FI58071C - Foerfarande foer framstaellning av en stabil emulsion av en syre transporterande perfluorkolvaete - Google Patents
Foerfarande foer framstaellning av en stabil emulsion av en syre transporterande perfluorkolvaete Download PDFInfo
- Publication number
- FI58071C FI58071C FI770354A FI770354A FI58071C FI 58071 C FI58071 C FI 58071C FI 770354 A FI770354 A FI 770354A FI 770354 A FI770354 A FI 770354A FI 58071 C FI58071 C FI 58071C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- emulsion
- perfluoro
- particle size
- physiologically acceptable
- fluorocarbon
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61K—PREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
- A61K9/00—Medicinal preparations characterised by special physical form
- A61K9/0012—Galenical forms characterised by the site of application
- A61K9/0019—Injectable compositions; Intramuscular, intravenous, arterial, subcutaneous administration; Compositions to be administered through the skin in an invasive manner
- A61K9/0026—Blood substitute; Oxygen transporting formulations; Plasma extender
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A61—MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
- A61P—SPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
- A61P7/00—Drugs for disorders of the blood or the extracellular fluid
- A61P7/08—Plasma substitutes; Perfusion solutions; Dialytics or haemodialytics; Drugs for electrolytic or acid-base disorders, e.g. hypovolemic shock
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Public Health (AREA)
- Hematology (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- Pharmacology & Pharmacy (AREA)
- Veterinary Medicine (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Animal Behavior & Ethology (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
- Dermatology (AREA)
- Bioinformatics & Cheminformatics (AREA)
- Diabetes (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- General Chemical & Material Sciences (AREA)
- Epidemiology (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Medicinal Preparation (AREA)
- Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
- Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
- Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
- Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
Description
2 58071 Käytännön kannalta näitä emulsioita ei voida pitää tyydyttävinä farmaseuttisen stabiliteettinsa ja kehon turvallisuuden kannalta. Jotta fluorihiilivety-emulsiot olisivat käytännössä kelvollisia verenkorvikkeita on välttämätöntä kehittää valmiste, joka on riittävän pysyvä varastoitavaksi pitkähkön ajan ilman hiuk-kaskoon muutoksia.
Fluorihiilivetyemulsioiden hiukkaskoko näyttelee tärkeää osaa emulsion myrkyllisyydessä ja tehokkuudessa (K. Yokoyama, K. Yamanouchi, M. Watanabe, R. Murashima, T. Matsumoto, T. Hamano, H. Okamoto, T. Suyama, R. Watanabe ja R.
Naito, Preparation of perfluorodecalin emulsion, an approach to the red cells substitute, Federation Proceedings, 3^, 1^78-1^83 (toukokuu, 1975))· Suurempia hiukkasia sisältävä emulsio on myrkyllisempi ja hiukkasten retentioaika verenkiertojärjestelmässä on lyhyempi. Käytettäessä fluori hi i li vetyemulsiota synteettisenä verenkorvikkeena voimakkaasta verenvuodosta kärsivän potilaan hengen pelastamiseksi on keskimääräisen hiukkaskoon oltava halkaisijaltaan 0,3 pm tai pienempi, edullisesti 0,2 pm tai pienempi (US-patenttijulkaisu 3 958 01U).
Jotta fluorihiilivetyemulsiot olisivat käyttökelpoisia synteettisinä veren-korvikkeina on hiukkaskoon ohella välttämätöntä, että intravenoosisti ruiskutetun fluorihiili. vety-yhdisteen on verivirrasta poistuttuaan poistuttava kehosta mahdollisimman nopeasti. Eräät tämän keksinnön tekijät ovat aikaisemmin tutkineet useiden fluorihiilivetyemulsioiden poistumisnopeutta ja myrkyllisyyttä ja havainneet, että 9-11 hiiliatomia sisältävät perfluorihiilivedyt ovat keinotekoisen verenkorvikkeen käyttökelpoista ainesta. Paras on perfluoridekaliini (K. Yokoyama, K. Yamanouchi ja R. Murashima, Excretion of perfluor- chemicals after intravenous injection of their emulsion, Chemical Pharmaceutical Bulletin, 23, 1368-1373 (kesäkuu, 1975))-
Lisäksi edellä mainitut keksijät ovat myös havainneet, että hienojakoinen ja pysyvä fluorihiilivetyemulsio voidaan valmistaa näistä 9~11 hiiliatomia sisältävistä fluorihiilivety-yhdisteistä emulgoimalla mainittuja fluorihiilivetyjä, munanruskuaisfosfolipidien tai soijapapufosfolipidien seosta ja pientä määrää 8-22 hiiliatomia sisältäviä rasvahappoja tai niiden suoloja tai monoglyserideja (US-patenttijulkaisu 3 962 U39).
Verrattaessa suurimolekyylisellä polyoksietyleenipolyoksipropyleeni seka- polymeeriemulgaattorilla stabiloituun perfluoritributyyliamiiniemulsioon (R. P.
\
Geyer, loc. cit.) on edellä mainittu sekä fosfolipideillä että rasvahapoilla stabiloitu emulsio parempi poistumisnopeuden suhteen, mutta sen stabiliteetti verenkierrossa intravenoosisen ruiskeen jälkeen on huonompi eli puoliintumisaika on noin kaksi kolmasosaa edellisestä.
3 58071
Lisäksi fluorihiilivetyemulsiota, joka on valmistettu suuri molekyyli sen, ei.-ioni sen pinta-aktiivi sen aineen, esimerkiksi perfluori tri butyyli arai ini emulsion avulla, voidaan kaikissa suhteissa käyttää seoksena kaupallisten plasma-lisäaineiden, esimerkiksi dekstraanin tai hydroksietyyli tärkkelyksen tai modifioidun gelatiiniliuoksen kanssa, kun taas US-patenttijulkaisussa 3 962 1+ 39 kuvattua perfluoridekaliiniemulsiota ei voida käyttää mainittujen plasmalisä-aineiden kanssa, koska muodostuu saostuma. Näyttää siltä, että saostuminen johtuu emulgoitujen hiukkasten hajoamisesta, minkä syynä on emulsiossa suurena pitoisuutena esiintyvien fosfolipidien ja plasmalisäaineen, esimerkiksi dekstraanin tai suurimolekyylisen, kolloidaalisen hydroksietyyli tärkkelyksen välinen vuorovaikutus.
Aiottaessa käyttää fluorihiilivetyemulsiota infuusionesteenä tai synteettisenä verenkorvikkeena voimakkaasta verenvuodosta kärsivän potilaan hengen pelastamiseksi yhdessä plasmalisäaineen kanssa on isotonisuuden kannalta tärkeää, että molempien kolloidaalisten liuosten eli emulsion ja veren onkoottiset paineet tasataan. Fluorihiilivetyemulsio luovuttaa happea ja plasmalisäaine mahdollistaa kiertävän veren tilavuuden pitämisen vaadittavalla tasolla. On suositeltavaa käyttää suurimolekyylistä, ei-ionista pinta-aktiivista ainetta, joka on inertti plasmalisäaineen suhteen valmistettaessa keinotekoisena verenä käytettävää fluorihiilivetyemulsiota. Joskin nämä suuri molekyyli set, ei-ioni set pinta-aktiiviset aineet ovat tehokkaita emulgaattoreita eräiden fluorihiili vetyjen, esimerkiksi perfluoritributyyliamiinin ja muiden amiinityyppi Sten fluorihiili vetyjen suhteen, ne eivät sovi 9—11 hiiliatomia sisältäville fluorihiili vety-yhdisteille, esim. perfluoridekaliinilie, joiden erittymisnopeus on suuri.
Nämä seikat huomioonottaen on nyt suoritettu laajoja tutkimuksia emulsioiden valmistamiseksi 9“11 hiiliatomia sisältävistä fluori hiilivedyistä kuten perfluori dekali i ni sta, joilla on suuri erittymisnopeus. Nämä emulsiot ovat pysyviä verenkierrossa ja ne sekoittuvat plasmalisäaineeseen ilman, että emulgoituneet hiukkaset hajoavat.
Keksinnön kohteena on menetelmä sellaisen happea kuljettavan perfluori-hi ili vedyn stabi ili n emulsi on valmi stami seksi fysi ologi sesti hyväksyttävään vesi -pitoiseen väliaineeseen, jonka hiukkaskoko on noin 0,05-0,3 Jim.
Keksinnölle on tunnusomaista, että sekoitetaan homogeeniseksi seokseksi 10-50 % (paino/1ilavuus) (A + B):tä, jolloin A käsittää perfluoridekaliinin 11 58071 ja B käsittää vähintään yhden seuraavista perfluori-tert-amiineista: perfluori-Ν,Ν-dibutyyli-metyyliamiini, perfluoritripropyyliamiini; 2,0-5,0, edullisesti 3,0- 3,5 % (paino/tilavuus) suurmolekyylistä ionitonta pinta-aktiivista ainetta C, jonka molekyylipaino on noin 2000-20 000 ja joka on polyoksietyleeni-polyoksipropylee-nikopolymeeri; 0,1-1,0 % (paino/tilavuus) fosfolipidiä ja 0,004"0,1 % (paino/ti-lavuus) vähintään yhtä rasvahappoa E, joka on 8-22 hiiliatomia sisältävä rasvahappo tai sen fysiologisesti hyväksyttävä suola tai monoglyseridij jolloin perfluori-hiilivedyn A ja perfluori-tert-amiinin B välinen suhde on noin 1-9 paino-osaa A:ta 1 paino-osaa kohden B:tä, fysiologisesti hyväksyttävässä vesipitoisessa väliaineessa raakaemulsion saamiseksi, raakaemulsio emulgoidaan edelleen puristamalla se lämpötilassa enintään 55°C raon läpi paineessa noin 100-500 kp/cm^, jolloin se suuren nöpeusgradientin johdosta alistetaan leikkausvoiman ja sekoitusvaikutuksen alaiseksi, kunnes perfluorihiilivedyn hiukkaskoko saadussa emulsiossa saavuttaa arvon 0,05-0,3 pm.
Merkintä "(paino/tilavuus)" tarkoittaa aineen painomäärää (g) 100 ml:ssa muodostunutta emulsiota.
Keksinnössä emulgoimisapuaineina käytettävät fosfolipidit ovat alalla tunnettuja ja suositeltavia ovat ruskuaisfosfolipidi tai soijapapufosfolipidi. Määrä emulsiossa on noin 0,1-1,0, edullisesti noin 0,4-0,6 % (paino/tilavuus).
Emulgointiapuaineena käytetty rasvahappoyhdiste on 8-22 hiilitomia sisältävä rasvahappo tai sen fysiologisesti hyväksyttävä suola, esimerkiksi natrium- tai kaliumsuola tai monoglyseridi. Esimerkkejä ovat kapryylihappo, kapriinihappo, lau-riinihappo, myristiinihappo, palmitiinihappo, steariinihappo, behenihappo, palmito-öljybappo linolihappo, arakidonihappo ja niiden natrium- tai kaliumsuola ja monoglyseridi. Näitä rasvahappoyhdisteitä voidaan käyttää yksinään tai kahden tai useamman seoksena määrän ollessa 0,004-0,1, edullisesti noin 0,02-0,04 % (paino/tilavuus). Suositeltavia ovat 14-20 hiiliatomia sisältävät rasvahappoyhdisteet ja niiden fysiologisesti hyväksyttävät suolat ja erityisen suositeltavia ovat kaliumpalmitaatti ja kaliumoleaatti hyvän liukoisuutensa ja emulsion valmistuksen helppouden ansiosta.
Tämän keksinnön mukainen fluorihiilivetyemulsio valmistetaan sekoittamalla edellämainitut komponentit valinnanvaraisessa järjestyksessä fysiologisesti hyväksyttävässä vesivällaineessa, esim. tislatussa vedessä tai isotonisessa liuoksessa
raakaemulsion saamiseksi, joka emulgoidaan puristamalla lämpötilassa enintään 55°C
2 ' raon läpi paineessa noin 100-500 kp/cm , jolloin siihen kohdistuu leikkausvoima ja sekoitusvaikutus voimakkaan nöpeusgradientin ansiosta. Ruiskutusta jatketaan kunnes edellä mainittu hiukkaskoko on saavutettu.
5 58071
Ainesten homogenointi sekoitus suoritetaan tavanomaisessa sekoittimessa, esim. homogenoi ntisekoittimessa tai lapasekoittimessa.
Raakaemulsion emulgointi suoritetaan korkeapainehomogenaattorissa. Tämä on korkeapainepumppu, joka homogenoi, kahden sekoittumattoman nesteen seosta puristamalla sitä korkeassa paineessa ja hyvin suurella nopeudella raon läpi, jolloin nesteisiin kohdistuu leikkausvoima ja sekoitusvaikutus. Tyypiliinen kaupallinen homogenisaattori on Manton-Gaulintyyppi (myyjä Manton-Gaulin Manufacturing Co., Inc., USA). Siinä on kahteen tai useampaan hanaan yhdistetty monitievent-tiili, joiden jouset muodostavat raot.
Tässä homogenisaattorityypissä seosta kierrätetään useita kertoja koko-naispaineessa noin 500 kg/cm keksinnön mukaisen pysyvän emulsion saamiseksi. Käyttölämpötila on enintään 55°C saakka ja edullisesti 25_1»0°C.
Ko. emulsion dispergoidun faasin ultrahienojen hiukkasten halkaisija on pienempi kuin 0,2 pm ja enimmäkseen pienempi kuin 0,3 pm. Lisäksi se on pysyvä ja hiukkaskoko ei kasva kuumennettaessa eikä pitkällisen varastoinnin aikana.
Siten käsiteltävänä oleva emulsio suojaa potilasta emulsiohiukkasten kokkaroi-tumi sen hai ttavaikutuksilta.
Lisäksi keksinnön mukaisen emulsion retentioaika verenkierrossa on pitkä, joten hapenkuljetuskyky säilyy pitkään.
Verrattaessa esimerkiksi fluorihiilivetyemulsioon, joka on valmistettu käyttäen emulgaattorina fosfolipidejä US-patentin 3 962 1+39 mukaan, käsiteltävänä olevan emulsion retentioaika potilaan verenkierrossa on paljon pidempi. Keksinnön mukaisen emulsion poistuminen kehosta on paljon nopeampaa kuin perfluoritritutyyliamiini emulsi on.
Keksinnön mukaista emulsiota voidaan käyttää infuusionesteenä fysiologisesti isotoniseksi tekemisen jälkeen. Sitä voidaan myös käyttää seoksina kaupallisten plasmalisäaineiden, esimerkiksi dekstraanin, hydroksietyyli tärkkelyksen ja modifioidun gelatiinin kanssa. Lisäksi sitä voidaan käyttää imettäväisten verenkorvikkeena ja perfuusionesteenä säilytettäessä siirrettäviä sisäelimiä.
Seuraavat esimerkit selventävät keksintöä.
Esimerkeissä hiukkaskoko mitattiin keskipakosedimentointimenetelmän avulla, jota ovat ehdottaneet K. Yokoyama, A. Suzuki , I. Utsumi ja R. Naito (Chem.
Pharm. Bull., 22 (12), 2966-2971 (1971*)).
Esimerkki 1
Liuotettiin 8 litraan tislattua vettä 300 g polyoksietyleenipolyoksipro-pyleenisekapolymeeriä (molekyylipaino 10 800). Liuokseen lisättiin Uo g soija-papufosfolipidejä, 2 g kaliumoleaattia ja seosta, jossa oli 3 kg perfluorideka- 58071 liinia ja 300 g perfluoritripropyyliamiinia. Muodostunutta seosta sekoitettiin sekoittimessa raakaemulsion saamiseksi. Muodostunut raakaemulsio panostettiin suihkuemulgaattorin nestesäiliöön (valmistaja Manton-Gaulin Co.) ja emulgoitiin 2 johtamalla kaksitoista kertaa venttiilin läpi paineessa 200-500 kp/cm ja lämpötilassa 35° - 5°C. Muodostunut emulsio sisälsi 30,5 % (paino/tilavuus) perfluori-dekallinia ja 2,9 % (paino/tilavuus) perfluoritripropyyliamiinia. Keskimääräinen hiukkaskoko oli 0,09~0,1 ;jm mitattuna keskipakosedimentointimenetelmän avulla.
Emulsion hiukkaskoko kasvoi tuskin lainkaan suljettaessa injektioampulliin ja lämpösteriloitaessa 12 minuuttia 115°C:ssa tätä varten suunnitellussa pyörivässä sterilaattorissa.
Taulukosta 1 käy ilmi, että varastoitaessa kuusi kuukautta l°C:ssa ei keksinnön mukainen emulsio kokkaroitunut ja sen keskimääräinen hiukkashalkaisija oli lähes muuttumaton.
Toistettiin yllä oleva menetelmä käyttäen perfluoridekaliinin asemesta perfluoripentyylitetrahydrofuraania ja saatiin samanlaisia tuloksia kuin yllä.
Esimerkki 2
Liuotettiin 2 litraan tislattua vettä 100 g polyoksietyleenipolyoksipropy-leeniä, jonka keskimääräinen molekyylipa!no oli 8 350. Muodostuneeseen liuokseen lisättiin 20 g ruskuaisfosfolipidejä ja 0,5 g öljyhappoa ja seosta sekoitettiin sekoittimessa dispersion valmistamiseksi. Dispersioon lisättiin seos, jossa oli 6U0 g perfluoridekaliinia ja 250 g perfluoridibutyylimonometyyliamiinia ja muodostunutta seosta sekoitettiin sekoittimessa raakaemulsion saamiseksi. Raakaemulsio emulgoitiin esimerkissä 1 kuvatulla tavalla ja kuumasteriloitiin 12 minuuttia 115°C:ssa pyörivässä sterilaattorissa. Emulsio sisälsi 25,3 % (paino/ tilavuus) perfluoridekaliinia ja 9,8 (paino/tilavuus) perfluoridibutyylimono-metyyliamiinia. Saadun emulsion keskimääräinen hiukkashalkaisija ja hiukkas-kokojakautuma ja perfluoridekaliinin avulla valmistetun emulsion vertailu-näytteen vastaavat arvot ilmenevät taulukosta 1. Taulukosta 1 ilmenee myös saadun emulsion keskimääräinen hiukkashalkaisija kuuden kuukauden varastoinnin jälkeen U°C:ssa.
Taulukko 1. Eri emulsioiden hiukkaskokojakautuma
Esimerkki (A) (B) n:o Fluorihiilivety-yhdiste Perfluori-tert.-amiini Emulgaattori ' % (paino/tilavuus) % (paino/tilavuus) % (paino/tilavuus) 30,5 Perfluoritripropyyli- 3,0 amiini 2,9 1 Perfluoride- ____ kaliini 30 - A* 3,0
25,3 Perfluoridibutyyli- A^ Q
monometyyli amiini 9,8 * 2 Perfluorideka- liini 25 - k* U’° j atkuu 7 58071
Taulukko 1 (jatkoa)
Keskimääräinen hiuk- Hiukkaskokojakautuma kashalkaisija, jm steriloinnin jälkeen
Esi- Eraulgoimisapuaine paino-%_ merkki t (paino/tilavuus) steri. Hiukkaa- loinnin toinnin halkaisija jälkeen jälkeen <0,1 ^um 0,1- 0,2- <0,3/^ ____(ä°C,6 kk)___0,2 Aim 0.3 rum__
Soijapapufosfo- lipideja 0,U o ,097 0,099 58,3 39,1 2,6 0 1 K-oleaatti 0,02
Soi j apapufos fo- lipideja 0,H 0,395 <0,4 3,9 11,7 2U,1 60,3 K-oleaatti 0,02
Mun an rusk uai s- fosfolipideja 0,8 ^ 0>09, 37>2 0y9 0 2 öljyhappo 0,02
Munanruskuais- | fosfolipidejä 0,8 0>21(5 „>9 ,8>7 U6yk 23>0 \ Öljyhappo 0,02 i--—1-----
Huom. A: Polyoksietyleeni-polyoksipropyleenisekapolymeeri. Keskimääräinen molekyylipaino; = 10 800, A2 = 8 350, A^ = 15 800.
8 58071
Koe-esimerkki 1
Sekoitus plasmalisäaineen kanssa
Kliinisessä käytössä infuusionesteenä keksinnön mukaista emulsiota käytetään mieluiten plasmalisäaineen kanssa onkoottisen paineen vajavuuden korjaamiseksi. Sekoitettaessa keksinnön mukainen emulsio ja plasmalisäaine ei havaittu kolloidiliuosten saostumista, mikä osoittaa, että eräs keksinnön mukaisen emulsion käyttöön infuusionesteenä mahdollisesti liitty- f vistä vaikeuksista on poistettu.
Kokeessa käytetyt emulsiot olivat perfluoridekaliini-perfluori-N,N-dibutyy-limetyyliaminoemulsioita (5:2) vaihtelevin konsentraatioin. Ne valmistettiin kuten esimerkissä 2 (3,1* % (paino/tilavuus) polyoksietyleenipolyoksipropyleeni-sekapolymeeriä, 0,6 % (paino/tilavuus) ruskuaisfosfolipidejä, 0,0U % (paino/tila-vuus) kaliumoleaattia ja vertailun vuoksi valmistettiin perfluoridekaliiniemulsioita vaihtelevin konsentraatioin US-patentin 3 962 U39 mukaan (U% (paino/tilavuus) ruskuaisfosfolipidiä, 0,02 % (paino/tilavuus) kaliumoleaattia). Emulsiot tehtiin isotonisiksi laktaattipitoisella Ringerin liuoksella, joka valmistettiin neutraloimalla 60 ml puhdistettua maitohappoa kyllästetyllä natriumhydroksidivesiliuoksella käyttämällä fenolipunaista indikaattorina, lisäämällä liuokseen 150 g NaCl, 10 g KC1, 5 g CaClg ja 5 g MgCl^, lisäämällä sitten vettä kokonaistilavuuteen 1 000 ml, keittämällä ja suodattamalla ja laimentamalla suodos 25 kertaiseen tilavuuteen ennen injektoi nti a, tai Krebs-Ringerin bikarbonaatti liuoksella. Sekoitettiin plasma lisäaineeseen siten, että jälkimmäisen lopullinen konsentraatio 011 1-6 % (paino/tilavuus) ja saostuman muodostusta tarkkailtiin visuaalisesti kuuden tunnin aikana huoneen lämpötilassa sekoittamisen jälkeen. Käytetyt plasma-lisäaineet olivat hydroksietyyli tärkkelys (HES), (keskimääräinen molekyyli paino 200 000) 20 % (paino/tilavuus) ruokasuolaliuoksessa (valmistaja Ajinomoto Co.,
Ltd.) ja Dextran U0 (keskimääräinen molekyylipaino Uo 000) 10 % (paino/tilavuus) ruokasuolavesiliuoksessa (valmistaja The Green Cross Corp.).
Tulokset ilmenevät taulukoista 2 ja 3.
C
9 58071
Taulukko 2 \. Lopullinen fluori hiili- ” ~ vetypitoisuus % Keksinnön mukainen emulsio Emulsio %(paino/tilavuus) US-patentti
Lopullinen\ -—--liSMB- dekstraani äO-pitoisuus % \.
(pai.no/tilavuus) \_< 10 %_20 %_30 % 10 % 20 % 30 % 0,5 - 1,0 - - + 1.5 ___+ + + 2,0 - - - + + + 2.5 - + + ! + + + 3,0 + + + j + + +
Taulukko 3
Lopullinen fluorihiili- n. vetypitoisuus % Keksinnön mukainen emulsio US-patentti nXpai no /t i lavuus)__3 962 U39_
MS-pitoi-^^v 10 % 20 % 30 % 10 ^ 20 % 30 5S
SUUS % (pai no/t ilavuus) ___ 2 - + 3 - + + 1+ - + + + 5 - + + + + +
Huom.
- = ei sakkaa + = sakanmuodostusta
Yllä olevista tuloksista ilmenee selvästi, että plasmalisäaineena vaikuttaa paljon vähemmän keksinnön mukaisesti valmistettuun emulsioon verrattuna US-patentin 3 9β2 U39 mukaiseen emulsioon. Tämä osoittaa, että keksinnön mukaisesti valmistettu emulsio voidaan sekoittaa Dextran U0:n ja HES-valmisteen kanssa kaikissa suhteissa fysiologisesti kolloidaalisen isotonisuuden saavuttamiseksi, joka saavutetaan lisäämällä Dextran liO ja HES lopullisena konsentraationa 2 % (paino/tilavuus) ja 3 % (paino/tilavuus).
Yllä mainittuja vastaavia tuloksia saavutettiin myös esimerkissä 1 valmistetulla emulsiolla.
'° 58071
Koe-es5 merkki 2
Keksinnön mukaisesti valmistetun emulsion tehokkuuden selvittämiseksi suoritettiin transfuusio rotilla.
Tässä kokeessa käytettiin kahta fluorihiilivetyemulsiota. Ne olivat keksinnön mukaisesti valmistettu emulsio eli esimerkin 2 mukaan valmistettu perfluo-ridekaliinin ja perfluoridibutyylimonometyyliamiinin seos sekä ruskuaisfosfolipi-deillä stabiloitu perfluoridekaliiniemulsio US-patentin 3 962 1+39 mukaan.
Molempien emulsioiden komponentit ilmenevät taulukosta k. '
Emulsion tekemiseksi elektrolyyttipitoi seksi ja kolloidaalisesti isotoni-seksi lisättiin 1 tilavuusosa taulukon h elektrolyytti liuoksia 9 tilavuusosaan emulsiota ja sitten sekoitettiin ennen käyttöä 1 tilavuusosa muodostunutta elekt-rolyyttipitoista emulsiota ja 3 tilavuusosaa 6-%:ista hydroksietyylitärkkelystä (molekyylipaino Uo 000 - 50 000) Ringerin laktaattipitoisessa liuoksessa tai rotan plasmassa vertailun vuoksi.
Rottien (Wistar-kanta, paino 200-250 g) veri vaihdettiin elektrolyyttejä ja hydroksietyylitärkkelystä tai plasmaa sisältävään emulsioon vuodattamalla verta toistuvasti yhteisestä päänvaltimosta ja transfundoimalla häntälaskimoon verisolujen tilavuusarvoon 1 %, 1* % ja 7 % 100 )J:ssa happikehässä. Sitten määritettiin kuinka kauan tranfundoidut rotat vielä elivät.
Tulokset ilmenevät taulukosta 5· Kuten taulukosta 5 huomataan, keksinnön mukaisesti valmistettu emulsio oli paljon tehokkaampi pelastettaessa voimakkaasta verenvuodosta kärsivän eläimen henki verrattuna ruskuaisfosfolipideillä stabiloi tuun perfluori dekali i ni emulsioon.
Taulukko 1+
Komponentti Keksinnön mukainen Emulsio emulsio US-patentti _______3 962 1*39_
Fluori hiili- Perfluorideka- 25,3 % 2d %
Fluorihiili- vety liini, perfluo- (paino/tilavuus) (paino/tilavuus) . . . ri di butyyli vetyemul s 1 o_______i___-_ (9 til. osaa)
Pinta-aktii- Pluronic F68 x 3,1* vinen aine Ruskuaisfosfo- Λ c . .
lipidi, Kalium- * ___oleaatti__0,00U_j_0,02_
NaCl 6,00 6,00 1
NaHC03 2,1 KC1 0,336 0,336
Elektrolyytti Na-laktaatti - ; 3,10 (1 til.-osa) MgCl2.6H20 0,1*27 | 0,1*27
CaCl2.2H20 0,356 j __D-glukoosi__1 ,802_|_1_i0_| _gH_8^0_j 6,0_j x Polyoksietyleeni-polyoksipropyleenisekapolymeeri (mp. 8350) 11 58071
Taulukko 5
Verisolujen Plasman kera HES:n kera tilavuus % — . ..
______Eloonj aamJ sa3 ka_
Ko. emulsio 7 yli 72 h yli 72 h 1* 50 h 00 min yli 72 h 1 29 h 02 min 61 h 00 min ' Emulsio, US-pat.
' 3 962 ^39 7 23 h 10 min 5 h 53 min k 11 h 5 mi n 5 h 2 mi n 1 8 h 10 min 2 h 56 min ^uom‘Arvot saatu viiden rotan ryhmillä.
Koe-esimerkki 3
Akuutti myrkyllisyys kokeiltiin esimerkissä 3 saadulla fluori hiili vety-emulsiolla ja US-patentin 3 962 1+39 mukaan saadulla emulsiolla.
Näiden emulsioiden tekemiseksi isotonisiksi lisättiin ennen käyttöä 1 tila-vuusosa elektrolyyttejä 9 tilavuusosaan emulsiota. Näiden emulsioiden komponentit ilmenevät taulukosta H. Koe-eläiminä käytettiin Wistar-kannan koirasrottia, paino 100-120 g. Emulsio ruiskutettiin rottien laskimoon ja eloonjäämissuhdetta tarkkailtiin viikko ruiskeen jälkeen. Saadut tulokset ilmenevät taulukosta 6. Taulukosta 6 ilmenee, että molempien emulsioiden LD^ oli n. 130 ml/kg kehonpainoa eli niiden myrkyllisyys on varsin pieni.
Taulukko 6. Fluorihiilivetyemulsion akuutti myrkyllisyys
Eloonjäämissuhde eloonjääneiden ! rottien määrä_ LD^Q (1 vi ikon ^nnos Koerottien määrä_ kuluttua) ! Näyte ml/kg Päivää ruiskeen jälkeen_ _;_ 1 2 3 5_7__ 87__10/10 10/10 10/10 10/10 10/10 100_ 10/10 10/10 9/10 9/10 9/10
Keksinnön emulsio ,,λ/.λλ/.λο/.λο/.« „ . . ! 115_ 10/10 9/10 8/10 8/10 7/10 135 ml/kg 132__9/10 8/10 6/10 6/10 6/10 ___152__6/10 >4/10 3/10 3/10 1/10__ 87__10/10 10/10 10/10 10/10 10/10 100__10/10 10/10 9/10 9/10 9/10 I Emulsio 115__10/10 9/10 9/10 7/10 7/10 131 ml/kg jUS-pat. 3 962 1+39 132__9/10 8/10 7/10 6/10 5/10 j
1_152_ 7/10 6/10 1+/10 3/10 1/10 _I
12 5 80 71
Koe-esimerkki H
Fluori hiilivetyvalmisteiden punasoluja liuottavan vaikutuksen tutkimiseksi kehon ulkopuolisessa verenkiertojärjestelmässä suoritettiin in vitro-kokeita käyttäen kaniinin veren punasoluja.
Sekoitettiin kaksi koe-esimerkissä 2 käytettyä ja taulukossa k esitettyä emulsiovalmistetta ja laktaattipitoista Ringerin liuosta fysiologisesti lähes iso- , tonisiksi. Sekoitettiin muodostuneita isotonisia emulsiovalmisteita ja kaniinin
W
hepariinisoitua verta suhteessa 3:1, 1:1 ja 1:3 koenäyteliuosten valmistamiseksi. ·
Punasolujen liuotusvaikutus määritettiin mittaamalla vapaa hemoglobiinipitoisuus % 8 ml:ssa verta kuusi tunti sen 37°C:ssa seisottamisen jälkeen. Hemoglobiinin puna-soluliukoisuus määritettiin syanomethemoglobiinimenetelmällä (Kampen, E.J. ja Ziilstram, W.J., Clin. Chim. Acta, 6, 538, 1961).
Tulokset ilmenevät taulukosta 7·
Taulukko 7 _Vapaa hemoglobiini mg_
Fluorihiilivedyn ja veren suhde 1:3 1:1 3:1 Tämän keksinnön emulsio 36 81 180
Emulsio, US-pat. 3 962 1+39 298,5 yli 1+,000 3,380
Laktaattipitoinen Ringerin liuos (vertailu) 36 128 1U1
Kuten taulukosta ilmenee keksinnön mukaisesti valmistetnn emulsion punasoluja liuottava vaikutus on paljon pienempi kuin aikaisemmin ko. alalla ja eroaa vain vähän vertailuna käytetystä laktaattipitoisesta Ringerin liuoksesta.
Keksinnön mukaisesti valmistettua emulsiota verrattiin US-patenteista 3 911 138 ja 3 962 1+39 tunnettuihin emulsioihin. Tutkittavat emulsiot valmistettiin käyttämällä perfluoridekaliinia kuten edellä esimerkissä 1. Tutkittavien emulsioiden koostumus ja saadut tulokset on esitetty taulukossa 8. Emulsioiden stabiliteetti määritettiin hiukkasten halkaisijana mittaamalla painokeskimääräinen hiukkaskoko sentrifugaalisedimentointimenetelmällä, joka on kuvattu julkaisussa Yokoyama, K. & ai., Chem. Pharm. Bull., 22 (12), 2966-2971 (197M· l.
'3 58071 ο β to co σ\ •rt :o β p oo on ta e <u +> · i- · -=r
H e S to p -P
P *r-l *ri ·Η cd «“ CO OJ
S m ei = a ft'- ftvo (¾ Ai M f! 0) I On I rn
Φ 2 d O CQ CQ
Ai S > Ai Don r> on "ils ~l Ö · P " β Ai ai ti •O O β VO ^ ON λ a ia •rt -P O 3 ON ' Λ on to en a> «ρ o _=f· •rl Ιί Äl U P " *> - «·
3 β HO 3 O O O O
-id 3 :d -3- 3 ft > ·ι-3^ ,¾
Λ 3 β ft C
0) ft -rt e 3 g β •n s 2 β • d 3 P -rt
β -Ρ Φ O β t— IA IA IA
S3 β -P ft 0) ON ON LA OJ
:nj (L) *rt -rt o o on on «- S S β β Λ " Λ " •r-ι 2 Ο <D ft O o o o
Ai 2 P P tee tn w m tn ·<-: ω______
Ai----- •rt β β -Ρ Φ CD to en •P «g Λ
M S P LA O O O
a5 :0 -P β On <- On O
Ai -P tn Φ O T- o ·—
Ai -P -rt Φ " ·> - *·
2 -rt S Ai O O O O
•rt ft ft I—f te :3 3 :3 !> > ·ο CO------ I *rt *rt O -rt -rt l ft -rt I Ό -rt ^ *rt
Aj-P-P 2 -rt ^ p p-rt^P P
Atf β -P ftftpOJ ft ft p OJ P
2 -rt g aJ.rt-d-alo «J-rtftcöO I (0¾¾ ft O 3 ft ft " 3 Λ ft ft " 3 " 3
PbOi> 3 o o φ o 3 o o φ o a> -s d ft P ft H ft ft ft *> ft P "-3 -rt to O -rt to o o o
S 'P O O I O O I I
Wee CQftW CQftW iej . ” : a> ωιι β 1) O !>) •n ft β ft - 3 >j ft o o -rt •rt -P *rt ft O I Ό P 010000¾¾¾¾ p.rt β "rt Ai Ai ft ft rt (OO-rtOO O LA Vi. — 0 AiSP'-'1 « »ftft to bD Oftai-rton=on = on 3003 ft !>> o φ f-t · •’-j ft ·* p P ft ft ft φ ft TL to n ? B o-rtSoS o o d
W ft β ft S·— cnftH
•ri ---—*------------+j 1 *rt o •rt I Ö c M * n »ri «fi Ο β -rt tö 2 -P g ft ft !>» -rt 3 «— ft -P β -rt tÄ β <D O ft ·6® φ > P fn on i i i * ft *rt r-1 p> CÖ :3 ft ft ft cö to ·η β O ρ •n *rt φ β p w Ä ft ft .rt
, ______O
< I tl •rt p* *rt ‘rt p β -Ρ β β O <D O -rt
P > 2-,-1¾¾ 15¾ IA IA
ft *rt ft ft z z z .
ftft ft 3 o on m on s β *rt β on on on ono <D · il o ai p ft JS__ft ft_____S3 n 58071
Tuloksista ilmenee, että US-patentista 3 911 138 tunnetun perfluorihiili -vetyemulsion lämpö- ja varastoi ntistabiliteetit ovat huomattavasti huonommat kuin keksinnön mukaisesti valmistetun emulsion vastaavat arvot. US-patentista 3 962 1*39 tunnettu perfluori hi i li vetyemulsi o on hieman huonompi kuin keksinnön mukai sesti valmi stettu emulsi o.
«I
V
«, <i 1 l l
Claims (1)
15 S 80 71 Pat entt ivaatimus: Menetelmä sellaisen happea kuljettavan perfluorihiilivedyn stabiilin emulsion valmistamiseksi fysiologisesti hyväksyttävään vesipitoiseen väliaineeseen, jonka hiukkaskoko on noin 0,05~0,3 Jim, tunnettu siitä, että sekoitetaan homogeeniseksi seokseksi 10-50 % (paino/tilavuus) (A + B):tä, jolloin A käsittää 1 perfluoridekaliinin ja B käsittää vähintään yhden seuraavista perfluori-tert-amii- neista: perfluori-N,N-dibutyyli-metyyliamiini, perfluoritripropyyliamiini; 2,0- 5,0 % (paino/tilavuus) suurimolekyylistä ionitonta pinta-aktiivista ainetta C, jonka molekyylipaino on noin 2000-20 000 ja joka on polyoksietyleeni-polyoksipropylee-nikopolymeeri, 0,1-1,0 % (paino/tilavuus) fosfolipidiä D; ja 0,001+-0,1 % (paino/ti-lavuus) vähintään yhtä rasvahappoa E, joka on 8-22 hiiliatomia sisältävä rasvahappo tai sen fysiologisesti hyväksyttävä suola tai monoglyseridi; jolloin perfluorihiilivedyn A ja perfluori-tert-amiinin B välinen suhde on noin 2,5-10 paino-osaa A:ta 1 paino-osaa kohden B:tä, fysiologisesti hyväksyttävässä vesipitoisessa väliaineessa raakaemulsion saamiseksi, raakaanulsiota emulgoidaan edelleen puristama!.-la se lämpötilassa enintään 55°C raon läpi paineella noin 100-500 kp/cm , jolloin emulsio suuren nopeusgradientin johdosta alistetaan leikkausvoiman ja sekoitus-vaikutuksen alaiseksi kunnes perfluorihiilivedyn hiukkaskoko saadussa emulsiossa saavuttaa arvon 0,05~0,3 pn.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US65496476A | 1976-02-03 | 1976-02-03 | |
US65496476 | 1976-02-03 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI770354A FI770354A (fi) | 1977-08-04 |
FI58071B FI58071B (fi) | 1980-08-29 |
FI58071C true FI58071C (fi) | 1980-12-10 |
Family
ID=24626936
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI770354A FI58071C (fi) | 1976-02-03 | 1977-02-01 | Foerfarande foer framstaellning av en stabil emulsion av en syre transporterande perfluorkolvaete |
Country Status (22)
Country | Link |
---|---|
JP (1) | JPS5835485B2 (fi) |
AR (1) | AR218864A1 (fi) |
AT (1) | AT355214B (fi) |
BE (1) | BE850992A (fi) |
CA (1) | CA1072446A (fi) |
CH (1) | CH633674A5 (fi) |
DD (1) | DD132231A5 (fi) |
DE (1) | DE2630586C2 (fi) |
DK (1) | DK152256C (fi) |
ES (1) | ES449635A1 (fi) |
FI (1) | FI58071C (fi) |
FR (1) | FR2361867A1 (fi) |
GB (1) | GB1549038A (fi) |
IL (1) | IL51325A (fi) |
LU (1) | LU76698A1 (fi) |
MX (1) | MX4136E (fi) |
NL (1) | NL171533C (fi) |
NO (1) | NO145370C (fi) |
NZ (1) | NZ183096A (fi) |
SE (1) | SE442706B (fi) |
SU (1) | SU797546A3 (fi) |
ZA (1) | ZA77229B (fi) |
Families Citing this family (19)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4186253A (en) * | 1978-10-10 | 1980-01-29 | The Green Cross Corporation | Perfusate for preserving organ to be transplanted and preserving method |
JPS55100312A (en) * | 1979-01-25 | 1980-07-31 | Toshiro Wada | Contrast medium for blood vessel |
EP0077114B1 (en) * | 1981-09-08 | 1987-12-02 | Green Cross Corporation | Perfluorochemicals, process for preparing the same and their use as blood substitutes |
US4423077A (en) * | 1982-07-27 | 1983-12-27 | The University Of Pennsylvania | Perfluorochemical emulsion artificial blood |
JPS5946218A (ja) * | 1982-09-09 | 1984-03-15 | Green Cross Corp:The | フルオロカ−ボン乳化製剤 |
JPS59175421A (ja) * | 1983-03-24 | 1984-10-04 | Tetsuzou Agishi | 血液浄化剤 |
AU2441592A (en) * | 1991-08-08 | 1993-03-02 | Leigh D. Segel | Fluorocarbon blood substitute |
US5502094A (en) * | 1994-05-20 | 1996-03-26 | Minnesota Mining And Manufacturing Company | Physiologically acceptable emulsions containing perfluorocarbon ether hydrides and methods for use |
US5658962A (en) | 1994-05-20 | 1997-08-19 | Minnesota Mining And Manufacturing Company | Omega-hydrofluoroalkyl ethers, precursor carboxylic acids and derivatives thereof, and their preparation and application |
WO1997025978A1 (fr) * | 1996-01-15 | 1997-07-24 | BELOYARTSEV, Arkady Felixovich | Procede de production d'emulsions perfluorocarbonees a des fins medicales |
CN1068778C (zh) * | 1998-05-15 | 2001-07-25 | 赵超英 | 救治用的药物组合物及其制备方法 |
US7357937B2 (en) | 2002-09-24 | 2008-04-15 | Therox, Inc. | Perfluorocarbon emulsions with non-fluorinated surfactants |
RU2259819C1 (ru) * | 2004-03-01 | 2005-09-10 | Кузнецова Ирина Николаевна | Эмульсия перфторорганических соединений медицинского назначения и способ её получения |
EA200801973A1 (ru) | 2006-03-14 | 2009-02-27 | Сергей Иванович Воробьев | Перфторуглеродная газопереносящая эмульсия для медико-биологических целей, способ ее получения и средство для лечения (варианты) |
US8063020B2 (en) * | 2007-12-22 | 2011-11-22 | Simpkins Cuthbert O | Resuscitation fluid |
GB2467353B (en) | 2009-01-30 | 2011-07-20 | Steven Skill | Apparatus for treatment of fluid streams and method of conducting the same |
ES2541226B2 (es) * | 2014-01-15 | 2016-02-12 | MONDRAGÓN GOI ESKOLA POLITEKNIKOA J. Mª. ARIZMENDIARRIETA, S.C | Fantoma de sangre |
RU2745290C2 (ru) * | 2019-04-12 | 2021-03-23 | Ирина Николаевна Кузнецова | Эмульсия перфторуглеродных соединений медико-биологического назначения и способ её получения |
WO2024046999A1 (de) * | 2022-08-31 | 2024-03-07 | Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main | Lecithin-modifizierte nanoskalierte sauerstoffträger (lenox) |
Family Cites Families (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CH604490A5 (fi) * | 1970-09-05 | 1978-09-15 | Green Cross Corp | |
JPS5331209B2 (fi) * | 1973-10-05 | 1978-09-01 |
-
1976
- 1976-07-01 JP JP51078127A patent/JPS5835485B2/ja not_active Expired
- 1976-07-02 GB GB27739/76A patent/GB1549038A/en not_active Expired
- 1976-07-06 SE SE7607727A patent/SE442706B/xx not_active IP Right Cessation
- 1976-07-07 NL NLAANVRAGE7607514,A patent/NL171533C/xx not_active IP Right Cessation
- 1976-07-07 DE DE2630586A patent/DE2630586C2/de not_active Expired
- 1976-07-07 AT AT496676A patent/AT355214B/de not_active IP Right Cessation
- 1976-07-07 DK DK307276A patent/DK152256C/da not_active IP Right Cessation
- 1976-07-07 ES ES449635A patent/ES449635A1/es not_active Expired
- 1976-07-07 CH CH869676A patent/CH633674A5/de not_active IP Right Cessation
- 1976-07-08 FR FR7620907A patent/FR2361867A1/fr active Granted
- 1976-07-08 CA CA256,571A patent/CA1072446A/en not_active Expired
-
1977
- 1977-01-17 ZA ZA770229A patent/ZA77229B/xx unknown
- 1977-01-17 NZ NZ183096A patent/NZ183096A/xx unknown
- 1977-01-21 MX MX775377U patent/MX4136E/es unknown
- 1977-01-25 IL IL51325A patent/IL51325A/xx unknown
- 1977-01-31 AR AR266381A patent/AR218864A1/es active
- 1977-02-01 FI FI770354A patent/FI58071C/fi not_active IP Right Cessation
- 1977-02-01 NO NO770324A patent/NO145370C/no unknown
- 1977-02-02 SU SU772447657A patent/SU797546A3/ru active
- 1977-02-02 BE BE174577A patent/BE850992A/xx not_active IP Right Cessation
- 1977-02-03 LU LU76698A patent/LU76698A1/xx unknown
- 1977-02-03 DD DD7700197227A patent/DD132231A5/xx unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
NL171533C (nl) | 1983-04-18 |
CH633674A5 (en) | 1982-12-31 |
NO145370C (no) | 1982-03-10 |
DE2630586A1 (de) | 1977-08-11 |
ES449635A1 (es) | 1977-11-16 |
IL51325A (en) | 1980-05-30 |
ZA77229B (en) | 1977-11-30 |
DK152256B (da) | 1988-02-15 |
JPS5835485B2 (ja) | 1983-08-03 |
MX4136E (es) | 1982-01-06 |
ATA496676A (de) | 1979-07-15 |
FR2361867B1 (fi) | 1978-12-15 |
NL171533B (nl) | 1982-11-16 |
AR218864A1 (es) | 1980-07-15 |
JPS5296722A (en) | 1977-08-13 |
DK307276A (da) | 1977-08-04 |
SE442706B (sv) | 1986-01-27 |
NO770324L (no) | 1977-08-04 |
AU1550576A (en) | 1977-07-28 |
GB1549038A (en) | 1979-08-01 |
FR2361867A1 (fr) | 1978-03-17 |
CA1072446A (en) | 1980-02-26 |
NZ183096A (en) | 1979-04-26 |
SE7607727L (sv) | 1977-08-04 |
DK152256C (da) | 1988-08-29 |
NL7607514A (nl) | 1977-08-05 |
NO145370B (no) | 1981-11-30 |
DD132231A5 (de) | 1978-09-13 |
LU76698A1 (fi) | 1977-06-28 |
FI58071B (fi) | 1980-08-29 |
AT355214B (de) | 1980-02-25 |
DE2630586C2 (de) | 1984-06-07 |
FI770354A (fi) | 1977-08-04 |
IL51325A0 (en) | 1977-03-31 |
BE850992A (fr) | 1977-05-31 |
SU797546A3 (ru) | 1981-01-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI58071C (fi) | Foerfarande foer framstaellning av en stabil emulsion av en syre transporterande perfluorkolvaete | |
US4252827A (en) | Oxygen-transferable fluorocarbon emulsion | |
US5350571A (en) | Emulsions of highly fluorinated organic compounds | |
US3962439A (en) | Oxygen-transferable emulsion | |
AU598226B2 (en) | Stable emulsions of highly fluorinated organic compounds | |
US3993581A (en) | Process for preparing stable oxygen transferable emulsion | |
US3911138A (en) | Artificial blood and method for supporting oxygen transport in animals | |
EP0196776B1 (en) | Emulsions of perfluorocarbons in aqueous media | |
US3958014A (en) | Process for preparing injection-purpose fluorocarbon emulsion capable of carrying oxygen | |
Geycr | Perfluorochemicals as oxygen transport vehicles | |
US5536753A (en) | Stable perfluorocarbon and oil emulsions | |
KR810000695B1 (ko) | 산소 운반 가능한 플루오로카아본 유탁액의 제조방법 | |
JPS6033367B2 (ja) | 酸素運搬輸液 | |
JPS59130813A (ja) | 癌化学療法補助剤 | |
RU2070033C1 (ru) | Способ получения перфторуглеродных эмульсий для медицинских целей | |
US4814446A (en) | Fluorinated triethylenediamine as an oxygen transport agent | |
US4931472A (en) | Fluorinated triethylenediamine as an oxygen transport agent | |
RU2122404C1 (ru) | Способ получения эмульсии на основе перфторорганических соединений для медико-биологических целей | |
EP1111992A1 (en) | Improved artificial blood fluids | |
JPH0676315B2 (ja) | 注射用w/o/w型複合エマルジヨン及びその製造法 | |
FI65009C (fi) | Perfusionsvaetska foer konservering av ett organ som skall transplanteras och konserveringsfoerfaras | |
Purewal | The colloidal properties of fluorocarbon emulsions | |
Lapin et al. | The Technical and Physiological Aspects of Surgery and Anaesthesia Without Homologous Blood | |
JPS58225013A (ja) | フルオロカ−ボン乳化製剤 | |
JPH02202816A (ja) | 心灌流液 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: THE GREEN CROSS CORP |