FI69365B - Anordning vid avstrykare - Google Patents

Anordning vid avstrykare Download PDF

Info

Publication number
FI69365B
FI69365B FI803835A FI803835A FI69365B FI 69365 B FI69365 B FI 69365B FI 803835 A FI803835 A FI 803835A FI 803835 A FI803835 A FI 803835A FI 69365 B FI69365 B FI 69365B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
stripper
unit
thread
locking
firearm
Prior art date
Application number
FI803835A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI69365C (fi
FI803835L (fi
Inventor
Sten Hallqvist
Erik Eriksson
Original Assignee
Bofors Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bofors Ab filed Critical Bofors Ab
Publication of FI803835L publication Critical patent/FI803835L/fi
Publication of FI69365B publication Critical patent/FI69365B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69365C publication Critical patent/FI69365C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A9/00Feeding or loading of ammunition; Magazines; Guiding means for the extracting of cartridges
    • F41A9/54Cartridge guides, stops or positioners, e.g. for cartridge extraction
    • F41A9/58Cartridge stops; Cartridge positioners

Description

Laite irrottimessa 693 65
Esillä oleva keksintö tarkoittaa laitetta ampuma-aseeseen kuuluvassa ja ensimmäisen panosyksikön, esim. ruutilatauksen muotoisen panosyksikön kanssa yhteis-toimivassa irrottimessa, joka on järjestetty sisään-työntämisen kuluessa sallimaan syötinyksikön avulla osaksi toisen panosyksikön, esim. kranaatin, joka sisääntyöntämisen kuluessa sijaitsee ensimmäisen panos-yksikön edessä, osaksi mainitun ensimmäisen panosyksikön sisäänviennin ampuma-aseen kammioon sekä sisään-työntämistä seuraavan syötinyksikön ulosvetämisen aikana tulemaan yhteistoimintaan ensimmäisen panosyksikön kanssa tämän pitämiseksi kammioasemassa.
Esimerkkinä ampuma-aseesta mainittakoon suurikaliipe-riset tuliaseet, esim. kenttähaupitsit.
Tähän kuuluvassa yhteydessä on ennestään tunnettua aivan yleisesti käyttää irrotinta, jonka avulla ruuti-lataus voidaan pitää kammioasennossa syötinyksikön ulosvetämisen aikana.
Nopeutetussa latausmenetelmässä kranaatin ja latauksen suurilla nopeuksilla on toivottavaa, että tahatonta vaikuttamista ei tapahdu kraanaatin sytyttimeen tai vastaavaan, joka voi olla sijoitettu kraanatin etupäähän. Sellainen riski voi esiintyä esimerkiksi siten, että kranaatin etupää iskee irrottimeen syöttämisen aikana.
Esillä olevan keksinnön mukaisen laitteen päätarkoituksena on ratkaista edellä esitetty tehtävä ja tunnusomaisena uudelle laitteella voidaan tällöin katsoa olevan, että irrotin mainitun sisääntyöntämisen ainakin 2 69365 alkuvaiheessa voi olla yhteistoiminnassa ampuma-aseeseen sijoitettujen salpaelinten kanssa, jotka pitävät irrottimen sisäänkäännetyssä asennossa estääkseen ensimmäistä yksikköä iskemästä irrotinta vastaan mainitun sisääntyöntämisen aikana, että syötinyksikkö ennaltamäärätyssä pitkittäissiirtoasemassa on järjestetty aikaansaamaan mainittujen salpaelinten irrottamisen, että irrotin mainitun irrottamisen aikana on järjestetty ottamaan uloskääntynyt asento yhteistoiminnan mahdollistamiseksi ensimmäisen latausyksikön kanssa, että irrotin uloskäännetystä asennostaan voidaan kääntää sisäänkäännettyyn asentoon ampuma-aseeseen kuuluvalla sulkemismekanismilla ja että tällöin saavutetussa sisäänkäännetyssä asennossa salpaelimet jälleen ovat aktivoitavissa pitämään irrotin sisäänkäännetyssä asennossa.
Keksinnön edelleenkehitysmuodoissa ehdotetaan yksityiskohtia irrottimen rakenteesta sellaisenaan sekä irrottimen kanssa yhteistoiminnassa oleville osille.
Keksinnön mukaiselle laitteelle pääasiallisesti tunnusomaisen voidaan kuitenkin katsoa käyvän ilmi jäljempänä annetun patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkki-osasta .
Sen lisäksi että ehdotetulla järjestelyllä vältetään asiaankuulumaton kranaatin tai vastaavan isku irrot-timeen, saadaan rakenneratkaisu, missä keksintöön liittyvät osat eivät vaikuta lataustoimintaan muutoin.
Tämän lisäksi tulee se, että saadaan aikaan teknisesti yksinkertainen, mutta kuitenkin hyvin toimiva rakenne mainituille eri osille.
3 69365 Tällä hetkellä ehdotettua suoritusmuotoa laitteesta, jolla on keksinnölle tärkeät tunnusmerkit, selitetään seuraavassa oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa kuvio 1 esittää pystyleikkauksena ampuma-aseeseen kuuluvaa peräkappaletta, johon on sijoitettu uusi irrotin ja tähän kuuluvat salpaelimet, kuvio la esittää irrotinta alhaalta katsottuna vaaka-kuvana , kuvio 2 esittää takaa nähtynä kuvion 1 mukaista perä-kappaletta irrottimineen ja salpaelimineen.
Kuviossa 1 on esitetty keksinnön koskettamat osat peräkappaleesta karkeakaliiperisessa ampuma-aseessa, joka on sinänsä tunnettua tyyppiä. Esimerkkinä ampuma-aseesta voidaan tässä mainita kenttähaupitsin muodossa oleva kenttätykki. Haupitsin putken kammiota on merkitty viitenumerolla 2. Peräkappale on varustettu kartiokkaalla ruuvikierteellä 3, johon sinänsä tunnettuun ruuvimekanismiin kuuluva ruuvi 4 voidaan sijoittaa ja kiinniruuvata ruuvissa olevan vastaavan kierteen avulla. Mainittu ruuvi on tällöin sijoitettu pe-räkappaleeseen yläreunastaan alaspäin käännettäväksi pääteasentoon tuliaseen pituussuunnassa, josta pituussuuntaisesta pääteasennosta ruuvia voidaan kiertää noin 30°, niin että sen kierteet tulevat yhteistoimintaan peräkappaleen kierteiden kanssa ruuvin lukitsemiseksi peräkappaleeseen. Asianomaiset kierteet ruuvissa ja peräkappaleessa on tällöin tunnettuun tapaan varustettu kierteettömillä sektoreilla pitkin kehäänsä mahdollistaakseen ruuvin sisäänkääntämisen mainittuun pituussuuntaiseen pääteasentoon. Kuviossa 2 on kaksi peräkappaleen kierteen kierteitettyä sektoria osoitettu viitemerkeillä 3a ja 3b kun taas kierteettö-miä sektoreita on osoitettu viitemerkeillä 4a, 4b ja 4c.
4 69365
Yhteen mainituista kierteettömistä sektoreista, nimittäin kierteettömään sektoriin 4b on sijoitettu irrotin 5. Mainitun irrottimen muotona on pitkänomainen litteä elementti, jonka ensimmäisessä päässä on laakerointiosa 5a, joka muuttuu suoraksi, suhteellisen lyhyeksi osaksi 5b. Viimeksimainittu osa liittyy pienellä kulmalla heikosti kaarenmuotoiseen ja noin 90° kulmaan taivutettuun osaan 5d, jonka kaarimuoto on tällöin sisäänpäin käännetty. Osat 5c ja 5d ovat liitetyt toisiinsa sivuvahvisteilla 5e. Myös laakerointiosa 5a ja osa 5b on varustettu sivuvahvisteilla 5f.
Ylhäältä katsottuna on asianomainen osa olennaisesti tasalevyinen. Osa 5c on pääasialliselta pituussuunnaltaan leveämpi kuin osat 5b ja 5d sekä on eteenpäin kapeneva, niin että sen leveys kavennetussa osassa olennaisesti vastaa mainittujen osien 5b ja 5d leveyttä. Osilla 5b, 5c ja 5d on lisäksi yhteinen suora pitkä sivu. Eri osien paksuudet ovat noin 4-5 mm, edullisesti noin 4 mm. Laakerointiosa 5a sisältää kaksi eteenpäin suunnattua laakerointikorvaa 5a' ja 5a", joiden kautta irrotin on laakeroitu korvia vastaavaan kiinteään pitimeen 6 peräkappaleessa. Laakerointiakse-lia on osoitettu viitenumerolla 7. Laakerointiosassa 5a on irrotin lisäksi varustettu kiinteästi muuhun irrottimeen nähden järjestetyllä elimellä 5g, joka irrottimen kierrossa akselin 7 ympäri seuraa irrottimen kiertoliikkeen mukana. Pidin on kiinnitetty perä-kappaleeseen kiinnipitoelimillä, esim. kolmella ruuvilla 8.
Irrotin on siten järjestetty, että se voi ottaa ulos-käännetyn asennon, jota kuviossa 1 on osoitettu ehyillä viivoilla sekä sisäänkäannetyn asennon 5', jota kuviossa 1 on osoitettu pistekatkoviivoilla. Sisään-
H
5 69365 käännetyssä asennossa on irrotin alaspainettuna kysymyksessä olevaan kierteettömään sektoriin, niin että se ei ulotu peräkappaleen kierteen kierteitettyjen sektoreiden yläpuolelle, niin että irrotin ei ole esteenä ruuvin sulkemisliikkeen tiellä. Mainittu perä-kappaleen kierteetön sektori on varustettu syvennyksillä la, Ib irrottimen päitä varten, niin että irrotin tulee alaspainetuksi peräkappaleen alapuolelle huolimatta mainituista sivuvahvisteista 5e ja 5f, jotka tulevat sijaitsemaan mainituissa syvennyksissä irrottimen sisäänkäännetyssä asennossa. Syvennykseen Ib on lisäksi peräkappaleeseen järjestetty loveus le irrottimen mainittua kulmaankäännettyä osaa 5d varten.
Irrottimen uloskäännetyssä asennossa sijaitsee osan 5c ulkopää A lähellä ampuma-aseen putken akseliviivaa 9 ja mainittu pää A on lisäksi jonkin verran käännetty akseliviivan ympäri. Pääosa irrottimesta on siten käännettynä vinosti eteenpäin/alaspäin katsottuna laakeroinnista 5a sekä suunnattuna suoraan kohti latausta, kartussia, irtopanosta tai muun tyyppistä ei-patruuna-latausta.
Uloskäännetyssä asennossa on irrotin tarkoitettu yhteistoimintaan ruutipussin 10 tai vastaavan aineen kanssa, jonka kanssa irrotin on yhteistoiminnassa hieman kuperan etupintansa 5d' kautta kulmaan taivutetun osan 5d etusivulla.
Irrotin on edelleen sijoitettava siten, että se sallii myös mainitun latauksen 10 etupuolelle sijoitetun kranaatin 11 tai vastaavan ammuksen työntämisen putkeen ja kammioon. Sen lisäksi tulee irrottimen kranaatin ja latauksen sisääntyöntämisen aikana syötinyksiköllä (ansättningsenhet, ramming unit), jota kuviossa 2 on symbolisoitu viitemerkillä 12, sijaita sisäänkään- 6 69365 netyssä asennossa, niin että kranaatin tai vastaavan etuosat 11a eivät iske alasriippuvaan irrottimeen, joka myös silloin, kun se on irrallaan alasriippuva, voisi vahingoittaa tai muulla tavoin aiheuttaa toimintahäiriöitä kranaatissa tai vastaavassa olevalle syty ttimelle, mitä täytyy välttää hintaan mihin tahansa. Sytytin voi tällöin sijaita valinnaisessa kohdassa pitkin kranaattia tai vastaavaa.
Jotta irrotin sijaitsisi sisäänkäännetyssä asennossa ainakin silloin, kun kranaatin etuosat kulkevat ohi irrottimen aseman, on se yhteistoimiva jäljempänä kuvattujen salpaelimien kanssa, jotka ovat irrotettavat syötinyksiköllä 12, kun tämä on vienyt mainitut etuosat ohi irrottimen. Salpaelimien vapauttamisen yhteydessä voi irrotin ottaa uloskäännetyn asentonsa ja mennä alaspäin latauksen taakse, jotta se sisääntyöntämistä seuraavan syötinyksikön ulosvetämisen aikana estäisi latausta seuraamasta syötinyksikön mukana ulos kammio-asemasta. Syötinyksikön edellytämme olevan sinänsä ennestään tunnetun minkä vuoksi sitä ei lähemmin selitetä tässä.
Mainittuihin salpaelimiin kuuluu työnnettävät elimet 13 ja 14, jolloin elimen 14 liikettä ohjaa peräkappa-leeseen tai tähän kiinnitettyyn osaan järjestetty ura 15. Mainitut työnnettävät elimet ovat keskenään kiinteästi yhdistetyt kiinnipitoelimillä 16, mutta ne voivat muodostua yhdestä ainoasta integroidusta kappaleesta. Työnnettävän elimen 14 etupäässä on kaksi vinoa eteenpäin suunnattua pintaa 14a ja 14b. Ensimmäisessä pituussuuntaisessa siirtoasennossa (kuvion 1 mukainen asento) on elin pinnan 14a kautta yhteistoimiva irrottimeen kuuluvan elimen 5g alapinnan kanssa, kun viimeksimainittu elin irrottimen sisäänkäännetyssä 69365 7 asennossa ottaa kulma-asennon 5g', jossa mainittu ala-sivu on kierretty pohjapinnasta 15a ohjausurassa 15. Elin 14 pakottaa mainitussa ensimmäisessä siirtoasen-nossa irrottimen pysymään paikallaan sisäänkäännetyssä asennossa.
Mainitun ensimmäisen pituussuuntaisen siirtoasennon määrää mainittuun salpaelimeen samoin kuuluva salpa-tanko 17, joka ulottuu peräkkappaleen poikkipinnan poikki. Toisessa päässään 17a on tanko kiinnitetty työnnettävään elimeen 13, jolloin kiinnitys on suoritettu esimerkiksi tapilla, ruuvilla tai jollakin muulla irrotettavalla yhdistämistavalla. Salpatanko 17 on toisessa päässään 17b yhteistoiminnassa latausjär-jestelmään peräkappaleen sivuun kääntyvästi laakeroidun salpatangon toimielimen 18 kanssa. Salpatankoon vaikuttaa sen lisäksi kierrejousi 19, joka pyrkii pitämään tangon pituusuunnassa siirrettynä kohti toista päätä 17b. Tangossa on tällöin laippa 17c, jota vastaan jousi nojaa, jolloin jousi myös vastakkaisessa päässään nojaa peräkappaleen pintaan 20.
Mainitussa kiertyvässä elimessä 18 on osa 18a, joka sijaitsee syötinyksikön pituussuuntaisessa siirtora-dassa. Kun syötinyksikkö ohittaa mainitun osan 18a, vaikuttaa se osalla 12a osaan 18a, jolloin toimielin 18 kiertyy kääntöakselin 21 ympäri ja pituussuunnassa siirtää salpatankoa 17 suuntaan kohti sen toista päätä 17a jousen 19 vaikutusta vastaan. Täten syntyvässä pituussuuntaisessa työntöliikkessä vaikutetaan työn-töelimeen 13, joka vuorostaan vetää elimen 14 mukanaan, niin että irrottimen elin 15g vapautetaan. Irrotin voi tällöin omalla painollaan pudota uloskään-nettyyn asentoonsa. Jotta kuitenkin varmistettaisiin irrottimen varma uloskääntyminen, on se tämän lisäksi 8 69365 yhteistoimiva ulospainamislaitteen kanssa, joka käsittää syvennykseen laakeroidun sauvan tai tapin 22, joka on jatkuvasti jousen 23 vaikutuksen alaisena, joka pyrkii pitämään sauvan tai tapin ulospainetussa asennossa. Sauva tai tappi nojaa vuorostaan irrotti-men osan 5b sisäpintaa vastaan vapaalla päällään.
Kun osa 12a syötinyksikön jatkuvan sisääntyöntöliik-keen aikaan on ohittanut osan 18a, voi jousi 19 painaa tangon 17 takaisin tämän lähtöasentoon, jolloin työnnettävät elimet 13, 14 vuorostaan viedään takaisin lähtöasentoon. Kun elin 5g tässä vaiheessa on ottanut asennon, jossa elimen 5g mainittu alapinta nojaa peräkappaleen takapintaa la vastaan, ei irrotti-meen vaikuteta. Mainittu elin 5g määrää siten yhteistoiminnallaan mainitun takapinnan 15a kanssa myös ir-rottimen uloskääntöasteeseen. Pinnan 14b kaltevuus ja elimen 5g paksuus sen etupäässä ovat myös siten valitut, että mahdolliset liikkeet elimessä 14 eivät esty, kun syötinyksikkö sisääntyöntöliikettään seuraa-van ulosvetämisliikkeen aikana osallaan 12a aiheuttaa uudistetun vaikutuksen tankoon 17 tästä seuraavine eteen- ja taaksesuuntautuvine liikkeineen työnnettävissä elimissä 13, 14. Vaihtoehtoisesti voidaan toimielin 12a syötinyksikössä tehdä sellaiseksi että vaikutus tapahtuu vain sisääntyöntämisen aikana eikä ulosvetämisen aikana, jolloin viimeksimainitut ylimääräiset vaikutukset salpaelimiin jäävät pois.
Kun siten irrotin on ottanut uloskäännetyn asentonsa, voi se aikaansaada irrotustoiminnan lataukselle 10.
Sen jälkeen kun syötinyksikön ulosvetoliike on tullut loppuun suoritetuksi, suljetaan ruuvi 4. Sulkemisen aikana puristetaan irrotin alas mainitussa kierteet-tömässä sektorissa yhteistoiminnalla ruuvin kanssa 69365 9 ja tämän sulkuvoiman kanssa. Elin 5 g kiertyy tällöin ylöspäin ja tulee yhteistoimintaan elimen li vinon pinnan 14b kanssa ja aikaansaa työnnettävien elimien 13, 14 siirtymisen, mikä vuorostaan pituussuunnassa siirtää salpatankoa 17 jousen 19 vaikutusta vastaan. Niin pian kun elin 5g on painettu yli pintojen 14a ja 14b yhteisen päätesyrjän, voi jousi 19 painaa tankoa ja pakottaa elimen 14 pinnan 14a irrottimen elimen 5g alapinnan alle jne.
Kekfeirttö ei ole rajoitettu edellä esimerkkinä esitettyyn suoritusmuotoon vaan tähän voidaan tehdä modifikaatioita jäljempänä esitettyjen patenttivaatimusten puitteissa.
Uusi laite koostuu harvoista ja yksinkertaisista osista, jotka ovat huokeita valmistaa ja integroida kysymyksessä oleviin ampuma-aseisiin rationaalisessa valmistuksessa. Myös jo valmiiksi valmistetut tuliaseet voidaan varustaa uudella fasiliteetilla.

Claims (10)

69365 10
1. Laite ampuma-aseeseen kuuluvassa ja ensimmäisen latausyksikön, esim. ruutilatauksen (10) kanssa yh-teistoimivassa irrottimessa (15), joka on järjestetty sisääntyöntämisen aikana sallimaan osaksi toisen pa-nosyksikön, esimerkiksi kranaatin (11), joka sisääntyöntämisen aikana sijaitsee ensimmäisen latausyksikön takana, sisäänviemisen ampuma-aseen kammioon (2) syötinyksikön (12) avulla, osaksi mainitun ensimmäisen latausyksikön sisäänviemisen sekä sisääntyöntämislii-kettä seuraavan syötinyksikön ulosvetämisliikkeen aikana tulemaan yhteistoimintaan ensimmäisen lataus-yksikön kanssa tämän pitämiseksi kammioasennossa, tunnettu siitä, että irrotin ainakin mainitun sisääntyöntämisliikkeen alkuvaiheessa on yhteistoimi-va ampuma-aseeseen sijoitettujen salpaelimien (13, 14, 17. kanssa, jotka pitävät irrottimen sisäänkäännetyssä asennossa estääkseen ensimmäistä latausyksikköä iskemästä irrotinta vastaan mainitun sisääntyöntämisliikkeen aikana, että syötinyksikkö (12) ennalta määrätyssä pituussuuntaisessa siirtoasennossa on järjestetty aikaansaamaan mainittujen salpaelinten vapauttamisen, että irrotin mainitun vapauttamisen tapahtuessa on järjestetty ottamaan uloskäännetty asento tarkoituksella mahdollistaa sen yhteistoiminta ensimmäisen latausyksikön kanssa, että irrotin uloskäännetystä asennostaan voidaan ampuma-aseeseen kuuluvalla sulkemis-mekanismilla (4) kääntää sisäänkäännettyyn asentoonsa (5') ja että täten saavutetussa sisäänkäännetyssä asennossa salpaelimet jälleen ovat aktivoitavissa pitämään irrotinta sisäänkäännetyssä asennossa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, jolloin mainittuun sulkemismekanismiin kuuluu ruuvi (4), jonka kierre on yhteistoimiva ampuma-aseen peräkappaleen (1) 11 69365 vastaavan kierteen (3) kanssa ja jolloin sekä ruuvin kierteessä että peräkappaleen kierteessä on kierteet-tömiä sektoreita (4a, 4b, 4c), jotka mahdollistavat ruuvin kääntämisen alas loppuasentoon pitkittäissuunnassa, niin että ruuvi mainitusta loppuasennosta on kierrettävissä sen lukitsemiseksi peräkappaleeseen mainituilla kierteillä, tunnettu siitä, että irrottimella (5) on pitkänomaisen litteän elementin muoto, jolla on suhteellisen pieni ainevahvuus ja joka on sijoitettu yhteen mainituista kierteettömistä sektoreista (14b).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että pitkänomainen elementti on ensimmäisestä päästään (5a) kiertyvästi laakeroitu sekä että sen toisessa päässä on kulmaosa (5d), jonka kautta irrotin on yhteistoimiva ensimmäisen latausyksikön (10) kanssa.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että irrottimen laakerointipää-nä toimivassa ensimmäisessä päässä on elin (5g), joka on yhteistoimiva mainittuihin salpaelimiin sisältyvien työnnettävien elimien (13, 14) kanssa.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainittuihin salpaelimiin myös kuuluu syötinyksiköllä (12) vaikutettava salpatanko (17), joka määrää mainittujen työnnettävien elimien (13, 14) asennon.
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen laite, tunnettu siitä, että irrottimen sisäänkäänne-tyssä asennossa mainittu salpatanko pitää työnnettävät elimet yhteistoiminnassa irrottimen mainitun eli- ·».·· rv· r 12 69365 men (5g) kanssa, niin että irrotin pysyy paikallaan sisäänkäännetyssä asennossaan.
7. Patenttivaatimuksen 4, 5 tai 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että syötinyksikön vaikuttaes- ,· sa salpatankoon (17) tämä vuorostaan vapauttaa maini tun irrottimen elimen (5g), jolloin irrotin mahdollisesti jousielimen (22, 23) avulla liikkuu sisäänkään-netystä asennosta uloskäännettyyn asentoon.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että irrottimessa on sulkumekanismin kanssa yhteistoimiva keskiosa (5c), jonka kautta sulkemis-mekanismi vaikuttaa irrottimen siirtämiseksi ulos-käännetystä asennosta sisäänkäännettyyn asentoon mahdollisen jousielimen vaikutusta vastaan.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että työntöelimet mainitulla sulkemisme-kanismin vaikutuksella irrottimeen on järjestetty tulemaan irrottimen mainitulla elimellä (5g) poispaine-tuiksi ja että tällöin syntyvällä poispainamisliikkeel-lä aikaansaamaan salpatangon palautusliike salpatankoon (17) kuuluvan jousen (19) vaikutusta vastaan, jolloin salpatanko ja työnnettävät elimet (13, 14) tulevat valmistetuiksi uudistettua vapauttamisvaikutusta varten irrottimesta.
10. Jonkin patenttivaatimuksista 3-9 mukainen laite, tunnettu siitä, että irrotin sisäänkäännetyssä asennossaan on painettuna alas kysymyksessä olevaan kierteettömään sektoriin ja että irrottimen kulmaosa (5d) ulottuu ampuma-aseen peräkappaleeseen muodostettuun syvennykseen (le). 13 PATENTKRAV , 69365
FI803835A 1979-12-18 1980-12-10 Anordning vid avstrykare FI69365C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7910442 1979-12-18
SE7910442A SE431795B (sv) 1979-12-18 1979-12-18 Anordning vid avstrykare

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI803835L FI803835L (fi) 1981-06-19
FI69365B true FI69365B (fi) 1985-09-30
FI69365C FI69365C (fi) 1986-01-10

Family

ID=20339587

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI803835A FI69365C (fi) 1979-12-18 1980-12-10 Anordning vid avstrykare

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4393748A (fi)
JP (1) JPS5691198A (fi)
CA (1) CA1161289A (fi)
CH (1) CH650071A5 (fi)
DE (1) DE3047354A1 (fi)
FI (1) FI69365C (fi)
FR (1) FR2472166A1 (fi)
GB (1) GB2065846B (fi)
IL (1) IL61595A (fi)
IT (1) IT1127961B (fi)
NL (1) NL8006835A (fi)
NO (1) NO151305C (fi)
SE (1) SE431795B (fi)
YU (1) YU43632B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2611260B1 (fr) * 1987-02-20 1993-02-19 France Etat Armement Dispositif de retenue de munition
US6513415B2 (en) 2001-03-22 2003-02-04 United Defense Lp Propellant retention device

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE216952C (fi) *
US811797A (en) * 1904-10-05 1906-02-06 Charles Prosper Eugene Schneider Apparatus for loading guns in turrets, &c.
CH52741A (de) * 1910-08-17 1911-12-16 Krupp Ag Gesperre an Geschützen mit erhöhtem Geschützrohr zum Verhindern des Zurückgleitens der Munition aus dem Laderaum des Geschützrohres
SE413264B (sv) * 1976-03-31 1980-05-12 Bofors Ab Laddningsanordning vid ett eldvapen
US4183281A (en) * 1976-03-31 1980-01-15 Aktiebolaget Bofors Method of and device for loading a firearm
SE413263B (sv) * 1976-03-31 1980-05-12 Bofors Ab Vid ett eldvapen anvendbar laddningsanordning

Also Published As

Publication number Publication date
FR2472166B1 (fi) 1984-05-11
NO803828L (no) 1981-06-19
DE3047354A1 (de) 1981-09-10
FI69365C (fi) 1986-01-10
IL61595A (en) 1983-09-30
IT8050385A0 (it) 1980-12-16
FR2472166A1 (fr) 1981-06-26
GB2065846A (en) 1981-07-01
IT1127961B (it) 1986-05-28
NO151305C (no) 1985-03-13
NL8006835A (nl) 1981-07-16
NO151305B (no) 1984-12-03
FI803835L (fi) 1981-06-19
SE7910442L (sv) 1981-06-19
CH650071A5 (de) 1985-06-28
SE431795B (sv) 1984-02-27
US4393748A (en) 1983-07-19
JPH0118358B2 (fi) 1989-04-05
JPS5691198A (en) 1981-07-23
GB2065846B (en) 1983-05-11
YU43632B (en) 1989-10-31
DE3047354C2 (fi) 1990-07-05
CA1161289A (en) 1984-01-31
YU318880A (en) 1983-09-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI93775B (fi) Turvavirityksenpoistojärjestelmällä varustettu kivääri
FR2465183A1 (fi)
FI111752B (fi) Kaksipiippuinen useasti laukeava lukollinen tuliase
US3279114A (en) Grenade launcher
JPS61153400A (ja) 砲身の後端に閉鎖機ヘツドをロツクするための装置
EP2019959B1 (en) Locking mechanism of a hand firearm
DE102007034670A1 (de) Verriegelungsanordnung und Stellanordnung für eine Waffe
WO1985005172A1 (en) Rifle bolt mechanism
DE102007034675A1 (de) Verriegelungselement und Patronenzufuhrmechanismus für eine Waffe
US6397505B1 (en) Cartridge casing ejector for a firearm
US4467698A (en) Angular shape firing pin for use with a collapsible toggle recoil in a hand held weapon
FI69365B (fi) Anordning vid avstrykare
US6044580A (en) Semiautomatic rifle with lateral feeding mechanism and ejection from below
US4015357A (en) Firearm bolt
US3942278A (en) Firing pin safety device for hand firearms
US2789478A (en) Recoil operated automatic gun
DE102007034669A1 (de) Griffeinheit für eine Waffe
US11802745B2 (en) Breech and weapon system with the breechblock
US20220290938A1 (en) Assembly of a breech, a breech block and an ejector
US2484444A (en) Cartridge ejector for firearms
GB900520A (en) Improvements in and relating to a breech for an artillery device of the muzzle-loading type
AU599394B2 (en) Firearm
US4449454A (en) Safety mechanism for an explosive body
RU2149334C1 (ru) Пистолет с боковым спуском с боевого взвода
BG63321B1 (bg) Пистолет

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: AKTIEBOLAGET BOFORS