RO112493B1 - Metoda si instalatie de descarcare a unui vehicol pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare - Google Patents

Metoda si instalatie de descarcare a unui vehicol pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare Download PDF

Info

Publication number
RO112493B1
RO112493B1 RO93-01777A RO9301777A RO112493B1 RO 112493 B1 RO112493 B1 RO 112493B1 RO 9301777 A RO9301777 A RO 9301777A RO 112493 B1 RO112493 B1 RO 112493B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
section
discharge
vehicle
discharge pipe
tanks
Prior art date
Application number
RO93-01777A
Other languages
English (en)
Inventor
Theodorus Antonius Wellink
Original Assignee
Welgro Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Welgro Bv filed Critical Welgro Bv
Publication of RO112493B1 publication Critical patent/RO112493B1/ro

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G53/00Conveying materials in bulk through troughs, pipes or tubes by floating the materials or by flow of gas, liquid or foam
    • B65G53/04Conveying materials in bulk pneumatically through pipes or tubes; Air slides
    • B65G53/06Gas pressure systems operating without fluidisation of the materials
    • B65G53/10Gas pressure systems operating without fluidisation of the materials with pneumatic injection of the materials by the propelling gas
    • B65G53/14Gas pressure systems operating without fluidisation of the materials with pneumatic injection of the materials by the propelling gas the gas flow inducing feed of the materials by suction effect

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Filling Or Emptying Of Bunkers, Hoppers, And Tanks (AREA)
  • Air Transport Of Granular Materials (AREA)
  • Glanulating (AREA)
  • Fertilizing (AREA)
  • Lubricants (AREA)
  • Auxiliary Methods And Devices For Loading And Unloading (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Control And Other Processes For Unpacking Of Materials (AREA)
  • Loading Or Unloading Of Vehicles (AREA)

Description

Prezenta invenție se referă la o metodă și la o instalație de descărcare a unui vehicul utilizat la transportul materialelor pulverulente sau granulare. Metoda de descărcare a unui vehicul cu materiale pulverulente sau granulare constă în dirijarea unui curent de aer printr-o tubulatură, în așa fel încât materialul pulverulent să fie antrenat în mod continuu spre orificiul de evacuare. Instalația de descărcare cu ajutorul căreia se poate pune în aplicare metoda mai sus menționată este montată pe un vehicul special pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare.
□in brevetul FR-A-2372717 este cunoscută o instalație de descărcare asemănătoare, care însă prezintă o altă alcătuire constructivă și nu folosește aceeași metodă de descărcare conform invenției.
în brevetul DE- 2645047 este prezentat un grup de rezervoare care sunt descărcate cu ajutorul unor buncăre dispuse sub pâlniile rezervoarelor și la care, în timpul descărcării unuia din aceste rezervoare, țeava de evacuare este traversată de un curent de aer în care materialul este introdus prin închizătorul pâlniei aparținând respectivului rezervor, închizătorul fiind în poziție deschisă; în principal, curentul de aer fiind dirijat către zona inferioară a orificiului de evacuare a buncărului. închizătorul este format dintr-o placă de dirijare a aerului ce se poate deplasa între poziția de obturare și cea de ghidare a curentului de aer. Aflat în poziția de dirijare a curentului de aer, închizătorul reduce în asemenea măsură secțiunea de trecere, încât pentru a preveni inversarea sensului acestui curent de aer este necesar să se prevadă o altă placă, prelungită pe verticală în interiorul secțiunii de curgere a țevii de evacuare, în condițiile unei asemenea alcătuiri constructive a buncărului de primire, este imposibil să se atingă capacități ridicate de descărcare.
în documentația de brevet FR336346 se prezintă un tip de receptor utilizat la descărcarea materialului, cu precizarea că pe conducta de descărcare conectată la o sursă de aer există un singur receptor și că curentul de aer este dirijat, în principal, către partea inferioară a orificiului de evacuare a buncărului de primire. Acesta din urmă prezintă o suprafață înclinată de dirijare prin care se reduce cu până la 50% secțiunea de curgere a aerului. Având în vedere rezistența hidraulică ridicată, pe conducta de descărcare prin care se asigură descărcarea mai multor rezervoare nu pot fi montate succesiv asemenea buncăre de primire.
în documentația de brevet AU76351/81 se prezintă un tip de semănătoare prevăzută cu o vană rotativă având un număr de palete, iar prin reglarea vitezei de rotație a vanei rotative putânduse controla cantitatea, de altfel redusă, de semințe dirijate către curentul de aer.
Problema tehnică pe care și-o propune spre rezolvare prezenta invenție constă în obținerea unei metode și a unei instalații de descărcare pentru un vehicul care transportă materiale pulverulente sau granulare, în așa fel încât o cantitate redusă și totodată determinată de material pulverulent sau granular, ce provine dintrun unic rezervor de stocare, să poată fi descărcată în mod controlat, cu o viteză mai mare și diminuându-se gradul de deteriorare a granulelor.
Este prezentată astfel o metodă de descărcare care constă în dirijarea unui curent de aer printr-o tubulatură fixă, montată la partea inferioară a recipientului de primire prin care materialul pulverulent este antrenat în mod continuu prin intermediul unui ansamblu de cilindri hidraulici și pneumatici și a unor orificii de golire dispuse echidistant sub rezervorul principal. Această metodă de descărcare poate fi pusă în aplicație cu ajutorul instalației de descărcare montată pe vehiculul de transport material pulverulent sau granular și care constă dintr-o conductă de evacuare fixată la partea inferioară a rezervoarelor și legată de acestea prin intermediul unor pâlnii conice de descărcare, un furtun flexibil, un ventil de reținere, o supapă de siguranță, o suflantă, un compresor și un filtru.
RO 112493 Bl în cele ce urmează se va prezenta un exemplu de realizare și variante preferate ale acestuia, în legătură cu figurile, care reprezintă:
-fig. 1: vedere laterală și secțiune longitudinală parțială prin vehiculul, conform invenției;
- fig. 2: vedere în perspectivă, la o scară mărită, a detaliului II aparținând vehiculului din fig. 1;
-fig. 3, 4, 5, 8, 9 și 18: secțiuni longitudinale prin detaliul III din fig. 2, în diverse variante de alcătuire;
- fig. 6: secțiunea VI-VI din fig. 4;
- fig. 7: secțiunea VII-VII din fig. 5;
- fig. 10: secțiunea X-X din fig. 9;
- fig. 11: vedere pe direcția săgeților XI din fig. 3;
- fig. 12: vedere laterală a unui boghiu aparținând vehiculului din fig. 1;
- fig. 13: vedere frontală a unui boghiu aparținând vehiculului din fig. 1;
- fig. 14: vedere de sus a unui boghiu aparținând vehiculului din fig. 1;
- fig. 15: detaliul XV din fig. 12, prezentat la o scară mărită;
- fig. 16: secțiunea XVI-XVI din figura 15;
-fig. 17: vedere pe direcția săgeților XVII-XVII din fig. 15.
Vehiculul 9 din fig. 1 este echipat cu un rezervor 10 compartimentat într-un număr de rezervoare 11, prevăzute fiecare la partea inferioară cu câte o pâlnie conică de decărcare 8 ai cărei pereți sunt dispuși înclinat către capătul inferior, astfel încât materialul 7 ce urmează a fi descărcat alunecă automat în lungul acestor pereți. Orificiile de încărcare 9 ale rezervoarelor 11, sunt închise etanș cu ajutorul capacelor 21. Rezervoarele 11 sunt separate între ele cu ajutorul pereților de compartimentare transversală 5 și comunică între ele prin spațiile de trecere 4 a aerului dispuse la partea superioară a pereților de compartimentare transversală 5. Spațiile 3 ale rezervorului 10, amplasate sub pâlnia de evacuare 8, comunică între ele și cu zonele superioare ale rezervoarelor 11 prin conductele verticale de aer 2 și prin spațiile de trecere a aerului.
Sub pâlnia de descărcare 8 este dispusă conducta comună de evacuare 1, care, în capătul amonte, este legată cu o piesă de racordare 12 prin care se asigură admisia aerului comprimat, iar în capătul aval este prevăzută cu o piesă 13 prin care se evacuează aerul încărcat cu respectivul material pulverulent sau granular. Conducta de descărcare 1 comunică, prin intermediul unui tronson de conductă 14, cu spațiile 3. Piesa de evacuare 13 este legată prin vana de închidere 15 cu piesa de racordare 16 pentru montarea unui furtun flexibil 17.
Fiecare dintre pâlniile 8 face legătura cu conducta de descărcare 1 printr-un orificiu 18 de golire a pâlniei. Acest orificiu de golire 18 poate fi obturat printr-un element rotund de închidere 19 ,ce asigură, printr-un inel toroidal de cauciuc 20, etanșarea în raport cu fața interioară verticală, de formă cilindrică 42, a flanșei 39 aparținând orificiului de evacuare a pâlniei de golire 8. în dreptul fiecărei pâlnii de golire 8, conducta de descărcare 1 este prevăzută cu câte o gură de descărcare 36 legată prin flanșa 37 și șuruburile 38 de flanșa 39, între cele două piese fiind prevăzută o piesă elastică de etanșare 57 având o formă inelară.
Elementul de închidere 19 este deplasat în sus și în jos cu ajutorul unei tije cilindrice 61 aparținând unui ansamblu 58 de cilindri hidraulici sau pneumatici. Cilindrul 59 este fixat de pâlnia de descărcare 8.
Piesa 12 face legătura între conducta de descărcare 1 și un furtun flexibil 49, un ventil de reținere 50, o supapă de siguranță 51, o clapetă 52 și o suflantă Root 53 sau un compresor elicoidal care aspiră aer prin atenuatorul 54 și filtrul 55 și îl livrează la o presiune relativ joasă, de 0,7 până la 1,3 atm, și la debite cuprinse între 12 și 22 mc pe minut, pentru a permite astfel evacuarea a 20 până la 50 tone pe oră de material în vrac. Datele de mai sus depind de
RO 112493 Bl natura materialului, de diferența de nivel și de distanța de transport pe furtunul flexibil 17 până la siloz. Conducta de descărcare 1 are o secțiune circulară cu un diametru interior cuprins, de exemplu, între 75 mm și 125 mm și este racordată la piesa de legătură 12 printr-o vană fluture 56. După ce suflanta 53 a fost pusă în funcțiune, iar spațiile 3, rezervoarele goale 11 și părțile superioare ale rezervoarelor 11- încă ocupate de materialul 7 - au fost umplute cu aer comprimat, în timp ce vana de închidere 15 este în poziția închis, elementul de închidere 19 al rezervorului 11 ce urmează a fi descărcat este ridicat până la o înălțime ce depinde de lungimea furtunului 17, de înălțimea de ridicare, de greutatea specifică și natura materialului evacuat de preferință în așa fel încât să se evite pericolul de blocare a furtunului flexibil 17. De regulă, elementul de închidere 19 este deschis la maximum.
Sub fiecare din pâlniile de descărcare 8 este dispusă câte o piesă de captare 65, care, de fapt, este integrată în conducta de descărcare 1 ce primește materialul prin pâlnia de descărcare 8.
Așa cum se arată în fig. 3, curentul de aer ce poate conține și material anterior evacuat prin pâlnia de descărcare 8 din amonte este dirijat, potrivit invenției, către piesa de captare 65 cu ajutorul unei piese tubulare de descărcare 63 de secțiune variabilă pe direcția de curgere 62 și montată în amonte de gura de descărcare 36, fiind prevăzută cu un element superior 66 înclinat în jos. Așa cum arată săgețile 64, curentul de aer este preponderent dirijat către zona inferioară A a golului B aparținând deschiderii 67 din piesa de captare. Prin accelerarea aerului în piesa tubulară de descărcare 63, curentul de aer diverge în mică măsură, iar materialul granular, introdus eventual anterior în curentul de aer în dreptul admisiei în secțiunea de admisie 68, nu este supus unei mișcări turbionare sau aceasta este diminuată în apropierea piesei de captare
65; în acest fel se reduce pericolul de impact cu pereții gurii de descărcare 36 și/sau ai piesei de captare 65 și deci se elimină riscul de deterioare. Deosebit de cele de mai sus, materialul descărcat în dreptul piesei de captare 65, la care elementul de închidere 19 este în poziția deschis, poate fi preluat mai ușor de curentul de aer ce traversează conducta de descărcare 1 și aceasta, în principal, datorită faptului că are la dispoziție partea superioară C a golului de trecere B aparținând punctului de evacuare din deschiderea 67, precum și datorită subpresiunii ce apare ca urmare a accelerării materialului care este aspirat în proporție mai ridicată din pâlnia de descărcare 8.
încercările practice comparative efectuate au pus în evidență faptul că metoda, conform prezentei invenții, permite creșterea vitezei de descărcare a unui material. Elementele de închidere 19 pot fi deplasate până în poziția limită de deschidere, respectiv pot fi deschise complet, fără ca prin aceasta să se ajungă la blocarea piesei de captare 65. în consecință, operația de descărcare poate fi efectuată practic totdeauna la capacitatea maximă de evacuare. De asemenea, devine posibil transportul simultan al unor sortimente diferite de furaje înmagazinate în rezervoare separate. Vehiculul se pretează îndeosebi la transportul de nutrețuri granualare fragile adăugate unor materiale pulverulente.
într-o altă variantă constructivă, piesa de captare 65, prezentată în fig. 4 și 6 este prevăzută cu o piesă tubulară divergentă 69, montată în aval de deschiderea 67 a ei și având suprafața superioară 70 curbată. La această piesă de captare 65, curentul de aer este dirijat preponderent către zona inferioară A a golului de trecere B a deschiderii 67 din piesa de captare, în așa fel încât, pentru admisia de material rămâne disponibilă o porțiune suplimentară C. De menționat că o cantitate importantă de material cade direct de sus și ajunge în curentul de aer înainte de a intra în deschiderea 67.
RO 112493 Bl în această variantă constructivă, avantajele se concretizează în condiții mai bune pentru trecerea prin recipientul de primire a curentului de aer ce transportă un material descărcat în amonte - cu alte cuvinte cu o rezistență de curgere mai redusă și cu un risc mai redus de deteriorare a produsului.
în varianta constructivă a piesei de captare 65, prezentată în fig. 5 și 7, se face uz atât de forma divergentă a piesei tubulare de descărcare 63, cât și de forma convergentă a piesei tubulare 69. Se poate constata că porțiunea C a deschiderii 67, rezervată materialului primit, a fost mărită, iar în felul acesta sunt accentuate avantajele obținute prin aplicarea prezentei invenții. în condițiile acestei variante constructive suprafața superioară 70 este plană, ceea ce are drept urmare o creștere suplimentară a porțiunii C. Varianta constructivă a piesei de captare, prezentată în fig. 4 și 6, mai poate fi îmbunătățită prin utilizarea unei suprafețe superioare 70 de formă plană.
în varianta constructivă a piesei de captare 65, prezentată în fig. 8, sub gura de decărcare 36 este montată o piesă tubulară de admisie 63, prevăzută cu un element 71 dirijat în jos înainte de secțiunea de admisie 68.
în fig. 9 la 11 sunt prezentate alte variante constructive și un mod preferat de dimensionare a piesei de captare, conform prezentei invenții, și care conlucrează cu o gură circulară de decărcare 36 a pâlniei, delimitată printr-un element de închidere 19 ce poate fi ridicat în sus.
în fig. 12 până la 14 se prezintă un boghiu 72 având două roți 73 cu suspensii independente, care se poate roti în jurul pâlniei de descărcare 8 cu ajutorul unei coroane rotative 74, unde conducta de descărcare 1 traversează boghiul 72 la o cotă coborâtă. Organul de închidere se prezintă în aceste figuri în varianta de echipare cu o vană fluture.
în fig. 15 la 17 se prezintă o altă variantă constructivă a piesei de captare 65, concepută în vederea aplicării metodei propuse prin prezenta invenție, care este prevăzută cu un element de închidere 19 în formă de vană fluture, acționată cu ajutorul unui cilindru hidraulic 76.
Piesa de captare din fig. 18 este prezentată într-o altă variantă constructivă, unde o lamă 78 este dispusă în spatele secțiunii de admisie 68 și prin care se realizează o anumită dirijare a curentului de aer ce ajunge în partea superioară a conductei de descărcare 1 și care suferă o accelerare pe direcția săgeților 64 ușor orientate în jos, preponderent către porțiunea inferioară A a golului de trecere B aparținând deschiderii 67 din piesa de captare. Prevederea acestei lame 78 devine posibilă datorită faptului că materialul, de exemplu sub formă granulară și eventual preluat de curentul de aer imergent, este situat, în principal, la fundul conductei de descărcare 1. Lama 78 exercită o sucțiune asupra gurii de descărcare 36.

Claims (8)

  1. Revendicări
    1. Metodă de descărcare a unui vehicul pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare, caracterizată prin aceea că, curentul de aer este dirijat printr-o conductă de descărcare, montată la partea inferioară a rezervoarelor cu ajutorul unor piese de captare cu secțiuni mai mari decât jumătate din secțiunea conductei de descărcare prin care materialul pulverulent sau granular este antrenat, în mod continuu, către zona inferioară a porțiunii aparținând secțiunii de evacuare a piesei de captare.
  2. 2. Instalație pentru descărcarea unui vehicul, conform metodei din revendicarea 1, vehicul pentru transportul unui material în formă pulverulentă, granulară și/sau peletizată, vehicul care prezintă o serie de rezervoare, separate între ele prin compartimentări transversale și având guri de alimentare care, pe durata descărcării, pot fi închise etanș cu ajutorul unor capace și pâlnii de descărcare prevăzute fiecare cu câte un element de închidere, deplasabil între o poziție închisă
    RO 112493 Bl și una deschisă, la care rezervoarele sunt închise la partea lor inferioară prin pâlnii atunci când elementele de închidere sunt în poziție închisă, pâlniile de descărcare ale rezervoarelor formând un sistem de 5 pâlnii de descărcare succesive, conectate, prin intermediul elementelor de închidere, la piesele de captare dispuse sub ele și debușând într-o conductă de descărcare comună, vehicul care este prevăzut cu o 10 sursă de aer racordată la conducta de descărcare, pentru efectuarea circulației unui curent de aer prin numita conductă de descărcare la care spațiile din rezervoarele situate deasupra nivelului 15 materialului sunt racordate la o sursă de aer care furnizează aer comprimat, unde materialul se adaugă în curentul de aer prin elementul de închidere aflat în poziția deschisă și aparținând pâlniei a cel puțin 20 uneia din rezervoare, materialul adăugânduse în dreptul unei piese de captare, situată sub elementul de închidere aflat în poziție deschisă, caracterizată prin aceea că suprafața secțiunii transversale a secțiunii 25 de evacuare (69) a cel puțin uneia dintre piesele de captare (65) este egală sau mai mare decât suprafața secțiunii transversale a conductei de descărcare (1); că cel puțin una dintre piesele de captare (65) este 30 alcătuită astfel încât curentul de aer ce poate conține material este orientat spre zona inferioară (A) a porțiunii (B) aparținând deschiderii (67) a secțiunii de evacuare (69) a piesei de captare; și prin 35 aceea că suprafața secțiunii transversale a cel puțin uneia dintre piesele de captare (65) este menținută de-a lungul acesteia mai mare decât jumătatea suprafeței secțiunii transversale a conductei de descărcare (1).
  3. 3. Instalație conform revendicării 2, caracterizată prin aceea că suprafața porțiunii transversale (B) a deschiderii (67) aparținând secțiunii de evacuare (69) a piesei de captare este mai mare decât suprafața secțiunii transversale a secțiunii de admisie (68) a piesi de captare.
  4. 4. Instalație conform revendicărilor 2 sau 3, caracterizată prin aceea că secțiunea de evacuare (69) a piesei de captare converge în aval.
  5. 5. Instalație conform revendicărilor
    2,3 sau 4, caracterizată prin aceea că piesa de captare (65) este prevăzută cu o piesă tubulară de descărcare (63), care converge în aval.
  6. 6. Instalație conform revendicării 5, caracterizată prin aceea că piesa tubulară de descărcare (63) este convergentă datorită cel puțin unui element (66, 71) situat în piesa tubulară de descărcare (63), cel puțin unul dintre elementele (66, 71] dirijând curentul de aer în aval.
  7. 7. Instalație conform uneia dintre revendicările 2... 4, caracterizată prin aceea că, între piesa tubulară de descărcare (63) și secțiunea de evacuare (69) a piesei de captare se află cel puțin un element (78) care dirijează curentul de aer din aval.
  8. 8. Instalație conform uneia dintre revendicările 4... 7, caracterizată prin aceea că secțiunea de evacuare convergentă (69) este limitată de o suprafață plană superioară (70).
    Președintele comisiei de examinare: ing. Examinator: ing. Ungureanu Mirela
RO93-01777A 1992-12-23 1993-12-22 Metoda si instalatie de descarcare a unui vehicol pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare RO112493B1 (ro)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
EP92204078A EP0586752B1 (en) 1992-12-23 1992-12-23 Vehicle for transporting powder-form, granular and pellet-like material and method for unloading such vehicle

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO112493B1 true RO112493B1 (ro) 1997-10-30

Family

ID=8211172

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO93-01777A RO112493B1 (ro) 1992-12-23 1993-12-22 Metoda si instalatie de descarcare a unui vehicol pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare

Country Status (17)

Country Link
EP (1) EP0586752B1 (ro)
AT (1) ATE119493T1 (ro)
BG (1) BG61301B1 (ro)
CA (1) CA2112150A1 (ro)
CZ (1) CZ285262B6 (ro)
DE (1) DE69201641T2 (ro)
DK (1) DK0586752T3 (ro)
ES (1) ES2069374T3 (ro)
GR (1) GR3015736T3 (ro)
HU (1) HU213984B (ro)
PL (1) PL172207B1 (ro)
RO (1) RO112493B1 (ro)
RU (1) RU2085416C1 (ro)
SK (1) SK281889B6 (ro)
TR (1) TR27283A (ro)
UA (1) UA39854C2 (ro)
ZA (1) ZA939375B (ro)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1012771A3 (nl) * 1999-07-02 2001-03-06 Welgro Bv Voertuig voor het vervoeren van poeder-, korrel-of brokvormig materiaal.
FR2822638B1 (fr) * 2001-04-03 2004-10-22 Yves Huaume Installation pneumatique d'evacuation de la litiere de betes domestiques
FR2822637A1 (fr) * 2001-04-03 2002-10-04 Yves Huaume Installation pneumatique d'evacuation de la litiere de betes domestiques
DE202010007631U1 (de) 2010-01-29 2011-07-25 Feldbinder Spezialfahrzeugwerke Gmbh Auslaufvorrichtung für Schüttgut
DE102011002551A1 (de) 2010-01-29 2011-08-04 Feldbinder Spezialfahrzeugwerke GmbH, 21423 Auslaufvorrichtung für Schüttgut
DE102010042470B4 (de) * 2010-10-14 2012-08-30 Wachtel GmbH & Co. Bäckereimaschinen-Backöfen Brennstoffliefervorrichtung und Verfahren zu deren Steuerung

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1058332A (ro) * 1954-03-16
FR336346A (fr) * 1903-10-14 1904-03-05 Constans Et Barthelemy Soc D Appareil de transport et d'élévation, par l'air sous pression, des matières granuleuss et pates alimentaires
DE2645047C2 (de) * 1976-10-06 1978-11-09 Engelbrecht & Lemmerbrock, 4520 Melle Pneumatische Fördereinrichtung für Schüttgüter
NL7613523A (nl) * 1976-12-03 1978-06-06 Wellink Geb Nv Voertuig voor het in bulk vervoeren van materiaal.
AU543131B2 (en) * 1980-10-16 1985-04-04 Diene (No.1) Proprietary Ltd. Air flow seeder

Also Published As

Publication number Publication date
HU9303720D0 (en) 1994-04-28
DE69201641T2 (de) 1995-07-06
HU213984B (en) 1997-11-28
RU2085416C1 (ru) 1997-07-27
CZ275593A3 (en) 1994-07-13
CZ285262B6 (cs) 1999-06-16
BG98331A (bg) 1995-06-30
PL172207B1 (pl) 1997-08-29
ZA939375B (en) 1994-08-08
UA39854C2 (uk) 2001-07-16
TR27283A (tr) 1994-12-26
BG61301B1 (bg) 1997-05-30
SK146193A3 (en) 1994-07-06
ES2069374T3 (es) 1995-05-01
EP0586752A1 (en) 1994-03-16
DE69201641D1 (de) 1995-04-13
SK281889B6 (sk) 2001-08-06
HUT70010A (en) 1995-09-28
EP0586752B1 (en) 1995-03-08
GR3015736T3 (en) 1995-07-31
CA2112150A1 (en) 1994-06-24
DK0586752T3 (da) 1995-05-29
PL301604A1 (en) 1994-07-25
ATE119493T1 (de) 1995-03-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN1127429C (zh) 散料袋的排空站及其应用
CA1051487A (en) Aerating barge unloading system
US5746258A (en) Apparatus for filling a container with free-flowing bulk material
EP0292031B1 (en) Vehicle for bulk transport of powder-form, granular or pellet like material
US6419425B1 (en) Granular material distributing apparatus comprising at least two transfer vessels that operate in alternation
RO112493B1 (ro) Metoda si instalatie de descarcare a unui vehicol pentru transportul materialelor pulverulente sau granulare
US8307986B2 (en) Material separator for delivery systems
EP0043386A1 (en) Vehicle for conveying in bulk powdered, granular or fragmented material
DE2063935A1 (de) Automatische Verpackungsvorrichtung fur pulverförmiges Material
CN208683950U (zh) 一种真空粉末加料机
GB2268792A (en) Valve for a conveyor conduit
EP0062386B1 (en) Loading apparatus
EP1065100B1 (en) Vehicle for transporting powder-form, granular or pellet-like material
IE45847B1 (en) Vehicle for the bulk transport of material
CN209564740U (zh) 一种布袋除尘器飞灰下料装置
CN110901989B (zh) 一种大米加工灌装生产线
EP0092265B1 (en) Deaerator for automatic bag filling machines for particulate materials
AU1987199A (en) A dosing device and a method for dosed feeding of grained, pelletized or granulated mass material out from a container
WO2023031275A1 (en) A vacuum loader and a method of filling a receptacle using the vacuum loader
JPS6040511Y2 (ja) 粉粒体輸送車の吐出装置
CN105775798A (zh) 再生活性炭保温除尘计重封装系统
SU843844A1 (ru) Закром дл сыпучих материалов
IE49613B1 (en) A silo plant
JPH11139561A (ja) 気力輸送装置
DE10334485B4 (de) Sendebehälter für die pneumatische Förderung von pulverförmigem Gut