TR201809824A2 - Motor tahrikli yüzey temizlik kovası - Google Patents

Motor tahrikli yüzey temizlik kovası Download PDF

Info

Publication number
TR201809824A2
TR201809824A2 TR2018/09824A TR201809824A TR201809824A2 TR 201809824 A2 TR201809824 A2 TR 201809824A2 TR 2018/09824 A TR2018/09824 A TR 2018/09824A TR 201809824 A TR201809824 A TR 201809824A TR 201809824 A2 TR201809824 A2 TR 201809824A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
surface cleaning
motor driven
feature
driven surface
cleaning bucket
Prior art date
Application number
TR2018/09824A
Other languages
English (en)
Inventor
Fati̇h Şekeroğlu İsmet
Original Assignee
Sekeroglu Kimya Ve Plastik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sekeroglu Kimya Ve Plastik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi filed Critical Sekeroglu Kimya Ve Plastik Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi
Priority to TR2018/09824A priority Critical patent/TR201809824A2/tr
Publication of TR201809824A2 publication Critical patent/TR201809824A2/tr

Links

Landscapes

  • Cleaning By Liquid Or Steam (AREA)
  • Manufacture Of Motors, Generators (AREA)

Abstract

Buluş; yüzey temizliği için kullanılmak amacı ile geliştirilen, içerisinde temiz ve kirli suyun birbirine karışmasının engellendiği motor tahrikli yüzey temizlik kovası ile ilgilidir. Geliştirilen motor tahrikli yüzey temizlik kovasında kova içerisinde yer alan temiz su haznesi (2) içerisindeki temiz su, su pompası (10) aracılığı ile yıkama haznesine (3) aktarılmakta ve aktarılan bu temiz su ile paspasın temizliği ve durulanması gerçekleştirilmektedir. Yıkama haznesi (3) içerisinde paspasın temizliği sonrası kirlenen su ise tahliye deliklerinden (3.1) kirli su haznesine (1) aktarılmaktadır. Paspasın paspas döndürme kafası (7) üzerindeki dönme hareketi ve tahliye tıpalarının (8) yıkama haznesinde (3) yer alan tahliye deliklerinden (3.1) tahliye için ayrılması ve yeniden bu delikleri (3.1) tıkaması elektrik motoru (6) ile kontrol edilmektedir.

