FI57764B - Foerbaettrad reaktor foer polymerisering av etyleniskt omaettade monomerer - Google Patents

Foerbaettrad reaktor foer polymerisering av etyleniskt omaettade monomerer Download PDF

Info

Publication number
FI57764B
FI57764B FI1870/73A FI187073A FI57764B FI 57764 B FI57764 B FI 57764B FI 1870/73 A FI1870/73 A FI 1870/73A FI 187073 A FI187073 A FI 187073A FI 57764 B FI57764 B FI 57764B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
reactor
polymerization
volume
flue
monomerer
Prior art date
Application number
FI1870/73A
Other languages
English (en)
Other versions
FI57764C (fi
Inventor
Jean-Marie Chauvier
Original Assignee
Solvay
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Solvay filed Critical Solvay
Application granted granted Critical
Publication of FI57764B publication Critical patent/FI57764B/fi
Publication of FI57764C publication Critical patent/FI57764C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08FMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED BY REACTIONS ONLY INVOLVING CARBON-TO-CARBON UNSATURATED BONDS
    • C08F14/00Homopolymers and copolymers of compounds having one or more unsaturated aliphatic radicals, each having only one carbon-to-carbon double bond, and at least one being terminated by a halogen
    • C08F14/02Monomers containing chlorine
    • C08F14/04Monomers containing two carbon atoms
    • C08F14/06Vinyl chloride
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J19/00Chemical, physical or physico-chemical processes in general; Their relevant apparatus
    • B01J19/18Stationary reactors having moving elements inside
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J2219/00Chemical, physical or physico-chemical processes in general; Their relevant apparatus
    • B01J2219/00049Controlling or regulating processes
    • B01J2219/00162Controlling or regulating processes controlling the pressure
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J2219/00Chemical, physical or physico-chemical processes in general; Their relevant apparatus
    • B01J2219/18Details relating to the spatial orientation of the reactor
    • B01J2219/185Details relating to the spatial orientation of the reactor vertical
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S526/00Synthetic resins or natural rubbers -- part of the class 520 series
    • Y10S526/918Polymerization reactors for addition polymer preparation

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Polymerisation Methods In General (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)

Description

EjSG^I ΓβΙ ««KUULUTUSjULKAISU C 7 7 6 4 jSa <11) UTLAGGNINCSSKMFT b ' 1 C (*$) Pats-r.tti s y i n r \. 1 ’ v 1.0 10 1 : 0 Patent .jiicidelat (51) Ky.ik.Vo.3 o 08 P 2/20, 14/06 SUOMI—FINLAND (Z1) 1870/73 (22) H«kw»hp>Ni—Amatalm^g o8.o6.73 (23) AKwpDvl—GlMglMtadat 08.06.73
(41) Tullut Julkbukal — Wlvit offHidlg lU. 01.7U
Fstanttl-ja rakiatarfhallttu* (44) νιμμμ panon μ kmiljuikUMn pm.-
Patant- och ragiaterctjrralMn ' ' AmMcm utla*d eeh utl^krUtw publicorad 30.06.80 (32)(33)(31) «uoMmii·—Saglri prloritat 13.07.72
Ranska-Frankrike(FR) 7225672 (71) Solvay & Cie, rue du Prince Albert 33, B-1050 Bruxelles, - Belgia-Belgien(BE) (72) Jean-Marie Chauvier, Bruxelles, Belgia-Belgien(BE) (7U) Oy Kolster Ab (5M Parannettu reaktori etyleenisesti tyydyttämättömien monomeerien polymeroimiseksi - Förbättrad reaktor för polymerisering av ety-leniskt omattade monomerer
Keksinnön kohteena on parannettu reaktori etyleenisesti tyydyttämättömien monomeerien polymeroimiseksi vesipitoisessa väliaineessa, varsinkin vinyyliklori-din suspensio- tai emulsiopolymeroimiseksi.
Sen lisäksi, että voidaan suurentaa reaktoreiden tilavuusnääräistä tuottavuutta, toisin sanoen tuottavuutta tilavuusyksikköä kohden, voidaan keksinnön ansiosta myös huomattavasti parantaa hartsien puhtautta pienentämällä polymeroinnissa käytettävien komponenttien määrää.
' Keksinnölle on tunnusomaista, että reaktori käsittää lieriömäisen pysty- akselisen säiliön, jonka pohja on varustettu sekoitusjärjestelmällä ja yläosassa säiliön kanssa sama-akselisella hormilla, jonka halkaisijan suhde lieriömäisen säiliön sisähalkaisijaan on noin 0,2-0,3, ja jonka tilavuus on yli 2,5 % säiliön tehollisesta tilavuudesta.
Keksinnön mukainen reaktori on teknisesti ja taloudellisesti varsin mielenkiintoinen syystä, että sen ansiosta voidaan saavuttaa reaktorin maksimitäyttö-aste, joka void sian helposti pitää vakiona, mikä huomattavasti parantaa reaktorei-den tuottavuutta. Keksinnön mukaisen reaktorin ansiosta voidaan lisäksi saada erit- 2 57764 täin puhtaita hartseja, koska polymerointiin käytettävien komponenttien määrää voidaan vähentää.
Keksinnön mukaisen reaktorin ansiosta voidaan reaktorin täyttöastetta parantaa noin 10 $:lla tunnettuun pystyreaktoriin verrattuna. Tunnetussa pystyreaktoris-sa on normaalisti olemassa reaktiotilan ja reaktorin kannen välinen vapaa tila, minkä takia ei voida saavuttaa täydellistä täyttöastetta ilman erikoislaitteita. Reaktorin kannessa sijaitseva räjähdyslevy ei saa missään tapauksessa joutua kosketukseen reakticväliaineen kanssa, koska tämä levy voisi karstaantua ja tulla toimintakyvyttömäksi siinä tapauksessa, että reaktiomassa paisuu.
Keksinnön mukaisessa reaktorissa voidaan reaktorin täyttöaste helposti pitää vakiona lisäämällä vettä tai jonkin reaktiokcmponentin vesiliuosta siten, että lisätty määrä tarkasti vastaa reakticväliaineen tilavuuden pienenemistä polymeroinnin jatkuessa. Erikoisesti voidaan siitä alkaen, jolloin reaktioväliaineen korkeus hormissa laskee, tämä korkeus automaattisesti säätää sopivan laitteen avulla.
Tämä etu on erikoisen mielenkiintoinen siinä tapauksessa, että on kysymys vesiemulsiossa tapahtuvasta polymeroinnista, johon emulsioon yleensä on sangen vaikeata lisätä reaktiokomponentteja sitä mukaa kuin polymerointimassan tilavuus pienenee.
Keksinnön mukainen laite soveltuu vesiväliaineessa, toisin sanoen vesiemulsiossa tai vesisuspensiossa tapahtuvaan polymerointiin, erikoisesti etyleenisesti tyydyttämättömien moncmeerien, varsinkin vinyylikloridin homo- ja sekapolymerointiin.
Nyt on lisäksi yllättäen todettu, että keksinnön mukaisen laitteen avulla valmistettujen hartsien keskimääräinen raekoko on huomattavasti pienentynyt.
Kun on kysymys polyvinyylikloridihartsista, joka on valmistettu suorittamalla polymerointi vesisuspensiossa tunnetun pystyreaktorin avulla, on rakeiden keskikoko suuruusluokkaa lUO pm. Käytettäessä samaa polymerointipanosta, toisin sanoen samoja lisäainemääriä, mutta suorittamalla reaktio keksinnön mukaisessa laitteessa, saadaan rakeiden keskikoko pienenemään jopa 30 pm:ään. Tämän yllättävän tosiasian ansiosta voidaan käytetyn suojaavan dispergoimisaineen määrää huomattavasti pienentää, jolloin vähennys on suuruusluokkaa 50 % tai enemmän, joten saatujen hartsien puhtaus paranee.
Dispergointiainejäännösten läsnäolo hartsissa huonontaa kuten tunnettua näiden hartsien puhtautta, jolloin erikoisesti näiden jäännösten läsnäolon takia hartseilla voi olla alkuperäisiä värejä, joita ei voida hyväksyä eräissä käyttötapauksissa, esim. kiinteän hartsin suulakepuristuksessa.
Oheinen kuvio esittää kaaviollisesti keksinnön mukaista reaktoria, jossa on pystyakselinen lieriömäinen säiliö 1, jonka alaosassa on sekoitusjärjestelmä 2, ja jonka yläosassa on säiliön akselille sovitettu hormi 3, jonka yläpäässä on räjähdyslevy k.
Keksinnön erään suoritusmuodon mukaan räjähdyslevy U on sovitettu hormin 3 57764 sivuputkeen, minkä ansiosta hormin yläosaa voidaan käyttää muihin tarkoituksiin, erikoisesti reaktiokcmponenttien lisäämiseen.
Hormin halkaisijan ja lieriömäisen säiliön halkaisijan suhteen on oltava noin 0,25-0,30. Hormin halkaisijan alaraja ei ole erikoisen kriittinen edellä selitettyjen etujen saavuttamisen kannalta, vaan se määräytyy käytännöllisistä seikoista reaktorin, kuten puhdistusmahdollisuudesta. Sensijaan hormin halkaisijan yläraja on keksinnön mukaisen laitteen eräs kriittinen tunnusmerkki.
Hormin halkaisijan ja säiliön sisähalkaisijan suhteen ollessa suurempi kuin noin 0,33 ei enää saavuteta hartsirakeiden kokojen mitään pienenemistä, eikä näin ollen käytettävän dispergoimisaineen määrän vähenemistä, joten ei voida parantaa hartsien puhtautta.
Hormin tilavuuden on oltava yhtä suuri tai suurempi kuin 2,5 % reaktorin " tehollisesta tilavuudesta (toisin sanoen todella käyttökelpoisesta tilavuudesta).
Hormin 2,5 % pienempää tilavuutta ei voida käyttää turvallisuussyistä, koska räjähdyslevyn ulkonemat voivat joutua kosketukseen reaktiomassojen kanssa, jolloin tämä levy likaantuessaan ei enää voi täyttää tehtäväänsä. Haluttaessa välttää tämä epäkohta on ainoana keinona pienentää reaktorin täyttöastetta.
Hormin tilavuuden yläraja ei ole kriittinen. Taloudellisista syistä on hormin tilavuuden kuitenkin edullisesti oltava enintään 5 % reaktorin tehollisesta tilavuudesta.
Keksinnön mukaisessa reaktorissa voidaan käyttää erilaisia laitteita ja säätövälineitä, kuten reaktiokcmponenttien syöttöputkia ja -venttiilejä, tyhjennys-venttiilejä, lämpötilan ja paineen valvontalaitteita, jne., jolloin nämä laitteet ovat samanlaisia kuin ennestään tunnetuissa vesiväliaineen käyttöä varten tarkoitetuissa polymerointilaitteistoissa käytetyt laitteet, jotka ammattimies hyvin tuntee.
Keksinnön mukaiset parannukset voidaan kohdistaa kaikenkokoisiin reaktoreihin, erikoisesti suurikokoisiin autoklaaveihin, joiden tilavuus voi olla joka lUO m3.
Esimerkit 1-3 Näiden esimerkkien tarkoituksena on kuvata keksinnön mukaisen reaktorin tuottavuuden lisääntymistä samoin kuin keksinnön mukaisessa reaktorissa valmistettujen hartsien puhtauden paranemista.
Oheisen kuvion kaaviollisesti esittämässä keksinnön mukaisessa reaktorissa on pystyakselinen säiliö 1, jonka halkaisija on lU cm ja tehollinen tilavuus on 3,^5 1. Säiliön yläosassa on reaktorin kanssa sama-akselinen hormi 3, jonka halkai- 3 sija on 3,5 cm ja tilavuus on 172 cm , mikä vastaa 17,8 cm:n korkeutta. Säiliön alaosassa on pystysiipinen sekoitin.
Edellä selitetyssä reaktorissa polymeroidaan vinyylikloridia soveltamalla 4 57764 ennestään tunnettua menetelmää polymeroinnin suorittamiseksi vesisuspensiossa. Käyttöolosuhteet samoin kuin lisättyjen reaktiokamponenttien määrät on esitetty seuraavassa taulukossa 1.
