FI62264B - Foerfarande och anordning foer placering av ventilsaeckar pao en paofyllnadspip - Google Patents

Foerfarande och anordning foer placering av ventilsaeckar pao en paofyllnadspip Download PDF

Info

Publication number
FI62264B
FI62264B FI812299A FI812299A FI62264B FI 62264 B FI62264 B FI 62264B FI 812299 A FI812299 A FI 812299A FI 812299 A FI812299 A FI 812299A FI 62264 B FI62264 B FI 62264B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
valve
bag
inlet
gripping
inlet member
Prior art date
Application number
FI812299A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI62264C (fi
FI812299L (fi
Inventor
Ernst Richard Berthelsen
Original Assignee
Bates Ventilsaekke
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bates Ventilsaekke filed Critical Bates Ventilsaekke
Publication of FI812299L publication Critical patent/FI812299L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62264B publication Critical patent/FI62264B/fi
Publication of FI62264C publication Critical patent/FI62264C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65BMACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
    • B65B43/00Forming, feeding, opening or setting-up containers or receptacles in association with packaging
    • B65B43/26Opening or distending bags; Opening, erecting, or setting-up boxes, cartons, or carton blanks
    • B65B43/262Opening or distending bags; Opening, erecting, or setting-up boxes, cartons, or carton blanks opening of valve bags

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Supplying Of Containers To The Packaging Station (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)

Description

62264
Menetelmä ja laite venttiilipussien sijoittamiseksi täyttökoneen nokan päälle Tämä keksintö kohdistuu menetelmään ja laitteeseen venttiilipussien sijoittamiseksi täyttökoneen nokan päälle. Menetelmä on tyyppiä, jossa erillisiin pusseihin tartutaan ja ne viedään pussin venttiilin avaavan vaiheen läpi, minkä jälkeen venttiiliaukko sijoitetaan täyttönokan päälle ja pidetään valmiina pussin täyttöön.
Venttiilipussit voidaan sijoittaa täyttökoneen nokan päälle monin tavoin nykyisen teknologian mukaisesti.
Tähän asti käytetyt automaattiset sijoituslaitteet avaavat ensin pakkotoimisesti pussin venttiiliosan ja sijoittavat sitten venttiiliaukon nokan päälle, jolloin joko pussin venttiiliosa sijoitetaan nokan päälle tai täyttönokka viedään venttiiliaukkoon.
Eräässä tunnetussa pussien sijoitusmenetelmässä venttiili avataan imukuppien avulla ja pussia kosketetaan ja siihen tartutaan kahta venttiilin reunojen suuntaista viivaa pitkin.
Kallistamalla kahden imukuppirivin asentoja siten, että yläosan keskiosa muodostaa ylöspäin suunnatun takasivun venttiili pakotetaan avautumaan. Tässä asennossa pussi voidaan saattaa kosketukseen täyttönokan kanssa.
Toisessa venttiilin avausmenetelmässä imukuppeja käytetään pelkästään pitämään yläosan yläkerrosta tiukasti tietyssä asennossa, minkä jälkeen sisäänvientielin saatetaan puristumaan alla olevaa kerrosta vasten venttiilin suun lähellä, jolloin mainittu elin pakottaa venttiilin avautumaan.
2 62264
Samoin imukuppeja on käytetty eräässä tunnetussa laitteessa, jossa litteisiin ja venytettyihin pusseihin tartutaan ja niitä pidetään paikallaan pussien sivulla olevien imu-kuppien avulla. Toiset itse venttiilin päällä sijaitsevat liikkuvat imukupit voivat sen jälkeen repäistä auki venttiilin osat, jolloin täyttönokka mahtuu sisään.
Lopuksi voidaan paineilmaa käyttää venttiilin avaukseen. Tämän tekniikan mukaisesti pussin venttiiliosa sijoitetaan tiiviisti pintaa vasten ja venttiiliaukkoon kohdistettu suutin pakottaa sen auki suurpaineilmapurkauksella, mikä helpottaa täyttönokan sisäänvientiä.
Näillä tunnetuilla, automaattisissa täyttökoneissa käytetyillä menetelmillä on useita haittoja, joita esillä oleva keksintö pyrkii välttämään. Imukuppien käyttö pussien pitämiseksi paikallaan ja pussien venttiiliosien avaamiseksi edellyttää, että pussit ovat hyvin samanlaiset ja että ne sijoitetaan tarkasti, jotta imukupit saisivat niistä lujan otteen.
Imukuppeja käytettäessä on osoittautunut vaikeaksi taata varmasti pussiventtiilien moitteeton avaus, koska poimuilla ja vastaavilla epäsäännöllisyyksillä, joita voi syntyä pussin yläosan liimauksen aikana, on taipumuksena pienentää imukuppien tartuntakykyä. Joissakin tapauksissa luja ote on täysin mahdoton.
Pussien valmistuksen aikana sattuu joskus, että liiallinen liiman käyttö aiheuttaa varsinaisen venttiiliaukon kiinni-juuttumisen. Tällaisia pusseja voitaisiin hyvin käyttää, jos vain venttiili pakotetaan auki, ennen kuin se tulee täyttönokan kohdalle. Tunnetut menetelmät, joissa käytetään imukuppeja ja suuttimesta syötettyä paineilmaa, eivät usein pysty avaamaan tällaisia liimatuilla venttiileillä varustettuja pusseja. Tällöin pussi on otettava pois ja 3 62264 muuten jatkuva ja automaattinen täyttö häiriytyy, mikä joissakin täyttölinjoissa aiheuttaa täyttöaineen häviötä, koska avoimella venttiilillä varustetun pussin puuttuessa tuo aine yksinkertaisesti valuu ulos.
Tämän keksinnön tarkoituksena on välttää edellä mainitut epäkohdat ja saada aikaan menetelmä ja laite, jotka varmistavat venttiilin varman, täydellisen ja suurimman mahdollisen avautumisen samoin kuin tietyn ja moitteettoman kosketuksen täyttönokan kanssa.
Tämä saavutetaan patenttivaatimuksen 1 mukaisella menetelmällä, joka käsittää seuraavat vaiheet: a) ainakin venttiilillä varustetun pussin yläosa kiinnitetään paikalleen, b) sisäänvientielin viedään venttiiliaukkoon läpimitan mahdollisimman suuren hyväksikäytön varmistamiseksi, c) pussin venttiiliin tartutaan tartuntaelimellä edullisesti vielä täysin avoimen venttiilin suun lähellä, d) sisäänvientielin vedetään pois, ja e) pussi ja täyttönokka viedään yhteen tartuntaelimen avulla, jolloin täyttönokka viedään avoimeen venttiiliaukkoon.
On aivan ilmeistä, että tämän menetelmän käyttö varmistaa, että jopa pussit, joissa venttiiliaukossa on liimaa, pakotetaan auki, kun sisäänvientielin viedään sisään venttiilin suun kautta. Kun tartuntaelin sen jälkeen tarttuu venttiilin ympärille, pussin venttiili pysyy mahdollisimman auki, kun venttiilin osat pakotetaan seuraamaan tartuntaelimen venttiiliä päin olevien pintojen liikkeitä.
Kun sisäänvientielin on vedetty pois venttiilistä, venttiili voidaan saattaa kosketukseen täyttönokan kanssa, joko antamalla tartuntaelimen viedä pussi kiinteän täyttönokan luo tai viemällä täyttönokka venttiiliaukkoon venttiiliä paikallaan pidettäessä.
62264 4
Patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän toteutukseen tarkoitettu laite on tyyppiä, jossa on pidätyselin, joka pitää ainakin pussien venttiiliosan yläosan paikallaan, ja laajennuselin, joka venyttää venttiiliaukkoa. Laite on ainutlaatuinen siinä suhteessa, että se käsittää liikkuvan sisäänvientielimen, jossa on ainakin yksi kiilamainen etuosa, joka on tarkoitettu pussin kiinnipidetyn osan tasossa tapahtuvan sisäänvientielimen etenevän liikkeen vaikutuksesta menemään venttiilin aukkoon, ja myös että sisäänvientielin on muotoiltu siten, että sillä täysin sisään vietynä on ainakin venttiilin reunojen lähellä poikkileikkaus, joka oleellisesti laajentaa venttiiHaukon, ja että laitteessa on taruntaelin, jossa on liikkuvat kynnet, jotka on tarkoitettu tarttumaan laajennettuun venttiiliin venttiiliaukon reunojen lähellä ja joissa niiden tarttuessa on pinnat, joiden muoto suurin piirtein on sama kuin sisäänvientielimen poikkileikkaus kyseisessä kohdassa.
Yksinkertaisesta rakenteestaan huolimatta tämä laite varmistaa pussien venttiilien täydellisen avautumisen. Selitys esittää, että venttiiliaukko pakotetaan auki sijoittamalla sen sisään sisäänvientielin. Vaikka liikaliima aiheuttaisi venttiilin kiinnitarttumisen, aukko saadaan kokonaan laajennetuksi sen ansiosta, että sisäänvientielimellä täysin sisään vietynä on poikkileikkaus, joka on sama kuin venttiiliaukon koko aukon ollessa täysin auki.
Sisäänvientielimen parannettu muunnelma saadaan aikaan patenttivaatimuksen 4 mukaisesti, jolloin sisäänvientielin muodostuu joukosta liikkuvia osia, jotka toisessa asennossa yhdessä muodostavat kiilamaisen etuosan ja joilla toisessa asennossa koko pituudelta on muuttumaton poikkileikkaus, joka edullisesti on pyöreä ja jonka koko täsmälleen vastaa täysin laajennetun venttiiliaukon kokoa.
5 62264
Yllä mainittua sisäänvientielintä käyttämällä venttiili-aukon laajennus saadaan aikaan antamalla ensin sisäänvien-tiosan kiilamaisen etuosan mennä sisään venttiilin suun läpi. Tämä aiheuttaa suun venymisen ja mahdollistaa lisäksi sisäänvientielimen toisen asennon, jossa mainitun elimen eri osat muuttavat keskinäistä asentoaan siten, että sisäänvientielin kauttaaltaan laajenee, toisin sanoen sen poikkileikkaus suurenee, mikä varmistaa venttiiliaukon venymisen.
Sisäänvientielimen eräs erityisen suositeltava suoritusmuoto on esitetty patenttivaatimuksessa 5, jossa sisäänvientielin muodostuu kahdesta pitkänomaisesta osasta, joissa molemmissa on terävä etuosa ja joista ainakin toisessa on saranoitu liitos, niin että se voidaan sijoittaa siten, että kaksi etuosaa yhdessä muodostaa etuosat, tai vaihtoehtoisesti sijoittaa siten, että molemmat sisäänvientiosat ovat oleellisen yhdensuuntaiset, jossa toisessa asennossa ne muodostavat muodon, jolla on sama koko kuin venttiilipussin täysin laajennetulla aukolla. Lisäksi sisäänvientielimet voivat liikkua pituussuunnassa tai ainakin toinen sisäänvientielin voi näin liikkua.
Tällä tavoin saadaan yksinkertainen ja tehokas sisäänvientielin, joka toisessa asennossa voi tunkeutua venttiilin aukkoon ja toisessa asennossa voi suurentaa muotoaan aikaansaaden täydellisen avautumisen.
Kun sisäänvientiosat on patenttivaatimuksen 6 mukaisesti muotoiltu siten, että sisäänvientiosat ovat muodoltaan puo-lilieriömäisiä, edestä teräviä kuoria ja varustettu toisiaan päin olevilla koverilla pinnoilla, venttiiliaukon laajennus on mahdollisimman suuri.
Edullisesti tartuntakynnet ja sisäänvientielin on muotoiltu siten, että laajennetun sisäänvientielimen ja tartuntaelimien 6 62264 tartunta-asennossa venttiiliä vasten olevien pintojen poikkileikkaukset ovat samanlaiset kuin täyttönokan poikkileikkaus. Tämä takaa venttiiliaukon mukautumisen täyttö-nokan muotoon ja lisäksi pussien oikean syötön nokan päälle .
Pyöreä poikkileikkaus on erityisen edullinen, koska se antaa tulokseksi maksimaalisen avautumisen samoin kuin laajennetun venttiilin optimaalisen vakavuuden.
Pusseja pinottaessa voi sisäänvientielimellä olla vaikeuksia tunkeutua kunnolla venttiiliaukon läpi, koska pusseja ei ole venytetty litteiksi, vaan ne ovat keskustan lähellä kaarella. Kun sisäänvientielin kokonaisuudessaan tehdään kääntyväksi takapäästä etenemissuunnan poikki sijaitsevan vaaka-akselin ympäri, sisäänvientielin voi myötäillä pussin muotoa, jolloin se ehdottoman varmasti tunkeutuu pussin venttiiliin.
Mikäli pussin venttiili on kokonaan liimattu tai jos sisään-vientielimen sisääntunkeutuminen ei jostakin muusta syystä ole mahdollinen, on tarkoituksenmukaista poistaa pussi, ennen kuin laite suorittaa koko prosessin. Tässä tapauksessa sisäänvientielin on varustettu anturilla, joka osoittaa, onko elin tunkeutunut venttiilin läpi vai luiskahtanut sen ohi. Anturi voi olla kytkin, valosähkökenno tai jokin muu tunnettu anturi, joka on kytketty pussin poistavaan laitteeseen. Jälkimmäinen voisi olla imukupeilla tai sentapaisilla välineillä varustettu varsi. Anturi on samoin kytketty koko laitokseen. Jos anturista ei tule pulssia, toiminta ei jatku, vaan sisäänvientielin siirtyy asemaan ottamaan toisen pussin. Ihanteellisesti anturi on pienivipukyt-kin, joka on sijoitettu sisäänvientielimen ylöspäin suunnatun pinnan sisään. Mikäli sisäänvientielin tunkeutuu venttiiliaukon läpi, kytkin aktivoidaan tai päinvastoin.
7 62264
Jotta yhä parannettaisiin sisäänvientielimen tunkeutumista pussin venttiiliin, laitteessa voi olla patenttivaatimuksen 13 mukaisesti sormi, joka kohdistaa venttiilin edessä olevaan pussin osaan painetta, joka saa venttiilin avautumaan hieman, jolloin pussi samalla pysyy paikallaan. Pinon ylemmät pussit saavat alla olevilta pusseilta venttiilin avautumiseen tarvittavan joustavuuden, mutta pinon viimeiset pussit tarvitsevat enemmän joustavuutta kuin alustan muodostava kova pöytä. Kuten vaatimuksessa 14 esitetään, pöytään voi sen tähden kuulua syvennys tai kohotettu lava, jossa on syvennys, joka sisältää tai on joustavaa ainetta, niin että venttiilin suu voidaan painaa alas.
Keksinnön erästä suoritusmuotoa selitetään seuraavassa esimerkin vuoksi viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on sivukuva, joka esittää keksinnön mukaisen menetelmän toteuttavaa pussinkiinnityslaitteen osaa, johon kuuluu varsinainen sisäänvientielin, kuvio 2 on laajennettu projektio sisäänvientielimen eri osista, kuvio 3 esittää tartuntaelintä tarttumassa jo laajennettuun pussin venttiiliin, kuvio 4 esittää pussinkiinnityskonetta edestä katsottuna, ja kuvio 5 on osakuva kuljetuspöydästä välittömästi sisäänvientielimen alapuolella.
Keksinnön edullisessa suoritusmuodossa pussinsovituslaite, joka on tarkoitettu pussien sovittamiseksi täyttölaitteen nokkien 4 päälle, on asennettu esittämättä jätetylle alustalle ja käsittää sisäänvientielimen 2 (kuviot 1 ja 2) ja tartuntaelimen 3 (kuvio 4).
Kuten kuvioissa 1 ja 2 esitetään, sisäänvientielin 2 koostuu kahdesta osasta 5, 6, jotka ovat terävät etupäästä, jolloin toinen osa 5 on yhdistetty kääntyvästä takapäässä olevaan 8 62264 laakeriin 7. Kaksi osaa, jotka kumpikin ovat muodoltaan puolilieriömäisiä kuoria, joissa on terävä pää ja kaksi vastakkaista koveraa sisäpintaa, on esitetty alkuasennossa (ehjät viivat), jossa kahden osan 5, 6 terävät etupäät yhtyvät toisiinsa muodostaen kiilamaisen yhdistelmäsisäänvien-tiosan 2.
Liikkuvaa sisäänvientiosaa voidaan liikuttaa hydraulisella tai pneumaattisella sylinterillä 8, joka on asennettu kahden sisäänvientiosan 5, 6 väliin toiseen asentoon, joka on esitetty katkoviivoin kuviossa 1 ja jossa sisäänvientiosat ovat oleellisen yhdensuuntaiset.
Sisäänvientiosa 2 on yhdistetty vaakasuoraan asennetun hydraulisen tai pneumaattisen sylinterin 9 männänvarteen, jonka avulla sisäänvientiosaa 2 voidaan liikuttaa vaakasuunnassa.
Koko mainittu yhdistelmä, joka koostuu sisäänvientiosasta 2 ja vaakasuoraan asennetusta sylinteristä 9, liikkuu pystysuunnassa, jolloin se saadaan liikkumaan pystysuoraan asennetun hydraulisen tai pneumaattisen sylinterin 10 män-nänvarren avulla.
Sisäänvientiosa 2 liikkuu siis sekä pystysuoraan että vaakasuoraan, ja se voidaan saattaa asettumaan piirustuksissa esitettyihin asentoihin. Piirustuksessa on samoin esitetty kahden sisäänvientiosan 5, 6 keskinäiset asennot.
Pussi lävistetään ja laajennetaan seuraavasti: Pussinippuja 11 syötetään pussinsovituskoneeseen kuljettimella 12. Pusseja ohjataan mm. ohjauslaitteen 13 avulla (kuvio 4), niin että venttiilin pitkittäissuunta vastaa sisäänvientiosan pitkittäissuuntaa ja että venttiilin suu mukautuu sisäänvientiosan asentoon.
Seuraavaksi esittämättä jätetty pidätyselin tarttuu laitetta päin olevaan venttiilin reunaan, ja kiilamainen sisäänvienti- 9 62264 elin 3 liikkuu eteenpäin ja venttiilin suuhun pakottaen sen avautumaan. Sen jälkeen aktivoidaan hydraulinen tai pneumaattinen sylinteri 8, niin että liikkuva sisäänvienti-osa 6 liikkuu vaakasuoraan laajentaen venttiiliä. Sylinterin 10 seuraava aktivointi nostaa laajennetun venttiili-pussin tietylle korkeudelle kuljettimen yläpuolelle. Tässä asemassa venttiiliin tarttuu tartuntaelin seuraavalla tavalla:
Tartuntaelin (vertaa kuviot 3 ja 4) koostuu varresta 14, joka on yhdistetty kelkkaan 15. Rullien 16 ja esittämättä jätetyn vetovoiman avulla vaunu saadaan liikkumaan vaakasuoraan palkkia 17 pitkin, jonka päät on asennettu esittämättä jätettyihin laakereihin. Palkkia voidaan niin ollen kääntää pituusakseliensa ympäri hydraulisen tai pneumaattisen sylinterin 18 avulla, jonka toinen pää on yhdistetty alustaan ja toinen pää on varren välityksellä yhdistetty palkkiin 17.
Tartuntaelimen 13 varren päähän on asennettu kääntyvästi pari tartuntakynttä 19, 20, joissa on sisäpinnat, joilla on tartunta-asennossa sama muoto kuin täyttönokalla 4, mainitun muodon ollessa myös sama kuin pidennetyn sisäänvien-tiosan poikkileikkausmuoto, joka on suunnilleen pyöreä.
Tartuntakynnet on tehty esim. levystä ja kumpikin käsittää, kuten kuviossa 3 on esitetty, kaksi identtistä osaa, joita pitävät koossa poikkikappale 21 ja voimansiirtoakseli 23, joka on asennettu kääntyvästi varteen 14, niin että kynsi voi kiertyä.
Kumpaankin kynteen on kiinnitetty vetotanko 24, 25, joiden vapaat päät yhdessä on saranoitu hydraulisen tai pneumaattisen sylinterin 16 männänvarteen.
Sylinteri 26 on asennettu tartuntaelimen 3 varren 14 sisään sen pituussuunnassa ja liikuttaa aktivoituna vetotankoja 24, 10 62264 25 kynsien 19, 20 kääntämiseksi, niin että kynnet voivat asettua suljettuun tartunta-asentoon tai avoimeen asentoon .
Tartuntaelin voi suorittaa kallistusliikkeen hydraulisen tai pneumaattisen sylinterin 18 aktivoimana, poikkiliikkeen palkkia 17 pitkin esittämättä jätetyn kiristyslaitteen avulla ja tartuntaliikkeen kynsillään 19, 20 sylinterin 26 avulla.
Kun pussi, kuten jo selitettiin, saapuu paikalle kuljetti-mella 12 ja sisäänvientielin on laajentanut ja nostanut sen, tartuntaelimen kaksi kynttä 19, 20 tarttuu pussin 27 laajennettuun venttiiliin, minkä jälkeen sisäänvientielin vetäytyy taaksepäin palaten kuviossa 1 esitettyyn alkuasentoonsa. Seu-raavaksi tartuntaelintä käännetään sylinterin 18 avulla, jolloin palkki 17 kääntyy kallistettuun asentoon, kuten kuvion 3 katkoviivat osoittavat. Tässä kallistetussa asennossa esittämättä jätetty vetovoima saa tartuntaelimen kelkan 15 liikkumaan palkkia pitkin, kunnes tartuntaelin sijaitsee kohdakkain täyttönokkien 4 kanssa.
Täyttönokat sijoitetaan palkin 17 alapuolelle sellaisen välimatkan päähän, että tartuntaelin kääntyessään nyt takaisin sopii täsmälleen täyttönokan päälle sovittaen pussin 27 laajentuneen venttiilin nokan päälle.
Pidätyslaite, joka koostuu sylinteristä 28, jossa on männän-varteen kiinnitetty kumipysäytin, käynnistetään nyt, niin että se pitää pussin 27 tiiviisti nokkaa 4 vasten.
Käytyään läpi edellä mainitut liikkeet tartuntaelin palaa alkuasentoonsa tarttuakseen uuteen pussiin ja viedäkseen sen uuden täyttönokan luo.
Kun pussit on sijoitettu paikalleen, kulloinkin kyseessä oleva aine valuu alas täyttäen pussin, jota tukee alla oleva tela 30.
62264 11
Kun pussi on täynnä, pidätyslaite 28, 29 päästää sen irti, ja tukitelan 30 asennon vaikutuksesta pussi putoaa ulospäin ja alas esittämättä jätetylle hihnakuljettimelle.
Edellä oleva selitys koskee keksinnön mukaisen menetelmän toteutukseen käytetyn laitteen edullista suoritusmuotoa.
Poikkeamatta keksinnön alkuperäisistä puitteista laitteella on useita vaihtoehtoisia suoritusmuotoja.
Eräänä tällaisena suoritusmuotona voisi olla, että palkki asennetaan kiinteään asemaan ja että tartuntalaitteen varsi vuorostaan asennetaan kääntyväksi kelkkaan tai vastaavalla tavalla.
Kynsien ja niiden käyttö- ja liikutusosien muut rakenteet ja muodot ovat mahdollisia. Edelleen voidaan keksinnön puitteissa ajatella sisäänvientielintä, jossa on useita liikkuvia osia.

Claims (14)

1. Menetelmä venttiilipussien sijoittamiseksi täyttönokan päälle, jolloin erillisiin pusseihin tartutaan ja ne menevät sellaisen vaiheen läpi, joka on tarkoitettu avaamaan pussin venttiili, minkä vaiheen jälkeen venttiilin aukko saatetaan kosketukseen nokan kanssa pussin täyttöä varten, tunnet-t u siitä, että a) ainakin venttiilillä varustetun pussin yläosa pidetään paikallaan, b) sisäänvientielin viedään venttiiliaukkoonsen laajentamiseksi, c) venttiilin kehän ympärille tartutaan tartuntaelimillä lähellä laajennetun venttiiliaukon suuta, d) sisäänvientielin vedetään pois, ja e) pussi ja täyttönokka viedään yhteen tartuntaelimen avulla, joka täyttönokka viedään avoimeen venttiilin suuaukkoon.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän suorittamiseksi tarkoitettu laite, joka käsittää sisäänvientielimen pussin venttiilin laajentamiseksi, tartuntaelimet, jotka tarttuvat venttiiliin ja pitävät sen laajentuneena myös sisäänvientielimen poiston jälkeen venttiilistä ja jotka on asennettu kelkkaan, joka liikkuu edestakaisin kiskossa tai palkilla kahden pisteen välillä, joista ensimmäisessä sisäänvientielin laajentaa pussin venttiilin ja toisessa pussi syötetään täyttönokan päälle, tunnettu siitä, että sisäänvienti-elimessä (b) on elimet (a), jotka on tarkoitettu liikkumaan edestakaisin, jolloin sisäänvientielin etuasennossaan menee pussin venttiilin sisään venttiilin avaamiseksi, ja myös elimet (10), jotka on tarkoitettu nostamaan tai laskemaan sisäänvientielimen (5), jolloin ne nostavat sisäänvientielimen pussin vielä riippuessa mainitun elimen kannattamana, ja että tartuntaelimet (3) on asennettu kääntyvästi kelkkaan (15), jolloin tartuntaelin alas lasketussa asennos- 62264 saan tarttuu venttiilipussiin, minkä jälkeen tartuntaelin, joka yhä ja samanaikaisesti pitää kiinni pussista, nostetaan kohotettuun asentoon, ja että kisko tai palkki (17), jota pitkin kelkka (15) tartuntaelimineen (3) liikkuu, on sijoitettu useiden täyttönokkien (4) eteen, jolloin eri täyttönokkien edessä on pysäyttimet, jolloin palkin tai palkkien (17) järjestely on sellainen nokkien suhteen, että tartuntaelin (3) alas lasketussa asennossaan sijoittaa pussin venttiileineen täyttönokkien (4) päälle ja palaa sitten kohotettuun asentoon, minkä jälkeen kelkka (15) liikkuu takaisin alkuasentoon toista pussia varten.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunn e ttu siitä, että laajennuselin käsittää a) liikkuvan sisäänvientielimen (2), jossa on ainakin yksi etenevä etuosa, joka on tarkoitettu menemään venttiilin aukkoon sisäänvientielimen etenevän liikkeen vaikutuksesta kiinnipidetyn pussin (11) yläosan tasolla, ja joka sisään-vientielin (2) on edelleen muotoiltu siten, että sillä täysin sisäänvietynä on ainakin venttiilin suun lähellä poikkileikkaus, joka oleellisesti laajentaa venttiiliaukon maksi-maalisesti, ja b) tartuntaelimen (3), jossa on liikkuvat kynnet (19, 20), jotka on tarkoitettu tarttumaan laajennetun venttiilin ympärille suun lähellä ja joissa on venttiiliä päin oleva pinta, jolla tartunta-asennossa on muoto, joka oleellisesti vastaa sisäänvientielimen (2) poikkileikkausta vastaavassa asennossa.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunn e ttu siitä, että sisäänvientielin (2) muodostuu joukosta yhdessä toimivia osia, joilla toisessa asennossa on kiilamaisen etuosan omaava yleismuoto ja joilla toisessa asennossa on muoto, jolla on koko pituudelta oleellisesti muuttumaton poikkileikkaus, joka edullisesti on pyöreä ja jonka koko täsmälleen vastaa täysin laajennetun venttiiliaukon kokoa. 62264
5. Patenttivaatimusten 3 ja 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että sisäänvientielin (2) muodostuu kahdesta pitkänomaisesta osasta (5, 6), joissa molemmissa on terävä etuosa ja joista ainakin toisessa on kääntyvästi liitetty takaosa,niin että sisäänvientielin voi asettua asentoon, jossa kaksi etuosaa muodostaa yhteisen eteenpäin etenevän ja terävän osan, ja myös toiseen asentoon, jossa niillä on muoto, jolla on sama koko kuin pussin täysin laajennetulla venttiilillä, ja jotka sisäänvientiosat (5, 6) voivat liikkua ainakin toisen osan pituussuunnassa.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että sisäänvientiosat (2) ovat muodoltaan puolilieriö-kuoria, joiden etupää on terävä ja joissa on toisiaan päin olevat koverat pinnat.
7. Patenttivaatimuksen 3, 4 tai 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että sisäänvientielimen (2) alasivu, joka on suunnattu alaspäin pussin venttiiliä kohti, on pussin venttiilin läpäisyn aikana yhdensuuntainen tai suunnilleen yhdensuuntainen pussin venttiilin kanssa, että sisäänvientielimen (2) ylöspäin suunnattu pinta elimen ollessa suljettuna muodostaa alasivun kanssa kulman 5-35°, ja että sisäänvientielimen (2) etupää on pyöristetty ylhäältä nähtynä.
8. Yhden tai useamman patenttivaatimuksista 3-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että sisäänvientielin (2) kokonaisuudessaan on takaosastaan asennettu kääntyvästi pituussuunnan poikki sijaitsevan vaaka-akselin (30) ympäri, niin että se voi vapaasti kiertyä yhdestä pisteestä vaakatason alapuolella tai hieman vaakatason alapuolella ylöspäin.
9. Yhden tai useamman patenttivaatimuksista 3-8 mukainen laite, tunnettu siitä, että sisäänvientielimessä 62264 (2) on anturi, joka osoittaa, onko elin varmasti mennyt pussin venttiilin sisään tai luiskahtanut ohi, ja että anturi on kytketty laitteeseen, joka on tarkoitettu poistamaan pussin, mikäli sisäänvientielin on luiskahtanut pussin venttiilin ohi.
10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että anturi on tehty pienoisvipukytkimeksi (32), joka on sovitettu sisäänvientielimen (2) yläpintaan siten, että etuosa sijaitsee sisäänvientielimen (2) pinnan tasolla, niin että elin voi esteettä liukua pussin venttiiliin.
11. Patenttivaatimusten 3, 4 ja 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että laajennetun sisäänvientielimen (2) ja tartuntakynsien (19, 20) poikkileikkaukset, katsottaessa venttiiliin tarttuvaa sisäpintaa, ovat samanlaiset kuin täyttönokan (4) poikkileikkaus.
12. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu poikkileikkaus on suunnilleeln pyöreä.
12 62264
13. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että se käsittää pöydän, jolle pussit pinotaan venttiilit ylös suunnattuina, ja myös varren (34), joka on esimerkiksi pöydälle sisäänvientielimen (5) alapuolelle asennettu ilmasylinteri (33) ja jonka päässä on sormi (35), joka on tarkoitettu asettumaan pussin venttiilin suun yläpuolelle ja puristumaan alas suun edessä.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen laite, tunn ettu siitä, että pöytä on varustettu syvennyksellä tai kohotetulla lavalla, joka on tehty kimmoisasta aineesta (36) tai joka sisältää kimmoisaa ainetta kohdassa, jossa sormi (35) kohdistaa painetta venttiiliaukkoon. 62264
FI812299A 1979-12-04 1981-07-22 Foerfarande och anordning foer placering av ventilsaeckar pao en paofyllnadspip FI62264C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK514879A DK147636C (da) 1979-12-04 1979-12-04 Apparat til paasaetning af ventilsaekke paa en paafyldningsstuds
DK514879 1979-12-04
DK8000077 1980-12-04
PCT/DK1980/000077 WO1981001543A1 (en) 1979-12-04 1980-12-04 Procedure and apparatus for positioning valve bags onto filling machine spout

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI812299L FI812299L (fi) 1981-07-22
FI62264B true FI62264B (fi) 1982-08-31
FI62264C FI62264C (fi) 1982-12-10

Family

ID=8139871

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI812299A FI62264C (fi) 1979-12-04 1981-07-22 Foerfarande och anordning foer placering av ventilsaeckar pao en paofyllnadspip

Country Status (14)

Country Link
AT (1) AT385252B (fi)
AU (1) AU540719B2 (fi)
BR (1) BR8008877A (fi)
CH (1) CH660469A5 (fi)
DE (1) DE3050072C2 (fi)
DK (1) DK147636C (fi)
FI (1) FI62264C (fi)
GB (1) GB2078189B (fi)
HU (2) HU200301B (fi)
NL (1) NL183930C (fi)
NO (1) NO156197C (fi)
RO (1) RO84548B (fi)
SE (1) SE448363B (fi)
WO (1) WO1981001543A1 (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2504494B1 (fr) * 1981-04-24 1985-10-18 Bates Ventilsaekke Appareil pour positionner des sacs a valve sur un organe de remplissage
US4548243A (en) * 1983-11-04 1985-10-22 General Portland, Inc. Apparatus for automatically placing bags

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1212851B (de) * 1961-01-10 1966-03-17 St Regis Bates S A Vorrichtung zum aufeinanderfolgenden Aufbringen von Ventilsaecken auf den Fuellstutzen einer Ventilsackfuellmaschine
DE1511510A1 (de) * 1966-01-04 1969-08-28 Behn Verpackung Erwin Fuell- und Haltevorrichtung fuer Ventilsaecke
US3900055A (en) * 1974-01-16 1975-08-19 Stauffer Chemical Co Bag packing apparatus
DE2507214A1 (de) * 1975-02-20 1976-09-09 Beumer Maschf Bernhard Vorrichtung zum aufstecken von ventilsaecken auf fuellstutzen einer fuellmaschine

Also Published As

Publication number Publication date
BR8008877A (pt) 1981-10-20
DK514879A (da) 1981-06-05
NL183930B (nl) 1988-10-03
FI62264C (fi) 1982-12-10
DK147636B (da) 1984-10-29
DE3050072C2 (de) 1987-01-02
AU540719B2 (en) 1984-11-29
SE448363B (sv) 1987-02-16
DK147636C (da) 1985-05-06
HUT36748A (en) 1985-10-28
NO156197B (no) 1987-05-04
DE3050072T1 (fi) 1982-03-25
AT385252B (de) 1988-03-10
NL8020459A (nl) 1981-10-01
AU6640481A (en) 1981-06-19
CH660469A5 (de) 1987-04-30
SE8104465L (sv) 1981-07-21
WO1981001543A1 (en) 1981-06-11
NO156197C (no) 1987-08-12
GB2078189B (en) 1984-03-14
HU200301B (en) 1990-05-28
GB2078189A (en) 1982-01-06
RO84548A (ro) 1984-06-21
NO811832L (no) 1981-06-11
ATA911880A (de) 1987-08-15
NL183930C (nl) 1992-05-18
RO84548B (ro) 1984-08-30
FI812299L (fi) 1981-07-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2526071C2 (ru) Способ и машина для наложения волокнистой ленты выпуклые поверхности и/или поверхности с кромками
FI58295B (fi) System och maskin foer foerpackning av behaollare
CS207344B2 (en) Method and device for catching and lifting the flabby upper parts from the stack of parts
GB2102372A (en) A packaging machine
US20180022485A1 (en) Machine for sealing containers and method for sealing a plurality of containers
JPH03501473A (ja) 郵便物束バンド除去方法及び装置
EP1714876A2 (en) Wrapping machine
DE2162874A1 (de) Verfahren zum Kleben eines Scheitelstreifens aus Gummi auf einen Reifenwulstring eines Luftreifens
FR2723913A1 (fr) Procede et machine pour la pose de manchons d'etiquetage etirables sur des bouteilles ou similaires
NO130982B (fi)
FI62264B (fi) Foerfarande och anordning foer placering av ventilsaeckar pao en paofyllnadspip
US4033241A (en) Apparatus for manufacturing cardboard tubes
DE3131268C2 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Zuführen von Banderolen zu einer Packung
EP2028946B1 (fr) Dispositif de bridage industriel d'une volaille
EP1837280B1 (en) Device for detaching an envelope around an object
EP0331596B1 (fr) yrocédé de fabrication automatique de récipients avec étiquette d'habillage, en particulier pour récipients à section circulaire et dispositif pour la mise en oeuvre de ce procédé
EP1908045B1 (en) Fastenin means as well as method and apparatus for this
CN104843262A (zh) 贴标机
JPS6430737A (en) Method and device for bonding belt-type member
CH278498A (fr) Procédé de frettage notamment de traverses de chemins de fer et machine pour sa mise en oeuvre.
EP0053857A1 (en) Device for freeing containers the one after the other from a pile
WO2001098146A1 (en) An apparatus and a method for filling and sealing bags and sacks
CN114229072B (zh) 一种自动化酒瓶飘带打结和胶帽安装系统
US5685126A (en) Method and apparatus for covering an article with wrapping material
US3075571A (en) Apparatus for splicing rubber-like articles

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: BATES VENTIL SAEKKE CO. A/S