NO152071B - Innretning for innfangning av flyvende skogskadedyr, isaer barkbiller - Google Patents

Innretning for innfangning av flyvende skogskadedyr, isaer barkbiller Download PDF

Info

Publication number
NO152071B
NO152071B NO832996A NO832996A NO152071B NO 152071 B NO152071 B NO 152071B NO 832996 A NO832996 A NO 832996A NO 832996 A NO832996 A NO 832996A NO 152071 B NO152071 B NO 152071B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
openings
hollow body
wall
protrusions
hole body
Prior art date
Application number
NO832996A
Other languages
English (en)
Other versions
NO832996L (no
NO152071C (no
Inventor
Hans Niemeyer
Original Assignee
Niedersaechs Mini Ernaehrung
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Niedersaechs Mini Ernaehrung filed Critical Niedersaechs Mini Ernaehrung
Publication of NO832996L publication Critical patent/NO832996L/no
Publication of NO152071B publication Critical patent/NO152071B/no
Publication of NO152071C publication Critical patent/NO152071C/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01MCATCHING, TRAPPING OR SCARING OF ANIMALS; APPARATUS FOR THE DESTRUCTION OF NOXIOUS ANIMALS OR NOXIOUS PLANTS
    • A01M1/00Stationary means for catching or killing insects
    • A01M1/10Catching insects by using Traps
    • A01M1/106Catching insects by using Traps for flying insects
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01MCATCHING, TRAPPING OR SCARING OF ANIMALS; APPARATUS FOR THE DESTRUCTION OF NOXIOUS ANIMALS OR NOXIOUS PLANTS
    • A01M1/00Stationary means for catching or killing insects
    • A01M1/02Stationary means for catching or killing insects with devices or substances, e.g. food, pheronones attracting the insects
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01MCATCHING, TRAPPING OR SCARING OF ANIMALS; APPARATUS FOR THE DESTRUCTION OF NOXIOUS ANIMALS OR NOXIOUS PLANTS
    • A01M2200/00Kind of animal
    • A01M2200/01Insects
    • A01M2200/012Flying insects
    • GPHYSICS
    • G10MUSICAL INSTRUMENTS; ACOUSTICS
    • G10LSPEECH ANALYSIS TECHNIQUES OR SPEECH SYNTHESIS; SPEECH RECOGNITION; SPEECH OR VOICE PROCESSING TECHNIQUES; SPEECH OR AUDIO CODING OR DECODING
    • G10L19/00Speech or audio signals analysis-synthesis techniques for redundancy reduction, e.g. in vocoders; Coding or decoding of speech or audio signals, using source filter models or psychoacoustic analysis
    • G10L2019/0001Codebooks
    • G10L2019/0004Design or structure of the codebook
    • G10L2019/0005Multi-stage vector quantisation

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Pest Control & Pesticides (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Insects & Arthropods (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en innretning for innfanging av barkbiller ifølge kravenes innledning.
Den skade som hvert år påføres skogene av skadedyr, især barkbiller, er betydelig. Mot barkbiller hvorav enkelte typer dreper levende nåletrær og andre typer skader felte trær i skogen, behandles årlig hundretusener kubikkmeter felte nåletrær i skogen med gift, for å hindre utvikling av billene i stammene eller å drepe allerede oppstartet utvikling. Ved disse gifter drepes også nyttige og indifferente insekter og andre små levende vesener. Livet i skogen påvirkes derved.
I tillegg kommer at den bestående lovgivning i sterk grad
har innskrenket bruken av gifter med henblikk på beskyttelse av drikkevannet og i fremtiden antagelig vil innskrenke den ytterligere. Da den økonomiske betydning av barkbillen på grunn av industrinedfall (surt regn) som gjør trærne dispo-nible for billeangrep, kommer til å stige, er det absolutt nødvendig å finne et utvei ved hjelp av virksomme og gift-frie bekjempelsesmetoder.
I den siste tid er derfor bestemte insektsarter hvis artsegne lokkestoffer (feromoner) er identifisert kjemisk og syntetisert. Man forsøker å gjøre disse lokkestoffer nyttbare især ved tilpasning av feller for den enkelte insektsarts biologi tillempet praksis for bekjempelse og angrepsprognose. Ved de fangstanordninger som benyttes ved barkbillebekjempel-sen skilles prinsipielt mellom to forskjellige typer, nem-
lig en felle for flyving og en felle for landing. Prinsippet for fellen ved flyving består i at de biller som lokkes ved hjelp av lokkestoffet under flyving uforvarende støter mot en for insektene ikke synlig barriere (anslagsflate), styr-ter ned og deretter på en eller annen måte fanges. Prinsippet for fellen ved landing består i at de biller som er tillokket av lokkstoffet lander aktivt og målrettet på fellens ytre vegg og må løpe rundt på denne inntil de finner et gjen-nomgangshull. De må deretter krype gjennom hullet inn i fellen og faller direkte ned i en oppsamlingsbeholder anordnet
i bunnen.
En felle for innfanging av flyvende skadeinsekter fremgår eksempelvis av DE 2 924 629. Denne felle som betegnes lokkestoffelle, har to plane plater som krysser hverandre i rett vinkel og som tjener som anslagsflater, henholdsvis fly<y>ebarrierer. Flatene er anordnet på en trakt med en glatt overflate som munner ut i en under denne anordnet oppfangs-beholder i hvilken en beholder med lokkestoff er anordnet. Skadedyrene støter under flukt mot den for dem ikke synlige plate og faller, når alle deler virker tilfredsstillende, i trakten og derfra i oppsamlingsbeholderen. For at denne felle skal kunne oppnå et tilfredsstillende resultat må platenes og dermed også traktens flater være store nok. Dette medfører at ikke bare de skadedyr som skal innfanges, men mange ganger til og med fugler, plantedeler og andre fremmedlegemer, faller ned i trakten slik at dennes i og for seg glatte overflate belegges og får en ru overflate ved tilsmussing. Denne ulempe oppstår især også tidlig på sommeren ved furupollen (blomster-støv) . De skadedyr som faller i trakten glir derved ikke lengre ned i oppsamlingsbeholderen. De kan tvertimot holde seg fast i trakten og derfra fly tilbake til skogen. På grunn av den store traktåpning virker i tillegg regn, sne og vind negativt på denne felles funksjon. Denne kjente felle er derfor ofte ute av funksjon.
En innretning av den innledningsvis beskrevne type fremgår av DE 2 821 378. Denne innretning er en felle ved landing som spesielt ble utviklet for barkbillen. Denne kjente innretnings hullegeme har i dens under bruk øvre område et stort antall gjennomgående åpninger. Dens øvre overflate er ru for å muliggjøre at billene skal kunne lande og løpe, mens dens indre overflate er utført meget glatt. De gjennomgående hulls umiddelbare omgivelse er på hullegemets glatte indre side likeledes ru. Beholderen med lokkestoff er anbragt i hullegemets indre. Slik som praksis har vist er en slik innretning godt egnet for innfanging av barkbiller, uten at det foreligger fare for beskadigelse av nyttedyr.
Ved deres spesielle utforming er denne kjente innretning imidlertid nøyaktig tilpasset barkbillene, mens mange andre skogs-skadedyr overhodet ikke eller kun rent tilfeldig kan fanges inn ved hjelp av denne innretning. I tillegg er innfangings-resultatet for denne kjente felle, hvor skadedyrene må fly målrettet, betydelig dårligere enn for fellen under flukt,
da fellene ved landing, som nevnt ovenfor, stiller betydelig høyere krav til billene enn fellene ved flyving.
Oppfinnelsen tar sikte på å løse den oppgave å frembringe en felle for flyvende skadeinsekter, hvor plantedeler og andre fremmedlegemer ikke kan påvirke deres funksjonsevne og således kan benyttes uten vedlikehold, grunnet deres enkle oppbygning.
Denne oppgave løses ved en innretning av den innledningsvis nevnte type ifølge oppfinnelsen ved de i kravenes karakteriserende deler anførte trekk.
Da en slik innretning ikke har noen oppfangstrakt
som er direkte tilgjengelig utenfra, kan den benyttes på tilfeldige steder i skogen uten fare for forstyrrelser i funksjonen på grunn av tilsmussing eller tilstopping.
Faren for at plantedeler, eksempelvis grener eller blader eller andre fremmedlegemer, skal kunne trenge inn i hullegemet eller lukke åpningene, er redusert til et minimum. Fremspringenes skråflater kan utføres så korte i skade-insektenes gliretning at heller ikke blomsterstøv som over-føres av vinden, kan hindre at skadeinsektene glir ned i oppsamlingsbeholderen. I tillegg oppnås at selv om noen åpninger skulle bli ubrukbare ved tilsmussing, vil ikke hele innretningens funksjonsevne påvirkes i betydelig grad da det alltid vil foreligge tilstrekkelig mange åpninger som er frie og gjennom hvilke de skadeinsekter som støter mot hulllegemet, kan føres inn i hullegemets indre gjennom fremspringene og dermed når frem til oppsamlingsbeholderen fra hvilken de ikke mere kan komme fri.
Hullegemet kan utformes rektangulær eller rundt, hhv. elliptisk. I en foretrukket utførelse har det to store parallelle sideflater som tjener til anslagsflater og i hvilke åpningene er anordnet. De to anslagsflåtene er ved hjelp av to smale sider forbundet til det lukkede hullegeme. I smal-sidene kan det for forbedring av utlufting og avgivelse av lokkestoff, være anordnet gjennomgående hull.
Åpninger og fremspring kan fremstilles i en spesielt hensiktsmessig utforming ved at hullegemets vegger snittes i U-form. Den ved et slikt innsnitt oppnådde klaff bøyes deretter utad til en skråstilling om en linje som forbinder spis-sene i U-en. Det oppstår derved i veggen en åpning og det dannes samtidig et fremspring.
Utførelser av oppfinnelsen er vist på tegningen hvor figur 1 viser et frontriss av en innretning ifølge oppfinnelsen, figur 2 viser et sideriss av innretningen, figur 3 og 4 viser detaljer i forstørret målestokk, figur 5 viser en oppsamlingsbeholder som kan benyttes i innretningen, i forstør-ret målestokk, og figur 6-8 viser skjematisk grunnriss av innretningen med hullegemer som avviker fra den på figur 1 viste tverrsnittsform.
Figur 1 og 2 viser en innretning, hvis hullegeme 1 består av to til hverandre parallelle, store sideflater 2 og 3 og to smalsider 4 som forbinder de to foregående, hvorav på figur 2 kun én er vist. I sideflatene 2 og 3 er det anordnet flere åpninger 5 og fra sideflatene står et antall fremspring 6 ut som tilsvarer antallet åpninger. Under sideflatene 2 og 3 er en oppsamlingsbeholder 7 anordnet hvis oppbygning eksempelvis fremgår av figur 5. I de smale sider 4 kan gjennomgående hull 8 anordnes for forbedring av hullegemets 1 ventilasjon.
Åpningene 5 er som vist på figur 1, fordelt over hele
. sideflatens 2 høyde. De er alle utformet uavhengig av hverandre og fortrinnsvis som langsgående slisser. Åpningene 5 er fordelaktig anordnet slik over sideflatens 2 høyde at åpningene i ett plan befinner seg i området for avstanden mellom åpningene i det ovenfor liggende og det nedenfor liggende plan. I tillegg skal åpningene 5 i enkelte plan alle være så lange at de overlapper hverandre, sett i projeksjon oven-fra og nedad. Sett fra hullegemets 1 overside vil det således se ut som om det over hele flaten, hhv. over hele sideflatenes 2 og 3 bredde, foreligger et fremspring 6. Skadeinsekter som flyr mot hullegemet 1, hhv. sideflatene 2 og 3, kan altså ikke falle helt ned. De blir tverimot oppfanget av ett av fremspringene 6 og når deretter gjennom den tilsva-
rende åpning 5 inn i hullegemets 1 indre.
Et fremspring 6 oppnås eksempelvis ved at et U-formet snitt 10, tilsvarende figur 4, anordnes i hullegemets vegg 9. Derves oppstår en klaff 11 som kan bøyes om den stiplede for-bindelseslinje 12 mellom U-ens to spisser. Når denne klaff, tilsvarende figur 3, bøyes skrått utad, danner den fremspringet 6 og etterlater åpningen 5 i veggen 9. Fremspringet 6 begynner således uten avsatser og knekk ved åpningens 5 underside 13 og fc-rløper skrått utad og oppad, i forhold til hullegemets 1 bruksstilling. Fremspringets 5 høyeste punkt ligger altså på den side som vender bort fra veggen 9. Skadeinsekter som faller mot fremspringet 6 glir altså på dette direkte gjennom den tilhørende åpning 5 og inn i hullegemet 1.
Fremspringene 6 kan også utformes på enhver annen tenk-bar måte i hullegemets 1 vegg 9, som allerede ved dennes frem-stilling kan utformes med tilsvarende åpninger 5. Åpningenes og fremspringenes form kan også velges fritt. De må imidlertid alltid være avstemt i forhold til hverandre slik at fremspringene 6 begynner ved åpningenes 5 nederste kant 13 slik at det foreligger en glatt innad vendende glideflate som ikke avbrytes av kanter eller andre hindrer.
For beskyttelse av fremspringenes 6 oppad vendende flater kan det ved det lukkede hullegemes 1 i bruksstilling øvre kant, være anordnet et omløpende takformet fremspring 14 som rager ut over fremspringene 6. For letter utskifting av den lokkestoffdispenser som skal anbringes i hullegemet,
kan hullegemet 1 være lukket øverst ved et avtagbart deksel.
Skadeinsekter som under flukt støter mot hullegemet 1 og trenger inn i dette, faller ned i oppsamlingsbeholderen 7. Denne er fortrinnsvis utformet i to deler og har innad vendende, meget glatte skråflater 15 og 16 som frigjør en smal åpning 17. Skråflåtene 15 og 16 kan også være dannet av hullegemet 1, idet dettes vegger i det nedre område er bukket tilsvarende skrått. Skadeinsektene glir gjennom åpningen 17 inn i oppsamlingsbeholderen. De kan imidlertid ikke mere komme ut av denne. Oppsamlingsbeholderen 7 kan føres til hullegemets 1 underside eksempelvis ved hjelp av.skinner 18 som letter dens uttak for kontroll av fangsten av rensing, hhv. tømming. Åpninger kan være anordnet i oppsamlingsbehol-derens 7 bunn slik at innkommet vann kan strømme ut.
Det på figur 1 og 2 viste flate hullegeme 1 består eksempelvis av en 50x50 cm stor plastramme med de to 6 cm brede smalsider 4. I plastrammen er de to sideflater 2 og 3 innsatt, som eksempelvis består av en ca. 1 mm tykk hyalint og UV-stabilisert plastfolie. Åpningene 5 er utformet som slisser med en bredde på 10 cm og en høyde på 2 cm. Oppsamlingsbeholderen 7 er innskjøvet nede i plastrammen, eksempelvis ved hjelp av skinner.
Hullegemet 1 kan fortrinnsvis bestå av monterbare enkeltdeler slik at det er mulig med en plassbesparende transport og en plassbesparende lagring om vinteren. Den skal herved være enklest mulig å sette sammen og likeledes å demontere.
Den på figur 1 og 2 viste utførelse av hullegemet 1
er en spesielt gunstig utforming. ;', I bruksstilling opphenges dette hullegeme eksempelvis på et stativ. I tillegg til ut-førelsen med to store sideflater 2 og 3, kan hullegemet 1 eksempelvis også i tverrsnitt være trekantet, slik det er vist skjematisk på figur 6. Ved dette hullegeme har alle sideflater 19 åpninger 5 og fremspring 6. Dette gjelder også for et firkantet hullegeme ifølge figur 7, eller et legeme som har enda flere hjørner, hhv. sideflater. Prinsipielt kan også hullegemet 1 utføres rundt eller elliptisk, slik det skjematisk er vist på figur 8. Ved disse utførelser av hullegemet 1 må oppsamlingsbeholderen 7 utformes på en annen måte. Det er da også mulig å anordne to eller flere oppsamlings-beholdere.
I alle tilfeller anordnes i hullegemet 1, en for for-enklingens skyld ikke vist beholder med lokkestoff, hvormed de skadeinsekter som skal innfanges, blir tillokket. For lokking av barkbiller benyttes som lokkstoff det feromon som er spesifikt for den spesielle type og som foreligger som vanlig handelsvare.
For fullstendighetens skyld skal det bemerkes at åpningene 5 i de enkelte plan ikke nødvendigvis må være avbrudt. Det er tvertimot også mulig, især ved den på figur 1 og 2 viste utførelse, å la åpningene 5 og dermed fremspringene 6 i de enkelte plan, forløpe over hele bredden av sideveggene.

Claims (10)

1. Innretning for innfanging av barkbiller, bestående av et hullegeme hvis i bruksstilling i det vesentlige vertikalt forløpende vegg har flere av hverandre uavhengige åpninger som er fordelt over hullegemets hele høyde, hvor minst en oppsamlingsbeholder (7) er anordnet under hullegemet, i hvilken barkbillene når frem via meget glatte skråflater som rager inn i oppsamlingsbeholderen og som frigjør en åpning som ikke kan passeres fra beholderens indre og hvor en beholder med et lokkestoff som tiltrekker barkbillene er anordnet i hullegemet, KARAKTERISERT VED at de deler av veggen (9) som gjenstår mellom åpningene (5) og som i hullegemets (1) bruksstilling for-løper vertikalt, tjener som anslagsflater, at et utad ragende fremspring (5) er anordnet ved hver åpning (5) og i hullegemets (1) bruksstilling ligger umiddelbart under den tilhørende åpning (5), og at hvert fremsprings (6) i hullegemets (1) bruksstilling øverst liggende flate er utformet som i retning mot hullegemets (1) vegg (9) forløpende skråflate hvis høyeste sted ligger på den side som vender bort fra veggen (9) og lav-este sted uten brudd går over i den tilhørende åpnings (5) nedre kant (13).
2. Innretning ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at åpningene (5) med fremspring (6) i en høyde er anordnet slik ved siden av hverandre på en linje at åpningene (5) og fremspringene (5) befinner seg i området mellom åpningene (5) og fremspringene (6) for de i bruksstillingen ovenfor og nedenfor liggende linjer.
3. Innretning ifølge krav 1-2, KARAKTERISERT VED at de enkelte linjers åpninger (5) og fremspring (6) i hullegemets aksiale projeksjon, er anordnet hverandre overlappende.
4. Innretning ifølge krav 1-3, KARAKTERISERT VED at hullegemet (1) i tverrsnitt er utformet som et polygon.
5. Innretning ifølge krav 1-4, KARAKTERISERT VED at hullegemet (1) i tverrsnitt er utformet som rektangel med to store parallelle sideflater (2, 3) i hvilke åpningene (5) er anordnet, og to smalsider (4) som forbinder de to sideflater (2, 3).
6. Innretning ifølge krav 5, KARAKTERISERT VED at åpningene (5) forløper over hele sideflatenes (2, 3) bredde.
7. Innretning ifølge krav 1-6, KARAKTERISERT VED at hullegemet (1) består av sammenmonterbare enkeltdeler.
8. Innretning ifølge krav 1-7, KARAKTERISERT VED at åpningene (5) er utformet som slisser som strekker seg i omkrets-retningen.
9. Innretning ifølge krav 1-8, KARAKTERISERT VED at fremspringene (6) er deler av hullegemets (1) vegg (9) dannet ved U-formede innsnitt (10) i veggen (9) og bøying til en skråstilling utad, av den del (11) som begrenses av snittet.
10. Innretning ifølge krav 1-9, KARAKTERISERT VED at hullegemets (1) vegg i hvilken åpningene (5) er anordnet, består av hyalinsk plast.
NO832996A 1982-08-20 1983-08-19 Innretning for innfangning av flyvende skogskadedyr, isaer barkbiller NO152071C (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3231232 1982-08-20
DE3303889A DE3303889C2 (de) 1982-08-20 1983-02-05 Vorrichtung zum Einfangen von Borkenkäfern

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO832996L NO832996L (no) 1984-02-21
NO152071B true NO152071B (no) 1985-04-22
NO152071C NO152071C (no) 1985-08-14

Family

ID=25803945

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO832996A NO152071C (no) 1982-08-20 1983-08-19 Innretning for innfangning av flyvende skogskadedyr, isaer barkbiller

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4505065A (no)
AT (1) AT386320B (no)
DE (1) DE3303889C2 (no)
DK (1) DK152323C (no)
NO (1) NO152071C (no)
SE (1) SE455460B (no)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE8335273U1 (de) * 1983-12-09 1984-03-01 Röchling Haren KG, 4472 Haren Lockstoff-falle fuer fliegende forstschaedlinge, insbesondere borkenkaefer
US4557069A (en) * 1983-12-14 1985-12-10 Dalen Products, Inc. Insect trap arrangement, kit therefor and method of making the same
DE3505637A1 (de) * 1984-10-30 1986-04-30 Theysohn Kunststoff GmbH, 3320 Salzgitter Vorrichtung zum einfangen von borkenkaefern
US4930251A (en) * 1989-05-31 1990-06-05 Crisanti Joseph S Insect trap
US5133150A (en) * 1991-02-15 1992-07-28 Briese Michael W Insect trap for gypsy moths and other flying insects
WO1993022909A1 (en) * 1992-05-20 1993-11-25 Ciba-Geigy Ag Insect trap
DE19531981C2 (de) * 1995-08-30 1998-10-08 Hans Ettrich Insekten-Lockstoff-Falle zum Einfangen von fliegenden Schadinsekten, insbesondere des Borkenkäfers
GB9523995D0 (en) * 1995-11-23 1996-01-24 Univ Southampton Pest trap
US5836104A (en) * 1996-01-03 1998-11-17 Epps; Alan L. Flying insect trap
US8893428B2 (en) * 2002-02-11 2014-11-25 Technology S.G., L.P. System for trapping insects
NZ538276A (en) * 2005-02-20 2006-06-30 Bin Trap Ltd Flying insect trap incorporated in to the lid of a rubbish bin
US8720107B1 (en) * 2006-04-11 2014-05-13 Vm Products Inc. Tamper-resistant fly control station and methods for using the same
SI2011393T1 (sl) * 2007-07-06 2013-10-30 Zuehlke, Thomas Past za insekte
US8943743B2 (en) * 2008-08-04 2015-02-03 Plato Industries Ltd Device for attracting and controlling the coffee berry borer, Hypothenemus hampei (Coleoptera: Scolytidae)
DE202008014505U1 (de) * 2008-10-31 2009-01-29 Flügel GmbH Vorrichtung zur Bekämpfung von Forstschädlingen
US9179662B1 (en) * 2011-10-10 2015-11-10 Andrew Kort Fly trap and method of use
US20150289497A1 (en) * 2014-04-10 2015-10-15 Eddie D. Bennett Airborne insect controller
US10966420B2 (en) * 2016-06-09 2021-04-06 Microsoft Technology Licensing, Llc Insect trap
GB2620643A (en) * 2022-07-15 2024-01-17 Neemco Ltd Trap

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1941659A (en) * 1932-04-25 1934-01-02 Stanton B Coleman Insect trap
US3108391A (en) * 1961-05-09 1963-10-29 Mary C Ackerman Insect trap
US3708908A (en) * 1970-06-22 1973-01-09 Days Ease Home Prod Corp Insect trap
US3743718A (en) * 1971-02-22 1973-07-03 Research Corp Method of attracting and trapping male moths of the species paralobesia viteana
DE2821378A1 (de) * 1978-05-16 1979-11-22 Theysohn Friedrich Fa Vorrichtung zum einfangen von insekten
NO142602C (no) * 1978-11-14 1980-09-17 Fjeldhammer Brug As Insektfelle.
DE2924629A1 (de) * 1979-06-19 1981-01-29 Roechling Haren Kg Lockstoff-falle fuer fliegende forstschaedlinge, insbesondere borkenkaefer
DE8121911U1 (de) * 1981-07-25 1981-12-03 Omniplast GmbH & Co KG, 6332 Ehringshausen Borkenkaeferfalle
US4442624A (en) * 1981-12-18 1984-04-17 J. T. Baker Chemical Co. Method and apparatus for forming a collapsible trap for flying insects

Also Published As

Publication number Publication date
DE3303889C2 (de) 1985-03-14
AT386320B (de) 1988-08-10
NO832996L (no) 1984-02-21
ATA142283A (de) 1988-01-15
DE3303889A1 (de) 1984-02-23
SE8302278L (sv) 1984-02-21
DK374383A (da) 1984-02-21
DK152323C (da) 1988-10-31
US4505065A (en) 1985-03-19
SE455460B (sv) 1988-07-18
DK374383D0 (da) 1983-08-16
DK152323B (da) 1988-02-22
NO152071C (no) 1985-08-14
SE8302278D0 (sv) 1983-04-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO152071B (no) Innretning for innfangning av flyvende skogskadedyr, isaer barkbiller
EA007755B1 (ru) Ловушка для улавливания лесных, садовых и сельскохозяйственных вредных насекомых и способ удерживания и хранения таких вредителей
US4471563A (en) Insect trap
KR101765576B1 (ko) 해충 포획기
US9066508B2 (en) Ground trap for eastern cicada killer wasp
KR101822029B1 (ko) 꿀벌통을 이용한 말벌 포획기
JP3541217B2 (ja) 果樹カメムシの乾式トラップ
KR102073151B1 (ko) 해충 포획장치
KR102093807B1 (ko) 벌통용 해충 피해 방지장치
KR101140671B1 (ko) 해충 유인 퇴치기
KR20170139389A (ko) 땅 속 매립식 해충 포집기
KR102610579B1 (ko) 해충 포획장치
JP2000189029A (ja) 支柱誘導型蝉幼虫捕獲器
KR100984632B1 (ko) 해충 유인 포획기
JP4129673B2 (ja) 害虫誘引捕獲器
ES2356635T3 (es) Trampa para atrapar plagas de insectos de bosques, jardín y agrícolas y método para atrapar y almacenar plagas de insectos de bosques, jardines y agrícolas.
JP6879735B2 (ja) 飛翔害虫捕獲器
JP3241861U (ja) 飛翔害虫駆除器
KR102510507B1 (ko) 갈색날개매미충 유인 포획용 트랩
JP5991762B2 (ja) カブトムシ捕獲箱−k1
CA1198592A (en) Insect trap
GB2412053A (en) Trap and method for trapping wasps
RU207900U1 (ru) Универсальная накопительная ловушка для отлова клопов-щитников
US2209945A (en) Insect trap
JP2021078518A (ja) 飛翔害虫捕獲器