NO176811B - Skjöting av stoffender - Google Patents

Skjöting av stoffender Download PDF

Info

Publication number
NO176811B
NO176811B NO902110A NO902110A NO176811B NO 176811 B NO176811 B NO 176811B NO 902110 A NO902110 A NO 902110A NO 902110 A NO902110 A NO 902110A NO 176811 B NO176811 B NO 176811B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
matrix material
fabric
yarn ends
loop
loops
Prior art date
Application number
NO902110A
Other languages
English (en)
Other versions
NO902110D0 (no
NO176811C (no
NO902110L (no
Inventor
Ian Christison Sayers
Leonard Robert Lefkowitz
Original Assignee
Scapa Group Plc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Scapa Group Plc filed Critical Scapa Group Plc
Publication of NO902110D0 publication Critical patent/NO902110D0/no
Publication of NO902110L publication Critical patent/NO902110L/no
Publication of NO176811B publication Critical patent/NO176811B/no
Publication of NO176811C publication Critical patent/NO176811C/no

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/0027Screen-cloths
    • D21F1/0054Seams thereof
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F1/00Wet end of machines for making continuous webs of paper
    • D21F1/10Wire-cloths
    • D21F1/12Seams thereof

Landscapes

  • Treatment Of Fiber Materials (AREA)
  • Seal Device For Vehicle (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)
  • Professional, Industrial, Or Sporting Protective Garments (AREA)
  • Organic Insulating Materials (AREA)
  • Medicinal Preparation (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte for å tilveiebringe en skjøteinnretning ved en stoff- eller dukende for samvirkende inngrep med en komplementær skjøteinnretning i en annen stoffende for å bevirke en søm mellom nevnte stoffender for slik å danne et endeløst bånd, hvor stoffendene innbefatter monofilamentgarn som forløper i det endeløse bånds bevegelsesretning.
Oppfinnelsen har særlig, skjønt ikke utelukkende, henføring til sammenskjøting av motstående ender av en papirmaskin-eller lignende industriduk for slik å bringe denne til form av et endeløst bånd.
I mange år har betraktelig oppmerksomhet vært rettet mot tilveiebringelsen av sømdannende elementer i de respektive ender av en papirmaskinduk hvor endene kan sikkert og jevnt skjøtes på en slik måte at permeabiliteten i sømområdet ikke er vesentlig forskjellig fra den i selv duken. Opprinnelig sømming ble utført ved sying eller på annen måte å feste en tape som bærer tverrløpende løkker til hver av de respektive dukender, der løkkene i de respektive ender er fingerflettet og en pinnetråd ble innført i tunnelen dannet av de finger-flettede løkker for å holde endene sammen. En annen kjent fremgangsmåte, se f.eks. GB-A-1348098, innebærer innføring av de individuelle vindinger i en helisk spiral mellom hosliggende varpgarn i en veftfri sone hos et ettlags vevet stoff i tett avstandsoppstilling i forhold til stoffenden, og bretting av den frie stoffende om slike vindinger for slik å holde fast spiralen i forhold til stoffet, idet den frie stoffende ble sydd eller på annen måte festet til selve stoffet eller duken.
En annen vel praktisert prosedyre er å "veve tilbake" frie varpender i selve duken og når dette gjøres danne løkker fra de individuelle varpgarn, der de løkkedannende varpgarn hver brettes tilbake til flukt med et hosliggende nedskåret varpgarn.
Formålet med den foreliggende oppfinnelse er å tilveiebringe en ytterligere metode for tildanning av løkker eller løkkelignende strukturer i en stoffende, om av vevet oppbygning eller på annen måte for samvirke med en komplementær tilforming i en motsatt stoffende og motta en pinnetråd eller hengseltråd i inngrep med disse.
Ifølge den foreliggende oppfinnelse er det foreslått en fremgangsmåte av den innledningsvis nevnte art, kjennetegnet ved at den innbefatter trinnene å tilveiebringe fremstikkende side om side frie garnender som forløper i bevegelsesretningen i stoffenden, plassering av de fremstikkende garnender i forhold til en støpeformplate for inngrep med et matrisemateriale påført platen, tilveiebringe et løkke-dannende materiale som ligger over støpeformplaten og forløper utad fra denne på den side som er i avstand fra selve stoffet for å definere løkker, og bevirke polymerisering/herding eller smelting/størkning av matrlsematerialet, alt etter hva som passer, for derved å innhylle eller innstøpe de frie garnender og det løkkedannende materialet.
Ifølge én side av oppfinnelsen innbefatter det løkkedannende materialet avstandsendene hos de respektive frie garnender, hvilke frie garnender blir brettet tilbake for å definere de forannevnte løkker med ytterendene av de frie garnender plassert for innhylling i matrlsematerialet.
Ifølge en annen side av oppfinnelsen, innbefatter det løkkedannende materialet et preformet element med løkker som forløper fra en kant, hvor selve elementet innhylles i matrlsematerialet. Fordelaktig er selve elementet gjennomhullet og de frie garnender tres gjennom suksessive av nevnte åpninger i en retning som korresponderer med beltets lengderetning.
Fordelaktig innbefatter metoden det ytterligere trinn å tilveiebringe oppadstående tapper i formplaten som forløper gjennom matrlsematerialet, der tappene tjener til å danne åpningene i materialet.
Mens matrisematerialet vanligvis vil innbefatte en polyamid eller et polyestermateriale anordnet i partikkelform eller annen form, kan det i enkelte tilfeller være hensiktsmessig å benytte en stråleherdbar resin eller harpiks, der permeabiliteten i matrisen utføres ved selektiv polymerisasjon av resinet gjennom en maske med transparente og opake områder, der polymerisering skjer på linje med de transparente områder og resin i posisjoner på linje med de opake områder som fjernes etter polymeriseringstrinnet for å etterlate en åpning der.
Oppfinnelsen vil nå bli videre beskrevet, kun gjennom et eksempel, med henvisning til de vedlagte skjematiske tegninger som illustrerer flere utførelser av denne og hvor: Fig. 1 er et skjematisk planriss som viser en første utførelse av fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen når
anvendt på en vevet struktur;
fig. 2 er et sideriss av arrangementet vist i fig. 1;
fig. 3 er et riss som tilsvarer fig. 1 og viser et senere
trinn i fremgangsmåten;
fig. 4 viser påføring av et matrisemateriale og oppvarming av dette for å forme, etter avkjøling, et koherent
legeme inne i hvilket varpgarnene er innhyllet;
fig. 5 er et sideriss av en stoff- eller dukende med løkker
anordnet på seg og som tilsvarer fig. 4;
fig. 6 er et riss som tilsvarer fig. 4, og viser oppfinnelsen når benyttet i forbindelse med en ikkevevet
struktur med monofilamentgarn-forsterkning;
fig. 7 er en skjematisk fremstilling av en innretning for innføring av krymping i den frie ende av den hovedsakelig rette monofilamentforsterkning av duken vist i fig. 6;
fig. 8 er et riss som tilsvarer fig. 6, og illustrerer
bruken av en preformet skjøteinnretning; og
fig. 9 er en perspektivavbildning av den preformede
skjøteinnretning for arrangementet vist i fig. 8.
Det vises nå til tegningene, og særlig fig. 1-5, der en søm er formet i enden av en vevet struktur 11 ved frynsing av varpgarnet 12, skjære ned f.eks. alternerende varpgarn, legge garnene i en side om side plassering tvers over og i inngrep med en tapputrustet plate 13, der de mellomliggende frynsede varpgarn er av en lengde til å fremstikke ut forbi platen 13 med en størrelse 16 tilstrekkelig til å danne de nødvendige løkker 14, og etter bretting om en pinne 15 som forløper i tverretningen av platen, og i tett avstandsforhold utad fra dens frie kant, for å sørge for ytterligere vesentlig inngrep med platen. Plassering av monofilamentgarnene i avstandsord-net oppstilling i forhold til bunnen av formplaten, for derved å sikre at matrisematerialet vil foreligge under slike garn, kan utføres ved å danne skuldre på pinnene og på hvilke monofilamentgarnene bæres.
Et termoplast-matrisemateriale 17, f.eks. i partikkelform, påføres platen 13, i en mengde tilstrekkelig til å fylle denne til nivået av dens sidevegger, der slikt materiale ved påføring av varme via egnede varmeinnretninger som er vist under formplaten i fig. 4, og etterfølgende avkjøling av denne, tildeler en nødvendig integritetsgrad i den resul-terende søm ved innkapsling av varpgarnene 12 i inngrep med platen 13 i matrisematerialet. Tappene 18 som står opp fra platen er av en lengde som rager til den øvre kant av sideveggene i formplaten, og danner således gjennomgående åpninger 19 i endeområdet av duken som er sammenfallende med mellomrommene i selve den vevede duk, for derved å gi en lik permeabilitetsegenskap til et slikt endeområde som resten av duken.
Som det fremgår av fig. 3 i tegningene, avslutter varpgarnene mellom de løkkedannende garn like før den avstandsbeliggende kant av formplaten 13, som vist ved 20, mens endene av de løkkedannende garn brettes tilbake på seg selv, hvor krusingen iboende i garnet arrangeres slik at deler av dette som ligger i påhverandre lagt plassering eksisterer i i hverandre lagt forhold som vist i tegningene. Høyden av sideveggene i formplaten, og således tykkelsen av matrisematerialet, vil være nær duktykkelsen, som er nødvendig i forhold til papirmaskinstoff hvor unngåelse av sømmarkering på papiret produsert på denne er av avgjørende betydning.
I en utvikling av fremgangsmåten beskrevet med henvisning til fig. 1-5, lages en støp av dukoverflateprofilet og tappene er anordnet i en slik støp på linje med mellomrommene i duken, hvor støpen så blir brukt istedenfor formplaten, hvor et slikt forløp gir en reproduksjon av dukprofilen i området av dukenden.
I en ytterligere modifikasjon, og særlig i tilfellet av en flerlags duk, f.eks. en duplex-duk, er en andel, f.eks. tre av fire, av de varpvis forløpende garn nedskåret nær inntil den førende kant av formplaten, hvor de gjenværende garn forløper tvers over formplaten og benyttes på den måte som er fremsatt ovenfor for danning av løkker. I tilfelle at de nedskårne garn forløper tvers over formen, kan slike ender vendes på tvers, for å bedre sikkerheten av deres innfesting i matrisematerialet. Anlegget for å kontrollere dukpermeabi-liteten i dukenden ved variasjon i pinne- eller stiftstørr-elsen og fordeling er av betydning, ved at den iboende permeabilitet i selve duken kan reproduseres ved passende valg av disse parametere.
Fremgangsmåten som illustrert i fig. 1-5 er utsatt for umiddelbar modifikasjon for bruk i forbindelse med en sammensatt duk av typen vist i EP-A-0285376. Det vises til figurene 6 og 7 hvor like henvisningstall til de benyttet tidligere er brukt for de samme eller lignende deler, hvor kunstig krusing innføres i de rette varpforsterkende garn 21 som forløper utad fra matrisematerialet 22 i selve duken 23, slik som i samsvar med fig.7, hvor det ikke krusede området 24 av monofilamentgarnet vist der og som foreligger mellom formdelene 25 er av en lengde slik at en løkke 14 av en nødvendig størrelse dannes ved bretting av monofilamentet om staven 15.
Innkapslingsprosedyren er vanligvis i samsvar med fremgangsmåten ifølge fig. 1-5 og ytterligere beskrivelse er ansett unødvendig.
I en ytterligere modifikasjon av fremgangsmåten, se fig. 8 og 9, hvor like henvisningstall med de i de tidligere figurer er benyttet for de samme eller tilsvarende deler, benyttes et forhåndsstøpt sømelement innbefattende et åpent, nettlignende florelement 26 med aksielt innrettede tunneler 27 anordnet langs en avstandsbeliggende lengdekant 28, hvor florelementet 26 påsettes tapplaten 13 for samvirke med de monofilamentgarn 21 som forløper fra enden av en sammensatt duk som er i inngrep med denne, hvor florelementet 26 og garnene 21 er innkapslet i matrisematerialet 17 på analog måte med de tidligere forslag.
I dette tilfellet forløper monofilament varpgarnene 21 ikke ut forbi den avstandsliggende kant av formplaten 13, og som det kan sees i tegningene, kan slike varpgarn 21, om foretrukket, sammenflettes med florelementet 26, hvor sammenflettingen tjener til å gi en forbedret lastbærende forbindelse mellom garnene 21 og florelementet 26 ved innkapsling og krusingen motstår enhver tendens til at monofilamentet trekkes ut fra matrisen under dukens brukstil-stand. Det kan imidlertid være tilstrekkelig bare å arrangere garnene og sømelementet i relativt overliggende plassering, istedenfor å bevirke sammenfletting mellom disse.
Som med utførelsen ifølge fig. 5, slik også i dette tilfellet blir matrisen påført formplaten med en tykkelse til å samsvare med den for selve duken.
I nok et ytterligere alternativ til prosedyrene beskrevet ovenfor, er det også foreslått å benytte et hullet, hengsellignende element som plasseres på linje med den stiftforsynte formplate, hvor det hengsellignende element er innkapslet i matrisematerialet på analog måte til det forhåndsstøpte sømelement ifølge utførelsen vist i fig. 8 og 9. Som med utførelsen ifølge fig. 8 og 9, blir også i dette tilfellet varpgarnene og det hengsel1ignende element arrangert i overliggende plassering. I en modifikasjon kan florpartiet av det hengsellignende element være av flerlagsutforming, der hosliggende sider av suksessive lag er profilert til å motta varpgarnene i inngrep med disse og tilbakeholdelsesinnret-ninger er anordnet, om nødvendig, for å klemme lagene sammen og derved feste garnene til det hengsellignende element.
Oppfinnelsen er ikke begrenset til detaljene ved frem-gangsmåtene fremsatt ovenfor, ettersom alternativer vil hurtig fremstå for fagmannen. Således, mens i tilfellet av metoden vist i forbindelse med fig. 1-4, mens det er ansett ønskelig å arrangere at krusingen av det tilbakevendte garn er slik at det tillater det viste ilagte forhold, er det ikke vesentlig at et slikt forhold foreligger inne i matrisematerialet. Videre er tilbakebretting av en fri varpende langs garnets linje, som vist i fig. 2, ikke vesentlig og om ønsket, kan et tilbakevendt garn brettes til flukt og anlegg ende mot endeforhold med f.eks. det neste inntilliggende nedskårne garn.
Andre mulige modifikasjoner innbefatter vending av den avstandsliggende ende av den tilbakebrettede løkke som danner monofilamentgarnet tvers over platen og/eller oppvarming av ytterenden til dette garn for å danne en "sopp", hvor sideforskyvningen og deformasjonen tjener til å forøke tilbakeholdelsen inne i matrisematerialet.
Posisjonen ved hvilke garnene er nedskåret, eller faktisk til hvilke de løkkedannende garn er brettet tilbake, kan sideforskyves i garnretningen.
Mens oppfinnelsen er vist i forbindelse med bruken av matrisematerialet i partikkelform, kan slikt materiale anordnes i væskeform eller faktisk som en plate av slikt materiale som bringes til sin flytedne form ved varmepåfør-ing. Andre muligheter innbefatter bruken av hylstrede eller innkapslede garn av hvilke hylster- eller innkapslingsmateri-alet kan bringes til flytende form for fusjon med det til hosliggende garn, enten av lik form eller annerledes.
I en ytterligere mulighet behandles endeområdet av en duk fremstilt i samsvar med det som er vist i EP-A-0285376 behandlet for å fjerne matrisematerialet og derved eksponere de varpvis forløpende garn som bringes i løkkeform på analog måte med metoden vist f.eks. i fig. 6 og 7.
Matrisematerialet kan velges blant hele spekteret av fleksible polymere forbindelser uten hensyn til noen av dens garndannende evne. Typiske materialer er polyestere, slik som polyetylentereftalat, polyamider, f.eks. nylon, polyetylen og polyuretan, hvor matrisematerialet har et smeltepunkt lavere enn det for garnet som skal innstøpes. I enkelte tilfeller kan silikongummi være anvendelig som et matrisemateriale.
Andre egnede matrisematerialer innbefatter termoherdende plastmaterialer, resinholdige materialer som er vannreager-ende, stråleherdbare resiner og reaksjons- støpeforbindelser som polymeriserer nesten umiddelbart når de blandes sammen.
Den primære anvendelse av oppfinnelsen er i forbindelse med papirmaskinbaner eller -duker og lignende ,industristoffer, slik som de benyttet ved kartongtilvirkning og asbestsement platetilvirkningsindustrier, skjønt oppfinnelsen kan godt finne anvendelse innenfor andre områder og den foreliggende beskrivelse skal forstås tilsvarende.

Claims (12)

1. Fremgangsmåte for å tilveiebringe en skjøteinnretning ved en stoff- eller dukende for samvirkende inngrep med en komplementær skjøteinnretning i en annen stoffende for å bevirke en søm mellom nevnte stoffender for slik å danne et endeløst bånd, hvor stoffendene innbefatter monofilamentgarn som forløper i det endeløse bånds bevegelsesretning,karakterisert vedat den innbefatter trinnene å tilveiebringe fremstikkende side om side frie garnender som forløper i bevegelsesretningen i nevnte stoffende, plassering av de fremstikkende garnender i forhold til en støpeformplate for inngrep med et matrisemateriale påført platen, tilveiebringe et løkkedannende materiale som ligger over støpeformplaten og forløper utad fra denne på den side som er i avstand fra selve duken for å definere løkker, og bevirke polymerisering/herding eller smelting/størkning av matrisematerialet, alt etter det som passer, for derved å innhylle eller innstøpe de frie garnender og det løkkedannende materialet.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1,karakterisertved at det løkkedannende materialet er de avstandsbeliggende ender av de respektive frie garnender, hvilke frie garnender brettes tilbake for å definere de forannevnte løkker med ytterendene av de frie garnender plassert for innstøping i matrisematerialet.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 2,karakterisertved at de frie garnender brettes tilbake på en stift for å danne nevnte løkker.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 2 eller 3,karakterisert vedat de frie garnender kruses eller krølles før bretting for å danne løkkene.
5 . Fremgangsmåte ifølge krav 4,karakterisertved at de frie garn krølles for å gi et sentralt ukrøllet område for danning av løkken.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 1,karakterisertved at det løkkedannende materialet innbefatter et preformet element med løkker som forløper fra en kant, hvor selve elementet innstøpes i matrisematerialet.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 6,karakterisertved at selve elementet gjennomhulles og de frie garnender tres gjennom de suksessive åpninger som foreligger i en retning som tilsvarer lengderetningen av duken.
8. Fremgangsmåte ifølge et eller flere av de foranstående krav,karakterisert vedat den innbefatter trinnet å skape åpninger i matrisematerialet, for å gi en sammenlignbar permeabilitet til den i selve duken.
9. Fremgangsmåte ifølge krav 8,karakterisertved at den innbefatter trinnet å tilveiebringe oppadstående stifter i formplaten som forløper gjennom matrisematerialet, hvor stiftene tjener til å forme åpninger i materialet.
10. Fremgangsmåte ifølge et eller flere av de foranstående krav,karakterisert vedat matrisematerialet er et syntetisk termoplastmateriale og fremgangsmåten innbefatter oppvarming av matrisemateriale for å bringe materialet til en flytende tilstand.
11. Fremgangsmåte ifølge krav 8,karakterisertved at matrisematerialet er en stråleherdbar polymer harpiks.
12. Fremgangsmåte ifølge krav 11,karakterisertved at den innbefatter trinnet å tilveiebringe en maske mellom harpiksen og en strålingskilde og utføre selektiv polymerisering av harpiksen gjennom nevnte maske, hvilken maske har transparente og opake områder hvor polymeriseringen skjer på linje med de transparente områder og harpiks i posisjoner på linje med de opake områder fjernes etter polymeriseringstrinnet for å etterlate en åpning.
NO902110A 1989-05-13 1990-05-11 Skjöting av stoffender NO176811C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB898911033A GB8911033D0 (en) 1989-05-13 1989-05-13 Jointing of fabric ends

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO902110D0 NO902110D0 (no) 1990-05-11
NO902110L NO902110L (no) 1990-11-14
NO176811B true NO176811B (no) 1995-02-20
NO176811C NO176811C (no) 1995-05-31

Family

ID=10656705

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO902110A NO176811C (no) 1989-05-13 1990-05-11 Skjöting av stoffender

Country Status (17)

Country Link
US (1) US5169570A (no)
EP (1) EP0399674B1 (no)
JP (1) JP2755786B2 (no)
KR (1) KR900018459A (no)
AT (1) ATE133460T1 (no)
AU (1) AU624948B2 (no)
BR (1) BR9002181A (no)
CA (1) CA2016578C (no)
CZ (1) CZ277771B6 (no)
DE (1) DE69024998T2 (no)
ES (1) ES2085331T3 (no)
FI (1) FI92422C (no)
GB (2) GB8911033D0 (no)
IN (1) IN176671B (no)
NO (1) NO176811C (no)
NZ (1) NZ233534A (no)
ZA (1) ZA903362B (no)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5480604A (en) * 1991-01-23 1996-01-02 Asten, Inc. Molded seam for papermakers fabric and method
GB9107166D0 (en) * 1991-04-05 1991-05-22 Scapa Group Plc Papermachine clothing
NZ272169A (en) 1994-06-09 1997-06-24 Albany Int Corp Transfer belt for papermaking machine: seam construction: pintles passed through seaming loops
GB9508573D0 (en) * 1995-04-27 1995-06-14 Scapa Group Plc Papermakers fabric seaming
GB9600052D0 (en) * 1996-01-03 1996-03-06 Scapa Group Plc Pintle wire
GB9622302D0 (en) * 1996-10-26 1996-12-18 Scapa Group Plc Expandable pintle wires
US5713399A (en) * 1997-02-07 1998-02-03 Albany International Corp. Ultrasonic seaming of abutting strips for paper machine clothing
DE19814473A1 (de) 1998-04-01 1999-10-07 Heimbach Gmbh Thomas Josef Maschinenfilz sowie Verfahren zu dessen Herstellung
US6183601B1 (en) 1999-02-03 2001-02-06 Kimberly-Clark Worldwide, Inc. Method of calendering a sheet material web carried by a fabric
DE20206659U1 (de) 2002-04-25 2003-06-12 Thomas Josef Heimbach Gesellschaft mit beschränkter Haftung & Co., 52353 Düren Papiermaschinenband
PT1574616E (pt) 2004-03-12 2006-11-30 Heimbach Gmbh & Co Banda para máquina de papel
DE102004031213A1 (de) * 2004-06-28 2006-01-19 Voith Fabrics Patent Gmbh Verbinden von Verbundtextilstoffen
US7776187B2 (en) 2007-03-23 2010-08-17 Voith Patent Gmbh Belt having a non-linear seam and a method of on-machine joining of belt ends
US7513277B2 (en) * 2007-05-23 2009-04-07 Voith Patent Gmbh Low tensile creep belt
DE102009001887A1 (de) 2009-03-26 2010-09-30 Voith Patent Gmbh Verfahren zum Betreiben einer Papier-, Karton- oder Tissuemaschine sowie Papier-, Karton- oder Tissuemaschine

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB623010A (en) * 1945-03-16 1949-05-11 Suzanne Berthe Mathieu Improvements in conveyor belts
US2907093A (en) * 1956-06-08 1959-10-06 Draper Brothers Company Method of making paper-maker's wet felt
US3323226A (en) * 1963-05-28 1967-06-06 Huyck Corp Synthetic dryer belt
US3301931A (en) * 1963-07-30 1967-01-31 Madeline F Mcgill Method of making looped snells
US3324991A (en) * 1965-08-18 1967-06-13 Voss Belting & Specialty Co Conveyor belts
US3546330A (en) * 1968-08-02 1970-12-08 Gulf & Western Ind Prod Co Method of making a tape splice
US4457817A (en) * 1975-05-12 1984-07-03 Forschungs Institut Fur Textiltechnologie Method of treating high-polymer materials
GB1529728A (en) * 1975-11-27 1978-10-25 Jwi Ltd Woven seam in fabric and method of making same
US4364421A (en) * 1977-08-30 1982-12-21 Wangner Systems Corporation Woven textile dryer fabric and seam and weaving method
US4470409A (en) * 1983-04-04 1984-09-11 Prusmack John P Medical device and method for reducing dislocated mandible

Also Published As

Publication number Publication date
EP0399674A3 (en) 1991-08-21
GB9009656D0 (en) 1990-06-20
FI92422C (fi) 1994-11-10
US5169570A (en) 1992-12-08
AU5489790A (en) 1990-11-15
BR9002181A (pt) 1991-08-13
EP0399674A2 (en) 1990-11-28
ES2085331T3 (es) 1996-06-01
AU624948B2 (en) 1992-06-25
FI902372A0 (fi) 1990-05-11
CA2016578C (en) 1998-06-30
ZA903362B (en) 1991-02-27
JPH0364592A (ja) 1991-03-19
NO902110D0 (no) 1990-05-11
FI92422B (fi) 1994-07-29
CZ277771B6 (en) 1993-04-14
NO176811C (no) 1995-05-31
GB8911033D0 (en) 1989-06-28
JP2755786B2 (ja) 1998-05-25
KR900018459A (ko) 1990-12-21
CA2016578A1 (en) 1990-11-13
IN176671B (no) 1996-08-24
GB2231838B (en) 1993-03-03
DE69024998D1 (de) 1996-03-07
EP0399674B1 (en) 1996-01-24
CS9002325A2 (en) 1991-10-15
NZ233534A (en) 1992-09-25
ATE133460T1 (de) 1996-02-15
DE69024998T2 (de) 1996-09-05
NO902110L (no) 1990-11-14
GB2231838A (en) 1990-11-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO176811B (no) Skjöting av stoffender
US5996189A (en) Woven fastener product
EP0682888B1 (en) Surface-type fastener having a thick foundation fabric
KR900004485A (ko) 성형가능 복합재료의 제조방법
JP4099398B2 (ja) 縫合製紙布のベ−ス構造
NO823074L (no) Smelteskjoett, termoplastisk ikke-vevet vare og fremgangsmaate til dens fremstilling
JP2012218437A (ja) 3次元形状の織物要素およびその製造方法
KR20010102471A (ko) 스티치 파일 표면 구조와 이를 제조하는 공정 및 시스템
CN1100769A (zh) 线钉扎的土工合成泥土垫及其制造方法
CN101586313A (zh) 一种制造一复合体的方法
US4473208A (en) Apparatus for making helmets
CN102482820A (zh) 具有连续玻璃纤维的织物芯
JPS583828A (ja) 強化樹脂凹形物体の製法および成形型
US6250116B1 (en) Textile support for reinforcing a shirt collar or similar piece
US4036302A (en) Horseshoe manufacture
EP0021532A1 (en) Method of manufacturing a ground coating and semi-product for the same
WO1994018843A1 (en) Improved tubular casing for food products
KR910008861B1 (ko) 직물층이 있는 폴리머 생성물 및 그 제조방법
JPH0230477Y2 (no)
JPS6028720Y2 (ja) 抄紙用ドライヤ−カンバスにおける継手部
GB2103671A (en) Stretched fabric material
TW202315998A (zh) 工程設計織物以及其製造方法
JPS6021428Y2 (ja) 重合構造材
GB2108045A (en) Laminated films
JPS5910069Y2 (ja) 布製コンテナ−容器