TR2021016779U5 - Asansör otomati̇k kat ve kabi̇n kapisinda islahat - Google Patents

Asansör otomati̇k kat ve kabi̇n kapisinda islahat

Info

Publication number
TR2021016779U5
TR2021016779U5 TR2021/016779U TR2021016779U TR2021016779U5 TR 2021016779 U5 TR2021016779 U5 TR 2021016779U5 TR 2021/016779 U TR2021/016779 U TR 2021/016779U TR 2021016779 U TR2021016779 U TR 2021016779U TR 2021016779 U5 TR2021016779 U5 TR 2021016779U5
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
elevator
door
landing
door panel
carrier
Prior art date
Application number
TR2021/016779U
Other languages
English (en)
Inventor
Büyüktokatli Hamza
Original Assignee
Dhalift Asansoer Makine Otomotiv Ve Insaat Sanayi Tic Ltd Sti
Dhalift Asansör Maki̇ne Otomoti̇v Ve İnşaat Sanayi̇ Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Dhalift Asansoer Makine Otomotiv Ve Insaat Sanayi Tic Ltd Sti, Dhalift Asansör Maki̇ne Otomoti̇v Ve İnşaat Sanayi̇ Ti̇caret Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ filed Critical Dhalift Asansoer Makine Otomotiv Ve Insaat Sanayi Tic Ltd Sti
Priority to TR2021/016779U priority Critical patent/TR2021016779U5/tr
Publication of TR2021016779U5 publication Critical patent/TR2021016779U5/tr

Links

Landscapes

  • Elevator Door Apparatuses (AREA)

Abstract

Buluş, asansör kat ve kabin kapılarının güvenli ve standartlara uygun şekilde çalışmasını sağlayan, ergonomik, kullanıcı dostu ve aynı zamanda güvenlik tertibatlarını içeren asansör kat ve kabin kapılarında yapılan yenilikler ile ilgilidir. Bu buluş, asansör kat kapılarının hareket sistemini oluşturan taşıyıcı arabaların tek arabaya düşürülmesi, yine panellerin sağa ve sola hareket etmesini sağlayan rayların teke düşürülmesi, asansör kabin kapısının manuel olarak açılmasını sağlayan üçgen kilit sisteminde yapılan tasarımsal gelişmeler ve panellerin dışarıdan gelen herhangi bir darbeye karşı rayından çıkmasını engelleyerek sağlam ve mesnetli özellik kazanan asansör kat ve kabin kapı mekanizmalarında yapılan yenilikler ile ilgilidir. Bu buluş ile birlikte, yukarıda bahsedilen gereksinimleri karşılayan, tüm dezavantajları ortadan kaldıran ve ilave bazı avantajlar getiren asansör otomatik kat ve kabin kapısında yapılan yenilikler ile ilgilidir. Buluşun konusu asansör kat kapı üst mekanizmasında, kapı panellerini taşıyan arabalar ve taşıyıcı raylar iki adetten tek adete düşürülerek seri üretimi hızlı, montaj süreci kısa ve mekanizma gövdesine montajı ve sabitlenmesi daha kolay bir montaj şekli tasarlanmıştır. Bu sayede işgücü ve zaman kayıpları minimize hale gelmiştir. Bu buluş sayesinde, mekanizma gövdesi üzerinde arabanın raydan çıkmaması, dolayısıyla kapı panelinin üst taraftan düşmesini engelleyen sabitleme sacı ve sabit profil ile dışarıdan gelebilecek her türlü sert darbelere karşı bir tasarım geliştirilmiştir. Buluşun diğer bir amacı, herhangi bir acil durumunda ve olağan bir arıza durumunda içeride mahsur kalabilecek insanları dışarıya çıkartmak için, asansör kat kapısını manuel olarak açılması için konumlandırılmış üçgen anahtar kilit mekanizmasında yapılan geliştirmeler sayesinde, kullanıcılar üçgen anahtarı çevirme esnasında kapı paneli, kilit sisteminden kurtulup hareket etmesi ile kullanıcılar kapı panelinin açıldığını görmeleri sağlanmıştır. Bu sayede kapının üst taraftan kilitli olup olmadığı anlaşılmış olacaktır.

Description

TARIFNAME ASANSÖR OTOMATIK KAT VE KABIN KAPISINDA ISLAHAT Teknik Alan Bulus, asansör kat ve kabin kapilarinin güvenli ve standartlara uygun sekilde çalismasini saglayan, ergonomik, kullanici dostu ve ayni zamanda güvenlik tertibatlarini içeren asansör kat ve kabin kapilarinda yapilan yenilikler ile ilgilidir.
Bu bulus, asansör kat kapilarinin hareket sistemini olusturan tasiyici arabalarin tek arabaya düsürülmesi, yine panellerin saga ve sola hareket etmesini saglayan raylarin teke düsürülmesi, asansör kabin kapisinin manuel olarak açilmasini saglayan üçgen kilit sisteminde yapilan tasarimsal gelismeler ve panellerin disaridan gelen herhangi bir darbeye karsi rayindan çikmasini engelleyerek saglam ve mesnetli özellik kazanan asansör kat ve kabin kapi mekanizmalarinda yapilan yenilikler ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu Mevcut teknikte kullanilan otomatik asansör kapi panelleri, açilip kapanmak üzere kapi mekanizmasi üzerine konumlandirilan iki adet tasiyici arabalar ile hareket etmektedir.
Tasiyici arabalar her bir kapi panelinin hareketini saglamaktadir. Buna bagli olarak tasiyici arabalarin üzerinde hareket ettigi tasiyici raylar bulunmaktadir. Yani bir asansör kat kapisi mekanizmasinda iki adet tasiyici araba ve iki adet ray kullanilmaktadir. Bu durum, kapi mekanizmasini komplike (karmasik) hale getirdigi gibi üreticiler, yüksek maliyetli asansör kat kapisi elde ederek is gücü ve zaman bakimindan maddi kayiplara ugramaktadirlar.
Mevcut teknikte kullanilan asansör kat kapilarinin panelleri, üst mekanizmaya bagli bulunan raylar üzerinde hareket etmektedir. Kapi panellerine disaridan gelebilecek sert darbeler neticesinde paneller yerinden çikarak arizalara neden olmaktadir.
Asansörlerin herhangi bir acil durumunda ve olagan bir ariza durumunda içeride mahsur kalabilecek insanlari disariya çikartmak için, asansör kat kapisini manuel olarak açilmasi için konumlandirilmis üçgen anahtar kilidi mevcuttur. Kullanicilar, üçgen anahtari kilit mekanizmasina sokup çevirip, ardindan el kuvveti yardimi ile kapi paneline güç uygulayarak açmaktadir. Kullanicilar üçgen anahtari kilit mekanizmasina sokup çevirme esnasinda kapi panelinde, panelin kilitten kurtuldugunu gösteren herhangi bir uyari, ses gelmemesi, kullanici Için kapi panelinin açilip açilmadiginin farkinda olmamasina neden olmaktadir. Bu durumda kilit mekanizmasinda olusabilecek arizadan dolayi haberdar olmamalarina sebebiyet vermektedir.
Mevcut teknikte asansör otomatik kat ve kabin kapi panellerinin alt tarafinda bulunan patenler, plastik malzemeden yapilip, esik içerinde kapi paneline bagli bir sekilde saga ve sola dogru hareket etmektedir. Bu patenler bir pime geçirilerek kapi paneline Vida ile sabitlenmektedir. Kapi panellerinin sürekli çalismasi ile patenler asinarak, kapi panellerinin alt tarafi bosa düsmekte ve dolayisiyla esikten çikan kapi panellerinin arizalaninasina ve hatta kapi panelinin devrilmesine neden olmaktadir.
Mevcut teknikte asansör otomatik kabin kapilarinin ve asansör kat kapilarinin birbirleri ile akuple sekilde otomatik olarak açilip kapatilmasini saglayan kasik mekanizmasi bulunmaktadir. Hali hazirda birçok kabin kapisi mekanizmasi ve kat kapisi mekanizmasi üretilmekte olup, bu mekanizmalarda aranan ortak özellik; kabin ve kat kapisi mekanizmalarinin birbirleri ile uyum içerisinde ve asansör direktiileri ve standartlarindaki emniyet kurallarina göre emniyetli bir sekilde çalismasidir. Bu emniyet kurallarina göre çalismasi gereken kasik mekanizmasi, emniyet kurallari nedeniyle çok komplike bir yapi kazanmasi ile asansör bakim firmalari zamanla bu güVEnlik donanimlarini iptal ederek, asansörün gn'ivensiz bir sekilde çalismasina sebebiyet vermektedir.
Sonuç olarak asansör otomatik kat ve kabin kapilarinda her geçen gün gelisen teknolojiye paralel olarak yeniliklere gidilmekte, bu nedenle yukarida deginilen olumsuz durumlari ortadan kaldiracak ve mevcut sisteme çözüm getirecek yeni yapilanmalara ihtiyaç duyulmaktadir.
Bulusun Amaci Bu bulus ile birlikte, yukarida bahsedilen gereksinimleri karsilayan, tüm dezavantajlari ortadan kaldiran ve ilave bazi avantajlar getiren asansör otomatik kat ve kabin kapisinda yapilan yenilikler ile ilgilidir.
Bulusun konusu asansör kat kapi üst mekanizmasinda, kapi panellerini tasiyan arabalar ve tasiyici raylar iki adetten tek adete düsürülerek seri üretimi hizli, montaj süreci kisa ve mekanizma gövdesine montaji ve sabitlenmesi daha kolay bir montaj sekli tasarlanmistir. Bu sayede isgücü ve zaman kayiplari minimize hale gelmistir.
Bu bulus sayesinde, mekanizma gövdesi üzerinde arabanin raydan çikmamasi, dolayisiyla kapi panelinin üst taraftan düsmesini engelleyen sabitleme saci ve sabit profil ile disaridan gelebilecek her türlü sert darbelere karsi bir tasarim gelistirilmistir.
Bulusun diger bir amaci, herhangi bir acil durumunda ve olagan bir ariza durumunda içeride mahsur kalabilecek insanlari disariya çikartmak için, asansör kat kapisini manuel olarak açilmasi için konumlandirilmis üçgen anahtar kilit mekanizmasinda yapilan gelistirmeler sayesinde, kullanicilar üçgen anahtari çevirme esnasinda kapi paneli, kilit sisteminden kurtulup hareket etmesi ile kullanicilar kapi panelinin açildigini görmeleri saglanmistir. Bu sayede kapinin üst taraftan kilitli olup olmadigi anlasilmis olacaktir.
Bulusun bir diger amaci, kapi panelinin altina yapilan büküm sayesinde, esige kanalindan çikmayacak sekilde irtibatlanip, kapi paneline her türlü dis darbelere karsi mukavemet kazandirilarak esik kanalindan çikmamasi saglanmistir.
Bulusun baska bir amaci, asansör otomatik kabin kapilarinin ve asansör kat kapilarinin birbirleri ile akuple sekilde otomatik olarak açilip kapatilmasini saglayan kasik mekanizmasindaki yeni tasarim ile irtibatlandirilan çengelli gaga, kasik mekanizmasina çikmayacak sekilde sabitlenip, çikmasi halinde çalisma sisteminin durmasi saglanarak asansör direktiflerine ve standartlara uygun bir sekilde güvenlik önleminin alinmasi saglanmistir.
Yukarida belirtilen ve detayli anlatimdan çikabilecek tüm amaç ve özellikleri yerine getirebilmek üzere bulus; asansör kat ve kabin kapilarinin güvenli ve standartlara uygun sekilde çalismasini saglayan, ergonomik, kullanici dostu ve ayni zamanda güvenlik tertibatlarini içeren asansör kat ve kabin kapilarinda yapilan yenilikler ile ilgilidir. Bulusun özellikleri; 0 Tek tasiyici araba ve tek tasiyici raydan olusan üst mekanizma, 0 Otomatik asansör kat kapisi panelinin üst mekanizmadan ayrilmasini engelleyen ve her türlü darbelere karsi mukavemet kazandiran sabitleme saci ve sabit profil, 0 Otomatik kat kapisi panelinin manuel açilmasini saglayarak kullanicilarin panelin açildigini gösteren platina, 0 Otomatik kat kapisi panelinin alt esik kanalindan ayrilmasini engelleyen ve her türlü darbelere karsi mukavemet kazandiran 70 derecelik hükümlü sac, o Kasik mekanizmasina akuple edilen ve sökülmesi durumunda kasik sisteminin dolayisiyla kabin kapi sistemin çalismasini durduran çengelli gaga 0 Üst mekanizmada bulunan tasiyici arabalarin yatay düzlemde hareketini saglayan, hem rayi hem de çelik halati ayni anda hareket ettiren çift kanalli makarayi içermesidir.
Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir. Bu nedenle degerlendirmenin de bu sekiller ve detayli açiklama göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Bulusun Anlasilmasina Yardimci Olacak Sekiller Bulus konusu kat kapisi üst mekanizmasinin tek tasiyici arabali (3) ve tek tasiyici rayli (2) olusunun montajli halinin önden görünüsünü göstermektedir.
Bulus konusu kat kapisi üst mekanizmasinin tek tasiyici arabali (3) ve tek tasiyici rayli (2) olusunun montajli halinin perspektif görünüsünü göstermektedir.
Bulus konusu kat kapisi üst mekanizmasinin tek tasiyici arabali (3) ve tek tasiyic rayli (2) olusunun montajli halinin arkadan görünüsünü göstermektedir.
Tasiyici rayin (2) sabitleme saci (6) ve sabitleme saci tutucusu (15) tarafindan irtibatlandirilmis halinin önden perspektif görünüsünü göstermektedir.
Tasiyici rayin (2) sabitleme saci (6) ve sabitleme saci tutucusu (15) tarafindan irtibatlandirilmis halinin detay görünüsünü göstermektedir.
Tasiyici rayin (2) sabitleme saci (6) ve sabitleme saci tutucusu (15) tarafindan irtibatlandirilmis halinin arkadan perspektif görünüsünü göstermektedir.
Otomatik kat kapisi panelinin (20) manuel bir sekilde açilmasini saglayan manuel kilitleme mekanizmasinin önden görünüsünü göstermektedir.
Otomatik kat kapisi panelinin (20) manuel bir sekilde açilmasini saglayan manuel kilitleme mekanizmasinin perspektif görünüsünü göstermektedir.
Otomatik kat kapisi panelinin (20) alt esikten (21) çikmasini engelleyen alt esik kilitleme sacinin (22) yandan görünüsünü göstermektedir.
Kasik Mekanizmasinin (23) kat kapisina montajli halinin perspektif görünüsünü göstermektedir.
SekiI-11. Tasiyici makaranin (4), tasiyici ray (2) üzerindeki halinin detay görünüsünü Bulusu Ifade Eden Parçalarin Adlari ve Sira Numaralari Listesi: göstermektedir.
Ust Mekanizma gövdesi Tasiyici ray Tasiyici araba Tasiyici makara Sabitleme profili Sabitleme saci Kapi paneli baglanti saci Eksantrik kilit makarasi Kilit saci Switch Sabitleme saci tutucusu Manuel kilitleme mekanizmasi Üçgen anahtar yuvasi Kilit açma-kapama kolu Ki l it pimi Kat kapisi paneli Alt esik Alt esik kilitleme saci 23 Kasik mekanizmasi 24 Gaga Kilit yuvasi 26 Çelik halat 27 Çelik halat kanali 28 Ray kanali Bulusun Yapisi ve Çalisma Sistemi Su Sekildedir: Bulus, üst mekanizma gövdesi (1), tasiyici ray (2), tasiyici araba (3), tasiyici makara (4), sabitleme profili (5), sabitleme saci (6), kapi paneli baglanti saci (7), kapi paneli baglanti makara (14), sabitleme saci tutucusu (15), manuel kilitleme mekanizmasi (16), üçgen anahtar alt esik kilitleme saci (22), kasik mekanizmasi (23), gaga (24), kilit yuvasi (25), çelik halat (26), çelik halat kanali (2 7) ve ray kanali (28) kisimlarindan olusmaktadir.
Sekil 1 ve Sekil 2,de tek tasiyici rayli (2) ve tek tasiyici arabali (3) kat kapisi mekanizmasinin önden ve perspektif görünüsleri verilmistir. Kat kapisi panelleri (20), kapi paneli baglanti delikleri (8) sayesinde civatalar ile tasiyici arabaya (3) baglanmaktadir. Tasiyici arabanin (3) yatay seklindeki hareketi ile irtibatli oldugu kat kapisi panellerini (20) saga ve sola dogru yani açilir kapanir seklinde hareket ettirmektedir. Eski teknikte kullanilan ve küçük araba diye tabir edilen ikinci arabanin yerine bulus konusu yeniligimizde kapi paneli baglanti saci (7) kullanilarak ayni islevi görmektedir. Bu sayede küçük araba üzerindeki komplike yapidan kurtulup, daha basit ve daha sade yapida bir çözüm gelistirilmistir.
Ayni sekilde eski teknikte kullanilan ve her bir arabanin (büyük araba ve küçük araba) Üzerinde hareket ettigi çift tasiyici ray (2) sistemini degistirilip, tek bir tasiyici ray (2) üzerinde, hem tasiyici araba (3) hem de kapi paneli baglanti saci (7) hareket ettirilerek her iki kat kapisi paneli (20) tek bir tasiyici ray (2) üzerinde hareket ettirilmesi saglanmistir. Bu sayede üst mekanizma gövdesi (1) sadelestirilerek daha basit yapida bir çözüm gelistirilmistir.
Sekilde 5”te tasici rayin (2) siddetli darbelere karsi mukavemet kazanmasini saglayan sabitleme saci (6) ve sabitleme saci (6) ile yekpare bükümlü olan sabitleme saci tutucusunun (15) detay görünüsü verilmistir. Burada sabitleme saci tutucusunun (15) alt ve üst tarafinda bulunan yarim daire seklindeki çukurlar arasina giren tasiyici rayin (2), siddetli darbeler neticesinde yerinden oynamamasini ve asagiya dogru düsmesini engellemektedir. Böylece tasiyici ray (2) üzerinde hareket eden tasiyici araba (3) ve tasiyici arabaya (3) bagli bulunan kat kapisi panellerinin (20) uzun ömürlü ve siddetli darbelere karsi mukavemetli bir yapiya sahip olmasi saglanmistir.
Sekil 7 ve Sekil 8 de otomatik kat kapisi panelinin (20) manuel bir sekilde açilmasini saglayan manuel kilitleme mekanizmasinin perspektif görünüsünü göstermektedir. Kat kapisi panelinin (20) manuel sekilde açilmasi sirasinda bakim personeli üçgen anahtarini, üçgen anahtar yuvasina (17) sokmasiyla, manuel kilitleme mekanizmasina (16) bagli bulunan kilit açma-kapama kolu (18) saga veya sola dogru hareketi ile temas ettigi kilit pimini (19) harekete geçirir. Kilit pimi (19) ise ayni sekilde saga veya sola dogru hareket eder. Böylece kilit saci (10) içerisinde bulunan kilit piminin (19) irtibatli oldugu eksantrik kilit makaralarina (9) temas edip, bahsedilen eksantrik kilit makaralarinin (19) hareket saglayici elemanlar üzerinde dönerek hareket etmesini saglar. Bu sirada kilit makaralarina bagli bulunan kanca (11) switch (12) üzerinde kilitten kurtularak kat kapisi paneli (20) bosa düserek açik konuma gelir. Burada dikkat edilecek husus, üçgen anahtar kat kapisi panelini (20) açmak için çevrildigi andan itibaren kilit pimi (19) ile beraber tasiyici arabanin (3) kisa mesafede hareketini saglamak olup, bu sayede tasiyici arabaya (3) iitibatli bulunan kapinin da kisa mesafede hareketi saglanmis olmaktadir. Böylece üçgen anahtarin çevrilmesi esnasinda otomatik kapi panelinin de (20) açilmasi saglanmis olmaktadir. Kisa mesafeli açilimdan sonra montaj personeli e1 kuvveti yardimi ile otomatik kat kapisi panelini (20) manuel bir sekilde açilmasini saglamis olur.
Sekil 9'da otomatik kat kapisi panelinin (20) alt esikten (21) çikmasini engelleyen alt esik kilitleme sacinin (22) yandan görünüsünü göstermektedir. Burada otomatik kat kapisi panelinin (20) alt tarafina montaj edilen alt esik kilitleme sacina (22) yaklasik 70 derecelik bir hüküm yapilarak alt esikte (21) bulunan tirnaklardan çikmasi engellenmistir. Bu sayede otomatik kat kapisi panelinin (20) alt tarafindan gelebilecek darbeler neticesinde alt esik kilitleme sacinin (22) alt esikten (21) çikmasi engellenerek otomatik kat kapisi panelinin (20) devrilmesinin önüne geçilmistir.
Sekil 10°da kasik mekanizmasinin (23) kat kapisina montajli halinin perspektif görünüsünü göstermektedir. Burada kasik mekanizmasinin (23) üzerinde bulunan gaga (24) ve kilit yuvasi (25), asansör kabin iç kapisini kilitlemektedir. Bu sayede katta yolcu/yük giris çikisi durumlarinin haricinde kapali olmasi gerektigi zamanlarda zorlama olmasi durumunda dahil açilmasi engellenmekte ve bir nevi güvenlik sistemi olusturrnaktadir. Güvenligin bu sistem ile arttirilmasina bagli olarak kuyuda hareket halinde oldugu gibi kabin kapisinin açilmasi gereken zamanlarin haricinde herhangi bir teknik aksaklik ya da fiziksel zorlama ile açilmamasi ve böylelikle de kabin içerisinde tasinan yolcu ve yükün güvenligi saglanmaktadir. Mevcut teknikte kullanilan gaga (24), kasik mekanizmasindan (23) ayri bir parça olarak islev gördügü için montaj veya bakim personeli bu gagayi (24) devre disi birakmasi ile kabin iç kapisinin yukarida deginilen tüm güvenlik özelliklerini iptal ederek asansörün tehlikeli bir sekilde çalismasina yol açmaktadirlar. Bulus konusu yeniligimizde bu gaga (24) parçasi kasik mekanizmasi (23) ile yekpare olmasi ile iptal edilemez hale getirilip, iptal edilmesi halinde tüm kasik mekanizmasinin (23) çalismasi engellenmekte, dolayisiyla asansör çalisamaz hale gelmektedir. Bu sayede asansörün standartlara ve yönetmeliklere uygun bir sekilde çalismasi saglanmistir.
Sekil 11°de tasiyici makaranin (4), tasiyici ray (2) üzerindeki halinin detay görünüsünü göstermektedir. Burada tasiyici makara (4) üzerinde bulunan çelik halat kanali (27) ve ray kanali (28) sayesinde, çift kanal açilarak ayni anda hem çelik halat (26) ile çalismasini hem de tasiyici ray (2) üzerinde çalismasi saglanmistir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; üst mekanizma gövdesi (1), tasiyici ray (2), tasiyici araba (3), tasiyici makara (4), sabitleme profili (5), sabitleme saci (6), kapi paneli baglanti saci (7), kapi paneli baglanti delikleri (8), eksantrik kilit makarasi (9), kilit saci (10), kanca (11), switch (12), yay (13), makara (14), sabitleme saci tutucusu (15), manuel kilitleme mekanizmasi (16), üçgen anahtar yuvasi (17), kilit açma-kapama kolu (18), kilit pimi (19), kat kapisi paneli (20), alt esik (21), alt esik kilitleme saci (22), kasik mekanizmasi (23), gaga (24), kilit yuvasi (25), çelik halat (26), çelik halat kanali (27) ve ray kanali (28) kisimlarindan olusmasidir. . Istem 1”e bagli asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; asansör kat kapisi üst mekanizmasinda tek kullanilarak eski teknige göre daha sade ve basit yapi kazanarak isçilik ve Zaman kayiplarini minimize edip, montaj kolayligi saglayan tasiyici arabaya (3) sahip olmasidir. . Istem 1,6 bagli asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; asansör kat kapisi üst mekanizmasinda tek kullanilarak eski teknige göre daha sade ve basit yapi kazanarak isçilik ve Zaman kayiplarini minimize edip, montaj kolayligi saglayan tasiyici raya (2) sahip olmasidir. . Istem l'e bagli asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; tasiyici rayin (2) yerinden çikmamasini saglayarak bagli bulundugu kat kapisi panelinin (20) her türlü darbeye karsi mukavemet kazandirarak üst mekanizmadan çikmasini engelleyen sabitleme sacina (6) ve sabitleme saci tutucusuna (15) sahip olmasidir. . Istem l'e bagli asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; herhangi bir acil durumunda ve olagan bir ariza durumunda içeride mahsur kalabilecek insanlari disariya çikartmak için, asansör kat kapisi panelini (20) manuel olarak açilmasini saglayan, üçgen anahtari çevirme esnasinda kat kapisi panelinin de (20) hareket etmesiyle panelin (20) açildiginin görülmesini saglayan manuel kilitleme mekanizmasina (16) ve kilit açma-kapama koluna (18) sahip olmasidir. . Istem l°e bagli asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; kat kapisi panelinin (20) disaridan gelebilecek siddetli darbelere karsi kapi panelinin (20) yerinden çikmasini engelleyerek mukavemet kazandiran alt esige (21) kilitlenebilir alt esik kilitleme sacma (22) sahip olmasidir. . Istem l”e bagli bagli asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; kasik mekanizmasi (23) üzerinde bulunan ve iptal edildigi takdirde kasik mekanizmasinin (23) çalismasini engelleyen ve dolayisiyla kat ve kabin kapisinin çalismasini durduran gaga ya (24) sahip olmasidir. . istem l'e bagli asansör otomatik kat ve kabin kapisinda islahat olup, özelligi; üzerinde bulunan çelik halat kanali (27) ve ray kanali (28) sayesinde ayni anda hem tasiyici ray (2) Üzerinde gezebilen hem de Çelik halat (26) yardimi ile tasiyici arabayi (3) ve kapi paneli baglanti sacini (7) hareket ettiren tasiyici makaraya (4) sahip olmasidir.
TR2021/016779U 2021-10-27 2021-10-27 Asansör otomati̇k kat ve kabi̇n kapisinda islahat TR2021016779U5 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/016779U TR2021016779U5 (tr) 2021-10-27 2021-10-27 Asansör otomati̇k kat ve kabi̇n kapisinda islahat

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/016779U TR2021016779U5 (tr) 2021-10-27 2021-10-27 Asansör otomati̇k kat ve kabi̇n kapisinda islahat

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021016779U5 true TR2021016779U5 (tr) 2021-11-22

Family

ID=85113580

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2021/016779U TR2021016779U5 (tr) 2021-10-27 2021-10-27 Asansör otomati̇k kat ve kabi̇n kapisinda islahat

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR2021016779U5 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6446759B1 (en) Door coupler and latch system for elevator car and landing doors
US8162108B2 (en) Elevator having a limit switch for controlling power to the drive system as an elevator car approaches a shallow pit or a low overhead
KR101681603B1 (ko) 광고판 겸용 비상도어를 형성한 승강장 스크린 도어
JP2014118258A (ja) 乗り場扉ロック装置
US10889465B2 (en) Mechanical hoistway access control device
CN109573796B (zh) 机械井道入口控制装置
WO2012147226A1 (ja) ホームドア装置
JP6657065B2 (ja) エレベーター装置
WO2018138896A1 (ja) エレベーター装置
KR20120029702A (ko) 승장 도어 잠금 장치
TR2021016779U5 (tr) Asansör otomati̇k kat ve kabi̇n kapisinda islahat
KR101220502B1 (ko) 승장 도어 잠금 장치
RU42023U1 (ru) Грузопассажирская кабина летательного аппарата
KR102214035B1 (ko) 이탈방지 성능을 갖는 승강기 또는 승강장용 도어의 설치구조
US11390491B2 (en) Device for unlocking a landing door
JP2012218841A (ja) 乗場ドア装置
CN213569046U (zh) 旁开双折层门的防坠落安全锁装置
Unger Doors
TR2023005773U5 (tr) Asansör Otomatik Kat ve Kabin Kapılarında Yenilik
KR102446501B1 (ko) 승강기 도어용 온/오프 버튼 클릭장치
US2109516A (en) Railway car structure
CN202897701U (zh) 电梯层门人工开锁安全保护装置
US615222A (en) keech
JP5645757B2 (ja) エレベータ装置
JP6321225B1 (ja) エレベータ装置