FI58084C - Elborrhammare - Google Patents

Elborrhammare Download PDF

Info

Publication number
FI58084C
FI58084C FI1963/72A FI196372A FI58084C FI 58084 C FI58084 C FI 58084C FI 1963/72 A FI1963/72 A FI 1963/72A FI 196372 A FI196372 A FI 196372A FI 58084 C FI58084 C FI 58084C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
gear
tool
hammer drill
electric hammer
drill according
Prior art date
Application number
FI1963/72A
Other languages
English (en)
Other versions
FI58084B (fi
Inventor
Peter Schmuck
Original Assignee
Hilti Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hilti Ag filed Critical Hilti Ag
Application granted granted Critical
Publication of FI58084B publication Critical patent/FI58084B/fi
Publication of FI58084C publication Critical patent/FI58084C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25DPERCUSSIVE TOOLS
    • B25D16/00Portable percussive machines with superimposed rotation, the rotational movement of the output shaft of a motor being modified to generate axial impacts on the tool bit
    • B25D16/006Mode changers; Mechanisms connected thereto
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25DPERCUSSIVE TOOLS
    • B25D2211/00Details of portable percussive tools with electromotor or other motor drive
    • B25D2211/003Crossed drill and motor spindles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25DPERCUSSIVE TOOLS
    • B25D2216/00Details of portable percussive machines with superimposed rotation, the rotational movement of the output shaft of a motor being modified to generate axial impacts on the tool bit
    • B25D2216/0007Details of percussion or rotation modes
    • B25D2216/0015Tools having a percussion-only mode
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25DPERCUSSIVE TOOLS
    • B25D2216/00Details of portable percussive machines with superimposed rotation, the rotational movement of the output shaft of a motor being modified to generate axial impacts on the tool bit
    • B25D2216/0007Details of percussion or rotation modes
    • B25D2216/0023Tools having a percussion-and-rotation mode
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25DPERCUSSIVE TOOLS
    • B25D2216/00Details of portable percussive machines with superimposed rotation, the rotational movement of the output shaft of a motor being modified to generate axial impacts on the tool bit
    • B25D2216/0007Details of percussion or rotation modes
    • B25D2216/0046Preventing rotation

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)
  • Drilling And Boring (AREA)
  • Drilling And Exploitation, And Mining Machines And Methods (AREA)
  • Earth Drilling (AREA)

Description

58084
Niinpä esimerkiksi tähän asti on ollut vain mahdollista kytkeä itseporausvaarna vapaaksi pyörimisliikkeestä käyttämällä erityistä vaarnan esiasetusta, joka voidaan ohjata poravasaran työkalu-liitäntään. Tällainen ylimääräinen poravasaran etuosaan kytketty elementti estää kuitenkin poravasaralla työskentelyä, minkä lisäksi tällainen eteenkytketty osa on hyvin häiriöaltis, koska se on alttiina voimakkaalle likaantumiselle. Lisäksi aiheuttaa jokai- i nen ylimääräinen elementti, joka on sovitettu työkaluliitännän ja varsinaisen työkalun välille, kuormituskyvyn määrätyn alenemisen.
Työskenneltäessä taltoilla on kiertoliikkeen poiskytkentä tähän asti ratkaistu samankaltaisella hankalalla tavalla. Niinpä ovat tähän asti tunnetut taltat, joissa ei ole haluttu mitään kiertoliikkeen siirtoa neljä- tai kuusikulmaisen pistopään sijasta varustettu pyöreillä pistopäillä. Pistopään pyöreästä muotoilusta on seurauksena se, että muotolukittu liitäntä työkalun ja työkalupitimen välillä tulee estetyksi niin, että mitään kiertoliikkeen siirtoa työkaluun ei tapahdu.
Myös nämä menetelmät kiertoliikkeen poiskytkemiseksi vaikuttavat haitallisesti, sillä erilaisia toimintatapoja varten tarvitaan eri tavoilla muotoilluilla pistopäillä varustettuja työkaluja. Lisäksi aiheuttaa ei-pyörivä pyöreä talttapää voimakkaan kulumisen pyörivälle, neljä- tai kuusikulmaisella liitinaukolla varustetulle työkalupiti-melle.
Edelleen tunnetaan saksalaisesta Gbm-julkaisusta 1 903 434 iskumän-täsylinterillä varustettu sähköporavasara, jossa kytkentäelintä voidaan siirrellä yhdensuuntaisesti, mutta ei kuitenkaan samankes-kisesti, työkaluakseliin nähden ja siirtää pyöritysliike käyttöham-maspyörän ja hammaspyörän välityksellä työkalupitimeen ja siten työkaluun. Käsikäyttöisestä kierrettävä muotokappale vaikuttaa kuula-laakerin välityksellä kytkentäholkkiin, joka on kierreliitännässä sähköporavasaran koteloon, jolloin käsikäyttöä kierrettäessä määrätyn kulman siirtyy kotelon kierteeseen tarttuva muotokappale ak- j siaalisesti siten, että kytkentäholkki tulee vastaavalla tavalla siirretyksi ja kiinni- tai irtikytketyksi. Koska tämän johdosta samanaikaisesti tapahtuu iskutyökalupitimen ja siten iskutyökalun kiinnikytkeminen tai irtikytkeminen, voidaan tunnettu sähköporakone säätää pelkälle iskukäytölle eli iskuporaukseen. Epäkohtana tässä tunnetussa sähköporakoneessa on se, että varsinaisen työkaluakse-lin, jolla työkalu sijaitsee, rinnalle on järjestetty toinen, väli-voimansiirtoakseliksi katsottava akseli, jolloin tämän sähköpora- 3 58084 vasaran akselikotelo tarvitsee suhteellisen paljon tilaa. Tämän lisäksi tulevat vielä varsinaisen akselikotelon sivuille järjestetyt voimansiirtoelimet, jotka siirtävät akselin pyörimisen työkalupiti-meen. Nämä ylimääräiset, käytännöllisesti katsoen akselikotelon ulkopinnalle järjestetyt osat sijaitsevat lisäksi kotelon etupäässä, jolloin tämä tunnettu sähköporavasara tulee voimakkaasti etupainoiseksi ja on sen johdosta hankala käsitellä. Tämän sähköporavasaran käsittely erityisesti työskenneltäessä vaikeasti päästävissä tiloissa, on hankalaa sen suhteellisen suuren painon johdosta, minkä lisäksi on otettava huomioon myös hankala ja tilaaottava voimansiirto.
Tämän johdosta keksinnön tarkoituksena on saada aikaan mainituntyyp-pinen sähköporavasara, jossa pyöritysliikkeen irtikytkentä on suoritettavissa rakenteellisesti yksinkertaisilla ja tilaasäästävillä laiteratkaisuilla, jotka eivät vaikuta sähköporavasaran käsittelymuka-vuuteen.
Tämä tarkoitus saavutetaan keksinnön mukaisesti patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa esitettyjen keksinnön tunnusmerkkien perusteella.
Keksinnöllä saavutettu etu perustuu erityisesti siihen, että pyöritysliikkeen siirtämiseksi käyttöhammaspyörältä työkalulle on järjestetty olennaisesti vain hammasratas ja sylinteri siten, että aikaansaadaan yksinkertainen ja äärimmäisen kompakti rakenne. Tällöin sylinteri täyttää kaksoistehtävää, koska se toisaalta ohjaa mäntää ja sen lisäksi siirtää pyöritysliikkeen. Tällä yksinkertaisella rakenteella tarvitaan vain suhteellisen harvoja voimansiirtoelimiä, jolloin voimansiirtohäviöt käyttömoottorilta työkalulle ovat äärimmäisen vähäiset. Sen lisäksi, johtuen pyöritysliikkeen irtikytkennän yksinkertaisesta rakenteesta, kasvaa sähköporavasaran paino ja tilavuus vain epäolennaisen vähän, joten myöskään käsiteltävyyteen ei käytännöllisesti katsoen vaikuteta ja sähköporavasaralla päästään myös vaikeasti luoksepäästäviin tiloihin. Myöskään tunnetun sähköporavasaran etupainoisuutta ei esiinny, minkä johdosta työskentely on helpompaa.
Sen lisäksi voidaan pyöritysliikkeen irtikytkentä järjestää suoritettavaksi yhdellä ainoalla itse poravasarassa olevalla käsivivulla. Nopea päälle- ja irtikytkettävyys on erityisesti itseporausvaarnoi11a olennaista, koska usein tarkka aloitus on mahdollista vain jos vaarnaa ennen varsinaista, pyöritysliikkeellä suoritettavaa porausta isketään muutamilla iskuilla vastaanottomateriaaliin. Lisäksi ovat kaikki 4 58084 vaihtokytkentään tarvittavat elimet konekotelon sisäpuolella, jolloin koko irti- ja päällekytkentäjärjestely on täysin riippumaton ulkoisista vaikutuksista kuten esim. likaantumisesta tms. Lopuksi varmistetaan painejousella pyöritysliikkeen varma siirto päällekytketyssä tilassa.
Hammasrattaan irti- ja kiinnitkytkeminen tapahtuu edullisen suoritusmuodon mukaan luistilla, jota voidaan liikuttaa työkaluakselin suunnassa ja joka tarttuu hammasrattaaseen.
Sopivimmin on järjestetty irtikytketyssä tilassa olevan hammaspyörän kiinnittämiseksi työkalun akselin suuntaan liikuteltava pidätinosa. Tällä on se etu, että työkalua, jolle siirretään vain iskuliike, ei voida kiertää. Siten voi esimerkiksi työskenneltäessä taltoilla työkalu suoraan tulla ohjatuksi poravasaran sivutartunnalla niin, että usein täristyksistä käsivaivoihin johtava talttaustartunta voi jäädä pois. Jos koko päällekytkentä- ja irtikytkentämekanismi on siten sovitettu, että ensin hammaspyörä kytketään täysin irti ja sitten vasta pidätinosa tulee tartuntaan, niin voi työkalu asemassa irtikytken-nän ja päällekytkennän välillä, esimerkiksi meisseli, tulla kierretyksi vielä haluttuun asemaan, ennen kuin kiinnittäminen pidätinosal-la tapahtuu. Tarkoituksenmukaisesti irtikytketyssä tilassa olevan hammaspyörän kiinnittämiseksi tarttuu tässä tarkoituksessa toimiva pidätinosa hammaspyörän hammastukseen. Pidätinosa voi olla varustettu tällöin nokilla tai hammaspyörää vastaavalla hammastuksella.
Jotta kulloinkin varmistettaisiin nopea ja varma kiertoliikkeen irti-ja päällekytkentä sekä työkalun kiinnittäminen iskuasemssa, niin on siirtäjän tai pidätinosan toiminnan järjestämiseksi sovitettu porava-sarakotelon ulkopuolelle tuleva toimintaelin. Tarkoituksenmukaisemmin on tämä toimintaelin konekotelon ulkopuolelle tulevan vivun muotoon järjestetty. Tällaisella vivulla järjestyy silloin myös se mahdollisuus koneen koteloon järjestetyillä merkinnöillä, että kullakin vivun asemalla on osoitettu, onko hammaspyörä kiertoliikettä varten päälle-kytketty tai irtikytketty.
Toimintaelin luistin tai pidätinosan toiminnan järjestämiseksi omaa edullisesti ohjausnokan, joka tarttuu ohjauskaariin luistisaa ja' pidätinosassa. Ohjauskaaret voidaan muodostaa niin, että toiminta- elimellä käytetyn ohjausnokan avulla liikutetaan luistia emsimröäi- (ji1- · Λ· sessä vaiheessa sylinterivaippapinnalle sovitettuun hammaspyörään päin 5 58084 sitä ja kytketään tämä irti, ja toisessa vaiheessa pidätinosa tulee tartuntaan irtikytketyssä tilassa olevan hammaspyörän hammastuksen kanssa. Toimintaelimen vastakkaisessa liikkeessä vaikuttaa siinä oleva ohjausnokka pidätinosan irtikytkennän myöhemmin tapahtuvalla sy-linterivaippapinnalla olevan hammaspyörän kiinnikytkennän kanssa pikkuhammaspyörän kera. Näiden peräkkäin tapahtuvien työskentelyjen perusteella - irtikytkentä, pidätys, vapautus, kiinnikytkentä - on virhekytkentämahdollisuus poissuljettu niin, että ei ole esimerkiksi mahdollista pidättää hammaspyörää niin kauan kun se on vielä kiinni-kytketty.
Keksintöä selitetään nyt seuraavassa esimerkkinä olevien piirustusten avulla lähemmin ja niissä:
Kuvio 1 esittää poravasaraa, osittain leikattuna kiinnikytketyn hammaspyörän kera kiertoliikettä varten\ kuvio 2 esittää luistia ja pidätinosaa päältä nähtynä kuvion 1 mukaisessa hammaspyöräasemässä; kuvio 3 esittää poravasaran osaa leikattuna irtikytketyn hammaspyörän kera; kuvio 4 esittää luistia ja pidätinosaa päältä nähtynä kuvion 3 mukaisessa hammaspyöräasemassa; kuvio 5 esittää poravasaran osaa leikattuna kiinnitetyn hammaspyörän kera ·, kuvio 6 esittää luistia ja pidätinosaa päältä nähtynä kuvion 5 mukaisessa hammaspyöräasemassa; kuvio 7 esittää leikkausta kuvion 1 viivan VII-VII mukaisesti ja kuvio 3 esittää päältä nähtynä poravasaraa kuvion 1 mukaisesti nuolen l!A': suunnassa.
Kuten kuviosta 1 on nähtävissä on moottorikotelolle 1 ja sen kanssa yhdessä olevalle käyttökotelolle 2 kiinnitetty kädensija 3 painekyt-kimen 4 kera.
6 58084
Pikkukäyttöhammaspyörältä la siirretään kiertoliike hammaspyörän 5 kautta kohdassa B laakeroituna olevalle kokonaisuudessaan 7 merkitylle kampiakselille, jonka hammastus 7a hammaspyörän 8 kanssa on tartunnassa. Hammaspyörä 8 on kiinnitetty kohdassa 9 laakeroituun kiilahammaspyöräakseliin, jonka toinen pää on laakeroitu moottori-kotelon päätypuolelle Ib ja jonka toinen pää on muodostettu hammaspyöräksi 11 ja se on yhteydessä vastaavan hammaspyörän 12 kanssa.
Pyörivältä kampiakselilta 7 kampitapin 7b ja kiertokangen 13 avulla sylinterissä 14 laakeroitu pneumaattinen mäntä 15 järjestetään edestakaiseen liikkeeseen niin, että samoin sylinterissä 14 ohjattua iskumäntää 16 liikutetaan edestakaisin iskumännän 16 ja pneumaattisen männän 15 välisen suljetun ilmatyynyn tilassa 17. Iskumännän 16 kineettinen energia siirretään männän akselin 16b avulla iskumai-sesti työkaluasettimessa 18 olevan työkalun 19 akselille. Työkalu 19 tällöin pidetään työkaluasettimessa 18 sinänsä tunnetulla tavalla, esimerkiksi kuusikulmion tai salpaosien avulla pitkittäin siirreltävänä ja kierreltävänä.
Kiertoliikkeen siirto työkalulle 19 tapahtuu kohdissa 20 ja 21 kierrettävästä laakeroidun sylinterin 14 avulla, jolloin tähän vaikutetaan hammaspyörän 12 kiertoliikkeellä. Sylinterissä 14 oleva kiila 22 aikaansaa kiertovarman liitännän hammaspyörän 12 ja sylinterin 14 välillä. Hammaspyörä 12 on laakeroitu aksiaalisesta siirreltävästi sylinterille 14, jolloin tämä muotosuljetun liitännän varmistamiseksi hammaspyörän 11 kanssa on vedetty jousen 23 voiman avulla hammaspyörää 11 vastaan.
Lisäksi kuviosta 1 käy selville sylinterin 14 toisen pään ympäröivä rengas 24, joka on sovitettu luistin 25 ja jousen 23 vastaisen hammaspyörän 12 päätysivun välille. Luistin 25 päälle ori järjestetty pidätinosa 2G. Luisti: 25, kuten myös pidätinosa 2G sisältävät - kuten erityisesti kuviot 2, 4 ja 6 osoittavat - ohjainkäyriä 25a ja 2Ga, joihin tarttuu ohjainnolOcu 27, joka epäkeskisesti on sovitettu kotelossa 2 kierreltävästi laakeroituun vipuun 28. Hammaspyörän 12 puoleinen pidätinosan 26 pää on - kuten erityisesti kuvio 7 osoittaa - sovitettu hammaspyörän 12 pyöristykseen ja kannattaa vastaavaa haramastusta 26b. Kuvio 1 esittää lisäksi kuinka vivusta 28 on sovitettu jousen 21 kuormittama pidätinosa 30. Vastaavien lovien järjestelyllä kotelossa 2 pidätinosaa30 varten voidaan aikaansaada vivun 28 pidätys halutussa vipuasemassa.
7 580Θ4
Seuraavassa on kuvattu erilaisia työvaiheita vastaavien kuvioiden pohjalta:
Kuvio 1 esittää poravasaraa vastaten kuvion 8 mukaista vivun asentoa I. Tässä asennossa on hammaspyörä 12 tartunnassa hammaspyörän 11 kanssa, ts. työkalulle 19 siirretään sekä iskuliike että myös kiertoliike.
Kuvion 1 mukaisen vipuaseman mukaisesti osoittaa kuvio 2 yksityiskohtaisesti pidätinosaa 26 sen alle sovitetun luistin 25 kera sekä tätä asemaa vastaavaa ohjainnokan 27 asemaa.
Kuvio 3 esittää poravasaran erästä osaa vastaten kuvion 8 mukaista vipuasemaa II. Tässä asennossaan hammaspyörä 12 irtikytketty käyttävältä hammaspyörältä 11 niin, että ainoastaan vielä puhdas iskuliike on siirretty työkalulle 19. Hammaspyörä 12 sekä siten myös työkalu 19 ovat tässä asemassa kierreltävissä vapaasti niin, että työkalu kierrännällä voidaan järjestää haluttuun asemaan työkaluase-tuksessa 18.
Kuvio *+ osoittaa jälleen kuvion 3 mukaisen aseman vastaavaa asemaa luistilla 25 ja piaätinosalla 26 sekä niiden ohjainkäyrillä 25a ja 26a olevalla ohjainnokalla 27.
Kuvio 5 esittää poravasaran erästä osaa vastaten kuvion 8 mukaista vipuasemaa III. Tässä asemassa jälleen siirretään työkalulle 19 puhdas iskuliike ainoastaan, sillä hammaspyörä 12 on irtikytketty käyttävältä hammaspyörältä 11. Lisäksi on tässä asemassa pidätinosan 26 hammastus 26b tartunnassa hammaspyörän 12 kanssa niin, että hammaspyörä 12 ja siten myös työkalu 19 on varmistettu kierräntää vastaan. Tämä asema toimii sopivimmin työskenneltäessä taltoilla, sillä kier-tovarmistuksen perusteella taltta suoraan voidaan ohjata koneen kanssa ilman taltan tartunnan apua.
Kuviosta 6 käy jälleen selville kuvion 5 mukaista asemaa vastaava pidätinosan 2 6 asema ja sen alle sovitetun luistin 2 5 aseina sekä ohjainkäyrillä 25a ja 26a tartunnassa olevan ohjainnokan 27 asema.

Claims (8)

58084
1. Sähköporavasara, jossa on iskumäntäsylinteri ja pyöritysliik-keen työkalulle siirtävä, työkalun akselin suuntaisesti siirrettävissä oleva kytkentäelin, jolloin käyttövoima on jaettu pyörimisliikkeeksi työkalun pyörittämiseksi ja työkalun akselin suuntaiseksi iskuliikkeeksi, tunnettu siitä, että kytkentäelin on muodostettu iskumäntäsylinterin (14) vaippaa ympäröiväksi, käyttöhammaspyörän (11) kanssa tartuntaan saatettavaksi hammas-rattaaksi (12), ja että jousi (23) on järjestetty aksiaalisesti siirtyväksi laakeroidun hammasrattaan (12) kytkemiseksi käyttö-hammaspyörään (11) .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sähköporavasara, tunnettu työkaluakselin suunnassa liikutettavasta luistista (25) hammasrattaan (12) irti- ja kiinnikytkemiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen sähköporavasara, tunnettu työkaluakselin suunnassa liikuteltavasta pidätinosasta (26) irtikytketyssä tilassa olevan hammaspyörän (12) kiinnittämiseksi .
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen sähköporavasara, tunnettu siitä, että hammasratasta (12) kiinnipitävä pidätinosa (26) tarttuu hammasrattaan (12) hammastukseen.
5. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 2-4 mukainen sähköporavasara, tunnettu poravasarakotelon (2) ulkopuolelta käsiteltävästä käyttöelimestä (28) luistia (25) ja pidätinosaa (26) varten.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen sähköporavasara, tunnettu siitä, että käyttöelimessä on luistin (25) ja pidinosan (26) ohjaus-rataan (25a, 26a) tarttuva ohjainnokka (27).
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen sähköporavasara, tunnettu siitä, että käyttöelin on muodostettu poravasarakoteloon (2) kääntyvästi laakeroiduksi vivuksi (28).
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen sähköporavasara, tunnettu siitä, että ohjainnokka (27) on järjestetty epäkeskeisesti vipuun (28) .
FI1963/72A 1971-07-21 1972-07-10 Elborrhammare FI58084C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2136523 1971-07-21
DE2136523A DE2136523C3 (de) 1971-07-21 1971-07-21 Elektrobohrhammer

