FI75019C - Avloppsroer. - Google Patents
Avloppsroer. Download PDFInfo
- Publication number
- FI75019C FI75019C FI812603A FI812603A FI75019C FI 75019 C FI75019 C FI 75019C FI 812603 A FI812603 A FI 812603A FI 812603 A FI812603 A FI 812603A FI 75019 C FI75019 C FI 75019C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- sewer pipe
- wall
- cover
- pipe according
- seal
- Prior art date
Links
Classifications
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E03—WATER SUPPLY; SEWERAGE
- E03F—SEWERS; CESSPOOLS
- E03F7/00—Other installations or implements for operating sewer systems, e.g. for preventing or indicating stoppage; Emptying cesspools
- E03F7/02—Shut-off devices
- E03F7/04—Valves for preventing return flow
Landscapes
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Hydrology & Water Resources (AREA)
- Public Health (AREA)
- Water Supply & Treatment (AREA)
- Sewage (AREA)
- Sink And Installation For Waste Water (AREA)
- Check Valves (AREA)
- Separation Of Suspended Particles By Flocculating Agents (AREA)
- Detergent Compositions (AREA)
- Meat, Egg Or Seafood Products (AREA)
Description
1 75019
Viemäriputki
Keksintö koskee päävaatimuksen johdanto-osan mukaista viemäriputkea.
5 DE-hakemusjulkaisusta 2 755 177 on ennestään tunnet tu mainitunlainen viemäriputki, jossa takaisinvirtaussulku tai kaksi takaisinvirtaussulkua on muotoiltu pistokeosiksi, jotka voidaan pistää viemäriputkessa oleviin vastaanotto-kohtiin ylhäältä päin. Kuilun reunalle asetettua kantta 10 voidaan käyttää takaisinvirtaussulkujen paikan varmistukseen. Kuitenkin on välttämätöntä viemäriputken sisäseinän erikoismuotoilu pistokeosien paikan varmistamiseksi.
Keksinnön tehtävänä on aikaansaada mainittua tyyppiä oleva viemäriputki, jota on helppo muotoilla ja jossa sisus-15 ta kannen poisoton jälkeen on vapaasti luoksepäästävissä puhdistustöitä varten. Erikoisesti pyritään sellaiseen viemäriputken kanteen, joka itsenäisenä yksikkönä sallii jo käytössä olleen ilman takaisinvirtaustehtäviä olleen viemäriputken uudelleen varustamisen viemäriputkeksi, jossa on 20 yksi tai useampi takaisinvirtausulku, ilman että sitä varten viemäriputkessa itsessään tarvitaan muutoksia.
Asetettu tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan pää-vaatimuksessa annettujen tunnusmerkkien mukaisesti.
Tällä kansirakenteella ei itse viemäriputkea tarvit-25 se millään tavoin valmistella takaisinvirtaussulkuja varten. Kannen kiinnittämisen jälkeen sijaitsee jokainen takaisinvirtaussulku toiminnallisesti oikein viemäriputkessa. Kannen poisottamisen jälkeen on viemärikuilun sisusta vapaasti luoksepäästävissä puhdistustöitä varten. Myös jo käytössä 30 ollut viemäriputki voidaan yksinkertaisesti uudelleenvarus-taa yhdellä tai useammalla takaisinvirtaussululla varustetuksi viemäriputkeksi, samalla yksinkertainen kansi vaihdetaan yhdellä tai kahdella tai useammalla takaisinvirtaussululla varustetuksi kanneksi. Moitteettoman tiivistyksen suh-35 teen takaisinvirtaussuunnassa ei esiinny mitään vaikeuksia, koska jokainen takaisinvirtaussulku sulkee moitteettomasti 2 75019 tiivisteen viemärikuilun poikkipinnan. Sellaisen yhdellä tai useammalla takaisinvirtaussululla varustetun kannen valmistaminen on yksinkertaisempaa kuin muodostaa viemäriputken sisään vastaanotto-osia yksittäisosille. Takaisinvir-5 taussulut ovat hyvin tiukasti viemäriputkessa, niin että ne kestävät myös korkeita paineita hyvin.
Keksinnön erään tarkoituksenmukaisen toteutusmuodon selostaa vaatimus 2. Sen mukaan voidaan takaisinvirtaussul-ku sijoittaa erikoisen tarkasti viemäriputkeen tai sen kui-10 luun. Tiiviste tukkii lisäksi mahdolliset vuotokohdat ta- kaisinvirtaussulun ympärillä, tfämän vuoksi on olemassa myös mahdollisuus varustaa vanhat putket, vaikka ne olisivat valurautaakin, mainitunlaisella kannella ja takaisinvirtaus-suluilla jälkikäteen, jolloin paikoilleen pantu tiiviste 15 tasoittaa mahdolliset epätasaisuudet seinän kehällä ja sallii yksikön painua tiiviisti seinämää vasten. Sellainen rakenne jää siitä huolimatta rakennekorkeudeltaan matalaksi.
Vaatimuksessa 3 on yksi tarkoituksenmukainen keksinnön toteutusmuoto lisää. Sellainen tiiviste on yksinkertai-20 nen kumi- tai keinoainemuoto-osa, joka voidaan yksinkertaisesti ja luotettavasti panna paikalleen ja joka estää luotettavasti vuotovaaran.
Edelleen on edullista, että vaatimuksen 4 tunnusmerkit ovat olemassa. Tämä seinämä on sangen yksinkertainen 25 muodostaa ja on hyvin lujamuotoinen ja muotonsa pitävä. Suunniteltuna yhdeksi kappaleeksi kannen kanssa kestää seinämä erinomaisesti myös korkeampia paineita. Lisäksi ei takaisin-virtaussulun poisottamisessa ole mitään vaikeuksia, ei silloinkaan kun nämä pitkän käyttöajan jälkeen ovat juuttuneet 30 kiinni. Kannen päältä voidaan mahdollisesti kiinnijuuttuneeseen seinämään käyttää suurta irrotusvoimaa.
Vaatimuksessa 5 selostetaan yksi edullinen tunnusmerkki lisää. Laakerointi voidaan tässä seinämän toteutus-muodossa panna paikalleen suhteellisen suojatusti, niin että 35 se ei välittömästi tule jätevesille alttiiksi. Tässä olisi avoin laakerointi mahdollinen, josta kääntöläppä voidaan 11 3 7501 9 nopeasti poistaa tai vaihtaa.
Edelleen on edullista, jos vaatimuksen 6 tunnusmerkit ovat olemassa, koska silloin huolimatta viemäriputken vähäisestä laskusta on varmistettu, että silloin sulkuelin 5 lepoasennossa kulloinkin lepää automaattisesti tiivistepin-nalla. Alemman seinämän leveämpi rakenne tarjoaa putkessa paremman tuen.
Vaatimuksen 7 mukaan on edullista, että seinämän kehän alempaan puoliskoon on muodostettu ympärikulkeva ura.
10 Edelleen on edullista, jos vaatimuksen 8 tunnusmerk ki on toteutettu, koska silloin kannen ja takaisinvirtaus-sulkujen tiiviste pysyy varmasti paikallaan, niin että työnnettäessä sisään takaisinvirtaussulkuja tiiviste ei liu'u pois seinämistä.
15 Edelleen, tärkeä keksinnön ajatus on sisällytetty vaatimukseen 9. Sisäänpanotarkoituksesta riippuen voidaan viemäriputkessa käyttää yhdellä, kahdella tai vieläpä useammalla takaisinvirtaussululla varustettua kantta, jota periaatteessa ei tarvitse ylipäänsä suunnitella sen mukaan, käy-20 tetäänkö takaisinvirtaussulkua tai kuinka monta niitä on.
Erinomaisen edullinen on vaatimuksen 10 mukainen rakenne. Seinämät voivat olla kiinnitettyinä kanteen ruuvi-liitoksella tai asetettuna ohjauksiin tai niiden sisään työnnettyinä. Viemäriputki yksinkertaistuu vielä enemmän 25 rakennussarjarakenteen vuoksi, sillä jälkivarustaminen tai osien vaihto on milloin vain mahdollista, ilman että osat jäävät käyttämättöminä jäljelle.
Yksi edullinen keksinnön ajatus lisää selostetaan vaatimuksessa 11. Ohjausura tai ohjausripa tukee silloin 30 seinämää niin lujasti, että tämä kykenee vastustamaan myös korkeimpia takaisinvirtauspaineita ilman muodonmuutoksia.
Vaihtoehtona edelliselle voidaan korkeimpien takai-sinvirtauspaineiden vastaanottamiseksi valita myös yksinkertaisempi ratkaisu vaatimuksen 12 mukaisesti. Takaisin-35 virtaussuunnassa tukeutuu seinämä tällöin tähän viemäriputken halkaisijaportaaseen.
4 75019
Vaatimuksen 13 mukaan on myös edullista, että sul-kuasennossa olevan sulkuelimen alareunan ja sen vieressä olevan viemäriputken pohjan välissä on rako. Näin lika ei estä sulkuläpän toimintaa.
5 Lopuksi on vaatimuksessa 14 esitetty tunnusmerkki tärkeä, koska sellainen rakenneosa sallii erikoisen yksinkertaisen asentamisen myös jo käytössä olleeseen viemäriputkeen tai koska jo valmiista, yksinkertaisista ilman ta-kaisinvirtaustehtävää olevista viemäriputkista voidaan vain 10 käyttämällä kulloiseenkin tarkoitukseen sopivaa kantta saada yhdellä tai useammalla takaisinvirtaussululla varustettu viemäriputki, ilman että jo käytettyä viemäriputkea tarvitsee vaihtaa.
Keksintöä selitetään seuraavaksi lähemmin eräiden 15 toteutusesimerkkien avulla viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää kahdella takaisinvirtaussululla varustetun viemäriputken pituusleikkausta, kuvio 2 esittää sivukuvaa ensimmäisen toteutusmuodon 20 mukaisesta kannesta takaisinvritaussulkuineen osaksi leikattuna , kuvio 3 esittää toista toteutusmuotoa kannesta kaksine takaisinvirtaussulkuineen, kuviot 4 ja 5 esittävätä yksityiskohtamuunnelmia lei-25 kattuna.
Kuviossa 1 on esitetty pituusleikkaus viemäriputkesta 1, jonka muodostaa suoralinjäinen putkenosa 2 ja ylhäältä tähän yhtyvä viemärikuilu 3. Viemärikuilu 3 on päältä katsottuna lähes nelikulmainen ja muodostaa putkileikkauksen 30 kanssa kaksi leikkauslinjaa 4. Numerolla 6 merkitty kuilun-reuna on tasainen ja tukee kiinnitettävää kantta 7 ja toimii sen alustana. Viemäriputkessa 1 läpivirtaus tapahtuu tavallisesti nuolen 5 suuntaan johdettavaksi edelleen kanava järjestelmään .
35 Takaisinvirtauksen sattuessa virtaavat kanavassa ole vat kaasut tai jätevedet päinvastaiseen suuntaan. Esitetty 11 5 75019 viemäriputken 1 toteutusmuoto on varustettu kahdella vir-taussuunnassa peräkkäin olevalla takaisinvirtaussululla ja Rjf jotka nuolen 5 suuntaisen virtauksen aikana avautuvat automaattisesti, sitä vastoin takaisinvirtauksen aikana 5 siirtyvät sulkuasentoon ja estävät läpivirtauksen. Takaisin-virtaussulut ja R2 on sijoitettu kannen 7 alapinnalle 8, mieluummin muodostettuna yhdeksi kappaleeksi kannen 7 kanssa. Eräässä toisessa toteutuksessa ovat takaisinvirtaussu-lut tai niiden vastaseinämät kiinnitettävissä ruuviliitok-10 sella tai liitinistukalla kanteen 7, jolloin liittämiseen voisi käyttää lohenpyrstön muotoista ohjausta.
Kuilunreunan 6 yli ulottuva kansi 7 on sisäpuolelta varustettu ympärikiertävällä tiivisteellä 9 ja se voidaan kiinnittää viemärikuilun 3 päälle tavalla, jota ei ole esi-15 tetty. Sen alapinnasta lähtee kaksi massiivista vastaseinä-mää 10, joiden korkeus tai kehänreuna määräytyy viemäriputken 1 sisäpoikkipinnan muodosta, niin että ne esitetyssä asennossa ovat riittävän tiiviisti viemäriputkessa. Jokaisessa vastaseinämässä 10 on ympärikiertävä ura 11, johon on si-20 joitettu tiiviste 12, joka huolehtii viemäriputken 1 sisäseinän 38 lisätiivistyksestä. Tiivisteet 9 ja 12 on tarkoituksenmukaista muodostaa yhdestä kappaleesta ja ne voidaan tarpeen vaatiessa liimata.
Jokaisen vastaseinämän 10 ympärysreunan alemmalle puo-25 likkaalle on muototeknisistä seikoista johtuen ja paremman tuennan ja tiivistyksen aikaansaamiseksi sijoitettu ympäri-kulkeva ura 13. Jokaisen vastaseinämän 10 etusivulla on tii-vistysistukka 14, joka ympäröi läpivirtausaukkoa, jota ei ole esitetty. Jokainen vastaseinämä 10 on muotoiltu alaspäin 30 loivasti levennettäväksi, niin että sen tiivistyspinta 14 on hiukan kalteva pystysuoraan nähden.
Tiivistyspinnan tai läpivirtausaukon yläpuolella on vastaseinämässä 10 syvennys 15 korokkeineen 16, joka syvennys toimii kääntötapin 17 laakerina, joka tappi on sijoitet-35 tu kääntöläpän 19 varteen. Kääntöläpässä 19 on linssin muotoinen otsaosa 20 ja se voi omalla painollaan tiiviisti pai- 6 75019 nautua tiivistepintaa 14 vastaan. Eräs kuvassa 1 esittämätön tiiviste huolehtii ylimääräisestä tiivistämisestä, kun sulkukappale 19 on sulkuasennossaan. Kääntöläpän 19 asennossa voidaan myös - kuten katkoviivoilla on esitetty - käyttää 5 pallonmuotoista uimuria 19a, jonka toimintaa varten on esimerkiksi viemäriputken 1 pohjalle sijoitettu katkoviivoin esitetty ohjaus, joka huolehtii siitä, että uimuri 19a automaattisesti aina vierii sulkuasentoon. Kuvan 1 vasemman takaisinvirtaussulun R^ ohella huolehtii takaisinvirtaus-10 sulku R2 siitä, että uimuri 19a voi kulkea vain ennalta määrättyä tietä. Toiseen takaisinvirtaussulkuun R2 voidaan siksi liittää muita, piirustuksissa esittämättömiä laitteita .
Kannen 7 yläpuoli on varustettu rivoilla 22, jotta 15 kansi saavuttaa korkean muotokestävyyden, vaikka se on valmistettu vain ohutseinäisestä keinoaineesta. Vastaavasti on alustat 23 muotoiltu kiinnityselementeiksi.
Kannen 7 vasemmaassa osassa on kupolinmuotoinen koroke 24, jonka lävistää aukko 25, johon on laakeroitu tii-20 viisti ja pyörivästi akseli 26, jossa on kädensija 27. Korokkeen 24 sisäpuolella on akseliin 26 kiinnitetty asette-luelin 28 painenokan muotoisena painepintoineen 29, jolla takaisinvirtaussulku R^ on vapaaehtoisesti lukittavissa sulkuasentoonsa, samalla kun vipu 27 kääntyy vastapäivään, 25 kunnes painepinta 29 lepää varrella 18 ja painaa sulkukap-paletta 19 tiivistepintaa 14 vastaan.
Asetteluelimeen 28 on lisäksi kiinnitetty irrotus-laite 30, joka voi toimia yhteydessä syvennykseen 31 varressa 18, jotta sulkuelimen 19 juututtua kiinni se voitai-30 siin irrottaa tiivistepinnasta 14 heiluttamalla vipua 27 myötäpäivään.
Korokkeessa 24 muodostuu vapaa tila varren 18 avau-tumisliikettä varten, niin että viemärikuilu 3 voi olla hyvin matala ja siten on saavutettavissa viemäriputkelle 1 35 toivottu matala rakennekorkeus. Kuvan 1 oikeanpuoleinen takaisinvirtaussulku R2 on tehty olennaisesti samanlaiseksi
II
7 7501 9 kuin takaisinvirtaussulku R^, joten sen tarkempi kuvaaminen ei ole aiheellista. On vain mainittava, että sulkuläpän 19 alareunan ja viemäriputken 1 pohjan välillä on etäisyys a, mikä varmistaa, että sinne kerrostuva lika ei estä sulku-5 läpän toimintaa.
Puhdistustöitä varten tarvitsee vain ottaa kansi 7 pois, jolloin päästään vapaasti käsiksi viemärikuilun koko sisätilaan ja putken 2 molempiin päihin.
Kuvio 2 esittää selvennettynä ja osittain leikattuna 10 sivukuvan kannesta 7, jossa on vain yksi takaisinvirtaussulku R2, joka ei ole lukittavissa. Kannen 7' alapinnalla on suunnilleen sen pituussuuntaisen ulottuman keskellä oleva vastaseinämä 10 yhtä kappaletta kannen kanssa, jossa vasta-seinämässä on jälleen kannen 7' tiivisteen 9 kanssa yhtä 15 kappaletta oleva tiiviste 12. Syvennyksessä 15 on jälleen pyörivästi laakeroitu kääntötappi 7 sulkuelimen 19 vartta 18 varten (sulkuelin 19 tässä jälleen on kääntöläppä). Sulku-elin 19 on selkäpuoleltaan varustettu lujuussyistä rivoilla 33 ja sen etupuolella on rengastiiviste 34, joka laskeu-20 tuu tiivistepinnalle 14, kun sulkuelin 19 siirtyy sulkuasen-toonsa. Kannen 7' yläsivulla ovat samoin rivat 22 ja kiinnityskohdat 23.
Kuviossa 3 on kansi 7 asennettuna viemäriputkeen kuten kuviossa 1. Vasen takaisinvirtaussulku R^on vastaseinä-25 mineen 10 sijoitettu lähelle vasenta putkenpäätä, kun taas takaisinvirtaussulku R2 on sijoitettu likiman kannen 7 pituussuuntaisen ulottuman keskikohdalle vastaseinämineen. Vastaseinämät 10 voitaisiin kiinnittää tälle alueelle myös pistokkeilla, työntämällä tai ruuveja käyttämällä. Vasta-30 seinämien 10 molemmat tiivisteet 12 on suunniteltu yhdeksi kappaleeksi kannen tiivisteen 9 kanssa.
Kuvion 3 vasemmassa puoliskossa on esitetty, että viemärikuilussa 3' voi olla myös reunarakenne, jossa on ympärikiertävä ura 35 kannen 7 alaspäin riippuvan helman vas-35 taanottamiseksi, jotta kansi istuu paikallaan lujasti ja tiiviisti. Kannen 7 helman ripojen 36 tehtävänä on huolehtia β 75019 kannen 7 hyvästä paikallaanpysymisestä. Korokkeen 24 tehtävänä on kuvassa 1 selostetun sulkulaitteen vastaanottaminen, jonka akseli voidaan työntää esitettyyn aukkoon 25.
Kuvio 4 esittää viemäriputken erään toteutusesimerkin, 5 jossa sisäseinälle on vastaseinämää 10 varten sijoitettu ohjausura 40, jota kummankin puolen kiilamaiset ulokkeet 39 rajoittavat. Työnnettäessä seinämää 10 viemäriputkeen 1' ja 3' saadaan näin erikoisen tiukka sovite seinämälle 10, jonka läpimenoaukkoa 37 ympäröi tiivistyspinta 14.
10 Kuvio 5 esittää lopuksi viemäriputken yhden toteutus- muunnoksen 1",3" lisää, jossa sisäseinään 38" on muodostettu ohjausripa 41, joka tarttuu seinämän 10' uraan 42 ja tällä tavoin huolehtii siitä, että seinämän 10 liityntä viemäriputkeen 1" on luja ja tiivis.
15
II
Claims (14)
1. Viemäriputki, joka muodostuu putkikappaleesta, johon ylhäältä liittyy viemärikuilu, joka on suljettavissa 5 kiinnitettävällä kannella ja jossa on vähintäin yksi viemäriputkeen ulosotettavasti sijoitettu takaisinvirtaussulku virtaussuunnassa automaattisesti tiivistepintaa vasten pai-nautuvine sulkuelimineen, tunnettu siitä, että takaisinvirtaussulku (R^Rj) on sijoitettu kannen (7) ala-10 pinnalle (8), joko irroitettavasti kiinnitettynä tai yhtenä kappaleena sen kanssa, jolloin kuiluaukon kantta (7) kiinnitettäessä takaisinvirtaussulku asettuu toiminnallisesti oikein viemäriputkeen (1).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen viemäriputki, 15 tunnettu siitä, että takaisinvirtaussulun (R^,R2) ulkokehä tarpeen vaatiessa liittämällä siihen joustava tiiviste (12) sopii viemäriputken (1,3) vapaaseen läpivirtaus-poikkipinnan ääriviivaan.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen viemäriputki, 20 jolloin kannessa on tiiviste, tunnettu siitä, että kansitiiviste (9) on muodostettu yhdeksi kappaleeksi takaisinvirtaussulun (R^,R2) tiivisteen (12) kanssa.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1...3 mukainen viemäriputki, tunnettu suunnilleen pystysuoraan kannen ala- 25 sivusta (8) alaspäin työntyvästä, massiivisesta seinämästä (10), jolloin ulkokehän reuna on sovitettu viemäriputken leikkausääriviivan mukaan ja jossa on tiivistepinnan (14) ympäröimä läpivirtausaukko (37).
5. Jonkin patenttivaatimusten 1...4 mukainen viemäri-30 putki, tunnettu siitä, että seinämään (10) on muodostettu laakerointi (15,16) sulkuelintä (19) varten.
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen viemäriputki, tunnettu siitä, että seinämä (10) - sivulta katsottuna - on muodostettu alareunaan päin ja sulkuelimeen (19) 35 päin olevalla sivulla vähitellen leveneväksi, sillä tavoin, että tällä sivulla tiivistepinta (14) on hieman vinossa pystysuoraan nähden. 10 7501 9
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen viemäriputki, tunnettu siitä, että seinämän (10) kehän alempaan puoliskoon on muodostettu ympärikulkeva ura (13).
8. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen viemäriputki, 5 tunnettu siitä, että pitkin koko seinämän (10) kehän-reunaa on ura tiivistettä (12) varten, joka siirtymisalueel-la seinämästä (10) kannen alasivulle (8) on ohjattu siellä kannentiivistettä (9) varten olevaan uraan.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1...8 mukainen viemä- 10 riputki, tunnettu siitä, että kannen alasivulla (8) - virtaussuunnassa (5) peräkkäin välimatkan päässä toisistaan - on yksi tai useampia seinämiä (10) yhtä tai useampia sarjassa vaikuttavia takaisinvirtasulkuja (R^,R2) varten.
9 75019
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen viemäriputki, 15 tunnettu siitä, että seinämä tai seinämät (10) on/ ovat kiinnitetty irroitettavasti kannen alasivulle (8).
11. Jonkin patenttivaatimuksen 4...10 mukainen viemäriputki, tunnettu siitä, että viemäriputken (11,3·) sisäseinässä (38) on seinämän sisäänpistosuunnassa oleva oh- 20 jausura (40) tai yksi ohjausripa (41) seinämälle (10).
12. Jonkin patenttivaatimuksen 4...10 mukainen viemäriputki, tunnettu siitä, että viemäriputken (1) sisäseinään (38) on muodostettu koroke (39) , jota vastaan sisääntyönnetty seinämä (10) tukeutuu.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1...12 mukainen vie märiputki, tunnettu siitä, että sulkuasennossa olevan sulkuelimen (19) alareunan ja sen vieressä olevan viemäriputken (1) pohjan välissä on rako (a).
14. Edelläolevien patenttivaatimusten mukainen vie- 30 märiputki, tunnettu siitä, että kansi (7) vähintäin yksine takaisinvirtaussulkuineen (R^,R2), tiivisteineen (9,12) ja sulkuelimineen (19) muodostaa esivalmistetun, vaihdettavan rakennusyksikön viemäriputkea (1) varten. Il 11 7501 9
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3127487A DE3127487C2 (de) | 1981-07-11 | 1981-07-11 | Reinigungsrohr |
DE3127487 | 1981-07-11 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI812603L FI812603L (fi) | 1983-01-12 |
FI75019B FI75019B (fi) | 1987-12-31 |
FI75019C true FI75019C (fi) | 1988-04-11 |
Family
ID=6136720
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI812603A FI75019C (fi) | 1981-07-11 | 1981-08-24 | Avloppsroer. |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
AT (1) | AT375989B (fi) |
DE (1) | DE3127487C2 (fi) |
DK (1) | DK159935B (fi) |
FI (1) | FI75019C (fi) |
FR (1) | FR2509342A1 (fi) |
GB (1) | GB2101649B (fi) |
NL (1) | NL8200060A (fi) |
NO (1) | NO155062C (fi) |
SE (1) | SE8105665L (fi) |
Families Citing this family (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3306968A1 (de) * | 1983-02-28 | 1984-08-30 | Passavant-Werke AG & Co KG, 6209 Aarbergen | Rueckstauverschluss fuer entwaesserungsleitungen |
DE3330409A1 (de) * | 1983-08-23 | 1985-03-14 | Passavant-Werke AG & Co KG, 6209 Aarbergen | Rueckstaudoppelverschluss |
DE3731160A1 (de) * | 1987-09-17 | 1989-03-30 | Bernhard Kessel | Verwendung eines reinigungsrohres fuer durchgehende abwasser-rohrleitungen als rueckflussverhinderer fuer jegliche abwaesserarten |
DE8712537U1 (de) * | 1987-09-17 | 1987-11-05 | Kessel, Bernhard, 8071 Lenting | Reinigungsrohr für druchgehende Abwasser-Rohrleitungen |
CH676132A5 (fi) * | 1988-04-05 | 1990-12-14 | Werner Nill | |
DE19910254C2 (de) * | 1999-03-08 | 2003-01-02 | Kessel Gmbh | Hebeanlage für Abwasser |
AT412887B (de) * | 2003-12-22 | 2005-08-25 | Hl Hutterer & Lechner Gmbh | Rohrreinigungseinrichtung |
DE102005009777B4 (de) * | 2005-01-05 | 2008-08-21 | Aco Severin Ahlmann Gmbh & Co. Kg | Rückstauverschluss |
AU2010203067B2 (en) * | 2009-07-21 | 2014-05-22 | Plastec Australia Pty Ltd | A reflux valve and a pipeline installation including the reflux valve |
DE202013103464U1 (de) | 2013-08-01 | 2013-11-11 | Walter Pabstmann | Reinigungsrohr |
Family Cites Families (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE95672C (fi) * | ||||
DE1658209A1 (de) * | 1967-03-15 | 1970-03-05 | Karl Meier | Gully |
NO144779C (no) * | 1973-05-10 | 1981-11-04 | Adam Klenk | Tilbakeslags- og luktlaas for vaesker. |
DE2755177C3 (de) * | 1977-12-10 | 1983-04-28 | Bernhard 8071 Lenting Kessel | Reinigungsrohr |
DE8015221U1 (de) * | 1980-06-07 | 1980-09-04 | Buderus Ag, 6330 Wetzlar | Vorrichtung zum befestigen einer rueckstauklappe in einem ablaufgehaeuse |
-
1981
- 1981-07-11 DE DE3127487A patent/DE3127487C2/de not_active Expired
- 1981-08-20 AT AT0364681A patent/AT375989B/de not_active IP Right Cessation
- 1981-08-24 FI FI812603A patent/FI75019C/fi not_active IP Right Cessation
- 1981-09-11 DK DK403981A patent/DK159935B/da not_active Application Discontinuation
- 1981-09-24 SE SE8105665A patent/SE8105665L/ unknown
- 1981-09-25 GB GB08128999A patent/GB2101649B/en not_active Expired
- 1981-11-25 NO NO814017A patent/NO155062C/no unknown
- 1981-12-23 FR FR8124181A patent/FR2509342A1/fr active Granted
-
1982
- 1982-01-08 NL NL8200060A patent/NL8200060A/nl active Search and Examination
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
NL8200060A (nl) | 1983-02-01 |
NO814017L (no) | 1983-01-12 |
DE3127487A1 (de) | 1983-01-27 |
NO155062C (no) | 1987-02-04 |
FI75019B (fi) | 1987-12-31 |
FR2509342B1 (fi) | 1985-01-04 |
DK403981A (da) | 1983-01-12 |
FR2509342A1 (fr) | 1983-01-14 |
GB2101649A (en) | 1983-01-19 |
ATA364681A (de) | 1984-02-15 |
GB2101649B (en) | 1985-09-11 |
DK159935B (da) | 1990-12-31 |
AT375989B (de) | 1984-09-25 |
FI812603L (fi) | 1983-01-12 |
DE3127487C2 (de) | 1989-07-20 |
NO155062B (no) | 1986-10-27 |
SE8105665L (sv) | 1983-01-12 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI75019B (fi) | Avloppsroer. | |
US20050180819A1 (en) | Sewage effluent distribution means | |
US4267609A (en) | Gasket assembly for coupling drainage outlet openings in bathtub liner installations | |
US3173442A (en) | Plumbing cleanout plug | |
KR100947986B1 (ko) | 다용도 조립식 오수받이 맨홀 | |
US20040069354A1 (en) | Pipe fitting | |
KR20010086955A (ko) | 배수구의 역류 방지장치 | |
JPH0447041A (ja) | 排水桝 | |
DE202004017607U1 (de) | Einsatzteil und Ablaufsystem | |
WO2017126866A1 (ko) | 악취 차단 기능을 갖는 배수구 덮개 | |
CN104763044B (zh) | 一种应用于流体横向排放系统的密封器及其横排水地漏 | |
KR100942607B1 (ko) | 악취차단장치가 구비된 맨홀덮개 | |
KR200151567Y1 (ko) | 수도전용 자폐식 밸브장치 | |
FI60051B (fi) | Anordning vid avloppsbrunnar | |
DE8909733U1 (de) | Leichtflüssigkeitsabscheider | |
KR200470846Y1 (ko) | 하수관용 역류방지밸브 | |
JP2839860B2 (ja) | 防水パン | |
AT400598B (de) | Kunststoffabzweiger für kanäle | |
KR200200903Y1 (ko) | 배수구의 역류 방지장치 | |
CN219315955U (zh) | 一种浮力开关式防臭地漏 | |
JP7278897B2 (ja) | 配管部材 | |
CN221054365U (zh) | 一种阻逆芯及阻逆装置 | |
CN217267953U (zh) | 排水地漏止臭器 | |
KR20050042437A (ko) | 하수관로의 물받이 배수트랩 | |
JPS6243031Y2 (fi) |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: KESSEL, BERNHARD |