaivaan sellaisten esineiden kuljetusta varten, jotka kokonsa tai painonsa vuoksi ovat vaikeita tai mahdottomia nostaa ja jotka 10 sen vuoksi on kuormattava alukseen kelluvina tai raiteilla.
Kuljetettaessa esimerkiksi suuria kelluvia esineitä, on tunnettua käyttää tähän kuljetuslaivaa, jossa on riittävän suuri painolastitila, jotta laiva voidaan laskea tarvittavaan syvyyteen ja jossa on tasainen kuormauskansi, 15 jolla on vakaajat laivan vakaamista varten sen ollessa lasketussa asennossa. Suuremmalla tai pienemmällä painolastilla voidaan kuljetuslaiva saattaa tarvittavalla tavalla riittävän syvälle vedenpinnan alapuolelle, jotta sen pääkansi (kuormauskansi) voidaan ohjata kelluvan esineen alle tai 20 esine voidaan siirtää mainitun pääkannen yläpuolelle, minkä jälkeen painolastisäiliöt pumpataan tyhjiksi, jotta pääkansi esineineen nousisi vedenpinnan yläpuolelle.
Kun tällainen tunnettu kuljetuslaiva lasketaan alas kelluvan esineen vastaanottamista varten, on laivan vaka-25 vuus säilytettävä, jotta laivan tietyt osat jäisivät vedenpinnan yläpuolelle. Tätä tarkoitusta varten on sellaisessa laivassa yleensä jatkuva pääkansi keulaosan käsittäessä komentosiltarakenteen sekä pääosan kulkukoneistosta, kun taas laivan peräosa käsittää yleensä vakaajat, jotka on si-30 joitettu pääkannelle toisistaan erille, oikealle, ja vasemmalle puolelle. Niinmuodoin on vapaa kansipinta käytettävissä esinettä varten.
Vakaajien peräkannelle sijoittamisen varjopuolena on, että nämä saattavat olla tiellä, jos esineet ovat suuria.
35 Tämän varjopuolen eliminoimiseksi on eräässä toisessa tunnetussa, kelluvia esineitä vastaanottavassa, kuljetus- 2 68790 laivassa vakaajät siirretty keulaosaan. On totta, että peräosaan on saatu täysin vapaa kansi, mutta tämän rakenteen varjopuolena on, että syvälläuivan laivan vakaaminen pituussuunnassa on vaikeampaa, minkä lisäksi etukansi on 5 pysyvästi kapeampi.
Näiden tunnettujen kuljetuslaivojen eräänä muuna varjopuolena on, että kuljetuksen aikana merellä lastiin (esineisiin) kohdistuu aina huomattava kiihtyvyys ja hidastuvuus, johtuen laivan liikkeistä, mistä ovat seurauksena 10 huomattavat lastiin ja laivaan kohdistuvat voimat. Kiihty vyyden ja hidastuvuuden suuruus riippuu lastin muodosta ja laajuudesta sekä laivan poikkileikkauksen leveydestä.
Siinä tapauksessa, että lastin painopiste on huomattavan korkealla ja sen paino on suuri (esimerkiksi öljyn-15 porauslautta, nosturi), on laiva riittävän syvällä vedessä ja jos laiva lisäksi on leveä, on se huomattavan vakaa, mutta silmälläpitäen laivan jatkuvaa huomattavaa leveyttä, ovat kiihtyvyydet ja hidastuvuudet useimmiten huomattavia.
Kun kuljetetaan arkaa lastia (esimerkiksi herkkiä 20 kojeita, elektronisia laitteita jne.), voi mainituilla kiihtyvyyksillä ja hidastuvuuksilla olla haitallinen vaikutus mainittuun lastiin. Pieniä kiihtyvyyksiä voidaan suurentaa valitsemalla laivalle muoto, jonka poikkileikkaus on kapea, mikä tosin johtaa vähäiseen vakavuuteen mutta mikä ei ole 25 varjopuoli, jos lastin painopiste on riittävän alhaalla.
On totta, että kapean laivan etuna on suuri nopeus, mutta sen varjopuolena on liian vähäinen vakavuus, jos lastin painopiste on korkealla.
