NO151305B - Anordning ved avstryker - Google Patents

Anordning ved avstryker Download PDF

Info

Publication number
NO151305B
NO151305B NO803828A NO803828A NO151305B NO 151305 B NO151305 B NO 151305B NO 803828 A NO803828 A NO 803828A NO 803828 A NO803828 A NO 803828A NO 151305 B NO151305 B NO 151305B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
wiper
swung
unit
stripper
locking
Prior art date
Application number
NO803828A
Other languages
English (en)
Other versions
NO803828L (no
NO151305C (no
Inventor
Sten Hallqvist
Erik Eriksson
Original Assignee
Bofors Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bofors Ab filed Critical Bofors Ab
Publication of NO803828L publication Critical patent/NO803828L/no
Publication of NO151305B publication Critical patent/NO151305B/no
Publication of NO151305C publication Critical patent/NO151305C/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A9/00Feeding or loading of ammunition; Magazines; Guiding means for the extracting of cartridges
    • F41A9/54Cartridge guides, stops or positioners, e.g. for cartridge extraction
    • F41A9/58Cartridge stops; Cartridge positioners

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en anordning ved en avstryker som hører til et skytevåpen og kan samvirke med en første ammunisjonsenhet, f.eks. i form av en krutt-
ladning og er anordnet for under et innskyvningsforløp å tillate innføringen i skytevåpenets kammer ved hjelp av en ansetterenhet av dels en annen ammunisjonsenhet, f.eks. en granat, som under innskyvningsforløpet befinner seg foran den første ammunisjonsenhet, dels nevnte første ammunisjonsenhet, samt under et uttrekningsforløp som følger etter et innskyvningsforløp for ansetterenheten å gå i samvirke med den første ammunisjonsenhet for å holde denne tilbake i kammerstillingen.
Som eksempel på skytevåpen kan i denne forbindelse vises
til grovkalibrede skytevåpen, f.eks. felthaubitzer.
Det er tidligere kjent i denne forbindelse rent generelt
å benytte en avstryker ved hjelp av hvilken en kruttladning kan holdes tilbake i kammerstillingen under uttrekningen av ansetterenheten.
Ved en akselerert ladningsprosess med store ansetter-hastigheter for granat og ladning er det hensiktsmessig at ufrivillig påvirkning ikke finner sted på granatens tennrør eller tilsvarende, som kan være anbragt i granatens forreste ende. En slik risiko kan opptre f.eks. ved at granatens forreste ende slår mot avstrykeren under ansetningen.
Anordningen ifølge foreliggende oppfinnelse har som hovedoppgave å løse ovenstående problem og det som i denne forbindelse kan anses å være karakteristisk for den nye anordning er at avstrykeren under i det minste det innledende
trinn av nevnte innskyvning kan samvirke med på våpenet anordnet sperreorgan som holder avstrykeren tilbake i en innsvinget stilling for å hindre at den første enhet slår mot avstrykeren under nevnte innskyvning, at ansetterenheten i en på forhånd bestemt lengdeforskyvningsstilling er anordnet for å bevirke utløsning av nevnte sperreorgan, at avstrykeren ved nevnte utløsning er anordnet for å innta en utsvinget stilling for å muliggjøre samvirke med en første ammunisjonsenhet, at avstrykeren fra sin utsvingede stilling kan påvirkes til sin innsvingede stilling ved hjelp av en stengemekanisme
som hører til skytevåpenet, og at ved den derved oppnådde innsvingete stilling kan sperreorganet igjen påvirkes for å holde tilbake avstrykeren i den innsvingete stilling.
I videreutviklinger av oppfinnelsens grunntanke fore-slås nærmere anvisninger om konstruksjonen av avstrykeren som sådan, samt de deler som kan samvirke med avstrykeren.
Det som imidlertid hovedsakelig kan betraktes som karakteristiske trekk for en anordning ifølge oppfinnelsen frem-går av karakteristikken i det etterfølgende krav 1.
I tillegg til at man ved den foreslåtte anordning unn-går utilbørlig anslag av granaten eller tilsvarende mot avstrykeren, fås en konstruksjonsløsning, hvor de med oppfinnelsen forbundne deler ikke påvirker ladefunksjonen forøvrig.
Til dette kommer at man får en teknisk enkel, men allikevel godt fungerende konstruksjon av nevnte forskjellige deler.
En for tiden foretrukket utførelse av en anordning
som har de til oppfinnelsen hørende karakteristiske trekk,
skal beskrives nærmere i det følgende under henvisning til tegningene, hvor fig. 1 viser i vertikalsnitt deler, av et til et skytevåpen hørende bakstykke, på hvilket den nye avstryker og til denne hørende sperreorgan er anordnet, fig. 1a viser i horisontalriss avstrykeren nedenfra og fig. 2 viser i riss bakfra bakstykket med avstryker og sperreorgan i likhet med fig. 1.
På fig. 1 er de deler av et bakstykke på et grovkalibret skytevåpen av i og for seg kjent art som berøres av oppfinnelsen, betegnet med 1. Som eksempel på våpen kan i denne forbindelse nevnes feltartillerikanoner i form av felthaubit-ser. Løpets kammer er betegnet med 2. Bakstykket er forsynt med koniske skruegjenger 3, hvori kan settes inn en skrue 4
som inngår i en i og for seg kjent skruemekanisme og kan skrus fast over tilsvarende gjenger på skruen. Denne skrue er således nedsvingbart anordnet i pilens P retning i bakstykket ved sin øvre kant til en lukkestilling i våpenets lengderet-ning, fra hvilken lengderetnings-lukkestilling skruen kan svinges ca. 30° slik at dens gjenger samvirker med bakstykkets gjenger for låsing av skruen til bakstykket. De respektive
gjenger på skruen og bakstykket er på kjent måte forsynt med gjengefrie sektorer rundt sin omkrets for å tillate skruens nedsvingning til nevnte lengderetnings-lukkestilling. På fig. 2 er vist to gjengete seksjoner av bakstykkets gjenger betegnet med 3a og 3b, mens tre gjengefrie sektorer er betegnet med 4a, 4b og 4c.
I en av de nevnte gjengefrie sektorer, nemlig den gjengefrie sektor 4b, er anbragt en avstryker 5. Avstrykeren har form av et langstrakt flatt element som i sin første ende har en lagringsdel 5a som går over i en rett, forholdsvis kort del 5b. Denne sistnevnte del slutter seg under en mindre vinkel til en rett hoveddel 5c på elementet. Delen 5c er på sin side forbundet med en svakt bueformet og ca. 90° vinkel-formet del 5d, hvis bueform i dette tilfelle er svinget inn-over. Delene 5c og 5d er innbyrdes forbundet med sideforsterkninger 5e. Også lagringsdelen 5a og delen 5b er forsynt med sideforsterkninger 5f.
Sett ovenfra er hver del hovedsakelig like bred. Delen 5c er i sin vesentlige lengdeutstrekning bredere enn delene 5b og 5d samt er foran avsmalnet slik at dens bredde ved den avsmalnede del hovedsakelig tilsvarer bredden av nevnte deler 5b og 5d. Delene 5b, 5c og 5d har dessuten en felles rett langside. De forskjellige deler har tykkelser på ca. 4-5 mm, fortrinnsvis ca. 4 mm. Lagringsdelen 5a omfatter to fremstik-kende lagringsører 5a' og 5a", over hvilke avstrykeren er lagret på en fast holder 6 i bakstykket, hvilken holder tilsvarer ørene. Lagringsakselen er betegnet med 7. Ved lagringsdelen 5a er avstrykeren videre forsynt med et organ 5g som er fast i forhold til avstrykeren forøvrig og som ved avstrykerens dreining om akselen 7 følger med avstrykerens dreie-bevegelse. Holderen er festet til bakstykket over festeorgan, f. eks. i" form av tre skruer 8.
Avstrykeren er anordnet for å kunne innta en utsvinget stilling som er vist med heltrukne linjer på fig. 1, samt en innsvinget stilling 5' som er vist med brutte linjer på fig. 1. Ved den innsvingete stilling er avstrykeren presset ned i angjeldende gjengefrie sektor, slik at den ikke stikker opp ovenfor de gjengede sektorer i bakstykkets gjenger, idet avstrykeren ikke er hindrende i veien for skruens stenge-bevegelse. Ved nevnte angjeldende gjengefrie sektor i bakstykket er dette forsynt med forsenkninger 1a resp. 1b ved avstrykerens ender, slik at avstrykeren blir presset ned under bakstykkets gjenger til tross for sideforsterkninger 5e og 5f som blir liggende i de nevnte forsenkninger i avstrykerens innsvingete stilling. Ved forsenkningen 1b er dessuten i bakstykket anordnet en utsparing 1c for nevnte vinkelformete del 5d av avstrykeren.
I avstrykerens utsvingete stilling er den ytre ende
A av delen 5c beliggende i nær tilknytning til kjernelinjen
9 for våpenets løp og nevnte ende A er dessuten noe svinget omkring kjernelinjen. Hoveddelen av avstrykeren er således svinget skrått fremover/nedover sett fra lagringen 5a og er rettet hovedsakelig rett mot ladningen, kardusen, kruttposen eller annen type av ikke patronert ladning.
I den utsvingete stilling er avstrykeren beregnet på
å kunne samvirke med en i en sekk eller tilsvarende materiale anbragt ladning 10, hvormed avstrykeren samvirker over sin> svakt konvekse frontflate 5d' på den vinkelformete dels 5d forside.
Avstrykeren skal videre være slik anordnet at den til-later innskyvning i løpet og kammeret av både en foran nevnte ladning 10 anbragt granat 11 eller tilsvarende prosjektil. Dessuten skal avstrykeren under granatens og ladningens inn-skyvningsprosess ved hjelp av en ansetterenhet, som på fig. 2 er symbolsk vist med 12, befinne seg i innsvinget stilling slik at granatens eller tilsvarende fremre deler 11a ikke slår mot en nedhengende avstryker som selv om den er løst nedhengende, derved ville kunne skade eller på annen måte gi foran-ledning til funksjonsforstyrrelser for et i granaten eller tilsvarende foreliggende tennrør, som for enhver pris må unngås. Tennrøret kan i dette tilfelle befinne seg på valgfritt sted langs granaten eller tilsvarende.
For at avstrykeren skal befinne seg i innsvinget stilling når i det minste de nevnte forreste deler 11a på granaten passerer stillingen for avstrykeren, kan den samvirke med et i det følgende beskrevne sperreorgan som kan utløses ved hjelp av ansetterenheten 12 når denne har ført de nevnte fremre deler forbi avstrykeren. Ved utløsningen av sperreorganet kan avstrykeren innta sin utsvingete stilling og gå ned bak ladningen for i en uttrekningsprosess som følger etter innskyvningsprosessen for ansetterenheten å hindre at ladningen følger med ansetterenheten ut av kammerstillingen. Ansetterenheten forutsettes her å være vel kjent i og for seg og skal derfor ikke beskrives nærmere.
Sperreorganet omfatter organer 13 og 14 som kan forskyves, idet organet 14 er styrt i sin bevegelse i et spor 15 anordnet i bakstykket eller i en på bakstykket festet del.
De nevnte organer som kan forskyves, er innbyrdes fast forbundet ved hjelp av et holdeorgan 16, men kan i prinsippet utgjø-res av et eneste integrert stykke. Ved sin forreste ende har organet 14 to skråttstilte fremover rettede flater 14a og 14b. I en første lengdeforskyvningsstilling (= stillingen på fig.1) kan organet over flaten 14a samvirke med en underside av det til avstrykeren hørende organ 5g når det sistnevnte organ ved avstrykerens innsvingete stilling inntar en vinkelstilling 5g', hvor den nevnte underside er dreiet fra bunnflaten 15a i styre-sporet 15. Organet 14 tvinger i den nevnte første forskyvnings-stilling avstrykeren til å bli tilbake i sin innsvingete stilling.
Den nevnte første lengdeforskyvningsstilling bestemmes av en i sperreorganet likeledes inngående sperrestang 17 som strekker seg tversover bakstykkets tverrsnitt. I sin ene ende 17a er stangen festet i det forskyvbare organ 13, idet festet er utført stivt, f.eks. ved hjelp av en pinne, skrue eller annen demonterbar forbindelse. Sperrestangen 17 samvirker ved sin annen ende 17b med et i ladesystemet ved siden av bakstykket dreibart lagret påvirkningsorgan 18 for sperrestangen. Sperrestangen er dessuten påvirket av en skruefjær 19 som søker å holde stangen lengdeforskjøvet mot den annen ende 17b. Stangen har i dette tilfelle en flens 17c som fjæren ligger an mot, idet fjæren også i sin motsatte ende ligger an mot en flate 20 på bakstykket.
Det dreibare organ 18 har en del 18a som befinner seg i ansetterenhetens lengdeforskyvningsbane. Når ansetterenheten passerer nevnte del 18a påvirker den med en del 12a delen 18a, idet påvirkningsorganet 18 dreier seg om en dreie-aksel 21 og lengdeforskyver sperrestangen 17 i retning mot dens første ende 17a mot virkningen av fjæren 19. Ved den derved oppstående lengdeforskyvningsbevegelse påvirkes forskyv-ningsorganet 13 som igjen drar organet 14 med seg slik at organet 5g på avstrykeren frilegges. Avstrykeren kan derved på grunn av sin tyngde falle ned til sin utsvingete stilling. For imidlertid å sikre en sikker utsvingning av avstrykeren kan denne dessuten samvirke med en utpresningsanordning som omfatter en i en utsparing lagret stav eller pinne 22 som står under stadig virkning av en fjær 23 som søker å holde staven eller pinnen i utpresset stilling. Staven eller pinnen ligger på sin side an mot innersiden av avstrykerens del 5b over sin frie ende.
Når delen 12a under ansetterenhetens fortsatte innskyvning har passert delen 18a, kan fjæren 19 presse tilbake stangen 17 til dennes utgangsstilling, idet de forskyvbare organer 13, 14 på sin side føres tilbake til utgangsstillingen. Når organet 5g i dette trinn har inntatt en stilling hvor nevnte underside av organet 5g ligger an mot bakstykkets bakre plan 1a, påvirkes ikke avstrykeren. Organet 5g bestemmer således ved sitt samvirke med nevnte bakre plan 15a også utsvingningsgraden for avstrykeren. Helningen av flaten 14b og tykkelsen av organet 5g ved dettes fremre ende er også slik valgt at eventuelle bevegelser av organet 14 ikke hindres når ansetterenheten under uttrekningsprosessen etter innskyvningsprosessen over sin del 12a bevirker en fornyet påvirkning av stangen 17 med etterfølgende frem- og tilbakegående bevegelser av de forskyvbare organer 13, 14. Alternativt kan påvirkningsdelen 12a på ansetterenheten utføres slik at påvirk-ningen foregår bare under innskyvningen og ikke under uttrekningen, idet sistnevnte ekstra påvirkninger i sperreorganene uteblir.
Når således avstrykeren har inntatt sin utsvingte stilling kan den bevirke sin avstrykerfunksjon for ladningen 10. Når uttrekningen er fullført for ansetterenheten, stenges skruen 4. Under stengningen presses avstrykeren ned i angjeldende gjengefrie sektor ved samvirke med skruene og med stengekraften i denne. Organet 5g dreies da oppover og går til samvirke med den skråttstilte flate 14b på organet 14 og bevirker en forskyvning av de forskyvbare organer 13, 14 som igjen lengdeforskyver sperrestangen 17 mot. virkningen av fjæren 19. Straks organet 5g presses over den felles endekant for flatene 14a og 14b kan fjæren 19 presse stangen tilbake og tvinge flaten 14a på organet 14 under undersiden av organet 5g på avstrykeren osv.
Den nye anordning består av få og enkle deler som er billige å fremstille og integrere med angjeldende skytevåpen i rasjonell produksjon.
Også allerede ferdig produserte våpen kan forsynes med det nye hjelpemiddel.

Claims (10)

1. Anordning ved en avstryker (15) som hører til et skytevåpen og kan samvirke med en første ammunisjonsenhet, f. eks. i form av en krutt ladning (10)., og som er anordnet for under en innskyvning å tillate innføring i våpenets kammer (2) ved hjelp av en ansetterenhet (12) av dels en annen ammunisjonsenhet, f.eks. en granat (11) som under innskyvningen be-■ finner seg foran en første ammunisjonsenhet, dels nevnte første ammunisjonsenhet, samt under en uttrekning som følger etter en innskyvning for ansetningsenheten å gå i samvirke med den første ammunisjonsenhet for å holde tilbake denne i kammerstillingen, karakterisert ved at avstrykeren under i det minste det innledende trinn av innskyvningen kan samvirke med sperreorganer (13, 14, 17) anordnet på våpenet og som holder tilbake avstrykeren i en innsvinget stilling for å hindre at den første enhet slår mot avstrykeren under nevnte innskyvning, at ansetterenheten (12) i en på forhånd bestemt lengdeforskyvningsstilling er anordnet for å bevirke utløsning av nevnte sperreorganer, at avstrykeren ved nevnte utløsning er anordnet for å innta en utsvinget stilling for å muliggjøre samvirke med den første ammunisjonsenhet, at avstrykeren fra sin utsvingete stilling kan påvirkes til sin innsvingte stilling (5') ved hjelp av en stengemekanisme (4) som hører til våpenet, og at ved den derved oppnådde innsvingete stilling er sperreorganene igjen aktiverbare for å holde tilbake avstrykeren i den innsvingete stilling.
2. Anordning ifølge krav 1, hvor nevnte stengemekanisme omfatter en skrue (4), hvis gjenger kan samvirke med tilsvarende gjenger (3) i skytevåpenets bakstykke (1) og hvor både skruens gjenger og bakstykkets gjenger har gjengefrie sektorer (4a, 4b, 4c) for å muliggjøre nedsvingning av skruen til en stengestilling i lengdeforskyvningsretningen slik at skruen fra nevnte stengestilling kan dreies for låsing til bakstykket ved hjelp av nevnte gjenger, karakterisert ved at avstrykeren (5) har form av et langstrakt flatt element med forholdsvis liten godstykkelse og anbragt ved en av nevnte gjengefrie sektorer ( 4b).
3. Anordning ifølge krav 2, karakterisert ved at det langstrakte element er dreibart lagret ved sin første ende (5a) samt ved sin annen ende bærer en vinkelfor-met del (5d), over hvilken avstrykeren kan samvirke med den første ammunisjonsenhet (10).
4. Anordning ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at avstrykeren ved sin som lag-ringsende tjenende første ende har et organ (5g) som kan samvirke med i nevnte sperreorgan inngående forskyvbare organer (13, 14).
5. Anordning ifølge krav 4, karakterisert ved eit nevnte sperreorgan også omfatter en av ansetterenheten (12) påvirkbar sperrestang (17) som bestemmer stillingen av nevnte forskyvbare organer (13, 14).
6. Anordning ifølge krav 4 eller 5, karakterisert ved at i avstrykerens innsvingete stilling holder nevnte sperrestang de forskyvbare organer i samvirke med nevnte organ (5g) på avstrykeren, slik at avstrykeren blir holdt tilbake i sin innsvingete stilling.
7. Anordning ifølge krav 4, 5 eller 6, karakterisert ved at ved ansetterenhetens påvirkning av sperrestangen (7) frilegger denne på sin side nevnte organ (5g) på avstrykeren som derved med eventuell hjelp av et fjærorgan (22, 2 3) beveger seg fra den innsvingete stilling til den utsvingete stilling.
8. Anordning ifølge krav 7, karakterisert ved at avstrykeren har en midtre del (5c) som kan samvirke med stengemekanismen, over hvilken midtre del stengemekanismen påvirker avstrykeren fra den utsvingete stilling til den innsvingete stilling mot virkningen av det eventuelle fjærorgan.
9. Anordning ifølge krav 8, karakterisert ved at de forskyvbare organer ved den nevnte påvirkning av avstrykeren med stengemekanismen er anordnet for å bli presset bort av nevnte organ (5g) på avstrykeren og at ved den derved oppstående bortpresningsbevegelse bevirke en tilbake-f øringsbevegelse for sperrestangen mot virkningen av en f jaer (19) som hører til sperrestangen (17), idet sperrestangen og de forskyvbare organer (13, 14) forberedes for fornyet utløs- ningspåvirkning fra avstrykeren.
10. Anordning ifølge et av kravene 3-9, karakterisert ved at avstrykeren i sin innsvingete stilling er presset ned i angjeldende gjengefrie sektor og at avstrykerens vinkelformete del (5d) strekker seg inn i en i skytevåpenets bakstykke anordnet utsparing (1c).
NO803828A 1979-12-18 1980-12-17 Anordning ved avstryker NO151305C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7910442A SE431795B (sv) 1979-12-18 1979-12-18 Anordning vid avstrykare

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO803828L NO803828L (no) 1981-06-19
NO151305B true NO151305B (no) 1984-12-03
NO151305C NO151305C (no) 1985-03-13

Family

ID=20339587

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO803828A NO151305C (no) 1979-12-18 1980-12-17 Anordning ved avstryker

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4393748A (no)
JP (1) JPS5691198A (no)
CA (1) CA1161289A (no)
CH (1) CH650071A5 (no)
DE (1) DE3047354A1 (no)
FI (1) FI69365C (no)
FR (1) FR2472166A1 (no)
GB (1) GB2065846B (no)
IL (1) IL61595A (no)
IT (1) IT1127961B (no)
NL (1) NL8006835A (no)
NO (1) NO151305C (no)
SE (1) SE431795B (no)
YU (1) YU43632B (no)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2611260B1 (fr) * 1987-02-20 1993-02-19 France Etat Armement Dispositif de retenue de munition
US6513415B2 (en) 2001-03-22 2003-02-04 United Defense Lp Propellant retention device

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE216952C (no) *
US811797A (en) * 1904-10-05 1906-02-06 Charles Prosper Eugene Schneider Apparatus for loading guns in turrets, &c.
CH52741A (de) * 1910-08-17 1911-12-16 Krupp Ag Gesperre an Geschützen mit erhöhtem Geschützrohr zum Verhindern des Zurückgleitens der Munition aus dem Laderaum des Geschützrohres
SE413264B (sv) * 1976-03-31 1980-05-12 Bofors Ab Laddningsanordning vid ett eldvapen
US4183281A (en) * 1976-03-31 1980-01-15 Aktiebolaget Bofors Method of and device for loading a firearm
SE413263B (sv) * 1976-03-31 1980-05-12 Bofors Ab Vid ett eldvapen anvendbar laddningsanordning

Also Published As

Publication number Publication date
FI69365B (fi) 1985-09-30
FR2472166B1 (no) 1984-05-11
NO803828L (no) 1981-06-19
DE3047354A1 (de) 1981-09-10
FI69365C (fi) 1986-01-10
IL61595A (en) 1983-09-30
IT8050385A0 (it) 1980-12-16
FR2472166A1 (fr) 1981-06-26
GB2065846A (en) 1981-07-01
IT1127961B (it) 1986-05-28
NO151305C (no) 1985-03-13
NL8006835A (nl) 1981-07-16
FI803835L (fi) 1981-06-19
SE7910442L (sv) 1981-06-19
CH650071A5 (de) 1985-06-28
SE431795B (sv) 1984-02-27
US4393748A (en) 1983-07-19
JPH0118358B2 (no) 1989-04-05
JPS5691198A (en) 1981-07-23
GB2065846B (en) 1983-05-11
YU43632B (en) 1989-10-31
DE3047354C2 (no) 1990-07-05
CA1161289A (en) 1984-01-31
YU318880A (en) 1983-09-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO135624B (no)
NO124450B (no)
NO151305B (no) Anordning ved avstryker
NO157952B (no) Kombinasjonsgevaer med repetermekanisme.
DK152626B (da) Automatisk haandskydevaaben
US1096615A (en) Automatic shotgun.
NO145174B (no) Automatisk haandskytevaapen.
US672300A (en) Magazine-pistol.
US5941004A (en) Muzzle-loading rifles and breech-loading rifles
NO124706B (no)
DE102004016356A1 (de) Verbesserter Submunitionszünder
DE65621C (de) Mehrladegewehr mit Blockverschlufs und im Kolben liegendem Rohrmagazin
US756039A (en) Breech-loading firearm.
US1439903A (en) Trigger mechanism for automatic firearms
US2876576A (en) Breech release mechanism
SU480287A1 (ru) Эжекторный механизм к спортивноохотничьим ружь м
RU2037130C1 (ru) Магазинное ружье
RU2120098C1 (ru) Стрелковое оружие
US86434A (en) Improvement in breech-loading fire-arms
US952765A (en) Rifle.
DE719994C (de) Selbstladepistole
SU300726A1 (ru) Самозарядная игрушечная пушка
DE21929C (de) Revolver mit normal zur Laufaxe stehender Walzenaxe
DE202018106730U1 (de) Revolver-Handfeuerwaffe mit seitlichem Spannhebel
RU2003025C1 (ru) Эжекторный механизм спортивно-охотничьего двуствольного ружь