NO155062B - Rensingsroer. - Google Patents

Rensingsroer. Download PDF

Info

Publication number
NO155062B
NO155062B NO814017A NO814017A NO155062B NO 155062 B NO155062 B NO 155062B NO 814017 A NO814017 A NO 814017A NO 814017 A NO814017 A NO 814017A NO 155062 B NO155062 B NO 155062B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
cover
skirt
pipe
cleaning pipe
specified
Prior art date
Application number
NO814017A
Other languages
English (en)
Other versions
NO155062C (no
NO814017L (no
Inventor
Bernhard Kessel
Original Assignee
Bernhard Kessel
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bernhard Kessel filed Critical Bernhard Kessel
Publication of NO814017L publication Critical patent/NO814017L/no
Publication of NO155062B publication Critical patent/NO155062B/no
Publication of NO155062C publication Critical patent/NO155062C/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E03WATER SUPPLY; SEWERAGE
    • E03FSEWERS; CESSPOOLS
    • E03F7/00Other installations or implements for operating sewer systems, e.g. for preventing or indicating stoppage; Emptying cesspools
    • E03F7/02Shut-off devices
    • E03F7/04Valves for preventing return flow

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Sewage (AREA)
  • Check Valves (AREA)
  • Sink And Installation For Waste Water (AREA)
  • Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
  • Separation Of Suspended Particles By Flocculating Agents (AREA)
  • Detergent Compositions (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører et rensingsrør som består av et rør-parti, hvor en rensingssjakt munner ovenfra, som kan lukkes med et fikserbart deksel, og med minst én tilbakeløpslås,
som er uttagbart anordnet i rensingsrøret og har et lukkelegeme som automatisk kan gå til anlegg mot et tetningssete i en strømningsretning.
Fra tysk Offenlegungsschrift 2 755 177 er et rensingsrør av innledningsvis nevnte type kjent, hvor en tilbakeløpslås eller to tilbakeløpslåser er utformet som innsatser, som kan innføres ovenfra i formtilpassede opptaksorganer i rensings-røret. Dekslet som er anbragt på sjaktkanten kan brukes til sikring av tilbakeløpslåsenes stilling. Imidlertid kreves en spesiell formgivning av rensingsrørets innervegg for sikring av innsatsenes stilling.
Til grunn for foreliggende oppfinnelse ligger den oppgave å tilveiebringe et rensingsrør av innledningsvis nevnte type, som etter fremstilling ved støping lett kan tas ut av stø-peformen, og hvor det indre etter fjernelse av dekslet er fullstendig fritt tilgjengelig for rensingsarbeid. Spesielt tilstrebes et deksel for et slikt rensingsrør, som i form av en selvstendig komponent tillater enkel omstilling av et allerede foreliggende rensingsrør som har vært an-vendt uten hensyn til tilbakeløp, til et rensingsrør med én eller flere tilbakeløpslåser, uten at dette krever for-andringer på selve rensingsrøret.
Denne oppgave løses ifølge oppfinnelsen ved at tilbakeløps-låsen er løsbart forbundet med undersiden av dekslet, el-
ler fortrinnsvis utført i ett med dekslet, således at når dekslet fikseres i riktig stilling i sjaktåpningen, så
kommer tilbakeløpslåsen i funksjonsriktig stilling i rensingsrøret.
Ved en slik utforming av dekslet, er det ikke nødvendig å forberede rensingsrøret på tilbakeløpslåsene på noen måte. Etter anbringelse av dekslet sitter hver tilbakeløpslås funksjonsriktig i rensingsrøret. Etter avtagning av dekslet er rensingssjaktens indre fritt tilgjengelig for rensingsarbeid.
Også et rensingsrør som allerede har vært i drift, kan på en enkel måte omgjøres til et rensingsrør med en eller flere tilbakeløpslåser, ved at et enkelt deksel skiftes ut med et deksel med en eller to eller flere tilbakeløpslåser. Det vil ikke lenger opptre problemer med hensyn til upåklagelig av-tetting i tilbakeløpsretning, da hver tilbakeløpslås lukker rensingssjaktens tverrsnitt fullstendig avtettende. Fremstil-lingen av et slikt deksel, som er forsynt med en eller flere tilbakeløpslåser er enklere enn det ville være å påforme opptagende deler for innsatser i rensingsrørets indre. Til-bakeløpslåsene sitter meget godt fast i rensingsrøret, slik at de også kan motstå høye tryk.
En hensiktsmessig utførelsesform av oppfinnelsen er angitt i krav 2. På denne måten kan tilbakeløpslåsen settes særlig nøyaktig inn i rensingsrøret hhv dette rørets sjakt. Tetningen hindrer dessuten eventuelle lekkasjesteder rundt tilba-keløpslåsen. Det blir dermed mulig å utstyre gamle; rør, selv om de måtte være støpejernsrør, med et slikt deksel og til-bakeløpslåser, idet den påsatte tetning vil oppta eventuelle ujevnheter i veggkonturen og sørger for at innsatsen er i tett anlegg mot veggen. En slik utførelse vil like fullt ha lav konstruksjonshøyde.
En annen hensiktsmessig utførelsesform av oppfinnelsen er angitt i krav 3. En slik tetning er en enkel gummi- eller kunststoff-formdel, som lar seg plassere lett og pålitelig og utelukker faren for lekkasjesteder på en pålitelig måte.
Det er videre fordelaktig å benytte seg av de trekk som er angitt i krav 4. Dette skjørt er lett å tildanne og det er svært formsikkert. Ved at skjørtet utformes i ett stykke med dekslet, vil skjørtet også kunne tåle høyere trykk. Det vil dessuten ikke oppstå vanskeligheter når tilbakeløpslåsene skal tas ut, selv om disse er grodd fast etter lang tids bruk. Via dekslet kan man utøve sterke løsningskrefter på det eventuelt fastgrodde skjørt.
Et annet fordelaktig trekk er angitt i krav 5. Lagringen
kan ved denne utformning av skjørtet anbringes forholdsvis beskyttet, slik at den ikke er direkte utsatt for avvannet.
I denne forbindelse er en åpen lagring mulig, fra hvilken
en dreieklaff raskt kunne fjernes eller skiftes ut.
Det er videre fordelaktig at trekkene ifølge krav 6 foreligger, idet dette vil sikre at lukkelegemet i hvilestilling til enhver tid vil være i automatisk anlegg mot tetningssetet, til tross for svakt fall av rensingsrøret. Den bredere utformning av nedre skjørt gir bedre avstøtning i røret.
Det er videre gunstig at det trekk som er angitt i krav 7 foreligger, idet tetningen for dekslet og tilbakeløpslåsene da kan sikres godt i sin stilling, slik at den ikke glir av skjørtene når tilbakeløpslåsene skyves på plass.
Enda en viktig ide ved oppfinnelsen er angitt i krav 8. Av-hengig av bruksformålet kan det brukes et deksel med en, to eller endog flere tilbakeløpslåser for rensingsrøret, som i prinsippet overhodet ikke må tilpasses for montering av til-bakeløpslåser .
Spesielt fordelaktig er en utformning ifølge krav 9. Skjør-tene kan være skrudd fast på dekslet eller innført i førin-ger eller skjøvet inn. Rensingsrøret blir ytterligere forenk-let ved en byggekasselignende konstruksjon, idet bruksendring efter installasjon eller utskriftning av deler til enhver tid er mulig, uten at deler blir igjen ubenyttet.
En annen fordelaktig ide ved oppfinnelsen er angitt i krav
10. Føringssporet eller føringsribben vil da avstøtte skjør-tet så godt at den vil tåle selv de høyeste tilbakeløpstrykk uten å bli deformert.
Alternativt kan det velges en enklere løsning for opptagelse av de høyeste tilbakeløpstrykk, som angitt i krav j_i . I til-bakeløpsretning er skjørtet da avstøttet mot denne diameter-avtrapping i rensingsrøret.
Endelig er trekket ifølge krav 12 viktig, da en slik konstruksjonsenhet tillater en særlig enkel bruksendring også av rensingsrør som allerede har vært i bruk hhv. fordi det med allerede fremstilte, enkle rensingsrør uten tilbakeløpshind-rende oppgave kan tilveiebringes et rensingsrør med en eller flere tilbakeløpslåser, ganske enkelt ved bruk av et deksel som svarer til de aktuelle krav, uten at det allerede brukte rensingsrør må skiftes ut.
I det følgende skal noen utførelseseksempler som ikke er ment begrensende beskrives nærmere under henvisning til teg-ningen, hvor
fig. 1 viser et lengdesnitt gjennom et rensingsrør med to tilbakeløpslåser,
fig. 2 er et sideriss, delvis i snitt av første utførelses-form av ,et deksel med en tilbakeløpslås,
fig. 3 viser en annen utførelsesform av et deksel med to tilbakeløpslåser,
fig. 4 og 5 viser varianter av enkelte detaljer i snitt.
Fig. 1 er et rensingsrør 1 vist i lengdesnitt. Røret består av et rettlinjet forløpende rørparti 2 og en rensingssjakt 3 som munner i rørpartiet 2 ovenfra. Rensingssjakten 3 er til-nærmet firkantet i oppriss og danner to skjæringslinjer 4 med rørpartiet 2. Sjaktkanten 6 er plan og virker som støtte og anleggsflate for et fikserbart deksel 7. Rensingsrøret 1 gjennomstrømmes normalt i retning av pilen 5 til et videre-førende kanalsystem. Ved tilbakeløp vil kanalgasser eller det tilbakeløpende avvann strømme i motsatt retning. Den viste utførelsesform av rensingsrøret 1 omfatter to tilbake-løpslåser og R2/ som er anordnet bak hverandre i strøm-ningsretning og som ved gjennomstrømning i pilens 5 retning automatisk åpner, men ved tilbakeløp automatisk inntar lukkestilling og sperrer passasjen. Tilbakeløpslåsene R-^, R2 er anordnet på undersiden 8 av dekslet 7 og er fortrinnsvis utformet i ett stykke med dekslet 7. Ved en annen utførelse er tilbakeløpslåsene hhv deres skjørt utformet slik at de kan skrus fast på dekslet 7 eller klemmes fast, f.eks. ved hjelp av en svalehaleformet føring.
Dekslet 7 som griper over sjaktens kant 6 er på innsiden ut-styrt med en rundtløpende tetning 9 og kan fikseres på ren-singss jakten 3 med ikke viste festeorganer. Fra dekslets 7 underside forløper to massive skjørt 10 med en høyde hhv. omkretskant er tilpasset rensingsrørets 1 innvendige tverrsnittsform, slik at de i den viste stilling sitter tett og avtettende i rensingsrøret. Hvert skjørt 10 har et rundtlø-pende spor 11, hvor det er lagt en tetning 12, som her sør-ger for ekstra avtetning mot rensingsrørets 1 innervegg 38. Tetningene 9 og 12 er hensiktsmessig utført i ett stykke og kan eventuelt være klebet på plass.
I nedre halvdel av omkretskanten for hvert skjørt 10 er det av formingstekniske grunner og for bedre avstøtting og avtetning anordnet et rundtløpende spor 13. På forsiden av hvert skjørt 10 ses et tetningssete 14, som omgir en ikke vist passasjeåpning. Hvert skjørt 10 er gradvis utvidet ned-ad, slik at dets tetningssete 14 er noe skråstilt overfor vertikalen.
Ovenfor tetningssetet hhv passasjeåpningen er det utformet en uttagning 15 med en forhøyelse 16 i skjørtet 10. Uttagningen 15 virker som lagring for en dreietapp 17, som er anordnet på en arm av en dreieklaff 19. Dreieklaffen 19 har et linseformet parti 20 og kan av egen vekt legge seg tettende mot tetningssetet 14. En tetning som ikke er vist i fig. 1, sørger her for ekstra sperring når legemet 19 befinner seg i lukkestilling. I stedet for en dreieklaff 19 kan det, som vist med stiplet strek, anordnes en kuleformet flottør 19a. For dennes arbeidsklaring er det f.eks. på bunnen av røret 1 anordnet en føring 21, som vist med stiplet strek. Førin-gen sørger for at flottøren 19a til enhver tid automatisk ruller til lukkestilling. Ved venstre tilbakeløpslås R, i fig. 1 sørger den andre tilbakeløpslås R2 for at flottøren 19a bare kanbeveges en bestemt strekning. Ved den andre tilbakeløpslås R2 kan det anordnes andre, ikke viste organer for det samme.
Oversiden av dekslet 7 er riflet (ribber 22), slik at dekslet får stor formstyrke, selv om den bare er fremstilt av tynnvegget plast. Det er også utformet anleggsflater 23 for festeorganene. I venstre del av dekslet 7 ses en kuppelfor-med forhøyelse 24. Gjennom denne forhøyelse er det tatt1ut en åpning 25, hvor en aksel 26 er avtettet og dreibart lagret. Akselen 26 er forsynt med et håndtak 27. I forhøyelsens 24 indre er et justeringsorgan 28 i form av en trykkarm med en trykkflate 29 festet til akselen 26. Tilbakeløpslåsen R^ kan valgfritt blokkeres i sin lukkestilling med denne anord-ning 'ved dreining av armen 27 mot urviserens retning, inntil trykkflaten 29 er i anlegg mot armen 18 og presser lukkelegemet 19 mot dets tetningssete 14.
Med denne i og for seg kjente blokkeringsanordning som i tillegg til tilbakeløpslåsene er umiddelbart anordnet i dekslet, kan i det minste én tilbakeløpslås valgfritt blokkeres.
Det hender ofte at et lukkelegeme som i lengre tid har vært vilkårlig blokkert i sin lukkestilling, kleber seg fast eller vokser; fast på tetningssetet.
På justerii^gsorganet 28 er det derfor festet et hakeformet løsneelemen^ 30, som kan samvirke med en opptagningsanordning 31 i armen lg, slik at et lukkelegeme 19 som-er grodd fast uten at dekslet ta.s av, valgfritt kan rives løs fra tetningssetet 14 veå en svingebevegelse av håndtaket 27 i urviserens
retning, slik at det påny blir fritt spillerom.
I forhøyelsen 24 dannes et fritt rom for åpningsbevegelsen av armen 18, slik at rensingssjakten 3 kan bli meget lav og det kan oppnås en ønsket liten konstruksjonshøyde av rens-ingsrøret 1. Høyre tilbakeløpslås R2 i fig. 1 er i det ve-sentlige konstruert som tilbakeløpslåsen R. og det er derfor unødvendig å beskrive den nærmere. Det skal bare nevnes at det mellom lukkelegemets 19 underkant og bunnen av rensings-røret 1 foreligger en avstand a som sikrer at arbeidsklarin-gen for lukkelegemet 19 ikke blokkeres, selv om det skulle avleires forurensninger der.
For rengjøring er det nok å løfte dekslet 7. Derefter er hele det indre rom i rensingssjakten og de to endene av rør-partiet 2 fritt tilgjengelige. Fig. 2 viser et deksel 7' med bare en tilbakekløpslås R2, som ikke er fikserbar, tydeligere i sideriss og delvis i snitt. På undersiden av dekslet 7' er skjørtet 10 påformet i ett med dekslet, omtrent midt på sistnevntes lengdeutstrekning. Også her bærer skjørtet en tetning 12, som er utformet i ett med dekslets 7' tetning 9. I uttagningen 15 er dreietappen 17 for legemets 19 arm 18 dreibart lagret, og legemet 19 er også her en dreieklaff. Lukkelegemet 19 er forsynt med ribber 33 på baksiden av forsterkningsgrunner. På forsiden bærer legemet 19 en ringformet tetning 34, som legger seg mot tetningssetet 14, når legemet 19 går til lukket stilling. På dekslets 7' overside ses ribbene 22 og festestedene 23. Fig. 3 viser dekslet 7, slik det i fig. 1 ble satt inn i ren-singsrøret 1. Venstre tilbakeløpslås R^ er påformet med sitt skjørt nær venstre dekselende, mens høyre tilbakeløpslås R2 er påformet med sitt skjørt 10 nær midt på dekslets 7 leng-de. Skjørtene kunne også være påsatt, skjøvet inn eller på-skrudd i området. De to tetningene 12 på skjørtene 10 er utformet i ett med dekslets tetning 9.
I venstre halvdel av fig. 3 er det antydet at rensingssjakten 3' også kan ha en kantutformning, hvor en rundtløpende renne 35 kan brukes til opptagelse av dekslets nedadhengende skjørt slik at man får dekslet 7 til å sitte tettere og fastere. Ribber 36 på dekslets skjørt skal sørge for at dekslet 7 sitter godt. Forhøyningen 24 opptar sperreanordningen som er omtalt i forbindelse med fig. 1. Sperreanordningens aksel kan innføres i den antydede uttagning 25. Fig. 4 tydeliggjør en utførelsesvariant av et rensingsrør, hvor det for skjørtet er utformet et føringsspor 40 i innerveggen og hvor føringssporet på begge sider er begrenset av kileformede fremspring 39. Når skjørtet 10 skyves inn i ren-singsrøret 1', 3', vil skjørtet 10 dermed sitte ekstra godt. I denne figur ses også skjørtets åpning 37 til tetningssetet 14 . Fig. 15 viser endelig enda en utførelsesvariant av et ren-singsrør 1", 3", hvor det på innerveggen 38" er utformet en fremspringende føringsribbe 41, som griper inn i et rundtlø-pende spor 42 i skjørtet 10' og dermed sørger for at skjør-tet 10 sitter godt og avtettet i rensingsrøret 1".

Claims (12)

1. Rensingsrør som består av et rørparti, hvor en rens-ingss jakt munner ovenfra, som kan lukkes med et fikserbart deksel, og med minst en tilbakeløpslås, som er uttagbart anordnet i rensingsrøret og har et lukkelegeme som automatisk kan gå til anlegg mot et tetningssete i en strømnings-retning, karakterisert ved at tilbakeløps-låsen (R 1; R 2) er løsbart forbundet med undersiden (8) av dekslet (7), eller fortrinnsvis utført i ett med dekslet (7), således at når dekslet (7) fikseres i riktig stilling i sjaktåpningen, så kommer tilbakeløpslåsen (RI, R2) i funksjonsriktig stilling i rensingsrøret (1).
2. Rensingsrør som angitt i krav 1, karakterisert ved at ytre omkrets av tilbakeløpslåsen (R 1; R2) er tilpasset konturen av rensingsrørets (1,3) indre tverrsnitt, eventuelt ved innsetting av en elastisk tetning (12).
3. Rensingsrør som angitt i et av kravene 1 eller 2, hvor dekslet omfatter en tetning, Karakterisert ved at dekslets tetning (9) er utført i ett stykke med tetningen (12) for tilbakeløpslåsen (R 1; R 2) .
4. Rensingsrør som angitt i et av kravene 1-3, karakterisert ved et massivt skjørt (10), som forlø-per omtrent loddrett ned fra dekslets underside (8), hvor skjørtets ytre omkretskant er tilpasset den innvendige tverrsnittskontur av rensingsrøret, og hvor skjørtet har en passasjeåpning (37) som omsluttes av et tetningssete (14).
5. Rensingsrør som angitt i et av kravene 1-4, karakterisert ved at det på skjørtet (10) er utformet en lagring (15,16) for lukkelegemet (19), fortrinnsvis en dreielagring for en dreieklaff.
6. Rensingsrør som angitt i et av kravene 1-5, karakterisert ved at skjørtet (10) - sett i sideriss - mot nedre ende og på den side som vender mot luk- lelegemet (19) er gjort gradvis bredere, slik at tetningssetet (14), som ligger på dette sted står noe på skrå mot vertikalen .
7. Rensingsrør som angitt i krav 2, karakterisert ved at det over hele skjørtets (10) omkretskant forløper et innføringsspor for tetningen (12), som i over-gangsområdet fra skjørtet (10) til dekslets underside (8) er overført i et spor for dekslets tetning (9), som er anordnet der.
8. Rensingsrør som angitt i et av kravene 1-7, karakterisert ved at det på dekslets underside (8) - i strømningsretning (5) med avstand bak hverandre - er anordnet ett eller flere skjørt (10) for en eller flere tilbakeløpslåser (RI; R 2) som virker i serie.
9. Rensingsrør som angitt i et av kravene 1-7, karakterisert ved at skjørtene (10) for til-bakeløpslåsen (e) er løsbart festet - med avstand bak hverandre i strømningsretning (5) - på dekslets underside (8).
10. Rensingsrør som angitt i ett av kravene 1 til 9, karakterisert ved at det i rensingsrørets (l<1>, 3') innervegg (38) er anordnet et føringsspor (40) eller i det minste en føringsribbe (41), forløpende i skjørtets (10) innføringsretning, for skjørtet.
11. Rensingsrør som angitt i ett av kravene 1 til 10, karakterisert ved at det på rensingsrørets (1) innervegg (38) er anordnet et diametertrinn (f.eks. 39), mot hvilket det innskjøvede skjørt (10) støtter seg.
12. Rensingsrør som angitt i de foranstående krav, karakterisert ved at i det minste dekslet (7) med minst en av tilbakeløpslåsene (Ri; R2), tetningene (9, 12) og det funksjonsriktig anordnede lukkelegeme (19) inngår i en prefabrikert, utskiftbar konstruksjonsenhet for et rensingsrør (1) .
NO814017A 1981-07-11 1981-11-25 Rensingsroer. NO155062C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3127487A DE3127487C2 (de) 1981-07-11 1981-07-11 Reinigungsrohr

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO814017L NO814017L (no) 1983-01-12
NO155062B true NO155062B (no) 1986-10-27
NO155062C NO155062C (no) 1987-02-04

Family

ID=6136720

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO814017A NO155062C (no) 1981-07-11 1981-11-25 Rensingsroer.

Country Status (9)

Country Link
AT (1) AT375989B (no)
DE (1) DE3127487C2 (no)
DK (1) DK159935B (no)
FI (1) FI75019C (no)
FR (1) FR2509342A1 (no)
GB (1) GB2101649B (no)
NL (1) NL8200060A (no)
NO (1) NO155062C (no)
SE (1) SE8105665L (no)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3306968A1 (de) * 1983-02-28 1984-08-30 Passavant-Werke AG & Co KG, 6209 Aarbergen Rueckstauverschluss fuer entwaesserungsleitungen
DE3330409A1 (de) * 1983-08-23 1985-03-14 Passavant-Werke AG & Co KG, 6209 Aarbergen Rueckstaudoppelverschluss
DE3731160A1 (de) * 1987-09-17 1989-03-30 Bernhard Kessel Verwendung eines reinigungsrohres fuer durchgehende abwasser-rohrleitungen als rueckflussverhinderer fuer jegliche abwaesserarten
DE8712537U1 (no) * 1987-09-17 1987-11-05 Kessel, Bernhard, 8071 Lenting, De
CH676132A5 (no) * 1988-04-05 1990-12-14 Werner Nill
DE19910254C2 (de) * 1999-03-08 2003-01-02 Kessel Gmbh Hebeanlage für Abwasser
AT412887B (de) * 2003-12-22 2005-08-25 Hl Hutterer & Lechner Gmbh Rohrreinigungseinrichtung
DE102005009777B4 (de) * 2005-01-05 2008-08-21 Aco Severin Ahlmann Gmbh & Co. Kg Rückstauverschluss
AU2010203067B2 (en) * 2009-07-21 2014-05-22 Plastec Australia Pty Ltd A reflux valve and a pipeline installation including the reflux valve
DE202013103464U1 (de) 2013-08-01 2013-11-11 Walter Pabstmann Reinigungsrohr

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE95672C (no) *
DE1658209A1 (de) * 1967-03-15 1970-03-05 Karl Meier Gully
NO144779C (no) * 1973-05-10 1981-11-04 Adam Klenk Tilbakeslags- og luktlaas for vaesker.
DE2755177C3 (de) * 1977-12-10 1983-04-28 Bernhard 8071 Lenting Kessel Reinigungsrohr
DE8015221U1 (de) * 1980-06-07 1980-09-04 Buderus Ag, 6330 Wetzlar Vorrichtung zum befestigen einer rueckstauklappe in einem ablaufgehaeuse

Also Published As

Publication number Publication date
DK403981A (da) 1983-01-12
FI75019C (fi) 1988-04-11
DK159935B (da) 1990-12-31
SE8105665L (sv) 1983-01-12
FR2509342A1 (fr) 1983-01-14
NO155062C (no) 1987-02-04
NL8200060A (nl) 1983-02-01
NO814017L (no) 1983-01-12
AT375989B (de) 1984-09-25
DE3127487A1 (de) 1983-01-27
GB2101649B (en) 1985-09-11
FI75019B (fi) 1987-12-31
GB2101649A (en) 1983-01-19
DE3127487C2 (de) 1989-07-20
FR2509342B1 (no) 1985-01-04
FI812603L (fi) 1983-01-12
ATA364681A (de) 1984-02-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO155062B (no) Rensingsroer.
US4949406A (en) Sink trap filter assembly
NO813525L (no) Skummeinnretning for svoemmebasseng
NO800710L (no) Samlekum for avloepsroer.
US3955596A (en) Sewer pest control check valve
US4555820A (en) Drain pipe system
KR200395156Y1 (ko) 욕조 배수금구
NO960206L (no) Avlöpsarmatur for vannklosettcisterne
US8636026B2 (en) Backflow preventing apparatus for water closets
NO750881L (no)
KR200403172Y1 (ko) 하수구용 악취 차단장치
KR101722499B1 (ko) 악취방지용 배수트랩
US20070006370A1 (en) Urinal
US559188A (en) Washbasin-fixture
US45315A (en) Improvement in urinals
JP2509946Y2 (ja) 掃除口用蓋
US3613713A (en) Sanitary drain siphon
US4074686A (en) Manually closable anti-backup trap
EP2239381A1 (en) Backflow flap
KR930006767Y1 (ko) 방동 배수전의 개폐밸브
KR820000284Y1 (ko) 방류방지용 수도전
CA1064365A (en) Manually closable anti-backup trap
US507237A (en) Basin waste or overflow
US1159950A (en) Drainage-system tester.
US464974A (en) Charles l