SE445098B - Losgorbar hallaranordning - Google Patents

Losgorbar hallaranordning

Info

Publication number
SE445098B
SE445098B SE8008067A SE8008067A SE445098B SE 445098 B SE445098 B SE 445098B SE 8008067 A SE8008067 A SE 8008067A SE 8008067 A SE8008067 A SE 8008067A SE 445098 B SE445098 B SE 445098B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
parts
magnetic
magnet
switch
circumference
Prior art date
Application number
SE8008067A
Other languages
English (en)
Other versions
SE8008067L (sv
Inventor
D Helms
Original Assignee
Jungheinrich Kg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jungheinrich Kg filed Critical Jungheinrich Kg
Publication of SE8008067L publication Critical patent/SE8008067L/sv
Publication of SE445098B publication Critical patent/SE445098B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B25HAND TOOLS; PORTABLE POWER-DRIVEN TOOLS; MANIPULATORS
    • B25JMANIPULATORS; CHAMBERS PROVIDED WITH MANIPULATION DEVICES
    • B25J19/00Accessories fitted to manipulators, e.g. for monitoring, for viewing; Safety devices combined with or specially adapted for use in connection with manipulators
    • B25J19/06Safety devices
    • B25J19/063Safety devices working only upon contact with an outside object

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Robotics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Magnetic Treatment Devices (AREA)
  • Electromagnets (AREA)
  • Manipulator (AREA)
  • Endoscopes (AREA)

Description

8008067-4 Vid fjädrar resulterar vidare-den bristfälligheten att icke blott en sammantrvokning utan en allsidigavlänkning är möjlig, så. att, trots upprätthållande av en viss förbindningekraft mellan delarna, kan uppträda inflytanden av mest olikartad form.
Vidare är, just i förbindelse med en hållaranordning, som tjänar till utbyte av verktyg eller motsvarande element, anordnadet av en fjäder av nackdel, emedan den måste förankras tillförlitligt vid båda delarna; ett utbyte är därför förhållandevis tidskrävande.
Uppfinningen baserar sig på. uppgiften att utföra ett .eftergivligt hållarmedel vid en hållaranordning av det inledningsvis angivna slaget så att på definierat sätt sker en lösgöring vid belastning över ett tröskelvärde och vid en bestämd relativrörelseutsträckning mellan delarna, varvid då hålllkraften fullständigt upphäves.
Denna uppgift löses enligt uppfinningen genom att hållarmedlet är utfört såsom "åtminstone en magnet.
En magnet har fördelen att elementen hos magnetkretsen kan vara anordnade åtskilda från varandra på. de olika, eventuellt höljes- eller hålekalsformigt utformade delarna hos anordningen, varvid ovillkorlígen förbehålles att på. en av delarna är anordnad åtminstone en magnet och på. den andra delen åtminstone ett magnetankare för åstadkommande av en magnetisk krets.
När delarna rör sig mot varandra, under inverkan av krafter på. hållar- armen resp. verktyget, resulterar allt efter magrxetstyrkan, som är valbar eller inställbara: för den ifrågavarande användningen, en rörel- semöjlighet, som kan vara styrd genom den kilformiga utformningen av ingreppsprofileringa! mellan del arna. Genom rörelsen, som sker i tvär- eller axialriktning förstfortfarande under upprätthållande av magnetförbindningen, dras emellertid den magnetiska kretsen isär vid överskridande av en rörelsesträcka., så. att hållarkraften abrupt upp- häves och de med varandra i ingrepp stående delarna är lösgjorde.. 8008067-4 Uppfinningen inbegriper med fördel en magnetringsanordning mellan delarna, så att därigenom i hållaranordningens sammanlåsta till- stånd sker en ringformig anliggning mellan magnetringsanordningens element och därmed även en definierad uppstödning, som vid samman- låsning icke är kapabel till svängning. Dessutom ger en magnetrings- anordning, vare sig den är genomgående eller av enskilda magneter, genom växlande polning i magnetanordningen även möjligheten till en bestämd vridinställning.
I ett fördelaktigt utförande är permanentmagneter anordnade; detta leder till en enkel uppbyggnad. Dessutom kan permanentmagneterna vara lätt utbytbara, så att den lösgörbara hållaranordningen kan anpassas till ändamålet med ooh typen av på. hållararmen anordnat verktyg.
Enligt en fördelaktig utförandeform är anordnade elektromagneter, vilkas magnetiseringslindning via en styrkrets är förbundna med en energikälla. Därvid kan styrkretsen uppvisa en omkopplare i hållar- anordningen, så att därigenom även åstadkommas en säkerhetsanordning.
En omkopplare utanför hållaranordningen möjliggör valbar till- och frånkoppling av elektromagneterna, så att utbytet underlättas. Vid användningen av elektromagneter är vid en fördelaktig utformning i styrkretsen anordnat åtminstone ett reglerelement, som är inställ- bart i beroende av anordningens driftsbetingelser. Därigenom kan anpassningar införas utan stor kostnad.
Driftsbetingelserna kan föreskriva belastningsgränser, vilket är beroende av ifrågavarande arbetsförlopp. Exempelvis kan inom detta omfång ingå vikter av verktyg, som styres av hanteringsapparaten.
Därför ligger en speciell fördel i anpassningen av styrkretsen.
I en fördelaktig utförandeform är anordnade sammanverkande magnet- element med profilerade polskor, vilka oentrerande kommer i ingrepp.
Därigenom åstadkommas ingreppsprofileringen omedelbart på den magne- tiska kretsen, vilket förenklsr anordningens uppbyggnad. Därvid för- stås att ett fältelement är utfört med motsvarande motprofileringar. 800-8067-4 Sådana profileringar är i en fördelaktig utformning ntförda såsom kilytor i form av kilar och spår i radialsymmetriskt anordnande, eventuellt även såsom aacialsymmetrisk frontkranstandning, när en magnetringsanordningär anordnad. I detta fall kan delarna vara. höljesskalsartat utförda med rund eller flerhörnig omkretsform, varvid kantflänsarna. är omedelbart bildade av magnetelement. Även inbegripes dock anpassningen av den eller de magnetiska kret- sarna såsom hålskalsformiga med vid deras kanter mot varandra stö- dande delar, som samtidigt på. skyddande sätt omger maguetanordningen.
I en lämplig utformning är delarna utförda i motsvarighet till en magnetkoppling, vilkens husdelar uppvisar radialeymmetriska profi- leringar i kilformig utformning.
Vid användningen- av, i synnerhet permanentmagneter är dessa med för- del försedda med en kompensationslindning, som är inkopplingsbar i beroende av en rörelse mellan delarna. Därigenom förbättras lös- görinfgen av delarna.
I ett lämpligt utförande är åtminstone tre magneter anordnade på. en omkrets kring anordningens geometriska axel och inuti denna omkrets är anordnad åtminstone en omkopplare. Det centrala eller koncentriska anordnandet av omkopplaren föredrages därvid för att vid varje möjlig rörelse uppnå en likformig omkopplarmanövrering.
Uppfinningen förklaras i det följande med ledning av utförandeexempel, som är åskådliggjorda på. ritningarna. På. ritningarna. är fig 1 en sidovy av en lösgörbar hållaranordning såsom överbelastningssäker- hetsanordning i snitt, fig 2 en sidovy av en annan utförandeform av en hållaranordning i snitt, fig 5 en vy ovenifrån av fig 2 i snitt utmed linjen III-III i fig 2, och fig 4 en mot fig 2 svarande vy av en annan utförandeform.
I fig 1 är på. 'bäraren 1 såsom en del 2 hos anordningen anordnad en upptag-are, på. vilken såsom andra del 3 hos anordningen är rörligt anordnat ett element, på vilket är anordnad en arm 4 såsom hand- havande- eller hanteringsapparat. 8008067-“4 5 Delen 2 består i utförandeformen enligt fig 1 av en grundplatta 5 och ett från detta sig sträckande, burkformigt hus 6, som uppvisar inåt dragna ansatser 7, 8 i form av en runtomgående brygga eller platta 9.
Ansatserna 7, 8 eller bryggan 9 begränsar en inre öppning 10 genom vilken med spel är förd en hals 11 hos delen 5. Denna del har utan- för huset 6 vid halsen 11 en platta 12. Halsen sträcker sig genom öppningen 10 in i huset 6 och här i husets innandöme en stjärna 15 respektive i slutet tillstånd en motsvarande platta. I bryggan 9 är tre utåt sig avsmalnande, koniska öppningar 14, 15 anordnade lik- formigt fördelade kring omkretsen, av vilka i fig 1 tvâ är synliga.
In i dessa såsom motanslag tjänande öppningar, som är riktade efter husets 6 centrumaxel, ingriper koniska anslag 17, 18, vilkas tvär- snitt avsmalnar från husets grundplatta 5 i riktning mot plattan 12.
Anslagen 17, 18, vilka är samordnade med ett motsvarande tredje an- slag, är fästa på plattan respektive stjärnan 13 så att denna platta är hållen på avstånd från bryggan 9 när anslag och motanslag står i ingrepp.
Såsom eftergivligt hållarmedel är å ena sidan mellan ansatserna 7, 8 eller bryggan 9 och å andra sidan plattan eller stjärnan 13 anordnad en magnetanordning 19, som exempelvis består av ringformigt kring öppningen 10 anordnade fältelement och av på plattan eller stjärnan 15 på motsvarande sätt anordnade permanentmagneter 20, som lämpligen är anordnade i det ringformiga anordnandets omkretsriktning med uppåt omväxlande polaritet. Därigenom hålles delarna 2 och 3 avlyfthart vid varandra vid anslagens 17, 18 ingrepp i motanslagen, som är bildade av öppningarna 14, 15, varvid dock först vid ingrepp är ombesörjd en stel styrning av delarna 2 och 5 relativt varandra.
Stjärnan 13 har på sin undersida en tapp 21, som vid intryckning av stjärnan i huset 6 manövrerar en omkopplare 22, som är anordnad såsom säkerhetsomkopplare. 8008067-4.
En ax-.iell förskjutning av armen 4 åstadkommer inåtrörelse hos stjärnan och omkopplarmanövrering. Det framgår emellertid även att därvid samtidigt de koniska. anslagen 17, 18 erhåller spel i de koniska öppningama. 14, 15, som tjänar såsom motanslag. Därigenom är även en sidorörelse av armen 4 möjlig efter att en inåtrörelse för manövrerande av omkopplaren 22 har ägt rum. När på armen 4 ut- övas en kraft betydande en sidorörelse sörjer konioiteten hos de komiska anslagen 17, 18 i de koniska öppning-arna 14,15 på. grund av kilverkan för en inåtrörelse av stjärnan 13 och därmed manövrering av omkopplaren. Vid en inåtrörelse fjärmas elementen hos mgnet- anordningen 19 från varandra tills den magnetiska. kretsen bryts, f så att lösgöring gives.
Avståndet mellan tappen 21 och omkopplarmanövreringsorganet 25 hos omkopplaren 22 kan väljas så att omkopplaren manövreras innan den magnetiska. kretsen brytas. En säker manövrering under alla beting- elser av de visade utförandeformerna säkerställes exempelvis genom anordnandet av en tallriksartad ansats 23 på omkopplarmanöv- reringsorganet. ' Det påpekas att vid detta utförande är anordnade åtminstone tre koníska anslag för att säkerställa en likformig uppstödning.
Fig 2 visar en hållaranordning av delarna 26, 27, vilka exempelvis hålskalsformiga, eventuellt burkformiga, är samordnade så med varandra att kantflänsar 28, 29 står i ingrepp med varandra. Såsom framgår av fig 3 är delarna utförda runda i vy ovanifrån; ett kantigt utförande förbehålles.
På; delens 26 gmmdplatta. 30 är exempelvis anordnad bäraren 1 och på. delens 27 grundplatta 31 armen 4.
Kantflänsarxm 28, 29 har profileringar 52, 53 såsom relativt centrum- _ axeln 34 radialsy-mmetriskt anordnade spår och kilar, eventuellt i nära anordnande bredvid varandra såsom radialtandning.
Såsom eftergivliga hållarmedel är, härför hänvisas samtidigt till fig 3, anordnade magneter 55, 36. När det därvid rör sig om perma- nentmagneter är de poliga magnetstyckena 57, 38 anordnade i burk- formiga fältkretsar 39, 40, vilka är anordnade på delen 26 och vilka är samordnade med ankaren 41, 42 på delen 27. Dessa magneter är 8008067-*4 lämpligen anbragta i cirkelformigt anordnande. Dock är åtminstone två. sådana. magneter anordnade. Det inbegripes att en magnetkrans med växelvis polade magneter är koncentriskt anordnad relativt axeln 34. När enskilda magneter 55, 56 är anordnade såsom permanent- eller elektromagneter inbegripes enligt fig 5 att fyra sådana mag- neter 35, 36, 45, 44 är koncentriskt anordnade relativt mittaxeln 54.
I en sådan anordning kan en central omkopplare motsvarande omkoppla- ren 22 i fig 1 vara anordnad. Vid utförandet enligt fig 2 är emeller- tid grundplattorna 50, 31 koncentriskt genomskjutna av rörstycken 45, 46, vilka inuti delarna 26, 27 i ingreppsläget ligger an mot varandra genom med en tätning försedda flänsar. Dessa rör har ända.- målet att manövreringsorgan för drift av ett verktyg kan genomföras, dvs i synnerhet slang- eller rörledningar för pneumatiska eller hyd- rauliska tryckmedel. I detta fall är stället för en central omkopp- lare 22 enligt fig 1 kring omkretsen anordnade åtminstone tre kontakt- omkopplare 47, 48, 49, 50, vilka lämpligen är kopplade i serie. Detta. betyder vid avlyftande av även blott en kontaktomkopplare på grund av en förskjutning i den i ingrepp stående radialtazidningen, som bildar profileringarna 52, 33, att en frånkoppling sker. Därvid in- begripes att omkopplarna 47-50 till en del är parallellkopplade för att först utlösa en frånkoppling när en bestämd förskjutning i om- krets- och/ eller aacialriktning sker. Magnetanordningen har fördelen att ett avbrytande, dvs ett upphörande av hållarkrafterna, redan före- kommer efter ett bestämt begränsat fjärmande av de med varandra kopp- lade magne tdel arna..
Det framgår utan vidare att magneterna 35, 36 även kan vara utformade såsom elektromagneter med en på. konventionellt sätt utförd magneti- seringskrets, såsom detta. i övrigt ytterligare förklaras med ledning av fig 4. I fig 2 inbegripes att vid utförandet av magneterna 55, 36 såsom permanentmagneter med magnetstyckena 57, 58 är anordnade på ritningen blott schematiskt visade kompensationslindningar 49., 50', genom vilka med icke närmare visad styrkrets kan uppbringas en mot- magnetisering för upphävande av hållarkraften. Detta är en speciell fördel hos magnethållaren, emedan därigenom en uppträdande felinver- kan, genom vilken en icke närmare visad kontakt är manövrerbar, kan 8ÛÛ8Û67-4 åstadkomma en lösgöring av överbelastningssäkerhetsanordningen.
Såsom förtydligande är en magnetiseringskrets för kompensation-ls- lindningarna anordnad. Denna magnetiseringskrets 51 innehåller en energikälla 52 och en omkopplare 55, som i motsvarighet till pilen 54 är manövrerbar genom ett i förväg valt inflytande genom en styr- krets. I praktiken- är anordnade kompensationslindningar motsvarande de med ledning av fig 4 förtydligade magnetiseringslindningarna dock med omkastad flödesriktning på polstyckena. ' Av fig 5 framgår profilering-enas 52, 55 radialtandning och av dennas riktning kan ses att utan avlyftning av delarna 26, 27 från varandra är icke möjlig någon sidledes förskjutning av dessa delar relativt varandra.
Det bör förstås att magneterna., i synnerhet magnetstyokena., 57, 38 kan vara utförda såsom elektromagneter. Detta är i fig 4 angivet genom lindningama. 55, 56, som är anslutna till tilledningarzla 57, 58. Därigenom är det möjligt att omkoppla en styrkrets i beroende av speciella driftsbetingelser. ' Den i detta utförande centralt anordnade omkopplaren 22 är genom tilledningar 59 ansluten till henteringsapparatens driftskrets. I fig 4 är visat speciellt ett spiralformigt illustrerat fångband 60, .som är fastsatt i hållaröglor på delarna 26, 27. Ett sådant fångband kan även vara anordnat i de andra utförandena.
Enligt fig 5 inbegripes vid anordnande av fyra. omkopplare 47-50 att diagonalt mitt emot varandra liggande omkopplare kan sammanfattas i kopplingskretsar, varvid ett omkopplarpar verkar såsom säkerhetsom- kopplare och ett annat omkopplarpar såsom signalomkopplare. .Enligt fig 3 är omkopplarna 47-50 kopplade efter varandra såsom signalom- kopplare i en strömkrets 61 med en elektrisk regler- eller signal- anordning 62.
Det beskrivna utförandet har fördelarna med en enkel 'uppbyggnad utan rörliga delar för åstadkommande och lösgöring av förbindningen såväl som ett finkïlnsligt gensvar på. moment och tvërkrafter i alla. riktning- ar. Därvid ligger ett särdrag i att det centrerar-me ingreppet hos profileringarna mellan delarna genom den på grund av profileringarnas 8008067-4 formgivning styrda avståndsrörelsen även åstadkommer ett varierande inflytande av hâllarkraften i beroende av de magnetiska attraktions- krafterna.
En speciellt för-delaktig utförandeform av anordningen är utformad såsom stavmagnet med en konoentriskt anordnad magnetkärna, varvid kazitflänsama är anordnade såsom fältelement. Stavmagnater är i princip beträffande enskilda magneter redan visade i fig 1-4. Ovan- stående utförande förutser nu utformningen av hela anordningen såsom stavmagnet, varvid denna. stavmagzzet med kantflänsaa-na utgör en del och den andra delen kan vara utförd antingen plattformig eller även med en avvinklad kantfläns.
För detta utförande förutses i synnerhet den utformning av elektro- magneten, vid vilken kärnan är omgiven av en magnetiseringslindning.

Claims (2)

1. 8008067-4 10 Patentkrav 1. Lösgörbar håller-anordning mellan en hållararm (4) och en bärare (2; 26) hos en handhavande- eller hanteringsapparat, med två i lös- garbarv, centreranae ingrepp stående delar (2, 5; 26, 27), vilka är sammanhållna genom ett eftergivligt hållarmedel, k ä n n e t e e k- n a d därav, att hållarmedlet är utfört såsom åtminstone en magnet (19, 20; as, 56, 57, 58).
2. Anordning enligt krav 1, k ä. n n e t e o k n a d av en magnet- ringsanordning (19, 20) mellan delarna (2, 3; 27, 28), 5. Anordning enligt något av kraven 1 och 2, k ä. n n e t e c k n a. d därav, att permanentmagneter är anordnade. 4. Anordning enligt något av kraven 1 och 2, k ä. n n e t e e k n a d därav. att elektromagneter är anordnade, vilkas magnetiseringslind- ning (55) via en styrkrets (57, 58) är. förbundna med en energikälla. 5. Anordning enligt krav 4, k 'a'. n n e t e o k na d därav, att i styrkretsen (57) är anordnat åtminstone ett reglerelement, vilket är inställbart i beroende av anordningens driftsbetingelser. 6. Anordning enligt något av kraven 1-5, k ä n n e t e c k n a d därav, att samverkande magnetelement är försedda med profilerade pol- skor, vilka kommer i ingrepp på centrerande sätt. 1, Anordning enligt något av kraven 1-6, k ä. n n e t e c k n a. d därav, att delarna (2, 5; 26, 27) är husskalsartat utförda och att kantflänsarna är bildade omedelbart av magnetelementen. 8. Anordning enligt något av kraven 1-6, k ä. n n e t e c k n a d därav, att delarna (26, 27) är utförda motsvarande en magnetkopnling, vilkens husdelar (52, 33) uppvisar radialsymmetriska profileringar i kilíormig utformning. 9. Anordning enligt krav 5 eller 4, k ä. n n e t e o k n e. d därav, att den åtminstone ena, i synnerhet såsom permanentmagrxet utförda magneten är försedd med en kompensationslindning (492 50.), vilken är inkopplingsbar i *beroende av en rörelse mellan delarna.. 8ÜÛ8067'4 11 10. Anordning enligt krav 3 eller 4, k ä. n n e t e c k n a d därav, att åtminstone två. magneter (35, 36, 43, 44) är fördelat anordnade på. en omkrets kring anordningens geometriska axel (34) och att åt- minstone en omkopplare (22) är anordnad inuti denna omkrets. 11. Anordning enligt något av kraven 3-5, k ä. n n e t e o k n a d därav, att flera omkopplare (47-50) är anordnade såsom kontaktomkopp- lare längs en omkrets och parvis sammanfattade, varvid en del av omkopplarna, samverkar i. en strömkrets (61) med en regler- eller signalanordning (62). 12. Anordaine enlizt något av kraven 1-6 och a, k ä n n e t e c k- n a d av utförandet såsom stavmagnet med en koncentriskt anordnad magnetkärna, varvid kantflänsarna är anordnade såsom fältelement.
SE8008067A 1980-02-04 1980-11-18 Losgorbar hallaranordning SE445098B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19803003990 DE3003990C2 (de) 1980-02-04 1980-02-04 Sicherheitseinrichtung zwischen einem Haltearm und einem Werkzeugträger eines Handhabungsgerätes

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE8008067L SE8008067L (sv) 1981-08-05
SE445098B true SE445098B (sv) 1986-06-02

Family

ID=6093690

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE8008067A SE445098B (sv) 1980-02-04 1980-11-18 Losgorbar hallaranordning

Country Status (4)

Country Link
DE (1) DE3003990C2 (sv)
FR (1) FR2474927A1 (sv)
GB (1) GB2071608B (sv)
SE (1) SE445098B (sv)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS58171279A (ja) * 1982-03-31 1983-10-07 株式会社ダイヘン 産業用ロボツト
GB2127775B (en) * 1982-09-27 1985-10-16 Gen Electric Co Plc Controlled machine limb incorporating a safety coupling
FR2558404B1 (fr) * 1983-12-23 1986-12-19 Citroen Sa Poignet de robot magnetique
DE3418720A1 (de) * 1984-05-19 1985-11-21 Kuka Schweissanlagen + Roboter Gmbh, 8900 Augsburg Sicherungsvorrichtung fuer handhabungsgeraete zur abschaltung des motorischen antriebes bei kollision
FR2591522B1 (fr) * 1985-12-13 1988-04-08 Syspro Dispositif de disjonction pour bras de robot
GB8602844D0 (en) * 1986-02-05 1986-03-12 Monoconstruction Ltd Furnace tap hole closure
US4714865A (en) * 1986-06-12 1987-12-22 Barry Wright Corporation Overload protection device
EP0314948B1 (de) * 1987-11-05 1992-12-23 Siemens Aktiengesellschaft Sicherheitskupplung für die Handhabungstechnik
US4860864A (en) * 1987-11-16 1989-08-29 General Motors Corporation Clutch for robot or like
DD271077A1 (de) * 1988-03-28 1989-08-23 Adw Ddr Kybernetik Inf Parallelgreifer mit spindelantrieb und anwesenheitskontrolle
DE19938114A1 (de) * 1999-08-12 2001-02-22 Duerr Systems Gmbh Maschine mit einem lösbar befestigten Werkzeug
KR101412130B1 (ko) * 2008-03-14 2014-06-27 삼성전자주식회사 컴플라이언트 조인트
CN103130408B (zh) * 2013-03-15 2015-06-03 深圳市华星光电技术有限公司 切割机刀具的夹持装置
DE102013209239A1 (de) * 2013-05-17 2014-12-04 Schunk Gmbh & Co. Kg Spann- Und Greiftechnik Überlastschutzeinrichtung
DE202013104389U1 (de) * 2013-09-26 2015-01-20 Daimler Ag Arbeitsvorrichtung
DE102014210362A1 (de) * 2014-06-02 2015-12-03 Kuka Systems Gmbh MRK-Arbeitsplatz mit einer Aufspannvorrichtung
DE102019105022B3 (de) * 2019-02-27 2020-03-19 Seconsys GmbH Kontaktflanschsystem und Verfahren zum Bearbeiten einer Werkstückoberfläche

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4179783A (en) * 1974-12-16 1979-12-25 Hitachi, Ltd. Holding apparatus with elastic mechanism
DE2717871C3 (de) * 1977-04-22 1981-03-26 Volkswagen Ag, 38440 Wolfsburg Sicherungsvorrichtung für ein Handhabungsgerät

Also Published As

Publication number Publication date
FR2474927B1 (sv) 1984-06-15
GB2071608A (en) 1981-09-23
SE8008067L (sv) 1981-08-05
FR2474927A1 (fr) 1981-08-07
DE3003990C2 (de) 1982-08-12
DE3003990A1 (de) 1981-08-06
GB2071608B (en) 1984-08-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE445098B (sv) Losgorbar hallaranordning
US5569111A (en) Permanent magnet torque/force transfer apparatus
CN100489440C (zh) 具有可拆卸探针系统的装置和具有这样一种装置的测量设备
CN108916345B (zh) 磁锁双位致动器以及具有磁锁双位致动器的离合设备
US4363525A (en) Magnetically suspended rotating bodies
SE447462B (sv) Overbelastningssekerhetsanordning for ett handhavande- eller hanteringsdon
GB2205445A (en) Magnetic lifting device for ferromagnetic loads
SE439229B (sv) Magnetpolkonstruktion for en isokron-cyklotron
JP2016512945A5 (sv)
DE1613034A1 (de) Durch Gleichstromimpulse schalt- und regelbares,polarisiertes Magnetsystem,vorzugsweise fuer Wirbelstrom- und/oder Hysteresebremsen bzw.-kupplungen
WO1991001622A3 (en) High efficiency, flux-path-switching, electromagnetic actuator
SE447975B (sv) Losgorbar hallaranordning
GB2240666A (en) Using unidirectional magnets for careless torsional magnetic coupling
US1334759A (en) Electromagnetic clutch and brake
JP2017503464A5 (sv)
US2121889A (en) Automatic friction brake
US2334153A (en) Electric motor
ATE3350T1 (de) Permanentmagnetische kupplungen.
CN112746928B (zh) 轴间连接机构及其连接控制方法
US1532630A (en) Arrangement for launching aeroplanes in the air from the ground or from a vessel
SE434985B (sv) Elektromagnetiskt manovrerad klokoppling
US1462111A (en) Magnetic separator
US762623A (en) Magnetic clutch.
SE507320C2 (sv) Spole av plastmaterial
BR8406719A (pt) Processo e aparelho para operacao de um sistema de embreagem magnetico e processo e aparelho para operacao de um freio magnetico e um sistema de embreagem

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 8008067-4

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 8008067-4

Format of ref document f/p: F