SE452520B - Tank for inneslutning av en oljekyld, elektromagnetisk induktionsanordning - Google Patents

Tank for inneslutning av en oljekyld, elektromagnetisk induktionsanordning

Info

Publication number
SE452520B
SE452520B SE8100589A SE8100589A SE452520B SE 452520 B SE452520 B SE 452520B SE 8100589 A SE8100589 A SE 8100589A SE 8100589 A SE8100589 A SE 8100589A SE 452520 B SE452520 B SE 452520B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
tank
projections
rib
groups
places
Prior art date
Application number
SE8100589A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8100589L (sv
Inventor
T Ito
S Sawada
M Shikii
Original Assignee
Tokyo Shibaura Electric Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP953780A external-priority patent/JPS6016737B2/ja
Priority claimed from JP1342280A external-priority patent/JPS56110210A/ja
Priority claimed from JP1342380A external-priority patent/JPS56110211A/ja
Application filed by Tokyo Shibaura Electric Co filed Critical Tokyo Shibaura Electric Co
Publication of SE8100589L publication Critical patent/SE8100589L/sv
Publication of SE452520B publication Critical patent/SE452520B/sv

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01FMAGNETS; INDUCTANCES; TRANSFORMERS; SELECTION OF MATERIALS FOR THEIR MAGNETIC PROPERTIES
    • H01F27/00Details of transformers or inductances, in general
    • H01F27/02Casings
    • H01F27/025Constructional details relating to cooling

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Housings And Mounting Of Transformers (AREA)
  • Transformer Cooling (AREA)

