SE456227B - Siktmaskin med en siktvevsyta som er paverkbar medelst anslagsorgan - Google Patents

Siktmaskin med en siktvevsyta som er paverkbar medelst anslagsorgan

Info

Publication number
SE456227B
SE456227B SE8400007A SE8400007A SE456227B SE 456227 B SE456227 B SE 456227B SE 8400007 A SE8400007 A SE 8400007A SE 8400007 A SE8400007 A SE 8400007A SE 456227 B SE456227 B SE 456227B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
screen
push rod
machine according
screening machine
rods
Prior art date
Application number
SE8400007A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8400007D0 (sv
SE8400007L (sv
Inventor
W Blachetta
H Peterling
Original Assignee
Rheinische Werkzeug & Maschf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19838313148 external-priority patent/DE8313148U1/de
Priority claimed from DE19833330196 external-priority patent/DE3330196C1/de
Application filed by Rheinische Werkzeug & Maschf filed Critical Rheinische Werkzeug & Maschf
Publication of SE8400007D0 publication Critical patent/SE8400007D0/sv
Publication of SE8400007L publication Critical patent/SE8400007L/sv
Publication of SE456227B publication Critical patent/SE456227B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07BSEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS BY SIEVING, SCREENING, SIFTING OR BY USING GAS CURRENTS; SEPARATING BY OTHER DRY METHODS APPLICABLE TO BULK MATERIAL, e.g. LOOSE ARTICLES FIT TO BE HANDLED LIKE BULK MATERIAL
    • B07B1/00Sieving, screening, sifting, or sorting solid materials using networks, gratings, grids, or the like
    • B07B1/46Constructional details of screens in general; Cleaning or heating of screens
    • B07B1/50Cleaning
    • B07B1/54Cleaning with beating devices
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07BSEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS BY SIEVING, SCREENING, SIFTING OR BY USING GAS CURRENTS; SEPARATING BY OTHER DRY METHODS APPLICABLE TO BULK MATERIAL, e.g. LOOSE ARTICLES FIT TO BE HANDLED LIKE BULK MATERIAL
    • B07B1/00Sieving, screening, sifting, or sorting solid materials using networks, gratings, grids, or the like
    • B07B1/42Drive mechanisms, regulating or controlling devices, or balancing devices, specially adapted for screens

Landscapes

  • Combined Means For Separation Of Solids (AREA)

