BE1001921A3 - Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines. - Google Patents

Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines. Download PDF

Info

Publication number
BE1001921A3
BE1001921A3 BE8801436A BE8801436A BE1001921A3 BE 1001921 A3 BE1001921 A3 BE 1001921A3 BE 8801436 A BE8801436 A BE 8801436A BE 8801436 A BE8801436 A BE 8801436A BE 1001921 A3 BE1001921 A3 BE 1001921A3
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
levers
cam
camshafts
cams
weaving
Prior art date
Application number
BE8801436A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Picanol Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Picanol Nv filed Critical Picanol Nv
Priority to BE8801436A priority Critical patent/BE1001921A3/nl
Priority to EP89202893A priority patent/EP0376359A1/en
Priority to US07/446,143 priority patent/US4984607A/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1001921A3 publication Critical patent/BE1001921A3/nl

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03CSHEDDING MECHANISMS; PATTERN CARDS OR CHAINS; PUNCHING OF CARDS; DESIGNING PATTERNS
    • D03C5/00Cam or other direct-acting shedding mechanisms, i.e. operating heald frames without intervening power-supplying devices
    • D03C5/02Cam or other direct-acting shedding mechanisms, i.e. operating heald frames without intervening power-supplying devices operated by rotating cams
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T74/00Machine element or mechanism
    • Y10T74/18Mechanical movements
    • Y10T74/18056Rotary to or from reciprocating or oscillating
    • Y10T74/18288Cam and lever

Abstract

Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines, daardoor gekenmerkt dat zij bestaat in de kombinatie van minstens twee nokkenassen (10-11); middelen (15-16-17-18) voor de aandrijving van de nokkenassen (10-11), per nokkenas (10-11) minstens één paar toegevoegde onderling met elkaar verbonden nokken (6-7); rond één gemeenschappelijke as (1) wentelbare hefbomen (2-3), waarbij elke hefboon (2-3) t.o.v. de aanliggende hefbomen geschrankt staat opgesteld; per hefboon (2-3) twee nokvolgers (4-5) die met één van voornoemde nokkenparen (6-7) samenwerken en hiermee in de positieve nokaandrijving van de betreffende hefboon (2-3) voorzien zodanig dat deze een schommelende beweging uitvoeren; en overbrengingen (9) die de beweging van de hefbomen (2-3) omzetten in de op- en neer gaande beweging van de weefkaders (8).

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



  Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij 
 EMI1.1 
 weefmachines . weefmachines. 



  Deze uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines. 



  Men weet dat de kaderbeweging bij weefmachines hoofdzakelijk op drie manieren kan verkregen worden, namelijk door middel van een nokkenaandrijving, door middel van een dobby of door middel van een jacquardmechanisme. 



  Een aandrijving met nokken is eerder bedoeld voor een eenvoudige binding, dobby's worden gebruikt voor meer ingewikkelde bindingen zoals bijvoorbeeld geruite weefsels, waarbij de kaders gedurende een langere tijd in een bepaalde positie kunnen blijven, terwijl jacquardmechanismen gebruikt worden voor de zogenaamde jacquardweefsels waarbij zoals bekend iedere kettingdraad afzonderlijk wordt bevolen. 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 De huidige uitvinding heeft betrekking op de eerste soort aandrijving. 



  Om grote traagheidskrachten te vermijden, is het noodzakelijk dat bij snel lopende weefmachines de weefkaders zo licht mogelijk worden uitgevoerd. Tevens is het noodzakelijk de weefkaders een zo klein mogelijke koers te   laten   maken,   m. a. w.   de amplitude van de op en neergaande beweging minimaal te houden. Het is echter duidelijk dat de beweging van de kaders afhankelijk is van de vooropgestelde openingshoek van de gaap. 



  Hierbij moet het weefkader dat het verst van de aanslaglijn is verwijderd de grootste beweging uitvoeren, terwijl de noodzakelijke beweging kleiner wordt naarmate de weefkaders zieh dichter bij de aanslaglijn bevinden. Bij een kaderpakket met een groot aantal weefkaders is het dan ook vereist dit pakket zo dun mogelijk te houden,   m. a. w.   een zo klein mogelijke stap tussen de opeenvolgende weefkaders te voorzien. 



  Een bekende inrichting voor het aandrijven van weefkaders bestaat erin hefbomen, die gekoppeld zijn met de weefkaders, te bevelen door middel van negatieve nokaandrijvingen. Zulke negatieve aandrijving betekent hierbij dat de beweging van de hefbomen in een zin door de nok wordt bevolen en dat de terugkerende beweging wordt bekomen doordat de hefboom door middel van een veer terug wordt geplaatst.

   Het gebruik van dergelijke negatieve nokaandrijving heeft als voordeel dat per 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 hefboom slechts   een   nok, respektievelijk nokvolger, noodzakelijk   ia,   zodanig dat in het geval de aandrijvingen rechtstreeks onder de weefkaders worden voorzien, de breedte van de loopvlakken van de nokken, respektievelijk nokvolgers, vrijwel even breed kan gekozen worden dan de helft van de afstanden of halve stap waarmee de opeenvolgende weefkaders   t. o. v.   elkaar verplaatst staan. 



  De voornoemde negatieve nokaandrijvingen zijn echter minder geschikt voor snellopende weefmachines daar de veren niet meer in staat zijn de nokvolgers in kontakt te houden met de nokken, tenzij zeer zware konstrukties worden gebruikt die op hun beurt een groot aandrijfkoppel vergen, zelfs bij traagloop van de machine. 



  Om aan het voornoemde nadeel een oplossing te bieden zijn dan ook inrichtingen bekend waarbij voor de aandrijving van voornoemde hefbomen gebruik gemaakt wordt van positieve nokaandrijvingen. Zulke positieve nokaandrijving betekent dat de schommelende verplaatsing van de hefbomen in beide zinnen bevolen wordt door nokken, zodanig dat geen terugbrengveren meer gebruikt worden. Bij deze uitvoeringen draagt iedere hefboom twee nokvolgers die elk met een nok samenwerken, waarbij deze laatste zogenaamde toegevoegde nokken zijn, ook   wel "master   en   slave genaamd.   

 <Desc/Clms Page number 4> 

 



  Het gebruik van een positieve nokkenaandrijving brengt op zijn beurt problemen met zieh mee. Het is inderdaad zo dat om hoger vermelde redenen het bij snel lopende weefmachines noodzakelijk is om de stap van de weefkaders zo klein mogelijk te houden, bijvoorbeeld 12 mm. Het gebruik van een positieve nokkenaandrijving betekent evenwel dat twee nokken naast elkaar per hefboom moeten worden voorzien met het gevolg dat, mede omwille van konstruktieve redenen, het loopvlak van elke nok slechts 3 ä 4 mm breed kan zijn. Bij zeer hoge weefmachinetoerentallen zijn dergelijke loopvlakken te smal om de grote traagheidskrachten te kunnen opnemen waardoor snelle slijtage van de nokken en nokvolgers optreedt. 



  Om aan dit probleem een oplossing te bieden is het reeds voorgesteld geweest om het geheel gevormd door de aandrijfmiddelen breder uit te voeren dan het pakket weefkaders en gebruik te maken van gebogen overbrengingsarmen tussen de nokaandrijvingen en de weefkaders. Dergelijke inrichtingen vertonen echter het nadeel dat zij sterk onderhevig zijn aan kipmomenten, met alle nadelige gevolgen vandien. Om slijtage verschijnselen te beperken dienen relatief kostelijke konstrukties te worden gemaakt. 



  Anderzijds is het ook bekend   om   de twee nokken van elk nokkenpaar dat bij   één   weefkader behoort op verschillende assen op te stellen, zodanig dat de beide nokken in   een   zelfde 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 vlak zijn gelegen en beiden de volledige beschikbare breedte kunnen benutten. Deze oplossing heeft echter als nadeel dat de instelling van de speling en voorspanning van de toegevoegde nokken, die zeer precies moet gebeuren, grote problemen geeft. Dergelijke konstruktie is bijgevolg zeker niet geschikt om door verdraaiing van de nokken op hun as het   kruisingsmoment   van de weefkaders te wijzigen. 



  Om het probleem van de synchronisatie van de toegevoegde nokken te vermijden, is het ook bekend om van een negatieve nokkenaandrijving gebruik te maken waarbij de nokken afwisselend op twee verschillende assen zijn gemonteerd. Hierdoor kunnen zeer brede nokken en nokvolgers worden ingebouwd, waarvan de breedte ca. 1, 5 ä 2 keer de stap tussen twee weefkaders kan bedragen. Enerzijds laat zulke uitvoering een stevige konstruktie toe, doch anderzijds blijft het voornoemde nadeel bestaan dat de konstruktie hoge aandrijfkoppels vergt, zelfs bij traagloop. 



  De huidige uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het aandrijven van weefkaders, in het bijzonder waarbij gebruik gemaakt wordt van een positieve nokaandrijving, die de voornoemde nadelen niet vertoont. 



  Hiertoe bestaat deze inrichting in de kombinatie van minstens twee nokkenassen ; middelen voor de aandrijving van de 

 <Desc/Clms Page number 6> 

 nokkenassen ; per nokkenas minstens   één   paar toegevoegde onderling met elkaar verbonden nokken ; rond   een     gemeensohappelijke   as wentelbare hefbomen, waarbij elke hefboom   t. o. v.   de aanliggende hefbomen geschrankt staat opgesteld ; per hefboom twee nokvolgers die met   één   van voornoemde nokkenparen samenwerken en hiermee in de positieve aandrijving van de betreffende hefboom voorzien zodanig dat deze een schommelende beweging uitvoeren ; en overbrengingen die de beweging van de hefbomen omzetten in de op-en neergaande beweging van de weefkaders. 



  In een voorkeurdragende uitvoeringsvorm worden de hefbomen nabij hun gemeenschappelijke as onmiddellijk naast elkaar gemonteerd terwijl zij aan hun uiteinden die met de nokken samenwerken zodanig zijn uitgevoerd dat zij vrijwel de dubbele breedte benutten van de stap waarmee de opeenvolgende hefbomen verplaatst staan. 



  Dit biedt het voordeel dat niettegenstaande dat twee nokvolgers op een hefboom zijn gemonteerd de normale breedte van de hefboom behouden blijft en niet zoals in bekende uitvoeringen tot de helft wordt gereduceerd. Bredere nokvolgers en bredere nokken kunnen aldus worden toegepast. 



  Met het inzicht de kenmerken volgens de uitvinding beter aan te tonen is hierna, als voorbeeld zonder enig beperkend 

 <Desc/Clms Page number 7> 

 karakter, een voorkeurdragende uitvoeringsvorm beschreven, met verwijzing naar de bijgaande tekeningen, waarin : figuur 1 op schematische wijze een inrichting volgens de uitvinding weergeeft ; figuur 2 een zieht weergeeft volgens lijn II-II in figuur 1. 



  Zoals weergegeven in de figuren bestaat de inrichting volgens de uitvinding hoofdzakelijk uit op een gemeenschappelijke as 1 gemonteerde hefbomen 2, respektievelijk 3 die, enerzijds, ieder voorzien zijn van twee nokvolgers 4-5 die met nokken 6-7 samenwerken en die, anderzijds, ieder geschikt verbonden zijn met een weefkader 8, bijvoorbeeld door middel van een hefboomoverbrenging 9, een en ander zodanig dat door het aandrijven van de nokken 6-7 de hefbomen 2-3 een schommelbeweging uitvoeren, met als resultaat een op en neergaande beweging van de weefkaders 8. Elk paar nokken 6-7 en de   bijhorend   nokvolgers 4-5 vormen positieve nokaandrijvingen voor de hefbomen 2-3. 



  Volgens de uitvinding zijn de bij de hefbomen 2-3 behorende nokkengroepen over minstens twee nokkenassen 10 en 11 verdeeld en zijn de hefbomen 2-3 geschrankt ten opzichte van elkaar opgesteld. 

 <Desc/Clms Page number 8> 

 Ter plaatse van de gemeenschappelijke as 1 zijn de hefbomen 2, 3 aanliggend opgesteld volgens een stap S. Door de   geschrankt   opstelling bekomt men dat aan de uiteinden van de hefbomen die met de nokken 6-7 samenwerken per hefboom een plaats wordt bekomen met een breedte die gelijk is aan de dubbele breedte van de voornoemde stap S. 



    Door deze geschrankte   opstelling kunnen de hefbomen 2-3 dus met een verbreding 12 worden uitgevoerd die overgaat in twee gedeelten 13 en 14 waarin de nokvolgers 4-5 zijn gemonteerd, waarbij de breedte Bl van de gedeelten 13-14 nagenoeg gelijk kan zijn aan de breedte B2 van de hefbomen 2 en 3 ter plaatse van de as 1 zodat praktisch geen materiaalverzwakking optreedt. De nokken 6 en 7 kunnen op deze wijze relatief breed gekozen worden waardoor de slijtage uitermate wordt beperkt. 



  De   geschrankt   opstelling laat ook toe dat de gedeelten 13 en 14 symmetrisch kunnen verdeeld staan ten opzichte van het   middenvak   A-A van de betreffende hefboom, waardoor de kipmomenten gering blijven. 



  De middelen voor de aandrijving van de nokkenassen 10 en   J 1   bestaan in een tandwielkoppeling gevormd door tandwielen 15-16 op nokkenassen 10-11 en een intermediair tandwiel 17 dat via as 18 met de hoofdaandrijving van de weefmachine is gekoppeld. 

 <Desc/Clms Page number 9> 

 



  Volgens een bijzondere uitvoering zal elk paar nokken 6-7 uit   een   stuk bestaan waardoor het nadeel van een spelingsregeling wordt uitgesloten, aangezien de twee bij elkaar horende nokken 6-7 steeds juist ten opzichte van elkaar gepositioneerd blijven. Dit laat ook toe dat het kruisingsmoment van de weefkaders eenvoudig kan worden gewijzigd door de nokkenparen onder verschillende hoeken op de nokkenassen 10-11 te bevestigen. 



  Door de onderlinge koppeling tussen de nokkenassen 10-11 over een bepaalde hoek te verstellen kan op eenvoudige wijze de onderlinge verplaatsing tussen, enerzijds, de weefkaders die met de nokkenas 10 samenwerken en, anderzijds, de weefkaders die met de nokkenas 11 samenwerken, gewijzigd worden, hetgeen bekend staat als tritteleren. Deze verstelling kan bijvoorbeeld gebeuren door de ingrijping van de tandwielen 15-16-17 te wijzigen of nog door de nokkenassen 10 en/of 11 ten opzichte van hun tandwielen 15 en 16 te verdraaien en in een andere positie in te stellen, zulks d.   m. v.   geschikte instelmiddelen, bijvoorbeeld met behulp van schroeven   19-20.   



  Het is duidelijk dat de overbrengingen 9 instelmiddelen 21 kunnen bevatten die de regeling van de weefkaders 8 toelaten. 



  Het is eveneens duidelijk dat meer dan twee nokkenassen kunnen worden aangewend. Ook kunnen deze nokkenassen met 

 <Desc/Clms Page number 10> 

 verschillende toerentallen worden aangedreven, zulks in funktie van het gewenste bindingspatroon. 



  De huidige uitvinding is geenszins beperkt tot de als voorbeeld beschreven en in de figuren weergegeven uitvoeringsvorm, doch zij kan in allerlei vormen en afmetingen worden verwezenlijkt.

Claims (1)

  1. Konklusies. EMI11.1 ----------- 1.- Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines, daardoor gekenmerkt dat zij bestaat in de kombinatie van minstens twee nokkenassen (10-11) ; middelen (15-16-17-18) voor de aandrijving van de nokkenassen (10-11) ; per nokkenas (10-11) minstens één paar toegevoegde onderling met elkaar verbonden nokken (6-7) ; rond een gemeenschappelijke as (1) wentelbare hefbomen (2-3), waarbij elke hefboom (2-3) t. o. v. de aanliggende hefbomen geschrankt staat opgesteld ;
    per hefboom (2-3) twee nokvolgers (4-5) die met een van voornoemde nokkenparen (6-7) samenwerken en hiermee in de positieve nokaandrijving van de betreffende hefboom (2-3) voorzien zodanig dat deze een schommelende beweging uitvoeren ; en overbrengingen (9) die de beweging van de hefbomen (2-3) omzetten in de op-en neer gaande beweging van de weefkaders (8).
    2.-Inrichting volgens konklusie 1, daardoor gekenmerkt dat de hefbomen (2-3) ter plaatse van hun gemeenschappelijke as (1) vrijwel tegen elkaar aanliggen, terwijl zij aan hun uiteinden, die met de nokken (6-7) samenwerken, een breedte vertonen die het dubbel is of nagenoeg het dubbel van de stap S van de hefbomen (2-3). <Desc/Clms Page number 12> 3.-Inrichting volgens konklusie 2, daardoor gekenmerkt dat iedere hefboom (2-3) een verbreding (12) vertoont die in twee gedeelten (13-14) overgaat die de nokvolgers (4-5) dragen, waarbij de hefbomen (2-3) symmetrisch zijn uitgevoerd t. o. v. het middenvak (A-A) waarlangs de hefboom wentelbaar is.
    4.-Inrichting volgens een der voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat zij precies twee symmetrisch ten opzichte van de voornoemde gemeenschappelijke as (1) gelegen nokkenassen (10-11) bezit.
    5. - Inrichting volgens een der voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat ieder paar toegevoegde nokken (6-7) EMI12.1 ééndelig is uitgevoerd. 6.-Inrichting volgens konklusie 5, daardoor gekenmerkt dat de nokkenparen (6-7) onder verschillende hoeken op hun assen (10-11) kunnen worden bevestigd.
    7. - Inrichting volgens één der voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat zij instelmiddelen bevat die toelaten de nokkenassen (10-11) onder verschillende onderlinge hoeken met elkaar te koppelen. <Desc/Clms Page number 13> 8. - Inrichting volgens een der voorgaande konklusies, daardoor gekenmerkt dat minstens twee verschillende nokkenassen (10-11) op verschillende toerentallen worden aangedreven.
BE8801436A 1988-12-27 1988-12-27 Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines. BE1001921A3 (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8801436A BE1001921A3 (nl) 1988-12-27 1988-12-27 Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines.
EP89202893A EP0376359A1 (en) 1988-12-27 1989-11-16 Device for driving harnesses of weaving machines
US07/446,143 US4984607A (en) 1988-12-27 1989-12-05 Device for driving harnesses of weaving machines

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8801436A BE1001921A3 (nl) 1988-12-27 1988-12-27 Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1001921A3 true BE1001921A3 (nl) 1990-04-10

Family

ID=3883777

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE8801436A BE1001921A3 (nl) 1988-12-27 1988-12-27 Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines.

Country Status (3)

Country Link
US (1) US4984607A (nl)
EP (1) EP0376359A1 (nl)
BE (1) BE1001921A3 (nl)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5636316A (en) * 1990-12-05 1997-06-03 Hitachi, Ltd. Picture signal digital processing unit
US5209269A (en) * 1991-05-07 1993-05-11 Sulzer Brothers Limited Positive eccentric dobby
FR2689913A1 (fr) * 1992-04-14 1993-10-15 Staubli Trumpelt Gmbh Maschine Mécanisme pour la commande alternative des couteaux dans les ratières lourdes du type à pas fermé.
DE4316599C2 (de) * 1993-05-18 1997-03-27 Heidelberger Druckmasch Ag Getriebeanordnung
US5653268A (en) * 1995-01-16 1997-08-05 Staubli Gmbh Modulator mechanism for a rotary dobby in a loom
US9506545B2 (en) 2013-03-15 2016-11-29 John W. Klovstadt Continuously variable transmission having a periodic displacement waveform with a constant velocity portion

Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL83754C (nl) *
DE2060836B1 (de) * 1970-12-10 1972-05-31 Brock Geb Vorrichtung zum Bewegen von Webschaeften
FR2259173A1 (nl) * 1974-01-28 1975-08-22 Amigues Lucien
GB2018840A (en) * 1978-04-10 1979-10-24 Yoshida Kogyo Kk Shedding mechanism for loom
EP0251997A1 (de) * 1986-07-04 1988-01-07 GebràœDer Sulzer Aktiengesellschaft Fachbildevorrichtung für Webmaschine
DE3728365A1 (de) * 1986-08-25 1988-03-10 Murata Machinery Ltd Positive schaftmaschine

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1333191A (en) * 1919-07-22 1920-03-09 Stonebreaker Joseph Sampler
US4392350A (en) * 1981-03-23 1983-07-12 Mechanical Technology Incorporation Stirling engine power control and motion conversion mechanism
DE3414639A1 (de) * 1984-04-18 1985-10-24 W. Schlafhorst & Co, 4050 Mönchengladbach Rotations-schaftmaschine

Patent Citations (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL83754C (nl) *
DE2060836B1 (de) * 1970-12-10 1972-05-31 Brock Geb Vorrichtung zum Bewegen von Webschaeften
FR2259173A1 (nl) * 1974-01-28 1975-08-22 Amigues Lucien
GB2018840A (en) * 1978-04-10 1979-10-24 Yoshida Kogyo Kk Shedding mechanism for loom
EP0251997A1 (de) * 1986-07-04 1988-01-07 GebràœDer Sulzer Aktiengesellschaft Fachbildevorrichtung für Webmaschine
DE3728365A1 (de) * 1986-08-25 1988-03-10 Murata Machinery Ltd Positive schaftmaschine

Also Published As

Publication number Publication date
US4984607A (en) 1991-01-15
EP0376359A1 (en) 1990-07-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
BE1016493A3 (nl) Inrichting voor het moduleren van een eerste roterende beweging van een inkomende as naar een tweede, verschillend van de eerste, roterende beweging van een uitgaande as bij textielmachines.
BE1001921A3 (nl) Inrichting voor het aandrijven van weefkaders bij weefmachines.
BE1016559A4 (nl) Jacquardinrichting.
BE1009375A6 (nl) Kanteninrichting voor weefmachines.
KR950701418A (ko) 트럭과 버스전용 디스크 브레이크를 자동 재조정하는 액추에이터(actuator with automatic readjustment for disk brakes, in particular for lorries and buses)
JPH0829625B2 (ja) 中綴じ機
JP2583167B2 (ja) シートを伸張及び固着するための装置
US5080339A (en) Folding machine of a rotary press
NL1021424C2 (nl) Kettingaandrijving.
US7156764B2 (en) Extensible chainwheel for a bicycle powertrain assembly
US5562279A (en) Combination gripper bar and device for fastening the gripper bar on a chain train in a machine for processing plate-like workpieces
NL9300985A (nl) Instelbaar kettingwiel en onderdelen daarvan.
US5749800A (en) Synchronous belt drive
EP0256795A2 (en) Apparatus for variably accelerating a rotatable drive member
JP2000025359A5 (nl)
SU1595346A3 (ru) Зевообразующий механизм ткацкого станка
BE1015819A3 (nl) Aandrijfinrichting.
US5813338A (en) Gripper opening/closing mechanism of sheet transfer cylinder in sheet-fed printing machine
US4481839A (en) Modular rocking lever for cam mechanisms
US4017167A (en) Intermittent movement with tandem cams
SU1201591A1 (ru) Коробка скоростей,переключаема под нагрузкой
CN109733064A (zh) 一种印后加工设备
DE102016114664A1 (de) Ventilbetätigungsvorrichtung für eine Brennkraftmaschine
NL9220024A (nl) Transportinrichting voor snoep.
JPS6359438A (ja) 積極ドビ−機

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: PICANOL N.V.

Effective date: 19931231