BE1006154A3 - Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp. - Google Patents

Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp. Download PDF

Info

Publication number
BE1006154A3
BE1006154A3 BE9300184A BE9300184A BE1006154A3 BE 1006154 A3 BE1006154 A3 BE 1006154A3 BE 9300184 A BE9300184 A BE 9300184A BE 9300184 A BE9300184 A BE 9300184A BE 1006154 A3 BE1006154 A3 BE 1006154A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
carrier
measuring cell
frame
processing unit
attached
Prior art date
Application number
BE9300184A
Other languages
English (en)
Inventor
Der Velden Henricus Franci Van
Original Assignee
Mettler Toledo Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mettler Toledo Bv filed Critical Mettler Toledo Bv
Application granted granted Critical
Publication of BE1006154A3 publication Critical patent/BE1006154A3/nl

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01GWEIGHING
    • G01G19/00Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups
    • G01G19/08Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups for incorporation in vehicles
    • G01G19/083Weighing apparatus or methods adapted for special purposes not provided for in the preceding groups for incorporation in vehicles lift truck scale
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F3/00Vehicles particularly adapted for collecting refuse
    • B65F3/02Vehicles particularly adapted for collecting refuse with means for discharging refuse receptacles thereinto
    • B65F3/04Linkages, pivoted arms, or pivoted carriers for raising and subsequently tipping receptacles
    • B65F3/041Pivoted arms or pivoted carriers
    • B65F3/043Pivoted arms or pivoted carriers with additional means for keeping the receptacle substantially vertical during raising
    • B65F3/045Four-bar linkages
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F3/00Vehicles particularly adapted for collecting refuse
    • B65F3/02Vehicles particularly adapted for collecting refuse with means for discharging refuse receptacles thereinto
    • B65F2003/022Vehicles particularly adapted for collecting refuse with means for discharging refuse receptacles thereinto the discharging means comprising a device for determining the weight of the content of refuse receptacles

Abstract

Inrichting voor het mobiel wegen van een aan een beweegbare drager bevestigd voorwerp. Deze drager is aan een frame bevestigd en tussen de drager en het frans is tenminste een meetcel aanwezig. De meetcel is verbonden met een uitwendige bewerkingseenheid. In de meetcel zijn middelen aanwezig voor het digitaliseren van het aan de bewerkingseenheid toe te voeren signaal. Bovendien bevat de meetcell middelen voor het compenseren van het door het voorwerp op de drager opgebrachte moment.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  Inrichtingvoorhetmobielwegenvoneenvoorwerp. De onderhavige uitvinding haeft betrekking op een   inrichting   voor 
 EMI1.1 
 het mobiel wegen van een voorwerp bevestigd aan een beweegbare drager, welke drager aan een frane is bevestigd. en waarbij tussen da drager en het frame tanminste een meetcel aanwezig is, verbonden met een   uitwendige   verwerkingseenheid. 



     Een   dergelijke inrichting is bekend uit het Duitse Offenlegungsschrift   3. 819. 169. Daarbij   wordt voor het wegen van een vuilniscontainer tussen het frame en de drager een loadcal aangebracht. Daarbij is het frame aan de achterzijde van een   vuilniswagen aangebracht. Het uit da   meet- of loadcel afkomstige analoge signaal wordt ter verdere bewerking aan een bewerkingseenheid toegevoerd. 



   Hoewel een dergelijke inrichting theoretisch grote voordelen biedt ten opzichte van andere gebruikelijke inrichtingen door de   bijzonder   eenvoudige constructie blijkt da in hat Duitse Offenlegungsschrift getocnde inrichting in praktijk niet te functioneren. Ten eerste zal de container   altijd ten opz ehte   van het frame in beweging zijn tenzij gedurende een onaanvaardbaar lange tijd gewacht wordt cm een volledige stabiele toestand van de container te bereiken. Ten tweede zal het wezenlijke gevaar bestaan dat storingen cp de   als antanne werkande laiding tussen   de meetcel en de verwerkingseenheid het   meetresultaat   beïnvloeden.   Het   van de meetcel   afkcmstige signaal   is   bijzonder zwak.

   Als derde be2waar   geldt dat   afhankelijk   van de positie van het zwaartepunt van de container een   afwijkende uitlezing : verkregen   wordt omdat de invloed van hat moment uitgeoei'end cp de drager niet   door de   meetcel bekend uit dit Duitse Offenlegungsschrift gecompenseerd kan worden. Dat wil zeggen dat   indien een   zwaar voorwerp   zieh a. an da achter-of voorzijde   van de container bevindt. daardoor een verschillende uitlezing verkregen wcrdt. 



   Het dcel van de onderhavige   uitvinding is dit nadeel te veraijden.   



  Dit dcel wordt bij een hierboven beschreven   inrichting verwezenlijkt   
 EMI1.2 
 doordaT de meetcel middelen aanwezig zijn voor het digitaliseren van : inhet aan de   verwerkingseenheid ne te voeren signaal, en   dat de   meetcel   middelen omvat voor het compenseren van hat dccr het voorwerp op da dragar opgebrachte moment. Hierdoor is het zwaartepunt van het te wegen voorwerp niet meer van belang. 



   Een meetcel met middelen voor het digitaliseren is als zodanig be- 
 EMI1.3 
 kend uit cisehri wordt het gevaar da mae-cesi en de vararkingseenhaid eenvoudie erking angssiaal tig ans narikaansa . 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 het Amenkaanse octrgeschikt voor het compenseren van variatie van hat zwaartepunt van het te wegen voorwerp waardoor een wisselend moment wordt uitgeoefend op de drager. De middelen voor het   compenseren   van dit wisselende moment kunnen   bijvoorbeeld   reeds in dergelijke weeginrichtingen aanwezige   compensatie-   rekstrookjes bevatten of eventueel verdere toegevoegde   rekstrookjes   die in andere dan   gebruikelijke richtingen nieten.   



   Teneinde de invloed van het moment in een richting te laten werken, i5 volgens een van voordeel zijnde uitvoering van de uitvinding tussen de meetcel en het frame een scharnierconstructie aangebracht. 



   Door het in digitale vorm afgeven van het signaal van de meetcel is het mogelijk verscheidene meetcellen parallel te   gebruiken   en de daarvan afkomstige   Signalen met behulp van tenminste   een buskoppeling te koppelen en gezamenlijk aan een verwerkingseenheid toe te voeren. Op deze wijze is het bijvoorbeeld bij een vuilniswagen mogelijk twee containers tegelijk te ledigen en het gewicht daarvan gelijktijdig te meten waarbij slechts een verwerkingseenheid nodig is en geen gevaar van onderlinge verstoring van signalen bestaat. 



   Hoewel de uitvinding hierboven beschreven is voor tcepassing bij de achterzijde van een vuilniswagen. moet begrepen worden dat talrijke andere mogelijkheden bestaan om de uitvinding toe te passen. Zo   is het mcg '-   lijk het frame vast te   bevestigen en   de drager op te bouwen uit twee tsn opzichte van elkaar verplaatsbare delen. Daarbij zal een deel via de meetcel met het frame zijn verbonden terwijl het andere deel van de drager verplaatsbaar is ten op2ichte van het eerste deel van de drager. Aan het verplaatsbare deel van de drager kunnen allerlei bevestigingsinrich-   tangen,   zoals haken, worden aangebracht. 



   De uitvinding zal hieronder aan de hand van enkele in de tekeningen afgebeelde uitvoeringsvoorbeelden nader verduidelijkt worden. Daarbij tonen ;
Fig. 1 schematisch de   achterzijde van   een vuilniswagen met een vuilcontainer ;
Fig. 2 het schema van de verbinding van de in fig. 1 gebruikte loadcel met de verwerkingsinrichting en fig. 3 een verdere   uitvoering   van de inrichting volgens de   uitwin-   ding. 



   In fig. 1 is de   achterzijde   van een vrachtwagen   schematisch af ge-   
 EMI2.1 
 beeld en zet 1 aangegeven. Daa.    ra. an ia esn parallellograntccnstructia 2bevestigd   aan het einde wearvan een frame 3   bevestigd   is. Op niet nader afgebeelde wijze kan frame 3 docr op de   parallellogramccnstructie 2   aangrijpende vijzelmiddelen naar boven en naar beneden bewogen worden.   Frsme   3 is vocr=ien van een   draaipum 4   waarin vrij draaiend een uiteinde van 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 een meetcel 5 bevestigd is.   Het   andere uiteinde van meetcel 5 is op starre wijze verbonden met drager 6. Drager 6 is bij het boveneinde 7 voorzien van middelen voor het aangrijpen van een container 8.

   Zoals uit fig. 
 EMI3.1 
 2 blijkt, wordt het uit meetcel 5 afkomstige signaal via een leiding 9 en een koppelinrichting 10 naar een busleiding 11 verzonden die op zijn beurt verbonden is met een verwerkingseenheid 12. 



   De hier toegepaste cel is een zgn. digitale cel.   d. w. z.   dat het analoge signaal afkomstig uit de rekstrookjes die zieh in de cel bevinden, wordt reeds in de cel omgezet naar een digitaal signaal. Eveneens zijn in de cel middelen aanwezig voor het compenseren van verplaatsing van het zwaartepunt van de container. Zoals in fig. 1 getekend, ligt het zwaartepunt van container 8 op plaats 13 door het nabij het benedenuiteinde aanwezig   zijn   van een verhoudingsgewijs zwaar materiaaldeel. Begrepen zal worden   dat indien   het   zwaartepunt   13 in fig.   l meer naar rechts   wordt bewogen dit effekt heeft op het moment dat werkt op de meetcel. 



  Door volgens de   uitvinding   in de meetcel   compenaatiemiddeiän   aan te bren- 
 EMI3.2 
 & en, e i die in dergelijke kunnen   omvatten,   of in het   bijzcnder   in andere richtingen aangebrachte compensatiestrcokjes kan in compensatie van het moment worden voorzien. 



  Door het   digits-lisere   van het   signaal op leiding 9 is het mogelijk   ver-   scheidende   kcppelorganen 10 parallel aan te brengen en via een busleiding het signaal aan verwerkingseenheid 12 toe te voeren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld bij toepassing van een vrachtwagen verscheidene meetcellen toe te passen voor hetzij   afzonderlijk hetzij gelijktijdig   wegen van twee in hoofdzaak gelijktijdig te ledigen   containers hetzij voor   het wegen van een zware Container. 



   In fig. 3 is een verdere   uitvoering   van de uitvinding weergegeven. 



  Daarbij is het frame 15 vast verbonden met de omgeving en bestaat de drager   15   uit twee delen. Een deel 17 is vast verbonden met deel 15 via meetcel 18 terwijl het andere deel van de drager   16,   aangegeven met 18,   verplaatsbaar   is op het   : ene deel 17 van   de drager. Een dergelijke   enrich-   ting kan   bijvccrbeeld   bij   a. Llerlei soorien behandelingsinrichtingen   worden   gebruik   waar bewegende vocrwerpen gewogen moeten worden. Indien bijvoorbeeld aan de toepassing in slachterijen gedacht wordt, ken aan deel 18 een   ophanghaak   19 voor karkassen zijn aangebracht. Bij de in fig. 



  3 getoonde uitvoering is het mogelijk een aantal meetcellen naast elkaar 
 EMI3.3 
 aan ts engsn'n van wegen minder kritisch een groter gewicht kan worden gedragen. Ock bij voering is het mogelijk van de verscha signalen te voersn. Sij 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 baan haak 19 hangende voorwerp gevarieerd worden.   Dit kan. hetzij   veroorzaakt worden door het voorwerp zelf hetzij doordat draagdeel 18 in lengte verplaatsbaar is. 



   Hoewel hierboven enkele van de toepassingsmogelijkheden van de onderhavige uitvinding zijn   weergegeven,   moet begrepen worden dat daaraan talrijke   wijzigingen aan   te brengen zijn. Zo is het mogelijk verdere scharnierconstructies toe te passen, waardoor wordt verzekerd dat uit-   sluitend moment   in   6en richting gecompenseerd wordt,   Daardoor kan da hierboven beschreven meetcel verhoudingsgewijs eenvoudig worden uitge-   vcerd.  

Claims (6)

  1. Conclusies 1. Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp bevestigd aan EMI5.1 een beweegbare drager, welke drager aan een frame is bevestigd, en waar- bij tussen de drager en het frame tenminste een meetcel aanwezig is, verbanden met een uitwendige verwerkingseenheid, et het kenmerk. dat in de meetcel middelen aanwezig zijn vocr het digitaliseren van het aan de verwerkingseenheid tce te voeren signaal, en dat da meetcel middelen omvat voor het compenseren van het door het voorwerp op de drager opgebrachte moment,
  2. 2. Inrichting volgens conclusie 1, waarbij tussen de meetcel en het frame een scharnierccnstructie is aangebracht.
  3. 3. Inrichting volgens een van de voorgaande conclusies, waarbij verscheidene meetcellen aanwezig zijn en het daarvan afkomstige signaal EMI5.2 via tenninswe een buskoppeling aan de verwerkingseenheid wordt tcege-voerd.
  4. 4. Inrichting volgens een van de voorgaande conclusies, waarbij de drager is ingericht voor het aangrijpen van Containers.
  5. 5. Inrichting volgens conclusie 4. waarbij het frame met een voertuig is verbonden.
  6. 6. Inrichting volgens een van de conclusies 1-4, waarbij het frame vast bevestigd is en de drager respectievelijk het zwaariepunt ten opzichte daarvan verplaatsbaar is.
BE9300184A 1992-02-27 1993-02-26 Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp. BE1006154A3 (nl)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9200362A NL9200362A (nl) 1992-02-27 1992-02-27 Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1006154A3 true BE1006154A3 (nl) 1994-05-24

Family

ID=19860488

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9300184A BE1006154A3 (nl) 1992-02-27 1993-02-26 Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp.

Country Status (9)

Country Link
BE (1) BE1006154A3 (nl)
CH (1) CH688423A5 (nl)
DE (2) DE9203099U1 (nl)
DK (2) DK119693A (nl)
FR (1) FR2688062B3 (nl)
GB (1) GB2270170B (nl)
NL (1) NL9200362A (nl)
SE (1) SE507109C2 (nl)
WO (1) WO1993017308A1 (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL9200362A (nl) * 1992-02-27 1993-01-04 Mettler Toledo Bv Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp.
SE9401292L (sv) * 1994-04-15 1996-01-04 Raoul Hamilton Anordning för tömning och vägning av ett sopkärl
AUPM969794A0 (en) * 1994-11-28 1994-12-22 Kellenbach, Arthur Method and apparatus for weighing garbage
SE543789C2 (en) 2019-09-12 2021-07-20 Daprox Ab A weighing arrangement configured to be mounted on a lift device
CN110921160A (zh) * 2019-12-05 2020-03-27 江苏悦达专用车有限公司 一种垃圾车倾倒装置
CN111559597B (zh) * 2020-05-25 2021-08-24 长沙中联重科环境产业有限公司 一种智能化自动上料机构及其控制方法

Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0046692A2 (en) * 1980-08-25 1982-03-03 Weigh-Tronix, Inc. Fork lift scale
EP0186820A2 (de) * 1984-12-28 1986-07-09 Pontech Gesellschaft für technologische Entwicklungen mbH Verfahren und Vorrichtung zur gewichtsmässigen Erfassung von Material, vorzugsweise Müll, bei der Entleerung in ein Sammelfahrzeug
US4657097A (en) * 1984-02-13 1987-04-14 Reliance Electric Company Load cell
DE3819169A1 (de) * 1988-06-04 1989-12-07 Pfister Gmbh Verfahren und system zur waegung des inhalts von muelltonnen
DE3910791A1 (de) * 1989-04-04 1990-10-11 Bernd Dipl Ing Merle Verfahren und einrichtung zur ermittlung variabler entsorgungsgebuehren fuer die abfallentsorgung
EP0402352A1 (de) * 1989-06-08 1990-12-12 M-U-T Maschinen-Umwelttechnik- Transportanlagen Gesellschaft M.B.H. Müllmengenwägesystem

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT399048B (de) * 1991-07-05 1995-03-27 Riha Wolfgang Dr Müllmengenwäge- und volumenerfassungssystem
NL9200362A (nl) * 1992-02-27 1993-01-04 Mettler Toledo Bv Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp.

Patent Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0046692A2 (en) * 1980-08-25 1982-03-03 Weigh-Tronix, Inc. Fork lift scale
US4657097A (en) * 1984-02-13 1987-04-14 Reliance Electric Company Load cell
EP0186820A2 (de) * 1984-12-28 1986-07-09 Pontech Gesellschaft für technologische Entwicklungen mbH Verfahren und Vorrichtung zur gewichtsmässigen Erfassung von Material, vorzugsweise Müll, bei der Entleerung in ein Sammelfahrzeug
DE3819169A1 (de) * 1988-06-04 1989-12-07 Pfister Gmbh Verfahren und system zur waegung des inhalts von muelltonnen
DE3910791A1 (de) * 1989-04-04 1990-10-11 Bernd Dipl Ing Merle Verfahren und einrichtung zur ermittlung variabler entsorgungsgebuehren fuer die abfallentsorgung
EP0402352A1 (de) * 1989-06-08 1990-12-12 M-U-T Maschinen-Umwelttechnik- Transportanlagen Gesellschaft M.B.H. Müllmengenwägesystem

Also Published As

Publication number Publication date
FR2688062B3 (fr) 1994-06-03
NL9200362A (nl) 1993-01-04
SE507109C2 (sv) 1998-03-30
SE9303409D0 (sv) 1993-10-15
FR2688062A1 (fr) 1993-09-03
GB2270170B (en) 1995-03-22
SE9303409L (sv) 1993-10-15
WO1993017308A1 (en) 1993-09-02
DE4390688T1 (de) 1994-05-05
DK9300477U3 (da) 1993-10-28
DE9203099U1 (nl) 1992-05-14
CH688423A5 (de) 1997-09-15
DK119693D0 (da) 1993-10-25
DK119693A (da) 1993-10-25
GB9321767D0 (en) 1993-12-22
GB2270170A (en) 1994-03-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
BE1006154A3 (nl) Inrichting voor het mobiel wegen van een voorwerp.
DE69114671D1 (de) Transportmittel, z.B. Müllsammelfahrzeug o.dgl. mit einer Vorrichtung zum Heben, Kippen und Wiegen von Behältern.
JO1628B1 (en) Waste collection vehicle
SE8900474L (sv) Anordning vid kassadiskar och liknande
GB1340315A (en) Material handling assembly
Gonzalez et al. Perceptions of risk as predictors of alcohol, marijuana, and cocaine use among college students.
CA2479155C (en) Bin lifting and weigh scale arrangement
US4081045A (en) Rail scale
FR2677902B1 (fr) Dispositif de chargement pour machine de tri d&#39;objets plats tels que plis de courrier.
US3843223A (en) Garbage bin
SU685578A1 (ru) Подвеска грузонесущего конвейера
SE9202050L (sv) Anordning vid kassadisk med en vägningsanordning
CN217083931U (zh) 一种称量面积可调式地磅
CN208070854U (zh) 翻斗提升装置
BE1010320A6 (nl) Meerbereikweegschaal op voertuig.
US953150A (en) Baggage-scale.
BE1001452A6 (nl) Mobilisatietoestel voor een knie- of heupgewricht.
US788930A (en) Combination truck and scale-platform.
GB2335049A (en) Mounting of gauged load bearing members
FR3094687B1 (fr) Chariot pour supporter et peser un contenant
Miedke [Linear livestock conformation judging has proved successful. Which factors do affect the results?].[German]
Zeman et al. Divided we fall.
Brenner et al. [Forecasting of the optimum N standard for winter grain].[German]
Cicogna [Survey on some milk quality parameters and on farm equipment and techniques in 134 dairy farms of the Milan area [Italy]].[Italian]
ES1018135U (es) Perfeccionamientos introducidos en pesadoras multiples.

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: METTLER-TOLEDO B.V.

Effective date: 20000228