Description

15 20 25 30 35 452 520 2 tal panelformade radiatorelement, vilka sträcker sig mellan varje par av övre och nedre fördelningsstycken, har visat sig ha följande nackdelar.
För det första kräver den andra konstruktionen ett stort antal produktionssteg, t ex tillskärning av stål- plattorna i önskade storlekar, formning av stålplattorna genom pressning om så krävs, söm- eller punktsvetsning av stålplattorna på mellanliggande ställen, sömsvetsning av periferiområdena för åstadkommande av ett panelele- ment, korrigering av deformationer i panelelementet, vil- ka orsakats av svetsningsoperationerna, montering av ett nödvändigt antal av elementen och förankring av de monte- rade enheterna mellan de övre och nedre förbindningsstyc- kena, anordnande av förstärkningsorgan tvärs över panel- elementen för att därigenom åstadkomma en radiator av paneltyp och montering av ett önskat antal radiatorer på tankens sidovägg.
Största delen av den ovan beskrivna sömsvetsningen, häftsvetsningen eller liknande, som i alltför hög grad utföres under tillverkningen, är motstândssvetsnings- förfaranden, som utföres under en ogynnsam atmosfär. Av detta skäl tenderar bristfällig svetsning att medföra oljeläckage genom de på otillfredsställande sätt svet- sade delarna.
Dessutom när tanken av den andra konstruktionen transporteras, utsättes radiatorerna, som var och en innefattar ett flertal panelformade radiatorelement, för allvarlig vibration. Detta medför således att för stora spänningar, som är proportionella mot produkten av en vibrerande dels massa (inklusive den däri place- rade, isolerande oljan) och accelerations- eller retar- dationshastigheten hos den vibrerande delen, skapas i skarvdelarna mellan radiatorelementen och fördelninge- styckena samt fördelningsstyckena och tanken torsions- eller skjuvspänningar av samma skäl.
Dessa spänningar intensifieras i proportion till den elektriska anordningens kapacitet. När den elektriska 10 15 20 25 30 35 452 §20 _'- 3 anordningens kapacitet ökar bör således antalet radia- torelement och längden på dessa ökas för bortledning av i den elektriska anordningen alstrat värme.
Av detta skäl skadas ofta de tankar, som innesluter en elektrisk anordning med stor kapacitet, under transpor- ten och eventuellt försök att förhindra skador genom för- stärkning av tanken ökar oundvikligen den kostnad och den tid, som krävs för framställning av dessa tankar.
En ytterligare nackdel med radiatorn av paneltyp är att variationen i storlek och delningefl fÖr.0ljekflnål@rHa, som formas genom pressning i radiatorelementet, begrän- sas av formverktygets kostnad. Detta gör det omöjligt att åstadkomma optimala radiatorelement och konstruktions- friheten begränsas därmed.
Den tredje konventionella konstruktionen av tankarna har ett antal korrugerade utsprång och spår med ett av- sevärt djup (fig l). Vid denna konstruktion är varje stålplatta vågformad för att åstadkomma ett antal ver- tikalt anordnade, parallellt sig sträckande, ribbliknan- de utskott 1 med lika storlekar och delningar. Stål- plattorna svetsas samman för att bilda fyra sidoväggar av tanken, medan utskotten l av stâlplattorna bildar en radiator 3 på varje sidovägg av tanken. De övre och ned- re ändarna av varje utskott l pressas samman och slutes genom svetsning och ett antal bandformade förstärknings- organ 2 fästes över de ribbliknande utskottens 1 spetsar.
En övre slutram 4 och en nedre bottenplatta 5 är dessutom fastsvetsad på de övre respektive nedre ändarna av de fyra sidoväggarna.
I fallet när tankens inre står i förbindelse med atmosfären bestäms spänningen och deformationen av ra- diatorn 3 under statiskt tillstånd enbart av oljetryc- ket (eller tryckhöjden). Dessa faktorer hålles inom till- låtna gränser.
Om å andra sidan tanken är av en tätad typ för att förhindra förstöring av isoleringsoljan, ökas det inre trycket i tanken ytterligare genom ett gastryck, som 10 15 20 25 30 35 452 520 4 höjs i beroende av temperaturhöjningen hos anordningen.
När det inre trycket överskrider radiatorns sträckgräns, deformeras radiatorn 3 permanent, speciellt vid de ribb- liknande utskotten. När tankens inre tryck hålles inom ett elastiskt omrâde för radiatorn, tenderar radiatorns deformation att öka tankens hela volym, vilket kräver en ytterligare oljemängd för kvarhållande av önskad olje- nivå. Dessutom tenderar radiatorns deformation att minska avståndet mellan de ribbliknande utskotten, vilket däri- genom reducerar radiatorns värmebortledande förmåga.
Vid den ovan beskrivna, konventionella konstruktionen måste de ribbliknande utskottens höjd (eller djup) ökas för ökning av den värmebortförande förmågan hos tanken i beroende av den i tanken inneslutna elektriska anord- ningens kapacitet. Den i utskottet förekommande spänning- en emellertid är proportionell mot kvadraten på utskot- tets djup och omvänt proportionell mot kvadraten på stål- plattans tjocklek, medan deformationsvärdet är propor- tionellt mot den fjärde potensen av utskottets djup och omvänt proportionellt mot den tredje potensen av stål- plattans tjocklek. För att hålla spänningen och deforma- tionen hos de ribbliknande utskotten inom tillåtna grän- ser måste därför stâlplattornas tjocklek ökas i beroende av utskottens djup. Det torde emellertid inses att en ökning av stålplattans tjocklek oundvikligen medför ökad vikt och ökade materialkostnader för tanken.
Dessutom har det visat sig att tanken enligt den i fig l visade konstruktionen har ytterligare nackdelar, t ex krävs döda golvutrymmen (utnyttjas icke för kylning) vid de fyra hörnen och det finns begränsningar i det to- tala antalet utskott och deras djup, på grund av produk- tiviteten och nödvändigheten av att kvarhålla ett lämp- ligt avstånd mellan utskotten.
Huvudändamålet med föreliggande uppfinning är att åstadkomma en tank för inneslutning av en oljekyld, elektrisk induktionsanordning, där radiatorernas meka- niska hållfasthet kan ökas utan ökning av stålplattans 10 15 20 25 30 35 452_52o ff' 5 tjocklek och där en lämplig värmebortledningsyta lätt kan åstadkommas utan ökning av tankens storlek och höjd.
Ett andra ändamål med uppfinningen är att åstadkomma en tank för inneslutning av en oljekyld, elektrisk in- duktionsanordning, vid vilken tillverkningsstegen och den nödvändiga tillverkningstiden kan reduceras avsevärt.
Ett tredje ändamål med uppfinningen är att åstadkomma en tank för inneslutning av en oljekyld, elektrisk induk- tionsanordning, vid vilken riskerna för förstöring av radiatorerna under transport kan reduceras avsevärt.
Ett fjärde ändamål med uppfinningen är att åstadkomma en tank för inneslutning av en oljekyld, elektrisk induk- tionsanordning, där ett dött utrymme kan minimeras, och där värmebortledningsförmågan per enhetsarea av sidoväg- gen kan ökas avsevärt.
Ovanstående ändamål löses enligt uppfinningen med en anordning av den inledningsvis nämnda typen, vars särdrag framgår av efterföljande patentkravs känneteck- nande delar.
Uppfinningen kommer att beskrivas närmare nedan med hjälp av utföringsexempel under hänvisning till medföl- jande ritningar. Fig l visar i perspektiv en konven- tionell tank med sidoväggar gjorda av vågformade stål- plattor. Fig 2 visar uppifrån en tank enligt en första utföringsform av föreliggande uppfinning. Fig 3 visar en sektion längs linjen III-III i fig 2 för åskådliggö- rande av en sidovägg av tanken. Fig 4, 5 och 6 visar tillverkningssteg av en första typ av radiatorelement, som används vid den första utföringsformen i fig 2. Fig 7 och 8 åskådliggör tillverkningsstegen för en andra typ av radiatorelement, som utnyttjas vid utföringsfor- men i fig 2. Fig 9 är en sektion av ett ribbliknande utskott, som används i radiatorelementen. Fig 10 visar en schematisk planvy och åskådliggör arrangemanget med två typer av radiatorelement, som utnyttjas vid den första utföringsformen enligt fig 2. Fig ll och 12 visar till- verkningssteg av ännu ett radiatorelement, som lämpligen 10 15 20 25 30 35 452 520 6 användes tillsammans med utföringsformen i fig 2. Fig l3 visar uppifrån en modifiering av den första utförings- formen i fig 2. Fig 14 visar en sektion längs linjen XIV-XIV i fig 13 för åskâdliggörande av den modifierade utföringsformens sidovägg. Fig l5-l8 visar tillverknings- steg för ytterligare annorlunda radiatorelement, som lika- så skall användas vid modifieringen i fig 13. Fig 19 visar en schematisk planvy och åskådliggör ett arrangemang med dessa radiatorelement. Fig 20 och 21 visar tillverknings- steg av ett radiatorelement, vilket även kan användas vid modifieringen enligt fig l3. Fig 22 visar en schema- tisk planvy av ett arrangemang, som utnyttjar det vid stegen i fig 20 och 21 framställda radiatorelementet.
Fig 23 visar en schematisk planvy av ett arrangemang för framställning av en tank med en ovalformad tvärsektion.
Fig 24 visar uppifrån en tank, som bildar en andra ut- föringsform av föreliggande uppfinning. Fig 25 visar en sektion längs linjen XXV-XXV i fig 24. Fig 26 och 27 åskådliggör tillverkningsstegen av ytterligare ett ra- diatorelement, som utnyttjas för framställning av utfö- ringsformen i fig 24. Fig 28 åskådliggör ett arrangemang av radiatorelement. Fig 29 visar ett annat arrangemang av den andra utföringsformen enligt fig 24, vid vilken en del är modifierad. Fig 30 och 31 är diagram för att förklara tillverkningsstegen för ytterligare en typ av radiatorelement. Fig 32 åskådliggör ytterligare ett arran- gemang av den andra utföringsformen i fig 24, i vilken ytterligare delar modifierats.
En tank med rektangulär tvärsektion bildar en före- dragen utföringsform av uppfinningen och åskådliggöres i fig 2 och 3, varvid längre sidoväggar av tanken är gjorda av tunna stålplattor, som är vågformade till ra- diatorelement med ett speciellt mönster. Samma konstruk- tion av de längre sidoväggarna kan åstadkommas med hjälp av två framställningsmetoder, vilket kommer att framgå tydligare nedan. Enligt ett första förfarande vågformas varje stålplatta ll för att bilda två utskottsgrupper 10 15 20 25 30 35 452 520 fv' 7 12, l3 och ett plant parti 14 mellan grupperna, vilket åskådliggöres i fig 4. Var och en av utskottsgrupperna 12 och 13 innefattar ett flertal ribb- eller flänslik- nande utskott lla. Hänvisningsbeteckningen A motsvarar det plana partiets 14 bredd, medan Dl och D2 motsvarar utskottens lla djup eller höjd i de två utskottsgrupperna 12 resp 13. Plana partier 15 med en liten bredd B är vi- dare anordnade vid båda ändar av stâlplattan ll. Förstärk- ningsorgan 16 är fästa över utskottens lla spetsar vid varje utskottsgrupp 12 och 13.
Den tunna stålplattan ll bockas vid två ställen a, vilka är åtskilda från det innersta utskottet av grupper- na 12 och 13 medelst en förutbestämd sträcka, så att ut- skottens spetsar bringas till ett motstående förhållande med varandra. Detta förutbestämda avstånd kan vara avse- värt. Vidare bockas de plana partierna 15 vid stålplat- tans ll båda ändar till flänsar 15a, så att ett radiator- element l0a enligt fig 5 och 6 formas av stålplattan.
De kortare sidoväggarna av tanken kan ha vilken som helst lämplig konstruktion. Vid den i fig 2 och 3 visade utföringsformen framställs de kortare sidoväggarna av stâlplattor, som vågformas till ett radiatorelement l0b, varvid utskott lla är fördelade längs den kortare sido- väggens hela bredd (fig 7 och 8). Flänsar 17 är anordnade vid radiatorelementets l0b båda ändar och ett förstärk- ningsorgan 16 är fäst tvärs över spetsarna till alla ut- skotten lla av radiatorelementet l0b.
De övre och nedre ändarna av radiatorelementens lOa och l0b utskott lla pressas samman enligt vad som visas i fig 9 och slutes på ett oljetätt sätt genom svetsning.
I syfte att framställa den i fig 2 och 3 visade ut- föringsformen arrangeras två radiatorelement l0a och ett radiatorelement l0b (fig 10) för bildande av en längre sidovägg respektive en kortare sidovägg och med varandra ingripande flänspar, t ex l5a-l5a och 15a-17 svetsas samman. Fig 10 visar att varje intilliggande par av ra- diatorelement bildar en mellanliggande oljekanal 20. 10 15 20 25 30 35 452 520 8 Täckplattor 21 anbringas för tillslutning av varje olje- kanals 20 övre och nedre ändar och en övre ändram 18 och en bottenplatta 19 fästes på de bildade sidoväggarna för att därigenom åstadkomma en i fig 2 och 3 visad tank.
Ehuru en stålplatta ll vågformats för bildande av ett enda radiatorelement lOa,torde det inses att plattan ll kan vågformas på annat sätt, t ex enligt fig ll, för bil- dande av två sammanhängande radiatorelement.l0a, vilka vi- sas i fig 12.
Samma konstruktion av de längre sidoväggarna, vilka visas i fig 2 och 3, kan framställas på annat sätt. Fig 13 och 14 åskådliggör ett sådant exempel, som utgör en modifiering av den i fig 2 och 3 visade första utförings- formen.
De längre sidoväggarna av denna modifiering, vilka huvudsakligen motsvarar sidoväggarna i den första utfö- ringsformen, framställes av tunna stålplattor, vilka vågformas för bildande av tvâ utskottsgrupper 12 och 13 och ett plant parti 14 mellan de två utskottsgrup- perna 12 och 13 (fig 15). Varje utskottsgrupp innefat- tar ett flertal ribb- eller flänsliknande utskott lla.
Dl och D2 representerar utskottens djup, medan A repre- senterar det plana partiets 14 bredd. Plana partier 15 med bredderna Bl resp B2 är utformade vid stålplattans ll båda ändar. Förstärkningsorgan 16 sträcker sig tvärs över utskottens lla spetsar i varje utskottsgrupp 12 resp 13, vilket motsvarar den första utföringsformen.
Den enligt ovan vågformade stålplattan bockas där- efter vid två ställen på det plana partiet 14 i en rikt- ning, som är motsatt bockningsriktningen vid den första utföringsformen, varvid utskottens lla baspartier står mittför varandra på ett avstånd J. De plana partierna 15 med bredder Bl och BZ bockas båda till flänsar l5a, när B1=B2, medan det plana partiet 15 med bredden B2, när B2 är mycket mindre än B1._lämnas som det är,.vi1ket åstadkommer radiatorelement l0c och 10d i fig 17 resp 18.
De kortare sidoväggarna av tanken kan framställas av 10 15 20 25 30 35 4s2,s2o f* ' 9 vilken som helst lämplig konstruktion, som är jämförbar med de längre sidoväggarnas konstruktion. Vid denna mo- difiering av den första utföringsformen vågformas de stålplattor, som används för bildande av de kortare sido- väggarna, för bildande av två utskottsgrupper 21 och 22 samt ett plant parti 23, vilket visas i fig 16, varvid varje utskottsgrupp innefattar ett flertal utskott lla.
Det plana partiet 23 har en bredd E, medan utskotten i utskottsgrupperna har djup Gl resp G2. Plana partier 24 med en bredd F är likaså formade vid stålplattans båda ändar. Förstärkningsorgan 16 är fästa på samma sätt som vid den första utföringsformen. Stâlplattorna bockas en- ligt ovan, så att utskottens baspartíer i de två ut- skottsgrupperna hamnar mittemot varandra och de plana partiernas 24 ytterändar formas likaså till flänsar för att bilda ett radiatorelement l0e, som kan användas för tankens kortare sidoväggar.
Vid modifieringen av den första utföringsformen framställes den längre sidoväggen av ett radiatorele- ment lOc, som placeras i centrum, och två radiatorele- ment lOd anordnas på båda sidor om radiatorelementet lOc, vilket visas i fig 19, varvid radiatorelementen svetsas samman vid de med varandra ingripande fläns- paren. Det plana partiet l5, som har en mindre bredd B2, av radiatorelementen lOd, anslutes till radiatorele- mentets l0e fläns för bildande av den i fig 19 visade, kortare sidoväggen.
Täckplattor 28 är anbragta för slutning av de övre och nedre ändarna av varje oljekanal 27, som bildas mel- lan de motstående baspartierna av utskotten, och en övre ändram 25 och en bottenplatta 26 är monterade på de resulterande sidoväggarna för åstadkommande av en tank enligt fig 13 och l4, vilken bildar modifieringen av den första utföringsformen.
Ehuru utskottens djup D1 och D2 i radiatorelementen för de längre sidoväggarna och utskottens djup Gl och G2 i radiatorelementen för de kortare sidoväggarna är lika 452 520 10 stora i den visade utföringsformen (dvs Dl=D2 och Gl=G2), kan dessa djup göras olika.
Ehuru de kortare sidoväggarna av modifieringen i fig 13 och 14 framställts genom koppling av radiatorele- 5 menten l0e till radiatorelementet l0d på det ovan be- skrivna sättet, kan samma konstruktion uppnås genom se- riekoppling av två radiatorelement l0f av en nedan be- skriven form och genom utnyttjande av de kopplade ele- menten l0f för de kortare sidoväggarna i den första ut- 10 föringsformen istället för det ovan beskrivna radiator- elementet lOb.
Radiatorelementet l0f konstrueras på följande sätt.
En stålplatta vågformas enligt fig 20 för bildande av två utskottsgrupper 31 och 32 samt ett platt parti 15 33 mellan de två utskottsgrupperna. Varje utskottsgrupp innefattar ett flertal ribbliknande utskott lla. För- stärkningsorgan 16 är fästa tvärs över utskottens spet- sar i varje utskottsgrupp 31 och 32. Stålplattan bockas i räta vinklar i det centrala, plana partiet 33 (fig 21) 20 och bockas även vid ändpartier 34 till flänsar 34a för bildande av radiatorelementet l0f. Två av plattorna svetsas samman för bildande av en kortare sidovägg av ett i fig 22 visat aggregat.
Vid ytterligare en modifiering av den första utförings- 25 formen (fig 23) är spetsarna på utskotten i utskotts- grupperna l2 och 13 vid vissa av radiatorelementen l0a förskjutna en viss vinkel istället för det tidigare be- skrivna motstående förhållandet, varvid en oval sidovägg 40 kan åstadkommas. 30 Fig 24 och 25 åskådliggör en annan utföringsform av föreliggande uppfinning, där en väsentlig del av sido- väggen av en tank, som omsluter en oljekyld, elektrisk induktionsanordning är gjord av tunna stâlplattor, vilka är vågformade till ett antal radiatorelement med en form, 35 som skiljer sig från radiatorelementen i den första ut- föringsformen.
Mera speciellt vågformas en stålplatta ll i fig 26 10 15 20 25 30 35 452 520 rv ° 11 för bildande av åtminstone ett ribbliknande utskott llb vid ett centralt parti och två utskottsgrupper 12 och l3 på ömse sidor om utskottet llb, varvid plana partier 14 utformas mellan utskottet llb och utskottsgrupperna 12 och 13. Varje utskottsgrupp 12 och 13 innefattar ett fler- tal ribbliknande utskott lla. Förstärkningsorgan l6 är fästa tvärs över utskottens spetsar i varje utskotts- grupp 12 och 13. Dl och D2 motsvarar utskottens lla djup i utskottsgrupperna 12 resp 13. Smala, plana partier 15 är likaså utformade vid stålplattans ll båda ändar.
Den tunna stålplattan ll bockas därefter vid två stäl- len a, som är anordnade på ett förutbestämt avstånd från de innersta utskotten i varje grupp l2 och 13, så att ut- skottens spetsar bringas till ett motstående förhållande på båda sidor om utskottet llb, varvid ett avstånd J upp- rätthâlles mellan spetsarna.
Dessutom bockas de plana partierna l5 vid stâlplat- tana 11 båda andar till flänaar lsa för 'att åstadkomma ett radiatorelement lOg enligt fig 27.
Fyra radiatorelement l0g och fyra radiatorelement lOf arrangeras enligt fig 28 och hopsvetsas mellan mot varandra anliggande flänsar, t ex l5a-l5a, l5a-34a och 34a-34a.
Täckplattor 28 anbringas för slutning av de övre och nedre ändarna av varje oljekanal 27, som bildas mellan utskottens motstående baspartier, och en övre ändram 25 och en bottenplatta 26 fästes på sidoväggarnas övre res- pektive nedre ändar för att således åstadkomma en tank, vilken bildar en andra utföringsform av uppfinningen (fig 24 och 25).
Det är naturligtvis möjligt att för bildande av en kortare sidovägg vid denna utföringsform ersätta de tvâ radiatorelementen l0f med ett radiatorelement l0b, vil- ket åskådliggöres i fig 29, för åstadkommande av en mo- difiering av den andra utföringsformen.
Vid en ytterligare modifiering av denna andra utfö- ringsform kan det enda utskottet llb vid mittpartiet 10 15 20 25 30 452 520 12 (fig 26) ersättas med en utskottsgrupp l4a enligt fig 30, vilken innefattar ett antal ribbliknande utskott llb.
Plana partier 14 och 15 motsvarar de plana partierna i fig 26 och förstärkningsorgan 16 är monterade på respek- tive utskottsgrupp 12, 13 och l4a.
Den således vågformade stålplattan bockas vid ställen a för bildande av ett radiatorelement 40 enligt fig 31.
Radiatorelementen l0g i aggregatet i fig 28 kan ersättas med radiatorelementen 40 för bildande av en modifiering, som visas i fig 32.
Eftersom tanken enligt föreliggande uppfinning kon- strueras enligt ovan, kan följande fördelaktiga egenska- per iakttagas. (l) Eftersom ett stort antal ribbliknande utskott åstad- kommes genom vågformning av tunna stålplattor kan till- verkningsstegen för tanken avsevärt förenklas. (2) Den totala längden av svetsade delar kan enligt före- liggande uppfinning reduceras till den konventionella konstruktionen, ungefär l/4 av den vid som har radiatorer av pa- neltyp, och s k MAG-svetsning, som utnyttjar en skydds- gas, kan användas istället för motståndssvetsningstek- niken. (3) Radiatorelementen utvecklar stor motståndskraft mot vibrationerna under transporten . (4) Den totala tankytan ökas väsentligt genom förelig- gande uppfinning jämfört med den konventionella konstruk- tionen, som har radiatorer av paneltyp. (5) Den totala ytarean kan ökas efter behov genom ökning av antalet ribbliknande utskott i varje utskottsgrupp. (6) Under tankens formgivning kan utskottens djup väljas så, att de motstår det inre trycket i tanken och nödvän- digheten av tyngre stålplattor kan därigenom elimineras.

Claims (9)

10 15 20 25 30 4s2_52o r* ° 13 PATENTKRAV
1. Tank för inneslutning av en oljekyld, elektro- magnetisk induktionsanordning, vilken tank har dels en periferivägg av tunna stàlplattor (ll), vilka är väg- formade för att bilda ett flertal vertikalt sig sträckan- de, ribbliknande utskott (lla; lla, llb), vilka är till- slutna genom svetsning vid sina övre och nedre ändar, och dels en ändram (l8; 25) och en bottenplatta (19: 26), vilka är fästa på väggens övre respektive nedre ände, k ä n n e t e c k n a d därav, att var och en av stålplattorna (ll), som bildar en väsentlig del av periferiväggen, är vågformade så att de bildar åtminstone tvà utskottsgrupper (12, 13; Zl, 22; 31, 32), varvid varje grupp innefattar ett flertal vertikalt sig sträckan- ae, ribbliknanae utskott (lla), och så att de även bil- dar àtminstone ett plant parti (14: 23; 33), vilket är beläget mellan nämnda utskottsgrupper, och att den våg- formade stàlplattan är bockad vid två ställen (a) på det plana partiet, så att de ribbliknande utskotten i utskottsgrupperna är anordnade intill varandra för bil- dande av ett radiatorelement (l0a, l0c, lOd, l0e, l0f, l0g).
2. Tank enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d därav, att de två ställena (a) pà det plana partiet (14) är så valda, att de är åtskilda en förutbestämd sträcka, och att varje stålplatta (ll) är bockad vid de två ställena, så att de ribbliknande utskottens (lla) spetsar i utskottsgrupperna (12, 13) placeras mittemot varandra.
3. Tank enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d därav, att de två ställena (a) på det plana partiet (14) är så valda, att de åtskiljes med en kort sträcka, och att varje stålplatta (ll) är bockad vid de tvá stäl- lena, så att utskottens (lla) baspartier i utskotts- grupperna (12, 13) placeras mittemot varandra. 10 15 -20 25 30 35 452 520 14
4. Tank enligt krav 2, k ä n n e t e c k n a d därav, att åtminstone ett ytterligare ribbliknande ut- skott (llb) är anordnat vid mittpartiet mellan de två ställena (a) pà det plana partiet (14), och att stålplat- tan (ll) är bockad vid de två ställena, så att spetsarna på de ribbliknande utskotten (lla) i utskottsgrupperna (12, 13) placeras mittemot varandra på ömse sidor om det extra utskottet.
5. Tank enlig krav l, k ä n n e t e c k n a d därav, att förstärkningsorgan (16) är fästa tvärs över de ribbliknande utskottens (lla, llb) spetsar i var och en av de åtminstone tvâ utskottsgrupperna (12, 13; 21, 22; 31, 32; 12, 13, 14a).
6. Tank enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d därav, att periferiväggen innefattar fyra sidoväggar av en rektangulär tank och att en väsentlig del av pe- riferiväggen innefattar två längre sidoväggar av den rektangulära tanken.
7. Tank enligt krav 6, k ä n n e t e c k n a d därav, att två kortare sidoväggar av tanken är fram- ställda av tunna stålplattor (ll), som var och en är vågformade för att bilda ett flertal vertikalt sig sträckande, ribbliknande utskott (lla).
8. Tank enligt krav 6, k ä n n e t e c k n a d därav, att två kortare sidoväggar av tanken är framställ- da av tunna stålplattor (ll), som var och en är vågforma- de för att bilda två utskottgrupper (21, 22), varvid var- je grupp innefattar ett flertal ribbliknande utskott (lla), och ett plant parti (23) mellan dessa grupper, och varvid den vågformade stålplattan är bockad vid två stäl- len (a) på det plana partiet, så att de ribbliknande ut- skotten i de två utskottsgrupperna placeras i ett förhål- lande med räta vinklar.
9. Tank enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d där- av, att den vågformade stålplattan är bockad vid de två ställena på det plana partiet, så att de ribbliknande ut- skotten i utskottsgrupperna placeras i ett vinkelförhål- lande annat än rät vinkel.
SE8100589A 1980-01-30 1981-01-29 Tank for inneslutning av en oljekyld, elektromagnetisk induktionsanordning SE452520B (sv)

Applications Claiming Priority (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP953780A JPS6016737B2 (ja) 1980-01-30 1980-01-30 油入電気機用タンク
JP1342280A JPS56110210A (en) 1980-02-06 1980-02-06 Tank for oil-filled electric equipment
JP1342380A JPS56110211A (en) 1980-02-06 1980-02-06 Tank for oil-filled electric equipment

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE8100589L SE8100589L (sv) 1981-07-31
SE452520B true SE452520B (sv) 1987-11-30

Family

ID=27278536

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8100589A SE452520B (sv) 1980-01-30 1981-01-29 Tank for inneslutning av en oljekyld, elektromagnetisk induktionsanordning

Country Status (2)

Country Link
GB (1) GB2068647B (sv)
SE (1) SE452520B (sv)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH655258A5 (de) * 1982-04-30 1986-04-15 Zschokke Wartmann Ag Verfahren zur herstellung eines kessels, insbesondere fuer transformatoren.
GB2133523B (en) * 1983-01-07 1986-06-18 Hitachi Ltd Tank for oil-filled electric equipment
AT397317B (de) * 1990-03-14 1994-03-25 Elektro Bau Ag Transformator
FR2697667B1 (fr) * 1992-11-03 1995-01-27 France Transfo Sa Panneau ondé de cuve de transformateur électrique immergé, son procédé de réalisation, et son application au montage d'une cuve.
DE19812607A1 (de) * 1998-03-23 1999-10-28 Loos & Co Kg Transformatorenkessel
DE102012002576A1 (de) * 2012-02-09 2013-08-14 Loos & Co. Kg Wellwand-Trafokessel mit geneigten Wellen
CN104276324B (zh) * 2013-07-12 2017-03-15 宁庆合 一种限制薄壁箱体承压变形的方法

Also Published As

Publication number Publication date
SE8100589L (sv) 1981-07-31
GB2068647B (en) 1983-09-28
GB2068647A (en) 1981-08-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3026730B1 (en) Assembled battery stacker and assembled battery
US7614469B2 (en) Battery case and method for securing same
US3911567A (en) Method of manufacturing an electric conductor of metal strips
US1867433A (en) Building construction
SE452520B (sv) Tank for inneslutning av en oljekyld, elektromagnetisk induktionsanordning
EP3783734A1 (en) Battery assembly, battery pack and vehicle
US2846198A (en) Heat exchangers
CN110261147B (zh) 可拼装式真空箱
GB2029546A (en) Vibration isolating element
EP2117019B1 (en) Modular device for clamping and positioning power transformer windings, particularly for a dry-type transformer with resin-encapsulated windings
US4880944A (en) Bar for induction devices
JPS6241874A (ja) 多段型免震支持装置
JP3654679B2 (ja) プレート式熱交換器
SE441132B (sv) For en vetskefylld, elektrisk apparat avsedd tank
KR890000967B1 (ko) 유입 전기기기용 탱크
CN111435720B (zh) 电池封装体
JP7558775B2 (ja) 鉛蓄電池ラック及び鉛蓄電池ラックの設置方法
JP3798148B2 (ja) 包装構造
JP7503529B2 (ja) 電池モジュールおよびスペーサ
CN218548641U (zh) 板结构、箱体、电池包及车辆
US5050761A (en) Double wall extrusion for container covers
JPS5848845Y2 (ja) シェルフ補強構造
EP0022470B1 (en) Gaseous discharge display devices
JP4241992B2 (ja) 地上設置形変圧器装置
JPH05698Y2 (sv)

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 8100589-4

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8100589-4

Format of ref document f/p: F