FI108397B - Siivousliina ja siivouslaite sekõ menetelmõ siivouksessa - Google Patents

Siivousliina ja siivouslaite sekõ menetelmõ siivouksessa Download PDF

Info

Publication number
FI108397B
FI108397B FI980453A FI980453A FI108397B FI 108397 B FI108397 B FI 108397B FI 980453 A FI980453 A FI 980453A FI 980453 A FI980453 A FI 980453A FI 108397 B FI108397 B FI 108397B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cleaning
loop
cloth
cleaning cloth
cleaning device
Prior art date
Application number
FI980453A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI980453A0 (fi
FI980453A (fi
Inventor
Aaro Heinonen
Original Assignee
Aaro Heinonen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Aaro Heinonen filed Critical Aaro Heinonen
Priority to FI980453A priority Critical patent/FI108397B/fi
Publication of FI980453A0 publication Critical patent/FI980453A0/fi
Priority to AT99660038T priority patent/ATE359019T1/de
Priority to DE69935746T priority patent/DE69935746T2/de
Priority to EP99660038A priority patent/EP0938863B1/en
Publication of FI980453A publication Critical patent/FI980453A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108397B publication Critical patent/FI108397B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47LDOMESTIC WASHING OR CLEANING; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47L13/00Implements for cleaning floors, carpets, furniture, walls, or wall coverings
    • A47L13/10Scrubbing; Scouring; Cleaning; Polishing
    • A47L13/20Mops
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47LDOMESTIC WASHING OR CLEANING; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47L13/00Implements for cleaning floors, carpets, furniture, walls, or wall coverings
    • A47L13/10Scrubbing; Scouring; Cleaning; Polishing
    • A47L13/20Mops
    • A47L13/24Frames for mops; Mop heads
    • A47L13/254Plate frames
    • A47L13/256Plate frames for mops made of cloth

Landscapes

  • Cleaning Implements For Floors, Carpets, Furniture, Walls, And The Like (AREA)
  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Silver Salt Photography Or Processing Solution Therefor (AREA)
  • Measurement And Recording Of Electrical Phenomena And Electrical Characteristics Of The Living Body (AREA)
  • Golf Clubs (AREA)
  • Control Of Washing Machine And Dryer (AREA)
  • Inking, Control Or Cleaning Of Printing Machines (AREA)

Description

1 '10 8 397
Siivousliina ja siivouslaite sekä menetelmä siivouksessa Städningslinne och städningsanordning samt förfarande för städning
Keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaiseen siivousliinaan käytettäväksi erilaisten pintojen, kuten esimerkiksi lattioiden, seinien, ikkunoiden, ovien, pöytälevyjen ja vastaavien siivouksessa eli puhdistuksessa, pesussa, huuhtelussa, pyyhinnässä tms. käsittelyssä. Keksintö kohdistuu lisäksi patenttivaatimuksen johdannon 4 mukaiseen laitteeseen siivous-liinan tukemiseksi ja käyttämiseksi, sekä menetelmään siivouksessa .
Aikaisemmin on ollut tunnettua käyttää siivouksessa siivous-laitteen kehikon tukemaksi asetettua moppia, joka on sopivaa puuvilla-, keinokuitu- tms. materiaalia. Erilaisia ratkaisuja mopeiksi ja niiden kinnittämiseksi kehikon yhteyteen tunnetaan mm. US patenteista nrot 3,029,454, 3,711,886, 4,715,081 ja 4,914,778 tai FI patenteista nrot 68514 ja 88670 sekä FI patenttihakemuksista nrot 955346 ja 961107. Näissä kaikissa kehikon yhteyteen asennettu moppiliina vastaa kooltaan ja : perusmuodoltaan olennaisesti kehikkoa. Moppi voi lisäksi olla ; varustettu mopin reunoilta ulottuvilla "hapsuilla".
• · • · ···
Tunnettujen ratkaisujen heikkoutena on ollut, että ne eivät • » · #·.*φ mahdollista koko mopin liinapinta-alan tehokasta käyttöä puh-• 0 ♦ distamiseen, vaan ne ovat sovitetut pyyhkimään puhdistettavaa pintaa ainoastaan alapinnallaan. Kun moppi siivouksen edis- • · · *·'·* tyessä tulee pyyhkivältä alapinnaltaan likaiseksi, on se ir- • · · *.* * rotettava kehikosta ja pestävä tai vaihdettava. Tämä keskeyt-: tää siivouksen pesun ajaksi, tai edellyttää useampien moppien käyttöä ja vaihtoa. Pesulaitteistot tai -järjestelyt ja/tai vaihtomoppien määrä kohottaa siivoustyön kustannuksia, sekä vaikeuttaa siivoustarvikkeiston ja -aineiden määrän yleistä valvontaa ja hallintaa.
2 108397 Tämän lisäksi on tunnetun tekniikan laitteiden ja menetelmien yhteydessä käytettävä useita rakenteeltaan erilaisia ja erillisiä välineitä, kuten pyyhintäliinoja, pesuliinoja ja kui-vauslaitteita. Useiden erillisten laitteiden kuljettelu ja siirtely hankaloittaa siivoustyötä. Erillisten laitteiden hankinta kasvattaa myös kustannuksia, ja lisää em. kaltaisia tarvikkeiston hallintaongelmia.
Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa tunnetun tekniikan epäkohdat ja saada aikaan aivan uudenlainen ratkaisu siivous-välineeksi ja siivouksessa käytettäväksi menetelmäksi.
Keksinnön tavoitteena on lisäksi saada aikaan siivousväline ja menetelmä, jota välinettä ei tarvitse vaihtaa likaantumisen vuoksi yhtä useasti kuin tunnetun tekniikan moppia ja jossa menetelmässä vältetään usein toistuva siivousvälineen vaihto.
Keksinnön tavoitteena on lisäksi saada aikaan siivousväline, jonka käytettävissä oleva pyyhintäpinta-ala on olennaisesti tunnettuja ratkaisuja suurempi.
Keksinnön eräänä lisätavoitteena on saada aikaan siivousväline, joka on tunnetun tekniikan ratkaisuihin nähden monikäyt-töisempi ja -puolisempi.
·...· Keksinnön eräänä lisätavoitteena on laite ja menetelmä, jonka • · :.V avulla pesuun liittyvä pyyhintä ja pesua seuraava kuivaus voidaan suorittaa samalla välineellä.
Keksinnön tavoitteena on lisäksi saada aikaan siivousväline, * · · • · jossa pyyhkivän liinaosan kiinnitys tapahtuu uudella tavalla.
• · · • · ’: Keksinnön perusajatuksen mukaisesti aikaansaadaan olennaisesti : : silmukan muotoinen siivousliina, joka on tarkoitettu asetet- . . tavaksi siivouslaitteen tukemaksi. Silmukan muodostava sii- ; vousliina on sovitettu pujotettavaksi siivousliinaa silmukan sisältä tukemaan sovitetun siivouslaitteen osan päälle sil- 3 '1 08397 mukan muodostavan siivousliinan reuna-aukon kautta. Lisäksi silmukan muodostava siivousliina on sovitettu pyöritettäväksi silmukan suuntaisesti tukiosan päällä. Täsmällisemmin esitettynä, keksinnön mukaiselle siivousliinalle on pääasiallisesti tunnusomaista se, mitä on esitetty oheisissa patenttivaatimuksissa 1...3 ja erityisesti itsenäisen patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukainen siivouslaite käsittää runko-osan, joka on sovitettu vastaanottamaan silmukan muotoiseksi aikaansaatu siivousliina yhteyteensä ja tukemaan siivousliinaa siivouksen aikana. Siivouslaite käsittää lisäksi pidätinosan silmukan muotoon aikaansaadun siivousliinan pidättämiseksi siivouslait-teen runko-osan yhteydessä sen jälkeen kun siivousliina on pujotettu reuna-aukkonsa kautta siivouslaitteen runko-osan päälle tai vaihtoehtoisesti runko-osan toisesta päädystä runko-osan suuntaisesti ulottuvan tankovälineen päälle. Täsmällisemmin esitettynä, siivouslaitteelle on pääasiallisesti tunnusomaista se, mitä on esitetty oheisissa patenttivaatimuksissa 4...10 ja erityisesti patenttivaatimuksen 4 tunnusmerkki-osassa .
