NO329051B1 - Siktinnretning i et stridskjoretoy, saerlig en stridsvogn - Google Patents

Siktinnretning i et stridskjoretoy, saerlig en stridsvogn Download PDF

Info

Publication number
NO329051B1
NO329051B1 NO20042921A NO20042921A NO329051B1 NO 329051 B1 NO329051 B1 NO 329051B1 NO 20042921 A NO20042921 A NO 20042921A NO 20042921 A NO20042921 A NO 20042921A NO 329051 B1 NO329051 B1 NO 329051B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
platform
sensor
sighting device
roof plate
viewing head
Prior art date
Application number
NO20042921A
Other languages
English (en)
Other versions
NO20042921L (no
Inventor
Jens Gruenewald
Original Assignee
Krauss Maffei Wegmann Gmbh & C
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Krauss Maffei Wegmann Gmbh & C filed Critical Krauss Maffei Wegmann Gmbh & C
Publication of NO20042921L publication Critical patent/NO20042921L/no
Publication of NO329051B1 publication Critical patent/NO329051B1/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41HARMOUR; ARMOURED TURRETS; ARMOURED OR ARMED VEHICLES; MEANS OF ATTACK OR DEFENCE, e.g. CAMOUFLAGE, IN GENERAL
    • F41H5/00Armour; Armour plates
    • F41H5/26Peepholes; Windows; Loopholes
    • F41H5/266Periscopes for fighting or armoured vehicles
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41HARMOUR; ARMOURED TURRETS; ARMOURED OR ARMED VEHICLES; MEANS OF ATTACK OR DEFENCE, e.g. CAMOUFLAGE, IN GENERAL
    • F41H5/00Armour; Armour plates
    • F41H5/26Peepholes; Windows; Loopholes

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Aiming, Guidance, Guns With A Light Source, Armor, Camouflage, And Targets (AREA)
  • Filling Or Discharging Of Gas Storage Vessels (AREA)

Abstract

En siktinnretnin i et stridskjøretøy, særlig en stridsvogn, med et periskop,. hvis utsynshode (2) er dreibart anordnet på takplaten (1). Siktinnretningen har i tillegg en plattform (3) som bærer en føler (4-4. 1) og er slik utformet at den kan beveges fra en arbeidsstilling, i hvilken den er anordnet over periskopets utsynshode (2), og til en lavereliggende hvilestilling, i hvilken den vil befinne seg foran, ved siden av eller bak utsynshodet (2) og liggende på takplaten (1). Bevegelsen fra arbeidsstillingen til hvilestillingen kan skje manuelt eller automatisk. I arbeidsstillingen kan føleren (4-4. 1) enten være dreibar uavhengig av utsynshodet (2) dreiebevegelse, eller den kan være koplet eller sammenkoplbar med utsynshodet. Plattformen (3) kan være forbundet med takplaten (1) ved hjelp av en leddmekanisme (6.1-7.1-8.1-9. 1) som er utformet slik at i plattformens (3) arbeidsstilling vil sikten gjennom utsynshodet (2) ikke hindres. I hvilestillingen ligger hele siktinnretningen innenfor den for jernbanetransport tillatte profil.

Description

Oppfinnelsen vedrører en siktinnretning i et stridskjøretøy, særlig en stridsvogn, med innslagene fra innledningen av patentkrav 1. En slik sikteinnretning er omtalt i EP-A2 1191393.
I publikasjonen EP-A2 1191393 er det omtalt et pansret kjøretøy, særlig et stridskjøre-tøy, som har en hevbar plattform for opptak av et våpen og/eller observeringsinstrumen-ter. Denne plattformen svingbar rundt en kjøretøysfast, horisontal svingeakse fra en oppsvingt posisjon til en senket posisjon og tilbake. I den senkede posisjonen kan plattformen være plassert liggende på takplaten til kjøretøyet. Observeringsinstrumentet er anordnet svingbart på plattformen i Azimut. Enn videre er det anordnet i takplaten på kjøretøyet et 360° dreibart vinkelspeil, hvis sikteområde imidlertid er begrenset når plattformen befinner seg i arbeidsstillingen.
I siktinnretninger for moderne stridskjøretøy må det i stadig økende grad integreres henholdsvis etterinnbygges flere følere og optronikkelementer. Ofte skal disse følere koples til periskopets siktlinje. Ved anordningen av slike følere på takplaten til strids-kjøretøyet eller stridsvogntårnet er det et problem at takplaten ofte er fullt belagt med annet utstyr, luker og lukedeksler så vel som våpen og våpenlavetter, slik at det omtrent ikke er mulig å bygge inn ekstra utstyr som krever fri panoramasikt, uten at man derved ødelegger for andre systemer eller siktområder.
Hensikten med oppfinnelsen er i en siktinnretning med de innledningsvis og i innledningen til patentkrav 1 nevnte trekk å kunne anordne minst en ytterligere føler, uten derved å påvirke andre systemer eller periskopets siktområde, og uten at den for togtransport av kjøretøyet tillatte ytterprofil ikke overskrides.
Denne hensikt oppnås ifølge oppfinnelsen med de trekk som er angitt i karakteristikken
i patentkrav 1. Fordelaktige videreutviklinger av oppfinnelsen er angitt i de uselvstendi-ge patentkrav.
Grunntanken i oppfinnelsen er å anordne en plattform som bærer minst en føler, over periskopets utsynshode. For å tilfredsstille kravene med hensyn til jernbanetransport tilveiebringes det videre en mulighet for å kunne bevege føleren eller den følerbærende plattform fra arbeidsstillingen over periskopets utsynshode og til en lavereliggende hvilestilling, i hvilken plattformen ligger an mot takplaten foran, ved siden av eller bak periskopets utsynshode og således ikke overskrider den tillatte ytterprofil. Denne lavereliggende hvilestilling for den følerbærende plattform kan også være nyttig under marsj, når kjøretøyet ikke er i innsats, eller også ved kjøring gjennom skog, for derved å be-skytte føleren eller følerne. Som følge av plattformens eksponerte stilling i arbeidsstillingen på stridskjøretøyets høyeste sted vil man være sikret en ubegrenset innsatsmulig-het for føleren eller følerne, selv under større terrengvinkler. Dette er eksempelvis frem-for alt av aller største betydning i forbindelse med følere eller elementer som har sam-menheng med beskyttelse og sikkerhet. Således kan eksempelvis føleren eller minst én av de på plattformen anordnede følere benyttes som interrogator (utspørrer) for et venn/ukj ent-system.
Ifølge en særlig fordelaktig utførelsesform av siktinnretningen ifølge oppfinnelsen er den sensorbærende plattform slik forbundet med takplaten ved hjelp av en flerstangs-mekanisme at den kan svinges ned fra arbeidsstillingen, over periskopets utsynshode, og bakover til en lavereliggende stilling, i hvilken plattformen ligger flatt an mot takplaten. Stangmekanismen kan være oppbygget med smale stenger, utformet slik at de i plattformens arbeidstilstand ikke hindrer sikten gjennom periskopets utsynshode.
Ifølge en ytterligere fordelaktig utførelsesform av siktinnretningen ifølge oppfinnelsen har plattformen på begge sider styreelementer som griper inn i sideveis anordnede sty-reskinner. De øvre endene til styreskinnene ligger i området ved siden av og/eller over periskopets utsynshode og går parallelt med takplaten, mens de respektive andre, nedre ender er fast forbundne med takplaten og strekker seg loddrett i forhold til denne. I denne utførelsesform kan således plattformen forskyves fra sin arbeidsstilling over utsynshodet og til den lavereliggende hvilestilling, eksempelvis bak utsynshodet. I denne utfø-relsesform kan plattformen, sammen med styreelementene, eksempelvis være utformet som en rullesleide, idet rullesleidens ruller har føring i styreskinnene.
For samtlige utførelsesformer gjelder at den på plattformen anordnede føler kan dreies 360°, enten uavhengig av periskop-utsynshodets dreining eller koplet til utsynshodet, slik at plattformen altså dreies sammen med utsynshodet. Plattformens bevegelse fra arbeidsstillingen og til hvilestillingen og tilbake kan enten skje manuelt eller automatisk.
Innretningen ifølge oppfinnelsen medfører videre den fordel at den kan installeres i et-tertid på en bestående siktinnretning. Det vil videre være mulig å anordne flere følere eller også en laser i tillegg på plattformen. Signaloverføringen mellom føleren og det indre av stridskjøretøyet kan skje via en slepering eller en slepekabel.
Nedenfor skal to utførelseseksempler av en siktinnretning ifølge oppfinnelsen forklares nærmere under henvisning til tegningene, hvor
Figur IA viser et perspektivriss av en stridsvogn med en på tårnets takplate anordnet
siktinnretning med en plattform med føler i arbeidsstilling,
Figur IB viser stridsvognen i figur IA med den følerbærende plattform i hvilestilling, Figur 2 viser et sideriss av en del av takplaten med siktinnretningen og den følerbæ-rende plattform i arbeidsstilling, ifølge et første utførelseseksempel,
Figur 3 viser siktinnretningen i figur 2 i perspektivriss,
Figur 4 viser siktinnretningen i figur 2 sett forfra,
Figur 5 viser siktinnretningen i figur 2 sett ovenfra,
Figur 6 viser i sideriss en del av takplaten med siktinnretningen ifølge figur 2 til 5,
med den følerbærende plattform i sin hvilestilling,
Figur 7 viser et perspektivriss av siktinnretningen i figur 6,
Figur 8 viser siktinnretningen i figur 6 sett forfra,
Figur 9 viser siktinnretningen i figur 6 sett ovenfra,
Figur 10 viser et riss analogt med figur 2 en del av takplaten med siktinnretning og den følerbærende plattform i plattformens arbeidsstilling, ifølge et andre utførel-seseksempel,
Figur 11 viser et riss analogt med figur 3 siktinnretningen i figur 10,
Figur 12 viser siktinnretningen i figur 10 sett forfra,
Figur 13 viser siktinnretningen i figur 10 sett ovenfra,
Figur 14 viser i et sideriss en del av takplaten med siktinnretning ifølge figur 10 til 13,
med den følerbærende plattform i hvilestillingen,
Figur 15 viser et perspektivriss av siktinnretningen i figur 14,
Figur 16 viser siktinnretningen i figur 14 sett forfra, og
Figur 17 viser siktinnretningen i figur 14 i et riss sett ovenfra.
Figur IA og IB viser en stridsvogn KP med kjørebelter KL og et stridsvogntårn T, i hvilket tårn er anordnet et tungt våpen W. Stridsvogntårnet T er forsynt med en siktinnretning med et på stridsvogntårnets T takplate 1 anordnet utsynshode 2 for det ellers ikke viste periskop, hvilket utsynshode er dreibart 360°. Denne siktinnretning er tilord-net en plattform 3 som bærer en føler 4.1 og et følerhus 4. Plattformen 3 er i figur IA vist i en arbeidsstilling over utsynshodet 2, og er i figur IB vist i en hvilestilling, i hvilket plattformen ligger på stridsvogntårnets T takplate 1, bak utsynshodet 2.
Nedenfor skal et første utførelseseksempel av den på takplaten 1 til stridsvogntårnets T anordnede siktinnretning forklares nærmere under henvisning til figur 2 til 9.
Som det går frem av figur 2 til 5 er plattformen 3, som bærer føleren 4.1 og følerhuset 4 med ytterligere elektriske komponenter, slik anordnet i sin arbeidsstilling over periskopets utsynshode 2 at følerhuset 4 og føleren 4.1 kan koples til utsynshodet 2 ved hjelp av en koplingsinnretning 5. Videre er anordningen slik at følerhusets 4 og følerens 4.1 vertikale dreieakse 4.2 flukter med utsynshodets 2 vertikale dreieakse 2.1. Koplingsinn-retningen 5 kan, på en ikke nærmere vist måte, være slik utformet at føleren 4.1 med følerhus 4 enten er slik koplet med utsynshodet 2 at den følger hodets dreiebevegelse eller er frikoplet fra utsynshodet 2.1 den frikoplede stilling kan føleren 4.1 med følerhus 4 dreies i Azimut 360° uavhengig av utsynshodets 2 stilling. For dette er det anordnet en sideretterdrift 10 ved plattformen 3. Videre vil i det viste utførelseseksempel sensorer 4.1 kunne utføre en vingebevegelse i forhold til følerhuset 4 i høyden (elevasjon), hvilket muliggjøres med en mellom det på plattformen 3 anordnede følerhus 4 og føleren 4.1 anordnet høyderetterdrift 11, hvormed føleren 4.1 kan svinges om en horisontal akse 11.1.
For å kunne bevege den føleren 4.1 og følerhuset 4 bærende plattform 3 fra den i figur 2 til 5 viste arbeidsstilling og til en i figur 1 så vel som figur 6 til 9 vist hvilestilling, er plattformen 3 forbundet med takplaten 1 ved hjelp av en leddmekanisme som innbefat-ter to ved baksiden av plattformen 3 anordnede og parallelt med hverandre bakoverførte armer 6.1 og 6.2, av hvilke hver er forbundet med en stang 8.1 henholdsvis 8.2 ved hjelp av et første ledd 7.1 henholdsvis 7.2. Stengene på sin side er forbundne med takplaten ved hjelp av respektive andre ledd 9.1 henholdsvis 9.2. Svingeaksene til leddene 7.1, 7.2, 9.1, 9.2 er parallelle og strekker seg loddrett på stridsvogntårnets T lengderetning L. Ved hjelp av den beskrevne stangmekanisme kan plattformen 3 løftes og deret-ter svinges bakover og ned i lengderetningen L, slik at den til slutt havner i den i figur 6 til 9 viste stilling, i hvilken plattformen 3 ligger an mot takplaten 1. Fra stengene 8.1 og 8.2 ligger på utsiden av armene 6.1, 6.2, vil leddstengene i den i figur 6 til 9 viste hvilestilling legge seg sammen, og plattformen 3 vil ligge fast på takplaten 1. Bevegelsen fra den i figur 2 til 5 viste arbeidsstilling til den i figur 6 til 9 viste hvilestilling kan skje enten manuelt eller ved hjelp av en her ikke nærmere vist automatisk drift.
Overføringen av elektriske matespenninger og signaler mellom det indre av kjøretøyet og de i følerhuset 4 anordnede elektroniske komponenter henholdsvis føleren 4.1, skjer gjennom en kabel 12 som er ført langs armen 6.1 og stangen 8.1 og ned i det indre av tårnet gjennom en åpning i takplaten 1.
Som vist i figur 8 vil plattformen med følerhus 4 og føler 4.1 i hviletilstanden ligges innenfor den for jernbanetransport tillatte profil som i figur 8 er inntegnet som en strekpunktert linje 13.
Figur 10 til 17 viser et andre utførelseseksempel av den på takplaten 1 til stridsvogntårnet T anordnede siktinnretning, idet takplaten i figur 10 til 17 er betegnet med henvis-ningstallet 21.
Plattformen 13, som bærer føleren 24.1 og følerhuset 24 som inneholder ytterligere elektriske komponenter, er også i denne utførelsesform anordnet i den i figur 10 til 13 viste arbeidsstilling over periskopets utsynshode 22. Følerhuset 24, og dermed føleren 24.1, kan koples til utsynshodet 22 med en koplingsinnretning 25 (figur 15 og 17). Føle-ren 24.1 kan dreies i Azimut 360° i forhold til følerhuset 24, uavhengig av utsynshodets 22 stilling, og kan eleveres med en bestemt vinkel.
For å kunne bevege plattformen 23 med føler 24.1 og følerhuset 24 fra den i figur 10 til
13 viste arbeidsstilling til en i figur 14 til 17 vist hvilestilling, er plattformen 23 på begge sider forsynt med styreelementer 23.1 og 23.2, utformet som rulleføringer, slik at plattformen 23 sammen med rulleføringene 23.1 og 23.2 danner en rullesleide. Styreelementet 23.1 griper inn i en styreskinne 26 mens styreelementet 23.1 griper inn i en styreskinne 27. De øvre endene 26.1 henholdsvis 27.1 til de to styreskinnene går parallelt med takplaten 21 og ligger ved siden av utsynshodets 22 øvre ende. De har i området bak utsynshodet 22 en nedadrettet krumning på 90°, og de nedre endene 26.2 henholdsvis 27.2 til styreskinnene er fast forbundne med takplaten 21 ved hjelp av festeinn-retningene 28 henholdsvis 29. Som følge av denne utførelsen vil det være mulig å kunne forskyve plattformen 23 langs styreskinnene 26 og 27 fra arbeidsstillingen og til den i figur 14 til 17 viste hvilestilling, i hvilken plattformen 23 vil være anordnet stående loddrett på takplaten 21 bak utsynshodet 22. Denne forskyvningsbevegelse kan i prin-sippet også skje manuelt, men i det viste utførelseseksempel skjer den automatisk ved hjelp av en på plattformen 23 anordnet drivinnretning 23.3.
Som vist i figur 14 og 15 vil det være hensiktsmessig dersom 24.1 i sin hvilestilling ligger slik at dens observasjonsvindu er vendt mot takplaten 21.
Som vist i figur 16 vil plattformen 23 med følerhus 24 og føler 24.1 i hviletilstanden ligge innenfor den for jernbanetransport tillatte profil, som i figur 16 er inntegnet som en strekpunktert linje 30.

Claims (16)

1. Siktinnretning i et stridskjøretøy, særlig en stridsvogn, med et periskop, hvis utsynshode er anordnet 360° dreibart på takplaten (1,21) til stridskjøretøyet eller stridsvogntårnet (T) og med en plattform (3, 23) som bærer minst én føler (4-4.1, 24-24.1), hvilken plattform er slik utformet at den er bevegbar fra en arbeidsstilling, i hvilken den befinner seg over periskopets utsynshode (2,22), til en lavereliggende hvilestilling, i hvilken den, sett i stridskjøretøyet eller stridsvogntårnets (T) lengderetning (L), er anordnet liggende på takplaten (1, 21) ved siden av eller bak utsynshodet (2), idet føleren (4-4.1, 24-24.1) uavhengig av dreiningen til utsynshodet (2,22) på plattformen (3,23) er dreibar 360°, karakterisert ved at føleren (4-4.1,24-24.1) i plattformens (3, 23) arbeidsstilling er anordnet koaksialt i forhold til utsynshodet (2, 22), og at ved bevegelsen av plattformen (3, 23) til arbeidsstillingen er følerens (4-4.1, 24-24.1) dreieakse (4.2) automatisk innkoplet med utsynshodets (2, 22) dreieakse (2.1, 22.1) ved hjelp av et løsbart koplingselement (5, 25) på slik måte at føleren er dreibar sammen med utsynshodet.
2. Siktinnretning ifølge krav 1, karakterisert ved at det på baksiden av plattformen er anordnet to innbyrdes parallelle og i retning bakover førte armer (6.1, 6.2), av hvilke hver via et første ledd (7.1, 7.2) er forbundet med en stang (8.1, 8.2), hvilken respektive stang via et andre ledd (9.1, 9.2) er forbundet med takplaten (1), slik at svingeaksen til leddene (7.1, 7.2, 9.1, 9.2) er innbyrdes parallelle og går loddrett på stridskjøretøyets henholdsvis stridspansertårnets (T) lengderetning (L).
3. Siktinnretning ifølge krav 2, karakterisert ved at stengene (8.1, 8.2) ligger på utsiden av armene (6.1, 6.2).
4. Siktinnretning ifølge krav 2 eller 3, karakterisert ved at stengene -minst i en retning på tvers av utsynshodets (2) mot stengene rettede optiske akse- er utformet som tynne stenger med en diameter, med hvilken de i plattformens (3) arbeidsstilling ikke hindrer sikten gjennom utsynshodet (2).
5. Siktinnretning ifølge ett av kravene 2 til 4, karakterisert v e d at det langs minst én av armene (6.1, 6.2) og én av stengene (8.1, 8.2) er ført en kabel (12) for leding av elektriske matespenninger og elektriske signaler til eller fra føleren (4-4.1).
6. Siktinnretning ifølge krav 5, karakterisert ved at ka-belen (12) er ført gjennom en åpning i takplaten (1) og inn i det indre av stridskjøretøyet henholdsvis stridsvogntårnet (T).
7. Siktinnretning ifølge ett av kravene 1, karakterisert v e d at plattformen (23) på begge sider har føringselementer (23.1, 23.2) som griper inn i en respektiv styreskinne (26, 27), hvis ene, øvre ende (26.1, 27.1) ligger i området ved siden av og/eller over periskopets utsynshode (22) og går parallelt med takplaten (21), mens den andre, nedre ende (26.2, 27.2) er fast forbundet med takplaten (21) og går loddrett på denne.
8. Siktinnretning ifølge krav 7, karakterisert ved at hver styreskinne (26, 27) har en krumning på 90° i området mellom den øvre (26.1, 27.1) og den nedre (26.2,27.2) ende.
9. Siktinnretning ifølge krav 7 eller 8, karakterisert ved at minst de øvre endene til styreskinnene avstøtter seg mot takplaten ved hjelp av stenger.
10. Siktinnretning ifølge ett av kravene 7 til 9, karakterisert ved at plattformen (23) sammen med føringselementene (23.1, 23.2) er utformet som rullesleider, slik at rullesleidens ruller har føring i styreskinnene (26,27).
11. Siktinnretning ifølge krav 10, karakterisert ved at det i styresleiden er integrert en drivinnretning (23.3) for bevegelse av plattformen (23) fra arbeidsstillingen til hvilestillingen og tilbake.
12. Siktinnretning ifølge krav 11, karakterisert ved at minst én av styreskinnene er forsynt med en tannstang, i hvilken det som tannhjul ut-formede drivhjul i drivinnretningen har inngrep.
13. Siktinnretning ifølge ett av kravene 1 til 12, karakterisert ved at det ved plattformen (3) er anordnet en sideretterdrift (10) for dreiebevegel-sen av føleren (4-4.1) i Azimut.
14. Siktinnretning ifølge ett av kravene 1 til 13, karakterisert v e d at det mellom plattformen (3) og føleren (4-4.1) er anordnet en høyderetter-drift (11) for elevasjonsbevegelse av føleren.
15. Siktinnretning ifølge ett av kravene 1 til 14, karakterisert v e d at plattformen (3) som bærer føleren (4-4.1), er bevegbar manuelt fra arbeidsstillingen og til hvilestillingen og tilbake.
16. Siktinnretning ifølge ett av kravene 1 til 14, karakterisert v e d at plattformen (3) som bærer føleren (4-4.1), er bevegbar automatisk fra arbeidsstillingen og til hvilestillingen og tilbake.
NO20042921A 2003-07-24 2004-07-08 Siktinnretning i et stridskjoretoy, saerlig en stridsvogn NO329051B1 (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE10333647A DE10333647A1 (de) 2003-07-24 2003-07-24 Sichteinrichtung an einem Kampffahrzeug, insbesondere einem Kampfpanzer

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO20042921L NO20042921L (no) 2005-01-25
NO329051B1 true NO329051B1 (no) 2010-08-02

Family

ID=33483041

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO20042921A NO329051B1 (no) 2003-07-24 2004-07-08 Siktinnretning i et stridskjoretoy, saerlig en stridsvogn

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP1500900B1 (no)
AT (1) ATE364164T1 (no)
DE (2) DE10333647A1 (no)
ES (1) ES2287614T3 (no)
NO (1) NO329051B1 (no)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US8646374B2 (en) 2010-07-27 2014-02-11 Raytheon Company Weapon station and associated method
DE102012102235C5 (de) * 2012-03-16 2017-10-26 Krauss-Maffei Wegmann Gmbh & Co. Kg Militärisches Fahrzeug und Verfahren zur Ausrichtung eines Ausrüstungsgegenstands
DE102013101635A1 (de) 2013-02-19 2014-08-21 Krauss-Maffei Wegmann Gmbh & Co. Kg Waffenstation
FR3004529B1 (fr) * 2013-04-11 2015-04-03 Nexter Systems Dispositif de support de tourelleau
RU2531663C1 (ru) * 2013-08-08 2014-10-27 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Саратовский государственный технический университет имени Гагарина Ю.А." (СГТУ имени Гагарина Ю.А.) Устройство для защиты оптического прибора
FR3019279B1 (fr) 2014-03-28 2018-06-22 Safran Electronics & Defense Tourelleau optronique arme
RU2587761C1 (ru) * 2015-05-15 2016-06-20 Открытое акционерное общество "Завод им. В.А. Дегтярева" Защитный кожух оптического прибора

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH490655A (de) * 1968-04-03 1970-05-15 Contraves Ag Panzerfahrzeug mit Fliegerabwehrbewaffnung
DE3804445A1 (de) * 1988-02-12 1989-08-24 Krauss Maffei Ag Hubvorrichtung mit richtantenne und strahlfuehrungsstrecke
DE3909490A1 (de) * 1989-03-22 1990-09-27 Goeppner Kaiserslautern Eisen Ruestsatz fuer militaerische kampffahrzeuge
DE19758494C2 (de) * 1997-08-25 2000-12-28 Heckler & Koch Gmbh Absenkbare Schwenklafette
DE19927656A1 (de) * 1999-06-17 2000-12-21 Krauss Maffei Wegmann Gmbh & C Gepanzertes Transportkraftfahrzeug
DE29922470U1 (de) * 1999-12-22 2001-05-03 Krauss Maffei Wegmann Gmbh & C Militärisches Systemmodul, insbesondere Flugabwehrsystemmodul
DE10046480A1 (de) * 2000-09-20 2002-03-28 Krauss Maffei Wegmann Gmbh & C Gepanzertes Fahrzeug, insbesondere Kampffahrzeug
US6396235B1 (en) * 2001-01-05 2002-05-28 Engineered Support Systems, Inc. Stabilized common gimbal

Also Published As

Publication number Publication date
DE502004004013D1 (de) 2007-07-19
ATE364164T1 (de) 2007-06-15
EP1500900A1 (de) 2005-01-26
DE10333647A1 (de) 2005-02-10
ES2287614T3 (es) 2007-12-16
NO20042921L (no) 2005-01-25
EP1500900B1 (de) 2007-06-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2482963C (en) Combat vehicle, especially armored vehicles and tanks
US7509904B2 (en) Device for the remote control of a firearm
NO329051B1 (no) Siktinnretning i et stridskjoretoy, saerlig en stridsvogn
US7810422B2 (en) Protection device for an observation screen of a vehicle
US4760770A (en) Fire control systems
US6733227B2 (en) Elevating lift
NO320399B1 (no) Pansret kjoretoy
KR950007641B1 (ko) 차량 플랫포옴상에 장착된 포용 광학 조준 시스템
EP0057304A1 (en) A gun sighting and fire control system
CN212030336U (zh) 一种基于多传感器共架协同工作的船用搜索取证执法装置
US6754004B2 (en) Optical sight
US2422710A (en) Stereoscopic gun sight having fixed oculars and objectives movable with the gun
US20230003489A1 (en) Movable protection device for military vehicles with a distance-active protection system
CN215676680U (zh) 一种车长镜与激光测照器的集成结构
CN217980030U (zh) 一种光电装备瞄准线俯仰向同步调节机构
US20210325151A1 (en) Protected gunner's sight
EP0123628B1 (fr) Dispositif de stabilisation d'image pour un périscope de sous-marin
ES2889574T3 (es) Grúa con sistema de captación de imágenes
EP0123627B1 (fr) Dispositif de stabilisation d'image pour un périscope de sous-marin
FR2459447A1 (fr) Perfectionnements aux tourelles blindees munies d'un tourelleau
RU6049U1 (ru) Танк
AU2021421025A1 (en) Angle mirror with backup sight
US1709013A (en) Sighting system for antiaircraft guns
SE8600513D0 (sv) Siktesanordning

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees