FI125786B - Vesialuksen pakoputkijärjestely - Google Patents

Vesialuksen pakoputkijärjestely Download PDF

Info

Publication number
FI125786B
FI125786B FI20095028A FI20095028A FI125786B FI 125786 B FI125786 B FI 125786B FI 20095028 A FI20095028 A FI 20095028A FI 20095028 A FI20095028 A FI 20095028A FI 125786 B FI125786 B FI 125786B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
exhaust pipe
exhaust
arrangement according
pipes
pipe arrangement
Prior art date
Application number
FI20095028A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20095028A (fi
FI20095028A0 (fi
Inventor
Timo Lehtinen
Risto Rantanen
Reima Laitinen
Petri Mörönen
Original Assignee
Meyer Turku Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Meyer Turku Oy filed Critical Meyer Turku Oy
Priority to FI20095028A priority Critical patent/FI125786B/fi
Publication of FI20095028A0 publication Critical patent/FI20095028A0/fi
Priority to EP09807545A priority patent/EP2376327B1/en
Priority to PCT/FI2009/051048 priority patent/WO2010081934A1/en
Priority to CN200980154538.5A priority patent/CN102292263B/zh
Priority to KR1020117018278A priority patent/KR101734586B1/ko
Publication of FI20095028A publication Critical patent/FI20095028A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI125786B publication Critical patent/FI125786B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63HMARINE PROPULSION OR STEERING
    • B63H21/00Use of propulsion power plant or units on vessels
    • B63H21/32Arrangements of propulsion power-unit exhaust uptakes; Funnels peculiar to vessels

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Exhaust Silencers (AREA)

Description

VESIALUKSEN PAKOPUTKIJÄRJESTELY
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen vesialuksen pakoputkijärjestely, joka käsittää joukon pakoputkia tai vastaavia, jotka on tuettu vesialuksen runkoon.
Laivakoneistot kuten pää- ja apukoneet, jätteenpolttolaitokset yms. polttimet ja kattilat tuottavat pakokaasuja tai muita poistokaasuja. Nämä johdetaan yleensä erilliseen savupiippuun, jonka sisällä voi kulkea useita yksittäisiä pakoputkia tai vastaavia poistokanavia mainituista eri lähteistä. Tässä yhteydessä näihin kaikkiin viitataan termillä pakoputki. Pakoputkien yläpäät pyritään sijoittamaan niin korkealle, että pakokaasut kulkeutuvat laivaa ympäröivän ilmavirran mukana. Kokemusperäisesti arvioidaan tai tuulitunnelikokein selvitetään, millä korkeudella sijaitsee turbulenttisen rajakerroksen ja ns. häiriöttömän ilmavirtauksen raja. Pakoputket tulisi, mikäli mahdollista, ulottaa tämän rajan yläpuolelle. Matkustajalaivoissa ja erityisesti suurissa risteilylaivoissa on tärkeätä, että pakokaasujen haittavaikutukset kuten noki ja haju minimoidaan matkustajien käytössä olevilla ulkokansilla. Tyypillisesti pakoputket ulottuvat merkittävästi varsinaisen kansirakennuksen ja ylimpien oleskelukansien yläpuolelle. Laivakoon kasvaessa savukaasujen poisto on sijoitettava entistä korkeammalle meren pintaan nähden, jotta yllä kuvattu tavoite saavutettaisiin.
Useilla meriväylillä, salmissa, kanavissa ja satama-alueilla laivojen ns. alikulkukorkeus on rajoitettu siltojen, sähköjohtojen, köysiratojen tai vastaavien rakennelmien takia. Useimmiten etenkin matkustajalaivoissa pakoputki on laivan korkein kohta, joten alikulkurajoitukset muodostavat esteen laivan koon ja korkeuden kasvattamiselle.
Koska laivan koneiston käyttöä ei mm. turvallisuussyistä voida keskeyttää, ei voida hyväksyä esimerkiksi saranoituja tai irrotettavia pakoputkia. Tavallisin ratkaisu on ottaa huomioon alikulkurajoitukset ja suunnitella pakoputket määrätyn maksimikorkeuden mukaan. Tästä usein seuraa, että tyydytään pienempään ja/tai matalampaan alukseen kuin olisi muuten edullista. Usein myös tingitään vaatimuksesta ulottaa pakoputket edellä mainitun rajakerroksen yläpuolelle. Tällöin joudutaan hyväksymään savujen häiritsevä laskeutuminen kansialueille.
Pakokaasujen kulkeutumista mainitun turbulenttisen rajakerroksen yläpuolelle voidaan edesauttaa erilaisin keinoin. Eräs tapa on suurentaa pakoputken kaasuvirran nopeutta kuristamalla pakokaasuvirtausta, mikä tosin haittaa moottorien toimintaa. Voidaan myös järjestää pakokaasuvirtausta tukeva ilmavirtaus esimerkiksi erilaisin virtausohjaimin tai johtamalla tuuletuksen poistoilmaa pakokaasujen kanssa samansuuntaisesti. Näiden keinojen vaikutukset ovat rajallisia ja ne ovat useimmiten jo muutenkin käytössä.
Pakokaasujen johtaminen veden alle on toteutettu lähinnä sota-aluksissa, mutta se tuo mukanaan monia moottoriteknisiä haittoja, koska tällöin pakokaasujen ns. vastapaine on suurempi.
Kertaluontoinen savupiipun ja/tai siinä olevien pakoputkien purkaminen ja kokoaminen vaatii poistokaasuja tuottavien koneiden ja laitteiden pysäyttämisen, mikä on työlästä eikä liene käytännössä mahdollista mm. turvallisuussyistä.
Saranoidulla mekanismilla kaadettava savupiippu tai pakoputki vaatii paljon tilaa ja massiivisen kaatomekanismin. Tässäkin vaadittaisiin poistokaasuja tuottavien koneiden ja laitteiden pysäyttäminen, mikä ei liene käytännössä mahdollista mm. turvallisuussyistä. On myös otettava huomioon mittakaava, sillä suuren matkustajalaivan pakoputket ovat vastaavasti suurikokoisia ja painavia.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada laivan tai vastaavan vesialuksen savupiippuratkaisu, joka minimoi edellä mainittuja tunnetun tekniikan ongelmia. Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada erityisesti suuriin laivoihin soveltuva savupiippuratkaisu, jonka avulla laivan alikulkukorkeutta voidaan pienentää tilanteen mukaan nopeasti ja helposti ilman tarvetta pysäyttää laivan koneita ja laitteita.
Keksinnön tavoitteet saavutetaan patenttivaatimuksessa 1 ja muissa vaatimuksissa tarkemmin esitetyllä tavalla.
Keksinnön perusajatuksen mukaisesti pakoputket kiinnitetään yhteiseen apurunkoon ryhmäksi, jota liikutetaan mekaanisesti pakoputkien suuntaisesti, jolloin apurunkoonsa kiinnitetyt pakoputket liukuvat toistensa suhteen sisäkkäin. Keksinnön mukaisesti kukin pakoputki tai vastaava käsittää erillisen alaosan, joka on kiinteästi tuettu aluksen runkoon ja joka on yhteydessä pakokaasulähteeseen, sekä yläosan, joka on liukuvasti järjestetty alaosaan nähden, mieluiten osaksi alaosan päälle. Pakoputket tai vastaavat on järjestetty pakoputkiryhmäksi, jonka pakoputkien tai vastaavien yläosat on tuettu erilliseen pakoputkiryhmän runko-osaan, joka on varustettu voimansiirtovälineillä pakoputkien tai vastaavien yläosien siirtämiseksi alaosiin nähden.
Keksinnön avulla pako- ja poistokaasukanaviston korkeutta ja samalla laivan alikulkukorkeutta voidaan säätää kaasuvirtauksia keskeyttämättä koneiston ja laitteiden ollessa käytössä. Järjestely ei vaadi juurikaan lisätilaa ja sen etuna on myös korkeuden muuttamisen nopeus, helppous, huomaamattomuus varsinkin matkustajien kannalta sekä aikaansaatavien toimenpiteiden vaarattomuus verrattuna ennestään tunnettuihin ratkaisuihin.
Käytännön edullisessa sovellusmuodossa pakoputkiryhmä käsittää joukon pakoputkia, joiden yläosat on tuettu toisiinsa pareittain ja näin aikaansaadut pakoputkiparit on järjestetty peräkkäin. Pakoputkiryhmän runko-osa on tällöin edullisesti järjestetty pakoputkiparien pakoputkien väliin. Runko-osaan kuuluu vesialuksen runkoon kiinnitetty tukirunko ja siihen siirrettävästi tuettu apurunko, johon pakoputkien tai vastaavien yläosat on tuettu. Näin saadaan lujuusteknisesti stabiili ja kompakti liikuteltava kokonaisuus.
Voimansiirtovälineet käsittävät edullisesti pakoputkiryhmän apurunkoon tuetun hammastangon, johon on järjestetty välitettäväksi voimaa sen siirtämiseksi putkien pituussuuntaisesti.
Pakoputkiryhmän pakoputket on järjestetty vinoon kulmaan aluksen rungon suhteen. Vastaavasti pakoputkiryhmän runko-osa on muodoltaan pääasiallisesti vinosuunnikas. Ratkaisu on varsinkin ilmanvastuksen kannalta edullinen.
Käytännön edullisessa sovellusmuodossa pakoputken alaosaan on edelleen järjestetty liukurivoilla varustettu ohjainholkki alaosan tukemiseksi yläosaan. Ohjainholkin liukuripojen materiaali on pienen kitkakertoimen ja lämpölaajenemiskertoimen omaavaa materiaalia, esimerkiksi laakeripronssia. Mahdollisen kulumisen kannalta on edullista, että ohjainholkki on vaihdettavissa.
Turvallisuuden kannalta on edullista, että pakoputken alaosa on lämpöeristetty.
Pakoputken alaosa ja yläosa on edullisesti valmistettu hapon kestävästä teräksestä.
Pakoputken yläosan alapäähän voidaan järjestää veden keräilemiseksi vesikouru tai vastaava sekä ainakin yksi poistoaukko. Lisäksi pakoputken yläosan alempaan päähän voidaan järjestää laippa tai vastaava, joka yhdessä alaosassa olevan olakkeen kanssa muodostaa olennaisesti kaasutiiviin liitoksen, kun pakoputken yläosa on ylemmässä ääriasennossa.
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkinomaisesti viitaten oheisiin kaaviomaisiin piirustuksiin, joissa - kuvio 1 esittää yleisesti periaatekuvana keksinnön mukaista vesialuksen pakoputkijärjestelyä, - kuvio 2a esittää erästä keksinnön mukaista pakoputkijärjestelyä, joka vastaa kuvion 1 kohdan II - Il leikkausta, - kuvio 2b esittää kuvion 2a sovellusmuotoa pakoputkijärjestely alas lasketussa asennossa, - kuvio 3a esittää kuvion 2a leikkausta lila-lila, - kuvio 3b esittää kuvion 2b leikkausta lllb-lllb, - kuvio 4 esittää kuvion 1 osasuurennosta kohdasta IV, - kuvio 5 esittää kuvion 1 osasuurennosta kohdasta V, - kuvio 6 esittää leikkausta kuvion 1 kohdasta VI, - kuvio 7 esittää kuvion 6 leikkausta VII-VII, - kuvio 8 esittää kuvion 3a leikkausta VIII-VIII, ja - kuvio 9 esittää kuvion 3a osasuurennosta IX-IX.
Piirustuksissa pakoputket 1 - 6 on järjestetty pakoputkiryhmäksi. Kussakin pakoputkessa on kaksi osaa siten, että pakoputkien yläosat 1a - 6a on teleskooppimaisesti järjestetty pakoputkien alaosien 1 b - 6b päälle ja ovat niihin nähden siirrettävät. Näin pakoputkien korkeutta voidaan muuttaa tarpeen mukaan. Pakoputkien alaosat 1b - 6b on kiinnitetty vesialuksen runkoon 11 ja ne on sinänsä tunnetulla tavalla yhteydessä vesialuksen pakokaasu- tai vastaaviin poistokaasulähteisiin (ei näytetty).
Pakoputkien 1 - 6 käsittämä pakoputkiryhmä on tuettu erilliseen runko-osaan 7 siten, että pakoputkien yläosat 1a - 6a on tukien 1c ja 1d jne. avulla tuettu runko-osaan 7 kuuluvaan apurunkoon 7a, joka on siirrettävästi tuettu vesialuksen runkoon 11 kiinnitettyyn tukirunkoon 7b. Kuten kuvioista 2a, 2b, 3a ja 3b käy ilmi runko-osaan 7 voi lisäksi kuulua pakoputkiryhmän ympärillä oleva kehikkomainen lisärunko-osa 7c, niin että pakoputkiryhmä on kaikissa tilanteissa riittävästi tuettu, kun otetaan huomioon esimerkiksi sen paino, tuuliolosuhteet jne.
Apurunko 7a on varustettu kummastakin päästään hammastangolla 8, joka on voimansiirtoyhteydessä sopivan moottorin 10 pyörittämään hammasrattaaseen 9. Näin apurunko 7a on siirrettävissä tukirunkoon 7b nähden, jolloin sannalla aikaansaadaan savupiippujen yläosien 1a - 6a siirtyminen alaosien 1b - 6b suhteen. Tätä on havainnollistettu kuvioissa 2a ja 2b sekä kuvioissa 3a ja 3b. Luonnollisesti apurungon 7a kummankin pään siirtoliikkeet ja moottorien toiminta on synkronoitava keskenään, jotta siirtyminen tapahtuu samanaikaisesti ja mahdollisimman juoheasti. Koska pakoputkiryhmän yläosien 1a - 6a ja apurungon 7a muodostama siirrettävä kokonaisuus voi käytännössä olla varsin painava, sen yläasento voidaan tarpeen mukaan varmistaa erillisillä lukituselimillä, esimerkiksi koneellisesti ohjatuilla vaarnapulteilla tai vastaavilla (ei tarkemmin näytetty).
Kuten kuvioista käy ilmi, tukirunko 7b voi edullisesti olla kourumainen, niin että apurunko 7a siirtyy sen sisään pakoputkiryhmän korkeutta pienennettäessä. Samoin kuvista käy ilmi, että apurunkoon 7a kuuluu joukko jäykiste-elimiä, jotka voivat sijaita myös kolmiomaisesti poikittain rakennelmaan nähden (vrt. kuviot 2a ja 2b), niin että apurunko muodostaa lujuusteknisesti riittävän jäykän tukevan rakenteen.
Apurungon 7a siirtämistä varten tukirungossa 7b on sopivilla liukupinnoilla varustettuja ohjauselimiä 12 kuten kuvista 8 ja 9 käy ilmi. Vastaavasti pakoputken alaosassa voi olla ohjausholkki (6e kuviossa 6), sen tukemiseksi pakoputken yläosaan. Ohjausholkki on edullisesti laakeripronssia ja sen kiinnittäminen voidaan järjestää niin, että se on vaihdettavaksi. Itse pakoputket voivat edullisesti olla haponkestävää terästä, joka on omiaan ehkäisemään nokeentumista kylmänäkin. Pakoputken tiivistys voidaan hoitaa yläosan ja alaosan riittävällä limittäisyydellä, materiaalivalinnoilla ja sopivilla välyksillä.
Toisaalta ohjausholkki (6e) voidaan varustaa liukurivoilla 13, kuten on esitetty kuviossa 7. Tällöin voidaan pakokaasujen vuodon estämiseksi käyttää hyväksi ns. ejektorivaikutusta, jonka seurauksena vedetään puhdasta ilmaa savupiippuun liitoskohdasta. Pakoputkeen mahdollisesti kerääntyvän veden poisjohtamiseksi sen yläosan alapäähän voidaan järjestää vesikouru tai vastaava sekä ainakin yksi poistoputki (ei tarkemmin näytetty). Pakoputken alaosa voidaan myös varustaa lämpöeristyksellä 14, kuten on esitetty kuviossa 6. Tällä tavoin kuumista pakokaasuista huolimatta pakoputken alaosan pinta pysyy vastaavasti viileämpänä.
Kuten kuvioista 2a ja 2b käy ilmi pakoputket voivat olla myös keskenään eri kokoiset sen mukaan, mistä lähteistä ja millaisella volyymivirtauksella pakokaasuja tai laajemmin poistokaasuja on poistettava. Kuvioissa esitetty sovellusmuoto pakoputkien järjestämiseksi pareittain pakoputkiryhmäksi on varsinkin tilankäytön kannalta edullinen, koska se voidaan järjestää vesialuksen pituussuuntaisesti ja pakoputkiryhmän runko-osa voi olla pakoputkiparien välissä. Tällainen pakoputkiryhmä voidaan järjestää vesialuksen pituussuunnassa symmetrisesti sen kummallekin puolelle. Pakoputkiryhmä voi myös kuvioissa esitetyllä tavalla olla vino siten, että runko-osa muodostaa vinosuunnikkaan. Tämä on varsinkin tuulen vastuksen kannalta edullinen ratkaisu, mutta luonnollisesti pakoputket voivat ulottua myös suoraan ylös vesialuksen rungosta.
Keksintö ei ole rajoitettu esitettyihin sovellusmuotoihin, vaan useita muunnelmia on ajateltavissa oheisten patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (11)

1. Vesialuksen pakoputkijärjestely, joka käsittää joukon pakoputkia tai vastaavia, jotka on tuettu vesialuksen runkoon, tunnettu siitä, että kukin pakoputki tai vastaava (1-6) käsittää erillisen alaosan (1b-6b), joka on kiinteästi tuettu aluksen runkoon (11) ja joka on yhteydessä pakokaasulähteeseen, sekä yläosan (1a-6a), joka on liukuvasti järjestetty alaosaan (1b-6b) nähden, mieluiten osaksi alaosan päälle, ja että pakoputket tai vastaavat (1-6) on järjestetty pakoputkiryhmäksi, jonka pakoputkien tai vastaavien yläosat (1a-6a) on tuettu erilliseen pakoputkiryhmän runko-osaan (7), joka on varustettu voimansiirtovälineillä (8,9,10) pakoputkien tai vastaavien yläosien (1a-6a) siirtämiseksi alaosiin (1b-6b) nähden.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputkiryhmä käsittää joukon pakoputkia (1-6), joiden yläosat (1a-6a)on tuettu toisiinsa pareittain ja näin aikaansaadut pakoputkiparit on järjestetty peräkkäin, ja että pakoputkiryhmän runko-osa (7) on järjestetty pakoputkiparien pakoputkien (1-6) väliin.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputkiryhmän runko-osaan (7) kuuluu vesialuksen runkoon (11) kiinnitetty tukirunko (7b) ja siihen siirrettävästi tuettu apurunko (7a), johon pakoputkien tai vastaavien yläosat (1a-6a) on tuettu.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että mainitut voimansiirtovälineet (8,9,10) käsittävät mainittuun apurunkoon tuetun hammastangon (8), johon on järjestetty välitettäväksi voimaa (9,10) sen siirtämiseksi pakoputkien (1-6) pituussuuntaisesti.
5. Jonkin yllä olevan patenttivaatimuksen mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputkiryhmän pakoputket (1-6) on järjestetty vinoon kulmaan vesialuksen rungon (11) suhteen ja että pakoputkiryhmän runko-osa (7) on muodoltaan pääasiallisesti vinosuunnikas.
6. Jonkin yllä olevan patenttivaatimuksen mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputken alaosaan (6b) on järjestetty liukurivoilla (13) varustettu ohjainholkki (6e) alaosan (6b) tukemiseksi yläosaan (6a), ja että ohjainholkin liukuripojen (13) materiaali on pienen kitkakertoimen ja lämpölaajenemiskertoimen omaavaa materiaalia, esimerkiksi laakeripronssia.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että mainittu ohjainholkki (6e) on vaihdettavissa.
8. Jonkin yllä olevan patenttivaatimuksen mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputken alaosa (6b) on lämpöeristetty (14).
9. Jonkin yllä olevan patenttivaatimuksen mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputken alaosa (1b-6b) ja yläosa (1a-6a) on valmistettu hapon kestävästä teräksestä.
10. Jonkin yllä olevan patenttivaatimuksen mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputken yläosan (1a-6a) alapäähän on järjestetty veden keräilemiseksi vesikouru tai vastaava sekä ainakin yksi poistoaukko. H.Jonkin yllä olevan patenttivaatimuksen mukainen pakoputkijärjestely, tunnettu siitä, että pakoputken yläosan (1a-6a) alempaan päähän on järjestetty laippa tai vastaava, joka yhdessä alaosassa (1b-6b) olevan olakkeen kanssa muodostaa olennaisesti kaasutiiviin liitoksen kun pakoputken yläosa (1a-6a) on ylemmässä ääriasennossa.
FI20095028A 2009-01-14 2009-01-14 Vesialuksen pakoputkijärjestely FI125786B (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20095028A FI125786B (fi) 2009-01-14 2009-01-14 Vesialuksen pakoputkijärjestely
EP09807545A EP2376327B1 (en) 2009-01-14 2009-12-29 Funnel arrangement for a watercraft
PCT/FI2009/051048 WO2010081934A1 (en) 2009-01-14 2009-12-29 Funnel arrangement for a watercraft
CN200980154538.5A CN102292263B (zh) 2009-01-14 2009-12-29 用于船只的烟囱装置
KR1020117018278A KR101734586B1 (ko) 2009-01-14 2009-12-29 선박용 배기장치

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20095028 2009-01-14
FI20095028A FI125786B (fi) 2009-01-14 2009-01-14 Vesialuksen pakoputkijärjestely

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20095028A0 FI20095028A0 (fi) 2009-01-14
FI20095028A FI20095028A (fi) 2010-07-15
FI125786B true FI125786B (fi) 2016-02-15

Family

ID=40329485

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20095028A FI125786B (fi) 2009-01-14 2009-01-14 Vesialuksen pakoputkijärjestely

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP2376327B1 (fi)
KR (1) KR101734586B1 (fi)
CN (1) CN102292263B (fi)
FI (1) FI125786B (fi)
WO (1) WO2010081934A1 (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN102407928B (zh) * 2011-10-24 2014-08-13 重庆长航东风船舶工业公司 船用液压升降烟囱
CN103661906B (zh) * 2012-09-17 2016-01-13 葛洲坝机械工业有限公司 一种可拆卸折叠式烟囱
CN105691576A (zh) * 2014-11-27 2016-06-22 中国舰船研究设计中心 一种防浪可闭式烟囱百叶窗
CN105109656A (zh) * 2015-08-31 2015-12-02 广新海事重工股份有限公司 一种船用可旋转烟囱
CN106585942A (zh) * 2017-01-12 2017-04-26 江苏科技大学 一种可伸缩式船用烟囱
CN111661295A (zh) * 2020-06-09 2020-09-15 大连中远海运川崎船舶工程有限公司 一种新型船舶烟囱主机排气装置的安装方法

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2326446A (en) * 1942-11-03 1943-08-10 Ivan D Eby Ship's funnel
US2646764A (en) * 1950-02-02 1953-07-28 Lascroux Emile Frederic Joseph Ship's funnel with smoke-directing provisions
JPS6080986A (ja) * 1983-10-12 1985-05-08 Mitsubishi Heavy Ind Ltd 船舶機関室開口囲壁内の艤装方法
DE19530362C1 (de) * 1995-08-18 1996-10-31 Thyssen Nordseewerke Gmbh Vorrichtung zur Abgas- und Abluftführung auf Schiffen
DE10011806A1 (de) * 2000-03-10 2001-09-13 Fr Luerssen Werft Gmbh & Co Abgasanlage für Wasserfahrzeuge
KR100384965B1 (ko) * 2000-11-27 2003-05-28 주식회사 디케이엔지니어링 파이프 연결장치
JP2007204023A (ja) * 2006-02-02 2007-08-16 Wasaku Horii 停泊中の船舶排気ガス回収浄化装置

Also Published As

Publication number Publication date
CN102292263B (zh) 2015-01-28
EP2376327B1 (en) 2012-11-14
CN102292263A (zh) 2011-12-21
EP2376327A1 (en) 2011-10-19
FI20095028A (fi) 2010-07-15
WO2010081934A1 (en) 2010-07-22
KR101734586B1 (ko) 2017-05-11
FI20095028A0 (fi) 2009-01-14
KR20110107364A (ko) 2011-09-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI125786B (fi) Vesialuksen pakoputkijärjestely
KR20100014475A (ko) 해중 파이프 부설
FR2921342B1 (fr) Carenage aerodynamique arriere inferieur pour dispositif d'accrochage d'un moteur d'aeronef
CN105143033A (zh) 用于船舶的推进系统
SE531317C2 (sv) Anordning vid ramp eller annat förtäckningselement
EP2744702B1 (en) Marine vessel operating in ice-covered waters
CN101715410A (zh) 用于减少流体进入管道内的装置
ATE503680T1 (de) Schiff mit wärmetauschern im doppelboden
KR101226024B1 (ko) 선박
NL2016759B1 (en) Assembly of a Vessel and a Floating Module
RU2456196C1 (ru) Корпус судна туннельного типа
KR102225571B1 (ko) 선박 구조
RU2498004C1 (ru) Плашкоут для перевозки блоков пролетного строения
CN103587663A (zh) 浮箱式船舶下水系统
WO2016147102A3 (en) Modular construction for boats
EP2344699B1 (en) Drain pipe
WO2005122676A3 (es) Dispositivo generador de burbujas para la reducción de fricción en el casco de embarcaciones
RU2298506C2 (ru) Судно для поддержания незармезающих судоходных трасс (варианты)
KR101460886B1 (ko) 선박 상부 구조
KR101019193B1 (ko) 폐열회수 장치
RU2447316C1 (ru) Гидрореактивное устройство
IT202000005173U1 (it) Disposizione della sala macchine di un’imbarcazione o nave da diporto
KR20180019355A (ko) 반잠수식 해양구조물의 예인장치
Olsen Requirements for Enhanced Polar Class Notation
RU2582562C1 (ru) Способ остропки понтонов к судну, транспортируемому по внутренним водным путям

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: MEYER TURKU OY

FG Patent granted

Ref document number: 125786

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B