NO155029B - System for overfoering av meldinger til et telefonapparat over abonnentlinjen i et telefonsystem. - Google Patents

System for overfoering av meldinger til et telefonapparat over abonnentlinjen i et telefonsystem. Download PDF

Info

Publication number
NO155029B
NO155029B NO824409A NO824409A NO155029B NO 155029 B NO155029 B NO 155029B NO 824409 A NO824409 A NO 824409A NO 824409 A NO824409 A NO 824409A NO 155029 B NO155029 B NO 155029B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
input
message
circuit
mixer
telephone
Prior art date
Application number
NO824409A
Other languages
English (en)
Other versions
NO824409L (no
NO155029C (no
Inventor
Leonello Segre-Amar
Original Assignee
Segre Amar Leonello
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from FR8124542A external-priority patent/FR2519217A1/fr
Application filed by Segre Amar Leonello filed Critical Segre Amar Leonello
Publication of NO824409L publication Critical patent/NO824409L/no
Publication of NO155029B publication Critical patent/NO155029B/no
Publication of NO155029C publication Critical patent/NO155029C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/487Arrangements for providing information services, e.g. recorded voice services or time announcements

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Sub-Exchange Stations And Push- Button Telephones (AREA)
  • Devices For Supply Of Signal Current (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Prepayment Telephone Systems (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår et system for overføring av meldinger til et telefonapparat via den til apparatet høren-de telefonlinje i et telefonsystem eller et telefonanlegg, omfattende en anordning for generering av tjenestesignaler angående etableringen av en telefoniforbindelse mellom dette apparat og et annet telefonapparat.
Disse tjenestesignaler, som f.eks. rnanøversignaler, ledig- eller summetone- eller ringetonesignaler, tilbakean-ropssignaler, dirigerings- eller opptattsignaler, sendes til hvilken som helst bruker av et telefonapparat som har tatt av eller løftet av mikrotelefonen og ønsker å sende et anrop til et annet telefonapparat eller er i ferd med å gjøre dette. Denne telefonlinjeanmodende bruker må ta sådanne tjenestesignaler i betraktning da de informerer ham om tele-fonnettets eller telefonsystemets tilstand, idet de bestemmer forløpet av anropsprosedyren og indikerer om hans anrop har vært vellykket eller ikke. Dette betyr at brukeren lytter under i hovedsaken hele perioden for etablering av forbindelsen, bortsett fra i nummersendings- eller tastatur-operasjons-tidene.
Formålet med oppfinnelsen er å tilveiebringe et system for overføring av meldinger, for eksempel lydmeldinger, såsom reklametekster eller av hvilken som helst annen karakter, eller musikk, under periodene med tilstedeværelse av sådanne tjenestesignaler eller i det minste noen av sådanne signaler.
For oppnåelse av ovennevnte formål omfatter det meldingsoverførende system ifølge oppfinnelsen en blander med to innganger som er forbundet med henholdsvis den tjene-stesignalgenererende anordning og med en meldingsgenererende anordning, idet blanderens utgang er forbundet med telefonlinjen.
Ifølge et fordelaktig trekk ved oppfinnelsen omfatter systemet en tjenestesignal- og meldingsutsendelsessynkro-nisator.
Ifølge et annet fordelaktig trekk ved oppfinnelsen består blanderen av en transformator med to primærviklinger og én sekundærvikling, og viklingenes frie klemmer utgjør blanderens innganger, idet viklingenes fellesklemme er jordet.
Et ytterligere formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe et system for overføring av meldinger til et telefonapparat som er komplettert med en fremvisnings- eller betraktningsskjerm, og om nødvendig med ytterligere meldingsmottagende anordninger, såsom en trykkeanordning. Dette telefonapparat, som således snarere er blitt en abonnentterminal,
er derfor innrettet til å tilkoples til et telematisk nett som er konstruert for datatransmisjon. Denne terminal kunne for eksempel tilkoples til et videofonisk nett eller til et databank-konsultasjonsnett.
For oppnåelse av dette formål er raeldingsoverfø-ringssystemet ifølge oppfinnelsen kjennetegnet ved at meldingsgeneratoren består av en anordning for utsendelse av signaler, såsom datasignaler, som er egnet for å gjengis i telefonapparatet til den abonnent som anmoder om etablering av telefonforbindelsen, på en hjelpeanordning, såsom en betraktnings- og/eller- skriveskjerm, idet denne utsendelsesanordning er koplet til inngangen til en blander med en annen inngang som mottar tjenestesignalene, idet blanderens utgang er innrettet til å tilkoples til den anropende abonnents linje.
Ifølge et fordelaktig trekk ved oppfinnelsen omfatter overføringssystemet en separator for adskillelse av tjenestesignalene fra de signaler som skal gjengis på en hjelpeanordning, i abonnenttelefonapparatet eller abonnent-stasjonen.
