FI65944C - Tryckningsapparat - Google Patents

Tryckningsapparat Download PDF

Info

Publication number
FI65944C
FI65944C FI228/74A FI22874A FI65944C FI 65944 C FI65944 C FI 65944C FI 228/74 A FI228/74 A FI 228/74A FI 22874 A FI22874 A FI 22874A FI 65944 C FI65944 C FI 65944C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
printing
letter
letters
tape
writing
Prior art date
Application number
FI228/74A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI65944B (fi
Inventor
Franklin C Bradshaw
Original Assignee
Kroy Ind Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kroy Ind Inc filed Critical Kroy Ind Inc
Application granted granted Critical
Publication of FI65944B publication Critical patent/FI65944B/fi
Publication of FI65944C publication Critical patent/FI65944C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J3/00Typewriters or selective printing or marking mechanisms characterised by the purpose for which they are constructed
    • B41J3/38Typewriters or selective printing or marking mechanisms characterised by the purpose for which they are constructed for embossing, e.g. for making matrices for stereotypes

Landscapes

  • Character Spaces And Line Spaces In Printers (AREA)
  • Printers Characterized By Their Purpose (AREA)
  • Labeling Devices (AREA)
  • Dot-Matrix Printers And Others (AREA)
  • Laser Beam Printer (AREA)
  • Printing Methods (AREA)

Description

65944 Tämän keksinnön kohteena on painolaite, jossa on elimet painettujen kirjainten keskinäisen välimatkan säätämiseksi sopivaksi tietyissä kahden kirjaimen yhdistelmissä, joissa välimatka vaikuttaa visuaalisesti väärältä johtuen tavasta, jolla vierekkäisten kirjainten muodot liittyvät toisiinsa, ja joka laite käsittää - painokohdan, - kirjoitusta taltioivan nauhan, - värinauhan, - kirjakesarjan, joka käsittää joukon kohollaan olevia kirjak-keita, joista kukin on valinnan mukaan asetettavissa painokoh-taan siten, että kirjake sijaitsee painamis1injassa, - elimet painamislinjassa olevan kirjakkeen kuvan välittämiseksi mainitulle kirjoitusta taltioivalla nauhalle, sekä - elimet kirjoitusta taltioivan oauhan ohjaamiseksi painamislinjassa olevan kirjakkeen ja painokohdan välitse ja siirtämiseksi painokohdan suhteen aina sen jälkeen, kun linjassa olevan kirjakkeen kuva on muodostettu nauhalle.
Tähän saakka on teknisissä piirustuksissa ja sentapaisissa esiintyvät tekstit tehty käsin joko vapaalla kädellä kirjoittamalla tai käyttäen mekaanisia apuvälineitä. Koska tekstin tulee olla tasaista ja siistiä, on sen tekeminen edellyttänyt tottuneen piirtäjän ammattitaitoa. Kun työ on lisäksi aikaavievää, on tekstin teko tällä tavalla tullut kalliiksi. Tästä syystä on ollut tarve aikaansaada painolaite, jolla voidaan aikaansaada tasaista ja korkealuokkaista tekstiä teknisiä piirustuksia tms. varten ja jota suhteellisen tottumatonkin henkilö pystyy käyttämään.
Eräänä edellytyksenä sille, että mainittu laite olisi käyttökelpoinen, on se, että siinä voidaan säätää pinnan, jolle painaminen tapahtuu, asemaa ja tällä tavoin säädellä peräkkäisten kirjainten liittymistä toisiinsa. Tietyille kirjainyhdistelmille on ominaista se, että niissä kirjainten keskinäiset välimatkat vaikuttavat vääriltä, mikä johtuu ko. kirjainten muodosta. Esim. kirjaimet "A" ja "V” tai "A" ja ”W" painettuina vierekkäin näyttävät olevan väärällä etäisyydellä toisistaan.
·' f
J
2 65944 jos minkäänlaista kirjainten välimatkan säätöä ei suoriteta.
Tämän keksinnön tarkoituksena on näinollen muodostaa laite, jossa peräkkäisten kirjainten keskinäinen välimatka on säädettävissä. Keksinnölle tunnusomaiset seikat on esitetty patenttivaatimuksissa.
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin esimerkin avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista painolaitetta,
Kuvio 2 esittää kirjoitusta taltioivan nauhan kulkua ja nauhaa siirtävää mekanismia kuvion 1 mukaisessa laitteessa,
Kuvio 3 esittää osaa kuvion 2 mukaisesta nauhansiirtomekanis-' mistä suuremmassa mittakaavassa.
Kuvio 4 esittää kuvion 2 mukaiseen nauhansiirtomekanismiin kuuluvia palautinelimiä, joilla säädetään kirjainten keski- ri näistä välimatkaa,
Kuvio 5 esittää kuvion 4 mukaisiin palautinelimiin kytkettyä rajoioinelintä sekä sen kytkeytymistä kirjasinkoon valitsimeen.
Kuvio 5 esittää kuvion 1 mukaisen laitteen kirjakesarjaa alta päin nähtynä,
Kuvio 7 esittää kuvion 6 mukaista kirjakesarjaa sivulta nähtynä.
Kuvio 8 esittää mäntälaitteistoa, jonka avulla kirjakkeen kuva muodostetaan kirjoitusta taltioivalle nauhalle, ja
Kuvio 9 esittää kuvion 8 mukaista mäntälaitteistoa sivulta nähtynä.
Kuviossa 1 esitetty keksinnön mukainen painolaite käsittää kotelon 8, joka peittää laitteen rungon sekä mekanismin, jota : seuraavassa selostetaan yksityiskohtaisemmin.
) 3 65944
Koteloon 8 on sijoitettu kuvion 1 mukaisesti kirjakesarja 36, joka on esitetty erikseen kuvioissa 6 ja 7. Kirjakesarja 36 on asennettu siten, että se pääsee vapaasti kääntymään kes-kiakselin 13 ympäri. Kirjakesarja 36 muodostuu kuvioiden 6 ja 7 mukaisesti kappaleesta, jonka alapinnalla lähellä kappaleen reunaa on joukko kohollaan olevia kirjakkeita 27, jolloin kappaleen pyöriessä akselin 13 ympäri kirjakkeet 27 kulkevat kuviossa 1 nähtävän painokohdan 55 ohi. Painokohta 55 sijaitsee välittömästi kuvioissa 8 ja 9 esitetyn mäntälaitteiston 49 yläpuolella. Kirjakesarjan pidike 9, joka pääsee liukumaan rajoitetusti koteloon 8 nähden, on sijoitettu siten, että osa siitä sijaitsee painokohdan 55 kohdalla kirjakesarjan 36 kehän päällä ja tukee täten kirjakesarjaa mäntälaitteiston 49 männän työntyessä alhaalta sitä vasten.
Painokohdan 55 kautta on järjestetty kulkemaan kirjoitusta taltioiva nauha 52 sekä värinauha 96, jotka ovat nähtävissä mm. kuviossa 8 ja 9. Mainitut nauhat sivuuttavat toisensa suorakulmaisesta painokohdassa 55, jossa ne ovat kirjakesarjaanT! 36 kuuluvan kirjakkeen ja mäntälaitteiston välissä niin, että männän vapautuessa ja siirtyessä ylöspäin kohti kirjakesarjaa 36 painokohdassa olevan kirjakkeen kuva muodostuu kirjoitusta taltioivalle nauhalle.
Kotelossa 8 on kuvion 1 mukaisesti edelleen joukko kytkimiä ja säätimiä, joilla painolaitteen toimintaa voidaan säädellä. Niinpä laite käsittää painikkeen 28, joka saattaa laitteen toimintaan käynnistämällä sen moottoriny painikkeen 82, joka siirtää kirjoitusta taltioivaa nauhaa peräkkäisten sanojen välisen välimatkan säätämiseksi, valintakytkimen 63, joka säätää kirjoitusta taltioivan nauhan siirtymistä peräkkäisten kirjainten välillä, painikkeen 94, jolla nauhaa voidaan siirtää pitempiä matkoja kerrallaan, painikkeen 142, joka siirtää kirjoitusta taltioivaa nauhaa taaksepäin niin, että tiettyjen kirjainyhdistelmien kirjaimet saadaan sopivan välimatkan päähän toisistaan, valintakytkimen 124, joka valitsee kirjainten välin kulloinkin käytettävän kirjakesarjan koon mukaan ja säätää kirjainten välimatkaa tätä vastaavaksi, sekä painikkeen 83, jonka avulla kirjoitusta taltioiva nauha . ’ · v. if*''-’' '} : "(··· '* ... , 4 65944 : voidaan katkaista ja poistaa laitteesta. r '
Kuviossa 2 on esitetty mekanismi, jolla kirjoitusta taltioivaa nauhaa 52 syötetään painokohtaan 55. Nauha 52 On rullalla 54, \ 1 joka pääsee pyörimään keskiakselinsa 56 ympäri. Akseli 56 on '.
tuettu koteloon 58, joka puolestaan liittyy laitteen runkoon.
Nauhaa 5'2 siirtävät elimet käsittävät laitteen runkoon tuettuun l '; jt varteen 60 kääntyvästi laakeroidun useampivartisen vivun 59. j
Yhteen vivun 59 varsista on kiinnitetty tela 61, joka on jär- '/ jestetty pyörimään epäkeskisen ohjauslaitteiston 14 pinnan 42 ' mukana. Toinen vipuun 59 kuuluva varsi on liitetty jousen 62 välityksellä laitteen runkoon, jolloin jousi vetää vipua jatkuvasti myötäpäivään ja painaa telaa 61 pintaa 42 vasten. Vi- :-:.¼.
vun 59 kolmas varsi on liitetty liitososan 64 välityksellä yhteen kulmavivun 65 varsista. Liitososa 64 läpäisee vivun i- ' / 6 59 mainitun kolmannen varren pään ulottuen kulmavipuun 65 muo- · , ; dostettuun pitkänomaiseen rakoon 66, joka on nähtävissä kuviossa 3. Liitososa 64 siirtää siten vivun 59 liikkeen kulmavipuun · 65. Kulmavipu 65 on liitetty jousikytkimeen 69, joka on puales- .
taan asennettu varteen 6Θ tavalla, joka sallii kytkimen 69 :1, * ja täten kulmavivun 65 vapaan kiertoliikkeen myötäpäivään var- . k'v'" ren 68 ympäri mutta pakottaa kytkimen 69, kulmavivun 65 ja var- ren 53 kiertymään yhdessä toisiinsa sidottuina silloin, kun L > kulmavivun 65 kirtoliike suuntautuu vastapäivään.
ji. _> L._· -r V
Kuten kuviosa 3 on nähtävissä, on varteen 66 asennettu’ käänty- ‘ ' '· i västi käyttöteia 70, jonka yläpuolelle on sijoiteltu joutotela t ‘ 71 siten, että telojen välissä oleva nauha 52 siitftyy telojen ; \ ' . j' · · i?
pyöriessä kuviossa oi kea 1 ta·.vasemma 1 le . Telan 70 kehällä ole- i V
vaan uraan on sijoitettu pyöreä kumirengas 72, joka helpottaa 'i ·· telan tarttumista nauhaan 52 ja nauhan siirtymistä. Kulmavi-vun 65 toiseen varteen on yhdistetty vipu 74, joka painami- L.
sen yhteydessä säätää kirjainten välimatkaa vaikuttamalla sii- ]. .5· hen matkaan, jonka nauha 52 kulloinkin siirtyy eteenpäin. Vipu 74 käsittää kuvion mukaisesti ulkonevan osan 75, joka tarttuu ’ ’ pykälään 76, joka on muodostettu kirjakesarjaan 36 kuuluvaan i kirjainten välimatkaa säätävään renkaaseen 77, joka on esitetty kuviossa 6. Tämän tarkoituksena on rajoittaa kulmavivun 65 i .·. ·! . jl .
I 1 i» _ ,·; ' „ « ί , 5 65944 ja käyttötelan 70 liikettä vastapäivään. Tämä puolestaan rajoittaa nauhan 52 siirtymistä eteenpäin. Järjestely mahdollistaa sen, että nauhaa 52 siirretään kulloinkin eteenpäin juuri sen verran, mitä painettava kirjain edellyttää. Esimerkiksi kuviossa 6 esitetyn kirjakesarjan 36 alapinnalla on kirjainten välimatkaa säätävä rengas 77, jossa on joukko erisuuruisia pykäliä 76, jotka säätävät nauhan 52 siirtymistä eteenpäin kirjaimen painamisen jälkeen. On huomattava, että pykälän 76 koko ja näinollen sen liikkeen suuruus, jonka vipu 74 suorittaa kirjaimen painamisen yhteydessä, riippuvat siitä, mitä kirjainta painetaan. Niinpä esimerkiksi kirjaimia I ja W vastaavat pykälien 76 koot ovat erilaiset, koska näidem kirjainten ottamat tilat tekstissä ovat erisuuret. Näinollen esitetty mekanismi mahdollistaa kirjainten välimatkojen säätämisen asianmukaiseksi riippumatta kirjainten vaihtelevasta koosta.
Kirjoitusta taltioivaa nauhaa 52 eteenpäin’siirtävä mekanismi toimii seuraavasti: Painettaessa käynnistinpainiketta 26 vapautuu kuviossa 2 nähtävä salpa 24 pidikkeestä 16 ja moottorj, jota piirustuksissa ei ole esitetty, kääntää ohjauslaitteistoa 14 myötäpäivään. Jännitetty jousi 62 saattaa tällöin telan 61 pyörimään pinnan 42 mukana. Laitteiston 14 lähtiessä liikkeeseen en pinnan 42 asema sellainen, että se pakottaa vivun 59 kääntymään vastapäivään, jolloin kulmavipu 65 puolestaan kääntyy myötäpäivään ja vipu 74 liikkuu taaksepäin. Tämän liikkeen aikana varsi 66 ja käyttötela 70 eivät pyöri, mikä johtuu kytkimen 69 asemasta varren 66 suhteen. On huomattava, että tässä vaiheessa laitteiston 14 akselin ja pinnan 42 telaa 61 koskettavan kohdan välinen säteettäinen etäisyys kasvaa tai pysyy vakiona. Jos tämä ehto ei ole täytetty, alkaisi nauha 52 siirtyä eteenpäin jo ennen sitä vaihetta, jossa kirjaimen painaminen tapahtuu. Tietyssä ennalta määrätyssä vaiheessa mäntälaitteisto 49 vapautuu ja painettavan kirjaimen kuva välittyy nauhalle 52. Tämän jälkeen tela 61 on pinnalla 42 kohdassa, jossa säteettäinen etäisyys laitteiston 14 akseliin on pienenemässä, ja tällöin vipu 59 kääntyy myötäpäivään, kulma-vipu 65 kääntyy vastapäivään ja vipu 74 siirtyy eteenpäin ja tarttuu pykälään 76. Tämä liike aiheuttaa myös varren 66 ja . käyttötelan 70 kääntymisen vastapäivään ja nauhan 52 siirtymi- Γι· ·- 6 65944 sen eteenpäin. Vaikka pinnan 42 muoto voi vaihdella, on välttämätöntä, ettei pinnan telan 61 kanssa kosketuksessa olevan kohdan ja ohjauslaitteiston akselin välinen säteettäinen etäisyys koskaan pienene ennen kirjaimen painamista tai sen aikana, sillä nauhan 52 ennenaikaisen siirtymisen seurauksena olisi painamisen laadun heikkeneminen tai väärä kirjainten välinen etäisyys.
Viitenumerolla 130 on merkitty yleisesti elimiä, joilla voidaan säätää painettujen kirjainten keskinäistä välimatkaa sellaisissa tapauksissa, joissa välimatka vaikuttaa visuaalisesti väärältä johtuen tavasta, jolla kirjainten muodot liittyvät toisiinsa. Näiden elinten 130 liittyminen nauhaa 52 siirtävään mekanismiin on nähtävissä kuviosta 2 ja elinten yksityiskohtainen rakenne selviää kuviosta 4. Elimet 130 käsittävät pitkänomaisen vivun 131, joka on nivelletty läheltä alapäätään nivelellä 132 laitteen runkoon. Vivun 131 yläpää on liitetty laitteen runkoon liikkuvalla nivelellä 134, joka sallii vivun 131 rajoitetun kiertymisen nivelen 132 ympäri. Vivun 131 toiseen päähän on nivelletty nivelellä 134 toinen pitkänomainen vipu 135, joka on puolestaan toisesta päästään liitetty yhdys tapin 136 avulla vipuun 131 sen päiden välille. Vipu 135 pääsee tällöin kääntymään nivelen 134 kohdalla rajoitetusti vipuun 131 nähden. Tämän liikkeen rajoittaminen on aikaansaatu vivussa 131 olevan pitkänomaisen, katkoviivalla esitetyn raon 138 avulla. Vipujen 131 ja 135 yläpäihin on kiinnitetty nauhan 52 ohjaimet 139 ja 140, jotka on järjestetty ohjaamaan nauhan siirtymistä eteenpäin. Kun on välttämätöntä säätää kirjainten keskinäistä välimatkaa, toimivat ohjaimet 139 ja 140 lisäksi tarttumaeliminä, jotka tarttuvat nauhaan 52 ja siirtävät sitä kuviossa 4 oikealle.
Vipuihin 131 ja 135 on edelleen liitetty näitä vipuja liikuttava luisti 141, joka on järjestetty liukumaan sopivissa laitteen runkoon liittyvissä johteissa ja joka suorittaa pystysuoran, edestakaisen liikkeen painettaessa painiketta 142. Painikkeen 142 liike siirtyy luistiin 141 nivelellä 145 laitteen runkoon nivelletyn yhdysvivun 144 välityksellä. Luistissa 141 on pitkänomainen, viistossa asennossa oleva rako 146, jonka 7 65944 läpi tappi 136 kulkee ja joka on sijoitettu siten, että luistin 141 pystysuora liike aikaansaa vivun 135 kiertymisen nivelen 134 ympäri. Luistin 141 liikkuessa ylöspäin vipu 135 liikkuu vipuun 131 nähden kääntyen vastapäivään nivelen 134 ympäri, mikä johtuu siitä, että raon 146 alaosa pakottaa tapin 136 siirtymään oikealle. Tämän vipujen 131 ja 135 keskinäisen kiertoliikeen aikana ohjain 140 siirtyy ylöspäin kohti ohjainta 139 siksi, kunnes nauha 52 on tarttunut ohjaimen 140 osan 148 ja ohjaimen 139 väliin. Tämän tapahduttua vivun 135 asento on sellainen, että luistin 141 ylöspäin suuntautuvan liikkeen jatkuminen aiheuttaa tapin 136 joutumisen raan 138 oikeaan päähän, mistä puolestaan seuraa vivun 131 kääntyminen myötäpäivään nivelen 132 ympäri. Tämän viimeksimainitun liikkeen aikana osa 148 ja ohjaimen 139 väliin tarttunut nauha 52 siirtyy oikealle, millä aikaansaadaan oikea välimatka sellaisten kirjainten välille, jotka tällaista säätöä vaativat. On huomattava, että säätö suoritetaan sen jälkeen kun kirjainyhdistelmän ensimmäinen kirjain on tullut painetuksi mutta ennen seuraavan kirjaimen painamista. Esimerkiksi painetta-essa kirjainyhdistelmää AV suoritetaan säätö painikkeella 142 kirjaimen A painamisen jälkeen ennen seuraavan kirjaimen V painamista.
Voidaan havaita, että nauhan 52 taaksepäin siirtymän matkan pituus riippuu siitä, kuinka paljon luisti 141 liikkuu ylöspäin. Tämä puolestaan riippuu siitä, kuinka paljon painike 142 siirtyy alaspäin. Kuviosta 5 ilmenee, että matka, jonka painike 142 pääsee siirtymään alaspäin, riippuu säätöluistin 149 sivuttaisesta asemasta. Luisti 149 on liitetty sopiviin, laitteen rungossa oleviin johteisiin ja käsittää toisessa päässään kaltevan pinnan, jossa on joukko askelmia 150. Yhdysvipu 144 on järjestetty painumaan näitä askelmia 150 vasten, ja askelmat rajoittavat siten vivun 144 kääntymistä nivelensä 145 ympäri. Luisti 149 on kytketty käytettävän kirjasinkoon mukaan valittavan kirjainten välin valintakytkimen 124 kiertoliikkeeseen luistiin kuuluvan ulokkeen 151 ja varteen 125 kiinnitetyn harnraspyörän 152 välityksellä. Valinta- kytkimen 124 kääntäminen säätää siten luistin 149 asemaa sivusuunnassa, yhdysvivun 144 kiertoliikettä ja nauhan 52 siirty- ♦ β 65944 mistä taaksepäin. Kytkin 124 on tämän lisäksi järjestetty säätämään värinauhan siirtymistä ja sanojen välisiä etäisyyksiä, mikä merkitsee sitä, että vedettäessä kytkin tiettyä kirjasinkokoa vastaavaan asentoon saadaan mainitut tekijät samalla säädetyiksi tätä kirjasinkokoa vastaaviksi.
i Välittömästi painokohdan 55 alla olevan mäntälaitteiston 49 rakenne käy selville kuvioista 8 ja 9. Mäntälaitteisto 49 käsittää sylinterimäisen rungon 154, jonka sisällä on mäntä 155 kiinnitettynä varteen 158 sekä jousi 156, joka on järjestetty työntämään mäntää 155 ylöspäin. Varsi 158 ulottuu sylinterimäisen rungon 154 alapuolelle ja käsittää alapäässään osan 159, johon on kääntyvästi laakeroitu tela 160. T-ela 160 on järjestetty pyörimään ohjauslaitteiston sisäpinnalla 48.
Jousen 156 toinen pää on sijoitettu männän 155 pohjapintaa vasten ja jousen toinen pää on kiinnitetty pidikkeeseen 162, joka sijaitsee välittömästi jousen 156 alla. Pidike 162 on alapäästään tuettu jousen nostovipuun 165. Telan 160 ja pinnan 48 joutuessa kosketukseen varsi 158 ja mäntä 155 painuvat alaspäin jousen 156 voimaa vastaan. Pinta 48 on muodostettu siten, että tietyssä vaiheessa tela 160 vapautuu ja jousi 156, joka on puristunut kokoon männän liikkuessa alaspäin, laajenee ja työntää mäntää 155 ylöspäin kohti kirjakesarjan 36 alapinnassa olevaa kirjaketta ja aikaansaa yhdessä värinauhan 96 kanssa kirjakkeen kuvan siirtymisen välittömästi kirjakkeen alla olevalle nauhalle 52. Tämän tapahduttua painamisvaihe on ohi ja mäntälaitteisto palaa kuvion 8 mukaiseen asemaan. Kuten kuvioista 8 ja 9 ilmenee, ovat värinauha 96 ja kirjoitusta taltioiva nauha 52 toisiinsa nähden suorassa kulmassa välittömästi kirjakkeen 27 alapuolella ja kirjake on samassa linjassa männän 155 kanssa. Lisäksi on huomattava, että kirjoitusta taltioiva nauha 52 on värinauhan 96 alla. Häntä 155 voi olla valmistettu eri materiaaleista, mutta on tärkeää, että painetut kirjaimet eivät jätä materiaaliin jälkiä ja että materiaali on pehmeämpää kuin kirjakkeiden materiaali, jolloin kirjakkeiden kuluminen on mahdo11isimman vähäistä.
(Iän tä 1 a i ttei s toon 49 on edelleen liitetty elimet pidäkkeen 162 g 65944 aseman säätämiseksi pystysuunnassa. Tämä säätö vaikuttaa siihen voimaan, jolla jousi 156 työntää mäntää 155 ylöspäin sen jälkeen, kun tela 160 on irtautunut pinnasta 4Θ, ja näinollen myös siihen voimaan, jolla mäntä työntyy kirjaketta 27 vasten. Mäntään 155 vaikuttavaa voimaa säädetään yleensä siten, että voima on oikeassa suhteessa painettavan kirjaimen tms. kokoon. Niinpä esimerkiksi pilkun painaminen vaatii vähemmän voimaa kuin kirjainten M tai W painaminen. Säätöelimet ovat siten tarpeen tasalaatuisen painamisjäijen aikaansaamiseksi.
Männän 155 painamisvoimaa säätävät elimet käsittävät nostovivun 165, jonka toinen pää on liitetty kiinteästi tankoon 166 ja jonka toinen pää on sylinterimäiseen runkoon 154 muodostetussa pitkänomaisessa aukossa 160 painautuneena pidikkeen 162 alaosaa vasten. Tällaisessa rakenteessa pidikkeen 162 asema pystysuunnassa riippuu vivun 165 pystysuuntaisesta liikkeestä.
Tanko 166 on hammastettu ja liitetty vastaavilla hampailla varustettuun hammaspyörään 169, jonka kiertoliike siirtää tankoa 156 ja nostovipua 165 pystysuunnassa.
Keksinnön erilaiset sovellutusmuodot eivät rajoitu edellä kuvattuun yksityiskohtaiseen esimerkkiin vaan voivat vaihdella oheisten patenttivaatimusten puitteissa.
i

Claims (8)

10 · 65944 PATENTTIVAATIMUKSET ;/
1. Painolaite, jossa on elimet painettujen kirjainten keski näisen välimatkan säätämiseksi pienerrmä^si tietyissä kahden kirjaimen yhdistelmissä, joissa välimatka vaikuttaa visuaalisesti > liian suurelta johtuen tavasta, jolla vierekkäisten kirjainten muo- , dot liittyvät toisiinsa, ja joka laite käsittää - painokohdan (55), - kirjoitusta taltioivan nauhan (52), - värinauhan (96), - kirjakesarjan (36), joka käsittää joukon kohollaan olevia kirjakkeita (27), joista kukin on valinnan mukaan asetettavissa painokohtaan siten, että kirjake sijaitsee painamis-linjassa, - elimet (49) painami s 1injassa olevan kirjakkeen kuvan välittämiseksi mainitulle kirjoitusta taltioivalle nauhalle, sekä - elimet (70-71, 74-77) kirjoitusta taltioivan nauhan ohjaamiseksi painamis1 injassa olevan kirjakkeen ja painokohdan välitse ja siirtämiseksi painokohdan suhteen aina sen jälkeen, kun linjassa olevan kirjakkeen kuva on muodostettu nauhalle, tunnettu siitä, että painolaitteeseen kuuluu lisäksi - palautinelimet (130), joilla kirjoitusta taltioiva nauha (52) on siirrettävissä painokohtaan (55) nähden tietyn matkan taakse- ! päin siirtämisen tapahtuessa sen jälkeen kun tiettyjen kahden kirjaimen yhdistelmien ensimmäinen kirjain on tullut painetuksi mutta ennen ko. yhdistelmän toisen kirjaimen painamist^Ja jotka palautinelimet käsittävät rajoitinelime n ' (149), joka rajoittaa kirjoitusta taltioivan nauhan taaksepäin siirtymisen pienemmäksi kuin vierekkäisten kirjainten normaali keskinäinen välimatka,
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että palautinelimiin (130) kuuluu kaksi pitkänomaista osaa (131, 135), jotka on nivelletty päistään toinen toisiinsa niin, että ne pääsevät rajoitetusti kiertymään toistensa suh- . » 4 ! 11 65944 teen, ja joista kumpikin on varustettu tarttumaelimellä (139, 140) niin, että mainittu rajoitettu kiertoliike aikaansaa elinten tarttumisen kirjoitusta taltioivaan nauhaan (52).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että mainitut kaksi pitkänomaista osaa (131, 135) on liitetty toisiinsa siten, että kun nämä osat mainitun rajoitetun kiertoliikkeen jälkeen jatkavat liikettään, on seurauksena kirjoitusta taltioivan nauhan (52) vastaava siirtyminen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että laitteessa on elimet mainittujen pitkänomaisten osien (131,135) liikuttamiseksi.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että mainitut pitkänomaisia osia (131,135) liikuttavat elimet käsittävät luistin (141), joka on järjestetty liikkumaan edestakaisin ja jossa on pitkänomainen, luistin edestakaisen liikkeen suuntaan nähden poikittainen rako (146).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että mainitut pitkänomaisia osia (131,135) liikuttavat elimet käsittävät tapin (136), joka on liitetty mainittuihin pitkänomaisiin osiin ja ulottuu mainitun pitkänomaisen raon (146) läpi.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että tappi (136) on kiinnitetty liikkumattomasti toiseen (135) mainituista pitkänomaisista osista ja yhdistetty toiseen osaan (131) niin, että se pääsee liikkumaan rajoitetusti viimeksimainitun osan suhteen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen painolaite, tunnettu siitä, että laitteeseen kuuluu elimet (124, 149-152) mainittujen pitkänomaisten osien (131,135) liikkeen rajoittamiseksi siten, että rajoituksen määrä riippuu käytettävän kirjakesar- jan (36) koosta. PATENTKRAV 65944
FI228/74A 1973-01-30 1974-01-28 Tryckningsapparat FI65944C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US32794573 1973-01-30
US00327945A US3834507A (en) 1973-01-30 1973-01-30 Printing apparatus

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI65944B FI65944B (fi) 1984-04-30
FI65944C true FI65944C (fi) 1984-08-10

Family

ID=23278780

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI228/74A FI65944C (fi) 1973-01-30 1974-01-28 Tryckningsapparat

Country Status (8)

Country Link
US (1) US3834507A (fi)
JP (1) JPS5736157B2 (fi)
CA (1) CA976103A (fi)
DE (1) DE2404003A1 (fi)
FI (1) FI65944C (fi)
GB (1) GB1419044A (fi)
NO (1) NO136031C (fi)
SE (1) SE395401B (fi)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4015700A (en) * 1975-10-30 1977-04-05 Kroy Industries Inc. Tape advance mechanism
JPS5411379U (fi) * 1977-06-28 1979-01-25
US4243333A (en) * 1978-07-07 1981-01-06 Kroy Industries, Inc. Printing apparatus
US4226547A (en) * 1978-07-07 1980-10-07 Kroy Industries Inc. Printing cartridge
US4360278A (en) * 1979-12-17 1982-11-23 Kroy Inc. Printing apparatus having interchangeable large character type fonts and tape-ribbon cartridge therefor
US4391539A (en) * 1980-05-23 1983-07-05 Kroy Inc. Tape-ribbon printing cartridge
US4462708A (en) * 1981-04-09 1984-07-31 Kroy Inc. Automated tape lettering machine
US4480936A (en) * 1983-01-24 1984-11-06 K-Sun Corporation Two-piece tape/ribbon cartridge
US4697940A (en) * 1983-11-04 1987-10-06 Kroy Inc. Lettering apparatus
US4624590A (en) * 1983-11-04 1986-11-25 Kroy Inc. Lettering apparatus
WO1985003254A1 (en) * 1984-01-20 1985-08-01 Varitronic Systems, Inc. Electronic tape writing machine
US4531690A (en) * 1984-03-12 1985-07-30 Condy Robert J Variable capacity reusable dual tape dispensing cartridge
US4793724A (en) * 1986-08-18 1988-12-27 Battles George C Printing support and method for placing labels on a transparent record medium
US4832514A (en) * 1988-02-01 1989-05-23 Kroy Inc. Thermal transfer device and tape-ribbon cartridge therefor
US4917514A (en) * 1988-02-01 1990-04-17 Kroy Inc. Thermal printing device and tape supply cartridge embodying a tape cut-off mechanism
US4815874A (en) * 1988-02-01 1989-03-28 Kroy Inc. Thermal printer and tape-ribbon cartridge with cut-off mechanism
US4815875A (en) * 1988-02-01 1989-03-28 Kroy Inc. Tape-ribbon cartridge and receiver tray with pivoted cover and cam
US4836697A (en) * 1988-03-21 1989-06-06 Kroy Inc. Automated thermal transfer device and control system therefor
US5022771A (en) * 1989-07-17 1991-06-11 Kroy Inc. Thermal printing apparatus and tape supply cartridge therefor
JPH079611Y2 (ja) * 1989-12-21 1995-03-08 直江津電子工業株式会社 半導体ウエハの切断保持機構
EP0457309B1 (en) * 1990-05-17 1995-03-29 Seiko Epson Corporation Tape printing device
JP3247601B2 (ja) * 1995-12-18 2002-01-21 セイコーエプソン株式会社 ダイヤル入力装置

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3280955A (en) * 1965-03-30 1966-10-25 Dymo Industries Inc Electrically operated embossing machine
US3406805A (en) * 1966-10-03 1968-10-22 Apsco Products Inc Table or desk model tape embosser
US3391773A (en) * 1966-11-14 1968-07-09 Dymo Industries Inc Proportional spacing embossing tool
US3384216A (en) * 1966-12-05 1968-05-21 Friden Inc Resiliently mounted font wheel
US3485335A (en) * 1968-01-24 1969-12-23 Dymo Industries Inc Tape embossing machine with selectively variable tape feed increments
US3643774A (en) * 1969-11-12 1972-02-22 Burroughs Corp Printing mechanism with resiliently backed printing element
US3726380A (en) * 1971-03-25 1973-04-10 Dymo Industries Inc Card embossing apparatus
US3753482A (en) * 1971-05-10 1973-08-21 Dymo Industries Inc Automatic push button tape embossing machine

Also Published As

Publication number Publication date
FI65944B (fi) 1984-04-30
SE395401B (sv) 1977-08-15
US3834507A (en) 1974-09-10
NO136031B (fi) 1977-04-04
CA976103A (en) 1975-10-14
GB1419044A (en) 1975-12-24
DE2404003A1 (de) 1974-08-08
NO136031C (no) 1977-07-13
JPS5013112A (fi) 1975-02-12
NO740251L (no) 1974-07-31
JPS5736157B2 (fi) 1982-08-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI65944C (fi) Tryckningsapparat
US5296872A (en) Cutting device for a plotter
EP0361826B1 (en) Thermal head supporting means for a thermal printing system
FI66562C (fi) Tryckningsapparat
CA1137912A (en) Printing apparatus
US5626458A (en) Device for sidewise alignment of flat workpieces on a table
CN105109197A (zh) 一种包装印刷设备
US4527174A (en) Sheet pressing mechanism in a pen type recording device
US3215245A (en) Printing machine with means to compensate for different areas of different characters
JPH08502001A (ja) ラベルプリンタ用プラテン
US4903046A (en) Pen position regulator
CN209479241U (zh) 打印机
DE68911564T2 (de) Vorrichtung zum Sichern des Flachliegens eines Blattes und der Druckspalteinstellung.
CN2494265Y (zh) 丝网印刷机自动移位工作台
US2164363A (en) Printing press
US3263601A (en) Address-stencil printing machine
US11932034B2 (en) Handheld printing apparatus
KR830002889Y1 (ko) 교습용 판화프린트기의 로울러 왕복장치
US1132623A (en) Printing-machine.
JPH07237398A (ja) プロッタ
CN220375876U (zh) 一种收卷机构及其卷膜机
JPS6264578A (ja) サ−マル印字装置
US55201A (en) Improvement in machinery for printing railroad-tickets
US3444978A (en) Paper carriage mounting arrangement
US537658A (en) Printer s proof-press