NO129116B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO129116B
NO129116B NO259072A NO259072A NO129116B NO 129116 B NO129116 B NO 129116B NO 259072 A NO259072 A NO 259072A NO 259072 A NO259072 A NO 259072A NO 129116 B NO129116 B NO 129116B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
processing device
ekvn
characteristic
ekve
monitored
Prior art date
Application number
NO259072A
Other languages
English (en)
Inventor
K Neufang
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of NO129116B publication Critical patent/NO129116B/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q11/00Selecting arrangements for multiplex systems
    • H04Q11/04Selecting arrangements for multiplex systems for time-division multiplexing

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Maintenance And Management Of Digital Transmission (AREA)
  • Time Recorders, Dirve Recorders, Access Control (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Exchanges (AREA)

Description

Fremgangsmåte til overvåkning og erstatningskobling av
formidlingen av kjennetegn mellom ledninger drevet etter tidsmultipleksmetoden, særlig tidsmultipleks-PCM-metoden, og av kjennetegn-forarbeidende innretninger i tidsmultipleks-formidlingssysterner.
Oppfinnelsen angår en fremgangsmåte til overvåkning og erstatningskobling av formidlingen av■■ kjennetegn mellom ledninger drevet efter tidsmultipleksmetoden,- særlig tidsmultipleks-PCM-metoden og av , kjennetegn-forarbeldende innretninger, som tjener til sentral styring; av et formidlingssystem-.
/Mulighetene for.medbenyttelse av rummultippelformid-lingers. sentralstyringer, for styring av.PCM-^koblingsanordningér har allerede vært beskrevet. Denne:medbenyttelse byr i og for seg ikke på vanskeligheter, da der ikke foreligger noen prinsipiell ..forskjell . mellom et rummultipel- og et tidsmultipelrformidlingssted. Da et rununult.ipelrformidlingssystems.sentralstyring, selvsagt ik-ké innebærer'
noen orientering efter'..tidskarialer; -:må. der ved -samarbeide mellom -to
så forskjellige systemer anvendes tilsvarende omsettere. Omsetnin-gen av samtlige kjennetegn som utgjor bærere for.formidlings- ._ tekniske informasjoner, kan nu skje i såkalte kjennetegn-forarbei-■" ; dende innretninger som f.eks. fra en og en PCM-ledning opptar dé kjennetegn-bits som overfores i kjennetegn-tidskanalen, sammenligner de nyankomne kjennetegnbits med de tidligere mottatte sådanne og ved endringer foretar tidsraålinger samt gir det konstaterte kjennetegn videre til sentralstyringen. I utleveringsretningen blir derimot de kjennetegn som kommer fra sentralstyringén, via en lagerpro-grammert styreenhet i den kjennetegnforarbeidende innretning innfort i et sendelager og derfra avgitt til koblingsfeltet resp. til PCM-ledningen.
Da en kjennetegnforarbeidende innretning således over-våker og styrer den formidlingstekniske tilstand av samtlige, f.eks. tredve, forbindelses-tidskanaler på en PCM-tidsmultipleksledning, får driftssikkerheten av denne innretning en særlig betydning. Der må altså sorges for eh overvåkning og erstatningskobling for disse innretninger, og man kan da f.eks. innrette seg slik at vedkommende kjennetegnforarbeidende innretning under en.overvåkningsprosess blir koblet fra den egentlige drift og erstattet med en kjennetegnforarbeidende innretning som arbeider på samme måte.
Ifolge oppfinnelsen kan der nu med de kjennetegnforarbeidende innretninger parallellkobles minst en ekstra kjennetegn-forarbeidende innretning på en slik måte at der ved innledningen av overvåkningen av en kjennetegnforarbeidende innretning forst skjer tilforsel av samtlige kjennetegn såvel til den kjennetegnforarbeidende innretning som skal overvåkes,som til den ekstra innretning,
