RO132963A2 - Sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă - Google Patents

Sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă Download PDF

Info

Publication number
RO132963A2
RO132963A2 ROA201700436A RO201700436A RO132963A2 RO 132963 A2 RO132963 A2 RO 132963A2 RO A201700436 A ROA201700436 A RO A201700436A RO 201700436 A RO201700436 A RO 201700436A RO 132963 A2 RO132963 A2 RO 132963A2
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
strap
child
straps
panel
adjustment
Prior art date
Application number
ROA201700436A
Other languages
English (en)
Inventor
Monica Rodica Olariu
Original Assignee
Monica Rodica Olariu
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Monica Rodica Olariu filed Critical Monica Rodica Olariu
Priority to ROA201700436A priority Critical patent/RO132963A2/ro
Priority to DK18815045.2T priority patent/DK3644796T3/da
Priority to EP18815045.2A priority patent/EP3644796B1/en
Priority to PCT/RO2018/000010 priority patent/WO2019009744A2/en
Publication of RO132963A2 publication Critical patent/RO132963A2/ro

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47DFURNITURE SPECIALLY ADAPTED FOR CHILDREN
    • A47D13/00Other nursery furniture
    • A47D13/02Baby-carriers; Carry-cots
    • A47D13/025Baby-carriers; Carry-cots for carrying children in seated position

Abstract

Invenţia se referă la un sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme multiple pentru ajustare. Sistemul conform invenţiei cuprinde nişte bretele (1) de umăr pentru poziţionarea pe umerii unui utilizator, un panou (2) de susţinere dorsală pentru primirea unui copil, o centură (3) de talie pentru a cuprinde talia utilizatorului, un sistem de prindere a centurii (3) de talie pe talia utilizatorului, mai multe sisteme de prindere a bretelei (1) de umăr cu panoul (2) de susţinere dorsală, poziţionate pe un capăt (8) al bretelei (1), şi nişte mecanisme (19, 20, 4, 4.1, 4.1.1, 4.2, 21) de ajustare multiple, care permit aşezarea unui copil în poziţia ergonomică corectă.

Description

Sistem de purtat copiii cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă Domeniul invenției
Prezenta invenție se referă în general la sisteme de purtat cuprinzând mecanisme multiple de ajustare, iar în particular la sisteme de purtat copiii cuprinzând mecanisme multiple de ajustare care permit ajustarea atât a lungimii panoului de susținere a sistemului, a bretelei de umăr de care se leagă și care servește atașării la corpul purtătorului (fie prin purtare laterală, în față, în spate cu bretele drepte sau în spate cu bretele încrucișate), cât și a lățimii șezutului/ așezării copilului, astfel încât să se poată asigura poziția ergonomică corectă a copilului.
STADIUL TEHNICII
Prezenta soluție inventivă completează tehnica actuală în domeniu care nu prevede, încă, un astfel de sistem cu funcții de ajustabilitate multiple. Sunt cunoscute mai multe soluții de ajustabilitate parțială, însă nicio soluție anterioară nu prezintă sisteme de ajustabilitate atât pentru forme diferite ale copilului, cât și pentru constituții diferite ale purtătorului si respectând, totodată, principii medicale și reguli de ergonomie bine stabilite.
Astfel, în literatura de brevete se prezintă mai multe sisteme de purtat copii. Unul dintre sistemele cunoscute permite ajustabilitatea înălțimii panoului de susținere a părții dorsale a copilului doar în două etape, prin prezența unui fermoar care deschide sau închide acest panou. Drept urmare, dimensiunea potrivită pentru un sistem de cărat copii poate fi găsită doar în două etape ale dezvoltării copilului: atunci când mărimea acestuia îi permite susținerea corectă în poziția închisă a panoului și atunci când mărimea acestuia îi permite susținerea corectă în poziție deschisă a panoului. Faptul că nu există nicio soluție intermediară face ca, în anumite situații, panoul de susținere dorsală să nu poată fi în niciun fel ajustat după dimensiunea exactă a copilului purtat, în același fel, modelele în care ajustabilitatea se realizează cu ajutorul unor sisteme de strângere oblice, formând un V pe spatele copilului, prezintă dezavantajul reducerii panoului doar pe lateral, fără ca acesta sa fie, într-adevar, adaptat la dimensiunea copilului purtat.
în ceea ce privește ajustabilitatea bretelei, stadiul actual al tehnicii dezvăluie sisteme de ajustabilitate mai mult sau mai puțin performante, însă fără a putea oferi o soluție
a 2017 00436
29/06/2017 simplă pentru ajustarea simultană a acesteia, odată cu ajustarea panoului de susținere dorsală. în plus, niciunul dintre sistemele cunoscute nu prezintă posibilități de ajustare a bretelei de umăr în trei puncte diferite.
în ceea ce privește ajustabilitatea șezutului sistemului de purtare astfel încât acesta să poată susține pentru o perioadă lungă de vreme poziția anatomică corectă a copilului purtat, stadiul tehncii este foarte limitat.
Astfel, în situația prezentată în brevetul EP 2 148 594, în care este nevoie de o piesă suplimentară, numită de către inventatori „inseiT care să se potrivească copiilor mici, ajustabilitatea este realizată doar în două etape ale dezvoltării copilului, astfel încât se poate ca acesta să fie prea mare pentru a fi corect poziționat cu un sistem de insert și prea mic pentru a putea fi ergonomie purtat fără acesta, păstrând baza inițială a sistemului de purtare.
în alte sisteme cunoscute, precum este și în cazul modelului de utilitate DE202016103901, ajustarea șezutului se face cu ajutorul unui tub circular care înconjoară centura din talie. Acesta poate glisa pe centură, putând fi strâns sau extins și Fiind atașat printr-un sistem de velcro. Și acest sistem prezintă mai multe dezavantaje. Astfel, neexistând un punct fix pe centura de o dimensiune minimă, ajustarea se poate face chiar și depășind o limită minimă. Ca urmare, nu numai că ergonomia copilului purtat poate avea de suferit, în situația în care ajustarea nu este realizată la dimensiunile copilului, dar și siguranța acestuia. Astfel, poate exista riscul căderii copilului din sistem atunci când între corpul purtătorului și panoul de susținere dorsală a copilului se formează spațiu prea mare datorită unei reglări foarte înguste a șezutului.
în acest caz, întrucât închiderea bretelelor de umăr se realizează în centura din talie, spațiul dintre panoul de susținere și pieptul purtătorului poate fi de o asemenea dimensiune încât crește posibilitatea existenței unui risc de cădere a copilului.
în plus, ajustarea se va putea face doar până la o dimensiune maximă egală cu lățimea șezutului, fapt care poate determina ca ergonomia să nu fie respectată în cazul copiilor mai mari.
a 2017 00436
29/06/2017
Obiectivul prezentei invenții constă în oferirea unui sistem de purtat cu o lungă durată de utilizare, care se adaptează atât creșterii progresive a copilului, purtării în situații diferite, precum si oricărui utilizator/purtător indiferent de dimensiuni, respectiv de înălțime și greutate.
Sistemul de purtat copii conform invenției rezolvă problema tehnică și înlătură dezavantajele prezentate mai sus prin aceea că acesta cuprinde sisteme de ajustare atât a lungimii panoului de susținere a sistemului cât și multiple sisteme de ajustare a lungimii bretelei de umăr de care acesta se leagă, concomitent sau separat, precum și a lățimii șezutului prin intermediul unei centuri, care ar putea fi căptușită.
Centura menționată cuprinde niște elemente, preferabil patru elemente, așa cum este ea definită mai jos,care permit ajustarea lățimii șezutului/ așezării copilului, astfel încât sa se poată asigura poziția ergonomică corectă.
Ajustarea bretelei se realizează în multiple direcții, atât prin ajustarea părții inferioare a acesteia, fixată în mod permanent sau detașabilă de panoul de susținere dorsală (Fig. 7, Fig. 10), cât și prin ajustarea părții opuse, realizată din chinga sau orice alt sistem asemanator (Fig. 11, Fig. 12), în două puncte diferite, la ambele capete ale acesteia.
Pentru ajustarea bretelei realizată din chingă, tensionarea se poate face în mai multe moduri, printre care: prin prinderea capătului superior al chingii și tragerea acestuia înspre față atunci cânt purtarea se face în față (Fig. 4, Fig.12), precum și prin prinderea capătului inferior al chingii și tragerea acestuia in jos, prin strângerea ambelor capete/chingi care ies din ambele parti ale cataramei situate pe aripioara (13) in cazul in care acea catarama este cu dubla ajustabilitate.
Aceste mișcări naturale sunt posibilile datorită prezenței unui element de construcție, (de exemplu, o cataramă, o pereche de inele D etc, însă fără a se limita la acestea) care permite trecerea chingii printr-un ochi și orientarea ei înspre direcția inițială, opusă celei din care a pornit. Ca urmare, oricare ar fi modul de purtare al sistemului (în fața purtătorului, în spatele purtătorului, pe șold) și oricare ar fi poziționarea bretelelor (în paralel Fig. 14.1, încrucișate Fig. 14.2), mișcarea de ajutare va fi mereu una naturală,
a 2017 00436
29/06/2017 comodă și intuitivă pentru purtător. El va putea ajusta lungimea, strâmta sau detensiona breteaua oriunde și fără a fi nevoie de a înlătura sistemul sau de a cere ajutorul unei terțe persoane.
Prin aplicarea invenției se obține un sistem care prezintă următoarele avantaje:
- permite obținerea și menținerea ergonomiei, atât a copilului, cât și a purtătorului, pe întreaga perioadă de purtare;
- oferă un sistem cu o durată de utilizare foarte lungă;
- facilitează utilizarea și purtarea unui sistem de cărat copii;
- datorită multiplelor sale elemente de ajustabilitate se adaptează atât creșterii progresive a copilului; cât și oricăror utilizatori/ purtători indiferent de dimensiuni, respectiv de înălțime și greutate;
- poate fi aplicat unor dimensiuni diferite ale unui astfel de sistem de purtare, astfel încât acesta să poată fi adaptat atât bebelușilor, copiilor și preșcolarilor, precum și oricărei alte categorii de vârstă între acestea;
- poate fi aplicabil oricărui sistem de purtat având un panou central care poate fi redimensionat prin ajustare multiplă concomitentă sau în momente diferite.
Prin sintagma orice sistem înțelegem orice sistem convențional sau nu, de purtat copiii, și nu numai, cum ar fi, însă fără a se limita la, marsupiu de purtat copiii, onbu, onbuhimo, mei-tai, half buckle carrier și/sau orice combinație a acestora.
Descrierea invenției
Se dau în continuare mai multe exemple de realizare a sistemului de purtat conform invenției, dar care nu se limitează la acestea, în legătură cu figurile atașate care reprezintă:
Fig. 1 reprezintă sistemul de purtare, într-una dintre variantele de realizare, așa cum este el văzut din față atunci când este întins pe o suprafață plană
Fig. 2 reprezintă sistemul de purtare, în varianta prezentată la Fig. 1, așa cum este el văzut în reprezentarea spațială
Fig. 3 variante ale sistemului de purtare, de tipul onbu, însă fără a se limita la acestea,
a 2017 00436
29/06/2017 sau orice alt sistem asemănător unde
Fig. 3.1 reprezintă sistemul de purtare conform invenției așa cum este el văzut din față atunci când este întins pe o suprafață plană
Fig. 3.2 reprezintă sistemul de purtare așa cum este el văzut din față atunci când este întins pe o suprafață plană și având sistemul de prindere al bretelelor închis
Fig. 4 variațiuni ale sistemului de purtare, de tipul onbu, însă fără a se limita la acesta, reprezentare în timpul purtării
Fig. 5 reprezintă variațiuni ale sistemului de purtare de tipul half buckle, însă fără a se limita la acesta, sau orice alt sistem asemănător unde
Fig. 5.1 reprezintă variațiuni ale sistemului de purtare de tipul half buckle, însă fără a se limita la acesta, așa cum este el văzut din față atunci când este întins pe o suprafață plană
Fig. 5.2 reprezintă variațiuni ale sistemului de purtare de tipul half buckle, însă fără a se limita la acesta, așa cum este el văzut din față atunci când este întins pe o suprafață plană și având un sistem de ajustare a panoului
Fig. 5.3 reprezintă variațiuni ale sistemului de purtare de tipul half buckle, însă fără a se limita la acesta, așa cum este el văzut din față atunci când este întins pe o suprafață plană și fără a prezenta un astfel de sistem de ajustare a panoului
Fig. 6 variațiuni ale sistemului de purtare tipul half buckle, însă fără a se limita la acesta, sau orice alt sistem asemănător, reprezentare în timpul purtării unde Fig. 6.1 variațiuni ale sistemului de purtare tipul half buckle, însă fără a se limita la acesta, sau orice alt sistem asemănător, reprezentare în timpul purtării, prezentând sistem de ajustabilitate a panoului
Fig. 6.2 variațiuni ale sistemului de purtare tipul half buckle, însă fără a se limita la acesta, sau orice alt sistem asemănător, reprezentare în timpul purtării, fără a prezenta un sistem de ajustabilitate a panoului
Fig. 7 - modalități a unui sistem de ajustare a lungimii panoului, însă fără ca acestea să fie limitative, unde
Fig. 7.1 - ajustare cu ajustor dublu
Fig. 7.2 - ajustare cu șnur a 2017 00436
29/06/2017 I
Fig. 7.3 - ajustare cu cataramă dublă
Fig. 7.4 - ajustare cu două ajustoare simple
Fig. 7.5 - ajustare cu inele D
Fig. 7.6 - ajustare cu velcro
Fig. 7.7 - ajustare prin încrețire cu șnur
Fig. 7.8 - ajustare prin combinare modalități - încrețire cu șnur și ajustor simplu
Fig. 8 - variațiuni, însă fără a se limita la acestea, ale realizării șezutului ajustabil format din trei cilindri unde
Fig. 8.1 - doi dintre cei trei cilindri sunt complet detașabili
Fig. 8.2 - niciunul dintre cei trei cilindri nu este detașabil
Fig. 9 - modalități de ajustare a dimensiunii șezutului unde
Fig. 9.1 - ajustare strâmtă a șezutului prin strângerea inelului central în jurul centurii de siguranță
Fig. 9.2 - ajustare extinsă a șezutului prin întinderea inelului central în jurul centurii de siguranță
Fig. 9.3 - ajustare extinsă suplimentară prin atașarea cilindrilor exteriori detașabili
Fig. 10 - reprezentare a ajustării simultane a înălțimii panoului și a lungimii bretelei de alăptare unde
Fig. 10.1 - bretea de alaptare închisa, panou închis
Fig. 10.2 - bretea de alăptare deschisă, panou închis
Fig. 10.3 - bretea de alăptare deschisă, panou extins
Fig. 11 - reprezentare a mijlocului de dublă ajustare a bretelei compusă din chingă
Fig. 12 - mecanism de ajustare a lungimii bretelei de chingă prin mișcare naturală ergonomică
Fig. 13 - cataramă cu prindere rapidă
Fig. 14 - modalități de poziționare a bretelelor, fără a se limita însă la acestea, unde Fig. 14.1 - poziționare cu bretelele în paralel (H), în față sau în spate
a 2017 00436
29/06/2017
Fig. 14.2 - poziționare cu bretelele încrucișate (X), în spate
Fig. 15 - modalități de poziționare și purtare a copilului, unde
Fig. 15.1 - poziționare pe șoldul purtătorului, vedere din față
Fig. 15.2 - poziționare pe șoldul purtătorului, vedere din spate
Fig. 16 - susținerea corectă dorsală la nivelul gâtului copilului, atunci când acesta nu are musculatura gâtului suficent de bine dezvoltată; sursa; google
Fig. 17 - poziția anatomică corectă a spatelui copilului, curbură în C, sursa: manual curs School of Babywearing UK
Fig. 18 - poziția anatomică corectă a șezutului și genunchilor copilului, poziția M; sursa: http://hipdysplasia.org
Sistemul de purtat conform invenției, așa cum este prezentat în Figura 1 prezintă un obiect realizat din mai multe piese, fixate sau detașabile, având două sau chiar o singură bretea de umăr 1 și care se atașează purtătorului,pentru a permite purtarea unui copil sau a altceva între panoul de susținere al sistemului 2 și corpul purtătorului.
Sistemul de purtat conform invenției cuprinde un panou de susținere 2, care ar putea fi pătrat, dreptunghiular, trapezoidal, oval sau orice altă variantă a acestor forme care servește la susținerea copilului aproape de corpul purtătorului.
în partea de sus a panoului 2 sunt poziționate niște bretele, preferabil una, și mai preferabil două bretele 1. Cele doua bretele sunt poziționate la capătul din partea de sus a panoului 2, una pe latura stângă, și cealaltă pe latura dreaptă, aând o poziționare verticală. Aceste bretele pot fi atașate permanent de panoul de susținere 2 la un singur capăt 8 având celalt capăt liber. în altă variantă, bretelele 1 pot fi detașabile de panoul de susținere dorsală 2 în punctele sale superioare extreme.
într-una dintre variantele de realizare, bretelele 1 sunt permanent atașate de panoul de susținere dorsală 2.
într-una dintre variantele de realizare a invenției, bretelele menționate 1 și o parte din a 2017 00436
29/06/2017 chinga 9, fără a se limita la acestea, pot fi realizate dintr-o parte textilă, care ar putea fi căptușite. în unele variante cum ar fi, spre exemplu, în sistemele de purtat de tipul mei-tai, onbu (Fig. 3, Fig. 5) onbuhimo, half buckle (Fig. 5) și nu numai, bretelele ar putea fi realizate doar din material textil, care ar putea fi chiar și parțial căptușite.
în unele variante de realizare, partea atașată permanent de panoul de susținere 2 ar putea fi partea textilă 8. Pe toată lungimea acesteia se poate poziționa o chingă antideșirare 9, atașată pe mijlocul bretelei și fixată în puncte de tensiune, fără a fi însă cusută pe lungimea ei în părțile laterale dreapta, stânga.
în această variantă, în capătul liber al părții căptușite ar putea fi atașată partea formată doar din chinga 9. între aceste două elemente se va putea găsi un element de construcție 20 care permite ajustarea prin reglarea dimensiunii chingii (Fig. 11, Fig. 12). Ajustarea se va putea face prin tensionare și detensionare. Acest lucru este posibil datorită prezenței elementului de construcție astfel realizat încât să permită trecerea chingii printr-un ochi și întoarcerea ei astfel încât să continue direcția din care a pornit, fără a se întoarce în direcția opusă. Ca urmare, pentru tensionare este suficient să se tragă de chingă în direcția de orientare a acesteia, fapt ce determină ergonomia pentru purtător. Spre deosebire de elementele de ajustare prin care chinga se întorce în direcția opusă dinspre care pornește, unde pentru tensionare este nevoie realizarea unei mișcări mai incomode, în cazul prezenței acestui element 20, ajustarea este foarte intuitivă și comodă.
în capătul liber al părții formate doar din chingă 9 (opus celui prezentat la punctul de mai sus) se găsește un sistem de îmbinare 10, care poate fi de tipul unei catarame, însă fără a se limita la aceasta, care permite atașarea acesteia de umerii/ spatele purtătorului (în funcție de poziția de prindere aleasă, în față, în spate, pe șold) și indiferent de poziția bretelelor (în paralel Fig 14.1, încrucișat 14.2) și permite îmbinarea fie cu panoul de susținere dorsală 2, în lateral (Fig. 12), fie cu cilindrii din centura din talie 4.2 (Fig. 2).
Și în acest caz, tensionarea și detensionarea chingii 9 se face prin două mișcări naturale și intuitive, datorită prezenței elementului 10 care permite trecerea chingii și întoarcerea ei în direcția opusă față de cea din care a pornit.
a 2017 00436
29/06/2017
Sistemul de purtare a copiilor conform invenției permite purtarea acestora în față, cu bretelele 1 in spate poziționate în paralel (Fig. 14.1), în față și cu bretelele 1 poziționate în spate încrucișat, formând un X pe spatele purtătorului (Fig. 14.2). De asemenea, purtarea copiilor se poate face în spate, atunci când bretelele 1 sunt în față și poziționate în paralel, sau pe șold, atunci când una dintre bretele 1 înconjoară toracele purtătorului (Fig. 15.1, Fig. 15.2).
De asemenea, în alte variante de realizare, bretelele 1 pot fi direct înfășurate în jurul taliei purtătorului (Fig. 6.1, Fig. 6.2), pot fi trecute printr-unul, două sau mai multe inele, bretelele fiind poziționate în partea de sus, pe umeri, sau în partea de jos, pe talie (așa cum este, spre exemplu, în cazul sistemelor de tip onbuhimo) sau orice altă combinație. Lateral mijloc stânga si lateral mijloc dreapta pe panoul dorsal sunt poziționate două bucăți de material căptușite 13 având forma, trapezoidală, dreptunghiulară, patrată, ovală, având o poziționare orizontală, fără a se limita la aceasta, fiind atașate în mod permanent la un capat de panoul de susținere 2, formând două aripioare 13.
Pe aripioarele 13 descrise mai sus este fixat un sistem (de tipul unei catarame 10, însă fără a se limita la aceasta), care permite închiderea bretelei de umăr 1 în panou 2 (Fig. 13) și un elastic de securitate 17. Elasticul de securitate permite ca, în caz de deschidere accidentală a îmbinării bretelei de aripioara (a deschiderii cataramei 10), breteaua să rămână atașată acesteia, blocându-se în elasticul de siguranță. în partea de jos a panoului de susținere 2 este atașată o centură de prindere în talia purtătorului 3,7. Pentru a cuprinde și a se închide în jurul taliei purtătorului, această centură 3, 7 poate fi dotată cu sisteme de prindere cum ar fi, însă fără a se limita la, cataramă/ catarame, șnur, capsă, velcro, nod sau orice alt sistem asemănător sau diferit, apt de a realiza prezenta funcție.
Centura 3, 7 este atașată permanent panoului de susținere dorsala 2 în cel puțin un punct 4.1.1 ( așa cum este prezentat în Fig. 8.1, Fig. 8.2, Fig. 9.1, Fig. 9.2, Fig. 9.3). Centura din talie 3,7 așa cum a fost descrisă mai sus, poate fi compusă, într-una dintre variantele de realizare, dintr-o parte din spumă, vatelină sau orice umplutură similară și învelita în material textil, dintr-o chingă antideșirare lată 9 care străbate total a 2017 00436
Μ
29/06/2017 sau parțial partea de umplutură și se continuă în extremele stânga și dreapta, având o poziționare orizontală, fiind permanent atașată de aceasta.
La capetele opuse sunt atașate sisteme de prindere, astfel încât centura 3, 7 să poată înconjura talia purtătorului, iar capetele să se îmbine între ele (Fig. 8, Fig. 9).
Atunci când sistemul este așezat pe o suprafață plană, cu partea exterioară în sus, privind centura din talie 3,7, în partea stângă a părții cu umplutură și după chinga antideșirare lată 9 având sistemul de prindere, este atașată în mod permanent sau detașabil o bucată de material, de preferință căptușită. Aceasta poate avea orice forma, cum ar fi patrată, dreptunghiulară, trapezoidală, ovală, circulară etc., și este atașată în mod permanent în una dintre laturile sale de extrema stângă a centurii, poziționare orizontală. Ea va forma o limbă 15 care permite ca în momentul în care îmbinarea celor două capete se realizează, purtătorul să nu simtă niciun disconfort în zona taliei, sistemul de îmbinare aflându-se pe partea exterioară a acestei limbi 15.
în plus, pe aceasta se poziționează un elastic de securitate 17. Elasticul de securitate 17 permite ca, in caz de deschidere accidentală a sistemului de prindere în jurul taliei, acesta să nu poată elibera talia purtătorului, blocându-se în elasticul de siguranță.
De preferință, sistemul conform invenției mai cuprinde o centură de talie având diferite componente 3,7, așa cum este ea prezentată în figurile atașate, însă fără a se limita la acestea.
în alte variante de realizare ale sistemului de purtat copiii conform invenției, centura poate fi o simplă bandă textilă, care ar putea fi căptușită (cum este cazul, spre exemplu, în ceea ce privește sistemele de tipul mei-tai), cu sau fără element de prindere la capăt. Astfel, centura poate prezenta două cozi lungi, mai late sau mai înguste, care pot fi, spre exemplu, înnodate. într-o altă variantă, centura din talie 3 poate fi moale, cu sau fără umplutură și cu sau fără element de prindere.
în una dintre variantele de realizare a sistemului conform invenției, centura de talie este compusa de preferință din trei cilindri 7, 4.1, 4.2 (Fig. 8.1, Fig. 8.2), care sunt realizați, de preferință, dintr-o bucată de material căptușită de formă dreptungiulara io
a 2017 00436
29/06/2017 care înconjoară centura din talie în partea sa lată realizată din spumă, vatelină sau altă umplutură, cilindrii 4.1, 4.2 fiind îmbinați prin fixare și formând un cilindru/ ochi care cuprinde centura și poate glisa pe aceasta, stânga, dreapta. După partea îmbinata prin fixare, aceștia se continua cu o bucată de material căptușită de tipul unei aripioare 13. Acesteia îi sunt atașate un sistem de prindere a bretelei de umăr în panou 10 și un elastic de securitate 17. Elasticul de securitate permite ca, in caz de deschidere accidentala a îmbinării bretelei de aripioara, breteaua sa ramana atașata acesteia, blocandu-se in elasticul de siguranță.
Cilindrii exteriori 4.2 unul, de preferință doi, sunt identici și pot avea un sistem de fixare pe centura din talie. în acest caz, în interiorul ochiului format poate găsi un sistem de fixare de tip velcro, nasturi, capse, șnur, însă fără a se limita la acestea, care va permite fixarea cilindrilor 4.2 de centura din talia purtătorului.
în unele variante de realizare ale invenției modalităților de prindere, ar putea fi sisteme de capse, sisteme de strângere cu șnur, sisteme de chingă dublă si strângere prin ajustor, sisteme de chingă dublă și cataramă dublă, sisteme de încrețire cu elastic și/sau orice altă combinație sau derivată a acestora.
Pe panoul de susținere 2, în lateral stânga jos, lateral dreapta jos, se pot afla două pernițe căptușite 14 atașate permanent în trei laturi de acest panou. Pernițele au ca scop protejarea și oferirea unui confort sporit al celui purtat întrucât ele se vor situa pe coapsa copilului, în spatele genunchelui.
Se poate poziționa o glugă 16 de forma dreptunghiulară sau orice altă formă, care are pe laturile lungi stânga și dreapta două elastice care o străbat pe lungime. într-o parte această glugă este prevăzută cu un sistem de atașare de panoul de susținere dorsală 2, în partea sa interioară. Acest sistem de atașare poate fi, de tipul unor capse, nasturi, fermoar etc însă fără a se limita la acestea. Ca urmare, atașarea va fi doar temporară și atunci când purtătorul consideră că este necesar. Atunci când acesta nu dorește să o folosească pentru cel purtat, o poate detașa complet.
în partea opusă părții de atașare, prin continuarea elasticelor laterale descrise mai sus, acestea se vor putea prinde de bretelele de umăr printr-un sistem de tip agrafă /clips, insă fara a se limita la acesta. Clipsul poate fi glisat pe breteaua de umăr, sus, jos,
a 2017 00436
29/06/2017 pentru a fi poziționat in funcție de nevoie si acolo unde este nevoie, în general pe chinga antideșirare 9 care străbate întreaga lungime a bretelei 1.
Sistemul conform invenției mai cuprinde o curelușă de prindere 6 a celor două bretele de umăr între ele, atunci când purtarea se face în față/ în spate cu bretelele în paralel (Fig. 14.1).
Aceasta este compusa din două părți atașabile una de alta printr-un sistem precum ar fi, însă fără a se limita la, catarame. Curelușa de prindere 6 poate fi realizată dintr-o chingă antideșirare 9. Pe una dintre părți, în interior, aceasta poate avea atașat în mod fix un elastic, poziționare orizontală. Elasticul este de o dimensiune mai scurtă decât chinga, astfel că aceasta va realiza o buclă. In momentul tensionării celor două părți de chingă prin atașare împreună și tensionare, datorită elasticului, purtătorul nu va resimți niciun disconfort pe piele.
în capetele opuse atașării împreună a celor două părți, acestea se vor atașa de bretelele de umăr printr-un sistem de, însă fără a se limita la, clemă. Aceasta poate glisa, sos, jos, pe chinga 9 bretelei de umăr 1 , astfel încât purtătorul să găsească punctul optim de confort.
Curelușa 6 are scopul ținerii bretelelor de umăr împreună, astfel încât acestea să nu alunece de pe umărul purtătorului.
Sistemul conform invenției mai cuprinde o curelușă 18 care leagă breteaua de aripioara laterală 13 atunci când închiderea bretelei se face in cilindri 4.2 din centura 7 (Fig. 2), prin sistemul de prindere 10. Curelușa este realizată de tipul unei chingi antideșirare 9, având un capăt cu o lungime ajustabilă. Atașarea se face prin închiderea cataramei de pe aripioara laterală 13, într-unul dintre capete 10, 11 și atașarea de chinga de pe bretea printr-un sistem de tip capsă, scai, clips, cataramă, fără a se limita la acestea.
Aceasta piesă suplimentară asigură siguranța sporită care nu permite ca spațiul între panoul de susținere 2 și corpul purtătorului să existe o distanță prea mare.
Sistemul conform invenției cuprinde multiple sisteme de ajustare, asa cum sunt ele
a 2017 00436
29/06/2017 descrise mai jos, care pot sau nu fi prezente, împreună simultan sau în mod independent la oricare dintre sistemele de purtat copiii și nu numai.
Sistemul de purtat copiii astfel prezentat poate fi un sistem de tipul soft structured carrier/ marsupiu de purtat copiii, mei-tai, onbu, onbuhimo, half buckle, fără a se limita însă la acestea
Sistemul de purtat copiii conform invenției poate cuprinde in una dintre variantele de realizare un panou de susținere dorsal 2 dintr-un material de formă pătrată, dreptunghiulară, trapezoidală, rotundă sau orice altă formă derivată, căruia îi sunt atașate două sau un sistem de prindere sub formă de bretea 1, în partea de sus, de preferință în colțurile din stânga și dreapta.
în partea opusă este poziționată o centură pentru talie 3, 7 care ar putea să fie fixă, sau care ar putea glisa în lateral pe material, astfel încât să se poata ajusta (Fig. 9).
Pentru a se putea realiza ajustarea sistemului, glisarea se realizează prin desprinderea sistemului de atașare, așa cum este el prevăzut, și plierea/strângerea materialului, simetric, atât din stânga spre interior, cât și din dreapta spre interior 9.1. Plierea se va realiza în funcție de dimensiunea copilului purtat, astfel încât materialul să susțină coapsele acestuia de la un genunche la altul. Pentru lărgire se va desprinde sistemul de atașare și se va întinde materialul Fig. 9.2, 9.3 atît cât este necesar, din nou, în funcție de dimensiunea reală a copilului. Glisarea este posibilă datorită cilindrului 4.1 și/ sau cilindrilor 4.2 formați din materialul care înconjoară centura din talie 3,7. în concluzie, acest material va glisa pe centură, fie pentru a fi strâmtat, fie pentru a fi întins/lărgit. Pentru fixare după strângere se poate folosi un sistem de tip velcro, chingă, chingă dublă și ajustor simplu, chingă dublă și cataramă, capse, chingă și capse, nasturi, șnur, sau alt sistem similar.
Materialul, în oricare dintre formele prezentate mai sus sau derivatele acestora, este astfel conceput pentru a susține șezutul și spatele copilului, atunci când acesta este purtat.
într-una dintre variantele de realizare a invenției, cu precădere în situația în care
λ 2017 00436
29/06/2017 centura este formată din trei cilindri prinși unul de altul 4.1, 4.2 (Fig. 8), o parte din materialul de pe panou 2, respectiv partea care unește cilindri, poate fi realizată dintrun material precum cel de tip plasă, unde panoul poate fi strâns prin crearea unor pense 5 , între care se găsește acest tip de material. în momentul deschiderii penselor 5, materialul poate servi la susținerea completă a copilului, precum și la aerisirea părții dorsale a acestuia în anotimpurile cu temperaturi mai ridicate. O altă variantă de realizare ar fi ca aceste pense să conțină un alt tip de material decât cel tip plasă, inclusiv aceste pense pot rămâne libere/fără material.
în situația în care cilindrii exteriori 4.2 sunt prinși de panoul de susținere dorsală 2, atașarea este doar în partea de sus, aceștia 4.2 rămânând complet mobili pe centura din talie 3, 7.
Poziția ergonomică corectă pentru copilul care este purtat într-un astfel de sistem de purtare trebuie să fie cea în care spatele copilului este susținut până cel puțin la nivelul brațelor, în cazul copiilor mai mari, și până la jumătatea nivelului gâtului (Fig. 16), în cazul copiilor mici care nu au încă musculatura gâtului bine dezvoltată. Astfel, materialul de susținere trebuie să permită ajustarea dimensiunii sale în așa fel încât spatele și gâtul copilului să fie corect susținute, realizându-se forma similară unui C în partea dorsală (Fig. 17). Acest lucru este avut în vedere cu precădere în prezenta soluție, astfel încât în orice moment al dezvoltării copilului, acesta să poată fi purtat într-o poziție sănătoasă care să îi permite corecta dezvoltare a acestuia.
în plus, poziția ergonomică corectă este dată și de poziția de abducție a coapselor, în care femurul este acoperit mai mult de 2/3 de cavitatea cotiloidă a osului coxal, și unde șezutul trebuie să fie mai jos decât genunchii, formând forma unui M (Fig. 18).
Pentru aceasta, sistemul de purtat copiii trebuie să permită ajustarea bazei materialului de susținere dorsală/a șezutului pe centură atât cât este nevoie pentru ca șezutul copilului să fie susținut în poziția corectă, iar materialul 14 să acopere/susțină picioarele acestuia până la genunchi.
Acest lucru nu este posibil în cazul altor sisteme de purtat copiii care au baza fixă și care nu se adaptează dimensiunii copilului purtat.
a 2017 00436
29/06/2017
Prezenta soluție oferă un sistem de purtare care să poată fi ajustat atât în înălțimea/ lungimea panoului de susținere 2, a lungimii bretelelor 1 în multiple modalități, cât și în lățimea panoului și a șezutului, fără a fi limitați de anumite trepte de ajustare.
Cu alte cuvinte, ajustarea, în toate dintre aceste puncte, se poate face stepless/neetapizat (Fig. 9) se face milimetru cu milimetru, exact atât cât este nevoie, în plus, ajustarea panolului și a bretelei de umăr prin folosirea unui singur element de prindere apt să funcționeze în așa fel încât lărgirea sau strâmtarea să fie realizate de o manieră facilă și intuitivă pentru purtător, înlătură dezavantajele prezente în modelele anterioare dezvăluite stadiului tehnicii (Fig. 7). Și mai mult, posibilitatea ajustării părții șezutului copilului poate fi realizată în detaliu, milimetru cu milimetru, astfel încât poziția ergonomică corectă a copilului purtat să fie menținută de fiecare dată, indiferent de stadiul său de dezvoltare, până la limita maximă prevăzută de acest sistem de purtare.
Utilitatea unor astfel de modalități de ajustare este oferită și de faptul că acestea pot fi adaptate și folosite pentru aproape orice sistem de purtat copiii, cum ar fi, însă fără a se limita la, sistem de tip soft structured carrier/ marsupiu pentru purtat copiii, mei-tai, half buckle, onbu, onbuhimo sau orice altă variantă a acestora.
Centura din talie 7 compusă din trei elemente 4.1, 4.2 care ar putea fi distincte și detașabile (Fig. 8.1), sau doar desprinse printr-un sistem de depărtare care poate fi reatașat 5 (Fig. 8.2), indiferent de modalitatea reatașării acestuia (fermoar, capse, elastic, chingă, materiale de tip plasă sau orice alt sistem care poate atinge acest scop), conferă posibilitatea prelungirii perioadei de utilizare a sistemului de purtat prin ajustarea acestuia atât pentru bebeluși, cât și pentru copii mari.
Ajustabilitatea cilindrului 4.1 și/ sau a panoului care glisează pe elementul centură care cuprinde talia purtătorului și care se află în partea de jos a panoului de susținere dorsală 3, 7 (Fig. 9) sau prin orice alt sistem care permite modificarea atât pentru îngustarea bazei (Fig. 9.1), cât și pentru lărgirea acesteia (Fig. 9.2), vine ca o invenție care să acopere dezavantajele stadiului actual al tehnicii, în care șezutul sistemului de purtare a copilului nu poate fi adaptat la dimensiunea reală a acestuia. Ulterior fixarea pe centură în poziția corectă (care asigură ergonomia sistemului de purtare pentru a 2017 00436
29/06/2017 copil) se poate realiza prin diverse metode, însă fără a se limita la acestea, cum ar fi: velcro, capse, nasturi, șnur, ajustor si chinga, catarama si chinga etc.
Prezenta soluție prezintă sisteme de ajustabilitate pentru o dimensionare perfectă, atât cât este nevoie, și fără a fi nevoie de stabilirea unor trepte de ajustare.
Ajustarea înălțimii/ lungimii panoului de susținere dorsală 2 se face prin prezența unui element de construcție 19, care ar putea fi de tipul unei catarame, elastic, chingă etc și care care este apt pe de-o parte să tensioneze panoul 2 pe lungima acestuia, iar pe de altă parte să tensioneze lungimea bretelei de umăr 1.
Astfel, într-una dintre variante, pe panoul de susținere dorsală 2 se va găsi, una, dar de preferință două chingi antideșirare 9, prinse fix înspre partea de sus (însă nu în extremitate), stânga, sus dreapta de panou 2 și care se vor continua prin trecerea lor prin mecanismul de ajustare 19. Acest mecanism va fi astfel realizat încât prin tensionarea chingii 9, atunci când este vorba de o astfel de componentă, să se materialul panoului de susținere dorsală 2 să se plieze.
în alte variante, în loc de chingă se poate să fie folosit un șnur cu ajustor, capse, velcro dublu sau orice alt sistem apt de a realiza prezenta funcție de pliere a materialului de susținere dorsală (Fig. 7.1 - 7.8).
Ca urmare, modificarea lungimii/ înălțimii panoului 2 poate fi făcută în mod similar modalității prezentate mai sus, prin manipulare facilă a chingii sau a sistemului disponibil (Fig. 7, Fig. 10). Ca urmare a acestei manipulări (fie ea în sus, pentru detensionare, sau în jos pentru strângerea și diminuarea dimensiunii panolui, fie prin orice alte modalități în funcție de componentele utilizate pentru realizarea acestei funcții), dimensiunea panoului de susținere dorsală poate fi adaptată perfect pentru lungimea spatelui copilului purat (Fig. 16), astfel încât acesta să fie susținut de fiecare dată într-un mod exact și care permite păstrarea ergonomiei și siguranței copilului astfel purtat. în acest sens, ajustabilitatea poate fi realizată treptat sau dintr-o dată, existând posibilitatea modificării lungimii milimetru cu milimetru (Fig. 7, Fig. 10).
în vederea unei astfel de ajustabilități, în momentul strângerii și, deci, a reducerii lungimii panoului de susținere dorsală, acesta va crea un mic pliu în partea superioară,
a 2017 00436
29/06/2017 conform Fig. 10.2, Fig. 10.3., asigurând o susținere și mai fermă. închiderea la minim a înălțimii panoului folosită la bebelușii mici aduce un mare beneficiu prin faptul că formează un fel de perniță, o dublură, un plus de material care asigură susținerea capului copilașului exact în perioada când acesta nu are încă dezvoltată suficient de bine musculatura gâtului (Fig. 16). în situația în care panoul este la lungimea sa maximă, realizarea punctelor de tensiune permite ferma susținere, chiar și fără surplusul de material pliat.
Elementul de construcție 19 folosit pentru reglarea înălțimii panoului de susținere dorsală, prezintă, în cea de-a doua funcționalitate, reglarea concomitentă a bretelei de umăr 1 într-unul dintre cele trei puncte de reglare pe care aceasta le poate prezenta.
Astfel, prin folosirea elementului de construcție cu dublă ajustare 19, breteaua de umăr 1 se ajustează pentru a fi strânsă prin simplă tragere în sus a chingii (Fig. 10.1), sau a oricărui alt sistem similar atunci când nu este vorba despre o chingă, mișcare ergonomică intuitivă pentru purtător. Pentru a putea fi lărgită (Fig. 10.2, Fig. 10.3), aceasta, printr-o simplă manevră a componentei folosită si aptă de a realiza această funcție, detensionând catarama 19, atunci când este folosită o astfel de piesă, sau în funcție de situație, mișcarea fiind intuitivă.
Această manipulare facilă are două funcționalități importante, și anume: în situația în care este necesar purtătorului, menținerea bretelei în poziție extinsă permite acestuia o acoperire mai mare a suprafeței din material 8, pentru un plus de confort, necesar în special persoanelor mai înalte, prelungind breteaua. Aceasta poate fi închisă parțial, lungind sau reducând lungimea inițială a bretelei de umăr astfel încât să corespundă perfect diferitelor constituții ale purtătorilor. în a doua sa funcționalitate, breteaua poate constitui un mijloc de permitere a alăptării, având funcția unei bretele de alăptare. în acest sens, în situația în care sistemul de purtare trebuie detensionat (Fig. 10.2, Fig. 10.3) în zona pieptului pentru ca bebelușul să poată coborî cu ușurință la sân pentru a fi alăptat, păstrând în tot acest timp ergonomia sa, simpla detensionare a piesei de ajustare permite alăptarea comodă și discretă fără a fi nevoie de înlăturarea completă sau chiar parțială a sistemului de purtare. Având în vedere faptul că alăptatul este un element care prezintă importanță în perioada pentru care un sistem de purtare este prevăzut, această funcționalitate asigură ușurința de manipulare și confortul atât a a 2017 00436
29/06/2017 mamei purtător, cât și a copilului, scutind-o pe aceasta dintâi de efort suplimentar.
în plus, unul dintre principiile ce țin de ergonomia unui marsupiu, este poziționarea copilului destul de sus, astfel încât purtătorul să îl poată pupa cu ușurință pe frunte. Aceasta este înălțimea ideală la care trebuie să ajungă capul copilului, iar acest lucru se realizează cel mai bine prin reglarea exactă a lungimii bretelelor de umăr în funcție de înălțimea și constituția purtătorului (Fig. 11, Fig. 12).
într-o altă variantă, este posibil ca bretelele de umăr 1 să fie detașabile de partea de sus a panoului 2, situație în care se poate folosi, de asemenea, un element de construcție 19 apt de a realiza dubla ajustare, fie ea în mod concomitent sau în momente diferite, a lungimii bretelei de umăr 1, precum și a panoului de suținere dorsală 2.
Prin prezenta soluție inventivă, ajustare bretelei se poate realiza prin alte două mecanisme suplimentare. Unul dintre elementele inovative în ceea ce privește sistemul de purtare este reprezentat de chinga 9 de la breteaua de umăr continuă și care se încheie cu o cataramă 20 sau cu un orice alt sistem sau componenta apta să realizeze această utilitate (Fig. 11). Această chingă 9 este atașată părții buretate a bretelei care permite ajustarea lungimii acesteia în două puncte (Fig. 11). Astfel, acest sistem va ajuta strâmtarea într-un mod natural a bretelei de umăr (Fig. 12). în situația în care sistemul de purtare este purtat pe spate (atât în varianta Fig.8.1, cât și în varianta Fig. 8.2, indiferent de locul închiderii bretelei de umăr - fie el în mijlocul înălțimii panoului de susținere dorsală, fie el în centura din talie), chinga va putea fi trasă sau tensionată în față pentru a putea strâmta breteaua de umăr (Fig. 12).
în plus, datorită sistemului de îmbinare a părții buretate din bretea și a părții formată din chingă, printr-o cataramă 20 sau un sistem care permite dubla ajustare, lungimea va putea fi modificată atât prin tragerea în jos a părții libere a chingii din catarama plasată la îmbinarea dintre partea buretată și partea de chinga, cât și prin tragere în față a chingii libere plasată la extremitatea opusă, în partea de îmbinare a acesteia în centura de siguranță (Fig. 12).
în plus, se va putea folosi si o cataramă de tipul celei cu atașare/detașare rapidă (Fig.
a 2017 00436
29/06/2017
13) sau a oricărui sistem astfel conceput 12 încât să poată realiza funcționalitatea acesteia. Această componentă se va putea muta de pe panoul de susținere pe exetensia centurii din talie, și anume pe inelele exterioare, fie ele detașabile (Fig. 8.1), fie ele nedetașabile (Fig. 8.2).
Pentru a veni în întâmpinarea dezavantajelor din stadiul tehnicii privind lipsa totală sau parțială a posibilității ajustării bazei șezutului copilului purtat la dimensiunile sale exacte, așa cum au fost ele prezentate mai sus, prezenta soluție vine să înlăture aceste dezavantaje, oferind un sistem de ajustare multiplă a bazei, prin crearea, întruna dintre variante, a unei centuri compuse din trei cilindri 4,7 , fie ei conectați, parțial sau în totalitate (Fig. 8.2), fie ei detașabili (Fig. 8.1) așa cum sunt prezentați. Ajustabilitatea se creează prin glisarea materialului pe centură.
Prin prezenta soluție se propune posibilitatea redimensionării bazei șezutului panoului de susținere prin realizarea unui tunel/tub/cilindru/inel glisabil pe centura de talie. Deși stadiul tehnicii cunoaște deja existența unui sistem asemănător, acesta prezintă dezavantajul limitării la dimensiunea maximă a lățimii panoului de susținere dorsală, precum și dezavantajul reducerii bazei atât de mult, fără a exista un element fix, încât ergonomia să nu mai fie respectată (Fig. 18). Deși îngustarea bazei este realizabilă la o dimensiune minimală egonomică, în stadiul tehnicii actuale nu se poate depăși lățimea panoului, astfel încât există riscul ca în cazul copiilor mai mari, materialul să nu acopere întreaga coapsă a copilului purtat, de la un genunche la altul, iar ergonomia să nu fie respectată.
Tocmai de aceea, prezenta soluție aduce în vedere un sistem de centură posibil realizat din trei componente 7 (Fig. 8), dintre care: un cilindru central 4.1 care înconjoară centura 3, realizând un tunel, fixat la mijloc de centură 4.1.1 și ajustabil în lateral prin glisare și prindere fie prin sistem de velcro, capse, nasturi, șnur, ajustor și chingă, cataramă și chingă etc sau orice alt sistem apt să îndeplinească această funcție: doi cilindri laterali exteriori 4.2 care vin să prelungească lățimea bazei panoului de susținere (Fig. 9.3).
în această variantă, cilindrii menționați 4.1,4.2 formează un tunel pe centura din talie, care ar putea sau nu să fie fixați de aceasta cu un sistem de velcro, capse, fermoar
a 2017 00436
29/06/2017 sau orice alt sistem apt să realizeze această funcționalitate, și sunt complet detașabile de aceasta (Fig. 8.1).
în varianta prezentată la Fig. 8.2, cilindrii 4.1,4.2 formează, de asemenea, un tunel pe centura din talie, putând sau nu a fi fixați de aceasta cu un sistem de velcro, capse, fermoar sau orice alt sistem apt să realizeze această funcționalitate, nefiind complet detașabile de aceasta (Fig. 8.2). în această variantă, în momentul extinderii bazei, se va forma un M pe panoul de susținere dorsală, unde cele două zone descoperite pot fi sau nu acoperite cu un material elastic de susținere, plasă, material de tip plasă, sau chiar pot fi lăsate libere, fără material etc. în această variantă, funcționalitatea este dublată de un aspect suplimentar și anume acela al creării unei arii de aerisire pentru copilaș, în așa fel încât, în sezonul cald, pielea acestuia să poată respira cu și mai mare ușurință și să nu transpire.
în ambele variante de realizare ale prezentei soluții inventive, funcționalitatea nu este una singulară, ci aceasta este una complexă.Astfel, ar fi de preferat ca cilindrii exteriori
4.2 să fie complet detașabili (Fig. 8.1) pentru a-i putea poziționa oriunde pe lungimea centurii din talie 3 astfel încât să se poată respecta ergonomia copilului. De asemenea, în această variantă, este posibilă realizarea închiderii 10 bretelelor de umăr 1 în cilindrii exteriori 4.2, permițând purtătorului să aleagă modalitatea pe care o preferă.
Acești cilindri 4.2 care înconjoară centura lărgesc baza sistemului de purtare, pentru ca acesta să poată fi folosit și cu copii mult mai mari în condiții de confort sporit, în care se va asigura, astfel, susținerea sub genunchi, pe lungimea coapsei copilului (Fig. 9.3). în cea de-a doua funcționalitate, acești cilindri 4.2 oferă posibilitatea închiderii 10 bretelelor de umăr pe centura din talie (Fig. 2). Acest lucru oferă confort suplimentar purtătorului, în special în purtare dorsală/in spate (Fig.2).
în alte variante de realizare a invenției în care bretelele pot fi realizate doar din material textil, fără a fi dotate cu un element de prindere, cum ar fi, însă fără a se limita la, sisteme de tip half buckle, mei-tai, onbu, onbuhimo sau orice alte variante se poate păstra elementul de ajustabilitate al centurii realizat din cilindru glisabil 4.1, urmând ca bretelele să fie legate și/sau prinse în sistemul tipic fiecărui sistem (Spre exemplu, în cazul onbuhimo, se pot folosi inele, fie ele în partea de sus, fie ele în partea de jos, în
a 2017 00436
29/06/2017 cazul half buckle, bretelele se pot înnoda etc.), nefiind necesară existența unui sistem de prindere 10 pe inelele exterioare 4.2.
în situația în care închiderea bretelei de umăr se face pe centura din talie 10 așa cum este prezentatîn Fig. 2, o curelușă 18 sau orice alt sistem care permite realizarea acestei funcționalități, conform Fig. 2, va permite fixarea bretelei de umăr la panoul în locul în care s-ar fi realizat închiderea (Fig. 13). în această variantă, curelușa de atașare 18 va avea o parte de prindere cu cataramă 11 (sau orice alt sistem care poate îndepini această funcție), care va trece sub elasticul de siguranță 17 și va fi prinsă de partea fixă a cataramei 10 fixată pe urechiușa căptușită, urmând ca la capătul opus, aceasta să prevadă un sistem de prindere pe chingă 9 (fie în situația în care chinga este fixată pe breteaua căptușită, fie când chinga liberă este atașată în mod permanent și ajustabil de partea căptușită), cum arfi un sistem de capsă, care să înfășoare chinga de pe bretea și să o fixeze de urechiușa de pe panou, atunci când închiderea bretelei se face în centură (Fig. 11). în aceasta variantă, curelușa conectoare dintre cele două componente are în vedere siguranța copilului purtat, astfel încât spațiul dintre panoul dorsal și pieptul purtătorului să nu fie prea larg pentru copil. Acest ultim detaliu vine să asigure o mai mare siguranță pentru copilul purtat, astfel neexistând niciun risc de cădere prin spațiul creat între panou și corpul purtătorului, conform Fig 2.
în varianta de realizare prezentată în Fig. 8.1, cilindrii exteriori 4.2 pot fi atașați doar la nevoie, permițând ajustarea sistemului de purtare la dimensiunea copilului.
în ambele variante de realizare, o parte 4.1.1 a cilindrului central 4.1 este atașată în mod permanent și fix de centura din talie printr-o coasere sau orice altă metodă de fixare permanentă, a unui model 4.1.1, fie el de tipul unei întărituri in X, fie el sub orice alta formă, la o dimensiune minimă stabilită și calculată astfel încât în niciun caz șezutul să nu poată fi redus la o dimensiune prea mică, astfel încât ergonomia copilului să fie permanent respectată. Calcularea dimensiunii acestui element fix 4.1.1 se face prin aproximarea dimensiunii celei mai mici posibile care să poată asigura susținerea unui bebeluș foarte mic de la un genunche la altul (în general, aproximativ 10-12 cm, însă fără a fi o măsurătoare limitativă. în orice situație, elementul fix nu poate fi mai mic de 10 cm).
Astfel, în momentul în care unul dintre elemente este fix 4.1.1, siguranța copilului purtat a 2017 00436
29/06/2017 este sporită, neexistând riscul în care poziționarea acestuia să varieze/ miște/ joace în timpul purtării, astfel încât acesta să fie supus accidentelor. în plus, ergonomia copilului va fi respectată cu fiecare purtare datorita a două aspecte:
Atunci când există un element fix, central, nu există riscul unui joc al șezutului pe centura de talie 3 și astfel, copilul va păstră mereu poziția corectă, iar ajustarea va fi fixă. Elementul fix 4.1.1 are o dimensiune suficient de mică încât să permită ajustarea bazei pentru copilași mici, precum și suficient de mare pentru a limita reducerea șezutului la o dimensiune dincolo de care există riscul ca ergonomia să nu mai fie respectată, conform imaginii atașate, oferite de Institutul International Hip Dysplasya (Fig. 18).
Aproape toate sistemele de purtat copiii pot prezenta sau nu multiple dintre modalitățile de ajustare, așa cum sunt ele descrise în prezenta documentație. Astfel, spre exemplu, într-o variantă în care sistemul de purtat copiii este asemănător unui sistem clasic de tipul mei-tai, half-buckle, onbu, onbuhimo sau orice altă variațiune, atât șezutul copilașului, cât și lungimea panoului și/sau a bretelei pot prezenta mecanismele de ajustare descrise. Scopul este, desigur, același, și anume păstrarea ergonomiei în momentul putrării copilului, indiferent de structura clasică a sistemului de purtare utilizat.
Pe lângă elementele prezentate mai sus, prezenta soluție privește și elemente de detaliu care permit, în continuare, menținerea și realizarea ergonomiei atât a celui purtat, cât și a purtătorului, astfel încât purtarea să fie ușoară și sănătoasă. în completare, într-o variantă se poate ca chinga de la breteaua de umăr să intre la capătul bretelei într-o piesă componentă care ajută ca atunci când sistemul de purtare este purtat in față, breteaua de umăr să poată fi strânsă trăgând de chinga înspre față. Această mișcare este o mișcare mult mai comodă și mai naturală, intuitivă și facilă, față de sistemele dezvăluite și cunoscute până acum (Fig. 11, Fig. 12).
Intr-una dintre variantele de realizare a invenției sistemul de ajustare a șezutului sistemului de purtare este format dintr-un cilindru de material care înconjoară centura din talie 4.1 (Fig. 8). Pentru ajustare, acesta glisează pe centura din talie, stranganduse atat cat este necesar, pana la limita minima. Pentru lărgirea bazei șezutului, materialul care înconjoară centura este extins la maxim. Pentru fixarea cilindrului astfel a 2017 00436 tb
29/06/2017 încât acesta sa isi păstreze ajustarea, se poate folosi un sistem de tip velcro sau orice alta soluție de fixare apta sa realizeze aceasta funcție, cum ar fi, darfara a se limita la: nasturi, șnur, ajustor si chinga, catarama si chinga etc
Sistemul de ajustare a șezutului sistemului de purtare, este format, într-una dintre variantele de realizare, din trei cilindri 4.1, 4.2 (Fig. 8.1, Fig. 8.2) de material care înconjoară centura din talie, dintre care un cilindru central 4.1 ajustabil, precum și doi cilindri exteriori 4.2 care pot sau nu, în funcție de caz, fi înlăturați sau atașați, permanent sau nu.
în această variantă, ajustarea se face atât la nivelul cilindrului central, cât și la nivelul cilindrilor exteriori. Pentru ajustare, cilindrul central glisează pe centura din talie, strangându-se atât cât este necesar, până la limita minimă 4.1.1.
Pentru lărgirea bazei șezutului, materialul care înconjoară centura este extins la maxim. Pentru fixarea cilindrului astfel încât acesta să își păstreze ajustarea, se poate folosi un sistem de tip velcro sau orice altă soluție de fixare aptă să realizeze această funcție cum ar fi, dar fara a se limita la: nasturi, șnur, ajustor si chinga, catarama si chinga etc.Pentru a se putea obține ajustarea sistemului, glisarea se realizează prin desprinderea sistemului de atașare, asa cum este el prevăzut mai jos, si plierea materialului, simetric, atat din stanga spre interior, cat si din dreapta spre interior. Plierea se va realiza după dimensiunea copilului purtat, astfel incat materialul sa susțină coapsele acestuia de la un genunchi la altul. Pentru lărgire se va desprinde sistemul de atașare si se va întinde materialul atat cat este necesar, din nou, in funcție de dimensiunea reala a copilului. Glisarea este posibila datorita cilindrului format din materialul care înconjoară centura de talie. In concluzie, acest material va glisa pe centura, fie pentru a fi strâmtat, fie pentru a fi întins.
Pe lângă aceste elemente inovative de bază, prezenta soluție cuprinde si elemente suplimentare care vin în susținerea ergonomiei și confortului atât a purtătorului, cât și a celui purtat, și care asigură siguranța și posibilitatea unei purtări de lungă durată fara a crea disconfort.
Astfel, o parte a bretelelor poate fi căptușită și poate avea o lățime care poate fi, dar nu exclusiv de 8 cm, întocmai pentru a susține și prelua greutatea copilului purtat în a 2017 00436
29/06/2017 mod uniform. în prelungirea acestei părți a bretelelor de umeri se poate continua o parte a bretelelor 8 care nu este căptușită, însă care este formată din același material ca și partea căptușită și care ajunge să se plieze în modul de ajustare conform Fig. 7 si Fig. 10. Aceasta este direct fixată de panoul de susținere centrală, în colțurile laterale, conform Fig. 1. Rolul și funcționalitatea acesteia sunt prezentate mai sus.
Breteaua de umăr se poate continua în partea opusă cu o parte a bretelelor realizată din chinga antideșirare 9 sau orice alt sistem care poate îndeplini prezenta funcție și care servește la conexiunea dintre partea căptușită și, fie panoul de susținere dorsală a copilului, fie chinga 10 de pe inelele laterale ca elemente ale centurii (conform explicației de mai sus).
Această parte realizată din chingă sau orice alt sistem care poate îndeplini prezenta funcție nu este detașabilă și este atașată permanent bretelei căptușite, prin orice mijloc de atașare fixă, precum, dar nu exclusiv, coaserea. în capătul neatașat părții căptușite se găsește o cataramă cu dubla ajustare 11 sau orice alt sistem de prindere care poate îndeplini funcția de îmbinare a bretelei fie cu panoul de susținere dorsală, fie cu inelul exterior (Fig. 2), astfel încât sistemul de purtare pentru copii să poate fi atașat unei persoane si apoi reglat pentru dimensiunea acesteia.
Parte a bretelelor este realizată din chinga antideșirare sau orice alt sistem care poate îndeplini prezența funcție și care servește la a conexa partea bretelelor realizată din chinga antideșirare sau orice alt sistem asemănător, conform Fig. 1, Fig.3, Fig. 5.
în plus, se pot găsi două pernițe/ aripioare 13 laterale căptușite și atașate permanent la mijlocul panoului de susținere dorsală, la capătul cărora se găsește o parte 14 a sistemului de prindere și care are ca rol atât în protecția celui purtat, cât și a purtătorului.
Două pernițe laterale căptușite 14 și atașate în totalitate în partea de jos a panoului de susținere dorsală, având ca și scop și funcționalitate susținerea confortabilă a picioarelor copilului, fără ca materialul să îl jeneze sub genunchi.
Centura din talie 3 poate prezenta o limbă laterală 15 în partea stângă a centurii
a 2017 00436
29/06/2017 sistemului de purtare (atunci când sistemul de purtare este întins pe o platformă plană, cu sigla spre exterior și panoul de susținere dorsală poziționat astfel încât partea care în mod normal este destinată susținerii copilului se afla în interior, lipită de suprafața plană pe care a fost poziționat; în același fel, privitorul privește sistemul de purtare din față).
Aceasta pernița/ aripioară căptușită este prevăzută la capat cu un elastic de siguranță 17, o piedica, avand rolul de a prinde catarama in caz de deschidere accidentala a acesteia.
în plus, pe lângă rolul de siguranță, aceasta pernița/ aripioară căptușită protejează pielea purtătorului la nivelul sistemului de închidere din talie, astfel încât acesta să nu jeneze, să nu pună presiunea pe talia purtătorlui, ca urmare, aceasta va spori confortul purtării, permițând o purtare pentru o perioadă îndelungată.
Sistemul de purtare poate fi prevăzut cu o glugă 16 complet detașabilă și atașabilă la nevoie prin orice sistem de prindere, precum, dar nu exlusiv, capse, nasturi, scai, șnur sau orice alt sistem asemănător care poate realiza această funcție. Gluga poate avea elastice pe margini, astfel încât să se poată ajusta perfect dimensiunii copilului atunci când este atașată. Rolul ei nu este acela al unei glugi de iarnă, care să acopere creștetul copilului ca un semicerc. Funcționalitatea acestui accesoriu complet detașabil este dublă: este asigurată protecția împotriva frigului, vântului, prafului și a altor factori exteriori. In plus acesta gluga susține capul unul copil care a adormit, oferindu-i totodată o protecție împotriva luminii pentru un somn cat mai liniștit.
Și mai mult, aceasta reprezintă o prelungire a panolui marsupiului, oferind susținerea capului mai ales în cazul copilașilor mici care nu au musculatura gâtului bine dezvoltată.
în plus, o curelușă 6 sau un sistem asemănător de susținere a celor două bretele de umăr se poate regăsi, astfel încât acestea să nu se îndepărteze sau să cadă de pe umărul purtătorului (Fig. 14.1)
Iar niște elastice de securitate 17 sunt cusute înainte de orice sistem de prindere și a 2017 00436
29/06/2017 care fixează o parte a sistemului de prindere permit ca în caz de deschidere accidentală, sistemul de prindere sa ramana fixat in acel elastic.
Toate aceste elemente suplimentare care pot sau nu să se gaseasca în realizarea sistemului de purtare, precum și altele suplimentare, vin să susțină prezenta soluție și stabilirea și păstrarea ergonomiei pe întreaga perioada a purtării, și in timp, pe întreaga perioada a dezvoltării și creșterii copilului purtat, așa cum este aceasta descrisă în punctele de mai sus, prin ajustabilitate multiplă.
Lista numerelor de referința
1. bretea de umăr
2. panoul de susținere al sistemului
3. o centură pentru talie
4. trei cilindri (prinși unul de altul)
4.1 cilindru central
4.1.1 cusătură X
4.2 cilindri exteriori
5. pense
6. curelușa de prindere a bretelelor de umăr intre ele
7. centura din talie compusă din trei elemente
8. partea textila, necaptusita a bretelelor/ bretea de alaptare
9. chinga antideșirare
10. catarama de prindere de pe curelușă sau aripioară (mamă)
11. cataramă/trident (tată)
12. cataramă cu atașare rapida
13. aripioare
14. pernițe laterale căptușite
15. limbă laterală
16. glugă
17. elastice de securitate
18. curelușa care leaga breteaua de aripioara laterala 13 atunci când închiderea bretelei se face in cilindri din centura
19. cataramă cu dublu rol - ajustare panou si bretea
20. ajustor care permite reglarea ergonomica a lungimii bretelelor
a 2017 00436
29/06/2017
21. sistem de ajustare a șezutului/ lățimii panoului de susținere dorsala
22. buclă de la curelușă dintre bretele si protecție cu elastic 23 agrafă /clipsuri/ cleme pentru glugă
24. cleme pentru prinderea si glisarea curelușei dintre bretele

Claims (25)

  1. Revendicări
    1. Sistem de purtat care cuprinde:
    - niște bretele de umăr (1), cel puțin una, configurate pentru poziționarea pe umerii unui utilizator;
    - un panou de susținere dorsală (2) configurat pentru primirea unui copil;
    - o centură de talie (3) configurată pentru a cuprinde talia unui utilizator;
    - un sistem de prindere a centurii de talie menționate pe talia unui utilizator;
    - sisteme de prindere a bretelei de umăr menționate (8) cu panoul de susținere dorsală (2) poziționate la un capat al bretelei menționat (1);
    caracterizat prin aceea că sistemul menționat mai cuprinde mecanisme de ajustare multiple (19, 20, 4, 4.1, 4.1.1, 4.2, 21) configurate astfel încât să permită unui copil care ar putea Fi plasat în sistemul de purtat să Fie așezat întotdeauna în poziția ergonomică corectă.
  2. 2. Sistem de purtat conform revendicării 1 caracterizat prin aceea că mecanismele de ajustare multiple menționate (19, 20, 4, 4.1, 4.1.1, 4.2, 21) cuprind un sistem de ajustare (19) a lungimii panoului de susținere dorsală.
  3. 3. Sistem de purtat conform revendicărilor 1 sau 2 caracterizat prin aceea că mecanismele de ajustare multiple menționate (19, 20, 4, 4.1, 4.1.1, 4.2, 21) cuprind multiple mecanisme de ajustare (19, 20) a lungimii bretelei de umăr (1) menționate de preferat trei mecanisme de ajustare.
  4. 4. Sistem de purtat conform revendicării 3 caracterizat prin aceea că unul dintre mecanismele de ajustare (19, 20) a lungimii bretelei de umăr (1) menționate cuprinde un element de prindere/ajustare (19) configurat astfel încât să permită ajustarea concomitentă sau în mod separat a lungimii panoului și/sau a lungimii bretelei.
  5. 5. Sistem de purtat conform revendicărilor 3 sau 4 caracterizat prin aceea că unul dintre mecanismele de ajustare (19, 20) menționate a lungimii bretelei cuprind un element de ajustare (20) configurat astfel încât să permită unei chingi (9) care se fixează la breteaua de umăr (1) menționată să treacă prin el astfel încât chinga (9) menționată să se întoarcă și să se continue în direcția în care era îndreptată înainte de trecerea ei prin elementul de ajustare (20) menționat realizând astfel o ajustare a 2017 00436
    29/06/2017 printr-o mișcare egonomică naturală de tragere a chingii (9) menționate.
  6. 6. Sistem de purtat conform revendicării 5 caracterizat prin aceea că elementul de ajustare menționat (20) este o cataramă.
  7. 7. Sistem de purtat copii conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că mecanismele de ajustare multiple (19, 20, 4, 4.1,4.1.1,4.2, 21) cuprind un sistem de ajustare (21) a lățimii panoului de susținere dorsală (2) și/sau a șezutului sistemului de purtat copii.
  8. 8. Sistem de purtat copii conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că acesta mai cuprinde, la celălat capăt al bretelei (1) menționate, sisteme de prindere (11) a bretelei (1) configurate sa fie prinse fie cu centura de talie (3) si/sau cu partea centrală a panoului de susținere dorsală (2).
  9. 9. Sistem de purtat conform revendicării 5 caracterizat prin aceea că elementul de ajustare (20) menționat este configurat astfel încât să permită ajustarea bretelei (1) menționate păstrând principiul de strâmtare/tragere înspre față în mișcare naturală și respectând ergonomia purtătorului, indiferent de poziția în care este așezat sistemul de purtat menționat.
  10. 10. Sistem conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că sistemul de ajustare (21) a lățimii panoului de susținere dorsală/ a șezutului sistemului de purtat copii cuprinde niște cilindri circulari 4, cel puțin unul, preferabil 2 și mai preferabil 3, care sunt montați succesiv în jurul centurii de talie (3) a sistemului de purtat sus menționat și care sunt configurați astfel încât să permită ajustarea pe lățime a sistemului de purtat copii astfel încât copilul să poată fi așezat întotdeauna în poziția ergonomică corectă, având susținere până în spatele genunchilor copilului.
  11. 11. Sistem conform revendicării 10 caracterizat prin aceea că atunci când sistemul de ajustare a lățimii panoului (21) de susținere dorsală/ a șezutului menționat cuprinde trei cilindri (4), doi dintre cilindrii (4.2) menționați sunt asamblați in mod detașabil complet sau parțial cu centura pentru talie (3) prin intermediul unui mijloc de fixare, cum ar fi coasere, capse, velcro, catarame, chinga, nasturi, material de tip plasa sau a 2017 00436
    29/06/2017 orice alt sistem asemanator.
  12. 12. Sistem conform revendicării 11 caracterizat prin aceea că cilindrii menționați complet sau parțial detașabili (4.2) sunt atașati de panoul dorsal (1) printr-un mijloc de fixare, cum ar fi coasere, capse, velcro, catarame, chinga, nasturi, material de tip plasă sau orice sistem asemănător, și păstrează aceeași funcționalitate și capacitate de glisare pe centura din talie (3, 7).
  13. 13. Sistem conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că unul dintre cilindrii menționați, de preferință cel din mijloc (4.1.) cuprinde un element de fixare permanentă (4.1.1) pe centura de talie menționată (3).
  14. 14. Sistem conform revendicării 13 caracterizat prin aceea că elementul de fixare permanentă (4.1.1) este poziționat în partea centrală a cilindrului din mijloc (4.1) menționat și are o dimensiune astfel încât, chiar și pentru copiii foarte mici, îngustarea bazei să nu se poată realiza mai mult decât este necesar pentru a acoperi distanța dintre cei doi genunchi ai copilului, susținând coapsele acestuia și respectând poziția ergonomică corectă (M).
  15. 15.Sistem de purtat conform revendicărilor de la 8 la 14 caracterizat prin aceea că sistemele de prindere a bretelei cu partea centrală a panoului de susținere dorsală (2), cuprind niște elemente de prindere (11) dispuse pe celelalate capete ale bretelelor menționate, niște aripioare (13) dispuse pe părțile laterale ale panoului de susținere dorsală, cel puțin una și niște catarame (10) dispuse pe aripioarele menționate care sunt configurate pentru prinderea cu elementele de prindere (11) dispuse pe capetele bretelelor menționate (1).
  16. 16.Sistem de purtat conform revendicărilor de la 8 la 15 caracterizat prin aceea că sistemele de prindere a bretelei cu cu centura de talie (3) cuprind niște catarame (10) dispuse pe cei doi cilindri ( 4.2) exteriori detașabili menționați, care sunt configurate pentru prinderea cu elementele de prindere (11) dispuse pe capetele bretelelor (1) menționate asigurând protecția piciorușelor copilului si poziția ergonomică corectă, având susținere până în spatele genunchilor copilului.
    a 2017 00436
    29/06/2017
  17. 17. Sistem de purtat conform revendicărilor 15 sau 16 caracterizat prin aceea că bretelele de susținere (1) menționate mai cuprind multiple sisteme de închidere poziționate fie în partea laterală a panoului de susținere dorsală, fie în cilindrii exteriori (4.2) pe centura din talie (3).
  18. 18. Sistem de purtat conform revendicării 15 caracterizat prin aceea că sistemele de prindere a bretelei (11) mai cuprind o piesă suplimentară, cum ar fi o curelușă (18), configurată să lege breteaua menționată (1) de aripioara (13) menționată .
  19. 19. Sistem de purtat conform revendicării 18 caracterizat prin aceea că curelușa menționată (18) mai cuprinde un element de construcție (11) care este configurat să permită ajustarea lungimii acesteia și mai cuprinde sisteme de prindere, cel puțin două, cel puțin unul configurat pentru prinderea (11) cu catarama (10) de pe aripioara (13) laterală menționată și/sau cel puțin unul configurat pentru cuprinderea bretelei (1) menționate, respectiv a chingii (9) menționate.
  20. 20. Sistem de purtat conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că acesta mai cuprinde o curelușă (6) configurată pentru prinderea celor două bretele de umăr (1) între ele, atunci când acestea sunt dispuse în paralel.
  21. 21 .Sistem de purtat conform revendicării 20 caracterizat prin aceea că curelușa menționată ( 6) mai cuprinde un elastic de protecție pentru a oferi confort putrătorului.
  22. 22.Sistem de purtat conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că acesta cuprinde o glugă complet detașabilă.
  23. 23.Sistem de purtat conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că acesta mai cuprinde două elemente (14) căptușite situate în lateralul panoului de suținere dorsală (2) și configurate pentru susținerea coapselor și asigurarea confortului copilului purtat.
  24. 24.Sistem de purtat conform oricăreia dintre revendicările anterioare caracterizat prin aceea că acesta mai cuprinde la nivelul centurii de talie (3) menționate un element căptușit formând o limbă (15 ) așezată sub elementul de prindere configurată pentru a 2017 00436
  25. 29/06/2017 a asigura confortul purtătorului.
ROA201700436A 2017-06-29 2017-06-29 Sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă RO132963A2 (ro)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201700436A RO132963A2 (ro) 2017-06-29 2017-06-29 Sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă
DK18815045.2T DK3644796T3 (da) 2017-06-29 2018-06-21 Multijusterbart barnebærersystem
EP18815045.2A EP3644796B1 (en) 2017-06-29 2018-06-21 Multi-adjustable child carrier system
PCT/RO2018/000010 WO2019009744A2 (en) 2017-06-29 2018-07-21 MULTI-ADJUSTABLE BABY CARRIER SYSTEM

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201700436A RO132963A2 (ro) 2017-06-29 2017-06-29 Sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO132963A2 true RO132963A2 (ro) 2018-12-28

Family

ID=64607278

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201700436A RO132963A2 (ro) 2017-06-29 2017-06-29 Sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP3644796B1 (ro)
DK (1) DK3644796T3 (ro)
RO (1) RO132963A2 (ro)
WO (1) WO2019009744A2 (ro)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US10743678B2 (en) * 2017-09-11 2020-08-18 Blue Box Toy Factory Limited Wrap carrier
CN114587110A (zh) * 2020-12-04 2022-06-07 明门瑞士股份有限公司 婴儿背带

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE202007006204U1 (de) 2007-04-27 2008-09-04 Schachtner, Petra Tragevorrichtung
US9144323B2 (en) * 2007-09-13 2015-09-29 Babyidea Oy Arrangement for adjusting the length of a carrying section of a child carrier
US8172116B1 (en) * 2008-07-28 2012-05-08 Lisbeth Hals Lehan Child carrier having adaptive leg supports
US20110011902A1 (en) * 2009-07-14 2011-01-20 Eem Dong Kiu Baby sling with foot support shoes
WO2013037514A1 (en) * 2011-09-12 2013-03-21 Minimonkey Bv Child carrier
DE202016103901U1 (de) * 2016-07-19 2016-08-29 Aytac Temur und Ceyda Temur, Kokadi Multimedia GbR (vertr.ber.Gesellsch. Ceyda Temur, 85551 Kirchheim und Aytac Temur, 85551 Kirchheim) Tragehilfe für Babys und Kleinkinder

Also Published As

Publication number Publication date
EP3644796B1 (en) 2021-08-11
WO2019009744A3 (en) 2019-02-21
WO2019009744A2 (en) 2019-01-10
EP3644796A2 (en) 2020-05-06
DK3644796T3 (da) 2021-10-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9375096B2 (en) Carrying device for a baby or small child
US20140319189A1 (en) Child carrier
JP2001137082A (ja) 対面・前向きだっこ兼用ベビーキャリア
JP6718167B2 (ja) 子守帯
KR101426751B1 (ko) 유아용 포대기
WO2012079787A1 (en) Child carrier
NL2008730C2 (en) Child carrier.
RO132963A2 (ro) Sistem de purtat copii, cuprinzând mecanisme de ajustare multiplă
US20190246811A1 (en) Infant carrier
CN111200958A (zh) 婴儿或小孩携带装置
KR102331093B1 (ko) X자형 어깨 벨트를 가지는 힙 시트 캐리어
JP5307757B2 (ja) 被搬送者搬送具
KR20150004498U (ko) 폭 가변형 다기능 포대기
RO134871A2 (ro) Sistem de purtat copiii care cuprinde un sistem de prindere şi ajustare progresivă simultană a lăţimii şi lungimii panoului de susţinere dorsală
KR200433802Y1 (ko) 유아용 포대기
TW201309239A (zh) 多功能嬰兒背乘載具
GB2550613A (en) Garment
US11700954B2 (en) Child carrying system with adaptable head support
CA2619634A1 (en) Infant carrier
US20230190008A1 (en) Baby carrier
AU2018101632A4 (en) Child carrying garment
AU2015255190B2 (en) Carrying device for a baby or a small child
JP3134404U (ja) エプロン
JP3998673B2 (ja) ベビースリング(布製子守帯)
TWM517571U (zh) 雙肩背嬰幼兒揹巾