; Keksinnön mukainen menetelmä siivouksessa käsittää vaiheet, : : joissa silmukan muotoon aikaansaatu siivousliina pujotetaan siivousliinaa silmukan sisältä tukemaan sovitetun siivouslait-teen tukiosan päälle silmukan muodostavan siivousliinan reuna- • · aukon kautta, ja silmukan muodostavaa siivousliinaa pyörite-tään silmukan suuntaisesti tukiosan päällä siivousliinan sii-vouksessa käytettävän osuuden vaihtamiseksi. Täsmällisemmin esitettynä, menetelmälle on pääasiallisesti tunnusomaista se, mitä on esitetty oheisissa patenttivaatimuksissa il ja 12, ja erityisesti patenttivaatimuksen 11 tunnusmerkkiosassa.
• · • · · : · Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja, joista mainit takoon tässä mm. se, että tarvittavien siivousliinojen tai . vastaavaien määrää sekä tarvittavien liinan vaihtojen määrää voidaan pienentää, millä on vaikutusta siivoustyön taloudel- 4 198397 lisuuteen. Lisäksi siivouksessa käytettävien erillisten välineiden määrää voidaan pienentää, sillä samaa siivouslaitetta voidaan käyttää mm. sekä varsinaiseen pesuun että sen jälkeiseen kuivaukseen tai viimeistelypyyhintään. Koska samaa siivouslaitetta voidaan käyttää useaan eri työnvaiheeseen, työn-vaiheita saadaan tällöin helposti myös yhdisteltyä / lomitettua, jolloin työn joutuisuus paranee. Keksinnön mukainen sii-vouslaite tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, ja on käytettävissä vaikkapa varrellisena lattioiden siivouksessa käytettävänä välineenä tai yhdellä kädellä esim. ikkunapesimenä.
Keksintöä ja sen muita kohteita ja etuja kuvataan seuraavassa esimerkinomaisesti viittaamalla samalla oheiseen piirustukseen, jossa vastaavat viitenumerot eri kuvioissa viittaavat vastaaviin piirteisiin. Tässä kohden tulee ymmärtää, että seuraavan esimerkinomaisen esityksen tarkoitus ei ole rajoittaa keksintöä tässä yhteydessä esitettyihin tiettyihin muotoihin, vaan päinvastoin keksinnön on tarkoitettu kattavan kaikki muunnokset, vastaavuudet ja vaihtoehdot, jotka sisältyvät keksinnön henkeen ja piiriin, kuten oheisissa patenttivaatimuksissa on määritetty. Tässä yhteydessä huomautetaan lisäksi, että termillä siivous tarkoitetaan laajalti kaikkia sellaisia toimintoja, joissa pintoja pyyhitään, pestään, kiillotetaan tai muutoin käsitellään niiden puhdistamiseksi, kiillottamiseksi, suojaamiseksi jne.
• · • · ·
Kuviot la ja Ib esittävät kaaviomaisina sivukuvantoina eräitä • · keksinnön mukaisia siivouslaitteita.
Kuvio 2 esittää kuvion la mukaista laitetta sen päädystä, sekä « « t sen tukemaksi sovitetun keksinnön mukaisen siivousliinan.
• · · • · · • ·
Kuvio 3 vastaa kuviota 2, mutta esittää siivousliinan toisen ; : asennusmahdollisuuden.
Kuviot 4a ja 4b esittävät kuvion 3 mukaisen ratkaisun käyttötapoja.
5 108397
Kuviot 5-7 esittävät eräitä lisäsuoritusmuotoja.
Kuviossa la esitetään eräs keksinnön mukainen siivousliinan pidin eli siivouslaite 10. Vastaava siivouslaite 10 esitetään mm. kuviossa 2, mutta sen vasemmasta päästä katsottuna ja varustettuna keksinnön mukaisella putkimaisella siivousliinalla 9.
Pidin 10 käsittää runko-osan 6, johon on aikaansaatu erityiset pyyhintälastat 7 vastaanottavat kolot 12. Runko-osa 6 voi olla esim. terästä, alumiinia, muovia tms. runko-osaksi sopivaa materiaalia. Pyyhintälastojen 7 materiaali voi olla esim. sopivaa kumi-, muovi- tai solumuovimateriaalia tai ne voivat olla esim. sopivaa harjamaista rakennetta. Pyyhintälastat 7 voivat tarvittaessa olla varustetut terävällä pyyhintä- tai kuivauskärjellä 17. Lastat 7 pujotetaan paikoilleen runko-osan 6 vastaanottaviin koloihin 12 runko-osan 6 toisesta päästä sinänsä tunnetulla tavalla. Tässä yhteydessä huomautetaan, että lastoja voi olla kahden sijasta vain yksi, ja että lasta 7 ei ole keksinnön olennainen osa, vaan että keksinnön perusmuoto on toteutettavissa myös ilman lastoja 7, kuten hiukan myöhemmin tullaan esittämään.
