FI124366B - Vetopyörähissin ripustusjärjestely - Google Patents
Vetopyörähissin ripustusjärjestely Download PDFInfo
- Publication number
- FI124366B FI124366B FI20070994A FI20070994A FI124366B FI 124366 B FI124366 B FI 124366B FI 20070994 A FI20070994 A FI 20070994A FI 20070994 A FI20070994 A FI 20070994A FI 124366 B FI124366 B FI 124366B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- rope
- ropes
- engine room
- hoisting
- parallel
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B66—HOISTING; LIFTING; HAULING
- B66B—ELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
- B66B11/00—Main component parts of lifts in, or associated with, buildings or other structures
- B66B11/0065—Roping
- B66B11/008—Roping with hoisting rope or cable operated by frictional engagement with a winding drum or sheave
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B66—HOISTING; LIFTING; HAULING
- B66B—ELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
- B66B7/00—Other common features of elevators
- B66B7/06—Arrangements of ropes or cables
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)
Description
VETOP YÖRÄHIS S IN RIPUS TUS JÄR JES TELY
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa määritelty vetopyörähissin ripustusjärjestely.
Vanhoissa rakennuksissa olevat alkuperäiset vanhat hissit ovat perinteisesti usein vastapainollisia vetopyörähissejä, joissa ripustussuhde on tavallisesti 1:1 ja joissa on vaihteellinen nostokoneisto, joka on sijoitettu hissikuilun yläpuolella olevaan konehuoneeseen. Vanhoja hissejä modernisoitaessa nostokoneisto vaihdetaan yleensä vaihteettomaksi, koska vaihteeton koneisto on edullisempi ja kooltaan pienempi kuin vaihteellinen koneisto. Kun vanhaan hissiin asennetaan uusi vaihteeton nostokoneisto, on 1:1 ripustus suhdekin yleensä muutettava ripustussuhteeksi 2:1. Tällöin ongelmaksi tulee tarve puhkaista konehuoneen lattiaan uudet köysiaukot, koska 2:1 ripustus tarvitsee köysiaukkoja eri paikkaan kuin 1:1 ripustus. Uusien köysiaukkojen puhkaisu on sinänsä „ helppoa, mutta jos näin tehdään, konehuoneen lattian lujuus heikkenee uusien, monille rinnakkaisille köysille tarvittavien suurehkojen köysiaukkojen takia. Tällöin lattian lujuus ei enää välttämättä täytä vaadittavia turvallisuuskriteereitä. Pahimmassa tapauksessa konehuoneen lattia ei enää kestä nostokoneiston ja muiden konehuoneessa olevien osien painoa, jolloin lattia romahtaa, mikä johtaa ainakin aineellisiin vahinkoihin sekä mahdollisesti myös henkilövahinkoihin. Tämän turvallisuusriskin vuoksi nostokoneisto joudutaan ripustussuhteen muutoksen yhteydessä useimmiten tukemaan hissikuilun seinille esimerkiksi konehuoneen lattian yli sovitettavilla teräspalkeilla. Näin ollen ripustussuhteen muutos on käytännössä yleensä kallis ja suuri operaatio ja useissa 't 5 tapauksissa melko vaikea toteuttaa.
c\j i
CO
o co Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut epäkohdat sekä aikaansaada x yksinkertainen ja edullinen sekä aikaa ja työtä säästävä vetopyörähissin ripustusjärjestely
CL
erityisesti hissin modernisoinnin ja ripustussuhteen muuttamisen yhteydessä, jonka O) g järjestelyn avulla konehuoneen lattian lujuus ei olennaisesti heikkene. Keksinnön § „ mukaiselle järjestelylle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 c\j 2 tunnusmerkkiosassa. Vastaavasti keksinnön muille sovellusmuodoille on tunnusomaista se, mitä on esitetty muissa patenttivaatimuksissa.
Keksinnöllisiä sovellusmuotoja on myös esillä tämän hakemuksen selitysosassa. Hakemuksessa oleva keksinnöllinen sisältö voidaan määritellä myös toisin kuin jäljempänä olevissa patenttivaatimuksissa tehdään. Keksinnöllinen sisältö voi muodostua myös useammasta erillisestä keksinnöstä, erityisesti jos keksintöä tarkastellaan ilmaisujen tai implisiittisten osatehtävien valossa tai saavutettujen hyötyjen tai hyötyryhmien kannalta. Tällöin jotkut jäljempänä olevien patenttivaatimuksien sisältämät määritteet voivat olla erillisten keksinnöllisten ajatusten kannalta tarpeettomia. Vastaavasti kunkin keksinnön sovellutusesimerkin yhteydessä esitettyjä eri yksityiskohtia voidaan käyttää myös toisissakin sovellutusesimerkeissä. Lisäksi voidaan todeta, että ainakin jotkin alivaatimuksista voidaan ainakin sopivissa tilanteissa katsoa keksinnöllisiksi sellaisinaan.
Keksinnön mukaisen järjestelyn etuna on se, että hissiä modernisoitaessa hissin konehuoneen lattian lujuus ei heikkene olennaisesti ripustussuhdetta muutettaessa. Tästä seuraa se etu, että hissi on edelleen turvallinen modernisoinnin jälkeen eikä konehuoneessa olevaa nostokoneistoa ja muita osia tarvitse tukea hissikuilun seinille, mikä säästää työtä, aikaa sekä kustannuksia. Lisäksi etuna on se, että järjestely on yksinkertainen ja edullinen toteuttaa.
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin yhden sovellutusesimerkin avulla 'fr viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa δ c\j i
CO
S1 „ kuvio 1 esittää yksinkertaistettuna sekä kaaviollisesti ja edestä katsottuna erästä co ° vastapainoista vetopyörähissiä, jossa käytetään keksinnön mukaista
X
£ järjestelyä, σ> kuvio 2 esittää yksinkertaistettuna sekä kaaviollisesti ja sivulta katsottuna kuvion O) ^ 1 mukaista vastapainoista vetopyörähissiä, jossa käytetään keksinnön „ mukaista järjestelyä, 3 kuvio 3 esittää yksinkertaistettuna sekä kaavallisesti ja päältä katsottuna kuvioiden 1 ja 2 mukaista vastapainoista vetopyörähissiä, jossa käytetään keksinnön mukaista järjestelyä, kuvio 4 esittää yksinkertaistettuna sekä kaavallisesti ja vinosti päältä katsottuna kuvioiden 1-3 mukaista vastapainoista vetopyörähissiä, jossa käytetään keksinnön mukaista järjestelyä ja kuvio 5 esittää yksinkertaistettuna sekä kaaviollisesti ja sivulta katsottuna erästä toista vastapainoista vetopyörähissiä, jossa käytetään keksinnön mukaista järjestelyä.
Kuviossa 1 on esitetty edestä ja kuviossa 2 sivulta katsottuna sekä yksinkertaistettuna ja kaaviollisesti yksi hissiratkaisu, jossa käytetään keksinnön mukaista järjestelyä. Kuvioissa esitetty hissi on vastapainollinen vetopyörähissi, jossa hissin konehuone 5 on sijoitettu hissikuilun 4 yläpuolelle. Konehuoneessa 5 on ainakin ohjausyksikön ohjaama nosto-koneisto 7 vetopyörineen 8, joka nostokoneista 7 on sijoitettu konehuoneeseen 5 siten, että nostokoneista 7 tukeutuu alustansa 7a välityksellä konehuoneen 5 lattiaan 6. Vetopyörän 8 läheisyydessä on taittopyörä 9, joka tukeutuu vastaavasti alustansa 9a välityksellä konehuoneen 5 lattiaan 6.
Hissikori 1 on ripustettu esimerkiksi neljästä rinnakkaisesta nostoköydestä koostuvan köysimaton muodostaman nostoköysistön 3 varaan taittopyörien 11a ja 11b välityksellä ja sovitettu liikkumaan hissikuilussa edestakaisin olennaisesti pystysuunnassa johteita pitkin, ''fr Hissi saa nostovoimansa nostokoneistolta 7 vetopyörän 8 ja nostoköysistön 3 välisen kit- δ ^ kan ansiosta. Hissin vastapaino 2 on ripustettu nostoköysistön 3 varaan taittopyörien 14a co S5 „ ja 14b välityksellä vastakkaiselle puolelle vetopyörää 8 kuin hissikori 1. Vastapaino 2 on co ° sovitettu liikkumaan hissikuilussa olennaisesti pystysuunnassa omien johteidensa
X
£ ohjaamana. Kuvioissa 1 ja 2 esitetyn hissin köysiviennit on järjestetty siten, että hissin ri- σ> pustussuhde on 2:1. Keksinnön mukaisesti köysimaton muodostava nostoköysistö 3 on en r7 jaettu kahteen keskenään olennaisesti samanlaiseen ja samansuuruiseen osaan 3a ja 3b.
o c\j „ Kuvioihin on selkeyden vuoksi piirretty vain yksi nostoköysi kumpaankin nostoköysistön 3 osaan 3a ja 3b, mutta todellisuudessa köysiä voi olla rinnakkain enemmänkin, 4 esimerkiksi neljä rinnakkaista köyttä vetopyörällä 8 ja taittopyörällä 9 sekä jaettuna kaksi köyttä rinnakkain kummassakin nostoköysistön osassa 3a ja 3b, jolloin nostoköysistö 3 koostuu siis yhteensä neljästä rinnakkaisesta nostoköydestä.
Kuvioissa 3 ja 4 on esitetty nostoköysistön 3 köysivientejä tarkemmin, joskin edelleen yksinkertaistettuna ja kaaviollisesti sekä siten, että vetopyörällä 8 ja taittopyörällä 9 on nostoköysistössä 3 selvyyden vuoksi vain kaksi rinnakkaista nostoköyttä.
Kahtia jaetun nostoköysistön 3 ensimmäinen osa 3a on kiinnitetty ensimmäisestä päästään konehuoneessa 5 esimerkiksi koneistoalustassa tai konehuoneen katossa tai lattiassa olevaan ensimmäiseen kiinnityspisteeseen 16a, josta nostoköyden ensimmäinen osa 3a on johdettu alaspäin konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 12a kautta kiertämään hissikorissa 1 olevan ensimmäisen taittopyörän 11a ali, josta edelleen ylöspäin konehuoneessa 5 olevalle vetopyörälle 8 konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 10 kautta. Köysiaukko 10 voi useammassa tapauksessa olla alkuperin konehuoneen 5 lattiaan 6 tehty köysiaukko. Tämän jälkeen nostoköysistön ensimmäinen osa 3a on järjestetty kiertämään vetopyörän 8 yli, minkä jälkeen nostoköysistön ensimmäinen osa 3a on johdettu vetopyörän 8 läheisyydessä olevan taittopyörän 9 yli, mistä edelleen alaspäin konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 13 kautta kiertämään vastapainossa 2 olevan ensimmäisen taittopyörän 14a ali, josta edelleen ylöspäin konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 15a kautta konehuoneessa 5 esimerkiksi koneistoalustassa tai konehuoneen katossa tai lattiassa olevalle toisen pään kiinnityspisteelle 17a. Taittopyörän 9 alapuolella ''fr oleva köysiaukko 13 voi useammassa tapauksessa olla alkuperin konehuoneen 5 lattiaan 6 δ ^ nostoköysille tehty köysiaukko. Yhden köyden sijasta edellä kuvattua nostoköysistön co S5 „ ensimmäisen osan 3a reittiä voi kulkea esimerkiksi kaksi, kolme, neljä tai jopa useampia co ° rinnakkaisia nostoköysiä.
x cc
CL
σ> Vastaavasti kahtia jaetun nostoköysistön 3 toinen osa 3b on kiinnitetty ensimmäisestä en r7 päästään konehuoneessa 5 esimerkiksi koneistoalustassa tai konehuoneen katossa tai o c\j „ lattiassa olevaan ensimmäiseen kiinnityspisteeseen 16b, josta nostoköyden toinen osa 3b on johdettu alaspäin konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 12b kautta kiertämään 5 hissikorissa 1 olevan toisen taittopyörän 11b ali, josta edelleen ylöspäin konehuoneessa 5 olevalle vetopyörälle 8 konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 10 kautta. Tämän jälkeen nostoköysistön toinen osa 3b on järjestetty kiertämään vetopyörän 8 yli, minkä jälkeen nostoköysistön toinen osa 3b on johdettu vetopyörän 8 läheisyydessä olevan taittopyörän 9 yli, mistä edelleen alaspäin konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 13 kautta kiertämään vastapainossa 2 olevan toisen taittopyörän 14b ali, josta edelleen ylöspäin konehuoneen 5 lattiassa 6 olevan köysiaukon 15b kautta konehuoneessa 5 esimerkiksi koneistoalustassa tai konehuoneen katossa tai lattiassa olevalle toisen pään kiinnityspisteelle 17b. Vastaavasti yhden köyden sijasta edellä kuvattua nostoköysistön toisen osan 3b reittiä voi kulkea esimerkiksi kaksi, kolme, neljä tai jopa useampia rinnakkaisia nostoköysiä.
Koska nostoköysistö 3 on jaettu hissikorin 1 taittopyörien 11a ja 11b sekä vastapainon 2 taittopyörien 14a ja 14b avulla kahteen rinnakkaiseen osaan 3a ja 3b, ensimmäisen osan 3a kiinnityspisteiltä 16a ja 17a hissikorille 1 ja vastapainolle 2 menevät hissiköydet 3a sekä hissikorilta 1 ja vastapainolta 2 toisen osan 3b kiinnityspisteille 16b ja 17b tulevat hissiköydet 3b vievät rinnakkais suunnassa vähemmän sivusuuntaista tilaa kuin vetopyörällä 8 ja taittopyörällä 9 olevat nostoköydet 3, joiden muodostaman köysimaton tilantarve sivusuunnassa on olennaisesti kaksinkertainen köysiosien 3a ja 3b tarvitsemaan sivusuuntaiseen tilaan nähden. Tämän ansiosta köysiosien 3a ja 3b läpivientireiät 12a, 12b, 15a ja 15b konehuoneen 5 lattiassa 6 on voitu tehdä pinta-alaltaan olennaisesti pienemmiksi kuin vetopyörän 8 alapuolella oleva reikä 10 ja taittopyörän 9 alapuolella ''fr oleva reikä 13. Halkaisijaltaan olennaisen pienet läpivientireiät 12a, 12b, 15a ja 15b δ ^ voidaan tehdä esimerkiksi poraamalla ja holkittaa, jolloin läpivientireiät 12a, 12b, 15a ja co S5 15b eivät olennaisesti heikennä konehuoneen 5 lattiarakennetta 6.
co o
X
£ Kuviossa 5 on esitetty yksinkertaistettuna ja kaaviollisesti erään toisen, keksinnön σ> ajatuksen toteuttavan ripustusjärjestelyn mukainen köysivientiratkaisu. Tässä ratkaisussa en r7 ei konehuoneen lattiaan 6 ole tehty uusia läpivientireikiä ollenkaan, vaan vetopyörältä o c\j „ alaspäin lähtevän ja konehuoneen lattian 6 läpi reiästä 10 johdetun, taittopyörien 11a ja 11b avulla kahteen yhtä suureen osaan jaetun köysimaton 3 puolitetut köysiosat 3a ja 3b 6 on johdettu taittopyörien 11a ja 11b ali kierrettyään ylöspäin ja takaisin konehuoneeseen samasta vanhasta reiästä 10, mutta keskenään olennaisesti reiän 10 vastakkaisilta puolilta. Köysiosien 3a ja 3b ohjauksen avuksi reiän 10 reunoihin on sovitettu kumpaakin köysiosaa 3a ja 3b varten sopivasti muotoiltu, kaareva kouru 18 tai vastaava ohjauselin. Vastaavasti taittopyörältä vastapainolle lähtevät nostoköydet 3 ja niiden jaetut köysiosat 3a ja 3b on johdettu ensin alas konehuoneen lattian reiästä 13 ja vastapainolla olevat taittopyörät 14a ja 14b kierrettyään takaisin konehuoneeseen saman reiän 13 kautta ja olennaisesti samanlaisten ohjauselinten 18 ohjaamina kuin reiässä 10.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellutusmuodot eivät rajoitu ainoastaan edellä esitettyihin esimerkkeihin, vaan voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa. Niinpä esimerkiksi rinnakkaisten nostoköysien lukumäärä kummassakin köysiosassa voi olla erilainen kuin edellä on esitetty.
Alan ammattimiehelle on myös selvää, että keksintöä voidaan käyttää yhtä hyvin myös muilla ripustus suhteilla ja toisen tyyppisissä ripustuksissa kuin esimerkissä on esitetty. Tällöin esimerkiksi taittopyörien määrä ja sijoittelu voivat vaihdella edellä esitetystä.
Alan ammattimiehelle on vielä selvää, että konehuoneen konehuoneessa koneistoalustassa tai konehuoneen katossa tai lattiassa olevien nostoköysien päiden kiinnityspisteiden sijasta kiinnityspisteet voivat olla esimerkiksi konehuoneen lattialle sijoitetuissa palkeissa tai muussa konehuoneessa olevassa rakenteessa tai jopa kiinnitettynä hissikuilun kattoon tai ''fr sen läheisyyteen.
δ c\j i
CO
S5 „ Alan ammattimiehelle on vielä myös selvää, että vastapainon ja hissikorin taittopyörien co ° keskinäinen asema voi olla erilainen kuin edellä on esitetty. Samaan linjaan peräkkäin
X
£ sijoitettujen taittopyörien sijaan voivat vastapainon taittopyörät keskenään ja hissikorin σ> taittopyörät keskenään olla osittain limittäin tai jopa keskenään samalla akselilla. Tällöin en h- voidaan pienentää esimerkiksi taittopyörien vaatimaa pistomitan suuntaista tilantarvetta.
o c\i 7
Alan ammattimiehelle on lisäksi selvää, että nostoköysiä voi olla myös pariton määrä, jolloin toinen alkuperäisestä köysimatosta jaettu köysiosa on köysien lukumäärältään toista pienempi. Toisessa köysiosassa voi näin olla esimerkiksi yksi köysi enemmän kuin toisessa.
Alan ammattimiehelle on lisäksi vielä selvää, että edellä kuvattujen hissikorissa olevien taittopyörien sijasta mainitut taittopyörät voivat yhtä hyvin olla esimerkiksi hissikorin korikehyksessä.
't δ c\j i
CO
o
CO
o
X
cc
CL
cn O) o o o c\j
Claims (7)
1. Vetopyörähissin ripustusjäqestely, johon hissiin kuuluu konehuone (5) ja ainakin vetopyörällä (8) varustettu nostokoneista (7) sekä nostoköysistön (3) varaan ainakin taittopyörien (11a, 11b) avulla ripustettu hissikori (1), sekä nostoköysistön (3) varaan ainakin taittopyörien (14a, 14b) avulla ripustettu vastapaino (2), jossa järjestelyssä vetopyörän (8) yli johdettu nostoköysistö (3) on jaettu ainakin vetopyörän (8) ja hissikorin (1) välillä ainakin kahteen köysiosaan (3a, 3b), jotka köysiosat (3a, 3b) on johdettu konehuoneesta (5) hissikorin (1) yhteyteen kummallekin köysiosalle (3a, 3b) erikseen sijoitetun taittopyörän (11a, 11b) kautta takaisin konehuoneeseen (5), tunnettu siitä, että köysiosat (3a, 3b) lähtevät hissikorin yhteyteen sijoitetulta taittopyörältä (11a, 11b) konehuoneeseen päin erisuuntaisina vastakkaisilta taittopyörän (11a, 11b) reunoilta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että ensimmäinen köysiosa (3a) ja toinen köysiosa (3b) on jäljestetty nousemaan taittopyöriltään (11a ja 11b) konehuoneeseen (5) saman reiän (10) kautta, jonka kautta myös nostoköysistön (3) kaikki rinnakkaiset nostoköydet on ohjattu kulkemaan vetopyörältä (8) hissikorille (1), ja että reiän (10) yhteydessä on ohjauselimet (18) köysiosille (3a ja 3b).
3. lonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen jäijestely, tunnettu siitä, että nostoköysistön (3) ensimmäisen köysiosan (3a) köysien lukumäärä on olennaisesti sama kuin nostoköysistön (3) toisen köysiosan (3b) nostoköysien lukumäärä.
^ 4. lonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen järjestely, tunnettu siitä, että δ ^ hissikorin ensimmäisellä taittopyörällä (11a) rinnakkain olevien nostoköysistön (3) co ? „ ensimmäisen köysiosan (3a) köysien lukumäärä on olennaisesti yhtä suuri kuin hissikorin co ° toisella taittopyörällä (11b) rinnakkain olevien nostoköysistön (3) toisen köysiosan (3b) x o- köysien lukumäärä, ja että kummankin köysiosan (3a) ja (3b) köysien lukumäärä on kaksi g kertaa pienempi kuin nostoköysistön (3) vetopyörällä (8) rinnakkain olevien nostoköysien ° lukumäärä. o o c\j
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että vetopyörän (8) läheisyydessä on taittopyörä (9), jonka taittopyörän (9) yli johdettu nostoköysistö (3) on jaettu ainakin taittopyörän (9) ja vastapainon (2) välillä ainakin kahteen köysiosaan (3a, 3b), jotka köysiosat (3a, 3b) on johdettu konehuoneesta (5) vastapainon (2) yhteyteen , kummallekin köysiosalle (3a, 3b) erikseen sijoitetun taittopyörän (14a, 14b) kautta takaisin konehuoneeseen (5).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että ensimmäinen köysiosa (3a) ja toinen köysiosa (3b) on järjestetty nousemaan taittopyöriltään (14a ja 14b) . konehuoneeseen (5) saman reiän (13) kautta, jonka kautta myös nostoköysistön (3) kalkki rinnakkaiset nostoköydet on ohjattu kulkemaan taittopyörältä (9) vastapainolle (2), ja että reiän (13) yhteydessä on ohjauselimet (18) köysiosille (3a ja 3b).
7. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen järjestely, tunnettu siitä, että ensimmäisellä taittopyörällä (14a) rinnakkain olevien nostoköysistön (3) ensimmäisen köysiosan (3a) köysien lukumäärä on olennaisesti yhtä suuri kuin toisella taittopyörällä (14b) rinnakkain olevien nostoköysistön (3) toisen köysiosan (3b) köysien lukumäärä, ja että köysiosien (3a) ja (3b) köysien yhteinen lukumäärä on sama kuin nostoköysistön (3) vetopyörällä (8) rinnakkain olevien nostoköysien lukumäärä. 't δ (M co cp co o X DC CL 't σ> O) o Γ-- o o C\1
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20070994A FI124366B (fi) | 2007-12-19 | 2007-12-19 | Vetopyörähissin ripustusjärjestely |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20070994 | 2007-12-19 | ||
FI20070994A FI124366B (fi) | 2007-12-19 | 2007-12-19 | Vetopyörähissin ripustusjärjestely |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20070994A0 FI20070994A0 (fi) | 2007-12-19 |
FI20070994A FI20070994A (fi) | 2009-06-20 |
FI124366B true FI124366B (fi) | 2014-07-31 |
Family
ID=38951525
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20070994A FI124366B (fi) | 2007-12-19 | 2007-12-19 | Vetopyörähissin ripustusjärjestely |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI124366B (fi) |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US8448323B2 (en) * | 2010-10-15 | 2013-05-28 | Kone Corporation | Method for modernizing an elevator |
FI125121B (fi) * | 2011-07-06 | 2015-06-15 | Kone Corp | Hissi ja menetelmä hissin modernisoimiseksi |
FI125124B (fi) | 2012-05-23 | 2015-06-15 | Kone Corp | Hissijärjestely ja menetelmä |
-
2007
- 2007-12-19 FI FI20070994A patent/FI124366B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20070994A0 (fi) | 2007-12-19 |
FI20070994A (fi) | 2009-06-20 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US8636115B2 (en) | Hosting machine supporting frame for jump lifts of elevators | |
CA2813888C (en) | Method for modernizing an elevator | |
EP2658805B1 (en) | Method and elevator arrangement | |
EP1725492B1 (en) | Method for installing an elevator, and elevator delivery assembly | |
US9643817B2 (en) | Elevator arrangement | |
FI119232B (fi) | Menetelmä hissin nostoköysistön asentamiseksi | |
TWI419828B (zh) | 具有二台升降機之升降裝置 | |
US20060196730A1 (en) | Elevator and arrangement | |
JP5889412B2 (ja) | エレベータの懸架構造およびガイドシュー構造 | |
FI119769B (fi) | Menetelmä hissin asentamiseksi ja hissi | |
KR102308534B1 (ko) | 기계실이 필요없는 로프식 자체구동 엘리베이터 | |
FI124366B (fi) | Vetopyörähissin ripustusjärjestely | |
JP6818909B2 (ja) | 機械室レスエレベータ | |
EP1641698B1 (en) | A method for modernising an elevator | |
KR100888667B1 (ko) | 슬립방지수단을 포함하는 하부 구동식 엘리베이터 | |
JP2008120478A (ja) | エレベーター装置 | |
JPWO2019116467A1 (ja) | 機械室レスエレベータ | |
EP1586525B1 (en) | Elevator equipment | |
WO2023084721A1 (ja) | 工事用エレベーター及び工事用エレベーターのコンペンロープの延長方法 | |
CN117279855A (zh) | 电梯及升降行程延伸方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 124366 Country of ref document: FI Kind code of ref document: B |
|
MM | Patent lapsed |