FI68763B - Foerfarande foer haordoeverdragning av produkter med sorbitol och produkter som erhaollits enligt detta foerfarande - Google Patents

Foerfarande foer haordoeverdragning av produkter med sorbitol och produkter som erhaollits enligt detta foerfarande Download PDF

Info

Publication number
FI68763B
FI68763B FI811850A FI811850A FI68763B FI 68763 B FI68763 B FI 68763B FI 811850 A FI811850 A FI 811850A FI 811850 A FI811850 A FI 811850A FI 68763 B FI68763 B FI 68763B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sorbitol
syrup
coating
temperature
produkter
Prior art date
Application number
FI811850A
Other languages
English (en)
Other versions
FI68763C (fi
FI811850L (fi
Inventor
Francis Devos
Guy Bussiere
Michel Huchette
Original Assignee
Roquette Freres
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FR7925840A external-priority patent/FR2467597A1/fr
Application filed by Roquette Freres filed Critical Roquette Freres
Publication of FI811850L publication Critical patent/FI811850L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68763B publication Critical patent/FI68763B/fi
Publication of FI68763C publication Critical patent/FI68763C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K9/00Medicinal preparations characterised by special physical form
    • A61K9/20Pills, tablets, discs, rods
    • A61K9/28Dragees; Coated pills or tablets, e.g. with film or compression coating
    • A61K9/2806Coating materials
    • A61K9/282Organic compounds, e.g. fats
    • A61K9/2826Sugars or sugar alcohols, e.g. sucrose; Derivatives thereof

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Confectionery (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)

Description

68763
Menetelmä tuotteiden kovapinnoittamiseksi sorbitolilla ja tämän menetelmän avulla saadut tuotteet Förfarande för hardöverdragning av produkter med sorbitol, och produkter som erhallits enllgt detta förfarande
Keksinnön kohteena on menetelmä tuotteiden kovapinnoittamiseksi sorbitolilla, jossa sorbitolia käytetään lisäämällä pinnoitettavien sydämien liikkeessä olevaan kerrokseen siirappia lämpötilan ollessa alempi kuin 100°, edullisesti alempi kuin 90°C pinnoitettavien sydämien muodosta-5 massa liikkuvassa kerroksessa vallitsevaa lämpötilaa pidettäessä arvos sa, joka on alempi kuin 55°C, edullisesti 50...10°C.
"Kovapinnoittamisella" tarkoitetaan jokaista menetelmää, jonka mukaan ennalta muodostettu elementti eli sydän pinnoitetaan kiinnitarttuvalla 10 pinnoitteella, joka - suojaa sydäntä ulkopuolisilta fysikaalis-kemiallisilta vaikutteilta, kuten ilmastolliselta kosteudelta ja ilman hapelta, - antaa valmiille tuotteelle suuremman mekaanisen lujuuden iskuihin ja hankaukseen nähden, samoin kuin entistä miellyttävämmän ulkonäön ja 15 erikoisen maun tai makuaistimuksen.
Kovapinnoitus eroaa "pehmeästä pinnoituksesta" siinä suhteessa, että siihen liittyy pinnoitteen täydellinen kiteytyminen samoin kuin pinnoitteen muodostavassa materiaalissa olevan koko vesimäärän haihtuminen.
20
Kovapinnoitusta sovelletaan pääasiallisesti makeis- ja lääketeollisuuksissa, jolloin kovapinnoitettavlksl soveltuvista "makeisista" mainittakoon erikoisesti purukumit, pureskeltavat tahnat, makeiset ja lakritsit, kun taas kovapinnoitettavlksl soveltuvia lääketuotteita ovat varsinkin 25 tabletit, puristeet tai sellaiset makeiset, jotka sisältävät lääkeaineita tai muita tehollisia komponentteja.
Sekä em. makeiset että lääketuotteet voivat olla ennestään tunnettua tyyppiä, jolloin ne toisin sanoen sisältävät sokereita, kuten sakka-30 roosia, dekstroosia, fruktoosia tai glukoosislirappeja, ja nämä tuotteet voivat myös olla sokeritonta tyyppiä, jolloin ne toisin sanoen pe- 2 68763 rustuvat pääasiallisesti polyoleihin, kuten sorbitoliin, ksylitoliin, mannitoliin tai ei-kariogeeniseen eli hammasmätää ei-aiheuttavaan hyd-rattuun hydrolysaattiin, joka tunnetaan tavaramerkillä LYCASIN ^, eikä niissä ole sakkaroosia, dekstroosla, fruktoosia, glukoosisiirappeja 5 eikä muita vastaavia tuotteita.
Sydän pinnoitetaan akselinsa ympäri pyörivässä kaltevassa säiliössä, jossa on lukuisia liikkuvan massan muodostavia sydämiä, joiden pinnalle pinnoitteen muodostava materiaali jaetaan nestemäisenä.
10 Tällaisena pinnoitusmaterlaalina käytetään tavanomaisesti sakkaroosia.
Sakkaroosi, kuten muutkin sokerit, esim. dekstroosi tai fruktoosi, vaikuttavat biologisesti haitallisesti, varsinkin hammasmätää aiheuttaen. 15 Suun bakteerit muodostavat näet sangen helposti ja nopeasti happoja sakkaroosista. Sakkaroosisokerin makua el myöskään pidetä edullisena, varsinkaan kuumana vuodenaikana, jolloin kuluttaja haluaa saavansa purukumeista ja makeisista yleensä raikastavan ja vähemmän makean maku-aistimuksen.
20
Varsinkin siinä tapauksessa, että sydän on sokeritonta tyyppiä, on sakkaroosin kariogeenisuus haitaksi käytettäessä sakkaroosia pinnoitteen muodostamiseen.
25 Tästä syystä on tietenkin jo tällaisissa tapauksissa ehdotettu pinnoitteen muodostamiseen kovapinnoituskäsittelyssä käytettäväksi polyoleja, joita jo aikaisemmin on käytetty kovapinnoitettaviksi tarkoitettujen sokerittomien makeis- tai lääketuotteiden valmistamiseksi.
30 Tähän tarkoitukseen käytetään nykyään kuten tunnettua ainoastaan ksylitolia ja pienemmässä määrin mannitolia. Näillä on sorbitolin vastakohtana melko pieni hygroskooppisuus ja hyvä kiteytymiskyky, joten kiteytyminen melko helposti saadaan syntymään näiden aineiden vesiliuoksissa tyypiltään hyvin määriteltyjen kiteiden muodostamiseksi.
Jotta ksylitolin avulla saavutettaisiin tyydyttävä tulos on kuitenkin välttämätöntä lisätä erilaisia valmistuksen apu- eli lisäaineita, kuten erilaisia rasva-aineita, erilaisia sideaineita tai suspendoimis- 35 68763 3 aineita. Pelkästään ksylitolia sisältävät pinnoitteet muuttuvat nopeasti ajan mittaan, jolloin ne säröilevät, niiden alkujaan sileä ulkopinta muuttuu rosoiseksi ja alkuaan luonteeltaan mikrokiteisen pinnoitteen sisäinen rakenne muuttuu karheaksi ja pureskeltaessa suulaelle 5 epämiellyttäväksi, joten ei missään tapauksessa enää voida puhua ksylitolia olevasta kovapinnoitteesta, joka vastaisi sakkaroosin avulla aikaansaatua pinnoitetta.
Sorbitolia on puolestaan pidetty täysin käyttökelvottomana kovapinnoi-10 tusmenetelmässä. Niinpä esim. on selvästi osoitettu, että sorbitolia voidaan käyttää ainoastaan sydämen komponenttina, mutta hygroskooppisen luonteensa takia sensijaan ei pinnoitteen komponenttina. Lisäksi tiedetään, että sorbitolin kiteyttäminen on paljon vaikeampaa kuin ksylitolin ja mannitolin kiteyttäminen, ja tätä vaikeutta on korosta-15 massa se seikka, että sorbitolia voidaan saada useina erilaisina kiteisinä muotoina, joista ainoastaan gamma-muoto on stabiili.
Eräässä tunnetussa pinnoitusmenetelmässä käytetään kylläkin sorbitolia pinnoitusaineena, mutta liitettynä ylimäärin käytettyyn ksylito-20 liin, ja toisaalta pinnoitussiirappina ei ole sorbitolin ja ksylitolin konsentroitunut vesiliuos, vaan sorbitolin ja ksylitolin sula massa, joka pidetään 85..,90°C:ssa. On lisäksi tunnettua, että sorbitolia ja ksylitolia ei voida tyydyttävästi käyttää kovapinnoitusmenetelmissä, ja että siinä tapauksessa, että sydämille hienonnetaan sorbitolia tai 25 ksylitolia 50..,60-prosenttisena vesiliuoksena, kuten tavallisesti menetellään sakkaroosiliuoksla käytettäessä, saadaan hauraita, säröile-viä ja epäsäännöllisiä tuotteita.
Tekniikan tason osalta viitataan patentteihin US-3 185 626, DE-2 146 859, 30 FR-137 104 ja GB-1 123 336. Näistä kahdessa viimeksi mainitussa sorbitoli on mainittu yhtenä komponenttina (GB-patentissa vain mahdollisena), mutta käytetyt menetelmä ovat tästä keksinnöstä eroavat eikä yhtä hyvää kyl-lästysastetta saavuteta.
35 Ottaen huomioon sorbitolin paljon pienemmät valmistuskustannukset edellä mainittuihin ksylitoliin ja mannitoliin verrattuna, on hakija, huolimatta niistä edellä mainituista selvästi epäedullisista mielipiteis- 4 68763 tä, jotka ovat liittyneet sorbitolin käyttöön kovapinnoitusmenetelmis-sä, laajentanut tutkimuksiaan ja tällöin odottamattomasti ja yllätyksellisesti todennut, että kovapinnoitus sorbitolilla on mahdollista siinä tapauksessa, että otetaan huomioon eräät käyttöolosuhteet, jol-5 loin täten saadut kovapinnoitetut tuotteet täyttävät käytännön eri toivomuksia.
Näin ollen keksinnön mukainen menetelmä tuotteiden kovapinnoittamiseksi sorbitolilla tunnetaan siitä, että siirapin kuiva-aineiden konsentraatio 10 on 60...85 paino-%, edullisesti 62...80 paino-% ja siirapin D-sorbitoli-pitoisuus on yli 80%, edullisesti yli 95%, jolloin näiden olosuhteiden yhdistelmä edellä mainituissa rajoissa valitaan siten, että sorbitoli-siirapin joutuessa kosketukseen pinnoitettavien sydämien kanssa, toisin sanoen liikkuvassa kerroksessa vallitsevan lämpötilan kanssa, on siira-15 pin kyllästysaste rajoissa 0,65... 1,25, edullisesti 0,8...1,15.
Tämän menetelmän erään edullisen suoritusmuodon mukaan on käytetyn sor-bitolinsiirapin lämpötila alempi kuin 100°C, edullisesti alempi kuin 90°C, ja varsinkin alempi kuin 70°C.
20
Sanonnalla "kyllästysaste" tarkoitetaan siirapin määrätyssä lämpötilas- 3 sa esiintyvän, grammolna/100 cm vettä lausutun sorbitolikonsentraation suhdetta sorbitolin maksimlkonsentraation tässä määrätyssä lämpötilassa, jolloin tämä maksimlkonsentraatio myös lausutaan grammoina sorbitolia/ 3 25 100 cm vettä. Seuraavassa taulukossa esitetään sorbitolin liukoisuus- raja määrätyillä lämpötiloilla: t°C liukoisuusraja (g/100 cm^) 30---- 20 220 25 244 30 278 35 317 35 40 362 45 425 50 500 5 68763
Keksinnön mukaiset kovapinnoitetut tuotteet, varsinkin ne, jotka on valmistettu edellä selitetyn menetelmän avulla, tunnetaan siitä, että pinnoite perustuu sorbitoliin, joka on kiteytynyt pinnoitteen koko paksuudelta.
5
Keksintö selitetään seuraavassa yksityiskohtaisesti oheisten eräitä edullisia suoritusmenetelmiä koskevien esimerkkien avulla.
Haluttaessa näin ollen valmistaa kovapinnoitettuja tuotteita menetel-10 lään seuraavassa selitettävällä tai vastaavalla tavalla.
Tavanomaista tyyppiä olevaan pyörivään kovapinnoitussäiliöön, jossa on välineet sisäisen lämpötilan säätämiseksi, syötetään kovapinnoitetta-via sydämiä, jotka ovat makeis- tai lääketuotetyyppiä, ja jotka ovat 15 sokerittomia tai ei, ja hienonnetaan liikkeessä olevalle sydänmassalle sorbltolisiirappia, jonka lämpötila on alempi kuin 100°C, edullisesti alempi kuin 90°C, ja varsin edullisesti alempi kuin 70°C.
Käytetyn hienonnetun sorbitolisiirapin kuiva-ainepitoisuus on 60...85 20 paino-%, edullisesti 62...80 paino-%, varsinkin 65...77 paino-%.
Tämän sorbitolisiirapin D-sorbitolipitoisuus on yli 80%, edullisesti yli 95% ja erikoisesti yli 99%.
25 Liikkeessä olevien sydämien muodostamassa kerroksessa vallitseva lämpötila pidetään alempana kuin 55°C, edullisesti 50..,10°C:ssa, varsinkin AO...15°C:ssa.
Toisaalta sorbitolisiirapin kuiva-ainepitoisuus ja toisaalta sydänker-30 roksen lämpötila valitaan edellä osoitetuissa rajoissa siten, että sorbitolisiirapin joutuessa kosketukseen pinnoitettavien sydämien kanssa on tämän siirapin kyllästysaste 0,65...1,25, edullisesti 0,8...1,15.
Pinnoitus tehdään ennestään tunnetulla tavalla peräkkäisissä jaksols-35 sa, joihin jokaiseen sisältyy ensimmäinen vaihe, jossa sorbitolisiirap-pi lisätään sydänkerrokseen, ja toinen vaihe, jonka kuluessa lisäys keskeytetään, mutta säiliön pyörittämistä jatketaan ja ylläpidetään 68763 6 sydänmassassa vallitseva lämpötila, jolloin sydämiä ympäröivä pinnoite kuivuu ja kiilloittuu tämän vaiheen kuluessa.
Pinnoitteen paksuus voidaan valita vapaasti, varsinkin pinnoitettavan 5 sydämen mukaan tai tavoiteltujen vaikutusten perusteella.
Jotta käytännössä saataisiin muodostumaan 1 mm paksu pinnoitevaippa suoritetaan peräkkäin 15...20 lisäystä.
10 Välineinä lämpötilan pysyttämiseksi liikkeessä olevien sydämien massassa voidaan käyttää laitetta, joka puhaltaa läpötilaltaan säädettyä lämmintä ilmaa.
Keksinnön mukaisten pinnoitusolosuhteiden ansiosta ei käsittelyn mis-15 sään vaiheessa tapahdu mitään sulamista eikä myöskään muodostumaisil- laan olevien sorbitolikiteiden epäsäännöllistä suurenemista, minkä seurauksena käsittelyn lopussa saadaan sileä, kova ja kirkas pinta ilman pinnassa esiintyviä "appelsiininkuorentapaisia" rosoisuusilmiöitä tai muita epäsäännöllisyyksiä.
20 Nämä olosuhteet pysyttävät lisäksi sorbitolisiirapin viskositeetin sellaisena, että nestefaasi saadaan erinomaisesti jakautumaan sydäraille näiden suuretessa, ja täten saadaan syntymään sorbitolin nopea kiteytyminen.
25 Näissä olosuhteissa ja lämpimän ilmapuhalluksen ansiosta saadaan erittäin hienoja kiteitä ja erinomainen pinnoite.
Hakija on huomattavan työn perusteella todennut, että haluttu tulos saa-30 vutetaan edellä mainittujen olosuhteiden ansiosta. Nämä olosuhteet ovat itse asiassa täysin päinvastaiset verrattuina nykyään yleensä sovellettuihin periaatteisiin, joiden mukaan esim. sakkaroosia käytettäessä käsittely suoritetaan suurta ylikyllästysastetta käyttäen kiteiden muodostumisen edistämiseksi. Hakija on todennut, että käytettäessä 35 sorbitoliliuoksia saman ylikyllästysasteen omaavina kuin joita yleensä käytetään sakkaroosin yhteydessä (ylikyllästymisaste > 1,4), saadaan liian suuri viskositeetti, joka aiheuttaa päähaittaa, nimittäin: 7 68763 - toisaalta nestemäisen siirapin huonon jakautumisen sydämille, mikä eräissä tapauksissa voi johtaa yhteenliimautumiseen pinnoitussäili-össä, ja - toisaalta ja ennen kaikkea kiteytymisen huomattavan hidastumisen, mi-5 kä johtaa epätäydellisestä kiteyneiden epäsäännöllisten pintojen muodostumiseen. Tämä aiheuttaa puolestaan olennaisina haittoina huonon stabiliteetin ja välittömän raikkauden puuttumisen, mikä viimeksi mainittu ominaisuus on sorbitolin stabiilille kidemuodolle tunnusomainen ominaisuus.
10
Hienonnettavaan sorbitolisiirappiin voidaan lisätä erilaisia lisäaineita, kuten väriaineita, aromiaineita tai pinnan laatua parantavia aineita, esim. mehiläisvahaa.
15 Väriaineista mainittakoon titaanidioksidi, ja aromiaineista mintun, appelsiinin ja sitruunan aromiaineet.
Voidaan myös käyttää sideaineita, kuten kasviskumeja ja gelatiinia, tai rasva-aineita, kuten mono- ja diglyseridejä. Sorbitoliin voidaan 20 myös lisätä muita sokereita, kuten ksylitolia tai mannitol ia.
Niiden tuotteiden joukosta, joista pinnoitettava sydän muodostetaan, ja jotka voidaan valita edellä mainittujen makeis- ja lääketuotteiden joukosta, mainittakoon erikoisesti sokerittomat tuotteet keksinnön mu-25 kaan saadun pinnoitteen ei-kariogeenisen luonteen takia, ja näistä sokerittomista tuotteista erikoisesti sellaiset ei-kariogeeniset makei- tunnettuun hydrattuun glukoosiin perustuvia siirappeja.
30 Siinä tapauksessa, että pinnoitettava sydän kuitenkin sisältää käymis-kelpoista sokeria, vaimentaa keksinnön mukaan saatu pinnoite yhdistelmän kariogeenista luonnetta ja antaa tuotteelle muodoltaan stabiilin kiteytyneen sorbitolin ominaistunnusmerkit, varsinkin raikkauden tunnun.
35 Keksintöä voidaan täten yleisesti soveltaa kaikkiin kovapinnoitetta-viin lääke- ja makeistuotteisiin.
g 68763
Yleisesti tähdennettäköön, että keksinnön mukaisissa kovapinnoitetuis-sa tuotteissa on sileä ja kirkas pinta, jossa ei ole juuri mitään vajavaisuuksia, ja joka on kiteinen pinnoitteen koko paksuudelta. Nämä tuotteet ovat stabiileja jopa erittäin kosteissa ilmastoissa, ja niil-5 le on lisäksi ominaista kulutushetkenä erittäin miellyttävä raikkauden tuntu, mikä aiheutuu sorbitolin suuresta liukenemislämmöstä samoin kuin sen suuresta liukoisuudesta 37°C:ssa.
A. Sokeritonta tyyppiä olevan purukumin kovapinnoitus 10
Valmistetaan sokerittomia purukumeja soveltamalla 15.6.1979 päivätyssä FR-patentissa n:o 79 15.479 selitettyä menetelmää ja koostumusta.
Valmistetun tuotteen koostumus on seuraava: 15 - Tyyppiä PA-LOJA olevaa peruskumia 25 paino-osaa - NEOSORB ^ -jauhetta 60 (Sp 96°C) 50 1Ö - Tuotetta LYCASIN ~ 80/55, kuiva-ainepitoisuus 80%, sisältää aromeja ja värihajusteita 25 " " 20 Peruskumia, joka ennalta on lämmitetty 75°C:seen, sekoitetaan Kiistner-tyyppisessä kaukalossa, joka on varustettu lämminvesikierrolla, jolloin myös on läsnä nestefaasi (LYCASIN'^ + hajusteet ja väriaineet), kun
(S
taas kiinteä faasi (NEOSORB ^ -jauhe) lisätään vähitellen pienin erin.
25 Sirotellaan tahnalle hiukan mannitolia, minkä jälkeen tahna laminoi-daan ja leikataan tunnettua muotoa oleviksi pieniksi levyiksi, jotka sitten kovapinnoitetaan.
Kovapinnoittamista varten 500 g näitä levyjä pannaan "Lilliput"-30 tyyppiä olevaan laboratorio-pinnoituslaitteeseen (valmistaja
Frogerais), jossa on säädetty ilmapuhallus levykerroksen lämpötilan pitämiseksi vakiona, sekä tähän kerrokseen sijoitettu lämpömittari-sondi. Pinnoittimen pyörimisnopeus on 25...30 kierr/min.
35 Pinnoitusaine, jona käytetään sorbitolisiirappia, pidetään vakiolämpö-tilassa termostaatilla varustetun vesikylvyn avulla.
9 68763
Pinnoitussiirappi lisätään peräkkäisinä panoksina, jotka sisältävät 20 g siirappia. Nämä panokset lisätään muutamien sekuntien kuluessa joka kymmenes minuutti. Perättäisten lisäysten välinen aika on välttämätön sorbitolin kiteyttämiseksi ja tällöin vapautuneen veden haih-5 duttamiseksi.
Koko lisättävä siirappimäärä riippuu varsinkin pinnoitteen halutusta paksuudesta.
(k) 10 Pinnoittamiseen käytetään sorbitolina tavaramerkillä NEOSORB^ 70/0,2 tunnettua hydrattua glukoosisiirappia, jonka puhtausaste kuiva-aineista laskettuna on 99%.
Esimerkki 1 15
Suoritetaan kaksi pinnoituskoetta, jolloin kerroksen lämpötila pinnoi-tamisen aikana pidetään 30°C:ssa. Tämä arvo määräytyy kumin pehmenemisestä.