Description

TARIFNAME MOTOR TAH RIKLI YÜZEY TEMIZLIK KOVASI TEKNIK ALAN Bulus; yüzey temizligi için kullanEtrnak amacjile gelistirilen, içerisinde temiz ve kirli suyun birbirine karSmasmm engellendigi motor tahrikli yüzey temizlik kovasjile ilgilidir. Gelistirilen motor tahrikli yüzey temizlik kovasîiida kova içerisinde yer alan temiz su haznesi (2) içerisindeki temiz su, su pompasi i (10) araciligi ile yikama haznesine (3) aktarilmakta ve aktarilan bu temiz su ile paspasin temizligi ve durulanmasi igerçeklestirilmektedir. Y kama haznesi (3) içerisinde paspasli temizligi sonrasükirlenen su ise tahliye deliklerinden (3.1) kirli su haznesine (1) aktartlmaktadî. Paspasn paspas döndürme kafasj(7) üzerindeki dönme hareketi ve tahliye tpalarDD (8) ytlîama haznesinde (3) yer alan tahliye deliklerinden (3.1) tahliye için ayrJInasJ/e yeniden bu delikleri (3.1) ttkamasEelektrik motoru (6) ile kontrol edilmektedir. ÖNCEKI TEKNIK Temizlik sektöründe en yaygin kullan Ian ekipmanlardan paspaslar genel olarak yüzey temizligi isleminde kullanilmaktadir. Yüzey temizleme islemi genel olarak yalnizca su veya içerisinde temizlik malzemesi bulunan bir su ile islatiian ve genelde tekstil ürünlerden yaptlrnß olan paspaslar ile gerçeklestirilmektedir. üzerindeki fazla suyun uzaklastmtlîmasj ve temizlik sonrasü paspasii temizlenmesi islemleri için farklEtemizlik kovalarEgelistirilmektedir.
Yaygii biçimde kullan [tan yüzey temizlik kovalarmida genel olarak tek bir su haznesi yer almakta ve paspas temizlik süresince aynühazne içinde hem ytkanmakta hem de durulanmaktadl. Zamanla kullanitßarh hijyenik sartlara karsi hassasiyetinin artmasi . ile farkli i kova tipleri gelistirilmistir. Gelistirilen mevcut yüzey temizlik kovalar nida ise genelde temiz ve kirli su bölümleri ayr. i ayri olacak sekilde gelistirilmektedir. Ancak bu kovalarda da yine temizlik islemi süresince kirlenmis paspas üzerindeki kirleticilerden stkma yoluyla armdîttmakta ve tekrar temiz su haznesi içerisinde ytkanmaktadm. Böylece üzerinde halen kirletici bulunan paspas ile temiz su temas ederek temiz su içerisine kirleticilerin girmesi mümkün olmaktad m. temiz ve kirli su için ayrE hazneler olusturulmus olan bir yüzey temizlik kovasmdan bahsedilmektedir. Burada yine temiz su içerisinde yERanan paspas temizlik isleminden sonra kirli su haznesi üzerinde skhrak paspas üzerindeki fazla ve kirli suyun paspastan uzaklastmrnasjsaglanmaktad m. Ancak üzerinde yine de kirletici kalm s olmasi muhtemel paspas yeniden kullanim için temiz su haznesinde y kanmakta ve paspas üzerinde kalmis olmasi imuhtemel kirleticiler temiz su içerisine karismaktadir. Bu durumda da temiz suyun temiz kalmasi mümkün olmamaktad E. kirli su ayrE hazneler içerisinde tutulmaktadm. Temiz su Içerisinde BlatIan paspas temizlik isleminden sonra kirli su haznesi üzerinde bulunan stkma kßmmda SRJBrak paspas üzerindeki fazla ve kirli su kirli su haznesine aktarümaktadî. Ancak paspas yeniden ßlatümak için tekrar temiz su haznesi içerisine sokulmaktadi. Bu durumda da paspas üzerinde kalmß olmasj muhtemel kirleticiler temiz su içerisine karlsmakta ve temiz su kullan m smas nia kirletismis olmaktadir.
TR 2018 02270 basvuru numarali daha önceki tarihli patent basvurumuzda; ytkamada haznesi, temiz su haznesi ve kirli su haznesi ayrj olarak gelistirilmis yüzey temizlik kovasmidan bahsedilmektedir. Bu sayede temizlik kovasüiçerisinde kullanman paspasm temizlenmesi ile kirlenen su temiz sudan sürekli ayrEtutularak temizligin her zaman temiz su ile gerçeklestirilmesi saglanmaktad m. Ancak bulus konusu yüzey temizlik kovasmda temiz ve kirli su akßlarEile paspasîli yüîama ve durulama amaçljdöndürülmesi islemi manuel olarak kullanmüarafndan gerçeklestirilmektedir.
Mevcut teknikte yer alan ve kullan lari yüzey temizlik kovalarnida karsilasilan bahsedilen hijyenik olumsuzluklarin önüne geçilmesi ve yüzey temizliginde kullanim kolaylgi isaglanmasi ' amaci i ile bulus konusu yüzey temizlik kovasEgelistirilmistir.
BULUSUN KISA AÇIKLAMASI Yüzey temizlik islemlerinde kullanilan paspas ekipmanlarliji arzu edilen hijyenik sartlarü ve kullanhw kolaylklarnj saglayamadgü düsüncesinden hareketle bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasgelistirilmistir.
Gelistirilen yüzey temizlik kovashda; kirli su haznesi (1), temiz su haznesi (2) ve yüîtama haznesi (3) birbirinden ayrü ve izole olarak olusturulmaktadm. Ykama haznesi (3) iç kßmmda yerlestirilmis olan paspas döndürme kafasü(7) elektrik motoruna (6) baglüve bu motor (6) tarafIlidan tahriklenmektedir. Yikama haznesi (3) içerisine temiz su haznesinden (2) elektrikli su pompas l(10) araciligi ile temiz su aktarilmakta ve paspas döndürme kafasi '(7) üzerinde konumlandinilan paspas elektrik motoru (6) tahriki ile temiz su içerisinde döndürülerek ytkanmaktadm. Ykama haznesi (3) içerisinde kalan kirli su tahliye deliginden (3.1) çEarak tahliye kanalü(9) içerisinden kirli su haznesine (1) aktarJInaktadI. Burada yEEama haznesi (3) üzerinde yer alan tahliye delikleri (3.1) yEama smasnda tahliye tmalarüß) aracttEgEile kapali konumda tutulurken, ytkama sonrasütahliye tDaIarj(8) elektrik motoru (6) tahriki ile asagüyönlü hareket ettirilerek tahliye deliklerinin (3.1) açüh'iasüve kirli suyun tahliye kanalma (9) aktarmnasüsaglanmaktadi.
Tahliye sonrasi tahliye tlpalarl (8) yine elektrik motoru (6) tahriki ile yukar yönlü hareket etmekte ve tahliye deliklerinin (3.1) kapatllmasi Baglanmaktad n.
Gelistirilen motor tahrikli yüzey temizlik kovas nda paspas tutma kolu (5) yer almaktadE. Paspas tutma kolunda (5) yer alan paspas oturma yuvasj(5.1) iç ksmndaki baskütespit yüzeyi (5.2) üzerinde konumlandîtlan sensor sayesinde kullanmmiii paspasa uygulayacagE baskjtespit edilerek yEEama islemi için su pompasE(10) ve elektrik motorunun (8) çalßmasüsaglanmaktad E.
Paspasm ytkama haznesi (3) içerisinde paspas döndürme kafasü(7) üzerinde dogru konumlandinnasj ise paspas kühvuzlama kanalü(5.3) aracttEgEile saglanmaktadm.
Gelistirilen motor tahrikli yüzey temizlik kovasi .sayesinde hem kirli ve temiz suyun birbirine kar Smas iengellenmekte hem de paspasini dönme hareketi ile yikama ve kirli su aktarimlari imotor ve pompa tahriki ile saglanarak kullanEn kolaylEgEelde edilmektedir.
SEKILLERIN ANLAMI Sekil 1. Motor Tahrikli Yüzey Temizlik KovasEGenel Görünümü Sekil 2. Motor Tahrikli Yüzey Temizlik KovasEKesit Görünümü Sekillerde belirtilen parça numaralarIiIi karsmlarEasag Ella verilmistir. 1. Kirli Su Haznesi 2. Temiz Su Haznesi 2.1. Tahliye Deligi 3. Y kama Haznesi 3.1.Tahliye Deligi 4. Kova Agz l . Paspas Tutma Kolu .1. Paspas Oturma Yuvas: .2. BaskjTespit Yüzeyi .3. Paspas KIavuzlama KanalD Elektrik Motoru Paspas Döndürme Kafasj Tahliye Tpasj 9. Tahliye Kanal l 5374?” .Su PompaSl l 11.Su Aktar m Agz l 12.Kova Taban: BULUSUN DETAYLI AÇIKLAMASI Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovas: kirli su haznesi (1), temiz su haznesi (2), ytkama haznesi (3), paspas tutma kolu (5), elektrik motoru (6), paspas döndürme kafasE(T), tahliye tpasü(8), tahliye kanalE(9), su pompasE(10) ve su aktarîn agzE(11) parça ve bölümlerini içermektedir.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovas nida gelistirilen kirli su haznesi (1) kovanln alt bölümünde yer almaktadlr.. Yikama haznesi (3) içerisinde kirlenmis olan yikama suyu kirli su haznesine (1) aktarllmakta ve daha sonra kullanmü taraflidan kirli su haznesi (1) kovadan ayriarak bosalttiabilmektedir.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasnda gelistirilen temiz su haznesi (2), paspasii ykanmasjve durulanmasEiçin kullanüacak temiz suyun içerisine dolduruldugu haznedir. Temiz su haznesi (2) alt kßmmda yer alan tahliye delikleri (2.1 ), üzerlerinde konumland Jaln tahliye kanallarü(9) sayesinde temiz su haznesi (2) içerisinde yer alan temiz sudan izole edilmektedir. Böylece yikama haznesinden (3) kirli su haznesine (1) aktarüan kirli suyun temiz su haznesi (2) içerisinde yer alan temiz su ile temas etmeden kirli su haznesine (1) aktarllmasi saglanmaktadir!. Ayrica temiz su haznesi (2) içerisinde yer alan seviye sensoru aracillgl liIe hazne (2) içerisinde bulunan temiz su miktari lkova üzerinde yer alan bir gösterge ile kullanmgia bildirilmektedir. Böylece temiz su haznesi (2) içerisindeki temiz su miktarü kullanîtütarafmdan takip edilebilir olmakta ve kovanmi saglEElEbiçimde kullantiabilir olmasîsaglanmaktadi.