Kuljetettaessa yllämainittuja "erityyppisiä" esineitä 30 ei jokin määrätty laivatyyppi aina ole paras mahdollinen, koska määrätty lasti asettaa erilaisia vaatimuksia kuljetuslaivalle.
Ylläselitetyntyyppisten kuljetuslaivojen eräänä varjopuolena on lisäksi, että ne ovat vähemmän sopivia tuo-35 maan kansilasti rannalle tai rannalta laivaan niissä tapauk- 3 68790 sissa, jolloin halutussa paikassa ei ole riittäviä satama laitteita, esimerkiksi haluttaessa tuoda esineet joen rannalle. Laiva ei voi kääntymättä päästä riittävän lähelle rantaa siirtääkseen maihin esimerkiksi rullaavia esineitä 5 kuivassa tilassa.
Tämän keksinnön kohteena on kuljetuslaiva, jonka rakenne on sellainen, että yllämainitut varjopuolet olennaisesti eliminoidaan.
Kohde voidaan saavuttaa siten, että vakaajät ovat siir-10 rettävissä olevia elementtejä ja ne voidaan siirtää mihin tahansa haluttuun kohtaan lastikannella.
Vakaajien siirrettävyyden etuna on, että kuljetuslaiva voidaan laskea haluttuun syvyyteen kuljetettavan kelluvan esineen vastaanottamista varten vakaajien ollessa mah-15 dollisimman etäällä laivan keulasta, jotta laivan vakaaminen alaslasketussa asennossa olisi mahdollisimman yksinkertaista .
Samanaikaisesti kun kelluvaa esinettä nostetaan, voidaan vakaajia siirtää kuljetuslaivan keulan suuntaa. Laivan 20 vakavuus ei vaarannu, koska vakavuuden säilyttämiseen käytetään nostettavan esineen vakavuutta.
Keksinnönmukaisen kuljetuslaivan sovellutusmahdollisuudet lisääntyvät huomattavasti, jos se varustetaan lastaus- ja purkausläpällä, joka on saranoitu laivan pohjaan, 25 mieluimmin laivan takaosassa.
Painolastitiloja voidaan erittäin hyvin käyttää kuiva-lastin kuljetukseen. Saattamalla kuljetuslaiva tasauspaino-lastin avulla eteenpäinkaltevaan asentoon voidaan lastaus-ja purkausläppä saada vesilinjan yläpuolelle, niin että esi-30 neet voidaan ottaa avoimen lastaus- ja purkausläpän kautta rantalaiturilta kuivassa tilassa yhteen tai useampaan laivan painolastitiloista.
Jos satamalaitteita ei ole, esimerkiksi kun kuiva-lastia on lastattava tai purettava jossain joenrannalla, 35 voi keksinnönmukainen kuljetuslaiva useimmiten silti tulla riittävän lähelle rantaa saattamalla laiva eteenpäinkaltevaan asentoon siten, että köliviiva on kaltevimman töyrään i 68790 suuntainen.
Lisäksi on lastaus- ja purkausläpän etuna se, että myös avomerellä voidaan painolastitiloihin ottaa kelluvaa lastia, esimerkiksi "telakankunnostusta" varten.
5 Keksinnön erästä suoritusmuotoa selitetään nyt esi merkin avulla viitaten oheisiin piirustuksiin.
Kuva 1 on perspektiivikuva keksinnönmukaisesta kuljetusaluksesta, jossa kaksi liikuteltavaa vakaajaa on sijoitettu laivan perään, joka myös on varustettu lastaus-10 ja purkausläpällä, joka tässä näkyy avattuna.
Kuvio 2 on perspektiivikuva kuvion 1 mukaisesta kuljetuslaivasta, jossa vakaajat on siirretty keulaan.
Kuvio 3 on sivukaavakuva keksinnönmukaisesta kuljetuslaivasta, joka on laskettu alas ottaakseen vastaan kel-15 luvan esineen, joka esitetään pistekatkoviivalla.
Kuviot 4, 5 ja 6 ovat kaavamaisia yläkuvia keksinnönmukaisesta alaslasketusta kuljetuslaivasta, joissa kuvion 3 kelluva esine otetaan kuljetuslaivaan, Silläaikaa kun perässä olevia vakaajia siirretään keulan suuntaan.
20 Kuvio 7 on kaavamainen sivukuva keksinnönmukaises ta kuljetuslaivasta, jossa kulluva esine on sijoitettu kuljetuslaivalle .
