DK166433B - Apparat til brug ved optraening af mavemusklerne - Google Patents
Apparat til brug ved optraening af mavemusklerne Download PDFInfo
- Publication number
- DK166433B DK166433B DK348487A DK348487A DK166433B DK 166433 B DK166433 B DK 166433B DK 348487 A DK348487 A DK 348487A DK 348487 A DK348487 A DK 348487A DK 166433 B DK166433 B DK 166433B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- pelvic
- user
- lumbar
- symmetry
- axis
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A63—SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
- A63B—APPARATUS FOR PHYSICAL TRAINING, GYMNASTICS, SWIMMING, CLIMBING, OR FENCING; BALL GAMES; TRAINING EQUIPMENT
- A63B23/00—Exercising apparatus specially adapted for particular parts of the body
- A63B23/02—Exercising apparatus specially adapted for particular parts of the body for the abdomen, the spinal column or the torso muscles related to shoulders (e.g. chest muscles)
- A63B23/0205—Abdomen
- A63B23/0211—Abdomen moving torso with immobilized lower limbs
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A63—SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
- A63B—APPARATUS FOR PHYSICAL TRAINING, GYMNASTICS, SWIMMING, CLIMBING, OR FENCING; BALL GAMES; TRAINING EQUIPMENT
- A63B21/00—Exercising apparatus for developing or strengthening the muscles or joints of the body by working against a counterforce, with or without measuring devices
- A63B21/40—Interfaces with the user related to strength training; Details thereof
- A63B21/4027—Specific exercise interfaces
- A63B21/4039—Specific exercise interfaces contoured to fit to specific body parts, e.g. back, knee or neck support
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Physical Education & Sports Medicine (AREA)
- Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Biophysics (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Biomedical Technology (AREA)
- Neurology (AREA)
- Pulmonology (AREA)
- Rehabilitation Tools (AREA)
- Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
- Prostheses (AREA)
- Massaging Devices (AREA)
- Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
Description
i
DK 166433 B
Opfindelsen angår et apparat til brug ved optræning af mavemusklerne, således som nærmere angivet i krav l's indledning.
5 Et apparat af denne art kendes fra USA-patentskrift nr. 1.904.039.
En "flad" mave er ikke alene æstetisk tiltalende, men er også et tegn på, at det pågældende individ har den mavemu-skelstyrke, der er nødvendig for at forhindre visse typer 10 af lændesmerter. En "flad" mave er et mål for næsten alle træningsprogrammer. Den kendte "sid op"-øvelse er den mest populære øvelse, man kan udføre med henblik på at gøre maven mere flad. Andre øvelser, der angiveligt skal kunne styrke mavemuskulaturen, vinder først i udbredelse, hvorpå 15 de ofte går ud af brug, hvad der skyldes deres mangel på virkning eller, at de er vanskelige at udføre.
Hovedproblemet ved udarbejdelse af mavetræningsøvelser skyldes, at den fremadbøjning af kroppen, der er nødvendig for at styrke mavemusklerne - først og fremmest 20 musculus rectus abdominis - kan udføres med større kraft af musculus psoas major og musculus iliacus, to muskler, der står under en større spænding end musculus rectus abdominis. Selv om disse to muskler er kraftige hofte- og lår-flexorer, hæfter de til lændehvirvelsøjleområdet og 25 bækkenets bagside og til hoftebenet. Når disse muskler kontraherer, sker det både, at musculus rectus abdominis arbejder med ringe anstrengelse, og at disse to andre muskler bevirker en fremadgående rotation af bækkenet; herved skabes en situation, der kan forøge lændesmerterne, 30 bidrage til dårlig mekanisk flugtning og frembringe en uønsket svajrygget holdning med "andefødder". Dersom under den sædvanlige "sid op"-øvelse fødderne låses under en genstand til opnåelse af en forankring, vil de kraftige benmuskler (quadriceps femoris) også træde i stedet for 35 mavemusklerne.
DK 166433 B
2 I den sædvanlige "sid op"-øvelse ligger personen på ryggen på gulvet med hofte og knæ bøjet ca. 90° og hænderne anbragt bag hovedet.
5 Ovennævnte USA-patentskrift anviser et specielt udformet apparat, som personen ligger på under udførelsen af øvelsen. Under brugen af dette apparat er personen i hovedsagen anbragt på samme måde som under den sædvanlige "sid op"-øvelse, men med træningsapparatet anbragt mellem 10 personen og gulvet. Apparatet er således udformet, at bækkenet støttes i en bækkenskåldel, medens lændehvirvel-søjlen understøttes af en langsgående støttedel i en anatomisk acceptabel lordose eller extension. Overgangsområdet mellem de to dele er buet konvekst opad for at 15 understøtte den anatomiske overgang mellem korsbenet og lændehvirvelsøjlen. Dette kendte apparat har en plan underside, og ligger derfor under brugen støttende ubevægeligt mod gulvet eller andet fast underlag. Alle bevægelser, som brugeren udfører, mens han eller hun er 20 understøttet på dette apparat, er således baseret på, at de dele af brugerens krop, der hviler på apparatet, er stationære i forhold til gulvet, hvad der selvsagt udgør en vis begrænsning. Desuden medfører den kendsgerning, at apparatet har en plan underside, men en overside, hvis 25 form er tilpasset efter menneskekroppens form, at apparatet bliver ret voluminøst og tungt, og dermed også kostbart at fremstille.
Det er på denne baggrund opfindelsens formål at anvise udformningen af et apparat af den indledningsvis nævnte 30 art, som dels giver brugeren en større bevægelsesfrihed i forhold til underlaget, dels er betydeligt billigere at fremstille og lettere at håndtere end det ovenfor omtalte, kendte apparat, og dette formål opnås ved hjælp af et apparat, som ifølge opfindelsen tillige udviser de træk, 35 der er angivet i krav l's kendetegnende del.
DK 166433 B
3
Ved hjælp af det trask, der er angivet i punkt d, opnås en forbedret forbindelse mellem brugerens lænd og apparatet, hvad der giver brugeren et godt herredømme over apparatets 5 bevægelser, når brugeren udnytter det i punkt e angivne træk, der gør det muligt at vippe eller vugge apparatet i forhold til gulvet. Da den i punkt e angivne udformning tillige gør det muligt at udforme apparatets over- og underside næsten identiske, kan apparatet fremstilles 10 meget let og billigt, f.eks. ved sprøjtestøbning af et dertil egnet plastmateriale.
Den i krav 2 angivne udformning sikrer den korrekte anbringelse af vippepunktet, hvad der er en kritisk faktor for opfindelsens effektivitet. Menneskekroppens tyngde-15 punkt ligger på eller i nærheden af den anden sacral-knude, og vippefodens vippepunkt er strategisk anbragt under dette kropsområde, hvorved en uanstrengt fremad- og bagudgående vipning er sikret.
Ved den i krav 3 angivne udformning opnås, at de skrå 20 mavemuskler refleksmæssigt aktiveres under brugen.
Ved den i krav 4 angivne udformning opnås, at apparatet let kan bringes og holdes i korrekt stilling i forhold til brugerens bækken, lumbo-sacrale overgang og haleben over de pågældende områder på apparatet. Den trekantede 25 fordybning omgiver brugerens haleben og bevirker en ophængning af knoglestrukturen, således at der opnås en virksom formindskelse af de friktions- og sammenpresningskræfter, der i reglen optræder under den sædvanlige "sid op"-øvelse.
30 Ved den i krav 6 angivne udformning forhindres beskadigelse af brugerens hænder, når denne holder fast i bækkenskåldelens håndtag under udførelse af øvelsen. De nævnte fremspring kan betegnes som "sidestabilisatorer".
DK 166433 B
4 ,et
Yderligere udførelsesformer, hvis virkninger vil fremgå af den efterfølgende specielle del af nærværende beskrivelse, er angivet i krav 5 og 7-12.
5 Med apparatet ifølge opfindelsen er det muligt at opnå følgende: - opretholdelse af en anatomisk acceptabel lordose i læn-dehvirvelsøjlen, - opretholdelse af en anatomisk acceptabel lumbo-sacral 10 vinkel i den tilbagelænede stilling, - formindskelse af sammenpresningskræfter på hvirvelsøjlen under øvelsens begyndelses- og slutfaser, - mulighed for hvirvelsøjlen at fjedre bagud ind i apparatet s bøjelige lændestøttedel, 15 - "starthjælp" for at lette løftningen af overkroppen til øvelsens bevægelsesområde ved understøtning af bækken-vipning, - formindskelse af lokaliseret belastning af hvirvelsøjlens segmenter, 20 - fordeling af de træghedsbetingede sammenpresningskræfter over den samlede længde af lændehvirvelsøjlestøttedelen, - beskyttelse mod belastning af overgangssegmentet L5-S1 (den lumbo-sacrale vinkel), - sammenpresningskræfterne på lændehvirvelsøjlens disci 25 forskydes fremad og bort fra rygmarvskanalen, rygmarven og nerverne, - ryghvirvlernes bevægelsesbue rettes bagud, hvad der gør det muligt for de små ledflader at bære de sammenpresningskræfter, som de er bestemt for, 30 - bækkenet understøttes fordelt som et "unimodulært" seg ment, hvorved torsion mellem bækkenet og hvirvelsøjlen formindskes, - bækkenvipningen om den vandrette akse bringes til at ske ved eller i nærheden af S2-knuden, kroppens natur- 35 lige tyngdepunkt, - formindskelse af sandsynligheden af muskel-substitution
DK 166433 B
5 ved musculus ilio-psoas og musculus quadriceps, hvorved kravet om løftekraft fra selve mavemusklerne forøges, - frembringelse af en aktivering af centralnervesystemet 5 til at styre balancering på apparatet ved effektiv kontraktion af det samlede mavemuskulaturbælte, inklusive musculus rectus abdominis (bilateralt), de indre skrå muskler (bilateralt) og de ydre skrå muskler (bilateralt), 10 - krav om effektiv arbejdsydelse fra det samlede mavemus kulaturbælte som beskrevet ovenfor, - en forøgelse af kravet om muskel-løft i bevægelsens effektive midterområde, - formindskelse af torsionsbelastning på hvirvelsøjlen og 15 bækkenet, - formindskelse af friktions- og sammenpresningskræfter på halebenet, - mulighed for vellykket udførelse af "sid op"-øvelsen ved delvis bidrag fra overekstremiteternes muskler.
20 Opfindelsen skal i det følgende forklares nærmere under henvisning til tegningen, på hvilken fig. 1 belyser apparatets anvendelse i en "sid op"-øvelse, fig. 2 viser apparatet set ovenfra, 25 fig. 3 viser apparatet set mod den forreste ende, fig. 4 viser apparatet i perspektiv, fig. 5 viser det i fig. 2 viste apparat set fra siden, fig. 6 er et snit efter linien A-A i fig. 2, fig. 7 er et snit efter linien B-B i fig. 2, 30 fig. 8 er et snit efter linien C-C i fig. 2, fig. 9 skematisk og delvis i snit viser relationerne mellem træningsapparatet og hvirvelsøjlens neder-ste del samt visse større muskelgrupper, og fig. 10 er et snit efter linien D-D i fig. 2.
35 Det på tegningen viste træningsapparat 10 udgør et legeme, der er udformet i eb stykke af en forholdsvis tynd o'
DK 166433 B
6 sprøjtestøbt plastskal, der er mere eller mindre bøjelig eller stiv på forskellige steder- Variationerne i bøjelighed skyldes den sprøjtestøbte plasts fysiske egenskaber 5 i forhold til apparatets iboende konstruktion. Det overgangsområde mellem bækkendelen og lændehvirvelsøjlen, som i fig. 2 er skraveret mellem linierne B-B og C-C, understøtter vippeindretningen og bækkenskålen og er, når apparatet er sprøjtestøbt, stivere end de tilstødende 10 dele. Dersom apparatet er formet ved hjælp af vakuum eller på anden måde, kan det være udformet med ribber eller afstivninger på en sådan måde, at det i overgangsområdet har den samme stivhed.
Træningsapparatet 10 omfatter i hovedtrækkene en skåldel 15 12, der er elliptisk formet og er tilpasset i størrelse til at optage brugerens endeballer og understøtte bækkenet, samt en lændestøttedel 14, der strækker sig fra skåldelen 12 og flugter med symmetriaksen. Skåldelen 12 og lændestøttedelen 14 er indbyrdes forbundet gennem det i 20 fig. 2 mellem linierne B-B og C-C skraverede overgangsområde, som er buet opad konvekst for at tillade opretholdelse af den normale lumbo-sacrale vinkel, der er defineret som den anatomiske overgang mellem bækkenets korsben og lændehvirvelsøjlens hvirvel L5. (Der hersker 25 almindelig enighed om, at en normal lumbo-sacral vinkel er ca. 35-40°). Dette er et vigtigt beskyttende træk ved dette apparat. Symmetriaksen er langs med linien A-A i fig. 2.
