FI123855B - Parvekkeen tai terassin betonilattian tai muun betonipinnan korjausmenetelmä ja lattiarakenne - Google Patents
Parvekkeen tai terassin betonilattian tai muun betonipinnan korjausmenetelmä ja lattiarakenne Download PDFInfo
- Publication number
- FI123855B FI123855B FI20090424A FI20090424A FI123855B FI 123855 B FI123855 B FI 123855B FI 20090424 A FI20090424 A FI 20090424A FI 20090424 A FI20090424 A FI 20090424A FI 123855 B FI123855 B FI 123855B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- flexible
- floor
- coating layer
- layer
- balcony
- Prior art date
Links
Classifications
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04G—SCAFFOLDING; FORMS; SHUTTERING; BUILDING IMPLEMENTS OR AIDS, OR THEIR USE; HANDLING BUILDING MATERIALS ON THE SITE; REPAIRING, BREAKING-UP OR OTHER WORK ON EXISTING BUILDINGS
- E04G23/00—Working measures on existing buildings
- E04G23/02—Repairing, e.g. filling cracks; Restoring; Altering; Enlarging
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Electrochemistry (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Floor Finish (AREA)
Description
PARVEKKEEN TAI TERASSIN BETONILATTIAN TAI MUUN BETONIPINNAN KORJAUSMENETELMÄ JA LATTIARAKENNE
5 KEKSINNÖN KOHTEENA OLEVA MENETELMÄ
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannossa esitetty menetelmä betonilattian, kuten parvekkeen tai terassin lattian tai muun betonipinnan korjaamiseksi. Menetelmän mukaan betonilattialle muodostetaan uusi pinta siten, että betonilattian päälle 10 liitetään uusi päällystekerros,
TEKNIIKAN TASO
Betonirakenteisissa kerrostaloissa parvekeremontti on pitkäkestoinen ja kallis operaatio.
15 Pystysuorien seinien vaurioituminen on tavallisesti vähäisempää ja siitä selvitään usein maalauksella tai nykyään enenevässä määrin levyttämällä. Myös parvekkeen vanha etulevy korvataan enenevässä määrin uudella. Sekä kustannusten suuruudesta että työn kestosta valtaosa aiheutuu kuitenkin betonisen lattian korjauksesta. Se johtuu siitä, että vaakasuoralla betonipinnalla tapahtuva ’’veden makaaminen” sekä erilainen mekaaninen 20 kulutus rikkovat vuosien kuluessa betonipinnan. Rakenteeseen pääsevä kosteus sekä lämpötilan vaihtelut aiheuttavat betonin sidosaineiden liukenemista sekä halkeilua kosteuden jäätyessä betonin huokosissa.
Tyypillisiä parvekelattian vaurioita ovat maalin poiskulumisen lisäksi pinnan eriasteinen 25 halkeilu ja lohkeilu tai rapautuminen sekä rakennusterästen ruostuminen pintaa lähellä £2 olevissa tai halkeilun vuoksi ilmakontaktiin tulleissa teräksissä. Nämä vauriot johtavat o n lopulta parvekelattian rakenteen lujuuden menetykseen, jolloin pahimmassa tapauksessa i o koko parveke joudutaan rakentamaan uudestaan.
co o x 30 Lattian korjaus käsittää nykyisellään lukuisia eri työvaiheita, jonka vuoksi niiden kesto on ^ pitkä. Kestoa pidentää myös se seikka, että kustannusten säästämiseksi esimerkiksi ™ kerrostalossa työ tehdään koko kohteessa vaiheittain. Työvaiheisiin sisältyy tyypillisesti g myös hiekkapuhallus, jolloin hiekan haittavaikutusten estämiseksi koko rakennus ° joudutaan peittämään eli ’’huputtamaan”. Asumismukavuus ja viihtyisyys katoavat tällöin 35 kuukausiksi.
2 NYKYINEN KORJAUSMENETELMÄ
Tunnetuilla menetelmällä parvekekorjaukset on tähän asti suoritettu tavallisesti epoksipinnoituksella tai laatoituksella. Uusien parvekkeiden lattioiden 5 rakennusmateriaalina on käytetty myös jäykkää, noin 19 mm paksua, tehtaalla valmiiksi muovilla pinnoitettua koivuvaneria.
TEKNIIKAN TASON MUKAISET TYÖVAIHEET
10 Seuraavassa on lueteltu nykyisen korjausmenetelmän tavanomaiset työvaiheet: 1. Piikkaus, jonka tarkoituksena on poistaa ns. "löysät” eli suhteellisen helposti irrotettava, vaurioitunut betonikerros, sekä saada pintakerroksessa olevat rakennusteräkset näkyviin.
2. Lujuuteen vaikuttamattomien rakennusterästen katkaisu, joka suoritetaan terästen 15 ruostumisesta aiheutuvan paisuntahalkeiluvaaran vähentämiseksi. Teräs paisuu tilavuudeltaan 9-kertaiseksi ruostuessaan.
3. Hiekkapuhallus ruosteen ja irtoaineksen poistamiseksi.
4. Pintaterästen eli pinnan läheisyydessä sijaitsevien rakennusterästen kaivaminen näkyviin ruostumisen estävän korroosion estokäsittelyn mahdollistamiseksi. Tällöin 20 pintaterästen ympäriltä poistetaan betonia noin 10-15 mm etäisyydeltä.
5. Korkeapainepesu, joka tavallisesti on vesipesu 100-200 bar paineella hiekan ja irtoaineksen poistamiseksi.
6. Rautojen korroosionestokäsittely eli penslaus löysällä laastilla kahdessa vaiheessa riittävän kerrospaksuuden aikaansaamiseksi.
25 7. Kuoppien ja epätasaisuuksien tasaus ja paikkaus sementtipohjaisilla erikoistaasteilla or) 8. Pintakäsittely, jonka vaihtoehdot ovat o 8a. Kaksivaiheinen epoksimassakäsittely, johon kuuluu ensin primerin ja sitten σ> pintakerroksen levittäminen.
o ω 8b. Laatoitus keraamisilla laatoilla tai luonnonkivillä.
O
___ 30 9. Pinnan hiutalointi silloin, kun käytetään epoksimassausta. Epoksipinnan liukkautta £ vähennetään hiutaleiden avulla joko sirottelemalla hiutaleet suoraan epoksipinnalle tai sekoittamalla hiutaleet epoksiin.
o 10. Sirotteen kiinnilakkaus, koska ilman lakkausta tavallisesti noin 50 % hiutaleista on <y> o irronnut kahden vuoden kuluessa.
CM
Lisäksi tunnettuun korjausmenetelmään sisältyy tarpeen mukaan pullistuneiden kulmien ja reunojen paikkausta ja/tai korjausta edellä mainittuja vaiheita soveltaen.
35 3
Japanilaisessa patenttijulkaisussa 07097871 on esitetty useista eri työvaiheista koostuva menetelmä, jossa parveke päällystetään paikan päällä useammasta eri kerroksesta koostuvilla päällystekerroksilla. Tällainen menetelmä on erittäin monimutkainen ja vaatii 5 useita erilaisia työvaiheita.
Saksalaisessa hakemusjulkaisussa 24 33 317 on esitetty kiinteiden valmiselementtien käyttömenetelmä. Tällöin koko parvekelasia päällystetään kiinteällä yksiosaisella elementillä, joka esivalmistetaan parvekkeen suuruisessa muotissa. Elementti koostuu 10 lattian suuruisesta vaakaosasta sekä seinillä ylöspäin ja reunoilla alaspäin käännetyistä osista. Tällaisen menetelmän käytettävyyttä rajoittaa elementin suuri paino, minkä vuoksi elementin asentaminen ahtaissa tiloissa on erittäin hankalaa. Parvekkeiden koon ja muodon yksilöllisyys edellyttää myös erittäin suurta muottivalikoimaa. Tällainen ratkaisu soveltuu jäykkyytensä vuoksi huonosti myös sellaisille, yleisesti käytetyille parvekkeille, 15 jossa lattian ja seinän liitoskohtaa on vahvistettu muutaman sentin levyisellä, lattiapintaa pari senttiä korkeammalla betonivahvikkeella.
KEKSINNÖN TARKOITUS
20 Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada menetelmä, jolla ei ole edellä esitettyjä epäkohtia. Edelleen keksinnön tarkoituksena on aikaansaada korjausmenetelmä, joka mahdollistaa betonilattian, kuten parvekkeen tai terassin lattian tai muun betonipinnan korjaamisen nopealla, kestävällä ja uusia ulkonäkö· tai sisustusmahdollisuuksia tarjoavalla tavalla, joka on samalla taloudellisesti edullinen.
25
m KEKSINNÖN MUKAISEN MENETELMÄN TUNNUSMERKIT
δ
CNJ
<-k Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mikä on esitetty o ^ patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Tällöin betonilattia, kuten parvekkeen tai ° 30 terassin lattia tai muu betonipinta pinnoitetaan esivalmistetulla, taipuisalla, kulutusta ja
X
£ sääolosuhteita kestävällä päällystekerroksella, joka liitetään lattiaan elastisuutensa säilyttävällä, vesitiiviin kerroksen muodostavalla kiinnitys- ja tiivistysmassalla.
'ί o σ> § Taipuisalla tarkoitetaan tässä sellaista ominaisuutta, että päällystekerros poikkeaa täysin
C\J
35 jäykästä levystä niin, että sitä on mahdollista taivuttaa riittävästi asennuksen ja mahdollisesti myös kuljetuksen aikana. Jonkinlaista taivutusta tarvitaan päällystekerrosta siirrettäessä parvekkeelle ja asennuspaikkaan mahdollisesti ahtaaseenkin väliin.
4 Päällystekerroksen on myös mukauduttava parvekkeen pinnassa olevien mahdollisten vedenvirtausta varten tehtyjen kallistusten muodon mukaisesti. Päällystekerroksen reunaosien on myös taivuttava parvekelattian tasosta ylöspäin, jolloin päällystekerroksen yhdelle tai useammalle muodostuu veden virtausta rajoittava reunus.
5
KEKSINNÖLLÄ SAAVUTETTAVAT EDUT
Keksinnöllä saavutettavia etuja on mainittu seuraavassa taulukossa.
__Tunnettu menetelmä__Keksintö_
Asennustyön työvaiheiden määrä monta__muutama_
Suojaustarve__pölyävänä vaatii huputuksen ei huputusta_
Työn kesto / poissa käytöstä__viikkoja - kuukausia ,__1-2 päivää_
Suhteellinen hinta__100__20-50_ 10
KEKSINNÖN MUKAISEN MENETELMÄN SOVELLUTUSMUODOT
Keksinnön mukainen menetelmä perustuu kahteen pääasialliseen vaiheeseen, jotka ovat päällystekerroksen erillisissä tuotantotiloissa tapahtuva valmistus ja paikan päällä 15 tapahtuva asennustyö.
Keksinnön mukaisen menetelmän erään edullisen sovellutusmuodon mukaan puhdistettuun parvekelattiaan liitetään esivalmisteltu taipuisa päällystekerros pitkäaikaisesti tartuntakykynsä ja elastisuutensa säilyttävällä kiinnitys- ja tiivistysmassalla. 20 Tällöin parvekelasia pinnoitetaan sellaisella esivalmistetulla, taipuisalla, kulutusta ja co sääolosuhteita kestävällä päällystekerroksella, jossa on parvekelattian tasaiselle osalle c3 tuleva vahvikekerros ja sen päällä pintakerros. Eräiden toisten sovellutusmuotojen mukaan i g päällystekerroksessa on myös erillisiä pinta- ja/tai vahvikekerroksia.
i co o x 25 Keksinnön mukaisen menetelmän erään toisen edullisen sovellutusmuodon mukaan
CC
päällystekerrosta valmistettaessa etukäteen valmistettu, esimerkiksi tehdasvalmisteinen c\j pintakerros leikataan etukäteen mitatun parvekkeen kokoiseksi niin, että sen reunoilla ovat 't g mukana myös reunaosat eli ns. helmat, jotka ovat parvekkeen sivuilla oleville seinille o o ylöspäin käännettävät osat ja/tai ainakin osittain reunapellin yli menevä osa. Tällöin 30 vahvikekerroksesta, kuten lasikuitukankaasta leikataan pinnoitettavan parvekelattian muotoinen kappale, ja vahvikekerros päällystetään taipuisalla muovisella pintakerroksella, joka vahvikekerroksen ainakin yhdessä reunassa ulottuu sen reunan yli.
5
Keksinnön mukaisen menetelmän erään kolmannen edullisen sovellutusmuodon mukaan vahvikekerros leikataan suoran, pääasiallisesti vaakasuuntaisen parvekepinnan muotoiseksi. Sen jälkeen pintakerros ja vahvikekerros liitetään toisiinsa elastisuutensa 5 säilyttävällä elastisella massalla taipuisaksi päällystekerrokseksi, ja pääasiallisesti parvekelattian muotoinen, etukäteen valmistettu taipuisa pääilystekerros liitetään parvekkeen betonilattiapintaan elastisuutensa säilyttävällä kiinnitys- ja tiivistysmassalla.
LATTIARAKENNE
10
Keksinnön tarkoituksena on myös aikaansaada parvekkeen, terassin tai vastaavan betonialustan lattiarakenne, jolla ei ole edellä esitettyjä epäkohtia, ja joka on esitetty patenttivaatimuksen 6 johdannossa. Betonilattian korjaamiseksi sen päälle on liitetty uusi pääilystekerros.
15
KEKSINNÖN MUKAISEN LATTIARAKENTEEN TUNNUSMERKIT
Keksinnön mukaiselle lattiarakenteelle on tunnusomaista se, se mikä on esitetty patenttivaatimuksen 6 tunnusmerkkiosassa. Lattiarakenteessa on betonilattian päällä 20 kiinteä, kulutusta ja sääolosuhteita kestävä taipuisa pääilystekerros, joka on liitetty betonilattiaan vesitiiviillä ja elastisella kiinnitys-ja tiivistysmassalla. Olennaista on, että kiinnitys- ja tiivistysmassa on elastisuutensa säilyttävää ja näin samalla muodostaa vaihtelevia olosuhteita kestävän, vesitiiviin kerroksen. Keksinnön mukaista lattiarakennetta käyttämällä betonilattia on korjattavissa nopeasti, kestävästi ja uusia 25 sisustusmahdollisuuksia tarjoavalla tavalla niin, että rakenne on samalla taloudellisesti co edullinen.
δ
CM
§ KEKSINNÖN MUKAISEN LATTIARAKENTEEN SOVELLUTUSMUODOT
i
CO
o x 30 Keksinnön mukaisessa lattiarakenteessa päällystekerrokseen kuuluu elastisuutensa cc säilyttävällä elastisella massalla toisiinsa liitetyt pintakerros ja vahvikekerros. Tällöin keksinnön mukaisen lattiarakenteen eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on m· g tunnusomaista, o o - että parvekelattian päällystekerrokseen kuuluu pääasiallisesti parvekelattian 35 muotoinen, yhdestä vahvikekerroksesta muodostettu levymäinen kappale, ja taipuisa muovinen pintakerros, jolla vahvikekerros on pinnoitettu, 6 että vahvikekerros on lujaa kudosmaista materiaalia kuten lasikuitukangasta, suodatinkangasta tai kuiduista valmistettua mattoa, kuten esimerkiksi lasikuitumattoa, vuorivillaa tai rautalankaverkkoa tai taipuisaa levyä kuten esimerkiksi ohutta vaneria, taipuisaa muovilevyä tai jokin niiden yhdistelmä, ja 5 - että päällystekerroksen taipuisa muovinen pintakerros ulottuu ainakin yhdestä kohdasta tai ainakin yhdestä reunasta vahvikekerroksen reunan ulkopuolelle.
Vahvikekerros on lujaa kudosmaista materiaalia kuten lasikuitukangasta, suodatinkangasta tai kuiduista valmistettua mattoa, kuten esimerkiksi lasikuitumattoa, 10 vuorivillaa tai rautalankaverkkoa tai taipuisaa levyä kuten esimerkiksi ohutta vaneria, taipuisaa muovilevyä tai jokin niiden yhdistelmä. Vahvikekerroksen tarkoitus on antaa pintakerrokselle lujuutta niin, ettei se murru sen päällä käveltäessä tai jos sen päälle tulee pistemäisiä kuormia, kuten esimerkiksi huonekalujen jalkoja, sekä suoristaa alla olevan betonipinnan pieniä epätasaisuuksia, 15
Yllämainittuihin keksinnön mukaisiin sovellutusmuotoihin on myös helppo liittää tarvittaessa parvekkeen ulkoreunaan liitettävä suojapelti, ns. tippalista joka samalla antaa siistin ulkonäön.
20 Esimerkki 1
Keksinnön mukaiseen parvekelattian korjaustyöhön kuuluvat esimerkiksi seuraavat vaiheet: 1. Parvekelattialla olevan irtoaineksen poistamiseksi vanha pinta puhdistetaan niin, että 25 lattia hiotaan paikoittain ja pestään painepesurilla, jolloin vanha lattia pestään noin 200 co bar vesipaineella.
^ 2. Elastinen massa levitetään parvekelattian etureunan tippalistan alle jäävälle alueelle, g jonka toimenpiteen pääasiallisena tarkoituksena on ^ 2a. mahdollistaa reunapellin kiinnittäminen parvekelattiaan siten, että toisiinsa o χ 30 kiinnitettävien materiaalien, kuten pellin ja betonin liitos kestää lämpö- ja/tai £ kosteuslaajenemisesta aiheutuvat leikkausjännitykset 2b. täyttää ja tasoittaa tai silloittaa parvekelattian pohjan epätasaisuudet, halkeamat o ja muut mahdolliset pintavauriot o 2c. vesieristyskerroksen aikaansaaminen, sekä
CM
35 2d. rakennusterästen ruostumisen pysäyttäminen.
7 3. Esivalmistettu reunapelti asetetaan massatulle betonipinnalle elastisen massan päälle, jolloin aikaansaadaan parvekelattian reuna-alueiden suojaus, tippalista veden valumiselle pois parvekelattialta ja parvekelaatan reunalle edullinen ulkonäkö 4. Elastinen massa levitetään parvekelattian koko pinnalle; myös osalle reunapellin 5 yläpintaa, esimerkiksi niin, että elastinen massa peittää puolet reunapellin vaakasuorasta pinnasta, sekä parvekelattian reunoilla oleville seinille sellaiseen korkeuteen asti, joka tulee jäämään päällystekerrokseen taipuisien reunaosien alle. Tällöin aikaansaadaan seuraavat edulliset vaikutukset; 4a. reunapelti saadaan kiinnitetyksi päällystekerrokseen ja/tai pintakerrokseen niin, 10 että liitos on vesitiivis ja elastinen sekä kestää lämpö- ja/tai kosteus- laajenemisesta syntyvät leikkausjännitykset 4b. esivalmistettu päällystekerros kiinnittyy parvekepohjaan, kuten esimerkiksi betoniin liitoksella, joka on elastinen ja kestää lämpö- ja/tai kosteuslaajenemisesta syntyvät leikkausjännitykset.
15 4c. silloittaminen eli pohjan epätasaisuudet, halkeamat ja muut mahdolliset vauriot saadaan täytetyksi, 4d. vesieristyskerroksen aikaansaaminen, 4e. rakennusterästen ruostumisen pysähtyminen.
5. Esivalmistettu taipuisa, päällystekerros asetetaan parvekelattialle ja painetaan kiinni 20 parvekelattian ja reunapellin pinnalla sekä seinällä olevaan elastiseen massaan, jolloin päällystekerroksen ja betoniseen parvekelattian sekä päällystekerroksen tai pintakerroksen välille syntyy luja liitos.
Korjattava, betonista valettu parvekelattian pinta voi olla myös tasomaisuudesta 25 poikkeava. Pienet epätasaisuudet, kuten painanteet tai kohoumat tai lievät reuna-alueille CT veden poisvirtaamisen edistämiseksi tehdyt kallistukset voidaan useimmiten toteuttaa o edellä esitetyn esimerkin mukaisella menetelmällä ja päällystekerroksella.
i O) cp ^ Esimerkki 2 o 30 x £ Usein parvekkeen lattiatason aluetta ympäröi kokonaan tai joillakin reunoilla muutaman sentin levyinen, tavallisesti noin 2-3 cm parvekelattian tasoa korkeammalla oleva o betonirakenteen vahvistamiseksi tehty reuna-alue. Tällaisia reuna-alueita käsitellään kuten σ> o esimerkissä 1 niin, että elastinen massa levitetään myös parvekelattian reuna-alueille, ja
C\J
35 päällystekerroksen taipuisat reunaosat painetaan parvekelattian reuna-alueita vasten niin, että päällystekerroksen taipuisien reunaosien ja parvekelattian reuna-alueiden välille syntyy luja liitos.
8
Esimerkki 3
Jos rakennuksessa on ulkoseinäpellitys, niin parvekelattian päällystekerroksen taipuisat reunaosat ovat kätevästi sovitettavissa ulkoseinäpellityksen alle.
5
Esimerkki 4 Päällystekerroksen tukevuuden lisäämiseksi ja valmiin parvekelattian tasaisuuden varmistamiseksi päällystekerroksen alapinnalle liitetään elastinen kiinnitysmassalla 10 vahvikekerros, joka toimii lisätukikerroksena. Vahvikekerros on esimerkiksi ohutta taipuisaa vaneria, taipuisaa muovilevyä, suodatinkangasta, lasikuitumattoa, vuorivillaa, rautalankaverkkoa tai jokin niiden yhdistelmä. Edullisimmin päällystekerros on valmistettu etukäteen esimerkiksi tehdasvalmisteisena.
15 Tällöin vahvikekerros lisää etukäteen valmistettavan päällystekerroksen kerrospaksuutta ja lujuutta taipuisuuden silti säilyessä ainakin reunaosissa tukevoittaa myös päällystekerrosta etenkin niissä kohdissa, joissa on esimerkiksi taipuisa vahvikekerros 20 - parantaa tartuntaa parvekepintaan tartuntapinta-alan kasvaessa nopeuttaa parvekekiinnityksen kuivumista muodostaa kiinnitysmassalla kiinnitettynä päällystekerrokseen lujan ja taipuisan, monikerroksisen rakenteen.
25 Yleisesti keksinnön mukaisen parvekelattian päällystekerroksen pintakerroksen £2 ominaisuudet ja tehtävät ovat edullisimmin seuraavat. Pintakerroksen tulee olla ° 1. pitkäikäinen, mekaanista kulutusta ja sääolosuhteita, kuten lämpötilan ja kosteuden i § muutoksia sekä UV-säteilyä kestävä i co 2. liukkauden estävä märkänäkin o x 30 3. miellyttävä että lämmin paljaan jalan alla.
CC
4. tasalaatuinen, kuten tehdasvalmisteinen 5. toimiva sisustuselementtinä, joka antaa tyylikkään ja dekoratiivisen ulkonäön o O) o ^ Parvekelattian päällystekerroksen ja/tai pintakerroksen kiinnittämiseen ja tiivistämiseen 35 sopiva massa on esimerkiksi Anyseal (Elastop), jonka valmistaja on Build Care Oy, mutta myös muut sopivat elastomeerit voivat tulla kysymykseen. Seuraavassa on lueteltu olennaisimpia käytettävältä massalta edellytettäviä ominaisuuksia. Massan tulee 9 1. varmistaa pitkäaikainen tartunta toisiinsa liitettävien materiaalien välillä 2. olla elastinen kyetäkseen ylläpitämään tartunta materiaalien välillä niiden erilaisista, lämpötila- ja/tai kosteuslaajenemisesta huolimatta 3- estää kosteuden pääsy rakenteisiin eli sen täytyy olla tiivistävä 5 4. pysäyttää rakennusterästen ruostuminen estämällä ruostumisen mahdollistavien olosuhteiden kehittyminen terästen ympäristössä 5. olla silloittava eli kyetä tasoittamaan alustan halkeamat, kuopat ja epätasaisuudet myös erilaisten käyttöolosuhteiden vallitessa 6. olla pitkäaikaiskestävä 10
Vahvikekerroksen tehtävänä on.
1. tasoittaa parvekelattian rosoisuutta ja jäykistää pintaa 2. olla taipuisia, edistääkseen asennettavuutta sekä kyetäkseen seuraamaan ei-tasomaisia pintoja 15 3. edistää tartuntaa parvekepohjaan
SOVELLUTUSESIMERKIT
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, 20 joissa
KUVIOLUETTELO
Kuvio 1 esittää osittaista pystyleikkausta eräästä keksinnön mukaisesta 25 parvekelattiarakenteesta.
co Kuvio 2 esittää päältä päin nähtynä keksinnön mukaisen parvekelattian ^ päällystekerroksen erästä sovellutusmuotoa.
g Kuvio 3 esittää osittaista poikkileikkausta parvekelattian päällystekerroksen cc yksityiskohdasta toisen sovellutusmuodon mukaisena, o χ 30 Kuvio 4 vastaa kuviota 3 ja esittää parvekelattian päällystekerroksen yksityiskohtaa ^ kolmannen sovellutusmuodon mukaisena.
Kuvio 5 esittää pystyleikkausta parvekelattiarakenteesta viidennen sovellutusmuodon ''t , .
o mukaisena.
O) o Kuvio 6 esittää poikkileikkausta parvekelattian päällystekerroksesta viidennen 35 sovellutusmuodon mukaisena.
Kuvio 7 esittää kuvion 6 parvekelattian päällystekerrosta asennettuna.
10
KUVIOIDEN SELOSTUS
Kuviossa 1 on esitetty pystyleikkauksena eräs keksinnön mukainen parvekelattiarakenne 10, jossa parvekkeen betonilattialle 20 on elastisella kiinnitys- ja tiivistysmassalla 22 5 kiinnitetty päällystekerros 30. Päällystekerros 30 on tässä esimerkissä taipuisa pintalevy, joka on esimerkiksi muovilevy, pinnoitettu vanerilevy tai muu vastaava.
Kuviossa 2 on esitetty päältä päin nähtynä parvekelattian päällystekerros 30, joka valmistettu etukäteen ja on pääasiallisesti pinnoitettavan parvekelattian muotoinen.
10 Päällystekerrokseen 30 on katkoviivoilla merkitty päällystekerroksen 30 alapuolella sijaitseva vahvikekerros 23, joka on kooltaan pienempi kuin päällystekerroksessa 30 päällimmäisenä oleva pintakerros 31. Tällöin pintakerros 31 ulottuu osittain vahvikekerroksen 23 ulkopuolelle niin, että päällystekerroksen 30 yhdelle tai useammalle reunalle jää päällystekerroksen 30 reunaosa 35. Reunaosan 35 tarkoitus on se, että se 15 voidaan kääntää parvekkeen betonilattian 20 lattiatasosta ylöspäin seinälle tai betonilattian 20 lattiatason yhteydessä olevan, esimerkiksi kaltevan pinnan 27 muotoisen vahvikeosan päälle.
Vahvikekerroksen 23 koko ja muoto on mahdollisimman lähellä tasomaisen parvekelattian 20 kokoa ja muotoa. Vahvikekerros 23 on jäykistävää, riittävän tukevaa materiaalia joko kiinteää puu- tai muovilevyä tai esimerkiksi joistakin edellä mainituista kuitumateriaaleista elastisella massalla laminoimalla tai muulla tavoin muodostettu, joka varmistaa sen, että korjatusta parvekelattiasta saadaan riittävän tasainen. Sen tulee oikaista tai silloittaa valmis päällystekerros 30 niin, että esimerkiksi vanhassa betonilattiassa 20 olevia 25 mahdollisia pieniä syvennyksiä ei uudessa lattian päällystekerroksessa 30 ole. Kuitenkin co vahvikekerroksen 23 tulee olla sen verran taipuvaa, että se muotoutuu parvekkeen ^ betonilattian 20 muotoon, jos siinä on sellaisia muotoja tai kallistuksia, joiden tarkoituksena g on aikaansaada esimerkiksi veden virtaaminen pois parvekelattialta.
i
CO
o x 30 Pintakerros 31 on esimerkiksi liukuestekuvioitua ja sääolosuhteet kestävää, cc polyolefiinimuovimattoa, joka on riittävän taipuisaa niin, että pintakerros 31 sellaisenaan tai kuidulla ja elastisella massallakin laminoituna voidaan kääntää parvekkeen betonilattian 20 •'ΐ g lattiatasosta ylöspäin seinälle tai betonilattian 20 kaltevan reunavahvistepinnan 27 päälle.
o o C\1 35 Kuvion 2 päällystekerros 30, johon kuuluu sekä vahvikekerros 23 että pintakerros 31 valmistetaan edullisimmin jo tehtaalla valmiiksi etukäteen ennen varsinaista asennusta. Tällöin päällystekerros 30 tehdään esimerkiksi siten, että ensin leikataan vahvikekerroksen 11 23 muodostava vahvikelevy 23 parvekkeen betonilattian 20 tasaisen osan kokoiseksi ja muotoiseksi. Sen jälkeen leikataan pintakerros 31 esimerkiksi polyolefiinimuovimatosta siten, että se on päällystekerroksen 30 reunaosien 35 verran suurempi kuin vahvikelevy 23. Tarvittavat reunaosat 35 on etukäteen mitattu parvekkeesta, jolloin reunaosat 35 5 saadaan sopivan levyisiksi niin, että ne sopivat parvekkeen betonilattian 20 kaltevan reunavahvistepinnan 27 päälle tai käännettäväksi betonilattian 20 lattiatasosta ylöspäin seinälle riittävän ylös. Tämän jälkeen vahvikelevy 23 ja pintakerros 31 liitetään toisiinsa elastisella kiinnitys- ja tiivistysmassalla 22, ja kun liitos on valmis, päällystekerros 30 voidaan viedä asennetavaksi parvekkeen betonilattiaan 20.
10
Kuvion 2 päällystekerros 30 voidaan kuitenkin tehdä etukäteen ennen asennusta myös muilla menetelmillä. Erään edullisen menetelmän mukaan leikataan pintakerros 31 ensin esimerkiksi polyolefiinimuovimatosta. Tällöin pintakerroksen 31 koko ja muoto leikataan sellaiseksi, että siinä on mukana jo etukäteen parvekelattiasta mitattu tasopinta ja 15 tarvittavat reunaosat 35. Sen jälkeen pintakerrokseen 31 laminoidaan elastisella massalla 22 kiinni yhdestä tai useammasta edellä mainituista vahvikemateriaaleista koostuva vahvikekerros 23. Edullisesti vahvikekerros 23 muodostetaan laminoimalla pintakerrokseen 31 suodatinkangasta tai lasikuitumattoa. Laminoitavien kerrosten ominaisuuksia ja lukumääriä muuttamalla saadaan pääjlystekerroksen 30 20 vahvikekerrokseen 23 haluttu lujuus ja jäykkyys. Vahvikekerroksenhan 23 ei ole tarkoitus olla täysin jäykkä, vaan sen täytyy mukautua parvekkeen betonilattian 20 pinnan mahdollisiin kallistuksiin ja muihin vähäisiin taivutuksiin.
Kun vahvikekerros 23 tehdään päällystekerroksen 30 pintakerrokseen 31 laminoimalla, 25 niin samalla on mahdollista vaikuttaa myös päällystekerroksen 30 reunaosien 35 co ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi taipuvuuteen. Tällöin erään sovellutusmuodon mukaan c3 päällystekerroksen 30 pintakerros 31 on hyvinkin ohutta, koska se saadaan haluttaessa i g tukevammaksi laminoimalla siihen elastisella massalla 22 yksi tai useampi kerros i g suodatinkangasta, lasikuitumattoa tai muuta lujitemateriaalia. Edullisimmin tämä x 30 lujitemateriaali on jopa samaa vahvikemateriaalia, jota käytetään päällystekerroksen 30
CC
vahvikekerroksen 23 jäykistämiseen, mutta se voi myös olla muuta materiaalia. Tällöin ^ reunaosien 35 lujittamiseen käytetään tätä materiaalia vain vähemmän. Tarvittaessa § voidaan parvekkeen betonilattiasta 20 ylöspäin käännettävät reunaosat 35 muodostaa o g eräänlaisiksi kaukalon reunoiksi, jotka ovat itsessään riittävän jäykkiä. Tällöin ainoastaan 35 reunaosien 35 taivutuskohdat, joita kuviossa 2 on merkitty katkoviivoilla, jätetään jäykistämättä.
12
Kuviossa 3 on esitetty poikkileikkauksena kuvion 2 mukaisen päällystekerroksen 30 poikkileikkaus. Päällystekerros 30 on valmistettu niin, että sopivan kokoiseksi leikattu vahvikelevy 23 on elastisella liimattu kiinnitys- ja tiivistysmassalla 22 taipuisaan muovipintakerrokseen 31. Lisäksi kuviossa 3 esitetyn päällystekerroksen 30 alapinnalle on 5 liitetty kiinnitys- ja tiivistysmassalla 22 vahvikekangas, kuten esimerkiksi harsokangas 24, joka lujittaa päällystekerroksen 30 rakennetta niin, että siitä muodostuu luja kerrosrakenne.
Kuviossa 4 on esitetty poikkileikkaus kuvioiden 2 ja 3 päällystekerroksen 30 reunasta. Kuviosta 4 nähdään, että joustava ja taipuisa muovipintakerros 31 ulottuu vahvikelevyn 23 10 ulkopuolelle, johon muodostuu päällystekerroksen 30 reunaosa 35.
Taipuisa reunaosa 35 voidaan päällystekerrosta 30 paikoilleen asennettaessa taivuttaa ja nostaa parvekkeen seinää vasten tai parvekkeen betonilattian 20 reunaosassa mahdollisesti olevaa, ylöspäin nousevaa vinoa pintaa 27 vasten. Kuviosta 4 nähdään myös, että päällystekerroksen 30 vahvikelevy 23 on kokonaan peitetty elastisella kiinnitys-15 ja tiivistysmassalla 22. Tällaisesta rakenteesta on erityisesti etua silloin, kun on tarvetta jäykistää pinnoitekerroksen reuna-aluetta 35.
Kuviossa 5 on esitetty pystyleikkauksena parvekelattiarakenteen 10 eräs sovellutusmuoto.
Kuvion 5 parvekelattiarakenteessa 10 nähdään kuvion oikean puoleisessa reunassa 20 päällystekerroksen 30 liitos suojapeltiin 34. Rakenne on muodostettu siten, että ensiksi parvekkeen betonilattian 20 reunaan on liitetty suojapelti 34 kiinnitys- ja tiivistysmassalla 22. Sen jälkeen betonilattialle 20 tuodaan valmiiksi parvekkeen betonilattian 20 muotoiseksi tehty päällystekerros 30, jossa on mukana vahvikekerroksen muodostava vahvikelevy 23 ja muovimatosta leikattu pintakerros 31. Esitetyssä esimerkissä 25 päällystekerroksen 30 vahvikelevy 23 on muovilevy tai vanerilevy 23, joka on tässä co esimerkissä kuitenkin jätetty reunassa hieman parvekelattiaa pienemmäksi niin, että se ei ^ ulotu suojapellin 34 päälle. Päällystekerros 30 liitetään parvekkeen betonilattiaan 20 niin, g että vahvikelevyn 23 kohdalta se liitetään elastisella massalla 22 betonipintaan-ja c^ vahvikelevyn 23 ulkopuolelle jäävä taipuisa, muovinen pintakerros 31 liitetään suojapeltiin o 30 34. Toinen vaihtoehto on, että vahvikelevy 23 ulottuu parvekkeen betonilattian 20 reunaan * asti, mutta kuviossa 5 esitetyssä esimerkissä saadaan pintalevylle 30 samalla parempi kallistus parvekkeen reunaan päin, jolloin varmistetaan sadeveden valuminen pois T}· o parvekkeelta.
o o c\j 35 Kuvion 5 vasemmassa reunassa on esitetty parvekelattiarakenteen 10 vastakkaisen reunan eli seinän puoleinen yksityiskohta. Kuviosta 5 nähdään, että päällystekerroksen 30 vahvikelevy 23 on ennen asennusta sahattu parvekkeen betonilattian 20 lattiatason 13 kokoiseksi ja muotoiseksi. Päällystekerroksen 30 reunassa oleva taipuisa muovinen pintakerros 31 on kuitenkin leikattu vahvikelevyä 23 suuremmaksi niin, että se ulottuu parvekkeen tässäkin reunassa vahvikelevyn 23 ulkopuolelle. Tämä päällystekerroksen 30 reunaosa 35 on nostettu parvekkeen betonilattian 20 laidalla olevaa kaltevaa pintaa 27 5 vasten. Muovimatosta muodostuvan pintakerroksen 31 reunaosan 35 sauma 29 jää tällöin lattiapinnan yläpuolelle, jolloin se ei vuoda. Lisäksi sauma 29 on tässä esimerkissä piilossa seinäpellityksen 28 suojassa.
Kuviossa 6 on esitetty parvekelattian päällystekerros 30, jossa taipuisaan muoviseen 10 pintakerrokseen 31 on elastisella massalla 22 laminoitu kiinni vahvikekudos 24, joka on esimerkiksi suodatinkangasta, lasikuitukangasta tai vastaavaa. Laminointi suoritetaan etukäteen, edullisimmin jo tehtaalla niin, että päällystekerros 30 on valmis asennetavaksi parvekkeen betonilattian 20 betonipintaan. Laminoitu vahvikekangas 24 muodostaa päällystekerroksen 30 vahvikekerroksen 23, joka vastaa kooltaan koijattavan parvekkeen 15 lattiapinnan tasaista osaa. Lisäksi päällystekerrokseen 30 kuuluvat reunaosat 35, jotka on taivutettavissa tarpeen mukaan esimerkiksi ylöspäin parveketta ympäröivää seinää vasten.
Kuviossa 7 on esitetty kuvion 6 päällystekerros 30 asennettuna parvekkeen betonilattiaan 20. Päällystekerros 30 on liitetty betoniin elastisella massalla 22. Päällystekerroksen 30 20 vahvikekerros 23 on parvekkeen betonilattian 20 tasaista pintaa vasten ja päällystekerroksen 30 reunaosa 35, kuviossa 7 vasemmalla puolella, on taivutettu ylöspäin ja liitetty kaltevaan pintaan 27. Vastakkaisella puolella oleva reunaosa 35 on liitetty suojapeltiin, joka näin jää betonilattian 20 ja päällystekerroksen 30 reunaosan 35 väliin.
25 LISÄHUOMAUTUKSET
co Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön erilaiset sovellutusmuodot voivat vaihdella c3 jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa. Niinpä keksinnön mukaiseen g päällystekerroksen reunaosaan 35 voidaan tarvittaessa tehdä myös erilaisia lovia tai jopa i g reikiä, mikäli parvekelattian yhteydessä olevat rakenteet, kuten esimerkiksi suojakaiteen x 30 pystytolpat niin vaativat. Koska päällystekerros tässäkin kohdassa liitetään kuitenkin
CC
parvekelattiaan elastisella, vedenpitävällä kiinnitys- ja tiivistysmassaila, niin rakenteesta saadaan tässäkin tapauksessa vesitiivis. o O) o o C\1 14
VIITENUMEROLUETTELO
10 Parvekelattiarakenne 20 Betonilattia 5 21 Sivuseinä 22 Elastinen kiinnitys- ja tiivistysmassa 23 Vahvikekerros, vahvikelevy 24 Vahvikekangas, suodatinkangas 27 Kalteva pinta 10 28 Seinäpellitys 29 Sauma 30 Päällystekerros 31 Pintakerros, pintalevy 34 Suojapelti 15 35 Päällystekerroksen reunaosa
CO
o
CVJ
O) o
CO
o
X
cc
CL
CVJ
o O) o o
CVJ
Claims (10)
1. Menetelmä betonilattian (20), kuten parvekkeen tai terassin lattian tai muun betonipinnan korjaamiseksi, jonka menetelmän mukaan betonilattialle (20) muodostetaan 5 uusi pinta siten, että betonilattian (20) päälle liitetään uusi päällystekerros (30), tunnettu siitä, että päällystekerros (30) muodostetaan etukäteen siten, että taipuisasta, vesitiiviistä, liukuestekuvioidusta, sääolosuhteet, UV-säteilyn ja kulutuksen kestävästä muovimatosta leikataan pääasiallisesti betonilattian muotoinen ja pääasiallisesti sen 10 kokoinen tai hieman sitä suurempi pintakerros (31), johon laminoidaan elastisella ja elastisuutensa säilyttävällä massalla kiinni ainakin yksi taipuisaa materiaalia oleva vahvikekerros (23) niin, että myös erillisestä päällystekerroksesta (30) tulee taipuisa ja vesitiivis, että taipuisa päällystekerros (30) liitetään betonilattiaan (20) päällystekerroksen ja 15 betonilattian väliin sijoitettavan elastisen kiinnitys- ja tiivistysmassan (22) avulla, joka kestää päällystekerroksen ja betonilattian erilaisesta lämpö-ja/tai kosteuslaajenemisesta aiheutuvat leikkausjännitykset, ja että taipuisa päällystekerros (30) painetaan betonilattiaa (20) vasten niin, että taipuisa päällystekerros mukautuu betonilattian muotoon ja muodostaa betonilattialle vesitiiviin 20 ja kulutusta kestävän päällysteen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että parvekkeen betonilattia (20) pinnoitetaan sellaisella esivalmistetulla, taipuisalla, vesitiiviillä ja kulutusta ja sääolosuhteita kestävällä päällystekerroksella (30), jossa on ainakin betonilattian 25 tasaiselle osalle tuleva vahvikekerros (23) ja sen päällä taipuisaa, liukuestekuvioitua, £2 sääolosuhteet ja kulutuksen kestävää muovimattoa, kuten polyolefiinimuovimattoa oleva o ^ pintakerros (31). i o o
§ 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 30. taipuisasta vahvikekerroksesta (23), kuten lasikuitukankaasta leikataan pinnoitettavan betonilattian (20) muotoinen kappale, - vahvikekerros (23) päällystetään taipuisalla muovisella polyolefiinipintakerroksella § (31), joka vahvikekerroksen ainakin yhdessä reunassa ulottuu vahvikekerroksen ° reunan yli. 35
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pääasiallisesti parvekelattian (20) muotoinen, etukäteen valmistettu taipuisa ja vesitiivis päällystekerros (30) liitetään parvekkeen betonilattiapintaan elastisuutensa säilyttävällä kiinnitys- ja tiivistysmassalla (22) siten, että taipuisa päällystekerros painetaan betonilattian päälle levitettyyn massaan, jolloin päällystekerros mukautuu betonilattiaan muotoon ja muodostaa betonilattialle vesitiiviin ja kulutusta kestävän päällysteen. 5
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että parvekelattian (20) muotoinen, etukäteen valmistettu taipuisa ja vesitiivis päällystekerros (30) liitetään parvekkeen betonilattiapintaan elastisuutensa säilyttävällä vesitiiviillä kiinnitys- ja tiivistysmassalla (22). 10
6. Parvekkeen, terassin tai vastaavan betonilattian (20) lattiarakenne (10), jossa betonilattian korjaamiseksi sen päälle on liitetty uusi päällystekerros (30), tunnettu siitä, että korjatussa betonilattian (20) rakenteessa uuden päällystekerroksen (30) 15 muodostaa etukäteen valmistettu taipuisa kappale, jossa ovat toisiinsa liitettynä pintakerros (31) ja vahvikekerros (23), että pintakerros (31) on taipuisaa, liukuestekuvioitua, sääolosuhteet, UV-säteilyn ja kulutuksen kestävää muovimattoa, josta on leikattu pääasiallisesti betonilattian muotoinen ja pääasiallisesti sen kokoinen tai hieman sitä suurempi kappale, 20. että taipuisaa materiaalia oleva vahvikekerros (23) on laminoitu elastisuutensa säilyttävällä elastisella massalla kiinni pintakerrokseen (31) niin, että myös koko päällystekerros (30) on taipuisa ja vesitiivis, että taipuisa päällystekerros (30) on liitetty betonilattiaan (20) elastisen kiinnitys- ja tiivistysmassan (22) avulla, joka kestää päällystekerroksen ja betonilattian erilaisesta 25 lämpö- ja/tai kosteuslaajenemisesta aiheutuvat leikkausjännitykset, ja ” - että taipuisa päällystekerros (30) on painettu betonilattiaa (20) vasten niin, että o ^ valmiissa korjatussa lattiarakenteessa taipuisa päällystekerros seuraa betonilattian O) o muotoa ja muodostaa betonilattialle vesitiiviin ja kulutusta kestävän päällysteen. co o g 30
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen lattiarakenne (10), t u n n e 11 u siitä, että pintakerros (31) on taipuisaa, liukuestekuvioitua, sääolosuhteet, UV-säteilyn ja kulutuksen kestävää xj ^ polyolefiinimuovimattoa, josta on leikattu pääasiallisesti betonilattian muotoinen ja o g pääasiallisesti sen kokoinen tai hieman sitä suurempi kappale. o CVJ
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen lattiarakenne (10), t u n n e 11 u siitä, - että korjatun betonilattian (20) taipuisa päällystekerros (30) on pääasiallisesti parvekelattian muotoinen, levymäinen kappale, jossa on yhteen laminoituna yksi tai useampi vahvikekerros (23) ja taipuisa muovinen pintakerros (31), että vahvikekerros (23) on lujaa kudosmaista materiaalia kuten lasikuitukangasta, 5 suodatinkangasta tai kuiduista valmistettua mattoa, kuten esimerkiksi lasikuitumattoa, vuorivillaa tai rautalankaverkkoa tai taipuisaa levyä kuten esimerkiksi ohutta vaneria, taipuisaa muovilevyä tai jokin niiden yhdistelmä.
9. Patenttivaatimuksen 6, 7 tai 8 mukainen lattiarakenne (10), t u n n e 11 u siitä, 10 parvekelattian (20) muotoinen, etukäteen valmistettu taipuisa ja vesitiivis päällystekerros (30) on liitetty parvekkeen betonilattiapintaan elastisuutensa säilyttävällä vesitiiviillä kiinnitys- ja tiivistysmassalla (22).
10. Jonkin patenttivaatimuksista 6-9 mukainen lattiarakenne (10), t u n n e 11 u siitä, että 15 päällystekerroksen (30) taipuisa muovinen pintakerros (31) ulottuu ainakin yhdestä kohdasta tai ainakin yhdestä reunasta vahvikekerroksen (23) reunan ulkopuolelle. CO δ CM O) o CO o X DC CL 't CM •'t O O) o o CM
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20080482 | 2008-08-25 | ||
FI20080482A FI20080482A0 (fi) | 2008-08-25 | 2008-08-25 | Parvekelattian, terassilattian tai muun betonilattian korjausmenetelmä ja lattiarakenne |
FI20080618 | 2008-11-12 | ||
FI20080618A FI20080618A0 (fi) | 2008-08-25 | 2008-11-12 | Parvekelattian, terassilattian tai muun betonilattian korjausmenetelmä ja lattiarakenne |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20090424A0 FI20090424A0 (fi) | 2009-11-12 |
FI20090424A FI20090424A (fi) | 2010-05-13 |
FI123855B true FI123855B (fi) | 2013-11-15 |
Family
ID=39735616
Family Applications (3)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20080482A FI20080482A0 (fi) | 2008-08-25 | 2008-08-25 | Parvekelattian, terassilattian tai muun betonilattian korjausmenetelmä ja lattiarakenne |
FI20080618A FI20080618A0 (fi) | 2008-08-25 | 2008-11-12 | Parvekelattian, terassilattian tai muun betonilattian korjausmenetelmä ja lattiarakenne |
FI20090424A FI123855B (fi) | 2008-08-25 | 2009-11-12 | Parvekkeen tai terassin betonilattian tai muun betonipinnan korjausmenetelmä ja lattiarakenne |
Family Applications Before (2)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20080482A FI20080482A0 (fi) | 2008-08-25 | 2008-08-25 | Parvekelattian, terassilattian tai muun betonilattian korjausmenetelmä ja lattiarakenne |
FI20080618A FI20080618A0 (fi) | 2008-08-25 | 2008-11-12 | Parvekelattian, terassilattian tai muun betonilattian korjausmenetelmä ja lattiarakenne |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (3) | FI20080482A0 (fi) |
-
2008
- 2008-08-25 FI FI20080482A patent/FI20080482A0/fi not_active Application Discontinuation
- 2008-11-12 FI FI20080618A patent/FI20080618A0/fi not_active Application Discontinuation
-
2009
- 2009-11-12 FI FI20090424A patent/FI123855B/fi active IP Right Grant
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20080618A0 (fi) | 2008-11-12 |
FI20090424A (fi) | 2010-05-13 |
FI20090424A0 (fi) | 2009-11-12 |
FI20080482A0 (fi) | 2008-08-25 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
KR100908457B1 (ko) | 저항형 단열재료와 반사형 보호 코팅재를 이용한 복합 도막 방수층 시공방법 | |
JP6171150B2 (ja) | ウレタン防水シートの端部処理方法 | |
DK2871053T3 (en) | Reinforced waterproof plate | |
CN205077752U (zh) | 屋面泛水处防水卷材砖墙保护结构 | |
KR20010097140A (ko) | 플라스틱 패널을 이용한 복합 방수공법 | |
KR20130019653A (ko) | 섬유보강메쉬층을 포함하는 우레탄 도막방수구조 및 이의 시공방법 | |
KR101216549B1 (ko) | 단열재와 섬유시트가 결합된 복합단열패널 및 그 복합단열패널을 이용한 외단열 시공 방법 | |
KR101280879B1 (ko) | 다공 섬유시트와 비노출 우레탄을 이용한 복합방수공법 | |
CN104499614B (zh) | 墙体保温一体化点挂系统及其安装方法 | |
KR100732473B1 (ko) | 아연도금시트를 이용한 우레탄 도막 방수방법 | |
JP2002161623A (ja) | 外装下地構造及び外装下地工法 | |
CN204225324U (zh) | 墙体保温一体化点挂系统 | |
KR100875897B1 (ko) | 합성수지 시트 양면에 엘엠에프 부직포가 형성된방수시트를 이용한 방수 공법 | |
FI123855B (fi) | Parvekkeen tai terassin betonilattian tai muun betonipinnan korjausmenetelmä ja lattiarakenne | |
EP2186955A2 (en) | Method for preparing a concrete floor, e.g. for a balcony; and a floor structure | |
CA2511690A1 (en) | Roof structure and method for making the same | |
TWM638668U (zh) | 地下室內牆的導水牆構造 | |
KR20100066163A (ko) | 콘크리트 구조물의 방수층 단열 및 보호 패널 | |
US20200199889A1 (en) | Deck system and method of installing | |
CN101570990A (zh) | 现浇混凝土保温墙体 | |
JP3830463B2 (ja) | 建築物の防水工法 | |
CN110924360A (zh) | 一种混凝土构筑物沉降缝的修复方法 | |
JP2724017B2 (ja) | 防水層保護床材 | |
JP2841308B2 (ja) | 建築物の防水工法 | |
JP2005344421A (ja) | 基礎及び基礎コンクリートの改善方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 123855 Country of ref document: FI Kind code of ref document: B |