Ifølge enda et fordelaktig trekk omfatter over-føringssystemet en tjenestesignal-nærværdetektor og eventuelt en detektor for avføling av øyeblikket for svar fra den anropte abonnents apparat eller stasjon, idet begge detektorer er tilkoplet til en styrekrets for henholdsvis innkopling og utkopling av meldingsgeneratoren.
Ifølge et ytterligere, fordelaktig trekk ved oppfinnelsen er abonnentens apparat eller stasjon utstyrt med en lagringsanordning eller hukommelse for lagring av den informasjon som mottas fra meldingsgeneratoren under tids-perioden for etablering av forbindelsen med den anropte abonnents apparat eller stasjon, og for å gjengi denne informasjon i hvilket som helst ønsket, passende tidspunkt på hjelpeanordningen, såsom betraktningsskjermen.
Oppfinnelsen vil forstås bedre, og ytterligere formål, særtrekk, detaljer og fordeler ved denne vil fremgå klarere av den etterfølgende nærmere beskrivelse under henvisning til de skjematiske tegninger som viser to utførelses-eksempler på oppfinnelsen, og der fig. 1 viser et blokk-skjema av prinsippet for meldingsoverføringssystemet ifølge oppfinnelsen, fig. 2 viser arrangementet av synkronisatoren i blokkskjemaet ifølge fig. 1, og fig. 3 viser en annen ut-førelse av oppfinnelsen for visuell fremvisning av meldinger.
Som vist på fig. 1, omfatter et telefonanlegg eller telefonarrangement på hvilket den foreliggende oppfinnelse er anvendelig, en anordning GS for generering av spesielle elektriske signaler og som er innrettet for utsendelse av et antall tjenestesignaler, såsom manøversignaler, tilbakean-ropssignaler, dirigeringssignaler, opptattsignaler, anrops-signaler osv. Disse signaler sendes til hvert abonnentapparat hvis mikrotelefon er blitt tatt av med henblikk på til-veiebringelse av en telefonforbindelse av dette apparat eller denne stasjon til et annet abonnentapparat eller en annen stasjon. Ifølge fig. 1 videresendes tjenestesignalene til det forbindelsesanmodende telefonapparat suksessivt gjennom telefonlinjeseksjoner A og B og en telefonnettseksjon SR. Hver av de forskjelligé seksjoner SR (av hvilke bare to er vist som eksempel) er koplet til linjeseksjonen eller linjeavsnittet B ved hjelp av en transformator TRS.
Slik det fremgår av fig. 1, kan den direkte forbindelse mellom telefonlinjeavsnittene A og B avbrytes ved hjelp av en inverter-bryter eller vender INI for innkopling av meldingsoverføringssystemet ifølge oppfinnelsen mellom begge linjeavsnitt.
Dette system omfatter en blander TRM med to innganger El, E2 og en utgang S. I det viste eksempel består blanderen av en transformator med to primærviklinger som er koplet i serie og hvis fellespunkt er jordet. Hver primær-viklings frie klemme danner den ene av blanderens to innganger El, E2. Inngangen El er koplet til utgangen fra en differensialforsterkeranordning AM hvis styre- eller driv-inngang er koplet til inngangslinjeavsnittet A via venderen INI. Transformatorblanderens TRM inngang E2 er innrettet til å koples til en anordning GM for generering av en melding, f.eks. en lydmelding, via et dempeledd AT, en vender IN2, en synkroniseringskrets CS, en vender IN3 og en passende transformator TRG. En vender IN4 gjør det mulig å fjerne synkronisatoren CS fra kretsen som sammenkopler blanderen TRM og meldingsgeneratoren GM. Synkroniseringskretsens CS inngang og utgang for de meldinger som skal overføres, er betegnet med henvisningsbetegnelsene El og S. Synkroniseringskretsen CS omfatter en andre inngang E2 på hvilken den mottar tjenestesignalene fra linjeavsnittet A. Arrangementet av synkroniseringskretsen CS skal beskrives nærmere senere .
Når det gjelder arrangementet av forsterkeren AM, fremgår det at dennes styreinngang er koplet til glidekontakten på et potensiometer Pl som med den ene klemme er koplet til linjeavsnittet A. Den andre klemme er jordet. Forsterkerens AM utgang er koplet via en kondensator Cl til transformatorblanderens TRM inngang El. En seriekrets bestående av en kondensator C2 og en motstand Ri er innkoplet mellom denne inngang og jord. Forsterkerens AM utgang er videre koplet via to seriekoplede motstander R2, R3 til jord. Forsterkerens andre inngang E2 er koplet via en kondensator C3 til fellespunktet for motstandene R2, R3. Det fremgår videre at en kondensator C4 er innkoplet mellom forsterkerens AM inngang El og jord.
Det skal påpekes at den meldingsgenererende anordning GM kunne omfatte én eller flere (f.eks. to, som på fig.
1) kassett- eller plateopptakeranordninger eller -leseanord-ninger og hjelpegeneratorer eller hjelpeanordninger av hvilken som hélst annen type. Det er fordelaktig at en generator som i prinsipp arbeider kontinuerlig uten stopp, er en plate-generator, mens en kassettgenerator er mer egnet for over-føring av spesielle meldinger på grunn av at den tilbyr for-delen med en rask kassettskifting. I tillegg til meldingsgeneratoren GM kan systemet ifølge oppfinnelsen omfatte en ytre modulasjonskilde SME for overføring av spesielle og tilfeldige meldinger. Denne kilde kunne være koplet til blanderen TRM i stedet for generatoranordningen GM, enten direkte via venderen IN2 eller via synkroniseringskretsen CS ved innstilling av venderen IN3 i den ikke viste stilling.
Arrangementet av synkroniseringskretsen CS skal beskrives i det følgende under henvisning til fig. 2.
Synkroniseringskretsen omfatter to deler, nærmere bestemt en første del I for på/av-styring av den meldingsgenererende anordning GM, og en andre del II som er innrettet til å slutte eller bryte forbindelsen mellom genereringsanordningen GM og blanderen TRM. Virkningen av delen I på genereringsanordningen GM er på fig. 1 illustrert med den pilforsynte linje F.
Delen I er koplet til den tjenestesignalmottagende inngang E2. Delen omfatter en flipp-flopp BAI bestående av to NOR-porter Pl, P2 som hver har to innganger. Slik som i og for seg kjent, er utgangen fra den ene port koplet til inngangen av den andre port. Den frie inngang til hver port danner den ene inngang til flipp-floppen. Portens Pl frie inngang er koplet til synkroniseringskretsens CS inngang E2 som er innrettet til å motta tjenestesignalene, via en krets som i hovedsaken omfatter en inngangstransformator TRC, et lavpassfilter PB, en Schmitt-triggerkrets BSl, en polvender eller polvendende bryter IVl og en differensialkrets CDl. Sistnevnte omfatter en kondensator C6 som er innkoplet mellom polvenderen IVl og portens Pl inngang, og en parallellfor-bindelse av en motstand R5 og en diode Dl som kopler denne inngang til jord. Det er diodens anode som er jordet. Som Schmitt-triggerkrets benyttes en seriekopling av to invertere IV2, IV3 som hver består av en NAND-port hvis innganger er sammenkoplet.
En motstand R6 er koplet i parallell med inverterne. Lavpassfilteret PB omfatter en kondensator C5 som er koplet parallelt med transformatorens TRC sekundærvikling, og en seriekopling av en variabel motstand R7 og en motstand R8 som er innkoplet mellom transformatorens sekundærvikling og Schmitt-triggerkretsen BS1. Fellespunktet mellom de to motstander R8 og R7 er koplet til katoden i en diode D2 hvis anode er jordet. Dette fellespunkt er videre koplet til den stasjonære kontakt i en bryterknapp Bl. Bryterens bevegelige kontakt er koplet til en positiv spenning via en motstand R9. I hvile er bryteren i sin åpne stilling.
Portéjis Pl utgang, som danner en utgang fra flipp-floppen BAI, er koplet via en motstand RIO til basisen i en koplingstransistor Tl. I denne transistors emitterkrets er det innkoplet en seriekopling av en motstand Ril og en lysemitterende diode DEI. Denne diode utsender lys av for eksempel rød farge. Transistorens Tl emitter danner en utgang fra styrekretsen for den meldingsgenererende anordning
GM.
Portens P2 frie inngang, som danner flipp-floppens BAI andre inngang, er koplet til en spenningsdeler bestående av en motstand R12 som er koplet til en positiv spenning,
og en variabel motstand R13 som er jordet, via en motstand R14, en Schmitt-triggerkrets BS2 og en differensialkrets CD2. Schmitt-triggerkretsen BS2 og differensialkretsen CD2 har samme konstruksjon som henholdsvis Schmitt-triggerkretsen BSl og differensialkretsen CDl. Inverterne IV4, IV5 og motstanden R15 svarer til henholdsvis inverterne IV2, IV3
og motstanden R6. Tilsvarende omfatter differensialkretsen CD2 en kondensator C8, en motstand RI7 og en diode D4 som svarer henholdsvis til kondensatoren C6, motstanden R5 og dioden Dl.
Når det gjelder spenningsdeleren, fremgår det at en motstand R16 kan koples i parallell med motstanden R12 via en bryterknapp B2 som er åpen i sin hvilestilling.
Portens P2 utgang, som danner en andre utgang fra flipp-floppen BAI, er koplet via en motstand R18 til en koplingstransistor T2. Denne transistors emitter danner en andre styreutgang for generatoranordningen GM og er jordet via en motstand R19 og en lysemitterende diode DE2 som er egnet til å utsende lys av grønn farge.
Synkroniseringskretsens CS del II, for etablering av forbindelsen mellom transformatorblanderen TRM og genereringsanordningen GM, omfatter en relékontakt ri som er innkoplet mellom inngangen El til synkroniseringskretsen CS og dennes utgang S. I hviletilstanden er kontakten ri åpen og forbinder utgangen S med jord via en motstand R20. Denne kontakt ri opereres av et relé R som er innkoplet i emitterkretsen til en transistor T3. En kopling bestående av en motstand R2 og en lysemitterende diode DE3 som er innrettet til å utsende lys av grønn farge, er koplet parallelt med releet R. Videre er en diode D5 koplet over reléets begge klemmer. Diodens anode er jordet. Transistoren T3 styres ved hjelp av en flipp-flopp BA2. For dette formål er en utgang fra denne flipp-flopp koplet til transistorens T3 basis via en motstand R22. En andre utgang fra flipp-floppen er forbundet med en seriekopling av en motstand R23 og en lysemitterende diode DE4. Denne diode utsender rødt lys. Lik som flipp-floppen BAI består flipp-floppen BA2 av to NOR-porter P3, P4 med to innganger, idet den ene inngang til hver port er forbundet med utgangen fra den andre port. Den frie inngang til hver port danner en styreinngang til flipp-floppen.
Styrekretsen for flipp-floppen BA2 omfatter et potensiometer P2 som er innkoplet mellom synkroniseringskretsens CS inngang El og jord, en Schmitt-triggerkrets BS3 som med sin inngang er koplet til potensiometerets P2 glidekontakt og med sin utgang er koplet til to parallellkoplede inngangskretser som hver er koplet til den frie inngang til en port P3, P4. Inngangskretsen til porten P3 omfatter en differensialkrets CD3, mens inngangskretsen til porten P4 omfatter en differensialkrets CD4 foran hvilken det er innkoplet en inverter IV6. Differensialkretsene CD3 og CD4
har samme konstruksjon som differensialkretsen CDl. Differensialkretsen CD3 omfatter således en kondensator CIO, en motstand R24 og en diode D6. Differensialkretsens CD4 elementer er betegnet med henvisningsbetegnelsene Cll, R25 og D7. Schmitt-triggerkretsen BS3 omfatter to invertere eller venderbrytere IV7 og IV8. En motstand R26 er koplet paral-
leit med inverterne. En motstand R2 7 er innkoplet mellom potensiometerets P2 glidekontakt og Schmitt-triggerens BS3 inngang. Det fremgår videre at en diode D8 er innkoplet mellom glidekontakten og jord. Det er diodens anode som er jordet.
Synkroniseringskretsens CS deler I og II er sammenkoplet ved hjelp av en diode D9 for å gjøre det mulig for delen II å virke på delen I.
Idet det på Aytt henvises til fig. 1, fremgår det at systemet ifølge oppfinnelsen også omfatter en høyttaler HP og en hodemottaker eller høretelefon CE som kan koples til systemet ifølge oppfinnelsen ved hjelp av to venderbrytere IN6 og IN7. I overensstemmelse med stillingen av venderen IN7 kan høyttaleren eller hodemottakeren koples parallelt med linjeavsnittet B eller innkoples i stedet for dette.
Det foran beskrevne meldingsoverføringssystem ifølge oppfinnelsen virker på følgende måte: Sendingen av en melding via telefonnettet kan finne sted så snart venderne INI - IN5 er i de stillinger som er vist på fig. 1. Begynnelsen av sendingen av en melding bestemmes av synkroniseringskretsen CS i synkront forhold til ankomsten av et tjenestesignal.
Før ankomsten av et sådant signal fra generatoren GS og forut for lukningen av bryterknappen Bl er synkroniseringskretsens CS flipp-flopp BAI forspent slik at portens Pl utgang oppviser et positivt potensial som representerer den logiske verdi 1. Portens P2 utgang er derfor i null-tilstanden hvorav følger at denne inngang til porten Pl som er koplet til den nevnte utgang, også er i O-tilstanden.. På grunn av beliggenheten av kondensatoren C6 oppviser portens Pl frie inngang automatisk verdien 0. Når det gjelder porten P2, er dennes frie inngang på grunn av kondensatoren C8 i O-tilstanden, mens den andre inngang oppviser verdien 1. Under disse forhold er transistoren Tl ledende eller på, og dioden DEI utsender rødt lys, hvilket indikerer at den meldingsgenererende anordning GM er av eller uvirksom. Transistoren T2 er av. Når det gjelder flipp-floppen eller multivibratoren BA2, er det portens P3 utgang som oppviser tilstanden 1. Begge innganger til porten er derfor i 0-tilstanden som følge av 0-verdien på portens P4 utgang og beliggenheten av kondensatoren Cll. Portens P4 innganger er i tilstandene 0 hhv. 1. Under disse forhold er dioden DE4 energisert. Transistoren T3 er av og releet R er ikke energisert. Reléets kontakt ri er åpen.
Ved lukning av bryterknappen Bl gjøres flipp-floppen eller multivibratroen BAI følsom overfor tjenestesignalene som kommer fra synkroniseringskretsens CS inngang E2. Disse signaler forårsaker at portens Pl frie inngang går over fra tilstanden 0 til tilstanden 1 og forårsaker således at flipp-floppen eller multivibratoren BAI vipper over eller endrer sin tilstand. Portens P2 utgang antar verdien 1 slik at transistoren T2 gjøres ledende og på emitteren frembringer et positivt signal som overføres til genereringsanordningen GM og kopler denne på. Generatoren starter da å utsende signaler som representerer den melding som skal utsendes. Disse meldingssignaler forårsaker at den frie inngang til flipp-floppens eller multivibratorens BA2 port P3 antar tilstanden 1, og forårsaker derved vipping av multivibratoren eller flipp-floppen BA2, ledning av transistoren T3, energi-sering av releet R og lukning av kontakten ri. Så snart denne kontakt er lukket, når meldingssignalene fra generatoren GM frem til inngangen E2 til blanderen TRM som mottar tjenestesignalene på sin andre inngang El. På sin utgang S frembringer blanderen en blanding av begge typer av signaler. Signalene kan tilmåles ved hjelp av forsterkeranord-ningen AM som virker som klippeforsterker, og ved hjelp av dempeleddet AT. Meldingene fra generatoren GM kan være av hvilken som helst passende karakter, såsom f.eks. musikk-eller reklamemeldinger. Det skal påpekes at multivibratore-nes eller flipp-floppenes BAI og BA2 porter P2 og P4 under overføringen av meldingene på sine to innganger oppviser potensialet 0 og på sine utganger oppviser verdien 1.
Ved slutten av overføringen av en melding retur-nerer portens P4 frie inngang til nivået 1 og forårsaker dermed omkopling eller tilstandsendring av multivibratoren eller flipp-floppen BA2, sperring av transistoren T3, de-energisering av releet R og åpning av kontakten ri og dermed avbrytelse av forbindelsen mellom blanderen TRM og den meldingsgenererende anordning GM. Ved hjelp av mellomkomsten av dioden D9 resulterer omkoplingen eller tilstandsendringen av flipp-floppen eller multivibratoren BA2 i omkopling eller vipping av flipp-floppen eller multivibratoren BAI. Portens Pl utgang blir på nytt positiv, og dette forårsaker at transistoren Tl blir ledende eller koples på. Det positive signal som frembringes på transistorens emitter, vil kople ut genereringsanordningen GM.
Dersom man ønsker å stoppe generatoren GM før slutten av en melding, er det tilstrekkelig å lukke knappbryteren B2 slik at portens B2 frie inngang bringes til å passere fra tilstanden 0 til tilstanden 1. Flipp-floppen eller raulti-vibratoren BAI endrer sin tilstand. Slik som nettopp angitt, resulterer dette i at generatoren GM stoppes eller utkoples.
Det er åpenbart at systemet ifølge fig. 1 og 2, slik det er beskrevet og vist, kan modifiseres på forskjellige måter innenfor oppfinnelsens ramme. For eksempel kan blanderen være av hvilken som helst passende type. Synkroniseringskretsen CS kan omfatte midler for å bringe generatoren GM til å stoppe eller utkoples ved slutten av et tjenestesignal. Genereringsanordningen GM kan omfatte et vilkårlig antall generatorer som hver er innrettet til å koples til transformatoren TRG ved hjelp av en bryter, som vist på fig. 1.
Fig. 3 viser en utførelse av oppfinnelsen som er tilpasset til et telematisk system.
Slik det fremgår av fig. 3, er en abonnentterminal A i et sådant system koplet via en abonnenttelefonlinje LT til en sentralstasjon B. Abonnentterminalen A omfatter et telefonapparat AT og en databehandlende anordning TD som er tilpasset til å reprodusere eller gjengi den informasjon eller de data som kan overføres til terminalen A ved hjelp av abonnentlinjen LT, på en passende hjelpeanordning. Ifølge figuren er inngangene til telefonapparatet AT og databehand-lingsanordningen TD koplet til en respektiv utgang fra en signalseparator SP hvis inngang er koplet til abonnenttele-fonlinjen LT. Oppgaven til denne separator er å separere de akustiske signaler som er tilpasset til å utleses eller oppfanges av telefonapparatets AT mottaker, fra de data, f.eks. siffersignaler, som skal behandles i anordningen TD.
I det viste eksempel omfatter denne databehandlingsanordning TD i hovedsaken en betraktningsskjerm EV, såsom f.eks. en katodisk skjerm, en trykkeanordning IM, såsom en skriver, og en lagrings- eller minneanordning ME. Disse forskjellige anordninger er koplet til en modulator-demodulator-enhet (MODEM) MDI som utfører funksjonen til en omformer slik det er kjent i teknikken. Lagringsanordningen ME er innrettet til å motta serieinformasjon og til å utsende informasjonen i parallell eller i serie, men eventuelt med en høyere overføringshastighet. Pilene viser virkningen av lagringsanordningen på skjermanordningen EV og på skriveanordningen IM.
Når det gjelder sentralstasjonen B, er det anordnet en blander M hvis begge innganger er tilpasset til å koples til en tjenestesignalgenerator GS og til en meldingsgenerator GM. Blanderens utgang er koplet til abonnentlinjen LT.
I overensstemmelse med oppfinnelsen består meldingsgeneratoren av en anordning for utsendelse av signaler, såsom datasignaler, som er tilpasset til å behandles i en databehandlingsanordning, såsom anordningen TD i abonnentterminalen A, dvs. meldinger som er tilpasset til å gjengis på en hjelpeanordning, såsom betraktnings- eller fremvis-ningsskjermen EV, og/eller på en skriveanordning (skriveren IM). Eventuelt med assistanse av en modemanordning MD2 kan den informasjon som skal sendes til terminalen A, behandles slik at den med hensyn til overføringshastighet og frekvens-båndbredde eller frekvensområde svarer til de datasignaler som normalt overføres ved hjeJp av nettet.
Meldingsgeneratoren GM drives ved hjelp av en styrekrets C, ifølge det viste eksempel under virkningen av to detektorer Dl, D2 som er koplet til telefonlinjen mellom tjenestesignalgeneratoren GS og blanderen. Detektoren Dl kan evnetuelt utføre den funksjon å avføle tilstedeværelse på abonnentlinjen av et tjenestesignal, for eksempel av et signal som anmoder den abonnent som benytter terminalen A, etter at han har avløftet mikrotelefonen på sitt telefonapparat AT, om å slå anropsnummeret til det telefonapparat eller den stasjon eller terminal med hvilken han ønsker å kommunisere. Detektoren D2 kan eventuelt være følsom for slutten av trinnet med etablering av telefonforbindelsen, og særlig for det øyeblikk i hvilket den anropte abonnent svarer, f.eks. ved å avløfte sin mikrotelefon.
Det signal som frembringes av detektoren Dl, kan eventuelt forårsake at styrekretsen C innkopler eller setter i drift meldingsgeneratoren, mens et signal fra detektoren D2 even-■ tuelt kan forårsake at generatoren GM stanses eller utkoples via styrekretsen C. I et sådant tilfelle ville generatoren GM utsende meldinger under hele trinnet med etablering av telefonforbindelsen inntil øyeblikket for et positivt svar fra den anropte abonnents telefonapparat.
Detektorene kunne selvsagt, samtidig som de eventuelt var komplettert med andre detektorer, være tilpasset til å utføre mer komplekse funksjoner, og for eksempel til å arbeide på en sådan måte at generatoren GM sender bare under perioder med fravær av tjenestesignaler, eller bare under visse perioder av linjeforbindelsesetableringstrinnet. Det kunne også være sørget for at tjenestesignalgeneratoren GS styrer meldingsgeneratoren direkte eller indirekte, i overensstemmelse med den type av tjenestesignaler som den utsender, slik som symbolisert ved den pilforsynte, strek-tegnede linje.
Disse forskjellige enkle eller også komplekse funksjoner for styring av meldingsgeneratoren GM kan utføres på hvilken som helst kjent, passende måte.
Det skal bemerkes at tjenestesignalene består av perioder av tilstedeværelse av svingninger med frekvenser på flere hundre Hertz, f.eks. mellom 400 og 500 Hz. Disse signaler kan derfor lettvint detekteres eller avføles.
Det innses lettvint at separasjonen av tjenestesignalene fra datasignalene under sådanne omstendigheter lettvint kan utføres ved hjelp av abonnentterminalens A separator SP dersom modemet MD2 som danner en omformer som er knyttet til meldingsgeneratoren GM, benytter bærefrekvenser som er tilstrekkelig adskilt fra tjenestefrekvensene.
For å fullføre beskrivelsen av det viste meldings-overføringssystem, omfatter dette system en venderbryter CMI for kortslutning av blanderen M, og en venderbryter CM2 som er tilpasset til å forbinde telefonapparatet AT og data-behandlingsanordningen TD vekselvis og direkte med telefonlinjen LT uten at signalene tvinges til å passere gjennom separatoren SP. Slik som symbolisert med de pilforsynte linjer, kan venderbryteren CMI eventuelt påvirkes av styre-anordningen C i synkroniserende forhold til operasjonen av meldingsgeneratoren GM.
Meldingsoverføringssystemets virkemåte sier seg selv ut fra beskrivelsen av systemets konstruksjon og av de funksjoner som de forskjellige elementer og anordninger må utføre.
Når en eierabonnnet av terminalen A ønsker å bli satt i forbindelse via telefon- eller dataoverføringsnettet med en annen abonnents apparat, stasjon eller terminal, som kan være en databank eller f.eks. et banktransaksjonssenter eller hvilket som helst annen informasjonsutsendende insti-tusjon, løfter han av mikrotelefonen på sitt telefonapparat AT. Etter dette trinn sender sentralstasjonen til abonnenten flere signaler som anmoder abonnenten om å utføre de nødvendige trinn for etablering av telefonforbindelsen. I overensstemmelse med de funksjoner som er tildelt detektorene Dl, D2 som er beskrevet foran, vil meldingsgeneratoren GM utsende meldinger av en beskaffenhet som er egnet for å gjengis i den abonnentterminal A fra hvilken anropet for etablering av en telefonforbindelse utgår. Før disse signaler når frem til blanderen M og før de innmates i abonnentens telefonlinje LT, hvor de eventuelt vil bli overlagret på tjenestesignalene, vil de bli behandlet av modemet MD2 for å tilpasses til nettets egenskaper og muligheter. Denne behandling er selvsagt forskjellig alt etter som telefon-linjene er vanlige linjer eller spesiallinjer, dvs. består av f.eks. fiberoptikk- eller koaksialkabler. Det er velkjent at i sistnevnte tilfelle kan utmatningen av binærsifre eller bits, dvs. overføringshastigheten eller modulasjons-hastigheten, være mye høyere og også muliggjøre overføring av fjernsynssignaler. Modemene MDI og MD2 må derfor være konstruert i overensstemmelse med den tillatelige modula-sjonshastighet for nettet.
Systemet ifølge oppfinnelsen muliggjør dataover-føring fra meldingsgeneratoren GM under hele perioden for etablering av telefonforbindelsen.
I abonnentterminalen A kan datasignalene, etter å ha blitt ført gjennom separatoren SP, betraktes eller frem-vises visuelt direkte og umiddelbart på skjermen EV, eller trykkes ved hjelp av skriveranordningen IM. Dersom nettet tillater en tilstrekkelig overføringshastighet, kan den anropende abonnent se for eksempel et fjernsynsbilde eller en tekst som fremkommer på abonnentens skjerm. Dersom telefonlinjen ikke tillater en tilstrekkelig høy overføringshastig-het, dvs. en binærsiffer- eller bit-utmatning som er tilstrekkelig for en direkte fremvisning som et bilde på skjermen, kan informasjonen eventuelt lagres i lageret eller hukommelsen ME og senere overføres f.eks. ved et gitt tidspunkt med en tilstrekkelig utmatningshastighet til skjermen eller til skriveren.
Det vil innses at meldingsoverføringssystemet ifølge oppfinnelsen muliggjør et stort antall anvendelser uten å avvike fra det prinsipp som er blitt angitt foran.
I systemet ifølge fig. 3 kan det selvsagt benyttes en synkroniseringskrets av den type som er beskrevet i forbindelse med den utførelse som er vist på fig. 1 og 2.
Omvendt kan en styrekrets for en deteksjonsanord-ning, slik som vist og beskrevet i forbindelse med systemet på fig. 3, benyttes i utførelsen ifølge fig. 1 til erstatning for synkronisatoren. For den første utførelse, kunne det således tilveiebringes en utsendelse av meldinger under perioden med stillhet mellom to suksessive tjenestesignaler. Som en generell regel kan de anordninger som benyttes i den ene utførelse, innbygges i den andre utførelse, i det minste i en passende, praktisk og eventuelt ekvivalent versjon.

Claims (20)

1. System for overføring av meldinger til et telefonapparat over den til apparatet hørende telefonlinje i et telefonanlegg, omfattende en anordning for generering av tjenestesignaler angående etableringen av en telefonforbindelse mellom dette apparat og et annet abonnentapparat, karakterisert ved at det omfatter en blander med to innganger som er forbundet med henholdsvis den tje-nestesignalgenererende anordning og med en meldingsgenererende anordning, idet blanderens utgang er forbundet med telefonlinjen .
2. System ifølge krav 1, karakterisert ved at det omfatter en krets for synkronisering av utsendel-ser av tjenestesignaler og av meldinger.
3. System ifølge krav 1, karakterisert ved at blanderen består av en transformator med to primærviklinger og en sekundærvikling, og at primærviklingenes frie klemmer danner innganger til blanderen, idet viklingenes felles klemme er jordet.
4. System ifølge krav 1, karakterisert ved at det omfatter en vender som sørger for innkopling av systemet i den tjenestesignaldirigerende telefonlinje.
5. System ifølge krav 1, karakterisert ved at den krets som er koplet til blanderens ene inngang, omfatter en forsterker, mens den krets som er koplet til blanderens andre inngang, omfatter et dempeledd.
6. System ifølge krav 2, karakterisert ved at synkroniseringskretsen omfatter et første kretsarrangement for på/av-styring av den meldingsgenererende anordning, og som er koplet til det innkommende tjenestesignalavsnitt av telefonlinjen og er følsomt for disse tjenestesignaler.
7. System ifølge krav 6, karakterisert ved at synkroniseringskretsen omfatter et andre kretsarrangement for styring av slutningen og brytningen av en forbindelse mellom blanderen og den meldingsgenerernde anordning i overensstemmelse med tilstedeværelse av, fravær av og/eller slutt på en melding fra den genererende anordning på en inngang til synkroniseringskretsen.
8. System ifølge krav 7, karakterisert ved at synkroniseringskretsen omfatter en anordning for sammenkopling av de første og andre kretsarrangementer og som er innrettet til å bevirke generering av et styresignal for utkopling av genereringsanordningen ved hjelp av det første kretsarrangeraent ved deteksjon av slutten på en melding ved hjelp av det andre kretsarrangement.
9. System ifølge krav 8, karakterisert ved at synkroniseringskretsens første kretsarrangement omfatter en styreanordning for stansing av genereringsanordningen før slutten av en melding.
10. System ifølge krav 7, karakterisert ved at synkroniseringskretsen omfatter en omkasterbryter som er innkoplet mellom dens meldingsmottagende inngang og dens utgang, og en styrekrets for omkasterbryteren som er følsom for tilstedeværelsen av en melding på dens meldingsmottagende inngang.
11. System ifølge krav 7, karakterisert ved at det første kretsarrangement omfatter en bistabil mul tivibrator med to innganger og to utganger, idet den ene inngang er koplet til en detektorkrets for avføling av et tjenestesignal for å bevirke generering av et signal for å kople genereringsanordningen på, mens den andre inngang danner styreinngangen for stansing eller utkopling av genereringsanordningen .
12. System ifølge krav 11, karakterisert ved at synkroniseringskretsens andre kretsarrangement omfatter en bistabil multivibrator, idet den ene inngang er føl-som for tilstedeværelsen av en melding på den meldingsmottagende inngang, mens den andre inngang er følsom for slutten av en melding.
13. System ifølge krav 12, karakterisert ved at den bistabile multivibrators ene inngang er koplet til en styrekrets for et relé, idet omkasterbryteren er en kontakt som opereres av et relé.
14. System ifølge krav 12, karakterisert ved at hver bistabil multivibrator består av to NOR-porter, idet utgangen fra den ene port er koplet til inngangen av den andre port.
15. System ifølge krav 1, karakterisert ved at den omfatter én meldingsgenerator bestående av en anordning for utsendelse av signaler, såsom datasignaler, som er tilpasset til å gjengis i det telefonapparat som krever etablering av telefonlinjeforbindelsen, på en hjelpeanordning, såsom en betraktningsskjerm eller en skriveanordning, idet denne utsendelsesanordning er koplet til en inngang av blanderen hvis andre inngang mottar tjenestesignalene fra tjenestesignalgeneratoren, idet blanderens utgang er innrettet til å forbindes med linjen til den anropende abonnent.
16. System ifølge krav 15, karakterisert ved at det omfatter en separator for separering av tjenestesignalene fra de signaler som skal gjengis på den nevnte hjelpeanordning i abonnentens telefonapparat.
17. System ifølge krav 15, karakterisert ved at det omfatter en detektor som avføler tilstedeværelse av tjenestesignaler, og eventuelt en annen detektor som av-føler øyeblikket for svar fra den anropte abonnents telefonapparat, idet disse detektorer er koplet til en styrekrets for henholdsvis innkopling og utkopling av meldingsgeneratoren.
18. System ifølge krav 15, karakterisert ved at abonnentens telefonapparat er utstyrt med en lagringsanordning for lagring av den informasjon som mottas fra meldingsgeneratoren under perioden for etablering av forbindelsen med den anropte abonnents telefonapparat, og for gjen-givelse av denne informasjon ved hvilket som helst ønsket, passende tidspunkt på hjelpeanordningen, såsom betraktningsskjermen eller skriveanordningen.
19. System ifølge krav 15, karakterisert ved at en modemanordning er innkoplet mellom meldingsgeneratoren og blanderen.
20. System ifølge krav 1, karakterisert ved at det omfatter en omkasterbryter for kopling av blanderen på eller av, idet denne omkasterbryter opereres i syn-kronisert forhold til styringen av meldingsgeneratoren.
NO824409A 1981-12-30 1982-12-29 System for overfoering av meldinger til et telefonapparat over abonnentlinjen i et telefonsystem. NO155029C (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8124542A FR2519217A1 (fr) 1981-12-30 1981-12-30 Systeme de transmission de messages a un poste telephonique par la ligne d'abonne dans une installation telephonique
FR8219239A FR2536229A2 (fr) 1981-12-30 1982-11-17 Systeme de transmission de messages a un poste telephonique par la ligne d'abonne dans une installation telephonique

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO824409L NO824409L (no) 1983-07-01
NO155029B true NO155029B (no) 1986-10-20
NO155029C NO155029C (no) 1987-01-28

Family

ID=26222686

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO824409A NO155029C (no) 1981-12-30 1982-12-29 System for overfoering av meldinger til et telefonapparat over abonnentlinjen i et telefonsystem.

Country Status (17)

Country Link
EP (1) EP0083893B1 (no)
JP (1) JPS58146169A (no)
BR (1) BR8207554A (no)
CA (1) CA1198843A (no)
DE (1) DE3264697D1 (no)
DK (1) DK580482A (no)
ES (1) ES8309048A1 (no)
FR (1) FR2536229A2 (no)
GR (1) GR77820B (no)
HK (1) HK40287A (no)
HU (1) HU190828B (no)
IL (1) IL67553A (no)
MC (1) MC1507A1 (no)
NO (1) NO155029C (no)
OA (1) OA07294A (no)
PT (1) PT76054B (no)
SG (1) SG3987G (no)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE130257T1 (de) * 1983-06-29 1985-08-14 Leonello Monte-Carlo Segre-Amar System und verfahren zur uebertragung von nachrichten an einen teilnehmerapparat ueber eine mit ihm verbundene teilnehmerleitung.
USRE34380E (en) * 1986-09-05 1993-09-14 Method and apparatus for applying messages in a telecommunications network
US4811382A (en) * 1986-09-05 1989-03-07 Sleevi Neil F Method and apparatus for applying messages in a telecommunications network
US5557658A (en) * 1991-06-20 1996-09-17 Quantum Systems, Inc. Communications marketing system
US5321740A (en) * 1991-06-20 1994-06-14 Quantum Systems, Inc. Telephone marketing system
SV1994000033A (es) * 1994-04-21 1995-10-30 Blen Georgina Borbon Publitel internacional.
EP0713317A1 (en) * 1994-11-18 1996-05-22 Georgina Borbon Blen Method and apparatus for servicing advertising messages by telephone

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB452495A (en) * 1934-11-21 1935-05-23 Laszlo Szanto Improvements in telephone exchange systems
JPS51150221A (en) * 1975-06-18 1976-12-23 Hitachi Ltd Maltiplex transmission method and device for voice and picture informa tion
JPS52112216A (en) * 1976-03-17 1977-09-20 Kokusai Denshin Denwa Co Ltd Complex communication system made by dividing frequency range
US4232199A (en) * 1978-10-18 1980-11-04 Summa Four, Inc. Special services add-on for dial pulse activated telephone switching office
FR2452842A1 (fr) * 1979-03-28 1980-10-24 Materiel Telephonique Terminal de telecommunications

Also Published As

Publication number Publication date
GR77820B (no) 1984-09-25
DE3264697D1 (en) 1985-08-14
HK40287A (en) 1987-05-29
ES518670A0 (es) 1983-10-01
IL67553A (en) 1987-01-30
PT76054B (fr) 1986-01-16
EP0083893A1 (fr) 1983-07-20
IL67553A0 (en) 1983-05-15
NO824409L (no) 1983-07-01
OA07294A (fr) 1984-08-31
SG3987G (en) 1988-09-16
EP0083893B1 (fr) 1985-07-10
BR8207554A (pt) 1983-10-25
DK580482A (da) 1983-07-01
NO155029C (no) 1987-01-28
FR2536229B2 (no) 1985-04-26
ES8309048A1 (es) 1983-10-01
HU190828B (en) 1986-11-28
JPS58146169A (ja) 1983-08-31
PT76054A (fr) 1983-01-01
MC1507A1 (fr) 1983-11-17
CA1198843A (en) 1985-12-31
FR2536229A2 (fr) 1984-05-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4510349A (en) System and method for transmitting messages to a telephone set through the subscriber's line in a telephone system
US6567508B2 (en) Communication device
NO155029B (no) System for overfoering av meldinger til et telefonapparat over abonnentlinjen i et telefonsystem.
US2884491A (en) Message-waiting signal for telephone subscribers
NO832302L (no) Apparat og framgangsmaate for automatisk datakommunikasjon med en telefonabonnent-terminal som er tilpasset for datautveksling
US4641337A (en) Key telephone system with means for operatively connecting another key telephone systems
US3609692A (en) Communications monitor for data processing system
JPS63211949A (ja) 電話装置
JP4558848B2 (ja) 通信ネットワークの試験
US2237154A (en) Telegraph exchange system
US1719494A (en) Telephone-exchange system
JPS62253262A (ja) 警報送信装置
US1173776A (en) Telephony.
JPH0139263B2 (no)
JPS6010865A (ja) メツセ−ジ伝送システムおよびその方法
JP2852875B2 (ja) ボタン電話装置
JPH0364152A (ja) 留守番電話装置
JPH04215356A (ja) 電話通信案内サービス方式
JP3166280B2 (ja) メッセージ選択機能付電話端末制御方法と電話端末装置
US851803A (en) Telephone trunking system.
JPS6077563A (ja) 障害通報装置
JPS5835427B2 (ja) キ−ボ−ド・ダイヤル方式
KR950035275A (ko) 긴급전화호출기능을 갖춘 전화시스템
JPS5620369A (en) Automatic information unit
JPS63276956A (ja) 端末属性設定方式