FI117156B - Laite ja menetelmä asiakkaalle sopivan vaatekappaleen valmistamiseksi - Google Patents

Laite ja menetelmä asiakkaalle sopivan vaatekappaleen valmistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI117156B
FI117156B FI961586A FI961586A FI117156B FI 117156 B FI117156 B FI 117156B FI 961586 A FI961586 A FI 961586A FI 961586 A FI961586 A FI 961586A FI 117156 B FI117156 B FI 117156B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
att
fit
och
patentkraven
som
Prior art date
Application number
FI961586A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI961586A0 (fi
FI961586A (fi
Inventor
Sung Kyu Park
Bethe M Palmer
Gerald S Ruderman
Original Assignee
Strauss Levi & Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Strauss Levi & Co filed Critical Strauss Levi & Co
Publication of FI961586A0 publication Critical patent/FI961586A0/fi
Publication of FI961586A publication Critical patent/FI961586A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI117156B publication Critical patent/FI117156B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A41WEARING APPAREL
    • A41HAPPLIANCES OR METHODS FOR MAKING CLOTHES, e.g. FOR DRESS-MAKING OR FOR TAILORING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A41H3/00Patterns for cutting-out; Methods of drafting or marking-out such patterns, e.g. on the cloth
    • A41H3/007Methods of drafting or marking-out patterns using computers
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A41WEARING APPAREL
    • A41HAPPLIANCES OR METHODS FOR MAKING CLOTHES, e.g. FOR DRESS-MAKING OR FOR TAILORING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A41H1/00Measuring aids or methods
    • A41H1/10Measuring jackets for marking-out patterns

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Management, Administration, Business Operations System, And Electronic Commerce (AREA)
  • Details Of Garments (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Outer Garments And Coats (AREA)
  • Footwear And Its Accessory, Manufacturing Method And Apparatuses (AREA)
  • Blow-Moulding Or Thermoforming Of Plastics Or The Like (AREA)
  • Image Processing (AREA)
  • Professional, Industrial, Or Sporting Protective Garments (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • General Factory Administration (AREA)
  • Compounds Of Unknown Constitution (AREA)
  • Seeds, Soups, And Other Foods (AREA)
  • Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
  • Numerical Control (AREA)

Description

117156
Laite ja menetelmä asiakkaalle sopivan vaatekappaleen valmistamiseksi -Anordning och forfarande för tillverkning av ett klädesplagg som passar kunden 5 Esillä olevan keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen laite ja patenttivaatimuksen 40 johdanto-osan mukainen menetelmä.
Jo vuosia on ollut perusongelmana sopivien vaatteiden valmistuksessa ja kustannuksiltaan tehokkaassa valmistusjärjestelmässä määrittää, kuinka saadaan otetuksi henkilön vartalon mitat ylös siten, että vaatekappale saadaan tehdyksi istumaan tuolle 10 henkilölle hyvin ja ilman tarpeettomia kustannuksia valmistajalle, vähittäiskaup-piaalle tai kuluttajalle. Vaatesuunnittelu kolmidimensionaalisille kohteille, kuten ihmisen vartalolle, voi olla monimutkainen suorittaa, koska yhden mitan, kuten housun tapauksessa haarakorkeuden tai vyötärön muutokset saattavat vaatia muutoksia lanteen mitoituksessa, jotta istuvuus saadaan varmistetuksi.
15 Monilla kuluttajilla, varsinkin naisilla on vaikeuksia löytää massavalmistettuja tai valmiiksi tehtyjä vaatteita, kuten farmareita, jotka miellyttävät heitä. Eräs syy tähän on se, että tavanomainen naisille tarkoitetun koon määritysjärjestelmä, jota massa-valmistajat käyttävät, on oleellisesti yksidimensioinen, joka on kehitetty 1941, Tilas-e ^ tollisiin keskiarvoihin perustuen on tämän koejärjestelmän tuloksena koot, jotka ΓΙ 20 ovat yhtenä abstraktina mittana, kuten kokona 6 tai kokona 8. Tähän on lisätty * * 9 pieniä muutoksia, aikaa myöten on sallittu pienempiä tai suurempia kokoja, mutta • · · : kuitenkin edelleen yhtenä abstraktisena mittana, johon liittyy pienempiä tai suu- rempia alaluokkia, kuten koko 6 pieni tai koko 6 pitkä tai lyhyt. Miesten vaatteiden, kuten housujen, paitojen ja pukujen koot eivät juuri eroa tästä, joskin paitojen koot i 25 saattavat olla varustetut niskamitoilla tai käden pituuden mitoilla sekä muutamalla standardikoon yhdistelmällä. Yleisesti katsoen sama koskee useamman muun tyyp- ··· pisiä tai mallisia asusteita kuten jalkineita, hansikkaita, takkeja, leninkejä jne.
• · * · .***. Vaikka teoreettisesti on mahdollista pitää myymälässä suuri määrä vaihtelevia standardikokoja ja tarjota kuluttajalle enemmän mahdollisuuksia, estävät laajojen *· 30 tavaraluetteloiden ylläpitämisen kustannukset sen toteuttamisen. Näin ollen on s...: useimmissa vähittäisliikkeissä kuluttajille taijolla vain muutamia standardikokoja.
• « ' Mutta juuri naisten housujen yksinkertaisimmassa tapauksessa on liioittelematta « « · *· tuhansia vyötäröiden, lanteiden, haarakorkeuksien ja ompelusaumojen mitoitusten yhdistelmiä, jotka soveltuvat farmarihousuparille, kun niiden on sovittava suurelle 2 117156 määrälle väestöä. Vain yksi tietty yhdistelmä sopii hyvin jollekin henkilölle. Mikäli jonkin henkilön mitat poikkeavat tilastollisista keskiarvoista, voi sopivuus olla vaikeampaa. Mikäli vyötärön koko on keskiarvoa kapeampi tai jos asiakas haluaa housuja, joissa on lyhyempi haarakorkeus, on tällöin vaikeaa tehdä valmiista vaatteesta 5 hyvin istuvaa.
Eräässä tutkimuksessa, jossa mitattiin 500 naisen näyte, vain 11 naista 500:sta tai noin 2 % sopivat tarkoin teollisille standardikokonumeroille.
Näin ollen moni kuluttaja torjuu valmiit vaatteet ja turvautuu tilauksesta valmistettuihin vaatteisiin. Jotta voidaan valmistaa jokin tilauksesta valmistettu tuote, 10 täytyy jonkun ottaa ylös avainvartalon mitat ja valmistaa sitten vaatekappale. Tämän toteuttamiseksi käytetään tähän asti neljää tavanomaista menetelmää: 1. Käytetään mittanauhaa henkilön avainmittojen mittaamiseen ja käytetään sitten näitä mittoja vaatekappaleen rakentamiseen.
2. Puetaan kyseinen vaatekappale, jota kuluttaja haluaa käyttää, henkilön päälle ja 15 tehdään räätälöintisovitukset tuohon vaatekappaleeseen.
3. Käytetään sovitettavaa vaatekappaletta vartalon mittojen ylösottamiseksi.
4. Käytetään jonkintyyppistä mekaanista, optista tai videolaitetta vartalon mittojen : :[: ylösottamiseksi.
* « ♦ ψ · /’f Kaksi ensimmäistä esitystä yhdessä käytettyinä kuuluvat klassiseen tilausräätälin- * · · \ 20 työhön. Kun normaalisti tuotetaan hyvä istuvuus, niin räätälin ammattityöntekijä tai ompelijatar, vaadittaessa tavanomaista tilausräätälin työtä, tekee siitä liian kalliin \:.5 valmiiden vaatteiden valmistajien sekä vähittäiskauppiaiden käytettäväksi.
« * * • · · * * 4 US-patentista 5 163 007 tunnetaan menetelmä asiakkaan vartalomittojen aikaansaa-miseksi asiakkaalle sopivien vaatekappaleiden valmistamista varten. Mittatiedot * 25 tallennetaan tietokoneeseen. Mittatiedot edustavat yhdistelmää asiakkaan vartalon '*:** koosta ja muodosta, asiakkaan vaatetustyylistä ja mausta, sekä asiakkaan fyysisistä :/.i ominaisuuksista. Fyysiset ominaisuudet otetaan esimerkiksi asiakkaan valokuvasta.
Vaatekappaleen lopulliset mittasuhteet tulostuvat syötettyjen tietojen funktiona ja ne .···. esitetään ruudussa. Lopulliset mitat voidaan lopuksi arvioida asiakkaan henkilöhis- 30 toriaan nähden.
» ♦ • v ·*· Tämän tunnetun menetelmän mukaan aikaansaadaan se, että yksinkertaistamalla mittaustoimenpiteitä vaatekappaleen lopullinen malli ja muoto paranevat. Menetel 3 117156 mällä ei kuitenkaan saada asiakasta täysin tyydyttävää vaatekappaletta ilman käsin suoritettavia lisätoimenpiteitä.
Tekniikan taso tuntee sovitettavat vaatekappaleet tai mallit ja niitä käytetään ongelman ratkaisemiseen. Tämä vaatii myöskin ammattitaitoista työvoimaa vähittäis-5 kaupan puolella, jotta sovitukset tulevat huolella tehdyiksi. Mikäli käytettävissä on vain yksi sovitettava vaatekappale tai myöskin useita sovitettavia, standardikokoisia vaatekappaleita, jää tällöin huomattava määrä työtä ja kustannuksia leikkuu- ja val-mistuspuolelle, koska jokainen vaatekappale on leikattava yksittäisesti niihin mittoihin, jotka kullekin asiakkaalle on sovitettu. Tietokoneiden käyttö voi nopeuttaa sen 10 informaation keräämistä tällöin tehtävistä sovituksista, jota tarvitaan siirrettäväksi, mutta yksittäiset leikkuuvaatimukset ovat edelleen kalliita ja aikaa vieviä. Myöskin käytettäessä tietokoneita mittakaavassa olevien ja senhetkisiin mittauksiin perustuvien mallien aikaansaamiseksi, pysyvät näihin mittoihin tarvittavan yksittäisleik-kuun kustannukset ja aika tavallisesti merkitsevinä.
15 Materiaalit, kuten denimi, nahka, vinyyli tai turkis tai muut, joita on vaikea muokata, monimutkaistavat ongelmaa edelleen. Mikäli vaatekappaletta ei ole ensimmäisellä kerralla leikattu tyydyttävästi, saattaa olla turhan kallista sovittaa sitä istuvaksi mikäli asiakas on tyytymätön vaatekappaleen senhetkiseen istuvuuteen.
Mutta muut tällä alalla yritetyt parannukset perustuvat optisten tai sähköisten tunnis-; 20 tinten käyttöön sekä tietokoneeseen mittausten täsmällisyyden parantamiseksi. Tässä »t· .v. menetelmässä optista tai sähköistä laitetta käytetään tunnistamaan ja ottamaan ylös henkilön vartalon mittaukset. Eräässä järjestelmässä yksilö kantaa erikoisvaate- • · φ | kappaletta, jossa on mittauslaitteet, joita järjestelmä pystyy "lukemaan". Tämä voi daan yhdistää tietokonejärjestelmään, kuten sellaiseen, joka aikaansaa tai järjestää 25 mittakaavan mukaan erikoismallin, joka perustuu tällaisiin lukemiin. Mittaukset • · · *·* * voivat tällöin tapahtua tai ne voidaan suorittaa keskinäisellä vuorovaikutuksella ja täsmällisesti, mutta jolloin jokainen vaatekappale on edelleen leikattava yksilöllisiin mittoihin asian varmistamiseksi.
··· ♦ · « · **\ Vaikkakin tämä parantaa täsmällisyyttä ja asiakkaan informaation keräämistä, ei se :·**· 30 kuitenkaan ratkaise jäljelle jääneitä ongelmia eikä yksittäisleikkuun ja kokoonpanon \.Σ kustannuksia, jotka kohdistuvat massavalmistajalle. Massavalmistaja saattaa valmis- « taa viikossa ympäri maailmaa olevissa tehtaissa niinkin monta kuin 60 000 tai .···. 70 000 housuparia. Kustannukset pidetään tyypillisesti alhaalla käyttämällä yhtenäi siä kokoja, mikä vähentää tai eliminoi erikoisammattitaitoisen työvoiman tarpeen, ja 35 erikoisesti, yksittäisleikkuun ja seurannan. Tavanomaisten menetelmien mukaan 4 117156 suoritettu tilausräätälintyö on ristiriitainen suuren massavalmistuksen ja alhaisten kustannusten kanssa.
Edelleen asiakkaiden välillä on merkittävä subjektiivinen istuvuuden tunne- tai tuntemuksen elementti. Esimerkiksi kahdella asiakkaalla, joiden mitat ovat tarkoin 5 samat, saattaa olla eri maut koskien istuvuuden löysyyttä tai tiukkuutta, jolloin toinen pitää löysempää vaatekappaletta, ja toinen tiukempaa vaatekappaletta parempana. Tai kaksi samat mitat omaavaa asiakasta voisivat erota tyylimieltymyksissään siten, että toinen käyttää mieluummin sellaista denimistä farmarihousuparia, joka asettuu lanteella alas ja toinen sellaista, joka asettuu ylemmäksi. Jotta voidaan 10 muodostaa asiakkaan subjektiiviset mieltymykset, on yksi tai useampi muu mitta sovitettava, koska ne ovat keskinäisessä suhteessa. Mikäli käytetään vain objektiivisia mittauksia asiakkaan vaatekappaleelle ilman mitään sen hetkistä sovittamista, niin nämä subjektiiviset elementit saattavat usein aiheuttaa sen, että asiakas palauttaa vaatekappaleen, joka on valmistettu vain objektisten tietojen perusteella. Korkea 15 palautus- tai hylkäysaste on kallista sekä vähittäiskauppiaille että valmistajille.
Esillä olevan keksinnön kohteena on laite, jonka pääasiallisimmat tunnusmerkit on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa, ja menetelmä, jonka pääasiallisimmat tunnusmerkit on esitetty patenttivaatimuksen 40 tunnusmerkkiosassa, tilaus-räätälintyötä ja vaatteiden valmistusta varten käyttämällä lukuisia ennalta määri-20 tettyjä erisuuruisia sovitusvaatteita viimeistellyn tuotteen valmistamiseksi. Käyte-tään järjestelmää seuraamaan sovitusvaatteiden numeroa ja niiden jokaisen mittoja. Kun kuluttaja kokeilee yhtä näistä sovitusvaatteista, käytetään laitetta keräämään : kuluttajan vastaukset istuvuudesta. Mikäli yksi sovitusvaate ei istu, järjestelmän ·:··: mukaan etsitään ennalta määritettyjen sääntöjen mukaan seuraavan kokeiltavaksi.
: 25 Kun kuluttaja hyväksyy tietyn sovitusvaatteen ostettavaksi, tämä raportoidaan • » » valmistusjäijestelmään, jossa vaatekappale, joka vastaa hyväksytyn sovitusvaatteen mittoja leikataan, ommellaan, käsitellään ja lähetetään viimeisteltynä vaatteena.
Esillä olevan keksinnön tavoitteena on aikaansaada menetelmä ja laite asiakkaalle istuvan vaatteen tuottamiseksi massatavarana ja suuremmitta kustannuksitta verrat-X : 30 tuna tavanomaisiin tilausmenetelmiin. Esillä olevan keksinnön mukaisen menetel- m ·♦ män ja laitteen mukaan valmistettu vaate voidaan konstruoida massatavarana yhdes- *!' tä lukuisista ennalta määritetyistä mitoista, joka vastaa sovitusvaatteen hyväksyttyjä, ··· v : ennalta määritettyjä mittoja, jonka asiakas on todella valikoinut ja kokeillut.
··* • · m · 5 117156
Esillä olevan keksinnön toisena tavoitteena on aikaansaada vähittäiskauppiaille ja myymälöihin helposti käytettävä järjestelmä istuvuusinformaation keräämiseksi tietyn hyväksytyn sovitusvaatteen tunnistamiseksi, joka on valmistettava ja ostettava.
Esillä olevan keksinnön eräs piirre on se, että se sallii asiakkaan todella kokeilla 5 yllään vaatteen istuvuutta ja tuntua ennen kuin asiakas tekee tilauksen.
Esillä olevan keksinnön eräs aspekti on se, että se mahdollistaa tilaustyönä tehtävän vaatteen valmistajan optimoimaan materiaalien käytön aikaansaamalla ennalta määritetyt mitat, joita voidaan käyttää viimeistellyn vaatteen leikkuuseen ja valmistukseen. Eri mittojen kaavat voidaan valita etukäteen kankaan optimaalisen käytön 10 varmistamiseksi, kohteen edelleen ollessa asiakkaalle sopiva istuvuus.
Esillä olevan keksinnön toinen aspekti on se, että sitä voidaan täydentää lukuisilla järjestelmämalleilla, yksinkertaisesta manuaalisesta tai elektronisesta laitteesta tietokonejärjestelmiin.
Keksinnön toinen piirre on sen kyky kerätä hyväksyttyä istuvuusinformaatiota asiak-15 kaalta ja kuljettaa sitä muualla sijaitseviin valmistuspaikkoihin. Käyttämällä ennalta määritettyjä mittoja tai niitä vastaavia koodeja yhdessä tilauksen ja toimitusinfor-maation kanssa voi vähittäiskauppias täyttää nopeasti tilauksen tuotteesta, jota ei ole saatettu varastoluetteloon.
: Esillä olevan keksinnön mukaisesti rakennettujen järjestelmien toinen piirre on se, :Y: 20 että niissä käytetään koettuja jäijestelmäsääntöjä. Kun uudentyyppisiä vaatteita, : kuten esim. paitoja tai jalkineita harkitaan valmistettavaksi, voidaan tällöin kehittää ja täydentää niiden sovittamiseen soveltuvat säännöt.
• :.i.: Piirustusten selitys: • » » • * « • * · * kuvio 1 esittää edestä ja sivulta nähtynä keksinnön mukaista sovitusvaatetta ja 25 hyllyä, joka sisältää joukon muita sovitusvaatteita sekä järjestelmää, joka säilyttää niitä koskevan informaation, joka siirretään valmistusjärjestel- *·;·’ mään, • * • * * • ·* • · .···. kuvio 2 esittää kaavamaisesti erään tyyppistä vaatetta, joka voidaan valmistaa käyttämällä esillä olevaa keksintöä, »li • · * 4 f; 30 kuvio 3 esittää edestä nähtynä hyllysarjoja, jotka sisältävät sovitusvaatteen, ··· ψ 6 117156 kuvio 4 esittää kulkukaaviota, johon on piirretty sovitusprosessin periaatteelliset vaiheet, kuvio 5 esittää kulkukaaviota, joka kuvaa sovitusprosessin erään osan yksityiskohtaisia vaiheita, 5 kuvio 6 esittää kulkukaaviota, joka kuvaa toista esimerkkiä sovitusprosessin mahdollisesta yksityiskohtaisesta vaiheesta, kuvio 7 esittää kulkukaaviota esillä olevan keksinnön mukaan rakennetun järjestelmän periaatteellisesta logiikasta, kuvio 8 esittää perspektiivisesti edestä nähtynä muutamia esillä olevan keksinnön 10 mukaan rakennettuja järjestelmän suoritusmuotoja, kuvio 9 esittää perspektiivisesti edestä nähtynä muutamaa syöttölaitetta, kuvio 10 esittää kulkukaaviota vaiheista, joita käytetään niiden mittojen määrittämiseen, joita käytetään sovitusvaatteen konstruoimiseen, valmistettavan määrän määrittämiseen, sekä säännöt niiden kokeiluun, 15 kuvio 11 esittää kolmea esimerkkiä niistä mitoista, jotka on harkittu hypoteettiseen sovitukseen, *···’ kuvio 12 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen laitteen kosketusruutunäyttöä, :.v jota käytetään istuvuusinformaation keräämiseen, ja joka kuvaa ruutua ψ · : aloitusvaiheessa, . .·. 20 kuvio 13 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen laitteen kosketusruutunäyttöä, • * · '/.I jota käytetään istuvuusinformaation keräämiseen, ja joka kuvaa ruutua, * joka esittää valintoja, jotka jätetään huomioimatta mahdollisen ostajan istuvuusvastausten perusteella, ··«· f j kuvio 14 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen laitteen kosketusruutunäyttöä, / . 25 jota käytetään istuvuusinformaation keräämiseen, ja joka kuvaa ensim- mäisten mittainformaatioiden näppäilyn vaihtoehtoista tapaa.
» · r · kuvio 15 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen laitteen kosketusruutunäyttöä, jota käytetään istuvuusinformaation keräämiseen, ja joka kuvaa kahden sovituksen tuloksia.
7 117156 kuvio 16 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen laitteen kosketusruulunäyttöä, jota käytetään istuvuusinformaation keräämiseen, ja joka kuvaa valitun sovitusvaatteen päärmeen pituuden valintoja, kuvio 17 esittää kaavamaisesti keksinnön mukaisen laitteen kosketusruutunäyttöä, 5 jota käytetään istuvuusinformaation keräämiseen, ja joka kuvaa lopullisia hyväksymis-ja ostovalintoja.
Kuvio 1 esittää sovitus vaatetta 10 naisten farmarihousuparin muodossa. Kuten ammattimiehille on selvää, kyetään erityyppisen vaatteen, kuten ihmisten tai lemmikkieläinten tai huonekalujen istuvien verhouksien tai muiden kohteiden mille 10 tahansa vaatemäärälle valmistamaan mittojen suhteen merkittävät muunnokset esillä olevan keksinnön mukaisen menetelmän ja laitteen avulla.
Sivukuva 12 esittää sovitusvaatetta 10, joka kantaa mittauslaitetta 14. Esillä olevan keksinnön edullisessa suoritusmuodossa on huomattava määrä sovitusvaatteita 10, joista jokaisella on toisistaan poikkeava mitat, ja joita säilytetään vähittäiskauppiaan 15 myymälässä tai säilytyspaikoissa tai telineissä kuten hyllyissä 20. Saatavuuden helpottamiseksi on hyllyn 20 jokaisessa kuutiossa 30 tietty määrä sovitusvaatteita 10. Tässä on kuutiossa 30 esitetty olevan viisi erilaista sovitusvaatetta 10. Tässä esimerkissä on lähes 500 sovitusvaatetta, joista jokainen sisältää mittoja, joita käytetään jokaisessa muussakin. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa näitä ei tavallisesti : 20 käytetä tavaravarastona, mutta ne on varattu sovituksia varten.
• # « • « m 9 · /’·’ Eräässä edullisessa suoritusmuodossa sovitusvaatteita 10 varastoidaan niiden mitto- • * · | jen mukaisten kokojen mukaisesti jäljestettynä. Esimerkkinä naisten housuja, joissa : : sovitusvaatteilla 10 on vyötärön koko 24, säilytetään hyllyn 20 ensimmäisessä pysty- rivissä, ja jolloin jokainen kuutio 30 sisältää 5 paria samaa lannekokoa. Lannekoot :T: 25 kasvavat yhdellä tuumalla jokaista kuutiota 30 kohden, joissa on viisi sovitusvaa tetta 10. Sovitusvaatteita 10, joilla on viisi erilaista haarakorkeusmittaa, pidetään ··· tässä esimerkissä kutakin tiettyä vyötärö-/lanneyhdistelmää kuutiossa 30. Kuten 9 * * .***. tullaan esittämään, käytetään tämän keksinnön menetelmää määräämään varastoon valmistettava määrä sovitusvaatteita 10 ja yhdessä niiden mittojen kanssa vaatteen, • · · *!.!: 30 kuten naisten farmarihousujen valikoidun kuosin ja muodon määräämiseen.
• * • · * · *
Edelleen kuvioon 1 viitaten järjestelmää 40 käytetään vähittäiskauppiaan myymäläs-sä jokaisen sovitusvaatteen 10 mitan varastointiin hyllyssä 20. Myöskin muita järjes-*···' telmiä tai päätteitä 42 voidaan käyttää. Esillä olevan keksinnön mukaisen mene telmän ja laitteen mukaan asiakas valikoi sovitus vaatteet 10 ja raportoi istuvuus- 8 117156 informaation myyjälle, joka syöttää sen järjestelmään 40. Mikäli ensimmäinen valikointi ei istu, järjestelmä 40 suosittelee kokeiltavaksi seuraaväa sovitusvaatetta 10, käyttäen asiakkaan istuvuusinformaatiovastauksia. Istuvuusinformaatiovastauk-set saattavat sisältää pyynnön vyötärön tekemiseksi esim. löysemmäksi. Jäijestelmä 5 40 käyttää tätä informaatiota määrätäkseen, mitä sovitusvaatetta 10 se ehdottaa seu- raavaksi. Kun asiakas on hyväksynyt istuvuuden, voidaan se merkitä järjestelmään 40 ja siirtää edelleen verkkopalvelimeen 50, jossa verkko ja muut osoiteinformaatiot ovat talletetut levyille tai muihin muistilaitteisiin 52. Asiakkaan hyväksymät sovitus vaatteen 10 tarkat mitat voidaan sitten siirtää leikkuun ohjausyksikköön 60.
10 Eräässä edullisessa suoritusmuodossa leikkuun ohjausyksikkö 60 sisältää informaatiota, joka liittyy asiakkaan hyväksymän sovitusvaatteen 10 tarkkojen mittojen mukaisen tuotteen leikkuuosien ennalta määritettyihin kaavoihin. Kun ne on leikattu, voidaan tuotetta seurata valmistusjärjestelmän 70 avulla. Valmistusjärjestelmä 70 voi sisältää useita alijäijestelmiä, kuten QA-seurantajärjestelmän 80 ja lähetysjärjes-15 telmän 90. Leikkuun jälkeen tuote voidaan ommella ompeluasemalla 110, käsitellä käsittelyasemalla 120, pakata asemalla 123 ja lähettää vähittäiskauppiaan myymälään tai suoraan asiakkaalle lähetysjäxjestelmän 90 avulla.
Kuvioon 2 viitaten esitetään muutaman mallisia sovitusvaatteita 10. Sovitusvaate 10 esitetään tässä naisten farmarihousuparina, jossa on ennalta määritetyt lanteen 10a, 20 vyötärön 10b ja haarakorkeuden 10c mitat. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa : : haarakorkeus mitataan housuparin tai fannarihousuparin haaran ja vyötärön välisenä « * : A: välinä, edestä taakse. Jos haarakorkeus on lyhyempi, tulee vyötärö istumaan alempa- : na käyttäjän yllä. Jos haarakorkeus on suurempi, tulee vyötärö olemaan korkeam- *:·: maila käyttäjän yllä.
* * * ;;; 25 Edelleen kuvioon 2 viitaten esitetään paitaa 13 toisentyyppisenä mallina. Vastaavas- * · * ’·* ti voidaan esillä olevan keksinnön mukaisen menetelmän ja laitteen avulla valmistaa jalkineita kuten saappaita 17 tai istuva vaate kuten hansikkaat 18.
• * « ····
Kuvio 2 esittää edelleen kaavan lOx, joka käsittää useita osia lOz. Jokainen osa voi- * · * .* . daan merkitä koodilla lOy, joka vastaa samoja mittoja kuin tietyllä sovitusvaatteella 30 10 on.
• ·♦ • · • · yVm Kuvio 2 esittää edelleen sovitusvaatteen 10 sivukuvaa 12, jossa ulkolahkeeseen on I.. kiinnitetty mittauslaite 14. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa on laite 14 merkitty *···* farmarihousuparin ompelusauman pituuden sallivilla mitoilla.
9 117156
Kuvioon 3 viitaten voidaan havaita, että hyllyjen 20 jokainen kuutio 30 sisältää viisi sovitusvaatetta 10, joista jokaisella on sama lannemitta 10a ja vyötärömitta 10b, mutta jolloin jokaisella on erilainen haarakorkeusmitta 10c. Näin ollen tässä keksinnön edullisessa suoritusmuodon esityksessä käytetään lähes 500 erilaista sovitus-5 vaateparia 10 istuvuuden määräämiseen. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa on jokaista vyötärö-, lanne- ja haarakorkeusyhdistelmää varten ainakin 9 mahdollista ompelusauma- tai päärmepituutta. Näin ollen käytetään usean tuhannen erilaisen vartaloinhan yhdistelmiä tai kokoja lopullisen vaatteen aikaansaamiseksi.
Kuvioon 4 viitaten esitetään istuvuuden määrittämiseen käytettävää menetelmää ja 10 laitetta vähittäiskauppiaan myymälässä tapahtuvan prosessin kulkukaavion muodossa. Kun asiakas on tullut myymälään vaiheessa AO, voi myymäläapulainen ottaa asiakkaan mitat vaiheessa AI tai vaihtoehtoisesti kysyä asiakkaalta hänen normaali-kokoaan. Seuraavassa vaiheessa A12 myymäläapulainen näppäilee järjestelmään lanteen 10a, vyötärön 10b ja haarakorkeuden 10c informaation käyttäen asiakkaalta 15 kerättyjä tietoja. Vaiheessa A3 järjestelmä ehdottaa sovitettavaksi tiettyä sovitusvaatetta 10. Tilanteessa, jossa tapahtuu useita satoja tai tuhansia sovituksia, hakee myymäläapulainen tyypillisesti tietyn sovitusvaatteen 10, jota järjestelmä ehdottaa, ja mikä tässä esitetään vaiheena A4. Asiakkaan sovitettua tätä sovitusvaatetta 10 ja mikäli hänen mielestään istuvuus on hyvä ja hän pitää sovitus vaatteesta 10 kuten 20 vaihe Ali ilmaisee, myymäläapulainen etenee vaiheeseen AI3 tallentaakseen päär-. memittoja tai ompelusauman nauhamittoja koskevan informaation ja näppäilee * * 9 *;’·; tilauksen järjestelmään vaiheessa A14.
« · « • ♦ · • 9 : Kuvio 4 esittää edelleen sen, että mikäli asiakas haluaa vaiheen A5 esittämällä taval- * · * * la muutoksia, kuten löysemmän vyötärön tai lanteen tai korkeamman tai matalam-. .·. 25 man haarakorkeuden, merkitsee myymäläapulainen nämä muutokset järjestelmään vaiheessa A7. Käyttämällä ennalta määritettyjä sääntöjä järjestelmä suosittelee vai- * · * heessa A7 kokeilemaan uutta sovitusvaatetta, jonka mitat ovat paljon lähempänä . niitä, jotka ovat merkityt halutuiksi. Myymäläapulainen hakee vaiheessa A8 uuden ·;;; sovitusvaatteen 10 ja asiakas kokeilee sitä vaiheessa A9. Mikäli asiakkaan mielestä
30 istuvuus on hyvä ja hän pitää tästä sovitusvaatteesta 10 (vaihe A12), suoritetaan vaiheet A13 ja A14. Mikäli ei ja asiakas haluaa lisämuutoksia kuten vaihe AIO
• * .···. esittää, toistetaan vaiheet A6-A10, kunnes asiakas joko hyväksyy sovitusvaatteen 10 tai päättää olla ostamatta (DNP).
9 9 9 9 9 9 9
Kuvio 5 esittää yksityiskohtaisemmin kulkukaaviona esillä olevan keksinnön muuta-35 mien vaiheiden toimintoja. Vaiheessa BO on asiakas tällöin kokeillut yllään sovitus-vaatetta 10, joka on housupari, ja johon hän haluaa enemmän tilaa istuin-alueelle.
ίο 117156
Ennalta määritettyjä sääntöjä käyttäen järjestelmä ehdottaa lanteen 10a mittojen suurentamista vaiheessa Bl. Mikäli tämä uusi sovitus vaate 10 istuu (vaihe B2), etenee myymäläapulainen edellisessä kuviossa 4 olevaan vaiheeseen AI3 lisäinformaation keräämiseksi. Takaisin kuvioon 5 ja mikäli uusi sovitusvaate 10 ei istu, 5 järjestelmä ehdottaa jälleen lannemittojen 10a suurentamista sekä ehdottaa vielä toista sovitusvaatetta 10, jolla nämä uudet mitat on vaiheessa B3. Vaiheessa B4 tarkistetaan tämän sovitusvaatteen istuvuus. Mikäli se ei istu, etenee jäqestelmä vaiheeseen B5, jotta havaitaan, onko hyväksyttävää kuosirajaa olemassa. Esimerkiksi kun esillä olevalla keksinnöllä voidaan määrittää satoja tai tuhansia vaatekappa-10 leita, saattaa tietty valmistaja päättää, että ei ole taloudellisesti järkevää yrittää myydä tietyt mitat omaavia vaatekappaleita. Tämä kuosiraja voidaan liittää tähän järjestelmään. Järjestelmä saattaa ehdottaa vaihtoehtoista sovitusvaatesarjaa 10, ja sellaista, jossa on suurempi haarakorkeus 10c kuin mikä ilmaistaan vaiheessa B6. On mahdollista ehdottaa asiakkaalle istuvaa sovitusvaatetta 10 siten, että siinä on se 15 tai suurempi vyötärö 10b kuin mitä vaiheessa B6 voitaisiin ehdottaa, mutta joka pysyy valmistajan määräämissä kuosirajoissa. Mikäli uusi sovitusvaate 10 istuu (vaihe 7), ohjaa järjestelmä myymäläapulaista menemään vaiheeseen A13. Mikäli ei, niin tällöin tehdään vaiheessa B8 toinen ehdotus, nimittäin aloitetaan suuremmalla vyötäröllä.
20 Kuvio 6 esittää prosessin toista muunnossaijaa, jossa asiakas toivoo farmarihousu-jensa istuvan alempana lanteellaan (vaihe CO). Esillä oleva keksintö ehdottaa *;**;1 lyhyempää haarakorkeutta, ensiksi vaiheessa Cl ja jatkuen kunnes vaiheessa C5 !1·1 saavutetaan kuosiraja. Mikäli sovitusvaate 10 ei vieläkään istu, järjestelmä ehdottaa : suurempaa vyötäröä, kuten vaiheessa C6 esitetään. Prosessi jatkuu, kunnes asiakas 25 hyväksyy istuvuuden tai hän päättää olla ostamatta.
• · · • · 1
Kuvioon 7 viitaten esitetään edullisen suoritusmuodon logiikan yleiskulkukaaviota.
♦ · ·
Olettaen, että asiakas kokeilee sovitusvaateparia 10 vaiheessa D0, järjestelmä tarkis- . taa istuvuuden Dl:ssä. Jos tuo sovitusvaate 10 istuu, ja jos asiakas haluaa tilata sen, ··1! tilaus suoritetaan vaiheessa D2. Mikäli tuo vaate ei istu, järjestelmä tarkistaa, oliko '··1' 30 asiakas hyväksynyt tuon vyötärömitan D3:ssa. Jos ei, seuraava tarkistus tehdään, :\j jotta nähdään, ollaanko vyötärön kuosiraja saavutettu vaiheessa D4. Jos kyllä, järjes- ··**; telmä tarkistaa, onko joko erilainen lanne-ehdotus 10a tai haarakorkeusehdotus 10b ··· mahdollista vaiheessa D5. Jos kyllä, niin tällöin ehdotetaan erilaista sovitusvaatetta • · · ~ ;1/ 10. Jos ei, niin mikään muukaan valinta ei osoittaudu mahdolliseksi ja järjestelmä • · 1..' 35 etenee DB :hen kerätäkseen oston hylkäämisinformaatiota vaiheessa 16.
Huomaa, että järjestelmä määrää sen, että yhden tai useamman mitan valinnat eivät ole kauempaa saatavilla, koska nämä valinnat on tehty mahdottomiksi siten, että käyttäjä ei voi valita niitä.
117156 n
Kuvio 7 esittää edelleen sen, että mikäli vyötärörajaa ei oltu saavutettu, etenee pro-5 sessi vaiheeseen D7, jotta nähdään, ovatko lannemitat 10a hyväksytyt. Vastaava prosessi, joka on selitetty vyötärön mittoihin viitaten tapahtuu nyt vaiheissa D8, D9 ja D10. Mikäli mittojen valinnat ovat edelleen mahdollisia, järjestelmä kysyy, onko juuri sen hetkisen sovitusvaatteen 10 haarakorkeus 10c hyväksytty vaiheessa Dll. Mikäli ei, niin rajat ja jäljellä olevat valinnat tarkistetaan vaiheissa D12 ja D13. 10 Järjestelmä jatkaa tekemällä ne valinnat mahdottomiksi, jotka sen määräyksen mukaan eivät enää ole saatavilla.
Kuvio 7 esittää lopuksi vaiheessa D15 voidaanko vielä ehdottaa mitään valintoja, mikäli yhtään sovitusvaatetta 10 ei vielä ole hyväksytty. Mikäli jotain on jäljellä, järjestelmä etenee vaiheeseen D17 ja ehdottaa yhtä sovitusvaatetta ja asiakas kokeilee 15 sitä.
Kuvioon 8 viitaten selviää ammattimiehelle se, että esillä olevan keksinnön menetelmää ja laitetta voidaan täydentää eri tavoin. Esimerkiksi manuaalijärjestelmässä voidaan käyttää kortistoa 41 yhdessä käyttöohjekirjan tai taulukon kanssa, jotta päästään edellä olleessa kuviossa kuvatun logiikan läpi. Vaihtoehtoisesti tässä voi-. 20 täisiin käyttää elektronista laitetta 42 kuten pelkkää kämmenmikrolaitetta, joka on ,v, vastaava kuin esiohjelmoitava sähkölaskut. Kumpaakin näistä voitaisiin käyttää • · » •*l9 yhdistettynä faksiin 43 tai modeemiin 44 istuvuusinformaation siirtämiseksi valmis- ! tusjäijestelmään.
• *
Kuvio 8 esittää edelleen kuinka ääniaktivoitava jäqestelmä tai laite 45 voidaan 25 yhdistää tietokonejärjestelmään 40 keksinnön täydentämistä varten.
. Kuvioon 9 viitaten esitetään esillä olevan keksinnön edullinen suoritusmuoto, joka ·;;; käyttää vuorovaikutteista kosketusnäyttöä 40c. Myöskin voitaisiin käyttää yksinker- :···: taisempaa, näppäimistöllä varustettua laitetta 40b. Edullisessa suoritusmuodossa on kosketusnäyttö 40c kytketty järjestelmään 40 ja näppäimistöön. Eräässä edullisessa * .···. 30 suoritusmuodossa käytetään teollisuuskäyttöön standardoitua mikroa, joka on varus- tettu kosketusherkällä näytöllä ja näppäimistöllä. Mikro ohjelmoidaan Visual Basic- « « · *;*'* ohjelmointikieleen liitännän helppokäyttöisyys aikaansaamiseksi, mutta ammat- *.·.· timiehelle on selvää, että tässä voidaan käyttää useita eri tietokonejäijestelmiä, kuten sylimikroja, isoja tietokoneita, minitietokoneita, rinnakkaisia suorittimia, hermo- 12 117156 verkkoja, jne. Vastaavasti on olemassa joukko ohjelmointikieliä, jotka mahdollistavat graafisen käyttäjäliittymän tai ääniliittymän tai muun liittymän aikaansaamisen, jota sekä myymäläapulainen tai asiakas voi yksinkertaisesti ja helposti käyttää. Edullinen suoritusmuoto tallettaa mittainformaation matriisiin tai taulukkoon ja 5 pääsee sinne käsiksi hakeakseen sen sieltä. Edellä kuvattuja logiikankulkuja voidaan täydentää monella tavalla tällaiseen informaatioon käsiksi pääsemistä varten, sisältäen ohjelmiston, kiinteän ohjelmiston, laitteiston jne.
Kuvioon 10 viitaten esitetään esillä olevassa keksinnössä käytettyä menetelmää, jolla määritetään sovitusvaatteen 10 määrät ja mitat. Kulkukaavio ilmaisee sen, että 10 vaatteen kuosi ja muoto valitaan vaiheessa E0. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa tämä muoto on naisten farmarihousut. Mutta alan ammattimiehelle on selvää, että täten voidaan valita paidat, hansikkaat, jalkineet tai monen muun tyyppiset sovitetut vaatteet.
Seuraavaksi vaiheessa El valitaan väestönäyte. Sen koko riippuu valitun vaatemal-15 Iin tyypistä. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa suoritettiin suunnilleen 1300 erillistä mittausta. Vaiheessa E2 nämä mitat kootaan joko henkilöistä, jotka mitataan ensimmäistä kertaa tai, jos on olemassa jotain asiaankuuluvaa tietokantaa, niin niistä.
Eräässä edullisessa suoritusmuodossa otetaan mitat ainakin näytteen alaryhmästä . ,·, 20 siten, että asiantuntija voi huomata, mitä mittaeroja näissä henkilöissä voidaan kulloinkin erottaa. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa on esim. havaittu, että • * m .* I naiset, jotka sovittivat erikokoisia farmarihousuja, eivät yleensä kyenneet havaitse- ; maan vähempiä kuin yhden tuuman eroja vyötärömitoissa 10 b tai lannemitoissa 10a. Mutta useimmat mitatut naiset kykenivät havaitsemaan niinkin pienet kuin 25 puolen tuuman mittaerot haarakorkeuden 10c mitoissa. Nämä havainnot on tehty *«· v : vaiheessa E3 ja käytetty vaiheessa E4 yhdessä minkä tahansa kuosirajoihin liittyvän asiaankuuluvan informaation kanssa sovitusvaatteiden 10 valintasääntöjen kehittä-miseksi vaiheeseen E4. Informaatiota käytetään myöskin vaiheessa E5 kun pääte-tään kuinka monta sovitusvaatetta 10 on valmistettava ja vaiheessa E6, kun pääte-/ . 30 tään kuinka monta kaavaa on valmistettava.
t · « • ·· • · :*J Todettakoon tässä, että käytettäessä edullisessa suoritusmuodossa sovitusvaatteisiin ,···, 10 kaavoja, on mahdollista, että muissa vaatteissa, kuten valetuissa tai muokatuissa « · · sovitusvaatteissa 10 ei tarvita kaavoja.
π 71 56 13
Kuvioon 11 viitaten esitetään esillä olevan keksinnön mukaisen menetelmän ja laitteen mukainen valintaprosessi. Korteissa 11 A, llBja 11C esitetään farmarihou-suparin vyötärömitat 10b» lannemitat 10a ja haarakorkeudet 10c yhdessä mahdollisen ompelusauman tai päärmeen pituuksien 14a kera.
5 Kuvion 11 esittämät esimerkit ovat esitetyt myymäläapulaisen näkökulmasta hänen käyttäessään laitetta, joka liittyy seuraavissa kuvioissa 12-17 olevaan järjestelmään.
Kuvioon 12 viitaten esitetään edullisen suoritusmuodon kosketusnäyttö, jossa on kuvattu joukko "nappivalintamahdollisuuksia". Napit 205, 210ja 215 ilmaisevat, että myymäläapulainen on näppäillyt mahdollisen ostajan nimen (Amy Smith) ja 10 myymäläapulaisen alkukirjaimet (bp).
Keksinnön eräässä edullisessa suoritusmuodossa myymäläapulainen ottaa asiakkaasta mitat ja näppäilee hänen mittansa näyttöön, tässä esitetty nappina 220, jossa on vyötäröarvo 29, nappina 225, jossa on lannearvo 42 ja nappina 230, jossa on haara-korkeus 25½.
15 Nappia 235 voidaan käyttää ilmaisemaan sen, että asiakas ei ostanut mitään. Napilla 240 voidaan valita tukea jostain edellisestä näytöstä ja nappia 245 voidaan käyttää silloin, kun myymäläapulainen haluaa aloittaa alusta uudelleen.
Kuvioon 13 viitaten esitetään näyttöpinta, jossa nappi 300 esittää asiakkaasta otet-tuja mittoja, ja jossa on sovitusvaatteen 10 lista 320, joka esittää ehdotettua sovitus- « * \v 20 vaatetta 10. (Kuvio 14 esittää tapaa mittojen merkitsemiseksi ylös, mikäli mitään mittoja ei ole otettu. Joko myymäläapulainen tai mahdollinen ostaja voivat näppäillä *:*·: ostajan normikoon taulukosta 223. Järjestelmä kääntää valitun koon ehdotettavan : sovitusvaatteen 10 mittoihin).
«tt ··♦ • · ·
Kuvio 13 esittää edelleen nappeja, joissa on varjostetut osat 337. Nämä mittavalin- 25 nat tai valitut mitat on järjestelmän taholta tehty toimettomiksi sen jälkeen kun asiakas on raportoinut, että jotkin mitat eivät istu. Ne napit 360-380, joissa ei ole :: mitään varjostettua osaa, sisältävät jäljellejääneet valinnat.
• * 9 I · · " Kuvio 15 esittää valintanäyttöjä sovimsvaatteen 10 sovittamisen jälkeen.
• » ··· λ·\·λ Kuvio 16 esittää ompelusauman tai päärmeen mittojen yhdistämistä kun sovitus- • · ♦ I.. 30 vaate 10 on valikoitu. Tässä asiakas haluaa napissa 280 olevan ompelusauman 28.
• * • · ·
Kuvio 17 esittää ruutua, jota käytetään kun kaikki mitat on hyväksytty. Mikäli asiakas haluaa tehdä tilauksen, painetaan nappia 383, jolloin kutsutaan tilauksen infor- 14 117156 maatioruudut esille, mikäli niin halutaan. Nappia 385 voidaan käyttää lähetysinfor-maatiota varten olevien ruutujen kutsumiseen, ja jota valmistusjäijestelmä käyttää.
Kuvio 17 esittää edelleen maksumenetelmiä, jotka voidaan valita napista 990. Ammattimies käsittää sen, että edellä selitetyt suoritusmuodot ovat vain kuvaavia, ja 5 että muut tämän esityksen hengen mukaiset järjestelmät tulevat kuulumaan keksinnön suoja-alan piiriin.
* · · « * # • · • · · i « « * · • 9 9 9 9 *99 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 •99 9 99 •99 9 9 9 •99 9 9 999 9 9999 9*9 • 9 9 9 999 9 • * • · i *9 9 9 999 9 9 * 9 • 99 9 9 99 9 9 9 9 9 9 9 999 9 9 • 9 999

Claims (81)

1. Laite, joka on tarkoitettu avustamaan vaatekappaleiden istuvuusmittojen määrityksessä ja joka perustuu järjestettyyn sovitusvaatejoukkoon (10) siten, että vaatekappaleet identifioidaan perusistuvuusmittojen (esim. vyötärö, lantio, haarojen ja 5 vyötärön välinen mitta) ryhmän avulla, johon laitteeseen kuuluu laitteet sovitusvaatejoukon järjestämiseksi noudattaen ennalta määritettyä perusmittayh-distelmien luokitusta, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu istuvuuden ehdotuslaite (40) ehdotettujen istuvuusmittojen tuottamiseksi perusmittojen ryhmän perusteella siten, että ne vastaavat tiettyä sovitettua sovitusvaatekappaletta ja asiak-10 kaan palautevastausta koskien mainittua sovitusvaatekappaletta, jossa istuvuuden ehdotuslaitteessa on: - tallennuslaite (20) kunkin sovitusvaatekappaleen perusistuvuusmittojen tallentamiseksi, - syöttölaite, joka toimii yhdessä tallennuslaitteen kanssa asiakkaan koko- ja/tai 15 mittainformaation vastaanottamiseksi, - palautevastauksen syöttölaite (200-240; 310-380; 40c) palautevastausten valikoiman esittämiseksi luonnollisena tekstinä tai symboleina siten, että asiakkaan tietyn sovitetun sovitusvaatekappaleen perusistuvuusmitoissa esiintyvät poikkeavuudet voidaan ilmaista, 20. määrityslaite, joka toimii yhdessä palautevastauksen syöttölaitteen kanssa *·:·· paremmin istuvan sovitusvaatekappaleen identifioimiseksi ottaen huomioon ::.Σ palautevastaus (palautevastaukset), ja * - ilmaisinlaite (40c) paremmin istuvan sovitusvaatekappaleen ilmaisemiseksi. • · β·β 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että palautevastauksen 25 syöttölaite (200-240; 310-380; 40c) käsittää elektronisen laitteen (40), johon sisältyy ’·* * logiikka, joka vastaa syötettyä istuvuusinformaatiota yhden vaatekappaleen ehdotta miseksi käytettäväksi hyväksyttävän istuvuuden määrittämiseen usean erikokoisen • ·.: vaatekappaleen käsittävästä sovitusvaatejoukosta. 999 9 9 9 9 * a « . 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että istuvuuden 9 * 9 ^ 30 ehdotuslaite (40) sisältää: • 9 « 9 9 99 .···. - tietokonejärjestelmän (40), joka sisältää asiantuntijajärjestelmäsäännöt mittainfor- 9 « ϊ\ maation tallentamiseksi ja hakemiseksi, tietokonejärjestelmän sisältäessä viestinväli- ** *: tysmahdollisuuden; 16 117156 -jossa sovitusvaatejoukon istuvuusmitat on tallennettu tietokonejärjestelmään jokaista sovitusvaatejoukon vaatetta (10) varten.
2. Anordning enligt patentkrav 1, kännetecknad av att inmatningsanordningen (200-240; 310-380; 40c) för kundens respons innefattar en elektronisk anordning (40) med logik som motsvarar den inmatade passformsinformationen för att föreslä 10 ett klädesplagg ur sättet av provningsplagg av olika storlek för att användas för bestämning av en acceptabel passform.
3. Anordning enligt patentkrav 1 eller 2, kännetecknad av att förslagsan-ordningen (40) för passformen innefattar: - ett datasystem (40) innehällande expertsystemregler för lagring och ätkomst av 15 mättinformation, varvid datasystemet innefattar en kommunikationsfunktion, - varvid passformsmätten hos flera provningsplagg är lagrade i datasystemet för vart och ett av nämnda flera provningsplagg (10).
4. Anordning enligt patentkrav 3, kännetecknad av att expertsystemreglema är . härledda frän en empirisk analys baserad pä faktisk användning av prototyper ur , V, 20 sättet av provningsplagg (10) tillsammans med mätningar för bestämning av antalet • · · .\l provningsplagg och deras mätt. • * · ·*· ·
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että asiantuntija) ärjestel-mäsäännöt johdetaan sovitusvaatejoukon (10) prototyyppien todelliseen käyttöön 5 perustuvan kokemusperäisen analyysin perusteella yhdessä mittausten kanssa, jotta saadaan määritetyksi valmistettavien sovitusvaatteiden määrä ja niiden mitat.
5. Anordning enligt patentkrav 3 eller 4, kännetecknad av att expertsystemreglema begränsar en ökning av mättförändringar hos nämnda sätt av : T: provningsplagg (10) ti 11 det som prospektiva köpare anger. . 25 6. Anordning enligt nägot av patentkraven 3-5, kännetecknad av att * · * •••j expertsystemreglema begränsar mängden av provningsplagg (10) som : rekommenderas för en eventuell köpare enligt i förväg bestämda gränsvillkor. • · * · l*m* 7· Anordning enligt nägot av patentkraven 3-6, kännetecknad av att ***** expertsystemreglema gör möjlighetema tili mättval omöjliga under processens s";: 30 gäng, därför att dessa möjligheter tili mättval inte längre gäller för sättet av : \; provningsplagg (10) vilka sannolikt är passliga. • * 27 117156
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että asiantuntijajär-jestelmäsäännöt rajoittavat sovitusvaatejoukon (10) mittojen muutosten lisääntymiset siihen, mitä mahdolliset ostajat ilmaisevat.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 3-5 mukainen laite, tunnettu siitä, että asiantunti- jajärjestelmäsäännöt rajoittavat ennalta määritettyjen pakkokeinojen mukaan sovitusvaatteiden (10) määrää suositeltavaksi mahdolliselle ostajalle.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 3-6 mukainen laite, tunnettu siitä, että prosessin aikana asiantuntijajärjestelmäsäännöt tekevät mittojen valinnan mahdollisuudet 15 mahdottomiksi, koska nämä mittojen valinnan mahdollisuudet eivät enää päde niihin lukuisiin sovitusvaatteisiin (10), jotka todennäköisesti ovat sopivat.
8. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-7, kännetecknad av att utmatningsanordningen (40c) är interaktiv.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisin-laite (40c) on interaktiivinen. • · 9 * · « • « ·
9. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-8, kännetecknad av att utmatningsanordningen (40c) är en tili ett tangentbord kopplad ruta.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisin- : 20 laite (40c) on näppäimistöön kytketty näyttöruutu. : : 10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisin- \.2 laite (40c) on kosketusruutunäyttö. • · * « · ·
10. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-9, kännetecknad av att utmatningsanordningen (40c) är en beröringsruta.
11. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-10, kännetecknad av att utmatningsanordningen (40c) innefattar ett av ljud aktiverat system.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisin- ee laite (40c) sisältää ääniaktivoitavan järjestelmän. • ·· · ···
12. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-11, kännetecknad av att 10 utmatningsanordningen (40c) styrs av en lättanvänd koppling.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen laite, tunnettu siitä, että ilmaisin- : laitetta (40c) ohjataan helppokäyttöisen liittymän avulla. * * * * · :: 13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen laite, tunnettu siitä, että vaatekap- -' * · · paleena on naisten housut. • · · • · · ’· 14. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen laite, tunnettu siitä, että vaatekap- 30 paleena ovat j alkineet. 17 117156
13. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-12, kännetecknad av att klädesplagget är dambyxor.
14. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-12, kännetecknad av att klädesplagget är skor.
15. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-14, kännetecknad av att det tili varje klädesplagg i sättet hör en mätningsanordning (14), som är fäst vid en kant av . varje klädesplagg, och att mätningsanordningen har en reglerbar fällbredd, varvid i · « kanten kan vikas och mätäs med mätningsanordningen för att spara den önskade / I fällbredden. • · · i » « »f« ·
15. Jonkin patenttivaatimuksen 1-14 mukainen laite, tunnettu siitä, että sovitus-vaatejoukon jokaiseen vaatteeseen kuuluu mittauslaite (14), joka on kiinnitetty jokaisen vaatteen reunaan, ja että mittauslaitteella on säädettävä päärmeenpituus, jolloin reuna voidaan kääntää ja mitata mittauslaitteella halutun päärmeenpituuden 5 tallentamista varten.
15 117156 ; I : I
16. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-15, kännetecknad av att den : ytterligare innefattar en markerare som är päsatt vart och ett av klädesplaggen i :: klädesplaggsättet. *
16. Jonkin patenttivaatimuksen 1-15 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi merkitsin, joka pannaan jokaiseen sovitusvaatejoukon (10) vaatteeseen.
17. Anordning enligt patentkrav 16, kännetecknad av att markeraren innefattar en ··*:’ etikett. ··· • » • · ·«« / , 25 18. Anordning enligt patentkrav 16, kännetecknad av att markeraren är av ett • > · * material som kan tvättas. • · .···, 19. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-18, kännetecknad av att den t · .*[*. ytterligare innefattar en anordning för förmedling av de elementära passformsmätten * pä den av kunden för inköp valda, bättre sittande provningsplagget tili en 30 tillverkningsanläggning för tillverkning av ett klädesplagg med dessa mätt. 28 117156
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen laite, tunnettu siitä, että merkitsin sisältää 10 etiketin.
18. Patenttivaatimuksen 16 mukainen laite, tunnettu siitä, että merkitsin on pesunkestävää ainetta.
19. Jonkin patenttivaatimuksen 1-18 mukainen laite, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi laitteen asiakkaan ostettavaksi valitseman, mainitun paremmin istuvan sovi- 15 tusvaatteen perusistuvuusinformaation välittämiseksi valmistuslaitokseen mainitut mitat sisältävän vaatekappaleen valmistamiseksi.
20. Anordning enligt patentkrav 19, känneteckiiad av att de elementära passformsmätten förmedlas medelst en kod som är associerad med motsvarande klädesplagg.
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen laite, tunnettu siitä, että perusistuvuusmitat välitetään käyttämällä koodia, joka liittyy vastaavaan sovi tus vaatteeseen. • ♦ ♦ • # « ♦ ·· ;Y· 21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen laite, tunnettu siitä, että koodi (lOy) kasit- • · : 20 tää sovi tusvaatteen numeeriset mitat. • · · ··♦ · ' * 22. Patenttivaatimuksen 20 tai 21 mukainen laite, tunnettu siitä, että koodi käsit- tää viivakoodikuvan. • * « t « « *
21. Anordning enligt patentkrav 20, kännetecknad av att koden (lOy) utgörs av 5 provningsplaggets numeriska mätt.
22. Anordning enligt patentkrav 20 eller 21, kännetecknad av att koden innefattar en sträckkodsbild.
23. Anordning enligt nägot av patentkraven 19-22, kännetecknad av den ytterligare innefattar ett tillverkningssystem för tillverkning av klädesplagget (10) av 10 kodade mönster och delar enligt det för inköp valda provningsplaggets passformsmätt.
23. Jonkin patenttivaatimuksen 19-22 mukainen laite, tunnettu siitä, että se ,·, sisältää lisäksi valmistusjärjestelmän vaatekappaleen (10) valmistamiseksi kooda- 9 25 tuista kaavoista ja osista ostettavaksi valitun sovi tusvaatteen istuvuusmittojen '*;** mukaisesti. • φ t « « • ·· .···! 24. Patenttivaatimuksen 23 mukainen laite, tunnettu siitä, että valmistusjärjestel- • * '·' mä vastaa tilausten määrään ja saapumisaikaan siten, että varastot voidaan optimoi- O da. 9 « · · • « • 9 18 117156
24. Anordning enligt patentkrav 23, kännetecknad av att tillverkningssystemet svarar mot antalet beställningar och deras ankomsttid sä att lagren kan optimeras.
25. Anordning enligt patentkrav 23, kännetecknad av att tillverkningssystemet 15 svarar mot antalet beställningar och deras ankomsttid sä att leveranstiden kan optimeras.
25. Patenttivaatimuksen 23 mukainen laite, tunnettu siitä, että valmistusjärjestelmä vastaa tilausten määrään ja saapumisaikaan siten, että toimitusaika voidaan optimoida.
26. Anordning enligt nägot av patentkraven 19-25, kännetecknad av den : ytterligare innefattar en anordning som är associerad med systemet som samlar in ifrägavarande passformsinformation om varje provningsplagg (10) av sättet av • a t 20 provningsplagg som den prospektiva köparen faktiskt provat och som rapporterar passformsinformationen för identifiering av de slutligen godtagna mätten för , tillverkning. taa «aa • a a V : 27. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-26, kännetecknad av att tili varje provningsplagg hör en formel (lOx) som inkluderar delar som passar för att yy 25 sammanföras tili nämnda utvalda modell och form, och att varje del har en kod :**“· (lOy) som motsvarar formeln. aa a a *
26. Jonkin patenttivaatimuksen 19-25 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen 5 kuuluu lisäksi järjestelmään liittyvä laite sovitusvaatejoukon (10) kutakin sellaista vaatetta koskevan suhteellisen istuvuusinformaation keräämiseksi, jota vaatetta mahdollinen ostaja todella on sovittanut, ja mainitun istuvuusinformaation raportoimiseksi eteenpäin, jotta lopulliset hyväksytyt ennalta määritetyt mitat voidaan identifioida valmistusta varten.
27. Jonkin patenttivaatimuksen 1-26 mukainen laite, tunnettu siitä, että kuhunkin sovitusvaatteista liittyy kaava (lOx), joka sisältää osia, jotka sopivat yhdistettäviksi mainituksi valikoiduksi malliksi ja muodoksi, ja että jokaisessa osassa on koodi (lOy), joka vastaa kaavaa.
28. Anordning enligt patentkrav 27, kännetecknad av att materialen som klippts att mots vara nämnda delar har nämnda kod (1 Oy) som motsvarar ett mönster. a a aa
28. Patenttivaatimuksen 27 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittuja osia 15 vastaamaan leikatut materiaalit sisältävät kaavaa vastaavan koodin (1 Oy).
29. Anordning enligt patentkrav 27 eller 28, kännetecknad av att mönstren a a %*·· 30 placeras ut sä att materialanvändningen maximeras. 29 117156
29. Patenttivaatimuksen 27 tai 28 mukainen laite, tunnettu siitä, että kaavat on asetettu siten, että materiaalien käyttö maksimoidaan.
30. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-29, kännetecknad av att varje provningsplagg i sättet av provningsplagg har en kod (lOy) motsvarande dess dimensioner.
30. Jonkin patenttivaatimuksen 1-29 mukainen laite, tunnettu siitä, että kukin sovitusvaatejoukon vaatteista sisältää sen mittoja vastaavan koodin (lOy). • « • t · • · · : .·, 20 31. Jonkin patenttivaatimuksen 20-30 mukainen laite, tunnettu siitä, että mated- • · · [[I,] aalit on leikattu vastaamaan mainitun koodin (lOy) sisältäviä osia.
31. Anordning enligt nägot av patentkraven 20-30, kännetecknad av att 5 materialen klipps att motsvara nämnda delar med nämnda kod (lOy).
32. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-31, kännetecknad av att den ytterligare innefattar: - en elektronisk anordning som lagrar och söker mättinformation, varvid den elektroniska anordningen (50) kan kommunicera och har möjlighet att lagra passformsin- 10 formation frän en prospektiv köpare beträffande de provningssplagg en sadan köpa-re verkligen provat; och - en indikatoranordning som är associerad med den elektroniska anordningen för att samla relativ passformsinformation om vart och ett av de pä förhand bestämda di-mensionema hos de provningsplagg som faktiskt provats av en prospektiv köpare, 15 och rapportera passformsinformationen för att identifiera slutligt accepterade, förut-bestämda dimensioner för tillverkning.
32. Jonkin patenttivaatimuksen 1-31 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen :T: sisältyy lisäksi: , - elektroninen laite mittainformaation tallentamiseksi ja hakemiseksi, elektronisen ”” 25 laitteen (50) sisältäessä viestinvälitysmahdollisuuden ja kyvyn tallentaa istuvuus- * · *·;·’ informaatiota mahdollisesta ostajasta koskien niitä sovitusvaatteita, joita tämä ostaja : * on todella sovittanut; ja - ilmaisinlaite, joka on yhdistetty mainittuun elektroniseen laitteeseen niiden sovi- ·** tusvaatteiden ennalta määritettyjen mittojen jokaisen mitan suhteellisen istuvuus-30 informaation keräämiseksi, joita vaatteiden mahdollinen ostaja on todella sovittanut, φ · · ’· ja mainitun istuvuusinformaation raportoimiseksi eteenpäin, jotta lopulliset hyväk sytyt ennalta määritetyt mitat voidaan identifioida valmistusta varten. 19 117156
33. Anordning enligt nägot av patentkraven 19-32, kännetecknad av att anordningen för kommunicering har en förbindelse tili ett nätverk.
33. Jonkin patenttivaatimuksen 19-32 mukainen laite, tunnettu siitä, että viestin-välityslaite sisältää yhteyden verkostoon.
34. Anordning enligt nägot av patentkraven 19-33, kännetecknad av att • * :;: 20 kommunikationsanordningen är en faxapparat. • » • · · S·· I
34. Jonkin patenttivaatimuksen 19-33 mukainen laite, tunnettu siitä, että viestin-välityslaite on faksilähetin.
35. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-34, kännetecknad av att den kan • * .§ arbeta sä att den sänder information om orderbehandling och om leverans. • » · • · · • · * : 36. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-35, kännetecknad av att den ytterligare innefattar en anordning (40) som är associerad med systemet som samlar ·;· 25 in ifrägavarande passformsinformation om varje provningsplagg (10) av sättet av provningsplagg som den prospektiva köparen faktiskt provat tillsammans med ··« .· . önskad fällbredd som valts av nämnda köpare och som rapporterar nämnda fällbredd • · · och passformsinformationen för identifiering av de slutligen godtagna mätten för tillverkning. * I · * I
35. Jonkin patenttivaatimuksen 1-34 mukainen laite, tunnettu siitä, että laitteella voidaan toimittaa tilausprosessi- ja lähetysinformaatiota.
36. Jonkin patenttivaatimuksen 1-35 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen sisältyy lisäksi laite (40), joka on yhdistetty mainittuun järjestelmään niiden sovi-tusvaatekappaleiden (10) ennalta määritettyjen mittojen jokaisen mitan suhteellisen 10 istuvuusinformaation keräämiseksi, joita mahdollinen ostaja on todella sovittanut, yhdessä mainitun ostajan valikoiman halutun päärmeenpituuden kanssa, ja mainitun päärmeenpituuden ja mainitun istuvuusinformaation raportoimiseksi eteenpäin, jotta lopulliset hyväksytyt ennalta määritetyt mitat voidaan identifioida valmistukselle.
37. Anordning enligt nägot av patentkraven 15-36, kännetecknad av att * * * *· *: mättanordningen är ett tejp (14) gjort av flexibelt material och försett med växande markeringar. 30 117156
37. Jonkin patenttivaatimuksen 15-36 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainit-15 tuna mittauslaitteena on nauha (14), joka on valmistettu taipuisasta materiaalista ja joka on varustettu kasvavilla merkinnöillä.
38. Anordning enligt patentkrav 37, kännetecknad av att markeringama innefattar alia godtagbara matt pä fällbredden i ifrägavarande del av provningsplagget.
38. Patenttivaatimuksen 37 mukainen laite, tunnettu siitä, että merkinnät sisältävät sovitusvaatteessa olevan osan kaikki päärmeenpituuden sallittavat mitat. • « · • * « ·««
39. Anordning enligt nägot av patentkraven 1-38, kännetecknad av att däri ingär ytterligare ett tillverkningssystem för att klippa, följa, sy, behandla och leverera ett 5 slutbehandlat klädesplagg enligt utvald modell och form som sammanställts enligt kodade monster och delar pä basen av godkända passformsmätt.
39. Jonkin patenttivaatimuksen 1-38 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen • · : ,·, 20 sisältyy lisäksi valmistusjärjestelmä valikoidun mallin ja muodon mukaisen viimeis- tellyn vaatteen leikkaamiseksi, seuraamiseksi, ompelemiseksi, käsittelemiseksi ja m * . toimittamiseksi hyväksyttyjä istuvuusmittoja vastaavien koodattujen kaavojen ja osien mukaan. • · « • » · «
40. Förfarande med ändamal att assistera vid bestämning av passformsmätt för klädesplagg och som baserar sig pä ett ordnat sätt av provningsklädesplagg (10), varvid klädesplaggen identifieras genom att ange en grupp av elementära 10 passformsmätt (t.ex. midja, höft, gren), vilket förfarande innefattar ordnande av nämnda sätt av provningsklädesplagg genom att följa en förutbestämd klassificering av basmättskombinationer, kännetecknat av att det involverar förslag av passformsmätt baserade pä en grupp basmätt, vilka motsvarar ett visst provat provningsplagg, och pä respons frän kunden avseende provningsplagget, varvid 15 passformsmätten föresläs genom stegen: - baspassformsmätten för varje provningsplagg sparas (20), - information om kundens storlek och/eller mätt mätäs in, - ett urval av feedback-svar presenteras (200-240; 310-380; 40c) i vanlig spräkform eller som symboler, vilket för kunden gör det möjligt att ange felanpassning av : 20 baspassformsmätten i ett provat provningsplagg, * Y: - ett bättre passande provningsplagg bestäms genom beaktande av nämnda * * : feedback-svar (ett eller flera), och ♦·· · - det bättre passande provningsplagget anges.
40. Menetelmä, jonka tarkoitus on avustaa vaatekappaleiden istuvuusmittojen ··· 25 määrityksessä ja joka perustuu jäljestettyyn sovitusvaatejoukkoon (10) siten, että *··· .·*·. vaatekappaleet identifioidaan perusistuvuusmittojen (esim. vyötärö, lantio, haarojen .·*, ja vyötärön välinen mitta) ryhmän avulla menetelmän perustuessa siihen, että • · φ *· sovitusvaatejoukko jäljestetään noudattaen ennalta määritettyä perusmittayhdistel- mien luokitusta, tunnettu siitä, että sen mukaisesti ehdotetaan istuvuusmittoja pe-.···. 30 rusmittojen ryhmän perusteella, jotka perusmitat vastaavat tiettyä sovitettua sovitus- vaatekappaletta ja asiakkaan palautevastauksen perusteella koskien mainittua sovitusvaatekappaletta, istuvuusmittojen ehdottamisen sisältäessä seuraavat vaiheet: Π7156 20 - tallennetaan (20) kunkin sovitusvaatekappaleen mainitut perusistuvuusmitat, - syötetään asiakkaan koko- ja/tai mittainformaatio, - esitetään (200-240; 310-380; 40c) valikoima palautevastauksia joko luonnollisena tekstinä tai symboleina siten, että asiakkaan sovittaman tietyn sovitusvaatekappaleen 5 perusistuvuusmitoissa esiintyvät poikkeavuudet voidaan ilmaista, - identifioidaan paremmin istuva sovitusvaatekappale ottamalla huomioon palaute-vastaus (palautevastaukset), ja - osoittamalla mainittu paremmin istuva sovitusvaatekappale.
41. Förfarande enligt patentkrav 40, kännetecknat av att däri ytterligare ingär ett • * * : 25 steg där baspassformsmätten hos det av kunden för inköp valda, bättre passande klädesplagget förmedlas tili en tillverkningsenhet för tillverkning av ett klädesplagg ·:· med dessa mätt. • •e • t ‘1’ 42. Förfarande enligt patentkrav 41, kännetecknat av att baspassformsmätten V·· förmedlas genom användande av en kod som är förenad med motsvarande :***; 30 provningsplagg.
41. Patenttivaatimuksen 40 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen lisäksi 10 sisältyy vaihe, jonka mukaisesti asiakkaan ostettavaksi valitseman paremmin istuvan valmisvaatekappaleen perusistuvuusmitat välitetään valmistuslaitokseen mainitut mitat sisältävän vaatekappaleen valmistamiseksi.
42. Patenttivaatimuksen 41 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että perusistuvuusmitat välitetään käyttämällä koodia, joka liittyy vastaavaan sovitusvaatekappa- 15 leeseen.
43. Förfarande enligt patentkrav 41 eller 42, kännetecknat av att däri ytterligare • φ Y*: ingär stegen att tillverka klädesplagget med de förmedlade baspassformsmätten i enlighet med förmedlingssteget. 31 117156
43. Patenttivaatimuksen 41 tai 42 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen sisältyy lisäksi vaiheet mainitut välitetyt perusistuvuusmitat sisältävän vaatekappaleen valmistamiseksi mainittuun välitysvaiheeseen vastaten. , ,·, 44. Patenttivaatimuksen 41 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen sisäl- « * · l*lm 20 tyy lisäksi vaihe, jonka mukaisesti valmistetaan useita kaavoja (lOx) kunkin kaavan /V vastatessa yhtä mainitun sovitusvaatejoukon (10) vaatetta ja sisältäessä sen koodin j (lOy). • * : 45. Jonkin patenttivaatimuksen 41-44 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että • · · identifiointi vaihe käyttää sääntöjä ehdottamaan käytettäviä sovitus vaatekappaleita 25 (10) hyväksyttävän istuvuuden määrittämiseksi. ..li* 46. Patenttivaatimuksen 44 tai 45 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että usei- den kaavojen (lOx) valmistusvaihe sisältää vaiheen, jonka mukaisesti kukin kaava : hajotetaan osiksi kunkin osan sisältäessä mainittua kaavaa vastaavan koodin (lOy). • « n · · : : 47. Patenttivaatimuksen 46 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen lisäksi m 30 sisältyy vaihe, jossa merkitään ne materiaalit, jotka on leikattu vastaamaan mainit- #** tuja osia, joissa on kaavan koodi (lOy). • ϊ 21 117156
44. Förfarande enligt patentkrav 41, kännetecknat av att ääri ytterligare ingär ett steg enligt vilket det tillverkas flera mönster (lOx), varvid varje monster motsvarar ett klädesplagg i sättet av provningsplagg (10) och innehäller koden (lOy).
45. Förfarande enligt nägot av patentkraven 41-44, kännetecknat av att 5 identifieringsstegen tillämpar regler för att föreslä provningsplagg (10) som skall användas för att bestämma godtagbar passform.
46. Förfarande enligt patentkrav 44 eller 45, kännetecknat av att stegen för tillverkning av flera mönster (lOx) innefattar ett steg enligt vilket varje mönster bryts i delar, varvid varje del innehäller en kod (lOy) som motsvarar formeln. 10
47. Förfarande enligt patentkrav 46, kännetecknat av att däri ytterligare ingär ett steg där man märker de material som klippts att mots vara nämnda delar med formelkoden (lOy).
48, Förfarande enligt nägot av patentkraven 40-47, kännetecknat av att provningsplaggen (10) är dambyxor. 15 49. Förfarande enligt nägot av patentkraven 40-48, kännetecknat av att provningsplaggen (10) är skodon.
48. Jonkin patenttivaatimuksen 40-47 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sovitus vaatekappaleet (10) ovat naisten housuja.
49. Jonkin patenttivaatimuksen 40-48 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitut sovitus vaatekappaleet (10) ovat jalkineita.
50. Förfarande enligt nägot av patentkraven 40-49, kännetecknat av att däri s s*: ytterligare ingär ett steg där en mätningsanordning (14) fästs i en kant av vart och ett :y: provningsplagg med en reglerbar fällängd och tillhörande sättet provningsplagg, 4 4 : 20 varvid kanten kan vikas upp och mätäs med nämnda mätanordning och uppgiften kansparas. • ·
50. Jonkin patenttivaatimuksen 40-49 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen lisäksi sisältyy vaihe, jossa mittauslaite (14) kiinnitetään sovitusvaatejoukon jokaisen vaatteen reunaan, jossa on säädettävä päärmeenpituus, jolloin reuna voidaan kääntää ylös ja mitata mittauslaitteella halutun päärmeenpituuden tallentamista varten.
51. Förfarande enligt nägot av patentkraven 40-50, kännetecknat av att däri « 4 * : ytterligare ingär stegen: ... - mottagande av passformsinformation tili en elektronisk anordning (40) frän en ‘HI 25 prospektiv köpare beträffande de provplagg som faktiskt provats av en sädan *"** köpare; lagring av koden och de förbestämda dimensionema i den elektroniska anordningen för vart och ett av provningsplaggen i sättet av provningsplagg; och - associering av en indikatoranordning med den elektroniska anordningen för att samla in ifrägavarande passformsinformation om varje provningsplagg i sättet av 4 * 30 provningsplagg som den prospektiva köparen faktiskt provat och rapportering av ’* ** passformsinformationen för identifiering av de slutligen godtagna mätten för tillverkning. 32 117156
51. Jonkin patenttivaatimuksen 40-50 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi seuraavat vaiheet: - vastaanotetaan elektroniseen laitteeseen (40) istuvuusinformaatiota mahdollisesta ostajasta koskien niitä sovitus vaatekappaleita, joita tämä ostaja on todella sovittanut; tallennetaan koodi ja ennalta määritetyt mitat elektroniseen laitteeseen kutakin 15 sovitusvaatejoukon vaatetta varten; ja - yhdistetään ilmaisinlaite elektroniseen laitteeseen niiden sovitusvaatteiden ennalta määritettyjen mittojen jokaisen mitan suhteellisen istuvuusinformaation keräämiseksi, joita vaatteita mahdollinen ostaja on todella sovittanut, ja istuvuusinformaatio . raportoidaan eteenpäin, jotta lopullisesti hyväksytyt ennalta määritetyt mitat voidaan # » » 20 identifioida valmistusta varten. » m * • · « * # • · ;,· · 52. Jonkin patenttivaatimuksen 42-51 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi seuraavat vaiheet: • f « • · » - johdetaan asiantuntijajärjestelmäsäännöt mittainformaation tallentamiseksi tietoko- v * nejärjestelmään ja sieltä hakemiseksi mainitun tietokonejärjestelmän (40) sisältäessä 25 viestinvälitysmahdollisuuden; - tallennetaan koodi (lOx) ja tietokonejärjestelmässä olevat ennalta määritetyt mitat ··* koskien kutakin sovitusvaatejoukon (10) vaatetta; ja yhdistetään ilmaisinlaite ;\ ; tietokonejärjestelmään (40) niiden sovitusvaatteiden ennalta määritettyjen mittojen .···[ jokaisen mitan suhteellisen istuvuusinformaation keräämiseksi, joita vaatteita • · 30 mahdollinen ostaja on todella sovittanut, ja mainittu istuvuusinformaatio ·...· raportoidaan eteenpäin, jotta lopullisesti hyväksytyt ennalta määritetyt mitat voidaan • · : / ·s identifioida valmistusta varten. 22 117156
52. Förfarande enligt nägot av patentkraven 42-51, kännetecknat av att däri ytterligare ingär följande steg: - ledande av expertsystemreglema för lagring av mättinformation i ett datamaskin-system och hämtning av informationen därifrän, varvid tili datamaskinsystemet (40) 5 hör en kommunikationsmöjlighet; - lagring av koden (lOx) och de i datamaskinsystemet ingäende, tidigare definierade dimensionema för vart och ett av provningsplaggen (10); och associering av en indi-katoranordning med datamaskinsystemet (40) för att samla in ifrägavarande pass-formsinformation om varje provningsplagg i sättet provningsplagg som den 10 prospektiva köparen faktiskt provat, och rapportering vidare av passformsinforma-tionen för identifiering av de slutligen godtagna mätten för tillverkning.
53. Förfarande enligt nägot av patentkraven 44-52, kännetecknat av att steget att tillverka flera av mönstren (lOx) ytterligare innefattar ett steg där det tillverkas delar sä att varje del har en kod (lOy) motsvarande mönstret. 15 54. Förfarande enligt patentkrav 53, kännetecknat av att det tili steget att klippa material motsvarande delama hör ett steg där dessa material marks med koden (lOy) för dessa mönster.
53. Jonkin patenttivaatimuksen 44-52 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että useiden kaavojen (lOx) valmistusvaihe sisältää lisäksi vaiheen, jossa valmistetaan osia siten, että jokaisessa osassa on kaavaa vastaava koodi (lOy).
54. Patenttivaatimuksen 53 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheeseen 5 osia vastaavien materiaalien leikkaamiseksi kuuluu vaihe, jossa nämä materiaalit merkitään kaavojen koodeilla (lOy).
55. Förfarande enligt nägot av patentkraven 52-54, kännetecknat av att steget att ; härleda expertsystemregler ytterligare innefattar härledning av expertsystemreglema .V, 20 genom att empiriskt analysera faktisk användning av prototypema i sättet av * m .'I provningsplagg och att analysera gjorda mätningar för att bestämma antalet | provningsplagg (10) som skall göras och deras dimensioner. • ·
55. Jonkin patenttivaatimuksen 52-54 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe asiantuntijajärjestelmäsääntöjen johtamiseksi sisältää lisäksi vaiheen, jossa asiantuntijajärjestelmäsäännöt johdetaan analysoimalla kokemusperäisesti 10 sovitusvaatejoukon prototyyppien todellista käyttöä ja analysoimalla tehdyt mittaukset valmistettavien sovitusvaatekappaleiden (10) lukumäärän ja mittojen määrittämiseksi.
56. Förfarande enligt nägot av patentkraven 52-55, kännetecknat av att steget att härleda expertsystemregler ytterligare innefattar inkluderande av regler som 25 begränsar växande dimensionsförändringar hos nämnda provningsplagg (10) tili . ·. dem som anges av mälgruppen av konsumenter. • · «
56. Jonkin patenttivaatimuksen 52-55 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että asiantuntijajärjestelmäsääntöjen johtamisvaihe käsittää edelleen sääntöjen 15 sisällyttämisen menetelmään, jotka säännöt rajoittavat sovitusvaatteiden (10) mittojen lisääntyvät muuttamiset tavoitteena olevien kuluttajien ilmaisemiin mittoihin.
57. Förfarande enligt nägot av patentkraven 52-56, kännetecknat av att steget att härleda expertsystemregler ytterligare innefattar inkluderande av regler som ,·*·, begränsar antalet provningsplagg (10) som skall rekommenderas för en prospektiv 30 köpare enligt förbestämda gränsvillkor. • · * f
57. Jonkin patenttivaatimuksen 52-56 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että . vaihe asiantuntijajärjestelmäsääntöjen johtamiseksi käsittää edelleen sääntöjen ,***, 20 sisällyttämisen menetelmään, jotka säännöt rajoittavat ennalta määritettyjen k · <· rajaehtojen mukaan mahdolliselle ostajalle suositeltavan määrän sovitusvaatteita (l0)- 4 ·
58. Förfarande enligt nägot av patentkraven 52-56, kännetecknat av att steget att härleda expertsystemregler ytterligare innefattar inkluderande av regler vilka gör dimensionsvalmöjligheter omöjliga under processens gäng, eftersom dessa * 9 33 117156 dimensionsvalmöjligheter inte längre fungerar pä de provningsplagg (10) som sannolikt är passliga.
58. Jonkin patenttivaatimuksen 52-56 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että :T: vaihe asiantuntijajärjestelmäsääntöjen johtamiseksi käsittää edelleen sääntöjen 25 sisällyttämisen menetelmään, jotka säännöt tekevät prosessin aikana tapahtuvan mittojen valinnan mahdollisuudet mahdottomiksi, koska nuo mittojen valinnan [···. mahdollisuudet eivät enää sovellu niille sovitusvaatteille (10), jotka todennäköisesti istuvat. « · • · · • *· • · .***. 59. Jonkin patenttivaatimuksen 52-58 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 30 siihen lisäksi kuuluu vaihe, jossa ilmaisinlaite yhdistetään tietokonejärjestelmään (40). * · • · · » *i • ·
59. Förfarande enligt nägot av patentkraven 52-58, kännetecknat av att det ytterligare innefattar steget att förena en indikatoranordning med datamaskinen (40). 5 60. Förfarande enligt patentkrav 59, kännetecknat av att det tili steget att förena indikatoranordningen hör ett steg där anordningen görs interaktiv.
60. Patenttivaatimuksen 59 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ilmaisinlait-teen yhdistämisvaiheeseen sisältyy vaihe, jossa se tehdään vuorovaikutteiseksi. 23 117156
61. Förfarande enligt nägot av patentkraven 51-60, kännetecknat av att det tili steget att förena indikatoranordningen ytterligare hör koppling av rutan tili ett tangentbord. 10 62. Förfarande enligt nägot av patentkraven 51-61, kännetecknat av att det tili steget att förena indikatoranordningen ytterligare hör koppling av en beröringsbildruta tili systemet.
61. Jonkin patenttivaatimuksen 51-60 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ilmaisinlaitteen yhdistämisvaiheeseen sisältyy edelleen näyttöruudun kytkentä näppäimistöön.
62. Jonkin patenttivaatimuksen 51-61 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 5 ilmaisinlaitteen yhdistämisvaiheeseen sisältyy edelleen kosketusnäyttöruudun kytkentä järjestelmään.
63. Förfarande enligt nägot av patentkraven 51-62, kännetecknat av att det tili steget att förena indikatoranordningen ytterligare hör koppling av ett ljudaktiverbart 15 system till systemet.
63. Jonkin patenttivaatimuksen 51-62 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ilmaisinlaitteen yhdistämisvaiheeseen sisältyy edelleen ääniaktivoitavan järjestelmän kytkentä järjestelmään.
64. Förfarande enligt nägot av patentkraven 52-63, kännetecknat av att det tili steget att förena indikatoranordningen ytterligare hör steget att kontrollera det med hjälp av en lätt användbar gränsyta. • · • · ·
64. Jonkin patenttivaatimuksen 52-63 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ilmaisinlaitteen yhdistämisvaiheeseen sisältyy edelleen sen valvontavaihe helppokäyttöisen rajapinnan avulla.
65. Förfarande enligt nägot av patentkraven 51-64, kännetecknat av att * ♦ · ; 20 kommunikationsmöjligheten ytterligare innefattar steget att förena den tili ett nätverk (50). Φ » m * I « f • · ·
65. Jonkin patenttivaatimuksen 51-64 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että viestinvälitysmahdollisuus sisältää edelleen vaiheen, jossa se kytketään verkostoon 15 (50).
66. Förfarande enligt nägot av patentkraven 51-65, kännetecknat av att kommunikationsmöjligheten ytterligare innefattar ett steg som möjliggör sändning ... av fax. ··♦ 25
67. Förfarande enligt nägot av patentkraven 51-66, kännetecknat av att steget där :\j passformsinformationen identifieras ytterligare innefattar ett steg med .···’ beställningsprocess och avsändningsinformation. • •t
66. Jonkin patenttivaatimuksen 51-65 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että viestinvälitysmahdollisuus sisältää edelleen vaiheen, joka mahdollistaa faksilähetyksen. • * » • 9 9 t * * :Y: 67. Jonkin patenttivaatimuksen 51-66 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että • · : 20 istuvuusinformaation identifiointivaihe sisältää lisäksi tilausprosessin ja lähetysin- ....: formaation sisältävän vaiheen. * · • ·*#
68. Förfarande enligt nägot av patentkraven 51-67, kännetecknat av att steget att « « · tillverka ett flertal provningsplagg (10) innefattar ett steg där en mätanordning (14) 30 fästes vid en kant av vaije plagg tillhörande sättet provningsplagg vilka har en reglerbar fällbredd, varvid kanten kan vikas upp och mätäs med mätningsanordningen för lagring av den önskade fällbredden som en del av passformsinformationen. 117156 34
68. Jonkin patenttivaatimuksen 51-67 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että • · · 2 useiden sovitusvaatteiden (10) valmistusvaihe sisältää vaiheen, jossa kiinnitetään mittauslaite (14) sovi tus vaatejoukon jokaisen vaatteen reunaan, jonka 25 päärmeenpituus on säädettävissä, jolloin reuna voidaan kääntää ja se voidaan mitata mainitulla mittauslaitteella halutun päärmeenpituuden tallentamista varten osana M* .· . istuvuusinformaatiota. » · i « • # t”]: 69. Jonkin patenttivaatimuksen 40-68 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että . · ··, siihen sisältyy edelleen seuraavat vaiheet: t « ·« · • * 30. tehdään useita kaavoja (lOx), joista kukin sisältää koodin (lOy) ja ennalta määritetyt mitat, jotka vastaavat mainitun sovitusvaatejoukon (10) yhtä vaatetta; 24 117156 - kustakin kaavasta leikattu kukin materiaalin osa merkitään merkitsintä käyttäen koodilla, joka vastaa mainittua kaavaa; - tallennetaan järjestelmään (40) sovitusvaatteiden ja kaavojen mainittuja koodeja ja ennalta määritettyjä mittoja koskevaa informaatiota ja haetaan sitä sieltä, mainitun 5 järjestelmän ollessa yhdistettynä laitteeseen, joka kerää lopullisia hyväksyttyjä istuvuusmittoja; ja - valmistetaan valikoidun mallin ja muodon mukainen viimeistelty vaate siten, että mainittujen hyväksyttyjen istuvuusmittojen mukaan koodatuista kaavoista ja osista rakennetut vaatteet leikataan, seurataan, ommellaan, käsitellään ja lähetetään eteen- 10 päin.
69. Förfarande enligt nägot av patentkraven 40-68, kännetecknat av att däri ingär ytterligare följande steg: 5. framställning av flera mönster (lOx), vilka vart och ett innehäller koden (lOy) och har förutbestämda mätt, vilka motsvarar ett klädesplagg (10) av sättet av provnings-plagg; - varje materialdel som klippts frän varje mönster marks med en kod medelst en markerare, varvid koden motsvarar mönstret; 10. information om provningsplaggens och mönstrens koder och förutbestämda dimensioner sparas och görs tillgängligt i ett system (40), som är associerat med en anordning för uppsamling av slutligt godtagbara passformsdimensioner; och - tillverkning av ett slutbehandlat klädesplagg av utvald design och modell genom att klippa, följa, sy, behandla, sända vidare klädesplagg som är bildade frän kodade 15 mönster och delar enligt de godtagna mättdimensionema.
70. Förfarande enligt patentkrav 69, kännetecknat av att märkningssteget innefattar användning av etiketter som markerare.
70. Patenttivaatimuksen 69 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että merkintävai-he sisältää etikettien käytön mainittuina merkitsiminä.
71. Förfarande enligt patentkrav 69 eller 70, kännetecknat av att märkningssteget „ innefattar användning av ett tvättsäkert ämne som markerare. » * « t * · * » v,: 20 72. Förfarande enligt nägot av patentkraven 68-71, kännetecknat av att : märkningssteget innefattar ett steg där varje klädesplagg i sättet av provningsplagg *:··: (10) märks. * * m » · · !!! 73. Förfarande enligt nägot av patentkraven 68-72, kännetecknat av att ‘ märkningssteget innefattar ett steg där provningsplaggets (10) numeriska mätt 25 används som koder. ····
71. Patenttivaatimuksen 69 tai 70 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mer-kintävaihe sisältää pesunkestävän aineen käytön mainittuna merkkinä.
72. Jonkin patenttivaatimuksen 68-71 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että merkintävaihe sisältää vaiheen, jossa sovitusvaatejoukon (10) jokainen vaate merkitään.
73. Jonkin patenttivaatimuksen 68-72 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että , .·. merkintävaihe sisältää vaiheen, jossa sovitusvaatteen (10) numeerisia mittoja ,Ve 20 käytetään koodina. • · ( * » : 74. Jonkin patenttivaatimuksen 68-73 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että merkintävaihe sisältää vaiheen, jossa viivakoodikuvaa käytetään koodina, . ♦*. • · ·
74. Förfarande enligt nägot av patentkraven 68-73, kännetecknat av att . märkningssteget innefattar ett steg där en sträckkodsbild används som kod. • I· • «
75. Förfarande enligt nägot av patentkraven 68-74, kännetecknat av att steget att märkä ett flertal mönster (lOx) ytterligare innefattar ett steg där mönstren placeras • · Γ *. 30 pä ett sätt som optimerar materialanvändningen. • ·! • ♦
75. Jonkin patenttivaatimuksen 68-74 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että * useiden kaavojen (lOx) merkintävaihe sisältää edelleen vaiheen, jossa ne asetetaan 25 materiaalin käyttöä optimoivalla tavalla. « · « :***: 76, Jonkin patenttivaatimuksen 68-75 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että Mt / , viimeistellyn vaatekappaleen (10) valmistusmenetelmä sisältää edelleen vaiheen, jossa vastataan tilausten määrään ja saapumisaikaan varastoja optimoivalla tavalla. • » * · • * m ,···, 77. Jonkin patenttivaatimuksen 68-76 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 30 viimeistellyn vaatekappaleen (10) valmistusmenetelmä sisältää edelleen vaiheen, *· : jossa vastataan tilausten määrään ja saapumisaikaan toimitusaikaa optimoivalla tavalla. 25 117156
76. Förfarande enligt nägot av patentkraven 68-75, kännetecknat av att det slutbehandlade klädesplaggets (10) tillverkningsförfarande ytterligare innefattar ett 35 117156 steg där man svarar pä ordervolymen och dess ankomsttider pä ett sadant sätt att lagren optimeras.
77. Förfarande enligt nägot av patentkraven 68-76, kännetecknat av att det slutbehandlade klädesplaggets (10) tillverkningsförfarande ytterligare innefattar ett 5 steg där man svarar pä ordervolymen och dess ankomsttider pä ett sädant sätt att leveranstiden optimeras.
78. Förfarande enligt nägot av patentkraven 50-77, kännetecknat av att däri ytterligare ingär ett steg där en anordning associeras med systemet för att uppsamla den relativa passformsinformationen frän varje mätt av de provningsplaggs (10) 10 förutbestämda mätt, vilka plagg den prospektiva köparen verkligen provat, tillsammans med den av köparen valda önskade fällbredden, och där fällbredden och provningsinformationen rapporteras vidare för identifiering av de slutliga, godtagbara, pä förhand bestämda mätten för tillverkning.
78. Jonkin patenttivaatimuksen 50-77 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen sisältyy edelleen vaihe, jossa laite yhdistetään järjestelmään niiden sovitus-vaatteiden (10) ennalta määritettyjen mittojen jokaisen mitan suhteellisen istuvuusinformaation keräämiseksi, joita vaatteita mahdollinen ostaja on todella 5 sovittanut, yhdessä ostajan valitseman halutun päärmeenpituuden kanssa, ja jossa päärmeenpituus ja sovitusinformaatio raportoidaan edelleen lopullisten hyväksyttyjen ennalta määritettyjen mittojen identifioimiseksi valmistusta varten.
79. Förfarande enligt nägot av patentkraven 40-78, kännetecknat av att däri 15 ytterligare ingär steget att tillverka ett flertal mönster (10x), av vilka vart och ett motsvarar ett klädesplagg och en fällbredd i sättet av provningsplagg.
79. Jonkin patenttivaatimuksen 40-78 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siihen sisältyy edelleen vaihe useiden kaavojen (lOx) valmistamiseksi kunkin 10 kaavan vastatessa sovitusvaatejoukon yhtä vaatetta ja yhtä päärmeenpituulta.
80. Patenttivaatimuksen 78 tai 79 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mittauslaitteen kiinnitys vaihe sisältää edelleen vaiheen, jossa se muotoillaan nauhaksi (14), joka on valmistettu taipuisasta materiaalista ja jossa on lisääntyvät merkinnät.
81. Patenttivaatimuksen 80 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että nauhan mer-15 kintävaihe sisältää edelleen vaiheen, jossa ilmaistaan mainitussa sovitusvaatteessa (10) olevan osan päärmeenpituuden kaikki hyväksyttävät mitat. . 1. Anordning avsedd att underlätta bestämningen av passformsmätt hos * · · klädesplagg och som baserar sig pä ett ordnat sätt av provningsklädesplagg (10), v\: 20 varvid klädesplaggen identifieras genom att ange en grupp av elementära : passformsmätt (t.ex. midja, höft, gren), vilken anordning innefattar anordningar som ordnar sättet av provningsklädesplagg genom att följa en förutbestämd klassificering : av basmättskombinationer, kännetecknad av att den ytterligare innefattar en förslagsanordning (40) för passformen för ästadkommande av föreslagna 25 passformsmätt pä basen av gruppen av elementära mätt sä, att de motsvarar ett visst provat provningsplagg och kundens respons pä provningsplagget, vilken '!!! förslagsanordning för passformen innefattar: • · M· \ · - en lagringsanordning (20) för att lagra de elementära passformsmätten för varje .···! provningsplagg, 30. en inmatningsanordning som samarbetar med lagringsanordningen för erhällande *... * av information om kundens storlek och/eller mätt, - en inmatningsanordning (200-240; 310-380; 40c) för kundens respons för presentation av ett responsurval i naturlig textform eller som symboler sä att avvikelsema i de elementära passformsmätten hos ett visst av kunden provat 26 Π 7156 provningsplagg kan visas, - en bestämningsanordning som samarbetar med inmatningsanordningen för kundens respons för identifiering av ett bättre passande provningsplagg beaktande kundens respons (ett eller flera), och 5. en utmatningsanordning (40c) som utmatar uppgifter om ett bättre passande provningsplagg.
80. Förfarande enligt patentkraven 78 eller 79, kännetecknat av att mätanordningens fastsättningssteg ytterligare innefattar ett steg där anordningen , .·. formas till ett band (14) som är tillverkat av ett flexibelt material och med växande · · 20 märkningar.
* · » • » • « : 81. Förfarande enligt patentkraven 80, kännetecknat av att bandets märkningssteg '·*** ytterligare innefattar steget där alla godtagbara dimensioner för fällbredden :t:[: indikeras i provningsplaggets (10) ifrägavarande del. ι·ι • · · • 1 « • ft » «ft ft ft *·· • ft ft · ··» ft • · ft ft I • ftft • ft ft ft1 ft ft « ft • ft ft ft ft·· • ft • ft • 1ft · ft ft · ft Ift ft ft
FI961586A 1994-08-12 1996-04-11 Laite ja menetelmä asiakkaalle sopivan vaatekappaleen valmistamiseksi FI117156B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US28940694 1994-08-12
US08/289,406 US5548519A (en) 1994-08-12 1994-08-12 Custom apparel manufacturing apparatus and method
US9510253 1995-08-11
PCT/US1995/010253 WO1996005560A1 (en) 1994-08-12 1995-08-11 Custom apparel manufacturing apparatus and method

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI961586A0 FI961586A0 (fi) 1996-04-11
FI961586A FI961586A (fi) 1996-06-11
FI117156B true FI117156B (fi) 2006-07-14

Family

ID=23111401

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI961586A FI117156B (fi) 1994-08-12 1996-04-11 Laite ja menetelmä asiakkaalle sopivan vaatekappaleen valmistamiseksi

Country Status (22)

Country Link
US (1) US5548519A (fi)
EP (1) EP0722586B1 (fi)
JP (1) JP3302371B2 (fi)
KR (1) KR100243730B1 (fi)
CN (1) CN1110756C (fi)
AT (1) ATE210318T1 (fi)
AU (1) AU685669B2 (fi)
BR (1) BR9506312A (fi)
CA (1) CA2173986C (fi)
CZ (1) CZ287201B6 (fi)
DE (1) DE69524374T2 (fi)
ES (1) ES2165923T3 (fi)
FI (1) FI117156B (fi)
HU (1) HU219644B (fi)
IS (1) IS4336A (fi)
NO (1) NO961426L (fi)
NZ (1) NZ291631A (fi)
PL (1) PL179621B1 (fi)
RU (1) RU2128931C1 (fi)
SK (1) SK284011B6 (fi)
WO (1) WO1996005560A1 (fi)
ZA (1) ZA956715B (fi)

Families Citing this family (45)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5768135A (en) * 1994-08-12 1998-06-16 Custom Clothing Technology Corporation Custom apparel manufacturing apparatus and method
GB2297682B (en) 1995-02-08 1997-01-15 Gerber Garment Technology Inc Apparatus and method for bite cutting pattern pieces for made to order garments
JPH10130929A (ja) * 1996-10-24 1998-05-19 New Redei:Kk 補整下着の製造装置および方法
JP2998671B2 (ja) * 1997-01-10 2000-01-11 ウペポ・アンド・マジ株式会社 服飾のデザイン及び製作の支援方法
AUPO711497A0 (en) * 1997-06-02 1997-06-26 Chameleon Loose Covers Pty Ltd Remote manufacture of furnishing covers
US5956525A (en) * 1997-08-11 1999-09-21 Minsky; Jacob Method of measuring body measurements for custom apparel manufacturing
US6415199B1 (en) 1999-02-25 2002-07-02 E-Z Max Apparel Systems, Inc. Method and apparatus for preparing custom-fitted clothing
US6353770B1 (en) * 1999-05-26 2002-03-05 Levi Strauss & Co. Apparatus and method for the remote production of customized clothing
KR20010100712A (ko) * 2000-05-06 2001-11-14 김유연 인터넷 맞춤판매시스템 및 맞춤판매방법
US20020046133A1 (en) * 2000-09-28 2002-04-18 Sheth Uday Narendra Method for treating permeable surface items according to item owner's instructions
US6564118B1 (en) 2000-12-28 2003-05-13 Priscilla Swab System for creating customized patterns for apparel
US6711455B1 (en) 2001-07-20 2004-03-23 Archetype Solutions, Inc. Method for custom fitting of apparel
JP3692084B2 (ja) * 2002-02-13 2005-09-07 マルコ株式会社 衣類のオーダーメイド用計測サンプル及びオーダーメイド方式
US7058471B2 (en) * 2003-01-14 2006-06-06 Watanabe John S System and method for custom-made clothing
CN101156154A (zh) * 2003-03-20 2008-04-02 姆布里奥有限责任公司 改进衣服合身性的系统和方法
US20040236455A1 (en) * 2003-05-22 2004-11-25 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of designing a product in a virtual environment
US20040236552A1 (en) * 2003-05-22 2004-11-25 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of evaluating products using a virtual environment
US6810300B1 (en) 2003-05-22 2004-10-26 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of designing a product worn on a body in a virtual environment
US7099734B2 (en) 2003-05-22 2006-08-29 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of evaluating the performance of a product using a virtual environment
US20050027553A1 (en) * 2003-06-19 2005-02-03 Samet Vanessa J. Semi-custom furniture design system and apparatus
JP4533643B2 (ja) * 2004-02-26 2010-09-01 株式会社島精機製作所 人体モデルへのニットガーメントの着装シミュレーション方法とその装置、並びにそのプログラム
US20050234782A1 (en) * 2004-04-14 2005-10-20 Schackne Raney J Clothing and model image generation, combination, display, and selection
US7373284B2 (en) * 2004-05-11 2008-05-13 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of evaluating the performance of a product using a virtual environment
US7260445B2 (en) * 2004-06-24 2007-08-21 Basf Aktiengesellschaft System and method for customized industrial textile coloration
CN100353879C (zh) * 2005-12-31 2007-12-12 宁波宜科科技实业股份有限公司 一种用非接触式三维人体自动测量技术建立组合胸衬板型的方法
US7958016B2 (en) 2007-01-12 2011-06-07 International Business Machines Corporation Method and apparatus for specifying product characteristics by combining characteristics of products
EP2276364A4 (en) * 2008-04-11 2015-05-20 Uniqsize As STANDARD CLOTHING SYSTEM SEMI-ADAPTED TO THE PERSON
WO2010037029A1 (en) * 2008-09-26 2010-04-01 Nike International Ltd. Efficient method and system for customized manufacture of shoes
CA2717274A1 (en) * 2009-10-13 2011-04-13 Elsa Hopman Apparel fit guide
US11640672B2 (en) 2010-06-08 2023-05-02 Styku Llc Method and system for wireless ultra-low footprint body scanning
US10628666B2 (en) 2010-06-08 2020-04-21 Styku, LLC Cloud server body scan data system
US11244223B2 (en) 2010-06-08 2022-02-08 Iva Sareen Online garment design and collaboration system and method
US10628729B2 (en) 2010-06-08 2020-04-21 Styku, LLC System and method for body scanning and avatar creation
AU2011293106B2 (en) * 2010-08-27 2016-07-28 Clonnequin Pty Ltd Mannequin, method and system for purchase, making and alteration of clothing
US8549763B2 (en) 2010-12-15 2013-10-08 Tamara KRAWCHUK System and method for garment fitting and fabrication
DE102011055620B4 (de) 2011-11-22 2015-06-18 Manchi E. K. Maßgefertigte Jeans
US9489743B2 (en) 2013-03-13 2016-11-08 Mecommerce, Inc. Determining dimension of target object in an image using reference object
US20140379515A1 (en) * 2013-06-25 2014-12-25 Stantt LLC Method For Providing A Custom-Like Fit In Ready-To-Wear Apparel
JP6969877B2 (ja) * 2017-02-28 2021-11-24 株式会社Zozo サイズ測定装置及びサイズ測定システム
US11948057B2 (en) * 2017-06-22 2024-04-02 Iva Sareen Online garment design and collaboration system and method
US20190350287A1 (en) * 2018-05-18 2019-11-21 Meghan Litchfield Method of custom tailoring apparel at scale
DE102018120619A1 (de) * 2018-08-23 2020-02-27 B-Horizon GmbH Verfahren zum Herstellen eines Textilstückes
CN110384287B (zh) * 2019-03-13 2020-12-11 安徽红振服饰有限公司 一种t恤订制装置
DE102019203892A1 (de) * 2019-03-21 2020-09-24 Robert Bosch Gmbh Verfahren zum Abgleich von individuellen Passungsdaten mit Kleidungsdaten
KR102531776B1 (ko) 2022-10-31 2023-05-12 대한민국 유전 및 라이프스타일 위험도 평가 기반 제2형 당뇨병 고위험군 진단 방법

Family Cites Families (39)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US358903A (en) * 1887-03-08 Measuring-jacket
US633654A (en) * 1899-03-03 1899-09-26 James T Melick Garment-fitter.
US1121410A (en) * 1913-12-08 1914-12-15 Joseph Scribante Trial or fitting garment.
US1732367A (en) * 1923-03-31 1929-10-22 Teletype Corp Motor construction and regulating means therefor
US2231437A (en) * 1938-10-22 1941-02-11 Dominick J Cieri Adjustable pattern
GB557265A (en) * 1942-05-05 1943-11-12 Jessie Carlyle Cooke Improvements relating to means for taking measurements for the production of garments
US2631374A (en) * 1947-01-30 1953-03-17 Frederick A Purdy Apparatus for fitting clothes
US2615250A (en) * 1949-12-30 1952-10-28 Fessler Abe Fitting canvas for fur garments or the like
US2762124A (en) * 1951-02-09 1956-09-11 D Angelo Conrad Means for graphically fitting garments
US3091861A (en) * 1960-01-08 1963-06-04 Belle Jardiniere Measuring corset assembly for tailors' shops
DE1239638B (de) * 1963-10-05 1967-04-27 Jean Guesken Maschinenfabrik I Antriebsvorrichtung fuer den Schusseintrag bei Webmaschinen, bei welchen die Schussfaeden in das Webfach mit Hilfe im Rhythmus der Weblade hin- und herschwingender Greiferstangen eintragbar sind
US3391392A (en) * 1965-10-18 1968-07-02 California Comp Products Inc Method and apparatus for pattern data processing
US3529298A (en) * 1967-08-23 1970-09-15 Ibm Graphical design of textiles
US3566365A (en) * 1968-09-12 1971-02-23 Searle Medidata Inc Multiphasic medical screening system
US3601817A (en) * 1969-07-09 1971-08-31 Milton Abrams Garment alterational means and methods
US3765349A (en) * 1971-05-06 1973-10-16 Gerber Garment Technology Inc Apparatus for forming bundles of sheet material
US3887903A (en) * 1973-08-29 1975-06-03 Camsco Inc Interactive man-machine method and system for grading pattern pieces and for producing an apparel marker
US3895358A (en) * 1973-10-17 1975-07-15 Gerber Garment Technology Inc Method of reproducing a marker
US3902182A (en) * 1973-10-18 1975-08-26 Lars Evert Bernhard Hillborg Process and device for determining photographically dimensions of persons and objects
US4211011A (en) * 1976-05-07 1980-07-08 Jacobson Ilamae W Self measuring garment assembly
US4137634A (en) * 1976-09-20 1979-02-06 John Klamar Universal custom fit garment patterns and method of using the same
US4136452A (en) * 1977-04-13 1979-01-30 Camp 7, Inc. Method for fabricating a custom fit garment
US4149246A (en) * 1978-06-12 1979-04-10 Goldman Robert N System for specifying custom garments
US4546434C1 (en) * 1979-10-03 2002-09-17 Debbie A Gioello Method for designing apparel
EP0128146B1 (en) * 1982-06-08 1988-04-27 Proca Consulting Ab Method for taking body measurement and apparatus for performing the method as well as a system for taking body measurement and producing garments
US4586150A (en) * 1983-09-14 1986-04-29 Richman Brothers Company Electronic measuring device
US4598376A (en) * 1984-04-27 1986-07-01 Richman Brothers Company Method and apparatus for producing custom manufactured items
FR2561801B1 (fr) * 1984-03-21 1987-01-09 Paly Rene Procede de gradation et decoupe automatique d'articles, notamment de pieces de vetements
US4873643A (en) * 1987-10-22 1989-10-10 Andrew S. Crawford Interactive design terminal for custom imprinted articles
US4916624A (en) * 1988-03-16 1990-04-10 Minnesota Mining And Manufacturing Company Computerized system for prealteration of garment pattern data
US4926344A (en) * 1988-03-16 1990-05-15 Minnesota Mining And Manufacturing Company Data storage structure of garment patterns to enable subsequent computerized prealteration
US4916634A (en) * 1988-03-16 1990-04-10 Minnesota Mining And Manufacturing Copany System for preparing garment pattern data to enable subsequent computerized prealteration
US4868990A (en) * 1988-05-11 1989-09-26 Executive Fit, Inc. Garment measuring system
CN2038327U (zh) * 1988-07-22 1989-05-31 邵越臣 男女通用无须计算的服装裁剪板
US4885844A (en) * 1988-11-14 1989-12-12 Chun Joong H Computer aided custom tailoring with disposable measurement clothing
US5163006A (en) * 1990-02-15 1992-11-10 Michelle Deziel System for designing custom-made, formfitted clothing, such as bathing suits, and method therefor
GB2243987B (en) * 1990-04-20 1994-02-09 Patricia Matthews Method and apparatus for producing clothing patterns
US5163007A (en) * 1990-11-13 1992-11-10 Halim Slilaty System for measuring custom garments
US5341305A (en) * 1991-05-02 1994-08-23 Gerber Garment Technology, Inc. A computerized pattern development system capable of direct designer input

Also Published As

Publication number Publication date
JP3302371B2 (ja) 2002-07-15
NO961426D0 (no) 1996-04-11
ES2165923T3 (es) 2002-04-01
IS4336A (is) 1996-04-11
CA2173986A1 (en) 1996-02-22
CZ135496A3 (en) 1997-12-17
PL179621B1 (pl) 2000-10-31
EP0722586A4 (en) 1997-02-05
PL313972A1 (en) 1996-08-05
ATE210318T1 (de) 2001-12-15
CZ287201B6 (en) 2000-10-11
ZA956715B (en) 1996-03-28
SK284011B6 (sk) 2004-08-03
RU2128931C1 (ru) 1999-04-20
CA2173986C (en) 1999-10-19
CN1110756C (zh) 2003-06-04
KR100243730B1 (ko) 2000-02-01
BR9506312A (pt) 1997-08-05
WO1996005560A1 (en) 1996-02-22
HU9600945D0 (en) 1996-06-28
MX9601394A (es) 1998-06-30
EP0722586A1 (en) 1996-07-24
HU219644B (hu) 2001-06-28
NO961426L (no) 1996-06-12
NZ291631A (en) 1997-02-24
AU3322595A (en) 1996-03-07
SK58296A3 (en) 1997-05-07
EP0722586B1 (en) 2001-12-05
HUT74068A (en) 1996-10-28
US5548519A (en) 1996-08-20
FI961586A0 (fi) 1996-04-11
FI961586A (fi) 1996-06-11
DE69524374D1 (de) 2002-01-17
CN1136355A (zh) 1996-11-20
JPH09504636A (ja) 1997-05-06
DE69524374T2 (de) 2002-05-23
AU685669B2 (en) 1998-01-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI117156B (fi) Laite ja menetelmä asiakkaalle sopivan vaatekappaleen valmistamiseksi
FI112588B (fi) Mittatilaus- ja valmistusjärjestelmässä käytettävä sovitusvaate sekä laite mittatilauskaavojen aikaansaamiseksi sovitusvaatteita hyväksikäyttäen mittatilausvaatteen valmistamista varten
AU721647B2 (en) System and method for fashion shopping
US7617016B2 (en) Computer system for rule-based clothing matching and filtering considering fit rules and fashion rules
US20080249652A1 (en) Method and Apparatus for Apparel Customization
US20100049633A1 (en) System and method to identify and visually distinguish personally relevant items
RU96109043A (ru) Устройство и способ изготовления одежды на заказ
MXPA97002636A (en) Apparatus and method for manufacturing clothing to the med
US20080235114A1 (en) Matching the fit of individual garments to individual consumers
JP2004318336A (ja) パターンオーダーシステム
MXPA96001394A (en) Apparatus and method for manufacturing overhead dresses

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 117156

Country of ref document: FI