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasmda, içerisinde paspasii ytkanmas: ve durulanmasü islemleri gerçeklestirilen yikama haznesi (3) gelistirilmistir. Yüîama haznesi (3) iç kßmmda konumlandmüan paspas döndürme kafasjU) üzerine oturtulan paspash motor tahriki ile döndürülmesini saglamaktadin. Yikama haznesi (3) alt kSmlmda, paspas ni y kanmasi l ve durulanmaSl l sonrasi kirlenen suyun kirli su haznesine (1) aktar Imaslni l saglayan tahliye delikleri (3.1) yer almaktad n.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasmda gelistirilen paspas tutma kolu (5) üzerinde paspas oturma yüzeyi (5.1), baskütespit yüzeyi (5.2) ve paspas küavuzlama kanalj(5.3) yer almaktad& Paspas üzerinde olusturulan temas parçasmili paspas oturma yuvaslia (5.1) oturmasE sonrasü kullanEj tarafmdan paspasa uygulanacak baskÇ baskEtespit yüzeyi (5.2) üzerinde yer alan sensor ile algtianmaktadi. Böylece paspasm kullanIhjdsmida güvenlik riski olusturabilecek döner parçalarmi kontrolsüz biçimde hareket etmesi engellenerek özellikle çocuklar için olusabilecek risklerin önüne geçilmektedir.
Ayrica paspas sapirliln kilavuzlama kanall l (5.3) içerisinden geçerek merkezlenmesi sayesinde paspasln paspas döndürme kafasl '(7) üzerinde rahat biçimde konumlandEmnasEsaglanmaktad E.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasmida yer alan elektrik motoru (6), paspas döndürme kafasmm (7) dönme hareketini ve tahliye tmalarmm (8) asaggyukarjyönlü hareketini tahrik etmektedir. Böylece yikama haznesi (3) içerisinde paspasn döndürülerek yEanmasD ve durulanmasj islemleri otomatik olarak gerçeklesmektedir. AyrEta yEEama haznesi (3) içerisinde biriken kirlenmis ytkama suyunun tahliyesi de yine otomatik olarak tahliye tmalarmm (8) asagEyukarE yönlü hareketinin elektrik motoru (6) tarafmdan tahriklenmesi ile gerçeklestirilmektedir.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasinda gelistirilen paspas döndürme kafas !(7), üzerinde paspasim oturtulmasinil lve elektrik motoru (6) tahrikiyle dönerek paspas ni döndürülmesini saglamaktadln.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasmida gelistirilen tahliye tEJasE(8), elektrik motoru (6) tahriki ile asagEyukarüyönlü çalßarak ykama haznesi (3) alt kßmmda yer alan tahliye deliginin (3.1) kapaljtutulmasEve tahliye sîasmida açEtmasmiESaglamaktad m.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasmida gelistirilen tahliye kanaIE(9), yEkama haznesi (3) içerisinde yer alan kirli ytRama suyunun kirli su haznesine (1) aktarImasDDsaglamaktad E. Tahliye kanalj(9) içerisinden geçtigi temiz su haznesinden (2) tamamen izole biçimde olusturulmaktadlr. Böylece kirlenmis yikama suyunun temiz su ile temas lengellenmektedir.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovas nida yer alan su pompasE(10), üzerinde montajlEbulunan su aktarmn agzü(11) aracilgjile temiz su haznesi (2) içerisinde yer alan temiz suyun paSpasD ytkanmasEiçin gerekli olan miktarmiüykama haznesi (3) içerisine aktarmaktadl. Elektrik enerjisi ile çalßan su pompasü(10) sayesinde paspasm yEanmasEida kullantlacak temiz suyun ykama haznesine (3) aktarmnü kolay biçimde otomatik olarak gerçeklestirilmektedir.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovashda yer alan ytkama haznesi (3) alt kismlnda tahliye delikleri (3.1) olusturulmadigl luygulamada yikama haznesine (3) entegre edilen bir selenoid valf araolllgl .ile ykama haznesi (3) içerisinde kirlenmis olan ykma suyunun kirli su haznesine (1) aktarümasEsaglanmaktad E.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasjile temizlik islemi yapiiacag: zaman temiz su haznesi (2) içerisine temizleme suyu doldurulmaktadm. Daha sonra paspas, paspas tutma kolu (5) üzerinde yer alan paspas oturma yuvaslia (5.1) ve paspas killavuzlama kanalE(5.3) içerisine, paspas üzerindeki temas parçasübaskütespit yüzeyine (5.2) temas edecek sekilde yerlestirilmektedir. Aynüzamanda paspasii uç kßmlida yer alan yuva paspas döndürme kafasE(7) üzerinde konumlanmaktadl. Baskjtespit yüzeyi (5.2) üzerinde yer alan sensorun, paspas üzerindeki temas parçaslimi kullanmj tarafindan paspasa uygulanacak bask s ni tespiti ile su pompas (10) çal smaya baslayarak temiz su haznesi (2) içerisindeki temizleme suyu temizlik için gerekli miktarda su aktarim agzimdan (11) yikama haznesine (3) boru veya hortum gibi bir akgkan aktarEn elemanjile aktarJInaktadE. Yikama haznesi (3) içerisine yeterli miktarda temizleme suyun aktarîhjile birlikte elektrik motoru (6) devreye girerek paspas döndürme kafasmiÜÜ) ve buna baglDpaspasüdöndürmektedir.
Paspasm yikanmasü islemi tamamland ktan sonra yikama haznesi (3) alt kßmmda yer alan tahliye deliklerini (3.1) kapaIEkonumda tutan tahliye tDaIarj (8) yine elektrik motorunun (6) tahriki ile asagüyönlü hareket ettirilmektedir.
Böylece yikama haznesi (3) içerisindeki kirlenmis ykama suyu tahliye deliklerinden (3.1) ve tahliye kanallari (9) içerisinden yerçekimi etkisi ile geçerek kirli su haznesine aktarilmaktad n. Daha sonra paspas döndürme kafasiniin (7) dönme hareketi sonland nlarak paspas yikama haznesi (3) içerisinden çikartilmakta ve tahliye tmialarü(8) da yeniden yukarüyönlü hareket ederek yikama haznesi (3) alt kßmmida yer alan tahliye deliklerinin kapatlrnasj saglanmaktad m. Yikama haznesi (3) üzerinde tahliye deligi (3.1) olusturulmayan uygulamada yikama haznesi (3) içerisindeki kirlenmis yikama suyu, hazne (3) üzerinde entegre biçimde bulunan selenoid valf araclgjile ykama haznesi (3) içerisinden kirli su haznesine (1) aktarilhiaktadî. Böylece gelistirilen motor tahrikli yüzey temizlik kovasEyeniden kullan Eha hazm hale gelmektedir.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasinda temizleme suyunun temiz su haznesinden (2) ykama haznesine (3) aktar Imasi,i paspasin y kama haznesi (3) içerisinde paspas döndürme kafasi '(7) araciligi iile döndürülmesi, tahliye deliklerinin (3.1) açik-kapalükonumunu belirleyen tahliye tmalarmm (8) asagEyukarEyönlü hareketi tahrikleyen elektrik motoru (6) ve su pompasE(10) parçalarEelektrik enerjisi ile çalßmaktadl. Elektrik motoru (6) ve su pompasmm (10) çalßmasEiçin gerekli olan elektrik enerjisi harici bir elektrik kaynaglidan kablo aracmgjile saglanabilecegi gibi, bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasîüzerinde konumlandEEtabilecek bir batarya, akü ve benzeri enerji kaynagmdan da saglanabilmektedir. Böylece bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovaslimi kullanDi alanîjia göre belirlenecek farklüboyutlarüiçin (ev içi kullanEn veya endüstriyel kullanîin için gerekli farklEkapasitelere uygun biçimde) farkli elektrik enerjisi kaynaklari kullanilabilir olmaktadiri.
Bulus konusu motor tahrikli yüzey temizlik kovasinida kullan di taraf nidan manuel olarak gerçeklestirilen islemler yalniZca temiz su haznesinin (2) temizleme suyu ile doldurulmasm paspasmi yRama islemi için yEama haznesi (3) içine paspas tutma kolu (5) üzerinden yerlestirilmesidir ve temizlik sonrasü kirli su haznesinin (1) bosaltmnasüislemleri olmaktadî. Temizleme suyunun temiz su haznesinden (2) yEama haznesine (3) aktarJInasü paspasm yEama ve durulama için yEkama haznesi (3) içerisinde döndürülmesi ve kirlenmis yikama suyunun kirli su haznesi (1) içerisine aktarüîmasüislemleri otomatik olarak gerçeklestirilerek kullanIin kolaylgj elde edilmis olmaktadî. Böylece temiz ve kirli suyun birbirine kar Smadg itam hijyenik bir yüzey temizleme kovasi kullan c lar için kullan rin kolayligi saglayacak biçimde gelistirilmis olmaktadir.

Claims (20)

ISTEMLER
1. Motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; kirli su haznesi (1), temiz su haznesi (2), yEama haznesi (3), paspas tutma kolu (5), elektrik motoru (6), paspas döndürme kafasj(7), tahliye tpasj(8), tahliye kanalE(9)i su pompasE(10) ve su aktarEn agzü(11) parça ve bölümlerini içermesi ile karakterizedir.
2.Istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasEolup, özelligi; bahsedilen temiz su haznesinin (2) üzerlerinde konumlandiriilan tahliye kanallar !(9) sayesinde temiz su haznesi (2) içerisinde yer alan temiz sudan izole biçimde olusturulmus olan tahliye deligi (2.1) içermesi ile karakterizedir.
3.Istem 1`e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasEolup, özelligi; bahsedilen temiz su haznesinin (2) içerisinde bulunan temiz su miktarmm kova üzerinde yer alan bir gösterge ile kullanîiýa bildirilmesini saglayan bir seviye sensoru içermesi ile karakterizedir.
4.Istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasEolup, özelligi; bahsedilen yEkama haznesinin (3) tahliye tmasü(8) aracmgüile açR ve kapali konumlarda bulunan tahliye deligi (3.1) içermesi ile karakterizedir.
5.istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovaSl olup, özelligi; bahsedilen yEama haznesinin (3) alt kßmmda tahliye delikleri (3.1) olusturulmadgüuygulamada üzerinde entegre biçimde yer alan ve içerisindeki kirlenmis suyun kirli su haznesine (1) aktarînmiüsaglayan selenoid valf içermesi ile karakterizedir.
6.Istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasEolup, özelligi; bahsedilen paspas tutma kolunun (5) paspas oturma yuvasü(5.1), baskütespit yüzeyi (5.2) ve paspas kIavuzlama kanalü(5.3) parça ve bölümlerini içermesi ile karakterizedir.
7.Istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasi olup, özelligi; bahsedilen paspas tutma kolu (5) üzerinde yer alan bask !tespit yüzeyinin (5.2) üzerinde sensor yerlestirilmis bölüm olmasü ile karakterizedir.
8. Istem “Ve göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasEolup, özelligi; bahsedilen paspas klavuzlama kanalmimi (5.3) paspas sapIiIi içerisinden geçerek merkezlenmesi sayesinde paspasli paspas döndürme kafasü (7) üzerinde rahat biçimde konumlandiknasj saglayan bölüm olmasEile karakterizedir.
9. Istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasEolup, özelligi; bahsedilen elektrik motorunun (6) ykama haznesi (3) içerisinde konumlandirilmis olan paspas döndürme kafas ni ni (7) dönme hareketini tahrikleyen parça olmas ile karakterizedir.
10. Istem 1ie göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen elektrik motorunun (6) tahliye tßalarmm (8) asagEyukarj yönlü hareketini tahrikleyen parça olmasjle karakterizedir.
11. Istem 1*e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen paspas döndürme kafasmm (7) elektrik motoruna (6) baglEbiçimde yikama haznesi (3) içerisinde konumlandmm'nß parça olmasEiIe karakterizedir.
12. Istem 1”e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasi iolup, özelligi; bahsedilen paspas döndürme kafasiniin (7) elektrik motoru (6) tahriki ile dönen parça olmaSi ile karakterizedir.
13. Istem 1”e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen tahliye tpasnii (8) yügama haznesi (3) alt kßmmda yer alan tahliye deliginin (3.1) kapaljve açE konumlarmEbelirleyen parça olmasEiIe karakterizedir.
14. Istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen tahliye tmasmm (8) yERma haznesi (3) alt kßmmda yer alan tahliye deliginin (3.1) kapaIEve açik konumlarjarasmdaki asagE yukari yönlü hareketi elektrik motoru (6) tarafi ndan tahriklenen parça olmasi ile karakterizedir.
15. Istem ile göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasi iolup, özelligi; bahsedilen tahliye kanalmm (9) yEEama haznesi (3) içerisinde yer alan kirli yEama suyunun kirli su haznesine (1) aktarmnasiij saglayan parça olmasüle karakterizedir.
16. Istem 1”e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen tahliye kanalmm (9) içerisinden geçtigi temiz su haznesinden (2) tamamen izole biçimde olusturulan parça olmasüile karakterizedir.
17. Istem 1'e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen su pompasmm (10) üzerinde montajlEbulunan su aktarîn agzl l(11) arac Ilg iile temiz su haznesi (2) içerisinde yer alan temiz suyun paspasln yikanmasi için gerekli olan miktarlnii iylkama haznesi (3) içerisine aktaran parça olmasi ile karakterizedir.
18. Istem 1ie göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen su aktarDn agzmmi (11) su pompasiiii (10) çalßmasjile temiz su haznesinden (2) yikama haznesine (3) temizleme suyunu bir akskan aktarm elemanü ile aktaran parça olmas: ile karakterizedir.
19. Istem 1”e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen paspas döndürme kafasE (7) ve tahliye tmiasü (8) parçalarlnl tahrikleyen elektrik motorunun (6) kova üzerinde entegre bir güç kaynagi arac ligi ile elektrik enerjisi saglanabilen parça olmas l ile karakterizedir.
20. Istem 1”e göre motor tahrikli yüzey temizlik kovasüolup, özelligi; bahsedilen temiz su haznesi (2) içerisinde yer alan temiz suyun yERama haznesi (3) içerisine aktarmnasmijtahrikleyen su pompasmm (10) kova üzerinde entegre bir güç kaynagüaracngüile elektrik enerjisi saglanabilen parça olmasElle karakterizedir.
TR2018/09824A 2018-07-10 2018-07-10 Motor tahrikli yüzey temizlik kovası TR201809824A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/09824A TR201809824A2 (tr) 2018-07-10 2018-07-10 Motor tahrikli yüzey temizlik kovası

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2018/09824A TR201809824A2 (tr) 2018-07-10 2018-07-10 Motor tahrikli yüzey temizlik kovası

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201809824A2 true TR201809824A2 (tr) 2018-07-23

Family

ID=64606393

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/09824A TR201809824A2 (tr) 2018-07-10 2018-07-10 Motor tahrikli yüzey temizlik kovası

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201809824A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US11523724B2 (en) Surface cleaning machine with cover device for dirty fluid reservoir device
AU2015352727B2 (en) Draining device for a wet-cleaning apparatus and pre-assembled unit comprising the draining device
US5398708A (en) Parts cleaning machine
KR20190022458A (ko) 바닥 청소 시스템
EP0262932A2 (en) Sink located dishwashers
CN215305511U (zh) 清洁机器人
CN211985274U (zh) 一种清洁工具清洁装置
KR20190021201A (ko) 바닥 처리 시스템
JP2019005577A (ja) 液体抽出装置および方法
CN110115554A (zh) 一种刷锅机
KR20160106174A (ko) 세탁기
KR100683301B1 (ko) 식기 세척기
CN215874510U (zh) 一种基站
TR201809824A2 (tr) Motor tahrikli yüzey temizlik kovası
CN111226078B (zh) 过滤器装置以及用于清洁这种过滤器装置的方法
JP2011064426A (ja) レンジフード
JP2012050918A (ja) 排液処理方法、及び排液処理装置と排液処理装置付き流し台
JPH0630068Y2 (ja) 浴槽水、鑑賞水等の▲ろ▼過装置
CN211749402U (zh) 一种擦地机清洁桶
JPH1066659A (ja) 浴槽洗浄装置
KR100957449B1 (ko) 분리세척이 용이한 배수장치
JPH0317818Y2 (tr)
CN219962779U (zh) 洗地机基站及洗地机设备
JP5745473B2 (ja) 排液処理方法、排液処理装置、排液処理装置付き流し台
CN116458814A (zh) 洗地机基站、洗地机设备及洗地机自清洁方法