SE510516C2 - Säkerhetsstötfångare för ett automatiskt fordon - Google Patents

Säkerhetsstötfångare för ett automatiskt fordon

Info

Publication number
SE510516C2
SE510516C2 SE9203233A SE9203233A SE510516C2 SE 510516 C2 SE510516 C2 SE 510516C2 SE 9203233 A SE9203233 A SE 9203233A SE 9203233 A SE9203233 A SE 9203233A SE 510516 C2 SE510516 C2 SE 510516C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
vehicle
bumper
arm
safety
safety bumper
Prior art date
Application number
SE9203233A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9203233L (sv
SE9203233D0 (sv
Inventor
Barry D Douglas
John M Kuzmission
Original Assignee
Fmc Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fmc Corp filed Critical Fmc Corp
Publication of SE9203233D0 publication Critical patent/SE9203233D0/sv
Publication of SE9203233L publication Critical patent/SE9203233L/sv
Publication of SE510516C2 publication Critical patent/SE510516C2/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60TVEHICLE BRAKE CONTROL SYSTEMS OR PARTS THEREOF; BRAKE CONTROL SYSTEMS OR PARTS THEREOF, IN GENERAL; ARRANGEMENT OF BRAKING ELEMENTS ON VEHICLES IN GENERAL; PORTABLE DEVICES FOR PREVENTING UNWANTED MOVEMENT OF VEHICLES; VEHICLE MODIFICATIONS TO FACILITATE COOLING OF BRAKES
    • B60T7/00Brake-action initiating means
    • B60T7/12Brake-action initiating means for automatic initiation; for initiation not subject to will of driver or passenger
    • B60T7/22Brake-action initiating means for automatic initiation; for initiation not subject to will of driver or passenger initiated by contact of vehicle, e.g. bumper, with an external object, e.g. another vehicle, or by means of contactless obstacle detectors mounted on the vehicle

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Control Of Position, Course, Altitude, Or Attitude Of Moving Bodies (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)

Description

510 516 Många säkerhetsstötfångare i den kända tekninen har använt mekaniska strömställare anbringade vid stötfångarstagen och styrvajrarna för att sända signaler som indikerar förflyttning av stötfångarpanelen. Många av dessa anordningar har inte den 5 önskade känsligheten som är nödvändig för att stoppa fordonets rörelse vid kontakt med ett föremål som träffar panelen vid vilken som helst plats i farozonen för rörelsebanan. Andra system har erbjudit större känslighet genom att använda avkän- ningsorgan som avkänner förflyttningen hos en ljusstråle som 10 reflekteras av en reflekterande panel på insidan av den cen- .,..__Hi'.1. m| u. trala stötfångarpanelen för att avkänna förflyttningen av panelen. Dessa system kan emellertid vara ytterst känsliga för rörelser hos stötfångarpanelen som förorsakas av ojämnheter i underlaget, på vilket det automatiskt styrda fordonet rör sig 15 och detta kan förorsaka onödiga avstängningar eller stopp hos det automatiskt styrda fordonet och därvid handhavandet av ÄH llln I"1I\Û'í'll'1“"1|\1 i-v«-«~«h~«w~ material.
Många säkerhetsstötfångare enligt den kända tekniken är svåra 20 att inställa under tillverkning och kräver dyra känselkompo- Ylentel' . :wxli n nl Det är ett ändamål med föreliggande uppfinning av erbjuda en säkerhetsstötfångare för automatiskt styrt fordon som är 25 mycket känslig för förflyttning förorsakad av ett föremål i fordonets bana men inte förorsaka "löjliga stopp" som gör att fordonet stannar när inget föremål finns i dess rörelsebana beroende på vibrationer förorsakade av markojämnheter över vilken mark eller plan som fordonet rör sig. 30 Det är vidare ett ändamål med föreliggande uppfinning att åstadkomma en säkerhetsstötfångare för automatiskt styrt for- don som inte har några döda punkter i avkänningsfältet. 35 Det är vidare ett ändamål med föreliggande uppfinning att åstadkomma en säkerhetsstötfångare vars tillverkning inte krä- 10 15 20 25 30 35 510 516 ver dyra komponenter eller ett stort antal komponenter och är lätt att tillverka och sätta samman.
Det är ytterligare ett ändamål med föreliggande uppfinning att åstadkomma ett säkerhetsstötfångarsystem som inte kräver långtgående inställning av känsligheten för att utföra effek- tiv funktion.
Det är ett ytterligare ändamål med föreliggande uppfinning att åstadkomma en säkerhetsstötfångare'som kan återställa sig efter det att ett föremål som träffat stötfångaren och har flyttats bort från fordonets bana och som kan utföra återkom- mande operationer utan skada.
Det är ett ytterligare ändamål med föreliggande uppfinning att åstadkomma en stötfångare som kan anbringas på fordon med olika plan form, bredd och längd.
En säkerhetsstötfångare för automatiskt styrt fordon enligt en föredragen utföringsform av uppfinningen innefattar en elas- tisk, fjädrande, bandliknande förskjutningsdel bestående av en central del huvudsakligen transversell mot fordonets framfö- ringsriktning och två änddelar som svänger bakåt mot ändarna av avkänningsorgan som är anbringade till två framhörn hos fordonet. Vid varje hörn, är respektive ände av den bandlik- nande avkänningsdelen fastsatt till hörnet medelst ett fritt svängande led. Varje led har en tapp som är fixerad att svänga med stötfångarsidan av leden. En kamkonstruktion, innefattande en svängarm, är anbringad vid botten av ledtappen för att svänga med tappen och stötfångaränden i en enhet. En cylind- risk strömbrytare som kan avkänna närvaron av metallföremål i ett fält direkt framför dess sida är anbringad till en hörn- plåt vid varje hörn. En inställningsskruv tillåter inställning av kamsvängarmen kring ledtappens axel för att förlägga armen direkt under strömställarens sida eller yta när den elastiska avkänningsdelen är i vila. När således den elastiska avkän- ningsdelen störes kommer leden att svänga och förflytta sväng- \.,.___J.-Å » hill w|211 m m 10 15 20 25 30 35 510 516 4 armen från betraktelsefältet för strömställaren och förändra tillståndet för denna. Strömställaren är inställbar vertikalt relativt svängarmen för att inställa avståndet mellan avkän- ningsytan och strömställaren och svängarmen och således käns- ligheten för strömställaren relativt svängrörelsen.
För att öka stabiliteten och minnet för den elastiska avkän- ningsdelen, är en aluminiumprofil fastsatt vid insidan av dess centrala del. Kablar är anbringade i denna profil vid två lä- gen till varje sida och på lika avstånd från fordonets längd- axel. Motsatta ände av var och av dessa kablar är sedan an- bringade till en frontplåt på fordonet vid en punkt ytterliga- re avlägsen från fordonets längsgående axel än avståndet mel- lan anbringningspunkten till den förstärkande delen från den längsgående axeln mot respektive hörn vid fordonets framände.
Således kommer centrala framdelen av den elastiska avkännings- delen, frontplåten hos fordonet och de två stabiliserande kab- larna att definiera en symmetrisk trapetsform. De svängda de- larna av den elastiska flexibla avkänningsdelen tvingar såle- des den centrala delen bort från fordonet för att upprätthålla spänningen i de stabiliserande kablarna. Företrädesvis är hörnplåtarna hos fordonet utformade med vinklade hörn så att anbringningspunkten för respektive led kan ligga bakom fordo- nets framplåt för att därigenom tillåta fullständig kollaps för stötfångaren utan skador på fordonet. Den vinklade delen underlättar också stötfångaren att sträcka ut sig från sidan av fordonet och åstadkomma extra mått för sidoskydd.
När ett föremål kommer i vägen för det automatiskt styrda for- donet och kommer i kontakt med den elastiska avkänningsdelen, kommer den del som kontaktar föremålet att kollapsa inåt mot fordonet och åstadkomma svängning av den ena eller båda av de elastiska avkänningsdelarnas ändar, tillsammans med respektive ledtapp och kamarm, och förflytta armen från avkänningsfältet för strömställaren och göra att denna förändrar sitt tillstånd och alstrar en signal som anger ett påkört föremål. En styr- enhet är anordnad för att mottaga signalen från strömställaren U'l lO 20 25 510 516 som anger att ett hinder förekommer och härigenom se till att fordonet stannar som svar på denna signal.
Dessa och andra ändamål och synpunkter på föreliggande uppfin- 1 “JK/_ ning kommer att framgå av efterföljande detaljerade bes.-- ning och betraktelse av ritningsfigurerna.
Figur l visar därvid en planvy av ett automatiskt styrt fordon ggande upp-i:- Ph med säkerhetsstötfångare i enlighet med föreli ning och anordnade vid motsatta ändar av fordonet.
Figur 2 visar mer i detalj i planvy en säkerhetsstötfångare för ett automatiskt styrt fordon innefattande en föredragen utföringsform av föreliggande uppfinning.
Figur 3 visar mer i detalj sidvy av leden och rörelseavkännan- de konstruktionen hos en säkerh fordon enligt en föredragen utföringsform av upp- etsstötfångare för ett automa- tiskt stvrt finningen.
Automatiskt styrt fordon 10, visat i planvy i figtr 1, har en längsgående axel 15 och kan framföras i endera av riktningarna A och B. Säkerhetsstötfångare 20 i enlighet med föredragen utföringsform av föreliggande uppfinning är anordnade vid var- je ände l2 av det automatiskt styrda fordonet 10. tötfångarna 20 visas mer i detalj i planvyn enligt figuren tar en böjlig, elastisk bandliknande känseldel 30 med en cen- del 32 och änddelar 34 som är kurvade och Ändarna 36 är förenade med stöt- Q ...l fâ ff (f förskjutningsändar 16. gàngleder 40 medelst nitafl i |_A |_a I h -àngarvända sidor 42 av v en urskuren sektionsvy i figur 3, ta Skjutbara delen 30 kan vara ti_l- -ramgår a injen III-III i figur 2. För verkad av vilket som helst ti |_.1 llräckligt elastiskt och «j"' Electric Company. Ledtappe (D O. n 46 är fixerad att rotera med st O 6 H fàngarsidan 42 av leden 40. F rdonssidan 44 av l mmm »MH mm ln. | m vw Mmmm "rm :wvwii -vlw .«,.......m._....-M.M» 10 15 20 25 30 510 516 6 anbringad till hörnplåten 14 och omsluter svängbart ledtappen 46.
En kamkonstruktion 50 är anbringad till basen för ledtappen 46 och innefattar en arm 52, en hylsa 54 och fixeringsskruv 56.
Känselenheten 60 är anbringad mot insidan av hörnplåten 14 hos det automatiskt styrda fordonet 10 och innefattar lägesström- ställare 62 anbringad på konsolfästet 64 medelst låsmuttrar se, av.
För att öka stabiliteten och fjäderminnet hos stötfångaren 20 är förstyvningsdelar 80, tillverkade av lätt styvt material såsom t.ex. aluminium eller icke metallsprutade hålprofiler, fastsatta mot insidan av den centrala delen av förskjutnings- 'FY-ia delen 30. Elastiska lägesbestämmande kablar 82, t.ex. rost--- stålkablar är anbringade till förstyvningsdelen 80 vid två platser på motsatta sidor av fordonsaxeln 15 och anbringade mot respektive hörnplåtar 14 hos fordonet 10 vid platser mer avlägsna från axeln 15 än anbringningspunkterna för förskjut- ningsdelarna 30 så att den centrala delen 32, framplåten 16 och lägesbestämmande kablarna 82 bildar en stympad trapetsform i planet. Med denna form tvingar krökta delen 34 av den böj- liga fjädrande förskjutningsdelen 30 den centrala delen 32 utåt bort från framplåten 16 mot spännkrafterna i de lägesbe- stämmande kablarna 82. Denna utformning av den exemplifierande sformen av säkerhetsstötdämparna 20 hos föredragna utföring fordonet enligt figurerna 1 och 2 upprätthåller en stabil form för den böjliga fjädrande förskjutbara delen 30 under fordo- nets operationer men tillåter den förskjtubara delen 30 att delvis eller helt kollapsa vid stöt mot ett föremål i rörelse- vägen för det automatiskt styrda fordonet 10. vid den före- dragna utföringsformen enligt figurerna 1 och 2 är hörnplåtar- na 14 vinklade bakåt med 45° för att tillåta fullständig kollaps av förskjutningsdelen 30 utan att skada och för att tillåta stötfångaren att ge extra sidoskydd genom att tillåta de kurvade delarna 34 av förskjutningsdelen 30 att vara ut- sträckta till sidorna av det automatiskt styrda fordcnet 10. 10 15 20 25 30 35 510 516 Vid normal operation för det automatiskt styrda fordonet 10 är stötfångaren 20 enligt den föredragna utföringsformen fullt utsträckt och i den form som visas i planvyerna i figurerna 1 och 2. Vid kontakt mot ett föremål i fordonets väg, kommer förskjutningsdelen 30 av stötfångaren 20 att börja kollapsa eller sammantryckas. Vid sammantryckningen kommer elastiska delen 30 att ändra form och förorsaka att den ena eller båda av ändarna 36 vrider sig tillsammans med ledtappen 46 för att bilda en ny plan form för stötfångaren. Detta resulterar i en rotation av armen 52 kring ledtappens 46 axel delvis eller helt och hållet och borttaga armen 52 från fältet i närheten av strömställaren 62 och förorsaka att strömställaren 62 för- ändrar tillstånd och alstrar_en signal visande att ett föremål stöts på. Denna signal överföres till en styranordning (ej visad) medelst en signalkabel 68. Vid mottagningen av en sådan» signal förorsakar styranordningen att det automatiskt styrda fordonet 10 stannas i sin gång. Lägesströmställarna 62 är kopplade i "eller" utformning så att förändring av till- ståndssignalen av ena eller båda strömställarna 62 automatiskt förorsakar att det automatiskt styrda fordonet 10 stannar. I den föredragna utföringsformen är längden för kablarna 82 ut- valda så att avståndet mellan centrala delen 32 och framplåten 16 är ungefär 40 cm, vilket är tillräckligt för att få auto- matiskt styrda fordonet 10 att stanna från en hastighet av cirka 80 meter per minut innan framplåten 16 kolliderar med ett föremål avkänt av förskjutningsdelen 30. Fixeringsskruven 56 i hylsan 54 tillåter vridinställning av kamenheten 50 kring ledtappens axel 46 så att armen 52 kan förläggas direkt fram- för lägesströmställarens yta 63 när säkerhetsstötfångaren 20 är i vila. Känsligheten för säkerhetsstötfångaren 20 att kon- takta föremål kan inställas genom att förflytta lägesström- ställaren 62 vertikalt uppåt eller nedåt för att öka eller minska avståndet mellan ytan 63 för strömställaren 62 och armen 52 genom att vrida låsskruvarna 66, 67. Även om nu stötfångaren för ett automatiskt styrt fordon ovan har beskrivits i en föredragen utföringsform skall inses att ...QLN llx 3 5; i :i i t ii :i :i ;.; 510 516 8 uppfinningen inte är begränsad till den visade utföringsfor- men. Modifikationer kan göras av den tekniskt sakkunniga, sär- skilt i betraktande av vad som ovan framgår. Det är därför avsikten att efterföljande patentkrav skall täcka alla sådana modifikationer som innefattas av uppfinningens väsentliga kännetecken eller som omfattas av uppfinningstanken.

Claims (9)

10 15 20 25 30 510 516 PATENTKRAV Fr*
1. Säkerhetsstötfàngare att avkänna föremål liggande i -_am- forningsriktningen för ett automatiskt styrt fordon, som har en främre ände med framsida och två hörn, vilken stötfångare med sina ytterändar är anbringade i respektive hörn och vilken stötfàngare består av en böjlig bandliknande avkänningsdel i form av en central del (32), huvudsakligen parallell med fordonsframsidan, med ett ändstycke (34) i varje ände, vilka ändstycken (34) är fästade i fordonets respektive hörn (14) medelst gàngleder (40), som tillåter utsvängning för änd- styckena (31) kring en vertikal axel (46) och vilka ändstycken (34) är bågformade från respektive ände av den centrala delen och bakåt till respektive hörn (14) så att ändstyckena (34) kan förflyttas vridledes kring den vertikala axeln (46), k ä n n e t e c k n a d a v, att var och en av gànglederna (40) har en i svängaxeln (46) svängbar arm (52), som är fixerbar relativt sitt tillhörande ändstycke (34) så att respektive arm (52) svänges i horisontalplanet när ändstyckena (34) svänges, varvid på varje fordonshörn är anbringat intill resp. arm (52) ett känselorgan (62) vars tillstånd förändras vid armens (52) förflyttning, vilken tillstàndsförändring alstrar en signal.
2. Säkerhetsstötfàngare för fordon enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d av, att varje gångled (40) innefattar (34) en ledtapp (46) som är förenad med respektive ändstycke och med sin basdel är förenad med respektive arm (54).
3. Säkerhetsstötfàngare för fordon enligt krav 1, k ä n - n e t e c k n a d av, att känselorganen (62) utgöres av läges- strömbrytare som är fastsatta ovanför respektive arm (52) för âït âVkäflnâ närVaIOn &V ârmšfnâ. .ni u) 15 20 30 (k) (Jl 510 516 w
4. Säkerhetsstötfångare för fordon enligt krav l, k ä n e t e c k n a d av första och andra elastiska spänno (82), vilka var och en innefattar en mot stötfàngaren vänd ände anbringad till den centrala delen (32) och en mot fordonet vänd ände anbringad till fordonets framsida, vilka elastiska spänn- organ ligger pà ömse sidor om fordonets längsgående centrumaxel (15).
5. Säkerhetsstötfàngare för fordon enligt krav 4, k ä n ~ n e t e c k n a d av en förstärkningsdel (80) som sträcker sig från den mot den centrala delen (32) vända änden av första spännorganet (82) till den mot den centrala delen vända änden av det andra spännorganet (82).
6. Säkerhetsstötfàngare enligt krav l, k ä n n e t e c k - n a d a v, att känselorganen (62) avkänner ett läge för respektive arm (52) och alstrar en frisignal när armen (52) är i sitt karakteristiska läge och alstrar en hindersignal när W armen (52) är förflyttad fràn det karakteristiska läget med viss sträcka. k ä n -
7. Säkerhetsstötfångare för fordon enligt krav 6, n e t e c k n a d av, att nämnda känselorgan (62) utgöres av lägesströmställare och att armarna (52) är av met
8. Säkerhetsstötfàngore för fordon enligt krav l, k ä n -n e t e c k n a d av, a arnarna var och en innefattar en huvud- sakligen horisontell yta.
9. Säkerhetsstötfàngare för fordon enligt krav 1, k ä n - n tt de mot fordonet vända ändarna af ) är åtskilda med ett avstånd som är större ä e W <1 M f f {1»= U Q m H' m O E! (n 7? | I ...I LJ (I) V1 O. G) B C) rf O. (D IJ (1 G) D ('f *1 Û! ...A (U CL (D I 444éš.SOC; 1995-29-l lll Jïfi _' '^. lO 7205233-5 0134245 l-IC, 11 SAMMANDRAG Säkerhetsstötfångare för användning vid automatiskt styrt for- don innefattande ett elastiskt band vid varje ände av fordo- net, svängbara förbindelser och känselorgan. Ändarna av det elastiska bandet är svängbart förenade med hörnorna vid främre och bakre ändarna av fordonet för svängning kring vertikal- axlar. Vid ingrepp med ett hinder under fordonets rörelse böjer sig bandet och svänger vid lederna. Ledrörelsen avkännes känselorganen som ger signal till en styrenhet som å sin sida förorsakar att fordonet stoppas i sin rörelse. Fig. 1
SE9203233A 1991-11-08 1992-11-02 Säkerhetsstötfångare för ett automatiskt fordon SE510516C2 (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/789,516 US5230543A (en) 1991-11-08 1991-11-08 Safety bumper for an automatic guided vehicle

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9203233D0 SE9203233D0 (sv) 1992-11-02
SE9203233L SE9203233L (sv) 1993-05-06
SE510516C2 true SE510516C2 (sv) 1999-05-31

Family

ID=25147867

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9203233A SE510516C2 (sv) 1991-11-08 1992-11-02 Säkerhetsstötfångare för ett automatiskt fordon

Country Status (3)

Country Link
US (1) US5230543A (sv)
DE (1) DE4237578C2 (sv)
SE (1) SE510516C2 (sv)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5775750A (en) * 1996-06-19 1998-07-07 Abb Flexible Automation Inc. Robotic collision detection bumper
GB9706164D0 (en) * 1997-03-25 1997-05-14 Hope Tech Dev Ltd Bumper assembly
DE19858292C2 (de) * 1998-12-17 2000-11-09 Daimler Chrysler Ag Sicherheitssystem für ein Kraftfahrzeug
US6364433B1 (en) * 1999-05-07 2002-04-02 Werner H. Stemer Automotive brake system and method
US6568877B1 (en) * 2001-01-04 2003-05-27 Donald F. Behrens Delineator pole and mower attachment
SE523968C2 (sv) * 2002-03-20 2004-06-08 Allan Johansson Anordning vid skydd för fordon samt användning av ett ifrågavarande skydd
US7234991B2 (en) * 2004-05-10 2007-06-26 Firecode Ltd. Moving toy

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1325729A (en) * 1919-12-23 george albert lyoii
US3664701A (en) * 1970-11-12 1972-05-23 Webb Co Jervis B Safety bumper for driverless vehicle
FR2523908A1 (fr) * 1982-03-26 1983-09-30 Fata Sa Pare-choc de securite pour mobile automoteur au sol
DE3213957C2 (de) * 1982-04-16 1987-04-02 Mannesmann AG, 4000 Düsseldorf Auffahrabschaltung für ein Fahrzeug
CH662992A5 (fr) * 1985-03-01 1987-11-13 Jd Technologie Ag Dispositif de protection contre les tamponnements pour vehicules de transport au sol.
US4730690A (en) * 1986-09-02 1988-03-15 Caterpillar Industrial Inc. Object sensing arrangement
US5048637A (en) * 1990-03-26 1991-09-17 Mannesmann Demag Corporation Bumper system for automatic guided vehicles

Also Published As

Publication number Publication date
SE9203233L (sv) 1993-05-06
DE4237578C2 (de) 2002-09-26
SE9203233D0 (sv) 1992-11-02
US5230543A (en) 1993-07-27
DE4237578A1 (sv) 1993-05-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4596412A (en) Tactile bumper for a mobile robot or platform
SE510516C2 (sv) Säkerhetsstötfångare för ett automatiskt fordon
US4264094A (en) Energy absorbing bumper mount for vehicles
US4465277A (en) Basketball goal structure
US4345755A (en) Exercising device
CN107854063B (zh) 一种智能洗地机器人的碰撞机构
EP1100317B1 (en) An unmanned vehicle for displacing manure
US2844943A (en) Pier bumper
CN113432520A (zh) 割草机器人的提升检测装置
US9903702B2 (en) Body deformation sensor and use of such a body deformation sensor
US5020720A (en) Mailbox holder
US4656961A (en) Articulated mooring device
US5390719A (en) Canopy assembly pivotable by over-height vehicle
CN106965951B (zh) 一种具有悬浮式吸能安全防护装置的行走机构
SE441283B (sv) Anordning for upphengning och lagring av styrvals
TR201920968A1 (tr) Kani̇ster i̇çi̇ katlanabi̇li̇r füze sabi̇tleme mekani̇zmasi
EP0229484B1 (en) Improvements in reversible ploughs
US10054260B2 (en) Rotation-adjustable hanging device
CN212044703U (zh) 一种用于移动机器人的室外用移动底盘
SE469879B (sv) Anordning för överföring av föremål
CN109960251B (zh) 一种用于底盘的全向感应避障机构
GB2141082A (en) Image pick-up assembly for a vehicle training simulator
CN216392146U (zh) 一种卸料臂及收获机
CN220076638U (zh) 一种无人船防撞机构
CN113474127B (zh) 带有传感器装置的自主车辆

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed