NO149157B - Gruppebryter med sikringsholder. - Google Patents

Gruppebryter med sikringsholder. Download PDF

Info

Publication number
NO149157B
NO149157B NO774207A NO774207A NO149157B NO 149157 B NO149157 B NO 149157B NO 774207 A NO774207 A NO 774207A NO 774207 A NO774207 A NO 774207A NO 149157 B NO149157 B NO 149157B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
drawer
fuse
contact
rocker arm
switch
Prior art date
Application number
NO774207A
Other languages
English (en)
Other versions
NO149157C (no
NO774207L (no
Inventor
Hans Kristian Hartlev
Original Assignee
Knudsen Nordisk Elect
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Knudsen Nordisk Elect filed Critical Knudsen Nordisk Elect
Publication of NO774207L publication Critical patent/NO774207L/no
Publication of NO149157B publication Critical patent/NO149157B/no
Publication of NO149157C publication Critical patent/NO149157C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H23/00Tumbler or rocker switches, i.e. switches characterised by being operated by rocking an operating member in the form of a rocker button
    • H01H23/02Details
    • H01H23/12Movable parts; Contacts mounted thereon
    • H01H23/16Driving mechanisms
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H9/00Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
    • H01H9/10Adaptation for built-in fuses
    • H01H9/104Adaptation for built-in fuses with interlocking mechanism between switch and fuse

Landscapes

  • Switch Cases, Indication, And Locking (AREA)
  • Fuses (AREA)
  • Rotary Switch, Piano Key Switch, And Lever Switch (AREA)
  • Push-Button Switches (AREA)
  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse gjelder en gruppebryter med sikringsholder og en vippearminnretning som sperrer
'for uttak av sikringsbeholderen når bryteren er i lukkestilling, idet bryteren har en kontaktbro som påvirkes av en kneledd-vektstang som er eksentrisk forbundet med vippearminnretningen til åpning av bryterkontaktene mot virkningen av en kontaktsluttende fjæranordning, og hvor samme fjæranordning holder vippearminnretningen fiksert i lukkestilling eller åpningsstilling.
En gruppebryter av denne art er kjent fra norsk patentskrift nr. 145.036. Denne gruppebryters sikringsholder omfatter et hulrom beregnet på å oppta en smeltesikring og er forsynt med en skruegjenge for innskruing i en gjenget innsats, som er fast anordnet i gruppebryteren. Bryterens vippearminnretning har en arm som ved innsatt smeltesikring befinner seg på forsiden av sikringsholderen og hindrer utskruing av holderen. I denne stilling har kontaktbroen sin lukkestilling, og når vippearminnretningen vippes for å gi adgang til sikringsholderen, forskyves kontaktbroen til åpningsstilling ved hjelp av kneleddvektstangen. Sikringsholderen kan da skrues ut for utskifting av en avbrent sikring. Ved utskruing av sikringsholderen vippes en fotkontakt på sådan måte at det frembringes en svingebevegelse av en bøyle slik at bøylens fri ende bringes inn i bevegelsesbanen for en sperrenese på vippearminnretningen, som da ikke kan vippes til lukking av kontaktbroen. Når så sikringsholderen med utskiftet smeltesikring skrues inn i den gjengede innsats, svinges bøylen til en slik stilling av dens fri ende atter bringes ut av sperrenesens bevegelsesbane, således at vippearminnretningen kan svinges til lukking av kontaktbroe.
På denne bakgrunn av kjent teknikk har så gruppebryteren i henhold til oppfinnelsen som særtrekk at sikringsholderen utgjøres av en skuff, som er opplagret forskyvbart og vippbart i en utsparing i gruppebryterens hus mellom en inn-skjøvet og vippbar stilling og en uttrukket stilling hvor en sikring i skuffen er tilgjengelig, mens sikringen i sin innskutte og vippbare stilling med sin ene ende har elektrisk forbindelse med kontaktbroen og ved sin annen ende har elektrisk forbindelse med en av gruppebryterens kontaktklemmer, samt ved at vippearminnretningen har en anleggsflate som i vippearminnretningens lukkestilling ligger av mot skuffens underside for sikring av skuffen i dennes innskjøvede og vippede stilling, idet vippearminnretningen også har en avfasing som i vippearminnretningens åpningsstilling vender mot skuffens underside, samt har en sådan avstand fra denne underside i skuffens innskjøvede og vippede stilling, at skuffen kan vippes til å bryte den elektriske forbindelse mellom sikringens nevnte annen ende og den nevnte kontaktklemme, mens skuffens uttrukne stilling er begrenset ved samvirke mellom et anslag på skuffen og et dermed samvirkende anslag, som rager inn i den utsparing hvor skuffen er anordnet.
Ved at sikringsholderen utgjøres av en forskyvbar skuff oppnås at det blir meget enkelt å skifte ut en avbrent sikring. Dette utføres nemlig ved å legge om vippearminnretningen til den stilling hvor dens avfasing vender mot skuffens underside, samt ved å vippe skuffen for delvis uttrekning, hvoretter den avbrente sikring lett kan gripes og skiftes ut med en hel smeltesikring. Avfasingen vil da samtidig hindre omlegging av vippearmsinnretningen og derved lukking av kontaktbroen. Etter at skuffen atter er skjøvet inn på plass, tillater imidlertid skuffen at vippearminnretningen legges om således at kontaktbroen lukkes og skuffens stilling sikres. Gruppebryteren i henhold til oppfinnelsen har videre en forenklet konstruksjon, da den ikke krever noen bevegelig bøyle.
Oppfinnelsen vil nå bli nærmere forklart under henvisning
til den vedføyde tegning, som viser et vertikalt snitt gjennom en utførelsesform av en gruppebryter i henhold til oppfinnelsen.
På tegningen betegner henvisningstallet 1 gruppebryterens hus, og i dette er det anbragt to klemmer 2 og 3 for henholdsvis den strømførende leder og den leder som skal forbinde gruppebryteren med den tilhørende gruppe. Hver klemme består av en skrue, henholdsvis 4 og 5, samt en ring-formet bøyle, henholdsvis 6 og 7, i hvis ene side vedkommende skrue er innskrudd. Hver klemme samvirker med et kontakt-stykke, henholdsvis 8 og 9. Kontaktstykket 8 utgjøres av ,
en U-formet bøyle, hvis ene gren bærer en kontakt 10, og hvis annen gren 11 griper inn i den tilhørende klemmes bøyle, således at det ved tiltrekning av skruen 4 oppnås god kontakt mellom den strømførende leder og kontaktstykket 8. Kontaktstykket 9 har L-form og dets ene <J£en 15 griper inn i den tilhørende klemmes bøyle 7, mens den annen gren
16 strekker seg langs oversiden av en sideutsparing i huset. Ved enden av grenen 16 er det anordnet et palhull 18, hvori også enden av en fjær 19 griper inn. I sideutsparingen 17 er det forskyvbart opplagret en sikringsholder i form av en skuff 20 til opptagelse av en sikring 23. Skuffen har ikke noen sidevegger,således at sikringen 23 i skuffens uttrukkede stilling lett kan gripes ovenfra. Undersiden 24 av skuffens bunn 25 forløper i den stilling som er vist på tegningen litt på skrå oppover og fremover i forhold til oversiden 26 av et par sideavsatser i sideutsparingen 17, således at det mellom undersiden 24 av skuffen og oversidene 26 av sideavsatsen befinner seg et kileformet mellomrom 27. I skuffen er det festet et kontaktorgan 28 av platemateriale og som ved sin øvre ende er forsynt med et palfremspring 29 for inngrep med palhullet 18 i kontaktstykket 9. Den annen ende av kontaktorganet 28 er gaffelformet og tjener som anlegg for den ene endekontakt 30 for sikringen 23, således at en markeringsknapp som markerer om sikringen er i orden, kan iakttas mellom gaffelens ben. I vedkommende endevegg av skuffen er det insatt en gjennomsiktig hette 31 for mottagelse av markeringsknappen i det tilfelle sikringen skulle brenne av.
I sikringens innlagte stilling er dens annen ende 32 opptatt
i en utsparing 21 i skuffens bakvegg, således at denne annen ende rager ut gjennom bakveggen. Den annen ende av sikringen utgjør dens annet kontaktorgan, som er forsynt med en krave 33. Diameteren av denne krave 33 er avpasset etter sikringens størrelse, nemlig etter sikringens normerte maksimal-verdi, og. det vil derfor forstås at man ved valg av størrelsen av utsparingen 21 kan tilpasse gruppesikringen til den ønskede sikringstørrelse. Ved sin ytre ende er skuffen forsynt med et riflet fingergrep 34.
Den viste gruppebryter er forsynt med en vippearminnretning med en vippearm 36 og en fot 37. Foten 37 er ved hjelp av en tapp 38 dreibart opplagret i huset 1 om en akse 39.
Foten er videre forsynt med en utsparing 40, hvor den ene ende av en fjær 41 er opptatt. Vedkommende ende er ombøyet og hektet på en tapp 42 i utsparingen 40. Tappen 42 er anbragt mellom vippearmen 36 og armens vippeakse 39. Den annen ende av fjæren 41 er hektet på en tapp 44 på en kontaktbro 45, som i sin tur er forskyvbart og svingbart opplagret i en sliss 46 i huset 1 ved hjelp av en tapp 44a. Den ene ende av kontaktbroen 45 er forsynt med en kontakt 47 for samvirke med kontakten 10 på klemmen 2, mens broens annen ende tjener til opprettelse av kontakt med kontaktorganet 32 på sikringen 23. Vippearmfoten 37 er videre forsynt med et hull 48 hvori det svingbart er opplagret den ene ende av en kneledd-vektstang 49, hvis annen ende 50 er anordnet for å gli langs en sideflate 51 i huset 1. Hullet 48 er anbragt på motsatt side av aksen 39 i forhold til tappen 42. Vippearrcsfoten 37 er videre utstyrt med en sylinderformet anleggsflate 52, hvis akse faller sammen med vippeaksen 39, og som i den stilling som er vist på tegningen, hviler mot undersiden 24 av skuffens bunn 25
og derved sikrer inngrepet mellom palfremspringet 29 og palhullet 18. Forskjøvet i forhold til den sirkulære anslagsflate 52 er foten 37 utstyrt med en avfasing 53, hvis avstand fra vippeaksen 39, målt vinkelrett på avfasingens retning, er mindre enn krumningsradius for den sirkulære anslagsflate 52, nemlig så meget mindre som tykkelsen av det kileformede mellomrom 27 ved inngrepsstedet mellom den sylinderformede anslagsflate 52 og skuffens bunn 25.
Den viste gruppebryter virker på følgende måte: i den stilling som er vist på tegningen, er gruppebryteren innkoblet og fjæren 41 holder kontaktbroen 45 i anlegg mot kontaktorganet 32 på sikringen 23 samt mot kontakten 10. Anleggsflaten 52 sikrer videre skuffen i den viste stilling, hvor det fore-ligger inngrep mellom palfremspringet 29 og palhullet 18, mens stillingen av vippearmen 36 er sikrer på grunn av den eksentriske stilling av tappen 42 i forhold til vippeaksen 39.
I tilfelle sikringen 23 brenner av, hvilket anvises gjennom hetten 31, slik som tidligere forklart, bringes bryteren i brytestilling ved å omstille vippearmen 36 fra den stilling som er vist på tegningen ca 60° i urviserens retning.
Derved forskyves tappen 42 til den annen side av vippeaksen 39, og fjæren 41 vil derved fastholde vippearmen 36 i den omstilte stilling. Samtidig vil den sylinderformede anslagsflate 52 bli dreiet bort fra inngrep med undersiden av skuffen, og i stedet vil avfasingen 53 stille seg tilnærmet parallelt med og i avstand fra undersiden av skuffens bunn samt i flukt med oversidene 26 av avsatsene. Hullet 48 vil bli forskjøvet således at den kneledd-vektstang 49 som er opplagret i dette hull vil bevege seg forbi den stilling hvor den befinner seg rettet mot vippeaksen 39, altså til en stilling forbi sitt bevegelsessentrum. Samtidig vil enden 50 av kneledd-vektstangen bli forskjøvet til venstre på tegningen langs sideflaten 51, således at broen 45 påvirkes til å fjerne kontakten 47 fra kontakten 10 og dermed fra den strømførende leder.
Alle de ovenfor beskrevne bevegelser vil skje samtidig med omstillingen av vippearmen 36.
For å trekke ut skuffen trykkes fingergrepet 34 nedover, og det er nå plass til dette takket være avstanden mellom avfasingen 53 og skuffens bunn 24. Derved løses inngrepet mellom palfremspringet 29 og palhullet 18, og skuffen vil, når fingertrykket oppheves, bli trykket ut til høyre ved hjelp av kontaktbroen 45 og kraften fra fjæren 41. Ved den utførelsesform som er vist på tegningen er palhullet 18
i kontaktstykket 9 litt underskåret, mens palfremspringet 29 er bukket litt fremover, således at det oppnås et positivt inngrep. For å løse denne forbindelse kreves det derfor at skuffen til å begynne med presses litt innover mot virkningen av fjæren 41, og først deretter kan svinges nedover til utløsning av inngrepet finner sted. Kontaktbroen 45 er ved sin øverste ende forsynt med et fremspring 55 som befinner seg i en utsparing 56 i huset. Når kontaktbroen har skjøvet skuffen et stykke utover, tilsvarende den bevegelse som utsparingen 56 tillater for fremspringet 55, vil skuffen være kommet så langt ut at den lett kan gripes med fingrene og trekkes ennå et stykke frem, således at sikringen 23 lett kan gripes med fingrene. Den ende av fjæren 19 som rager gjennom palhullet 18, sikrer at skuffen ikke kan trekkes helt ut, idet oversiden av skuffens bakvegg
med en anslagsflate 57 vil støte mot enden av fjæren 19. Hvis så ønskes kan imidlertid skuffen tas helt ut ved å løfte enden av fjæren 19 med en skrutrekker etter at skuffen er delvis uttrukket. På denne måte kan således skuffen erstattes med en annen skuff, hvis utsparing 21
er tilpasset en annen sikringsstørrelse.
.Sikringen tas ut ved at den først skyves litt innover, hvorved enden 30 bringes klart av kontaktorganet 28, hvoretter sikringen kan tas ut ved å vippe dens bakre ende opp først. En ny sikring legges inn på tilsvarende måte, og når dette er skjedd, trykkes skuffen inn ved hjelp av fingergrepet 34. Når innskyvningen har funnet sted, vippes skuffen litt oppover for å opprette inngrep med palfremspringet 29 og palhullet 18. Under den siste del av innskyvningen vil sikringen bli klemt fast mellom broen 45
og kontaktstykket 28 med et vedefinert kontakttrykk, .tilsvarende kraften i fjæren 41. Nå kan vippearmen 36 og dermed foten 37 svinges til den stilling som er vist på tegningen, således at skuffens stilling låses i kraft av anlegget av den sylinderformede anslagsflate 52 mot undersiden av skuffen, samtidig som vippearmen 36 er sikret i sin stilling idet tappen 42 er forskjøvet til den annen side av svingeaksen. Samtidig vil kneledd-vektstangen 49 bli forskjøvet til høyre på tegningen, således at det nå også opprettes et veldefinert anleggstrykk mellom kontakten 4 7 og kontakten 10.
Det vil forstås at i den lukkede bryterstilling som er vist
på tegningen, er kraften i fjæren 41 fordelt mellom sikringen og kontakten 10 tilsvarende de respektive avstander fra tappen 44 til de to kontaktsteder. Ved å velge plasseringen av tappen 44 midt på broen 45 vil disse kontakttrykk bli like store. Det vil videre forstås at stillingen av tappen 42 °g hullet 48 i forhold til svingeaksen er valgt slik at fjæren 41 i bryterens brytestilling påvirker broen 45 med et resulterende moment omkring enden 50 av vektstangen 49 i retning mot urviseren, således at den ovenfor omtalte utoverrettede påvirkning av sikringen 2 3 og derved også av skuffen 20 sikres under skuffens utskyvning.
Fjæren 41 tjener således flere forskjellige formål. I den lukkede bryterstilling som er vist på tegningen, oppretter den kontakttrykk ved begge ender av sikringen 23 samt kontakttrykket mellom kontaktene 47 og 10, samtidig som den holder vippearmen 36 i den stilling hvor anslagsflaten 52 sperrer for utløsning av skuffen 20. Når vippearmen 36 er vippet til den annen stilling sørger fjæren 41 for en kraftpåvirkning på skuffen, således at denne føres delvis ut av sin utsparing 17, etter at den er utløst på den måte som er beskrevet ovenfor. I denne stilling sikrer fjæren 41 også den kontaktbrytende stilling av vippearmen 36, og videre vil fjærkraften holde kontaktene 47 og 10 i innbyrdes avstand takket være kneledd-vektstangen 49 og forskyvningen av tappen 42 til den annen side av svingeaksen. På grunn av stillingen av tappen 42 i forhold til svingeaksen 39 sørger fjæren 41 for rask inn- og utkobling av berøringen mellom kontaktene 47 og 10 ved manøvrering av vippearmen 36.
Det viste hus 1 er på sin bakside forsynt med et spor, hvis bunn er betegnet med 58, hvis nederste sidevegger er forsynt med en underskjæring 59, og ved hvis overside det er anordnet en fjærpåvirket låsepal 60, således at gruppebryteren kan monteres på en horisontal monteringslist. Flere sådanne brytere kan monteres side ved side for betjening av hver sin fase.

Claims (1)

  1. Gruppebryter med sikringsholder (20) og en vippearminnretning (36,37) som sperrer for uttak av sikringsholderen (20) når bryteren er i lukkestilling, idet bryteren har en kontaktbro (45), som påvirkes av en kneledd-vektstang (49) som er eksentrisk forbundet med vippearminnretningen (36, 37) til åpning av bryterkontaktene mot virkningen av en kontaktsluttende fjæranordning (41), og hvor samme fjæranordning (41) holder vippearmsinnretningen (36,37) fiksert i lukkestilling eller åpningstilling,karakterisert ved at sikringsholderen ut-gjøres av en skuff (20), som er opplagret forskyvbart og vippbart i en utsparing (17) i gruppebryterens hus (1) mellom en innskjøvet og vippbar stilling og en uttrukket stilling hvor en sikring (23) i skuffen er tilgjengelig, mens sikringen i sin innskutte og vippbare stilling med sin ene ende (32) har: elektrisk forbindelse med kontaktbroen og ved sin annen ende (30) har elektrisk forbindelse med en av gruppebryterens kontaktklemmer (3), samt ved at vippearminnretningen (36,37) har en anleggsflate (52) som i vippearminnretningens lukkstilling ligger an mot skuffens under-: side (24) for sikring av skuffen i dennes innskjøvede og vippede stilling, idet vippearminnretningen (36,37) også har en avfasing (5 3) som i vippearminnretningens åpningsstilling vender mot skuffens underside (24), samt har en sådan avstand fra denne underside i skuffens innskjøvede og vippede stilling at skuffen (20) kan vippes til å bryte den elektriske forbindelse mellom sikringens nevnte annen ende (30) og den nevnte kontaktklemme (3), mens skuffens uttrukne stilling er begrenset ved samvirke mellom et anslag (57) på skuffen (20) og et dermed samvirkende anslag (19), som rager inn i den utsparing (17) hvor skuffen er anordnet.
NO774207A 1976-12-10 1977-12-08 Gruppebryter med sikringsholder NO149157C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK556176A DK152157C (da) 1976-12-10 1976-12-10 Gruppeafbryder

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO774207L NO774207L (no) 1978-06-13
NO149157B true NO149157B (no) 1983-11-14
NO149157C NO149157C (no) 1984-02-29

Family

ID=8143514

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO774207A NO149157C (no) 1976-12-10 1977-12-08 Gruppebryter med sikringsholder

Country Status (6)

Country Link
DE (1) DE2754195A1 (no)
DK (1) DK152157C (no)
FI (1) FI65866C (no)
NL (1) NL7713505A (no)
NO (1) NO149157C (no)
SE (1) SE439213B (no)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3028097A1 (de) * 1979-08-27 1981-03-19 Weber AG Fabrik elektrotechnischer Artikel und Apparate, Emmenbrücke Sicherungselement fuer schmelzsicherungspatronen
DE3787472D1 (de) * 1987-12-09 1993-10-21 Klaus Bruchmann Gmbh Sicherungsschalter.
DE4034023A1 (de) * 1990-10-25 1992-04-30 Linder Gmbh A Zentralverriegelung fuer gewerbliche moebel
DK0616347T3 (da) * 1993-03-17 1998-10-07 Ellenberger & Poensgen Flerpolet sikkerhedsafbryder
GB2309122B (en) * 1996-01-11 1999-05-19 Philex Plc Fused switch arrangement
SI20131A (sl) * 1998-10-16 2000-06-30 Eti Elektroelement D.D. Električno stikalo za naprave, ki vključuje sedež za talilni vložek
DE29919140U1 (de) * 1999-10-30 1999-12-30 Eti Elektroelement Dd Schalter mit Sicherungseinheit
EP1232510B1 (de) * 1999-11-23 2004-05-19 Klaus Bruchmann Schaltersicherungseinheit mit sicherungshalter und sicherungs-zustandsmelder

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3354277A (en) * 1964-12-23 1967-11-21 Square D Co Fusible switch for electrical panelboard
GB1139696A (en) * 1966-08-23 1969-01-08 Amp Inc Improvements in fused switches
US3339118A (en) * 1966-10-10 1967-08-29 S & C Electric Co Metal enclosed switchgear with one or more fuses mounted on a drawer interlocked with interrupter switch means and operating mechanism therefor
FR2191234B1 (no) * 1972-06-28 1976-08-06 Faeam
DE2334595B1 (de) * 1973-07-07 1974-04-25 Lindner Gmbh Fabrik Elek Scher Mit einem Schalter versehener Sicherungssockel fuer Schmelzeinsaetze

Also Published As

Publication number Publication date
NO149157C (no) 1984-02-29
NO774207L (no) 1978-06-13
SE439213B (sv) 1985-06-03
FI65866C (fi) 1984-07-10
FI773667A (fi) 1978-06-11
NL7713505A (nl) 1978-06-13
DE2754195A1 (de) 1978-06-15
DK152157C (da) 1988-06-20
SE7714013L (sv) 1978-06-11
DE2754195C2 (no) 1988-09-29
FI65866B (fi) 1984-03-30
DK152157B (da) 1988-02-01
DK556176A (da) 1978-06-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO149157B (no) Gruppebryter med sikringsholder.
NO783052L (no) Utskiftbart knivblad.
NO156395B (no) Ekspanderbart blodreservoar.
NO146578B (no) Isolert beholder for flytendegjort gass
NO172026B (no) Innretning for fylling av prefabrikerte sigaretthylser, saerlig hylser med filter
NO813825L (no) Skrueloes klemme
NO160169B (no) Elektrisk bryter, isaer automatbryter.
NO862819L (no) Innretning for omstabling av en stabel bilder.
NO159477B (no) Slipeskive.
NO116361B (no)
NO167612B (no) Manuell elektrisk bryter.
NO158078B (no) Kontaktinnretning.
NO163469B (no) Haandbetjent sikringsbryter og flerpolet bryterblokk utformet av parallelle ved siden av hverandre liggende brytere.
US3806143A (en) Safety ski binding
NO161409B (no) Elektrisk trykktastebryter med en dreibar lagret trykkboeyle.
NO162898B (no) Anordning ved tang.
NO124624B (no)
DK200101100A (da) Indretning ved elektrisk slutblik
NO116816B (no)
NO115881B (no)
NO137066B (no) Drivanordning for elektrisk bryteranordning.
NO158562B (no) Langrennsskibinding.
US1261586A (en) Holder for surgical needles.
US3961801A (en) Heel-holding device for ski bindings
NO151029B (no) Verktoeyholder