DK161415B - Tekstbehandlingsapparat - Google Patents

Tekstbehandlingsapparat Download PDF

Info

Publication number
DK161415B
DK161415B DK075479A DK75479A DK161415B DK 161415 B DK161415 B DK 161415B DK 075479 A DK075479 A DK 075479A DK 75479 A DK75479 A DK 75479A DK 161415 B DK161415 B DK 161415B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
key
finger
keys
word processing
processing apparatus
Prior art date
Application number
DK075479A
Other languages
English (en)
Other versions
DK161415C (da
DK75479A (da
Inventor
Cyril Endfield
Original Assignee
Microwriter Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Microwriter Ltd filed Critical Microwriter Ltd
Publication of DK75479A publication Critical patent/DK75479A/da
Publication of DK161415B publication Critical patent/DK161415B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK161415C publication Critical patent/DK161415C/da

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F3/00Input arrangements for transferring data to be processed into a form capable of being handled by the computer; Output arrangements for transferring data from processing unit to output unit, e.g. interface arrangements
    • G06F3/01Input arrangements or combined input and output arrangements for interaction between user and computer
    • G06F3/02Input arrangements using manually operated switches, e.g. using keyboards or dials
    • G06F3/023Arrangements for converting discrete items of information into a coded form, e.g. arrangements for interpreting keyboard generated codes as alphanumeric codes, operand codes or instruction codes
    • G06F3/0232Manual direct entries, e.g. key to main memory
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41JTYPEWRITERS; SELECTIVE PRINTING MECHANISMS, i.e. MECHANISMS PRINTING OTHERWISE THAN FROM A FORME; CORRECTION OF TYPOGRAPHICAL ERRORS
    • B41J5/00Devices or arrangements for controlling character selection
    • B41J5/08Character or syllable selected by means of keys or keyboards of the typewriter type
    • B41J5/10Arrangements of keyboards, e.g. key button disposition
    • B41J5/107Arrangements of keyboards, e.g. key button disposition for special purposes, e.g. Braille, Chinese, multi-language options

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Human Computer Interaction (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Input From Keyboards Or The Like (AREA)
  • Document Processing Apparatus (AREA)
  • Printers Characterized By Their Purpose (AREA)