Description

l5 20 25 30 35 'maskin av det slag som anges 1 456 227 2- obetydlig förslitning av siktduken. Ändamâletmed uppfinningen är att åstadkomma en sikt- ingressen till patentkravet l, varvid den fördel, som uppnåtts redan vid teknikens ståndpunkt, och som består däri att samtliga stänger som uppbär anslagsorgan drives av en gemensam vibrator via en gemensam tryckstång, vidhålles och som dessutom möj- liggör en ännu bättre anpassning av siktmaskinen till siktningsbetingelserna för förekommande siktgods, var- vid åtminstone den jämna gången hos maskinen bibehâlles och förslitningen minskas, och som också möjliggör en enklare och billigare tillverkning av densamma.
Detta ändamål uppnås genom ett utförande med följan- de kännetecknande särdrag: a) - att de stänger som uppbär anslagsorganen var och en i området för dess båda änddelar är lagrade medelst långsträckta, längs siktvävsytan riktade och i för- hållande till denna väsentligen i nivå anordnade, metalliska böjfjädrar,varvid var och en av böjfjäd- rarna med den ena änden är infäst till siktlådan och med den andra änden till en stång, och b) - att som vibrator är anordnad en elektromagnetisk vib- rator, som verkar linjärt på tryckstången och är in- ställbar såväl med avseende på frekvensen som med av- seende på amplituden.
Genom dessa åtgärder skonas siktvävsytan på ett tidi- gare ej uppnått sätt, eftersom svängaxlarna för de stänger som uppbär anslagsorganen, med hjälp av de såväl enkla som störningsobenägna och underhållsfria böjfjädrarna kan an- ordnas i nivå med siktvävsytan, så att anslagsorganen un- der anslaget slår an mot siktvävsytani kvasi-rät vinkel och därigenom undviker friktionsalstrande och siktvävs- ytans förslitning befrämjande tvärkomponenter.
Dessutom medger den fjädrande infästningen av de stänger som uppbär anslagsorganen en direkt förbindning l0 l5 20 25 30 35 3 456 227 av vibratorn med tryckstången, varvid den tidigare erforder- liga vevstaken bortfaller, vilket också medför avsevärd för- enkling ur tillverkningssynpunkt, varvid dessutom medelst de tidigare beskrivna böjfjädrarna också uppnås större fjädrings- sträcka, och det närmare bestämt också i vertikal riktning, än vad som är fallet med vridlager som är utformade som gummi- torsionsfjädrar, för att kunna utjämna tryckstângens vertikala oscillation.
Dessutom uppnås genom de i förhållande till siktvävsytan i rät vinkel anslående anslagsorganen och genom den i det en- skilda fallet möjliggjorda ändringen av svängningsfrekvensen och/eller amplituden, en förbättring av separeringseffekten, varvid ocksâ risken för igensättning av siktvävsytan medelst siktgods i avsevärd grad minskas. Den elektromagnetiska driv- anordningen är också mer prisvärd än en medelst en elektrisk motor drivbar vevmekanism.
Det är därvid också fördelaktigt om de fria, för infäst- ning av stängerna tjänande änddelarna av böjfjädrarna är rik- tade i riktning mot siktgodsbeskickningen för siktvävsytan.
En utformning som bland annat förbättrar den jämna gäng- en hos den tidigare beskrivna siktmaskinen består däri, att stängerna, via svänghävarmarna är förbundna med tryckstângen medelst metalliska böjfjädrar, som å ena sidan är infästa till tryckstången och å andra sidan till svänghävarmarna.
En föredragen och för detta ändamål lämplig utformning kännetecknas därav, att var och en av svängarmarnas fria, mot tryckstången vända änddelar uppbär en i förhållande till svängarmarna tvärriktad, rak böjfjäder, ungefär på mitten av dess längdutsträckning, och av att var och en av böjfjädrar- na med sina änddelar uppbäres på tryckstången i ungefär sam- ma riktning som denna, varvid var och en av böjfjädrarna dessutom företrädesvis är fast inspänd med den ena änddelen under det att den andra änddelen är i längdled justerbart lagrad.
Därigenom bortfaller också de vridlager som tidigare m 15 20 25 30 35 456 227 4 ansågs nödvändiga och som bland annat utsättes för förslit- ning under inverkan av siktgodset, vilka vridlager vid den förstoring av lagerspelen som âstadkommes genom förslitning ständigt ökar siktmaskinens bullernivå. ' För att avlasta de nämnda, för minskning av rörelsen hos tryckstangen och svänghävarmen tjänande böjfjädrarna, är det fördelaktigt att lagra tryckstangen i stativet medelst länkar som är inriktade på ungefär samma sätt som svängarmarna, varvid länkarna vidare företrädesvis har unge- fär samma effektiva längd som svänghävarmarna.
Länkarna är utformade som böjliga stavar som å ena si- dan är inspända till siktlâdan och á andra sidan till tryck- stången och riktade tvärs deras längdutsträckning.
Ytterligare en fördelaktig utformning av ovan beskriv- na anordning, varmed för siktprocessen icke önskvärd över- lagring av svängningar på siktduksytan i stor utsträckning undvikes, består däri, att tryckstângen medelst av stativet fast uppburna geider är lagrad för justering uteslutande i sin längdriktning. i_ Ett utföringsexempel av uppfinningen visas på ritning- arna och beskrives närmare i det följande.
På ritningarna visar: FIG. l ett längdsnitt genom en siktmaskin; FIG. 2 en del av denna sedd ovanifrân.
Den på ritningarna visade siktmaskinen innefattar en rektangulär siktlåda l på vilken en i huvudsak ytjämn sikt- vävsyta 2 är utbytbart uppburen, varvid dess korta kantde- lar är anordnade i spännorgan 3 som är parallella med den korta sidan hos siktlâdan.
I användningsläget är siktlådan l och siktvävsytan 2 anordnade med lutning åt vänster. _Uver den högra, övre änddelen av siktlâdan kan vara anordnad en inloppstratt för siktgods, under det att icke visade siktgodsutlopp är anordnade vid den undre änddelen av siktlådan l och under siktvävsytan 2.
If 10 15 20 25 30 35 5 456 227 Under siktvävsytan 2 är i siktlådan l lagrade ett fler- tal, i förhållande till siktgodsets matningsriktning och i förhållande till siktlådans l utsträckning i längdled, i rät vinkel inriktade och med siktvävsytan 2 parallellt förlöpan- de stänger 4.
Till samtliga stänger 4 är infästade ett flertal längs stängerna fördelade, tvärriktade slagarmar 5, som uppbär an- slag 6 avsedda att slås an mot undersidan av siktvävsytan 2.
Dessa kan vara utformade som lister som kan sträcka sig över siktvävsytans2 hela bredd.
På varje stång 4 är anordnad ytterligare en i tvärrikt- ningen utskjutande svänghävarm 7, som är riktad nedåt.
Stångens 4 samtliga svänghävarmar 7 är ledbart förbund- na med en gemensam tryckstång 8. Tryckstången 8 sträcker sig längs siktlådan l i dess längdriktning.
Det mot siktgodsinloppet vända ändpartiet av tryckstång- en 8 är via en bladfjäder 9 förbunden med det oscillerande ankaret hos en av siktlådan uppburen elektromagnetisk, och i tryckstångens 8 riktning verkande drivanordning l0, vars frekvens och/eller vars amplitud medelst en i och för sig känd elektrisk regleranordning valfritt kan förändras under driften.
Var och en av stängerna 4 är vid sina båda ändpartier lagrade i siktlådan l medelst långsträckta, längs siktvävs- ytan riktade och i förhållande till denna åtminstone i hu- vudsak i nivå anordnade böjfjädrar l0l av stål och närmare bestämt på så sätt, att var och en av böjfjädrarna med det ena ändpartiet är infäst till siktlàdan l och med det and- ra, fria ändpartiet är infäst till en stång 4. Därvid är det fria, för infästning av stången 4 tjänande ändpartiet av böjfjädern l0l riktad i riktning mot siktvävsytans sikt- godsinmatning. för den rörliga förbindningen av tryckstången 8 med svänghävarmarna 7 är likaså anordnade böjfjädrar 102 av stål. 10 15 20 25 30 35 456 227 6 Dessa är samtliga inriktade tvärs svänghävarmarna 7 och sträcker sig parallellt med tryckstången 8, varvid svänghävarmarna 7 är anordnade att ingripa med böjfjäd- rarna 102 ungefär mitt på dessas längsutsträckning.
Böjfjädrarnas 102 ändpartier är infästa till tryck- stången 8.
Var och en av böjfjädrarna 102 kan emellertid också var inspänd till tryckstângen 8 endast med det ena änd- partiet, under det att det andra ändpartiet är inställ- bart styrt på tryckstângen 8 i dess längdriktning.
Tryckstângen 8 är vidare upphängd i länkar 103.
Länkarna 103 är riktade ungefär i samma riktning som svänghävarmarna 7 och har ungefär samma verksamma längd som svänghävarmarna 7. _ De övre ändpartierna av länkarna 103 är infästa till strävor 104, som är inriktade i samma riktning som siktlådans 1 längdriktning och infästa till denna.
Länkarna 103 är vidare utformade som böjliga stavar, vars ändpartier är fastspända till strävorna 104 respek- tive till tryckstângen 8. Bladfjädrarna 101 kan också va- ra anordnade utanför siktlâdan 1, varvid urtagningar lämpligen måste vara anordnade i siktlâdans 1 sidostycken, genom vilka urtagningar stängerna 4 kan skjuta ut.
I varje fall är det fördelaktigt att tillsluta urtag- ningarna medelst flexibla tätningar.
Under vissa omständigheter kan det också vara fördel- aktigt, att också anordna tryckstången 8 utanför siktlå- dan 1.
Böjfjädrarna 101 och 102 kan vara utformade som blad- fjädrar med ett eller flera skikt.
Alla nya, i beskrivningen och/eller ritningarna visa- de enskilda eller kombinerade särdrag är betydelsefulla ur uppfihningssynpunkt.