Vertailuesimerkki Rl koskee vinyylikloridin polymerointia vesisuspensiossa, jolloin käytetään samoja käyttöolosuhteita kuin esimerkeissä 2 ja 3, lukuunottamatta polymerointireaktoria, joka on ennestään tunnettu pystyreaktori, toisin sanoen oheisen kuvion kaaviollisesti näyttämää tyyppiä oleva reaktori, jossa ei ole hormia 3, vaan jossa paisuntalevy k on sijoitettu autoklaavin kanteen.
On seulomalla määritetty valmistettujen hartsien rakeisuus ja rakeiden keskikoko. Reaktorin täyttöasteena on käytetty arvoa, joka ei aiheuta paisuntalevyn karstaantumista. Taulukossa on myös esitetty valmistettu polyvinyylikloridimäärä samoin kuin reaktorin seinämien ja räjähdyskiekon karstaantumistila polymeroinnin jälkeen.
Taulukko 1
Esimerkki R1 2 3
Polymerointiolosuhteet Lämpötila, °C 60 sekoitusnopeus, r/min 500 lauryyliperoksidia, g 2 vettä, g _I85O__ polyvinyylialkoholia, g 22 0,8 vinyylikloridia, g 1θβθ 1176 II76 saatu polyvinyylikloridia, g 1007 1117 1117
Ctninaisuudet
Reaktorin täyttöaste 60°C:ssa, % 90 100 100
Raekoon mukainen koostumus, po >180 pm A 2 ll*9 180/128 pm 600 1+ 1+19 128/88 pm 29k 8 3bk 88/63 pm kk 2k 72 63A2 pm 8 138 l6
< k2 pm Ö2U
Rakeiden keskikoko, pm 137 30 132 karstaantuminen, % 200
Edellä esitetyt tulokset osoittavat, että keksinnön mukaisen reaktorin ansiosta voidaan suurentaa reaktorin täyttöastetta 10 % (esimerkit 2 ja 3 ja vaatimus 1) ja täten käyttää hyödyksi reaktorin tehollista maksimikapasiteettia, 5 57764 joten voidaan lisätä enemmän moncmeeriä ja täten suurentaa laitteiston ominais-tuottavuutta.
Toisaalta todetaan, että keksinnön mukaisen reaktorin avulla valmistetun polyvinyylikloridin keskimääräinen raekoko (esimerkki 2) on pienentynvt 30 pm:ään, mink" ansiosta voidaan rakeisuuden pysyessä vakiona vähentää käytetyn dispergoin-tiaineen annosta yli 50 % (esimerkki 3). Koska reaktlomassaan lisätyn dispergoimis-aineen määrää voidaan pienentää, saadaan tulokseksi erittäin puhtaita hartseja.
Ei ole huomattu autoklaavin seinämien ja räjähdyslevyn karstaantumista siinä tapauksessa, että on käytetty keksinnön mukaista laitetta (esimerkit 2 ja 3). Toisaalta on siinä tapauksessa, että kokeessa 1 on haluttu suurentaa reaktorin täyttö-astetta, huomattu räjähdyslevyn melkoista karstaantumista.
Esimerkki 1+ Tämän esimerkin tarkoituksena on esittää, että käytettäessä hormin halkaisijan ja autoklaavin sisähalkaisijan sellaista suhdetta, joka on suurempi kuin 0,33, ei voida havaita raekoon pienenemistä.
Toistetaan sama koe kuin esimerkissä 2, mutta käytetään hornia, jonka hai-kaisija on 7 cm ja tilavuus on 172 cm , mikä vastaa 3,H cm:n korkeutta.
Tämän kokeen tulokset osoittavat, että rakeiden keskikoko ei ole pienentynyt, vaan on suuruusluokkaa lUO pm, ja lisäksi on havaittavissa räjähdyslevyn huomattavaa karstaantumista syystä, että tämä levy on niin lähellä reaktiomassaa.
Esimerkki 5 Tämä esimerkki näyttää, että hornin sellainen tilavuus, joka on pienempi kuin 2,5 % reaktorin tehollisesta tilavuudesta, aiheuttaa räjähdyslevyn karstaantumista. Toistetaan sama koe kuin esimerkissä 2, mutta käytetään hormia, jonka hai-
O
kaisija on 3,5 cm ja tilavuus on 69 cm , mikä vastaa 7,2 cm:n korkeutta. Polyme-roinnin jälkeen on todettavissa paisuntalevyn huomattavan runsas karstaantuminen. Toisaalta on todettu, että ei esiinny räjähdyslevyn karstaantumista siinä tapauksessa, että polymerointi suoritetaan täyttöasteella, joka on pienempi tai yhtä suuri kuin 90 %.
FI1870/73A 1972-07-13 1973-06-08 Foerbaettrad reaktor foer polymerisering av etyleniskt omaettade monomerer FI57764C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7225672 1972-07-13
FR7225672A FR2192117B1 (fi) 1972-07-13 1972-07-13

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI57764B true FI57764B (fi) 1980-06-30
FI57764C FI57764C (fi) 1980-10-10

Family

ID=9101921

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1870/73A FI57764C (fi) 1972-07-13 1973-06-08 Foerbaettrad reaktor foer polymerisering av etyleniskt omaettade monomerer

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3871830A (fi)
JP (1) JPS5642602B2 (fi)
AT (1) AT327555B (fi)
AU (1) AU5749373A (fi)
BE (1) BE801605A (fi)
DE (1) DE2332451C2 (fi)
ES (1) ES416100A1 (fi)
FI (1) FI57764C (fi)
FR (1) FR2192117B1 (fi)
GB (1) GB1416208A (fi)
IT (1) IT990598B (fi)
NL (1) NL180219C (fi)
TR (1) TR17566A (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2520891C2 (de) * 1975-05-10 1982-04-08 Bayer Ag, 5090 Leverkusen Verfahren zur Polymerisation von Chloropren
US4255387A (en) * 1978-12-29 1981-03-10 El Paso Polyolefins Company High pressure tubular reactor apparatus
JPS60205104A (ja) * 1984-03-19 1985-10-16 株式会社高尾鉄工所 立形炉筒煙管ボイラ
FR2612520A1 (fr) * 1987-03-17 1988-09-23 Atochem Procede de preparation en emulsion suspendue de polymeres et copolymeres insolubles dans leurs compositions monomeres ou comonomeres
JPH05320211A (ja) * 1992-05-19 1993-12-03 Shin Etsu Chem Co Ltd 塩化ビニル系重合体の製造方法
CN103301797B (zh) * 2012-03-08 2016-01-20 太仓顺达磁力泵科技有限公司 一种新型超纯衬里磁力反应釜搅拌轴用防污染托盘