Kuvio 8 on kaavamainen sivukuva keksinnönmukaisesta kuljetuslaivasta, joka on kallistettu keulalleen lastatak-25 seen "kuivia " esineitä lastaus- ja purkausläpän kautta kuljetuslaivan painolastitilaan tai pois siitä.
Kuvio 9 on kaavamainen sivukuva keksinnönmukaisesta kuljetuslaivasta, joka on asetettu vaakasuoraan asentoon ottamaan vastaan tai purkamaan kelluvia esineitä lastaus-30 ja purkausläpän kautta.
Kuvio 10 on poikkileikkaus keksinnönmukaisesta kuljetuslaivasta, jossa on erilaisia leveysvyöhykkeitä.
Kuljetuslaiva 1 kuviossa 1 on varustettu kahdella, kannelle 2, takaosan tai perän 3 läheisyyteen, toisistaan 35 erilläolevalla vakaajalla 4, jotka ovat niin korkeita, että laivan ollessa lasketussa asennossa (ks. kuvio 3) ainakin 5 68790 osa niistä (pystyviivoitettu osa) on vesiviivan 5 yläpuolella, jotta laiva pysyisi riittävän vakaana lasketussa asennossa. Vakaajät 4 on liitetty irroitettavasti kanteen ja ne voidaan siirtää siirtovälineillä, joita ei lähemmin 5 näytetä, esimerkiksi kuljetuslaivan keulaosaan 6. Siirto-välineiden ei tarvitse edellyttää muuta kuin vakaajien 4 siirron kannen 2 poikki, niin että jos laiva on alaslas-ketussa asennossa mainittujen vakaajien alapinta on kannella tai sen yläpuolella. Lisäksi voidaan siirtovälinei-10 nä käyttää välineitä, jotka esimerkiksi sopivat vakaajien siirtämiseen kannen poikki. Samalla tavoin voidaan vakaa-jat siirtää kelluvassa tilassa, jos kuljetuslaiva on laskettu meren tai joen pohjalle. On selvää, että yllämainitun siirtotavan lisäksi on olemassa monia muita mahdolli-15 suuksia vakaajien siirtämistä varten.
Keulaosa käsittää olennaisesti komentosiltakomplek-sin, joka, kuten voidaan nähdä, jatkuu samalla tavoin ulottumaan vedenpinnan yläpuolelle laivan ollessa alaslaske-tussa asennossa, samoinkuin suurin osa laivan kuljettami-20 seen tarvittavasta kulkukoneistosta. Lisäksi käsittää keulaosa 6 syvennyksen 7 vakaajia 4 varten, kuten kuviossa 2 esitetään, jotta kansi 2 jäisi vapaaksi laajoja kansilasti-esineitä, kuten porauslauttoja jne. varten (ks. kuviot 3-7).
Jos esineet ovat kooltaan niin pieniä, että ne hel-25 posti mahtuvat perässä 3 tai keulaosassa 6 olevien vakaajien 4 välistä, ei vakaajia 4 tarvitse siirtää keulaosassa 6 olevaan syvennykseen 7. Nämä pienemmät kansilastiesineet 9 kuvioissa 8 ja 9 (esimerkiksi kelluvat lotjat voidaan sitten sijoittaa joko sivuttain vakaajien 4 ja keulaosan 30 6 välistä tai pituussuunnassa kannella 2 olevien kahden väkeäjän 4 välistä.
Kannen 2 alapuolella on kuljetuslaiva 1 jaettu useaan painolastirilaan 10, 11 ja 12, kuten kuvioissa 8, 9 ja 10 kaavamaisesti esitetään, ja nämä tilat on yleisesti 35 jaettu sellaisiin osiin, että laiva voidaan ahdata sekä 6 68790 halutussa etu- tai takakallistuksessa.
On edullista käyttä yhtä painolastitiloista, esimerkiksi tilaa 11, joka voi olla koko laivan pituinen, ruumalastia varten. Tätä tarkoitusta varten on laiva va-5 rustettu lastaus- ja purkausläpällä 13, katso kuviot 1, 2, 8 ja 9, joka lähellä laivan pohjaa 14 on saranoitu laivan pituussuuntaan nähden poikittaisen akselin 15 ympäri ja joka suljettuna muodostaa vesitiiviin sulun painolastitilalle 11 tiivisteiden avulla, joita ei esitetä lähemmin.
10 Lastaus- ja purkausläpän rakenne sekä sen avaamis- ja sulkemistapa esimerkiksi vesipainolastin avulla ovat sinänsä tunnettuja.
