SE444594B - Avloppssystem - Google Patents

Avloppssystem

Info

Publication number
SE444594B
SE444594B SE7907024A SE7907024A SE444594B SE 444594 B SE444594 B SE 444594B SE 7907024 A SE7907024 A SE 7907024A SE 7907024 A SE7907024 A SE 7907024A SE 444594 B SE444594 B SE 444594B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
sewage
negative pressure
volume
drain pipe
transport
Prior art date
Application number
SE7907024A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7907024L (sv
Inventor
H Olin
N Tallberg
M Varis
Original Assignee
Waertsilae Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Waertsilae Oy Ab filed Critical Waertsilae Oy Ab
Publication of SE7907024L publication Critical patent/SE7907024L/sv
Publication of SE444594B publication Critical patent/SE444594B/sv

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E03WATER SUPPLY; SEWERAGE
    • E03FSEWERS; CESSPOOLS
    • E03F1/00Methods, systems, or installations for draining-off sewage or storm water
    • E03F1/006Pneumatic sewage disposal systems; accessories specially adapted therefore
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T137/00Fluid handling
    • Y10T137/2931Diverse fluid containing pressure systems
    • Y10T137/3109Liquid filling by evacuating container

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Sewage (AREA)
  • Sink And Installation For Waste Water (AREA)
  • Sanitary Device For Flush Toilet (AREA)
  • Refuse Collection And Transfer (AREA)
  • Vehicle Waterproofing, Decoration, And Sanitation Devices (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)

Description

.~ 7907024-9 2 Uppfinningens kännetecken framgår av patenkravet 1.
Det i patentkravet 1 använda uttrycket "endast en per gång användbar enhet" innebär, att om ett flertal avloppsmassa av- givande enheter är anslutna till avloppssystemet, bör man kunna förutsätta, att dessa enheter inte används samtidigt. En sådan tidsmässigt âtskild användning kan vara naturlig, exempelvis klosetten och lavoaren i en WC-enhet används normalt inte sam- tidigt. Användningen kan även vara styrd så, att avloppsmassa inte samtidigt kan utmatas i avloppsrörnätet från flera enheter.
Uppbygganden av ett avloppssystem enligt uppfinningen blir mycket enkel genom att undertryck behövs i avloppsröret endast under den korta tid som åtgår till att transportera varje enskild sats avloppsmassa. Man behöver alltså inte kontinuerligt upp- rätthålla undertryck i avloppsröret såsom i ett konventionellt vakuumavloppssystem och det behövs inte heller några anordningar för att fortlöpande övervaka undertrycksystemets funktion.
Bildandet av undertryck i ett system enligt uppfinningen är bundet till varje enskild transport av en sats avloppsmassa.
Varje tömningsimpuls medför att undertryck bildas i avloppsröret, att tömningsventilen i den enhet som skall tömmas öppnas och att övriga funktioner som direkt ansluter sig till tömningen utförs. Detta förutsätter i praktiken att avloppssystemets totalvolym är relativt liten. För att den tid, som behövs för att bilda undertryck, inte skall bli alltför lång, bör hela den volym som skall sättas under undertryck, vara mindre än 100 liter, företrädesvis mindre än 50 liter. Exempelvis för WC-enheten i en tágvagn räcker det i allmänhet med en så liten volym som 35 liter. Volymen av själva avloppsröret i ett system enligt uppfinningenlbör inte vara alltför stor.
I allmänhet kan större volym än 30 liter, inte rekommenderas.
Företrädesvis bör avloppsrörets volym vara högst 20 liter.
Det har i praktiken visat sig, att det i ett system enligt uppfinningen är fördelaktigast att avsluta bildandet av under- tryck för transport av en sats avloppsmassa innan själva transpor- ten äger rum. Därvid bör avloppssystemet dimensioneras så, att det under tryck som bildats före transporten av avloppsmassa ._ ,..a_a.,..,v__ ..W..,__.__.__..___..-_ ”__” , ._ i * 1 i 790702-4-9 i och för sig är tillräckligt för att àstadkommma den önskade transportfunktionen. Eftersom den anordning som utvecklar under- tryck inte arbetar under själva transportfasen, är risken för att smuts eller fuktighet skall sugas in i anordningen mycket liten. Detta bidrar till att öka systemets funktionssäkerhet.
I synnerhet då ett system enligt uppfinningen används såsom avloppssystem i en tàgvagn eller motsvarande, är det fördelaktigt att undertryck bildas med tillhjälp av en anordning som drivs med tryckgas, företrädesvis med tryckluft, exempelvis en ejektor eller motsvarande. I tåg finns vanligen ett tryckluftsystem, varifrån tillräckliga mängder tryckluft kan erhållas för att snabbt bygga upp ett undertryck. Ifall tryckluft inte står till buds, kan man använda en trycktank med en luftpump, som automatiskt håller trycket tillräckligt högt i trycktanken.
I ett system enligt uppfinningen är det lämpligast att på i och för sig känt sätt använda uppsamlingskammaren såsom en tillräckligt uppsamlingsutrymme, där en sats avloppsmassa samlas omedelbart efter transporten för att senare avrinna till en ständigt under atmosfärtryck stående uppsamlingstank. Såsom ett sådant uppsamlingsutrymme kan användas vilken som helst lämplig, relativt liten reservoar, som tätt kan anslutas till avloppssystemet och som är försedd med lämpliga tömningsanord- , ningar. Tömning av det kärl som tjänar såsom uppsamlingskammare kan-ske så, att kärlet vänds med öppningen nedåt, så att avlopps- massan rinner ut i en uppsamlingstank, eller så, att uppsamlings- kammaren förses med en bottenöppning, som kan öppnas för att åstadkomma tömning av kammaren.
För att_avloppssystemet i praktiken skall fungera bra, är det nödvändigt, att det efter avloppsrörets slutände finns ett tillräckligt stort utrymme under undertryck, där den tryckimpuls som åstadkommer avloppsmassans.transport, kan utjämnas. 'Detta gäller i synnerhet sådana system, i vilka undertryck utvecklas enbart före transporten av avloppsmassa. Volymen av detta hjälp- 'vutrymme bör företrädesvis vara minst lika stor som avloppsrörets volym. Hjälputrymmet kan åstadkommas genom att i direkt anslut- ning till uppsamlingskammaren anordna ett tillräckligt stort» ~anslutas till sugkanalen hos den anordning som utvecklar under- 7907024-9 4 luftutrymme, men utöver detta kan det vara fördelaktigt att förse systemet med en separat luftreservoar för att åstadkomma ett tillräckligt stort hjälputrymme. Denna luftreservoar kan tryck med en separat grenledning.
Då ett avloppssystem enligt uppfinningen används i en tågvagn eller en motsvarande enhet, är det fördelaktigt att placera systemets tömningsanordning med uppsamlingskammare, uppsamlings- tank och övrig erforderlig utrustning i utrymmet ovanför vagnens innertak. Detta utrymme är i allmänhet mycket lågt, varför anordningarna måste göras så låga som möjligt. Kända tömningsan- ordningar för vakuumavloppssystem kräver stort utrymme i vertikal riktning. Det har dock visat sig, att man i ett system enligt uppfinningen mycket väl kan använda en speciellt lågkonstruerad tömningsordning. En fördelaktig konstruktion kan åstadkommas genom att den del av uppsamlingskammaren som befinner sig nedan- för avloppsrörets slutände dimensioneras så, att den till sin volym i stort sätt motsvarar den normala volymen hos en enskild sats avloppsmassa eller är något större. När der är fråga om tömning av en klosett, räcker det med en volym på l...2 liter. Det är dock tänkbart att en sats avloppsmassa i vissa fall är betydligt större än normalt, exempelvis om någon har fyllt klosettskålen helt med vatten. För sådana fall måste det finnas ett reservutrymme. Maximivolymen hos en sats avlopps- ...a ......,.__1. ...q- -...,,.,, massa bestäms av volymen hos den enhet, från vilken avloppsmassan ¿ Å kommer. Avloppsröret kan inte på en gång tillföras mera vätska än vad som ryms i en klosettskål, i en lavcar eller i en mot- svarande enhet. För sådana fall då den teoretiskt största tänk- bara avloppsmängden i fråga måste det i anslutning till upp- samlingskammaren finnas ett reservutrymme som kan motta den i jämförelse med normalfallet överstora vätskemängden; Detta ¿' reservutrymme kan lätt göras mycket lågt och anordnas lämpligen runt avloppsrörets slutände. ' En konventionell tömningsanordning för vakuumavloppssystem har i avloppsrörets slutände en backventil, vars uppgift är att hindra att det'i uppsamlingskammaren under dess tömning rådande atmosfärtrycket sprider sig till själva avloppsröret._ s 7907024-9 I ett system enligt uppfinningen behövs inte någon sådan back- ventil, utan av loppsröret kan stå i direkt öppen kontakt med uppsamlíngskammaren. Detta medför den fördelen, att avlopps- massan utan hinder kan strömma till uppsamlingskammaren. I konventionella vakuumavloppssystem sker uppsamlingskammarens tömning genom en med motvikt försedd bottenventil. Det har emellertid visat sig, att funktionssäkerheten hos en sådan anordning inte alltid är fullt tillfredsställande och därför används i ett system enligt uppfinningen företrädesvis en meka- niskt styrd tömningsordning, som stänger och öppnar uppsamlings- kammarens tömningsöppning eller vänder hela uppsamlingskammaren med öppningen nedåt för att åstadkomma tömning. Tömning äger rum efter varje transport av en sats avloppsmassa. Eftersom tömningen är mekaniskt styrd, sker den säkert och med en så stor kraft, att smuts som eventuellt fastnar vid tömningsöppning- ens tätningsytor inte förorsakar läckage eller andra funktions- störningar.
Uppfinningen beskrivs i det följande närmare med hänvisning till bifogade ritning, i vilken - figur 1 visar ett principschema över ett avloppssystem en- ligt uppfinningen och , ' - figur 2 visar ett snitt av en utföringsform av systemets tömningsanordning.
På ritningen betecknar 1 en till ett vakuumavloppssystem ansluten klosett, 2 klosettens avloppsrör och 3 avloppsrörets tömningsord- ning, genom vilken avloppsmassan leds till en uppsamlingstank 4.
Systemet omfattar vidare en såsom vakuumpump fungerande ejektor 5, som drivs med tryckluft från ett tryckluftsnät 6. Klosetten 1 er- håller sitt spolvatten från en vattenreservoar 7 genom ett rör 8.
“Klosettens tömning och spolvattens matning till klosettskålen styrs automatiskt med ventiler 9 och l0J Spolning åstadkoms genom att på- verka spolknoppen ll. En automatisk styranordning 25, som styr he- la systemets funktion, visas endast schematiskt på ritningen, ef- tersom sådana anordningar allmänt används i vakuumavloppssystem._ ÅAtt konstruera och bygga upp ett sådan styranordning medför inga speciella svårigheter för fackmannen när den önskade funktionen har -fastslagits; 7907024-9 7 ~ v 6 ,_^*.fi När 5P°1ïmPUlS Via SPOIÉHOPPGH 11 har avgetts till systemets styr- anordning 25, öppnar ventilen 12 i det till ejektorn 5 anslutna tryckluftsröret 6. Ejektorn 5 utvecklar snabbt undertryck i av- loppsröret 2 och i tömningsanordningen 3. När tillräckligt stort undertryck har bildats, stänger tryckluftsventilen 12, ejektorns sugverkan upphör och klosettens 1 tömningsventil 9 öppnar. Om det är fråga om ett avloppssystem, vars totalvolym är under 50 liter, kan anordningarna dimensioneras så, att erforderligt undertryck bildas pá mindre än 5 sekunder, Företrädesvis används ett under- tryck på cirka en halv atmosfär. Efter tömning av klosettskàlen stänger tömningsventilen 9 och spolvatten rinner till genom spol- vattensventilen 10, som har öppnats redan tidigare, och fyller den klosettskálens nedre del med en liten mängd av vatten. Den totala spolvattensmängden behöver i allmänhet inte vara större än 1,5 liter.
Eftersom det råder undertryck i avloppsrröret 2, när klosettens tömningsventil 9 öppnar sig, trycks den i klosettskàlen befintliga avloppsmassan av atmosfärtrycket ut i avloppsröret 2 och genom detta till uppsamlingskammaren 13 i tömningsanordningen 3. För att transporten av avloppsmassa säkert skall ske utan störningar, är det viktigt, att det efter avloppsrörets 2 slutände finns ett till- räckligt stort luftutrymme. Om uppsamlingskammaren 13 och de rör som är anslutna därtill inte tillsammans bildar ett tillräckligt stort utrymme, kan man till ejektorns 5 sugrör 14 ansluta en sepa- rat luftreservoar 15 före backventilen 24 framför ejektorn. Såsom ett dimensioneringsexempel kan nämnas, att avloppsröret 2 till sin volym kan vara 5...10 liter, tömningsanordningen 3 inklusive upp- samlingskammare cirka 7 liter och luftreservoaren 15 cirka 18 liter.
Vid transporten av en sats avloppsmassa elimineras undertrycket i avloppsröret 2 och i tömningsanordningen 3 i stort sett fullstän- digt. Tömningsventilen 9 kan vara så konstruerad, att den stänger automatiskt, när det inte längre finns något väsentligt undertryck i avloppsröret 2. Omedelbart efter transportförloppet öppnar en liten, företrädesvis tryckluftsdriven arbetscylinder 16 en bottenventil 17_i uppsamlingskammaren 13 och avloppsmassan i uppsamlingskammaren avrinner_till uppsamlingstanken 4.» Därefter 7907024-9 stänger arbetscylindern 16 åter bottenventilen 17. Uppsamlings- tanken 4 töms med lämpliga intervaller genom ett tömningsrör 18. Uppsamlingstanken 4 kan vara försedd med sedvanliga alarm- och säkerhetsanordningar för att förhindra överfyllning.
Figuren 2 visar avloppsrörets 2 slutände, tömningsanordningen 3, uppsamlingskammaren 13, dess tömningscylinder 16 och den till tömningsanordningen 3 anslutna sugkanalen 14. Tömningsme- kanismen enligt figur 2 skiljer sig något från den lösning som visas i figur l. Uppsamlingskammaren 13 i figur 2 har _inte någon bottenventil, utan kammaren utgörs av ett svängbart kärl 19. Den streckade linjen l9a visar hur kärlet 19 kan svängas med tillhjälp av arbetscylindern 16 så, att den töms.
När kärlet 19 befinner sig i läge för mottagning av avloppsmassa, pressas dess öppningskant mot en gummitätning 20. Volymen V av uppsamlingskammarens l3 nedre del motsvarar volymen hos en enskild sats avloppsmassa. Om i något specialfall mängden avloppsmassa är ovanligt stor, finns det ett reservutrymme 21 som motsvarar totalvolymen hos den största av de till avlopps- röret 2 anslutna avloppsmassa avgivande enheterna.
Tömning av uppsamlingskammaren 13 sker automatiskt efter varje transport av avloppsmassa. Systemets automatiska styranordning 25 ombesörjer detta genom att styra arbetscylinderns 16 manöverven- tiler 22 eller på motsvarande sätt. Härigenom erhålls den fördelen, att uppsamlingskammaren kan vara liten och“där behövs exempelvis ingen nivåvakt eller andra anordningar för att för- hindra överfyllning. Ü Om en anordning enligt uppfinningen används i en tàgvagn eller motsvarande är det fördelaktigt att placera alla behållare och därtill anslutna funktionsanordningar ovanför vagnens inner- tak 23 (figur l).Med tanke på detta är tömningsanordningen enligt figur 2 konstruerad så, att dess höjd är så liten som möjligt. För att uppnå bättre åskådlighet har arbetscylindern 16 ritats ovanför tömningsanordningen 3, men den kan i praktiken lika väl placeras bredvid tömningsanordningen 3. Också den i figur l visade ejektorn 5 kan placeras betydligt lägre, t.o.m. nedanför töm- ningsanordningen 3. 3 3

Claims (13)

7907024-9 Uppfinningen begränsar sig inte till de beskrivna utförings- formerna, utan ett flertal varianter och modifikationer av uppfinningen är tänkbara inom ramen för nedanstående patent- krav. PATENTKRAV
1. Avloppssystem, omfattande anordningar (5) för skapande av undertryck för att via ett avloppsrör (2) transportera avloppsmassa från en enhet (1) som producerar avloppsmassa till en uppsamlingskammare (13) eller motsvarande, vilket system omfattar endast ett litet antal enheter (1) som producerar avloppsmassa och vilka enheter (1) företrädesvis är användbara endast en i taget, kännetecknat därav, att såväl avlcppsrörets (2) som uppsamlingskammarens (13) volym är så liten, att avloppssystemet med kända medel genom att starta och stanna de undertryck skapande anordningarna (5) snabbt försätts under 'undertryck huvudsakligen endast för att transportera en sats avloppsmassa från en avloppsmassa producerande enhet (1) till uppsamlingskammaren (13) omedelbart efter det att impuls för avloppstransport har tillförts systemets styrenhet.
2. System enligt patentkravet 1, kännetecknat därav, att drivanordningarna (5,12,25) för skapande av undertryck är anordnade att avsluta utvecklandet av undertryck innan transporten av avloppsmassa äger rum.
3. System enligt patentkravet 1 eller 2, kännetecknat därav, att den anordning, till exempel en pump eller motsvarande, som används för att utveckla_ undertryck, är anordnad att stanna innan transporten av avloppsmassa äger rum.
4. N. System enligt något av de ovanstående patentkraven, 7907024-9 kännetecknat därav, att undertryck utvecklas på i och för sig känt sätt med tillhjälp av en anordning som drivs med tryckgas, företrädesvis med tryckluft, exempelvis en ejektor (5).
5. System enligt något av de ovanstående patentkraven, känneteoknat därav, att uppsamlingskammaren (13) på i och för sig känt sätt är anordnad att fungera såsom en mellan- reservoar, i vilken avloppsmassa samlas innan den efter den med tillhjälp av undertryck utförda transporten får avrinna till en under atmosfärtryek stående uppsamlingstank (H).
6. [System enligt patentkravet 5, kännetecknat därav, att bortom den egentliga slutänden av avloppsröret (2) finns ett hjälputrymme, som vid transport av avloppsmassa står under undertryok och vars volym är minst lika stor som avlopps- rörets (2) volym.
7. System enligt _patentkravet 6, kännetecknat därav, att nämnda hjälputrymme åtminstone delvis har åstadkommits genom att koppla en separat luftbehållare (15) till sugkanalen (14) hos den anordning som utvecklar undertryck.
8. System enligt något av de ovanstående patentkraven, känneteoknat därav, att hela den volym som sättes under undertryok är mindre än 100 liter, företrädesvis mindre än 50 iiuevfi
9. System enligt något av de ovanstående patentkraven, kännetecknat därav, att det är anordnat att fungera såsom avloppssystem i tågvagn eller i någon annan sådan enhet, där det finns ett tryckgassystem, som lämpar sig för utveckling av undertryck.
10. System enligt något av de ovanstående patentkraven, kännetecknat därav, att den del av uppsamlingskammaren (13) som befinner sig nedanför avloppsrörets (2) slutände till 7907024-9 10 sin volym i stort sett motsvarar den normala volymen hos ett enskilt utsläpp av avloppsmassa eller är något större, och att i anslutning till uppsamlingskammaren (13) vid dess övre kant finns ett reservoarutrymme (21) som kan motta lika mycket vätska som på en gång ryms i den avloppsmassa producerande enheten (1).
11. System enligt något av de ovanstående patentkraven, kännetecknat därav, att avloppsröret (2) står i direkt förbindelse med uppsamlingskammaren (13).
12. System enligt något av de ovanstående patentkraven, kännetecknat därav, att avloppsrörets (2) volym är högst 30 liter, företrädesvis högst 20 liter.
13. System enligt något av de ovanstående patentkraven, kännetecknat därav, att uppsamlingskammaren (13) omfattar en mekaniskt styrd tömningsanordning (16), som är anordnad att fungera efter varje utsläpp av avloppsmassa.
SE7907024A 1978-08-25 1979-08-22 Avloppssystem SE444594B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI782603A FI66670C (fi) 1978-08-25 1978-08-25 Avloppssystem

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7907024L SE7907024L (sv) 1980-02-26
SE444594B true SE444594B (sv) 1986-04-21

Family

ID=8511950

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7907024A SE444594B (sv) 1978-08-25 1979-08-22 Avloppssystem

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4297751A (sv)
JP (1) JPS5561625A (sv)
DD (1) DD145646A5 (sv)
DE (1) DE2932585A1 (sv)
DK (1) DK158391C (sv)
FI (1) FI66670C (sv)
FR (1) FR2434241A1 (sv)
HU (1) HU177705B (sv)
NO (1) NO152804C (sv)
SE (1) SE444594B (sv)

Families Citing this family (31)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4332041A (en) * 1980-11-24 1982-06-01 The Boeing Company Pressurized drain for toilet waste tank
SE443176B (sv) * 1981-03-27 1986-02-17 Waertsilae Oy Ab Avloppssystem av undertryckstyp
US4371992A (en) * 1981-09-04 1983-02-08 Alfredo Rivera Water feeder conservation tank
DE3145797C2 (de) * 1981-11-19 1985-05-15 Claus 2359 Henstedt-Ulzburg Passenheim Vorrichtung zur biologischen Abwasserreinigung
SE8200955L (sv) * 1982-02-17 1983-08-18 Electrolux Ab Anordning vid avloppssystem, exempelvis for tag
SE449883B (sv) * 1984-02-10 1987-05-25 Waertsilae Oy Ab Anordning vid ett vakuumtransportsystem for vetskor t ex vakuumavloppssystem
JPH0645495Y2 (ja) * 1986-11-28 1994-11-24 株式会社西原衛生工業所 厨芥破砕圧送設備
FI83797C (sv) * 1988-10-05 1991-08-26 Nesite Oy Avloppssystem
US4974264A (en) * 1989-03-20 1990-12-04 Michael Brian Manually operated vacuum flush water closet
SE501960C2 (sv) * 1990-04-20 1995-06-26 Waertsilae Oy Ab Vakuumtoalettsystem med vakuumgenerator med väsentligen konstant drifttid
DE4108549C1 (sv) * 1991-03-15 1992-05-21 Deutsche Airbus Gmbh, 2000 Hamburg, De
DE4136931A1 (de) * 1991-04-23 1992-10-29 Rauno Haatanen Ablaufsystem fuer die ablaufmasse einer ablaufmasse produzierenden einheit
SE468485B (sv) * 1991-05-23 1993-01-25 Evac Ab Foerfarande och anordning foer renhaallning av evakueringskanalerna i ett vacuumavloppssystem
DE4200296C2 (de) * 1992-01-09 1998-03-19 Duewag Ag Umweltfreundliches Kanalisationssystem für Gebäude und Fahrzeuge, insbesondere Reisezugwagen
DE4201986C1 (sv) * 1992-01-25 1993-04-15 Deutsche Airbus Gmbh, 2000 Hamburg, De
SE469832B (sv) * 1992-02-05 1993-09-27 Evac Ab Vakuumtoalettsystem med luktfilter
US5539938A (en) * 1993-12-08 1996-07-30 Tubbs; Elton H. Water closet
DE4434437C2 (de) * 1994-09-27 1996-10-02 Daimler Benz Aerospace Airbus Vakuumtoilettensystem in einem Flugzeug
EP0763633B1 (en) 1995-09-13 1999-08-25 Evac Ab Membrane controlled vacuum sewer system
DE29604512U1 (de) * 1996-03-04 1996-05-09 Bankwitz, Robert, Dr., 07570 Weida Toilettenanlage mit Vakuumabsaugung
FI108937B (sv) * 1999-03-10 2002-04-30 Evac Int Oy Vakuumtoalettanordning
DE60140482D1 (de) * 2000-11-28 2009-12-24 Dometic Corp Toilette und betriebsverfahren
US6453481B1 (en) * 2001-03-20 2002-09-24 Evac International Oy Vacuum waste system having a vacuum control valve
US7207073B1 (en) * 2001-10-18 2007-04-24 The American Team Vacuum assisted toilet
ES2288341B1 (es) * 2005-01-25 2008-11-16 Toral Technical Trade, S.L. Instalacion autonoma de vacio y presion de inodoro.
WO2009093327A1 (ja) * 2008-01-25 2009-07-30 Shinryo Corporation 免震トイレシステム
CN104250988B (zh) * 2013-06-26 2016-03-30 信义节能玻璃(芜湖)有限公司 多稳流罐无负压供水系统
US20170320111A1 (en) 2016-05-09 2017-11-09 Lawrence Anthony Wiwi Side-opening sleeve valve
US10478871B2 (en) 2016-05-09 2019-11-19 Lawrence Anthony Wiwi Side-opening sleeve valve
DE102017207336A1 (de) * 2017-05-02 2018-11-08 Siemens Aktiengesellschaft Abwassersystem für Fahrzeuge
JP6503110B1 (ja) * 2018-04-16 2019-04-17 株式会社五光製作所 鉄道車両向けタンクシステム、および鉄道車両向けトイレシステム

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB680154A (en) * 1950-04-25 1952-10-01 George Arundell Gerald Cox Wal Improvements relating to removal of excrement
US3239849A (en) * 1962-03-22 1966-03-15 Liljendahl Sven Algot Joel Method of hydro-pneumatic conveying, system and apparatus
IL23141A (en) * 1964-03-16 1968-09-26 Liljendahl S Discharge valve,particularly for water closets
US3302216A (en) * 1964-08-25 1967-02-07 Mansfield Sanitary Inc Toilet with deformable water seal trap
DE1923694A1 (de) * 1969-05-09 1970-11-19 Joosten Dipl Ing Dietrich Automatische Faekalienhebeanlage,insbesondere fuer kleine WC-Anlagen
SE326139B (sv) * 1969-09-08 1970-07-13 Electrolux Ab
SE346024B (sv) * 1970-08-20 1972-06-19 Electrolux Ab
US3780757A (en) * 1971-05-10 1973-12-25 Gen Marine Waste disposal system and method
FI55550C (fi) * 1973-12-29 1979-08-10 Waertsilae Oy Ab Vakuumavloppssystem
SE389882B (sv) * 1975-04-23 1976-11-22 Ifoe Ab Anordning vid vakuumklosett med uppsamlingsbehallare
US3956776A (en) * 1975-05-28 1976-05-18 Thetford Corporation Liquid waste material conveying system for toilets and the like
DE2654437C2 (de) * 1976-12-01 1978-10-05 Electrolux Gmbh, 2000 Hamburg Unterdruck-Entwässerungssystem für Häuser, Fabrikationsstätten, Schiffe o.dgl
US4131959A (en) * 1977-06-03 1979-01-02 International Water Saving Systems, Inc. Non-polluting toilet system
SE408194B (sv) * 1977-09-30 1979-05-21 Ifoe Sanitaer Ab Anordning vid vattenklosett
SE421769B (sv) * 1978-01-23 1982-02-01 Evak Sanitaer Ab Vakuumtoalettanordning for mobila enheter
DE2809431C2 (de) * 1978-03-04 1984-10-25 Electrolux Gmbh, 2000 Hamburg Unterdruck-Entwässerungsanlage

Also Published As

Publication number Publication date
JPS6234578B2 (sv) 1987-07-28
DE2932585C2 (sv) 1990-09-20
DK158391C (da) 1990-10-22
DE2932585A1 (de) 1980-03-06
FI66670C (fi) 1985-02-01
DD145646A5 (de) 1980-12-24
DK158391B (da) 1990-05-14
NO792762L (no) 1980-02-26
DK354779A (da) 1980-02-26
FI66670B (fi) 1984-07-31
FR2434241A1 (fr) 1980-03-21
SE7907024L (sv) 1980-02-26
JPS5561625A (en) 1980-05-09
HU177705B (en) 1981-12-28
NO152804C (no) 1985-11-20
FR2434241B1 (sv) 1984-02-24
US4297751A (en) 1981-11-03
FI782603A (fi) 1980-02-26
NO152804B (no) 1985-08-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE444594B (sv) Avloppssystem
US5644802A (en) Vacuum sewer arrangement
EP0363012B1 (en) Vacuum toilet system
US4184506A (en) Vacuum sewer system
US5421040A (en) Vacuum toilet system
NO137328B (no) Utt¦mningsanordning for et vakuumkloakksystem
JPH10507502A (ja) 真空下水搬送システム用水だめ通気制御機構
US5022114A (en) Device for suctioning up and removing a contaminated liquid
US4672690A (en) Vacuum tank construction for self-contained sewage handling apparatus
JPS586552B2 (ja) シンクウオスイシステム
WO2009000881A1 (en) Sanitary appliance for the collection and elimination of organic refuse
US4164049A (en) Vacuum-type water removal system for houses, factories, ships and the like
EP0287350A2 (en) Vacuum sewage collecting system
SE468485B (sv) Foerfarande och anordning foer renhaallning av evakueringskanalerna i ett vacuumavloppssystem
GB2095088A (en) Milk conveying mechanism
EP0931200B1 (en) Waste water disposal system
FI89665B (fi) Foerfarande och anordning foer avslammning av fiskodlingsbassaeng
JPH08120753A (ja) 真空式汚水集排水装置と真空式下水道
US4377874A (en) Bypass valve for a toilet system
US3888605A (en) Apparatus for controlling the level of subsurface water
NO157226B (no) Fremgangsmaate for intermitterende transport av vaeske langs ledning.
JP2543103Y2 (ja) 真空弁付汚水ます
CA1102851A (en) Waste water vacuum conveyance method and apparatus
SU1629396A1 (ru) Водовыпуск
SE511499C2 (sv) Sätt att tillvarata urin samt en urinbrunn

Legal Events

Date Code Title Description
NAL Patent in force

Ref document number: 7907024-9

Format of ref document f/p: F

NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7907024-9

Format of ref document f/p: F