FI123633B - Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä - Google Patents

Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä Download PDF

Info

Publication number
FI123633B
FI123633B FI20075355A FI20075355A FI123633B FI 123633 B FI123633 B FI 123633B FI 20075355 A FI20075355 A FI 20075355A FI 20075355 A FI20075355 A FI 20075355A FI 123633 B FI123633 B FI 123633B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fastening
hammer
crusher hammer
mounting surface
crusher
Prior art date
Application number
FI20075355A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20075355A0 (fi
FI20075355A (fi
Inventor
Ilkka Niemi
Jukka Mankinen
Jari Paajanen
Original Assignee
Sandvik Mining & Constr Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sandvik Mining & Constr Oy filed Critical Sandvik Mining & Constr Oy
Priority to FI20075355A priority Critical patent/FI123633B/fi
Publication of FI20075355A0 publication Critical patent/FI20075355A0/fi
Priority to PCT/FI2008/050271 priority patent/WO2008139039A1/en
Publication of FI20075355A publication Critical patent/FI20075355A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI123633B publication Critical patent/FI123633B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25DPERCUSSIVE TOOLS
    • B25D17/00Details of, or accessories for, portable power-driven percussive tools
    • B25D17/28Supports; Devices for holding power-driven percussive tools in working position
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02FDREDGING; SOIL-SHIFTING
    • E02F3/00Dredgers; Soil-shifting machines
    • E02F3/04Dredgers; Soil-shifting machines mechanically-driven
    • E02F3/96Dredgers; Soil-shifting machines mechanically-driven with arrangements for alternate or simultaneous use of different digging elements
    • E02F3/966Dredgers; Soil-shifting machines mechanically-driven with arrangements for alternate or simultaneous use of different digging elements of hammer-type tools

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Shovels (AREA)
  • Working Measures On Existing Buildindgs (AREA)
  • Earth Drilling (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)

Description

Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on rikotusvasara ja menetelmä sen kiinnittämiseksi työkoneeseen. Rikotusvasara on varustettu irrotettavissa olevalla kiinni-5 tyskappaleella, jonka avulla rikotusvasara kiinnitetään työkoneen puomiin tai vastaavaan. Keksinnön kohde on kuvattu tarkemmin hakemuksen itsenäisten patenttivaatimusten johdannoissa.
Rikotusvasaraa käytetään kaivukoneen tai muun työkoneen lisälaitteena silloin, kun on tarkoitus rikkoa esimerkiksi kiveä, betonia tai jotain muuta 10 suhteellisen kovaa materiaalia. Rikotusvasarassa on iskulaite, jolla voidaan antaa iskuja rikotusvasaraan kiinnitetylle työkalulle, joka välittää iskut edelleen rikottavaan materiaaliin. Iskulaite on tavallisesti hydraulinen ja siihen kuuluu iskumäntä, joka tekee hydraulipaineen vaikutuksesta edestakaista liikettä ja iskee työkalun yläpäässä olevaan iskupintaan. Samalla kun iskumännällä an-15 netaan iskuja, painetaan työkalua rikottavaa materiaalia vasten, jolloin työkalu tunkeutuu iskun ja painamisen vaikutuksesta rikottavaan materiaaliin ja saa aikaan materiaalin rikkoutumista. Rikotusvasara on varustettu kiinnitysvälineil-lä, joiden avulla se voidaan kiinnittää työkoneen puomiin. Kiinnitysvälineisiin kuuluu tyypillisesti kiinnityskappale, joka on rikotuslaitteen peruskonstruktiosta 20 irrotettavissa oleva osa. Yleensä kiinnityskappale on kiinnitetty pulttiliitoksella rikotusvasaran runkoon, runkoa ympäröivään suojakoteloon tai rikotusvasaran pituussuuntaisiin sivulevyihin. Nykyisten rikotusvasaroiden epäkohtana se, että niitä on vaikea asettaa kulloisenkin käytön edellyttämään asentoon työkoneen puomin suhteen. Tämä epäkohta vaikeuttaa rikotusvasaroiden käyttöä.
c2 25 Keksinnön lyhyt selostus δ ™ Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uudenlainen ja o parannettu rikotusvasara ja sen kiinnitysmenetelmä.
Keksinnön mukaiselle rikotusvasaralle on tunnusomaista se, että g ensimmäinen ja toinen kiinnityspinta ovat muodoltaan kaarevia ja toisiinsa yh-
CL
30 teensopivia pintoja, jotka ovat sovitetut toisiaan vasten, m g Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, että ase- m ^ tetaan rikotusvasarassa oleva muodoltaan kaareva ensimmäinen kiinnityspinta ° vasten kiinnityskappaleessa olevaa kaarevaa toista kiinnityspintaa rikotus vasaran ja kiinnityskappaleen keskinäistä asentoa valittaessa.
2
Keksinnön ajatus on, että rikotusvasarassa on ensimmäinen kiinni-tyspinta, johon voidaan sovittaa kiinnityskappaleessa oleva toinen kiinnityspin-ta. Edelleen ensimmäiselle kiinnityspinnalle ja toiselle kiinnityspinnalle on järjestetty ainakin kaksi vaihtoehtoista kiinnitysasentoa toistensa suhteen, jolloin 5 kiinnityskappaleen ja rikotusvasaran keskinäinen asento on muutettavissa. Kiinnityskappale ja rikotusvasara voidaan säädön jälkeen lukita liikkumattomaksi toistensa suhteen. Kiinnityskappaleessa on lisäksi yksi tai useampi kiin-nityselin työkoneen puomin tai vastaavan kiinnittämiseksi.
Keksinnön etuna on, että uusi kiinnitysjärjestelmä mahdollistaa riko-10 tusvasaran asettamisen käyttöä, kuljetusta, huoltoa tai jotain muuta tarvetta varten helposti haluttuun asentoon työkoneen puomin tai vastaavan suhteen. Tämä on erityisen edullista silloin, kun työkonetta ei ole varustettu kääntölait-teella, jolla rikotusvasaraa voitaisiin kääntää. Mikäli työkoneessa on kääntölai-te, voidaan rikotusvasaran asennon karkea asetus tehdä keksinnön mukaisen 15 säädön avulla ja asennon hienosäätö puolestaan voidaan tehdä puomin ja kiinnityskappaleen välillä olevan kääntölaitteen avulla.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että ensimmäinen kiinni-tyspinta on rikotusvasaran yläpäässä.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että ensimmäinen kiinni-20 tyspinta on rikotusvasaran kyljessä, edullisesti rikotusvasaran pituussuuntaisen keskikohdan yläpuolella.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että ensimmäinen kiinni-tyspinta kattaa rikotusvasaran yläpään ja ainakin osan ainakin yhden kylkipin-nan yläosasta.
25 Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että ensimmäinen kiinni- tyspinta ja toinen kiinnityspinta ovat kaarevia. Kiinnityspinnoilla voi olla ympy-5 ränkaaren muoto. Edelleen voivat kaarevat kiinnityspinnat olla pituudeltaan
C\J
^ erilaiset, jolloin pituudeltaan lyhyempi kaareva kiinnityspinta voidaan asettaa ° eri kohtiin pidempää kaarevaa kiinnityspintaa. Kaarevat kiinnityspinnat voivat
\J
30 asettua toisiaan vasten ja välittää voimia yhteen liitettyjen komponenttien välil-| lä. Vaihtoehtoisesti kaarevat kiinnityspinnat voivat koostua kiinnitysaukoista,
Lo joiden kautta kulkee kaareva viiva ja joiden läpi sovitetaan kiinnityspultit tai - S tapit.
o Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että ainakin ensimmäi- 00 35 nen kiinnityspinta on kaareva ja sillä on ainakin kaksi kaarevuussädettä, eli sillä on pituussuunnassa tarkasteltuna muuttuva kaarevuus. Tällöin kiinnitys- 3 kappale voidaan kiinnittää ensimmäiseen kiinnityspintaan sellaiseen kohtaan, jossa rikotusvasaran ja kiinnityskappaleen keskinäinen asento saadaan halutuksi kyseisellä kohdalla olevan kaarevuuden ansiosta.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että rikotusvasaran ylä-5 päässä on kulmikas ensimmäinen kiinnityspinta, jossa on kaksi tai useampia kiinnityskohtia järjestettynä kulma-asentoon toisiinsa nähden.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että kiinnityspinnat ovat kehäpintoja. Suojakotelon, sivulevyn tai rikotusvasaran perusrungon ja kiinnityskappaleen välillä voi olla nivel, joka käsittää kehän muotoiset kiinnityspinnat, 10 jotka mahdollistavat rikotusvasaran asennon monipuolisen säätämisen.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että kiinnityspinnat ovat lukitut ainakin yhden kiinnityspultin avulla liikkumattomiksi toistensa suhteen. Kiinnityspultteihin perustuva kiinnitys on kestävä ja yksinkertainen valmistaa.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että kiinnityspintojen yh-15 teydessä on ainakin yksi pitkänomainen säätöaukko, jonka läpi on sovitettavissa kiinnityspultti. Kun kiinnityspultti on löysätty, voidaan liikuttaa kiinnityspintoja toistensa suhteen ilman, että kiinnityskappaletta irrotetaan kokonaan rikotus-vasarasta. Lukitus voidaan vielä varmistaa yhdellä tai useammalla kiinni-tysaukkojen läpi sovitetulla kiinnityspultilla.
20 Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että rikotusvasaran kiin nityspinta ja kiinnityskappaleen kiinnityspinta ovat varustetut muotolukituseli-millä. Yksi kiinnityspinta voi olla varustettu esimerkiksi useilla urilla ja yksi kiinnityspinta voi olla varustettu uriin sopivalla yhdellä tai useammalla ulokkeella. Lisäksi kuuluu kiinnitysjärjestelyyn välineet muotolukituselimien sovittamiseksi 25 lukitusasennossa toisiaan vasten ja toisaalta välineet muotolukituselimien kes-kinäiseen asentoon vaikuttamiseksi niin, että kiinnityspinnat voidaan asettaa 5 vaihtoehtoiseen asentoon toistensa suhteen ja sen jälkeen lukita uudelleen
C\J
^ toistensa suhteen liikkumattomiksi. Muotolukituselimien ansiosta rikotus- ^ vasaran asennon säätäminen on nopeaa ja yksinkertaista. Lisäksi muotoluki- 30 tuselimet voidaan mitoittaa niin, että muotolukituksen varmistaviin kiinnityspult- | teihin tai vastaaviin ei kohdistu suuria voimia rikotusvasaran käytöstä johtuen.
Lo Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että kiinnitysjärjestelyyn m kuuluvat lukituselimet, joiden lukitusvaikutus perustuu kitkaan. Lukituselimissä o voi olla kartiopinnat, jotka lukittaessa puristetaan sopivien voimaelimien avulla 00 35 toisiaan vasten. Tällainen lukitus on suhteellisen yksinkertaista valmistaa ja on toiminnallisesti kestävä.
4
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että kiinnityskappaleen ja rikotusvasaran perusrungon välistä asentoa voidaan muuttaa portaattomasti ainakin yhdessä liikesuunnassa. Portaaton säätö mahdollistaa rikotusvasaran asettamisen tarkasti operaattorin haluamaan asentoon. Portaaton säätö voi-5 daan lukita esimerkiksi kartiopintoihin perustuvan lukituksen avulla.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että kiinnityskappaleen ja rikotusvasaran perusrungon välistä asentoa voidaan muuttaa ainakin kahdessa liikesuunnassa. Tämä sovellutus mahdollistaa monipuolisen säätämisen. Joissain tapauksissa voivat rikotusvasaran perusrungon kiinnityspinnasta 10 ja kiinnityskappaleen kiinnityspinnasta toinen olla pallomainen ja toinen kuppimainen. Tällöin liikuttelu useamman akselin suhteen voi tapahtua samanaikaisesti ja liikuttelu voi tapahtua portaattomasti.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että rikotusvasaran kiin-nityskappaleessa on ainakin kahdet vaihtoehtoiset kiinnitysvälineet, joilla riko-15 tusvasara voidaan kiinnittää työkoneeseen. Kiinnityskappaleessa on ainakin yksi kiinnityslaippa tai vastaava tasopinta, jota vasten työkoneen puomissa tai vastaavassa oleva laippa voidaan sovittaa. Tällöin on kyseessä laippakiinnitys rikotusvasaran ja työkoneen välillä. Edelleen on kiinnityskappaleessa ainakin yksi aukko, johon voidaan sovittaa kytkentätappi, joka kiinnittää rikotusvasaran 20 työkoneen puomiin tai vastaavaan. Tällöin on kyseessä tappikiinnitys. Kiinni-tyskappale on siis varustettu vaihtoehtoisilla välineillä ainakin laippa- ja tappi-kiinnitystä varten. Tällöin rikotusvasara voidaan tarvittaessa kiinnittää erilaisilla kiinnitysjärjestelmillä varustettuihin työkoneisiin, jolloin rikotusvasaraa voidaan hyödyntää aiempaa joustavammin ja tehokkaammin.
25 Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että rikotusvasaran kiin- nityskappale käsittää: ainakin yhden ensimmäisen ulokkeen ja ainakin yhden 5 toisen ulokkeen sovitettuna etäisyyden päähän toisistaan, jolloin ensimmäisen
C\J
^ ulokkeen ja toisen ulokkeen välissä on olennaisesti tyhjä tila; ainakin yhdet ° tasopinnat ulokkeiden uloimmassa osassa, jotka tasopinnat muodostavat väli-
\J
30 neet kiinnityskappaleen ja työkoneen välistä laippakiinnitystä varten; sekä ai- | nakin yhden poikkisuuntaisen ensimmäisen aukon ensimmäisessä ulokkeessa
Lo ja toisessa ulokkeessa, jolloin aukkojen läpi on sovitettavissa kytkentätappi m kiinnityskappaleen ja työkoneen välistä tappikiinnitystä varten, o Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että lukitaan ensimmäi- 00 35 nen kiinnityspinta ja toinen kiinnityspinta toistensa suhteen liikkumattomiksi toimilaitteen avulla. Toimilaite voi olla esimerkiksi hydraulitoiminen. Toimilaite 5 voi olla sovitettu muodostamaan tarvittavat kitkavoimat kiinnityspintojen välille tai se voi olla sovitettu liikuttamaan sopivia lukituselimiä, joilla kiinnityspintojen välinen liike estetään rikotusvasaran käytön aikana.
Erään sovellutusmuodon ajatuksena on se, että rikotuslaite käsittää 5 ainakin yhden toimilaitteen rikotusvasaran ja kiinnityskappaleen keskinäisen asennon muuttamiseksi vaihtoehtoisten asentojen välillä. Tällainen toimilaite helpottaa asennon säätämistä etenkin silloin, kun kyseessä on suurikokoinen rikotusvasara.
Kuvioiden lyhyt selostus 10 Keksinnön eräitä sovellutusmuotoja selitetään tarkemmin oheisissa piirustuksissa, joissa kuvio 1 esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä erästä rikotus-vasaraa sovitettuna kaivukoneen puomiin, kuvio 2 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen erään rikotus-15 vasaran peruskonstruktiota ilman kiinnityskappaletta ja sivulta päin nähtynä, kuvio 3 esittää kaavamaisesti ja perspektiivikuvantona kuviossa 2 nähtyä rikotusvasaraa, kun se on varustettu laippakiinnitykseen soveltuvalla kiinnityskappaleella, kuviot 4 ja 5 esittävät kaavamaisesti ja sivulta päin nähtyinä keksin-20 nön mukaisen rikotusvasaran suojakotelon ja kiinnityskappaleen välisiä eri asentoja, kuvio 6 esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä tappikiinnityk-seen soveltuvalla kiinnityskappaleella varustettua rikotusvasaraa, kuvio 7 esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä erästä kiinni-25 tyskappaletta, joka on varustettu kahdella vaihtoehtoisella kiinnitysjärjestelmäl-
CO
^ lä, eli siinä ovat välineet laippakiinnitystä varten sekä välineet tappikiinnitystä ^ varten,
CO
9 kuvio 8a esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä rikotus- ^ vasaran yläpäätä ja siinä olevaa ensimmäistä kiinnityspintaa, jossa on useita
Er 30 eri kaarevuuksia, ^ kuvio 8b esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä rikotus- co vasaran kulmikasta yläpäätä ja siinä olevia tasomaisia kiinnityskohtia, o kuvio 9 esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä erästä vaihto- o ^ ehtoisia kiinnitysjärjestelyä rikotusvasaran peruskonstruktion ja kiinnityskappa- 35 leen välillä, 6 kuvio 10 esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä rikotus-vasaran peruskonstruktion ja kiinnityskappaleen välistä kiinnitysjärjestelyä, joka käsittää muotolukituselimet, kuviot 11 ja 12 esittävät kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä riko-5 tusvasaran ja kiinnityskappaleen välistä kiinnitysjärjestelyä, joka käsittää pallomaiset kiinnityspinnat, kuvio 13 esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä vielä erästä kiinnitysjärjestelyä, kuvio 14 esittää kaavamaisesti ja perspektiivisesti tarkasteltuna ku-10 vion 13 mukaista kiinnitysjärjestelyä vastakkaiselta puolelta, kuviot 15 ja 16 esittävät aukileikattuina yksityiskohtia kiinnityskappaleen ja suojakotelon välisestä lukituksesta, kuvio 17 esittää kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä rikotus-vasaraa, jonka kyljet ovat varustetut pallomaisilla kiinnityspinnoilla, joihin riko-15 tusvasaran kiinnityskappaleen kuppimaiset kiinnityspinnat ovat sovitetut, ja kuviot 18-22 esittävät kaavamaisesti ja sivulta päin nähtynä kuvion 17 mukaista rikotusvasaraa asetettuna eri asentoihin kiinnityskappaleen suhteen.
Kuvioissa keksinnön eräitä suoritusmuotoja on esitetty selvyyden 20 vuoksi yksinkertaistettuna. Samankaltaiset osat on merkitty kuvioissa samoilla viitenumeroilla.
Keksinnön eräiden sovellutusmuotojen yksityiskohtainen selostus
Kuviossa 1 rikotusvasara 1 on sovitettu työkoneen 2, kuten kaivu-koneen, puomin 3 vapaaseen päähän. Rikotusvasara 1 voi olla sovitettu mihin 25 tahansa liikuteltavaan työkoneeseen 2 tai esimerkiksi puomiin, joka on asen-^ nettu kiinteään alustaan. Rikotusvasaraan 1 kuuluu iskulaite 4, jolla voidaan ™ muodostaa iskupulsseja. Rikotusvasaraa 1 painetaan puomin 3 avulla vasten
CD
9 rikottavaa materiaalia 5 samalla, kun iskulaitteella 4 annetaan iskuja rikotus- T- vasaraan 1 kytketylle työkalulle 6, joka välittää iskut rikottavaan materiaaliin 5.
£ 30 Iskulaite 4 voi olla hydraulitoiminen, jolloin se voi olla kytkettynä työkoneen 2 Q_ hydraulijärjestelmään. Toisaalta iskulaite 4 voi olla muunkinlainen, esimerkiksi cg sähköinen. Edelleen iskupulssit voidaan muodostaa iskulaitteessa 4 edesta- £ kaisin liikuteltavan iskuelementin avulla tai millä tahansa muulla tavalla, o ^ Rikotusvasaran 1 peruskonstruktioon on kiinnitetty kiinnityskappale 35 7, jonka avulla rikotusvasara 1 voidaan kiinnittää puomin 3 uloimpaan päähän.
Kiinnityskappale 7 voi olla sovitettu rikotusvasaran 1 yläosaan, sen kylkipin- 7 taan 8 kuten kuviossa 1, tai sen yläpäähän 9 kuten esimerkiksi kuviossa 3. Kiinnityskappale 7 on erillinen irrotettavissa oleva kappale, joka voi olla kiinnitetty rikotusvasaran 1 peruskonstruktioon, eli rikotusvasaraa 1 ympäröivään suojakoteloon, rikotusvasaran kylkipintoja vasten sovitettuihin suojaaviin sivu-5 levyihin, tai suoraan rikotusvasaran runkoon, mikäli rikotusvasara ei käsitä lainkaan suojakoteloa tai sivulevyjä. Kiinnityskappaleessa 7 on kiinnityspinnat ja kiinnityselimet, joiden avulla se voidaan kiinnittää puomiin 3. Edelleen puomissa 3 voi olla kääntölaite 10, joiden avulla kiinnityskappaletta 7 ja siihen kiinnitettyä rikotusvasaraa 1 voidaan kääntää puomin 3 pään suhteen suun-10 nassa A. Kääntölaite 10 voi olla esimerkiksi hydraulisylinteri tai vastaava toimilaite, joka voi olla kytketty kiinnityskappaleeseen 7 kääntötapin 11 tai vastaavan avulla. Edelleen voi puomin 3 uloin pää olla kytketty kiinnityskappaleeseen 7 esimerkiksi kytkentätapin 12 avulla. Kytkentätappi 12 voi toimia nivelenä, jonka ympäri rikotusvasaraa 1 voidaan kääntää.
15 Kuviossa 2 esitetty rikotusvasara 1 on pitkänomainen kappale, joka käsittää yläpään 13 sekä alapään 14, eli työkalun 6 puoleisen pään. Rikotusvasara 1 voidaan kiinnittää puomiin 3 tai vastaavaan yläpään 13 osuudelta kiinnityskappaleen 7 avulla, jota ei ole esitetty kuviossa 2. Kiinnityskappaleen 7 kiinnittämiseksi rikotusvasaran 1 suojakotelon 15 yläpää 13 voi olla muotoiltu 20 ympyrän kaaren muotoiseksi ensimmäiseksi kiinnityspinnaksi 16, johon kiinnityskappaleen 7 vastaavalla tavalla muotoiltu toinen kiinnityspinta voidaan kiinnittää. Ensimmäinen kiinnityspinta 16 voi olla varustettu lisäksi useilla ensimmäisillä kiinnitysaukoilla 17. Kiinnitysaukkojen 17 lukumäärä ja sijainti voidaan valita tarpeen mukaan samoin kuin ensimmäisen kiinnityspinnan kaarevuussä-25 de R.
Kuviossa 3 kiinnityskappale 7 on kiinnitetty suojakotelon 15 ylä-5 osaan. Kiinnityskappaleessa on toinen kiinnityspinta 18, joka voi olla muotoiltu
C\J
^ vastaavalla tavalla kaarevaksi kuin suojakotelossa 15 oleva ensimmäinen kiin- ° nityspinta 16. Edelleen on toisessa kiinnityspinnassa 18 kaksi tai useampia
\J
30 toisia kiinnitysaukkoja 19. Kiinnityskappaleen kiinnitysaukot 19 voidaan sovit- | taa kohdakkoin suojakotelon 15 haluttujen kiinnitysaukkojen 17 kanssa, minkä
Lo jälkeen aukkojen 17, 19 läpi voidaan sovittaa kiinnitystapit 20 tai -pultit, jotka m [g kytkevät kiinnityskappaleen 7 ja rikotusvasaran 1 toisiinsa. Kiinnitysaukkojen o 17 lukumäärä voi olla suurempi ensimmäisessä kiinnityspinnassa 16 kuin kiin- 00 35 nitysaukkojen 19 lukumäärä toisessa kiinnityspinnassa 18, tai vaihtoehtoisesti tilanne voi olla päinvastoin. Tällöin kiinnityskappale 7 voidaan kiinnittää halut- 8 tuun asentoon rikotusvasaran 1 suhteen. Kuviossa 3 kiinnityskappale 7 on sovitettu niin, että siinä oleva kiinnityslaippa 21 on kohtisuoraan rikotusvasaran pituusakseliin nähden, eli tällöin puomi kiinnittyy rikotusvasaran pituussuuntai-sesti. Kiinnityskappale 7 on varustettu kiinnityslaipalla 21 silloin, kun sovelle-5 taan laippakiinnitystä puomin 3 ja kiinnityskappaleen 7 välillä. Edelleen kiinnityskappale 7 voi käsittää kiinnityslaipan 21 alapinnan puolella ensimmäisen korvakkeen 22a ja toisen korvakkeen 22b, jotka ovat sovitettuna etäisyyden päähän toisistaan niin, että suojakotelon 15 yläpää voidaan sovittaa korvak-keiden 22 väliin. Korvakkeiden 22 uloimmat päät voivat olla varustetut toisella 10 kiinnityspinnalla 19. Vaihtoehtoisesti voivat korvakkeet 22 ulottua pidemmälle rikotusvasaran yläpäästä lukien, jolloin niiden uloimpiin päihin ei ole muodostettu kiinnityspintoja, vaan tällöin kiinnityspinnan muodostavat kiinnityskappa-leessa 7 olevien aukkojen 19 kautta kulkeva viiva.
Kuvioista 4 ja 5 nähdään, että kiinnityskappaleen 7 asento suojako-15 telon 15 suhteen voidaan valita halutuksi. Tämän ominaisuuden mahdollistavat tässä sovellutuksessa kiinnityspintojen 16 ja 18 muotoilu ja se, että kiinnittämistä varten on järjestetty useita vaihtoehtoisia kiinnitysaukkoja 17, 19. Kiinnityskappale 7 voidaan sovittaa haluttuun kulmaan B suojakotelon 15 suhteen.
Kuviossa 6 on esitetty tappikiinnitykseen soveltuvalla kiinnityskap-20 paleella 7 varustettu rikotusvasara 1. Kiinnityskappaleessa 7 on korvakkeet 22 etäisyyden päässä toisistaan niin, että korvakkeiden 22 väliin jää tyhjä tila, johon puomin 3 pää on sovitettavissa. Korvakkeissa 22 on tappikiinnitystä varten aukkoja 23, joiden läpi kiinnityskappaleen ja puomin kytkevät tapit voidaan sovittaa. Tappikiinnityksellä varustettu kiinnityskappale 7 voidaan asettaa halut-25 tuun asentoon suojakotelon 15 suhteen.
Kuviossa 7 on esitetty rikotusvasara 1, joka on varustettu sekä tap-5 pi- että laippakiinnitykseen soveltuvalla kiinnityskappaleella 7. Kiinnityskappa- C\l ^ leessa 7 on kaksi korvaketta 22 etäisyyden päässä toisistaan ja korvakkeiden ° välissä on tyhjä tila. Korvakkeet 22 ovat varustetut aukoilla 23 tappikiinnitystä
\J
30 varten ja lisäksi kummankin korvakkeen 22 uloimmassa päässä ovat laipat 21 | laippakiinnitystä varten. Tällaisella kiinnityskappaleella varustettu rikotusvasara
Lo soveltuu käytettäväksi erilaisilla kiinnitysjärjestelmillä varustetuissa työkoneis iin sa. Myös tämä kiinnityskappale 7 voidaan asettaa haluttuun asentoon suojako- o telon 15 suhteen, o ^ 35 Kuviossa 8a on havainnollistettu voimakkaasti yksinkertaistettuna, että suojakotelossa 15, sivulevyssä tai iskuvasaran rungossa olevalla ensim- 9 maisella kiinnityspinnalla 16 voi olla yhden kaarevuussäteen sijaan useita kaa-revuussäteitä. Kaarevuudeltaan erilaiset kohdat antavat lisää mahdollisuuksia vaikuttaa rikotusvasaran asentoon. Kuvioon 8a on merkitty selvyyden vuoksi vain kaksi kaarevuussädettä R1 ja R2.
5 Kuviossa 8b on havainnollistettu voimakkaasti yksinkertaistettuna, että suojakotelolla 15, sivulevyillä tai iskuvasaran rungolla voi olla kulmikas yläpää. Tällöin ensimmäinen kiinnityspinta 16 voi käsittää kaksi tai useampia kiinnityskohtia 16a - 16e. Ainakin osa kiinnityskohdista voi olla varustettu niin, että myös sen osuudella on kaksi tai useampia vaihtoehtoisia kiinnitysmahdol-10 lisuuksia. Kuvion mukaisessa ratkaisussa 16a ja 16e ovat varustetut ylimääräisillä kiinnitysaukoilla 17.
Kuviossa 9 on esitetty kiinnityskappale 7, jonka korvakkeissa 22 on pitkänomaiseksi muotoillut säätöaukot 24 sekä useita kiinnitysaukkoja 19 sovitettuna kaarevalle linjalle 25. Vastaavasti on rikotusvasaran 1 suojakotelossa 15 15 tai vastaavassa peruskonstruktiossa useita kiinnitysaukkoja 17 järjestettynä vastaavalle kaarevalle linjalle 25. Tässä tapauksessa kiinnitysaukot ja niiden kautta kulkeva kaareva linja 25 voivat muodostaa ensimmäisen kiinnityspinnan ja toisen kiinnityspinnan. Kiinnityskappaleen 7 asento voidaan muuttaa sen jälkeen, kun ensimmäinen kiinnityspultti 20a on poistettu ja säätöaukossa 24 20 oleva toinen kiinnityspultti 20b on löysätty. Tällöin toinen kiinnityspultti 20b pitää kiinnityskappaleen 7 ja suojakotelon 15 toisiinsa kytkettyinä, mutta mahdollistaa silti niiden keskinäisen aseman säätämisen suunnassa B. Säätäminen voidaan tehdä esimerkiksi puomia liikuttamalla sen jälkeen, kun pultti 20a on irrotettu ja pultti 20b on löysätty. Säätö suoritetaan niin, että jokin kiinni-25 tysaukoista 19 asetetaan kohdakkoin kiinnitysaukkojen 17 kanssa. Kyseessä ei ole portaaton säätö. Säätöportaiden pienentämiseksi voi kiinnitysaukkoja 17, 5 19 olla sovitettuna suuruudeltaan erilaisten etäisyyksien päähän toisistaan lin-
C\J
^ jalla 25, jolloin käyttäjällä on useampia vaihtoehtoja sovittaa kiinnitysaukot ° kohdalleen kiinnityspultin 20a liittämiseksi. Kiinnityspultti 20a varmistaa sen,
\J
30 että kiinnitys ei ole pelkästään kiinnityspultilla 20b aikaansaatavien kitkavoimi-| en varassa.
Lo Kuviossa 10 on esitetty sovellutus, jossa kiinnityspinnat ovat varus- m tetut muotolukituselimillä 26 kuten esimerkiksi hammastuksilla, ulokkeilla ja o urilla tai vastaavilla toistensa kanssa yhteensopivilla elimillä. Kuviossa on sel- 00 35 vyyden vuoksi esitetty vain osa eräistä muotolukituselimistä. Lisäksi kaarien 27 ja 28 avulla on havainnollistettu kiinnityspintoja. Kun muotolukituselimet 26 10 vedetään toisistaan erilleen suunnassa C, voidaan ne asettaa sen jälkeen uuteen asentoon suunnassa B toistensa suhteen ja lopuksi työntää jälleen toisiaan vasten suunnassa C niiden keskinäisen aseman lukitsemiseksi. Muotoluki-tuselimillä 26 on siten lukitusasento, jossa ne ovat limittäin toisiinsa nähden, ja 5 säätöasento, jossa ne ovat erillään toisistaan. Suunnassa C tapahtuvaa liikuttamista ja lukitsemista varten voi kiinnityskappale 7 käsittää lukituselimen 29, jossa on pitkänomainen aukko 30, jonka läpi suojakoteloon 15 kiinnitetty kiinni-tyspultti 20 voi olla sovitettu ja kiristetty. Sen jälkeen kun kiinnityspultti 20 on löysätty, voidaan kiinnityskappaletta 7 ja suojakoteloa 15 vetää suunnassa C 10 toisistaan erilleen pitkänomaisen aukon 30 salliman etäisyyden verran. Tämän jälkeen voidaan suorittaa säätö suunnassa B ja työntää muotolukituselimet 26 takaisin paikoilleen halutun asennon lukitsemiseksi. Lopuksi vielä kiristetään kiinnityspultti 20, joka pitää suunnassa C kiinnityskappaleen 7 ja suojakotelon 15 toistensa suhteen liikkumattomana. Käytön ajaksi kiinnityskappale 7 ja suo-15 jakotelo 15 voidaan lukita toistensa suhteen liikkumattomiksi suunnassa C vielä muillakin lukituspulteilla tai vastaavilla elimillä.
Kuviossa 11 on esitetty kiinnityskappale 7, joka on varustettu pallomaisella kiinnityspinnalla 18. Suojakotelossa 15 oleva kiinnityspinta 16 on puolestaan kuppimainen, jolloin kiinnityspinnat 16, 18 ovat yhteensopivat. Tällöin 20 kiinnityskappaleen 7 ja suojakotelon 15 keskinäinen asento voidaan säätää samanaikaisesti kahden liikeakselin suhteen suunnissa B ja D, jolloin säätö-mahdollisuudet ovat erityisen hyvät. Säädön jälkeen lukitus voidaan tehdä jollakin sopivalla mekaanisella, hydraulisella tai sähköisellä mekanismilla hyödyntäen esimerkiksi muotolukitusta, kitkaa, kartiopintoja tai vastaavia. Kuvioissa 25 11 ja 12 on esitetty eräs lukitusjärjestely, jossa kartiopinnalla tai kaarevalla pinnalla varustettua lukituskappaletta 31 voidaan puristaa sopivan voimaeli-o men, kuten esimerkiksi ruuvin 32 avulla vasten lukituspintaa 33. Tällöin muo-
C\J
^ dostuu kitkavoima lukituskappaleen 31 ja lukituspinnan 33 välille. Tämä lukitus ^ mahdollistaa portaattoman säädön.
30 Kuviossa 13 esitetty rikotusvasara 1 käsittää nivelen 34, joka mah- | dollistaa suojakotelon 15 ja kiinnityskappaleen 7 kääntämisen toistensa suh- m teen haluttuun asentoon suunnassa B. Nivelen 34 yhteydessä on lukituselimet,
LO
23 jotka mahdollistavat lukitsemisen portaattomasti haluttuun asentoon, o Kuviosta 14 nähdään, että suojakotelo 15 voi muodostua suojakote- 00 35 lon puolikkaista 15a, jotka voivat kumpikin olla varustettu kiinnityskappaleen puolikkailla 7a. Suojakotelon puolikkaan 15a ja kiinnityskappaleen puolikkaan 11 7 a välillä on nivelmekanismi 34a. Kuviosta 14 nähdään vielä osa eräästä mahdollisesta lukitusmekanismista, johon voi kuulua lukituspultit 35 tai vastaavat voimaelimet sekä lukituslaippa 36.
Kuviosta 15 nähdään kiinnitysjärjestely aukileikattuna ja kuviossa 16 5 on vielä esitetty suurennettuna kohta G. Suojakoteloon 15 voi olla muodostettu pesä 37, jossa on ulkopinnan puolella ensimmäinen kiinnityspinta 16 sekä edelleen sisäpinnan puolella lukituspinta 38. Kiinnityskappaleessa 7 voi olla uloke 39, jonka ulkokehällä on toinen kiinnityspinta 18. Tässä sovellutuksessa ensimmäinen kiinnityspinta 16 ja toinen kiinnityspinta 18 voivat olla kehäpintoja 10 tai ne voivat muodostua kahdesta tai useammasta kehän osasta. Edelleen voivat kiinnityspinnat 16, 18 käsittää toisiaan vasten sovitettavat ensimmäiset kar-tiopinnat 40. Lukituslaipan 36 lukituspinta 41 ja pesään 37 muodostettu lukituspinta 38 voivat muodostaa toisiaan vasten sovitettavat toiset kartiopinnat 42. Lukituspulttien 35 avulla voidaan muodostaa puristusvoima H, jolla ensim-15 mäiset kartiopinnat 40 voidaan puristaa vastakkain ja vastaavasti toiset kartiopinnat 42 voidaan puristaa vastakkain, jolloin muodostuu lukituksessa tarvittava kitkavoima. Joissain tapauksissa voi riittää vain yhdet kartiopinnat 40, 42. Edelleen voidaan lukituspulttien 35 sijaan käyttää tarvittavan puristusvoiman aikaansaamiseksi jotain muuta voimaelintä kuten epäkeskoa, kiilaa tai toimilai-20 tetta. Vielä voi olla mahdollista varustaa lukituselimien vastakkain tulevat pinnat kartiopintojen sijaan muotolukituselimillä kuten esimerkiksi hammastuksilla. Joissain tapauksissa voi riittää, että suojakotelon 15 vain yksi kylki on kiinnitetty yhden nivelen 34 avulla kiinnityskappaleeseen 7. Edelleen on mahdollista sovittaa nivel 34 suojakotelon 15 kylkipinnan sijaan sivulevyyn tai suoraan riko-25 tusvasaran 1 perusrunkoon.
Kuviossa 17 on esitetty rikotusvasara, jonka kylkipinnat ovat varus-5 tetut pallomaisilla ensimmäisillä kiinnityspinnoilla 16. Kiinnityspinnat 16 voivat
(M
^ olla muodostetut suojakotelon 15 kylkipintaan, sivulevyihin tai runkoon. Edel- ° leen on kiinnityskappaleen 7 yhteydessä kuppimaiset toiset kiinnityspinnat 18,
\J
30 jotka ovat yhteensopivat ensimmäisten kiinnityspintojen 16 kanssa. Vaihtoeh-| toisesti voi ensimmäinen kiinnityspinta olla kuppimainen ja toinen kiinnityspinta
Lo olla pallomainen. Pallopinnoilla varustetut kiinnityspinnat 16, 18 mahdollistavat
LO
” rikotusvasaran ja kiinnityskappaleen asettamisen monipuolisesti eri asentoihin o toisiinsa nähden, kuten kuvioista 18-22 voidaan nähdä. Pallopinnoilla varus- ^ 35 tetut kiinnityspinnat mahdollistavat samanaikaisen liikuttamisen suunnissa B ja D vastaavaan tapaan kuin kuvioiden 11 ja 12 sovellutus. Kiinnityskappaleessa 12 7 ovat haarat 22a, 22b, jotka voivat olla muotoillut ja mitoitetut niin, että haarojen väliin jää vapaata tilaa 50, joka mahdollistaa monipuolisen liikuttelun kuvioissa 18 ja 19 esitetyissä suunnissa. Selvyyden vuoksi kuvioissa 17 -22 ei ole esitetty lukitusvälineitä rikotusvasaran ja kiinnityskappaleen keskinäisen asen-5 non lukitsemiseksi. Lukitusvälineinä voidaan kuitenkin käyttää mitä tahansa tässä hakemuksessa esitettyä ratkaisua tai jotain muuta tarkoitukseen soveltuvaa lukitusta. Huomautettakoon vielä, että kuviot 17-22 ovat selvyyden vuoksi voimakkaasti yksinkertaistetut.
Rikotusvasaran 1 kiinnittämisessä on myös mahdollista soveltaa 10 tässä hakemuksessa esitettyjen ratkaisujen erilaisia kombinaatioita. Edelleen huomautetaan, että puomin 3 sijaan rikotusvasara 1 voidaan kiinnittää työkoneessa olevaan mihin tahansa ulokkeeseen, kiinnitysosaan tai kiinnityspintaan.
Joissain tapauksissa tässä hakemuksessa esitettyjä piirteitä voidaan käyttää sellaisenaan, muista piirteistä huolimatta. Toisaalta tässä hake-15 muksessa esitettyjä piirteitä voidaan tarvittaessa yhdistellä erilaisten kombinaatioiden muodostamiseksi.
Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain havainnollistamaan keksinnön ajatusta. Yksityiskohdiltaan keksintö voi vaihdella patenttivaatimusten puitteissa.
20
CO
δ c\j i
CD
O
X
CC
CL
LO
LO
CO
LO
O
O
C\l

Claims (10)

1. Rikotusvasara, joka käsittää: iskulaitteen (4), joka on sovitettu muodostamaan iskupulsseja riko-tusvasaraan (1) kytkettävään työkaluun (6); sekä 5 ainakin yhden ensimmäisen kiinnityspinnan (16); kiinnityskappaleen (7), jossa on toinen kiinnityspinta (18), joka on sovitettu yhteen mainitun ensimmäisen kiinnityspinnan kanssa ja lukittu liikkumattomaksi ensimmäisen kiinnityspinnan (16) suhteen; ainakin yhdet kiinnityselimet (21, 23) kiinnityskappaleessa (7), joi- 10 den elimien avulla rikotusvasara (1) on kiinnitettävissä työkoneeseen (2); ja jossa ensimmäiselle kiinnityspinnalle (16) ja toiselle kiinnityspin-nalle (18) on järjestetty ainakin kaksi vaihtoehtoista kiinnitysasentoa toistensa suhteen, jolloin rikotusvasaran (1) ja kiinnityskappaleen (7) keskinäinen asento on muutettavissa; 15 tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen kiinnityspinta (16, 18) ovat muodoltaan kaarevia ja toisiinsa yhteensopivia pintoja, jotka ovat sovitetut toisiaan vasten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rikotusvasara, tunnettu siitä, 20 että rikotusvasara (1) on pitkänomainen kappale käsittäen yläosan (13) ja alaosan (14); ja että ensimmäinen kiinnityspinta (16) on rikotusvasaran (1) yläpäässä (9).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rikotusvasara, tunnettu sii- 25 tä, „ että ensimmäinen kiinnityspinta (16) on rikotusvasaran (1) kylkipin- o nassa (8). cd
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen rikotusvasara, o ^ tunnettu siitä, 30 että ensimmäisen kiinnityspinnan (16) yhteydessä on ensimmäisiä £ aukkoja (17); [g että toisen kiinnityspinnan (18) yhteydessä on toisia aukkoja (19); ίο että ainakin kaksi ensimmäistä aukkoa (17) ja ainakin kaksi toista § aukkoa (19) ovat sovitetut kohdakkoin ja aukkojen läpi on sovitettu kiinnityspul- CM 35 tit (20); ja että ensimmäisten aukkojen (17) ja toisten aukkojen (19) lukumäärä on erisuuri, jolloin kiinnityspintojen (17, 19) välillä on ylimääräisiä aukkoja ja vaihtoehtoisia kiinnityskohtia.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen rikotus-5 vasara, t u n n e 11 u siitä, että ensimmäisen kiinnityspinnan (16) ja toisen kiinnityspinnan (18) välillä ovat muotolukituselimet niiden välisen keskinäisen liikkeen estämiseksi ainakin yhdessä liikesuunnassa.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen rikotus-10 vasara, t u n n e 11 u siitä, että ensimmäisestä kiinnityspinnasta (16) ja toisesta kiinnityspinnas-ta (18) yksi on olennaisesti pallomainen ja yksi on olennaisesti kuppimainen, jolloin kiinnityskappaleen (7) ja rikotusvasaran peruskonstruktion välinen asento on säädettävissä samanaikaisesti kahdessa liikesuunnassa.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen rikotus- vasara, tunnettu siitä, että ensimmäinen kiinnityspinta (16) ja toinen kiinnityspinta (18) ovat kehäpintoja; ja että kiinnityspintojen (16, 18) välinen keskinäinen asema on sovitet-20 tu säätämisen jälkeen lukittavaksi kartiopintojen avulla, jotka ovat sovitetut puristettavaksi ainakin yhden voimaelimen avulla toisiaan vasten.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen rikotusvasara, tunnettu siitä, että ensimmäinen kiinnityspinta (16) on muodostettu yhteen seuraa-25 vista: rikotusvasaran ympärillä olevaan suojakoteloon (15); rikotusvasaran kyl-keä vasten sovitettuun sivulevyyn; rikotusvasaran runkoon.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen rikotusvasara, C\J ^ tunnettu siitä, ° että kiinnityskappale (7) käsittää ainakin kahdet vaihtoehtoiset kiin- \J 30 nityselimet (21, 23), joilla se on kiinnitettävissä työkoneeseen; | että ensimmäisiin kiinnitysvälineisiin kuuluu kiinnityslaippa (21), jota Lo vasten työkoneeseen (2) kuuluva laippa on sovitettavissa laippakiinnityksen m [g muodostamiseksi rikotusvasaran (1) ja työkoneen (2) välille; ja o että toisiin kiinnitysvälineisiin kuuluu ainakin yksi aukko (23), johon 00 35 on sovitettavissa kytkentätappi (12) vaihtoehtoisen tappikiinnityksen muodos tamiseksi rikotusvasaran (1) ja työkoneen (2) välille.
10. Menetelmä rikotusvasaran kiinnittämiseksi työkoneeseen, joka rikotusvasara käsittää: iskulaitteen (4), joka on sovitettu muodostamaan isku-pulsseja rikotusvasaraan (1) kytkettävään työkaluun (6); kiinnityskappaleen (7); sekä ainakin yhdet kiinnityselimet (21, 23) kiinnityskappaleessa (7), joiden eli-5 mien avulla rikotusvasara (1) on kiinnitettävissä työkoneeseen (2), ja jossa menetelmässä: kiinnitetään kiinnityskappale (7) liikkumattomasti rikotusvasaraan; kiinnitetään kiinnityskappale (7) työkoneeseen, ja asetetaan rikotusvasara (1) ja kiinnityskappale (7) toistensa suhteen 10 ensimmäisestä asennosta valittavissa olevaan ainakin yhteen toiseen asentoon ja kiinnitetään ne sen jälkeen liikkumattomiksi toistensa suhteen; tunnettu siitä, että asetetaan rikotusvasarassa (1) oleva muodoltaan kaareva ensimmäinen kiinnityspinta (16) vasten kiinnityskappaleessa (7) olevaa kaarevaa 15 toista kiinnityspintaa (18) rikotusvasaran (1) ja kiinnityskappaleen (7) keskinäistä asentoa valittaessa. CO δ C\J i CD O X CC CL LO LO CO LO O O C\l
FI20075355A 2007-05-16 2007-05-16 Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä FI123633B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075355A FI123633B (fi) 2007-05-16 2007-05-16 Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä
PCT/FI2008/050271 WO2008139039A1 (en) 2007-05-16 2008-05-14 Breaking hammer and method of fastening the same

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075355 2007-05-16
FI20075355A FI123633B (fi) 2007-05-16 2007-05-16 Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20075355A0 FI20075355A0 (fi) 2007-05-16
FI20075355A FI20075355A (fi) 2008-11-17
FI123633B true FI123633B (fi) 2013-08-30

Family

ID=38069522

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20075355A FI123633B (fi) 2007-05-16 2007-05-16 Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä

Country Status (2)

Country Link
FI (1) FI123633B (fi)
WO (1) WO2008139039A1 (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US9993914B2 (en) 2015-08-26 2018-06-12 Caterpillar Inc. Hammer tool assembly

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT390645B (de) * 1988-05-20 1990-06-11 Wimmer Alois Ing Hammerschwenkvorrichtung
JPH08197459A (ja) * 1995-01-30 1996-08-06 Takaharu Ozaki ブレーカーの取付け装置
JP2001262604A (ja) * 2000-03-15 2001-09-26 Nishimatsu Constr Co Ltd ブレーカ取付具
FI121223B (fi) * 2004-07-01 2010-08-31 Sandvik Mining & Constr Oy Rikotusvasara, rikotusvasaran kiinnityskappale, rikotusvasaran sivulevy sekä rikotusvasaran suojakotelo

Also Published As

Publication number Publication date
FI20075355A0 (fi) 2007-05-16
FI20075355A (fi) 2008-11-17
WO2008139039A8 (en) 2009-03-19
WO2008139039A1 (en) 2008-11-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2003252B1 (en) Modular vibratory pile driver system
KR101206003B1 (ko) 파쇄 해머와 파쇄 해머의 고정 요소, 측부판 및 보호케이싱
US20150197910A1 (en) Vibratory hammer having sequentially controllable sliding gripper
US5183316A (en) Mounting bracket for a working device
FI123475B (fi) Iskuvasaran työkalu, iskuvasara ja sen käyttö
KR20070106505A (ko) 암반 분쇄기에 결합되는 래밍 디바이스
US6857482B2 (en) Percussive implement of the rock breaker type
KR920700862A (ko) 유압 굴착기용 파괴 공구
FI123633B (fi) Rikotusvasara ja kiinnitysmenetelmä
US5664734A (en) Crusher apparatus
CN104722630A (zh) 摆动钳嘴和电机操作的手持设备
KR20010012662A (ko) 진동기에 의해 박히는 물체에 작용되는 진동 및 응력의전달 및 분배장치
JP4146942B2 (ja) 架空送電線の弛度調整に用いる調整工具
US20220170226A1 (en) A novel pile driving system
US20060191169A1 (en) Arrangement for fixing an add-on piece e.g. an excavator shovel, to a boom of a shovel or a vehicle in a replaceable manner
KR102521611B1 (ko) 안정 탈착 장치
JPH04231597A (ja) ブレーカとバケットとの組込・結合装置
JP5939103B2 (ja) 油圧ホースクランプ
KR20230007708A (ko) 틸트 전용 링크
JP2013147863A (ja) 杭打ち装置
JP4751980B2 (ja) 煙突破壊装置のガイド
JPH0739956Y2 (ja) チャック装置
KR20130005789U (ko) 에이치 빔 회전용 안전장치
GB2373012A (en) Adjustable pile breaker
WO1999009262A1 (en) Reducing holder of a turning head with a dipper mounted on an excavator jib

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 123633

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MM Patent lapsed