Claims (9)

& 10 15 20 25 30 35 7 456 227 PATENTKRAV
1. Síktmaskin bestående av en siktläda (l) med minst en i lutning från siktgodsinloppet till sikt- godsutloppet anordnad siktvävsyta (2), vilken är di- rekt påverkbar medelst fram och återsvängande an- slagsorgan (6), som är anordnade under siktvävsytan och fördelade över denna, varvid anslagsorganen (6) uppbäres på slaghävarmar (5) anordnade under sikt- vävsytan (2), vilka, sammanfattade i grupper, skju- ter ut från stänger (4) som uppbäres av siktlådan (l) och är inriktade tvärs siktgodsets matningsrikt- ning och som uppvisar svänghävarmar (7), som via en gemensam tryckstång (8) kan försättas i vibration medelst en vibrator (l0), k ä n n e t e o k n a d av följande särdrag: a) - att de stänger (4) som uppbär anslagsorganen (6) var och en i området för dess båda ändpar- tier är lagrade medelst làngsträckta, längs siktvävsytan (2) riktade och i förhållande till denna väsentligen i nivå anordnade, metallíska böjfjädrar (l0l), varvid var och en av böjfjäd- rarna (101) med den ena änddelen är infäst till siktlådan och med den andra, fria änddelen till en stång (4), och b) - att som vibrator är anordnad en elektromagne- tisk vibrator (10), som verkar linjärt på tryckstängen (8) och är inställbar såväl med avseende på frekvensen som med avseende på V amplituden.
2. Siktmaskin enligt krav l, k ä n n e t e c k - n a d av att de fria änddelarna av böjfjädrarna (101), som tjänstgör som infästníng av stängerna (4), är riktade i riktning mot siktvävsytans sikt- godsinmatning. 10 15 20 25 30 35 456 227 ' s
3. Siktmaskin enligt krav l eller 2, k ä n n e - t e c k n a d av att stängerna (4) via svänghävar- marna (7) är förbundna med tryckstången (8) medelst metalliska böjfjädrar (102) som à ena sidan är in- fästa till tryckstângen (8) och å andra sidan till svänghävarmarna (7).
4. Siktmaskin enligt krav 3, k ä n n e t e c k - n a d av att var och en av svänghävarmarnas (7) fria, mot tryckstången (8) vända änddelar uppbär en i förhållande till svänghävarmarna tvärriktad, vä- sentligen rak böjfjäder (102) ungefär på mitten av dess längdutsträckning, och av att var och en av böjfjädrarna (102) med sina änddelar uppbäres på tryckstången (8) i ungefär samma riktning som denna.
5. Siktmaskin enligt krav 4, k ä n n e t e c k - n a d av att var och en av böjfjädrarna (lO2) är fast inspänd till tryckstángen (8) med den ena änd- delen, under det att den andra änddelen är i längd- led justerbart lagrad.
6. Siktmaskin enligt något av kraven l-5, k ä n - n e t e c k n a d av att tryckstången (8) är lagrad på stativet medelst länkar (l03) som är likriktade i förhållande till svänghävarmarna (7).
7. Siktmaskin enligt krav 6, k ä n n e t e c k - n a d av att länkarna (103) har ungefär samma verk- samma längd som svänghävarmarna (7).
8. Siktmaskin enligt krav 6 eller 7, k ä n n e - t e c k n a d av att länkarna (103) är utformade som böjliga stavar som å ena sidan är inspända pà _stativet och å andra sidan på tryckstången (8) och riktade tvärs deras längdutsträckning.
9. Siktmaskin enligt något at kraven l-8, k ä n - n e t e c k n a d av att tryckstången (8) medelst i stativet fast uppburna gejder är justerbart lagrad för inställning uteslutande i dess längdutsträckning.
SE8400007A 1983-05-04 1984-01-02 Siktmaskin med en siktvevsyta som er paverkbar medelst anslagsorgan SE456227B (sv)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19838313148 DE8313148U1 (de) 1983-05-04 1983-05-04 Siebmaschine
DE19833330196 DE3330196C1 (de) 1983-08-20 1983-08-20 Siebmaschine

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE8400007D0 SE8400007D0 (sv) 1984-01-02
SE8400007L SE8400007L (sv) 1985-02-21
SE456227B true SE456227B (sv) 1988-09-19

Family

ID=25813379

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8400007A SE456227B (sv) 1983-05-04 1984-01-02 Siktmaskin med en siktvevsyta som er paverkbar medelst anslagsorgan

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4575420A (sv)
AT (1) AT379969B (sv)
BR (1) BR8400071A (sv)
CA (1) CA1203780A (sv)
DD (1) DD215943A5 (sv)
ES (1) ES284532Y (sv)
FR (1) FR2545386B1 (sv)
GB (1) GB2139317B (sv)
IT (1) IT1170099B (sv)
NL (1) NL8401406A (sv)
SE (1) SE456227B (sv)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5397002A (en) * 1993-05-14 1995-03-14 Lambert; Gene F. Variable control screen apparatus
AT401358B (de) * 1993-10-18 1996-08-26 Ruef Anton Einrichtung zur ausscheidung bzw. zum trennen von stoffen unterschiedlicher dichte eines stoffgemisches oder stoffgemenges
AUPM365894A0 (en) * 1994-02-02 1994-02-24 Minpro Pty. Limited Rapped sieve bend
US6062394A (en) * 1998-11-19 2000-05-16 Beloit Technologies, Inc. Modular wood particle screen
GB0122852D0 (en) * 2001-09-21 2001-11-14 Russel Finex Seiving apparatus

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US270001A (en) * 1883-01-02 Grain separator
US819177A (en) * 1905-07-31 1906-05-01 L F Selle Cornmeal-bolter.
US1353546A (en) * 1917-09-21 1920-09-21 Sturtevant Mill Co Separator
US1380289A (en) * 1920-03-05 1921-05-31 Henry H Childers Screening device
US1705619A (en) * 1925-06-19 1929-03-19 Adamson Stephens Mfg Co Vibrating screen
US2192668A (en) * 1937-05-10 1940-03-05 Strain George Harry Screen
US2334368A (en) * 1941-08-08 1943-11-16 Frank M Wolf Feeder
DE2016199C3 (de) * 1970-04-04 1982-02-25 Rhewum Rheinische Werkzeug- Und Maschinenfabrik Gmbh, 5630 Remscheid Siebmaschine
DE2133187C3 (de) * 1971-07-03 1980-04-17 Siebtechnik Gmbh, 4330 Muelheim Vibrationssieb
AT345645B (de) * 1977-03-23 1978-09-25 Binder Co Ag Siebmaschine
DE2918984C2 (de) * 1979-05-11 1982-06-09 Uhde Gmbh, 4600 Dortmund Vorrichtung zum Antrieb einer um ihre Längsachse schwingbar angeordneten Welle
AT377589B (de) * 1981-08-28 1985-04-10 Mueller Franz Befestigungselement zum abhaengen von einrichtungen wie geraete, rohre u. dgl.

Also Published As

Publication number Publication date
FR2545386B1 (fr) 1986-12-26
BR8400071A (pt) 1985-02-12
FR2545386A1 (fr) 1984-11-09
US4575420A (en) 1986-03-11
IT1170099B (it) 1987-06-03
IT8324469A0 (it) 1983-12-30
CA1203780A (en) 1986-04-29
ATA365783A (de) 1985-08-15
SE8400007D0 (sv) 1984-01-02
AT379969B (de) 1986-03-25
ES284532U (es) 1985-08-01
DD215943A5 (de) 1984-11-28
ES284532Y (es) 1986-04-16
NL8401406A (nl) 1984-12-03
SE8400007L (sv) 1985-02-21
GB2139317B (en) 1986-07-02
GB8329313D0 (en) 1983-12-07
GB2139317A (en) 1984-11-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DE3410573C2 (de) Vorrichtung zum Putzen von Grießen
US777317A (en) Shaking ore-screen.
SE507468C2 (sv) Vibrationssikt
SE456227B (sv) Siktmaskin med en siktvevsyta som er paverkbar medelst anslagsorgan
US2153243A (en) Vibratory screen
DE2623761C2 (de) Vorrichtung zum Rütteln eines federnd gehaltenen Trogs
US1923229A (en) Screening apparatus
US3080961A (en) Reversing vibrating conveyor
BE1004309A3 (nl) Steuninrichting voor de sleep bij een weefmachine.
DE666453C (de) Einrichtung zum Sieben und Foerdern von Massengut
DE69608079T2 (de) Siebmaschine mit Reduktion der auf dem Träger ausgeübten Kraft
US1689314A (en) Thrashing machine
US6220447B1 (en) Variable frequency screening apparatus
DE3330196C1 (de) Siebmaschine
US1200497A (en) Conveyer.
US310181A (en) Middlings purifier
US495190A (en) simon
US1532720A (en) Sifter
SE502726C2 (sv) Spaltsåll för träflis och liknande
US1114097A (en) Vibrating screen or separator.
US418862A (en) Shoe for thrashing-machines
US874291A (en) Separator-sieve.
US149003A (en) Improvement in reciprocating winnowers
US403675A (en) Flour-bolt
US477594A (en) Grain-cleaner

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8400007-4

Effective date: 19920806

Format of ref document f/p: F