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3257171A (en) * 1966-06-21 Apparatus for the continuous preparation of caprolactam
US2573978A (en) * 1947-06-05 1951-11-06 Ind Rayon Corp Method for dissolving cellulose xanthate
US2872298A (en) * 1954-08-16 1959-02-03 Kaiser Aluminium Chem Corp Pressure vessel venting device
US3127364A (en) * 1957-08-21 1964-03-31 Preparation of alkyb resins in contact
US3115333A (en) * 1959-03-16 1963-12-24 Nettco Corp Apparatus with sealed rotary impeller shaft
US3131033A (en) * 1960-12-02 1964-04-28 Copolymer Rubber & Chem Corp Apparatus for passing material into a pressure vessel in response to the internal pressure thereof
US3484204A (en) * 1966-04-27 1969-12-16 Monsanto Co Reactor for mixing viscous liquids
DE1720670A1 (de) * 1967-06-15 1971-07-01 Hoechst Ag Verfahren zur Vermeidung oder Verringerung von Belaegen und Verstopfungen bei der kontinuierlichen Polymerisation und Copolymerisation von Olefinen nach dem Niederdruckverfahren
CA992698A (en) * 1972-04-06 1976-07-06 Wayne R. Sorenson Large capacity-external cooled vinyl halide polymerization reactor

Also Published As

Publication number Publication date
NL180219B (nl) 1986-08-18
NL7309810A (fi) 1974-01-15
JPS5642602B2 (fi) 1981-10-06
BE801605A (fr) 1973-12-28
IT990598B (it) 1975-07-10
JPS4953271A (fi) 1974-05-23
ES416100A1 (es) 1976-02-16
FI57764C (fi) 1980-10-10
TR17566A (tr) 1975-07-23
DE2332451C2 (de) 1983-06-30
NL180219C (nl) 1987-01-16
US3871830A (en) 1975-03-18
FR2192117A1 (fi) 1974-02-08
AT327555B (de) 1976-02-10
ATA614473A (de) 1975-04-15
AU5749373A (en) 1975-01-09
DE2332451A1 (de) 1974-01-24
FR2192117B1 (fi) 1974-12-27
GB1416208A (en) 1975-12-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0250169B1 (en) Fluidised bed discharge device
WO1999060028A3 (en) Continuous volatile removal in slurry polymerization
US3941724A (en) Production of amphoteric resins in a reaction medium comprising formic acid
FI57764B (fi) Foerbaettrad reaktor foer polymerisering av etyleniskt omaettade monomerer
US2538051A (en) Aqueous suspension polymerization in the presence of methyl hydroxypropyl cellulose as granulating agent
CA2250763A1 (en) Olefin solution polymerization
KR20060126590A (ko) 생성물 배출이 최적화된 올레핀 중합 방법
KR830009146A (ko) 프로필렌 불록 공중합체의 제조방법
CN207856874U (zh) 氯乙烯聚合釜终止剂加入管结构
US3726648A (en) Bulk polymerizer for vinyl chloride production
US3129207A (en) Process for the polymerization of vinyl fluoride
US3799508A (en) Mixing apparatus
US4263927A (en) Process using polyacrylamide drag reducing agent in the form of an aqueous jelly
US4456735A (en) Continuous process for the production of vinyl chloride polymers in aqueous suspension
US3110704A (en) Low pressure tetrafluoroethylene polymerization process
US5250658A (en) Isolation of polycarbonate with carbon dioxide
JPH0224841B2 (fi)
GB1223646A (en) Continuous process for surface drying granular materials and apparatus for carrying out such process
NO161081B (no) Fremgangsm te for tilsetning av hovedsakelig uloeselriale til et i det minste delvis vaeskeformig metall.
US3210163A (en) Apparatus for the continuous polymerization of vinyl monomers
CN112500512A (zh) 一种基于本体法制备聚乙烯的强化系统及工艺
FI65793C (fi) Saett att reducera monomerhalten i expanderbara termoplastpaerlor
Grinstead et al. IMPROVED RESINS FOR THE REMOVAL OF BORON FROM SALINE WATER--EXPLORATORY STUDY
FR2034364A1 (en) Prodn of expandable polystyrene beads of narrow size
JP2000053707A (ja) 気相重合装置