Lændestøttedelen 14 er som navnlig vist i fig. 5 og 6 30 udformet med en jævn opad konveks krumning på en sådan måde, at når apparatet er i brug med brugerens endeballer anbragt i skålen 12 og den nederste del af ryggen hvilende på lændestøtten 14, opretholdes under den neutrale rygliggende stilling en ønsket grad af lordose i lændehvirvel-35 søjlen og en anatomisk acceptabel lumbo-sacral vinkel. Som nævnt ovenfor menes her med "anatomisk acceptabel", at der
DK 166433B
7 er generel enighed blandt anatomieksperter om, at en normal lumbo-sacral vinkel er af størrelsesordenen 35-40°; den nøjagtige vinkel vil i reglen variere fra person til 5 person stort set indenfor dette område. Lændestøttedelen 14 vil derfor opretholde en hvilken som helst persons normale lumbo-sacrale vinkel, der antages at ligge i området 35-40°, i et behagelig og godt understøttet stilling, medens brugerens krop befinder sig i den 10 neutrale rygliggende stilling. Med andre ord er en anatomisk acceptabel lumbo-sacral vinkel den vinkel indenfor det normale område af lumbo-sacrale vinkler, som brugerens rygrad antager, når kroppen indledningsvis anbringes korrekt på træningsapparatet 10 ifølge 15 opfindelsen.
Når "sid op"-øvelsen påbegyndes, fjedrer det bøjelige overgangsområde, som i fig. 2 er vist skraveret mellem linierne B-B og C-C, tilbage imod gulvet, medens lænde-hvirvelsøjlen udflades, således at der skabes en naturlig 20 skråstilling af bækkenet, og det forhindres, at der opstår en for stor lumbo-sacral vinkel eller en for stor lordose, der kan være skadelig for hvirvelsøjlens nederste del. Skråstilling af bækkenet er en manøvre, der kendes både af træningsenthusiaster og personer med lændesmerter, og 25 består i, at bækkenet svinges således, at lænden udflades med henblik på at formindske belastningen på de sarte disci med omliggende strukturer.
Det vil også kunne ses, navnlig i sidebilledet henholdsvis længdesnittet i fig. 5 og 6, at lændestøttedelen 14 også 30 er fladt konkavt krummet langs med symmetriaksen A-A. Konkaviteten er mindre udtalt ved omkredsen, hvorved det opnås, at brugerens lænd her støttes jævnt under brugen.
En vippefod 16 strækker sig på undersiden af bækkenskålen 12 som et konveks elliptisk fremspring. Dybden af den 35 indre hulhed i vippefoden 16 stiger hen mod periferien af
DK 166433 B
8 bækkenskålen 12. Vippefoden 16 gør det muligt for træningsapparatet 10 som helhed at vippe fremad og bagud om en på tværs af symmetriaksen forløbende akse, medens 5 mavemusklerne trænes i løbet af en række "sid op"-øvelser.
Som det vil kunne ses af fig. 2, flugter vippefoden 16 med symmetriaksen A-A, og muliggør derved sideværts vipning af apparatet som helhed, hvad der under brugen muliggør en stimulering og aktivering af de skrå mavemuskler, således 10 som det skal forklares nærmere i det følgende. Den elliptiske udformning af vippefoden 16 er den faktor, der sikrer den korrekte anbringelse af vippebevægelsens omdrejningspunkt, og er en kritisk faktor for apparatets virkning. Kroppens tyngdepunkt ligger på eller i nærheden 15 af den anden sacralknude, og omdrejningspunktet for vippefoden 16 er udformet i et stykke med bækkenskålen 12 til dannelse af et profileret fremspring. I overensstemmelse hermed er der i den opadvendende del af bækkenskålen 12, der er bestemt til optagelse af endeballerne, udformet 20 en fordybning 20, der falder sammen med beliggenheden af vippefoden 16, jf. især fig. 4 og 8. Fordybningen 20 slutter sig omkring brugerens haleben, når dette af ballestøtteområderne 22 bringes til at befinde sig over udsparingen, og herved opnås en effektiv reduktion af de 25 friktions- og sammenpresningkræfter, der normalt optræder under den sædvanlige "sid op"-øvelse.
Som det bedst kan ses i fig. 6 og 10, omfatter bækkenskålen 12 et par fladt konkavt krummede ballestøtteområder 22 på modsatte sider af symmetriaksen A-A. Overgangen mellem 30 fordybningen 20 og ballestøtteområderne 22 på hver side af fordybningen omfatter et trekantet, let forsænket overgangsområde, som gradvis divergerer opad i form af en trekant af lignende form som korsbenet strækkende sig ind i overgangsområdet mellem bækkenskålen 12 og lændestøtten 35 14. Dette trekantområde bringer på effektiv måde brugerens bækken, lumbo-sacrale vinkel og haleben til at flugte over apparatets dertil svarende optage-område. Denne svagt
DK 166433 B
9 udtalte trekantede fordybning ses bedst i fig. 2 som konturlinierne på begge sider af symmetriaksen A-A, der overskæres af linien B-B, samt i fig. 4 og 8.
5 På hver side af træningsapparatet 10 er der i den nederste halvdel af bækkenskålen 12 udformet et par udragende håndtagsdele 24, jf. især fig. 2, 4, 5, 6 og 10. Under øvelserne holder brugeren fast i disse håndtag for at hjælpe sig selv og for at indstille og opretholde apparatets 10 stilling i forhold til sin krop og derved opnå større komfort og virkning. Håndtagene 24 er indrettet med henblik på tilpasning til forskellige armlængder og for at holde albuen "i vingeform" i afstand fra kroppens sider. Herved formindskes risikoen for, at albuens hårde dele 15 rammer gulvet eller underlaget, og giver brugeren den fordel under løftebevægelse at han eller hun kan opnå delvis assistance fra musklerne i den øverste del af kroppen.
Som det fremgår af fig. 3-5 og 10, er der på undersiden af 20 træningsapparatet 10 på hver side udformet et fremspring i form af et vippestop 25, der tjener til at begrænse sideværts vipning af apparatet. Herved reduceres effektivt risikoen for beskadigelse af brugerens hænder, når disse griber gennem håndtagsdelen 24. Vippestoppene 25, der kan 25 betegnes som "sidestabilisatorer", er formet i et stykke med bækkenskålen 12.
Det bør bemærkes, at den ene eller begge sider af det i fig. 2 viste træningsapparat 10 kan være udformet med textur eller overfladestruktur med henblik på nedsættelse 30 af glidningen mellem apparatet og brugerens krop eller mellem apparatet og understøtningsfladen.
Brugen og virkningen af træningsapparatet ifølge opfindelsen skal nu forklares, idet der især henvises til fig. 1, 2, 9 og 10.
DK 166433 B
10
Brugeren ligger på ryggen med hofte og knæ og fødderne fladt på gulvet. Derpå skydes træningsapparatet 10 på plads ind under kroppen på en sådan måde, at bækkenskålen 5 12 befinder sig under endeballerne og lændestøtten 14 under lænden. Brugeren griber de til armlængden svarende håndtag, idet fingrene føres ned gennem åbningerne i håndtagsdelen, således at brugeren kan "finindstille" apparatet 10 i forhold til kroppen på den mest behagelige 10 måde.
Brugeren påbegynder den sædvanlige "sid op"-øvelse, medens han eller hun vedblivende holder fast i håndtagene 24. Armmusklerne kan bruges til delvis at hjælpe mavemusklerne under løftningen af den øverste del af kroppen under "sid 15 op"-øvelsen. Det er ikke nødvendigt at sidde fuldt oprej st.
På grund af den .ringe bredde af den i fig. 2 viste vippefod, vil træningsapparatet 10 udvise ustabilitet i sideretningen og vippe fra den ene side til den anden.
20 Herved tvinges brugeren til at balancere på den midtstillede vippefod 16. Denne balancering er en reflekshandling, der formidles af de hjernecentre, der aktiverer sidemusklerne, dvs. indre og ydre skråmuskler, medens der udføres en "sid op"-øvelse på apparatet. Uden apparatet 10 ville 25 der ved den sædvanlige "sid op"-øvelse ikke ske nogen effektiv aktivering af disse muskler. Det bemærkes under henvisning til fig. 1, 9 og 10, at den sideværts vipning af træningsapparatet 10 i retning af pilen E tjener til at aktivere de skrå mavemuskler uden at kræve en vridning af 30 den nederste del af hvirvelsøjlen. Eftersom udformningen af knoglerne i den nederste del af hvirvelsøjlen ikke er velegnet til udførelse af vridebevægelser, og eftersom sædvanlige "sid op"-øvelser, der er specifikt bestemt til aktivering af disse skråmuskler, kræver vridning af den 35 nederste del af hvirvelsøjlen, vil det kunne indses, at undgåelsen af vridningsaktivitet vil formindske risikoen
DK 166433 B
11 for beskadigelse af den nederste del af hvirvelsøjlen. En yderligere fordel med denne mekanisme er en forkortelse af den tid, som brugeren må afsætte til udførelse af "sid 5 op"-øvelser for hele mavemuskulaturbæltet, idet der kan opnås en tidsforkortelse på 66%. Således ville en normal "sid op"-øvelse kræve en gang "sid op" lige fremad og en "sid op" med drejning til venstre og derpå en "sid op" med drejning til højre med henblik på at opnå en effektiv 10 træning af mavemuskulatorbæltet. Med træningsapparatet ifølge opfindelsen kræves der kun udførelse af en enkelt "sid op" lige fremad, i modsætning til tre særskilte "sid op"-øvelser. Endnu et yderligere træk er den kendsgerning, at eftersom hele mavemuskulaturbæltet aktiveres under "sid 15 op"-øvelsen, opnås en større løfteevne takket være det større antal involverede muskler, og øvelsen som sådan bliver lettere at udføre. Dette træk giver i kombination med den forøgede komfort en positiv støtte til brugere, som ellers kunne have svært ved at udføre en effektiv "sid 20 op"-øvelse.
I løbet af "sid op"-øvelsen vipper træningsapparatet 10 fremad og kræver herunder mere arbejdende kraft fra den nedre mavemuskulatur. Denne fremadgående vipning formindsker sandsynligheden for muskelsubstitution med ilio-25 psoas-musklen og benets quadriceps-muskel, og forøger det effektive bevægelsesområde, gennem hvilket mavemusklerne under øvelsen isoleres og bringes til at arbejde gennem et større bevægelsesområde. Fig. 9 viser de fremad- og bagud-gående vippebevægelser i retning af pilen D. Vippepunktet 30 for vippefoden 16 bestemmes af vippefodens elliptiske form, der er mindre udtalt hen mod periferien af bækkenskålen 12, jf. især fig. 4-8 og 10. Denne udformning anbringer på effektiv måde vippepunktet under det naturlige tyngdepunkt for brugerens krop og tilvejebringer 35 derved en jævn fremad- og bagudgående vippebevægelse, et mere effektivt muskelarbejde og en bedre tidsmæssig styring af den tidligere beskrevne bækkenvipningshjælp.
DK 166433B
12 Bækkenvipningen er i fig. 9 belyst ved hjælp af pilen F.
Navnlig under henvisning til fig. 5 og 6 bemærkes, at den opad buede lændestøtte 14 som tidligere nævnt tjener til 5 at opretholde den normale lordose-krumning. Denne lordose opretholdes mere sædvanligt i den stående, vægtbærende stilling, og er ifølge sagens natur den stærkeste bygningsdel i den nedre del af hvirvelsøjlen. Den sædvanlige "sid op"-øvelse udført uden hjælp af apparatet ifølge 10 opfindelsen udføres med hofte og knæ bøjet til ca. 90° og med den nederste del af hvirvelsøjlen udfladet imod gulvet på grund af bækkenvipningen. Denne stilling formindsker sandsynligheden af skader på den nedre del af hvirvelsøjlen, takket være en nedsættelse af den overdrevne lordose 15 eller hyperextension af den nederste del af hvirvelsøjlen. Imidlertid er hvirvelsøjlen ikke tilstrækkeligt beskyttet, når dens nederste del er udf ladet mod gulvet. Under udførelse af en sædvanlig "sid op"-øvelse uden trænings-apparatet 10, vil brugeren have en naturlig tilbøjelighed 20 til at forkorte den lange "vægtstang", som den øverste del af kroppen udgør. Dette opnås ved at bøje hvirvelsøjlen i lordose og derved effektivt forbedre "udvekslingen" og dermed gøre løftet lettere. Dette kan medføre beskadigelse af den nederste del af hvirvelsøjlen, navnlig ved den 25 lumbo-sacrale overgang. Denne faktor gøres yderligere kompliceret af den kendsgerning, at i den sædvanlige "sid op"-øvelse bevæges hvirvelsøjlen i retning af bækkenområdet, der er forholdsvis ubevægeligt på grund af bækkenets berøring med gulvet, hvad der bevirker en 30 forøgelse af de kræfter, der muliggør en beskadigelse af den lumbosacrale overgang.