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI58084B FI58084B (fi) 1980-08-29
FI58084C true FI58084C (fi) 1980-12-10

Family

ID=5814369

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1963/72A FI58084C (fi) 1971-07-21 1972-07-10 Elborrhammare

Country Status (20)

Country Link
US (1) US3774699A (fi)
JP (1) JPS5427801B1 (fi)
AT (1) AT312483B (fi)
AU (1) AU451336B2 (fi)
BE (1) BE785328A (fi)
CA (1) CA989211A (fi)
CH (1) CH539492A (fi)
CS (1) CS154207B2 (fi)
DE (1) DE2136523C3 (fi)
DK (1) DK151246C (fi)
FI (1) FI58084C (fi)
FR (1) FR2146732A5 (fi)
GB (1) GB1364961A (fi)
HU (1) HU166236B (fi)
IE (1) IE36566B1 (fi)
IT (1) IT956110B (fi)
NL (1) NL175273C (fi)
NO (1) NO134711C (fi)
SE (1) SE384337B (fi)
ZA (1) ZA724192B (fi)

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2252951B2 (de) * 1972-10-28 1981-09-10 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Bohrhammer
DE2449191C2 (de) * 1974-10-16 1988-03-24 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Hammer
DE2516406C3 (de) * 1975-04-15 1981-11-19 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Bohrhammer
DE2728961C2 (de) * 1977-06-27 1991-08-08 Hilti Ag, Schaan Bohrhammer mit arretierbarem Werkzeughalter
DE2757008C2 (de) * 1977-12-21 1982-04-01 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Pneumatischer Bohrhammer
DE2916499A1 (de) * 1979-04-24 1980-11-06 Duss Maschf Elektro-handbohrmaschine mit vorrichtung zur wahlweisen umstellung fuer drehendes oder schlagendes bohren
DE2917475A1 (de) * 1979-04-30 1980-11-13 Hilti Ag Bohr- oder meisselhammer
US4346767A (en) * 1980-06-11 1982-08-31 Kango Electric Hammers Limited Rotary impact drill
GB2112479B (en) * 1981-11-13 1985-05-01 Black & Decker Inc Latching arrangement
US4550788A (en) * 1983-11-08 1985-11-05 The Board Of Trustees Of The University Of Alabama Roof bolt hole groover
DE3503173A1 (de) * 1985-01-31 1986-08-07 Willy 7457 Bisingen Kress Stellglied zum umschalten von betriebszustaenden von elektro(hand)werkzeugen und verfahren zu seiner montage
DE3516494A1 (de) * 1985-05-08 1986-11-13 Hilti Ag, Schaan Bohrhammer
DE3538166A1 (de) * 1985-10-26 1987-04-30 Hilti Ag Bohrhammer mit dreharretierung
DE3826213A1 (de) * 1988-08-02 1990-02-15 Bosch Gmbh Robert Bohr- oder schlaghammer
DE4010037A1 (de) * 1990-03-29 1991-10-02 Hilti Ag Bohrgeraet mit schaltgetriebe
DE4135240A1 (de) * 1991-10-25 1993-04-29 Bosch Gmbh Robert Bohrhammer
DE4202767C2 (de) * 1992-01-31 1999-06-02 Black & Decker Inc Bohrhammer
JP3424880B2 (ja) * 1995-08-18 2003-07-07 株式会社マキタ ハンマードリル
DE19545260A1 (de) * 1995-11-24 1997-05-28 Black & Decker Inc Bohrhammer
JP3450558B2 (ja) * 1995-12-25 2003-09-29 株式会社マキタ 電動工具
DE19717712A1 (de) * 1997-04-18 1998-10-22 Black & Decker Inc Bohrhammer
AU751720B2 (en) 1998-09-18 2002-08-22 Stanley Fastening Systems, L.P. Multi-stroke fastening device
NL1014558C2 (nl) * 2000-03-03 2001-09-13 Skil Europ Bv Boormachine met grendelmechanisme.
DE10111746A1 (de) * 2001-03-12 2002-09-19 Hilti Ag Schaltübertragungsmittel zur kombinierten Schaltung eines Getriebes
DE10111748A1 (de) * 2001-03-12 2002-09-19 Hilti Ag Schaltwerk für ein kombiniertes Handwerkzeuggerät
DE10205030A1 (de) * 2002-02-07 2003-08-21 Hilti Ag Betriebsmodi-Schalteinheit einer Handwerkzeugmaschine
GB0311045D0 (en) 2003-05-14 2003-06-18 Black & Decker Inc Rotary hammer
DE102004047606A1 (de) * 2004-09-30 2006-04-06 Hilti Ag Bohr- und/oder Meisselhammer
GB0503784D0 (en) * 2005-02-24 2005-03-30 Black & Decker Inc Hammer drill
US7469752B2 (en) * 2005-12-02 2008-12-30 Makita Corporation Power tool
US8800835B2 (en) * 2008-07-17 2014-08-12 Stanley Fastening Systems, Lp Fastener driving device with mode selector and trigger interlock
US8011444B2 (en) * 2009-04-03 2011-09-06 Ingersoll Rand Company Spindle locking assembly
CN104837427B (zh) * 2012-11-14 2017-09-22 不列颠哥伦比亚癌症机构分部 管状锤钻配件
DE102015205689A1 (de) * 2015-03-30 2016-10-06 Robert Bosch Gmbh Schutzvorrichtung zumindest zu einem Schutz eines Bedieners bei einem unbeherrschten Blockierfall einer Handwerkzeugmaschine
CN108907269A (zh) * 2018-07-18 2018-11-30 徐州方达电机有限公司 一种用于机械零部件的高效加工生产装置

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE596038C (de) * 1931-01-12 1934-04-25 Ragnar Erfass Mechanischer Hammer
US2807732A (en) * 1957-01-04 1957-09-24 Kurtovich Joseph Electric drill with built-in chuck key
DE1628056C3 (de) * 1960-12-10 1979-03-22 Skil Corp., Chicago, Ill. (V.St.A.) Drehschlaghammer mit als Freikolben arbeitendem Schlagkolben
DE1196608B (de) * 1962-10-04 1965-07-15 Duss Maschf Schlaggeraet, insbesondere Bohrhammer mit aufhebbarem Rotationsantrieb
DE1903434U (de) * 1964-03-07 1964-10-29 Duss Maschf Von hand gefuehrte tragbare elektrisch angetriebene werkzeugmaschine zur steinbearbeitung.
US3286776A (en) * 1964-06-23 1966-11-22 Kenneth Conklin Combination power hand tool
US3269466A (en) * 1964-07-17 1966-08-30 Rockwell Mfg Co Impact tool
FR1463994A (fr) * 1965-11-15 1966-07-22 Machine à percussion à commande pneumatique
DE1969990U (de) * 1967-07-31 1967-10-05 Hilti Ag Umschaltvorrichtung fuer elektro-pneumatische bohrhaemmer.

Also Published As

Publication number Publication date
DE2136523A1 (de) 1973-02-01
SE384337B (sv) 1976-05-03
AT312483B (de) 1974-01-10
CA989211A (en) 1976-05-18
HU166236B (fi) 1975-02-28
DE2136523C3 (de) 1983-11-03
IE36566B1 (en) 1976-12-08
NO134711C (fi) 1976-12-01
NL175273C (nl) 1984-10-16
AU451336B2 (en) 1974-08-01
NO134711B (fi) 1976-08-23
IE36566L (en) 1973-01-21
DE2136523B2 (de) 1979-04-19
US3774699A (en) 1973-11-27
DK151246B (da) 1987-11-16
IT956110B (it) 1973-10-10
NL175273B (nl) 1984-05-16
JPS5427801B1 (fi) 1979-09-12
FI58084B (fi) 1980-08-29
NL7207974A (fi) 1973-01-23
FR2146732A5 (fi) 1973-03-02
CH539492A (de) 1973-07-31
AU4428172A (en) 1974-01-10
BE785328A (fr) 1972-10-16
GB1364961A (en) 1974-08-29
CS154207B2 (fi) 1974-03-29
DK151246C (da) 1988-04-11
ZA724192B (en) 1973-03-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI58084C (fi) Elborrhammare
US4763733A (en) Hammer drill with rotational lock
US4236588A (en) Hammer drill with a lockable tool holder
US10195730B2 (en) Rotary hammer
US5975217A (en) Tool for drilling and/or chiseling
US8104544B2 (en) Hand machine tool
RU2416509C2 (ru) Механизированный инструмент
EP1726407B1 (en) Hammer drill
EP2097225B1 (de) Handwerkzeugmaschine
US2425793A (en) Impact wrench
US4621818A (en) Hammer drill spindle and chuck assembly
JPH03208565A (ja) 動力式インパクト・レンチ
EP2821183B1 (en) Hammer Drill
US3845826A (en) Rotary disconnect for a rotary hammer tool
US4703941A (en) Hammer drill chuck assembly
CN211362144U (zh) 电锤
US9511489B2 (en) Impact mechanism, rock drill and drill rig comprising such impact mechanism
JP2828657B2 (ja) ハンマードリル
US20180207783A1 (en) Portable Power Tool
EP2097224B1 (de) Handwerkzeugmaschine
CN211415029U (zh) 电锤钻头快速装夹装置
JPH07328955A (ja) ハンマドリル
GB2085795A (en) A hammer drill
RU2272118C1 (ru) Ударно-вращательная машина
RU13880U1 (ru) Перфоратор, ударный узел перфоратора, приводной механизм и дополнительная рукоятка