og at den fullstendige omkobling fra den kjennetegnforarbeidende innretning som skal overvåkes, til den ekstra kjennetegnforarbeidende innretning skjer efter et tidsrum (omkoblingstidsrum) som minst svarer til varigheten av det lengste mulige kjennetegn,og innenfor hvilket den ekstra kjennetegnforarbéidende innretning er generelt for hindret fra utsendelse av kjennetegn, mens den kjennetegnforarbeidende innretning som skal overvåkes,ikke hindres i utsendelse av kjennetegn som allerede forelå ved begynnelsen av overvåkningen, men er forhindret fra å sende ut kjennetegn inntruffet efter begynnelsen av overvåkningen.
Dermed kan det oppnås at den kjennetegnforarbeidende innretning som skal overvåkes,resp. erstatnlngskcbles, kan fullfore bearbeidelsen av samtlige kjennetegn som allerede er inntruffet når innledningen åv overvåkningen begynner, så ehforfalskning, lemles-telse eller undertrykkelse av kjennetegn er utelukket. Samtidig opptar den ekstra kjennetegnforarbeidende innretning under omkoblingstidsrummet allerede samtlige nyinntrufhe-kjennetegn og kan efter utlopet av omkoblingstidsrummet kontinuerlig fortsette å sende ut kjennetegn.
Det er selvsagt også mulig under dette tidsrum å fore inn
de kjennetegn som allerede er bearbeidet ved begynnelsen av kdblings-tidsrummet, i en ekstra kjennetegnforarbeidende innretning og .efter stedfunnen omkobling å la denne sende dem ut.
Utsendelsen av de kjennetegn som inntreffer under omkoblingstidsrummet, blir altså sinket til utlopet av omkoblingstidsrummet og skjer dermed forst efter en forsinkelse som i -almindelig-
het vil være forskjellig for de enkelte kjennetegn.-
I den forbindelse er det å anse som gunstig å la den sentrale styring innlede de omtalte prosesser, altså omkobling fra den ene kjennetegnforarbeidende innretning til den annen,- resp. fri-givelse og hindring av kjennetegnleveringen. Ifolge en fordelagtig videre utvikling av oppfinnelsen står de Kjennetegnforarbeidende innretninger overensstemmende hermed under styreinnflydelse fra formidlingssystemets -sentralstyring. 'I den forbindelse kan der også være sorget for en nær sammenknytning med en erståtningskoblingsinnretning hos denne sentrale styring.
Ifolge en videre fordelagtig utvikling av oppfinnelsen blir kjennetegnsrefererte formidlingstekniske informasjoner som er lagret i den kjennetegnforarbeidende innretning som skal overvåkes, (f.eks. informasjoner med hensyn til om en PCM-ledning drives i ankommende eller utgående retning) under omkoblingstidsrummet overfort til de tilsvarende lagerplasser hos den ekstra kjennetegnforarbeidende inn-retninga ' Også denne'lagringsoverforing kan skje 'under styrende innflydelse fra formidlingssystemets sentralstyring.
Det er å anse som særlig gunstig'at der allerede under omkoblingstidsrummet kan gjennomfores en overvåkning av enkeltfunk-sjoner for den kjennetegnforarbeidende innretning- som skal erstat-ningskobles. En utformning av oppfinhelsesgjenstånden i denne retning går ut på at der under omkoblingstidsrummet blir gjennomfort en sammenligning av de behandlingsresultater•som foreligger i de to kjennetegnforarbeidende innretninger. Denne'sammenligning - som like-ledes foretas under styrende innflydelse fra sentralstyringen - leverer allerede forste holdepunkter for bestemmelsen av stedet for mulige forstyrrende kilder.
Den egentlige testing av den kjennetegnforarbeidende inn- ... retning som skal overvåkes, setter derimot inn efter utiopet av omkoblingstidsrummet og blir. fortrinnsvis utfort i form av en egenprovning. Innen rammen av denne egenprovning sender den kjennetegn-forarbeidende innretning som ^skal overvåkes, kjennetegn ut og mottar og forarbeider dem påny. Fortrinnsvis avvikler disse prosesser seg. under innflydelsen av et overvåkningsprogram lagret i sentralstyringen.
Et problem ved en slik egenprovning skyldes nu at der når der normalt ikke forekommer samtidig sending og mottagning av koblingskjennetegn, bare foreligger én tidsmåleinnretning pr. tidskanal for lengdemåling av koblingskjennetegn, mens der ved en slik egenprovning også opptrer koblingskjennetegn på mottagningssiden samtidig med at de blir sendt.
Den oppgave å gjore det mulig allikevel å foreta en egenprovning som omtalt blir nu, med en koblingsteknisk påkostning som neppe er verd å.nevne, lost ved at en.kjennetegnramme-overvåkningsinnretning som vanligvis forekommer i forbindelse med kjennetegnforarbeidende innretninger, blir styrt, slik at kjennetegn som sendes i en bestemt tidskanal, blir mottatt i en annen tidskanal. Dette kan på særlig gunstig måte realiseres ved at en mottagnings-tidskanal-teller som benyttes i en slik kjennetegnramme-overvåkningsinnretning, ved mottagning av. kjennetegnramme-dataene ikke som vanlig stilles på null, men på, et annet skritt.
Dermed er der til tross for.tidskdinsidens av utsendt og mottatt kjennetegn mulig, takket være den omtalte korreksjon av kjenne-tegnrammen å realisere en forarbeidelse av de utsendte og av de mottatte kjennetegn i samsvar med systemet. F.eks. kan altså et valgkjen-netegn utsendt i kanal x mottas i kanal x +1, idet kanal x som forut-setning for dette må kunne sende et forlengstegn<p>g kanal.x + 1 motta et forlengstegn. Dette er imidlertid uten videre mulig ved tilsvarende tilordning av de allerede, nevnte kjennetegnsrefererte informasjoner.
Den ovenfor beskrevne egenprovning av en kjennetegnf orar-beidende innretning beroende på overholdelse av et-omkoblingstidsrum i samsvar med oppfinnelsen, kan selvsagt også anvendes losrevet;fra erstatningskoblingen for en kjennetegnforarbeidende innretning.
Oppfinnelsen vil i det folgende bli belyst-nærfflere ved
et utforelseseksempel som er anskueliggjort skjematisk-på tegningen.
I det foreliggende eksempel tenker man seg en og en PCM-ledning fort til en PCM-koblingsfeltenhet KFn som over en elek-tronisk kjennetegnforarbeidende; innretning EKVn korresponderer med sentralstyringen ZS for et rummultipel-formidlingssystem. Utvekslingen av kjennetegn mellom koblingsfeltenheten KFn og den kjennetegnforarbeidende innretning EKVn skjer over skjematisk inntegnede brytere S2 og S3.
Ved innledning av overvåkningen av den kjennetegnforarbeidende innretning EKVn sluttes forst bryteren Sl på en kommando fra sentralstyringen ZS. Derefter kommer samtlige kjennetegn såvel fra PCM-ledningen som frå sentralstyringen ZS til begge .de kjennetegn-forarbeidende innretninger EKVn og EKVe. Under omkoblingstidsrummet er imidlertid den ekstra kjennetegnforarbeidende innretning EKVe, der tjener som erstatningsinnretning,til å begynne med forhindret fra å utsende kjennetegn,da dens utgang på ledningssiden
ennu. på en måte "henger i lufterfl Den kjennetegnforarbeidende Innretning EKVn som skal overvåkes,sender derimot fremdeles de kjennetegn som allerede forelå da overvåkningen blev innledet, men får fra sentralstyringen ZS ingen ytterligere kommandoer til utsendelse av kjennetegn.
Efter omkoblingstidsrummet,som er orientert efter lengste mulige varighet av et kjennetegn,blir bryteren S2 omkoblet,
så den ekstra kjennetegnforarbeidende innretning EKVe fra nu av fullt ut overtar utvekslingen av kjennetegn i begge retninger. Herunder utsendes forst de kjennetegn som for forste gang er inntruffet under omkoblingstidsrummet, og hvis utsendelse inntil nu er holdt tilbake.
I og med resp. ved utlopet av omkoblingstidsrummet kan
så også bryteren S3 sluttes, så den allerede erstatningskoblede kjennetegnforarbeidende innretning EKVn fra nu av kan foreta en egenprovning, der - som allerede beskrevet -
i det vesentlige består av utsendelse av kjennetegn og mottagning såvel som forarbeidelse av de samme kjennetegn.
Alt i alt rauliggjor oppfinnelsen med en koblingsteknisk påkostning som neppe er verd å nevne, en i enhver henseende forstyr^relsesfri omkobling fra en kjennetegnforarbeidende innretning som skal overvåkes,til en likeartet innretning der tjener som erstatning.

Claims (7)

1. Fremgangsmåte til overvåkning og erstatningskobling av formidlingen av kjennetegn mellom ledninger drevet etter tidsmultipleksmetoden, særlig tidsmultipleks-PCM-metoden, og av kjennetegnforarbeidend innretninger som tjener til sentralstyring av et formidlingssystem,karakterisert vedat der parallelt med de kjennetegn-forarbeidende innretninger (EKVn) kan kobles minst én ekstra- kjennetegnforarbeidende innretning (EKVe) på en slik måte at samtlige kjennetegn til å begynne med først blir tilført både den kjennetegn-forarbeidende innretning (EKVn) som skal overvåkes, og den ekstra kjennetegnforarbeidende innretning (EKVe), og at fullstendig omkobling fra den kjennetegnforarbeidende innretning (EKVn) som skal overvåkes, til den ekstra kjennetegnforarbeidende innretning (EKVe) skjer etter et tidsrom (omkoblingstidsrom) som minst svarer til lengste mulige varighet av et kjennetegn, og innenfor hvilket den ekstra kjennetegn-forarbeidende innretning (EKVe) er generelt forhindret fra utsendelse av kjennetegn, mens den kjennetegnforarbeidende innretning (EKVn) som skal overvåkes, ikke er hindret i å sende ut kjennetegn som allerede forelå ved begynnelsen av overvåkningen, men er forhindret fra å utsende kjennetegn inntruffet etter overvåkningens begynnelse.
2. Fremgangsmåte som angitt i krav 1,karakterisertved at de kjennetegnforarbeidende innretninger (EKVn, EKVe) står under styreinnflytelse fra formidlingssystemets sentralstyring (ZS).
3.Fremgangsmåte som angitt i krav 1 eller 2,karakterisert vedat kjennetegnrefererte formidlingstekniske informasjoner lagret i den kjennetegnforarbeidende innretning (EKVn) som skal overvåkes, under omkoblingstidsrommet blir overført tii de tilsvarende lagerplasser hos den ekstra kjennetegnforarbeidende innretning (EKVe).
4. Fremgangsmåte som angitt i et av kravene 1-3,karakterisert vedat der under omkoblingstidsrommet gjennomføres en sammenligning av de behandlingsresultater som foreligger i de to kjennetegnforarbeidende innretninger (EKVn, EKVe).
5. Fremgangsmåte som angitt i et av kravene 1-4, k a r a k - te<*>risert ved at den kjennetegnforarbeidende innretning (EKVn) som skal overvåkes, etter utløpet av omkoblingstidsrommet omstyres slik at den foretar en egenprøvning, fortrinnsvis styrt av et lagret program.
6. Fremgangsmåte som angitt i krav 5,karakterisertved at den kjennetegnforarbeidende innretning (EKVn} som skal overvåkes, sender kjennetegn og igjen mottar og forarbeider de samme kjennetegn.
7. Fremgangsmåte som angitt i krav 6,karakterisertved at den kjennetegnforarbeidende innretning (EKVn) synkroniserer seg på de kjennetegnrammer den sender, og en kjennetegnramme-overvåkningsinnretning er styrt slik at de kjennetegn som sendes på en tidskanal, blir mottatt i en annen tidskanal.
NO259072A 1971-08-13 1972-07-19 NO129116B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19712140764 DE2140764B1 (de) 1971-08-13 1971-08-13 Verfahren zur ueberwachung und ersatzschaltung von kennzeichenverarbeitungseinrichtungen in zeitmultiplex-vermittlungssystemen, insbesondere zeitmultiplex-pcmvermittlungssystemen

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO129116B true NO129116B (no) 1974-02-25

Family

ID=5816740

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO259072A NO129116B (no) 1971-08-13 1972-07-19

Country Status (13)

Country Link
AT (1) AT324442B (no)
BE (1) BE787519A (no)
CH (1) CH548706A (no)
DE (1) DE2140764B1 (no)
DK (1) DK139448C (no)
FI (1) FI57505C (no)
FR (1) FR2150009A5 (no)
GB (1) GB1384413A (no)
IT (1) IT963902B (no)
LU (1) LU65895A1 (no)
NL (2) NL7210243A (no)
NO (1) NO129116B (no)
SE (1) SE389435B (no)

Also Published As

Publication number Publication date
IT963902B (it) 1974-01-21
CH548706A (de) 1974-04-30
DE2140764A1 (no) 1973-02-01
DK139448C (da) 1979-08-13
DK139448B (da) 1979-02-19
SE389435B (sv) 1976-11-01
GB1384413A (en) 1975-02-19
DE2140764B1 (de) 1973-02-01
FI57505B (fi) 1980-04-30
FR2150009A5 (no) 1973-03-30
LU65895A1 (no) 1973-01-15
BE787519A (fr) 1973-02-12
FI57505C (fi) 1980-08-11
NL7210243A (no) 1973-02-15
NL7907864A (nl) 1980-03-31
AT324442B (de) 1975-08-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0269120B1 (en) Tdma communication system having common time slots for system maintenance
NO169417B (no) Digitalt data-transmisjonssystem
GB1323574A (en) Apparatus for operating a communications system via a satellite relay
US5201045A (en) Arrangement and method of downloading data to a plurality of destinations in a digital telephone system
US5070497A (en) Transmission network with switchable network nodes
CA2026266C (en) Time division communication system frame changeover arrangement
NO129116B (no)
JP2531815B2 (ja) デジタル伝送網についてのデ―タの収集形成方法
EP3232646B1 (en) Apparatus for relaying data transmission in scada system
JPH1117719A (ja) クロスコネクト装置
US7039051B2 (en) Data sending system
KR100321664B1 (ko) 냉동컨테이너용통신유닛을자동선택하는시스템
US5126730A (en) Multipoint TBOS interface including backup response unit
JPH05327674A (ja) 伝送装置の予備回線監視方式
SE341015B (no)
JP2555656B2 (ja) 衛星通信地球局監視システム
JP2545890B2 (ja) 衛星通信地球局監視システム
JP2001339411A (ja) デジタル無線通信監視方式
JPH01141441A (ja) Isdn宅内系システム
JP2906846B2 (ja) リング状データ通信方式
US20050180334A1 (en) Monitoring path changing method and transmission device using the same
KR100723836B1 (ko) 동일 계층 인터페이스를 갖는 디바이스간의 정합을 위한방법 및 장치
JPH08331210A (ja) 通信装置
JPH0813023B2 (ja) 無線送受信装置
JPH04276964A (ja) デジタル回線試験装置