Af fig. 9 vil det kunne ses, at under udførelse af "sid op"-øvelsen med træningsapparatet 10 vil lændestøtten 14, når brugeren påbegynder "sid op"-øvelsen, bøjes bagud imod 35 gulvet i retning af pilen B og derved formindske sandsynligheden for overdrivelse af den normale lordose,
DK 166433 B
13 og dette bidrager til at igangsætte "sid op"-bevægelsen i retning af pilen C. Dette er baseret på Newtons tredje lov, der siger, at "for hver kraft findes der en lige så 5 stor og modsat rettet modkraft". Dette indebærer en effektiv forbedring af sikkerheden under udførelse af "sid op"-øvelsen, eftersom de mere skadelige kræfter optræder under øvelsens påbegyndelse.
Når lændestøtten 14 fjedrer bagud imod gulvet i retning af 10 pilen B, reagerer bækkenskålen 12 ved at fjedre fremad i retning af pilen F under udførelse af den tidligere omtalte bækkenvipning.
Det bøjelige overgangsområde, som i fig. 2 er vist skraveret mellem linierne B-B og C-C, forbinder lændestøtten 14 15 med bækkenskålen 12 og sikrer opretholdelsen af den normale lumbo-sacrale vinkel, hvorved belastningen formindskes og skader i den lumbo-sacrale region forhindres.
De nævnte bevægelsers tidsmæssige beliggenhed bestemmes af 20 beliggenheden af omdrejningspunktet i vippefoden 16 og dermed af den tidligere omtalte elliptiske udformning af denne.
Efter at påbegyndelsesfasen i "sid op "-øvelsen med træningsapparatet 10 er fuldført, aktiverer brugeren hele 25 mavemuskulaturbæltet, medens han eller hun balancerer og løfter sig mod den modstand, der bestemmes af hældningen af vippefoden 16. Når vippefodens modstand overvindes ved omdrejningspunktet, vipper apparatet 10 fremad, og bevæger herved brugerens bækken i retning af pilen D. På grund af 30 denne vippemekanisme føres mavemuskulaturens tilhæftninger til brystkassen og til bækkenet passivt bort fra hinanden, og stiller derved større krav til musklerne gennem et længere bevægelsesområde. Samtidigt vil tilhæftningerne for de muskler, som normalt kunne træde i stedet for
DK 166433 B
14 mavemusklerne, nemlig musculus ilio-psoas og musculus quadriceps femoris, blive passivt ført nærmere hinanden, hvorfor disse muskler ikke vil kunne bidrage til løftet 5 under udførelsen af "sid op"-øvelsen.
Træningsapparatet 10 tjener til at understøtte brugerens krop i en komfortabel stilling, idet apparatet er indskudt mellem kroppen og gulvet eller underlaget.
Som det vil kunne ses af fig. 2 og 10, er håndtagene 24 10 udformet med henblik på tilpasning til flere forskellige armlængder. Brugeren griber håndtagene ovenfra ved at føre fingrene gennem en af åbningerne og gribe undersiden, idet tommelfingeren bringes til at hvile i den fordybning, der udgøres af oversiden af vippestoppene 25. Denne udformning 15 formindsker sandsynligheden for skader på brugerens hænder under udførelse af øvelsen, og holder albuerne i "vinge-stilling" bort fra kroppen sider for derved at forhindre albuen i at ramme gulvet. Håndtagene 24 bidrager til også delvis til løftning af kroppens øverste del til det oprej-20 ste bevægelsesområde under brug af armmusklerne, og hjælper brugeren til at opretholde en korrekt og behagelig stilling på apparatet 10. En yderligere fordel med denne delvise hjælp fra armmuskulaturen består i, at det herved bliver muligt for svagere individer at udføre øvelsen og 25 derved opleve positiv opmuntring, medens det for det stærkere individ gør det muligt at gentage øvelsen ud over mavemuskulaturens normale træthedsområde og derved forøge udviklingen af musklernes styrke og udholdenhed.
Øvelsesprogrammet kan til at begynde med udføres på en 30 blød overflade, såsom en seng eller øvelsesmåtte, eftersom dette formindsker vippebevægelserne og derved kravene til mavemuskulaturens løfteevne. Sværhedsgraden kan efterhånden forøges ved at udføre øvelsen på en overflade med stigende fasthed.
DK 166433 B
15
Det er under udførelse af øvelsen ikke strengt nødvendigt at gribe håndtagene, eftersom hændernes stilling i forhold til kroppen ikke er kritisk for apparatets ydeevne.
5 Selv om apparatet effektivt reducerer sandsynligheden for overbelastning af brugerens krop, bør man straks afbryde øvelsen og søge lægehjælp, dersom øvelsen forårsager smerter eller fysiologiske skader.
Den ovenfor givne forklaring har for det meste været 10 rettet på udførelse af den sædvanlige "sid op"-øvelse, men det vil kunne indses, at træningsapparatet ifølge opfindelsen kan anvendes ved et antal andre øvelser med henblik på at beskytte brugerens hvirvelsøjler eller holde denne i en behagelig stilling, for derved at fremhæve 15 formålet med nogle øvelser. Apparatet ifølge opfindelsen kan således anvendes til udførelse af gulvøvelser eller måtteøvelser, der omfatter den nederste del af kroppen og benene, såsom benløft eller rygliggende cykling.
Træningsapparatet ifølge opfindelsen kan yderligere 20 kompletteres med en ekstra bestanddel, jf. den i fig. 5 og 8 med stiplede linier viste tillægskile 30, der passer ind under vippefoden 16 og forøger hældningen af dennes berøringsflade med underlaget (gulv eller måtte), hvorpå øvelsen skal udføres. Hensigten er navnlig at forøge 25 hældningen af vippefoden 16 og derved forøge modstanden mod vipning, samt at forøge udstrækningen af apparatets sideværtsvipning. Dette forøger "sid op"-øvelsens sværhedsgrad for en øvet person. Efterhånden som brugeren bliver mere øvet kan der tilvejebringes forskellige 30 tillægskiler 30, eventuelt forsynet med farvekoder for at vise det krævede træningsniveau eller den ønskede sværhedsgrad. Alternativt kan undersiden af tillægskilen 30 være bevægelig eller vippelig - f.eks. ved hjælp af en hydraulisk cylinder - navnlig i de tilfælde, hvor træ-35 ningsapparatet er i konstant brug, f.eks. i et trænings-
DK 166433 B
16 institut eller lignende.
Det vil af ovenstående kunne indses, at det heri beskrevne træningsapparat er meget enkelt at anvende på en effektiv 5 måde, og at apparatet omfatter mange indbyggede sikkerhedsforanstaltninger, der bidrager til at beskytte brugeren imod risikomomenterne i den sædvanlige "sid op"-øvelse. Apparatets iboende enkle udformning betyder, at det kan fremstilles i store mængder til en forholdsvis lav 10 pris for forbrugeren.
Claims (12)
1. Apparat (10) til brug ved træning af mavemusk- lerne og af den art, der omfatter 5 a) en bækkenskåldel (12) til optagelse af endeballerne og understøtning af bækkenet og med en langsgående symmetriakse (A-A), og b) en lændehvirvelsøjlestøttedel (14) med et overgangsområde, der strækker sig bagud fra bækkenskål de len (12) og 10 buer opad på en sådan måde, at det understøtter den anatomiske overgang mellem korsbenet og lændehvirvelsøjlen under en anatomisk acceptabel lumbo-sacral vinkel, idet c) lændehvirvelsøjlestøttedelen (14) flugter med symmetriaksen (A-A) og er jævnt opad konvekst buet på en sådan 15 måde, at under brug og med brugerens endeballer anbragt i bækkenskåldelen (12) vil brugerens nedre rygdel og lumbo-sacrale vinkel være anbragt på lændehvirvelsøjlestøttedelen (14) og på overgangsdelen og være anatomisk acceptabelt understøttet, 20 kendetegnet ved d) at lændehvirvelsøjlestøttedelen (14) yderligere er fladt opad konkavt krummet om symmetriaksen (A-A) på en sådan måde, at den yder sidestøtte til hvirvelsøjlens nedre del, når denne under brugen er anbragt deri, og 25 e) at apparatet tillige omfatter en vippefod (16), der strækker sig ned under bækkenskåldelen (12), således at apparatet i brug som helhed vil kunne vippe fremad og bagud om en på tværs af symmetriaksen (A-A) beliggende akse.
2. Apparat ifølge krav 1 kendetegnet ved, at vippe foden (16) har en i alt væsentligt elliptisk form til dannelse af et omdrejningspunkt, der letter den fremadgående vippebevægelse på en sådan måde, at der kræves en større isoleret mavemuskulaturaktivitet fra brugeren 35 gennem et større bevægelsesområde. DK 166433 B 18
3. Apparat ifølge krav 2, kendetegnet ved, at vippefoden (16) flugter med symmetriaksen (A-A) og er krum på undersiden, så at den tillader en sideværts vipning af 5 træningsapparatet.
4. Apparat ifølge krav 2, kendetegnet ved, at bækkenskåldelen (12) omfatter et par balleoptagende og -støttende områder (22) på modsatte sider af symmetriaksen (A-A) samt en med denne symmetriakse flugtende fordybning 10 (20), som gradvis divergerer opad i form af en trekant, der ligner den anatomiske form af bækkenets korsben, hvilken fordybning strækker sig ind i overgangsområdet mellem bækkenskåldelen (12) og lændehvirvelsøjlestøttedelen (14).
5. Apparat ifølge krav 2, kendetegnet ved, at vippe-15 foden (16) er formet i ét stykke med bækkenskåldelen (12) som et elliptisk profileret fremspring, idet fordybningen er dannet i oversiden af bækkenskåldelen (12) og er dybere ved udgangspunktet og bliver mindre dyb henimod periferien af bækkenskåldelen (12).
6. Apparat if øgle krav 3, kendetegnet ved, at bæk kenskåldelen (12) på hver side har et nedadrettet fremspring (25) til at begrænse udstrækningen af apparatets sideværts vipning.
7. Apparat ifølge krav 6, kendetegnet ved, at der på 25 ydersiden af hvert fremspring (25) er udformet en håndtagsdel (24), der omfatter mindst én åbning, der er gennemgående gennem apparatets materialetykkelse.
8. Apparat ifølge krav 7, kendetegnet ved, at bækkenskåldelen (12), lændehvirvelsøjlestøttedelen (14), 30 vippefoden (16), de nedad rettede fremspring (25) og håndtagsdelene (24) er udformet i ét stykke med et fælles legeme. DK 166433 B 19
9. Apparat ifølge krav 8, kendetegnet ved, at det består af en forholdsvis tynd skal af plastmateriale, der er formet ved sprøjtestøbning, extrusion eller vakuumform- 5 ning.
10. Apparat ifølge krav 9, kendetegnet ved, at overgangsområdet mellem bækkenskåldelen (12) og lændehvirvel-søjlestøttedelen (14) er mere bøjelig end de tilstødende dele, og at vippefoden (16) er mindre bøjelig end dens 10 tilstødende dele.
11. Apparat ifølge krav 10, kendetegnet ved, at det har en således textureret overflade, at muligheden for glidning mellem apparatet og brugerens krop under brugen formindskes.
12. Apparat ifølge krav 7, kendetegnet ved, at hver håndtagsdel (24) har et antal gribehåndtag tilpasset efter flere forskellige armlængder, idet håndtagene er indrettet til at holde brugerens overekstremitet i "vingeform" med brugerens arme i afstand fra kroppens sider og derved 20 forhindre, at brugerens albuer beskadiges ved kollision med den overflade, hvorpå apparatet er anbragt og øvelsen udføres.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
CA000513327A CA1256467A (en) | 1986-07-08 | 1986-07-08 | Apparatus for use in exercising the abdominal muscles |
CA513327 | 1986-07-08 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK348487D0 DK348487D0 (da) | 1987-07-07 |
DK348487A DK348487A (da) | 1988-01-09 |
DK166433B true DK166433B (da) | 1993-05-24 |
DK166433C DK166433C (da) | 1993-10-04 |
Family
ID=4133520
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK348487A DK166433C (da) | 1986-07-08 | 1987-07-07 | Apparat til brug ved optraening af mavemusklerne |
Country Status (10)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4752067A (da) |
JP (1) | JPS6365880A (da) |
AU (1) | AU598281B2 (da) |
CA (1) | CA1256467A (da) |
DE (1) | DE3722558A1 (da) |
DK (1) | DK166433C (da) |
FI (1) | FI86510C (da) |
NL (1) | NL8701610A (da) |
NO (1) | NO172524C (da) |
SE (1) | SE8702792L (da) |
Families Citing this family (64)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4848742A (en) * | 1988-04-11 | 1989-07-18 | Lindley William L | Lumbar stretch rocker |
JPH02104067U (da) * | 1988-09-22 | 1990-08-17 | ||
US5213394A (en) * | 1989-04-24 | 1993-05-25 | Newton Tattrie | Molded recliner rocker chair |
US5169372A (en) * | 1990-03-23 | 1992-12-08 | Armand Tecco | Exercise device |
US5125883A (en) * | 1990-07-18 | 1992-06-30 | Shoebrooks Jeffrey D | Abdominal exercise method |
US5120052A (en) * | 1990-08-10 | 1992-06-09 | Layne Evans | Abdominal exercise apparatus that provides for increased elongation of the abdominal muscles |
US5368537A (en) * | 1991-04-25 | 1994-11-29 | Coin Acceptors, Inc. | Exercise apparatus |
CA2054992C (en) * | 1991-11-05 | 1997-01-14 | Mary Shields | Posture board |
US7169097B1 (en) | 1991-11-18 | 2007-01-30 | Stearns Kenneth W | Exercise machine |
US5938575A (en) | 1991-11-18 | 1999-08-17 | Stearns; Kenneth W. | Exercise machine |
GB9126670D0 (en) * | 1991-12-16 | 1992-02-12 | Glaser Jacqueline | Exercise apparatus |
US5337427A (en) * | 1992-08-18 | 1994-08-16 | Pagano Anthony M | Birthing board |
FR2697757A1 (fr) * | 1992-11-09 | 1994-05-13 | Morlais Frederic | Dispositif de sol isolant le travail musculaire des groupes fessiers et l'étirement de leurs antagonistes. |
US5584786A (en) * | 1993-07-07 | 1996-12-17 | Almeda; Thomas M. | Abdominal exercise device |
US5577987A (en) * | 1994-07-07 | 1996-11-26 | Precise Exercise Equipment Co. | Abdominal exerciser device |
US5492520A (en) * | 1994-07-07 | 1996-02-20 | Brown; Donald | Abdominal exerciser device |
US5702333A (en) * | 1995-03-29 | 1997-12-30 | Waldron; David W. | Method of safely stretching and strengthening the lumbar spine and lumbar muscles |
US5725463A (en) * | 1995-07-14 | 1998-03-10 | Fitness Quest, Inc. | Abdominal exercise device |
US5722923A (en) * | 1995-08-08 | 1998-03-03 | Lui; Herman | Device for abdominal muscle exercise |
US5630778A (en) * | 1995-11-21 | 1997-05-20 | Ab-Cam, L.L.C. | Abdominal exercise apparatus and method |
USD380517S (en) * | 1995-11-27 | 1997-07-01 | Keys Fitness Products, Inc. | Abdominal exercise apparatus |
USD381378S (en) * | 1996-02-26 | 1997-07-22 | Fitness Quest Inc. | Abdominal exercise device |
US5916073A (en) * | 1996-02-29 | 1999-06-29 | Endurance Plus, Inc. | Abdominal exercise device and method |
USD379836S (en) * | 1996-04-02 | 1997-06-10 | Ching-Huei Chen | Exercise apparatus |
US5728035A (en) * | 1996-05-03 | 1998-03-17 | Guthy-Renker Corp. | Anchor plate for abdominal exercise device |
US5807220A (en) * | 1996-05-14 | 1998-09-15 | Allis; Robert A. | Device for protecting neck and upper back during abdominal exercises |
US5931768A (en) * | 1996-06-21 | 1999-08-03 | Amesquita; Robert | Abdominal and lower back exercise apparatus |
US6048293A (en) * | 1997-03-04 | 2000-04-11 | Lee; Edward Yongjin | Abdominal exercise apparatus |
US5941806A (en) * | 1997-04-03 | 1999-08-24 | Olschansky; Brad | Exercise device |
US6467841B1 (en) | 1997-12-18 | 2002-10-22 | A & H Design Concepts, Inc. | Lumbar support |
US6110194A (en) * | 1998-01-13 | 2000-08-29 | Saber; Kirk | Apparatus for aligning spinal vertebrae |
US5888181A (en) * | 1998-01-14 | 1999-03-30 | Yeh; Hsiu Ying | Auxiliary sporting device |
USD418563S (en) * | 1999-02-04 | 2000-01-04 | Chang-Shyong Hwang | Exerciser |
US7445008B1 (en) * | 1999-09-07 | 2008-11-04 | Dr. Brock Walker | Walker wedge |
US6336895B1 (en) | 2000-02-11 | 2002-01-08 | Richard R. Dukes | Buttock and tail bone protection device for use during sit-ups |
GB0011050D0 (en) * | 2000-05-09 | 2000-06-28 | Weir Ross J | Exercise apparatus |
NO315933B1 (no) * | 2000-12-22 | 2003-11-17 | Flexiped As | Treningsapparat med ubalanse for å opptrene en persons muskulatur |
US6955635B2 (en) * | 2001-07-21 | 2005-10-18 | Chelekis Enterprises, Inc. | Exercise apparatus |
US6623270B1 (en) | 2001-11-13 | 2003-09-23 | William Brent Meldeau | Abdominal exercise device with lumbar support |
ES2305358T3 (es) * | 2003-01-22 | 2008-11-01 | Viktor Denoth | Aparato de entrenamiento. |
US20050250629A1 (en) * | 2004-05-10 | 2005-11-10 | Webb Nicholas J | Inflatable abdominal exercise apparatus |
US20050250630A1 (en) * | 2004-05-10 | 2005-11-10 | Webb Nicholas J | Inflatable abdominal exercise apparatus |
US20070135282A1 (en) * | 2005-11-15 | 2007-06-14 | Louis Coraggio | Arch fitness device |
US8784279B2 (en) * | 2005-11-30 | 2014-07-22 | Wayne Cantrell | Pelvic clamp for back stretching |
CA2666358C (en) * | 2006-10-06 | 2015-02-24 | Brock M. Walker | Active response seating system |
US7695407B2 (en) * | 2006-10-24 | 2010-04-13 | Elwood Bernard Miller | Exercise apparatus |
US20110059830A1 (en) * | 2009-09-09 | 2011-03-10 | Reese Matthew G | Exercise mat with removable portion |
US7951056B2 (en) * | 2009-10-28 | 2011-05-31 | Eric Radzwill | Rockable exercise apparatus |
US8002683B1 (en) | 2010-02-09 | 2011-08-23 | Lear Fitness, Inc. | Abdominal exercise device with plunger |
KR101300822B1 (ko) * | 2012-02-22 | 2013-08-29 | 본어게인 주식회사 | 복근운동 보조기구 |
JP3177291U (ja) * | 2012-05-16 | 2012-07-26 | 株式会社東急スポーツオアシス | 腹部トレーニング器 |
USD735870S1 (en) * | 2012-10-18 | 2015-08-04 | Ncc Co., Ltd. | Posture correction apparatus |
US9468800B2 (en) * | 2013-07-22 | 2016-10-18 | Regina De Leon Guerrero | Neck support apparatus for abdominal exercises |
USD778376S1 (en) * | 2014-07-25 | 2017-02-07 | The Prophet Corporation | Curl-up device |
US20160129303A1 (en) * | 2014-11-06 | 2016-05-12 | Susan Fullerton | Ab Crunch Neck Support |
US20160171904A1 (en) * | 2014-12-11 | 2016-06-16 | Rodrigo Almarales | Turning device |
USD755313S1 (en) | 2015-01-23 | 2016-05-03 | Cristin Dima | Sit up exercise support |
US20160361603A1 (en) | 2015-06-12 | 2016-12-15 | Iana Blinova | Multidimensional Mobilization of Lumbar, Pelvic, and Hip Joints |
US10758051B2 (en) | 2017-07-28 | 2020-09-01 | Inter-Face Medical Llc | Lower back and posture support device |
USD852904S1 (en) * | 2017-10-10 | 2019-07-02 | Shenzhen Anmer Technology Co., Ltd. | Electrode sheet for abdominal muscles |
US20210245001A1 (en) * | 2020-02-10 | 2021-08-12 | Mostafa Sheta | Customizable anatomical sacral-ischial apparatus |
US10786704B1 (en) * | 2020-02-10 | 2020-09-29 | Mostafa Sheta | Abdominal flexor assist device |
JP6821082B1 (ja) * | 2020-07-14 | 2021-01-27 | 史 東 | トレーニング器具 |
IT202100023003A1 (it) * | 2021-09-06 | 2023-03-06 | Nea Life S R L | Seduta con supporto lombare basculante per macchine dimagranti |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US1836981A (en) * | 1927-08-08 | 1931-12-15 | Roll A Way Bed Corp | Massaging and exercising apparatus |
US1904039A (en) * | 1930-10-27 | 1933-04-18 | Emil A Bruder | Body exercising apparatus |
JPS4943252U (da) * | 1972-07-18 | 1974-04-16 | ||
SE413580B (sv) * | 1975-02-07 | 1980-06-09 | Johann Schmoll | Rorelseredskap |
FR2410473A2 (fr) * | 1975-05-05 | 1979-06-29 | Millanvoye Georges | Cale correctrice d'appui pour reeducation abdominale |
JPS5734744Y2 (da) * | 1975-06-24 | 1982-07-31 | ||
US4132228A (en) * | 1977-07-08 | 1979-01-02 | Rockwell International Corporation | Comfort support seat cushion assembly |
US4230099A (en) * | 1979-02-21 | 1980-10-28 | Richardson Billy H | Device for alining the spine |
DE3326078A1 (de) * | 1983-07-20 | 1985-01-31 | Gert F Koelbel | Trainingsgeraet |
AU564348B3 (en) * | 1986-11-24 | 1987-09-01 | Vainsaar, D.E. | Exercise apparatus |
-
1986
- 1986-07-08 CA CA000513327A patent/CA1256467A/en not_active Expired
- 1986-07-10 US US06/884,085 patent/US4752067A/en not_active Expired - Fee Related
-
1987
- 1987-07-07 DK DK348487A patent/DK166433C/da not_active IP Right Cessation
- 1987-07-07 SE SE8702792A patent/SE8702792L/xx not_active Application Discontinuation
- 1987-07-07 NO NO872837A patent/NO172524C/no unknown
- 1987-07-08 NL NL8701610A patent/NL8701610A/nl not_active Application Discontinuation
- 1987-07-08 JP JP62170824A patent/JPS6365880A/ja active Granted
- 1987-07-08 AU AU75368/87A patent/AU598281B2/en not_active Ceased
- 1987-07-08 DE DE19873722558 patent/DE3722558A1/de not_active Ceased
- 1987-07-08 FI FI873031A patent/FI86510C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI86510B (fi) | 1992-05-29 |
JPS6365880A (ja) | 1988-03-24 |
NO872837D0 (no) | 1987-07-07 |
AU598281B2 (en) | 1990-06-21 |
DK348487D0 (da) | 1987-07-07 |
DK166433C (da) | 1993-10-04 |
DK348487A (da) | 1988-01-09 |
SE8702792L (sv) | 1988-01-09 |
SE8702792D0 (sv) | 1987-07-07 |
CA1256467A (en) | 1989-06-27 |
DE3722558A1 (de) | 1988-01-21 |
FI873031A (fi) | 1988-01-09 |
NO172524C (no) | 1993-08-04 |
NO872837L (no) | 1988-01-11 |
AU7536887A (en) | 1988-01-14 |
US4752067A (en) | 1988-06-21 |
NO172524B (no) | 1993-04-26 |
FI86510C (fi) | 1992-09-10 |
FI873031A0 (fi) | 1987-07-08 |
NL8701610A (nl) | 1988-02-01 |
JPH0464274B2 (da) | 1992-10-14 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
DK166433B (da) | Apparat til brug ved optraening af mavemusklerne | |
US7628734B1 (en) | Exercising and physiotherapy system | |
US5755647A (en) | Exercise appliance for abdominal muscles and method of using same | |
US7637855B2 (en) | Unsteady exercise platform having resistance bands | |
JP5314596B2 (ja) | 腹部運動装置 | |
US6231489B1 (en) | Device for multiple torso exercises | |
US20030045409A1 (en) | Lumbar stretcher | |
WO1994009855A1 (en) | Adjustable stroke abdominal exercise device | |
US10966552B2 (en) | Cushioning posterior fulcrum back shaper | |
JP5219149B2 (ja) | 脊髄治療装置 | |
US5807220A (en) | Device for protecting neck and upper back during abdominal exercises | |
US5792035A (en) | Exercise device for doing crunches | |
JP6338220B2 (ja) | 胸部安定化装置 | |
US8419594B2 (en) | Exercise device for correcting posture | |
US20110237406A1 (en) | Lower back machine and method of training therefor | |
US20020098958A1 (en) | Exercise appliance for abdominal muscles and method of using same | |
JP3183996U (ja) | ストレッチボード | |
US6432029B1 (en) | Exercise assembly | |
WO2009042255A1 (en) | Unsteady exercise platform having resistance bands | |
CN215275654U (zh) | 瑜伽砖结构 | |
RU214872U1 (ru) | Устройство для вытяжения позвоночника за счет гравитации под весом собственного тела человека | |
KR102615718B1 (ko) | 운동용 침대 | |
KR101696171B1 (ko) | 네발걷기 운동기구 | |
WO2015061902A1 (en) | Balance training and exercise device | |
KR20220061427A (ko) | 효율적인 스트레칭 보조 운동기구 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PBP | Patent lapsed |