Runko-osan 6 päälle on kiinnitysruuvien 5 avulla kiinnitetty j ousielementti 4. Jousielementti 4 on esijännitetty siten, it#<i että se painautuu kevyesti vasten rungon 6 yläpintaa. Se on nostettavissa irti rungosta 6, eli on liikutettavissa kaksi- * · .*·*. päisellä nuolella osoitetulla tavalla rungon 6 yläpinnan suh-* teen. Jousielementti 4 voi olla aikaansaatu jousiteräslatasta, f.#.t kuten on esim. kuvioissa la ja 2, tai esim. sopivasti muotoon » · i !.* taivutetusta jousilankarakenteesta. Sopiva keksinnössä hyödyn- < · · *. nettävissä oleva esijännitetty jousielementti on alan ammatti- ' * l miehen sinänsä tuntema rakenne, eikä sitä selitetä täten tar-: kemmin.
Jousielementin 4 vapaaseen päähän sen yläpuolelle on keksinnön mukaisesti kiinnitetty ruuveilla 3 siivouslaitteen varren 1 6 ·; 08397 kiinnitysnivelrakenne 2. Ainoastaan osittain esitetty varsi 1 ja sen runkoon 6 kiinnittävä ja ainakin osittaisen kääntymisen mahdollistava nivelrakenne 2 voivat olla mitä tahansa sinänsä tunnettua tyyppiä, kuten esim. edellä viitatuissa patenttijulkaisuissa esitettyä tyyppiä.
Kaaviomainen kuvio Ib vastaa muutoin kuviota la, mutta esittää tapauksen, jossa siivousliinanpitimen 10 oletetaan olevan olennaisen pitkä. Tällöin saattaa esiintyä tilanne, jossa jousielementin 4 esijännityvoima ei ole riittävä. Tällöin jousielementti voidaan kiinnittää toisesta päästään runko-osaan kiinnittimellä tai lukitsimella 14, joka voi olla mitä tahansa sinänsä tunnettua tyyppiä.
Kuviossa 2 esitetään yksi keksinnön suoritusmuoto, jonka mukaisesti runko-osan 6 päälle on pujotettu siivousliina 9. Siivous-liina 9 on aikaansaatu putkimaiseen eli silmukan muotoon, ja on sovitettu pujotettavaksi siivousliinaa tukemaan sovitetun siivouslaitekehikon 10 liinaa pidättävän osan päälle silmukan jommassa kummassa päässä olevan reuna-aukon kautta. Siivous-liinan 9 materiaalina voidaan käyttää mitä tahansa sinänsä tunnettua siivousliinamateriaalia, kuten puuvillaa, froteeta, huopaliinaa, mikrokuituliinaa, keinokuituliinaa, kudottua liinaa tms. siivoukseen soveltuvaa materiaalia. Keksinnön • mukainen putkimainen liina 9 voidaan kääntää ympäri, jolloin ; ’: sen molemmat pinnat voidaan hyödyntää siivouksessa.
·« · » · • « • · · * i
Kuviossa 2 esitetysti liina on pujotettu rungon 6 päälle sen toisen reunan aukon kautta ja asetettu jousielementin 4 alle sen pidättämäksi. Täten liina 9 pysyy tukevasti paikallaan • · · siivouksen aikana. Kun tulee tarve liikuttaa eli "pyörittää" • · 4 *\ * liinaa runko-osan 6 suhteen, nostetaan jousielementtiä 4 irti :*'·· rungon pinnasta esim. varrella 1 nostamalla, kuten on esitetty nuolella kuviossa la tai Ib. Liinaa 9 pyörittämällä saadaan * pyyhittävää pintaa kohden puhdas tai kuiva osa liinasta, li- \ . kaantuneen tai kostuneen liinanosan jäädessä yläpuolelle, ts.
• pois käytöstä. Ratkaisun avulla on mahdollista hyödyntää tar- 7 108397 koin koko liinan 9 pinta-ala sen molemmilta puolilta (ts. sekä silmukan sisä- että ulkopinta) , millä on vaikutusta sekä sii-vousnopeuteen (tarvitaan vähemmän siivousvälinekankaan vaihtoja ja pesuja) että siivousliinakustannuksiin (tarvitaan vähemmän siivousliinoja).
Kuviossa 3 esitetyn vaihtoehdon mukaisesti silmukkamainen siivousliina 9 on sovitettu kiinnitettäväksi siivouslaittee-seen pujottamalla se siivouslaitteen 10 runko-osaan 6 sen alapuolelle aikaansaadun, runko-osan 6 toisesta päädystä 11 ulottuvan tankovälineen 8 päälle. Kuviossa 3 esitetysti tan-koväline 8 voi olla kiinnitetty rungon S toiseen päähän aikaansaatuun päätylevyyn 11.
Kuvion 2 mukaiseen ratkaisuun nähden erona on se, että nyt lastaa 7, kuten esimerkkilastan terävää kärkeä 17, voidaan tarvittaessa käyttää pinnan pyyhintään tai kuivaukseen. Kuvion 2 mukaisessa suoritusmuodossahan lastoilla 7 aikaansaadaan tukea siivousliinalle sitä puhdistettavaa pintaa vasten painettaessa, mutta haluttaessa käyttää kärkeä 17 kuivaukseen on liina 9 poistettava runko-osan 6 päältä.
; Kuviot 4a ja 4b kuvaavat kuvion 3 suoritusmuodon käyttöä.
U' Kuten kuviosta 4a voidaan havaita, pyyhittäessä puhdistettavaa pintaa (ei esitetty) painetaan liinaa 9 pintaa vasten ainoas- ;V. taan toisella lastalla 7, toisen jäädessä vapaaksi. Tätä tois- • · ta lastaa voidaan käyttää hyödyksi puhdistettavan pinnan esi- • · · puhdistukseen esim. irtokivistä tms. roskista, jotka muutoin . . ajautuisivat puhdistusliinaan. Kuvion 4b tilanteessa liina 9 • · ♦ *·.* on kiepautettu runko-osan 6 päälle, ja toista lastaa 7 voidaan • · · **] * nyt käyttää esim. kuivaamiseen. Ratkaisulla saavutetaan merkit- :**.· tävää hyötyä esim. ikkunoita pestäessä, sillä nyt tarvitaan • · ;***: vain yksi siivouslaite, jota voidaan käyttää sekä itse pesuun vaihdettavissa / pyöritettävissä olevalla liinalla 9 että • ’ kuivaukseen lastalla 7.
Erään suoritusmuodon mukaisesti tankovälineen 8 ja ainakin toisen lastan 7 välinen rako on sovitettu olennaisen pieneksi, 8 108397 tai jopa sellaiseksi, että lasta 7 painautuu tankovälinettä 8 vasten. Tällä saadaan aikaan vastaava pidätysvaikutus kuin jousielementillä 4.
Tankoväline 8 voi lisäksi olla varustettu olennaisesti sen koko pituuden poikki ulottuvalla raolla tai hahlolla 21, eli tankoväline 8 muodostaa ns. C-rakenteen. Kuten kuviossa 5 on esitetty, voidaan tällaiseen tankoon pujottaa siivousliina 19, jonka yhteen reunaan on aikaansaatu erityinen pidätinpalko 20, kuten reunan sisälle ommeltu ohut tanko tms., joka pujotetaan tankovälineen 8 sisälle ja josta palosta 20 siivousliina 19 ulottuu. Tämän ratkaisu mahdollistaa liinan 9 molempien puolien käyttämisen yhdellä kiinnityksellä samalla kun lastoja 7 voidaan käyttää esim. kuivaamiseen. Kuvion 5 esityksen mukaisesti siivouslaitetta ei ole kaikissa suoritusmuodoissa välttämätöntä varustaa kuvioissa 1-4 esitetyn kaltaisella jousielementillä .
Kuviossa 6 esitetään ratkaisu, jossa siivouslaitteen 10 yhteyteen sen pidättämäksi on asennettu sinänsä tunnettua tyyppiä oleva siivousliina 9A ja/tai 9B, so. liina, joka ei muodosta ; V silmukkaa.
Kuvioissa 1 - 6 on esitetty siivousliinan pidin 10, joka on varustettu kahdella lastalla 7, jotka on varustettu kuivaus-kärjellä 17. Jo edellä selostetun pyyhintä/kaavintaominaisuu-tensa lisäksi näitä lastoja käytetään hyväksi myös itse puhdis- • · « tustapahtumassa, sillä niitä käytetään elementteinä, jotka . . painavat liinan puhdistettavaa pintaa vasten. Kuvatun kaltai- • · · sella lastalla tapahtuvalla painamisella saavutetaan etua • · · *·[ siivouksessa mm. siitä syystä, että pinta-ala, jolla liinaa painetaan siivottavaa pintaa vastaan pysyy olennaisen pienenä • · samalla kun paine pintaa vastaan saadaan tällä pienellä pinta-alalla olennaisen suureksi. Täten esim. kostea liina liukuu : helposti puhdistettavalla pinnalla samalla kun sen puhdistus- '· · vaikutus on mahdollisimman suuri.
9 '108397
Kuten kuviosta 4a voidaan havaita, painaa vasemmanpuoleinen lasta 7 liinaa vasten puhdistettavaa pintaa samalla kun laitetta 10 vedetään oikealle. Liinan loppuosa seuraa perässä, se voi imeä / kuivata lastan kohdalla puhdistettavalle pinnalle jääneen veden samalla kun laitetta vedetään eteenpäin.
Kuviossa 7 esitetään keksinnön vielä eräs suoritusmuoto. Tämän mukaisesti runko-osa 6 on olennaisen tasomaista rakennetta. Myös tässä käytettävä siivousliina 29 on aikaansaatu silmukkamaiseen muotoon, mutta siten, että sen toinen pää on suljettu. Avonainen pää pujotetaan aukon 30 kautta ja nuolella osoitetusta rungon 6 päälle, missä pujotuksessa / päällevedossa voidaan käyttää läppää tai lenkkiä 31 avuksi. Kun siivousliinaosa 29 on täydellisesti pujotettu rungon 6 päälle, vapautetaan jousi-elementti 4, jolloin se painautuu runkoa 6 vasten ja pidättää liinaosan paikoilleen. Läppäosa 31 voidaan lisäksi varustaa sopivilla kiinnitysvälineillä ja liinan 29 päädyn pinta vastaavilla kiinnitysvälineiden vastakappaleilla, niin että läppä-osaa voidaan hyödyntää myös päätyaukon 30 sulkemisessa ja liinaosan pidätyksessä kehikon 6 päällä.
: On huomattava, että keksinnön mukainen siiivouslaite voi olla : sekä olennaisen pitkällä nivelöidyllä varrella varustettu, esim. lattioiden pyyhintään tarkoitettu laite, tai olennaisen lyhyellä ja nivelöimättömällä varrella tai käsikahvalla varus-;y. tettu käsikäyttöinen siivouslaite esim. ikkunoiden tai pöytien puhdistukseen.
• · · . . Keksinnön avulla on siis saatu aikaan laite ja menetelmä, • * ♦ • « · *,· minkä avulla saavutetaan merkittävää etua siivoustyössä. On • « « ’·’ * huomattava, että edellä esitetyt esimerkit keksinnön suori- tusmuodoista eivät ole tarkoitettu rajoittamaan keksinnön • · :***; patenttivaatimuksissa esitettyä suojapiiriä.

Claims (12)

1. Silmukan muodostava siivousliina, joka on sovitettu pujotettavaksi siivousliinasilmukkaa (9) silmukan sisältä tukemaan sovitetun siivouslaitteen (10) osan päälle siivousliinasilmukan (9) sivulle aikaansaadun reuna-aukon kautta ja pyöritettäväksi mainitun siivousliinasilmukkaa tukevan osan ympärillä, tunnettu siitä, että mainittu reuna-aukolla varustettu sivu ulottuu olennaisen samansuuntaisesti siivouslaitteen (10) pääpyyhintäsuunnan kanssa, ja että siivousliinasilmukkaa (9) tukemaan sovitettu osa (6 tai 8) on pitkänomaista muotoa ja sovitettu ulottumaan olennaisen kohtisuorasti suhteessa mainittuun pääpyyhintäsuuntaan siten, että siivousliinasilmukka (9) on pyöritettävissä mainitun pääpyyhintäsuunnan suuntaisesti mainitun siivousliinasilmukkaa tukevan pitkänomaisen osan (6 tai 8) ympärillä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen siivousliina, tunnet-t u siitä, että silmukan muodostava siivousliina (9) on sovitettu kiinnitettäväksi siivouslaitteen (10) runko-osan (6) yhteyteen siivousliinaa pidättävän osan muodostavan esijännitetyn jousielementin (4) avulla, jonka jousielementin yhteyteen on ; lisäksi aikaansaatu siivouslaitteen (10) varsiosan (1) kiinni- tysvälineet (2) . »»M
**· 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen siivousliina, tunnet- • * * ’·*·* t u siitä, että silmukan muodostava siivousliina (9) on sovi-»·· • · * *·* * tettu asennettavaksi siivouslaitteeseen pujottamalla se siivous-laitteen (10) runko-osaan (6) sen alapuolelle aikaansaadun, #·« ί../ runko-osan (6) toisesta päädystä (11) olennaisesti runko-osan ·**’: suuntaisesti ja pituisesti ulottuvan tankovälineen (8) päälle. « ·
4. Siivouslaite, joka käsittää välineet silmukan muotoon aikaansaadun siivousliinan pidättämiseksi ja tukemiseksi, ja 11 1 08 397 jossa siivousliinasilmukka (9) on sovitettu pujotettavaksi siivousliinasilmukkaa (9) silmukan sisältä tukemaan sovitetun siivouslaitteen (10) osan päälle siivousliinasilmukan (9) sivulla olevan reuna-aukon kautta ja pyöritettäväksi mainitun siivousliinasilmukkaa tukevan osan ympärillä, tunnettu siitä, että siivousliinasilmukan reuna-aukoilinen sivu ulottuu olennaisen samansuuntaisesti siivouslaitteen (10) pääpyyhintäsuunnan kanssa ja siivousliinasilmukan pujotus on sovitettu tapahtuvaksi siivouslaitteen sivulta, siivousliinasilmukkaa (9) tukemaan sovitettu osa (6 tai 8) on pitkänomaista muotoa ja sovitettu ulottumaan olennaisen kohtisuorasti suhteessa mainittuun pääpyyhintäsuuntaan siten, että siivousliinasilmukka (9) on pyöritettävissä mainitun pääpyyhintäsuunnan suuntaisesti mainitun siivousliinasilmukkaa tukevan pitkänomaisen osan (6 tai 8) ympärillä, ja että sii-vouslaite (10) käsittää pidätinosan (4 tai 8) siivousliinasilmukan (9) pidättämiseksi siivouslaitteen runko-osan (6) yhteydessä sen jälkeen kun siivousliina (9) on pujotettu reuna-aukkonsa kautta siivouslaitteen runko-osan (6) päälle tai vaihtoehtoisesti runko-osan (6) toisesta päädystä (11) runko-osan suuntaisesti ulottu-Ϊ| van tankovälineen (8) päälle.
·;;; 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen siivouslaite, tunnet- *··** t u siitä että pidätinosa on muodostettu runko-osaan (6) so- • * ·.*.* vitetusta esijännityksen alaisesta jousielementistä (4) , joka • · « : on sovitettu painautumaan esijännityksen alaisena kohden run ko-osaa (6), siivousliinan (9) ollessa sovitettu pujotetta-vaksi ja/tai liikutettavaksi jousielementin (4) ja runko-osan :'j*: (6) välissä jousielementin ollessa avatussa toiminta-asen- .· . nossa.
• · · • · · ‘ ’ 6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen siivouslaite, tunnet- ; ; : t u siitä, siivouslaite käsittää lisäksi varren (1), joka on . . kiinnitetty jousielementin (4) yhteyteen, järjestelyn ollessa sellainen, että jousielementti (4) on sovitettu avattavaksi siivousliinan (9) sisäänpujotusta ja/tai liikuttamista varten vartta (2) liikuttamalla. 12 1 08397
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen siivouslaite, tunnettu siitä, että se lisäksi käsittää lukitsimen (14) jousielementin (4) lukitsemiseksi siivousliinaa (9) pidättävään asentoon.
8. Patenttivaatimuksen 4 mukainen siivouslaite, tunnet -t u siitä, että siivouslaitteen pidätinosa käsittää pitkänomaisen tankovälineen (8), joka on kiinnitetty toisesta päästään runko-osaan (6) ja ulottuu olennaisesti runko-osan suuntaisesti ja runko-osan pituisena, joka tankoväline (8) on sovitettu pujotettavaksi siivousliinan (9) silmukan sisälle.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen siivouslaite, tunnet -t u siitä, että tankoväline (8) on onttoa rakennetta ja että siihen on aikaansaatu sen pituussuuntaisesti ulottuva hahlo (21), jonka kautta erityinen tankovälineen (8) sisälle asetettavalla pidätinpalolla (20) varustettu siivousliina (19) voi ulottua.
10. Jonkin patenttivaatimuksista 4-9 mukainen siivouslaite, tunnettu siitä, että se käsittää kaksi runko-osan (6) alapuolelle sijoitettua rungon suuntaista pyyhintälastaa (7) , kummankin pyyhintälastan käsittäessä ainakin yhden kuivaavan • · kärjen (17), järjestelyn ollessa sellainen, että runko-osan :T: toiseen päähän (11) kiinnitetty tankoväline (8) ulottuu pyy- hintälastojen (7) välissä ja että kuivaavista kärjistä (17) ensimmäinen on sovitettu kuivaamaan ensimmäiseen suuntaan • · · tapahtuvalla vedolla ja toinen on sovitettu kuivaamaan toiseen * * · suuntaan tapahtuvalla vedolla. • * * • · · • «
10 ''08397
11. Menetelmä siivouksessa siivouslaitteella, joka käsittää välineet silmukan muotoon aikaansaadun siivousliinan pidät-.··_ tämiseksi ja tukemiseksi, jossa menetelmässä siivousliinasil-mukka (9) pujotetaan siivousliinasilmukkaa (9) silmukan sisäl- 13 1 08397 tä tukemaan sovitetun siivouslaitteen (10) osan päälle sii-vousliinasilmukan (9) reuna-aukon kautta ja siivousliinasil-mukkaa pyöritetään mainitun siivousliinasilmukkaa tukevan osan ympärillä, tunnettu vaiheista, joissa: silmukan muotoon aikaansaatu siivousliina (9) pujotetaan siivousliinaa silmukan sisältä tukemaan sovitetun siivouslaitteen (10) tukiosan (6 tai 8) päälle silmukan muodostavan siivousliinan reuna-aukon kautta siivouslaitteen sivulta suunnasta, joka on kohtisuorassa siivouslaitteen pääpyyhintäsuuntaan, silmukan muodostavaa siivousliinaa (9) pyöritetään silmukan suuntaisesti olennaisen kohtisuorasti mainittuun pääpyyhintäsuuntaan nähden ulottuvan tukiosan (6 tai 8) päällä siivous-liinan (9) siivouksessa käytettävän osuuden vaihtamiseksi siivoustyön aikana.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen menetelmä siivouksessa, tunnettu siitä, että siivousliina (9) pidätetään valittuun asentoonsa esijännitetyn, tukiosaa (6) kohden painautuvan jousielementin (4) avulla, ja että siivousliinan (9) pidätys poistetaan kääntämällä jousielementtiä (4) siivouslaitteen varren (1) avulla poispäin tukiosasta (6). • · · t · · « I * • · · • · · • f · • · I • · * • ♦ * • · · * ♦ « 0 0 0 0 0 0 I 1 « 14 '108397
FI980453A 1998-02-27 1998-02-27 Siivousliina ja siivouslaite sekõ menetelmõ siivouksessa FI108397B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI980453A FI108397B (fi) 1998-02-27 1998-02-27 Siivousliina ja siivouslaite sekõ menetelmõ siivouksessa
AT99660038T ATE359019T1 (de) 1998-02-27 1999-02-25 Reinigungsgerät, reinigungstuch und verfahren zum reinigen
DE69935746T DE69935746T2 (de) 1998-02-27 1999-02-25 Reinigungsgerät, Reinigungstuch und Verfahren zum Reinigen
EP99660038A EP0938863B1 (en) 1998-02-27 1999-02-25 Cleaning device, cleaning cloth and method of cleaning

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI980453A FI108397B (fi) 1998-02-27 1998-02-27 Siivousliina ja siivouslaite sekõ menetelmõ siivouksessa
FI980453 1998-02-27

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI980453A0 FI980453A0 (fi) 1998-02-27
FI980453A FI980453A (fi) 1999-08-28
FI108397B true FI108397B (fi) 2002-01-31

Family

ID=8551055

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI980453A FI108397B (fi) 1998-02-27 1998-02-27 Siivousliina ja siivouslaite sekõ menetelmõ siivouksessa

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0938863B1 (fi)
AT (1) ATE359019T1 (fi)
DE (1) DE69935746T2 (fi)
FI (1) FI108397B (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE102004061893A1 (de) * 2004-12-22 2006-07-06 BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH Feuchtwischer mit einem flächigen Halter
DE502005002286D1 (de) * 2005-03-16 2008-01-31 Freudenberg Carl Kg Wischbezug
DE102005012679A1 (de) * 2005-03-18 2006-09-21 Peter Sieger Verfahren zum Betreiben eines Flächenreinigungskopfes und Flächenreinigungskopf zur Durchführung des Verfahrens
CN100444775C (zh) * 2006-09-25 2008-12-24 张卫 多功能拖把
DE102015010021A1 (de) * 2015-08-06 2017-02-09 Carl Freudenberg Kg Fußboden-Reinigungsgerät

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1946321A (en) * 1933-08-09 1934-02-06 Hester W Hunter Cleaning device
CH263480A (de) * 1946-12-14 1949-08-31 Rosenberger Frei Anna Zum Auftragen von Bodenwichse bestimmtes Gerät.
US5477582A (en) * 1994-05-10 1995-12-26 Azuma Industrial Co., Ltd. Mop sheet holder, and mop sheet therefor

Also Published As

Publication number Publication date
FI980453A0 (fi) 1998-02-27
ATE359019T1 (de) 2007-05-15
DE69935746T2 (de) 2008-01-17
DE69935746D1 (de) 2007-05-24
EP0938863A2 (en) 1999-09-01
EP0938863B1 (en) 2007-04-11
EP0938863A3 (en) 2001-04-18
FI980453A (fi) 1999-08-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1273173A (en) Wringer mop
FI108397B (fi) Siivousliina ja siivouslaite sekõ menetelmõ siivouksessa
US20100242992A1 (en) Method of and Apparatus for Cleaning a Floor
KR101629924B1 (ko) 청소용 밀대에 착탈되는 걸레포
US5165138A (en) Cleaning device
KR101762563B1 (ko) 탈수기능이 구비된 청소용 밀대
JP4438783B2 (ja) 洗浄具
EP0966222A1 (en) Foldable mop
EP2941164B1 (en) Method for cleaning a surface and cleaning implement
JP4740435B2 (ja) ガラス用清掃具
US3457579A (en) Squeegee mop
JP4740437B2 (ja) ガラス用清掃具
JP3870849B2 (ja) 洗浄具
JP3801288B2 (ja) 清掃具
JP3071400B2 (ja) 箒に着合して用いる払掃具
EP1686882A1 (en) Device for cleaning floors and similar surfaces
JP4677128B2 (ja) 網戸用清掃具
FI108209B (fi) Varrellinen siivousväline etenkin tasopintojen puhdistamiseksi
FI87981C (fi) Avtorkningsanordning
CN214157245U (zh) 拖把多向旋转定位连接器及清洗挤水桶
JP3075380U (ja) 伸縮式モップ
CN219578831U (zh) 一种便于安装擦拭物的拖把板
JP3119569U (ja) ほうき柄への着脱掃除用具
PL183974B1 (pl) Narzędzie do czyszczenia, zwłaszcza do przecierania na wilgotno i na mokro
US20060130255A1 (en) Sponge mop and scrubber

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired