NO141825B - Injeksjonsanordning. - Google Patents

Injeksjonsanordning. Download PDF

Info

Publication number
NO141825B
NO141825B NO771977A NO771977A NO141825B NO 141825 B NO141825 B NO 141825B NO 771977 A NO771977 A NO 771977A NO 771977 A NO771977 A NO 771977A NO 141825 B NO141825 B NO 141825B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
channel
injection
inlet
wall
fluid
Prior art date
Application number
NO771977A
Other languages
English (en)
Other versions
NO141825C (no
NO771977L (no
Inventor
Herbert Mittleman
Joseph L Schopen
Original Assignee
Baxter Travenol Lab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Baxter Travenol Lab filed Critical Baxter Travenol Lab
Publication of NO771977L publication Critical patent/NO771977L/no
Publication of NO141825B publication Critical patent/NO141825B/no
Publication of NO141825C publication Critical patent/NO141825C/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61MDEVICES FOR INTRODUCING MEDIA INTO, OR ONTO, THE BODY; DEVICES FOR TRANSDUCING BODY MEDIA OR FOR TAKING MEDIA FROM THE BODY; DEVICES FOR PRODUCING OR ENDING SLEEP OR STUPOR
    • A61M39/00Tubes, tube connectors, tube couplings, valves, access sites or the like, specially adapted for medical use
    • A61M39/02Access sites
    • A61M39/04Access sites having pierceable self-sealing members
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61MDEVICES FOR INTRODUCING MEDIA INTO, OR ONTO, THE BODY; DEVICES FOR TRANSDUCING BODY MEDIA OR FOR TAKING MEDIA FROM THE BODY; DEVICES FOR PRODUCING OR ENDING SLEEP OR STUPOR
    • A61M2205/00General characteristics of the apparatus
    • A61M2205/19Constructional features of carpules, syringes or blisters
    • A61M2205/192Avoiding coring, e.g. preventing formation of particles during puncture
    • A61M2205/197Avoiding coring, e.g. preventing formation of particles during puncture by the seal material

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en injeksjonsanordning til innføring av supplerende fluider i et hovedfluidum som overføres fra en kilde til en pasient, hvor anordningen omfatter et hovedlegeme som avgrenser et kammer og som omfatter en første og en andre åpning for bruk enten som innløp eller som utløp, idet hovedfluidet ledes gjennom kammeret fra innløpet til ut-løpet, samt injeksjonsområder på hovedlegemet, som hvert omfatter en gjennomstikkbar, selvtettende membran eller innsats som muliggjør injisering av det supplerende fluidum i hovedfluidet på et sted i hovedlegemet, idet et første injeksjonsområde er anordnet koaksialt med og overfor den andre innløps-/ utløpsåpning.
Injeksjonsanordninger er i vanlig anvendelse på sykehus
i systemer for tilførsel av parenterale fluider hvor supplerende parenteralt fluidum kan innføres i en ledning eller kanal som fører et hovedparenteralfluidum til en pasient, uten for-styrrelse av tilførselen av hovedfluidet eller pasienten. Med parenteralt fluidum menes her mange forskjellige fluider eller medikamenter som anvendes ved medisinsk behandling.
Injeksjonsanordningen mottar hovedparenteralfluidet gjennom et første innløp som via en fleksibel ledning vanligvis er forbundet med et reservoar, og en andre fleksibel ledning løper fra injeksjonsanordningens utløp til en egnet anordning for administrering av fluidet eller væsken til en pasient. Injeksjonsanordningen omfatter typisk også et andre innløp som er lukket med en gjennomhullbar membran. Dersom det er nødvendig å innføre supplerende fluidum eller -blod til pasienten, injiseres fluidet gjennom membranen som dekker det andre innløp, vanligvis ved hjelp av en injeksjonssprøyte eller en -nål som er koplet til en beholder (dvs. en "piggy back") for sammen-føring med hovedparenteralfluidet og administrering til pasienten.
Dersom det kan være nødvendig å injisere flere supplerende fluider, anordnes det generelt ytterligere anordninger ved å skjære over ledningen på flere steder, hvorved tilførselssys-temet kompliseres og det innføres uønsket turbulens. Alterna-tivt kan det anordnes flere steder for injisering av fluidum på den ene side eller på toppen av en usymmetrisk formet anordning. Men disse kan være uhensiktsmessig plassert eller ligge for nær hverandre for samtidig bruk, f.eks. når det anvendes en stor sprøyte. Dessuten resulterer den usymmetriske utforming av anordningen og problemet med å holde membranen på plass i et relativt stort antall forskjellige deler og i kompliserte former og monteringsprosesser.
Følgelig er det et formål med oppfinnelsen å frembringe
en injeksjonsanordning hvori det kan innføres et antall supplerende parenterale fluider samtidig og lettvint.
Det er et annet formål med oppfinnelsen å frembringe en injeksjonsanordning som lettvint kan anbringes i et system for administrering av parenterale fluider til en pasient.
Et annet formål med oppfinnelsen er å frembringe en injeksjonsanordning som kan lede både et parenteralt hovedfluidum og et ekstra fluidum både i en retning og i den motsatte retning.
Et annet formål med oppfinnelsen er å frembringe en injeksjonsanordning som muliggjør innføring av et andre fluidum i et hovedfluidum koaksialt med hovedfluidet for å minimisere strøm-ningsforstyrreIser.
Et ytterligere formål med oppfinnelsen er å frembringe en injeksjonsanordning som muliggjør anbringelse og fjerning av en nål uten lekkasje eller fjerning av delen som gjennomhulles ("coring").
Enda et annet formål med oppfinnelsen er å frembringe en injeksjonsanordning som er enkel og relativt rimelig å frem-stille.
Injeksjonsanordningen ifølge oppfinnelsen er kjennetegnet ved at et andre injeksjonsområde er anordnet på hovedlegemet koaksialt med og overfor den første innløps-/utløpsåpning, og at de to akser som er felles for den første åpning og det andre injeksjonsområde respektivt den andre åpning og det første injeksjonsområde er sideveis forskjøvet i forhold til hverandre med de to innløps-/utløpsåpninger rettet motsatt i forhold til hverandre.
Hver av de andre åpninger er dekket eller stengt ved hjelp av en lik, selvtettende, gjennomhullbar membran som er opptatt mellom elementene under sammentrykking sideveis og på tvers og som løper koaksialt med en av de første åpninger slik at de supplerende fluider lettvint og samtidig kan injiseres i hovedfluidet, idet det ene av ekstrafluidene injiseres koaksialt med strømningen gjennom utløpsåpningen.
Oppfinnelsen vil bli nærmere forklart i det etterfølgende under henvisning til de medfølgende tegninger, hvori: Fig. 1 viser et skjematisk perspektivriss av den relevante del av et system for administrering av parenteralt fluidum til en pasient under anvendelse av injeksjonsanordningen ifølge oppfinnelsen. Fig. 2 viser et isometrisk riss av en injeksjonsanordning ifølge oppfinnelsen. Fig. 3 viser ovenfra et planriss av en injeksjonsanordning ifølge oppfinnelsen. Fig. 4 viser et oppriss av innerflaten av det ene element i injeksjonsanordningen i fig. 3.
Fig. 5 viser et tverrsnitt etter linjen 5-5 i fig. 4.
Fig. 6 viser et tverrsnitt etter linjen 6-6 i fig. 4.
Fig. 6a viser et isometrisk riss av en membran som er innrettet til å samvirke med anordningen i fig. 6. Fig. 7 viser et sideoppriss, med deler bortskåret, av det ene element i injeksjonsanordningen ifølge oppfinnelsen.
Fig. 8 viser et tverrsnitt etter linjen 8-8 i fig. 1.
Fig. 1 viser et system 10 for administrering av et parenteralt fluidum til en pasient. Systemet 10 omfatter en dobbelt-injeksjonsanordning 12 for levering av et hovedparenteralfluidum fra en kilde eller beholder 14 gjennom en fleksibel ledning 16 og gjennom et seriekoplet innløp 18 og et utløp 20 i injeksjonsanordningen for levering til en pasient gjennom en andre fleksibel ledning 22. Injeksjonsanordningen kan festes med tape på pasienten eller understøttes på annen måte ved det sted hvor fluidet administreres til pasienten, eller den kan anbringes over pasienten slik som ved en kirurgisk operasjon.
Fra en kilde 24 for sekundært eller supplerende parenteralt fluidum eller blod innføres dette i hovedfluidet gjennom en ledning 2 6 som i den ene ende f.eks. er forbundet med kilden og i den annen ende har en injeksjonsnål for gjennomhulling av et selvtettendé innløp 28 i injeksjonsanordningen 12. Et annet supplerende parenteralt fluidum kan innføres på enkel måte gjennom et andre selvtettendé innløp 3 0 ved hjelp av en injeksjons-sprøyte 32 for innføring av mer sekundært fluidum. Det vil forstås at en av hovedanvendelsene for injeksjonsanordningen 12 er i anestesiologiske administreringssett eller for IV-fluider.
Anordningen 12 omfatter en hoveddel som er dannet av to
like elementer eller vegger 34 av plastmateriale, såsom et poly-olefinmateriale, med samvirkende innerflater 36 og en ytterflate 38 som stort sett er flat eller plan. Hvert element 34 er utstyrt med et par sideveis atskilte kanaler 40, 42, som sees best i fig. 3-8.
Kanalen 40 løper mellom innerflaten 36 og ytterflaten 38
i elementet 34, mens kanalen 42 løper fra innerflaten 36 gjennom fluktende porter eller boringer 44., 46, 48, 50 som er dannet i et fremspringende rør eller en rørformet tapp 52 som avgrenser enten innløpet 18 eller utløpet 20. Tappen 52 er utformet i ett stykke med elementet 34 og står vinkelrett på ytterflaten 38. Kanalen 40 i elementet 34 flukter med kanalen 42 i anord-ningens 12 annet element 34, og en selvtettendé, gjennomhullbar membran 54, av f.eks. silikongummi, latex eller polyisopren, er anordnet i hver av kanalene 40, 42 for å hindre fluidumkommunikasjon fra boringen 44 gjennom kanalen 4 0 og avgrense de selvtettendé innløp 28, 30.
En skulder 56 som er dannet mellom boringene 48 og 50 danner sete for den ene ende av en ledning som er opptatt i boringene 48 og 50 og som er forseglet i boringene vanligvis ved ultralydsveising. Et innføringsparti for ledningen er utformet i den åpne ende av boringen 50.
Hver tapp 52 er også utstyrt med et utvidet veggparti 58
i retning radialt mot den tilstøtende kanal 4 0 til dannelse av et utvidet parti 60 i boringen 44 som løper gjennom elementet 34 forbi midtpunktet og flukter med et tilsvarende, utvidet parti 60 i det annet element 34 til dannelse av et kammer 62
for fluidumkommunikasjon fra innløpet 18 med en liten vinkel til utløpet 20 for å muliggjøre fluidumkommunikasjon fra inn-løpene 28 og 30 til utløpet 20.
Elementet 34 er vanligvis flatt eller plant med buete eller vanligvis sirkelsegmentformete endeflater som er forbundet med hverandre med rettlinjete, parallelle segmenter eller flater, og ytterflaten 38 er utstyrt med et par atskilte styreforsenk-ninger 64 mellom kanalene 40 og 42, noe som best fremgår av fig. 3, for medvirkning til automatisk sammensetting av anordningen og for dannelse av jevne veggseksjoner.
Innerflaten 36 i hvert element 34 er utstyrt med en vulst eller forhøyet kant 66 som stort sett løper langs elementets 34 omkrets i avstand fra denne. Hver vulst 66 løper stort sett om halve elementet, og et spor 68 løper fra den ene ende av vulsten 66 til den annen og følger også elementets omkrets slik at vulsten 66 og sporet 68 omslutter hver av kanalene 40 og 42 i hvert av elementene 34. Hver vulst 66 er opptatt i sporet 68 i det annet element 34 når elementene er sammenføyet, hvorved kanalen 40 i hvert element automatisk bringes i flukt "med kanalen 42.
Hver kanal 40, 42 har et parti med redusert diameter slik at det dannes skuldre 70 og 72 som er atskilt fra innerflaten 36 og som er innrettet til å danne anlegg mot en endeflate 74 på membranen 54 for å holde membranen på plass og klemme denne sammen. Et sporparti med større diameter er utformet i innerflaten 36 i hvert element koaksialt med kanalene 40 og 42, idet sporet er sete for en omkretsvulst 78 på membran eller endeflatene, og vulsten blir holdt på plass under sammentrykking for å sikre mot lekkasje.
Den ytre sammentrykking langs omkretsen av membranen 54 medvirker til å hindre fjerning av den del som gjennomhulles ("coring") og medvirker også til å hindre lekkasje.
Hver membran 54 er også utstyrt med en åpning 80 i hver endeflate 74 hvorved det dannes et tynnere parti for å gjøre gjennomhulling lettvintere og hindre fjerning av den del som gjennomhulles. Åpningene 80 flukter med en styreforsenkning for hver kanal 4 0 mellom ytterflaten 38 i hvert element og fluktende med åpningen 80 for medvirkning til å styre en injeksjonsnål inn i åpningen 80.
Anordningen 12 settes sammen enkelt og lettvint ved å anbringe en membran 54 i hver av kanalene 4 0 og 42 i det sym-metriske element 34 og deretter bringe det annet element 34
i flukt med det første element slik at vulsten 66 i det ene element 34 danner inngrep med sporet 68 i det annet element 34, slik at kanalen 40 i det ene element flukter med kanalen 42 i det annet element. Elementene 34 står således i inngrep med
hverandre med membranen 54 mellom seg under sammentrykking i hver retning, og de to elementer 3 4 er sammenføyet f.eks. ved ultralydsveising, slik at det oppnås en forseglet, sikker for-bindelse mellom dem. Det skal bemerkes at elementene 34, hen-holdsvis membranene 54 er fremstilt med like, relativt rimelige former.
I bruk ved f.eks. systemet ifølge fig. 1 er den ene av tappene 52 innrettet til å oppta en av ledningene 16 eller 22 som deretter festes til tappen. Tappen 52 som opptar ledningen 16 tjener som innløpet 18, og fluidumkommunikasjon foreligger méllom beholderen 14 gjennom ledningen 16, den ene boring 46, kammeret 62 og den annen boring 4 6 og gjennom ledningen 22 og den hule tapp som funksjonerer som utløp 20, for avgivelse til pasienten.
Et andre eller supplerende parenteralt fluidum innføres fra reservoaret 24, f.eks. med injeksjonsnålen 28 i enden av ledningen 26 som gjennomhuller den selvtettendé membran 54 i innløpet 28 koaksialt med utløpet 20. Det andre eller supplerende fluidum innføres gjennom den annen membran i innløpet 30 ved hjelp av injeksjonsnålen 32. Anordningen 12 kan være koplet for strømning i vilkårlig retning gjennom den og like-vel muliggjøre lettvint injeksjon av det sekundære fluidum og slik at tappene muliggjør innsettelse av en lang lengde av nålen, mens plasseringen og størrelsen på innløpene 28 og 30 muliggjør hensiktsmessig bruk av store nåler for innføring av tilstrekkelige mengder supplerende fluidum uten hensyn til orienteringen av anordningen.

Claims (7)

  1. Injeksjonsanordning til innføring av supplerende fluider i et hovedfluidum som overføres fra en kilde (14) til en pasient, hvor anordningen omfatter et hovedlegeme som avgrenser et kammer (62) og som omfatter en første (18) og en andre (20) åpning for bruk enten som innløp eller som utløp, idet hovedfluidet ledes gjennom kammeret fra innløpet til utløpet, samt injeksjonsområder på hovedlegemet, som hvert omfatter en gjennomstikkbar, selvtettendé membran eller innsats (54) som muliggjør injisering av det supplerende fluidum i hovedfluidet på et sted i hovedlegemet, idet et første injeksjonsområde (28) er anordnet, koaksialt med og overfor den andre innløps-/utløpsåpning (20),karakterisert ved at et andre injeksjonsområde (3 0) er anordnet på hovedlegemet koaksialt med og overfor den første innløps-/utløpsåpning (18), og at de to akser som er felles for den første åpning (18) og det andre injeksjonsområde respektivt den andre åpning (20) og det første injeksjonsområde er sideveis forskjøvet i forhold til hverandre med de to innløps-/utløpsåpninger (18,2 0) rettet motsatt i forhold til hverandre.
  2. 2. Anordning i samsvar med krav 1, karakterisert ved at hovedlegemet er dannet av to like og motsatt anbrakte elementer som hvert omfatter én av åpningene (18,20) og ett av injeksjonsområdene (28,30).
  3. 3. Anordning i samsvar med krav 2, karakterisert ved at hvert av de like elementer omfatter en vegg (34) med en første kanal (40) mellom en ytterflate (38) av veggen (34) og en innerflate (36) , for anlegg mot en tilsvarende flate på det annet element, og en andre kanal (42) som løper fra innerflaten (36) gjennom en rørformet stuss (52) som rager utad fra ytterflaten (38) og avgrenser åpningen (18 eller 20), og at stussen (52) er utstyrt med et utvidet veggparti (58) som løper radialt mot den første kanal (40) til dannelse av et utvidet parti (60) i den andre kanal (42), idet det utvidete parti (60) løper gjennom veggen (34) forbi et midtpunkt i denne og avgrenser kommunikasjonskammeret (62) sammen med det tilsvarende utvidete parti (60) i det annet element.
  4. 4. Injeksjonsanordning i samsvar med krav 3, karakterisert ved at hver kanal (40,42) er utstyrt med organer (70,72) på innerflaten (36) til fastholdelse av membranene eller innsatsene (54) under kompresjon når innerflaten av det ene av de like elementer av hovedlegemet danner anlegg mot innerflaten av det annet element.
  5. 5. Injeksjonsanordning i samsvar med krav 4, karakterisert ved at fastholdelsesorganene (70,72) på hvert av elementene inneholder et spor (76) som har større diameter og som er utformet i innerflaten (36) koaksialt med hver kanal (40,42) for anbringelse av en omkretsvulst (78) som er dannet på hver membran eller innsats (54).
  6. 6. Injeksjonsanordning i samsvar med et av kravene 2-5, karakterisert ved at hver vegg (34).er utstyrt med tetningsorganer (66,68) som følger veggens kontur og som omslutter hver kanal (40,42).
  7. 7. Injeksjonsanordning i samsvar med krav 6, karakterisert ved at tetningsorganet er utformet med en omkretsvulst eller en opphøyet kant (66) som løper langs veggens (34) halve omkrets og med et spor (68) som løper fra vulstens ene ende til den annen ende, hvor vulsten er innrettet til å stå i inngrep med et motsvarende spor i det annet element når de to elementer er satt sammen med den første kanal i det ene element koaksialt fluktende med den andre kanal i det annet element.
NO771977A 1976-06-14 1977-06-07 Injeksjonsanordning. NO141825C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/695,703 US4048996A (en) 1976-06-14 1976-06-14 Dual injection site

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO771977L NO771977L (no) 1977-12-15
NO141825B true NO141825B (no) 1980-02-11
NO141825C NO141825C (no) 1980-05-21

Family

ID=24794151

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO771977A NO141825C (no) 1976-06-14 1977-06-07 Injeksjonsanordning.

Country Status (18)

Country Link
US (1) US4048996A (no)
JP (1) JPS52154293A (no)
AU (1) AU510429B2 (no)
BE (1) BE855536A (no)
BR (1) BR7703826A (no)
CA (1) CA1091118A (no)
DE (1) DE2721746A1 (no)
ES (1) ES459737A1 (no)
FR (1) FR2354780A1 (no)
GB (1) GB1573167A (no)
IL (1) IL51868A (no)
IT (1) IT1074338B (no)
MX (1) MX146432A (no)
NL (1) NL7706491A (no)
NO (1) NO141825C (no)
SE (1) SE428423B (no)
SU (1) SU955847A3 (no)
ZA (1) ZA772290B (no)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4405316A (en) * 1978-04-03 1983-09-20 Baxter Travenol Laboratories, Inc. Injection site with check valve inlet
US4219912A (en) * 1978-10-10 1980-09-02 Baxter Travenol Laboratories, Inc. Injection site having thermoplastically sealed injection port
US4325368A (en) * 1978-12-16 1982-04-20 Ingrid Bernard Infusion device
FR2536283A1 (fr) * 1982-11-19 1984-05-25 Bruneau & Cie Lab Raccord pour injections extemporanees
US4874369A (en) * 1987-07-27 1989-10-17 Baxter International Inc. Self-priming injection site with check valve
AU626831B2 (en) * 1988-01-25 1992-08-13 Baxter International Inc. An injection site usable with a blunt cannula
US5964785A (en) * 1988-01-25 1999-10-12 Baxter International Inc. Bayonet look cannula for pre-slit y-site
CA1330412C (en) 1988-07-08 1994-06-28 Steven C. Jepson Pre-slit injection site and tapered cannula
IE62767B1 (en) 1989-03-17 1995-02-22 Baxter Int Pre-slit injection site and tapered cannula
US5088995A (en) * 1990-06-22 1992-02-18 Baxter International Inc. Port and closure assembly including a resealing injection site for a container
US5776125A (en) * 1991-07-30 1998-07-07 Baxter International Inc. Needleless vial access device
US5176633A (en) * 1991-08-27 1993-01-05 Sit James K Injection site platform
US5300034A (en) * 1992-07-29 1994-04-05 Minnesota Mining And Manufacturing Company Iv injection site for the reception of a blunt cannula
US5351383A (en) * 1992-07-29 1994-10-04 Minnesota Mining And Manufacturing Company Method of making an injection or sampling site
KR960015616B1 (ko) * 1993-05-27 1996-11-18 송경진 가역성 1회용 혈관 수지침
US6162206A (en) * 1997-12-23 2000-12-19 Baxter International Inc. Resealable access site
EP2161052B1 (en) * 2002-03-11 2013-02-27 Fresenius Medical Care Deutschland GmbH Connector, container with such a connector and fluid preparation device with a mating connector for such a container
WO2009009367A2 (en) * 2007-07-06 2009-01-15 Allievion Medical, Inc. Constrained fluid delivery device
JP5128200B2 (ja) * 2007-08-06 2013-01-23 日機装株式会社 混注部材
ES2440366T3 (es) 2010-04-13 2014-01-28 Gambro Lundia Ab Conector para un conducto de transporte de fluido de un dispositivo médico
US9265913B2 (en) 2010-09-22 2016-02-23 Vital 5, Llc Catheter assembly
US9446224B2 (en) 2010-09-22 2016-09-20 Vital 5, L.L.C. Barrier catheter
USD679804S1 (en) 2011-09-22 2013-04-09 Vital 5, Llc Catheter
USD761395S1 (en) * 2015-03-09 2016-07-12 Colder Products Company Fluid coupling
USD762826S1 (en) * 2015-03-09 2016-08-02 Colder Products Company Fluid coupling

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3332418A (en) * 1964-05-28 1967-07-25 Baxter Don Inc Injection site for venoclysis apparatus
US4000740A (en) * 1974-05-31 1977-01-04 Baxter Travenol Laboratories, Inc. Injection site
US3990445A (en) * 1975-01-03 1976-11-09 Valleylab, Inc. Drug injection device
US3982534A (en) * 1975-01-10 1976-09-28 Buckman Thomas P Intravenous administration system

Also Published As

Publication number Publication date
NO141825C (no) 1980-05-21
FR2354780A1 (fr) 1978-01-13
SU955847A3 (ru) 1982-08-30
CA1091118A (en) 1980-12-09
BE855536A (fr) 1977-10-03
US4048996A (en) 1977-09-20
IL51868A0 (en) 1977-06-30
AU2593077A (en) 1978-12-14
SE428423B (sv) 1983-07-04
JPS52154293A (en) 1977-12-21
BR7703826A (pt) 1978-04-18
DE2721746A1 (de) 1977-12-15
ZA772290B (en) 1978-03-29
SE7706720L (sv) 1977-12-15
AU510429B2 (en) 1980-06-26
ES459737A1 (es) 1978-08-16
NO771977L (no) 1977-12-15
MX146432A (es) 1982-06-28
IL51868A (en) 1979-05-31
NL7706491A (nl) 1977-12-16
GB1573167A (en) 1980-08-13
IT1074338B (it) 1985-04-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO141825B (no) Injeksjonsanordning.
US5088984A (en) Medical connector
US5417673A (en) Whole blood sample needleless sample site
CA2765276C (en) Device for the controlled supply of a liquid to a medical flow line
US4451255A (en) Dual flow rate intravenous administration set with single pump chamber
US4257416A (en) Multi-channel venipuncture infusion set
JP2736505B2 (ja) バイアルアダプター
CA1056249A (en) Aspirating device for body liquids
US4219021A (en) Multi-position stop-cock valve for intravenous administration of multiple medications
KR100880788B1 (ko) 액체 공주입 장치
US5423775A (en) Locking connector assembly
EP0412994A1 (en) DOUBLE ACCESS INFUSION AND MONITORING SYSTEM.
NO861899L (no) Rekondisjoneringsapparat.
WO1994008549A1 (en) An improved latching piercing pin for use with fluid vials of varying sizes
JP2002526179A (ja) 拭浄可能であり無針式の低環流型注射ポート・システム
EP0496868A1 (en) COVER FOR CANNULA.
JP4556701B2 (ja) 流路切換装置
US7611504B1 (en) Method and apparatus for facilitating injection of medication into an intravenous fluid line while maintaining sterility of infused fluids
NO178140B (no) Tildelingsutstyr for levering av en medisinsk væske
JP4009976B2 (ja) コネクター
CA1125134A (en) Apparatus for administering incompatible i.v. liquids
CN210785749U (zh) 一种固定角度的血袋穿刺针
CN217119046U (zh) 一种双腔留置针
WO1988006901A1 (en) Multiple fluid path junction device
NL2028804B1 (en) Transport element for transporting a substance contained in a reservoir, infusion set comprising such a transport element, system for regulating the concentration of glucose in the blood of a person comprising such an infusion set, combination of a reservoir and such a transport element, infusion set or system, and method of at least fluidly connecting such a transport element to a reservoir