Jos on lastattava tai purettava kuivaa ruumalastia 16 laivan ollessa kuvion 8 esittämässä asennossa, asetetaan 15 laiva siten, että saranatappi 15 tulee vesiviivan 5 yläpuolelle ja lastaus- ja purkausläppä 13 muodostaa avattuna lastaus- ja purkaussillan lastaus- ja purkauspaikalta 17 painolastitilaan 11, niin että kuiva ruumalasti 16 vierii tai liukuu painolastitilaan 11 tai pois siitä.
20 Jos kuljetuslaivaan on lastattava tai siitä puret tava kelluvaa ruumalastia 18 kuvion 9 esittämässä asennossa, asetetaan laiva siten, että senjälkeen kun lastaus- ja purkausläppä 13 on avattu, mainittu kelluva ruumalasti 18 voi kellua painolastitilaan 11 tai pois siitä.
25 Jos kuljetuslaivassa on kansilasti, on toivottavaa, että toisaalta lastin ja laivan vakavuus ovat riittäviä ja toisaalta että lastiin kohdistuva kiihtyvyys ja hidastuvuus ovat mahdollisimman pieniä, jotta lastiin kohdistuvat voimat ovat mahdollisimman pieniä, erityisesti jos lasti sisäl-30 tää arkoja laitteita, mutta myös jotta lastin kiihtyvyys-voimat laivaan nähden tulisivat pienemmiksi.
Johtuen kansilastiesineiden, kuten tilaavievien raskaiden lastiesineiden 8, joiden painopiste on korkealla, ja keveiden sekä pienempien kansilastiesieneiden 9, joiden 35 painopiste on matalalla, erilaisesta luonteesta, voidaan 7 68790 laivan liikkeitä merellä, sen turvallisuuteen liittyen, säätää tehokkaasti vain valitsemalla laivalle sellainen muoto, että merenkulkuominaisuudet säädetään kuljetettavasta lastista riippuen. Raskaat ja tilaavievät kansilas-5 tiesineet, joiden painopiste on korkealla, edellyttävät leveää laivaa ja huomattavaa syväystä suuremman vakavuuden aikaansaamiseksi, kun taas keveämmät ja pienemmät kansilastiesineet 9, joiden painopiste on matalalla, tyytyvät kapeampaan laivaan ja pienempään syväykseen. Jotta 10 kuljetuslaiva olisi sopiva useille erilaisille kansilasti-esineille, on kuljetuslaivan 1 poikkileikkaus muodoltaan tarkoin määrätty keksinnön mukaisesti. Kuten kuviossa 10 esitetään, pienenee kannen 2 leveys pohjan 14 suuntaan siten, että ylävyöhykkeen I ja alavyöhykkeen III leveys 15 ovat olennaisesti muuttumattomat, niin että vyöhykkeen I leveys on suurempi kuin vyöhykkeen III. Vyöhykkeiden I ja III välissä olevan vyöhykkeen II leveys pienenee portaattomasti vyöhykkeestä I vyöhykkeeseen III.
On selvää, että raskaille ja keveille kansilasti-20 esineille on kuljetuslaivan syväys vyöhykkeessä I ja vyöhykkeessä III, vastaavasti, kun taas keskivyöhyke II on kompromissi kansilastiesineille, jotka ovat mainittujen raskaiden ja keveiden kansilastiesineiden välillä.
Se saavutetaan kuviossa 10 esitetyllä poikkileikkauk-25 sella, jossa kuljetuslaivan sekä sille asetetun kansilasti-esineen oikenemiskyky on aina viritetty kansilastiesineen mukaan, mistä on seurauksena, että esiintyvät kiihtyvyydet ja hidastuvuudet pysyvät tarvittavissa rajoissa, niin että lastiin ei kohdistu huomattavia voimia ja että keksinnön 30 mukaan riittää yksi laivatyyppi, joka sopii erityyppisille lasteille, joiden kuljetus on turvallista niihin kohdistuvien voimien suhteen.
Poikkeamatta keksinnön piiristä voidaan erillisiä muunnoksia tehdä. Lastaus- ja purkausläppä voidaan esimer-35 kiksi sijoittaa keulaan tai sekä keulaan että perään.

Claims (3)

8 68790
1. Kuljetuslaiva, jossa on lastikansi (2) kelluvien tai ei-kelluvien esineiden kuljettamista varten, painolas- 5 titiloja (10, 11, 12) laivan laskemiseksi alas ja vakaajia (4), jotka voidaan liittää laivan rakenteeseen laivan va-kaamiseksi alaslasketussa asennossa, tunnettu siitä, että vakaajat (4) ovat siirrettävissä olevia elementtejä ja ne voidaan siirtää mihin tahansa haluttuun koh- 10 taan lastikannella (2).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuljetuslaiva, tunnettu siitä, että painolastitilat (11) voivat ainakin osittain muodostua kelluvia, tai ei-kelluvia esineitä varten alakannen lastitilasta, johon päästään las- 15 taus- ja purkausläpän (13) avulla, joka on saranoitu laivan pohjan lähelle laivan pituussuuntaan nähden poikittaisella saranalla (15) ja joka sulkee lastitilan (11).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kuljetuslaiva, tunnettu siitä, että lastaus- ja purkausläppä (13) 20 on asennettu laivan perään.
FI822134A 1981-06-26 1982-06-14 Transportfartyg FI68790C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8103108 1981-06-26
NL8103108A NL8103108A (nl) 1981-06-26 1981-06-26 Transportschip.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822134A0 FI822134A0 (fi) 1982-06-14
FI822134L FI822134L (fi) 1982-12-27
FI68790B true FI68790B (fi) 1985-07-31
FI68790C FI68790C (fi) 1985-11-11

Family

ID=19837706

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822134A FI68790C (fi) 1981-06-26 1982-06-14 Transportfartyg

Country Status (11)

Country Link
JP (1) JPS588488A (fi)
KR (1) KR860000132B1 (fi)
DE (1) DE3147807A1 (fi)
DK (1) DK143582A (fi)
ES (1) ES513413A0 (fi)
FI (1) FI68790C (fi)
FR (1) FR2508410A1 (fi)
NL (1) NL8103108A (fi)
NO (1) NO154660C (fi)
PT (1) PT75120B (fi)
SE (1) SE446325B (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IN160785B (fi) * 1983-08-10 1987-08-01 Mcdermott Int Inc
NL1019716C2 (nl) * 2002-01-09 2003-07-11 Itrec Bv Multifunctioneel vaartuig (Catamaran).
ATE368611T1 (de) * 2002-04-10 2007-08-15 Itrec Bv Eintauchbares wasserfahrzeug
KR101459618B1 (ko) * 2013-04-03 2014-11-07 현대중공업 주식회사 반잠수식 중량물 운반선
KR101466888B1 (ko) * 2013-04-03 2014-12-01 현대중공업 주식회사 반잠수식 중량물 운반선의 부력 케이싱 이동방법
CN106043610B (zh) * 2016-08-01 2018-01-30 宏华海洋油气装备(江苏)有限公司 一种采用半潜船运输船舶的方法
CN114604374A (zh) * 2022-03-31 2022-06-10 广船国际有限公司 一种半潜船

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR571533A (fr) * 1923-10-06 1924-05-19 Disposition pour le transport de bateaux fluviaux sur des parcours maritimes
US1783450A (en) * 1928-11-05 1930-12-02 Popper Otto Dock ship for conveying river boats across the sea
US3508510A (en) * 1968-08-21 1970-04-28 Litton Systems Inc Lighter hydrolift device
JPS559791B2 (fi) * 1972-11-04 1980-03-12

Also Published As

Publication number Publication date
FR2508410A1 (fr) 1982-12-31
KR830007349A (ko) 1983-10-19
KR860000132B1 (ko) 1986-02-26
NO154660B (no) 1986-08-18
FI68790C (fi) 1985-11-11
ES8304497A1 (es) 1983-03-16
NO154660C (no) 1986-11-26
DK143582A (da) 1982-12-27
PT75120A (en) 1982-07-01
SE446325B (sv) 1986-09-01
NO814102L (no) 1982-12-27
SE8107271L (sv) 1982-12-27
DE3147807A1 (de) 1983-01-13
ES513413A0 (es) 1983-03-16
FI822134A0 (fi) 1982-06-14
NL8103108A (nl) 1983-01-17
JPS588488A (ja) 1983-01-18
PT75120B (en) 1984-01-05
FI822134L (fi) 1982-12-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3823681A (en) Barge carrying transport vessel
GB1204656A (en) Marine vessels
SE7707627L (sv) Fartyg for transport av pramar, lektare eller liknande flytbar last
US3318276A (en) Ocean-going barge carrier
US6537009B1 (en) Handler for container ship
FI68790C (fi) Transportfartyg
KR20020081378A (ko) 잠수형 중화물용 쌍동선
US3587505A (en) Partially submersible carrier vessel
PL108209B1 (pl) Hull of a cargo carrier kadlub frachtowca
US4784560A (en) Apparatus for trimming and emptying bulk material
US5967072A (en) Deep draft-shallow draft cargo vessel
US4067284A (en) Barge-carrying ship
JP2017144936A (ja) 船舶及び船舶を使用した荷役方法
US3978806A (en) Vessel with flooded hold for transport of barges
EP0101171A1 (en) Barge carrying vessel
FI65198C (fi) Praommoderfartyg
GB2123354A (en) Barge carrying vessel
JPS6250292A (ja) 双胴貨物船による精密機器運搬方法
FI63707C (fi) Transportfartyg foer timmer och dylikt
RU2105694C1 (ru) Плавсредство для транспортировки леса
CA1258651A (en) Apparatus for trimming and emptying bulk material
JPS5858275B2 (ja) 荷役用補助舟艇を内蔵した船舶
JPS5832076B2 (ja) コンテナ沖取り用小型船
RU2173650C1 (ru) Транспортное судно-тримаран
SU1752647A1 (ru) Плавсредство дл транспортировки грузов

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: WIJSMULLER B.V.