FI68389C - Saett att framstaella kisel ur pulverformigt kiseldioxidhaltigt material. - Google Patents

Saett att framstaella kisel ur pulverformigt kiseldioxidhaltigt material. Download PDF

Info

Publication number
FI68389C
FI68389C FI822417A FI822417A FI68389C FI 68389 C FI68389 C FI 68389C FI 822417 A FI822417 A FI 822417A FI 822417 A FI822417 A FI 822417A FI 68389 C FI68389 C FI 68389C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
reducing agent
gas
plasma
containing material
silica
Prior art date
Application number
FI822417A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI822417L (fi
FI822417A0 (fi
FI68389B (fi
Inventor
Sven Santen
John Olof Edstroem
Original Assignee
Skf Steel Eng Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Skf Steel Eng Ab filed Critical Skf Steel Eng Ab
Publication of FI822417A0 publication Critical patent/FI822417A0/fi
Publication of FI822417L publication Critical patent/FI822417L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68389B publication Critical patent/FI68389B/fi
Publication of FI68389C publication Critical patent/FI68389C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01BNON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
    • C01B33/00Silicon; Compounds thereof
    • C01B33/02Silicon
    • C01B33/021Preparation
    • C01B33/023Preparation by reduction of silica or free silica-containing material
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01BNON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
    • C01B33/00Silicon; Compounds thereof
    • C01B33/02Silicon
    • C01B33/021Preparation
    • C01B33/023Preparation by reduction of silica or free silica-containing material
    • C01B33/025Preparation by reduction of silica or free silica-containing material with carbon or a solid carbonaceous material, i.e. carbo-thermal process

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Silicon Compounds (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)
  • Chemical Vapour Deposition (AREA)

Description

68389
Menetelmä piin valmistamiseksi jauhemaisesta piidioksidi-pitoisesta aineksesta Käsiteltävänä oleva keksintö koskee menetelmää 5 piin valmistamiseksi jauhemaisesta piidioksidipitoisesta aineksesta.
Käsiteltävänä olevan patenttihakemuksen aikoihin piin vuotuinen maailmantuotanto on suuruusluokkaa 2 miljoonaa tonnia, josta n. 5% kuluu puhtaan piin valmistuk-10 seen ja loput käytetään rauta- ja alumiiniteollisuudessa. Puolijohdeteollisuudessa käytetään puhtaasta piistä 10%, so. noin 10 000 tonnia.
Piin kulutuksen uskotaan lähivuosikummeninä kasvavan erittäin voimakkaasti lähinnä siksi, että kiinnostus 15 sähköenergian kehittämiseen auringon energiasta on hyvin suuri. Aurinkokennoissa käytetään pääasiassa puhdasta piitä, jonka laatumerkintä on "solar grade" ja puhtaus vähintään 99,99 %. Epäpuhtauksien tyypilläkin on kuitenkin suuri merkitys, joten raaka-aineet on valittava kriittises- 20 ti.
Suurin osa puhtaasta piistä valmistetaan pelkistämällä suoraan valokaariuuneissa ja saadaan laatu, josta käytetään merkintää "metallurgical grade". Tämän puhtaus on n. 98 %. Jotta sitä voitaisiin käyttää aurinkokennoissa 25 se on puhdistettava poistamalla epäpuhtaudet liuottamalla ja seegraamalla. Tämä tekee erittäin puhtaan piiaineksen niin kalliiksi, että sähköenergian tuottaminen tästä piistä valmistetuilla aurinkokennoilla tulee kannattamattomaksi.
Käynnissä on intensiivinen tutkimustyö menetelmien 30 kehittämiseksi, jotka mahdollistavat erittäin puhtaan piin valmistamisen halvemmalla. Eräänä mahdollisuutena on käyttää puhtaampia raaka-aineita. Mutta pelkästään tämä ei riitä parantamaan prosessien kannattavuutta, koska valokaariuuneissa on pakko käyttää kappalemuotoista lähtöaineesta, mikä 35 rajoittaa raaka-ainevalikoimaa ja vaikeuttaa erittäin puh- 68389 taiden raaka-aineiden käyttömahdollisuuksina. Jotta piidioksidihiukkasia voitaisiin käyttää ne on lisäksi agglomeroitava jonkinmuotoisen sideaineen avulla ja tämäkin lisää prosessikustannuksia.
5 Lisäksi valokaaritekniikka on herkkä raaka- aineiden sähköisille ominaisuuksille, mikä vaikeuttaa pelkistimien käyttöä, jotka sisältävät vähän epäpuhtauksia, Koska lähtöraaka-aineiden on oltava kappale-muodossa, saattaa piidioksidin ja pelkistimen välinen 10 kosketus paikallisesti olla huono ja tämä aiheuttaa S iO:n hukkaa. Lisäksi tässä prosessissa paikallisesti esiintyvät korkeat lämpötilat lisäävät tätä hukkaa.
Edelleen on hankalaa ylläpitää valokaariuunin kaasu-tilassa ehdottoman pelkistäviä olosuhteita, joten muo-15 dostunut SiO saattaa hapettua takaisin SiC^ksi.
Yllä kuvatut olosuhteet ovat suurin syy tässä menetelmässä tapahtuviin häviöihin, mikä tässä tunnetussa menetelmässä on todettavissa mitautusta sähkökulutuk-sestakin, joka on 25-45 MWh/tn lasketun teoreettisen 20 sähkönkulutuksen ollessa 9 MWh/tn. Todettakoon lopuksi, että SiO:n hukka ja yllä mainittu SiO:n uudelleenha-pettuminen Sieniksi aiheuttavat vaikeita toimintahäiriöitä kaasukanavien tukkeutumisen vuoksi.
Käsiteltävänä olevan keksinnön tarkoituksena on 25 poistaa yllä mainitut haitat sekä tarjota menetelmä, joka mahdollistaa erittäin puhtaan piin valmistuksen yhdessä ainoassa vaiheessa ja mahdollistaa jauhemaisten raaka-aineiden käytön.
Tämä tehtävä on ratkaistavissa alussa kuvatulla 30 tavalla keksinnönmukaisen ehdotuksen avulla, jolloin oleellisesti uutta on, että jauhemainen piidioksidipitoinen aines ja valinnaisesti pelkistin ruiskutetaan kantokaasun avulla plasmageneraattorin synnyttämään kaasuplasmaan, jonka jälkeen näin kuumennettu piidioksidi, valinnainen 35 pelkistin ja energiarikas plasmakaasu syötetään reaktioti-laan, joka on lähes täysin kiinteän, kappalemuotoisen pel-
II
3 68389 kistimen ympäröimä.
Prosessin tällainen toteuttamismuoto mahdollistaa koko reaktiotapahtuman konsentroimisen hyvin rajoitettuun reaktiovyöhykkeeseen hormin välittömässä läheisyydessä, 5 jolloin korkealämpätilatilavuus saadaan prosessissa hyvin pieneksi. Tämä on suuri etu tähän saakka tunnettuihin prosesseihin verrattuna, joissa pelkistysreaktiot tapahtuvat peräkkäin jakaantuneina suureen uunitilavuuteen.
Koska prosessi on muotoiltu siten, että kaikki reak-10 tiot tapahtuvat reaktiovyöhykkeessä koksipylväässä välit tömästi ennen plasmageneraattoria, voidaan reaktiovyöhyk-keen lämpötila pitää hyvin korkealla ja kontrolloitavalla tasolla, jolloin edistetään reaktioita
15 Si02 + 2 C -} Si + 2 CO
Koska reaktantit (Si02, SiO, SiC, Si, C, CO) ovat samanaikaisesti reaktiovyöhykkeessä ja tästä syystä vähäisemmässä määrin muodostuvat tuotteet SiO ja SiC reagoi-2Q vat välittömästi seuraavalla tavalla
SiO + C -> Si + CO
SiO + SiC-> 2 Si + CO
2 SiC + Si02 ->3 Si + 2 CO
25
Siten reaktiovyöhykkeestä poistuvat kaikissa tapauksissa lopputuotteina nestemäinen Si ja kaasumainen CO.
Jauhemaisten raaka-aineiden keksinnönukaisesti ehdotetulla käytöllä erittäin puhtaiden piidioksidiraa-ka-aineiden valinta helpottuu ja halpenee. Lisäksi keksin-30 nönmukaisesti ehdotettu menetelmä ei ole herkkä raaka- aineksen sähköisille ominaisuuksille, mikä helpottaa pel-kistimien valintaa.
Ruiskutettavana pelkistimenä voi olla esim. hiilivedyt kuten maakaasu, kivihiilijauhe, puuhiilijauhe, hiili-35 musta, kiviöljykoksi, mahdollisesti puhdistettuna, ja 4 68389 koksirouhe.
prosessiin syötetyn sähköenergian määrällä plasmakaasuyksikköä kohti on helppo säätää prosessin vaatimaa lämpötilaa ja siten voidaan ylläpitää optimiolosuh-5 teet SiO:n hukan minimoimiseksi.
Koska kappalemuotoinen pelkistin lähes täysin ympäröi reaktiotilaa, myös SiO:n uudelleenhapettuminen Sieniksi estyy tehokkaasti.
Keksinnön eräässä sopivassa toteuttamismuodossa 10 kiinteätä kappalemuotoista pelkistintä lisätään jatkuvasti pelkistysvyöhykkeeseen sen kulumista vastaavassa tahdissa.
Kiinteänä kappalemuotoisena pelkistimenä käytetään sopivasti koksia, puuhiiltä, kiviöljykoksia ja/tai hiilimustaa ja plasmakaasuna voidaan prosessissa sopivas-15 ti käyttää reaktiovyöhykkeestä kierrätettyä prosessikaasua.
Kiinteänä kappalemuotoisena pelkistimenä voi olla jauhe, joka on saatettu kappalemuotoon hiilestä ja vedystä ja mahdollisesti hapesta muodostuvan sideaineen, esim. sakkaroosin avulla.
20 Keksinnön lisätoteuttamismuotona oleva plasmapol- tin on ns. induktioplasmapoltin, jonka ansiosta mahdolliset elektrodeista tulevat epäpuhtaudet vähenevät absoluuttiseen minimiin.
Keksinnönmukaisesti ehdotettua menetelmää voi-25 daan edullisesti käyttää erittäin puhtaan piin valmistamiseksi, joka on tarkoitettu aurinkokennojen ja/tai puolijohteiden raaka-aineeksi ja valmistuksessa voidaan raaka-aineina käyttää erittäin puhdasta piidi-oksidia ja hyvin vähän epäpuhtauksia sisältäviä pelkistimiä.
30 Keksinnön lisätunnusmerkit ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista.
Seuraavassa keksintöä kuvataan tarkemmin muutaman toteuttamisesimerkin avulla. Reaktiot suoritetaan mieluiten kuilu-uunityyppisessä reaktorissa, jonka yläpäästä syöte-35 tään jatkuvasti kiinteätä pelkistintä esim. panostusaukon
II
5 68389 kautta, joka on tasaisesti varustettu suljetuilla syöt-tökouruilla tai kuilun kehällä olevalla rengasmaisella syöttöraolla.
Mahdollisesti esipelkistetty piipitoinen, jauhemai-5 nen aines puhalletaan alhaalta reaktoriin hormien kautta inertin tai pelkistävän kaasun avulla. Samanaikaisesti sisään voidaan puhaltaa hiilivetyjä ja mahdollisesti hap-pikaasua, mieluiten samojen hormien kautta.
Kappelemuotoisella pelkistimellä täytetyn kuilun 10 alaosassa on reaktiotila, jota mainittu kappalemuotoinen pelkistin ympäröi joka puolelta. Tässä pelkistysvyöhykkees-sä piidioksidin pelkistys ja sulatus tapahtuvat momentaa-nisti.
Poistuva reaktorikaasu, joka muodostuu seoksesta, 15 jossa on runsaasti hiilioksidia ja vetyä, voidaan kierrättää ja käyttää plasmakaasun kantokaasuna.
Alla kuvataan kahta suoritettua koetta, jotka valaisevat lisää keksintöä.
20 Esimerkki 1
Suoritettiin koe puolisuuressa mittakaavassa. Pii-raaka-aineena käytettiin vuorikidetyyppistä kvartsimursket-ta, jonka epäpuhtauksien määrä oli alle 100 ppm ja hiukkas-koko n. 0,1 mm. "Reaktiotila " muodostui briketoidusta hiili-25 massasta. Pelkistimenä käytettiin propaania (gasolia) ja kantokaasuna ja plasmakaasuna CO: s ta ja Joista muodostuvaa pestyä pelkistyskaasua.
Prosessiin syötettiin tehoa 1000 kWh, raaka-aine-syöttö oli 2,5 kg Si02/min ja pelkistimenä syötettiin 1,5 3q kg propaania/min.
Kokeen kokonaistuotto oli n. 300 kg erittäin puhdasta piitä. Keskimääräinen sähkönkulutus oli n. 15 kWh/kg tuotettua piitä.
Kokeen mittakaava oli pieni, joten lämpöhukka kasvoi 25 suureksi. Ottamalla kaasut talteen voidaan sähkönkulutusta entisestäänkin vähentää ja käytettäessä suurempaa laitosta 6 68389 lämpöhukkakin vähenee huomattavasti.
Esimerkki 2
Toimimalla muuten samoissa olosuhteissa kuin esimerkissä 1 valmistettiin erittäin puhdasta piitä 5 pelkistimenä toimivan jauhemaisen hiilimustan avulla. Lisättiin 1,2 kg hiilimustaa/min.
Tässä kokeessa valmistettiin 20Q kg erittäin puhdasta piitä. Keskimääräinen sähkönkulutus oli n. 13,5 kWh/kg tuotettua piitä.
li

Claims (9)

68389
1. Menetelmä piin valmistamiseksi jauhemaisesta piidioksidipitoisesta aineksesta, tunnettu siitä, 5 että jauhemainen piidioksidipitoinen aines ja valinnaisesti pelkistin ruiskutetaan kantokaasun avulla kaasuplasmaan, jonka jälkeen näin kuumennettu pelkistin ja energiarikas plasmakaasu syötetään reaktiotilaan, joka on kiinteän, kappalemuotoisen pelkistimen ympäröimä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että kaasuplasma synnytetään syöttämällä plasmakaasu sähkövalokaaren läpi ns. plasmageneraattorissa.
3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että plasmageneraattorin valokaari 15 synnytetään induktiivisesti.
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kiinteätä, kappalemuotoista pelkistintä syötetään reaktiovyöhykkeeseen jatkuvasti.
5. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että kiinteänä, kappalemuotoisena pelkistimenä on puuhiili tai koksi.
6. Patenttivaatimusten 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että plasmakaasuna on reaktiovyöhyk-keestä kierrätetty prosessikaasu.
7. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että erittäin puhtaan, aurinkokennojen ja/tai puolijohteiden raaka-aineeksi tarkoitetun piin valmistamiseksi valitaan piidioksidipitoiseksi ainekseksi aines, jossa epäpuhtauksien määrä on alle 0,1 paino-%.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että kiinteä, kappalemuotoinen pelkistin valitaan ryhmästä, jonka muodostavat briketoitu hiilimusta, briketoitu kiviöljykoksi, briketoitu puuhiilijauhe ja kappalemuotoinen puuhiili.
9. Patenttivaatimusten 7 ja 8 mukainen menetelmä, 68389 tunnettu siitä, että ruiskutettava pelkistin valitaan ryhmästä, jonka muodostavat jauhemainen hiili-musta, puuhiilijauhe, kiviöljykoksi, hiilivedyt kaasuja nestemuodossa, esim. maakaasu, propaani ja kevytben-siini. 68389
FI822417A 1981-10-20 1982-07-07 Saett att framstaella kisel ur pulverformigt kiseldioxidhaltigt material. FI68389C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8106179A SE435370B (sv) 1981-10-20 1981-10-20 Sett att framstella kisel
SE8106179 1981-10-20

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822417A0 FI822417A0 (fi) 1982-07-07
FI822417L FI822417L (fi) 1983-04-21
FI68389B FI68389B (fi) 1985-05-31
FI68389C true FI68389C (fi) 1987-01-20

Family

ID=20344826

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822417A FI68389C (fi) 1981-10-20 1982-07-07 Saett att framstaella kisel ur pulverformigt kiseldioxidhaltigt material.

Country Status (16)

Country Link
US (1) US4439410A (fi)
JP (1) JPS5869713A (fi)
AU (1) AU546050B2 (fi)
BR (1) BR8204263A (fi)
CA (1) CA1193071A (fi)
DE (1) DE3236705C2 (fi)
ES (1) ES8304886A1 (fi)
FI (1) FI68389C (fi)
FR (1) FR2514744A1 (fi)
GB (1) GB2108096B (fi)
NO (1) NO155802B (fi)
NZ (1) NZ201450A (fi)
OA (1) OA07235A (fi)
PH (1) PH17730A (fi)
SE (1) SE435370B (fi)
ZA (1) ZA825405B (fi)

Families Citing this family (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE432584B (sv) * 1982-09-07 1984-04-09 Skf Steel Eng Ab Sett for framstellning av kalciumkarbid sett for framstellning av kalciumkarbid
US4680096A (en) * 1985-12-26 1987-07-14 Dow Corning Corporation Plasma smelting process for silicon
US4981668A (en) * 1986-04-29 1991-01-01 Dow Corning Corporation Silicon carbide as a raw material for silicon production
US4798659A (en) * 1986-12-22 1989-01-17 Dow Corning Corporation Addition of calcium compounds to the carbothermic reduction of silica
SE461037B (sv) * 1987-10-09 1989-12-18 Skf Plasma Tech Saett att av kol och kiseldioxid kontinuerligt framstaella flytande kisel i en reaktor
US5986206A (en) * 1997-12-10 1999-11-16 Nanogram Corporation Solar cell
NO20061105L (no) * 2006-03-07 2007-09-10 Kopperaa Miljoinvest As Fremstilling av rent silisium metall og amorf silika ved reduksjon av kvarts (Sio2)
US20080314446A1 (en) * 2007-06-25 2008-12-25 General Electric Company Processes for the preparation of solar-grade silicon and photovoltaic cells
US20080314445A1 (en) * 2007-06-25 2008-12-25 General Electric Company Method for the preparation of high purity silicon
US7572425B2 (en) * 2007-09-14 2009-08-11 General Electric Company System and method for producing solar grade silicon
DE102008010744B4 (de) * 2008-02-20 2010-09-30 CBD Labs Pty Ltd., Double Bay Reduktion von Siliziumdioxid
DE102008041334A1 (de) * 2008-08-19 2010-02-25 Evonik Degussa Gmbh Herstellung von Silizium durch Umsetzung von Siliziumoxid und Siliziumcarbid gegebenenfalls in Gegenwart einer zweiten Kohlenstoffquelle
WO2011099883A1 (ru) * 2010-02-10 2011-08-18 Shishov Sergey Vladimirovich Способ получения кремния
US10987735B2 (en) 2015-12-16 2021-04-27 6K Inc. Spheroidal titanium metallic powders with custom microstructures
HUE065423T2 (hu) 2015-12-16 2024-05-28 6K Inc Eljárás szferoidális dehidrogénezett titánötvözet részecskék elõállítására
JP7136467B2 (ja) 2017-04-04 2022-09-13 株式会社ブイ・テクノロジー 高圧放電ランプ及びその制御方法
AU2019290663B2 (en) 2018-06-19 2023-05-04 6K Inc. Process for producing spheroidized powder from feedstock materials
WO2020223374A1 (en) 2019-04-30 2020-11-05 6K Inc. Lithium lanthanum zirconium oxide (llzo) powder
JP2022530648A (ja) 2019-04-30 2022-06-30 シックスケー インコーポレイテッド 機械的に合金化された粉末原料
WO2021118762A1 (en) 2019-11-18 2021-06-17 6K Inc. Unique feedstocks for spherical powders and methods of manufacturing
US11590568B2 (en) 2019-12-19 2023-02-28 6K Inc. Process for producing spheroidized powder from feedstock materials
JP2023532457A (ja) 2020-06-25 2023-07-28 シックスケー インコーポレイテッド 微細複合合金構造体
EP4192786A1 (en) * 2020-08-07 2023-06-14 6K Inc. Synthesis of silicon-containing products
CN116547068A (zh) 2020-09-24 2023-08-04 6K有限公司 用于启动等离子体的系统、装置及方法
AU2021371051A1 (en) 2020-10-30 2023-03-30 6K Inc. Systems and methods for synthesis of spheroidized metal powders
JP2024515034A (ja) 2021-03-31 2024-04-04 シックスケー インコーポレイテッド 金属窒化物セラミックの積層造形のためのシステム及び方法
US12040162B2 (en) 2022-06-09 2024-07-16 6K Inc. Plasma apparatus and methods for processing feed material utilizing an upstream swirl module and composite gas flows
US12094688B2 (en) 2022-08-25 2024-09-17 6K Inc. Plasma apparatus and methods for processing feed material utilizing a powder ingress preventor (PIP)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2555507A (en) * 1949-12-02 1951-06-05 Pratt Emil Bruce Method of reducing metallic oxide ores
FR1328326A (fr) * 1961-12-01 1963-05-31 Dispositif pour la fusion des produits réfractaires pulvérulents au chalumeau à plasma
DE2924584A1 (de) * 1979-06-19 1981-01-15 Straemke Siegfried Verfahren zur herstellung von silicium fuer solarzellen
DE3000802A1 (de) * 1980-01-11 1981-07-30 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Verfahren zur herstellung vn silizium

Also Published As

Publication number Publication date
SE435370B (sv) 1984-09-24
ES513983A0 (es) 1983-04-16
FI822417L (fi) 1983-04-21
FR2514744B1 (fi) 1984-01-06
CA1193071A (en) 1985-09-10
SE8106179L (sv) 1983-04-21
ZA825405B (en) 1983-06-29
FI822417A0 (fi) 1982-07-07
AU8663582A (en) 1983-04-28
NZ201450A (en) 1984-09-28
PH17730A (en) 1984-11-21
GB2108096B (en) 1985-07-03
OA07235A (fr) 1984-04-30
DE3236705A1 (de) 1983-04-28
ES8304886A1 (es) 1983-04-16
NO822065L (no) 1983-04-21
FR2514744A1 (fr) 1983-04-22
US4439410A (en) 1984-03-27
GB2108096A (en) 1983-05-11
BR8204263A (pt) 1983-07-19
AU546050B2 (en) 1985-08-15
JPS5869713A (ja) 1983-04-26
NO155802B (no) 1987-02-23
DE3236705C2 (de) 1984-11-29
FI68389B (fi) 1985-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI68389C (fi) Saett att framstaella kisel ur pulverformigt kiseldioxidhaltigt material.
US3215522A (en) Silicon metal production
NO335985B1 (no) Fremgangsmåte for fremstilling av middels rent silisium
CA1150518A (en) Recovering non-volatile metals from dust containing metal oxides
US6521003B2 (en) Treatment of solid carbonaceous material
EP4279453A2 (en) Process for the production of commercial grade silicon
JPS6356171B2 (fi)
US4526612A (en) Method of manufacturing ferrosilicon
ZA200506454B (en) An improved smelting process for the production ofiron
FI70253B (fi) Framstaellning av aluminium-kisellegeringar
US4594236A (en) Method of manufacturing calcium carbide from powdered lime and/or limestone
KR890003344B1 (ko) 페로보론(ferroboron)의 제조공정
KR101219759B1 (ko) 슬래그를 이용한 MG-Si중 P의 환원정련 방법
WO2016120529A1 (en) Method for producing titanium oxide-containing slag and pig iron from ilmenite and a plant
US9352970B2 (en) Method for producing silicon for solar cells by metallurgical refining process
SU1333229A3 (ru) Способ получени кремни
KR100308689B1 (ko) 동전로슬래그로부터동의회수방법
JPS616114A (ja) 金属珪素の製造方法ならびにその装置
KR101372524B1 (ko) 일체식 아크 환원 및 슬래그 정련 장치
NZ203468A (en) Manufacture of ferrosilicon
RU2173738C1 (ru) Способ получения мульти- и монокристаллического кремния
JPS628488B2 (fi)
Latash et al. Electroslag Remelting of Manganese
JPH022938B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SKF STEEL ENGINEERING AB