SE469129B - Loes skarvsnibb foer rullvaexling och ett foerfarande foer dess anvaendande vid skarvning av banor - Google Patents

Loes skarvsnibb foer rullvaexling och ett foerfarande foer dess anvaendande vid skarvning av banor

Info

Publication number
SE469129B
SE469129B SE9102567A SE9102567A SE469129B SE 469129 B SE469129 B SE 469129B SE 9102567 A SE9102567 A SE 9102567A SE 9102567 A SE9102567 A SE 9102567A SE 469129 B SE469129 B SE 469129B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
roller
nib
roll
adhesive
teeth
Prior art date
Application number
SE9102567A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9102567L (sv
SE9102567D0 (sv
Inventor
R Almqvist
Original Assignee
Johansson Arne
Almqvist Rolf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Johansson Arne, Almqvist Rolf filed Critical Johansson Arne
Priority to SE9102567A priority Critical patent/SE469129B/sv
Publication of SE9102567D0 publication Critical patent/SE9102567D0/sv
Priority to AU25642/92A priority patent/AU2564292A/en
Priority to PCT/SE1992/000606 priority patent/WO1993004968A1/en
Priority to EP92919539A priority patent/EP0606267A1/en
Publication of SE9102567L publication Critical patent/SE9102567L/sv
Publication of SE469129B publication Critical patent/SE469129B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H19/00Changing the web roll
    • B65H19/10Changing the web roll in unwinding mechanisms or in connection with unwinding operations
    • B65H19/102Preparing the leading end of the replacement web before splicing operation; Adhesive arrangements on leading end of replacement web; Tabs and adhesive tapes for splicing
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65HHANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL, e.g. SHEETS, WEBS, CABLES
    • B65H2301/00Handling processes for sheets or webs
    • B65H2301/40Type of handling process
    • B65H2301/46Splicing
    • B65H2301/4606Preparing leading edge for splicing
    • B65H2301/46075Preparing leading edge for splicing by adhesive tab

Landscapes

  • Replacement Of Web Rolls (AREA)
  • Folding Of Thin Sheet-Like Materials, Special Discharging Devices, And Others (AREA)

