FI56361C - Lyftanordning foer balar - Google Patents
Lyftanordning foer balar Download PDFInfo
- Publication number
- FI56361C FI56361C FI308273A FI308273A FI56361C FI 56361 C FI56361 C FI 56361C FI 308273 A FI308273 A FI 308273A FI 308273 A FI308273 A FI 308273A FI 56361 C FI56361 C FI 56361C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- lifting
- frames
- bale
- lifting device
- pivot arms
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B66—HOISTING; LIFTING; HAULING
- B66C—CRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
- B66C1/00—Load-engaging elements or devices attached to lifting or lowering gear of cranes or adapted for connection therewith for transmitting lifting forces to articles or groups of articles
- B66C1/10—Load-engaging elements or devices attached to lifting or lowering gear of cranes or adapted for connection therewith for transmitting lifting forces to articles or groups of articles by mechanical means
- B66C1/22—Rigid members, e.g. L-shaped members, with parts engaging the under surface of the loads; Crane hooks
- B66C1/28—Duplicate, e.g. pivoted, members engaging the loads from two sides
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)
- Pinball Game Machines (AREA)
Description
E25r71 ΓΒ1 kuulutusjulkaisu JBTd LBJ (11) UTLAGGNINGSSKRIFT 56361 C Patentti myönnetty 10 01 1930 uQ^v Patent meddelat ' (51) Ky.lk.»/lnt.ci.· B 66 C 1/32 SUOMI~FINLAND (21) P»tenttlh»k«mu* — PatwKwiBknlng 30Ö2/73 (22) Htkumlipllvl — AniBknlngtdag 03.10.73 ' ' (23) AlkuptWi—Giltijheudtf 03.10.73 (41) Tullut JulklMksl — Bllvit offwitllg 07 . OH . jk
Patentti· Ja rekisterihallitus .... .. . .. .. . „ _ ' /44) NlhtivUulpanon la kuuUulkalmn pvm. —
Patent- och reglsterstyrelsen ' AiMftkan utiagd och utUkiHten public·™! 28.09.79 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Begird pHorhet 06.10.72 > Ruotsi-Sverige(SE) 12957/72 (71) ASEA Aktiebolag, Väster&s, Rut>tsi-Sverige(SE) (72) Signar Karlsson, Sörberge, Ruotsi-Sverige(SE) (7*0 Berggren Oy Ab (5*0 Paalien nostolaite - I^yftanordning för balar
Esillä oleva keksintö kohdistuu nostolaitteeseen paalin nostamista varten, jota pitää koossa sitä ympäröivä side, joka on varustettu magneettisesta aineesta, etupäässä samasta aineesta kuin sidekin, tehdyllä nostosilmukalla, joka on kiinnitetty siteeseen paalin molemmin puolin, laitteen sisältäessä toisaalta magneetin mainittuun nostosilmukkaan tarttumiseksi ja sen nostamiseksi ja toisaalta kaksi tarttumaelintä vaakasuorien kääntövarsien muodossa kohotetun nosto-silmukan alle tarttumiseksi ja koko paalin nostamiseksi tällä tavoin, jotka tarttumaelimet ovat laakeroidut nostolaitteen pituussuunnassa toistensa suhteen liikkuviin kehyksiin.
Tämäntyyppisiä paaleja, esimerkiksi paperimassapaaleja, käytetään nykyisin yleisesti ja ne ovat lakisääteisten määräysten kohteina useissa maissa satamissa tapahtuvan lastauksen ja purkauksen yhteydessä.
Tällöin on tärkeätä, että nostosilmukka eli kahva ei tule ylikuormitetuksi, jolloin on huomattava, että jos nostetaan kahva keskeltä, niin että tämä muodostaa kolmion paalin yläpuolelle, tulee vetovoima kummassakin nostosilmukan osassa ylittämään paalin kokonaispainon ellei silmukka ole kohtuuttoman pitkä.
2 5 6 3 6 Ί
Kahvassa eli nostosilmukassa esiintyvä vetovoima rajoitetaan pienimpään mahdolliseen, esimerkiksi puoleen paalin painosta, mikäli kahvaa nostetaan kahdessa osassa, ja tämä saavutetaan esimerkiksi siten, että nostolaite sisältää kaksi tartuntaelintä, joita voidaan siirtää toisiinsa nähden ja joita niiden tarttumisen jälkeen siteen alapuolelle siirretään poispäin toisistaan siihen asti, kunnes niiden välinen etäisyys on sama kuin paalin leveys. Tällä tavoin paalia nostetaan kahden pystysuoran kahva- eli nostosilmukkaosan avulla, jotka jakavat kuormituksen keskenään, ja nostosilmukan keskiosa ulottuu kahden tartuntaelimen välissä samansuuntaisesti paalin yläpinnan kanssa sekä saman vetojännityksen alaisena kuin pystysuorat osat, so. rasitettuna puolella paalin painosta.
Tunnetaan jo useita tällaisia paalien nostolaitteita (esim. DE-kuulutusjulkaisu 1 531 25^), jotka eivät kuitenkaan täytä vaatimuksia varmuuden sekä kompaktin ja tukevan rakenteen suhteen. Keksinnön tunnusmerkit selviävät oheisesta patenttivaatimuksesta 1.
Keksintö rakentuu sille periaatteelle, että tartuntaelimet on muodostettu vaakasuoriksi kääntövarsiksi, jotka tarttuvat paalin nostosilmukan alle. Sellaisia kääntövarsia tunnetaan ennestään, mutta niissä esiintyy se haittapuoli, että varsille tulee liian suuria rasituksia paalien ollessa painavia, ja samoin on olemassa vaara, että nostosilmukka liukuu pois kääntövarsista. Keksinnön mukaan on siis ratkaistu nämä ongelmat lukkolaitteiden avulla, jotka tarttuvat kääntövarsien vapaisiin päihin noston aikana. Tällä tavalla kääntö-varsien molemmat päät ovat noston aikana tuettuina, mikä oleellisesti vähentää rasituksia, samalla kun paalin nostosilmukka on kokonaan estetty liukumasta pois. Kun kääntövarret on sovitettu toistensa suhteen liikkuviin kehyksiin, voidaan koko laite rakentaa tukevan ja kompaktin ulkokuoren sisään, mikä on tärkeätä, jotta nostolaitetta voitaisiin käyttää ahtaissa kuormaustiloissa.
Keksinnön erään suoritusmuodon mukaan on olemassa erityiset mekaaniset käyttölaitteet mainittujen kehysten siirtämiseksi kääntö-varsineen toisiaan kohti ja toisistaan poispäin nostolaitteen ollessa kuormittamaton, ja nostolaite on varustettu ripustuslait-teella, joka nivelliitosten välityksellä on yhdistetty mainittuihin kehyksiin sillä tavoin, että kehykset paalin painon johdosta puristuvat erilleen voimalla, joka pääasiassa tasapainottaa kahvassa esiintyvän vetovoiman.
5 S6361
Esillä olevan keksinnön mukainen nostolaite on siten rakenteeltaan ja toiminnaltaan oheisten patenttivaatimusten mukainen ja keksintöä selostetaan lähemmin seuraavassa oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa kuvat 1 ja 2 esittävät nostolaitteen erilaisia pituusleikkauksia, molemmissa tapauksissa kuormittamattomana tartunta-elimien ollessa yhdessä, kun taas kuva 3 esittää laitetta tartunta-elimien ollessa erillään ja laitteen ollessa kuormitettuna, pituus-leikkauksen ollessa sama kuin kuvassa 2. Kuva 4 esittää päätekuvaa laitteesta, kun taas kuva 5 esittää tartuntaelimien kulissiohjaus-laitteita. Kuva 6 esittää periaatepiirrosta laitteessa vallitsevasta voimatasapainosta.
Kuva 1 esittää laitetta katsottuna sivultapäin sivupeite poistettuna. Laite sisältää rungon eli kotelon 1 ripustettuna olkatan-koon 2, jonka varsi liikkuu edestakaisin pystysuorassa suunnassa kotelossa, varren tai varsien ollessa varustettuina lovella 3» joka liukuu kotelon 4 tapissa, kun taas varren alapää on varustettu toisella tapilla 5, joka liukuu kotelon sivulla olevassa lovessa 6. Olkatangon varren alapäästä riippuu toinen olkatanko 7, joka vaikuttaa kahteen Ntirnberg-saksien tyyppiseen nivelliitososaan 8.
Nämä sakset on niiden sisäisen yläpään välityksellä ripustettu kotelon 1 kiinteisiin tappeihin 9» kun taas alapäät teloilla varustettujen tappien 10 kautta liukuvat kotelon sivulla olevissa lovissa 11. Saksien 8 ulkopäistä riippuvat kehykset 12, joiden yläpää on varustettu kiinteillä tapeilla 13 yhtä saksihaaraa varten, kun taas toinen saksihaara teloilla varustettujen tappien 14 avulla liukuu kehyksien sivuilla olevissa lovissa 15· Tämän perusteella on ilmeistä, että olkatankoa 2 nostettaessa puristaa olkatanko 7 sakset kokoon alhaalta ylöspäin, jolloin sakset laajenevat sivusuunnassa ja puristavat kehyksiä 12 ulospäin.
5636» 4
Kuten seuraavasta käy ilmi, ei kuitenkaan ole tarkoituksena nostovoiman avulla saada aikaan kehysten liikettä, vaan nosto-voima vain tasapainottaa paalin kahvasta tulevat voimat sen jälkeen kun nostolaite on asetettu paikoilleen ja tehty valmiiksi nostoa varten, kuten kuvista 2 ja 3 käy ilmi.
Kuvat 2 ja 3 esittävät pituusleikkausta nostolaitteesta osapuilleen sen keskeltä, ja niissä näkyy käsittelylaitteisto kehysten siirtämiseksi sisään- ja ulospäin kotelossa. Tämä käsittely-laitteisto sisältää hydrauliset tai mieluummin ilmasylinterit 16, jotka on kääntyvästi laakeroitu koteloon ollen varustettuja männän-varsilla 17» jotka tarttuvat saksiin 8 pakottaen ne täten liikkumaan ulos- tai sisäänpäin.
Kuvista 2 ja 3 näkyy edelleen joukko magneetteja 18 kiinnitettyinä kehykseen 19 riippusankojen 20 avulla. Nämä sangat riippuvat kääntövarsien 21 alapäistä, joita kääntövarsia voidaan kiertää kotelossa 1 olevien kiinteiden tappien 22 ympäri. Kääntövarsia 21 vedetään ylöspäin vetojousien 23 avulla. Varsien 21 yläpäät on varustettu teloilla 24, joihin vaikuttavat kehysten 12 kulissit 25.
Tämä merkitsee sitä, että kun kehykset 12 siirtyvät yhteen kuvan 2 mukaisesti, puristuvat telat 24 ylös- ja sisäänpäin, jolloin varsien 21 alapäät puristuvat alaspäin. Tällöin liukuu kehys 19 magneetteineen 18 alaspäin nostolaitteen alapinnan tasolle, niin että magneetit vapautuvat tarttuakseen siteen 27 magneettiseen kahvaan 26, joka side pitää koossa paalia 28. Kun kehykset 12 tämän jälkeen siirtyvät erilleen vapautuvat telat 24, jolloin jouset 23 nostavat kääntövarsia 21 ja siten kehystä 19 magneetteineen 18, jotka pitävät kiinni kahvaa 26, joka tällöin puolestaan tulee helposti käsiteltäväksi. Kehyksen 19 liike ylös- ja alaspäin voimistuu sankojen 20 muotoilun avulla. Kun kahva 26 tämän jälkeen ojentuu ulospäin, kuten seuraavassa selostetaan,irtautuu kahva 26 magneeteista.
Kahvaan 26 tarttuvat kääntövarret 29, jotka on kiinnitetty kehysten 12 kuvissa näkymättömien akselien alapäihin. Nämä akselit on yläpäässään varustettu kampivarrella 30 ja kampitapilla 31, joka liukuu kotelon 1 kannessa olevassa kulissiohjauslaitteessa 32.
Tämän ohjauslaitteen rakenne käy parhaiten ilmi kuvasta 5, joka esittää osaa laitteesta alhaaltapäin katsottuna, ja tällöin voidaan havaita, että kehysten 12 ollessa sisimmässä asennossaan ovat kääntö-varrot 29 samansuuntaisia kotelon 1 sivun kanssa. Kehysten 12 liikkuessa ulospäin tarttuu kampitappi 31 erittäin nopeasti ohjauslait- 5 56361 teeseen 32, jolloin kampivarsi 30 kiertyy ulospäin, kun taas kääntö-varret 29 kiertyvät sisäänpäin kahvan 26 alapuolelle, jota juuri sitä ennen on nostettu ylöspäin magneettien l8 avulla. Kehysten 12 rakenne käy parhaiten ilmi kuvasta 4.
Koska kahva 26 sijaitsee kääntövarsien 29 päällä, katso kuva 3, on nämä kiinnitettävä kääntyneeseen asentoon, mikä tapahtuu lukon avulla, joka tarttuu kääntövarren vapaaseen päähän varren ollessa kääntyneenä ulospäin pystysuoraan asentoonsa.
Lukko sisältää kierrettävän lukkokiilan 33, joka näkyy kuvissa 2 ja 3 ja joka on kiinnitetty kehyksessä 12 kiertyvään tappiin, ohjauskiilan 34 ollessa kiinnitettynä tapin toiseen päähän, lähemmin määriteltynä siihen päähän, joka ulkonee kohti kotelon 1 sisäsivua, katso kuva 1. Tämä ohjauskiila toimii kiskon tai kulissin 35 avulla, joka sijaitsee kotelon 1 sisäsivulla osapuilleen keskellä kehyksen 12 sisintä asentoa, niin että tässä asennossa oleva ohjauskiila 34 lepää kiskolla 35, jolloin lukkokiila 33 on kohotetussa asennossa ja varsi 29 vapaana. Kuvan 2 vasemmassa reunassa näkyy vapaassa asennossa oleva lukko, kun taas kuva 3 esittää lukkoa kiinnitettynä sen pitäessä kiinni varren 29 vapaata päätä.
Lukko ja ohjauskiilat 33, 34 ovat sopivammin jousitettuja lukittua asemaa kohti olevassa suunnassa, ja tällöin on ilmeistä, että ohjauslaitteiden 30-32 ja 33-35 on oltava hyvin sovitettuja toistensa suhteen, niin että kääntövarsien vapaiden päiden lukitus ja irrotus voi tapahtua häiriöttä kehysten liikkuessa ulospäin ja vastaavasti sisäänpäin.
Kuten edellä on mainittu, mm. kuvien 1 ja 3 ja nostovoiman selostuksen yhteydessä, joka nostovoima vaikuttaa olkatankoon 7 saksien 8 alempien sisäpäiden suunnassa yrittäen levittää saksia, on tämän levittävän voiman tasapainotettava se vaikutus, joka kahvassa 26 olevalla vetojännityksellä on saksien 8 puristamiseksi yhteen.
Kuvasta 6 käy parhaiten ilmi kyseinen suorittamistapa, kuvan esittäessä teoreettista periaatepiirrosta paalin ripustuksen suhteen. Kuvassa 6 näkyy siteen 27 koossapitämä paali 28 ripustettuna kahvaan 26 keskenään yhteenliitetyn varsiparin 36 avulla. Käytännössä voidaan tällainen ripustus suorittaa paalin kummallakin sivulla olevan liitos-varsiparin välityksellä yhdistämällä näiden vapaat päät pyöreiden tankojen 37 avulla, joiden päällä kahva 26 lepää. Ripustusvoima kohdistuu liitosvarsien nivelpisteisiin 38.
Voidaan nyt havaita, että jos liitosvarret 36 ovat niin pitkiä verrattuina paalin 28 leveyteen, että niiden välisestä kulmas- 6 56361 ta tulee terävä, niin kahvassa 26 oleva jännitys vetää tankoja 37 toisiaan kohden. Tällöin kulma kahvan eri osien välillä kasvaa ja jännitys kahvassa lisääntyy.
Mikäli liitosvarret 36 ovat toiselta puolen niin lyhyitä, että ne muodostavat koveran kulman, puristaa nostovoima tankoja 37 erilleen toisistaan,jolloin kahvan osien välinen kulma pienenee, mikä myös puolestaan lisää jännitystä kahvassa 26. Tämän lisäksi syntyy voima, joka yrittää irrottaa toisistaan kahvan 26 ja siteen 27 muodostaman yhdistelmän.
Täydellinen tasapaino saavutetaan sitä vastoin, jos liitos-varret on sovitettu sellaisiksi paalin leveyteen nähden, että liitos-varsien väliseksi kulmaksi tulee 9°°· Tällöin liitosvarret puolittavat kahvan osien väliset kulmat, jotka ovat myös suuruudeltaan 90°, kahvan molemmat kantavat osat tulevat pystysuoriksi ja kahvassa oleva jännitys on suuruudeltaan täsmälleen puolet paalin painosta.
Jos tämän tapauksen yhteydessä ajatellaan tangot 37 yhdistetyiksi jäykän nivelen avulla, niin tämä nivel pysyy täysin kuormittamattomana, joten on merkityksetöntä, onko liitosvarsien 36 välinen yhteys jäykkä vai liikkuva.
Kuvista 1 ja 3 käy ilmi, että tasapaino nostovoiman ja pystysuorat kantavat osat sisältävän kahvan jännityksen välillä saavutetaan silloin, kun sakset 8 ovat kohtisuorassa toisiaan vasten. Mikäli paaleja käsitellään aina vakiokokoisina, olisi suhteellisen helppoa sovittaa nostolaitteen mitat siten, että saksivarret tulevat osapuilleen kohtisuoraan ollessaan työnnettyinä ulos. Kuitenkin on nostolaitteen hyvänkin sovituksen ja voitelun yhteydessä otettava huomioon siinä esiintyvät suuret kitkavoimat, niin että kohtuullisia muutoksia paalien mitoissa voidaan sallia tasapainon häiriintymättä.
Laitteen toiminta ennen ja jälkeen noston tapahtuu, kuten on mainittu, käyttösylinterien 16 avulla, jotka sopivat hyvin kaukokäyttöön. Nämä sylinterit ja niiden työpaine on siten sovitettava sellaisiksi, että sakset 8 leviävät siinä määrin, että kahva tulee pääasiassa paalin 28 levyiseksi ääriasennossaan ulospäin, jolloin kahvan kantavat osat ovat pystysuorassa ja kahvan jännitys pienimmillään vastaten puolta paalin painosta. Kuten sanottu, pitävät saksien kitkavoimat tämän jälkeen kahvan osat levitetyssä asennossaan.
Claims (4)
1. Nostolaite paalin (28) nostamista varten, jota pitää koossa sitä ympäröivä side (27), joka on varustettu magneettisesta aineesta, etupäässä samasta aineesta kuin sidekin, tehdyllä nostosilmukalla (26), joka on kiinnitetty siteeseen paalin molemmin puolin, laitteen sisältäessä toisaalta magneetin (18) mainittuun nostosilmukkaan tarttumiseksi ja sen nostamiseksi ja toisaalta kaksi tarttumaelintä vaakasuorien kääntövarsien (29) muodossa kohotetun nostosilmukan alle tarttumiseksi ja koko paalin nostamiseksi tällä tavoin, jotka tart-tumaelimet ovat laakeroidut nostolaitteen pituussuunnassa toistensa suhteen liikkuviin kehyksiin (12), tunnettu siitä, että kääntövarret (29) on laakeroitu kehyksien yhdelle sivulle, kun taas kehyksien toinen sivu on varustettu lukkolaitteilla (33) kääntövarsien vapaisiin päihin tarttumiseksi ja niiden kiinnipitämiseksi noston aikana sekä vaakasuorassa että pystysuorassa suunnassa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nostolaite, tunnettu siitä, että kääntövarsien (29) kiertäminen sekä mainittujen lukkolaitteiden (33) toiminta tapahtuu nostolaitteessa olevien kulissiohjaus-laitteiden (30-32 ja vastaavasti 34, 35) avulla, jotka on sijoitettu nostolaitteeseen siten, että ne toimivat silloin, kun mainitut kehykset (12) ovat lähimpänä toisiaan sijaitsevalla alueella.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nostolaite, tunnet tu siitä, että on olemassa erityiset mekaaniset käyttölaitteet (16) mainittujen kehysten (12) siirtämiseksi kääntövarsineen (29) toisiaan kohti ja toisistaan poispäin nostolaitteen ollessa kuormittamaton, sekä että nostolaite on varustettu ripustuslaitteella (7), joka nivelliitosten (8) välityksellä on yhdistetty mainittuihin kehyksiin (12) sillä tavoin, että kehykset paalin (28) painon johdosta puristuvat erilleen voimalla, joka pääasiassa tasapainottaa kahvassa (26) esiintyvän vetovoiman.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nostolaite, tunnettu siitä, että mainittu magneetti (18) on korkeussuunnassa liikkuva sijaiten alemmassa asennossaan osapuilleen nostolaitteen alasivun tasolla mainittujen kehysten (12) ollessa lähinnä toisiaan, kun taas magneetti nousee ylöspäin, kun kehyksiä siirretään erilleen.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE1295772A SE400536B (sv) | 1972-10-06 | 1972-10-06 | Lyftanordning for balar |
SE1295772 | 1972-10-06 |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI56361B FI56361B (fi) | 1979-09-28 |
FI56361C true FI56361C (fi) | 1980-01-10 |
Family
ID=20296582
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI308273A FI56361C (fi) | 1972-10-06 | 1973-10-03 | Lyftanordning foer balar |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
JP (1) | JPS4971654A (fi) |
CA (1) | CA981725A (fi) |
DE (1) | DE2347475C3 (fi) |
FI (1) | FI56361C (fi) |
GB (1) | GB1436866A (fi) |
NO (1) | NO138993C (fi) |
SE (1) | SE400536B (fi) |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE8914165U1 (de) * | 1989-12-01 | 1990-01-11 | Hugo Wupper GmbH & Co KG, 44265 Dortmund | Vorrichtung zum Handhaben von Gefäßen mit verschwenkbaren Griffen bzw. Tragbügeln |
DE4402641C1 (de) * | 1994-01-29 | 1994-12-22 | Kinshofer Greiftechnik | Greifvorrichtung |
CN107117527B (zh) * | 2017-06-30 | 2018-02-06 | 山东瑞鸿重工机械有限公司 | 一种斜面贴合机构及一种混凝土箱梁吊具 |
-
1972
- 1972-10-06 SE SE1295772A patent/SE400536B/xx unknown
-
1973
- 1973-09-21 DE DE19732347475 patent/DE2347475C3/de not_active Expired
- 1973-10-03 FI FI308273A patent/FI56361C/fi active
- 1973-10-04 JP JP11188273A patent/JPS4971654A/ja active Pending
- 1973-10-04 CA CA182,698A patent/CA981725A/en not_active Expired
- 1973-10-05 NO NO387973A patent/NO138993C/no unknown
- 1973-10-05 GB GB4662173A patent/GB1436866A/en not_active Expired
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
NO138993B (no) | 1978-09-11 |
NO138993C (no) | 1978-12-20 |
DE2347475C3 (de) | 1980-07-31 |
CA981725A (en) | 1976-01-13 |
DE2347475B2 (de) | 1979-11-22 |
GB1436866A (en) | 1976-05-26 |
FI56361B (fi) | 1979-09-28 |
JPS4971654A (fi) | 1974-07-11 |
SE400536B (sv) | 1978-04-03 |
DE2347475A1 (de) | 1974-04-11 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
BRPI1001630A2 (pt) | separador de contra-estai de guindaste | |
FI56361C (fi) | Lyftanordning foer balar | |
ITMO990220A1 (it) | Gruppo di traslazione universale per gambe di gru o simili | |
US3558178A (en) | Hydraulic rail lifter | |
CN210505307U (zh) | 叉吊轮式起重机 | |
US3325029A (en) | Bale unloading clamp device | |
SU1129167A1 (ru) | Захватное устройство дл грузов в мешках | |
US2508507A (en) | Ice handling machine | |
SU1586990A1 (ru) | Подъемное устройство | |
US3841688A (en) | Lifting device for bales | |
SU501959A1 (ru) | Грузозахватна траверса дл консольного подъема и транспортировани груза | |
FI77632B (fi) | Saxkran. | |
FI74266C (fi) | Gripanordning foer fyllda saeckar. | |
SU1615134A1 (ru) | Захватное устройство | |
SU1122576A1 (ru) | Саморазгружающийс контейнер | |
SU1771995A1 (ru) | Уhиbepcaльhый koлecoc'emhиk | |
SU829462A1 (ru) | Транспортное средство дл перевозкиТ жЕлОВЕСНыХ КРупНОгАбАРиТНыХгРузОВ | |
SU1654224A1 (ru) | Грузозахватное устройство | |
FI90040C (fi) | Lyftgaffel | |
RU1785987C (ru) | Грузозахватное устройство | |
RU2572354C1 (ru) | Стреловой грузоподъемный кран | |
SU1472407A1 (ru) | Грузозахватное устройство | |
WO2000068133A1 (en) | Device for lifting and moving loads | |
SU376317A1 (fi) | ||
CA1121312A (en) | Heavy duty crane |