TR201604741A1 - Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler - Google Patents

Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler Download PDF

Info

Publication number
TR201604741A1
TR201604741A1 TR2016/04741A TR201604741A TR201604741A1 TR 201604741 A1 TR201604741 A1 TR 201604741A1 TR 2016/04741 A TR2016/04741 A TR 2016/04741A TR 201604741 A TR201604741 A TR 201604741A TR 201604741 A1 TR201604741 A1 TR 201604741A1
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
pharmaceutical composition
specified
feature
latanoprost
pharmaceutically acceptable
Prior art date
Application number
TR2016/04741A
Other languages
English (en)
Inventor
Karaağaç Bülent
Original Assignee
Buelent Karaagac
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Buelent Karaagac filed Critical Buelent Karaagac
Priority to TR2016/04741A priority Critical patent/TR201604741A1/tr
Publication of TR201604741A1 publication Critical patent/TR201604741A1/tr

Links

Abstract

Mevcut buluş, glokom, oküler hipertansiyon, açık açılı glokom ve oküler hipertansiyonu olan hastalarda artmış intraokuler basıncı düşürmenin profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanılmak üzere prostaglandin analoğu olan etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bileşim/ler ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME OFTALMIK FARMASÖTIK BILESIMLER BULUSUN ILGILI OLDUGU ALAN Mevcut bulus, glokom, oküler hipertansiyon, açik açili glokom ve oküler hipertansiyonu olan hastalarda artmis intraokuler basinci düsürmenin profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanilmak üzere prostaglandin analogu olan etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bilesim/ler ile Mevcut bulus; prostaglandin analogu olan etken maddenin Latanoprost, izopropil (Z)-7- (Formül 1) ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri oldugu ve uygun farmasötik formlarda etken madde olarak kullanildigi farmasötik bilesimler ile ilgilidir.
Formül 1: Ayrica bulus, Latanoprost ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bilesimlerin oftalmik ve topikal uygulama için uygun olan formülasyonlarini ve profilaktik, semptomatik veya terapötik kullanimlarini da kapsainaktadir. ÖNCEKI TEKNIK (TEKNIGIN BILINEN DURUMU) Gözün seklini ve optik özelliklerini koruyabilmesi için yeterli ve devamli bir iç basinca sahip olmasi gerekmektedir. Bunu siliyer cisimden salgilanip ön segment içini dolduran hümör aköz olarak adlandirilan sivi saglamaktadir. Hüinör aköz devamli olarak salgilanip yenilenmekte ve hem salinim hizi hem de gözden çikisindaki ayarlamalar yoluyla göz içi basinci düzenlenmektedir.
Göz içi basinci glokomda en önemli risk faktörüdür. Göz içi basinci (GIB) her insanda ayni düzeyde degildir. Normal popülasyonda göz içi basinci dagilimi bir çan egrisi olusturmaktadir ve sinirlari 10-21 mm Hg°lik degerler çizmektedir. Bu sinirlarin disindaki göz içi basinci degerlerinin normal olma olasiligi düsüktür. Bir insanin iki gözü arasindaki basinç degerleri normalde birbirine yakindir. Her iki göz arasindaki 4 mm Hg“lik göz içi basinci farki % 4 oraninda görülmektedir.
US 4,826,812 nolu patent dökümanina göre, oküler hipertansiyon, yani optik sinir basi hasari veya karakteristik glokomatöz görme alani kaybi olinadan yüksek göz içi basinci durumunun, göz doktorlarinin büyük çogunlugu tarafindan glokom baslangicinda en erken faz olduguna inanilmaktadir.
Glokom, optik sinir basinda ilerleyici atrofi, retina gangliyon hücrelerinde dejenerasyon ve görme alani kayiplari olusturan; tedavi edilmedigi zaman optik atrofi yaparak görme kaybina neden olan, kronik bir optik nöropatidir. Bu degisiklikler genellikle göz içi basinci yüksekligi ile birlikte bulunur.
Glokom, optik sinir harabiyeti, görme kaybi ve görme alaninda kayip ile giden ilerleyici bir kronik göz hastaligi olup, endüstrilesmis toplumlarda körlügün en sik nedenlerinden biridir. Glokom gözü etkileyen kronik bir hastalik olmasinin yani sira hastada ruhsal, duygusal ve sosyal bir takim sorunlarin meydana gelmesine de yol açar. Bu durum hastaligin algilanmasina bagli olabilecegi gibi hastaligin yarattigi görmede azalma, körlük gibi olumsuz sonuçlar nedeniyle de olabilir. Çesitli glokom türleri için farkli siniflamalar önerilmistir. Iridokomeal açinin durumuna göre açik açili ya da kapali açili, göz içi basincinin yükselmesine neden olabilecek baska faktörlerin varligina göre primer ya da sekonder ya da glokomun baslangiç yasina göre konjenital, çocukluk çagi ya da eriskin glokomu olarak siniflandirilabilir.
Glokom tedavisinin baslica amaci göz içi basincini azaltmaktir. Aköz hümörün yapiminin azaltilmasi ve/veya aközün disa akiminin arttirilmasiyla yüksek GIB düsürülmeye çalisilmaktadir.
Basit kronik glokom olarak da isimlendirilen primer açik açili glokom (PAAG), göz içi basincinda yükselme, optik sinir basinda çanaklasma, görme alaninda kayiplarla seyreden bir hastaliktir. Sinsi baslangiçli, ilerleyici, çift tarafli bir anterior optik nöropati türüdür.
Onu diger glokom türlerinden ayiran özelliklerden biri de iridokorneal açinin açik görünümüdür.
PAAG sinsi, kronik seyirli, yavas ilerleyen bir hastaliktir. Çogu zaman terminal döneme kadar hiçbir belirti vermez. En sik rastlanan glokom türü olup (%60-70) bati ülkelerinde 40 yas üzerinde görülme sikligi %0.5-6.6 arasindadir. PAAG görülme sikligi yasla artmaktadir.
Primer açik açili glokomun tibbi tedavisinde amaç göz içi basincini kontrol altina almak, görnie ve görme alani kaybini önlemektir.
Göz içi basinci yüksekligi ile birlikte optik sinir basinda çukurlasma ve görme alani kaybi olan olgularda tedavi hemen baslanmalidir. Tibbi tedaviye ragmen bazen ilerleme devain edebilir. Ancak tibbi tedavi ile göz içi basinci kontrol altina alinan olgularda optik sinir basinda çukurlasma ve görme alani kaybi daha azdir.
PAAGlnin Tedavisinde Kullanilan Ilaçlar: o Parasempatomimetik ilaçlar (Kolinerjik ilaçlar). 0 Sempatomimetik ilaçlar 0 Beta blokerler o Hiperozmotik ilaçlar - Kalsiyum kanal blokerleri o Prostaglandin analoglari o Karbonik Anhidraz inhibitörleri Glokomun medikal tedavisinde ilk basamak genellikle tedaviye monoterapi seklinde baslamaktir ve son yillarda prostaglandin analoglari güçlü GIB düsürücü etkileriyle siklikla ilk tedavi seçenegi olarak kabul görmektedir (Sihota R, Saxena R, Agarwal HC, et al.: Crossover comparison of Timolol and Latanoprost in chronic priniary angle-closure siklikla reçete edilen prostaglandin analoglaridir. ilerleyici görme alani kaybi ile karakterize bozukluklarin bir toplamidir. Amerika Birlesik Devletleri7nde 60 yas ve üzeri bireylerin %1-2”sini etkileyen bu hastalik körlügün en önde gelen nedenidir. Glokomun gelisiminde yas, irk, miyopi, aile öyküsü ve yaralanma gibi bir çok risk faktörü olmasina ragmen, oküler hipertansiyon olarak bilinen artmis göz içi basinci, glokomatöz optik nöropati azaltilmasi ile basarili bir sekilde manipüle ve korrelasyon edilebilen tek risk faktörüdür. Halk sagligi rakamlarina göre 2.5 milyon Amerikalilnin oküler hipertansiyona sahip oldugu tahmin edilmektedir.
Glokoma bagli olarak gözde olusan hasar geri döndürülemeyecegi için glokomun tedavisi daha çok koruma amaçli ve ileriye yöneliktir.
Hastaligin etiyopatogenezi tani anlasilmis degildir. Günümüzde göz içi basinci (GIB) yüksekligi glokomatöz hasarin ilerlemesinde en önemli ve glokomda en çok tedavi edilen risk faktörü olarak bilinir. izopropil unoproston ve latanoprost gibi prostaglandin tipi bilesikler ve dorzolamid hidroklorür gibi karbonik anhidraz inhibitörleri çogunlukla glokom tedavisi için kullanilan ajanlardir.
Latanoprost prostaglandin analogu olan, intraoküler basinç yükselmesinin tedavisinde kullanilan bir ön ilaçtir.
EP1547599 no” lu patent dokümaninda glokom için faydali olan aktif terkip maddesi olarak Latanoprost içeren berrak ve stabil bir oftalmik solüsyondan bahsedilmektedir.
BULUSUN AÇIKLAMASI Mevcut bulus, glokom, oküler hipertansiyon, açik açili glokom ve oküler hipertansiyonu olan hastalarda artmis intraokuler basinci düsürmenin profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde kullanilmak üzere prostaglandin analogu olan etken maddeyi ve/Veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini içeren farmasötik bilesim/ler ile Mevcut bulusun bir diger yönü; oftalmik kullanilmak üzere prostaglandin analogu olan uygun etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve farmasötik olarak kabul edilebilir yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesimler ile ilgilidir.
Bulusta prostaglandin analogu olan uygun etken madde bunlarla sinirli olmamakla birlikte, Bimatoprost, Latanoprost, Tafluprost, Travoprost, Unoproston ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin arasindan tercihen Latanoprost olarak seçilir.
Bulusta “farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri” terimi ile farmasötik olarak kabul edilebilir uygun tuzlar, esterler, solvatlar, hidratlar, kompleksler, polimorflar, enantiyomerler, önilaçlar, asit adisyon tuzlari, analoglar, izomerler, rasematlar, amidler, enantiyomer tuzlari, bazik tuzlar, konjugeler, tautomerler, anhidratlar, anhidritler, bazlar, asitler, eterler, kristal ve amorf formlar veya serbest forrnlarindan bir veya daha fazlasi ifade edilmektedir.
Oftalmik uygulama için hazirlanan farmasötik bilesim/ler damla (solüsyon, süspansiyon), krem, jel, merhem, losyon, liniment (sivi merhem), solüsyon, süspansiyon, emülsiyon (su/yag, yag/su) ve sivi çözelti gibi dozaj formlariiida olabilir.
Bulusta kullanilan oftalmik uygulamaya yönelik farmasötik göz damlasi formülasyonu; uygun etken maddeler yaninda en az bir çözünme arttirici/yardimci jellestirme ajani, en az bir jellestirme ajani, en az bir izotoni ayarlayici, en az bir selat yapici ajan, en az bir pH ayarlayici ajan ve çözücünün de dahil oldugu gruptan seçilen bir veya daha fazla yardimci madde içerebilen bir bilesimi tanimlar.
Bulusta çözünme arttirici/yardimci jellestirme ajani olarak; makrogliserol hidroksistearat, polietilen glikol, hidroksi propil betasiklodesktrin gibi siklo dekstrinler, polietoksillenmis hint yagi, yerfistigi yagi, mineral yaglar, vazelinler, dimetilsülfoksit, hintyagi (Castor Oil), povidon, sorbitan trioleat, sorbitan monooleat, sorbitan monolaurat; polioksietilen (20) sorbitan monolaurat (polisorbat 20), polioksietilen (20) sorbitan monopalmitat (polisorbat 40), polioksietilen (20) sorbitan inoiiostearat (polisorbat 60), polioksietilen (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) gibi polisorbatlar ve/veya bunlarin karisimlari kullanilabilir.
Bulusta tercihen makrogliserol hidroksistearat ve/veya polietilen glikol kullanilmaktadir.
Bulusta kullanilan çözünme arttirici/yardimci jellestirme ajani miktari %0.01-25 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta “jellestirme ajani” terimi, sivinin kalinligini arttirarak yavas akmasini saglayan bir ajan veya ajan karisimini belirtmektedir. Jellestirme ajani olarak karbomer (karboksivinil polimer), ksantam gami, guar gam, acacia, povidon, aljinik asit, etilselüloz, jelatin, hidroksietil selüloz, hidroksipropil selüloz, polivinil pirolidon, hidroksi propil metil selüloz (HPMC), polidekstroz, karragenan, metil selüloz, sukroz, sorbitol, ksilitol, hidroksipropil metilselüloz, polivinil alkol, ketearil alkol, kolloidal silikon dioksit ve/veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen karbomer kullanilmaktadir. Bulusta kullanilan jellestirme ajani miktari %0.01-15 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta ”izotoni ayarlayici” olarak, polivinilpirolidon, sodyum klorür, sodyum dihidrojen fosfat monohidrat, disodyum fosfat anhidrus, inannitol, sorbitol, gliserin, borik asit, potasyum nitrat, glukoz veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen sorbitol kullanilmaktadir. Bulusta kullanilan izotoni ayarlayici miktari %0.05-30 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta selat yapici ajan olarak EDTA (etilen diamin tetraasetik asit), disodyum EDTA (disodyum etilen diamin tetraasetik asit) veya kalsiyum EDTA (kalsiyum etilen diainin tetraasetik asit) veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta tercihen disodyum EDTA kullanilmaktadir. Bulusta kullanilan selat yapici ajan miktari %0.00l-5 agirlik/hacim oranindadir.
Bulusta pH ayarlayici ajan olarak; sülfürik asit, sodyum hidroksit, sodyum klorit, hidroklorik asit, asetik asit, borik asit, anhidröz sodyum sülfit, sodyum sitrat, sodyum karbonat veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta pH ayarlayici ajan olarak tercihen sodyum hidroksit kullanilmaktadir.
Bulusta çözücü olarak; saflastirilmis su, enjeksiyonluk su, fizyolojik serum, sterilize damitilmis su gibi uygun sulu çözeltiler veya bunlarin karisimlari kullanilabilir. Bulusta çözücü olarak tercihen enjeksiyonluk su kullanilmaktadir.
Bulusta, Latanoprost ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik göz damlasi forinülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0.0001-5 agirlik/hacim oraninda Latanoprost - yaklasik %0.0l-25 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla çözünme arttirici/yardimci jellestirme ajani - yaklasik %0.0l-`15 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla jellestirme ajani - yaklasik %0.05-3O agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla izotoni ayarlayici - yaklasik %0.001-5 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla selat yapici ajan - kafi miktar pH ayarlayici ajan - kafi miktar çözücü Bulus esas olarak oftalmik kullanilmak üzere prostaglandin analogu olan Latanoprost ve/Veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve farmasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesim/lerin hazirlanmasi ile ilgilidir.
Bulusun farmasötik bilesimlerinin oftalmik göz damlasi formunda olmasi temeldir.
Latanoprost ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve farmasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren farmasötik dozaj form/lari tahris edici özelliklerinin düsük olmasi, çabuk etki etmesi, gözde kuruluk yapmamasi, kullanimlarinin daha kolay olmasi gibi üstünlüklere sahiptir ve bu farmasötik bilesimler fiziksel ve kimyasal kararlilik açisindan oldukça stabil bir davranis sergilemistir.
Asagidaki örnekler bulusu açiklamaktadir, fakat hiçbir suretle kisitlamamaktadirlar.
Latanoprost ve/Veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik göz damlasi formülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0.0001 -5 agirlik/hacim oraninda Lataiioprost -yaklasik %0.01-25 agirlik/hacim oraninda makrogliserol hidroksistearat ve/veya polietilen - yaklasik %0.01-15 agirlik/hacim oraninda karbomer - yaklasik %0.05-30 agirlik/hacim oraninda sorbitol - yaklasik %0.001 -5 agirlik/hacim oraninda disodyuni EDTA - kafi miktar en jeksiyonluk su Latanoprost ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik göz damlasi formülasyonu asagidakileri içermektedir(mg/ lml); - yaklasik 0.001-15mg Latanoprost -yaklasik 1-180mg makrogliserol hidroksistearat ve/veya polietilen glikol - yaklasik 0.01-30mg karbomer - yaklasik 5-120mg sorbitol - yaklasik 0.01-501ng disodyum EDTA - kafi miktar en jeksiyonluk su Üretim prosesi: Latanoprost, makrogliserol hidroksistearat, karbomer, sorbitol, polietilen glikol, disodyuin EDTA belirlenen miktarlarda tartilir. Enjeksiyonluk suyun bir kismi bir kazana alinir üzerine makrogliserol hidroksistearat eklenir ve karistirilir. üzerine latanoprost eklenir ve tamamen çözününceye kadar karistirilir (Karisim 1). en jeksiyonluk suyun belirli bir kismi, ayri bir kazana alinir. üzerine sirasiyla disodyum EDTA, karbomer, sorbitol, polietilen glikol ilave edilir ve tamamen çözünmüs oldugundan emin olana kadar karistirilir (Karisim ll). Karisim l, Karisim 11* ye karistirma altinda ilave edilir. pH kontrolü yapilir (yaklasik 6.0-8.0 araliginda olmalidir). Enjeksiyonluk su ilavesi ile final hacme tamamlama yapilir ve karistirilir. Hazirlanan bulk solüsyon uygun araliktaki uygun filtreden süzülür ve tampon/bekletme kazanina alinir. Solüsyon, dolum ünitesi hazir oldugunda dolum hattina baglanir. Solüsyon, uygun siselere doldurulur.

Claims (5)

  1. ISTEMLER .
  2. Oftalmik kullanilmak üzere prostaglandin analogu olan uygun etken maddeyi ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerini ve fannasötik olarak kabul edilebilir uygun yardimci maddeleri içeren farmasötik bilesim/ lerin hazirlanmasi. .
  3. Istem l , deki belirtilen farmasötik bir bilesim olup özelligi; prostaglandin analogu olan uygun etken maddenin Biinatoprost, Latanoprost, Tafluprost, Travoprost, Unoproston ve/veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevleri arasindan seçilmesidir. . lstem 1” de belirtilen Farmasötik bilesim/ler olup özelligi; prostaglandin analogu olan uygun etken maddenin tercihen Latanoprost olmasidir. .
  4. Latanoprost ve/Veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik göz damlasi formülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0.0001-5 agirlik/hacim oraninda Latanoprost -yaklasik %0.01-25 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla çözünme arttirici/yardimci jellestirine ajani - yaklasik %0.01-15 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazlajellestirrne ajani - yaklasik %0.05-30 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla izotoni ayarlayici - yaklasik %0.001-5 agirlik/hacim oraninda bir veya daha fazla selat yapici ajan - kafi miktar pH ayarlayici ajan - kafi miktar çözücü
  5. 5. Latanoprost ve/Veya farmasötik olarak kabul edilebilir türevlerinin kullanildigi farmasötik bilesimlerin oftalmik uygulamasina yönelik göz damlasi forrnülasyonu asagidakileri içermektedir; - yaklasik %0.0001 -5 agirlik/hacim oraninda Latanoprost -yaklasik %0.01-25 agirlik/hacim oraninda makrogliserol hidroksistearat ve/veya polietilen glikol - yaklasik %0.0l-15 agirlik/hacim oraninda karboiner - yaklasik %0.05-30 agirlik/hacim oraninda sorbitol - yaklasik %0001-5 agirlik/hacim oraninda disodyuin EDTA - kafi miktar en jeksiyonluk su Istem 4”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; çözünme arttirici/yardimci jellestirme ajaninin; makrogliserol hidroksistearat, polietilen glikol, hidroksi propil betasiklodesktrin gibi siklo dekstrinler, polietoksillenmis hint yagi, yerfistigi yagi, mineral yaglar, vazelinler, dimetilsülfoksit, hintyagi (Castor Oil), povidon, sorbitan trioleat, sorbitan monooleat, sorbitan moiiolaurat; polioksietilen (20) sorbitan monolaurat (polisorbat 20), polioksietilen (20) sorbitan monopalmitat (polisorbat 40), polioksietilen (20) sorbitan monostearat (polisorbat 60), polioksietileii (20) sorbitan monooleat (polisorbat 80) gibi polisorbatlar ve/veya bunlarin karisimlari seçilmesidir. Istem 6“da belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; çözünme arttirici/yardimci jellestir'rne ajaninin tercihen makrogliserol hidroksistearat ve/Veya polietilen glikol olmasidir. Istem 47de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; jellestirme ajaninin karbomer (karboksivinil polimer), ksantam gami, guar gam, acacia, povidon, aljinik asit, etilselüloz, jelatin, hidroksietil selüloz, hidroksipropil selüloz, polivinil pirolidon, hidroksi propil metil selüloz (HPMC), polidekstroz, karragenan, metil selüloz, sukroz, sorbitol, ksilitol, hidroksipropil metilselüloz, polivinil alkol, ketearil alkol, kolloidal silikon dioksit ve/veya bunlarin karisimlari seçilmesidir. Istem 8”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; jellestirme ajaninin tercihen karbomer olmasidir. Istem 47de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; izotoni ayarlayicinin polivinilpirolidon, sodyum klorür, sodyum dihidrojen fosfat monohidrat, disodyum fosfat anhidrus, mannitol, sorbitol, gliserin, borik asit, potasyum nitrat, glukoz ve/veya bunlarin karisimlari seçilmesidir. Istem lO'da belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; izotoni ayarlayicinin tercihen sorbitol olmasidir. Istein 4°de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; selat yapici ajanin EDTA (etilen diamin tetraasetik asit), disodyum EDTA (disodyum etilen diamin tetraasetik asit) veya kalsiyum EDTA (kalsiyum etilen diamin tetraasetik asit) ve/veya bunlarin karisimlari seçilmesidir. Istem 12“de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; selat yapici ajanin tercihen disodyum EDTA olmasidir. Istem 4'de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; pH ayarlayici ajanin sülfürik asit, sodyum hidroksit, sodyum klorit, hidroklorik asit, asetik asit, borik asit, anhidröz sodyum sülfît, sodyum sitrat, sodyum karbonat ve/veya bunlarin karisimlari seçilmesidir. Istem l4”de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; pH ayarlayici ajanin tercihen sodyum hidroksit olmasidir. Istem 47de belirtilen farmasötik bilesim/ler olup özelligi; çözücünün saflastirilmis su, enjeksiyonluk su, fizyolojik serum, sterilize damitilmis su gibi uygun sulu çözeltiler ve/Veya bunlarin karisimlari seçilmesidir. Istem 16`da belirtilen farmasötik bilesim/ler olup Özelligi; çözücünûn tercihen en jeksiyonluk su olmasidir. Yukarida belirtilen istemlerden herhangi birine göre farmasötik bir bilesim/ler olup özelligi; glokom, oküler hipertansiyon, açik açili glokom ve oküler hipertansiyonu olan hastalarda artmis intraokuler basinci düsürmenin profilaktik ve/veya semptomatik ve/veya terapötik tedavisinde endike olmasidir.
TR2016/04741A 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler TR201604741A1 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/04741A TR201604741A1 (tr) 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/04741A TR201604741A1 (tr) 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201604741A1 true TR201604741A1 (tr) 2017-10-23

Family

ID=64564482

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2016/04741A TR201604741A1 (tr) 2016-04-12 2016-04-12 Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201604741A1 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4934653B2 (ja) Rhoキナーゼ阻害剤とβ遮断薬からなる緑内障治療剤
CA2716994C (en) Pharmaceutical compositions having desirable bioavailability
US20060111388A1 (en) Phenanthroline and derivatives thereof used to lower intraocular pressure in an affected eye
JP2014528930A (ja) プロスタグランジンF2α誘導体とヒアルロン酸とを含む点眼用組成物
WO2019024433A1 (zh) 氨基金刚烷胺单硝酸酯类化合物眼用组合物及其制剂和应用
TWI794140B (zh) 含有吡啶基胺基乙酸化合物之預防及/或治療劑
CN106999452B (zh) 前列腺素类和一氧化氮供体的组合产品
WO2016182032A1 (ja) アゾール系抗真菌薬の眼瞼皮膚への投与
JP7250685B2 (ja) ピリジルアミノ酢酸化合物を含有する医薬
JP7016880B2 (ja) チオトロピウムを有効成分として含有する近視予防、近視治療および/または近視進行抑制剤
TR201604741A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler
TW304879B (tr)
JPWO2020138135A1 (ja) 眼科用組成物
WO2018174145A1 (en) Agent for preventing myopia, treating myopia, and/or preventing myopia progression comprising umeclidinium as active ingredient
TR201612001A1 (tr) Anti̇glokom akti̇vi̇teye sahi̇p oftalmi̇k formülasyonlar
JPH078788B2 (ja) 散瞳作用を有する眼科用医薬組成物
CN111450044B (zh) 一种含有灯盏乙素的眼用制剂、制备方法及其应用
TR201606768A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k terki̇pler
US20240108632A1 (en) Pharmaceutical composition for administration as ophthalmic drop to patient requiring optic nerve protection
JP2012250947A (ja) アデノシン誘導体とβ受容体遮断薬の組合せ剤
JPH1036255A (ja) 眼圧降下用点眼剤
CN116898800A (zh) 无防腐剂的眼科药物乳剂及其应用
EA041767B1 (ru) Применение тиотропия для изготовления средства для предупреждения миопии, лечения миопии и/или предупреждения прогрессирования миопии
WO2019123266A1 (en) Ophthalmic composition having a prostaglandin and a beta-blocker
TR201612233A1 (tr) Oftalmi̇k farmasöti̇k bi̇leşi̇mler