Description

Cï\ MQ “så Nå .Z pressen inte behöver stoppas på grund av att någon rulle i ett rullställ blir tom. Om en skarvning misslyckas måste papperet från den nya rullen träs genom alla tryckverken ifråga, vilket kan vara mycket tidsödande samtidigt som att hela pressen med samtliga tryckverk måste stoppas.
Ett tyskt dokument DE 3 504 536 visar ett skarvningsförfarande med en lös dubbelhäftande tejp anbringad tvärs över en pappers- bana. Den dubbelhäftande tejpen uppvisar i dess längdriktning en utsträckt utstående vulst vilken lyfter materialbanan från den föregående materialrullen vid skarvningsläget så att material- banan kan skäras, fräsas eller smärglas av vid skarvningsstället.
Vidare är de med klister försedda områdena täckta med en skyddsfolie. Förfarandet kräver bland annat en med hög hastighet löpande kniv-, fräs- eller smärgelvals som vid skarvningen drar av materialbanan vid den utstående vulsten och är närmast tillämplig för tjockare material där maskinen inte kan ta in en skarv med dubbla tjockleken just i skarven. Risken är betydande vid höghastighetsmatning av tunt material, som t. ex. vid tidningspapper, att även den iskarvade pappersbanan skärs av vid reduktionen av materialtjockleken vid skarvstället med kniven, fräsen eller smärgeln. Förfarandet indikerar vidare inget om hur precisionen i skarvningen säkerställs så att inte skjuvning i sidled av den skarvade pappersbanan.erhàlls, vilket är väsentligt vid tunna material och speciellt vid högre matningshastigheter då materialbanan lätt kan slitas av.
Ett svenskt patent SE 406 312 visar också ett förfarande vid skarvning av enl kontinuerligt löpande pappersbana. Därvid är änden av pappersbanan lösbart fäst på rullen medelst dubbel- häftande tejp som är anbringad på utsidan av änden. Alltså måste änden av pappersbanan själv på rullen prepareras. Detta för- farande avser dock dels primärt skarvning av relativt tjockt' '_material som t. ex;-Wellpapp som matas med relativt måttlig' hastighet. Förfarandet och anordningen- avser den mekaniska lösningen för maskinen för utnyttjande av skarvningen medelst denna dubbelhäftande tejp.
ICO Redoqörelse för uppfinningen Föreliggande uppfinning löser på ett enkelt sätt problemen vid skarvning av tunna material såsom t. ex. tidningspapper under kontinuerlig matning med hög hastighet genom att tillhandahålla ett förfarande med preparering av materialrullen genom användning av en speciell fastsättbar skarvsnibb i form av en lös rullsnibb, vilken genom ett vikningsförfarande erbjuder en effektiv och snabb och noggrann inpassning av rullsnibben på en ny material- rulle för iskarvning i den tunna löpande pappersbanan utan risk för att den iskarvade pappersbanan genom skjuvning kommer att vikas eller slitas sönder vid matningen genom ett t. ex. ett tryckverk.
Vidare tillhandahåller vikningsförfarandet enligt den före- liggande uppfinningen att rullsnibben oberoende av rullbredden även vid stora rullbredder enkelt och exakt inriktas och fästes med samma noggrannhet på rullen med nytt material som om skarv- snibben skulle utgöra en integrerad del av den nya rullen.
Vidare utnyttjas i förväg preparerade limsträngar med ett i enlighet med uppfinningen fastställt mönster, vilket före- trädesvis skyddas av en skyddsfolie, varvid denna skyddsfolie som lämpligen består av flera delar motsvarande de olika fasthäft- ningsområdena avlägsnas under inriktningen och infästningen av rullsnibben på den nya pappersrullen.
Vidare är ytterligare ett ändamål med det enligt uppfinningen fastställda mönstret av vidhäftningsytor att möjliggöra ett upproterande av den nya pappersrullen till en önskvärd periferi- hastighet i ett rullställ för automatisk rullväxling.
Vidare i enlighet med ytterligare ett ändamål med uppfinningen tillhandahålls på _rullsnibben speciella anordningar för att tillfälligt infästa spetsen av tanden eller tänderna vid infästningen av rullsnibben på en rulle innehållande materialet som skall iskarvas. Ö\ VD nu).
FJ NO é Ännu ett ytterligare ändamål med den föreliggande uppfinningen är att spillpappersrester från använda utbytta och nästa tomma pappersrullar är möjligt att utnyttja vid tillverkningen av rullsnibbar i enlighet med uppfinningen, varvid dessa rullsnibb- anordningar på detta sätt automatiskt erhåller rätt bredd och tjocklek, samtidigt som att materialkostnaden vid tillverkningen av sådana rullsnibbar blir i det närmaste försumbar.
Figurbeskrivning Uppfinningen kommer att beskrivas med hjälp av en belysande utföringsform och med hjälp av de medföljande ritningarna.
I ritningarna visar Fig. l ett typiskt utförande av ett rullställ enligt teknikens ståndpunkt använt vid skarvning av löpande papper i en tryckpress för t.ex dagstidningsproduktion, Fig. 2 en rullsnibb utskuren av en bit material med samma bredd som materialet som skall skarvas, Fig. 3 rullsnibben i Fig. 2 med pålagda häftande områden i form av remsor eller band, Fig. 4 rullsnibben i Fig. 3 med en markerad första viknings- linje, Fig. 5 rullsnibben i Fig. 4 vikt längs den första viknings- linjen och med en andra vikningslinje markerad, Fig. 6 rullsnibben hopvikt enligt den belysande utförings- formen för att appliceras på en rulle med material som skall iskarvas i en kontinuerligt löpande bana, Fig. 7 den hopvikta rullsnibben i Fig. 6 inpassad på en ny rulle, lm cm MD 3.
LJ Q3 ä Fig. 8 rullsnibben utvikt på den nya rullen och tillfälligt fäst i tändernas spetsar, och Fig. 9 den färdigpreparerade nya rullen med dess materialände lagd över rullsnibbens område med de tvärs gående vid- häftningsremsorna.
Belvsande utförinasform I fig. 1 visas ett typiskt utförande av ett rullställ som kan användas för växling av t. ex. pappersrullar vid en tryckpress för dagstidningsproduktion. Det i fig. l visade rullstället är ett två-armat rullställ för automatisk rullväxling. Vid normal drift befinner sig armarna la och lb t.ex vågrätt varvid den andra armen lb är i läget för preparering och inladdning av en ny rulle 4 medan den första armen la uppbär den matande rullen 2. Den andra armen lb befinner sig följaktligen så att en rulle 4 som laddas på denna således ej påverkar pappersbanan 8.
Armarna som bär banden 3~är uppfällda så att dessa ej påverkar pågående rulle 4 eller avgående rulle 2. När den matande rullens 2 diameter underskridit ett visst i förväg inställt värde utlöses en signal för "rullväxling". Armarna la och lb intar då läget enligt fig. 1. De så kallade bältarmarna som bär accelerations- remmarna 3 fälls ner mot pågående rullens 4 mantelyta och bringar denna rulle i :rotation (medurs i. detta fall). När rullens periferihastighet överenstämmer med pappersbanans 8 hastighet ges signal för rörelse av armen 5. Armen 5 som bär den så kallade borsten och kniven 6 vrids moturs mot pappersbanan.
Vid indikering av rätt läge för rullsnibben pressar armen 6 borsten mot pappersbanan och vidhäftning mot nya rullens mantelyta sker samtidigt som att kniven 6 klipper den avgående rullens 2 pappersbana. Därefter roteras rullställsarmarna la och lbj in till normarp ariftlägefivapvid -aen avgåçnaeå _ru11èr1__ z --avlägsnas och en.ny pågående rulle 7 nmmteras~som-ovan och manövern upprepas åter vid.nästa°skarvning._' .få För att indikera rätt läge av snibben under den pågående rullens 4 rotation används t. ex en bit aluminiumfolie som påverkar en - givare. Denna aluminiumfoliebit limmas på pågående rullens mantelyta med en för rullstället given fix position utgående från rullsnibbens tänder. Denna foliebit utgör dock ingen del av den föreliggande uppfinningen och applikationen av denna berörs därför inte ytterligare då detta utgör för fackmannen redan känd teknik.
Fig. 2 visar i en belysande utföringsform en rullsnibb 10 i enlighet med den föreliggande uppfinningen. I detta fall utgörs rullsnibben 10 av ett stycke material i form av en parallellogram sammansatt med en triangel, där ytterligare en triangelformad yta bortskurits så att denna sålunda bildade sida uppvisar två tänder 12 och 14.
I Fig. 3 visas hur ett område 18 försetts med tvärs över gående strängar eller band av häftande material. I den belysande utföringsformen i enlighet med uppfinningen visas två sådana mot sidokanterna 15 och 16 vinkelräta vidhäftningsremsor 21. Ett andra omrâde 20 har ett antal parallellt med sidokanterna 15 och 16 löpande vidhäftningsremsor 22 samt längs kanterna 23 av tänderna 12 och 14 även löpande vidhäftningsremsor. Områdena 18 och 20 är vidare täckta av en borttagbar skyddsfolie. Vidare uppvisar rullsnibben ett par löstagbara bitar 31 med vidhäftande material.
Fig. 4 visar hur rullsnibben 10 först viks längs en vikningslinje 32 vinkelrätt mot sidokanterna 15 och 16 så att tänderna 12 och 14 viks in mot områdena 18 och 20. Därefter viks rullsnibben enligt Fig. 5 ytterligare en gång längs en central andra vikningslinje 34 vinkelrätt mot den första vikningslinjen 32.
Rullsnibben -10 i enlighet med uppfinningen erhåller därmed ett . utseende enligt _Fig. _6', vilketger ett elementjsom är lätthanter- bart genom sin reducerade storlek.
IB.
CJ \ wâ r. \ I C) xO Z Inriktningskanten a som i detta fall består av både sidokanten 15 och 16 erbjuder en utmärkt och lättanvändbar inriktningskant som enkelt inriktas med rullens ena sida i enlighet med Fig. 7 så att den snedskurna delen pekar i en riktning med material- banans riktning på en rulle 40. Därefter vikes rullsnibben 10 ut på mantelytan av rullen 40 varvid den kommer att exakt inriktas med materialbanan. Härvid lossas först den ena och sedan den andra delen 31 från rullsnibben och används som fäste 30 för vardera tanden 12 och 14 mot rullens 40 mantelyta. Efter att tänderna fästs tillfälligt med hjälp av bitarna 31, avlägsnas skyddsfolien för området 18 och ett rakt skuret ändomràde av materialbanan på mantelytan fästes med hjälp av vidhäftnings- remsorna 21 mot rullsnibben 10, som visas i Fig. 8 och 9, samtidigt som att snibben hålls med en hand på den del som fortfarande är försedd.med skyddsfolie. Därefter avlägsnas resten av skyddsfolien som täcker rullsnibben. Rullen är därmed färdigpreparerad och insättes i rullstället enligt Fig. 1 motsvarande rullen 4 för att utföra den automatiska skarvningen under kontinuerlig matnfngshastighet när den tidigare matande rullens materialbana börjar ta slut. Prepareringen av den nya rullen med den lösa rullsnibben med vikningsförfarandet enligt uppfinningen.görs på någon minut med mycket stor exakthet, varvid stora arbetstidsinbesparningar âstadkommes. Med hjälp av rullsnibben i enlighet med uppfinningen kan en enda man i stället för fem till sju man klara av att underhålla 5 - 7 rullställ för en större dagstidningspress.
Av Fig 9 framgår vidare att i enlighet med uppfinningen bildar mönstret av vidhäftningsremsorna 22 och 23 på rullsnibbens tand eller tänder 12, 14 ett antal diskreta områden med mellanliggande områden som i materialbanans längdriktning är fria från vid- häftningsmaterial fför att möjliggöra anliggningsytor för accelerationsremmarna 3 vid upproteringen av den nya rullen i rullstället för den automatiska rullväxlingen._ ~ Vid. tunnare rullmaterial, .t.ex tunt .tidningspapper, behöver normalt infästningsbitarna 30 inte avlägsnas eftersom dessa å kommer att brista eller släppa omedelbart vid ingreppet av snibben mot den löpande materialbanan vid iskarvningen.
Vidare användes med fördel resterna från tidigare använda rullar för tillverkningen av de lösa rullsnibbarna varvid materialkost- naden ytterligare sänks samtidigt som den korrekta bredden för den lösa rullsnibben automatiskt erhålls.
Vid större rullbredder förses rullsnibben lämpligen med ytterli- gare vikningslinjer än vad som visats i den belysande utförings- formen för att erhålla en motsvarande liten och lätthanterlig storlek. Förfarandet vid tillverkningen och användningen av rullsnibben är i övrigt helt identiskt med vad som beskrivits Ovan .

Claims (10)

  1. JÄ Ö\ ¶D ms íxfi) vD 2 PATENTKRAV l. Förfarande vid skarvning av en vanligtvis tunn materialbana företrädesvis av papper med hjälp av ett så kallat rullställ under kontinuerlig matning med normal hög matningshastighet, genom användning av en rullsnibb som försetts med vidhäftande ytomràden skyddade med skyddsfolie, k ä n n e t e c k n a t av att materialet för en lös rullsnibb (10) skärs till en kvadratisk eller rektangulär yta sammansatt med en väsentligen triangelformad yta med en eller flera spetsar eller tänder (12, 14), varvid två sidor i kvadraten eller rektangeln utgör en första och en andra parallella sidokant (15, 16) medan en tredje raka kant (17) tillsammans med den motstående kanten med en eller flera tänder utgör en första och en andra tvärsida och varvid rullsnibben (10) tillverkas av företrädesvis samma material som materialet på den fulla rullen som skall skarvas och på materia- lets ena sida anordnas ett på förhand fastställt mönster av vidhäftande ytor skyddade av en skyddsfolie, varvid i mönstret även lämnas minst ett ytområde på tanden (12, 14) i dennas ut- sträckning helt fritt från vidhäftande material för att i rullstället tillåta upprotering av en med den fastsatta lösa rullsnibben (10) försedd rulle, att rullsnibben (10) vikes enligt ett givet mönster så att en av sidokanterna (15, 16) utgör en referenskant för exakt inpassning på den nya rullen, att vid applicerande av snibben spetsen av tanden eller tänderna (12, 14) förses med en anordning (30) för tillfällig infästning av snibben mot underlaget.
  2. 2. Förfarande enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a t av att vid vikningen av snibben först dess tand eller tänder (12, 14) viks in över den av skyddsfolien skyddade ytan så att en strapetsoidformad dubbelvikt snibb bildas genom att vikningskanten _* (32) är Vinkelrätt_mot snibbens'sidokanter'(l5, 16), att den dubbelvikta snibben viks minst en ytterligare gång företrädesvis på.mitten vinkelrätt mot den första-vikningen och Ch uâ s» AD 10 parallellt med sidokanterna (15, 16) så att av ena sidokanten eller båda sidokanterna skapas en inriktningssida (a).
  3. 3. Förfarande enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a t av att vid applicerandet den vikta rullsnibben (10) denna först inriktas med sin inriktningssida (a) mot rullens (40) ena sidokant varefter den viks ut mot rullens andra sidokant och därefter dess tand eller tänder (12, 14) viks ut och fram och fästs tillfälligt med hjälp av anordningen för tillfällig infästning (30), att efter avlägsnande av delar av eller hela skyddsfolien den väsentligen rakt avskurna änden (50) av materialet på den nya rullen fästs mot det området (18) av snibben som försetts med vidhäftningsremsor (21) parallella med den raka första tvärsidan (17) motsatt den andra tvärsidan med tanden eller tänderna (12, 14).
  4. 4. Förfarande enligt krav 3, k ä n n e t e c k n a t av att anordningen (30)«för tillfällig infästning av spetsen tanden eller tänderna erhålls genom lossande från rullsnibb- materialet av en eller flera i förväg förberedda flikar (31) med häftande egenskaper och vilka avses brista eller släppa när rullsnibbens exponerade häftande ytområden gör kontakt med den löpande materialbanan från rullen som skall ersättas.
  5. 5. Rullsnibb för skarvning av en vanligtvis tunn materialbana av företrädesvis papper under kontinuerlig matning med normal hög xnatningshastighet genom användning av ett så kallat rullställ och vilken.rullsnibb försetts med vidhäftande ytomràden skyddade med skyddsfolie, k ä n n e t e c k n a d av en lös rullsnibb (10) vilken är anordnad hopvikt enligt ett på förhand fastställt mönster för enkel lagring och effektivt anbringande på-en ny rulle med material som skall skarvas, att* ru_1~_1$1_1i1;b<_=.q' (~10)' 1:1_1_1va;1_ '.materia1 som_materialet på den nya rullen som skall skarvas, att-rullsnibben-utgör en kvadratisk eller rektangulär yta sammansatt med en väsentligen triangelformad yta med en eller ms CJ\ \O ~ Ä ND x\9 ll flera spetsar eller tänder (12, 14), varvid två sidor i kvadraten eller rektangeln.utgör första och andra sidokanter (15, 16) medan den tredje raka kanten (17) tillsammans med den motstående kanten med en eller flera tänder (12, 14) utgör en första respektive en andra tvärsida.
  6. 6. Rullsnibb enligt krav 5, k ä n n e t e c k n a d av att de vidhäftande ytorna utgörs av smala vidhäftningsremsor med häftmedel, varvid dessa ytor bildar ett på förhand fastställt mönster och är företrädesvis täckta av skyddsfolie. att i det på förhand fastställda mönstret av vidhäftnings- remsor på en tand (12, 14) i dess utsträckning är anordnat minst ett ytområde som är helt fritt från vidhäftande material för att i rullstället med accelerationsremmar tillåta upprotering av en med den fastsatta lösa rullsnibben (10) försedd rulle.
  7. 7. Rullsnibb enligt krav 6, k ä n n e t e c k n a d av att det fastställda mönstret bildar minst ett första och ett andra klart avgränsade område (18, 20), varvid det första området (18) uppvisar vidhäftningsremsorna (21) parallella med den raka första tvärsidan (17), medan snibbens övriga område (20) eller områden uppvisar vidhäftningsremsorna (22) parallella med sidokanterna.
  8. 8. Rullsnibb enligt krav 7, k ä n n e t e c k n a d av att längs den andra tvärsidan är anordnat vidhäftningsremsor längs tandens eller tändernas (12, 14) kantområden (23), vilka ansluter mot de med sidokanterna parallella vidhäftningsremsorna (22).
  9. 9. Rullsnibb enligt krav 8, k ä n n e t e c k n a d av att skyddsfolien utgörs av flera delar motsvarande de olika avgränsade områdena med vidhäftningsremsor.
  10. 10. Rullsnibb enligt krav 7 eller 8, k ä n n e't e c k n a d av- att anordningen (30) för tillfällig infästning av spetsen-av tanden eller tänderna (12, 14) är anordnat med en bit material ("J\ xO _. .B PO \ F) lå (31) försett med vidhäftningsmaterial som lossats från resten av Snibben och tillfälligt fäster verderbördande spets (12, 14) mot det underliggande materialet vid anbringandet.
SE9102567A 1991-09-06 1991-09-06 Loes skarvsnibb foer rullvaexling och ett foerfarande foer dess anvaendande vid skarvning av banor SE469129B (sv)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9102567A SE469129B (sv) 1991-09-06 1991-09-06 Loes skarvsnibb foer rullvaexling och ett foerfarande foer dess anvaendande vid skarvning av banor
AU25642/92A AU2564292A (en) 1991-09-06 1992-09-02 Roll flap means
PCT/SE1992/000606 WO1993004968A1 (en) 1991-09-06 1992-09-02 Roll flap means
EP92919539A EP0606267A1 (en) 1991-09-06 1992-09-02 Roll flap means

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9102567A SE469129B (sv) 1991-09-06 1991-09-06 Loes skarvsnibb foer rullvaexling och ett foerfarande foer dess anvaendande vid skarvning av banor

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9102567D0 SE9102567D0 (sv) 1991-09-06
SE9102567L SE9102567L (sv) 1993-03-07
SE469129B true SE469129B (sv) 1993-05-17

Family

ID=20383639

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9102567A SE469129B (sv) 1991-09-06 1991-09-06 Loes skarvsnibb foer rullvaexling och ett foerfarande foer dess anvaendande vid skarvning av banor

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0606267A1 (sv)
AU (1) AU2564292A (sv)
SE (1) SE469129B (sv)
WO (1) WO1993004968A1 (sv)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0546457B1 (de) * 1991-12-09 1995-05-17 MAN Roland Druckmaschinen AG Klebevorrichtung
DE4219968C2 (de) * 1992-06-19 1994-04-14 Koenig & Bauer Ag Klebespitze für Papierrollen
DE4424902C2 (de) * 1994-07-14 1997-02-13 Koenig & Bauer Albert Ag Klebemittelanordnung
DE4424901C2 (de) * 1994-07-14 2000-05-25 Koenig & Bauer Ag Klebeetikettenanordnung zum Befestigen eines Papierbahnanfanges einer Vorratspapierbahnrolle
US7476429B2 (en) * 2003-11-03 2009-01-13 Permacel Bridge label for splicing tape
CN113044628B (zh) * 2019-12-26 2024-07-02 无锡先导智能装备股份有限公司 接带连接件、接带结构及接带方法

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2120778A (en) * 1931-08-24 1938-06-14 Allan J Cline Method of supplying paper to printing presses
US2000439A (en) * 1931-10-15 1935-05-07 Goss Printing Press Co Ltd Web renewing mechanism
US2214719A (en) * 1936-12-24 1940-09-10 Hoe & Co R Method and means for renewing web rolls in a printing machine
DE734478C (de) * 1940-05-15 1943-04-16 Maschf Augsburg Nuernberg Ag Klebestreifen zum Befestigen des freien zugespitzten Endes einer Papierbahn an der zugehoerigen Papierersatzrolle in Papierrollenanklebevorrichtungen
US2454093A (en) * 1945-02-06 1948-11-16 Wood Newspaper Mach Corp Web splicing device
US3006568A (en) * 1960-03-02 1961-10-31 Crabtree & Sons Ltd R Adhesive tab
CA984807A (en) * 1972-08-29 1976-03-02 Rengo Co. Method and apparatus for splicing paper rolls
GB1504286A (en) * 1975-05-22 1978-03-15 Norprint Ltd Adhesive tabs
DE3504536A1 (de) * 1985-02-11 1986-08-14 Karl-Heinz 6100 Darmstadt Sattler Verfahren zur verklebung von bewegten materialbahnen, sowie klebeband und vorrichtung zur durchfuehrung des verfahrens

Also Published As

Publication number Publication date
SE9102567L (sv) 1993-03-07
AU2564292A (en) 1993-04-05
WO1993004968A1 (en) 1993-03-18
SE9102567D0 (sv) 1991-09-06
EP0606267A1 (en) 1994-07-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5323981A (en) Splicer tape system
US3595114A (en) Web slitting apparatus
US5123316A (en) Method and apparatus for the reduction of paper waste
US4575017A (en) Paster tab and method of use
US5078375A (en) Method of superposing webs
JPH0362616B2 (sv)
US20030164103A1 (en) Apparatus for slitting, merging, and cutting a continuous paperweb
SE469129B (sv) Loes skarvsnibb foer rullvaexling och ett foerfarande foer dess anvaendande vid skarvning av banor
EP0389166A2 (en) Masking device with tape tracking member
JPS58162453A (ja) 複数のウエブ状材料供給ロ−ルのためのホルダ
US4056426A (en) Paper salvaging machine with improved splicing board
US2752984A (en) Flying tape splice for pressure-sensitive adhesive tape
EP0683122B1 (de) Klebemittel zum Verbinden von auf angetriebenen Rollen gewickelten Materialbahnen
CN211619430U (zh) 一种可调分切间距的静电膜分切复卷装置
SE520121C2 (sv) Tvärsskärapparat och -metod för ett banliknande material, liksom arkskärare
AU687429B2 (en) Flying splice adhesive tape
GB2257931A (en) Improvements relating to the joining of coiled stock
IE45379L (en) Improvements in or relating to continuous stationery¹assemblies
DE4117404C1 (sv)
US929876A (en) Slitting-machine.
JP2799897B2 (ja) スリッターリワインダー
US4308798A (en) Newsprint press orientation device
GB2196940A (en) Stationary splicing of paper webs
JP2530837B2 (ja) ウエブ巻取方法および装置
JP4143813B2 (ja) 自動壁紙糊付機

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 9102567-6

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 9102567-6

Format of ref document f/p: F