FI63074C - Saett att frilaegga cellulosafibrer - Google Patents

Saett att frilaegga cellulosafibrer Download PDF

Info

Publication number
FI63074C
FI63074C FI752648A FI752648A FI63074C FI 63074 C FI63074 C FI 63074C FI 752648 A FI752648 A FI 752648A FI 752648 A FI752648 A FI 752648A FI 63074 C FI63074 C FI 63074C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
lignocellulosic material
megahertz
fibers
frequency
wattage
Prior art date
Application number
FI752648A
Other languages
English (en)
Other versions
FI63074B (fi
FI752648A (fi
Inventor
John Richard Bergstroem
Ernst Birger Tiberg
Original Assignee
Mo Och Domsjoe Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mo Och Domsjoe Ab filed Critical Mo Och Domsjoe Ab
Publication of FI752648A publication Critical patent/FI752648A/fi
Publication of FI63074B publication Critical patent/FI63074B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI63074C publication Critical patent/FI63074C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21BFIBROUS RAW MATERIALS OR THEIR MECHANICAL TREATMENT
    • D21B1/00Fibrous raw materials or their mechanical treatment
    • D21B1/04Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres
    • D21B1/12Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres by wet methods, by the use of steam
    • D21B1/30Defibrating by other means
    • D21B1/32Defibrating by other means of waste paper
    • D21B1/325Defibrating by other means of waste paper de-inking devices
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02WCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO WASTEWATER TREATMENT OR WASTE MANAGEMENT
    • Y02W30/00Technologies for solid waste management
    • Y02W30/50Reuse, recycling or recovery technologies
    • Y02W30/64Paper recycling

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Dry Formation Of Fiberboard And The Like (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)

Description

ri KUULUTUSJULKAISU s-znnA ™ *11* UTLÄGGNI NOSSKRIFT 6 6 0 7 4 C(45) Pr-tcr.M “ytinrif.- tty 11 04 1983
Patent soddelat T V (51) K».ik?/l«t.a.3 D 21 B 1/30
SUOM I — FI N LAN D ¢21) P*Mn«»»k*mw — HtmtauMMiti 7526W
(2¾) HthimltpHvl — Ai»aknlnpd«| 22.09.75 (23) Alkupllvi—GUtiglMCad·· 22.09.75 (41) Tulhit JulklMfcsi—Bthric olfanclig 20 03 j6
Patentti- ja rekisterihallitus NlhtMtolp·»»kuiAlulkteun pm.- ,,**
Patent- och ragicterstyralMn ' Aiwekan utia«d och utUkrtfcan puMfcand (32)(33)(31) pn4«*t «uolktin—tegird prloritat 27-09.7^
Ruotsi-Sverige(SE) 7^12207-8 (71) Mo och Domsjö Aktiebolag, Pack, S-891 01 Örnsköldsvik 1, Ruotsi-Sverige(SE) (72) John Rickard Bergström, Örnsköldsvik, Ernst Birger Tiberg, Örnsköldsvik, Ruotsi-Sverige(SE) (7M Berggren 0y Ab (5^) Menetelmä selluloosakuitujen irrottamiseksi - Sätt att frilägga cellulosafibrer
Esillä oleva keksintö koskee menetelmää selluloosakuitujen irrottamiseksi vesipitoisesta selluloosa-aineksesta ilman kemiallista liuen-nusta tai mekaanista käsittelyä. Selluloosakuitujen irrottaminen lignoselluloosa-aineksesta tapahtuu normaalisti joko kemiallisesti liuentamalla tai mekaanisesti työstämällä tai näiden kahden menetelmän yhdistelmällä. Lignoselluloosa-aineksen kemiallisen liuentamisen tarkoituksena on poistaa siitä sideaineligniini, niin että selluloosa-kuidut irrottuvat. Jotta näin tapahtuisi, on käytettävä suuria paineita ja korkeita lämpötiloja. Liuennuskemikaalit reagoivat kuitenkin myös lignoselluloosa-aineksen sisältämän selluloosa-aineksen kanssa, mikä huonontaa kuitujen lujuutta. Edelleen suuri osa kasviaineksesta liukenee, mikä johtaa alhaiseen saantoon. Liuenneet aineet voivat lisäksi vaikuttaa haitallisesti ympäristöön, ja samoin liuennuskemikaa-lien jäännökset. Näistä varjopuolista huolimatta kemiallinen liuennus on tähän mennessä paras lujien kuitujen aikaansaamiseen käytettävissä oleva keino.
Kuitujen irrottaminen mekaanisella työstöllä suoritetaan esimerkiksi hiomalla lignoselluloosa-ainesta, kun se on puuta, hiomakoneessa, jau- 2 63074 hamalla pienennettyä selluloosa-ainesta levyjauhimessa, kuiduttimissa tms. ja raffinoimalla kuidutettua ainesta kartiomyllyissä. Tässä käsittelyssä selluloosaa tai ligniiniä ei lainkaan liukene, mistä seuraa, että prosessi antaa hyvän saannon ja vaikuttaa ympäristöön vähän. Varjopuolena on kuitenkin se, että kuidut käsittelyn aikana haitallisesti lyhenevät, mikä tietää sitä, että saadun massan lujuusominaisuudet ovat huonot. Lisäksi irrottamiseen tarvitaan suuria määriä sähköenergiaa, josta vain pieni osa käytetään hyväksi varsinaiseen selluloo-sakuitujen irrottamiseen.
Kemiallisen liuennuksen ja mekaanisen käsittelyn yhdistelmillä saadaan parempi selluloosa-aineksen saanto kuin pelkällä kemiallisella liuen-nuksella sekä parempi massan lujuus kuin puhtaasti mekaanisella käsittelyllä. Valitettavasti myös kumpaankin prosessiin liittyvät varjopuolet säilyvät.
Ennestään tunnetaan myös menetelmiä, joiden mukaan lignoselluloosa-ainesta pienennettynä saatetaan alttiiksi korkeille lämpötiloille (noin 180-290°C) ja suurelle paineelle (noin 8 MPa) jopa 2 minuutiksi, minkä jälkeen paine nopeasti alennetaan. Tällöin lignoselluloosa-ainekseen suljettuna ollut vesi nopeasti paisuu höyrystyen, ja räjäyttäen aineksen rikki (nk. masoniittiprosessi). Tällä tavoin irrot-tuneet kuidut tulevat kuitenkin korkeiden lämpötilojen johdosta pehmenneen ligniinin peittämiksi, niin että kuitujen välinen sitoutumisvoima jää niin pieneksi, että aines on sopivaa vain rakennuslevyjen jne. valmistukseen. Edelleen verraten pitkän käsittelyajan johdosta kuumassa lämpötilassa ja suuren paineen johdosta tapahtuu voimakasta irrot-tuneen kuituaineksen värjäytymistä, mikä tekee aineksen sopimattomaksi valkaisuominaisuuksiltaan hyvien massojen valmistukseen.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut varjopuolet ja saada aikaan uusi menetelmä kuitujen irrottamiseksi ligno-selluloosa-aineksesta, jolla menetelmällä saadaan lujempaa massaa pienemmällä energian kulutuksella kuin tähän saakka on ollut mahdollista. Tämän mukaisesti keksintö kohdistuu menetelmään vesipitoisen lignosel-luloosa-aineksen selluloosakuitujen irrottamiseksi, jolle menetelmälle tunnusmerkillistä on se, että lignoselluloosa-ainesta pienennettynä, mieluimmin hakkeena, käsitellään mikroaaltoenergialla niin lyhyinä ajanjaksoina, että lignoselluloosa-aineksen sisältämä vesi höyrystyy niin nopeasti, että syntyy räjähdysvaikutus, joka irrottaa kuidut ilman 63074 että ne mainittavasti lyhenevät tai muulla tavoin vahingoittuvat.
Tällä tarkoitetaan kvantitatiivisesti sanottuna sitä,että kuiduista ei käsittelyn aikana lyhene enempää kuin 40, mieluimmin ei enempää kuin 20 %.
Käytetyn lignoselluloosa-aineksen vesipitoisuus on keksinnön mukaan sopivasti 10-99 % laskettuna veden ja lignoselluloosa-aineksen yhteispainosta. Mieluummin vesipitoisuus on 25-95 % ja mieluimmin se on 50-90 %.
Mikroaaltoenergialla tarkoitetaan keksinnön mukaan energiaa, jota kehitetään sähkömagneettisilla aalloilla, joiden taajuus on 10-300 000 megaherziä. Erityisen sopiva taajuus on 200-50 000 megaherziä, ja mieluimmin käytetään keksinnön mukaan mikroaaltoja, joiden taajuus on 800-15 000 megaherziä.
Keksinnön mukainen käsittely mikroaaltoenergialla suoritetaan lyhyinä sykkeinä, joiden kesto on alle 0,1 sekuntia. Keksinnön mukainen menetelmä antaa suuremman saannon kuin kemiallinen liuennus sekä paremman massan lujuuden kuin mekaaninen kuitujen irrotus. Energian tuontitäpä antaa niin suuren hyötysuhteen, että energian menekki keksinnön mukaisessa menetelmässä on pienempi kuin mekaanisissa prosesseissa, mikä myös tekee energiakustannuksen pienemmäksi kuin aikaisemmin on ollut mahdollista.
Keksinnön mukainen käsittely voidaan suorittaa normaalipaineessa, ylipaineessa tai alipaineessa. Useimmissa tapauksissa käytetään normaali-painetta, mutta tietyissä tapauksissa saattaa olla sopivaa käyttää alipainetta vesihöyryn räjähdysvaikutuksen suurentamiseksi.
Keksinnön mukaisesti käytetty lignoselluloosa-aines voi olla pienennettynä, esimerkiksi hakkeena, mutta myös puuainesta, jonka kuidut on osaksi irrotettu kuiduttimessa, tai kemiallisesti tai fysikaalisesti esikäsiteltyä puu- tai sentapaista ainesta, jonka vesipitoisuus on edellä mainituissa rajoissa, voidaan käsitellä.
Joskaan mitään täydellistä teoriaa sille vaikutukselle, joka keksinnön mukaisessa menetelmässä on havaittu, ei vielä voida muodostaa, on luultavaa että mikroaaltosäteily nopeasti absorboituu hakkeen sisältämään veteen, joka tällöin höyrystyy. Höyrystyminen tapahtuu niin 4 63074 nopeasti, että höyry ei ehdi diffundoitua ulos kasviaineksesta vaan paisuu sen sisässä ja räjäyttää tällöin kuidut erilleen. Koska sen aineksen, joka kasviaineksessa pysyttää kuidut yhdessä, pehmenemispiste on 120-200°C, se sulaa lämpötilan nopeasti noustessa. Tämän johdosta kasviaines halkeaa kuitujen väleistä eikä kuitujen sisältä, mikä pilaisi kuidut.
Keksinnön mukaiseen menetelmään voidaan yhdistää lignoselluloosa-aineksen esilämmitys, joka suoritetaan ennen mikroaaltoenergialla käsittelyä, tarkoituksella vähentää mikroaaltojen avulla tuodun energian tarvetta. On myös mahdollista esikäsitellä lignoselluloosa-ainesta ennen mikroaaltokäsittelyä kemikaaleilla, jotka reagoivat ligniinin kanssa tai liuottavat siitä osan. Keksintöä havainnollistetaan seuraa-valla suoritusesimerkillä.
Esimerkki 1
Massaa valmistettiin kuusihakkeesta kolmella eri menetelmällä: 1. Kemiallinen liuennus sulfaattimenetelmän mukaan.
2. Lämpömekaaninen valmistus, jossa 10 kg/min haketta, jonka kosteuspitoisuus oli 60 % kokonaispainosta laskettuna, käsiteltiin höyryllä 4 minuuttia 100°C lämpötilassa sekä jauhettiin 0,32 MPa paineessa levy-jauhimessa, johon syötettiin 475 kg teho.
3· 10 erää, kukin 5 g* kuusihaketta, käsiteltiin keksinnön mukaan sijoittamalla ne aaltojohtimeen, joka oli kytketty mikroaallon kehit-timeen, joka antoi 5 MW tehon 2450 megaherzin taajuudella. Kutakin erää säteilytettiin 0,001 sekuntia. Käytettyjen näytteiden lämpötila oli ennen säteilytyksen alkua 100°C. Käytetyn hakkeen kosteuspitoisuus oli 70 % sen kokonaispainosta laskettuna.
Näistä kolmesta eri massasta valmistettiin laboratorioarkit, joiden paperiominaisuudet koestettiin.
Lämpömek. Kemiallinen Keksinnön massa massa mukainen massa
Katkeamispituus, km 3 12 6
Saanto, % 96 46 96
Energian tarve, megajoulea/ massa-kg 10,8 5,6 6,6
Preeness, ml CSF 150 325 150

Claims (5)

  1. 5 63074 Tulokset osoittavat, että keksinnön mukaan valmistetun massan lujuusominaisuudet olivat hyvät ja sen saanto erinomainen. Energian tarve sen valmistukseen oli lisäksi huomattavasti pienempi kuin mekaanisessa irrotuksessa.
  2. 1. Menetelmä vesipitoisen lignoselluloosa-aineksen selluloosakuitujen paljastamiseksi, tunnettu siitä, että hienojakoistettua, sopi-vimmin hakkeena olevaa lignoselluloosa-ainesta, jonka vesipitoisuus on 10-99¾ veden ja lignoselluloosa-aineksen yhteispainosta laskettuna, edullisesti 25-95¾ ja mieluimmin 50-90%, saatetaan mikroaaltokäsitte-lylle alttiiksi, taajuuden ollessa 10-300 000 megaherziä, edullisesti 200-50 000 megaherziä ja mieluimmin 800-15 000 megaherziä, lyhyinä sykkeinä, joiden kesto on alle 0,1 sekuntia niin, että lignoselluloosa-ainekseen sisältyvä vesi höyrystyy niin nopeasti, että syntyy räjäh-dysvaikutus, joka paljastaa kuidut.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lignoselluloosa-ainesta esilämmitetään ennen sen käsittelyä mik-roaaltoenergialla.
  4. 3. Patenttivaatimusten 1-2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lignoselluloosa-ainesta esikäsitellään jollakin kemikaalilla, joka modifioi tai liuottaa eroon osan ligniinistä, ennen mikroaalto-energiakäsittelyä. 1 Patenttimusten 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mikroaaltoenergiakäsittelyn aikana käytetään alipainetta vesihöyryn räjähdysvaikutuksen suurentamiseksi.
  5. 1. Pörfarande för att frilägga cellulosafibrer i vattenhaltigt lig-nocellulosamaterial, kännetecknat därav, att lignocellulosa-materialet i sönderdelad form, företrädevis i form av flis, med ett vatteninnehäll av 10-99¾ räknat pä summan av vattnets och lignocellu-losamaterialets vikt, lämpligen 25-95% och företrädevis 50-90% ut-sättes för behandling med mikrovägor med en frekvens av 10-300 000 megaherz, lämpligen 200-50 000 megaherz och företrädevis 800-15 000 megaherz i korta pulser, vars varaktighet är mindre än 0,1 sekund sä,
FI752648A 1974-09-27 1975-09-22 Saett att frilaegga cellulosafibrer FI63074C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7412207 1974-09-27
SE7412207A SE385027B (sv) 1974-09-27 1974-09-27 Forfarande for att frilegga cellulosafibrer

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI752648A FI752648A (fi) 1976-03-28
FI63074B FI63074B (fi) 1982-12-31
FI63074C true FI63074C (fi) 1983-04-11

Family

ID=20322254

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI752648A FI63074C (fi) 1974-09-27 1975-09-22 Saett att frilaegga cellulosafibrer

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4000032A (fi)
JP (1) JPS5443601B2 (fi)
BR (1) BR7506148A (fi)
CA (1) CA1056559A (fi)
DE (1) DE2537414C2 (fi)
FI (1) FI63074C (fi)
FR (1) FR2286232A1 (fi)
GB (1) GB1511310A (fi)
NO (1) NO145250C (fi)
SE (1) SE385027B (fi)

Families Citing this family (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4159932A (en) * 1978-01-03 1979-07-03 Peniston Quintin P Process for activating chitin by microwave treatment and improved activated chitin product
US4353890A (en) * 1979-10-24 1982-10-12 Colgate-Palmolive Company Stabilization of carrageenan-containing toothpaste
US4457908A (en) * 1979-10-24 1984-07-03 Colgate-Palmolive Company Stabilization of carrageenan-containing toothpaste
US4368079A (en) * 1980-03-18 1983-01-11 New York University Apparatus for chemical conversion of materials and particularly the conversion of cellulose waste to glucose
US4363671A (en) * 1980-03-18 1982-12-14 New York University Apparatus for chemical conversion of materials
US4304649A (en) * 1980-08-25 1981-12-08 The United States Of America As Represented By The Secretary Of Agriculture Solubilization of lignocellulosic materials
US4544596A (en) * 1984-04-18 1985-10-01 Personal Products Company Stabilized absorbent structure containing non-delignified wood pulp fibers
US5196069A (en) * 1991-07-05 1993-03-23 The United States Of America As Represented By The United States National Aeronautics And Space Administration Apparatus and method for cellulose processing using microwave pretreatment
EP0659450B1 (en) * 1993-12-22 1999-10-20 Canon Kabushiki Kaisha Process for decomposing a chloroorganic compound and for remedying environment with microorganisms
RU2139380C1 (ru) * 1998-08-25 1999-10-10 Иоссель Юрий Яковлевич Устройство для изготовления целлюлозы
RU2145986C1 (ru) * 1998-08-25 2000-02-27 Иоссель Юрий Яковлевич Способ изготовления целлюлозы
JP3401554B2 (ja) 1999-03-03 2003-04-28 独立行政法人森林総合研究所 木質系材の水蒸気爆発により得られる爆裂細片、この爆裂細片を骨材とした木質系資材ならびにこれらの製造方法および製造装置。
US6176970B1 (en) 1999-03-23 2001-01-23 Dynawave Corporation Device and method of using explosive forces in a contained liquid environment
US7510625B2 (en) * 1999-03-23 2009-03-31 Dynawave Corporation Device and method of using explosive forces in a contained environment
US20040104003A1 (en) * 2000-11-28 2004-06-03 Biopulping International, Inc. Eucalyptus biokraft pulping process
CA2466505A1 (en) * 2001-11-09 2003-05-15 Biopulping International, Inc. Microwave pre-treatment of logs for use in making paper and other wood products
GB2410746B (en) * 2004-02-07 2008-06-04 Univ Wales Bangor Recycling of lignocellulose based board material
CA2532346A1 (en) * 2003-07-16 2005-01-27 Fira International Limited Recycling of lignocellulose based board materials
FI115835B (fi) * 2003-08-15 2005-07-29 Kemira Oyj Liuotusmenetelmä
FI116141B (fi) * 2004-01-05 2005-09-30 Kemira Oyj Depolymerointimenetelmä
CN100335715C (zh) * 2005-04-28 2007-09-05 湖北工业大学 制浆原料的微波预处理方法
FI20051145A0 (fi) * 2005-11-11 2005-11-11 Kemira Oyj Uusi massa ja menetelmä massan valmistamiseksi
US7815876B2 (en) 2006-11-03 2010-10-19 Olson David A Reactor pump for catalyzed hydrolytic splitting of cellulose
US7815741B2 (en) 2006-11-03 2010-10-19 Olson David A Reactor pump for catalyzed hydrolytic splitting of cellulose
WO2009018469A1 (en) * 2007-07-31 2009-02-05 Hoffman Richard B System and method of preparing pre-treated biorefinery feedstock from raw and recycled waste cellulosic biomass
DK3095512T3 (en) 2009-02-11 2018-12-10 Xyleco Inc CREATION OF BIOMASS BY IONIZING RADIATION
GB201109639D0 (en) * 2011-06-09 2011-07-20 Biofuels Wales Ltd Fuels from biomass
US20210245392A1 (en) * 2020-02-11 2021-08-12 RF Kettle Company, LLC Ethanol-Based Extraction of Soluble Wood Components

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA454127A (en) * 1949-01-18 P. Ham Garnet Disintegration method
NL23266C (fi) * 1927-05-24
US3092536A (en) * 1956-11-19 1963-06-04 George F Russell Impregnation by implosion
SE311055B (fi) * 1966-10-19 1969-05-27 P Hedvall
US3535795A (en) * 1968-09-06 1970-10-27 Varian Associates Process of drying lithocarpus densiflora rehd. (tanoak) wood with radio wave energy
US3682643A (en) * 1969-07-15 1972-08-08 Lawrence H Foster Method for cooking foods using infrared radiation
SE360128C (sv) * 1970-08-25 1983-10-31 Mo Och Domsjoe Ab Sett att bleka cellulosamassa med en syreinnehallande gas i nervaro av alkali
US3678594A (en) * 1970-12-16 1972-07-25 Bechtel Int Corp Paper making system and apparatus
US3801432A (en) * 1972-02-07 1974-04-02 Radiation Dev Co Ltd Process for subjecting wood chips to irradiation with electrons

Also Published As

Publication number Publication date
JPS5160701A (fi) 1976-05-26
DE2537414A1 (de) 1976-04-22
JPS5443601B2 (fi) 1979-12-21
FI63074B (fi) 1982-12-31
US4000032A (en) 1976-12-28
SE7412207L (sv) 1976-03-29
DE2537414C2 (de) 1982-11-18
NO145250B (no) 1981-11-02
BR7506148A (pt) 1976-08-03
NO145250C (no) 1982-02-10
GB1511310A (en) 1978-05-17
FR2286232A1 (fr) 1976-04-23
FR2286232B1 (fi) 1979-06-29
NO753276L (fi) 1976-03-30
FI752648A (fi) 1976-03-28
SE385027B (sv) 1976-05-31
CA1056559A (en) 1979-06-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI63074C (fi) Saett att frilaegga cellulosafibrer
FI70609B (fi) Foerfarande foer delignifiering av barrtraed lignocellulosamaterial med en neutral sulfitloesning inne- haollande kinon- eller hydrokinonfoereningar
CA1143913A (en) Method for use in the defibration or refining of lignocellulose-containing fibrous materials
FI61055C (fi) Foerfarande foer peroxidblekning av hoegutbytesmassa
FI63447C (fi) Foerfarande foer framstaellning av cellulosamassa med hoegt utyte och till laoga kostnad
SK160696A3 (en) Plant and integrated cellulose foil and fibre manufacturing works
US20030041985A1 (en) Method for producing pulp
US3558428A (en) Method in the manufacture of chemomechanical pulps
JPS6328597B2 (fi)
DE2967273D1 (en) Accelerated pulping process
US3998688A (en) Method for the production of cellulose fibers using a two-step pre-treatment
AU2002244309A1 (en) Method for producing pulp
FI66449B (fi) Saett att paolaegga ett eller flera ytmassaskikt pao grundmassabanan vid framstaellning av fiberskivor pao vaota vaegen
US3092536A (en) Impregnation by implosion
JPS61282491A (ja) セルロ−スパルプおよびその製法
US1581671A (en) Production of pulp and other products from wood
WO1997026404A1 (en) Pulping ligno-cellulosic material using high frequency radiation
JP2003522845A (ja) パルプ化方法
US1859846A (en) Wood pulp and process of making the same
CN115478448B (zh) 由竹材制成的牛卡纸及利用竹材制备牛卡纸的方法
FI71804B (fi) Saett foer framstaellning av fiberskivor enligt den vaota metoden
US1710752A (en) Wood-pulp material
SU825743A1 (ru) Способ получения древесной массы из древесины лиственницы 1
AT270370B (de) Verfahren zur chemisch-mechanischen Herstellung lignozellulosehaltiger Faserstoffe aus Holzhackstücken od.dgl.
US2929757A (en) Method for treating vegetable material with a view to producing paper pulp

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MO OCH DOMSJOE AB