TR202013568A2 - Yeni̇ bi̇r yumuşak i̇çi̇mli̇ kahve i̇çeri̇ği̇ ve bu kahveni̇n üreti̇m yöntemi̇ - Google Patents

Yeni̇ bi̇r yumuşak i̇çi̇mli̇ kahve i̇çeri̇ği̇ ve bu kahveni̇n üreti̇m yöntemi̇ Download PDF

Info

Publication number
TR202013568A2
TR202013568A2 TR2020/13568A TR202013568A TR202013568A2 TR 202013568 A2 TR202013568 A2 TR 202013568A2 TR 2020/13568 A TR2020/13568 A TR 2020/13568A TR 202013568 A TR202013568 A TR 202013568A TR 202013568 A2 TR202013568 A2 TR 202013568A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
coffee
olive
characterizing feature
olives
powder
Prior art date
Application number
TR2020/13568A
Other languages
English (en)
Inventor
Abdullah Mohammed Al-Azraq Waledd
Original Assignee
Nurayn Group Uluslararasi Emlak Gelistirme Tarim Ve Hayvancilik Ithalat Ihracat Sanayi Tic Ltd Sti
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nurayn Group Uluslararasi Emlak Gelistirme Tarim Ve Hayvancilik Ithalat Ihracat Sanayi Tic Ltd Sti filed Critical Nurayn Group Uluslararasi Emlak Gelistirme Tarim Ve Hayvancilik Ithalat Ihracat Sanayi Tic Ltd Sti
Publication of TR202013568A2 publication Critical patent/TR202013568A2/tr
Priority to PCT/TR2020/050991 priority Critical patent/WO2021086291A2/en

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23FCOFFEE; TEA; THEIR SUBSTITUTES; MANUFACTURE, PREPARATION, OR INFUSION THEREOF
    • A23F5/00Coffee; Coffee substitutes; Preparations thereof
    • A23F5/46Coffee flavour; Coffee oil; Flavouring of coffee or coffee extract
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23FCOFFEE; TEA; THEIR SUBSTITUTES; MANUFACTURE, PREPARATION, OR INFUSION THEREOF
    • A23F5/00Coffee; Coffee substitutes; Preparations thereof
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23FCOFFEE; TEA; THEIR SUBSTITUTES; MANUFACTURE, PREPARATION, OR INFUSION THEREOF
    • A23F5/00Coffee; Coffee substitutes; Preparations thereof
    • A23F5/16Removing unwanted substances
    • A23F5/18Removing unwanted substances from coffee extract

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Tea And Coffee (AREA)

Abstract

Buluş, kahvenin içine belirli oranda zeytinin katılması ile oluşturulan bir kahve içeriği ve içerikte kullanılacak olan zeytinin üretim prosesi ile ilgilidir. Buluş konusu kahve, zeytinin zengin besleyici özelliklerine sahiptir ve zeytinin kahveyi yumuşatıcı etkisi kahvenin zararlı etkilerini azaltmaktadır

Description

TARIFNAME YENI BIR YUMUSAK IÇIMLI KAHVE IÇERIGI VE BU KAHVENIN ÜRETIM YÖNTEMI Bulusun Konusu ve Teknik Alan Bulus, zeytin içerigine sahip yeni bir kahve Içerigi ve yöntemi ile ilgilidir. Bulus, özellikle kahvenin içine belirli oranda özel islem görmüs zeytin tozu katilmasi ile olusturulan bir kahve içerigi ve içerikte kullanilacak olan zeytinin üretim prosesi ile ilgilidir. Bulus konusu yeni kahve içerigi ile, zeytinin zengin besleyici yumusatici etkisine sahip yeni bir kahve elde edilmesi mümkün olmaktadir.
Teknigin Bilinen Durumu Kahve, ülkemizde ve Ortadogu kültüründe eskilerden beri yer alan ve sayisiz faydasi bulunan bir içecektir. Özellikle Türk Kahvesi, kendine has kahve çekirdeginin ögütülmesi ve haslanmasi, dibinde telvesi ve kendisine özgü lezzeti ile vazgeçilmez tatlardan birini olusturmaktadir. Kahve, insülin direncini kirici etkisi ile kisinin tatli ihtiyacini da azaltmaktadir. Beyne giden kan dolasimini hizlandirarak, konsantrasyon ve odaklanmayi arttirmaktadir. Ayni zamanda migren atagi geçirenlerde beyin damarlarinda kasilma yaptigi için migren atagini önleyici etkiye sahiptir. Sütle birlikte tüketilmesi durumunda, vücuda dengeli protein, karbonhidrat ve yagla birlikte girince kisiyi daha uzun süre tok tutmakta ve bu özelligi ile de açligi bastirici, obeziteye karsi etkin konumda olmaktadir. Metabolizmadan Cilde kadar etkili olan Türk kahvesi ölçülü tüketilmedigi durumlarda yan etkileri de görülmektedir. Kahvenin zararli veya sert etki yarabilecek durumlarini azaltmak için piyasada sütlü kahve veya kremali kahve üretildigi bilinmektedir. Bazi firmalar kremayi kahve ile birlikte üretmekte “ikisi bir arada“ veya “üçü bir arada“ gibi isimlerle piyasaya sürmektedir.
Zeytin, ülkemizde ve Akdeniz cografyasinda yaygin tüketimi olan besin degeri oldukça yüksek ikinci bir gidadir. Akdeniz ülkelerinde üretilen tarim ürünlerinden biri olan zeytin, ülkemizde gida endüstrisinde sofralik salamura ve zeytinyagi olarak karsimiza çikmaktadir.
Kan basincini kontrol etmesi, kandaki fazla kolesterolü gidermesi, besleyici özelliginin olmasi ve sodyum, magnezyum, demir, fosfor ve iyot gibi mineralleri içermesi zeytinin faydalarindan bir kaçidir.
Beyindeki oksidatif stresi azaltan dogal bir kimyasal olan polifenoller içermesi ile zeytin, çagimiz hastaliklarindan olan Alzheimer hastaliginin etkilerini azaltmaktadir. Günlük bir porsiyon zeytin tüketimi ile hafizanin %25'e varan oranda gelistirilmesi mümkündür. Meyve ve sebze alternatifi olarak diyet lifi kaynagidir, aminoasitlerce ve vitaminlerce zengindir, E vitamini deposudur ve kalbi korumak için yararli özelliklere sahip olan oleik asidi içermektedir. Oleik asit cilt yumusakligini da saglayip, cildi saglikli tutmaktadir. Böylece kirisikliklarin görünümünü de %20 oranda azaltabilmektedir.
Zeytin, antioksidan olarak hücreleri koruyucu etkiye sahiptir. Hücre zarlarini kanser gibi hastaliklara karsi korur, anemiye karsi mükemmel bir korumadir. Üreme sistemine faydalari bulunmaktadir. Oksidatif stres ve kronik viral hastaliklar sirasinda bagisiklik sisteminin korunmasinda da önemli bir rol oynamaktadir.
Teknigin bilinen durumunda zeytin ve kahve için ayri ayri inceleme yapildiginda pek çok çalisma görülmektedir. Kahve üzerine yapilan çalismalar genelde kahvenin baska bir gida ya da aroma ile zenginlestirilerek yeni tatlar olusturulmasina yöneliktir.
Teknigin bilinen durumunda 2018/11028 no'lu Türk patentinde kestaneli soguk kahve üzerine bir çalisma yer almaktadir. Bu çalismada kestane ile kahvenin lezzeti birlestirilerek kahvenin yararli etkisi ile birlikte kestanenin yararli etkilerini de tüketiciye kazandirmak amaçlanmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda 2016/06818 no'lu Türk patenti farkli aromalar içeren kahve karisimi üzerinedir. Ilave edilen farkli aromalar yardimi ile karisim yapilarak degisik tatta kahveler olusturulmasi ve tüketiciye degisik tatlar sunacak sekilde alternatifler olusturulmasi amaçlanmistir. Çikolata, badem, findik, kakule, karamel, vanilya ve “irish cream" aromalari üzerine çalisilmistir.
Zeytinin farkli tatlarla harmanlandigi çalismalar da teknigin bilinen durumunda yer patenti ise “Zeytin Cipsi ve Üretim Yöntemi” patentleri örnek olarak verilebilir.
Bütün Zeytinli Toz Üretim Yöntemi ve Toz Zeytin Türk patenti bulunmaktadir. Bu patentte gelistirilen yöntem ile kurutulmus bütün zeytinlerden minimum islem görmüs; vitamin, mineral, lif ve fenolik maddelerce zengin bir zeytin tozu elde edilmistir. Ancak bunun nihai kullanimi ile ilgili bir sonuca varilmamistir.
Teknigin bilinen durumunda zeytinin toz haline getirilip kahveye alternatif olabilecek bir 2017/21590 olan bu çalismalarda zeytinin çekirdegi ögütülmüstür. 2017/07270 no'lu Türk patentinde zeytin çekirdegi kahvesi konu alinmistir. Çalismada zeytin çekirdeginin faydalari özellikle vurgulanmistir. Zeytin çekirdegi, mide iç yüzeyini güçlendirerek mide yanmalarini azaltmaktadir. Ülser, gastrit gibi mide problemlerine iyi gelmekte, bagirsagin güçlenmesini saglayarak kabizlik problemine çözüm olmaktadir. Kötü kolesterolü düsüren ve kanserojen hücre olusumu riskini azaltan etkileri de bulunmaktadir.
Bu çalismada kurutulan zeytin çekirdekleri iyice kavrulduktan sonra ögütülmüstür. Ögütülen zeytin çekirdegi kahvesi su ve seker ile kaynayincaya kadar pisirilerek tüketilmistir. Su yerine süt kullanilabilecegi ya da ögütülmüs zeytin çekirdegine kavrulup ögütülmüs nohut, arpa ve çavdar eklenebilecegi de belirtilmistir. 2017/21590 no'lu Türk patenti ise zeytin çekirdeginden sicak içecek ve üretim yöntemi ile ilgilidir. Söz konusu çalismada maliyeti düsük ve atik maddesi olmayan zeytin çekirdeginin tüketilebilir hale getirilmesi amaçlanmistir. Islem adimlari zeytin çekirdeklerinin alinmasi, çekirdeklerin suda bekletilmesi, yüksek sicaklikta kurutulup boyutunun küçültülmesi, ögütülerek toz haline getirilmesi ve elekten geçirilmesi seklindedir. Elde edilen toz, içecegin ana maddesini olusturmakta ve istege bagli olarak süt tozu, kakao, salep gibi farkli aromalarla tatlandirilabilmektedir. Istenilen yogunluga göre alinan karisim üzerine su ilave edilerek kaynayincaya kadar pisirilmekte ve tüketilmektedir.
Teknigin bilinen durumunda kahve günlük hayatimizda yaygin olarak kullanimi geçtikçe artmaktadir. Ancak içerdigi kafeinden dolayi bazi olumsuz etkilerini azaltmak teknigin bilinen durumundaki yöntemlerle yeterli görülmedigi görülmektedir. Kahve ile ilgili mevcut çalismalar, kahveyi farkli aromalarla tatlandirmaya yöneliktir. Genelde kahvenin faydalari vurgulanmaktadir. Kafeinin agir etkisini yumusatmaya gidilmemistir. Zeytin ise gida olarak çogunlukla kahvaltilik salamura ya da zeytinyagi seklinde tüketilmektedir. Sofralik zeytinler ve zeytinyagi çesitli islemlere tutulmakta ve yapisi degismektedir. Böylece zeytin besleyici ve sifali özelligini kaybetmektedir.
Literatürde zeytinin toz haline getirilmesi veya farkli gida maddeleri ile zeytinin birlestirilerek kullanilmasina yönelik çalismalar olmustur. Kahvenin günlük hayatta oldukça yaygin olmasi ve popülaritesinin gün geçtikçe artmasi, zeytinden, özellikle zeytin çekirdeginden kahve eldesi üzerine yapilan çalismalarin da önünü açmistir. Ancak zeytinin etli kismindan kahve eldesi üzerine çalismaya rastlanmamis olup, mevcut çalismalarda zeytin çekirdeginden kahve elde edildigi görülmüstür. Ayrica bu çalismalarda içecegin ana maddesi zeytin çekirdegi tozudur, baska bir deyisle kahve gelistirmesi degil, zeytinde bir iyilesmeye gidilmesi yönündeki çalismalardir.
Bulusun Çözümünü Amaçladigi Teknik Problemler Bulus konusu zeytin içerikli kahve ve bunun üretim yöntemi ile amaçlanan; daha yumusak ve yan etkisi azaltilmis, yararlari arttirilmis yeni bir kahve türü gelistirmektedir Söz konusu bulusun amaci, Türk kahvesinin zeytin ile yumusatilmasiyla saglikli bir kahve içecegi elde etmektir.
Söz konusu bulusun bir avantaji, zeytinin yumusatici etkisiyle kafeinin olumsuz etkilerinin azalmasidir. Ayrica kahve ile birlikte zeytinin faydali etkilerinin de alinabilmesidir.
Söz konusu bulusun baska bir avantaji, genelde kahvaltilik ya da zeytin yagi olarak tüketilen zeytin için yeni bir alan yaratacak olmasi ve zeytinin hemen hemen her yerde ya da günün her saatinde kahve olarak tüketilebilecek olmasidir.
Söz konusu bulusun baska bir avantaji da kakule ya da damla sakizi gibi aramalar eklenebilmesi ve 3”ü bir arada ya da 4'ü bir arada gibi farkli sekillerde tüketiciye sunulabilmesidir. Böylece tüketicinin damak zevkine göre tercih edebilecegi farkli alternatifler olacaktir.
Söz konusu bulusun bir diger avantaji, zeytinin, üretim prosesinde düsük sicaklikta vakum altinda islem görmesi, besleyici ve yararli degerlerini kaybetmemesidir.
Bulus konusu üretim yönteminin daha iyi anlasilabilmesi için asagidaki sekillerden yararlanilacaktir.
Sekillerin Açiklanmasi Sekil-1 Bulus konusu zeytin kahvesinin üretim asamalarini gösteren akis semasidir.
Bulusun Açiklanmasina Yardimci Olacak Bölüm, Parça ve Akis Referans Numaralari 100- Yikama 300- Kabuklarin Ayrilmasi 400- Kurutma 500- Ögütme 600- Eleme Bulusun Detayli Açiklamasi Bulus konusu zeytin tozu içerigi olan kahve ve bunun üretim yöntemi temel olarak kahvenin ve zeytinin ayri ayri toz halinde üretilmesi, sonra da birlestirilmesi seklindedir. Ancak istenirse, elbette birlikte üretimi de mümkündür. Kahve üretiminde dünyada birçok yöntem vardir. Bulus, Türk kahvesinin toz olarak üretilmis seklini baz alip, zeytin tozunun eldesi ve bu kahve ile belirlenmis oranlarda birlestirilmesini esas almaktadir. Ancak bunun patenti baglayici etkisi olmamasi gerektigi, konunun genis olarak tutulmasi gerektigi bilinmelidir.
Temelde, zeytin tozunun Türk kahvesine farkli oranlarda katilmasi ile çesitli kahve alternatifleri yaratilmasi ve kahvedeki sertlik veya kafein etkisinin yumusatilmasi ve daha tercih edilebilir ayri bir tat elde edilmesi amaçlanmaktadir. Asagida bahsedilenler sadece Türk kahvesi için kisitli degildir. Yemen kahvesi, Brezilya kahvesi, Kolombiya kahvesi vb. tüm kahveler için uygulanabilecektir.
Bulus konusu zeytin içerikli kahve üretimi için öncelikle kahveye katilacak olan zeytininin kurutularak toz haline getirilmesi gereklidir. Bunun için zeytin asagidaki temel asamalara ugratilarak prosesten geçirilmektedir.
Kabuklarin ayrilmasi (300), Kurutma (400), Ögütme (500) Bulus konusu zeytin içerikli kahve üretiminde kullanilan proses genel olarak yukarida siralandigi sekilde belirtilebilir. Proses, genel olarak bir üretim yöntemi oldugundan hangi makinelerde yapildigi ikinci planda birakilmistir. Söz konusu proses manuel (elle) veya makinelerde otomatik veya yari otomatik üretimi mümkündür. Önemli olan, zeytinin etli kisminin kahve ile birlestiginde homojen bir yapi elde edilmesi ve karisimda taneciklerin olusmayip erimesinin saglanacak olmasidir.
Bulus konusu zeytin içerikli kahve için toz zeytin üretiminin detayi asagida verildigi sekildedir. Üretim adimlari Sekil-1 'de de verilmistir.
Zeytinler yikanarak temizlenmesi ve aciliginin gitmesi saglanir. Çekirdeklerin Ayiklanmasi (200) Yikanan zeytinler çekirdek ayirici yardimi ile ayiklanir. istenirse bunlar manuel veya baska yöntemlerle de yapilabilir.
Kabuklarin Ayrilmasi (300) Çekirdekleri ayiklanan zeytinlerin kabuklari ayrilir.
Kurutma (400) Kabuklari ayrilan zeytinlerin etli kisimlari vakum altinda düsük sicaklikta kurutulur.
Sicakligin tercihen 20-50 C0 araliginda olmasi, tercihen en fazla 50 Codereceyi geçmemesi gerekmektedir. Ögütme (500) Kurutulan zeytinler ögütülerek küçük parçalara ayrilir. Küçük parçalarin boyutlari tercihen kahve tozu parçaciklarinin boyutlarina esdeger olmalidir. Ögütülmüs zeytinler elenerek ve toz haline getirilmesi gelen zeytin içeriklerinin ayrilmasi isleminden olusmaktadir. Bu, toz halindeki zeytin, tipki bir pudra gibi ve kahve tozu ile hemen hemen ayni veya esdeger boyutlarda olmalidir.
Bulus konusu proses sonunda elde edilen zeytin tozu, üretilecek zeytin içerikli kahveye, tercihen Türk kahvesine belirli oranlarda katilarak kahve arzu edilen zeytin içerikli kahve elde edilecektir. Söz konusu içerikler için standart, piyasada “sade” olarak bilinen kahve üretilebilecegi gibi, yumusaklik derecesine veya içerigine göre “ikisi bir arada”, “üçü bir arada", “dördü bir arada“ vb. gibi piyasadaki genel adlandirmalara göre bir içerik olusturulabilir.
Bulus konusu proses sonunda elde edilen zeytin ile en az ikili, tercihen dörtlü kahve içecegi alternatifi olusturulabilecektir. Asagida sadece zeytin ile Türk kahvesinin harrnanlanmasindan olusan sade bir zeytin kahvesinin bilesenleri ve agirlikça yüzde miktarlari yer almaktadir.
Sade Zeytin Kahvesi Bilesen Miktar (%) Tercihen Miktar (%) Zeytin tozu 5-40 20-25 Yukarida verilen tabloya göre bulus konusu zeytin kahvesi ikili bir karisim oldugunda agirlikça %60-95 araliginda kahve ve %5-40 araliginda zeytin tozu içermektedir. Söz konusu karisimin gerek kivaminin iyi olmasi gerek daha lezzetli, yumusak bir tatta olmasi için %75-80 araliginda kahve ve %20-25 araliginda zeytin tozu içermesi tercih edilmektedir.
Bulus konusu zeytin içerikli kahve üretimindeki proseste eleme (600) asamasinin sonunda istege bagli olarak kakule ve damla sakizi aromalari eklenebilecektir. Asagida kakule ve damla sakizli zeytin kahvesinin bilesenlerini ve agirlikça yüzde miktarlarini gösteren tablo verilmistir.
Kakule ve Damla Sakizli Zeytin Kahvesi Bilesen Miktar (%) Tercihen Miktar (%) Zeytin tozu 1-40 1 8-24 Kakule 0-5 0.5-1 Damla Sakizi 0-5 0.5-1 Yukaridaki tabloya göre kakule ve/veya damla sakizi içeren bir zeytin içerikli kahve istendiginde %60-89 araliginda kahve, %1-40 araliginda zeytin tozu, %0-5 araliginda kakule ve %0-5 araliginda damla sakizi kullanilmaktadir. Bilhassa %75-80 araliginda kahve, %18-24 araliginda zeytin tozu, %O.5-1 araliginda kakule ve %O.5-1 araliginda damla sakizi kullanilarak en uygun lezzet ve kivama ulasilabilmektedir. Piyasada “Üçü bir arada” ya da “dördü bir arada” olarak genel isimlendirme ile anilan bir zeytin içerikli kahve alternatifleri de olabilecektir. Asagida üçü bir arada zeytin kahvesi bilesenleri ile agirlikça yüzde miktarlari yer almaktadir. Buna göre bulus konusu zeytin kahvesinin üçü bir arada karisiminda kahve ile zeytine ek olarak krema ve katki maddesi de bulunmaktadir. Üçü Bir Arada Zeytin Kahvesi Bilesen Miktar (%) Tercihen Miktar (%) Zeytin Tozu 3-15 8-12 Katki Maddesi 0-7 0-2 Yukaridaki tabloda verildigi üzere “üçü bir arada” olarak adlandirilacak zeytin içerikli kahve ve %0-7 araliginda katki maddesi içerecektir. Belirtilen bu araliklar içerisinde özellikle %55- 65 arasi oranlarda krema, %25-35 arasi oranlarda kahve, %8-12 arasi oranlarda zeytin tozu ve %0-2 arasi oranlarda katki maddesi kullanimi lezzet ve kivam açisindan tercih edilmektedir.
Bulus konusu zeytin kahvesinin "dördü bir arada" olarak adlandirilacak bir alternatifi de olabilecek, böylece içerik daha da zenginlestirilebilecektir. “Dördü bir arada” olarak adlandirilacak zeytin içerikli kahve karisimini olusturan bilesenler ve agirlikça oranlari asagidaki tabloda yer almaktadir.
Bilesen Miktar (%) Tercihen Miktar (%) Zeytin Tozu 0-15 5-10 Katki Maddesi 0-7 0-2 Yukarida verilen tabloya göre bulus konusu zeytin kahvesinin “dördü bir arada” alternatifi araliginda zeytin tozu ve %0-7 araliginda katki maddesi içermektedir. Kivam ve lezzet anlaminda daha iyi bir sonuç alabilmek adina bilhassa %44-55 araliginda krema, %20-25 araliginda kahve, %15-25 araliginda seker, %5-10 araliginda zeytin tozu ve %0-2 araliginda katki maddesi kullanimi tercih edilmektedir.
Yukarida belirtilen içeriklerde katki maddesi çikolata, kakao, kakule, damla sakizi vb. en az biri ya da kombinasyonlari olabilecektir. Krema ise piyasada kullanilan ve içerigi süt, bitki, seker, organik madde temelli kremalar olabilecektir. Tablolarda verilen bilesenlerin oranlarinda, sinir degerlerin toplami yüz etmeyebilir. Karisim hazirlanirken toplam %100 edecek sekilde uygun oranlar seçilmelidir. Örnegin; dördü bir arada zeytin kahvesinde üst sinirlara göre bir karisim hazirlanmak istenirse %85 krema, %30 kahve, %30 seker, %15 zeytin tozu ve %7 katki maddesi kullanilmasi gerekir fakat bu oranlarin toplami 100'ü asmaktadir. Bulus konusu zeytin kahvesi hazirlanirken bu durum gözardi edilmeli ve uygun oranlar seçilerek karisim hazirlanmalidir. (Mesela %45 krema, %15 kahve, %20 seker, %13 zeytin tozu ve %7 katki maddesi gibi.) Bulus konusu proses sonunda elde edilen zeytin ile olusturulan dört farkli kahve alternatifi farkli damak tatlarina hitap etmektedir. Pisirme islemi, klasik Türk kahvesi ile ayni sekilde olabilecegi gibi sicak su ile hazirlanan diger kahveler içinde benzer sekilde, su ile pisirilmektedir. Karisimdaki zeytin içerigi, Türk kahvesi üzerinde yumusatici etkisini gösterirken, kahveye ek besleyici özellikler de kazandinnaktadir. Bulusun anlatimi Türk kahvesi üzerinden yapilmistir. Fakat bu baglayici olmamalidir. Türk kahvesi disinda Yemen kahvesi, Brezilya kahvesi, Kolombiya kahvesi vb. tüm kahvelerin kullanimi mümkündür.
Bulusun Sanayiye Uygulama Biçimi Bulus konusu zeytin içerikli kahve, toz halinde belirli bir miktari ambalajlanarak üretimi yapilacak bir üründür. Söz konusu zeytin içerikli kahve evlerde, is yerlerinde dogrudan kullanima sunulabilecegi gibi kahve ile üretilen zengin çesit Içeceklerde, örnegin Iatte, espresso, cappuccino vb. gibi üretimler için de kullanilabilir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Bulus, bir zeytin içerikli kahve için toz zeytin üretim prosesi olup karakterize edici özelligi; asagidaki adimlari içermesidir. o Yikama (100) - Çekirdeklerin Ayiklanmasi (200) 0 Kabuklarin Ayrilmasi (300) - Kurutma (400) - Ögütme (500) istem-1 'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; yikama (100) asamasinda zeytinlerin yikanarak temizlenmesi ve aciliginin gitmesinin saglanmasi islemini içermesidir. istem-1 'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; çekirdeklerin ayiklanmasi (200) asamasinda yikanan zeytinlerin çekirdeklerinin ayiklanmasi islemini içermesidir. istem-1 'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; kabuklarin ayrilmasi (300) asamasinda çekirdekleri ayiklanan zeytinlerin kabuklarinin ayrilmasi islemini içermesidir. Istem-1'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; kurutma (400) asamasinda kabuklari ayrilan zeytinlerin etli kisimlarinin vakum altinda kurutulmasi islemini içermesidir. istem-1 veya Istem-5'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; kurutma olmasidir. istem-1 'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; ögütme (500) asamasinda kurutulan zeytinlerin küçük parçalara ayrilmasi islemini içermesidir. Istem-1'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; eleme (600) asamasinda ögütülmüs zeytinlerin elenmesi islemini içermesi ve toz haline getirilmesi zeytin içeriginin ayrilmasi islemini içermesidir. Istem-1'e veya Istem-8'e uygun bir proses olup karakterize edici özelligi; eleme (600) asamasindan sonra zeytin tozuna istege bagli olarak kakule ve damla sakizi eklenmesidir. Bulus, zeytin tozu bir içeren kahve karisimi olup karakterize edici özelligi; sade zeytin kahvesi, kakule ve damla sakizi aromali zeytin kahvesi, üçü bir arada zeytin kahvesi ve dördü bir arada zeytin kahvesi olmak üzere tercihen dört farkli alternatifte olmasidir. Istem-10'a uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; sade zeytin kahvesinin agirlikça %60-95 araliginda kahve, %5-40 araliginda zeytin tozu içermesidir. Istem-10'a ve Istem-11”e uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; karisimdan kivam ve lezzet anlaminda en iyi sonuç alabilmek için sade zeytin kahvesinin tercihen agirlikça %75-80 araliginda kahve, %20-25 araliginda zeytin tozu içermesidir. Istem-10'a uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; kakule ve damla sakizi aromali zeytin kahvesinin agirlikça %60-89 araliginda kahve, %1-40 araliginda zeytin tozu, %0-5 araliginda kakule ve %0-5 araliginda damla sakizi içermesidir. Istem-10'a ve istem-13'e uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; karisimdan kivam ve lezzet anlaminda en iyi sonuç alabilmek için kakule ve damla sakizi aromali zeytin kahvesinin tercihen agirlikça %75-80 araliginda kahve, %18- 24 araliginda zeytin kahvesi, %0.5-1 araliginda kakule ve %O.5-1 araliginda damla sakizi içermesidir. Istem-10'a uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; üçü bir arada zeytin araliginda zeytin tozu ve %0-7 araliginda katki maddesi içermesidir. istem-10'e ve istem-15'e uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; karisimdan kivam ve lezzet anlaminda en iyi sonuç alabilmek için üçü bir arada zeytin kahvesinin tercihen agirlikça %55-65 araliginda krema, %25-35 araliginda kahve, %8-12 araliginda zeytin tozu ve %0-2 araliginda katki maddesi içermesidir. 17. istem-10'e uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; dördü bir arada zeytin araliginda seker, %0-15 araliginda zeytin tozu ve %0-7 araliginda katki maddesi içermesidir. 18. Istem-lO'a ve Istem-17*ye uygun bir karisim olup karakterize edici özelligi; karisimdan kivam ve lezzet anlaminda en iyi sonuç alabilmek için dördü bir arada zeytin kahvesinin tercihen agirlikça %45-55 araliginda krema, 20-25% araliginda kahve, %15-25 araliginda seker, %5-10 araliginda zeytin tozu ve %0-2 araliginda katki maddesi içermesidir.
TR2020/13568A 2019-10-28 2020-08-27 Yeni̇ bi̇r yumuşak i̇çi̇mli̇ kahve i̇çeri̇ği̇ ve bu kahveni̇n üreti̇m yöntemi̇ TR202013568A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
PCT/TR2020/050991 WO2021086291A2 (en) 2019-10-28 2020-10-26 A new soft coffee content and the production method of this coffee

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR201916654 2019-10-28
TR2020/13503A TR202013503A2 (tr) 2019-10-28 2020-08-26 Yeni bir yumuşak içimli kahve içeriği ve bu kahvenin üretim yöntemi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR202013568A2 true TR202013568A2 (tr) 2020-10-21

Family

ID=75526190

Family Applications (2)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2020/13503A TR202013503A2 (tr) 2019-10-28 2020-08-26 Yeni bir yumuşak içimli kahve içeriği ve bu kahvenin üretim yöntemi
TR2020/13568A TR202013568A2 (tr) 2019-10-28 2020-08-27 Yeni̇ bi̇r yumuşak i̇çi̇mli̇ kahve i̇çeri̇ği̇ ve bu kahveni̇n üreti̇m yöntemi̇

Family Applications Before (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2020/13503A TR202013503A2 (tr) 2019-10-28 2020-08-26 Yeni bir yumuşak içimli kahve içeriği ve bu kahvenin üretim yöntemi

Country Status (2)

Country Link
TR (2) TR202013503A2 (tr)
WO (1) WO2021086291A2 (tr)

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20140178560A1 (en) * 2011-08-09 2014-06-26 Tubitak Method for the production of powdered olive
CN103120237A (zh) * 2011-11-19 2013-05-29 计英 一种含橄榄成分的咖啡
CN107494862B (zh) * 2017-07-22 2021-01-12 云南宁康生物科技有限公司 一种含美洲大蠊活性成分的美容咖啡
CN107373505A (zh) * 2017-08-18 2017-11-24 浦北县龙腾食品有限公司 一种橄榄粉的生产工艺

Also Published As

Publication number Publication date
TR202013503A2 (tr) 2020-10-21
WO2021086291A3 (en) 2021-10-14
WO2021086291A2 (en) 2021-05-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2404671C2 (ru) Кофейный продукт
US7550164B2 (en) Compositions containing a nopal cactus isolate and method for making same
KR102148112B1 (ko) 커피제조용 메밀을 이용한 메밀커피의 제조방법
KR101342517B1 (ko) 건강 기능성 죽 및 상기 죽의 제조방법
KR102375920B1 (ko) 갈대 커피 및 그 제조방법
TR202013568A2 (tr) Yeni̇ bi̇r yumuşak i̇çi̇mli̇ kahve i̇çeri̇ği̇ ve bu kahveni̇n üreti̇m yöntemi̇
KR20220077292A (ko) 작두콩이 첨가된 커피 조성물 제조방법 및 이를 이용한 커피 음료 제조방법
KR101915955B1 (ko) 프리믹스를 이용한 모싯잎찰보리경단 제조방법
KR102290884B1 (ko) 커피제조용 메밀 및 그 제조방법
KR102173358B1 (ko) 양파잼이 첨가된 야채두부 및 그 제조방법
KR102131710B1 (ko) 라이스 밀크를 이용한 블렌딩 티의 제조 방법
KR101541596B1 (ko) 산삼녹차 라떼의 제조방법
KR102553958B1 (ko) 팥 스프레드 및 이를 포함하는 다층형 스프레드 제조방법
KR20190007687A (ko) 음료용 누룽지 숭늉분말 제조방법
KR102055300B1 (ko) 건강기능성 음료용 액상 조성물
KR100792812B1 (ko) 황기를 함유한 드레싱
KR101986051B1 (ko) 핸드드립 메밀커피 및 그 제조방법
US6500478B2 (en) Corn coffee
KR20090124249A (ko) 둥굴레를 첨가한 커피음료 및 제조방법
JP2024067175A (ja) 参鶏湯の製造方法及び参鶏湯調理セット
AU2011226789B2 (en) Compositions containing a nopal cactus isolate
KR100998330B1 (ko) 냄새를 없앤 마늘과 솔잎을 이용하여 제조한 식혜 및 그제조방법
KR20230103479A (ko) 전통 된장을 포함하는 장아찌용 소스의 제조 방법
JPH03247239A (ja) タンポポ成分入りコーヒー状飲料用粉末
KR20230169540A (ko) 근채류와 여주를 이용한 음료의 제조방법