RO111571B1 - Procedeu pentru cresterea raportului alfa / beta in reactia de cuplare aspartamica - Google Patents

Procedeu pentru cresterea raportului alfa / beta in reactia de cuplare aspartamica Download PDF

Info

Publication number
RO111571B1
RO111571B1 RO148903A RO14890391A RO111571B1 RO 111571 B1 RO111571 B1 RO 111571B1 RO 148903 A RO148903 A RO 148903A RO 14890391 A RO14890391 A RO 14890391A RO 111571 B1 RO111571 B1 RO 111571B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
phenylalanine
process according
lower alkyl
alkyl ester
solvent
Prior art date
Application number
RO148903A
Other languages
English (en)
Inventor
Yefim Gelman
Original Assignee
Nutrasweet Company Deerefield
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nutrasweet Company Deerefield filed Critical Nutrasweet Company Deerefield
Publication of RO111571B1 publication Critical patent/RO111571B1/ro

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07KPEPTIDES
    • C07K5/00Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof
    • C07K5/04Peptides containing up to four amino acids in a fully defined sequence; Derivatives thereof containing only normal peptide links
    • C07K5/06Dipeptides
    • C07K5/06104Dipeptides with the first amino acid being acidic
    • C07K5/06113Asp- or Asn-amino acid
    • C07K5/06121Asp- or Asn-amino acid the second amino acid being aromatic or cycloaliphatic
    • C07K5/0613Aspartame

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Genetics & Genomics (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Proteomics, Peptides & Aminoacids (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Mechanical Operated Clutches (AREA)
  • Arrangement And Mounting Of Devices That Control Transmission Of Motive Force (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Seasonings (AREA)
  • Polyesters Or Polycarbonates (AREA)
  • Adhesives Or Adhesive Processes (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)

Description

Prezenta invenție se referă la un procedeu pentru creșterea raportului α / β, în reacția de cuplare aspartamică, a produsului obținut sub formă de amestec izomeric de α,β-L-aspartil-Lfenilalanină protejată sau ca ester alchilic inferior, utilizabil pentru obținerea unui agent de îndulcire, cu putere de îndulcire superioară.
Este cunoscută prepararea esterului metilic al a-L-aspartil-L-fenilalaninei (α -APM), agent de îndulcire, cu putere de îndulcire de aproximativ 2OO de ori mai mare decât a zaharozei, prin cuplarea L-fenilalaninei cu anhidrida Nformilaspartică, în prezența acidului acetic, rezultând un amestec izomeric de a, β-Ν-formil-L-aspartil-L-fenilalanină. Acest amestec este, în continuare, deformilat și esterificat pentru a produce a -APM(HCI), care este utilizat la prepararea a -APM. (RO 108865, US 3933781, US 4820861) în metodele cunoscute, cuplarea L-fenilalaninei și anhidridei N-formilaspartice conduce la un amestec izomeric, având un raport α / β de circa 3,0 ...
3,8 : 1. Această cuplare are loc, în mod obișnuit în prezența a 11 ... 16 moli de acid acetic per mol de L-fenil-alanină, ca solvent. întrucât izomerul beta nu este dulce, el trebuie îndepărtat din amestec. Astfel, este de dorit a avea o cantitate minimă de izomer beta.
în mod convențional, cuplarea trebuie condusă la temperatură ridicată, astfel încât masa de reacție să nu se solidifice. Totuși, temperaturile ridicate conduc la scăderea selectivității reacției, ceea ce reduce raportul a / β. Astfel, este de dorit un randament îmbunătățit al izomerului α în faza de cuplare a procedeului de obținere a APM.
Procedeul, conform invenției, înlătură dezavantajele procedeelor cunoscute prin aceea că, se efectuează cuplarea unei anhidride aspartice protejate și L-fenilalanină sau un ester alchilic inferior al acesteia, în prezența unui acid carboxilic C2 - C10, într-o cantitate mai mare de aproximativ 50 moli per mol Lfenil-alanină sau este alchilic inferior și, eventual, cuplarea unei anhidride aspartice protejate și L-fenilalanină sau ester alchilic inferior al acesteia, are loc în prezența unui prim solvent, conținând un acid carboxilic C2 - C10 și cel puțin încă un solvent suplimentar, ales dintre hidrocarburi, hidrocarburi aromatice, halocarburi, alcooli secundari, alcooli terțiari, cetone, esteri, eteri, alchiltiofosfați inferiori și nitrili, raportul dintre acidul carboxilic și solventul suplimentar fiind în intervalul 1:10 și 25:1 si cantitatea molară de solvent total conținând 144 până la 723 moli toluen per mol de Lfenilalanină sau ester inferior al acesteia.
Procedeul conform invenției prezintă avantaje, prin aceea că reacția de cuplare se realizează cu un randament superior.
Reacția de cuplare poate avea loc în prezența unei cantități crescute de acid acetic,, față de procedeele cunoscute, sau în prezența unuia sau a mai multor solvenți și a unui acid carboxilic C2 - C10, linear sau ramificat, preferabil acid acetic. Atât adiția a unuia sau a mai multor solvenți, cât și cantitatea crescută de acid carboxilic îmbunătățesc raportul izomerilor α / β în produsul Nformil-L-aspartil-L-fenilalanină sau esterii alchilici ai acestuia.
într-o realizare preferențială, faza de cuplare în procesul de obținere a aAPM este condusă în prezența unei cantități de acid acetic mai mare de 50 moli per mol de L-fenilalanină sau în prezență de acid carboxilic C2 - C10, preferabil acid acetic, în orice cantitate, cu unul sau mai mulți solvenți adiționali.
în procedeul cunoscut de obținere a APM, așa cum s-a arătat mai înainte, se produce mai întâi o anhidridă Laspartică protejată, cum este anhidrida N-formil-L-aspartică, în mod obișnuit prin formilarea acidului L-aspartic, într-un amestec de reacție de acid formic și anhidridă acetică. Anhidrida N-formilaspartică este apoi cuplată cu Lfenilalanină sau cu un ester alchilic inferior, al acesteia (L-Phe). Faza de reacție este condusă, în mod obișnuit, în prezența acidului acetic, care acționează
RO 111571 Bl ca solvent. în mod convențional, acidul acetic este adăugat în cantități de 11 16 moli per mol de L-fenilalanină sau ester alchilic, inferior al acestuia. Faza de cuplare produce un amestec izomeric de a / β-Ν-formil-L-aspartil-L-fenilalanină sau este alchilic, inferior, al acestuia, cu un randament al izomerului alfa de 65 ... 75 % din amestec. Amestecul izomeric este apoi supus unor faze adiționale pentru a se produce clorhidratul de aAPM. Amestecul este deblocat prin adăugarea unei cantități efective de acid clorhidric. Acidul acetic rezidual și acidul formic sunt, apoi, îndepărtați din amestec. Izomerii deformilați sunt apoi esterificați prin adăugare de cantități efective de metanol, apă și acid clorhidric, pentru a se produce clorhidratul de a și β-ΑΡΜ. Clorhidratul a-APM este apoi precipitat din amestec. Izomerul β care este prezent în cantități relativ mari, poate fi apoi recuperat.
Prin procedeul conform invenției raportul izomerilor a și β precum și randamentul rezultat, poate fi crescut în timpul fazei în care anhidrida N-formil-Laspartică și L-fenilalanina se cuplează.
Randamentul poate fi îmbunătățit prin utilizarea solvenților în una sau două variante. într-una din variante, acidul acetic este adăugat într-o cantitate între cel puțin 50 până la circa 250 moli per mol de L-fenilalanină.
în a doua variantă se utilizează cel puțin dou solvenți diferiți, dintre care unul este un acid carboxilic C2 -C10, preferabil acid acetic. Este preferabilă o cantitate de doi sau mai mulți solvenți, incluzând un acid carboxilic, similară sau mai mare decât cea folosită convențional (11 ... 16 moli per mol de Phe sau ester alchilic inferior al acestuia). O cantitate minimă dintr-un solvent adițional este suficientă pentru o creștere semnificativă a raportului α / β în produsul de cuplare. De asemenea, s-a găsit că randamentul α / β continuă să crească pe măsură ce cantitatea de solvenți utilizați crește.
Procesul decurge bine atât la cuplarea anhidridei benziloxicarbonil4 aspartice cu L-fenilalanină cât si cu esterii alchilici inferiori ai acesteia. Procedeul este preferat la cuplarea cu esterul metilic al L-fenilalaninei. Gruparea benziloxicarbonil este îndepărtată prin hidrogenare, iar izomerul a este precipitat în mod similar.
Ca solvent adițional se poate utiliza orice solvent organic. Solvenții pot fi selectați dintr-un grup ce include hidrocarburi, hidrocarburi aromatice, hidrocarburi halogenate, alcooli secundari și terțiari, cetone, esteri. eteri, alchilfosfați inferiori si nitnli. Unul dintre solvenții adiționali este preferabil să fie eter. Solventul sau solvenții adiționali este preferabil să fie eter. Solventul sau solvenții adiționali utilizați cu acidul carboxilic se selectează, preferabil, dintrun grup ce include metil terț-butil eter, etil terț-butil eter, toluen, xilen, cumen, eter, anisol, furfurilacetat, metiletilcetonă, 2-propanol și fosfat de trietil. Este preferat ca solvent metil terț-butil eterul. Solvenții pot fi adăugați în orice proporție relativă unul față de altul, pentru a produce un raport molar ridicat. Un interval preferat de raporturi acid carboxilic/solvent secundar este 1:10 până la 25 : 1. Un domeniu preferat în mod deosebit al raportului molar acid carboxilic/solvent secundar este 1 : 2 până la 2 : 1.
Cantitatea minimă de solvent ce se adaugă este preferabil de 10 moli per mol de L-fenilalanină sau este alchilic al acestuia, fără o limitare la maximum. O cantitate totală de solvent preferată este de 144 până la 723 moli de solvent total per mol de L-fenilalanină sau ester alchilic inferior al acesteia. Este preferată, în mod deosebit un amestec de 76,S moli de metil terț-butil eter și 76,8 moli de acid acetic per mol de L-fenilalanină.
Reacția de cuplare poate fi condusă la temperaturi joase de până la -15°C. Această temperatură scăzută reduce viteza de reacție ceea ce conduce la o creștere adițională a raportului α / β în produsul de cuplare. Un domeniu preferat de temperaturi este de -5°C până la 50°C.
RO 111571 Bl
Se dau, în continuare, mai multe exemple de realizare a procedeului conform invenției, care detaliază efectele cuplării diluate și utilizări de solvenți adiționali asupra raportului de izomeri a / β în N-formil-L-aspartil-L-fenilalanină și asupra randamentului de izomer a.
Exemplul 1. Cuplare diluată a anhidridei N-formil-L-aspartice și Lfenilalaninei [solvent numai acid acetic). în fiecare dintre reacțiile de cuplare ce 5 urmează, acidul acetic și L-fenilalamna sau adăugat în cantitățile de mai jos. Reacția de cuplare a fost condusă la temperaturile de mai jos, timp de 5 ore.
Operare Acid acetic : LPhe (raport molar) Temperatură °C Raport α / β
1 11,1 : 1 20-25 75.0/25.0
2 127,3 : 1 20-25 81.3/18.7
3 233,3 : 1 20-25 83,5/18.7
4 233,3 : 1 50 81.2/18.8
5 1166.7 : 1 20 25 84.0/16.0
Randamentul în a-N-formil-L-aspar- 15 til-L-fenilalanină ce se obține, calculat în operația a 4-a este de 80,3 % moli din L-PHe, cu puritate de peste 96% a izomerului alfa în precipitatul de pefiltru.
Exemplul 2. Cuplarea diluată a 20 anhidridei N-formil-L-aspartice cu L-fenilalanina (acid acetic plus un al doilea solvent). în fiecare dintre cuplările care urmează, s-au adăugat 36,6 ml de acid acetic per gram de L-fenilalanină și 80,6 25 nl de solvent secundar per gram de Lfenilalanină. Reacția de cuplare a fost condusă timp de 5 h la 5°C si 17 ore, la 20 - 25°C.
Solvent secundar Raport α/ β Randament a - FAP
Hexan 3,52 77,90
Ciclohexan 4,36 81,35
Benzen 4,04 80,16
Toluen 6,26 86,23
Mesitilen 6,34 86,37
Tetrametilbenzen 6,24 86,18
Etilbenzen 6,36 86,42
Dietilbenzen 6,05 85,82
Cumen 6,05 85,82
Cumen 5,67 85,01
Dicloretilenă 4,12 80,45
Cloroform 4.72 82,53
Tetraclorura de carbon 5.89 85.49
2-Propanol 4,18 80.72
Metiletilcetonă 4,16 80,65
Acetat de metil 5,21 83.90
Acetat de etil 3,63 78.40
Eter 6,98 87,47
Metil terț-butil eter 8,15 89,07
Dimetoxietilengl icol 6,14 86,00
Dietoxietilenglicol 6.41 86,51
t-Butoxi-2metoxietan 5,90 85,50
t-Butoxi-2etoxietan 6,92 87,40
2-Metoxietileter 4,37 81,38
1,4-Dioxan 7,17 87,80
Tetrahidrofuran 3,89 79,57
Acetat de furfuril 5,06 83,50
Acetonitril 3,57 78,13
Trietilfosfat 4,47 81,73
RO 111571 Bl
Exemplul 3. Cuplare diluată a anhidridei N-formil-L-aspartice cu Lfenilalanina cu solvent secundar și terțiar. în fiecare dintre cuplările care urmează, s-au adăugat 36,6 ml de acid 5 acetic per gram de L-fenilalanină si 40,3 ml de solvent secundar si tertiar per gram de L-fenilalanină. Temperatura de reacție a fost de 5°C, timp de 5 h si 20 ... 22°C, timp de 17 ore.
Solvent secundar Solvent tertiar J Raport α / β Randament a -FAP
1,4-Dioxan Toluen 8,22 89.16
1,4-Dioxan Xiien 8,28 89.23
Dimetoxietilenglicol Toluen 6,70 87.02
Dimetoxietilenglicol Xilen 5,96 85.64
Dimetoxietilenglicol Cumen 6,34 86.37
Dietoxietilenglicol Toluen 7,03 87.60
Dietoxietilenglicol Xilen 6,85 87.20
Metil t-butil eter Toluen 7,48 88.18
Metil t-butil eter Xilen 7,98 88.90
Exemplul 4. Cuplare diluată a 20 anhidridei N-formil-L-aspartice cu Lfenilalanina cu metil terț-butil eter (MTBE). Acidul acetic și metil terț-butil eterul se adaugă într-o varietate de concentrații, în reacția de cuplare a L- 25 fenilalaninei cu anhidrida N-formil-Laspartică, la 20°C. Amestecul este agitat la această temperatură, timp de 30 min, apoi agitarea este oprită și amestecul este lăsat la 20°C, timp de 3 h. Cristalele de amestec izomeric ale produsului de reacție precipită, iar pasta este agitată timp de mai mult de 2 h, după care se ia o probă.
Raport molar acid acetic/L-Phe Raport molar MTBE/L-Phe a-N-formil-aspartil fenilalanină Raport α / β
11,1/1 1,79/1 79,5 3.87
11,1/1 2,73/1 79,9 3.97
11,1/1 5,47/1 84,5 5,42
11,1/1 10,93/1 86,3 6,57
Exemplul 5. Cuplarea anhidridei N-formil-L-aspartice cu esterul metilic al fenilalaninei (acid acetic și metil terț-butil eter], Esterul metilic al L-fenilalaninei este dizolvat în 164 ml (1,410 moli) metil terț-butil eter și 82 ml (1,435 moli] de acid acetic. Se folosește o cantitate de ester de 0,3 g (0,017 moli]. Soluția este răcită și se adaugă 2,66 g (0,0186 moli] de anhidridă N-formil- aspartică.
Amestecul se agită la 5°C, timp de 5 h. Amestecul rezultat de N-formil-L-aspartilL-fenilalanină sub formă de ester metilic conține 88,3 % izomer alfa și 11,7 % izomer beta.
Exemplul 6. Cuplarea anhidridei
N-benziloxicarbonil-L-aspartice cu esterul metilic al fenilalaninei (acid acetic + metil terț-butil eter). Se adaugă 4,33 g (0,00174 moli] anhidridă N-benziloxicar
RO 111571 Bl bonil-L-aspartică la un amestec de 150 ml (1,292 moli) metil terț-butil eter și 82 ml (1,435 moli] acid acetic. Acest amestec este răcit la 5°C. Se adaugă o cantitate de 3 g (0,0167 moli] ester metilic al L-fenilalaninei și 14 ml (0,12 moli) de metil terț-butil eter. Amestecul rezultat se agită timp de 3 h la 5°C. S-a obținut un amestec de ester metilic al Nbenziloxicarbonil-L-aspartil-L-fenilalaninei care conține 83,9 % izomer alfa și 16,1 izomer beta.
Exemplul 7. Cuplarea anhidridei N-formil-L-aspartice cu L-fenilalanina [acid propionic și metil terț-butil eter). La un amestec de 100 ml (0,9 moli) acid propionic și 200 ml (1,72 moli] metil terț-butil eter se adaugă L-fenilalanina în cantitate de 2,73 g (0,0165 moli). Amestecul rezultat este răcit la 5°C și se adaugă 2,65 g (0,019 moli] de anhidridă N-formil aspartică. Amestecul se agită la 5°C timp de 5 h. N-formil-Laspartil-L-fenilalanina se obține cu un randament de 86,8 % de izomer alfa și
13,2 % izomer beta.

Claims (17)

  1. Revendicări
    1. Procedeu pentru creșterea raportului α / β într-un amestec izomeric de L-aspartil-L-fenilalanină α, β protejată sau un ester alchilic inferior al acesteia, în reacția de cuplare aspartamică, caracterizat prin aceea că cuplarea anhidridei aspartice protejate cu L-fenilalanina sau cu un ester alchilic inferior al acesteia, în prezența unui acid carboxilic C2 - C10 are loc cu o cantitate mai mare de aproximativ 50 moli per mol de Lfenilalanină sau ester alchilic inferior al acesteia.
  2. 2. Procedeu conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că anhidrida aspartică protejată este anhidrida Nformil aspartică.
  3. 3. Procedeu, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că anhidrida aspartică protejată este anhidrida benziloxicarbonilaspartică.
  4. 4. Procedeu, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că acidul carboxilic este acidul acetic.
  5. 5. Procedeu, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că L-aspartil-L-fenilalanina sau esterul alchilic inferior al acesteia, cuprinde cel puțin 80 % izomer a.
  6. 6. Procedeu, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că esterul alchilic inferior al L-fenilalamnei este esterul metilic al L-fenilalaninei.
  7. 7. Procedeu pentru creșterea raportului a / β într-un amestec izomeric de L-aspartil-L-fenilalamnă α, β protejată sau un ester alchilic inferior al acesteia, caracterizat prin aceea că cuplarea unei anhidride aspartice protejate și Lfenilalanină sau a unui ester alchilic inferior al acesteia, are loc în prezența unui prim solvent conținând un acid carboxilic C2 - C10 și cel puțin încă un solvent suplimentar ales dintr-un grup format din hidrocarburi, hidrocarburi aromatice, halocarburi, alcooli secundari, alcooli terțiari, cetone, esteri, eteri, fosfați de alchil inferior si nitrili, raportul dintre acidul carboxilic și solventul suplimentar fiind în intervalul 1 : 10 și 25 : 1 și cantitatea molară de solvent total conținând 144 până la 723 moli toluen per mol de Lfenilalanină sau ester alchilic inferior al acestuia.
  8. 8. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că se adaugă cel puțin doi solvenți suplimentari.
  9. 9. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că acidul carboxilic este acidul acetic.
  10. 10. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că acidul carboxilic este acidul propionic.
  11. 11. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că solventul suplimentar este ales dintr-un grup format din metil terț-butil eter, etil terț-butil eter, hexan, ciclohexan, benzen, toluen, xilen, mezitilen, tetrametilbenzen, etilbenzen, dietilbenzen, cumen, cimen, dicloretilenă, cloroform, tetraclorură de carbon, 2-propanol, metiletilcetonă, acetat de metil, acetat de etil, eter, dimetoxietilenglicol, dietoxietilenglicol, t-butoxi-2-metoxietan, t-butoxi-2RO 111571 Bl etoxietan, 2-metoxietil eter, 1,4-dioxan, tetrahidrofuran, furfurilacetat, acetonitril și fosfat de trietil.
  12. 12. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că 5 solventul suplimentar conține metil terbutil eter.
  13. 13. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că, esterul alchilic inferior al L-fenilalaninei IO este ester metilic al L-fenilalaninei.
  14. 14. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că raportul dintre acidul acetic și solventul suplimentar este în intervalul 1:2 și 2:1. 15
  15. 15. Procedeu, conform reven- dicării 7, caracterizat prin aceea că cantitatea totală de solvenți conține aproximativ 154 ... 308 moli solvent per mol de L-fenilalanină sau de ester alchilic inferior al acesteia.
  16. 16. Procedeu, conform revendicării 7, caracterizat prin aceea că reacția de cuplare este efectuată la o temperatură în intervalul 1 5°C până la 50°C.
  17. 17. Procedeu, conform revendicării 16, caracterizat prin aceea că reacția de cuplare este efectuată la o temperatură în intervalul -5°C până la 25°C.
RO148903A 1990-03-12 1991-03-06 Procedeu pentru cresterea raportului alfa / beta in reactia de cuplare aspartamica RO111571B1 (ro)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US49252490A 1990-03-12 1990-03-12
PCT/US1991/001527 WO1991013860A1 (en) 1990-03-12 1991-03-06 Method for increasing the alpha to beta ratio in an aspartame coupling reaction

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO111571B1 true RO111571B1 (ro) 1996-11-29

Family

ID=23956610

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO148903A RO111571B1 (ro) 1990-03-12 1991-03-06 Procedeu pentru cresterea raportului alfa / beta in reactia de cuplare aspartamica

Country Status (21)

Country Link
EP (1) EP0471833B1 (ro)
CN (1) CN1052490C (ro)
AT (1) ATE123782T1 (ro)
AU (1) AU650647B2 (ro)
BG (1) BG61687B1 (ro)
CA (1) CA2058932C (ro)
CZ (1) CZ281204B6 (ro)
DE (1) DE69110374T2 (ro)
DK (1) DK0471833T3 (ro)
ES (1) ES2073162T3 (ro)
HR (1) HRP921061A2 (ro)
HU (1) HU212897B (ro)
IE (1) IE68315B1 (ro)
NO (1) NO920158D0 (ro)
PT (1) PT97021B (ro)
RO (1) RO111571B1 (ro)
SK (1) SK279939B6 (ro)
TW (1) TW207991B (ro)
WO (1) WO1991013860A1 (ro)
YU (1) YU44291A (ro)
ZA (1) ZA911810B (ro)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN104628819B (zh) * 2014-10-23 2019-05-21 常茂生物化学工程股份有限公司 一种偶合反应生成阿斯巴甜的工艺

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3933781A (en) * 1973-11-05 1976-01-20 Monsanto Company Process for the preparation of α-L-aspartyl-L-phenylalanine alkyl esters
FR2516077A1 (fr) * 1981-11-06 1983-05-13 Human Pharm Sa Laboratoires Procede de preparation de l'ester-methylique de l'a-aspartyl phenylalanine
IT8419324A0 (it) * 1984-01-26 1984-01-26 Pierrel Spa Procedimento per la sintesi di derivati n-acilici dell'aspartame.
JPH07636B2 (ja) * 1984-12-17 1995-01-11 三井東圧化学株式会社 N−ホルミル−α−アスパルチルフエニルアラニンの製造法
JPH0680075B2 (ja) * 1985-12-24 1994-10-12 味の素株式会社 N―ホルミル―α―L―アスパルチル―L―フェニルアラニンメチルエステルの製造法
DE3600731A1 (de) * 1986-01-13 1987-07-16 Green Cross Korea Verfahren zur herstellung von (alpha)-l-aspartyl-l-phenylalaninmethylester
JPH085912B2 (ja) * 1986-09-04 1996-01-24 味の素株式会社 N−ホルミルアスパルチル−フエニルアラニンまたはそのメチルエステルの製造方法
US4946988A (en) * 1988-07-14 1990-08-07 The Nutrasweet Company Process for the preparation of α-L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester hydrochloride by use of isolated N-formyl L-aspartic anhydride

Also Published As

Publication number Publication date
DE69110374D1 (de) 1995-07-20
DE69110374T2 (de) 1995-11-02
CZ281204B6 (cs) 1996-07-17
EP0471833A4 (en) 1993-06-16
CS9100639A2 (en) 1991-12-17
HRP921061A2 (en) 1996-02-29
ATE123782T1 (de) 1995-06-15
BG61687B1 (bg) 1998-03-31
CA2058932C (en) 1998-08-25
DK0471833T3 (da) 1995-09-25
CN1055539A (zh) 1991-10-23
SK279939B6 (sk) 1999-06-11
IE910826A1 (en) 1991-09-25
HU913775D0 (en) 1992-04-28
NO920158L (no) 1992-01-13
HUT61268A (en) 1992-12-28
WO1991013860A1 (en) 1991-09-19
PT97021B (pt) 1998-07-31
AU7545291A (en) 1991-10-10
CA2058932A1 (en) 1991-09-13
AU650647B2 (en) 1994-06-30
YU44291A (sh) 1994-05-10
EP0471833B1 (en) 1995-06-14
HU212897B (en) 1996-12-30
CN1052490C (zh) 2000-05-17
EP0471833A1 (en) 1992-02-26
TW207991B (ro) 1993-06-21
IE68315B1 (en) 1996-06-12
NO920158D0 (no) 1992-01-13
PT97021A (pt) 1991-10-31
ZA911810B (en) 1992-01-29
ES2073162T3 (es) 1995-08-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3879372A (en) Preparation of aspartyl dipeptide-alkylesters using aqueous solvent
US3833553A (en) Method of producing alpha-l-aspartyl-l-phenylalanine alkyl esters
RO111571B1 (ro) Procedeu pentru cresterea raportului alfa / beta in reactia de cuplare aspartamica
KR870000811B1 (ko) N-포르밀-α-아스파르틸페닐알라닌의 제조방법
Abdel-Magid et al. Hydrolysis of polypeptide esters with tetrabutylammonium hydroxide
SE440506B (sv) Forfarande for framstellning av alfa-l-aspartyl-l-fenylalaninmetylester
KR0185409B1 (ko) 순수분리된 n-포밀-l-아스파라틱 무수물을 사용하여 알파-l-아스파르틸-l-페닐알라닌 메틸에스테르 염산 제조공정
US4622232A (en) L-aminodicarboxylic acid alkanes
CA1274349A (en) L-aminodicarboxylic acid alkanes
JPH0533718B2 (ro)
US4701552A (en) L-aminodicarboxylic acid alkanes
HU197928B (en) Process for the production poor in racemate of peptide intermediary of hormon synthesis of gonadorelin and gonadorelin analog
KR910002387B1 (ko) 아스파르탐의 제조방법
CA2310761C (en) Sweetener compositions containing aspartame and aspartame derivative
HU181013B (en) Process for preparing new enkephalin analogues
JP2662287B2 (ja) α―L―アスパルチル―L―フェニルアラニンメチルエステルの分離方法
CA1179329A (en) METHOD OF PRODUCING .alpha.-L-ASPARTYL-L-PHENYLALANINE METHYLESTER
KR900002557B1 (ko) α-L-아스파르틸-L-페닐알라닌 메틸에스테르의 제조방법
KR20010033121A (ko) 아스파르탐과 아스파르탐 유도체의 혼합 결정 및 이의제조방법
KR860001047B1 (ko) 아스팔틸-페닐알라닌 메틸에스테르의 제조방법
KR910001936B1 (ko) N-포르밀-α-L-아스파닐-L-페닐알라닌의 제조방법
RO109449B1 (ro) Procedeu pentru prepararea anhidridei N-formil-L-aspartice
EP0986575A1 (en) Method for preparing salts of aspartame from n-protected aspartame
JPH0215095A (ja) N−保護−α−L−アスパルチル−L−フェニルアラニンメチルエステルの製造方法
JPS61227593A (ja) α−L−アスパルチル−L−フエニルアラニンメチルエステルまたはその塩酸塩の製造方法