FI56703C - Foerfarande foer tillvaratagande av kvicksilver ur en gas som innehaoller kvicksilveraonga - Google Patents

Foerfarande foer tillvaratagande av kvicksilver ur en gas som innehaoller kvicksilveraonga Download PDF

Info

Publication number
FI56703C
FI56703C FI663/73A FI66373A FI56703C FI 56703 C FI56703 C FI 56703C FI 663/73 A FI663/73 A FI 663/73A FI 66373 A FI66373 A FI 66373A FI 56703 C FI56703 C FI 56703C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
mercury
layer
gas
chlorine
kvicksilveraonga
Prior art date
Application number
FI663/73A
Other languages
English (en)
Other versions
FI56703B (fi
Inventor
Hendrika Hilgen
Casper Johannes Nicolaa Rekers
Original Assignee
Akzo Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Akzo Nv filed Critical Akzo Nv
Application granted granted Critical
Publication of FI56703B publication Critical patent/FI56703B/fi
Publication of FI56703C publication Critical patent/FI56703C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01GCOMPOUNDS CONTAINING METALS NOT COVERED BY SUBCLASSES C01D OR C01F
    • C01G13/00Compounds of mercury
    • C01G13/04Halides

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Treating Waste Gases (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Solid-Sorbent Or Filter-Aiding Compositions (AREA)

Description

EäFl [B] (11) *^u ULUTUSJ ULICAISU ? -
^STä lJ UTLÄGG N I NGSSKRI FT DO/UJ
C Patentti myönnetty 10 C3 19Ö0
Patent meddelat ^ y ^ (51) Kv.lk.'/Int.CI.1 O 22 B 43/00 66^/73 SUOM I — FI N LAN D (21) Pmnttlhtk.mu* — Pit.nttMöknlnj (22) HaktmlspIJvl—Ansöknlnftdtf 0 5 · 0 3 T 3 (23) Alkupllvi —GlltlghMsd»( 05*03.73 (41) Tullut julkisektl — Bllvlt offantllg 07 · 09 * 7 3
Patentti- ja rekisterihallitus .... ,
_ . , (+4) Nlhtlvtkilpanon j« kuuLullultun pvm. — on 1Ί 7Q
Patent- och registerstyrelsen ' An»ök»n utlagd och utUkrifun pubikand du.ix.fy (32)(33)(31) Pyydetty etuolkwi-Begird prlorltet 06.03.72
Hollant i-Holland(NL) 7202959 (71) Akzo N.V., IJssellaan 82, Arnhem, Hollanti-Holland(NL) (72) Hendrika Hilgen, Almelo, Casper Johannes Nicolaas Rekers, Hengelo,
Hollant i-Holland(NL) (7^) Oy Kolster Ah (5^) Menetelmä elohopean talteenottamiseksi kaasusta, joka sisältää elohopea-höyryä - Förfarande för tillvaratagande av kvicksilver ur en gas som innehäller kvicksilveränga Tämä keksintö koskee menetelmää elohopean talteenottamiseksi elohopeaa sisältävästä kaasusta sekoittamalla kaasuun klooria ja johtamalla sen jälkeen väliaineen läpi, joka kerää elohopeaa talteen elohopeakloridina.
Yllä esitetyn tyyppistä menetelmää kuvataan venäläisessä aikakausijulkaisussa Tavetnye Metally 31, n:o 12, 31-7 (1958) (Kts. Chem. Abstr. 53 (1959) 7897)· Kloorilla käsitelty kaasu pestään siinä vedellä, minkä jälkeen saatua vesi-liuosta käsitellään magnesiumhydroksidilla elohopeaoksidin saostamiseksi.
Englantilaisessa patentissa n:o 1 121 81+5 esitetään menetelmä, jossa elohopeahöyryä sisältävään kaasuvirtaan sekoitetaan klooria ja kaasu pestään tämän jälkeen vedellä tai laimealla hapolla vasta- tai myötävirtaan merkurikloridiliuoksen aikaansaamiseksi.
Näillä tunnetuilla menetelmillä on se haitta, että pesukäsittely vaatii monimutkaisen laitteiston, jossa pesuneste on pumpattava inertillä materiaalilla täytetyn kolonnin läpi, samalla kun normaalisti tapahtuu huomattava paineen lasku neste-kaasukosketusvyöhykkeen läpi. Sitäpaitsi monissa tapauksissa käsitelty kaasu on kuivattava uudelleen.
DE-patenttijulkaisusta 588 531 tunnetaan tapa poistaa elohopea kaasuista reaktio/adsorptiolla 56703 käyttäen halogeenia sisältävää aktiivihiiltä, jolla on suuri sisäinen pinta-ala. Elohopean talteenotto siitä ja huokoisen hiilen regenerointi on erittäin vaikeaa.
Tämän keksinnön mukaisella menetelmällä voidaan suuressa määrin välttää yllä mainitut haitat.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että mainittu väliaine käsittää ei-huokoisen kiinteän aineen kaasua läpäisevän kerroksen, jonka ...... ? . 3 aineen kokonaisulkopmta-ala on vähintään 20 m kerroksen tilavuuden m :a kohti, ja että kaasun johtaminen mainitun väliaineen lävitse tapahtuu korkeintaan 80°C:ssa.
Tässä menetelmässä mikä tahansa kiinteän aineen käytettävissä oleva sisäinen pinta-ala on vailla merkitystä ja sen pitäisi itse asiassa puuttua olennaisesti kokonaan regenerointiongelmien välttämiseksi.
Tämän keksinnön mukaisesti on yllättäen havaittu, että jopa liiallisen kloorimäärän läsnäollessa merkurokloridi (Hg^Cl^) kerääntyy hyvin helposti kiinteän aineen ulkopinnalle samalla, kun tämän pinnan luonne ei olennaisesti vaikuta prosessiin.
Periaatteessa tässä menetelmässä käytettäväksi sopivien aineiden muoto ja koostumus voi vaihdella laajasti. Voidaan käyttää kuitumaisia tai jauhemaisia materiaaleja tai karkearakeisia hiukkasmaisia, kokkareisia tai ennalta orgaanisista tai epäorgaanisista aineista muodostettuja kappaleita, jotka ovat joko tiiviinä kerroksena tai jauheiden kyseessä ollen leijukerroksena. Käytettiinpä mitä ainetta tahansa, niin perusehtona on, että kiinteä aine on olennaisesti vailla huokosia.
Merkurokloridilla päin vastoin kuin merkurikloridilla on erittäin alhainen höyrynpaine.
Käsitellyssä kaasussa käytettävänä olevan elohopean jäännöspitoisuus määräytyy luonnollisesti merkurokloridin tasapainohöyrynpaineen mukaan, huo-
O
neenlämpötilassa tämä vastaa n. 0,05 mg elohopeaa/m kaasua.
Jos jäännöselohopeapitoisuutta pidettäisiin olosuhteisiin nähden vielä liian korkeana, sitä voidaan edelleen pienentää johtamalla käsitelty kaasu aktiivihiilikerroksen läpi. On havaittu, että tällä tavoin aktiivihiili-kerros on uusittava vasta, kun hyvin suuret kaasumäärät ovat läpäisseet sen. Aktiivihiilikerroksella voidaan myös poistaa pieni klooriylimäärä, joka alunperin lisättiin. Tällä tavoin elohopeapitoisuus voidaan laskea tasolle 0,01 mg/m^.
On havaittu, että johtamalla kloorisekoitteinen kaasuvirta esim. lasiputken läpi merkurokloridi kerääntyy melko helposti putken seinämään, mikä voi mahdollisesti johtaa putken tukkeutumiseen.
Tämä voidaan välttää sekoittamalla klooria elohopeaa sisältävään kaasu-virtaan välittömästi ennen sen johtamista kaasua läpäisevään kerrokseen.
56703
Sen kaasun kokonaistilavuus, joka keksinnön mukaisesti voidaan tehokkaasti johtaa tietyn kerroksen läpi, määräytyy sen elohopeakloridimäärän mukaan, joka voidaan varastoida kerrokseen ennen sen tukkeutumista. Tässä yhteydessä on tärkeää huomata, että suurin osa kaasussa olevasta elohopeasta pyrkii kerääntymään kalame-likiteinä kerroksen ensimmäiseen pintakosketusvyohykkeeseen. Tämän vuoksi on suositeltavaa käyttää kerrosta, jossa kiinteä aine on järjestetty siten, että se muodostaa kasvavan käytettävän ulkoisen pinnan kaasun kulkusuunnassa. Tässä päässä voidaan käyttää mitä suurimmassa määrin erityyppisiä täytekappaleita. Kaasuvirtauk-sen alkukosketukseen voidaan käyttää hyödyksi esim. suuriaukkoisia kappaleita, kuten Raschig-renkaita tai muita tavallisen tyyppisiä kolonnin täyttöaineita.
Ylävirtaan kauemmaksi mentäessä kerros voi sopivasti sisältää esim. hienojakoisia kuituja, jauheita tai rakeita, esim. lasivillaa tai tavallista kiinteää suolaa.
Täytekerros kuormittuu mahdollisesti merkurokloridikiteillä siinä määrin, että painehäviön kasvu kerroksen läpi muodostaa esteen toiminnan jatkumiselle tehden välttämättömäksi kerroksen regeneroimisen ja/tai uudelleen varustamisen. Keksintö tarjoaa myös käytettäväksi menetelmän, jolla sekä täytemateriaali että elohopea voidaan ottaa talteen. Se perustuu siihen, että täyteaineeseen adsorpoitunut elohopeakloridi vapautetaan siitä pesemällä se suolaliuoksella, joka voi sisältää tai olla sisältämättä klooria, ja johtamalla saatu elohopeaa sisältävä suolaliuos elektrolyysikennoon, jossa on elohopeakatodi.
Tämän käsittelyn jälkeen täytekerros voidaan välittömästi käyttää uudelleen, vaikka mieluummin se olisi ensin pestävä, elohopea otetaan talteen sanotulla katodilla.
Jos täytemateriaali koostuu tavallisesta suolasta talteenottokäsittely voidaan suorittaa yksinkertaisesti johtamalla vettä suolakerroksen läpi ja poistamalla saatu elohopeaa sisältävä suolaliuos elektrolyysikennoon, jossa on elohopeakatodi.
On selvää, että suolakerrosta voidaan käyttää yhdessä lasivillakolonnin kanssa. Esimerkiksi 90 % elohopeasta voidaan ensin poistaa suolakerroksella ja n.
10 % lasivillan avulla.
Aina kun käytetään kerrosta, joka koostuu kokonaan tai osaksi tavallisesta suolasta, on havaittu yllä huomioidun, alussa käytettävissä olevan pinta-alan merkityksen suhteen olevan erityisen edullista käyttää ainakin pohjavyöhykkeessä suolasta esimuovattuja kappaleita, kuten sylintereitä tai renkaita.
Useita tämän keksinnön mukaisen menetelmän muunnoksia kuvataan seuraavissa esimerkeissä:
Esimerkki I
1000 l/h:n ilmavirtaukseen, joka sisältää n. 20 mg elohopeaa/m^, syötetään klooria kapillaarin läpi nopeudella 10 mg klooria/m ilmaa.
Ilmavirtaus johdetaan tämän jälkeen lasivillakerroksen läpi, jonka halkaisija on 10 cm ja korkeus 3 cm ja joka sisältää 10 g lasivillaa, jonka kuituhalkai-sija on U ym.
It 56703
Havaitaan, että ulostulevan kaasun elohopeapitoisuus on pienentynyt niin vähäiseksi kuin n. 0,1 mg/m :iin.
Muutaman päivän jatkuvan käytön jälkeen lasivillakerros alkaa kuitenkin huomattavasti tukkeutua sisääntulevan ilman puolelta.
Esimerkki II
Ilmavirtaus, joka sisältää elohopeaa ja johon on sekoitettu klooria kuten esimerkissä I, johdetaan sylinterimäisen astian läpi, jonka halkaisija on 10 cm ja joka on täytetty kolmella päällekkäisellä Raschig-rengaskerroksella (valmistettu PVCrsta). Kukin kerros on U cm korkea. Alimmaisen kerroksen renkaat ovat 10 mm pitkiä, keskimääräisen 7 mm pitkiä ja päällimäisen kerroksen ^ mm pitkiä.
Alussa ilman elohopeapitoisuus laskee tasolle n. mg/m , mutta vähitellen elohopean, absorpoituu enemmän ja muutaman viikon jatkuvan käytön jälkeen poistuu n. 90-95 % alkuperäisestä pitoisuudesta.
On ilmeistä, että alussa kerrostunut elohopeakloridi vaikuttaa edullisesti kerroksen myöhempään absorptiokapasiteettiin. Jos rengaskerrosten päälle asetetaan lisäksi kerros lasivillaa esimerkin I mukaisesti, elohopeapitoisuus laskee edel- 3 leen niin pieneksi kuin 0,05 mg/m :in. Vielä kahden kuukauden käytön jälkeen tällainen kerros osoittautuu yhä olevan erinomaisessa toimintakunnossa.
Esimerkki III
Suoritetaan koe teollisuusmittakaavassa käyttäen ilmavirtausta, joka virtaa 1000 m /h, sisältää 20 mg elohopeaa/nr ja johon syötetään 10 mg klooria/m ilmaa. Ilmavirta johdetaan sitten halkaisijaltaan 1 m:n kolonnin pohjalle, joka on täytetty pohjalta ylöspäin seuraavasti: 1. 20 cm paksu kerros halkaisijaltaan 50 mm:n Raschig-renkaita, joiden kokonaistilavuus on 200 1; 2. 10 kg:n kerros lasivillaa, jonka tilavuus on 200 1 ja kuituhalkaisija 10 jm; 3. U kg:n kerros lasivillaa, jonka tilavuus on 200 1 ja kuituhalkaisija U jm.
O
Kun ilma on kulkenut kolonnin läpi, se sisältää vain 0,1-0,2 mg elohopeaa/m . Vasta kahden tunnin jatkuvan käytön jälkeen 5 cm:n keskimääräinen painehäviö hydrostaattisena paineena alkaa nousta merkittävästi.
Tällöin toiminta keskeytetään ja kolonnin sisältö pestään klooria sisältävällä suolaliuoksella, joka tämän jälkeen syötetään elektrolyysikennoon, jossa on elohopeakatodi. Kun kolonnitäyte on kuivattu kuumalla ilmalla, se voidaan ottaa jälleen käyttöön.
Esimerkki IV
Halkaisijaltaan 5 em:n sylinterimäinen lasiastia täytetään pohjalta ylöspäin seuraavilla kolmella tavallisen suolan kerroksella: 1. 7 cm paksu kerros puristettuja suolarakeita, halkaisijaltaan 1,6-3 mm; 2. 6 cm paksu kerros puristettuja suolarakeita, halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm; 3. 18 cm paksu kerros tavallista tyhjösuolaa.
5 56703
O
Ilmavirta, joka sisältää 15 mg elohopeaa/m , johdetaan suolakerroksen läpi nopeudella 500 1/h, juuri ennen kuin ilma tulee kerrokseen, siihen sekoitetaan
O
klooria pitoisuuteen lU mg klooria/nr asti. Mitattuna kolme tuntia aloituksen jäi-
O
keen ulkovirtaava ilma sisältää vain 0,8 mg elohopeaa/m . Laskemalla klooripitoi-
O
suus tasolle mg klooria/m ulosvirtaavan ilman havaitaan sisältävän 1,7 mg elo-
O
hopeaa/m viiden tunnin kuluttua.
Esimerkki V
3600 m'Vh.'n vetyvirtaan, jonka lämpötila on n. 30°C ja elohopeapitoisuus 3 3 vaihtelee välillä 20-30 mg/m , syötetään klooria nopeudella 2-6 mg/m vetyä, joka nopeus tarkistetaan spektrometrisin havainnoin. Kaasuvirta johdetaan tämän jälkeen halkaisijaltaan 150 cm:n kolonnin läpi, joka sisältää kaasua läpäisevän kerroksen, joka kaasun virtaussuunnassa sisältää seuraavat kosketusvyöhykkeet.
Ensimmäinen kosketusvyöhyke käsittää 30 cm paksun kerroksen 2.tuuman keraamisia Intalox-satuloita (US Stoneware Corporationin tuote), 25 cm paksun kerroksen 1 tuuman satuloita ja U5 cm paksun kerroksen 1/2 tuuman satuloita. Toinen kosketusvyöhyke käsittää 5 cm paksun kerroksen U pm:n lasivillakuituja, kun taas viimeinen kosketusvyöhyke koostuu 50 cm paksusta kerroksesta 2 mm:n raemaista aktiivihiiltä. Painehäviö ensimmäisten kahden vyöhykkeen poikki nousee n. 5 mm:n hydrostaattista painetta ja toisesta vyöhykkeestä ulosvirtaavan vedyn jäännöspitoisuus
O
on n. 0,5 mg elohopeaa/m .
Tämä pitoisuus pienenee edelleen hiilikerroksen läpi kuljettuaan alle 0,02 mg:aan elohopeaa/m^. Painehäviö hiilikerroksen poikki kohoaa n. 60 mm:iin hydrostaattista painetta ja ulosvirtaavaa vetyvirta ei sisällä itse asiassa lainkaan klooria.
Esimerkki VI
1200 m^/h:n ilmavirtaan, jonka lämpötila on n. 30°C ja joka sisältää n.
30 mg elohopeaa/m^, sekoitetaan klooria nopeudella n. 8 mg klooria/m^ ilmaa. Ilma johdetaan tämän jälkeen halkaisijaltaan 1 m:n kolonnin läpi, joka sisältää 50 cm paksun kerroksen esimuovattuja, tavallisen puristetun suolan kappaleita ja sen päällä 10 cm paksun kerroksen lasivillaa, Esimuovatut suolakappaleet ovat renkaiden muodossa, joiden halkaisija on 5 cm, paksuus 2,5 cm ja joissa on 2,5 cm:n keskus reikä.
Kuljettuaan kerroksen läpi ilman elohopeapitoisuus on laskenut 0,2 mg:aan/m . Vaikka hyvin vähittäinen painehäviön nousu kerroksen poikki voidaan havaita, systeemi pysyy helposti hallittavana vielä yhdeksän kuukauden jatkuvan käytön jälkeen.

Claims (3)

6 56703
1. Menetelmä elohopean talteenottamiseksi elohopeaa sisältävästä kaasusta sekoittamalla kaasuun klooria ja johtamalla se tämän jälkeen väliaineen läpi, joka kerää elohopean talteen elohopeakloridina, tunnettu siitä, että mainittu väliaine käsittää ei-huokoisen kiinteän aineen kaasua ..... . p läpäisevän kerroksen, jonka aineen kokonaisulkopinta-ala on vähintään 20 m 3 . . . kerroksen tilavuuden m :a kohti, ja että kaasun johtaminen mainitun väliaineen lävitse tapahtuu korkeintaan 80°C:ssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kerros ainakin osittain koostuu lasivillasta.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kerros ainakin osittain koostuu esmuovatuista keittosuolan kappaleista. k. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kerroksen materiaali käsittää eri kokoisia ja/tai muotoisia kiinteitä kappaleita, jotka on järjestetty kerroksessa siten, että kaasun virtaussuunnassa muodostuu kasvava ulkopinta-ala tilavuusyksikköä kohti.
FI663/73A 1972-03-06 1973-03-05 Foerfarande foer tillvaratagande av kvicksilver ur en gas som innehaoller kvicksilveraonga FI56703C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL7202959 1972-03-06
NL7202959A NL7202959A (fi) 1972-03-06 1972-03-06

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI56703B FI56703B (fi) 1979-11-30
FI56703C true FI56703C (fi) 1980-03-10

Family

ID=19815529

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI663/73A FI56703C (fi) 1972-03-06 1973-03-05 Foerfarande foer tillvaratagande av kvicksilver ur en gas som innehaoller kvicksilveraonga

Country Status (12)

Country Link
US (1) US3849267A (fi)
JP (1) JPS49120A (fi)
BE (1) BE797729A (fi)
CA (1) CA987074A (fi)
CH (1) CH576804A5 (fi)
DE (1) DE2310449C3 (fi)
FI (1) FI56703C (fi)
FR (1) FR2175061B3 (fi)
GB (1) GB1373074A (fi)
NL (1) NL7202959A (fi)
NO (1) NO133409C (fi)
SE (1) SE387102B (fi)

Families Citing this family (46)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5337478B2 (fi) * 1974-04-15 1978-10-09
NL7710632A (nl) * 1977-09-29 1979-04-02 Akzo Nv Werkwijze voor de verwijdering van kwik uit kwikdamp bevattende gassen.
JPS62182797A (ja) * 1986-02-06 1987-08-11 ヤマハ株式会社 鍵盤楽器
US5435980A (en) * 1991-11-04 1995-07-25 Niro A/S Method of improving the Hg-removing capability of a flue gas cleaning process
US5601795A (en) * 1995-10-31 1997-02-11 Cominco Ltd. Calomel (Hg2 Cl2) purification process
NO303565B1 (no) * 1996-10-15 1998-08-03 Thomas Thomassen FremgangsmÕte og anordning for fjerning av kvikks°lv og svoveldioksyd fra r°kgasser
EP1077757B1 (en) * 1998-05-08 2003-03-19 Isca Management Limited Mercury removal from flue gas
US6136281A (en) * 1999-03-31 2000-10-24 Tennessee Valley Authority Method to control mercury emissions from exhaust gases
US8124036B1 (en) 2005-10-27 2012-02-28 ADA-ES, Inc. Additives for mercury oxidation in coal-fired power plants
WO2003092861A1 (en) * 2002-05-06 2003-11-13 Nelson Sidney G Jr Methods and compositions to sequester combustion-gas mercury in fly ash and concrete
US10828596B2 (en) 2003-04-23 2020-11-10 Midwest Energy Emissions Corp. Promoted ammonium salt-protected activated carbon sorbent particles for removal of mercury from gas streams
US7435286B2 (en) 2004-08-30 2008-10-14 Energy & Environmental Research Center Foundation Sorbents for the oxidation and removal of mercury
US11179673B2 (en) 2003-04-23 2021-11-23 Midwwest Energy Emission Corp. Sorbents for the oxidation and removal of mercury
CN1826175B (zh) * 2003-04-23 2015-07-01 能源及环境研究中心基金会 用过的吸附剂的再生工艺
US8652235B2 (en) 2004-08-30 2014-02-18 Energy & Environmental Research Center Foundation Sorbents for the oxidation and removal of mercury
US7517511B2 (en) * 2003-05-01 2009-04-14 The Regents Of The University Of California Method and apparatus for mitigating mercury emissions in exhaust gases
JP2007530255A (ja) * 2004-03-22 2007-11-01 ザ・バブコック・アンド・ウイルコックス・カンパニー 煙道ガスから水銀を除去するための収着剤の動的ハロゲン化
US20080107579A1 (en) * 2004-03-22 2008-05-08 William Downs Bromine Addition for the Improved Removal of Mercury from Flue Gas
US8574324B2 (en) 2004-06-28 2013-11-05 Nox Ii, Ltd. Reducing sulfur gas emissions resulting from the burning of carbonaceous fuels
US10343114B2 (en) 2004-08-30 2019-07-09 Midwest Energy Emissions Corp Sorbents for the oxidation and removal of mercury
CA2601325C (en) 2005-03-17 2014-06-17 Douglas C. Comrie Reducing mercury emissions from the burning of coal
RU2494793C2 (ru) 2005-03-17 2013-10-10 НОКС II ИНТЕНЭШНЛ, эЛТиДи. Способ сжигания ртутьсодержащего топлива (варианты), способ снижения количества выброса ртути, способ сжигания угля с уменьшенным уровнем выброса вредных элементов в окружающую среду, способ уменьшения содержания ртути в дымовых газах
US7452517B2 (en) * 2005-12-02 2008-11-18 General Electric Company Integrated approach to reduction of mercury emissions
US8150776B2 (en) 2006-01-18 2012-04-03 Nox Ii, Ltd. Methods of operating a coal burning facility
US7767174B2 (en) * 2006-09-18 2010-08-03 General Electric Company Method and systems for removing mercury from combustion exhaust gas
US7662353B2 (en) * 2007-02-14 2010-02-16 General Electric Company Methods and systems for removing mercury from combustion flue gas
JP4952935B2 (ja) * 2007-10-18 2012-06-13 株式会社Ihi 排ガス処理方法及び排ガス処理装置
JP5570106B2 (ja) * 2008-09-26 2014-08-13 太平洋セメント株式会社 セメントキルン排ガスの処理装置及び処理方法
US20110053100A1 (en) * 2009-08-28 2011-03-03 Sinha Rabindra K Composition and Method for Reducing Mercury Emitted into the Atmosphere
US8951487B2 (en) 2010-10-25 2015-02-10 ADA-ES, Inc. Hot-side method and system
US8496894B2 (en) 2010-02-04 2013-07-30 ADA-ES, Inc. Method and system for controlling mercury emissions from coal-fired thermal processes
US11298657B2 (en) 2010-10-25 2022-04-12 ADA-ES, Inc. Hot-side method and system
US8524179B2 (en) 2010-10-25 2013-09-03 ADA-ES, Inc. Hot-side method and system
EP2531276A4 (en) 2010-02-04 2014-07-02 Ada Es Inc METHOD AND SYSTEM FOR CONTROLLING MERCURY EMISSIONS OF COAL HEATING PROCESSES
WO2011112854A1 (en) 2010-03-10 2011-09-15 Ada Environmental Solutions, Llc Process for dilute phase injection or dry alkaline materials
US8784757B2 (en) 2010-03-10 2014-07-22 ADA-ES, Inc. Air treatment process for dilute phase injection of dry alkaline materials
US8845986B2 (en) 2011-05-13 2014-09-30 ADA-ES, Inc. Process to reduce emissions of nitrogen oxides and mercury from coal-fired boilers
US9017452B2 (en) 2011-11-14 2015-04-28 ADA-ES, Inc. System and method for dense phase sorbent injection
US8883099B2 (en) 2012-04-11 2014-11-11 ADA-ES, Inc. Control of wet scrubber oxidation inhibitor and byproduct recovery
US9011805B2 (en) 2012-04-23 2015-04-21 Energy & Environmental Research Center Foundation Carbon nanocomposite sorbent and methods of using the same for separation of one or more materials from a gas stream
US8974756B2 (en) 2012-07-25 2015-03-10 ADA-ES, Inc. Process to enhance mixing of dry sorbents and flue gas for air pollution control
US9957454B2 (en) 2012-08-10 2018-05-01 ADA-ES, Inc. Method and additive for controlling nitrogen oxide emissions
US10130930B2 (en) 2013-03-06 2018-11-20 Midwest Energy Emissions Corp Sorbent comprising carbon and nitrogen and methods of using the same
CN105188910B (zh) 2013-03-06 2018-10-19 能源及环境研究中心基金会 含氮活性炭吸附剂和使用其的方法
US9889451B2 (en) 2013-08-16 2018-02-13 ADA-ES, Inc. Method to reduce mercury, acid gas, and particulate emissions
US10350545B2 (en) 2014-11-25 2019-07-16 ADA-ES, Inc. Low pressure drop static mixing system

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE588531C (de) * 1931-06-30 1933-11-20 Auergesellschaft Gmbh Masse zur Bindung von in der Luft enthaltenen Quecksilberdaempfen
DE1205705B (de) * 1964-10-27 1965-11-25 Huels Chemische Werke Ag Verfahren und Vorrichtung zur Rueckgewinnung von metallischem und/oder gebundenem Queck-silber aus quecksilberhaltigen Katalysatoren

Also Published As

Publication number Publication date
JPS49120A (fi) 1974-01-05
CA987074A (en) 1976-04-13
FR2175061A1 (fi) 1973-10-19
NL7202959A (fi) 1972-05-25
NO133409B (fi) 1976-01-19
NO133409C (fi) 1976-04-28
FR2175061B3 (fi) 1976-03-05
GB1373074A (en) 1974-11-06
SE387102B (sv) 1976-08-30
FI56703B (fi) 1979-11-30
US3849267A (en) 1974-11-19
DE2310449A1 (de) 1973-09-13
DE2310449C3 (de) 1982-05-19
DE2310449B2 (de) 1981-07-23
BE797729A (fr) 1973-07-31
CH576804A5 (fi) 1976-06-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI56703C (fi) Foerfarande foer tillvaratagande av kvicksilver ur en gas som innehaoller kvicksilveraonga
US4708853A (en) Mercury adsorbent carbon molecular sieves and process for removing mercury vapor from gas streams
US4786483A (en) Process for removing hydrogen sulfide and mercury from gases
US4215096A (en) Removal of acidic contaminants from gas streams by caustic impregnated activated carbon
US3786619A (en) Method of purifying gases containing mercury compounds and elementary mercury
US4734273A (en) Process for the selective removal of trace amounts of oxygen from gases
KR960003147B1 (ko) 배기가스의 정화법
KR100644184B1 (ko) 액체 매질 중에 유지되는 기체용 보관 및 운반 시스템
US3976447A (en) Removal of hydrogen fluoride from gaseous mixture by absorption on alkaline earth metal fluoride
US4764286A (en) Catalytic decomposition of sodium hypochlorite in highly alkaline solutions
US4273751A (en) Removal of acidica contaminants from gas streams by caustic impregnated activated carbon
US5120600A (en) Porous composite materials and methods for preparing them
EP0377975A1 (en) Process for the Reduction of nitrogen oxides
US3597167A (en) Removal of chlorine and organic impurities from hydrochloric acid
CA1220773A (en) Mercury adsorbent carbon molecular sieves
JPH035307A (ja) 選択的吸着による弗化スルフリルの精製方法
US3140244A (en) Removal of volatile organic materials from aqueous hydrochloric acid
KR100488091B1 (ko) 유해가스 정화제 및 정화방법
US6709487B1 (en) Adsorbent for moisture removal from fluorine-containing fluids
CA1072939A (en) Waterproof catalyst and process for hydrogen-deuterium exchange
US3522007A (en) Purification of chlorine
US3411867A (en) Method of removing phosgene from gases
US4956095A (en) Water or gas purification by bulk absorption
JPH0834605A (ja) 浄水用吸着材
SU539862A1 (ru) Способ очистки хлористого винила