FI59900B - Avlaenkningssynkroniseringssystem - Google Patents

Avlaenkningssynkroniseringssystem Download PDF

Info

Publication number
FI59900B
FI59900B FI750169A FI750169A FI59900B FI 59900 B FI59900 B FI 59900B FI 750169 A FI750169 A FI 750169A FI 750169 A FI750169 A FI 750169A FI 59900 B FI59900 B FI 59900B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
output
internal
synchronization
transistor
Prior art date
Application number
FI750169A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI59900C (fi
FI750169A (fi
Inventor
Steven Alan Steckler
Allen Leroy Limberg
Original Assignee
Rca Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rca Corp filed Critical Rca Corp
Publication of FI750169A publication Critical patent/FI750169A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI59900B publication Critical patent/FI59900B/fi
Publication of FI59900C publication Critical patent/FI59900C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/04Synchronising
    • H04N5/12Devices in which the synchronising signals are only operative if a phase difference occurs between synchronising and synchronised scanning devices, e.g. flywheel synchronising

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Synchronizing For Television (AREA)
  • Picture Signal Circuits (AREA)
  • Details Of Television Scanning (AREA)

Description

ΓβΊ ««KUULUTUSjULKAISU γαλαλ IBJ (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT ^5 990 0 (45) r.-t r,' ' ’ :: : Ί i, (51) K».ik.3/Int.ci.3 H 04 N 5/04 SUOMI — FINLAND (21) p“*fl«lht,t*'«u«-Ptt«ntw«eknlng 750169 (22) HtktmltpUvI — Ansttknlnpdkf 23-01.75 ' (23) AlkupUvt —Glltlgh«tadag 23-01-75 (41) Tullut fulklMlul — Bllvlt offwitllg 31.07.75
Patentti- ja rakistarlhallitu· .... .. . , . ,, , _ , v , ^ (44) NUntvikdpanon a kuuLullulsun pvm.— . „
Patent- och ragirtarttyraltan ' ' Amekan utiagd och uti3krift.n pubMcurad 30-06.8l
(32)(33)(31) Utuolkuut —Begird prlorltuc 30.01.7U
USA(US) U3801+7 (71) RCA Corporation, 30 Rockefeller Plaza, New York, N.Y. 10022, USA(US) (72) Steven Alan Steckler, Clark, New Jersey, Allen LeRoy Limberg, Lambert-ville, New Jersey, USA(US) . (7*0 Oy Kolster Ab (5*0 Poikkeutuksen synkronisointisysteemi - Avlänkningssynkroniseringssystem Tämä keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaisiin poikkeutuksen synkronisointisysteemeihin.
Yleinen ongelma, mikä liittyy televisiomerkkien vastaanottoon on, että tele-^ visiomerkki on alttiina laadun heikkenemiselle erilaisten kohinalähteitten vaiku tuksesta. Kohinalähteet, jotka aikaansaavat häiriöitä televisiovastaanottimessa pystysuoran poikkeutuksen synkronisoinnin systeemiin ovat eräs muoto useista häiritsevistä häiriömuodoista, joita katsoja saattaa kohdata. Ilmiö, jota yleisesti nimitetään "huojunnaksi" tai "pyörimiseksi" kuvaputken näytössä aiheutuu usein kohina -liipaisuista pystypoikkeutuksen synkronisointisysteenissä.
Eräs tyyppi kohinaa, joka on erityisen hankala poistettaessa pyörintää tai värinää on impulssikohina, se tahtoo sanoa kohina, jolle on tunnusomaista yksi tai useampia lyhyen kestoajan pulsseja. Nämä pulssit saattavat olla napaisuudeltaan samoja kuin pystypoikkeutuksen synkronisointimerkki. Tällaisia pulsseja kutsutaan usein "mustaan suuntaan" siirtyväksi impulssikohinaksi. Mikäli nämä pulssit ovat vastakkaista napaisuutta pystypoikkeutuksen synkronisointisysteemin merkille niitä kutsutaan "valkeaan suuntaan" siirtyväksi impulssikohinaksi.
2 59900
Impulseikohina esiintyy usein muodossa mitä kutsutaan kohinan "kaksikoiksi". Nämä kohinan "kaksikot" muodostuvat mustaan suuntaan siirtyvästä impulseikohinan piikistä, mitä seuraa valkeaan suuntaan siirtyvä impulssikohinan piikki tai valkeaan suuntaan siirtyvästä impulseikohinan piikistä mitä seuraa mustaan suuntaan eiirtyvä impulseikohinan piikki. Tällä impulssikohinalla saattaa olla useita eri aikaansaantilähteitä, mutta eräs yleisimmistä on sähkömoottorin kohina. Sähkömoottorin kohinaa saattaa muodostua vastaanottimeen sellaisista tavanomaisista kotitalouden koneista kuin sähköparranajokoneesta tai sähkövatkaimesta.
Aiheuttajansa lähteestä riippumatta saattaa tällainen impulseikohina kuitenkin häiritä pystypoikkeutukeen systeemin toimintaa. Mustaan suuntaan siirtyvää impulssikohinaa saattaa päästä läpi pystypoikkeutuksen synkroni-sointisysteemiin ja aiheuttaa siellä satunnaista liipaisua pystypoikkeutuksen piiristöön. Valkeaan suuntaan siirtyvä impulseikohina, joka esiintyy pys-tyeynkronisoinnin merkissä saattaa kokonaisuudessaan poistaa pystyn synkroni-sointimerkin ja tämä saattaa systeemin epäsynkroniseen tilaan. Lähetetty pystyeynkronlsointimerkki, joka säätää pystypoikkeutuksen systeemin toimintaa kohinan puuttuessa esiintyy kerran kunkin pystysuoran kentän tai pystypoikkeutuksen jakson aikana. Amerikan Yhdysvalloissa käytetyssä televisio systeemissä kehitetään pystykenttiä taajuudella likimain kuusikymmentä hertsiä. Useat televisiovastaanottimet, joita nykyisin valmistetaan käyttävät tavanomaista ' alipäästösuodinpiiriä synkronisoinnin merkin käsittelyn piiristöseä yrityksenään eristää pystypoikkeutuksen synkronisointipiiri impulssikohinasta, jotta täten estettäisiin häiriö pystypoikkeutuksen synk-ronisointiin impulseikohinan vaikutuksesta*
Koska kuitenkin impulssikohinaa saattaa kehittyä verkkojännitteen taajuudella tai jollakin sen monikerralla vaihtovirtamoottoreiden avulla jo kodin puitteissa kuten on jo aikaisemmin esitetty, saattavat tavanomaiset suotimet sallia tietyn verran taajuuden komponenteista impulssikohlnassa pääsevän läpi pystysynkronisoinnin piiriin samalla tavoin kuin todelliset pystysynkronisoinnin merkitkin.
Eräät uudenaikaisemmat menetelmät impulssikohinan ongelman käsittelemiseksi sisältävät minkä tahansa merkin leveyden mittaamisen merkin kulkiessa pystysynkronisoinnin piiriin, jotta täten määriteltäisiin omaako tämä merkki likimäärin pystysynkronisoinnin leveysomina!suudet ennen kuin sallitaan tämän merkin liipaieevan pystysynkronisoinnin. Muihin menetelmiin sisältyy muistipiiri, jolla säilytetään tieto milloin viimeksi esiintynyt pystysynkronisoinnin merkki esiintyi, jotta voitaisiin ennustaa koska seuraa va myöhemmin tuleva pystysynkronisoinnin merkki tulisi ilmestymään ja 3 59900 jotta kytkettäisiin irti pystysynkronisoinnin piiri ennustusaikavalien väliksi ja täten estettäisiin satunnainen pystypoikkeutuksen piiristön liipaisu. Eräitä systeemeitä on ehdotettu, jotka kehittävät oman sisäisen pystysynkronisointinsa kun mitään ulkopuolista synkronisointia ei esiinny, joka toteuttaisi yhden yllämainituista ehdoista, se tahtoo sanoa vastaanotetulla merkillä olisi pystysynkronisoinnin leveys-ominaisuudet tai se esiintyy sen aikavälin kuluessa, jolloin pystysynkronisoinnin ennustetaan tapahtuvan.
Ideaalisessa tapauksessa kuitenkin pystypoikkeutuksen synkronisointisystee-min tulisi kyetä saavuttamaan vieläkin suurempi immuunisuus satunnaisilta liipai^ suilta mikäli se toteuttaisi kaikki nämä toiminnat ja toisin kuin missään aikaisqn-- min kuvatuista systeemeistä se toimisi täysin riippumatta vastaanotetusta pysty synkronisoinnin merkistä paitsi milloin systeani havaitsisi että pystysynkronisoinnin merkkiä ei ole läsnä.
^ Tällainen systeemi toimisi omalla tasaisella, häiriöttömästi sisäisesti ai kaansaadulla pystysynkronisoinnin merkillä, mikäli vastaanotetulla merkillä olisi oleellisesti oikea ajallinen kestoaika ennustetulla aikavälillä, jotta sitä tulee pitää oikeana pystysynkronisoinnin tietona. Mikäli ei mitään ulkopuolista merkkiä, joka toteuttaa oikean ajallisen kestoajan ja ennustetun ajankohdan kriteerit lainkaan löydettäisi etsisi tämä systeemi merkkiä, joka toteuttaa oikean ajallisen kestoajan kriteerien ja systeanin sisäisesti kehitetyt synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin merkit synkronisoitaisiin sitten tämän merkin kanssa.
Nyt kyseessä olevan keksinnön mukainen synkronisoinnin systeani on tunnettu integrointielimestä, jonka varausaika on likimain sama kuin ulkopuolisen synkro-nointisignaalin aikajakso ja jossa on ensimmäinen sisäänmeno ja yksi ulostulo, jolloin ensimmäinen sisäänmeno on kytketty koinsidenssiportin ulostuloon ja se on vaikutettavissa riippuen kolmannesta sisäisestä signaalista sekä on järjestetty ^ muodostamaan siitä neljäs signaali, joka edustaa kolmannen sisäisen signaalin aika- integraalia sisäisen ennustussignaalin jakson aikana ja ilmaisee ensimmäisten ulkopuolisten synkronointisignaalien läsnäolon tai poissaolon mainitun sisäisen ennus-tusjakson aikana, lisäksi toimintatavan kytkinlaitteista, jotka on kytketty mainittuun ensimmäisten ulkopuolisten synkronointisignaalien ensimmäiseen lähteeseen ja palautettaviin laskentalaitteisiin, ja ensimmäisistä kytkinelimistä, jotka on kytketty mainittuun integrointielimeen ja mainittuihin toimintatavan kytkinlaitteisiin integrointielimen ulostulosignaalin kytkemiseksi toimintatavan kytkinlaitteiden si s äänin enoon, minkä kautta toimintatavan kytkinlaitteisiin vaikutetaan riippuvaisesti integrointi el im en ulostulosignaalista ja on järjestetty tällaisen vaikutuksen aikana kytkemään ensimmäinen ulkopuolin ei synkronointisignaali palautettaviin laskentalaitt eisiin palautettavien laskentalaitteiden palauttamiseksi, kun integrointi-elimen ulostulosignaali ilmaisee, että ensimmäiset ulkopuoliset synkronointisignaa-lit puuttuvat sisäisen ennustusjakson aikana.
59900 li Tätä keksintöä voidaan helpommin ymmärtää viitaten ohessa olevaan selitykseen ja oheisiin piirustuksiin, joissa: kuvio 1 on lohkokaavio television vastaanottimesta, johon sisältyy nyt kyseessä olevan keksinnön edullisena pidetty suoritusmuoto, kuvio 2 on yksityiskohtaisempi lohkokaavio kuviossa 1 havainnollistetusta edullisena pidetystä suoritusnuodosta, kuvio 3 on kaaviokuva osasta kuvioissa 1 ja 2 esitettyä suoritusmuotoa. Kuviossa 1 havainnollistetussa televisiovastaanottimessa käsitellään antennissa 10 vastaanotetut yhdistelmänä olevat televisiomerkit tavanomaisen televisio-merkin vastaanoton ja käsittelypiirin osassa 12, mihin sisältyy viritin ja radiotaajuinen vahvistin, videoilmaisin, välitaajuinen vahvistin ja äänitaajuuden ilmaisin, äänitaajuuden vahvistin ja kovaääninen, videovahvistin ja väritelevisiovas-taanottimissa värikkyyspiiri ja värikkyyden säätöpiiri.
Ulostulon kytkinnavat television merkin vastaanottimen ja käsittelyn piiristä 12 on kytketty yhteen tai useampaan hilaan mitä edustetaan hilalla 26 sekä yhteen tai useampaan katodiin mitä esitetään katodilla 2l kuvaputkessa 22. Toinen ulostulon kytkinnapa television vastaanoton ja käsittelyn piireistä 12 kytketään synkronisoinnin erottimeen li, joka erottelee yhdistelmänä olevan pystysuoran ja vaakasuoran synkronisoinnin tiedon yhdistelmänä olevasta videomerkistä.
Synkronoinnin eroitin li on kytketty sisääntulon kytkinnapaan vaakasuoran oskillaattorin ja automaattisen taajuuden ja vaiheen säätimeen (AEPC) piirissä l6. Vaakasuoran synkronoinnin merkit kytkettynä synkronoinnin erottimesta li vaaka-oskillaattoriin ja AEPC piiriin l6 saattavat piirin 16 värähtelemään synkronisesti vastaanotettujen vaakasuorien synkronisointimerkkien kanssa. Nämä värähtelyt taas puolestaan synkronisoivat vaakasuoran poikkeutus- ja suurjanniteasteen 18 toiminnan, johon asteeseen vaakasuora oskillaattori ja AFPC piiri 16 ovat kytketyt.
5 59900
Synkronisoidut vaakasuoran poikkeutuksen sahahammasaallon aaltomuodot kehitettynä täten vaakasuoran poikkeutuksen ja suuren jännitteen asteessa 18 kytketään kytkinnapojen X-X kautta vaakapoikkeutuksen käämityksiin 20 poikkeuttamaan katodilla 2k kuvaputkessa 22 aikaansaatua elektronisäiettä tämän kuvaputken kuvapinnan yli vaakasuorassa suunnassa. Suurjännitteen kehittävä piiri vaakapoikkeutuksen ja suurjännitteen piirissä l8 syöttää korkean jännitteen suuren jännitteen kytkinna-paan 28 kuvaputkesta 22-
Sahahammasjännite, joka edustaa vaakapoikkeutuksen sahahammasvirran aaltomuotoa aikaansaatuna piirissä 18 kytketään vaakaoskillaattorin ja AFPC piiriin l6 takaamaan että sahahammasvirran merkin taajuus ja vaihe kehitettynä piirissä 18 ovat samoja kuin mitä ovat taajuus ja vaihe niistä merkeistä, joita vastaanotetaan vaakasuoran synkronisoinnin merkissä vaakaoskillaattorin ja AFPC piirissä 16.
Synkronisoinnin erotin l^t on myöskin kytketty kytkinnavan A kautta kahden toimintatavan pystysynkronisoinnin systeemiin 100. Vaakaoskillaattori ja AFPC piiri 16 on kytketty kytkinnavan B kautta kahden toimintatavan pystysynkronisoinnin systesniin 100. Ulostulon kytkimiäpä C kahden toimintatavan pystysynkronisoinnin systeemistä 100 on kytketty pystypoikkeutuksen kehittimeen ja vahvistimeen 30. Ulostulon kytkinnavat Y-Y pystypoikkeutuksen piiristä 30 on kytketty kuvaputken 22 pystypoikkeutuksen käämityksien 19 pariin.
Kahden toimintatavan pystysuoraan synkronisointisysteemi in 100 sisältyy pystysynkronisoinnin tarkistusilmaisin 60 ja pystysynkronisoinnin ilmaisin 70, joista molemmista sisääntulon kytkinnavat on kytketty synkronisoinnin erottimeen lH kytkinnavan A kautta. Sisäinen synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin kehitin 50 kahden toimintatavan pystysynkronisoinnin systeemissä 100 on sisääntulon kytkin-navaltaan kytketty pisteen B kautta ulostulon kytkinnapaan vaakasuoran oskillaattorin ja AFPC piirissä l6.
ν' · , . . .
Ulostulon kytkimiäpä sisäisen synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin kehittimestä 50 on kytketty sisääntulon kytkinnapaan pystysynkronisoinnin tarkis-tusilmaisimessa 60. Toinen ulostulon kytkimiäpä sisäisen synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin kehittimestä 50 on kytketty kytkinnavan C kautta 6 59900 pystypoikkeutuksen kehittimeen ja vahvistinpiiriin 30. Ulostulon kytkinnavat pystysynkronisoinnin tarkistusilmaisimeeta 60 ja pystyeynkronisoinnin ilmaisimesta 70 on kytketty kahteen sisääntulon kytkinnapaan toimintatavan kytkimessä 80. Ulostulon kytkinnapa toimintatavan kytkimestä 80 on kytketty toiseen sisääntulon kytkinnapaan sisäisen synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin kehittimestä 30. Pystysynkronisoinnin merkit 32 kytketään synkro-nisoinnin eroittimesta 14 pystysynkronisoinnin tarkistusilmaisimeen 60 ja pystysynkronisoinnin ilmaisimeen 70.
Kellopulssit 37» jotka tässä suoritusmuodossa tätä keksintöä esiintyvät tasoittavan pulssin taajuudella» joka on kaksi kertaa vaakasuoran synkronisointipulsein taajuus (mikä on noin 13»734 kilohertziä siinä tele-visioeyateemissä, joka Amerikan Yhdysvalloissa on standardina) kehitetään vaakaoskillaattorin ja AFPC piirissä 16 ja ne kytketään sisäisen synkroni-soinnin ja ennustuksen aikavälin kehittimeen 30. Nämä kellotaajuuden pulssit voidaan myös syöttää pystysynkronisoinnin ilmaisimeen JO sen toiminnan synkronieoimiseksi mikäli niin halutaan. Tällainen järjestely on havainnollistettu kuviossa 2 ja tullaan sitä kuvaamaan myöhemmin.
Kun vähän tai ei lainkaan kohinaa on läsnä pystysynkronisoinnin merkissä 32 on se tunnistettavissa pystysynkronisoinnin tarkistusilmaisimen 60 ja pystysynkronisoinnin ilmaisimen 70 avulla. Kun kuvion 1 mukainen vastaanotin aluksi kytketään päälle pystysynkronisoinnin tarkistusilmaisin 60 sovittaa toimintatavan kytkimen 80 sijoittamaan systeemin sen hakutoimln-taan ja pystysynkronisoinnin ilmaisin JO alkaa hakemaan merkkiä, jolla on riittävä ajallinen leveys, jotta sitä voitaisiin pitää pätevänä pystysuorana synkronisointina. Kun tällainen merkki kerran on löydetty päästää pystysynkronisoinnin ilmaisin JO merkin toimintatavan kytkimen 80 kautta sisäiseen synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin kehittimeen 30 synkronisoimaan sen sisäisesti kehitetyn synkronisoinnin havaittujen ulkopuolisten synkronisointien kanssa.
Siitä ajanhetkestä alkaen, jolloin pystyeynkronisointi havaitaan kytkinnavassa A ja piiri 50 synkronisoidaan havaittuun synkronisointiin niin kauan kuin pystysynkronisoinnin tarkistusilmaisin 60 varmistaa merkin läsnäolon kytkinnavassa A, jolla merkillä on vähintäin ennakolta määritelty ajallinen kestoaika ja amplitudi ennustetulla ajan aikavälillä ei toimintatavan kytkin 80 päästä mitään merkkiä sisäisen synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin kehittimeen 30. Tämä muodostaa systeemin 100 synkronisena tapahtuvan toimintatavan ja merkitsee, että pystysuora synkro-nisointi löydetään jatkuvasti sinä aikavälinä, jolloin kehitin 30 ennustaa sen löytymisen tapahtuvan..Tämän johdosta ei ole olemassa mitään tarvetta 7 59900 saattaa ajan tasalle sisäisesti kehitettyä synkronisoinnin ja ennustuksen aikaväliä, jonka piiri 50 kehittää.
Kun kuitenkin se kanava, jolla vastaanotin kuvion 1 mukaan on viritettynä muutetaan on todennäköistä, että pystysuora synkronisointi ei tule näkyviin tänä ennustettuna aikavälinä. Vastaavasti mikäli negatiiviseen suuntaan siirtyvää kohinaa, mukaanluettuna impulssikohina yllämainituista aiheut-tajalähteietä pyyhkii yli pystysynkronisoinnin merkin 32 tai pienentää sen amplitudia tietyn minimitason alapuolelle havaitsee pystysynkronisoinnin tarkietusiImaisin 60 synkronisoinnin puuttumisen ennakoidulla aikavälillä. Tuloksena oleva merkin taso ulostulon kytkinnavassa pystysynkronisoinnin tarkietusilmäisinta 60 saattaa toimintatavan kytkimen Θ0 toimintaan päästäen läpi merkin pystysynkronisoinnin ilmaisimesta JO sisäisen synkronisoinnin kehittimeen 50 synkronisoimaan sen uudestaan kun pystysynkronisoinnin ilmaisin 70 havaitsee merkin kytkinnavassa A, jolla on leveyden ominaisuus, joka on suurempi tai joka on yhtäsuuri kuin lähetetty pystysuora synkronisointi.
Sen aikavälin kuluessa, jolloin pystysuora synkronisointi puuttuu kytkinnavasta A jatkaa vastaanottimen pyetypoikkeutus synkronisoituna oloaan merkkien avulla sisäisestä synkronisoinnista ja ennustuksen aikavälin ke-hittimestä 50. Täten mikäli pystysuoran synkronisoinnin merkki on pyyhitty yli tai jos sen amplitudi on alentunut tietyn ennakolta määrätyn tason alle negatiiviseen suuntaan siirtyvän kohinan vaikutuksesta pystysuorassa synkroni soinnissa tai jostain muusta syystä tämän kuvaputken näyttö on jatkuvasti oikein synkronisoituna piirin 50 toiminnan vaikutuksesta.
Mikäli riittävän synkronisoinnin puuttuminen ennustuksen aikavälillä on aiheutunut kanavien vaihtamisesta Hipaisee myöhemmin uuden kanavan taajuudella vastaanotettava merkki jolle on ominaista pystysuoran synkroni-soinnin merkin leveysominaisuudet ulostulon merkin pystysuoran synkronisoin-nin ilmaisimesta 70. Tämä ulostulon merkki kulkee läpi toimintatavan kytkimestä 80 päällesaattavan merkin ansiosta, jonka taso aikaansaadaan pystysynkronisoinnin tarkistysilmaisimessa 60, kun pystysuoran synkronisoinnin puuttuminen ensinnä havaittiin.
Kahden toimintatavan eynkronisointisysteemi 100 kehittää täten oman kohinasta vapaan sisäisen pystysynkronisoinnin merkin, jolla se synkronisoi vastaanotettuun pystysynkronisointiin nähden tarkistamalla merkin läsnäoloa, jolla on riittävä ajallisen keston ja amplitudin tulo tietyn aikavälin kuluessa, jolloin sisäisen pystysynkronisoinnin merkkiä kehitetään. Mikäli tällainen merkki on läsnä ei systeemin sisäinen pystysynkronisointl uudelleen eynkronisoidu vastaanotettuun merkkiin. Mikäli tällainen merkki puuttuu systeemi saattaa itsensä valmiiksi hakemaan seuraavaa merkkiä, jolla on pys- 8 59900 ty eynkron i so inn in leveyden ominaisuudet säilyttäen alkuperäisen sisäisen Pystysynkronisointinsa. Tämä tehdään oikean pystyeynkronisoinnin sallimiseksi siinäkin tapauksessa, jolloin ulkopuolinen pystysynkronisointi on hävinnyt negatiiviseen tai valkeaan suuntaan siirtyvillä kohinan äänillä.
Kun seuraava sisääntuleva merkki, jolla on pystysynkronisoinnin leveyden ominaisuudet havaitaan kehitetään sitten synkronisoinnin siirtävä tai ajan tasalle saattava merkki ja se viedään eisäieen synkronisoinnin kehittimeen sen toiminnan saattamiseksi ajan tasalle. Saattamalla ajan tasalle sisäinen synkronisointi saatetaan ennustuksen aikaväli myös ajan tasalle ja systeemi ennustaa sitten synkronisointia uudella ennustuksen aikavälillä.
Mikäli merkki, jolla on riittävä ajallisen kestoajan ja amplitudin tulo, jotta sitä voitaisiin pitää lähetettynä pystysynkronisointina havaitaan uudelta ennustuksen aikaväliltä tämän systeemi jatkaa toimintaansa sen synkronisoidun toimintatavan mukaisesti kuten on yhteenvetona esitetty välittömästi edellä olevissa kappaleissa. Mikäli tällaista merkkiä ei täältä löydetä palaa systeemi poissa synkronisesta toiminnasta olevaan hakutoi-mintaansa kuten yllä on kuvattu.
Kuvio 2 havainnollistaa lohkokaaviota edullisena pidetystä kahden toimintatavan synkronisoinnin systeemin 100 suoritusmuodosta mikä oli havainnollistettu kuviossa 1. Kellon merkkejä taajuudeltaan likimain 51, 5 kHz, mikä on kaksi kertaa vaakasuoran synkronisoinnin taajuus kytketään kytkin-napaan B. Kytkinnapa B on kytketty sisääntulon kytkinnapaan luvulla 5252 jakavassa laskimessa 51· Viidessadaskahdeskymmenesviides laskennan ulostulo-merkki koodataan AND portissa 53 ja kytketään toisen kytkinnavan kautta 0R portista 52 palautuksen sisääntulon kytkinnapaan luvulla 525 jakavassa laskimessa 51. Toinen AND portti 54 tulkitsee merkit, jotka edustava toista laskumäärää luvulla 525 jakavasta laskimesta 51· Tämä tulkittu ulostulon merkki on kestoajaltaan sellainen ja esiintyy sellaisena ajanhetkenä sisäisesti kehitettyyn merkkiin verrattuna, että se takaa että kun sisäpuolieesti kehitetty synkronisointi on oikein synkroniselluna vastaanotetun pystysynk-ronisoinnin merkin kanssa tietty huomattava osuus tästä vastaanotetusta pystysuoran synkronisoinnin merkistä sijaitsee AND portilla 54 saatavan tulkitun ulostulomerkin kestoajan puitteissa.
Esimerkiksi esitetyssä systeemissä on laskin 51 tavanomainen luvulla 525 jakava laskin, joka muodostuu kymmenestä sarjaan kytketystä liipaistusta vuorottelijasta. Koodaavat sisääntulomerkit AND porttiin 55 ovat ulostulo-merkkejä ensimmäisestä, kolmannesta, neljännestä ja kymmenennestä vuorottelijasta. Koodaavat sisääntulon merkit ennustuksen aikavälin AND portilta 54 ovat ulostulon merkkejä neljänneltä ja kymmenenneltä vuorottelijalta, jotka 9 59900 kehittävät ennustuspulssin 2,5 vaakasuoran synkronisoinnin pulssin jakson verran leveänä viimeisten viiden laskentaosuuden aikana ennen palautusta kussakin 525 pulssin sarjassa, mitä lasketaan luvulla 525 jakajalla laskimella 51· Ulostulon merkki kahden toimintatavan pystysynkronisoinnin systeemistä 100 kytkinnavassa C on ulostulon merkki kymmenennestä vuorotteli-jasta eli 6,5 vaakasuoran synkronisointipulssin jakson levyinen pulssi viidennensadannenkahdennentoista laskentakohdan kustakin 525 pulssin sarjasta ja palautuspulssin välillä, joka on 525 luvulla 525 jakavassa laskimessa 51·
Voidaan nähdä tästä esityksestä, että lohkot 51, 52, 55 ja 54 toimivat sisäisenä synkronisoinnin ja ennustuksen aikavälin kehittimenä 50 kuviosta 1.
Kytkinnapa B on myös kytketty sisääntulon kytkinnapaan luvulla kuusi jakavassa laskimessa 72 jotta sinne kehitettäisiin merkkejä vaakasuoran synkronisointitaajuuden kaksinkertaisella arvolla laskentaa varten. Ulostulon merkit kytketään laskimesta 72 AND porttiin 75 tulkitsemaan kuudes luku laskimesta 72. Ulostulon kytkinnapa AND portilla 75 on kytketty sisääntulon kytkinnapaan 0R portista 71, mistä ulostulon kytkinnapa on kytketty palautuksen sisääntulon kytkinnapaan luvulla kuusi jakavasta laskimesta 72. Luvulla kuusi jakava laskin 72 saattaa olla valmistettu kolmesta sarjaan kytketystä vuorottelijasta, jolloin ulostulon kytkinnavat toisesta ja kolmannesta vuorottelijasta on kytketty sisääntulon kytkinnapoihin AND portissa 75· Tällä tavoin kuudes laskentakohta laskimesta 72 kehittää palautusmerkin ulostulon kytkinnapaan AND portissa 75, mikä palauttaa laskimen 72 0R portin 71 välityksellä.
Pystysuora synkronieointi kytkinnavasta A on kytketty invertoivaan sisääntulon kytkinnapaan 0R portista 71· Voidaan nähdä, että kun mitään merkkiä ei ole läsnä kytkinnavassa A palauttaa invertoitu sisääntulomerkki , OR portin 71 sisääntulon kytkinnavassa jatkuvasti kuudella jakavan laskimen 72. Täten voidaan nähdä, että ainoastaan sellaisen merkin läsnäolossa, joka on ainakin kuusi laskentavaihetta (kolmen vaakasuoran synkronleointimerkin jakson pituinen) pituudeltaan kytkinnavassa A aikaansaadaan mitään tulkittua ulostulon merkkiä ulostulon kytkinnapaan AND portissa 75 palauttamaan laskimen 72 0R portin 71 välityksellä.
Täten lohko 70, johon kuuluvat osat 71, 72 ja 75 toimii määritellen josko vastaanotettu merkki kytkinnavassa A on ajalliselta kestoajaltaan vähintäin pystysuoran synkronisoinnin merkin suuruinen. Koska kohinamerkki, jolla on pystysuoran synkronisointimerkin ajallinen kesto on epätodennäköinen toimii lohko 70 pystysuoran synkronisoinnin ilmaisimena.
Kytkinnapa A on myös kytketty sisääntulon kytkinnapaan viivelinjaeta 65 sekä sisääntulon kytkinnapaan AND portista 64. Ulostulon kytkinnapa viivelinjasta 65 on kytketty toiseen sisääntulon kytkinnapaan AND portissa ίο 59900 64. Lohko 61, joka muodostuu osista 63 ja 64 on nimeltään "lyhyiden pulssien eliminoija" eli "pohjakohinan poistaja". Se poistaa ne pulssit tai niiden osat, joita esiintyy kytkinnavassa A, jotka ovat ajalliselta kestoajaltaan vähemmän tai yhtä suuria kuin viivejohdon 63 viiveaika. Tämä on käyttökelpoinen poistettaessa enin osa impulssikohinasta, joka voi kehittyä pystysuoran synkronisoinnin merkkiin.
Esim. mikäli viivelinjan aika on neljä mikrosekuntia on ulostulon merkki AND portista 64 pystysynkronisointi kytkinnavassa A vähennettynä kaikilla pulsseilla, joilla on neljän mikrosekunnin tai lyhyempi kestoaika, mikä poistaa mustaan suuntaan siirtyvät impulssikohinat, joilla on neljän mikrosekunnin sitä lyhyempi kestoaika ja poistaa neljä mikrosekuntia minkä tahansa pidemmän kestoajan pulssin etureunasta Ja pystysuoran synkronisoinnin merkistä 32. Puuttuva etureuna pystysuoran synkronisoinnin merkistä 32 ei kuitenkaan oleellisesti vaikuta systeemin toimintaan, koska systeemin herkkyys on säädettävissä kompensoimaan tämä hävinnyt energiamäärä.
Ennustuksen aikavälin merkit kytketään ulostulon kytkinnavasta AND portilla 34 sisääntulon kytkinnapaan painotuspiirissä 81 sekä sisääntulon kytkinnapaan AND portilla 62. Ulostulon kytkinnapa AND portista 64 on kytketty invertoivan sisääntulon kytkinnavan kautta AND portille 62. Nyt voidaan nähdä, että AND portti 62 kehittää uloetulomerkin ennustuksen aikavälin merkin kuluessa ulostulon kytkinnapaan AND portilla 34 ainoastaan kun mitään merkkiä ei ole läsnä AND portin 64 ulostulon kytkinnavassa. Tämän johdosta "kohinapohjan poistaja" 6l ja AND portti 62 toimivat järjestelynä, jotka määrittelevät milloin pystysuora synkronisointi puuttuu kytkinnavasta A ennustuksen aikavälin kuluessa.
Ulostulon kytkinnapa painotuspiiristä 81 on kytketty "+" sisääntulon kytkinnapaan vähennyspiiristä 82. Ulostulon kytkinnapa AND portilta 62 on kytketty sisääntulon kytkinnapaan vähennyslaskupiiriseä 82. Ulostulon kytkinnapa vähennyslaskupiiristä 82 on kytketty sisääntulon kytkinnapaan integroivasta piiristä 83, mistä ulostulon kytkinnapa on kytketty yhteen sisääntulon kytkinnapaan vertailijassa 83· Toinen sisääntulon kytkinnapa ver-tailijasta 83 on kytketty tasavirtajännitelähteen syöttimeen 84.
Vertailijan 83 ulostulon kytkinnapa on kytketty porttipiirln 86 sisääntulon kytkinnapaan. Avaintava sisääntulon kytkinnapa porttipiiriin 86 on kytketty kytkinnapaan C avaintavan tiedon syöttämiseksi ulos vertailijasta 83 porttipiirln 86 kautta ainoastaan kun on läsnä merkki kytkinnavassa C.
Tämä avainnettu ulostulon tieto kytketään sisääntulon kytkinnapaan AND portissa 88. Toimintatavan muistin vuorottelija 87 on myös kytketty AND porttiin 35 ja se saatetaan päälle jaksottain ulostulomerkeillä sieltä ennustuksen aikavälin loppuessa.
V
N ' v. m* U V
u 59900
Ulostulon kytkinnapa AND portista 73 pystysuoran synkronisoinnin ilmaisimessa 70 on kytketty toiseen sisääntulon kytkinnapaan AND portista ΘΘ. Ules-tulonmerkit AND portista ΘΘ kytketään 0R porttiin 52 luvulla 525 jakavan laskimen 51 palautuspiirissä.
Painotuspiiri 81 muuntaa ennustuksen aikavälin merkin laajuutta säätäen sitä kynnysarvon tasoa* mihin nähden pystyn synkronisoinnin puuttumisen merkki ulostulon kytkinnavasta AND portilla 62 joutuu verrattavaksi. Painatus-piiri 81 säätää täten sitä ajan ja kestoajan amplitudin tuloa ennustuksen aikavälin kuluessa, mihin nähden kytkinnavassa A muodostuvaa merkkiä täytyy tyydyttävästi verrata, jotta sitä pidettäisiin oikeana pystysuorana synkro-nisointina.
Kun ennustuksen aikavälin merkki on läsnä sisääntulon kytkinnavoisaa painatuspiirissä Θ1 sekä AND portilla 62 eikä mitään pystysynkronisointia ole läsnä kytkinnavassa A on AND portin 62 ulostulon kytkinnavalla positli-vinen arvo, mikä on korkeampi kuin mitä on se kynnysarvon taso, joka aikaansaadaan painatuspiirillä 81 sen "+M sisääntulon kytkinnapaan vähennyslasku-piirissä 82 ja vähennyslasku sekä integrointi suoritettuna painotetun ennustuksen aikavälin merkeille ja ulostulon merkeille AND portilta 62 aikaansaa integraattorin 85 ulostulon kytkinnavan kohdalle negatiivisen jännitteen siihen vertailujännitteeseen verrattuna, joka syötetään vertailusyöttimestä 84 vertailijaan 85. Kun ennustuksen aikavälin merkki on läsnä ja tietty kynnysarvon määrä pystysuoran synkronisoinnin merkkiä on läsnä kytkinnavassa A ennustuksen aikavälin kuluessa omaavat ulostulon merkki AND portista 62 ja painotettu ennustuksen aikavälin merkki täsmälleen samat pinta-alat niiden ajallisen kestoajan ja amplitudin tulon käyrien alla ja vähennyslasku ja integrointi piireissä 82 ja 85 johtaa jännitteen nettonolla-arvoon siihen ^ vertailujännitteeseen verrattuna, mikä syötetään vertailun syöttölähteestä 84. Kun ennustuksen aikavälin merkki on läsnä ja kynnysarvoa suurempi määrä pystysuoraa synkronisoinnin merkkiä on näkyvissä kytkinnavassa A on ulostulon merkki AND portilta 62 pienempi ajallisen kestoajan ja amplitudin tulon arvoltaan kuin mitä on painotettu ennustuksen aikavälin merkin ulostulo piiristä 81 ja vähennyslaskun ja integroinnin prosessi suoritettuna piireillä 82 ja 85 johtaa positiiviseen jännitteen nettoarvoon vertailun tasoon verrattuna.
Vertaillja 85 vertailee vähennyslaskun ja integroinnin prosessien tuloksia, jotka toteutetaan ennustuksen aikavälin kuluessa piireissä 82 ja 65 siihen vertailujännitteeseen verrattuna, joka syötetään piiristä 84· Kun vähennyslaskun ja integroinnin tulos on negatiivinen vertailujännitteeseen verrattuna on vaikuttamassa vähemmän kuin kynnysarvon määrä pystysuoran 12 59900 synkronieoinnin tietoa, toisin sanoen pinta-alaa sen merkin käyrän alla, mikä on läsnä kytkinnavassa A ennustuksen aikavälin kuluessa.
Tämän johdosta tuottaa vertailu likimäärin nollajännitteen tilanteen ulostulon kytkinnapaan vertailijassa 85, jota kysellään kerran kunkin pys-tykentän kuluessa ennustuksen aikavälin lopussa sen merkin avulla, joka kytketään kytkinnavasta C sisääntulon kytkinnapaan porttipiirlssä 86. Ver-tailijan 85 kyselyn aikana toimintatavan muistin vuorottelija 87 saatetaan "väliaikaisesti pois synkronisesta toiminnasta" tilaan merkillä, joka tuodaan ulostulon kytkinnavasta AND portissa 5? ulos. Koska on riittämättömästi positiivista jännitettä porttipiirin 86 ulostulon kytkinnavassa palauttamaan vuorottelijaa 87 synkronisen toimintatavan tilaan pysyy vuorottelija 87 poissa synkronisesta tilastaan, mikä on tunnettavissa positiivisen jännitteen merkistä sen ulostulon kytkinnavassa.
Tämä merkki saattaa päälle AND portin 88 päästäen läpi merkin, joka on kehitetty AND portin 73 ulostulon kytkinnavassa kun kytkinnavassa A havaitaan seuraava merkki, millä on vähintäin pystysuoran synkronieoinnin leveyden ominaisuudet. Ulostulon kytkinnavasta AND portilla 73 kehitetty merkki pääsee läpi AND portista 88 sekä OR portista 52, mihin AND portti 88 on kytkettynä palauttamaan luvulla 525 jakavan laskimen 51 uuden vastaanotetun pystysuoran synkronieoinnin aikavälille, minkä loppuhetkeä edustaa pulssi, joka kehitetään AND portin 73 ulostulon kytkinnapaan.
Laskin 51 alkaa nyt laskemaan tätä aikaväliä kehittäen sisäisen synk-ronisoinnin pulssin sen viidennensadannen kahdennentoista ja viidennensadan-nenkahdennenkymmenennenviidennen laskentahetken väliin kytkinnavassa C ja ennustuksen pulssin seuraavaksi odotettavaa pystysuoran synkronieoinnin merkkiä varten sen viidennensadannenkahdennenkymmenennen ja viidennensadannen-kahdennenkymmenennenviidennen laskentahetken välille ulostulon kytkinnapaan AND portilla 54.
Mikäli kytkinnavassa A on läsnä merkki millä on riittävä pinta-ala sen alla ennustuksen aikavälin kuluessa, jotta se kehittäisi positiivisen jännitteen nettoarvon kun ulostulon merkki AND portilta 62 vähennetään painotetusta ennustuksen aikavälin merkistä vähennyksen piirissä 82 ja tulos integroidaan integraattorissa 85 systeemi tulkitsee tämän merkin läsnäolon kytkennavaesa A pystysuoran synkronieoinnin läsnäoloksi eli synkronisen tilanteen ilmaisuksi. Tässä tilanteessa ulostulon merkki vertailijasta 85 kun sitä kysellään portin 86 kautta on riittävä palauttamaan toimintatavan muistin vuorottelijän 87, joka on sijoitettu väliaikaisesti päällesaatettuun tilaan merkillä AND portin 55 ulostulon kytkinnavasta. Täten palautetaan AND portti 88 sen pois päältä saatettuun tilaan.
Tämän esityksen perusteella voidaan nähdä, että painotuskertoimen arvot määriteltynä painotuspiirin 81 avulla ja tasavirran vertailujännite, 13 59900
Joka saadaan vertailupiiristä 84 määrittelevät kynnysarvon määrän pystysuoran synkronisoinnin tiedolle mikä on läsnä kytkinnavassa A kytkien systeemin 100 sen synkronisen toimintatavan tapauksesta poissa synkronisesta toimintatavasta olevaan hakutoimintaan. Painotustekijä ja vertailujännite ovat säädettävissä siten, että systeemi ei hae synkronista tilaa kunnes sisääntulon merkki kytkinnavassa A ennustuksen aikavälin kuluessa on kestoajal-taan lyhyt. Tällainen säätö saattaa olla toivottavaa alueella, jossa tele-visiomerkin vastaanotto on kovin kohina-altista ja paljon pystysuoran synk-ronisoinnin merkistä saattaa hävitä kohinaan.
Samalla tavoin laskennan aikaväli laskimessa 72 on säädettävissä yksinkertaisesti tulkitsemalla erilainen laskentahetki AND portilla 73· Esimerkiksi alueella, jossa vastaanotto on tavanomaisesti kohina-altista saattaa olla toivottavaa asettaa laskin 72 päästämään palautuksen pulssin 0R portille 71 ja AND portille Θ8 sen jälkeen kun laskin 72 on saavuttanut viiden laskentatilanteen hetken sen sijaan että käytettäisiin nyt esitettyä kuutta. Tämä voitaisiin tehdä nyt kyseessä olevassa systeemissä kytkemällä ulostulon kytkinnavat ensimmäisestä ja kolmannesta vuorottelijoista laskimessa 72 sisääntulon kytkinnapoihin AND portilla 73 Ben sijaan että kytketään ulostulon kytkinnavat toisesta ja kolmannesta vuorottelijaeta kuten aikaisemmin esitettiin.
Tämä tekee laskimesta 72 luvulla viisi jakavan laskimen ja se sallii sen päästävän läpi palauttavan merkin sen jälkeen kun synkronisation puuttuminen on havaittu kytkinnavassa A kun kytkinnapaan A muodostuu seuraava merkki, jolla on leveys vähintäin viiden kellppulssin jakson suuruisena eli kahden ja puolen vaakasuoran synkronisointipulssin jakson ajan verran pituudeltaan.
Erityisen kohina-alttiilla alueilla saattaa olla toivottavaa viivästyttää merkin etsimistä, jolla on riittävä leveys sen pitämiseksi pystysuoran synkronieoinnin merkkinä kunnes on havaittu usean peräkkäisen jakson puuttuminen pystysuoran synkronieoinnin merkissä tämän systeemin avulla. Tällainen toiminta voitaisiin toteuttaa nyt kyseessä olevalla systeemillä yksinkertaisesti korvaamalla toimintatavan muistin vuorottelija 87 siirto-muistilla, joka siirtäisi pystysuoran synkronieoinnin merkin puuttumisen tietoa ennustuksen aikävälin merkin nopeudella tahditettuna.
Mikäli esim. haluttaisiin estää synkronieoinnin haku kunnes on havaittu neljän peräkkäisen pystysuoran synkronieoinnin jakson merkkien puuttuminen saattaisi neljän bitin sarjatyyppinen siirtorekisteri valvoa ja varastoida ulostulon tietoa portilta 86. Tämä muisti siirtäisi tiedon ennus- Λ ·'
V
i4 5990 0 tukeen aikavälin merkin taajuudella, toisin sanoen pystykentän taajuudella eli noin 60 hertsiä taajuudella. Ulostulon kytkinnavat neljästä sarjaan kytketystä bitistä voitaisiin kytkeä neljään sisääntulon AND porttiin ja ulostulon kytkinnapa tältä AND portilta voitaisiin kytkeä sisääntulon kytkinna-paan AND portilla 88, mihin toimintatavan muistin vuorottslija 87 on nykyisin kytkettynä, taikka voitaisiin ykslasentoinen multivibraattori tai muu aaltomuotoa muotoileva piiri kytkeä kahden AND portin väliin aikaansaamaan haluttu haun päällesaattava aikaväli AND portille 86.
Kuvio 5 on kaavamainen esitys piiristä, joka toteuttaa painotuspiirin 81, vähennyslaskupiirin 82, integraattorin 85, vertailun syöttölähteen 84, vertailijän 65, porttipiirin 86, toimintatavan muistin vuorottelijan 87 sekä AND portin 88 kuviosta 2 tehtävät.
Ennustuksen aikavälin merkit 810 kytketään kuvion 2 portilta 54 transistorin 815 kantaelektrodllle. Transistorin 815 kollektori on kytketty tasajännitteiseen syöttölähteeseen V ja sen emitteri on kytketty vastuksen 811 ja vastuksen 812 kautta sarjakytkettynä transistorin 814 kollektorllle. Transistorin 814 emitteri on maadoitettu ja sen kantaelektrodi on kytketty kuvion 2 portin 62 ulostulon kytkinnavalle ja se vastaanottaa pystysuoran synkronisoinnin puuttumisen merkit 620 sieltä. Tulisi todeta, että pystysuoran synkronisoinnin puuttumisen merkit 620 vaihtelevat riippuen siitä kuinka paljon pystysuoran synkronisoinnin merkkiä kytkettynä kytkinnapaan A kuviossa 2 on puuttumassa ennustuksen aikavälin merkin 810 kuluessa. Mikäli pystysuora synkronisointi on läsnä kytkinnavassa A koko ennustuksen aikavälin kuluessa on merkki 620 nollatasolla koko ennustuksen aikavälin aikana. Mikäli ei esiinny mitään pystysuoraa synkronisointia kytkinnavassa A ennustuksen aikavälin kuluessa on merkki 620 päällä koko ennustuksen aikavälin aikana ja muistuttaa merkkiä 810.
Vastuksien 811 ja 812 liitoskohta on kytketty kapasitanssin 821 toiseen kytkinnapaan, transistorin 851 kantaelektrodllle sekä vastuksen Θ50 kautta transistorin 854 kannalle. Transistorin 85I kollektori on kytketty jännitteen syöttölähteeseen V ja sen emitteri on kytketty transistorin Θ52 kannalle. Transistorin 852 kollektori on kytketty kuormitusvastukeen 858 kautta tasajännitteiseen syöttölähteeseen V. Transistorin 852 kollektori on myös kytketty jälellä olevaan kytkinnapaan kapasitanssista 821.
Transistorin 854 kanta on myös kytketty syöttöjännitteeseen V vastuksen 856 kautta sekä maahan vastuksen 855 kautta. Transistorin 854 kollektori on kytketty tasavirran jännitelähteeseen V. Transistorin 854 emitteri on kytketty transistorin 855 kannalle, minkä kollekteri on kytketty kuormitus-vastuksen 857 kautta tasavirran jännitelähteeseen V. Transistorin 855 emitteri on kytketty transistorin 852 emitterllle. Transistoreiden 852 ja 855 , .:*« ’ Λ ls 59900 yhteenkytketyt emitterit on kytketty maahan vastuksen 339 kautta.
Voidaan nähdä että piiri, joka muodostuu transistoreista 651, 832, 833 ja 834 sekä niihin liittyvistä vastuksista on differenttiaalivahvistin, joka vertailee vastuksien 811 ja 812 liitoskohdassa läsnäolevaa jännitettä vertailujännitteeseen, joka muodostetaan transistorin 834 kannalle jännitteen jakajan avulla, joka muodostuu vastuksista 835 ja 836. Vastus 830, joka muodostaa etujännitteen vahvistintransistorin 831 kannalle saattaen sen samaan toimintapisteeseen kuin transistorin 834« tulisi olla oleellisesti suuremman kuin vastuksien 835 ja 836 estääkseen merkin kytkeytymistä transistorin 83I kannalta transistorin 834 kannalle.
- Transistorit 8I3 ja 814 johtavat virtoja vastuksien 811 ja vastaavasti 812 kautta jotka edustavat ennustuksen aikavälin merkkiä 810 kytkettynä transistorin 813 kannalle ja puuttuvaa pystysuoran synkronisoinnin merkkiä ~ 620 kytkettynä transistorin 814 kannalle ennustuksen aikavälin kuluessa.
Vastuksien 812 ja 811 vastusarvojen suhde on painotuskerroin, jonka avulla ennustuksen aikavälin merkin amplitudi transistorin 813 kannalla kerrotaan. Virta pisteen D kautta on eroitus näiden virtojen välillä ja johtaa jännitteeseen kapasitanssin 821 yli kun virta transistorin 813 ja vastuksen 811 kautta syöttävät jännitteen vastuksien 811 ja 812 liitospieteeseen tämän ollessa merkin 810 integraali, josta sitten vähennetään merkin 620 integraali kun virtaa kulkee vastuksen 812 ja transistorin 814 kautta maahan.
Transistorin 832 kollektori on myös kytketty transistorin 856 kannalle. Transistorin 833 kollektori on kytketty transistorin 857 kannalle. Transis-toreiden 856 ja 857 kollektorit on kytketty yhteen ja on ne kytketty tasa-virran jännitesyöttöön V. Transistorin 856 emitter! on kytketty zener diodin 855 katodille ja transistorin 857 emitter! on kytketty zener diodin 854 katodille. Zener diodien 855 ja 854 anodit on kytketty transistorin 851 ja vastaavasti transistorin 852 kannoille.
Transistorin 852 kollektori on kytketty taeavirran jännitesyöttöön V ' sekä transistorin 851 kollektori on kytketty kuormituevästukeen 853 kautta tasavirran jännitelähteeseen V. Molempien transistoreiden emitterit on kytketty virran syöttötransistorin 864 kollektorille, mistä emitterl on maadoitettu. Transistorin 864 kanta on kytketty kuvioiden 1 ja 2 kytkinnapaan C eli systeemin 100 ulostulon kytkinnapaan. Transistorin 863 kanta on myös kytketty kytkinnapaan C. Transistorin 863 emitter! on maadoitettu ja sen kollektori on kytketty vastuksen 86l kautta tasavirran jännitelähteeseen V. Transistorin 863 kollektori on myös kytketty transistorin 862 kannalle, mistä emitter! on maadoitettu. Transistorin 862 kollektori on kytketty transistorin 851 kollektorille. Transistoreiden 851 ja 862 yhteenkytketyt kollektorit on kytketty Zener diodin 865 katodille.
Transistoreista 851 ja 852 sekä kuormitusvastuksesta 853 muodostuva vt 59900 rakennelma on vertailijapiiri. Transistorit 856 ja 857 vahvistavat merkkejä, joita kehitetään vähennyslaskun ja integroinnin piireissä transistoreissa 815, 814» 851, 832, 833 ja 834 ja niihin liittyvissä komponenteissa. Zener diodit 854 ja 855 säätävät jännitteen tasoa merkissä, joka on kytketty tran-sistoreiden 857 ja vastaavasti 856 emittereiltä seuraaville vertallijatran-sistoreille 851 ja 852. Transistorit 862, 863 ja 864 sekä zener diodi 865 muodostavat porttipiirin, joka sallii vertailijan muuttuvan virtaa johtavaksi ja kehittävän vertailijan ulostulojännitteen merkin viidennensadannenkahden-nentoista pulssin aina viidenteensadanteenkahdenteenkymmenenteenviidenteen laskentahetken 510 kohtaan saakka, joka on kytketty transistoreiden 863 ja 864 kannoille kytkinnavasta C, mikä on ulostulon kytkinnapa synkronisoivasta systeemistä 100 kuvioiden 1 ja 2 mukaan.
Diodin 865 anodi on kytketty transistorin 874 kannalle. Transistorin 874 emitter! on kytketty maahan ja sen kollektori on kytketty transistorin 875 kannalle ja transistorin 876 kollektorille. Transistoreiden 875 jm 876 emitterit on myös kytketty maahan. Transistorin 875 kollektori on kytketty taeavirran jännitesyöttöön V vastuksen 872 kautta. Transistorin 876 kollektori on kytketty taeavirran jännitesyöttöön V vastuksen 873 kautta ja transistorin 876 kanta on kytketty transistoreiden 875 Jm transistorin 877 kollektoreille. Transistorin 877 emitter! on maadoitettu ja sen kanta on kytketty AND portin 53 kuviosta 2 ulostulon kytkinnapaan.
Transistorit 874, 875, 876 ja 877 ja niihin liittyvä piiristö muodostavat vuorottelijan, joka kytkeytyy päällä olevaan tilaan, mille on ominaista alhaiset jännitteet transistorin 877 kollektorilla sen jälkeen kun päälle saattava merkki 530 muodostuu AND portin 53 kuviosta 2 ulostulon kytkinnapaan. Tämä vuorottelija palautuu palautettuun tilaan ainoastaan kun jännitteen merkki transistorin 862 kollektorilla on riittävän korkea johtaakseen zener diodin 865 käänteiseen läpilyöntiin ja transistorin 874 päälle kytkeytymiseen, mikä täten palauttaa vuorottelijan 87. Tämän vuorottelijan palautus-tila, jolle on tyypillistä korkea jännite transistorin 877 kollektorilla vastaa kuvion 1 systeemin 100 synkronisen toimintatavan tapausta.
Transistorin 876 kannan ja transistoreiden 875 ja 877 kollektordiden liitospiste on kytketty transistorin 882 kannalle. Transistorin 882 kollektori on kytketty vastuksen 731 kautta taeavirran jännitesyöttöön V. Transistorin 882 emitter! on maadoitettu. Transistorin 884 kanta on kytketty transistorin 882 kollektorille kuten on myös transistorin 732 ja transistorin 733 kollektorit. Transistoreiden 732, 733 Ja 884 emitterit on maadoitettu. Transistorin 884 kollektori on kytketty sisääntulon kytkinnapaan palauttavasta OR portista 52 kuviossa 2. Transistoreiden 732 Ja 733 kannat on kytketty laskimen 72 ulostulon kytkinnapolhln.
Transistorit 882 ja 884 muodostavat AND portin 88 kuviosta 2. Kun riittävästi positiivista jännitettä on läsnä transistorin 877 kollektorilla 17 59900 tätä edeltävässä vuorottelijan piirissä saatetaan transistori ΘΘ2 virtaa johtavaan tilaan mikä poistaa kantaa käyttävän virran transistorilta 6Θ4· Samalla tavoin mikäli jompi kumpi transistoreista 732 tai transistori 733» jotka muodostavat AND portin 73 kuviosta 2 ovat virtaa johtavina ei transistorilla 884 ole riittävästi kantavirtaa että se pysyisi virtaa johtavassa tilassa ja se muuttuu johtamattomaksi sallien sen kollektorin jännitteen nousevan.
Ennustuksen aikavälin merkki 810 AND portilta 34 kuviossa 2 kytkettynä transistorin Θ13 kannalle johtaa kapasitanssin 821 varaamiseen painotusker-toimen mukaisesti vastuksesta 811 kun merkkiä 810 integroidaan koko ennustuksen aikavälin kuluessa. Mikäli kuitenkin ennustuksen aikavälin kuluessa pystysuoran synkronisoinnin merkki puuttuu kytkinnavasta A kuviossa 2 aikaansaa pystysuoran synkronisoinnin puuttumisen AND portilta 62 kuviossa 2 tuleva merkki, joka saattaa muistuttaa aaltomuotoa 620, transistorin 814 johtamaan virtaa painotuskertoimen mukaisesti vastuksesta 812 laskien jännitettä kapasitanssin 821 yli. Vastukset 811 ja 812, transistorit 813 ja 814 sekä kapasitanssi 821 toimivat täten vähennyslaskimena ja integraattorina, mikä integroi aaltomuodot 810 ja 620 ja vähentää aaltomuodon 620 integraalin aaltomuodon 810 integraalista ennustuksen aikavälin kuluessa.
Differenttiaalinen vahvistin, joka muodostuu transistoreista 831« 832, 833 ja 834 aikaansaa sitten ulostulon jännitteen seurauksena integroidusta ja vähennetystä jännitteestä kapasitanssin 821 yli vertallujännitteeseen nähden, joka aikaansaadaan jännitteen jakajalla, joka muodostuu vastuksista 835 ja 836 transistorin 834 kannalle. Tämä vertailujännite on kytketty transistoreiden 832 ja 833 kollektoreilta kahden vahvistintransistorin 836 ja 857 kautta ja merkin kytkevien zener diodien 854 ja 855 läpi vertailijaan, joka muodostuu transistoreista 851 ja 652. Mikäli jännite kapasitanssin 821 yli on sellainen, että transistorin 831 kanta on positiivinen transistorin 834 kantaan verrattuna tämä positiivinen jännite on osoitus siitä, että _ ennustuksen aikavälin kuluessa ei esiintynyt riittävästi pystysuoran synk-ronisoinnin puuttumisen merkkiä 620 kytkettynä transistorin 814 kannalle, jotta tällä ylitettäisiin painotuskertoimen kynnysarvo. Tämä tahtoo sanoa että transistori 814 ei ole virtaa johtavana riittävän pitkää ajanjaksoa purkaakseen kapasitanssia 821 vastuksen 812 kautta niin että transistorit 834 ja 833 saattavat tulla virtaa johtaviksi, mikä virran johtaminen osoittaisi ennakolta määritellyn kynnysarvon puuttumista pystysuoran synkronl-eoinnin tiedosta ennustuksen aikavälillä.
Tämän pystysuoran synkronisoinnin tiedon kynnysarvon määrän esiintyminen johtaa tämän piirin tekemään määrittelyyn, että riittävästi pystysuoraa synkro- 18 59900 nisointia on läsnä kytkinnavassa A kuviossa 2 ennustuksen aikavälin kuluessa, jotta voitaisiin pitää pystysuoraa synkronisointlsysteemiä synkronisen toiminnan tilassa eikä tarvittaisi siirtymistä tai synkronisoinnin korjauksen ajan tasalle saattamista.
Sen aikavälin kuluessa, jolloin ennustuksen aikavälin pulssien Θ10 ja puuttuvien pulssien 620 vertailua ja näin tuloksena olevaa pystysuoran synkronisoinnin läsnäolon tai puuttumisen määrittelyä toteutetaan,saattavat kytkinnavasta C transistoreiden 863 ja 864 kannoille kytketyt merkit 510 näiden transistoreiden joutumisen virtaa johtavaan tilaan. Tämä virran johtaminen aktivoi vertailijän, joka muodostuu transistoreista 851 ja 852. Tämän seurauksena joko transistori 852 tai transistori 851 joutuu virtaa johtavaksi _ riippuen siitä onko systeemi synkroninen tai vastaavasti poissa synkronisesta toiminnasta. Tänä ajanhetkenä on transistori 862 johtamattomana seurauksena transistorin 865 virtaa johtavasta tilasta.
Tämän aikavälin lopulla tapahtuu kaksi asiaa. Ensinnäkin kytketään merkki 550 AND portin 55 kuviossa 2 ulostulon kytkinnavalta transistorin 877 kannalle toimintatavan muistin vuorottelijassa 87 kuviosta 2 kytkemään päälle transistori 677« Tämä päälle saattava merkki vuorottelijaa 877 varten alentaa transistorin 877 kollektorin jännitettä ja kytkee pois päältä transistorin 876 ja transistorin 882 ja kytkee päälle transistorin 875· Merkki 550 transistorin 877 kannalla kestää ainoastaan lyhyen aikaa, likimain 7,9 mikrosekuntia ja sen loppumisen ja merkin 510 kytkinnavassa C loppumisen välillä noin 7,9 mikrosekuntia myöhemmin vertailija, joka muodostuu transistoreista 851 ja 852 jatkaa virran johtamistaan. Tämä johtamistila päälle-saattavan merkin 550 saapumisen jälkeen transistorin 877 kannalle on osoitettavissa sen menetelmän aiheuttamaksi, joka on valittu luvulla 525 jakavan laskimen 51 kuviosta 2 palauttamiseksi keksinnön tämän suoritusmuodon tapauksessa. Kun viides8ada8kahdeskymmenesneljä8 pulssi esiintyy kytkinnavassa B sijoitetaan kaikki vuorottelijoista laskimessa 51 päällesaatettuun tilaan milä vastaa lukua 1023, mikä on yhtä pienempi kuin 1024, mikä on laskimen 51 täyttävä laskentamäärä.
Viidessadaskahdeskymmenesneljäs pulssi, merkki 550 on kestoajaltaan 7,9 mikrosekuntia. Likimain 7,9 mikrosekuntia viidennensadannenkahdennenkym-menennenneljännen positiivisen puolijakson pulssin päättymisen jälkeen viides8adaskahde8kymmene8viideB pulssi alkaa. Tänä ajanhetkenä, eli viiden-nensadannenkahdennenkymmenennen viidennen pulssin alkamisen hetkellä 525 pulssin sarjasta luvulla 525 jakava laskin 51 kuviosta 2 saavuttaa täyden lasken tamääränsä 1024, mikä vastaa nollaa ulostulon kytkinnavassa kultakin vuorottelijalta laskimessa 51 ja palauttaa täten laskimen nollaan.
i9 59900 Tämän johdosta aikavälin kuluessa viidennensadannenkahdennenkymmenennen-neljännen pulssin ohituksesta kuseakin 525 pulssin sarjassa ja sen ajanhetken välissä, jolloin luvulla 525 jakava laskin palautetaan nollaan pysyy transistoreista 851 ja 852 muodostuva vertailija päällesaatettuna. Mikäli sen jälkeen kun väliaikainen poissa synkronisoinnista oleva merkki 530 saattaa toimintatavan muistin vuorottelijan 87 kuviosta 2 päälle kytkemällä päälle transistorin 877 transistori 852 pysyy virtaa johtavana, mikä vastaa epäsynkronieta tilannetta aiheuttaa se virta, joka kulkee tasavirran jännitesyötöstä V vastuksen 853 kautta zener diodin 865 sammumisen, mikä johtaa toimintatavan muistin vuorottelijan 87 kuviosta 2 palauttamiseen kun transistori 874 kytketään päälle tämän sammumisen vaikutuksesta ja tämä kytkee päälle transistorit 876 ja 882.
Mikäli sen jälkeen kun väliaikaisesti poissa synkronista oleva pulssi 530 kytkee päälle transistorin 877 tämä transistori 851 pysyy päällä, mikä vastaa poissa synkronisesta tilasta olevaa tilannetta on jännite vastuksen 853 ja transistorin 851 liitospisteessä alhainen. Tästä seurauksena ei esiinny mitään zener diodin 865 käänteistä läpilyöntiä ja transistori 874 Pysyy poissa päältä. Toimintatavan muistin vuorottelija 87 kuviosta 2 pysyy päälle saatetussa (epäsynkroninen tilanne) tilassaan koska transistori 875 pysyy päälle kytkettynä sen jälkeen kun väliaikainen poissa synkronisesta oleva pulssi 530 on loppunut. Tämän johdosta transistori 882 pysyy pois kytkettynä.
Transistorin 882 poiskytketty tila vastaa epäsynkronisen tapauksen "haun" toimintatapaa synkroniselle systeemille 100. Transistorit 732 ja 753 on kytketty vuorottelijoihin laskimessa 72 siten, että kunnes laskin 72 on päästänyt lävitseen kuusi laekentapulssia kytkinnavasta B kuvioissa 1 ja 2 ilman palautusta jompi kumpi tai molemmat transistoreista 732 ja 733 ovat päälle kytkettyjä. Kun laskin 72 on laskenut kuusi laekentapulssia kaksinkertaisen vaakasuoran kellotaajuuden merkeistä 37 kytkettynä kytkinnavasta B ilman palautusta kytkeytyvät transistorit 732 ja 733 molemmat pois päältä lyhyeksi aikaväliksi. Mikäli transistori 882 on myös pois kytkettynä, mikä vastaa poissa synkronisesta olevaa tilannetta systeemissä 100 niin transistori 884 tulee kytketyksi päälle sen jännitteen vaikutuksesta, joka vaikuttaa vastuksen 731 ja transistorin 884 kannan liitospisteessä. Tämä alentaa jännitettä transistorin 884 kollektorilla mitä syötetään OR portilta 52 kuviossa 1 ja aikaansaa palautuksen pulssin päästämisen läpi palautuksen johtoon luvulla 525 jakavassa laskimessa 51 kuviosta 2 mainitun OR portin 52 kautta, joka saattaa ajan tasalle luvulla 525 jakavan laskimen 51 synkroni soinnin.
Tästä esityksestä voidaan nähdä, että kuviossa 3 esitetty systeemi toteuttaa kaikki ne logiikkatoiminnat, jotka ovat tarpeen sen tarkistamiseksi, 2o 59900 onko riittävästi tietoa vastaanotetussa merkissä joka on kytketty kuvion 1 kytkinnapaan A kuviossa 1 ja 2, jotta tätä tietoa voitaisiin pitää autenttisena pystysuorana synkronointina·
Vastaanotettu merkki kytkinnavassa A on käytössä pystysuoran synkronoinnin puuttumisen merkin kehittämiseksi ulostylon kytkinnapaan AND portilta 62 kuviossa 2, mikä on kytketty kuvion 3 systeemiin transistorin 814 kannan kautta. Tätä pystysuoran synkronoinnin puuttumisen merkkiä verrataan ennakolta valittuun lntervallimerkkiin jota kehitetään sisäisesti laskimella 51 kuviosea 2 ja siihen liittyvillä osilla. Tämän vertailun aikana ennustuksen aikavälin merkkiä painotetaan vastuksien 812 ja 811 arvojen suhteella. Tämä painotuskerroin sallii systeemin herkkyyden säädön puuttuviin synkronointei- _ hin nähden. Alhaisempi painotuskerroin tekee systeemin herkemmäksi puuttuvan synkronoinnin havaitsemiseen ja korkeampi painotuskerroin tekee systeemin vähemmän herkäksi puuttuvalle synkronoinnille.
Painatuskertoimen vaikutuksena on varausvirran amplitudin säätäminen mikä kytketään transistorin 813 emitteriltä vastuksen 811 kautta kapasitanssille 821 mikä johtaa korkeampaan tai alhaisempaan jännitteeseen kuin se» joka on seurauksena varausvirrasta kytkettynä transistorin 814 kollektorilta vastuksen 812 kautta kapasitanssiin 821. Esim. vastuksien 812 ja 811 arvoilla 16,000 ohmia ja vastaavasti 20 000 ohmia saadaan painotuskertoimeksi 4/5 (se tahtoo sanoa 16/20), mikä merkitsee että kun sekä molemmat transistorit 813 että 814 saatetaan virtaa johtavaan tilaan saman aikavälin ajaksi kapasitanssi 821 varautuu ainoastaan 4/5 nopeudella siitä millä se purkautuu, mikä aikaansaa negatiivisen nettojännitteen transistorin 831 kannalle transistorin 834 kantajännitteeseen verrattuna.
Synkronisen tilanteen määrittely vähennyslaskun ja integroinnin piirin, transistorien 813, 814, 831, 832, 833 ja 834 ja niihin liittyvien osien avulla, johtaa transistoreiden 831 ja'832 olemiseen päälle kytkettyinä. Tästä seurauksena sen aikavälin kuluessa jolloin synkronisen toimintatavan päätös tulee kysyttäväksi ulos päätöspiiristä vertailijan transisto-reiden 851 ja 852 avulla eivät transistorit 856 ja 851 sekä zener diodi 855 ole virtaa johtavia.
Koska kyselyn aikavälin aikana kytkinnapa C kuviossa 2 on positiivisessa jännitteessä maahan verrattuna siihen tuodun aaltomuodon 510 mukaisesti ovat transistorit 863 ja 864 virtaa johtavina ja transistori 862 ei johda virtaa. Kun transistori 851 on myös virtaa johtamattomana on seurauksena positiivinen jännite sen kollektorille mikä aikaansaa zener diodin 865 sammumisen ja toimintatavan muistiA vuorottelijan palautuksen, mikä on saatettu toimintaan merkillä 530 kytkettynä portilta 55 kuviossa 2 transistorin 877 kannalle, kuten jo aikaisemmin on esitetty. Toimintatavan muistin vuorottelijan palauttaminen aikaansaa transistorin 877 kollektorin paluun positiiviseen jännitteeseen ja se johtaa transistorin 882 kytkemiseen.päälle
; .« . «I 0 V
21 59900 mikä sammuttaa pois transistorin 684 ja kohottaa transistorin 664 kollekto-rin jännitettä estäen täten palautuksen kuvion 2 AND portin 68 kautta, portin muodostuessa transistoreista 662 ja 664*
Poissa synkronisesta toimintatavasta tilanteen määrittely vähennyslaskun ja integroinnin piiristöllä johtaa transistoreiden 834 ja 633 virtaa johtavaan tilaan. Seurauksena epäsynkronisen tilanteen määrittelystä ovat transistorit 856 ja 851 sekä diodi 855 virtaa johtavina. Tämän johdosta kyselyn aikavälin aikana transistorin 851 kollektorin jännite on riittävän alhainen niin että mitään diodin 865 käänteistä läpilyöntiä ei esiinny. Täten sen jälkeen kun päällesaattava merkki 530 on kytketty transistorin 877 kannalle ei esiinny mitään myöhempää palauttavaa merkkiä ja toimintatavan muistin vuorottelija 67 kuviosta 2 pysyy poissa synkronisesta tilastaan eli hakutoi-minnassa. Transistorin 877 kollektori (ja tämän johdosta transistorin 882 kanta) pysyvät alhaisessa jännitteessä ja transistori 882 pois kytkettynä.
Seuraavan merkin saapuminen kytkinnapaan A kuviossa 2, millä on sitten riittävä ajallinen kestoaika estämään laskinta 72 palautumasta riittävän pitkän aikaa että aiheutettaisiin sekä transistoreiden 732 että 733 kytkeytyminen pois päältä aikaansaa, transistorin 884 muuttumisen virtsa johtavaksi ja päästää synkronoinnin ajan tasalle saattavan palautusmerkin OS porttiin 52 kuviossa 2.

Claims (9)

  1. 22 59900
  2. 1. Synkronisointisysteemi, joka on järjestetty toimimaan riippuvaisesti ensinmäisestä ulkopuolisten synkronointisignaalien lähteestä (lU, 6l) peräisin olevista ensimmäisistä ulkopuolisista synkronointisignaaleista (32), joilla on ensimmäinen kesto ja toistotaajuus, ja riippuvaisesti toisten signaalien lähteestä (l6) peräisin olevista toisista ulkopuolisista signaaleista (37), jolloin näiden toisten ulkopuolisten signaalien taajuudet ovat ensimmäisten ulkopuolisten signaalien taajuuksien monikertoja, joka synkronointisysteemi sisältää palautettavat laskentalaitteet (50), jotka on kytketty toisten ulkopuolisten signaalien mainittuun lähteeseen (16) näiden toisten signaalien (37) laskemiseksi ja ensimnäisen sisäisen signaalin (530) muodostamiseksi niistä ensimmäiseen ulostuloon (JA-portti 53) ja toisen sisäisen signaalin - sisäisen ennustussignaalin -(810) muodostamiseksi toiseen ulostuloon, jolloin molemmilla, ensiranäisellä ja toisella sisäisellä signaalilla on ensimmäisen ulkopuolisen synkronointisignaalin taajuus, lisäksi palauttaa ensimmäinen sisäinen signaali (530) palautettavat laskentalaitteet ja sisäisen ennustussignaalin (810) ennustusjakson kesto on oleellisesti sama kuin ensimmäisen ulkopuolisen synkronointisignaalin kesto, ja koinsidenssielimen (62), jossa on yksi ulostulo ja jonka yksi sisäänmeno on kytketty ulkopuolisten synkronointisignaalien mainittuun lähteeseen (lU, 6l) ja toinen sisäänmeno on kytketty palautettavien laskentalaitteiden mainittuun toiseen ulostuloon, jolloin mainittu toinen ulostulo on vaikutettavissa riippuen sisäisen ennustussignaalin (8l0) ja ulkopuolisten synkronointisignaalien (32) yhteensattuma sesta ja on järjestetty muodostamaan siitä mainitun koinsidenssiportin ulostuloon kolmannen sisäisen signaalin (620) joka edustaa ensimnäisen ulkopuolisen synkronointisignaalin (32) läsnäoloa tai poissaoloa sisäisen ennustusjakson (810) aikana, tunn ettu integrointielimestä (83), jonka varausaika on likimain sama kuin ulkopuolisen synkronointisignaalin aikajakso ja jossa on ensimmäinen sisäänmeno ja yksi ulostulo, jolloin ensimnäinen sisäänmeno on kytketty koinsidenssiportin (62) ulostuloon ja se on vaikutettavissa riippuen kolmannesta sisäisestä signaalista (620) sekä on järjestetty muodostamaan siitä neljäs signaali, joka edustaa kolmannen sisäisen signaalin (620) aikaintegraalia sisäisen ennustussignaalin (810) jakson aikana ja ilmaisee ensimmäisten ulkopuolisten synkronointisignaalien (32) läsnäolon tai poissaolon mainitun sisäisen ennustusjakson (810) aikana, lisäksi toimintatavan kytkinlaitteista (88, 52), jotka on kytketty mainittuun ensimmäisten ulkopuolisten synkronointisignaalien (32) ensimmäiseen lähteeseen (lU, 6l) ja palautettaviin laskentalaitteisiin (50), ja ensimmäisistä kytkin elimistä (37, 86), jotka on kytketty mainittuun integrointielimeen ja mainittuihin toimintatavan kytkinlaitteisiin integrointielimen (83) ulostulosignaalin 23 59900 kytkemiseksi toimintatavan kytkinlaitteiden (52, 88) sisäänmenoon, minkä kautta toimintatavan kytkinlaitteisiin vaikutetaan riippuvaisesti integrointielimen (83) ulostulosignaalista ja on järjestetty tällaisen vaikutuksen aikana kytkonään ensimmäinen ulkopuolinen synkronointisignaali (32) palautettaviin laskentalaitteisiin (50) palautettavien laskentalaitteiden (50) palauttamiseksi, kun integrointielimen (83) ulostulosignaali ilmaisee, että ensimmäiset ulkopuoliset synkronointisignaalit puuttuvat sisäisen ennustusjakson aikana.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen synkronisointisysteeni, tunn ettu siitä, että mainitut kytkinelimet (85, 87) sisältävät kiikkupiirin (87), jonka ensimmäinen sisäänmeno on kytketty mainitun integrointielimen (83) ulostuloon ja toi- — nai sisäänmeno on kytketty palautettavien laskentalaitt eiden ( 50) ulostuloon (530) sekä ulostulo on kytketty toimintatavan kytkinlaitteisiin ja ovat vaikutettavissa riippuen integrointielimen (83) ulostulosignaalista sisäisten synkronointi-signaalien toistetun jakson ennalta määrätyn osan aikana.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen synkronisointisysteemi, tunn ettu siitä, että ensimmäisen sisäisen signaalin ( 530) kesto on lyhyempi kuin ensimmäisen ulkopuolisen signaalin (32) ja että ensimmäinen sisäinen signaali (530) ilmestyy lähellä mainitun sisäisen ennustusjakson (810) loppua, minkä kautta neljännen integroidun signaalin näytteenotto integrointielimestä (83) esiintyy lähellä mainitun sisäisen ennustusjakson (8l0) loppua muodostettaessa jännite, joka indikoi ensimmäisten ulkopuolisten synkronisointipulssien läsnäoloa tai poissaoloa mainitun sisäisen ennustusjakson aikana. U. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen synkronisointisysteemi, tunn e t-t u siitä, että mainitut kytkinelimet (85, 87) sisältävät komparaattorin (85, 865), joka on kytketty integrointielimen (83) ulostulon ja mainitun kiikkupiirin (87) sisäänmenon väliin, minkä kautta neljättä integroitua signaalia verrataan vertailu- — kynnysarvoon (865) ja siten muodostetaan viides signaali, joka ilmaisee ulkopuolisen synkronointisignaalin (32) läsnäolon tai poissaolon mainitun sisäisen ennustusjakson aikana.
  5. 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen synkronisointisysteemi, tunnettu siitä, että integrointielimeen kuuluu integrointikondensaattori (821), joka on kytketty vertailulatausvirtapiiriin (810, 811, 813) ja purkauspiiriin (620, 812, 8lU) ja että mainittu purkauspiiri on kytketty integrointielimen ensimmäiseen si-säänmenoon sen ohjaamiseksi kolmannen sisäisen signaalin (620) avulla, minkä kautta integrointikondensaattorin purkamisen määrää ensimmäisen ulkopuolisen signaalin (32) läsnäolo tai poissaolo sisäisen ennustussignaalin (810) aikana.
  6. 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen synkronisointisysteemi, tunnettu siitä, että mainittu vertailulatauspiiri (810, 811, 813) on kytketty palautettavien laskurien (50) toiseen ulostuloon, minkä kautta vertailulatausvirtaa ohjaa 59900 2k mainitun sisäisen ennustussignaalin (8lO) kesto.
  7. 7· Patenttivaatimuksen 6 mukainen synkronisointisysteani, tunnettu siitä, että vertailulatauspiiri (810, 8ll, 813) ja purkauspiiri (620, 812, 8lU) ovat mitoitetut sitoi suhteessa toisiinsa että samansuuruiset vertailulatauspiirin ja purkauspiirin virranjohtoajat aikaansaavat muutoksen integrointielimen energiatilassa.
  8. 8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen synkronisointisysteemi, tunnettu siitä, että mainittu vertailulatauspiiri sisältää portitetun latausvirtalahteen, joka sisältää puolijohdekytkimen (813) ja vastuksen (8ll), jotka on kytketty verta i lupot entiaal il ahteen (V) ja mainitun integrointikondensaattorin (821) väliin, ja että mainittu purkauspiiri sisältää puolijohdekytkimen (81¾), joka on kytketty — vertailupotentiaalilahteen (maa) ja mainitun integrointikondensaattorin (821) väliin.
  9. 9· Batenttivaatimuksen 2 mukainen synkronisointisysteemi, tunn ettu siitä, että mainittu kiikkupiiri (87) sisältää multivihraattorin (872-877), jonka _ ajoitus sisäänmeno on kytketty palautettavien laskurien (50) ensimmäiseen ulostuloon (53) ja palautussisäänmeno on kytketty integrointielimen (83) ulostuloon, sekä on vaikuttavasti riippuvainen ensimmäisestä sisäisestä signaalista (50) ja riippuvainen neljännestä signaalista, joka edustaa kolmannen sisäisen signaalin (620) aika-integraalia, sekä jonka ulostulo (877:n kollektori) on kytketty mainittuihin toimintatavan kytkinlaitteisiin (88, 52) toimintatavan kytkentäohjaussignaalin muodostamiseksi ensimmäisestä (530) ja neljännestä sisäisestä signaalista, joka toimintatavan kytkentäohjaussignaali edustaa ensimmäisten ulkopuolisten ohjaussignaalien (32) läsnäoloa tai poissaoloa mainitun sisäisen ennustussignaalin (8l0) aikana, jctta toimintatavan kytkinlaitteiden (88, 52) on mahdollista päästää ensimnäiset ulkopuoliset synkronointisignaalit (32) läpi palautettaville laskentalaitteille (50) ulkopuolisten synkronointisignaalien (32) puuttuessa toisen sisäisen ennustussignaalin (810) aikana. 25 59900 Rat entkrav:
FI750169A 1974-01-30 1975-01-23 Avlaenkningssynkroniseringssystem FI59900C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US43804774 1974-01-30
US438047A US3899635A (en) 1974-01-30 1974-01-30 Dual mode deflection synchronizing system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI750169A FI750169A (fi) 1975-07-31
FI59900B true FI59900B (fi) 1981-06-30
FI59900C FI59900C (fi) 1981-10-12

Family

ID=23738990

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI750169A FI59900C (fi) 1974-01-30 1975-01-23 Avlaenkningssynkroniseringssystem

Country Status (20)

Country Link
US (1) US3899635A (fi)
JP (1) JPS5430847B2 (fi)
AR (1) AR204588A1 (fi)
AT (1) AT374066B (fi)
BE (1) BE824951A (fi)
BR (1) BR7500441A (fi)
CA (1) CA1030618A (fi)
DD (1) DD116113A5 (fi)
DK (1) DK147028C (fi)
ES (1) ES434288A1 (fi)
FI (1) FI59900C (fi)
FR (1) FR2259501B1 (fi)
GB (1) GB1477072A (fi)
IT (1) IT1028117B (fi)
NL (1) NL7415693A (fi)
NO (1) NO744473L (fi)
PL (1) PL109075B1 (fi)
SE (1) SE408117B (fi)
TR (1) TR18406A (fi)
ZA (1) ZA75493B (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1554729A (en) * 1975-12-23 1979-10-31 Rca Corp Vertical sync signal generating apparatus
US4025951A (en) * 1976-06-09 1977-05-24 Gte Sylvania Incorporated Vertical synchronizing circuit having adjustable sync pulse window
JPS5329017A (en) * 1976-08-30 1978-03-17 Nippon Television Ind Corp Picture signal processing circuit
JPS6043709B2 (ja) * 1977-07-13 1985-09-30 日本電気株式会社 垂直同期装置
US4231064A (en) * 1978-05-18 1980-10-28 Victor Company Of Japan Ltd. Vertical synchronization circuit for a cathode-ray tube
US4228461A (en) * 1979-05-25 1980-10-14 Zenith Radio Corporation Vertical synchronization system
US4253116A (en) * 1979-11-27 1981-02-24 Rca Corporation Television synchronizing system operable from nonstandard signals
US4319275A (en) * 1980-04-30 1982-03-09 Zenith Radio Corporation Vertical synchronization detection system and method
US4364092A (en) * 1980-08-14 1982-12-14 Rca Corporation Television signal ghost detector
US4387397A (en) * 1981-03-17 1983-06-07 Rca Corporation Integrated circuit interface in a vertical sync circuit
US4410907A (en) * 1981-11-16 1983-10-18 Rca Corporation Burst gate keying and back porch clamp pulse generator
US4639780A (en) * 1985-04-01 1987-01-27 Rca Corporation Television synchronizing apparatus
US4868659A (en) * 1987-04-30 1989-09-19 Rca Licensing Corporation Deflection circuit for non-standard signal source
US7483085B2 (en) * 2005-07-11 2009-01-27 Sandbridge Technologies, Inc. Digital implementation of analog TV receiver

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3588351A (en) * 1968-03-19 1971-06-28 Rca Corp Television blanking and synchronizing signal generator
US3715499A (en) * 1970-12-03 1973-02-06 Rca Corp Dual mode automatic frequency controlled oscillator system
US3671669A (en) * 1970-12-14 1972-06-20 Bell Telephone Labor Inc Recovery of horizontal sync pulses from a composite synchronizing format
US3691297A (en) * 1971-05-06 1972-09-12 Zenith Radio Corp Synchronization phase-lock system for a digital vertical synchronization system
JPS5145450B2 (fi) * 1971-08-05 1976-12-03
JPS5226651B2 (fi) * 1972-01-25 1977-07-15
JPS521847B2 (fi) * 1972-03-31 1977-01-18
US3751588A (en) * 1972-06-02 1973-08-07 Gte Sylvania Inc Vertical synchronizing circuitry

Also Published As

Publication number Publication date
FI59900C (fi) 1981-10-12
NO744473L (fi) 1975-08-25
NL7415693A (nl) 1975-08-01
AU7758675A (en) 1976-07-29
DE2503887A1 (de) 1975-07-31
CA1030618A (en) 1978-05-02
TR18406A (tr) 1977-01-20
ATA57475A (de) 1983-07-15
GB1477072A (en) 1977-06-22
SE7500673L (fi) 1975-07-31
ZA75493B (en) 1976-01-28
JPS5430847B2 (fi) 1979-10-03
US3899635A (en) 1975-08-12
FR2259501B1 (fi) 1978-02-03
DK147028C (da) 1984-08-27
IT1028117B (it) 1979-01-30
DK147028B (da) 1984-03-19
PL109075B1 (en) 1980-05-31
BR7500441A (pt) 1975-11-04
FI750169A (fi) 1975-07-31
JPS50109623A (fi) 1975-08-28
FR2259501A1 (fi) 1975-08-22
DE2503887B2 (de) 1977-05-12
AT374066B (de) 1984-03-12
AR204588A1 (es) 1976-02-12
ES434288A1 (es) 1976-12-16
DD116113A5 (fi) 1975-11-05
SE408117B (sv) 1979-05-14
DK30675A (fi) 1975-10-06
BE824951A (fr) 1975-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI59900B (fi) Avlaenkningssynkroniseringssystem
US4096528A (en) Standard/nonstandard internal vertical sync producing apparatus
US4242639A (en) Digital phase lock circuit
FI61594C (fi) Digitaliskt synkroniseringssystem
US3821470A (en) Phase correction for horizontal oscillator in cmos form
JP2000165236A (ja) Pllシンセサイザ回路
US4231064A (en) Vertical synchronization circuit for a cathode-ray tube
FI61596B (fi) Krets foer automatisk foerstaerkningsreglering foer televisionsapparater
FI71049C (fi) Horisontalsynkroniseringsarrangemang foer en televisionanvisningsapparat
US7463309B2 (en) Data slicer for generating a reference voltage
US4324990A (en) Comparison circuit adaptable for utilization in a television receiver or the like
KR800000118B1 (ko) 이중 모우드 편향 동기장치
JPS62176271A (ja) ビデオ録画装置を備えるテレビ受像機の垂直走査信号出力方法およびそのための回路
KR910005655A (ko) 수직 위상 조절회로
SU856028A2 (ru) Устройство синхронизации с дискретным управлением
EP0242907B1 (en) Coincidence circuit in a line synchronizing circuit arrangement
EP0040275B1 (en) Comparison circuit adaptable for utilization in a television receiver or the like
JPH05268213A (ja) Fm多重放送受信機
SU758547A2 (ru) Устройство синхронизации с дискретным управлением
JPS6025186Y2 (ja) テレビジョン信号の受信検出回路
US3138781A (en) Electronic drive circuits for remote control systems
US3867575A (en) Digital anti-jitter circuit for vertical scanning system
KR0159813B1 (ko) 비디오 시스템의 동기 신호 처리 회로
KR890003769B1 (ko) 텔레비죤 방송선국 집적회로
KR860000776A (ko) 무방송 채널 수신 잡음 제거회로

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: RCA LICENSING CORPORATION