RO132132B1 - Dulap pentru tablouri de distribuţie, de joasă tensiune, cu şi fără sertare debroşabile - Google Patents
Dulap pentru tablouri de distribuţie, de joasă tensiune, cu şi fără sertare debroşabile Download PDFInfo
- Publication number
- RO132132B1 RO132132B1 ROA201700056A RO201700056A RO132132B1 RO 132132 B1 RO132132 B1 RO 132132B1 RO A201700056 A ROA201700056 A RO A201700056A RO 201700056 A RO201700056 A RO 201700056A RO 132132 B1 RO132132 B1 RO 132132B1
- Authority
- RO
- Romania
- Prior art keywords
- longitudinal
- cabinet
- crossbar
- sides
- holes
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H02—GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
- H02B—BOARDS, SUBSTATIONS OR SWITCHING ARRANGEMENTS FOR THE SUPPLY OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
- H02B1/00—Frameworks, boards, panels, desks, casings; Details of substations or switching arrangements
- H02B1/26—Casings; Parts thereof or accessories therefor
- H02B1/30—Cabinet-type casings; Parts thereof or accessories therefor
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Power Engineering (AREA)
- Patch Boards (AREA)
Description
Invenția se referă la un dulap pentru tablouri de distribuție, de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile, destinat alimentării unor sarcini electrice individuale (motoare), sau unor grupuri de sarcini (tablouri secundare) din tablouri generale sau din secundarul transformatoarelor MT/JT.
Tablourile generale de distribuție sunt compuse din ansambluri de coloane pregătite pentru montarea și conectarea unităților funcționale necesare realizării unei aplicații și pentru eventuale extinderi sau modificări ulterioare.
O unitate funcțională reprezintă un ansamblu de elemente de natură electrică și mecanică care contribuie la realizarea aceleiași funcții.
În structura unui tablou general de distribuție, în funcție de aplicație, se pot afla următoarele tipuri de unități funcționale:
Aparat/grup de aparate în execuție fixă, montat pe suport fix
- aparatul/ansamblul de aparate este montat pe un suport metalic fix (traversă, contra-panou, etc.); Compartimentul este prevăzut cu ușă sau capac frontal.
Aparat debroșabil pe soclu, montat pe suport fix
- soclul aparatului este montat pe un suport metalic fix (traversă, contra-panou, etc.);
Compartimentul este prevăzut cu ușă sau capac frontal.
Aparat debroșabil pe șasiu
- șasiul aparatului asigură următoarele poziții funcționale:
- poziția de serviciu „conectat;
- poziția de încercare „test;
- poziția de separare „debroșat;
- poziția „extras.
Compartimentul este prevăzut cu ușă sau capac frontal.
Sertar debroșabil tip S1, S2 și S3:
- aparatul/ansamblul de aparate este montat pe un suport metalic mobil denumit „sertar; și care permite realizarea a 4 (patru) poziții funcționale:
- poziția de serviciu „conectat;
- poziția de încercare „test;
- poziția de separare „debroșat;
- poziția „extras.
pot fi prevăzute proceduri de pre-declanșare și blocare.
Sertar debroșabil tip S1/3, S2/3 și S1/2:
- aparatul/ansamblul de aparate este montat pe un suport metalic mobil denumit „sertar; echipat cu un comutator special care realizează 4(patru) poziții funcționale:
- poziția de serviciu „conectat;
- poziția de încercare „test;
- poziția de separare „debroșat;
- poziția „extras.
Unitate deconectabilă echipată cu întreruptor cu fuzibili:
- utilizează întreruptori cu fuzibili;
- racordul cablurilor exterioare se face direct pe bornele întreruptorilor;
- accesul la fuzibili se poate realiza doar cu întreruptorul pe poziția „deschis. Unitate amovibilă:
- aparatul/ansamblul de aparate este montat pe un suport metalic mobil;
- suportul cu aparate realizează pozițiile CONECTAT și EXTRAS, deplasarea;
- suportul cu aparate este echipat cu cuple „amonte care au rolul de a asigura extragerea unității funcționale din tablou fără a fi necesară întreruperea prealabilă a alimentării cu energie electrică.
Este cunoscut un dulap de distribuție din cererea de brevet DE 1753038 având un 1 schelet cadru care este alcătuit din laturi confecționate din profiluri goale îmbinate între ele, cu muchiile exterioare ale profilurilor orientate toate în afară față de spațiul interior, astfel că 3 toate laturile profilului gol sunt orientate în planul laturilor care se îmbină, ale dulapului. Laturile profilului sunt retrase față de laturile profilului gol și o latură a profilului este prevă- 5 zută cu găuri. O latură a profilului gol este retrasă, pentru a permite montarea plăcilor pereților, direct pe profilul gol. Profilul de acest tip oferă posibilitatea de a folosi o latură a profilului 7 ca traversă de așezare a ușii și cealaltă latură a profilului, ca traversă de fixare a șinelor suport. Pentru montarea șinelor suport însă, este posibilă doar o orientare paralelă, la una 9 din laturile care se îmbină ale dulapului. În afară de aceasta, acest schelet cadru nu permite suprapunerea simplă, imediat alăturată, a mai multor asemenea schelete cadru. Avantajul 11 acestui schelet cadru, constă doar în aceea că se folosește un singur tip de profil, pentru toate cele douăsprezece laturi ale scheletului cadru. 13
Se mai cunoaște un dulap (cerere de brevet DE 2654239) ale cărui laturi profilate sunt orientate, alături de profilul dulapului gol, de asemenea în planul laturilor îmbinate ale 15 dulapului și sunt retrase față de laturile profilului gol, pentru ca plăcile de acoperire a scheletului cadru să poată fi fixate pe laturile cadrului direct la nivelul laturilor profilului gol. La acest 17 tip de dulap se folosesc două tipuri de profil pentru scheletul cadru.
Se cunoaște, de asemenea, un dulap metalic pentru echipamente de automatizare 19 RO 119160, care folosește un singur tip de profil, profilul fiind alcătuit din două benzi, o bandă interioară îndoită la 90° și o bandă exterioară, îndoită în forma literei W, ce formează 21 între ele un spațiu de formă pătrată.
Se mai cunoaște din documentul CN 104466691 (A) un dulap de comutare realizat 23 din materiale cu secțiunea in formă de G cu unghi de aripă de 45 de grade. Un cadru de corp principal al unui corp de dulap este realizat dintr-o structură de tip cadru pătrat compus din 25 patru coloane pe stand și opt grinzi principale verticale. Coloanele standului sunt realizate din materiale cu secțiune deschisă de tip ranforsare, grinzile principale sunt realizate din27 materiale cu secțiunea in formă de G cu unghi de aripă de 45 de grade și prin fixarea și poziționarea între piesele de îmbinare în T din placa metalică, găurile de poziționare și29 găurile standului, precum și între piesele de îmbinare în T din plăci metalice, găurile de poziționare și găurile de înclinare ale grinzilor principale, precum și conectarea de pozițio-31 nare între baionetele stâlpilor standului și grinzile principale, coloanele standului și grinzile principale sunt fixate împreună. Grinzile laterale sunt montate fix și orizontal între stâlpii 33 standului, iar cele două capete ale fiecărei grinzi laterale sunt montate fix pe stâlpii standului prin piese de legătură proeminente. O placă de instalare este montată vertical și fix între 35 fiecare două grinzi laterale verticale adiacente, iar cele două capete ale fiecărei plăci de instalare sunt montate fix pe grinda laterală corespunzătoare prin rame de legătură. Cele 37 patru colțuri ale dulapului de distribuție sunt din structuri de ansamblu de îmbinare-conectare și sunt formate în principal din materialele secționale ale stâlpului stativ, materialele secțio- 39 nale ale grinzii principale și părțile de îmbinare în T din placă metalică într-un mod de potrivire interioară și exterioară. Piesele de îmbinare în T sunt ascunse în interiorul colțurilor 41 îmbinate compuse din grinzile principale și coloanele suportului.
Mai este cunoscut documentul CN 201927888 (U) care se referă la un profil în formă 43 de G pentru un dulap electric de comandă. Profilul în formă de G al dulapului electric de comandă este realizat dintr-un corp de profil 1 în formă de G care prezintă o margine verti- 45 cală superioară a corpului profilului 1 ce este prevăzută uniform cu o multitudine de găuri de instalare a unei grinzi longitudinale 2; o margine orizontală superioară este prevăzută uniform 47 cu o multitudine de găuri de instalare a unui deflector 3 între dulapuri; o margine verticală inferioară din dreapta a corpului profilului 1 este prevăzută uniform cu o multitudine de găuri în serie între corpurile dulapului și găurile de instalare a unei plăci de protecție 5; și o margine verticală inferioară din stânga a corpului profilului 1 prevăzută uniform o multitudine de găuri de instalare de separare a unei cabine 4. Într-un dulap de control automat asamblat de profilul prezentat, rigiditatea este bună, rezistența este ridicată, asamblarea este convenabilă și materialele sunt economisite.
Problema tehnică obiectivă pe care o rezolvă invenția este realizarea unui dulap pentru tablouri de distribuție, de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile care să permită, fără a apela la alte piese, montarea și conectarea unităților funcționale necesare realizării unei aplicații cât și pentru eventuale extinderi sau modernizări și realizarea unui contact electric ferm între toate elementele componente ale dulapului în vederea punerii lor la pământ fără a mai fi nevoie de alte cablui de legătură între acestea pentru a crea continuitatea acestuia.
Dulapul pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile conform invenției, înlătură dezavantajele dulapurilor cunoscute prin aceea că este alcătuit dintr-un suport cadru în interiorul căruia se montează traversele longitudinale, traversele de adâncime, montanții, contra panourile, plăcile de separație, placa trecere jos cabluri, având la partea inferioară un capac inferior, la partea superioară un capac superior, pe părțile laterale un capac lateral dreapta și un capac lateral stânga, în partea din spate un capac spate, iar în partea din față o ușă dulap. Suportul de cadru este realizat din niște montanți executați din profilul pentru montanți care are forma literei G și care este format din niște laturi, având practicate niște decupaje pătrate alternate cu niște găuri rotunde, niște bosaje sau numai găuri rotunde pe toate sau numai pe o parte din laturi cu un pas prestabilit între ele și îndoite la 90° spre interior una față de cealaltă, niște traverse longitudinale confecționate din profilul pentru traverse longitudinale de forma literei C, format din niște laturi, având practicate niște decupaje pătrate alternate cu niște găuri rotunde, niște bosaje sau numai găuri rotunde pe toate sau numai pe o parte din laturi cu un pas prestabilit între ele și îndoite la 90° spre interior una față de cealaltă și niște traverse de lățime confecționate din profil de traverse lățime de forma literei C și care este format din niște laturi, având practicate niște decupaje pătrate alternate cu niște găuri rotunde, niște bosaje sau numai găuri rotunde pe toate sau numai pe o parte din laturi cu un pas prestabilit între ele și îndoite la 90° spre interior una față de cealaltă, fixate între ele, la partea superioară și inferioară cu niște subansamble piesă de colț, executate stânga dreapta, în oglindă, formând la interiorul suportului cadru niște cadre laterale interioare stânga și dreapta pe al căror contur se găsesc găurile rotunde și decupajele alternate cu găurile rotunde, niște cadre interioare față și spate pe al căror contur se găsesc decupajele alternate cu găurile rotunde, niște cadre la partea superioară și inferioară pe al cărui contur se găsesc decupajele alternate cu găurile rotunde prin intermediul cărora se pot monta traversele longitudinal, traversele vertical, montanții, formând astfel compartimente și suporți pentru montarea echipamentului necesar, iar pe exteriorul suportului cadru formându-se un cadru exterior, față și spate pe care sunt practicate bosaje, un cadru exterior dreapta și stânga pe care se găsesc găuri și un cadru exterior la partea superioară și partea inferioară.
Piesa de colț este obținută prin ștanțare, executată în construcție stânga dreapta, în oglindă, și este formată din trei laturi de bază care au practicate niște găuri ambutisate, în oglindă unele față de celelalte, și îndoite una față de alta spre interior la 90° având niște capete libere îndoite spre interiorul piesei colț cu un unghi pentru a permite asamblarea ușoară cu celelalte elemente componente, traversele de longitudinale, montanții și traversele de lățime, fixându-se de părțile rămase libere ale subansamblului piesă de colț prin prindere cu șuruburi autofiletante cu cap înecat.
Dulapurile pot fi prevăzute cu niște uși dulap care au la interior pe tot conturul lor 1 forma literei C și care pot acoperi întreaga suprafață a cadrului exterior sau cu uși dulap mai mici, funcție de nevoile de montaj și dacă aceste uși mai mici sunt așezate pe orizontală 3 atunci pe cadrul interior, față pe al cărui contur se găsesc decupajele alternate cu găurile rotunde se montează o traversă longitudinală cu rol de fixare și etanșare a ușilor, iar în cazul 5 în care ușile mai mici sunt poziționate vertical atunci pe cadrele interior față, pe al căror contur se găsesc decupajele alternate cu găurile rotunde sus și jos se montează o traversă 7 vertical cu rol de fixare, etanșare și închidere a ușilor, pentru închiderea lor folosindu-se niște zăvoare cu prindere în mai multe puncte, iar la ușile dulap mici se folosesc zăvoare cu camă. 9
Ușile pot fi montate atât pe față cât și pe spate sau în lateral în funcție de schema aplicată și care necesită acces interior prin una din părțile frontală, laterale sau spate, fiecare11 putând conține combinații de uși și capace atât pe verticală cât și pe orizontală folosind elementele de la panourile mai mari de 600 mm sau la față la ușile pe verticală sau pe orizon-13 tală. Pe ele se pot practica niște decupări în care sunt fixate niște geamuri de vizualizare, fixate pe acestea cu o bandă dublu adezivă, sau cu o ramă specială, prevăzută cu o15 garnitură de etanșare sau cu o garnitură dublu adezivă cu același rol de etanșare sau se poate monta în decupaje în funcție de necesități o altă ușă, cu rol de acces la diferite aparate17 fără a mai fi nevoie să se deschidă ușa principală.
Ușile au aplicate interior o piesă de întărire fixată pe partea cu balamalele cu rol de 19 întărire a ușii sau pe întreg conturul sau numai pe partea cu balamalele și partea opusă în funcție de mărimea ușii și rigiditatea acesteia pe care se dorește a se realiza, iar pe trei laturi 21 și pe piesa de întărire mai puțin latura pe care sunt montate balamale au pe conturul interior o garnitură pentru etanșarea acestora. 23
Dulapurile la care se montează două uși, una din uși și anume dublura se închide cu două zăvoare unul sus și unul jos, iar cealaltă ușă se închide normal față de ușa dublură, iar 25 la îmbinarea dintre uși, sus și jos pe cadrul exterior față sunt fixate niște elemente de etanșare, din cauciuc, pentru etanșarea zonei de îmbinare a ușilor. 27
Pentru fixarea a două sau mai multe dulapuri pe lungime, pe cadrul exterior, dreapta sau stânga în funcție de ceea ce se dorește pe laturile montant pe care se găsesc găurile, 29 la interior sunt montate niște piese de legătură, fixate cu șuruburi și pe care se află o piuliță sertizabilă. 31
Piesa de legătură se găsește numai pe partea de cadru exterior care urmează a fi multiplicată, pe cealaltă are numai găurile de trecere, iar dacă se dorește alipirea pe latura 33 de lățime, pe cadrul exterior, față și spate format de laturile montant pe care sunt practicate bosajele care se găuresc la un dulap cu găuri de trecere, iar la celălalt cu găuri pentru 35 șuruburi autofiletante.
Pentru inscripționarea siglei firmei și denumirii produsului dulapurile sunt prevăzute 37 cu o placă frontală superioară, formată din mai multe laturi, ultima din ele se prinde frontal de dulap. 39
Pentru a realiza o legătură la pământ sigură și continuă fără a mai necesita conductoare suplimentare, suportul cadru, montanții, traversele longitudinale, traversele verticale, 41 panourile, contra-panourile, separația precum și celelalte piese de cadru componente sunt confecționate din tablă zincată la cald și nu se vopsesc. 43
Dulapul pe capacul lateral dreapta, pe capacul lateral stânga, capacul spate și ușă pot avea practicate fante de aerisire, iar pe partea interioară a lor în dreptul fantelor sunt 45 montate niște plăci perforate în care se pot monta plase de sârmă sau filtre sau și plase de sârmă și filtre, funcție de gradul de protecție cerut. 47
La dulapurile cu lățimi mai mari de 600-800 mm pentru montarea a două sau mai multe capace spate, pe cadrul interior, spate pe al cărui contur se găsesc decupaje alternate cu găurile rotunde se montează o traversă verticală, la nivelul cadrului, spate, cu rol de fixare și etanșare a acestora.
Capacul superior are forma literei C pe tot conturul său, iar pe colțuri sunt practicate niște găuri care sunt în concordanță cu găurile bucșelor filetate interior permițând fixează pe colțuri de suportul cadru pe cadrul exterior la partea superioară prin intermediul unei garnituri capac superior cu ajutorul unor inele de ridicare, cu niște șuruburi sau cu șuruburile cu care se fixează grinzile de ridicare montate pe părțile laterale ale dulapului pe adâncimea dulapului unde sunt mai multe puncte de înșurubare.
Capacul superior este prevăzut cu sistemul de radiere sau sistemul de ventilație care poate fi forțată sau cu tiraj natural și care pot fi echipate cu sisteme de filtrare în funcție gradul de protecție necesar a fi executat.
Capacul inferior are pre-decupări, proiectate pentru diferite configurații pentru a fi decupate ulterior în funcție de necesități, iar la partea inferioară a dulapului nu se mai montează bucșele filetate interior, se montează doar piesele colț rămânând găurile cu rol de trecere al elementelor de fixare de pardoseală.
Dulapul pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile, conform invenției, prezintă următoarele avantaje:
- pentru construirea în structura sa de bază ca suport de susținere propriu-zis, se întrebuințează profiluri de cadru diferite pentru înălțime, lățime și lungime, simple, ieftine și ușor de fabricat;
- formarea unor cadre, anterior, posterior, lateral dreapta, lateral stânga, cadru de bază și cadru superior care permit montarea simplă a ușii dulapului, a capacului spate, a capacelor laterale, a capacului inferior și superior, și o etanșare perfectă între acestea și suportul cadru;
- dotarea dulapului cu șine de montaj este posibilă și ulterior la locul de montaj;
- realizează o legătură la pământ sigură și continuă fără a mai necesita conductoare suplimentare prin faptul că suportul cadru, montanții, traversele longitudinale, traversele verticale, panourile, contra-panourile, separațiile precum și celelalte piese de cadru componente sunt confecționate din tablă zincată la cald și nu se vopsesc.
Se dă în continuare un exemplu de realizare a invenției, în legătură cu fig. 1...19. care reprezintă:
- fig. 1, vedere expandată a dulapului pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile;
- fig. 2, vedere din spate a unui dulap pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile;
- fig. 3, vedere parte superioară a cadrului A;
- fig. 4, suport cadru A;
- fig. 5, secțiune transversală printr-un profil montant B;
- fig. 6, secțiune transversală printr-un profil traversă longitudinală D;
- fig. 7, secțiune transversală printr-un profil traversă lățime E;
- fig. 8, vedere capăt montant;
- fig. 9, vedere exterioară piesă colț;
- fig. 10, vedere îmbinare colț cadru A;
- fig. 11, bucșa filetată interior;
- fig. 12, vedere interioară piesă colț;
- fig. 13, secțiune capac superior fixat pe cadrul A;
- fig. 14, secțiune transversală prin placa frontală;1
- fig. 15, vedere din spate a ușii;
- fig. 16, secțiune transversală prin ușă;3
- fig. 17, vedere din fașă a două uși;
- fig. 18, secțiune transversală prin două uși;5
- fig. 19, vedere fixare capac de suport cadru A.
Dulapul pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile,7 conform invenției și în legătură cu desenele 1-19, este alcătuit dintr-un suport cadru A, în interiorul căruia se montează niște traverse longitudinale 1, niște traverse adâncime 2, niște9 montanți 3, niște contra panouri 4, niște plăci de separație 5, o placă trecere, jos, cabluri 6. La partea inferioară este fixat un capac inferior 7, la partea superioară este fixat un capac 11 superior 8, iar pe părțile laterale se montează un capac 9 lateral dreapta și un capac 10 lateral stânga. Pe partea din spate se montează un capac 11 spate, iar pe partea din față, o ușă 13 12 dulap. Suportul A cadru se compune din niște montanți 13, în număr de patru, care sunt executați dintr-un profil pentru montanți B, niște traverse 14 longitudinale, în număr de patru, 15 care simt executate dintr-un profil pentru traverse longitudinale D, niște traverse 15 de lățime, în număr de patru, executate dintr-un profil pentru traverse lățime E și niște subansamble F 17 piesă de colț, cu o construcție specială.
Montanții 13 se execută din profilul pentru montanți B care are forma literei G și care19 este format dintr-o latură 16 montant, o latură 17 montant îndoită la 90° spre interior față de latura 16 montant, o latură 18 montant, îndoită la 90° spre interior față de latura 17 montant,21 o latură 19 montant îndoită la 90° spre interior față de latura 18 montant și o latură 20 montant îndoită la 90° spre interior față de latura 19 montan. Pe latura 16 montant sunt practicate23 niște decupaje a pătrate alternate cu niște găuri b rotunde cu un pas prestabilit între ele. Pe latura 17 montant sunt practicate niște bosaje c cu pas prestabilit și care ulterior pot fi 25 găurite, în funcție de nevoi în vederea montării de balamale, capace, etc. Pe latura 18 montant sunt practicate central niște găuri d rotunde, cu pas prestabilit, iar pe latura 19 montant 27 sunt practicate central niște găuri e rotunde, cu pas prestabilit.
Traversele 14 longitudinale sunt confecționate din profilul pentru traverse longitudi- 29 nale D de forma literei C având o latură 21 traversă longitudinală, o latură 22 traversă longitudinală îndoită la 90° spre interior față de latura 21 traversă longitudinală, o latură 23 31 traversă longitudinală, îndoită la 90° spre interior față de latura 22 traversă longitudinală și o latură 24 traversă longitudinală îndoită la 90° spre interior față de latura 23 traversă 33 longitudinală. Pe laturile 21 traversă longitudinală și pe latura 24 traversă longitudinală sunt practicate niște decupaje f alternate cu niște găuri g rotunde cu un pas prestabilit între ele. 35 Traversele 14 longitudinale, la ambele capete pe latura 21 traversă longitudinală sunt prevăzute niște decupări h pe linia de îndoire dintre laturile 21 și 22 traversă longitudinală 37 de o anumită lungime prestabilită și pe latura 24 traversă longitudinală o decupare i pe linia de îndoire dintre latura 24 și 23 traversă longitudinală pe aceeași lungime ca și decuparea 39
h. Pe latura traversă 22 longitudinală se mai practică o decupare j pe o lungime aproximativ egală cu lățimea laturii 22 traversei longitudinale pe linia de îndoire dintre latura 22 41 longitudinală și latura 23 longitudinală formând la capetele traversei 14 longitudinale câte o porțiune k dreptunghiulară care se îndoaie către interiorul traversei 14 longitudinale pe latura 43 traversă longitudinală la 90° formând o latură 25 capăt traversă longitudinală.
Traversele 15 de lățime simt confecționate din profilul de traverse lățime E de forma 45 literei C având o latură 26 traversă lățime, o latură 27 traversă lățime îndoită la 90° spre interior față de latura 26 traversă lățime, o latură 28 traversă lățime, îndoită la 90° spre interior 47 față de latura 27 traversă lățime și o latură 29 traversă lățime îndoită la 90° spre interior față de latura 28 traversă lățime. Pe laturile 26 și 29 traversă lățime sunt practicate niște decupaje l alternate cu niște găuri m rotunde cu un pas prestabilit între ele. Profilul pentru traverse longitudinale D este asemănător cu profilul traverse lățime E cu deosebirea că la profilul pentru traverse longitudinale D latura 24 traversă longitudinală este mai mica ca lățime decât latura 29 a profilului traverse lățime E.
Subansamblu F piesă de colț este format dintr-o piesă 30 de colț și o bucșă 31 filetată interior care are prevăzută la unul dintre capete un guler n.
Piesa 30 colț este obținută prin ștanțare și este formată din trei laturi de bază, o latură 32 piesă colț în formă de litera L, o latură piesă 33 colț și o latură 34 colț. Latura piesă 33 colț este îndoită la 90° spre interior față de latura 32 piesă de colt formând o muchie o comună, iar latura 34 piesă colt este îndoită la 90° spre interior fată de latura 32 piesă colt formând o muchie p comună.
Latura 33 piesă colț împreună cu latura 34 piesă colț la capetele libere formează o latură r comună la un unghi de 90°.
Latura 33 piesă colț la capătul spre muchia o comună are practicată o gaură s prin care este trecută, de la interior spre exterior, bucșa 31 filetată interior, bazată pe un guler n pe interiorul laturii 33 piesei de colț și fixată rigid și nedemontabilă de aceasta prin sudură. La celălalt capăt latura 33 piesă colț prezintă niște găuri t, ambutisate, în număr de două și niște găuri u, ambutisate, în număr de două.
Aceleași găuri t și u sunt practicate și pe latura 34 piesă colț la capătul opus capătului comun cu latura 33 piesă colț.
Pe latura 32 piesă colț atât la capătul scurt cât și la cel lung spre muchiile o și p comune sunt practicate aceleași găuri t și u în oglindă față de cele practicate pe latura 33 piesă colț și latura 34 piesă colț. Laturile 32, 33 și 34 piesă colț la capetele și laturile libere au câte o prelungire v îndoită spre interiorul piesei 31 colț cu un unghi de 5-15° pentru a permite asamblarea ușoară cu celelalte elemente component, montanții 13 și traversele 15 de lățime.
Subansamblele F piesă de colț sunt executate în construcție stânga dreapta și sunt fixate de traversele 14 longitudinale astfel: latura 33 piesă colț pe latura 22 traversă longitudinală, latura 34 piesă colț pe latura 23 traversă longitudinală și latura 32 piesă colț pe latura 25 de capăt traversă longitudinală prin intermediul a cel puțin patru puncte pe fiecare latură 32 a piesei colț printr-o metodă de îmbinare prin deformare în sine cunoscută. Montanții 13 și traversele 15 de lățime se fixează de părțile rămase libere ale subansamblului F piesă de colț prin prindere cu șuruburi autofiletante cu cap înecat.
Traversele 15 de lățime se fixează de părțile rămase libere ale subansamblului F piesă de colț astfel latura 32 piesă colț de latura 28 traversă lățime, iar latura 33 piesă colț de latura 27 traversă lățime.
Montanții 13 sunt fixați pe capetele libere ale laturii 34 piesei colț pe latura 18 montant, iar latura 32 piesă colț pe latura 17 montant. Montanții 13, traversele 14 longitudinale și traversele 15 de lățime sunt montate în oglindă unele față de celelalte.
Astfel că la interiorul suportului A cadru se formează niște cadre H laterale interioare stânga și dreapta pe al căror contur se găsesc găurile e ale laturii 19 montant și decupajele l alternate cu găurile m rotunde ale laturii 29 transversale și niște cadre I interioare față și spate pe al căror contur se găsesc decupajele a alternate cu găurile b rotunde ale laturii 16 montant și decupajele f alternate cu găurile g rotunde ale laturii 24 traversă longitudinală, de asemeni un cadru J la partea superioară și inferioară a suportului A cadrului pe al cărui con- 1 tur se găsesc decupajele f alternate cu găurile g rotunde ale laturii 21 traversă longitudinală și decupajele l alternate cu găurile m rotunde ale laturii 26 traversă lățime. Prin intermediul 3 acestor cadre formate H, I și J se pot monta traversele 1 longitudinale, traversele 2 verticale și montanții 3 formând astfel compartimente și suporți pentru montarea echipamentului 5 necesar.
Pe exteriorul suportului A cadru se formează un cadru K exterior, față și spate format 7 de laturile 17 montant pe care sunt practicate bosajele c și laturile 23 traversă longitudinală, un cadru M exterior dreapta și stânga format de laturile 18 montant pe care se găsesc găurile 9 d și laturile 27 traversă lățime și un cadru N exterior la partea superior a suportului A cadru și la partea inferior a suportului A cadru, format de traversa 22 longitudinală și laturile 26 11 traversă lățime.
Capacul 8 superior are forma literei C pe tot conturul său și se fixează pe colțuri de 13 suportul A cadrul pe cadrul N exterior la partea superioară prin intermediul unei garnituri 35 capac superior cu ajutorul unor inele de ridicare, nefigurate, sau cu niște șuruburi 36 sau cu 15 șuruburile cu care se fixează o grinda 37 de ridicare.
Dulapurile pentru tablouri de distribuție, de joasă tensiune, cu și fără sertare 17 debroșabile, pot fi prevăzute cu niște uși 12 dulap pe întreaga suprafață a cadrului K exterior sau cu uși 12 dulap mai mici, funcție de nevoile de montaj. Dacă aceste uși sunt așezate pe 19 orizontală atunci pe cadrul I interior față pe al cărui contur se găsesc decupajele a alternate cu găurile b rotunde ale laturii 16 montant, stânga și dreapta se montează o traversă 38 21 longitudinală cu rol de fixare și etanșare a ușilor. În cazul în care ușile sunt poziționate vertical atunci pe cadrul I interioare față pe al cărui contur se găsesc decupajele f alternate 23 cu găurile g rotunde ale laturii 24 traversă longitudinală sus și jos, se montează o traversă 39 verticală cu rol de fixare, etanșare și închidere a ușilor. 25
La ușile 12 dulap mari se folosesc niște zăvoare nefigurate, în sine cunoscute, cu prindere în mai multe puncte iar la ușile 12 dulap, mici, se folosesc zăvoare cu camă, 27 nefigurate, și în sine cunoscute.
Pentru închiderea ușii, în varianta cu zăvor, pe suportul A cadru se montează o piesă 29 de închide ușă, nefigurată.
Capacul 11 spate este identic din punct de vedere constructiv cu capacul 9 lateral 31 dreapta și capacul 10 lateral stânga.
Pe traversele 14 longitudinale și pe traversele 15 de lățime, la partea de sus pe latura 33 23 traversă longitudinală și pe latura 27 traversă lățime sunt prinse niște piese 40 susținere cu rol de susținere a capacele 9,10,11 și de indexare a acestora. 35
Pe capacul 9 lateral dreapta, pe capacul 10 lateral stânga, capacul 11 spate și ușa 12 dulap se pot practica niște fante x de aerisire. 37
Pe partea interioară a capacelor în dreptul fantelor x sunt montate niște plăci perforate, nefigurate, în care se pot monta niște plase de sârmă, nefigurate, sau niște filtre, 39 nefigurate, sau și plase de sârmă și filtre, nefigurate, funcție de gradul de protecție cerut.
Pentru fixarea capacelor 9 lateral dreapta, lateral 10 stânga și spate 11 se folosesc 41 niște piese 41 fixare capac prevăzute cu filet la unul din capete pentru fixarea de suportul A cadru pe cadrul K exterior, spate format de laturile 17 montant pe care sunt practicate 43 bosajele c și laturile 23 traversă longitudinală și un cadru L exterior dreapta și stânga format de laturile 18 montant pe care se găsesc găurile d și laturile 27 traversă lățime și cu o gaură 45 filetată la celălalt capăt pentru fixarea capacelor pe ele.
Fixarea se face prin intermediul unor șaibe 42 de plastic și a unor șuruburi 43, astfel prin intermediul lor se realizează atât etanșarea cât și protecția împotriva zgârieturilor cât și împotriva deșurubărilor accidentale cauzate de vibrațiile din jur.
Pentru dulapurile cu lățimi mai mari de 600-800 mm pentru montarea a două sau mai multe capace, pe cadrul I interioare spate pe al cărui contur se găsesc decupajele h alternate cu găurile i rotunde ale laturii 24 traversă longitudinală sus și jos se montează traversa 2 verticală, la nivelul cadrului K, spate, cu rol de fixare și etanșare a acestora.
Pentru fixarea a două sau mai multe dulapuri pe lungime, pe cadrul L exterior, dreapta sau stânga în funcție de ceea ce se dorește pe laturile 18 montant pe care se găsesc găurile d la interior sunt montate niște piese 44 legătură fixate cu șuruburi și pe care se află o piuliță sertizabilă.
Aceste piese 44 legătură se găsesc numai pe partea de cadru exterioară, prevăzută cu găurile m, care urmează a fi multiplicată (prelungită), pe cealaltă parte are numai găurile d de trecere.
Dacă se dorește alipirea pe latura de lățime (adâncime), pe cadrul K exterior, față și spate format de laturile 17 montant pe care sunt practicate bosajele c și laturile 23 traversă longitudinală, aceste bosaje c se găuresc la un dulap cu găuri de trecere, iar la celălalt cu găuri pentru șuruburi autofiletante.
Capacul 7 inferior are niște pre-decupări z, proiectate pentru diferite configurații pentru a fi decupate ulterior în funcție de necesități.
Pe capacul 8 superior sunt practicate niște găuri care sunt în concordanță cu găurile bucșei 31 filetate interior permițând astfel înfiletarea prelungirii filetate a inelelor de ridicare, nefigurate, a șuruburilor de fixare capac 36 sau a șuruburilor de fixare a grinzii de ridicare 37.
Peste capacul 8 superior pe părțile laterale ale dulapului sunt montate câte o grindă 37 de ridicare sau niște inele de ridicare, nefigurate, în funcție de greutatea dulapului cu echipamentul adecvat. Fixarea grinzilor 37 de ridicare sau a inelelor de ridicare, nefigurate, se face cu niște șuruburi, nefigurate, la grinzile de ridicare și cu un filet inel ridicare, nefigurat, executat pe prelungirea inelului de ridicare, nefigurat, prin găurile de trecere practicare în capac nepoziționate în bucșa 31 filetată interior fixată de piesa 30 de colț care formează subansamblul F piesă colț.
Grinda 37 de ridicare, se pune pe adâncimea dulapului unde sunt mai multe puncte de înșurubare.
Capacul superior este prevăzut cu un sistem de radiere sau un sistem 45 de ventilație care poate fi forțată sau cu tiraj natural, care pot fi echipate cu sisteme de filtrare, nefigurate, în sine cunoscute, în funcție gradul de protecție necesar a fi executat.
Dulapurile mai sunt prevăzute cu câte o placă 46 frontală superioară, utilizată pentru inscripționarea siglei firmei și denumirii produsului. Placa 46 frontală superioară are o latură 47 placă frontală, o latură 48 placă frontală îndoită la 90° spre interior față de latura 47 placă frontală, o latură 49 placă frontală, îndoită la 90° spre interior față de latura 48 placă frontală, o latură 50 placă frontală îndoită la 90° spre interior față de latura 49 placa frontală și o latură 51 placă frontală îndoită la 90° spre exterior față de latura 50 placă frontal.
Pe latura 48 placă frontal a plăcii 46 superioară frontală se fac inscripționările iar latura 51 placă frontal se prinde de dulapul pentru tablouri de distribuție, de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile la partea superioară peste capacul 8 superior cu aceleași șuruburi de fixare grindă 36 de ridicare sau cu partea filetată, nefigurată, a inelului de ridicare nepoziționat.
Ușile 12 pot fi montate atât pe față cât și pe spate sau în lateral în funcție de schema 1 aplicată și care necesită acces interior prin una din părțile frontală, laterale sau spate.
Fiecare din laturile dulapului pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără 3 sertare debroșabile, frontală, spate sau laterale pot conține combinații de uși 12 și capace 9,10 și 11 atât pe verticală cât și pe orizontală folosind elementele de la panourile mai mari 5 de 600 mm sau la față la ușile 12 pe verticală sau pe orizontală.
Pe ușile 12 se pot practica niște decupări w ușă în care sunt fixate geamuri de 7 vizualizare, nefigurate, fixate pe acestea cu bandă dublu adezivă, nefigurată, sau cu o ramă specială, nefigurată, prevăzută cu garnitură de etanșare sau cu garnitură dublu adezivă cu 9 același rol de etanșare, nefigurate.
La ușile 12 se mai aplică interior o piesă 52 de întărire de forma S fixată pe partea 11 cu balamalele cu rol de întărire a ușii sau pe întreg conturul sau numai pe partea cu balamalele și partea opusă în funcție de mărimea ușii și rigiditatea acesteia pe care se 13 dorește a se realiza.
Pe ușă 12 se pot face unul sau mai multe decupaje w în funcție de necesități peste 15 care se poate monta o altă ușă, nefigurată, cu rol de acces la diferite aparate fără a mai fi nevoie să se deschidă ușa principală. 17
La partea inferioară a dulapului pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile nu se mai montează bucșele 31 filetate interior, se montează doar 19 piesele 30 colț rămânând găurile s cu rol de trecere a elementelor de fixare în pardoseală.
La dulapurile la care se montează două uși 12, una din ușile 12 și anume dublura se 21 închide cu două zăvoare unul sus și unul jos, nefigurate, iar ușa 12, normală, se închide normal față de ușa 12 dublură. 23
La îmbinarea dintre ușile 12 sus și jos pe cadrul K exterior față sunt fixate niște elemente 53 de etanșare, din cauciuc, pentru etanșarea zonei de îmbinare a ușilor 12. 25
Ușile 12 pe trei laturi și pe piesa 53 de întărire, mai puțin latura pe care sunt montate balamale, au pe conturul interior o garnitură 54 pentru etanșarea acestora. 27
Suportul A cadru, montanții 3, 13, traversele 1, 14 longitudinale, traversele 2, 15 verticale, panourile nefigurate, contra-panourile 4 și separația 5 precum și celelalte piese de 29 cadru componente sunt confecționate din tablă zincată la cald și nu se vopsesc. Avantajul este că se face o legătură la pământ sigură și continuă fără a mai necesita conductoare 31 suplimentare.
Claims (17)
- Revendicări1. Dulap pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare debroșabile, alcătuit dintr-un suport cadru (A), în interiorul căruia se montează traversele longitudinale (1), traversele de adâncime (2), montanții (3), contra panourile (4), plăcile de separație (5), placa trecere jos cabluri (6) având la partea inferioară un capac inferior (7), la partea superioară un capac superior (8), pe părțile laterale un capac lateral dreapta (9) și un capac lateral stânga (10), în partea din spate un capac spate (11), iar în partea din față o ușă dulap (12), caracterizat prin aceea că suportul de cadru (A) este realizat din niște montanți (13), executați dintr-un profilul (B) pentru montanți, care au forma literei G și care sunt formați din niște laturi (16, 17, 18, 19, 20) îndoite la 90° una față de alta și au practicate niște decupajele (a) pătrate, (b, d, e) rotunde și niște bosaje (c) cu pas prestabilit, niște traverse (14) longitudinale, confecționate dintr-un profil (D) pentru traverse longitudinale, de forma literei C realizate niște laturi (21, 22, 23, 24) îndoite la 90° una față de alta și prevăzute cu niște decupajele (f) alternate cu niște găuri rotunde (g) cu un pas prestabilit între ele, iar la ambele capete laturile (21,22, 23, 24) sunt prevăzute cu câte o decupare (h, i, j, k) formând o latură (25) de capăt transversală longitudinală, niște traverse (15) de lățime, confecționate dintr-un profilul de traverse lățime (E) de forma literei C formate din niște laturi (26, 27, 28, 29) îndoite la 90° una față de alta pe care sunt practicate niște decupaje (l) alternate cu niște găuri (m) rotunde cu un pas prestabilit între ele, fixate între ele, la partea superioară și inferioară cu niște subansamble (F) piesă de colț, executate stânga și dreapta în oglindă, formând la interiorul suportului cadru (A) niște cadre (H) laterale interioare stânga și dreapta pe al căror contur se găsesc găurile (e) ale laturii (19) montant și decupajele (l) alternate cu găurile rotunde (m) ale laturii (29) transversale, niște cadre (I) interioare față și spate pe al căror contur se găsesc decupajele (a) alternate cu găurile (b) rotunde ale laturii (16) montant și decupajele (f) alternate cu găurile (g) rotunde ale laturii (24) traversă longitudinală, niște cadre (J) la partea superioară și inferioară pe al căror contur se găsesc decupajele (f) alternate cu găurile (g) rotunde ale laturii (21) traversă longitudinală și decupajele (l) alternate cu găurile (m) rotunde ale laturii (26) traversă lățime, prin intermediul cărora se pot monta traversele (1) longitudinale, traversele (2) verticale și montanții (3) formând astfel compartimente și suporți pentru montarea echipamentului necesar, iar pe exteriorul suportului cadru (A) formându-se un cadrul (K) exterior, față și spate format de laturile (17) montant pe care sunt practicate bosajele (c) și laturile (23) traversă longitudinală, un cadru exterior (M) dreapta și stânga format de laturile (18) montant pe care se găsesc găurile (d) și laturile (27) traversă lățime și un cadru exterior (N) la partea superioară și partea inferioară, format de traversa (22) longitudinală și laturile (26) traversă lățime.
- 2. Dulap, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că montanții (13) de forma literei G au în compunere o latură (16) montant prevăzută cu niște decupaje (a) pătrate alternate cu niște găuri (b) rotunde, cu un pas prestabilit între ele, o latură (17) montant având practicate niște bosaje (c) cu pas prestabilit și care ulterior pot fi găurite, în funcție de nevoi în vederea montării de balamale, capace, îndoită la 90° spre interior față de latura (16) montant, o latură (18) montant, având practicate central niște găuri (d) rotunde, cu pas prestabilit, îndoită la 90° spre interior față de latura (17) montant, o latură (19) montant, având practicate central niște găuri (e) rotunde, cu pas prestabilit îndoită la 90° spre interior față de latura (18) montant și o latură (20) montant îndoită la 90° spre interior față de latura (19) montant.
- 3. Dulap, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că traversele (14) 1 longitudinale de forma literei C au în compunere o latură (21) traversă longitudinală, pe care sunt practicate niște decupaje (f) alternate cu niște găuri (g) rotunde cu un pas prestabilit 3 între ele, o latură (22) traversă longitudinală îndoită la 90° spre interior față de latura (21) traversă longitudinală, o latură (23) traversă longitudinală, îndoită la 90° spre interior față de 5 latura (22) traversă longitudinală și o latură (24) traversă longitudinală, pe care sunt practicate decupajele (f) alternate cu găurile (g) rotunde cu un pas prestabilit între ele, îndoită la 7 90° spre interior față de latura (23) traversă longitudinală, iar la ambele capete pe latura (21) traversă longitudinală este prevăzută o decupare (h) pe linia de îndoire dintre latura (21) 9 traversă longitudinală și latura (22) traversă longitudinală de o anumită lungime prestabilită și pe latura (24) traversă longitudinală o decupare (i) pe linia de îndoire dintre latura (24) 11 traversă longitudinală și latura (23) traversă longitudinală pe aceeași lungime ca și decuparea (h), iar pe latura (22) traversă longitudinală pe linia de îndoire dintre latura (22) longi- 13 tudinală și latura (23) longitudinală mai este practicată o decupare (j) pe o lungime aproximativ egală cu lățimea laturii (22) traversei longitudinale formând la capetele traversei 15 (14) longitudinale o porțiune (k) dreptunghiulară îndoită către interiorul traversei (14) longitudinale pe latura traversei (23) longitudinală la 90° formând o latură (25) de capăt traversă 17 longitudinală.
- 4. Dulap, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că traversele (15) de lățime19 de forma literei E au în compunere o latură (26) traversă lățime, pe care sunt practicate niște decupaje (l) alternate cu niște găuri (m) rotunde cu un pas prestabilit între ele, o latură (27)21 traversă lățime îndoită la 90° spre interior față de latura (26) traversă lățime, o latură (28) traversă lățime, îndoită la 90° spre interior față de latura (27) traversă lățime și o latură (29)23 traversă lățime pe care sunt practicate decupajele (l) alternate cu găurile (m) rotunde cu un pas prestabilit între ele, îndoită la 90° spre interior față de latura (28) traversă lățime. 25
- 5. Dulap, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că subansamblul (F) are în compunere o piesă (30) de colț și o bucșă (31) filetată interior, piesă realizată stânga 27 dreapta, în oglindă, este formată din niște laturi de bază, respectiv o latură (32) piesă colț în formă de litera L, este prevăzută, atât la capătul scurt cât și la cel lung, cu niște găuri (t), 29 ambutisate, în număr de două și niște găuri (u), ambutisate, în număr de două, în oglindă față de cele practicate pe niște laturi (33, 34) piesă colț, latura (33) piesă colț fiind îndoită la 31 90° spre interior față de latura (32) piesă de colt formând o muchie comună (o) și care, către capăt, are practicată o gaură (s) prin care este trecută, de la interior spre exterior, bucșa (31) 33 filetată interior, prevăzută la unul dintre capete cu un guler (n) care este montat pe interiorul laturii (33) piesei de colț și fixată rigid și nedemontabilă de aceasta prin sudură, iar la celălalt 35 capăt latura (33) piesă colț prezintă găurile (t, u), ambutisate, în număr de două și latură (34) colț, care are practicate găurile (t, u) la capătul opus capătului comun cu latura (33) piesă 37 colț, îndoită la 90° spre interior față de latura (32) piesă colț formând o muchie comună (p), iar latura (33) piesă colț împreună cu latura (34) piesă colț la capetele libere formează o 39 latură (r) comună la un unghi de 90°, laturile (32, 33, 34) piesă colț la capetele și laturile libere au niște prelungiri (v) îndoite spre interiorul piesei (30) cu un unghi de 5 - 15° pentru 41 a permite asamblarea ușoară cu celelalte elemente componente, respectiv traversele (14) longitudinale, astfel latura (33) piesă colț pe latura traversă (22) longitudinală, latura (34) 43 piesă colț pe latura traversă (23) longitudinală și latura (32) piesă colț pe latura capăt traversă (25) longitudinală prin intermediul a cel puțin patru puncte pe fiecare latură (32) a 45 piesei colț, montanții (13) și traversele (15) de lățime, fixându-se de părțile rămase libere ale subansamblului piesă de colț (F) prin prindere cu șuruburi autofiletante cu cap înecat, latura (32) piesă colț de latura (28) traversă lățime, iar latura (33) piesă colț de latura (27) traversă pentru traversele (15), iar montanții (13) sunt fixați pe capetele libere ale laturii (34) piesei de colț pe latura (18) montant, iar latura (32) piesă colț pe latura (17) montant, montanții (13), traversele (14) longitudinale și traversele (15) de lățime fiind montate în oglindă unele față de celelalte, de la partea opusă.
- 6. Dulap, conform revendicărilor 1,3 și 4 caracterizat prin aceea că pe traversele (14) longitudinale și pe traversele (15) de lățime, la partea de sus pe latura traversă (23) longitudinală și pe latura (27) traversă lățime sunt prinse niște piese (40) de susținere cu rol de indexare și susținere a capacelor (9, 10, 11) lateral dreapta, lateral stânga și respectiv spate, iar pentru fixarea lor se folosesc niște piese (41) fixare capac prevăzute cu filet la unul din capete pentru fixarea de suportul (A) cadru prinse pentru fixarea capacului (11) spate de cadrul (K) exterior spate, pe laturile (17) montant pe care sunt practicate bosajele (c) și laturile (23) traversă longitudinală și pentru fixarea capacelor (9, 10) lateral dreapta și lateral stânga pe niște cadre (L) exteriore dreapta și stânga formate de laturile (18) montant pe care se găsesc găurile (d) rotunde și laturile (27) traversă lățime și cu o gaură filetată la celălalt capăt pentru fixarea prin intermediul unor șaibe (42) de plastic și a unor șuruburi (43), realizându-se atât fixarea, etanșarea cât și protecția împotriva zgârieturilor cât și împotriva deșurubărilor accidentale cauzate de vibrațiile din jur, a capacelor lateral dreapta (9), lateral stânga (10) și capac spate (11).
- 7. Dulap, conform revendicărilor 1 la 6, caracterizat prin aceea că mai poate fi prevăzut cu niște uși (12), de diferite dimensiuni, care au la interior pe tot conturul lor forma literei C și care pot acoperi întreaga suprafață a cadrului exterior (K) sau mai puțin, funcție de nevoile de montaj, ușile (12) mai mici sunt așezate pe orizontală, atunci pe cadrul (I) interior față, pe al cărui contur se găsesc decupajele (a) alternate cu găurile (b) rotunde ale laturii (16) montant, stânga și dreapta, este montată o traversă (38) longitudinală, cu rol de fixare și etanșare a ușilor, iar în cazul în care ușile (12) mai mici sunt poziționate vertical atunci pe cadrul (I) interior față, pe al cărui contur se găsesc decupajele (f) alternate cu găurile (g) rotunde ale laturii traversă (24) longitudinală sus și jos se montează o traversă (39) verticală cu rol de fixare, etanșare și închidere a ușilor, pentru închiderea lor folosinduse niște zăvoare cu camă, iar la ușile (12) dulap mari se folosesc niște zăvoare cu prindere în mai multe puncte.
- 8. Dulap, conform revendicării 7 , caracterizat prin aceea că ușile (12) pot fi montate atât pe față, pe spate cât și în lateral în funcție de schema aplicată și care necesită acces interior prin una din părțile frontală, laterale sau spate, fiecare putând conține combinații de uși (12) și capace (9, 10, 11 ) atât pe verticală cât și pe orizontală folosind elementele de la panourile mai mari de 600 mm sau la față la ușile (12) pe verticală cât și pe orizontală, iar pe uși (12) se pot practica niște decupări (w) în care sunt fixate geamuri de vizualizare, fixate pe acestea cu bandă dublu adezivă, sau cu o ramă specială, prevăzută cu garnitură de etanșare cât și cu garnitură dublu adezivă cu același rol de etanșare, în decupajele (w) în funcție de necesități se poate monta o altă ușă, cu rol de acces la diferite aparate fără a mai fi nevoie să se deschidă ușa principală.
- 9. Dulap, conform revendicărilor 7 și 8, caracterizat prin aceea că la ușile (12) se aplică interior o piesă (52) de întărire, de forma S, fixată pe partea cu balamalele, cu rol de întărire a ușii, pe întreg conturul, numai pe partea cu balamalele și partea opusă în funcție de mărimea ușii și rigiditatea acesteia pe care se dorește a se realiza, ușile (12) pe trei laturi și pe piesa (53) de întărire, mai puțin latura pe care sunt montate balamale, au pe conturul interior o garnitură (54) pentru etanșare.
- 10. Dulap, conform revendicării 1 la 9, caracterizat prin aceea că pentru dulapurile 1 la care se montează două uși (12), una din uși (12) și anume dublura se închide cu două zăvoare unul sus și unul jos, iar cealaltă se închide normal față de ușa (12) dublură, la 3 îmbinarea dintre uși, sus și jos pe cadrul exterior (K) față, sunt fixate elementele (53) de etanșare, din cauciuc, pentru etanșarea zonei de îmbinare a ușilor (12). 5
- 11. Dulap, conform revendicărilor 1,5 și 6 , caracterizat prin aceea că pentru fixarea a două sau mai multe dulapuri pe lungime, pe cadrul exterior (L), dreapta respectiv stânga, 7 în funcție de ceea ce se dorește, pe laturile (18) montant pe care se găsesc găurile (d) rotunde, la interior, sunt montate niște piese (44) de legătură fixate cu șuruburi și pe care se 9 află o piuliță sertizabilă, piesele (44) de legătură se găsesc numai pe partea de cadru (M) exterior care urmează a fi multiplicată, iar pe cealaltă parte are numai găurile (d) de trecere, 11 pentru alipirea pe latura de lățime, pe cadrul (K) exterior, față și spate format de laturile (17) montant pe care sunt practicate bosajele (c) care se găuresc la un dulap cu găuri de trecere, 13 iar la celălalt se găsesc găurile pentru șuruburi autofiletante și laturile (23) traversă longitudinală. 15
- 12. Dulap, conform revendicărilor 1 la 11, caracterizat prin aceea că pentru inscripționarea siglei firmei și denumirii produsului dulapurile sunt prevăzute cu o placă 17 frontală superioară (46), formală dintr-o latură (47) placă frontală, o altă latură (48) placă frontală, pe care se fac inscripționările, îndoită la 90° spre interior față de latura (47) placă 19 frontală, o latură (49) placă frontală, îndoită la 90° spre interior față de latura (48) placă frontală, o latură (50) placă frontală, îndiotă la 90° spre interior față de latura (49) placa21 frontală, o latură (51) placă frontală, îndoită la 90° spre exterior față de latura (50)placă frontal, și care se prinde de dulapul pentru tablouri de distribuție, de joasă tensiune, cu și fără23 sertare debroșabile la partea superioară peste capacul (8) superior cu niște șuruburi (36) de fixare într-o grindă de ridicare sau cu partea filetată într-un inel de ridicare.25
- 13. Dulap, conform revendicărilor 1 la 6, caracterizat prin aceea că pentru a realiza o legătură la pământ sigură și continuă fără a mai necesita conductoare suplimentare, 27 suportul cadru (A), montanții (3, 13), traversele (1,14) longitudinale, traversele (2, 15) verticale , panouri, contra-panourile (4), plăcile (5) de separația precum și celelalte piese de 29 cadru componente sunt confecționate din tablă zincată la cald și nu se vopsesc.
- 14. Dulap pentru tablouri de distribuție de joasă tensiune, cu și fără sertare 31 debroșabile, conform revendicărilor 1 la 14, caracterizat prin aceea pe capacul (9) lateral dreapta, pe capacul (10) lateral stânga, capacul (11) spate și ușa (12) dulap se pot practica 33 niște fantele (x) de aerisire, iar pe partea interioară a capacului (9) lateral dreapta, a capacului (10) lateral stânga, a capacului (11) spate și a ușii (12) dulap în dreptul fantelor (x) sunt 35 montate niște plăci perforate, în care se pot monta plase de sârmă, filtre sau și plase de sârmă și filtre, funcție de gradul de protecție cerut. 37
- 15. Dulap, conform revendicărilor 1 la 14 caracterizat prin aceea că pentru dulapurile cu lățimi mai mari de 600 - 800 mm pentru montarea a două sau mai multe capace 39 (11) spate, pe cadrul (I) interior spate pe al cărui contur se găsesc decupajele (h) alternate cu găurile (l) rotunde ale laturii (24) traversă longitudinală sus și jos se montează o traversă 41 (2) verticală, la nivelul cadrului (K), spate, cu rol de fixare și etanșare a acestora.
- 16. Dulap, conform revendicărilor 1 la 15 caracterizat prin aceea că capacul (8) 43 superior are forma literei C pe tot conturul său și are practicate pe colțuri niște găurile care sunt în concordanță cu găurile bucșelor (31) filetate interior permițând fixarea pe colțuri de 45 suportul (A) cadrul pe cadrul (N) exterior la partea superioară prin intermediul unei garnituri (35) capac superior cu ajutorul unor inele de ridicare, cu niște șuruburi (36) sau cu șuruburile 471 cu care se fixează grinzile (37) de ridicare montate pe părțile laterale ale dulapului pe adâncimea dulapului unde sunt mai multe puncte de înșurubare, capacul superior fiind pre3 văzut cu sistemul de radiere sau sistemul de ventilație (45) care poate fi forțată sau cu tiraj natural și care pot fi echipate cu sisteme de filtrare în funcție gradul de protecție necesar a 5 fi executat.
- 17. Dulap conform revendicărilor 1 la 6 caracterizat prin aceea că capacul (7) 7 inferior are niște pre-decupări (z), proiectate pentru diferite configurații pentru a fi decupate ulterior în funcție de necesități, iar la partea inferioară a dulapului nu se mai montează 9 bucșele (31) filetate interior, se montează doar piesele (30) colț rămânând găurile (s) cu rol de trecere a elementelor de fixare de pardoseală.
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
ROA201700056A RO132132B1 (ro) | 2017-02-03 | 2017-02-03 | Dulap pentru tablouri de distribuţie, de joasă tensiune, cu şi fără sertare debroşabile |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
ROA201700056A RO132132B1 (ro) | 2017-02-03 | 2017-02-03 | Dulap pentru tablouri de distribuţie, de joasă tensiune, cu şi fără sertare debroşabile |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
RO132132A0 RO132132A0 (ro) | 2017-09-29 |
RO132132A8 RO132132A8 (ro) | 2018-02-28 |
RO132132B1 true RO132132B1 (ro) | 2023-03-30 |
Family
ID=59923538
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
ROA201700056A RO132132B1 (ro) | 2017-02-03 | 2017-02-03 | Dulap pentru tablouri de distribuţie, de joasă tensiune, cu şi fără sertare debroşabile |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
RO (1) | RO132132B1 (ro) |
-
2017
- 2017-02-03 RO ROA201700056A patent/RO132132B1/ro unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
RO132132A8 (ro) | 2018-02-28 |
RO132132A0 (ro) | 2017-09-29 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP2100352B1 (de) | Schaltschrankanordnung | |
MXPA06003965A (es) | Mejoramiento en estructura metalica para la construccion de cuadros / armarios electricos. | |
US3788378A (en) | Floor area divider | |
BG62115B1 (bg) | Рамково шаси за разпределителен шкаф | |
DE102007012079A1 (de) | Verteilerschrank mit mehreren Innenkorpussen | |
DE19621547A1 (de) | Modulares Inneneinrichtungssystem | |
DE102009022479B4 (de) | Mobiles modulares Wandsystem | |
DE202009004805U1 (de) | Möbelwand und Möbel | |
DD153354A5 (de) | Verfahren zum bau von wohnraeumen,insbesondere fuer schiffe,sowie mit diesem verfahren hergestellte wohnraeume | |
DE102008024973B3 (de) | Einhausung und Montageverfahren für einen Warmgang eines Rechnerraums | |
DE4036664A1 (de) | Rahmengestell aus profilholmen | |
DE10105993B4 (de) | Bausatz und Verfahren zum Erstellen eines Elektroschrankes für den Außenbereich | |
EP2087565A2 (de) | Verteilerschrank mit zweiteilliger innenkorpus | |
WO2008071314A1 (de) | Schaltschrankanordnung | |
WO2002008851A2 (de) | Modular aufgebaute funktionswand | |
DE19615759C2 (de) | Schaltschrank mit Sockel und Rahmengestell | |
EP0995246B1 (de) | Rahmengestell für einen schaltschrank | |
RO132132B1 (ro) | Dulap pentru tablouri de distribuţie, de joasă tensiune, cu şi fără sertare debroşabile | |
RU200265U1 (ru) | Шкаф | |
DE8504295U1 (de) | Schaltschrank für elektrische Anlagen | |
CN211007233U (zh) | 一种带竖向玻璃翼的框架玻璃幕墙 | |
DE1591623B1 (de) | Schrank fuer Geraete der Nachrichtentechnik | |
DE2448143C3 (de) | Duschkabine mit Bodenwanne und an dieser befestigten Profilen zur Aufnahme von Seitenwänden | |
AT390155B (de) | Schrank od. dgl. behaeltnis, insbesondere zur aufbewahrung von schaltorganen | |
DE10019262C2 (de) | Zerlegbare, wiederaufbaubare Raumzelle |