20 Pinnoitussiirapin kuiva-ainepitoisuus on 83%. Näiden kokeiden olosuhteet ja tulokset on esitetty seuraavassa taulukossa I.
Taulukko I
25 Koenumero 1 2
Pinnoitussiirapin konsentraatio 83% 83%
Pinnoitussiirapin lämpötila 70°C 40°C
Liikkeessä olevan kerroksen lämpötila 30°C 30°C
30 Pinnoitusjaksojen lukumäärä 5 5 Käytetty siirappimäärä 100 g 100 g
Havainnot o o o o 35 Tässä taulukossa samoin kuin seuraavissa taulukoissa luonnehtivat rivillä "havainnot" merkityt symbolit vastaavien kokeiden tuloksia. Näiden symbolien merkitykset on yhdistetty seuraavaan taulukkoon: 68763 10 ala- erittäin huono erittäin hyväks. keskin- hyvä erittäin arvoi- ala-ar- huono kertai- hyvä nen voinen nen 5o o o o + + + + o o o + + + o o + + o + 10 Pinnoitettujen kappaleiden pinta on turvonnut, siirappi on huonosti jakautunut, ja jokaisen lisäyksen jälkeen tapahtuu pinnoituslaitteessa yhteenliimautumisia.
Näissä molemmissa tapauksissa on käytetty suuria ylikyllästysasteita 15 (ylikyllästysaste 1,70).
Esimerkki 2
Suoritetaan viisi koetta käyttämällä siirappia, jonka kuiva-ainepitoi-20 suus on 70%. Olosuhteet ja tulokset on esitetty taulukossa II.
Taulukko II
Koenumero 3 4567 25 ---------------
Pinnoitussiirapin konsentraatio 70% 70% 70% 70% 70%
Pinnoitussiirapin lämpötila 90°C 70°C 65°C 40°C 40°C
Liikkeessä olevan kerroksen
lämpötila 30°C 30°C 30°C 30°C 30°C
30 Pinnoitusjaksojen lukumäärä 14 21 21 15 21 Käytetty siirappimäärä 280 g 420 g 420 g 300 g 420 g
Havainnot + > + + + + + + . + _____J__________Ll—-1 *_;
Huomataan, että käytettäessä 70% kuiva-ainepitoisuutta on paraneminen varsin huomattava. Kyllästysaste on tällä konsentraatiolla ja tässä 35 u 68763 lämpötilassa 0,85.
Jokaisen jakson alussa esiintyy aina vähäistä liimautumista, minkä jälkeen liikkuva massa nopeasti joutuu fluidaatiotilaan.
5
Tulokset paranevat sitä mukaa kuin lisäyslämpötila alenee. On tähdennettävä hyvä varastoimiskelpoisuus ja erinomainen välitön raikkaus saatuja tuotteita kulutettaessa.
10 Esimerkki 3
Menetellään esimerkissä 2 selitetyllä tavalla, mutta siirapin konsen-traatio on 75% kuiva-aineista (kyllästysaste 1,08). Saavutetut tulokset ovat sangen hyvät, ja pinnoitussiirapin lämpötila ei ylitä arvoa 15 90°C. Havaitaan saatujen tuotteiden hyvä varastoimiskelpoisuus ja nii den erinomainen välitön raikkaus.
B. Puristustuotteiden kovapinnoitus 20 Kovapinnoitettavat sydämet valmistetaan pyörivässä Frogerais-tyyppises-sä puristuskoneessa, jossa on 16 kpl MR 2-tyyppisiä meistejä, jotka toimivat suoraan puristamalla.
Puristettu tuote on tavaramerkin NE0S0RB''-' 20/60 sorbitolijauhetta, 25 joka on aromatisoitu mintulla ja johon on lisätty voiteluaineena 0,3% magnesiumstearaattia.
Kovapinnoitus suoritetaan käyttämällä samaa laitteistoa kuin käytetään sokerittomia purukumeja kovapinnoitettaessa.
30 (r) NEOSORB^-tyyppisiä puristustuotteita kovapinnoitettaessa voidaan ko-vapinnoituskerroksen lämpötila nostaa 70°C:seen, koska NEOSORB®-puristustuotteiden sulamislämpötila on yli 95°C.
35 Pinnoitusseosta lisätään 20 g joka 10. minuutti.
i2 6 8763
Esimerkki 4
Yhdeksän kokeen avulla on tutkittu kerroksen lämpötilan vaikutusta ko-vapinnoituksen aikana ja pinnoitussiirapin lämpötilan vaikutusta, kun 5 siirapin konsentraatio on 70% kuiva-aineista.
Näiden kokeiden olosuhteet ja saadut tulokset on merkitty taulukkoon III.
10 Taulukko III
koenumero 8 9 10 11 12 13 14 15 16 siirapin konsen- 15 traatio (%) 70 70 70 70 70 70 70 70 70 siirapin lämpötila (°C) 90 70 60 90 70 90 80 70 40 20 käsittelyjakso- jen lukumäärä 5 12 14 19 21 21 34 21 21 lisätty siirappi- määrä (g) 100 240 280 380 420 420 680 420 420 25 kerroksen lämpö- j tila (°C) 70 70 70 50 40 30 30 30 30 kyllästysaste <0,40 <0,40 <0,40 0,56 0,67 0,85 0,85 0,85 0,85 30 havainnot 0000+ + + + + 0000 + + + 000 + + 00 + 35 Taulukon III tuloksia tutkittaessa havaitaan, että käytettäessä pin-noitussiirappia, joka sisältää 70% kuiva-aineita, on kerroksen lämpötila pidettävä pinnoituksen aikana 40°C:n alapuolella. Tämän lämpö- i3 6 8 763 tila-arvon yläpuolella on sorbitolin liukoisuus erittäin suuri ja 70% kuiva-aineita sisältävä siirappi on näissä olosuhteissa erittäin paljon alikyllästettyä. 30°C:ssa (kokeet 13...16) havaitaan tulosten huomattava paraneminen sitä mukaa kuin pinnoitussiirapin lämpötila 5 alenee arvosta 90°C arvoon 40°C.
Näiden kokeiden yhteydessä tähdennettäköön pinnoitteen hyvä kiteisyys, erinomainen stabiliteetti varastoitaessa ja hyvä välitön raikkaus.
10 Esimerkki 5
Menetellään esimerkissä 4 selitetyllä tavalla, mutta käytetään siirappia, jonka kuiva-aineiden konsentraatio on 75%.
15 Tulokset, jotka saavutetaan pitämällä liikkeessä olevien sydämien muodostaman kerroksen lämpötila 40°C:ssa, ja pinnoitussiirapin lämpötila alempana kuin 90°C, edullisesti alempana kuin 70°C, ovat erinomaiset.
Esimerkki 6 20
Suoritetaan kahdeksan koetta esimerkissä 4 selitetyllä tavalla, mutta käyttämällä siirappia, jonka konsentraatio on 80%.
h 68763
Taulukko IV
— - | koenumero 17 18 19 20 21 22 23 24 siirapin konsen- 5 traatio (%) 80 80 80 80 80 80 80 70 siirapin lämpötila (°C) 70 110 80 70 60 110 50 70 10 käsittelyjakso- jen lukumäärä 14 14 14 14 14 14 14 14 lisätty siirappi- määrä (g) 280 280 280 280 280 280 280 280 15----------- kerroksen lämpötila (°C) 70 50 50 50 50 45 45 30 kyllästysaste <0,50 0,80 0,80 0,80 0,80 0,95 0,95 1,43 20 ---------- havainnot 00 + + + 0 + 0 00 + + o o o 25 Näitä tuloksia tarkastettaessa havaitaan jälleen, että kerroksen lämpötila pinnoituskäsittelyn aikana on määräävä tekijä.
Kokeessa 17 on kerroksessa vallitseva lämpötila, siis 70°C, liian korkea.
30
Kerroksen lämpötilassa 50°C tulokset ovat tyydyttävät, kun siirapin lämpötila on 80, 70 tai 60°C (kokeet 19, 20 ja 21).
Kokeen 18 tapauksessa, jossa pinnoitussiirapin lämpötila on 110°C, on 35 tulos huono (tapahtuu ilmeisesti sydämen pinnan osittaista sulamista uudelleen siirapin lisäyshetkenä, koska sorbitoli sulaa 96°C:ssa).
15 68763
Kokeen 23 tulos on tyydyttävä, kun kerroksen lämpötila on 45°C.
Kokeen 22 yhteydessä esitetään samat huomautukset kuin kokeesta 18.
5 Kokeessa 24, jossa kerroksen lämpötila on 30°C, tulee pinnoitussiirap-pi liian viskoosiseksi vaiheessa, jossa se Lisätään liikkuvaan kerrokseen (kyllästysaste 1,43), joten nestemäinen kalvo jakautuu huonosti.
C. Sokeritonta keitettyä karamelli tyyppiä olevien makeisten 10 kovapinnoitus
Sokerimakeisia valmistetaan laboratoriossa haihduttamalla jäännöskos- teuspitoisuuteen alle 0,5% sitä tyyppiä olevaa hydrattua tärkkelyshyd- rg) rolysaattia, jota myydään tavaramerkillä LYCASIN ^ 80/55. Täten val-15 mistetut makeiset pyöristetään pallomaisiksi (halkaisija noin 1,5 cm). Kovapinnoittamiseen käytetään edellä selitettyä materiaalia edellä selitetyissä olosuhteissa. Liikkuvan kerroksen lämpötila pidetään arvossa, joka on alempi tai enintään yhtä kuin 30°C. Tämä arvo määräytyy sydämen muodostavasta materiaalista.
20
Kaikki kovapinnoitukset suoritetaan käyttämällä 500 g sydämiä. Olosuhteet on esitetty taulukossa V.
68763 16
Taulukko V
koenumero 25 26 27 28 siirapin konsentraatio (%) 70 70 75 80 5 —— ----- siirapin lämpötila (°C) 40 90 80 80 käsittelyjaksojen lukumäärä 15 15 15 15 10 kerroksen lämpötila (°C) 25 25 30 30 kyllästysaste 0,97 0,97 1,1 1,43 havainnot + + + o 15 + + + o + + Tämän taulukon V tuloksia tarkastettaessa havaitaan, että kerroksen lämpötilan ollessa 25...30°C on kovapinnoite hyvä siinä tapauksessa, 20 että käytetään siirappeja, joiden kuiva-ainepitoisuudet ovat 70 ja 75%. Pinnan kiteisyys on hyvä, samoin kuin välitön raikkaus (kokeet 25,26,27).
Tämä kovapinnoitus parantaa LYCASIN^-tuotetta olevien makeisten va-25 rastointikestoisuutta ja antaa niille miellyttävän välittömän raikkauden.
Kuiva-ainepitoisuuden ollessa 80% (koe 28) tulee pinnoitussiirappi viskoosiseksi, jolloin pinnoituslaitteessa esiintyy huomattavaa yh-30 teenliimautumista, mikä aiheutuu nestemäisen sorbitolin liikasulami-sesta.

Claims (6)

17 68763
1. Menetelmä tuotteiden kovapinnoittamlseksi sorbitolilla, jossa sorbitolia käytetään lisäämällä pinnoitettavien sydämien liikkeessä olevaan kerrokseen siirappia lämpötilan ollessa alempi kuin 100°, edullisesti alempi kuin 90°C pinnoitettavien sydämien muodostamassa liikkuvassa 5 kerroksessa vallitsevaa lämpötilaa pidettäessä arvossa, joka on alempi kuin 55°C, edullisesti 50...10°C, tunnettu siitä, että siirapin kuiva-aineiden konsentraatio on 60...85 paino-%, edullisesti 62...80 paino-% ja siirapin D-sorbitolipitoisuus on yli 80%, edullisesti yli 95%, jolloin näiden olosuhteiden yhdistelmä edellä mainituissa rajoissa 10 valitaan siten, että sorbitolisiirapin joutuessa kosketukseen pinnoitettavien sydämien kanssa, toisin sanoen liikkuvassa kerroksessa vallitsevan lämpötilan kanssa, on siirapin kyllästysaste rajoissa 0,65... 1,25, edullisesti 0,8...1,15.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetyn sorbitolisiirapin kuiva-aineiden konsetraatlo on 65...77 paino-%.
3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen menetelmä, tunnettu 20 siitä, että siirapin D-sorbitolipitoisuus on yli 99%.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että pinnoitettavien sydämien muodostamassa liikkuvassa kerroksessa vallitseva lämpötila pidetään 40...15°C:ssa. 25
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetyn sorbitolisiirapin lämpötila on alempi kuin 70°C.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukaisen menetelmän soveltaminen 30 sokeritonta tyyppiä olevien sydänten kovapinnoitukseen makeis- ja lääketuotealalla.
FI811850A 1979-10-17 1981-06-12 Foerfarande foer haordoeverdragning av produkter med sorbitol och produkter som erhaollits enligt detta foerfarande FI68763C (fi)

Applications Claiming Priority (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7925840 1979-10-17
FR7925840A FR2467597A1 (fr) 1979-10-17 1979-10-17 Procede de drageification dure au sorbitol et produits ainsi obtenus
FR8000151 1980-01-04
CH265280 1980-04-03
CH265280A CH645782A5 (en) 1979-10-17 1980-04-03 Process for applying a hard coating of sugar using sorbitol and products thus obtained
PCT/FR1980/000151 WO1981001100A1 (fr) 1979-10-17 1980-10-16 Procede de drageification dure au sorbitol et produits ainsi obtenus

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI811850L FI811850L (fi) 1981-06-12
FI68763B true FI68763B (fi) 1985-07-31
FI68763C FI68763C (fi) 1985-11-11

Family

ID=25691049

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI811850A FI68763C (fi) 1979-10-17 1981-06-12 Foerfarande foer haordoeverdragning av produkter med sorbitol och produkter som erhaollits enligt detta foerfarande

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4423086A (fi)
EP (1) EP0037407B1 (fi)
JP (1) JPH0126661B2 (fi)
CA (1) CA1168082A (fi)
DE (1) DE3066710D1 (fi)
DK (1) DK154470C (fi)
ES (1) ES8203198A1 (fi)
FI (1) FI68763C (fi)
IE (1) IE50168B1 (fi)
IT (1) IT1133715B (fi)
WO (1) WO1981001100A1 (fi)

Families Citing this family (49)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3506276C1 (de) * 1985-02-22 1986-04-24 Meggle Milchindustrie Gmbh & Co Kg, 8094 Reitmehring Direkttablettiermittel
FR2580904B1 (fr) * 1985-04-30 1990-08-10 Roquette Freres Produit de confiserie ou pharmaceutique a revetement sans sucre obtenu par drageification dure et son procede de preparation.
US4828845A (en) * 1986-12-16 1989-05-09 Warner-Lambert Company Xylitol coated comestible and method of preparation
US4753790A (en) * 1986-12-16 1988-06-28 Warner-Lambert Company Sorbitol coated comestible and method of preparation
US4789546A (en) * 1987-02-19 1988-12-06 Consumer Products Corp. Multiple-layer tablet with contrasting organoleptic characteristics
US4792453A (en) * 1987-05-04 1988-12-20 Wm. Wrigley Jr. Company Hard coated sugarless chewing gum
SE463542B (sv) * 1987-08-31 1990-12-10 Lejus Medical Ab Granulaer instanticerbar produkt samt foerfarande foer dess framstaellning
USRE39497E1 (en) * 1989-02-16 2007-02-27 Nektar Therapeutics Storage of materials
GB8903593D0 (en) * 1989-02-16 1989-04-05 Pafra Ltd Storage of materials
DK167135B1 (da) * 1989-12-21 1993-09-06 Dtf Holding As Fremgangsmaade til paafoering af en haard belaegning paa kerner af spiseligt eller tyggeligt materiale samt belagt materiale opnaaet ved fremgangsmaaden
CN1066102C (zh) * 1990-09-19 2001-05-23 佳能株式会社 墨水喷射记录装置
AU659645B2 (en) 1991-06-26 1995-05-25 Inhale Therapeutic Systems Storage of materials
US5270061A (en) * 1992-03-26 1993-12-14 Wm. Wrigley Jr. Company Dual composition hard coated gum with improved shelf life
US5248508A (en) * 1992-03-23 1993-09-28 Wm. Wrigley Jr. Company Hard coated gum with improved shelf life
US5665406A (en) * 1992-03-23 1997-09-09 Wm. Wrigley Jr. Company Polyol coated chewing gum having improved shelf life and method of making
US5286502A (en) * 1992-04-21 1994-02-15 Wm. Wrigley Jr. Company Use of edible film to prolong chewing gum shelf life
FR2705208B1 (fr) * 1993-05-17 1995-07-28 Roquette Freres Procédé d'enrobage sans sucre et produits obtenus selon le procédé.
FR2705207B1 (fr) * 1993-05-17 1995-07-28 Roquette Freres Procédé de dragéification dure sans sucre et produits ainsi obtenus.
DE69431702T2 (de) * 1993-08-25 2003-07-31 Konica Corp., Tokio/Tokyo Feste Verarbeitungszusammensetzung für photographisches, lichtempfindliches Silberhalogenidmaterial und diese verwendendes Verarbeitungsverfahren
US5536511A (en) * 1994-05-06 1996-07-16 Wm. Wrigley Jr. Company Chewing gum pellet coated with a hard coating containing erythritol and xylitol
US5603970A (en) * 1994-05-06 1997-02-18 Wm. Wrigley Jr. Company Chewing gum pellet coated with a hard coating containing erythritol
US6290991B1 (en) 1994-12-02 2001-09-18 Quandrant Holdings Cambridge Limited Solid dose delivery vehicle and methods of making same
US5565318A (en) * 1994-09-02 1996-10-15 Pharmacia Biotech, Inc. Room temperature stable reagent semi-spheres
US5593824A (en) * 1994-09-02 1997-01-14 Pharmacia Biotech, Inc. Biological reagent spheres
US5637313A (en) * 1994-12-16 1997-06-10 Watson Laboratories, Inc. Chewable dosage forms
US6309671B1 (en) 1995-04-14 2001-10-30 Inhale Therapeutic Systems Stable glassy state powder formulations
FR2740300B1 (fr) 1995-10-30 1998-01-02 Roquette Freres Revetement sans sucre obtenu par drageification dure et son procede d'obtention
GB9612821D0 (en) * 1996-06-19 1996-08-21 Cerestar Holding Bv Sugarfree hard coatings and a method for obtaining them
US6627233B1 (en) 1997-09-18 2003-09-30 Wm. Wrigley Jr. Company Chewing gum containing physiological cooling agents
US6455080B1 (en) * 1997-12-29 2002-09-24 Wm. Wrigley Jr., Company Chewing gum containing controlled release acyclic carboxamide and method of making
US6060078A (en) * 1998-09-28 2000-05-09 Sae Han Pharm Co., Ltd. Chewable tablet and process for preparation thereof
EP1139777B1 (en) 1998-12-30 2006-03-22 Wm. Wrigley Jr. Company Method of coating comestibles with syrup and powder
GB9912813D0 (en) 1999-06-03 1999-08-04 Cerestar Holding Bv Sugar free hard coatings prepared from liquid mixtures of erythritol and sorbitol
DK1213969T4 (da) * 1999-08-30 2010-03-01 Wrigley W M Jun Co Metode til overtrækning af levnedsmidler under anvendelse af hydrogeneret isomaltuloseblanding
AT500063A1 (de) * 1999-11-23 2005-10-15 Sandoz Ag Beschichtete tablettenkerne
FI117465B (fi) 2000-02-03 2006-10-31 Danisco Sweeteners Oy Menetelmä pureskeltavien ytimien kovapinnoittamiseksi
FR2821242B1 (fr) * 2001-02-27 2005-01-14 Roquette Freres Procede d'enrobage de sucres cuits sans sucre
FR2827508B1 (fr) * 2001-07-18 2005-06-24 Roquette Freres Procede de preparation de pate dentifrice mettant en oeuvre un sirop de sorbitol particulier, et un sirop de sorbitol
US20060198924A1 (en) * 2002-08-14 2006-09-07 Joo Song Methods for manufacturing coated confectionery products
US7378118B2 (en) 2002-08-14 2008-05-27 Wm. Wrigley Jr. Company Methods for manufacturing coated confectionary products
US7338677B2 (en) 2002-08-14 2008-03-04 Wm. Wrigley Jr. Company Methods for manufacturing coated confectionary products
FR2855374B1 (fr) * 2003-05-26 2007-06-01 Roquette Freres Procede de drageification dure ameliore
PE20070077A1 (es) * 2005-06-10 2007-02-07 Takeda Pharmaceutical Comprimido con recubierta con azucar
US20070128268A1 (en) * 2005-12-07 2007-06-07 Herwig Jennewein Pharmaceutical compositions comprising an antibiotic
PL1983840T5 (pl) 2006-02-15 2017-09-29 Wrigley W M Jun Co Niekrystalizujące syropy zawierające sorbitol i ich zastosowanie w gumie do żucia
JP4840884B2 (ja) * 2006-02-24 2011-12-21 クラフト・フーズ・グローバル・ブランズ・エルエルシー 液体充填チューインガム組成物
FR2929806B1 (fr) * 2008-04-10 2012-09-14 Roquette Freres Procede de drageification dure sans sucre optimisee
CN102781250A (zh) 2010-03-01 2012-11-14 Wm.雷格利Jr.公司 无定形口香糖增量材料
EP2597966A1 (en) 2010-07-27 2013-06-05 Cargill, Incorporated Hard coating with erythritol

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2841528A (en) * 1954-09-21 1958-07-01 Collett & Co As Method of making fused tablets
FR1137104A (fr) * 1955-11-28 1957-05-23 Procédé d'enrobage de produits formés en noyau, en vue de l'obtention de dragées et nouveau produit industriel en résultant
US2925365A (en) * 1957-11-27 1960-02-16 Smith Kline French Lab Coloring solid pharmaceutical forms and compositions therefor
US3185626A (en) * 1963-03-06 1965-05-25 Sterling Drug Inc Tablet coating method
US3361631A (en) * 1963-09-30 1968-01-02 Sandoz Ag Method of sugar coating pharmaceutical tablets
NL6601426A (fi) * 1965-02-12 1966-08-15
CH501408A (de) * 1969-01-06 1971-01-15 Hoffmann La Roche Vorrichtung zur Herstellung von Dragées
JPS4837815B1 (fi) * 1970-09-25 1973-11-14 Yamanouchi Pharma Co Ltd
JPS5332128B2 (fi) * 1971-09-18 1978-09-06
JPS5537591B2 (fi) * 1973-05-23 1980-09-29
JPS5221585A (en) * 1975-08-11 1977-02-18 Hitachi Ltd Signal holding circuit
US4127645A (en) * 1976-05-21 1978-11-28 Life Savers, Inc. Effervescent tablet and method
DE2636152C2 (de) * 1976-08-11 1980-11-06 Arcana Chem.-Pharm. Fabrik Gmbh, Spittal, Drau (Oesterreich) Verfahren zur Herstellung von Dragees
US4293570A (en) * 1979-04-02 1981-10-06 Chimicasa Gmbh Process for the preparation of sweetener containing product
US4241092A (en) * 1979-10-26 1980-12-23 General Foods Corporation Gasified candy dispersed in a matrix of sorbitol

Also Published As

Publication number Publication date
JPS56501365A (fi) 1981-09-24
FI68763C (fi) 1985-11-11
EP0037407A1 (fr) 1981-10-14
ES496044A0 (es) 1982-04-16
IE50168B1 (en) 1986-02-19
IT8025431A0 (it) 1980-10-17
IE802159L (en) 1981-04-17
FI811850L (fi) 1981-06-12
US4423086A (en) 1983-12-27
JPH0126661B2 (fi) 1989-05-24
DK154470B (da) 1988-11-21
WO1981001100A1 (fr) 1981-04-30
EP0037407B1 (fr) 1984-02-22
DK154470C (da) 1989-04-17
DK262181A (da) 1981-06-15
ES8203198A1 (es) 1982-04-16
DE3066710D1 (en) 1984-03-29
IT1133715B (it) 1986-07-09
CA1168082A (en) 1984-05-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI68763B (fi) Foerfarande foer haordoeverdragning av produkter med sorbitol och produkter som erhaollits enligt detta foerfarande
KR940004561B1 (ko) 경질 코팅법에 의한 무가당 코팅을 가진 당과류 또는 약제품의 제조방법
US8124145B2 (en) Sugar alcohol sanded chewing gum and process for making same
RU2200421C2 (ru) Жевательная резинка, глазированная с солью, плохо поддающейся растворению в воде; способ глазирования такой жевательной резинки; способ повышения качества внешнего вида глазированной жевательной резинки и способ определения эффективной концентрации плохо поддающейся растворению в воде соли, вводимой для повышения качества внешнего вида глазури жевательной резинки
US4238510A (en) Sugarless coating for chewing gum and confections and method
RU2176885C2 (ru) Твердое кристаллическое покрытие для твердого дражирования, способ его получения, способ дражирования и дражированный продукт
CA2424535C (fr) Composition liquide de maltitol, son procede de fabrication et ses utilisations
WO1993018663A1 (en) Dual composition hard coated gum with improved shelf life
JPH07132051A (ja) シュガーレス硬質コーティング方法及びこれにより得られた製品
US4241092A (en) Gasified candy dispersed in a matrix of sorbitol
US8128975B2 (en) Sugar alcohol sanded confectionary and process for making same
KR100662975B1 (ko) 에리쓰리톨 및 솔비톨의 액상 혼합물로 부터 제조된 당이없는 하드 코팅된 식료품 및 이의 제조방법
IE904591A1 (en) A method for applying a hard coating on cores of edible or¹chewable material and coated material obtained by the method
AU2005293743A1 (en) Improved pan coating process
KR20040101940A (ko) 개선된 경질 당의-코팅법
CN110325049B (zh) 糖包衣工艺和由此产生的包衣产品
CH645782A5 (en) Process for applying a hard coating of sugar using sorbitol and products thus obtained
NO157484B (no) Fremgangsmaate for hardbelegning med sorbitol.
JPH04281748A (ja) 硬質コーティング生成物及び硬質コーティングの方法
JPS58152451A (ja) チユ−インガムおよび舐剤に無糖皮を被覆する改良法
IE49851B1 (en) Sugarless coating for comestibles and preparative method therefor

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: ROQUETTE FRERéS