Description

DK 161415B
Opfindelsen angår et tekstbehandlingsapparat omfattende en central processor og i operativ forbindelse dermed et indgangstastatur, en tegnskærm, lagerorganer og udgangsorganer, hvorved den centrale processor af et 5 indbygget program er styret til at modtage alfa-numeriske tekstsignaler og behandlings-, editerings- og trykformater ingskommandosignaler fra tastaturet, oplagring af behandlede og editerede tekst- og trykformateringsdata og gengivelse af behandlet og editeret tekst på 10 tegnskærmen.
Kendte ikke-transportable tekstbehandlingsapparater er elektroniske tastaturapparater, ved hjælp af hvilke tekstindgivelser fra et tastatur i form af alfanumeriske tegn kan behandles i overensstemmelse med et 15 program og instruktioner, der indføres i apparatet fra tastaturet, og den behandlede tekst kan føres til et trykkeapparat eller andre apparater.
Et hvilket som helst tekstbehandlingsapparat skal omfatte følgende foranstaltninger: 20 "Aflæsning" for at muliggøre gengivelse af en hvil ken som helst del af den i et lager oplagrede tekst, "redigering" for at muliggøre indsætning, sletning eller korrektion af tekst, og 25 "trykformatering" til styring af et trykkeapparat med henblik på udlægning af redigeret tekst ved trykningen, f.eks. venstre og højre margenindstilling og/eller tabulering og/eller margenindrykning og/eller 30 sideafslutningspause.
I denne sammenhæng skal der ved udtrykket "ikke-transportabelt" forstås et apparat, som ikke er selvstændigt strømforsynet og ikke kan betjenes, medens det holdes i operatørens hånd.
35 Der kendes et transportabelt elektronisk tasta turapparat i form af en transportabel fjernskrivemaskine, som kan oplagre alfa-numerisk tegntekst og skrivein- 2
DK 161415B
struktion til maskinen i det væsentlige på samme måde som en sædvanlig teleprinter, hvorhos maskinen også har ‘ mulighed for sletning af en hvilken som helst tekst på skærmen før oplagring. Denne foranstaltning gør imidlertid ikke en sådan maskine til et tekstbehandlingsapparat inden for den betydning, som dette udtryk tillægges i den foreliggende sammenhæng.
Fra GB-1.496.522 kendes et indgangsapparat med et akkordtastatur med fem manuelt betjente fingertaster, som for betjening med kun en hånd er anbragt i en bue, idet de som elektriske kontakter udformede taster kan betjenes selektivt på en sådan måde, at der netop foreligger en forudbestemt kombination af betjening og ikke-betjening af taster for hvert tegn i et alfanumerisk system. Det særegne er, at der, på grund af den givne placering af tasterne, foreligger en billedtegnstilknyt-ning mellem positionen af tasterne og de ved de fem i bue anbragte punkter karakteriserede alfanumeriske tegn, til fremstilling af adskillige forudbestemte entydige kombinationer, og de derved frembragte alfanumeriske tegn. Det i ovennævnte patentskrift beskrevne indgangsapparat har yderligere en omskiftertast, som kan benyttes selvstændigt, men ikke i kombination med akkordtastaturet. Med denne omskiftertast kan man eksempelvis skifte fra store bogstaver til små bogstaver eller til bestemte specialtegn. Dette kendte tastatur har altså ingen mulighed for valgfri indgivelse af yderligere forskellige funktions- og/eller styretegn.
Udfra denne kendte teknik tilstræber opfindelsen at tilvejebringe et transportabelt tekstbehandlingsapparat, hvis tastatur har færre taster, idet de for en tekstbehandling nødvendige tekstsignaler, funktionssignaler og styresignaler ikke er indskrænkede, og således at tekstbehandlingsapparatet er i stand til at redigere og oplagre indgiven alfanumerisk tekst ved hjælp af ligeledes indgivne funktions- og styresignaler og kontrol 3
DK 161415B
lere trykformatet af den redigerede tekst, når tekstbehandlingsapparatet sluttes til et trykkeapparat eller ét andet afgivelsesapparat.
Dette opnås ifølge opfindelsen ved hjælp af et 5 tekstbehandlingsapparat ifølge krav 1's kendetegnende del. Foretrukne udførelsesformer ifølge opfindelsen fremgår af underkravene.
I det følgende forklares opfindelsen nærmere ved hjælp af tegningen, som viser et transportabelt tekst-10 behandlingsapparat med seks taster, og hvor fig. 1 viser et plant billede af dette apparat i-følge opfindelsen, fig. 2 apparatet i fig. 1, set fra enden, fig. 3 et blokdiagram for apparatet, og 15 fig. 4 ved a-d tastkoder for alpha-numeriske og grammatiske tegn.
Det i fig. 1 og 2 viste tekstbehandlingsapparat 1 har en hoveddel i form af en afstumpet kvadratisk pyramide.
20 Denne pyramides bagside 3 er i det væsentlige plan og beregnet til at udgøre en støtte for en operatørs håndled. Den modstående flade 4 bærer fire taster 5, 6, 7 og 8, som er anbragt til at blive be tjent hver for sig ved hjælp af henholdsvis pegefinge-25 ren, langfingeren, ringfingeren og lillefingeren på en operatørs hånd. En sideflade 9 af pyramiden 2 bærer to yderligere taster 10 og 11, der hver for sig er bestemt til at blive betjent ved hjælp af operatørens tommelfinger.
30 Med disse to tommelfingertaster 10 og 11 kan der frembringes to femtast-tastaturer, der hver for sig kan betjenes ved hjælp af de fem fingre på en operatørs højre hånd uden bevægelse mellem hånden og støttefladen 3. Et egnet femtast-tastatur af denne art er beskrevet 35 i beskrivelsen til britisk patent nr. 1496522.
Forsiden 4 af apparatets hoveddel har en fremad og opadgående forlængelse 12, der bærer en alpha-nume- 4
DK 161415B
risk tegnskærm 13, med hvilken der kan gengives tegn frembragt ved selektiv betjening af en hvilken som helst tast eller en kombination af op til maksimalt fem taster.
Hver tast består af en trykknap, som er anbragt 5 til betjening af en sædvanlig mikrokontakt, og som vist i fig. 1 er hver af fingertasterne 5, 6, 7 og 8 anbragt i en ellipsoideformet konkav fordybning i forsiden 4. Disse fordybninger tjener som støtter for hver sin af operatørens fingre.
10 Som vist i fig. 2 er der med bagsiden 3 af apparatets hoveddel yderligere anbragt en ON-OFF-kontakt 14, et opladestik 15 og et datastik 16.
Apparatets elektroniske kredsløb er vist i blokdiagrammet i fig. 3 og omfatter en 8 bit CMOS-mikropro-15 cessor μΡ (RCA type CDP 1802), hvortil der er forbundet sekstast-tastaturet 2, et 8192 byte CMOS-RAM-lager (8 stk. Toshiba type TC 5047P), en 12-tegns alpha-nume-risk lysdiode (LED)-tegnskærm (Litronix type DL 1416), et 2048 byte CMOS EPROM-lager (Intersil type 1M 6604) 20 og en indgangs/udgangs-kreds 17 forbundet til datastikket 16. Indgangs/udgangs-kredsen gør det muligt for tekstbehandlingsapparatet at kommunikere med et ydre apparat, som f.eks. et trykkeapparat. Andre ydre apparater kunne være en fjernsynsgengiver eller -moni-25 tor eller en kassettebåndoptager til frembringelse af yderligere lagerkapacitet.
Apparatet strømforsynes fra en til ladestikket 15 forbundet, genopladelig batterienhed 18. 0N/0FF- kontakten 14 kontrollerer generelt spændingsforsynin-30 gen til apparatet med undtagelse af RAM-lageret, der har direkte forbindelse til batterienheden 18 uden om 0N/0FF-kontakten. Herved bliver RAM-lageret ikke -flygtigt. I dette lager kan data således fastholdes med apparatet afbrudt, så længe der endnu er tilstrækkelig 35 energi i batterienheden, hvilket kan være op til 3 uger.
I EPROM-lageret er oplagret et fast program, ved hjælp af hvilket tekstbehandlingsapparatet kan arbejde
DK 161415 B
5 på den i det følgende beskrevne måde. Dette program anses ikke i sig selv for unikt og udgør ikke nogen del af opfindelsen. Det antages, at der i beskrivelsen findes tilstrækkelig information til at muliggøre udskrivning 5 af et egnet program.
Under drift skanderer processoren yP tastaturmikro-kontakterne og påbegynder sammenstilling af et tegn ved en hvilken som helst nedtrykning af en tast. Denne proces fortsætter, indtil alle taster i en bestemt tegnkode 10 er blevet frigjort, til hvilket tidspunkt den sammenstillede kode konverteres til en 7 bit ASCll-kode og oplagres i RAM-lageret.
Tegn, som er sammenstillede og oplagret i RAM-la-geret, danner en tekst, hvortil der kan opnås adgang ved 15 indtastning af forskellige styrekodetegn med henblik på at muliggøre gengivelse af en udvalgt del af teksten på tegnskærmen 13, som repræsenterer funktionen "aflæsning" , redigering af den i RAM-lageret oplagrede tekst eller oplagring af trykformatteringsinstruktioner.
20 Det faste program i apparatet indeholder de fleste af de redigerings og trykformatteringsmuligheder, som findes i sædvanlige, ikke transportable tekstbehandlingsapparater. Det faste program detekterer for lavt batterispændingsniveau og advarer operatøren herom ved hjælp af 25 en meddelelse (CHARGE-ME) på tegnskærmen 13. Det faste program gør det også muligt for tekstbehandlingsapparatet at kommunikere over passende interface-udstyr med et antal ydre apparater som f.eks. et trykkeapparat af "Daisy wheel"-typen, en fjernsyns- eller monitorskærm, 30 en diktafon-mikrokassettedrivenhed eller en modem/akus-tisk kobler. Programmet gør det muligt at overføre operatørdefinerede områder af den i RAM-lageret oplagrede tekst gennem indgang/udgangs-kredsen 17 til et til datastikket 16 forbundet ydre apparat. I tilfælde af 35 et trykkeapparat eller en gengiveskærm formaterer programmet automatisk teksten, indstiller venstre og højre margin og tabulerer.
DK 161415 B
6
Programmet muliggør også indføring af tekst i RAM-lageret fra et til' datastikket forbundet ydre apparat .
Ved skanderingen af tastaturmikrokontakterne er 5 mikroprocessoren μΡ programmeret til at reagere på tastaturoperationer. En tastaturoperation er i denne forbindelse defineret som de handlinger, der består i betjening og efterfølgende frigørelse af en enkelt tast eller de handlinger, der består i betjening af tasterne 10 i en udvalgt tastkombination enten samtidigt eller sekventielt og efterfølgende frigørelse af de betjente taster, således at tastaturoperationen er afsluttet, når den eller de betjente taster er frigjort. Afslutningen af en tastaturoperation udgør betingelsen for, at pro-15 cessoren kan oplagre en sammenstillet kode, der repræsenterer et bestemt tegn.
I fig. 4 er illustreret en særligt velegnet testkode til anvendelse ved tastaturapparatet. Arrangementet af tasterne svarer til et givet mønster af fem punkter, i 20 hvilket et punkt eller en punktkombination følger konturen af de fleste bogstaver i et givet typealfabet, og sammenhængen mellem de enkeltsignaler, som frembringes ved betjening af udvalgte taster eller tastkombinationer, og de hertil svarende bogstaver er således, at der for 25 størstedelen af alfabetet er en grafisk korrelation mellem et bogstav og det punkt eller den punktkombination, som optages af den tast eller den tastkombination, der gælder for den til frembringelse af det pågældende signal nødvendige tastaturoperation.
30 Figuren viser en række på 31 fem-punkt-mønstre sva rende til det maksimale antal kombinationer af fem punkter. Hvert punkt repræsenterer den nominelle beliggenhed af en tast, nemlig i rækkefølge fra venstre til højre tommelfingertasten 10, pegefingertasten 5, langfinger-35 tasten 6, ringfingertasten 7 og lillefingertasten 8.
DK 161415 B
7
Et sværtet punkt repræsenterer en tast, som skal betjenes, og det ved det pågældende punkt eller den pågældende punktkombination repræsenterede bogstav eller andet tegn er vist i piktografisk fremstilling sammen med 5 punktet eller punktkombinationen, hvor dette er muligt.
De viste tegn kan indføres i tekstbehandlingsapparatet ved simpel betjening af de fem taster 10, 5,6,7 og 8 og betegnes som alfabetregisteret.
For alfabetregisteret vil betjening af tommelfinger-10 tasten 10 alene frembringe signal for mellemrum, betjening af fingertasterne 5, 6 og 7 signaler for punktum, betjening af fingertasteme 5, 7 og 8 signal for komma, betjening af tasterne 10, 5,6 og 8 signal for apostrof, og betjening af fingertasterne 5, 6 og 8 signal for 15 bindestreg.
Den anden tommelfingertast 11 er en styretast, ved hvis betjening apparatet omstilles til et punktuerings-og talregister. Også punktkoderne for punktuering (grammatiske tegn) og tal er vist i fig. 4. Det vil ses, at 20 talkoderne følger talsystemet i det sædvanlige døvstumme-alfabet.
Betjening af tommelfingertasten 11 i kombination med de fire fingertaster 5, 6, 7 og 8 resulterer i et andet femtast-tastatur, som benyttes til indføring af 25 styre- eller behandlingsinstruktioner i tekstbehandlingsapparatet. I efterfølgende opstilling er styreinstruktionerne angivet ved hjælp af koder baseret på de tilsvarende bogstavkoder. For nemheds skyld er disse vist ved understregning af det pågældende bogstav, således at f.eks.
30 kodesignalet D frembringes ved betjening af tommelfingertasten 11 og fingertasteme 5 og 6.
Instruktion Tastkcnibination Gengivelse
Registertast Tast 11
Tastaturskift; Yj tast 11, enkelttegn 6, 7 35 δ
DK 161415B
Instruktion Tastkombination Gengivelse
Fastholdt tastetur- Pj tast 11, skift 5, 6, 7, 8
Frigørelse af tasta-5 turskift —' —
Enkelttrins- Fy tast 11, Gengivne tegn fremrykning 5, 6, 7 rykket et trin frem
Kontinuerlig F Gengivne tegn frartr- f remrykning —' — rykkes kontinuerligt 10
Enkelttrins- Kj tast 11, 7 Gengivne tegn rykkes tilbagerykning et trin tilbage
Kontinuerlig γ Gengivne tegn tilba- tilbagerykning —' — gerykkes kontinuer ligt 15 Stop Hj tast 11, 8 Tegnbevægelse op hører
Sletning af Dj tast 11, Yderste højre tegn enkel ttegn 5,6 på skærmen slettes og erstattes af næste tegn (eller mel- 2Q lemrum) i lageret
Kontinuerlig Y ^ Automatisk gentagelse sletning —' — af ovenstående opera tion Øjeblikkelig W, Wj tast 11, Lager slettes mellem sletning 5, 7, 8 tegnene >og< 25 Indsætning I.j tast 11, 5 Blinksyrribol SB i højre side af skæmten
Sletning af ind- Y, I Ovennævnte gengivelse sætning afsluttes
Vognreturnering Cj tast 11, 6 C
Tabulering Rj tast 11, 5, 7 /\
Margenindrykning _^j tast 11, 5, 6, 8 > (Blinksymbol)
Sletning af γ · < (Blinksyrribol) margenxndryknmg — — 35 Start trykning tegn Lj tast 11, 5, 8 >
Stop trykning tegn Y, L < 9
DK 161415 B
Instruktion Tastkombination Gengivelse
Kort hop Z} tast 11, 6, 8 Gengivne tegn rykkes 128 trin fran eller til næste > tegn, afhængigt af, hvad der 5 giver kortest hop
Langt hop Y, Z Gengivne tegn rykkes fran til næste >
Kort tilbagehop Jj tast 11, 7, 8 Gengivne tegn rykkes tilbage til forudgå- 1 o ende >
Langt tilbagehop Y, J STAFT (af lager) ISaSt™" i. tast 11, 6, 7, 8 '5 SEStLTelt - w*
Den i fig. 4 illustrerede betjeningskode antages at være nem at huske, fordi der, selv om den individuelle grafiske korrelation mellem en udvalgt tast eller 20 tastkombination og et givet bogstav kan ændres, er en overvejende grafisk korrelation, som muliggør den viste repræsentation af de fleste af bogstaverne og herigennem støtter indlæringen.
Det har vist sig, at anvendelsen af en sådan betje-25 ningskode udgør en effektiv hjælp ved brug af tekstbehandlingsapparatet, fordi den er nem og hurtig at huske.
Gennem anvendelsen af et tastatur med principielt fem taster, idet den ekstra tommelfingertast resulterer i et andet femtast-tastatur, opnås der ved tekstbehand-30 lingsapparatet ifølge opfindelsen de fordele, der ligger i en enkel, mindre og billigere konstruktion end for et sædvanligt tastatur, fordi kravet om en separat tast for hvert tegn eller hver styreinstruktion er undgået, og betjeningshastigheden for dette tastatur er sammenligne-35 lig med et sædvanligt tastatur, fordi fingrene ikke skal flyttes fra én tast til en anden, og tommelfingeren kun

Claims (7)

10 DK 161415 B skal bevæge mellem to taster og ikke behøver at flyttes ved indføring af bogstaver. Selv om der i det foregående er beskrevet et højrehåndstastatur, vil det være klart, at et venstrehånds-5 tastatur på enkel måde kan opnås ved spejlvending.
1. Tekstbehandlingsapparat omfattende en processor og i operativ forbindelse dermed et indgangstasta- 10 tur (5-8, 10-11) og lagerorganer, hvorved processoren af et i lagerorganerne indbygget program er styret til at modtage alfa-numeriske tekstsignaler (bogstaver, cifre, punktuering, specialtegn) og behandlings-, editerings- og trykformateringskommandosignaler fra ind-15 gangstastaturet, kendetegnet ved, at indgangstastaturet (2) er et akkord-tastatur med fire fingerbetjente taster (5, 6, 7, 8) og en første og en anden tommelfingerbetjent tast (10, 11), og processoren (μρ) er styret af det indbyggede program til at svare 20 på signaler frembragt ved betjening af en hvilken som helst kombination af den første tommelfingerbetjente tast (10) og de fire fingertaster som tekstsignaler og på signaler frembragt ved betjening af den anden tommelfingerbetjente tast (11) alene eller i kombination 25 med de fire fingertaster som kommando- eller funktionssignaler.
2. Tekstbehandlingsapparat ifølge krav 1, kendetegnet ved, at de fire fingerbetjente taster (5, 6, 7, 8) er placeret således, at de fortrinsvis 30 skal betjenes med en operatørs pegefinger, langfinger, ringfinger og lillefinger.
3. Tekstbehandlingsapparat ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at det har et hus (1) med en hoveddel (2), der generelt har form som en afstumpet 35 kvadratisk pyramide, hvis forside (4) bærer de fire fingerbetjente taster (5, 6, 7, 8), medens en sideflade DK 161415B 11 (9) bærer begge de tommelfingerbetjente taster (10, 11).
4. Tekstbehandlingsapparat ifølge krav 3, kendetegnet ved, at hver af de fire fingerbetjente taster (5, 6, 7, 8) er anbragt i en ellipsoideformet 5 konkav fordybning i forsiden (4) af huset (1).
5. Tekstbehandlingsapparat ifølge krav 3 eller 4, kendetegnet ved, at bagsiden (3) af huset (1) er i det væsentlige plan og vinkelbukket til dannelse af en støtte for en operatørs håndled.
6. Tekstbehandlingsapparat ifølge et af kravene 3-5, kendetegnet ved, at huset (1) fra sin forside har en fremad og opad hældende forlængelse (12), som bærer en tegnskærm (13).
7. Tekstbehandlingsapparat ifølge krav 1, k e n -15 detegnet ved, at det, efter betjening af den anden tommelfingertast (11) alene, opnåede forudbestemte styresignal bevirker, at de enkelte tastekombinationer giver andre tekstsignaler.
DK075479A 1978-02-23 1979-02-21 Tekstbehandlingsapparat DK161415C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB727178 1978-02-23
GB727178 1978-02-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK75479A DK75479A (da) 1979-08-24
DK161415B true DK161415B (da) 1991-07-01
DK161415C DK161415C (da) 1991-12-23

Family

ID=9829907

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK075479A DK161415C (da) 1978-02-23 1979-02-21 Tekstbehandlingsapparat

Country Status (14)

Country Link
JP (1) JPS54125924A (da)
AU (1) AU524088B2 (da)
BE (1) BE874334A (da)
CA (1) CA1122714A (da)
CH (1) CH631276A5 (da)
DE (1) DE2906943A1 (da)
DK (1) DK161415C (da)
FR (1) FR2418493B1 (da)
HK (1) HK10983A (da)
LU (1) LU80971A1 (da)
NL (1) NL7901432A (da)
SE (1) SE439075B (da)
SG (1) SG63782G (da)
ZA (1) ZA79886B (da)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5852718A (ja) * 1981-09-25 1983-03-29 Yoshio Kaneya 入力制御盤装置
JPS5915276A (ja) * 1982-02-02 1984-01-26 ア−ゴプリツク・リミテツド 短期操作習得に使用されるコ−デイツクキ−ボ−ド、習得方法およびそのコ−ド
DE3686930T2 (de) * 1985-07-18 1993-05-13 Yoshiro Hashimoto Tastatur fuer eine informationenverarbeitende vorrichtung.
JPS6219923A (ja) * 1985-07-18 1987-01-28 Yoshiro Hashimoto 片手操作型の情報処理用キ−ボ−ド
FR2585487B1 (fr) * 1985-07-29 1990-09-07 Guyot Sionnest Laurent Claviers pour ordinateurs, < a 70 cm2 et a moins de 13 contacts actionnes de facon combinee par les doigts d'une seule main
IT1189768B (it) * 1986-06-18 1988-02-04 Alfredo Fanara Piastrina per la introduzione digitale guidata di simboli alfanumerici o speciali in sistemi di elaborazione dati
US7901870B1 (en) 2004-05-12 2011-03-08 Cirrex Systems Llc Adjusting optical properties of optical thin films
US7565084B1 (en) 2004-09-15 2009-07-21 Wach Michael L Robustly stabilizing laser systems

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2109091A5 (da) * 1970-09-24 1972-05-26 Commissariat Energie Atomique
IT980896B (it) * 1973-04-24 1974-10-10 Olivetti & Co Spa Perfezionamenti alle calcolatri ci elettroniche
FR2251864A1 (en) * 1973-11-21 1975-06-13 Termiflex Corp Portable input and output unit for connection to a data processor - is basically a calculator with transmitter and receiver
GB1496522A (en) * 1974-01-22 1977-12-30 Endfield C Keyboard
DE2606491B2 (de) * 1976-02-18 1980-04-03 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Textbearbeitungseinrichtung

Also Published As

Publication number Publication date
AU4444679A (en) 1979-08-30
ZA79886B (en) 1980-03-26
BE874334A (fr) 1979-06-18
DK161415C (da) 1991-12-23
DE2906943A1 (de) 1979-08-30
JPS54125924A (en) 1979-09-29
HK10983A (en) 1983-03-24
SE439075B (sv) 1985-05-28
CH631276A5 (en) 1982-07-30
AU524088B2 (en) 1982-09-02
FR2418493B1 (fr) 1986-09-26
NL7901432A (nl) 1979-08-27
CA1122714A (en) 1982-04-27
DK75479A (da) 1979-08-24
SE7901453L (sv) 1979-08-24
DE2906943C2 (da) 1989-12-21
FR2418493A1 (fr) 1979-09-21
LU80971A1 (fr) 1979-06-18
JPS6360410B2 (da) 1988-11-24
SG63782G (en) 1983-09-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4360892A (en) Portable word-processor
US4442506A (en) Portable word-processor
JP5299011B2 (ja) テープ印刷装置、テープ印刷装置の制御方法及びプログラム
FR2585487A1 (fr) Claviers pour ordinateurs, &lt; a 70 cm2 et a moins de 13 contacts actionnes de facon combinee par les doigts d&#39;une seule main
DK161415B (da) Tekstbehandlingsapparat
IE47858B1 (en) A portable keyboard device
JPS6118215B2 (da)
JPS63167959A (ja) 文書作成装置
JPS63149758A (ja) 情報処理装置
KR950013126B1 (ko) 컴퓨터용 속기 데이타 처리방법
JPS6362018B2 (da)
JPS6049423A (ja) 文字処理装置
JP2513480B2 (ja) 文書作成装置
JPH023223B2 (da)
JPH07129295A (ja) 文字入力装置
JPS59200286A (ja) 打鍵練習用装置
JPS594331Y2 (ja) 練習機能を備えた文書作成装置
RU2401462C2 (ru) Программно-аппаратный комплекс для обучения печати на клавиатуре
JPH0221625B2 (da)
JPS6191763A (ja) 日本語文書処理装置
JPS61139870A (ja) 印字装置の編集装置
JPS61279924A (ja) ワ−ドプロセツサ
JPS61143834A (ja) 文書処理装置
JPS60173619A (ja) 電子機器
JPS6315629B2 (da)

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed