TR201808935T4 - Ruminant diyet takviyesi bileşimleri ve bunların üretim ve kullanım yöntemleri. - Google Patents

Ruminant diyet takviyesi bileşimleri ve bunların üretim ve kullanım yöntemleri. Download PDF

Info

Publication number
TR201808935T4
TR201808935T4 TR2018/08935T TR201808935T TR201808935T4 TR 201808935 T4 TR201808935 T4 TR 201808935T4 TR 2018/08935 T TR2018/08935 T TR 2018/08935T TR 201808935 T TR201808935 T TR 201808935T TR 201808935 T4 TR201808935 T4 TR 201808935T4
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
composition
dietary supplement
protein
supplement composition
ruminant
Prior art date
Application number
TR2018/08935T
Other languages
English (en)
Inventor
M Tricarico Juan
A Dawson Karl
D Johnston James
Original Assignee
Alltech Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alltech Inc filed Critical Alltech Inc
Publication of TR201808935T4 publication Critical patent/TR201808935T4/tr

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K50/00Feeding-stuffs specially adapted for particular animals
    • A23K50/10Feeding-stuffs specially adapted for particular animals for ruminants
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K10/00Animal feeding-stuffs
    • A23K10/10Animal feeding-stuffs obtained by microbiological or biochemical processes
    • A23K10/16Addition of microorganisms or extracts thereof, e.g. single-cell proteins, to feeding-stuff compositions
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K20/00Accessory food factors for animal feeding-stuffs
    • A23K20/10Organic substances
    • A23K20/142Amino acids; Derivatives thereof
    • A23K20/147Polymeric derivatives, e.g. peptides or proteins

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Proteomics, Peptides & Aminoacids (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Physiology (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Biotechnology (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Birds (AREA)
  • Fodder In General (AREA)
  • Feed For Specific Animals (AREA)
  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
  • Coloring Foods And Improving Nutritive Qualities (AREA)

Abstract

Bu buluş, besin takviyesi bileşimleri, bunları içeren gıda maddeleri (ör., Hayvan yemi) ve bunların kullanım yöntemleri ile ilgilidir. Özellikle bu buluş, belirli bir azot ve/ veya amino asit profiline ve küçük bir parçacık boyutuna sahip ruminant diyet takviyesi bileşimleri (örneğin bir protein ekstresi içeren (örneğin bir ham protein ekstresi (örn., bir bakteriyel veya maya özütü), bunların üretimi için yöntemler, bunları içeren bileşimler ve bunların kullanımı için yöntemler (örneğin, ruminant protein ve amino asit absorpsiyonunu arttırmak için bir sıvı veya kuru besin takviyesi bileşimi veya bir gıda maddesinin bir bileşeni (örn., hayvan yemi) olarak) sağlar.

Description

TARIFNAME RUMINANT DIYET TAKVIYESI BILESIMLERI VE BUNLARIN ÜRETIM VE KULLANIM YÖNTEMLERI BULUSUN ALANI Bu bulus, besin takviyesi bilesimleri, bunlari içeren gida maddeleri (ör., Hayvan yemi) ve bunlarin kullanim yöntemleri ile ilgilidir. Ozellikle bu bulus, belirli bir azot ve/ veya amino asit profiline ve küçük bir` parçacik boyutuna sahip ruminant diyet takviyesi bilesimleri (örnegin bir protein ekstresi içeren (örnegin bir ham protein ekstresi (örn., bir bakteriyel veya maya özütü))), bunlarin üretimi için yöntemler, bunlari içeren bilesimler ve bunlarin kullanimi için yöntemler (örnegin, ruminant protein ve amino asit absorpsiyonunu arttirmak için bir sivi veya kuru besin takviyesi bilesimi veya bir gida maddesinin bir bileseni (örn., hayvan yemi) olarak) saglar.
ARKA PLAN Süt inekleri, bakim ve üretim ihtiyaçlari için bagirsakta emilen amino asitler (AA) seklindeki azotu (N) gerektirir. Ruminanta bagirsaktan AA emen iki kaynak vardir. Bagirsaktan emilen AA'nin bir kaynagi, ruminal mikrobik, büyümeden kaynaklanan mikrobiyal proteindir. Rumen mikroplarin büyümesi için fermente olabilen karbonhidratlar ve rumen-bozunur yem proteini (RDP) gerekir.
Ruminal mikroplarin AA'yi absorbe edebildikleri veya bunu ruminal AA. yikimindan üretilen amonyak-N'den sentezleyebildikleri için yem, gerçek protein ve/ veya nonprotein N (NPN) seklinde RDP saglayabilir.Rumina| olarak sentezlenen mikrobiyal protein, yüksek sindirilebilirligi ve AA profili nedeniyle yüksek kaliteli intestinal absorbe AA saglar. Bagirsak tarafindan absorbe edilen AA'nin diger kaynagi, ruminal olarak bozunmamis yem proteini (RUP) sindirilen ve AA bileseninin bagirsakta emildigi yemle beslenen gerçek proteinden olusur.
Ruminant protein beslenmesinin amaci, istenilen üretkenlik seviyesi ne izin veren yeterli miktarlar ve ti pl erdeki RDP ve RUPinin saglanirken, toplam besin miktari N'yi en aza indiren yem maddelerinin ruminant hayvan kombinasyonlarini beslemektir. Bu nedenle, ruminant beslenme uzmanlari yüksek kaliteli mikrobiyal proteinin ruminal sentezini maksimize etmeye odaklanirlar. Bununla birlikte, rumi nal mi krobi yal üreme bir üst sinira sahiptir ve yeterli düzeyde bir süt profili saglayan yüksek derecede si ndi rilebi l i r RUP diyet kaynaklari, tatmin edici düzeyde süt üretimi elde etmek için süt inegine verilmelidir.
Ruminant beslenme uzmanlari, sürekli olarak ruminal olarak korunan proteinler olarak adlandirilan RUP'nin çesitli gida maddelerinin ve ticari kaynaklarin kullanimiyla süt ineklerine RDP ve RUP tedarikini optimize etmeye çalisirlar. Ticari olarak temin edilebilen ruminal olarak korunan protein kaynaklari, hayvansal ve bitkisel proteinleri ve fiziksel ve/ veya kimyasal islemlerle rumi nal bozunmadan korunan tek bir AA'yi içerir. Literatür, rumi nal olarak korunan protein kaynaklarinin gelistirilmesi ve degerlendirilmesi üzerine çok sayida yayin içermektedir. Toplam besin N'yI en aza indirirken, artirilmis ruminant verimini saglamak için ruminal olarak korunan protein kaynaklarini beslemek zordur.
Santos ve ark. (1998) ve Ipharraerrere ve Clark (2005) tarafindan yapilan incelemeler, süt inegi verimliliginin artirilmasi amaciyla, ruminal olarak korunan protein kaynaklarinin beslenmesiyle ilgili zorluklari göstermektedir. 4,199,561 sayili ABD Patenti, rumi nantl ara veri I mek üzere besin maddeleri veya terapöti k maddeler için kaplamalar ile ilgi l i di r; 3,619,200 sayili ABD Patenti, rumen içinde parçalanmaya dirençli olacak sekilde muamele edilen, proteinli besleme materyalini içeren arttirilmis miktarda histidin ihtiva eden hayvan yemi bilesimlerini ve rumen içinde fermentasyondan kurtulan proteinli maddelerin artan miktarlarina sahip olan proteinli gida katki maddeleri ile ilgilidir; 6,231,895 sayili ABD patenti, ruminantlar için besleme stoklarini açiklar; ABD 5,767,080 bir süt ineginde süt üretiminin artirilmasina iliskindir; Netemeyer ve arkadaslari, J. Dairy Sci. kullanimi üzerindeki etkisini açiklar; Fastinger ve arkadaslari, büyüklügünün amino asit ve enerji sindirilebilirligi üzerindeki etkisini açiklar.
BULUSUN özm'i Mevcut bulusun amaç problemi, 1 ila 13 arasindaki istemler temelinde çözülür.
Bu bulus, kuru madde bazinda yaklasik %5-10 azot, %30-60 ham protein ve %0.5 ila %l.5 amonyak içeren, protein bakimindan zengin bir ruminant diyet takviyesi bilesimine yöneliktir, buradaki boyutunda kurutulmus parçaciklardan meydana gelir; burada adi geçen bilesim, bilesimin fiziksel veya kimyasal islemden türetilmis koruyucu bir bariyerinden aridir ve burada adi geçen ham protein, bütün maya, maya özütü, alg ve bakteriden olusan gruptan seçilen bir kaynaktan elde edilir.
Bu bulus, besin takviyesi bilesimleri, bunlari içeren gida maddeleri (ör., Hayvan yemi) ve bunlarin kullanma yöntemlerine iliskindir. Ozellikle bu bulus, belirli bir azot ve/ veya amino asit profiline ve küçük bir parçacik boyutuna sahip ruminant diyet takviyesi bilesimleri (örnegin bir protein ekstresi içeren (örnegin bir ham protein ekstresi (örn., bir bakteriyel veya maya özütü))), bunlarin üretimi için yöntemler, bunlari içeren bilesimler ve bunlarin kullanimi için yöntemler (örnegin, ruminant protein ve amino asit absorpsiyonunu arttirmak için bir sivi veya kuru besin takviyesi bilesimi veya bir gida maddesinin bir bileseni (örn., hayvan yemi) olarak) saglar.
Buna göre, bazi düzenlemelerde bulus, ince parçacikli bir madde parçaciklar içeren bir bilesim) halinde hazirlanan bir protein bilesenini (tüm maya ve/ veya protein ekstreleri (ham protein ekstresi (maya, bakteri ve/ veya alg proteini ekstresi) (örn., belirli bi r azot ve/ veya ami no asit profili iIe)i çeren bir diyet takviyesi bilesimi saglar. Tercih edilen bir düzenlemede, bulusun bir diyet takviyesi bilesimi, yaklasik 125-250 mm'lik bir parçacik boyutuna sahip olan ince bir parçacikli madde olarak hazirlanir.
Diyet takviyesi bilesimi %5-10 azot ve %30-60 ham protein içeri r.
Tercih edilen bir düzenlemede, besin takviyesi bilesimi kuru madde bazinda %6. 5-7. 8 azot ve %40-50 ham protein içeri r. Tercih edi len baska bir düzenlemede, diyet takviyesi bilesimi, kuru madde bazinda protein hem çözünür hem de çözünmeyen kisimlardan olusur. Örnegin, bazi düzenlemelerde, ham protein %25-60 çözünür ve %40-75 çözünmez protein içerir. Bazi düzenlemelerde, ham protein %36-46 çözünür protein ve %53-63 çözünmez protein içerir. Bazi düzenlemelerde, ham protein °o40-45 çözünür protein ve %55-60 çözünmeyen protein içerir. Bazi düzenlemelerde, ham protein %42 çözünür protein ve bilesimi kuru madde bazinda %0.5 ila %1.5 amonyak içerir. Bazi düzenlemelerde, diyet takviyesi bilesimi, Tablo 1 veya Tablo 2'de gösterildigi gibi bir amino asit profili içeren bir protein bileseni (örn., Protein ekstresi) içerir. Bazi düzenlemelerde, bulusun bir besin takviyesi bilesiminin bir protein bileseninin amino asit profili, Tablo 1 veya Tablo 2'de gösterilen farkli asit asitlerinin arti veya eksi belirli bir yüzde ile bir yüzdesim daha fazla). Bazi düzenlemelerde, diyet takviyesi bilesiminin protein bileseni bir maya hücresi ekstresidir. Bazi düzenlemelerde, besin takviyesi bilesiminin protein bileseni, bütün mayadir. Bazi düzenlemelerde, diyet takviyesi bilesiminin protein bileseni, bir mikrobik hücre ekstresidir. Bazi düzenlemelerde, diyet takviyesi bilesiminin protein bileseni bir alg hücresi ekstresidir. Hücre ekstrelerinin yapilmasi için yöntemler, teknikte iyi bilinmektedir. Bazi düzenlemelerde, bir maya hücresi özütü, mayayi büyüterek, maya hücresi çeperini hücre içi maya bilesenlerinden (örnegin, santrifüjleme kullanarak) ayirarak ve bir maya özütü üretmek için maya hücresi duvar malzemesini çikararak hazirlanir. (sadece 'maya özütü"). Teknikte bilinen herhangi bir maya ve/ veya maya susu, Saccharomyces, Candida, Kluyveromyces, Torulaspora ve/ veya bunlarin kombinasyonlarindan bir maya da dahil olmak üzere, bulusun besin takviyesi bilesiminin bir kaynagi olarak kullanim bulur. Bazi düzenlemelerde maya Saccharomyces cerevisiae'dir. Bir protein kaynagi (ör., Bütün maya ve/ veya maya, alg veya mikrobiyal özüt) elde edildikten sonra, bulusun bir besin takviyesi bilesimi buradan üretilebilir. örnegin, tercih edilen bir düzenlemede, protein kaynagi (örn., Bütün maya veya protein özü (örnegin maya, alg *veya. mikrobiyal özüt), atomizasyon kullanilarak kurutulur.
Tercih edilen bir düzenlemede, atomizasyon, istenen büyüklükte parçaciklar içeren (örnegin, kurutulmus malzeme 0.100-0.500 mm arasinda veya daha tercihen 0.100-O.250 mm arasinda parçaciklar içeren) kurutulmus bir materyal (örnegin, kurutulmus bütün maya veya protein özütü) üretir. Bazi düzenlemelerde, istenen büyüklükteki parçaciklari içeren kurutulmus bir materyal üretmek için bir atomizer nozülü seçilir. Bulus, protein kaynagini (örn., Bütün maya veya maya, alg veya mikrobiyal özüt) kurutmak için kullanilan yöntemle sinirli degildir. Aslinda, dondurarak kurutma, püskürtmeli kurutma, tambur kurutma, akiskan yatakli kurutma gibi çesitli yöntemler kullanilabilir. Ayrica, kurutulmus proteinin ögütülmesi ve/ veya elenmesi (örnegin, bütün maya veya maya veya mikrobiyal özüt) dahil olmak üzere arzu edilen bir araligin parçacik boyutlarini içeren bir diyet takviyesi bilesimi üretmek Bulus, bir diyet takviyesi bilesiminin denege (Örnegin, bir ruminant (örn., Yetiskin bir ruminant)) uygulanmasina yönelik yöntemle sinirli degildir. Gerçekten de bulusun bir diyet takviyesi bilesimi birçok farkli yolla ruminanta verilebilir. Örnegin, bir diyet takviyesi bilesimi, standart yemlere eklenecek bir takviye veya ön karisim olusturmak için agizdan alinabilir bir gida katki maddesi ile birlestirilebilir. Bazi düzenlemelerde, bir diyet takviyesi bilesimi dogrudan standart bir yeme eklenir (örn., Bir ruminant yemi). Örnegin, bir diyet takviyesi bilesimi, bir besi yemi veya et suyu esdegeri olarak veya bir liyofilize materyal olarak standart bir yem veya gida katki maddesine eklenebilir. Bazi düzenlemelerde, bir besin takviyesi bilesimi, beslemeye eklenen mm'lik bir tanecik boyutuna sahip) olarak hazirlanir. Besin takviyesi bilesimi, yeme ilave edilmeden önce bir tasiyiciya eklenebilir ve/ veya kapsüllenebilir. Bazi düzenlemelerde, bir hayvan yemine dogrudan bir diyet takviyesi bilesimi (örnegin ince bir parçacikli madde olarak hazirlanir) eklenir. (örnegin, bilesimi içeren sivi et suyunun yem üzerine serpilmesiyle veya yeme takviye bilesimin kuru bir partikül formunun eklenmesiyle).
Bazi düzenlemelerde, bir diyet takviyesi bilesimi, bir denege (örnegin, bir ruminant (örn., Bir süt inegi)) toplam günlük kuru madde aliminin bir orani olarak uygulanir. Örnegin, bazi düzenlemelerde, bir besin takviyesi bilesimi, daha az (Ör. %1.25, bilesimi verilebilmesine ragmen, bir denege (ör., Süt inegi), denegin toplam günlük kuru madde aliminin %l.5-2.5'I olarak uygulanir. Tercih edi I en bi r düzenlemede, bi r besi n takviyesi bilesimi bir denege (ör., Süt inegi), denegin toplam güniük kuru madde aliminin %1.5-2.5'i olarak uygulanir. Örnegin, bir inegin günde 23 kg kuru madde tüketmesi halinde, besin takviyesi bilesimi miktari 345 gr ile 575 gr arasindadir.
Diyet takviyesi bilesimi, damitilmis kurutulmus tahil, alfalfa, misir unu, narenciye unu, fermentasyon kalintilari, yer istiridyesi kabuklari, attapulgus kili, kisa bugday, pekmezler, misir koçani, yeni I ebi I i r bi tki sel maddeler, kabuklarindan ayrilmis soya unu, soya fasul yesi yemleri, antibiyotik mi sel l eri, vermi kül i t, soya irmikleri, ezilmis kireç tasi ve benzerleri de dahil olmak üzere agizdan alinabilir herhangi bir yeme katilir ve/ veya birlestirilir. Bir diyet takviyesi bilesimi, lifte düsük ve toplam si ndi ri I ebi l i r besi nl erdeki yüksek " konsantratl ar“ gi bi standart yemlere eklenir. Bu sinif, çesitli hububatlar ve misir lapasL bugday kepegi, pamuk tohumu küspesi, keten tohumu, misir glüteni yemi Vb. gibi yüksek kaliteli yan ürünleri kapsamaktadir. Bir diyet takviyesi bilesimi, lifte yüksek olan kaba yemlere veya kaba yem ve konsantre yem karisimlarina ilave etme açisindan da yararlidir.
Bazi düzenlemelerde bulus, bu tarifnamede anlatilan bir besin takviyesi bilesimi içeren bir hayvan yemi bilesimi Içeren dengelenmis besleyici bir diyet ile bir` besi hayvaninin (ör., ruminantlar) yetistirilmesi ve hayvan yemi bilesiminin bu be& hayvanciligi Özelliklerinin (Örnegin süt üretimi ve kalite özellikleri) elde edilecegi kosullar` altinda besi hayvanlarina uygulanmasi için bir yöntem sunmaktadir (örn., üretilen Süt kalitesi ve/ veya miktarinin, besin takviyesi bilesimi verilmeyen bir kontrol deneginde elde edilen degerdenr daha üstün olacagi sekilde). Bazi düzenlemelerde, bulusun bir besin takviyesi bilesimi ile beslenen bir inek tarafindan üretilen süt, bulusun bir diyet takviyesi bilesimi ile beslenmeyen bir inek tarafindan üretilen sütün daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Bazi düzenlemelerde, bulusun bir besin takviyesi bilesimi ile beslenen bir inek tarafindan üretilen süt, bulusun bir diyet takviyesi bilesimi ile beslenmeyen bir inek tarafindan üretilen sütle karsilastirildiginda artan miktarda süt yagi ve/ veya protein salgilanmasi içerir. Dolayisiyla, mevcut bulus, bazi düzenlemelerde, süt ve/ veya süt bilesenleri üretimiyle iliskili bir maliyet azalimi saglar. Bazi düzenlemelerde, yemdeki bir besin takviyesi bilesiminin kullanilmasi, bir ruminanttan nitrojen atilimini azaltir ve/ veya azot verimliligini arttirir.
Atomizasyon, mekanik ögütme, eleme veya bir malzemenin partikül boyutunu azaltan teknikte bilinen baska bir yöntem dahil Olmak üzere çesitli yöntemler kullanilabilir. Bazi düzenlemelerde, bir parçaciklar içeren) üretebilen teknikte bilinen herhangi bir yöntem kullanilabilir (örnegin, bir diyet takviyesi bilesimi üretmek Için). Bulusa göre, kurutulmus parçaciklarin boyutu 0.100 ila 0.500 mm'dir. Tercih edilen bir düzenlemede, bir diyet takviyesi bilesiminin parçacik boyutu, diyet takviyesi bilesiminin, gida takviyesi bilesimi içermeyen bir yem veya gida maddesinden daha fazla miktarda rumen fermentasyonundan (örnegin, bir ruminantin rumenindeki sivi akis hizinda akarak) kaçmasina izin veren bir boyuttadir.
Bazi düzenlemelerde mevcut bulus, yukarida ve asagida tarif edilen protein bilesimlerini içeren hayvan yeminin besi hayvanina verilmesi ile besi hayvanini besleme yöntemleri ile ilgilidin Bulusa göre, besi hayvani bir inek veya baska bir ruminanttir. ÇIZIMLERIN KISA AÇIKLAMASI Sekil 1, bulusun bir diyet takviyesi bilesiminin örnek bir diyet kaçisini göstermektedir.
Sekil 2, bulusun uygulamalarinin gelistirilmesi sirasinda yürütülen çalismalarda kullanilan oranlardaki bilesen ve kimyasal bilesimi göstermektedir.
Sekil 3, bulusun uygulamalarinin gelistirilmesi sirasinda gözlemlenen süt üretimi ve kan metabolitleri üzerindeki bir diyet takviyesi bilesiminin (sekil içinde "DEMP" olarak adlandirilan) etkilerini göstermektedir.
Sekil 4, Örnek 2'de kullanilan deneysel diyetlerin bilesenlerini göstermektedir.
Sekil 5, DairyLand Laboratories Inc. (Arcadia, WI) tarafindan yapilan bireysel bilesen analizlerine dayali olarak Örnek 2'de kullanilan deneysel diyetlerin besin bilesimini göstermektedir.
Sekil 6, DairyLand. Laboratories Inc. (Arcadia, WI) tarafindan analiz edilen Örnek 2'de kullanilan toplam karisim oranlari (TMR) göstermektedir.
Sekil 7, bulusun bir diyet takviyesi bilesimini içeren çesitli deneysel diyetleri kullanan süt üretimi ve süt içerigi sonuçlarini göstermektedir.
TANIMLAR Burada kullanildigi sekliyle "maya" ve "maya hücreleri" terimi, bir hücre çeperi, hücre zari ve hücre içi bilesenlere sahip olan, mantar aleminde siniflandirilan ökaryotik mikroorganizmalari belirtmektedir. Mayalar, belirli bir taksonomik veya filogenetik grup olusturmazlar. Su anda yaklasik 1500 tür bilinmektedir; tüm maya türlerinin sadece %l'inin tanimlandigi tahmin edilmektedir. alinir, ancak mayalarin filogenetik çesitliligi Ascomycota ve Basidiomycota bölümlerinin her ikisinde de yer almasiyla gösterilir. Tomurcuklanan mayalar (“gerçek mayalar“) Saccharomycetales sinifinda siniflandirilir. Bazi türler, Ikiye bölünme ile çogalsa da çogu tür tomurcuklanma yoluyla aseksüel olarak çogalir. Bazi türler SÖZde Iplikçik veya sahte Iplikçik olarak bilinen baglantili olarak tomurcuklanan hücrelerin bir dizisinin olusumu yoluyla çok hücreli hale gelse de mayalar tek hücrelidir. Bazi mayalarin 40 mm'nin üzerinde olmasina ragmen, maya büyüklügü tipik olarak 3-4 mm çapinda olan türlere bagli olarak büyük ölçüde degisebilir.
Burada kullanildigi sekliyle "selenyum bakimindan zenginlestirilmis maya" ve "selenize edilmis maya" terimleri, inorganik selenyum tuzlari içeren bir ortamda yetistirilen herhangi bir mayaya (örnegin, Saccharomyces cerevisiae) karsilik gelir.
Burada kullanildigi haliyle, agirlikça/ agirlik (W/ W) terimi, bir bilesimde agirlik bazinda belirli bir maddenin miktarini ifade eder. Örnegin, bulusun agirlikça %0,02 diyet besini takviyesim içeren bi r hayvan yemi, besi n takviyesi ni n kütlesinin, hayvan yemi ni ri toplam kütlesinin %0.02'si oldugu anlamina gelir (yani, bulusun 907.200 gramlik hayvan yemi içi nde 200 gram di yet takviyesi bilesimi vardir).
Burada kullanildigi sekliyle "YCW" olarak da adlandirilan "maya hücresi duvari" terimi, plazma membranini ve mayanin hücre içi bilesenlerini çevreleyen bir maya organizmasinin hücre çeperini ifade eder. Maya hücresi duvari, maya hücresi çeperinin hem dis katmani (esas olarak Inannan) heni de iç katmanini (esas olarak gl ukan ve kiti n) içerir. Hücre çeperi ni n bir islevi, yapi olusturmak ve metabolik olarak aktif si topl azmaya koruma saglamaktir. Sinyalleme ve tanima yolaklari maya hücre çeperinde gerçeklesir. Maya hücresi duvarinin bilesimi, sustan susa ve mayanin büyüme kosullarina göre degisir.
Burada kullanildigi haliyle, "maya hücre içi bilesenleri" ve "hücre içi bilesenler" terimi, hücre duvarlarini çikararak bir maya organizmasindan ekstre edilen hücre içerigini belirtir.
Burada kullanildigi sekliyle "saflastirilmis" veya "saflastirmak" terimi, bir örnekten bilesenlerin uzaklastirilmasini ifade eder. Örnegin, maya hücre çeperleri veya maya hücre çeperi özleri, maya olmayan hücre çeper bilesenlerinin (örn., Plazma zari ve/ veya maya hücre içi bilesenleri) çikarilmasiyla saflastirllir; Bunlar ayni zamanda, maya hücre çeperi disindaki kirletici maddelerin veya diger maddelerin uzaklastirilmasiyla da saflastirilmaktadir. Maya olmayan hücre çeperi bilesenlerinin ve/ veya maya olmayan hücre çeperi kirletici maddelerin uzaklastirilmasi, bir örnekte maya hücre çeperinin veya bunlarin bilesenlerinin yüzdesinde bir artisa neden olur.
Burada kullanildigi sekliyle "sindirinW terimi, gidalarin, yem maddelerinin veya diger organik bilesiklerin emilebilir bir forma dönüstürülmesini ifade eder; isi ve nem veya kimyasal etki ile yumusatmak, parçalamak veya yikmak.
Burada kullanildigi sekliyle "sindirim sistemi", sindirimin yapilabilecegi veya meydana geldigi bir sistemi (mide bagirsak sistemi dahil) belirtir.
Burada kullanilan "besleme maddeleri" terimi, hayvanlar tarafindan tüketilen ve bir hayvanin diyetine enerji saglayan ve/ veya besin maddelerine katkida bulunan materyal (ler) anlamina gelir. Yem örnekleri arasinda Toplam Karisim Orani (TMR), Ot (lar), pelet (ler), konsantre (ler), ön karisim (lar), tane (ler), damitilmis tahil (lar), pekmez, lif (ler), gida (lar), çimen (ler), saman, çekirdek (ler), yapraklar, yemek, çözünür (ler) ve takviye (ler) Burada kullanildigi haliyle, "gida takviyesi'` “diyet takviyesi" ilave olarak.bir diyetin parçasi olarak kullanilmak üzere bir diyet veya besin takviyesi olarak formüle edilen bir gida ürününü ifade eder. Örnek diyet takviyesi bilesimleri burada tarif edilmistir.
Burada kullanildigi sekliyle "hayvan" terimi, Hayvanlar alemine aittir. Buna hayvancilik, çiftlik. hayvanlari, evcil hayvanlar, evcil hayvanlar, deniz ve tatli su hayvanlari ve vahsi hayvanlar dahildir, ancak bunlarla sinirli degildir.
Burada kullanildigi sekliyle "etkili miktar", yararli veya istenen sonuçlari etkilemek için yeterli bir bilesimin miktarini belirtir.
Etkili bir miktar, bir veya daha fazla uygulama. verme veya dozajda baska bir malzeme ile uygulanabilir ve/ veya birlestirilebilir.
Burada kullanildigi sekliyle "sindirim” terimi, gidalarin, yem maddelerinin veya diger organik bilesiklerin emilebilir bir forma dönüstürülmesini ifade eder; isi ve nem veya kimyasal etki ile yumusatmak, parçalamak veya yikmak.
Burada kullanildigi sekliyle "sindirim sistemi", sindirimin yapilabilecegi veya meydana geldigi bir sistemi (mide bagirsak sistemi dahil) belirtir.
Burada kullanildigi sekliyle "uygulama" terimi ve "verme" terimi, bir ilaç, ön ilaç veya baska bir madde veya bir hastaya terapötik tedavi de dahil olmak üzere bir maddenin verilmesi eylemine isaret etmektedir.
Burada kullanildigi sekliyle, "Hücre" terimi, fonksiyonel olarak bagimsiz yasam birimi (tek hücreli organizma durumunda oldugu gibi, Örnegin maya) olarak var olabilecek özerk bir kendi kendini kopyalayan birime ya da bir* bütün olarak organizmanin. belirli fonksiyonlarini yerine getirmek üzere uzmanlasmis çok hücreli (bitki ve hayvanlarda oldugu gibi) bir organizmada bir alt birime atifta bulunur. Iki ayri hücre tipi vardir: prokaryotik hücreler ve ökaryotik hücreler.
Burada kullanilan "ökaryot" terimi, hücreleri zarlar içine alinmis kompleks yapilara organize edilen organizmalari ifade eder. terimi, bir hücre çekirdegi veya baska bir membrana bagli organeller içermeyen organizmalari ifade eder. “Okaryot” terimi, ökaryotlarin, bir nükleer zarin sinirladigi gerçek bir çekirdegin varliginda, örnegin kromozomlari, zar bagli organellerin varligi ve ökaryotik organizmalarda yaygin olarak görülen diger özellikler gibi tipik özelliklerini sergileyen hücrelerle tüm organizmalari ifade eder.
Burada kullanildigi sekliyle "maya reprodüksiyonu" terimi, eseysiz ve eseyli üreme döngüleri olan mayanin reprodüksiyon döngüsünü ifade eder, bununla birlikte, mayadaki en yaygin vejetatif büyüme biçimi, "ana hücre" üzerinde olusturulan "yavru hücre“ ile çekirdegi bir yavru çekirdege ayrilir ve yavru hücreye göç eder.
Tomurcuk, "ana hücre" den ayrilana kadar yeni bir hücre olusturmaya devam eder. Yüksek stresli kosullar altinda yari kromozomlu hücreler genellikle ölecektir, ancak ayni kosullar altinda diploit hücreler sporülasyona girebilir, eseyli reprodüksiyona (mayoz) girebilir ve diploidi reforme ederek eslesmeye (konjugat) gidebilen çesitli yari kromozomlu sporlar üretebilir.
Burada kullanildigi sekliyle "tomurcuklanma" terimi, mantarlarda (ör., Maya) ve "yavru hücrelerin" birinin digerinden daha küçük bir çikinti olarak gelistigi protozoada bir hücre bölünmesi tipini belirtir. Genellikle tomurcuklanan hücrenin pozisyonu “ana hücre" de polarite tarafindan tanimlanir. Bazi protozoalarda, tomurcuklanan yavru hücre diger yavru hücrenin sitoplazmasi içinde kalabilir.
Burada kullanildigi haliyle, "maya yetistirmek" terimi ve "büyüyen maya" terimi, mayalama ve/ veya çogalan maya eylemine isaret eder.
Burada kullanildigi sekliyle "santrifüj" terimi, bir nesnenin eksene dik bir kuvvet uygulayarak sabit bir eksen etrafinda dönmesini saglayan bir egirme rotoru tarafindan üretilen santrifüj kuvvetleri kullanilarak moleküllerin boyutuna veya yogunluguna göre ayrilmasini ifade eder. Santrifüj, merkezkaç ivmesinin, daha büyük Ve daha az yogunluga sahip maddeleri farkli yogunluk katmanlarina esit olarak dagitmak için kullanildigi sedimentasyon Burada kullanildigi sekliyle "ekin toplama" terimi, üretilen malzemeler (örnegin maya üretimi sirasinda üretilen malzemeleH bir araya getirme) toplama veya bir araya getirme eylemini ifade Burada kullanildigi sekliyle "kurutma" terimi, püskürtmeli kurutma, dondurarak kurutma, hava ile kurutma, vakumla kurutma veya bir maddedeki siviyi azaltan veya ortadan kaldiran baska herhangi bir islem anlamina gelir.
Burada kullanildigi sekliyle "sprey kurutma" terimi, siviyi madde içinde azaltmak veya uzaklastirmak için siviyi buharlastirmak amaciyla sicak gaz kullanarak sivi içeren bir maddenin kurutulmasinda yaygin olarak kullanilan bir yöntem anlamina gelir.
Baska bir deyisle, malzeme, püskürtülerek ya da isitilmis kuru havanin bir çekirdegine atomize edilerek kurutulur.
Burada kullanildigi gibi, "dondurarak kurutma" terimi ve yoluyla dondurulmus bir halde bir çÖZüCünün maddeden çikarilmasini ifade eder. Bu, kurutulmasi gereken malzemenin ötektik noktasinin altinda. dondurulmasi ve ardindan süblimlesmenin gizli isisinin saglanmasiyla gerçeklestirilir. Isi girisinin hassas kontrolü, ürünün geri erimeden dondurulmus durumda kurumasina IZIn verir.
Pratik uygulamada, islem, azaltilmis basinç kosullarinda hizlandirilmakta ve hassas bir sekilde kontrol edilmektedir.
Burada kullanildigi sekliyle "ögütme" terimi, parçacik boyutunun darbe, kesme veya yipranma ile azaltilmasini ifade eder.
Burada kullanildigi sekliyle "yikama" terimi, bir preparatin safsizliklarinin veya çözünmeyen istenmeyen bilesenlerinin herhangi bir tipteki (örnegin, damitilmis su, tampon veya Çözücü) veya karisiminin. herhangi bir türünü (örnegin, damitilmis su, tampon veya çözücü) kullanarak çikarilmasini veya temizlemesini ifade eder.
Burada kullanildigi sekliyle "protein" terimi, tipik olarak globüler veya fibröz bir formda biyo-fonksiyonel bir sekilde katlanan bir veya daha fazla polipeptitten olusan biyokimyasal bilesikleri belirtir.
Burada kullanildigi sekliyle "peptit" terimi ve "polipeptit" terimi, kovalent "peptit baglantilari" ile birlestirilen bir primer amino asit dizisini belirtir. Genel olarak, bir peptit birkaç amino asitten olusur ve bir proteinden daha kisadir. Peptitier, polipeptitler veya proteinler, sentetik veya rekombinantlar olabilir veya dogal olarak meydana gelebilir.
Burada kullanildigi sekliyle "amino asit" terimi, bir amin grubu, bir karboksilik asit grubu ve farkli amino asitler arasinda degisen bir yan zinciri içeren molekülleri ifade eder. Bir amino asidin temel elemanlari karbon, hidrojen, oksijen ve azottur.
Burada kullanildigi sekliyle "proteaz" terimi, proteinlerin hidrolitik parçalanmasini peptitlere veya amino asitlere katalize eden endopeptidazlar ve ekzopeptidazlar da dahil olmak üzere çesitli enzimlerin herhangi birine karsilik gelir.
Burada kullanildigi sekliyle "parçalama" terimi, maya hücre zarinin ve hücre hücresi duvarinin parçalanmasi veya yikilmasi anlamina gelir ve hücre içi bilesenlerin serbest birakilmasiyla sonuçlanir.
Burada kullanildigi sekliyle "parçalama", fiziksel, mekanik, enzimatik (otoliz ve hidroliz dahil) veya ozmotik mekanizmalarin bir sonucu olarak meydana gelir.
Burada kullanildigi sekliyle "otoliz" terimi, bir parçanin veya bütün bir hücrenin veya dokunun kendi ürettigi enzimler tarafindan parçalanmasini ifade eder.
Burada kullanildigi sekliyle "hidroliz" terimi, bir bilesigin su ilavesiyle parçalara bölünmesini (örnegin, daha basit birimler halinde (örnegin nisastayi glikoza sokmak) polimerleri parçalamak için kullanilan islemi ifade eder.
Burada kullanildigi sekliyle "ruminant" terimi, baslangiçta hayvanlarin ilk basta midesinde yumusatip, daha sonra kesme olarak bilinen yari sindirilmis kütlenin tekrar canlandirilmasi ve tekrar çigneme yoluyla bitki bazli gidalari sindiren, çift toynaklilar sinifindan bir memeliye isaret eder. Bitki maddesini parçalamak ve sindirimi tesvik etmek için gevisin yeniden çignenmesi süreci içeren yaklasik 150 çesit ruminant vardir. Gevis getiren memeliler arasinda sigir, keçi, koyun, Zürafa, bizon, geyik, geyik, tIbet sigiri, su bufalosu, geyik, alpaka, deve, lama, antilop, afrika antilobu, çatalboynuzlu antilop ve hint Geylani bulunur.
Burada kullanildigi sekliyle "rumen" (ayni zamanda iskembe olarak da bilinir) terimi, ruminant hayvanlarin sindirim kanalindaki ilk oda olan reticulorumen'in daha büyük kismini olusturur. Yutulan yemin mikrobiyal fermentasyonu için birincil yer olarak hizmet eder. Reticulorumen'in daha küçük kismi, rumen ile tamamen sürekli olan, ancak astarin dokusuna göre ondan farkli olan retikulumdur.
Rumen çesitli kas keseleri, kranial keseler, ventral keseler, ventral körükler ve retikulumdan olusur.
DETAYLI AÇIKLAMA Bu bulus, besin takviyesi bilesimleri, bunlari içeren gida maddeleri (ör., Hayvan yemi) ve bunlarin kullanim yöntemleri ile ilgilidir. Ozellikle bu bulus, belirli bir azot ve/ veya amino asit profiline ve küçük. bir parçacik. boyutuna. sahip ruminant diyet takviyesi bilesimleri (örnegin bir protein ekstresi içeren (Örnegin bir ham protein ekstresi (örn., bir bakteriyel veya maya özütü))), bunlarin üretimi için yöntemler, bunlari içeren bilesimler ve bunlarin kullanimi için yöntemler (örnegin, ruminant protein ve amino asit absorpsiyonunu arttirmak için bir sivi veya kuru besin takviyesi bilesimi veya bir gida maddesinin bir bileseni (örn., hayvan yemi) olarak) saglar.
Bazi düzenlemelerde bulus, rumen mikrobiyal proteine benzer bir amino asit (AA) profili ve rumen fermantasyonundan önemli ölçüde kaçis saglayan fiziksel özelliklere sahip, protein bakimindan zengin bir diyet takviyesi bilesimi (örnegin maya orijini veya baska bir kaynaktan) saglar. Bazi düzenlemelerde, protein bakimindan zengin diyet takviyesi bilesimi, örnegin Tablo 2'de, mikrobiyal protein (EMP) veya diyetsel kaçis mikrobiyal proteini (DEMP) olarak adlandirilir.
Bazi düzenlemelerde, protein bakimindan zengin diyet takviyesi bilesimi (örnegin maya veya mikrobiyal kaynaktan türetilmistir) ince bir parçacik boyutuna dönüstürülür. Mekanizmanin anlasilmasi, bulusu uygulamak için gerekli olmamasina ve bulusun herhangi belirli bir eylem mekanizmasiyla sinirli olmamasina ragmen bazi düzenlemelerde, besin takviyesi bilesiminin ince parçacik boyutu, takviye bilesiminin, amino asitlerin bagirsakta emildigi ruminal olarak sivi fraksiyonu ile akmasina izin verir. Bulus belirli bir mekanizma ile sinirli olmamakla ve bulusu anlamak ya da uygulamak için mekanizmanin anlasilmasi gerekli olmamasi ile birlikte bazi düzenlemelerde, diyet takviyesi bilesiminin faydasi, asagidakilerin bir veya daha fazlasindan yararlanirî l) malzemenin bilesimi (örnegin, belirli bir azot ve/ veya ami no asit profiline sahip); 2) malzemenin (örnegin, ruminal sivi fraksiyonuna ayrilmasina izin veren) ince parçacik büyüklügü (Örnegin burada tarif edilmistir); 3) malzemenin nispeten düsük fraksiyonel parçalanma orani (örnegin, 0.175 h-1); ve/ veya 4) rumenden nispeten yüksek fraksiyonel sivi çikis orani (ör., 0.12 hd).
Bulusa göre protein bakimindan zengin bir diyet takviyesi bilesiminin önemli bir yarari, ruminal bozulmadan korunmanin (ör., Fiziksel veya kimyasal tedaviler (ör., Kapsülleme) kullanilmasi) gerekmemesidir. Örnegin, bazi düzenlemelerde, bulusun protein bakimindan zengin bir diyet takviyesi bilesiminin, uygulanan bir koruyucu bariyere sahip olmasi gerekmez. Bunun yerine, bulus protein açisindan zengin bir diyet takviyesi bilesimi (örnegin maya kökenli) saglar, burada besin takviyesi bilesiminin fiziksel ve/ veya kimyasal özellikleri (örnegin, azot ve/ veya amino asit içerigi veya profili, ince parçacik boyutu, bilesimin düsük bozunma orani), besin takviyesi bilesiminin rumen fermentasyonundan (örn., sivi akis hizinda akarak) kaçmasina izin verir ve bagirsaklara arzu edilen bir amino asit profili ile önemli ölçüde yüksek derecede sindirilebilir ruminal olarak parçalanmamis gida proteini temin Bazi düzenlemelerde, diyet takviyesi bilesimi bir maya hücresi ekstresidir. Bu bulusun bilesimi için kullanilan bir maya organizmasi, bunlarla sinirli olmamakla birlikte, Saccharomyces, Candida, Kluyveromyces veya Torulaspora türlerinin bir mayasi veya bunlarin bir kombinasyonu dahil olmak üzere, birtakim mayalardan herhangi biri olabilir. Tercih edilen bir düzenlemede, kullanilan maya Saccharomyces cerevisiae'dir. Tercih edilen bir düzenlemede, kullanilan maya Saccharomyces cerevisiae susu 1026'dir. Maya ÖZütü, teknikte yaygin olarak bilinen yöntemlerle elde edilir (Bakiniz, örn., Peppler, H.J. 1979 Mayalar ve maya ürünlerinin üretimi, Mikrobiyal Teknoloji ve Mikrobiyal Süreçler, Cilt. 1 (2. versiyon), Akademik Basin). Maya organizmasi, gida ile ilgili fermantasyonlarda ve içecek endüstrilerinde kullanilan yaygin tekniklerin izlenmesi ile büyür. Maya biyokütlesi ayrilmis ve bir maya kremi elde etmek için santrifüj ile yikanmistir. Ayrildiktan sonra organizma parçalanir. Teknikte yaygin olan birkaç yöntemden herhangi biri, hidroliz ve otoliz dahil olmak üzere maya organizmasini parçalamak için kullanilabilir. Mevcut bulusun tercihi edilen bir düzenlemesi, maya organizmalarininr oda sicakliginda ve 12-24 saatlik bir süre boyunca basinçta otolizlenmesine izin verir. Papain veya bir dizi alkali veya nötr proteaz gibi bir proteaz, maya proteinlerinin çözünmesim hizlandirmak ve hücre içi bilesenlerin aglutinasyonunu önlemek için liziz fazi sirasinda ilave edilebilir. LiZiZden sonra, maya organizmasinin hücre içi bilesenleri ayrilir ve maya hücre çeperinden çikarilir. Tercih edilen bir düzenlemede. hücre içi bilesenler, birkaç kez santrifüj ile yikayarak maya hücresi duvar malzemesinden çikarilir. Elde edilen maya ÖZÜtÜ, pudra kurutma, tambur kurutma ve bir toz olusturmak için akiskan yatakli kurutma da dahil olmak üzere teknikte yaygin olan bir dizi yöntemle kurutulabilir. Tercih edilen bir düzenlemede, kurutulmus maya özü tozu, ince bir toz haline getirilir (örnegin, ögütme, eleme veya baska bir sekilde asinma yoluyla). Tercih edilen bir düzenlemede, ortaya çikan maya özütü, atomizasyon ile kurutulur. Örnegin, bir maya ozütü, maya özüt parçaciklarinin ince bir tanesini olusturan bir atomizere (örnegin, nozül tipi veya santrifüj atomizörü) pompalanir. Maya özütü partiküllerinin ince taneleri, partikülleri kurutan 250-450 °C'lik sicakliklara isitilan hava ile temas ettirilir. Kurutulmus maya özüt parçaciklari toplanir. Bazi düzenlemelerde, atomizer istenen büyüklükte kurutulmus maya partikülleri üretecek sekilde konfigüre edilir. Diger düzenlemelerde, kurutulmus maya özüt parçaciklari ayrica ögütülür, elenir veya atomIZErden çiktiktan sonra daha küçük parçaciklara Teknigin alaninda genel olarak, çözünebilir proteinin, söz konusu yüksek fraksiyonel bozunma orani nedeniyle, rumende tamamen bozuldugu varsayilmaktadir. In situ inkübasyon, rumen-bozunabilir yem proteini (RDP) ve rumen-bozunmamis yem proteini (RUP) katkilarinin bir yemle deneysel olarak belirlenmesi için en yaygin kabul gören prosedürdür. Bu prosedür, ruminal olarak kanüllü bir hayvanin rumeni içinde asili bir gözenekli torba içine yerlestirilmis yemden protein kaybini tahmin eder. Kaybolma, hemen kullanilabilen ve ruminal mikroplar tarafindan tamamen kullanilmis oldugu düsünülen keseden disari yikanan çözünür ve çok küçük çözünmeyen parçaciklar arasindaki agirlik farki ile belirlenir.
Raab ve ark. (Bkz. Raab ve digerleri (1983) tarafindan tanimlanan bir yöntemin kullanilmasiyla, bulusun bir diyet takviyesi bilesiminin fraksiyonel protein bozunma oranini belirlemek için deneyler gerçeklestirilmistir. Raab ve arkadaslarinin yöntemini kullanilarak, Tablo I'de tarif edilen diyet takviyesi bilesiminin fraksiyonel protein yikimi oraninin, 0.175 h'1 (SD : 0.052) oldugu belirlendi.
N 7.3 7.7 CP 45.3 48.1 Çözünebilir CP, %CP 41.9 -- Çözünemez CP, %CP 58.1 -- NH3 1. 0 -- Aspartik asit 10.4 12.2 Glutamik asit 16.5 13.1 Histidin 2.5 2.0 Metionin 2.1 2.6 Fenilalanin 5.1 5.1 Prolin 5.5 3.7 Treonin 5.3 5.8 Triptofan 1.4 -- 1Clark ve ark., 1992 Bulusun bir diyet takviyesi bilesimi, kuru madde yüzdesi olarak düzenlemede, diyet takviyesi bilesimi kuru madde bazinda %6.5-7.8 azot ve %40-50 ham protein içerir. Tercih edilen baska bir düzenlemede, diyet takviyesi bilesimi, kuru madde bazinda %7 azot ve %45.3 ham protein içerir. Bazi düzenlemelerde, ham protein hem çözünür hem de çözünmeyen kisimlardan olusur. Örnegin, bazi düzenlemelerde, ham protein %25-60 çözünür ve %40-75 çözünmez protein içerir. Bazi düzenlemelerde, ham protein %36-46 çözünür protein ve %53-63 çözünmeyen protein içerir. Bazi düzenlemelerde, ham protein %40-45 çözünür protein ve %55-60 çözünmeyen protein içerir. Bazi düzenlemelerde, ham protein %42 çözünür protein ve bilesimi kuru madde bazinda %0.5 ila %1.5 amonyak içerir. Bazi düzenlemelerde, diyet takviyesi bilesimi Tablo 1 veya Tablo 2'de gösterildigi gibi bir amino asit profili içeren bir protein bileseni (örn., Protein ekstresi) içerir. Bazi düzenlemelerde, bulusun bir diyet takviyesi bilesiminin bir protein bileseninin amino asit profili, Tablo 1 veya Tablo 2'de gösterilen farkli amino asitlerin, arti veya eksi belirli bir yüzde (ör., arti veya eksi Karsilastirma için, bulusun bir diyet takviyesi bilesiminin amino asit profili, rumen bakterilerinin amino asit profili ile karsilastirilir (Bkz. Tablo 2).
Fe 5.1 5.1 Tr 5.3 5.8 1. Clark ve ark., 1992.
Bazi düzenlemelerde bir besin takviyesi bilesimi, bir maya özütü kullanilarak yapilir. Örnegin, teknikte iyi bilinen islemlerden herhangi biri kullanilarak kurutulmus (örn., Dondurarak kurutma) maya ÖZütü elde edilir. Bilinen herhangi bir maya kullanilabilir.
Ek olarak, maya modifiye edilebilir (örnegin genetik veya baska yöntemler ile). Örnegin, maya bir veya daha fazla besin için zenginlestirilebilir (örnegin, selenyum bakimindan zenginlestirilmis (örnegin, inorganik selenyum tuzlari içeren bir ortamda yetistirilen)). Kurutulmus maya özütü (örnegin, baska maddelerle (örnegin, vitaminler, mineraller, gida maddeleri veya baska malzemelerle) birlestirilebilen veya birlestirilmeyen) daha ince bir parçacik boyutuna (örnegin, ögütülmüs) yapilir. Bir malzemenin (örnegin, kurutulmus malzeme) daha küçük parçacik boyutlu bir malzemeye dönüstürülmesine yönelik iyi bilinen yöntemlerden herhangi biri, atomizasyon, ögütme, eleme ve/ veya malzemenin asinmasina yönelik baska yöntemler de dahil olmak üzere kullanilabilir. Tercih edilen bir düzenlemede, diyet takviyesi bilesimi (örnegin, kurutulmus maya veya ndkrobiyal özüt), daha büyük ve daha küçük parçacik büyüklükleri de kullanilabilmesine olan ince parçaciklar halinde ögütülür. Diyet takviyesi bilesiminin parçacik boyutu, istemlerle tanimlanir. Bulusun bir diyet takviyesi bilesimi, oral olarak alinabilen herhangi bir beslemeye eklenir ve/ veya birlestirilir. Örnegin kolza tohumu unu, pamuk tohumu unu, soya unu ve misir unu gibi teknikte bilinen herhangi bir hayvan yemi karisimi, bulusa uygun olarak kullanilabilir (örnegin, bir diyet takviyesi bilesimi ile karistirilmis veya birlestirilmis sekilde) ancak soya fasulyesi unu ve misir unu özellikle tercih edilir. Hayvan yemi karisimi, bulusun bir diyet takviyesi bilesimi ile desteklenir, ancak diger bilesenler istege bagli olarak hayvan yemi karisimina eklenebilir. Hayvan yemi karisiminin istege bagli bilesenleri arasindar hem› suda çözünür hem de suda çözünmeyen monosakkaritler, disakkaritler ve polisakkaritler gibi seker ve kompleks karbonhidratlar bulunur. Yem karisimina eklenebilen istege bagli amino asit bilesenleri arginin, histidin, iZOlÖSin, tirozin etil HCI, alanin, aspartik asit, sodyum glutamat, glisin, prolin, serin, sistein etil HCl ve benzerleri ve bunlarin tuzlaridir. Istege bagli olarak eklenebilen vitaminler, tiamin HCI, riboflavin, piridoksin HCI, niasin, niasinamid, inositol, kolin klorür, kalsiyum pantotenat, biyotin, folik asit ve A, B. K, D. E vitaminleri ve benzerleridir. Mineraller, et unu veya balik unundan elde edilen proteinler dahil olmak üzere protein bilesenleri, sivi veya toz halinde yumurta, balik özleri, peynir alti suyu protein konsantresi, yaglar (örnegin, soya fasulyesi yagi), misir nisastasi, kalsiyum, inorganik fosfat, bakir sülfat, tuz ve kireç tasi da ilave edilebilir.
Bazi düzenlemelerde, bir hayvan yemi asagidakilerden bir veya daha fazlasini içerir: Yonca (Iucerne), Arpa, gazal boynuzu, tarla hardali (örnegin, Chau moellier, Kale, Kolza tohumu (Kanola), salgam (sari salgam), Yonca (örnegin, Alsike yonca, Kirmizi yonca, Yeralti yonca, Beyaz yonca), Çimen (ör. Sahte yulaf Otu, çayir otu, Bermuda çimenleri, Eriste otu, Süpürge otu, Çayir otlari (dogal olarak karisik otlaklardan), Ayrik otu, delice otu, çayirotuL Misir (misir), Dari, Yulaf, Sorgum, Soya fasulyesi, Agaçlar ("agaç- saman" Için budanmis agaç filizleri) ve Bugday.
Bulusa ait bilesimler, hayvanlara beslendiklerinde bir veya daha fazla inert bilesen (örnegin, diyet ilavesi ile diyete eklenen kalori sayisinin sinirlandirilmasi istenirse) içerebilir. Örnegin, bulusun besin takviyesi bilesiminin eklendigi bir diyet takviyesi bilesimi ve/ veya hayvan yemleri veya gida maddeleri, örnegin, otlar, vitaminler, mineraller, arttiricilar, renklendiriciler, tatlandiricilar, aroma verici maddeler, inert maddeler, dehidroepiandrosteron (DHEA), Fo-Ti veya Ho Shu Wu (geleneksel Asya tedavilerine bilinen bir bitki), Kedi Pençesi (antik bitkisel madde), yesil çay (polifenoller), inositol, kelp, dulse, bioflavonoids, maltodextrin, nettles, niasin, niasinamid, biberiye, selenyum, silika (silikon dioksit, silika jel, atkuyrugu, shavegrass), spirulina ve çinko dahil istege bagli bilesenler içerebilir. Bu istege bagli bilesenler, dogal olarak olusan veya konsantre edilmis formlar olabilir.
Bazi düzenlemelerde, bulusun bir besin takviyesi bilesimi kalsiyum fosfat veya asetat, tribazik; potasyum fosfat, dibazik; magnezyum sülfat veya oksit; tuz (sodyum klorür); potasyum klorür veya asetat; ferrik ortofosfat; niasinamid; çinko sülfat veya oksit; kalsiyuni pantotenat; bakir glukonat; riboflavin; beta karoten; piridoksin hidroklorür; tiamin mononitrat; folik asit; biyotin krom klorür veya pikolonat; potasyum iyodür; sodyum selenat; sodyum molibdat; filokinon; D3 vitamini; siyanokobalamin; sodyum selenit; bakir sülfat; A vitamini; inositol; potasyum iyodür dahil Olmak üzere baska gida maddeleriyle (örnegin bir hayvan yemi üretmek için) karistirilir ve/ veya birlestirilir. Örnegin, ABD RDA yönergelerine istinaden vitaminler ve mineraller için uygun dozajlar elde edilebilir.
Baska düzenlemelerde, bulusun bir besin takviyesi bilesimi veya bir besin takviyesi bilesiminin eklendigi ve/ veya (örnegin bir hayvan yemi üretmek için) ile birlestirildigi baska gida maddesi, asetaldehit (etanal), asetoin (asetil metilkarbinol), anetol (parapropenil anisol), benzaldehit (benzoik aldehit), N bütirik asit (bütanoik asit), d veya 1 karvon (karvol), sinamaldehit (sinamik aldehit), sitral (2,6 dimetiloktadien 2,6 al 8, gera nial, neral), dekanal (N-dilaldehid, kapraldehit, kaprik aldehit, kaprinaldehid, aldehid C10), etil asetat, etil bütirat, 3 metil 3 fenil glisidik asit etil ester (etil metil fenil gsidat, çilek aldehid, C16 aldehit), etil vanilin, geraniol (3,7 dimetil 2,6 ve 3,6 oktadien 1 ol), geranil asetat (geraniol asetat), Iimonen (d, 1 ve dl), linalol (linalol, 3,7 dimetil 1,6 oktadien 3 ol), linali asetat (bergamol), metil antranilat (metil 2 aminobenzoat), piperonal (3,4 metilendioksi benzaldehidit, heliotropin), vanilin, alfalfa (Medicago sativa L.), IinaIiI asetat (bergamol), metH antranilat (metil 2 aminobenzoat), piperonal (3,4 metilendiokü benzaldehidit, heliotropin), vanilin, alfalfa (Medicago sativa L.), yenibahar (Pimenta officinalis), ambrette tohumu (Hibiscus abelmoschus), melek (Angelica archangelica). Angostura (Galipea officinalis), anason (Pimpinella anisum), yildiz anason (Illicium verum), melisa (Melissa officinalis), feslegen (Ocimum basilicum), defne (Laurus nobilis), calendula (Calendula officinalisL (Anthemis nobilis), kirmizi biber (Capsicum frutescens), kimyon (Carum carvi), kakule (Elettaria cardamomum), cassia (Cinnamomum Cassia), aci biber (Capsicum frutescens), Kereviz tohumu (Apium graveolens), Frenk sogani (Anthriscus cerefolium), frenk sogani (Allium schoenoprasum), kisnis (Cori andrum sativum), kimyon (Kimyon cyminum), yasli çiçekler (Sambucus canadensis), rezene (Foeniculum vulgare), çemen (Trigonella foenum graecum), zencefil (Zingiber officinale), yasli çiçekler (Sambucus canadensis), rezene (Foeniculum vulgare), çemen (Trigonella foenum graecumL zencefil (Zingiber officinale), köpekayasi (Marrubiun1 vulgare), horseradish (Armoracia lapathifolia), çördük (Hyssopus officinalis), Iavanta (Lavandula officinalis), topuz (Myristica fragrans), mercankösk (Majorana hortensis), hardal (Brassica nigra, Brassica juncea, Brassica hirta), hindistan ceviz (Myristica fragrans), kirmizi biber (Capsicum annuum), karabiber (Piper nigrum), Nane (Mentha piperita), hashas tohumu (Papayer somniferum), biberiye (Rosmariusus officinalis), safran (Crocus sativus), adaçayi (Salvia of ficinalis), tuzlu (Satureia hortensis, Satureia montana), susam (Sesamum indicum), nane (Mentha spicata), tarhun (Artemisia dracunculus), kekik (Thymus vulgaris, Thymus serpyllum), zerdeçal (Curcuma Ionga), Vanilya (Vanilya planifolia), zedoary (Curcuma zedoaria), sakaroz, glikoz, sakarin, sorbitol, mannitol, aspartam gibi bir veya daha fazla gida aromasini içerebilir. Diger uygun aromalar, teknikte uzman kisilerce bilinecegi üzere Remington's Pharmaceutical Sciences, Pellanca, Fenaroli'nin Lezzet Maddeleri El Kitabi, The Chemical Rubber Company, Cleveland, Ohio, (1971) gibi referanslarla açiklanmaktadir.
Diger düzenlemelerde, bilesimler en az bir sentetik veya dogal gida boyasi içerir. (örnegin, annatto özü, astaksantin, pancar tozu, ultramarin mavisi, kantaksantin, karamel, karoten, beta-karoten, karmin, kizarmis pamuk tohumu unu, demir glikonat, demir laktat, üzüm rengi ekstresi, üzüm özü, demir oksit, meyve suyu, sebze suyu, kurutulmus, kadife çiçegi, havuç yagi, misir endosperm yagi, kirmizi biber, kirmizi biber oleoresin, riboflavin, safran, zerdeçal, tumerik ve oleoresin).
Yine baska düzenlemelerde, bilesimler` en az bir\ bitkisel gida içerir (Örnegin, soya izoflavonoidleri, oligomerik proantosiyanidinler, indol 3 karbinol, sülforafan, lifli triterpenler, omega 3/6 yagli asitler, konjuge linoleik asit ve konjuge linolenik asit gibi konjuge yag asitleri, poliasetilen, kinonlar, terpenler, katesinler, gallatlar ve quercitin). Bitkisel gida kaynaklari arasinda soya lesitini, soya izoflavonlari, kahverengi pirinç tohumu, ari sütü, ari propolis, Barbados kirazi suyu tozu, Japon yesil çayi, üzüm çekirdegi ekstresi, üzüm özü, havuç suyu, yaban mersini, keten tohumu yemegi, ari poleni, mabet agaci, çuha çiçegi (çuha çiçegi yagi), kirmizi yonca, dulavratotu kökü, karahindiba, maydanoz, gül kalçalari, süt devedikeni, zencefil, Sibirya ginseng, biberiye, kurkumin, sarimsak, likopen, greyfurt çekirdegi ekstresi, ispanak ve brokoli vardir.
Yine baska düzenlemelerde, bilesimler en az bir vitamin içerir (örnegin, A vitamini, tiamin (B1), ri bofl avi n (32), pi ri doksi n (Bö), si yanocobal ami n (812), bi yoti n, reti noi k asit (D vitamini), E vitamini, folik asit ve diger folatlar, K vitamini, niasin ve pantotenik asit). Bazi düzenlemelerde, bir yem (orn., Bir diyet takviyesi bilesimi içeren bi r yem) en az bi r mineral içeri r. (örnegin sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor, klor, demir, çinko, manganez, unlu, bakir, molibden, krom ve iyodin). Özellikle tercih edilen bazi düzenlemelerde, bir yem (örn., Bir diyet takviyesi bilesimi içeren bir yem), Birlesik Devletler Tarim Bakanligi tarafindan belirtildigi üzere önerilen günlük alim (RDA) araliginda Vitami nl er veya mineraller içeri r. Hali hazirda baska düzenlemelerde parçaciklar, içinde en az bir amino asidin yer aldigi bir amino asit takviyesi formülü içerir (örnegin, l-karnitin veya tri ptofan).
Bazi düzenlemelerde, yem bilesimleri takviye edici enzimler içerir.
Bu tür enzimlerin örnekleri, prot eazl ar, sel ül azl ar, ksi I anazl ar, fitaz ve asit fosfatazlardir. Enzimler, saflastirilmis formda, kismen saflastirilmis formda veya ham formda saglanabilir. Enzim kaynaklari, doga (ör., Mantar) veya sentetik veya in vitro (örnegin, rekombinant) olarak üretilebilir. Bazi düzenlemelerde, bi r proteaz (örn., Pepsi n) eklenir.
Bazi düzenlemelerde, bir hayvan yemi bilesimi gibi bir gida maddesi ne anti oksi danl ar da ekl enebi I i r. Oksi dasyon, bet a-karoten, C vitamini gibi dogal olarak olusan antioksidanlarin veya bütillenmis hidroksitoluen, bütillenmis hidroksianisol, tersiyer büti I hi droki non, propil gal at ya da etoksi ki n gi bi sentetik antioksidanlarin gida maddesine ilave edilmesi ile önlenebilir.
Anti oksi danl ari a si nerji k olarak etki eden askorbi k asi t, si tri k asit ve fosfori k asit gi bi bilesikler ekI enebi l i r. Bu sekilde dahil edilen antioksidanlarin miktari, ürün formülasyonu, gönderim kosullari, paketleme yöntemleri ve istenen raf ömrü gibi gereksinimlere baglidir.
Ortaya çikan diyet takviyesi bilesimi (örn., Maya veya mikrobiyal özütün ince parçaciklarini (istege bagli olarak vitaminler, mineraller, Vb. gibi diger bilesenlerle karistirilmis) içeren) hayvanlara beslenir (örnegin süt üretimini arttirmak ve/ veya süt içerigini degistirmek için (örnegin süt yagini arttirmak) örn. rumi nantl ar).
Bazi düzenlemelerde bulus, burada tarif edi I en bi r besi n takviyesi bilesimi içeren bir hayvan beslemesi ve bir hayvan yemi bilesimi içeren, beslenme açisindan dengeli bir diyet üzerinde hayvanlarin (örnegin, gevis getiren hayvanlarin) yetistirilmesi ve hayvan besleme bilesiminin hayvancilik karakteristiklerinin (örnegin süt üretimi ve kalite özellikleri) elde edilecegi kosullar altinda besi hayvanlarina uygulanmasi için bir yöntem saglar (örn., üretilen süt kalitesi ve/ veya miktari, besin takviyesi bilesimi verilmeyen bir kontrol öznesinde elde edilen degerden daha üstündür).
ORNEKLER Asagidaki örnekler, bulusun belirli uygulamalarini ve yönlerini açiklamaya yarar.
Süt ineklerine bir besin takviyesi bilesiminin uygulanmasi ve süt üretimi, gida alimi ve kan metabolitleri üzerindeki etkisi, Kanada mandira çiftlikleri Dogu Kanada'daki Ontario ve Quebec illerinde bulunan üç süt çiftligi, bir diyet takviyesi bilesiminin süt ineklerine beslenmesinin etkilerini belirlemek için kullanildi. Bir diyet takviyesi bilesimi, bir sprey kurutucu (atomizer) kullanilarak Saccharomyces cerevisiae'den elde edilen maya özütünün kurutulmasiyla üretilmistir. Kurutulmus ÖZüt kuru madde bazinda bilesiminin özelliklerini tarif eder. Diyet takviyesi bilesiminin parçacik boyutu, O.lOO-O.250 mm arasindaydi ve asagida tarif edildigi gibi süt ineklerine uygulandi. Inekler, süt üretimi, süt bilesenleri ve kan metabolitleri açisindan izlenmis ve karakterize edilmistir. Çalisma, iki 21 günlük periyotta bir çapraz tasarim olarak gerçeklestirilmistir. Deneysel oranlar: 1) kontrol, 0 9/ gün diyet takviyesi bilesimi; veya 2) 600 9/ gün diyet takviyesi bilesimi.
Diyetler izonitrojen ve izo-enerjetiktir ve 600 g/ hd/ gün diyet takviyesi bilesimi (% 2.1 oranda kuru madde) saglamak üzere formüle edilmistir. Ifadeler Sekil 2'de gösterilmektedir. Bitki bazli proteinin bir kismi, besin takviyesi bilesimi ile degistirilmistir.
Her çiftlik, iki tedavi dizisinden birine tahsis edilmistir: kontrol, ardindan besin takviyesi bilesimi veya diyet takviyesi bilesimi ve ardindan kontrol. Her bir dönemin son 2 günü süt üretimi ve yem alimi kaydedildi ve her bir dönemin son haftasi boyunca her bir çiftlikten rastgele seçilen 15 inekten kan örnekleri alindi.
Süt, yag ve protein için analiz edildi ve kan esterlenmemis yag asitleri (NEFA), p-hidroksibutirik asit (BHBA) ve kan üre nitrojen (BUN) için analiz edildi (Bkz. Sekil 3). Enerji takviyeli süt, besin takviyesi bilesimi için kontrolden (36.1'e karsi 33.3 ± 0.8 kg/ gün) daha büyüktü (P = 0.09) ve kuru madde alimi farkli degildi, ortalama 24.0 ± 0.5 kg/ gün idi. Süt yagi içerigi (3.96'ya karsi kg/ gün, P = 0.09), besin takviyesi bilesimi için kontrolden daha yüksekti.
Süt proteini içerigi, tedaviler arasinda farkli degildi, ortalama uygulanan besin takviyesi bilesimi için kontrol hayvanlarina göre ve NEFA, tedaviler arasinda farkli olmasa da, BHBA için ortalama takviyesi bilesimi için kontrolden daha büyüktü (P = 0.02) (4.95'e Bu nedenle, bazi düzenlemelerde bulus, enerjisi artirilmis- düzenlenmis Sütü (ör., 2.8 kg/gün oraninda) ve artirilmis hem Süt yagi hem de protein sekresyonunu 600 9/ gün oraninda besin takviyesi bilesimine dahil ederken kuru madde alimini etkilememeyi saglamaktadir. BHBA ve NEFA kan metabolitleri, besin takviyes bilesiminden etkilenmedi, bu da üretim ve bilesenlerdeki artisin Vücut rezervlerinin mobilizasyonuna bagli olmadigini gösterdi.
Süt ineklerine bir besin takviyesi bilesiminin uygulanmasi ve süt üretimi, gida alimi ve kan metabolitleri üzerindeki etkisi, Güney Dakota Eyalet Universitesi Bir besin takviyesi bilesiminin gida alimi, süt üretimi ve süt bilesenleri üzerindeki etkisini belirlemek için deneyler gerçeklestirilmistir. Tablo 1, diyet takviyesi bilesiminin Özelliklerini tarif eder. Diyet takviyesi bilesiminin parçacik boyutu, 0.100- 0.250 mm arasindadir. Deneyler Güney Dakota Eyalet Üniversitesi'nde (Brookings) Süt Arastirma ve Egitini Tesisinde gerçeklestirildi ve tüm prosedürler Güney Dakota Kurumsal Hayvan Bakim ve Kullanim Kurulu tarafindan onaylandi. Dört adet 28 günlük periyotta 4x4 Latin karesi deneyinde. 93 ± 37 DIM ile on alti adet Siyah-beyaz süt inegi (sekiz adet multipar ve dört primipar) kullanilmistir. Inekler dogurganlik ve Üretim açisindan bloke edildi; Bir kare 4 fistüllü hayvan içermekteydi.
Bazal diyetler misir silajinin %40'ini, yonca samaninin %ZO'SIm ve konsantre karisimin %40'ini içermistir (Bkz. Sekil 4) ve ham proteinin %16.1'i ve 1.58 Mcal/ kg net Iaktasyon enerjisi için formüle edilmistir. Sekil 5, DairyLand Laboratories Inc. (Arcadia, WI) tarafindan yapilan tek tek bilesen analizlerine dayali olarak kullanilan deneysel diyetlerin besin kompozisyonunu göstermektedir. Sekil 6, DairyLand Laboratories Inc. (Arcadia, WI) tarafindan analiz edilen toplam karisik oranlari (TMR) göstermektedir. Her dönemde, inekler 4 tedaviden biriyle beslendi: kontrol (0 g/ hd/ gün besin takviyesi bilesimi), 300 (300 g/ hd / gün besin takviyesi bilesimi), 600 (600 g /hd/ gün diyet takviyesi bilesimi) ve 900 (900 g/ hd/ gün besin takviyesi bilesimi). Diyet takviyesi bilesimi, isonitrojen ve izo-enerjetik diyetlerle sonuçlanmak üzere, özellestirilmis soya fasulyesi unu (%44 ham protein (CP)) ile degistirilmistir.
Yemler, bir dikey karistiricida önceden karistirilmis ve bir Calan Data Ranger'da (American Calan Inc., Northwood, NH) konsantre maddelerle harmanlanmistir. Inekler, Calan Broadbent bireysel hayvan besleyicileri (American Calan, Inc., Northwood, NH) kullanilarak günde bir kez (0900 saat) serbest yemleme alimi ile ayri ayri beslenmistir. Yemler, günde bir kez tartildi ve diyet haftasi, diyetlere ayarlama yapilmasi için ve 3. ve 4. hafta da veri toplama için kullanildi.
Inekler, suya sinirsiz erisime sahipti ve gün boyunca sagildiklari zamanlar disinda besleniyorlardi. Tüm ineklere normal Çiftlik protokolüne göre her 14 günde bir rbST asisi (Posilac; Monsanto, St. Louis, M0) yapildi.
Olçümleme ve örnekleme Bireysel inekler için yem alimlari ve yemler, günlük olarak bir Calan Data Ranger (American Calan Inc.) kullanilarak kaydedildi.
Yonca otu, misir silaji, konsantre karisimi, besin takviyesi bilesimi (DEMP), soya fasulyesi unu ve her bir muamelenin toplam karisik oran (TMR) örnekleri her periyodun 4. haftasinda ardisik üç günde toplanmis, dondurulmus ve analize kadar -20 °C'de saklanmistir. Bir partikül ayiricisi (Penn Eyaleti Parçacik Ayiricisi Prosedürü) kullanilarak analiz için, dördüncü haftada ilave TMR örnekleri alindi.
Her` bir` dönemin. dördüncü. haftasinda, beslenmeden önce 9 zaman rumen sivisi fistüllü ineklerden örneklendi. Numuneler alindiktan hemen sonra pH ölçülmüstür ve 10 Hd'lik bir rumen sivisi, %50 (hacim/ hacim) sülfürik asit ve digeri %25 (agirlik/ hacim) metafosforik asit ihtiva eden sintilasyon siselerine yerlestirilmistir. Numuneler donduruldu ve ek amonyak ve VFA analizi Için -20 °C'de saklandi.
Her periyodun 4. haftasi sirasinda arka arkaya iki gün boyunca beslendikten yaklasik 3 saat sonra kuyruk damarina kan alma amaci ile igne sokulup kan alindi. K3-EDTA.antikoagülani (BectonDickinson ve Co., Rutherford, NJ) içeren 10 ml'lik bosaltilmis tüplere kan Inekler, otomatik inek tanimlama, bireysel üretim kaydi ve otomatik ayirici sagim birimleriyle donatilmis çift-8 paralel sagimhanede Sütü, süt bilesimi analizi için 3 ve 4. haftalarda ardi ardina 2 gün boyunca her bir sagimda örneklendi ve yagli asit analizi için de 3 ve 4. haftalarda 1 gün daha örnek alindi. Vücut agirliklari (VA) deney baslangicinda ve her periyodun sonunda ardisik 3 gün boyunca kaydedildi. Vücut durumu, deneyin baslangicinda ve her bir periyodun sonunda. 1 ila 5 skalasinda. 3 ayri birey tarafindan (bakiniz, örn., Wildman ve arkadaslari, .
Laboratuvar Analizleri Tüm yem ve TMR numuneleri periyodik olarak kompozit haline getirildi ve 48 saat boyunca bir Despatch (V-23; DespatchOven C0., Minneapolis, MN) firinda 55 °C'de kurutuldu ve bir Wiley degirmeninin (model 3; Arthur H. Thomas C0., Philadelphia, PA) 4 mm'lik bir süzgeci boyunca ögütüldü ve daha sonra 1 mm'lik bir elek boyunca Ögütüldü (Brinkman ultrasantrifüj degirmeni, Brinkman saat boyunca . 55 ° C'de kurutulmus misir silaji, yonca samani, DEMP, konsantre karisimi, Özellestirilmis soya fasulyesi unu ve TMR'lerin kompozitleri, islak kimya ile kompozisyon analizi için DairyLand Laboratories Inc.'e (Arcadia, WI) gönderildi. Diyetlerin tanecik boyutu dagilimi, 4-Süzgeçli Pen State Parçacik Boyutlu Ayirici (PSPS; bkz., Ör., Kononoff ve digerleri, 2003) tarafindan belirlendi.
Süt örnekleri, süt kompozisyonu analizi için Heart of America DHIA Laboratuvari'na (Manhattan, KS) gönderilmistir. Tereyagi, süt proteini, laktoz ve kati yagsiz (SNF) orta kizilötesi spektroskopi ile analiz edildi (Bentley 2000 Kizilötesi Süt Analiz Cihazi, Bentley Instruments, Chaska, MN); Somatik hücreler lazer teknolojisi (Soma Count 500, Bentley Instruments, Chaska, MN) ile sayildi ve süt üre nitrojeni (MUN) modifiye Berthelot reaksiyonu (ChemSpec 150 Analyzer, Bentley Instruments) baz alinarak kimyasal metodoloji kullanilarak belirlendi. Süt kompozitleri, yagli asit bilesimi için donduruldu ve analiz edildi.
Jouan Inc., Winchester, VA) santrifüj edilerek kan örnekleri alindi ve analiz edilene kadar donduruldu. Plazma glikozu glikoz oksidaz reaksiyonuyla (bakiniz, örn. Trinder, 1969) glikoz kiti (glikoz kiti, kod ile belirlendi. Plazmadaki p-hidroksibutirat (BHBA) konsantrasyonu, açiklanan yöntemlere göre BHBA kiti (BHBA kiti, Kat. NO 2440-058, Stanbio Laboratuvari, Boerne, TX) ile belirlenmistir (Bkz., Williamson, 1962). Tüm keton cisimleri (aseton, asetoasetat ve BHBA) plazmada ölçülebilir, ancak BHBA en saglam ve uygulanabilir gösterge olarak kabul edilir, çünkü aseton son derece uçucu bir bilesiktir ve asetoasetat kendiliginden aseton olusturan kararsiz bir bilesiktir (Bakiniz, örn., Nielsen ve dig., ZOOSL Plazma, Johnson ve Peters'in yönergelerini (Bakiniz, Örn., Johnson Wako Chemicals USA, Inc, Richmond, VA) kullanilarak esterlestirilmemis yag asitleri (NEFA) için analiz edildi. Kan sekeri, NEFA ve BHBA kitleri preparatlari bir mikro plaka okuyucusunda okundu (Cary 50 MPR, Varian Inc., Lake Forest, CA).
Metafosforik asit ile korunan Rumen örnekleri, 4 °C'de 15 dakika boyunca 12.500 x g'de (Accuspin Micro 17R, Fisher Scientific Inc., Denver CO) santrifüj edildi, santrifüj lümen sivisinin alt Örnekleri, uçucu yag asitleri (VFA) analizi için Alltech Laboratories'e (Alltech, Nicholasville, KY) gönderildi. Gaz kromatografisi (HP Agilent 6890 CC, Hewlett Packard, Palo Alto, CA), VFA'yi 182 cm ›< 4 mm'lik bir cam kolonda Chromosorb WAW kullanilarak tarif edildigi gibi (bakiniz, örnegin, Erwin ve arkadaslari, 1961) analiz etmek için kullanildi (Supelco, Inc., Bellefonte, PA). Sülfürik asit ile korunan rumen örneklerinde azot amonyak konsantrasyonu ve azot fraksiyonlari belirlenmistir. Rumen alt-örnekleri santrifüj edilmis ve tarif edildigi gibi nitrojen amonyak konsantrasyonu için analiz edilmistir (bakiniz örn., Weatherburn, 1967). Rumen nitrojen damitimi, tarif edilen bir prosedür Izlenerek belirlendi (Bakiniz, örnegin, Reynal ve arkadaslari, 2007).
Veri analizleri Deneysel tasarim 28 günlük periyotlarla 4 x 4 Latin kare idi. Tüm veriler SAS'daki KARISIK prosedür ile analiz edildi (Bkz. SAS, 2001). Haftalik DMI ve süt verimi ortalamalari, her bir dönemin son 2 haftasi boyunca istatistiksel analiz için kullanilmistir.
Ayni zamanda, 18, 19, 25 ve 26. günlerde süt bilesimi için toplanan veriler, 25 ve 26. günlerde toplanan kan numuneleri ve 25, 26 ve 28. günlerde toplanan BCS ve BW için ortalamalar hesaplanmistir.
Bu veriler asagidaki uygun model kullanilarak analiz edilmistir: mmzu+n+m+cnw+&+im, Burada Yini, bagimli degisken, m, genel ortalama, TL i tedavisinin etkisi (i= 1'den 4'e), Pj, j periyodunun etkisi (j: 1'den 4'e), Cusnî I karesi ile yuvalanan k ineginin etkisi (k: 1'den 4'e), SL tasarim, deneysel birim olarak inek ve rasgele degisken olarak inek (kare) kullanmistir- Azot fraksiyonu hesaplama araçlari, 27. günde 9 zaman noktasi örnek toplamasindan elde edildi ve uygun model kullanilarak analiz Yijk=p+Ti+Pj+Ck+eijk burada Yuk, bagimli degisken, m genel ortalama, Ti, i tedavisinin etkisi (i= 1'den 4,e), Pj, j periyodunun etkisi (j: 1*den 4'e), Ck, k ineginin etkisi (k=l'den 4'e) ve ein kalan hatadir. Tüm terimler, rastgele degisken olarak kabul edilen inek (Ck) disinda sabit kabul edildi.
Rumin parametrelerini (pH, NH3 ve VFA) degerlendirmek için tekrarlanan ölçüm modeli kullanildi: Yijm=].1+Ti + Pj +eij+Hm+HTmi+uiijm burada Yün bagimli degisken, m genel ortalama, Ti, i tedavisinin etkisi (i= 1'den 4'e), Pj, j periyodunun etkisi (j: 1'den 4'e), en tüm plan hatasi, Hm m zamaninin etkisi (m=l'den 9'a), HT, m zamani ve i. tedavisi arasindaki etkilesim ve IMJm alt plan hatasidir.
Kovaryans yapisi, Akaike'nin seçilmis oldugu kriterlere göre en düsük degere karsilik gelir (BkZ. Litteii, 2006).
Polinom ortogonal kontrastlar, DEMP'nin diyetlere artan sekilde eklenmesinin lineer, kuadratik ve kübik etkilerini test etmek için kullanildi. Anlamli olmayan kabul edilen etkilesimler, modellerden çikarildi. Anlamlilik P <0.05 olarak. bildirilmis ve egilimler Sonuçlar Deneysel diyetleri Süt ineklerine beslemenin sonuçlari Sekil 7'de gösterilmistir. Sekil 7'de gösterildigi gibi, enerjisi düzenlenmis ve yagi düzenlenmis süt, besin takviyesi bilesimi içermeyen kontrol islemlerine kiyasla, diyet takviyesi bilesimini içeren tedaviler için daha büyüktü. 300 ve 600 g'lik diyet takviyesi bilesimi ile yapilan tedaviler, kontrolle karsilastirildiginda FCM'yi sirasiyla 2.1 ve 2.5 kg artirdi.
Süt yagi konsantrasyonu ve verimi, diyet takviyesi bilesimi tedavileri için kontrolden daha büyüktü. 300 ve 600 g diyet takviyesi bilesimi uygulamalari, kontrollere kiyasla sirasiyla süt yagi verimini 0.10 ve 0.14 kg arttirmistir. En iyi üretim yanitlari, 300 ve 600 g'da besin takviyesi bilesimli tedaviler ile iliskilendirilmistir.
SEKILI Hizli sivi Takviyesi Bilesimi Diyet takviyesi bilesimi. bagrrsaga yüksek kalitede amino asitler ve protein cikis orani nispeten düsük boiulma orani Diyet takviyesi bilesiminin özellikleri (örn.` boyutu). bilesimin rumen fermantasyonundan kaçmasina ve ruminal sonrasi sivi fraksiyonu ile akmasina Izin verir Oranlarin içerik ve kimyasal bilesimi Içerik, %DM DEMP kontrol Misir silaji 36] 367 Misir SA 5 Bugday damitimi " 1' Gluten yemi 26 2.| Optigen 0.5 0.3 Vitaminler! mineraller] vs. 20 3 20.5 Kimyasal, %DM Yag 3.76±O.37 4lS ±058 Nisasta 25.5 ± I.5 22.0 ± l 0 Kimyasal kompozisyon, çalismaya dahil edilen üç çiftligin hepsinin oranlarinin islak Kimya analizinin ortalamasidir (± standart sapma).
DEMP'nin süt üretimi ve kan metabolitleri üzerindeki etkileri DEMP' Kontrol SEM P-degeri Süt ptoteini. % 3434 3 34 C 06 NS NEFAß. mmoll L 0 i4 o i9 004 NS 1DEMP = 6009/ hd/ gün DEMP; Kontrol = %0 DEMP 2Enerjisi düzenlenmis süt 3Yagi düzenlenmis süt 4ß-hidrosibütrik asit 5Esterlenmemis yag asitleri öKan üre azotu Örnek 2inin deneysel diyetinin bilesenleri Kuru Madde %'si Kontrol (o) 300 600 900 SodyumBikarbonat Kireç tasi Sirketi, Madison, WI) 2. Içerik : ` 20,000 IU/kg.
Deneysel besinlerin besin bilesimi1 Besin KONTROL 300 600 900 1. Hesaplamalar, bireysel içerik analizlerine dayanmaktadir. 2. NRC, 2001 Deneysel besinlerin besin bilesimi1 Besin KONTROL 300 500 _gag Nisasta ("/o DM) 1. DairyLand Laboratuvarlari STI. Tarafindan analiz edilmistir. (Arcadia, WI) Üretim sonuçlari

Claims (13)

ISTEMLER . Kuru madde bazinda %5-10 azot, %30-60 ham protein ve %0.5 ila
1.5 amonyak içeren, protein bakimindan zengin bir ruminant diyet takviyesi bilesimi olup, özelligi; burada adi geçen boyutunda kurutulmus parçaciklardan meydana gelmesi, burada sözü edilen bilesimin, bilesimin fiziksel veya kimyasal isleminden türetilmis koruyucu bir bariyerinden ari olmasi ve burada adi geçen ham proteinin bütün maya, maya Özütü, alg ve bakteri içeren gruptan seçilen bir kaynaktan türetiliyor olmasidir.
Istem l'e göre bir diyet takviyesi bilesimi olup, özelligi; burada bahsedilen bilesimin kuru madde bazinda %6.5-7.8 azot ve %40-50 ham protein, tercihen kuru madde bazinda %7 azot ve
Istem l'e göre bir diyet takviyesi bilesimi olup, özelligi; burada adi geçen ham proteinin, tercihen %40-45 Çözünür protein ve %55-60 çözünmez protein olmak üzere çözünür ve çözünmez fraksiyonlar içermesidir.
Istem l'e göre bir diyet takviyesi bilesimi olup, özelligi; burada adi geçen ham proteinin Saccharomyces'den türetiliyor olmasidir.
Istem l'e göre bir diyet takviyesi bilesimi olup, özelligi; burada adi geçen ham proteinin kurutulmus ve ardindan ögütülmüs veya elekten geçirilmis olmasidir.
Istem l'deki bilesimin yapilmasi için bir yöntem Olup, özelligi; ilgili ham proteinin bir atomizer ile kurutulmasini içermesidir.
. Bir ruminantta bagirsaktan emilen proteinin artirilmasi için bir ruminanta kuru madde bazinda %6.5-7.8 azot, %40-50 ham protein ve %0.5 ila %1.5 amonyak içeren bir diyet takviyesi bilesiminin saglanmasini içeren bir yöntem olup, özelligi; burada ilgili bilesimin 0.100-0.500 mm. boyutunda kurulmus parçaciklardan olusmasi, burada adi geçen bilesimin, bilesimin fiziksel veya kimyasal isleminden türetilmis koruyucu bir bariyerinden ari olmasi ve burada adi geçen ham proteinin bütün maya, maya özütu, alg ve bakteriden olusan gruptan seçilen bir kaynaktan türetiliyor olmasidir.
8. Bir ruminantta Süt üretiminin artirilmasi için bir ruminanta ila %l.5 amonyak içeren bir diyet takviyesi bilesiminin saglanmasini içeren bir yöntem olup, özelligi; burada Iigiii bilesimin O.lOO-O.500 Imn boyutunda. kurulmus parçaciklardan olusmasi, burada adi geçen bilesimin, bilesimin fiziksel veya kimyasal isleminden türetilmis koruyucu bir bariyerinden ari olmasi ve burada adi geçen ham proteinin bütün maya, maya özütü, alg ve bakteriden olusan gruptan seçilen bir kaynaktan turetiliyor olmasidir.
9. Istem 8'e göre bir yöntem olup, özelligi; burada süt üretimini artirmanin, bulusun diyet takviyesi bilesimi ile beslenmeyen bir ruminanttan üretilen sütle karsilastirildiginda artirilmis süt yagi içerigi ve/ veya artirilmis protein salgisi içerigi ihtiva eden süt üretimini içermesidir.
10. Istem 8'e göre bir yöntem olup, özelligi; burada diyet takviyesi bilesiminin, ruminantin toplam günlük kuru madde aliminin %1.5-2.5'ini saglamak için ruminanta verilmesidir.
11. Istem 8'e göre bir yöntem olup, özelligi; burada diyet takviyesi bilesiminin standart bir ruminant yemine eklenmesidir.
12. Istem 8'e göre bir yöntem olup, özelligi; burada diyet takviyesi bilesiminin, amino asitler ve/ veya proteinlerin, rumen içindeki ruminal fermentasyondan, diyet takviyesi bilesimi ile beslenmeyen bir ruminantin rumenindeki rumina fermentasyondan kaçan amino asit ve/ veya protein miktarina kiyasla daha büyük bir miktarda kaçmasina izin vermesidir.
13. Bir ruminant yeminin bir üretim yöntemi olup, özelligi; standart bir ruminant yemi ve istem l'e göre bir diyet takviyesi bilesiminin birlestirilmesini içermesidir.
TR2018/08935T 2010-02-15 2011-02-15 Ruminant diyet takviyesi bileşimleri ve bunların üretim ve kullanım yöntemleri. TR201808935T4 (tr)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US30473910P 2010-02-15 2010-02-15

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201808935T4 true TR201808935T4 (tr) 2018-07-23

Family

ID=44368532

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2018/08935T TR201808935T4 (tr) 2010-02-15 2011-02-15 Ruminant diyet takviyesi bileşimleri ve bunların üretim ve kullanım yöntemleri.

Country Status (20)

Country Link
US (1) US20110200705A1 (tr)
EP (1) EP2536295B1 (tr)
JP (1) JP2013519381A (tr)
CN (1) CN102753034A (tr)
AU (1) AU2011216220B2 (tr)
BR (1) BR112012020472B1 (tr)
CA (1) CA2790011C (tr)
CL (1) CL2012002237A1 (tr)
DK (1) DK2536295T3 (tr)
ES (1) ES2668568T3 (tr)
HU (1) HUE038411T2 (tr)
MX (1) MX2012009417A (tr)
NO (1) NO2536295T3 (tr)
NZ (1) NZ601523A (tr)
PL (1) PL2536295T3 (tr)
PT (1) PT2536295T (tr)
RS (1) RS57417B1 (tr)
RU (1) RU2543819C2 (tr)
TR (1) TR201808935T4 (tr)
WO (1) WO2011100763A2 (tr)

Families Citing this family (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ITMI20111050A1 (it) 2011-06-10 2012-12-11 Sevecom Spa Uso di emulsionanti in associazione con oleine vegetali in un alimento per animali.
US8747916B1 (en) 2012-10-30 2014-06-10 Donald M. Smith Selecting, producing, and feeding whole algae as a feed supplement for cattle and bison to produce meat high in omega 3's for human health
CN105555146A (zh) * 2013-07-11 2016-05-04 康奈尔大学 包含外源性蛋白酶的基于藻类的动物饲料组合物、动物饲料添加剂、及其用途
US20160205969A1 (en) * 2013-07-30 2016-07-21 Benemilk Oy Solid dietary compositions for ruminants and methods of making and using the same
CN105873454A (zh) * 2013-07-30 2016-08-17 拜内梅尔克公司 用于反刍动物的矿物质舔舐物组合物及其制造和使用方法
US11077158B2 (en) 2014-07-17 2021-08-03 Cornell University Omega-3 fatty acid enrichment of poultry products with defatted microalgae animal feed
WO2016012881A1 (en) 2014-07-21 2016-01-28 Sevecom S.P.A. Powdered emulsion for animal feed
TW201618676A (zh) * 2014-10-01 2016-06-01 歐姆尼金研究公司 用於作爲動物之食物補充品之用途的組成物及組合
EP3273796A4 (en) * 2015-03-25 2018-11-07 Benemilk Oy Animal feed compositions
RU2017141135A (ru) * 2015-04-28 2019-05-28 Марс, Инкорпорейтед Влажный кормовой продукт для домашних животных, содержащий смешанный мясной продукт
WO2016176456A1 (en) * 2015-04-28 2016-11-03 Mars, Incorporated Wet pet food product comprising a meat analogue
RU2749423C2 (ru) 2015-04-28 2021-06-10 Марс, Инкорпорейтед Способ получения стерилизованного влажного кормового продукта для домашних животных
US20190069576A1 (en) * 2016-02-22 2019-03-07 Railsplitter Feed Technology, Inc. Solid Form Nutrient Compositions
WO2017181250A1 (en) * 2016-04-19 2017-10-26 Sion Nanotec Ltda. Controlled-release coated non-protein nitrogen food composition and process for preparation thereof
CN109415322B (zh) * 2016-06-29 2022-07-12 巴斯夫欧洲公司 纯化乙氧基喹的方法
CN106260716A (zh) * 2016-08-17 2017-01-04 黄健 一种促生长的饲料添加剂
CN108200999B (zh) * 2016-12-19 2022-02-08 安琪酵母股份有限公司 反刍动物用酵母组合物及饲料、制备方法和应用
KR101887961B1 (ko) * 2018-01-18 2018-09-10 (주)비헬스코리아 오메가-3 지방산 강화 가금류용 사료 조성물 및 그 제조방법
KR101940539B1 (ko) * 2018-06-07 2019-01-21 신경섭 양돈 및 양계용 사료 첨가제 조성물
KR101940544B1 (ko) * 2018-06-07 2019-04-10 신경섭 축우용 사료 첨가제 조성물
WO2020106929A1 (en) * 2018-11-21 2020-05-28 Stucker Dennis R Method for increasing rate and extent of fiber digestion in ruminants
EP3893665A4 (en) * 2018-12-14 2022-07-20 Proagni Pty Ltd FOOD COMPOSITION FOR ANIMALS
US20200268809A1 (en) * 2019-02-27 2020-08-27 Ravi Ramamoorthy Iyer Health Supplement Compositions
JP2020184958A (ja) * 2019-05-16 2020-11-19 雪印種苗株式会社 乾乳期乳牛用飼料の添加剤および飼料
CN111011616A (zh) * 2019-12-06 2020-04-17 江苏沿海地区农业科学研究所 一种添加甜高粱秸秆奶牛育肥日粮配方
WO2022107101A1 (en) * 2020-11-23 2022-05-27 Food For Future S.r.l. Societa' Benefit Bovine integrator
KR102573748B1 (ko) * 2020-11-27 2023-08-31 최청원 초식성 반려동물용 사료 및 그 제조방법
MX2023006678A (es) 2020-12-08 2023-08-22 Ruminant Biotech Corp Ltd Mejoras en los dispositivos y métodos para suministrar sustancias a los animales.
CN114258986A (zh) * 2021-12-24 2022-04-01 成都美溢德生物技术有限公司 一种反刍动物过瘤胃蛋白饲料及其制备方法

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2921854A (en) * 1958-01-24 1960-01-19 Carnation Co Powdered yeast product and method of making same
US3619200A (en) * 1966-06-21 1971-11-09 Commw Scient Ind Res Org Method and food composition for feeding ruminants
US3829564A (en) * 1970-07-17 1974-08-13 Commw Scient Ind Res Org Coated products for veterinary use
US3888839A (en) * 1972-11-29 1975-06-10 Anheuser Busch Isolated yeast protein product with intact rna and a process for making same
US3925560A (en) * 1973-05-14 1975-12-09 Commw Scient Ind Res Org Feed supplements for ruminants comprising lipid encapsulated with protein-aldehyde reaction product
US4055667A (en) * 1975-12-03 1977-10-25 Ogilvie Mills Ltd. Animal feeds
US4199561A (en) * 1979-02-26 1980-04-22 The Dow Chemical Company Coated nutrients and medicaments for veterinary use
KR0173503B1 (ko) * 1995-11-24 1999-02-18 오세열 항생제와 조단백질이 포함된 사료용 항생제 조성물 및 그의 제조방법
US5767080A (en) 1996-05-01 1998-06-16 Cargill, Incorporated Enhanced milk production in dairy cattle
US6231895B1 (en) * 2000-03-01 2001-05-15 Agway, Inc Feedstock for ruminants with controlled-release non-protein nitrogen
KR100385929B1 (ko) * 2000-11-25 2003-06-02 상주축산업협동조합 반추가축용 보조사료 조성물의 제조방법
KR20070037450A (ko) * 2004-05-28 2007-04-04 카아길, 인코포레이팃드 히스티딘 함량을 증대시킨 동물 사료 조성물
CN1997285A (zh) * 2004-05-28 2007-07-11 嘉吉公司 具有增加的组氨酸含量的动物饲料组合物
EP1876909A2 (en) 2005-03-11 2008-01-16 Archer-Daniels-Midland Company Compositions and methods providing rumen bypass protein in ruminant diets
RU2361482C2 (ru) * 2006-10-13 2009-07-20 Вячеслав Геннадьевич Черепанов Способ приготовления кормов
CN101536732B (zh) * 2008-03-18 2012-07-04 安琪酵母股份有限公司 用作奶牛饲料添加剂的含酵母组合物

Also Published As

Publication number Publication date
BR112012020472A2 (pt) 2015-09-01
PL2536295T3 (pl) 2018-09-28
BR112012020472B1 (pt) 2018-06-12
RU2543819C2 (ru) 2015-03-10
WO2011100763A3 (en) 2011-12-15
US20110200705A1 (en) 2011-08-18
ES2668568T3 (es) 2018-05-18
CL2012002237A1 (es) 2013-04-12
PT2536295T (pt) 2018-06-06
JP2013519381A (ja) 2013-05-30
EP2536295A4 (en) 2013-08-14
CA2790011C (en) 2015-04-14
WO2011100763A2 (en) 2011-08-18
RU2012134291A (ru) 2014-03-27
AU2011216220A1 (en) 2012-08-23
DK2536295T3 (en) 2018-06-25
HUE038411T2 (hu) 2018-10-29
AU2011216220B2 (en) 2014-09-04
NZ601523A (en) 2014-09-26
EP2536295B1 (en) 2018-04-11
NO2536295T3 (tr) 2018-09-08
CN102753034A (zh) 2012-10-24
EP2536295A2 (en) 2012-12-26
MX2012009417A (es) 2012-09-12
RS57417B1 (sr) 2018-09-28
CA2790011A1 (en) 2011-08-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
TR201808935T4 (tr) Ruminant diyet takviyesi bileşimleri ve bunların üretim ve kullanım yöntemleri.
Gong et al. Digestibility of the defatted microalgae N annochloropsis sp. and D esmodesmus sp. when fed to A tlantic salmon, S almo salar
Yu et al. Improved extraction of PCR-quality community DNA from digesta and fecal samples
RU2662776C2 (ru) Системы и способы анализа кормов для животных
Sahlmann et al. Yeast as a protein source during smoltification of Atlantic salmon (Salmo salar L.), enhances performance and modulates health
BR112020014513A2 (pt) Combinação de bacillus para administração a animais
Niderkorn et al. Opportunities offered by plant bioactive compounds to improve silage quality, animal health and product quality for sustainable ruminant production: A review
US10820610B2 (en) Ingredients for animal feed compositions
CA3083066C (fr) Procede de traitement de graines de lin en vue d&#39;ameliorer leur valorisation a titre d&#39;aliments
US20160242435A1 (en) High quality protein concentrate from canola meal
CA2559183A1 (en) Probiotic micro-organisms and uses thereof
Ranjan et al. Strategies for maximizing utilization of de-oiled rice bran (DORB) in the fish feed
Trabelsi et al. Effects of supplementation with L. plantarum TN8 encapsulated in alginate-chitosan in broiler chickens
Annongu et al. Utilization of African star apple (Chrysophyllum albidum) kernel meal in broiler diets.
RU2727683C1 (ru) Кормовые композиции для домашних животных
Dabbou et al. Dried artichoke bracts in rabbit nutrition: effects on performance and apparent digestibility
KR102613013B1 (ko) 감귤 부산물을 이용한 돼지 증체용 사료 조성물
Bhagwat et al. Dietary Supplementation of Synbiotic Formulation with Phytoactives on Broiler Performance, Relative Ready-to-Cook Weight, Health, Nutrient Digestibility, Gut Health, and Litter Characteristics
Das et al. Inclusion of different levels of solid-state fermented mahua oil cake on growth, digestibility and immunological parameters of rohu (Labeo rohita)
El-Deeb et al. Influence of Supplementing Some Medicinal Herbs to Zaraibi Goats Diets on Some Fermentation Activities in the Rumen Fluid, Blood Constituents and Productive Performance.
Omer et al. Impact of adding bioactive mixture composed of lemon, onion and garlic juice on performance, carcass characteristics and some microbiological parameters of rabbits
Kumar The potential use of tea seed and tea seed saponins in ruminants and poultry nutrition-A review
Yousif ATHEER SALIH MAHDI
WO2022215655A1 (ja) 家畜用飼料
CN111616274A (zh) 一种仔猪尾菜发酵饲料及其制备方法和制备的仔猪保育饲料